Lipoic acid - faatonuga mo le faʻaogaina, faʻamatalaga, faʻamalologa, faʻaaliga aʻafia ma tau

Lipoic acid is produced in form of tablets: yellow or greenish-yellow in color, e lua laupepa e mafai ona iloga i le vaega (12 mg tablets: i totonu o se pusa paʻu 10 pcs., I totonu o se atigipusa pepa pepa 5, i totonu o se fagu (50) Pcs., i totonu o se atigipusa pepa pepa 1, i totonu o se pusa palasitika 50 pe 100 pauna, i totonu o se pusa palasiti 1 palasitika. 25 mg moli: i totonu o se pusa paʻu 10 pcs., i totonu o se pusa pepa card 1, 2, 3, 4 poo le 5 pake, i totonu o se fagu (fagu) o le 50 po o le 100 pauna., i totonu o se fagu pepa card 1 fagu, i totonu o se fagu (fagu) o le polymer 10, 20, 30, 40, 50, 60 poo le 100 pcs., I totonu o se atigipusa pepa card 1 e mafai e polymer).

O le tuufaatasiga o le 1 laupapa e aofia ai:

  • Mea gaosi galue: lipoic acid - 12 poʻo le 25 mg,
  • Vaega o Ausilali: o le calcium stearate, sugar, talc, glucose, o le suauu malosi, o le sima,
  • Oloa: dioxide, wax, vaseline oil, aerosil, talc, polyvinylpyrrolidone, magnesium carbonate, sugar, samasama soluble vai samasama KF-6001 poʻo le quinoline yellow E-104, poʻo le tropeolin O.

Contraindications

O le faʻaaogaina o le Lipoic acid e solia i tamaiti i lalo ifo o le 6 tausaga (e oʻo i le 18 tausaga i togafitiga o le ava malosi ma le maʻisuka polyneuropathy), faʻapena foʻi ma le faʻaleleia o le tino i vaega o loʻo faia ai lona fatuga.

Ma le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le maʻisuka, maʻi o le peptic ma le maʻi ulutala, le hyperacid gastritis, o se uiga o faʻamaʻi o le tino.

I le taimi o le maitaga, o le faʻaaogaina o le Lipoic acid e taliaina i le mataupu pe a sili atu le aafiaga o le togafitiga mo le tina e sili atu i le ono lamatiaga mo le atinaʻe o le tamaititi. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e ala i le faia o fafine, e tatau ona faʻavevesi le susu i le taimi o togafitiga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Le aʻafiaga o le Lipoic acid i fualaau / vailaʻau faʻatasi ma le faʻaaogaina tutusa:

  • Glucocorticoids: e mafai ona aʻafia ai a latou aʻafiaga faʻaleaga,
  • Cisplatin: faʻaitiitia lona aoga,
  • Ofo faʻamalolo ma le insulin: faʻaleleia a latou gaioiga.

Alpha lipoic acid - faatonuga mo le faʻaaoga

E tusa ai ma le faʻavasegaina o vailaau faʻapitoa, o le Alpha Lipoic Acid 600 mg o loʻo aofia i le vaega o antioxidants faʻatasi ai ma se faʻamalosiaga lautele. E mafai e le fualaau faasaina ona faʻaaogaina le lipid ma le gaʻolaʻau gasegase ona o le gaioiolosi o le thioctic acid (thioctic poʻo lipoic acid). Fatty acid e fusifusia ai tumutumu saoloto, e mafua ai ona puipuia le tino mai i toxins.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Lipoic acid e gaosia i totonu o laupepa ma i le ituaiga o fofo faʻafefete. O le auiliiliga o fualaau taitasi:

O le faʻaogaina o le mea galue, mg

Manua, masini kesi, vali lanu samasama, suavai suamalie, glucose, parafura vai, talc, polyvinylpyrrolidone, suauu vaʻa, magnesium carbonate, aerosil, wax, dioxide

Ethylene diamine, vai, ethylenediaminetetraacetic acid disodium salt, sodium chloride

Faʻapipiʻi Capsules

Faʻamama le vai samasama

10, 20, 30, 40 poʻo le 50 pi. i se pusa

Ampoules o le 2 ml, 10 pcs. i totonu o le pusa

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaʻau o se vailaʻau faʻamalolo o loʻo fusifusia ai faʻamalolo saoloto ma e aofia ai i le mitochondrial metabolism o faʻalauga ate. O le lipipolo Lipoic e avea o se coenzyme i le faigata o le liuaina o mea e maua ai le aafiaga antitoxic. O nei vaega e puipuia ai sifi mai fausaga faʻamalosi e faia i le taimi o le pala o mea fou mai fafo, faʻapea foʻi ma metala mamafa.

O le thioctic acid o se synergist o le inisalini, lea e fesootaʻi ma se masini mo le faʻalauteleina o le kulukose. O tagata gasegase e ave le fualaau e maua ai se suiga i le maualuga o le pyruvic acid i totonu o le toto. O le mea galue malosi ei ai lona lipotropic, e aafia ai le metabolism o le cholesterol, puipuia le ate, e ala i le natura o aafiaga o meaola e latalata i vitamini B.

Pe a faʻamalosia, o le fualaau faasaina ua vave ona galu ma tufatufaina i totonu o masini, o le afa afa o le 25 minute, e oʻo atu i le maualuga o le plasma concentration pe a uma le 15-20 minute. O le vailaʻau o loʻo faʻateleina e fatugaʻo i foliga o metabolites, lea e faia i le tino e le 85%, o se vaega itiiti o le mea e le suia e alu ese le urine. O le biotransformation o le vaega e mafua ona o le faʻaitiitia o faʻamaʻi o filifili o le itu poʻo le methylation o thiols.

Le faʻaaogaina o le lipoic acid

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o sauniuni apalai-lipoic acid e iai faʻamaoniga nei mo le faʻaaogaina:

  • togafitiga faʻapitoa o le steatohepatitis, onosaʻi,
  • faʻaitiitia le malosi o le metabolism ma le faʻaitiitia o le mamafa ma le anemia,
  • e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le oxidative (mafuaʻaga o le matua) ma faʻateleina le malosi,
  • chronic pancreatitis o le ava malosi, cholecystopancreatitis ma le hepatitis,
  • cirrhosis poʻo isi faʻamaʻi matautia faʻamaʻi i le gaioiga galue,
  • loto vaivai tumau
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi e aunoa ma le jaundice,
  • faʻamaʻi i masofo, carbon, carbon tetrachloride, hypnotics, salts of metals mamafa (faʻatasi ai ma le gaʻo gaʻo tuga),
  • ia faʻaitiitia le fua o le prednisone, faʻavaivaia le faʻasolosolo maʻi,
  • togafitiga faʻapitoa ma le puipuia o le atherosclerosis.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O se tasi o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o vailaʻau o le polyneuropathy o le maʻisuka ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o faʻamaʻi peta e faʻaumatia, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le manava insulin. I totonu o le maʻisuka ituaiga 2, o mea faʻapipiʻi e faʻaalia ai le faʻamalosia o le inisalini. O ituaiga uma o mea e faaleagaina ai le tino ona o le atuatuvale o le oxidative, o le faateleina o le gaosia o fualaau saoloto ma le faaitiitia o le puipuiga o antioxidant.

O le maualuga o le kulūkose o le toto e faʻalauteleina ai le maualuga o meaola o le okesene faʻasaʻo ma mafua ai afaina o le maʻisuka. A faʻaaogaina le acid alpha-lipoic R (taumatau) poʻo le L (agavale, mea faʻapitoa), o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini e faateleina, ma o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le oxidation e mafua ona o le meatotino antioxidant. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaogā le meafaigaluega e fai ma faʻasolosolo ma togafitiga o le maʻisuka.

Le mataupu faavae o le fualaau faasaina

Na maua i le 1937 se fale e igoa ia Lipoic Acid. I vailaau mo togafitiga, e iai ni suiga eseese o igoa, e aofia ai ALA, LA, vitamini N, ma isi. O lenei tuufaatasiga ua gaosia i ni aofaiga e le tino. I se vaega, e sau i meaai, e aofia ai faʻi, legumes, lefete, cereals, aniani, musigot, fuamoa ma le susu. Ae talu mai le gaosia o le Lipoic acid i le 30 o ona tausaga, e tatau ona toe faʻatumu ona suʻega e ala i le tagofia o fualaau.

O le vailaʻau faʻasaina Lipoic fafo o se lanu samasama vaivai, e le mafai ona faʻaaogaina i le vai. E i ai se mea oona. I le faʻaopoopoga i aʻafiaga aoga i luga o le pancreas, fatu, toto toto ma isi totoga, fesoasoani i le toe faʻaleleia o le ate, i tausaga talu ai nei sa faʻaaogaina lelei e faasaʻo ai le mamafa. Ua mafai lenei tulaga ona o le tele o mataupu faavae o le faʻaalia i le tino:

  1. Lipoic acid e maualalo ai le toto suka e ala i le faʻaleleia atili o le maso o le kulukose e sela. O le mea lea e faʻafefe ai lagona o le fiaaai. E ui o lenei meatotino o le fualaau faasaina e sili atu ona taua mo tagata o loʻo mafatia i se ituaiga o maʻisuka. E mafai ai e oe ona faʻagasolo le metabolism lipidism e ala i le toe faʻafoisia o le paleni gaʻo,
  2. O le faʻaaogaina o vailaau e fesoasoani e faʻamautinoa ai tulaga faʻalagona, lea e fesoasoani e foia ai le masani o le faʻasaʻoina o faʻamaʻi,
  3. O le saoasaoa o faiga faʻasolosolo faʻatasi ma le taofiofia o le fiaʻai e faʻamalosi ai le tino e faʻaaoga le faʻaaogaina o gaʻo. Ma e ui lava e le maua e le Lipoic gasegase le gafatia e gaioi tuusaʻo i gaʻo gaʻo, e faʻaititia ai le numera,
  4. O le isi vaega o le vitamini N o se faʻaopoopoga i le tulaga o le vaivai. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻatupulaia le gaioiga faaletino, o se vaega taua tele i le faʻapipiʻiina o le tino.

Talu ai ona o uiga o le fualaau faasaina, e mafai ona tatou faapea o le a le maua se aafiaga moni i totonu ia te ia lava. Ina ia maua le iuga, e tatau ona e faʻaogaina isi metotia o le aveesea o le mamafa o le mamafa.

Malosiaga ma vaivaiga

A o le i aveina fualaau faasaina, e taua tele le fuafuaina o ana meatotino. O lenei mea o le a sili atu lona lelei, ona o le le lelei. O le itu lelei o le aveina o le Lipoic acid e aofia ai:

  • Tau taugata mo falemaʻi ma vailaau faʻamaʻi ma le vitamini N,
  • Tuufaatasia o le cholesterol,
  • Faʻaleleia atili o le tino,
  • Puipuiga o lafoaʻi ma le fesoasoani,
  • Lagonaina o le malosi ma le sili atu le malosi,
  • Faʻaleleia o le vaʻai
  • O le faʻaumatiaina o le paʻu,
  • Puipuiga o le vevela,
  • O lau uila
  • Faʻaleagaina faʻaleaga
  • Faʻaleleia Microflora,
  • Faʻavaveina o metabolic processes,
  • Avanoa i se tele o tagata gasegase, e aofia ai i latou e maua i le maʻisuka,
  • Faamalolosia o le tino puipuia.

I lenei tulaga, o se tulaga saogalemu i le faʻaaogaina o le oloa o le tausisia o tulafono o le faʻaaoga, e aofia ai le faʻasalaga atoatoa mai le ava i le gasologa o togafitiga.

O le solia o faʻamaumauga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaalia o aʻafiaga i le taimi o togafitiga. E le gata i lea, o se taunuʻuga mautinoa e mafai ona maua pe a maeʻa ni nai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le taunuʻuga o le a manaʻomia ona tausia pea. O le faagasologa e mafai ona faatelevaveina e ala i le sui o vailaau o le suamalie ma aʻafiaga faʻalauiloa. Ae o le a sili atu le tau.

Talosaga o talosaga

O le faʻaaogaina saogalemu o le Lipoic acid e aofia ai le malamalama i le tuʻuga ma le taimi o togafitiga. O le mea muamua e sili ona faalagolago i le faʻamoemoega o le faʻaaogaina. O lea la, afai e leai ni faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, aua le sili atu ma le 50 mg o le vailaau faʻasaina i le aso. Ole aofaiga lea e faʻaaogaina mo le faʻasaʻoina o le mamafa i le tolu, 10-15 mg mo tamaitai, 20-25 mg mo tane.

I le noatia ma le fai fuafua i le tofiaina o togafitiga e se fomaʻi, e mafai ona faʻaluaina le aofaiga.

O togafitiga, e taulai i le lagolagoina o totoga o le tino, e mafai ai ona faʻaaogaina le 75 mg o le paʻu. Ole fua ole aso ole maʻisuka e 400 mg. Ole fua pito i maualuga o loʻo faʻatulagaina mo le cardiotraining malosi. Na fautuaina e ia le 500 mg.

O le tulaga masani o togafitiga e 2-3 vaiaso. I nisi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻateleina i se isi vaiaso. A maeʻa, e manaʻomia se malologa o le itiiti ifo i le masina. E sili atu faʻamatalaga faʻatonuga e tuʻuina atu e tagata e faia fualaau faasaina e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo.

Fautuaga aoga

I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona iloiloina fautuaga nei:

  1. O injections i totonu o le intramuscular e faalua i le aso, taeao ma le afiafi,
  2. Togafitiga e matua maeʻa lava pe a maeʻa se taumafataga e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le mucosa gastric,
  3. A maeʻa le faʻaofiina o vailaʻau, e taua tele le aloese mai meaʻai susu mo le isi fa itula e sosoo ai, talu ai ona o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le palasiti i lenei vaitau.
  4. E tatau ona i ai le meaʻai 30 minute pe a maeʻa le faʻamalositino poʻo le toleniga. O lenei vaega e matua talafeagai lava e mafaufau ai i tagata taaalo,
  5. Afai i le aluga o le urini na maua se manogi faapitoa, aua e te fefe. O se faiga masani lenei,
  6. Afai e maua e le tagata gasegase isi vailaau malolosi, ona muamua lea o le togafitiga ma le Lipoic acid, e tatau ona ia faafesootai se fomaʻi ma, afai e tatau ai, faalēaogāina soʻo se vailaau oona.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga leaga o le tino i vitamini e mafai ona faʻaalia i latou lava i se fua le talafeagai pe sili atu i le taimi atofaina e togafitia ai. O uiga leaga e masani ona faʻaalia e pei o:

  • Faʻanoanoa tiga
  • Malosiaga Anaphylactic
  • Paʻu o le paʻu
  • Hyperemia o le tino,
  • Ootia
  • Manua o le uamea i le gutu
  • Tatala
  • Hypoglycemia,
  • Urticaria
  • Tue le paʻu
  • Maualuga maualuga
  • Faiva
  • Faʻapipiʻi mea faitino i mata
  • Faʻaoʻo le manava
  • Eczema
  • Nausea
  • Vomiting
  • Faʻafefete i le mucous membranes ma le paʻu,
  • Faailoga o le hypothyroidism.

E taua le manatuaina o le saʻo lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le aʻafiaga o aʻafiaga e matua maualalo.

Afai o le televave ua avea ma mafuaʻaga o le tulaga o le tulaga masani, o le a tatau ona faʻaitiitia le mea o loʻo iai i totonu o le manava e ala i le fufuluina, faʻaleagaina le vailaʻau, ma le faʻaaogaina o le malala. I le auala, o le faʻamaʻalogaina o faʻamaoniga o loʻo iai nei.

O le tele o le faʻasaʻo

E ui lava o le lipoic acid e maua i le tele o tagata, e iai tapulaa i lenei mataupu. Contraindications:

  • Faʻasoleʻa i le mea autu,
  • Tina ma le lactation
  • Tausaga e oʻo atu i le 16 tausaga (i nisi tulaga, le mafai ona faʻaaoga le oloa mai le 6 tausaga, ae faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi),
  • I le gastritis poʻo isi faʻamaʻi pipisi ogaoga,
  • Faʻateleina le eletise o le suka gastric.

O le le mautonu o nei tapulaʻa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga le talafeagai.

Vaega o le tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau

Lipoic acid e le mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini. O le gaioiga o nei fualaau oona i le faʻalavelave e mafai ona mafua ai le paʻu tele o le inisalini i totonu o le toto ma aʻafiaga tutusa. O le taumafa tutusa o le vitamini N ma le cisplatin o le a mafua ai le faʻavaivaia o le aʻafiaga o le kulimi. Mo mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina e faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau e aofia ai le calcium, magnesium poʻo le uʻamea.

Le tau o le fualaau faasaina ile fale talavai

Ole tau mo le Lipoic acid e fesuisuiai e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo. O le tau o le fualaau faasaina i totonu o laulau e amata mai le 40 rubles. O le aofaʻi o mea aoga i totonu o latou 25 mg. O vailaʻau vitamini ma vitamini N o le a faʻaitiitia i le tau.

Faʻaopoopoga e aofia ai lenei vaega o le a sili atu ona taugata. O le tau patino o le a faʻalagolago i le tuufaatasiga o le faʻaopoopoga, le tagata gaosi oloa ma le fale talavai pe a faʻatau atu.

Lipoic Acid Analogs

Lipoic acid tablets ei ai le tele o analogues e aofia ai se mea e foliga tutusa tutusa. E aofia ai:

  • Alpha Lipoic Acid,
  • Faiga faʻavae,
  • Laupepa lipamide
  • Lipotioxone
  • Neuroleipone
  • Tioctic kistola ma isi.

I lenei tulaga, e le tatau ona e filifilia se vailaʻau oe lava. Po o le a lava le mafuaaga o togafitiga, e manaʻomia le fautuaga faʻapitoa.

O le a le lipoic acid ma o le a le mea?

E maua foʻi i lalo o isi igoa - lipine lipoic, thioctic, lipamide, vitamini N, LA - lipoic acid e faatatau i vailaau o vailaʻau poʻo vailaʻau vitamini. E le taʻua e saienitisi o vitamini atoatoa, aua o le lipamide ei ai le meatotino i ni vaega laiti e ao ona tuufaatasia e le tagata lava ia. Lipoic acid, e le pei o isi gaʻo gaʻo ma vitamini, o se vai-ma le gaʻo gaʻo. E maua mai i le foliga o se paʻu samasama, mo le faʻaaogaina o loʻo afifiina i ni kapoti laiti poʻo ni maʻa. O le LK o loʻo i ai se manogi faapitoa ma se mea oona. Lipoic acid e aofia ai i le tele o faagasologa e tupu i totonu, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le setete o le digestive system, faʻaleleia le gataifale, faʻavaveina le faʻavaeina o le malosi fou.

O le taʻiala o le faʻaaogaina o le lipoic acid

ALA (alpha lipoic acid), pe a faʻaaogaina, malepe i lipamides. O nei vailaau aoga e tutusa lava ma mataupu faavae i vitamini B E fesoasoani lipamides e fausia ai enzymes e aafia ai le gaʻo, amino acid, lipid metabolism, ma talepe ai foi le kulukose ma taumafai e faatelevaveina le fausia o le ATP. O le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai le lipoic acid mo le paʻu o le mamafa.E fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism ma e le o toe iloa le fiaai.

Mea aoga o le lipoic acid

LK e tele mea aoga i se tagata e masani ona faʻaaogaina i fuainumera faʻatulagaina. Faʻaleagaina mai ia mea e mafai ona maua pe afai e le o saʻo ona mulimuli i faatonuga mo le faʻaaoga.

  1. E fautuaina le lipamides mo le maʻisuka, aʻo latou taumafai e faʻaitiitia ma pulea le maualuga ole kulukose o le toto.
  2. Latou te auai i le tele o gaioiga o gaioiga i totonu o se tagata: o le faʻapipiʻi o palatini, gaʻo, mea-gaʻo ma meaola o le biologically active - hormones.
  3. Faʻalelei le metabolism.
  4. Latou te faʻamanuiaina le lau o le endocrin - o le thyroid ma le laumusic.
  5. Lipoic acid fesoasoani i le toe faʻafoʻi mai le tele o le taumafa ava malosi, faʻapea foi ma le mamafa o le mea oona i le meaʻai poʻo le maualalo o meaai.
  6. E mafai ona faʻafoeina le gaioiga o le faʻalavelave popole. E faʻaleleia le tulaga faʻalagona, ei ai se lagona filemu ma le toʻa. Faʻamaonia mo le faʻaleagaina e mafua mai i mea leaga faʻaleagaina fafo.
  7. O loʻo i ai le malosi e faʻatonutonu ai tulaga o le cholesterol.

Lipoic acid i taaloga

Soo se tasi o loʻo auai malosi i taʻaloga e iloa le manaʻoga mo le faʻaleleia lelei o le tino musika. O le mea lea, o le lipoic acid e taua tele mo tagata taʻaalo. E galue o se vailaʻau aoga i le tino o le tagata, faʻaleleia le faʻatinoina o totoga uma. E aoga le lipamides e fesoasoani ai e faʻaleleia le musika ma faʻalosolo taimi faʻaleaoga. I le avea ai ma anti-catabolics e taofia ai le faʻaleagaina o aʻafiaga, latou te fesoasoani e toe faaleleia atili ma maua ai nisi faʻamatalaga mai le aʻoaʻoga.

Lipoic acid mo le maʻisuka

E tele suʻesuʻega ua latou iloa le fesoasoani a le ALA i le togafitiga o le maʻisuka neuropathy i le vasega 1 ma le 2. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le toto o le tagata e tafe tele ma o le saoasaoa o le faʻasao o aʻafiaga namu e faʻaititia. Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega i tagata ma manu, na amata ona faʻaaogaina le ALA e fai ma fofo mo lenei maʻi. O lona lelei aoga e mafai ona maua ona o le malosi o mea faʻamalosia e faʻamaonia ai, faʻaitiitia ai le faʻalavelave, ogaoga tiga - faʻatelega masani o le maʻi.

Faailoga mo le ave o le lipoic acid

O le Lipoic acid o loʻo faʻatulagaina mo le faʻaaoga tatau i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi ma mo le puipuia, aua e mafai ona sili atu le manuia i le tino:

  • e taua i le togafitiga o le mumu o le pancreatic i le pancreatitis, lea e tupu ona o le tele o le inuina o le ava malosi i taimi masani,
  • e tatau ai mo le hepatitis tumau, pe a faʻaumatia faʻavave lela i le vave nai lo le toe faʻaleleia,
  • lipoic acid e taua tele mo le togafitiga o gasegase o le gastrointestinal (gastrointestinal tract): cholecystopancreatitis, cholecystitis, cirrhosis, siama pipisi, vailaau o le eseesega o le matuia,
  • i le le atoatoa o le fatu, e avea o se punavai faaopoopo o mea aoga tuufaatasia,
  • aoga mo le maʻisuka ma maʻi o le cardiovascular,
  • E faʻaaogaina e puipuia ma puipuia ai le tele o faamai, e aofia ai le atherosclerosis.

O a meaai e maua ai le lipoic acid?

Lipoic acid i nai tootoo e mafai ona maua mai oloa masani. O le tele o ia mea e maua i le mumu moa o le lafumanu ma le puaa: fatu, gaʻo ma le ate. E maua foi i le laumei maloloina: pi, pi, moa, lentils. I fuainumera laiti, e mafai foi ona maua le LC mai fualaau aina lanumeamata: moa, kapisi, broccoli, faapea foi araisa, tamato, kāloti.

Le fua faatatau o aso ma tulafono mo le ave o le lipoic acid

O tagata masani e inuina vailaʻau thioctic mo le manuia lautele ma le puipuiga e mafai ona faaaoga le 25-50 mg o le meaola i le aso e aunoa ma se afaina. Mo tagata, o lenei fuainumera e maualuga atu - 40 - 80 mg, i se aofaiga o le lipoic acid o le a aumaia ai mea moni aoga. O manaoga masani o le vitamini N e fesuisuiai e fuafua i le faʻamoemoe o le meaʻai. I tagata taaalo e maualuga le malosi o le tino, o le fua e tupu i le 100-200 mg i le aso. Aua nei galo o lenei faaopoopo e mafai ona afaina i le foliga o le le fiafia i le gastrointestinal ma le nausea i le tulaga o le sologa lelei. Pe a ave LA i le fesoʻotaʻiga ma faʻamaʻi, e manaʻomia ni faʻatalanoaga ma se tagata poto faapitoa, o ai o le a ia faatonuina le fua saʻo.

E tele tulafono taua e tatau ona e mulimuli ai pe a faʻaaoga lipamides:

  1. Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le ALA, e tatau ona e aloese mai le inuina o le ava i le taimi aʻoga. O le ava malosi e tuufaatasia ma le lipamides o le a na o le afaina, talu ai ona poloka uma mea aoga ma e le faatagaina le vitamini N e galue ai.
  2. Mo le faʻamamaina maualuga o le vaitamini N, o meaʻai susu ma le maualuga o le konupini e tatau ona ave a itiiti ifo ma le 4 itula i le maeʻa ai o le LK.
  3. Ina ia aloese mai lagona le lelei i totonu o le manava ma le gaogao i le ituaiga o gaioiga ma le gaosiga o le kesi, e tatau ona ave le kulimi lipoic pe a uma meaʻai. E tatau i tagata taʻavale ona inu i le faʻaopoopoga e sili atu i le afa itula pe a uma le taʻaloga.
  4. Aua nei faʻafefiloi le tagofia o vailaau faʻamalosi (vailaau faʻamaʻi) poʻo togafitiga faʻapitoa (chemotherapy) ma le ave o le lipoic acid. E mafai ona taʻitaʻia iʻuga le lelei.

E faʻafefea ona inu le lipoic acid mo le gau o le mamafa

O le faʻaaogaina o lipamides e avea o se auala e leiloa ai le mamafa, na amata i le amataga o le 20 seneturi. Latou te tuʻuina atu le tele o ituaiga o aoga aoga pe afai e te faʻalauiloa faʻatasi i latou ma isi fuafuaga. O lea la, o le filifiliga pito sili ona lelei o le toe iloilo lea o mea e 'ai, sui le meaʻai ma faʻaopopo atili ai meaʻai maloloina, ma aumai ai foi le tino faaletino i le olaga.

Lipamides i le faagasologa o le leiloa o le mamafa i luga o nisi vaega o le faiʻai oe nafa ma le lagona o le atoatoa ma le fiaaai. Ona o lenei meatotino o le vaitamini N, e lagona e se tagata le le lava o le manaʻo ma mafai ona fai e aunoa ma se meaai umi. O lipamides foi e faaosofia ai le malosi o le malosi ona o le faateleina o le metabolism o protein, gaʻo ma gaʻo. Latou te fesoasoani i elemene aoga uma ina ia sili atu ona lelei, ia puipuia le ate ma puipui i totonu o isi totoga mai le afaina o le faaputuputuina o le tino.

Ave laulaʻau poʻo kapupala 3-4 taimi i le aso. I le taeao i luga o se manava gaogao (i le mea e tupu ai le taeao o le taumafataga o le taeao), vave pe a maeʻa se taʻaloga ma pe a maeʻa se 'aiga o le afiafi. Vitamin N faatasi ai ma sea ituaiga faiga o le a le afaina ai ma o le a mafai ona tuʻuina atu i le tino mea uma aoga.

Lipoic acid i le taimi o le maitaga

O le faʻaaogaina o le vitamini N i le taimi o le maitaga e tatau ona faʻaititia i se tulaga maualalo poʻo le faʻamaʻaʻaina atoatoa. O le Lipoic acid o le a manuia ai tamaitai pe afai latou te talanoa ma le faʻaeteete i se fomaʻi. Ina ia puipuia mai se aafiaga le lelei, e aoga le le aofia ai o le fesoasoani i le taimi o le maitaga.

Lipoic acid mo tamaiti

E fautuaina le LC mo le faʻaaogaina i vasega atoa mo tupulaga talavou ua oʻo i le 16 i le 18 tausaga le matutua ma se tino ua maeʻa faʻaleleia o totoga o okeni ma lona masaniga galue. Ae ui i lea, e mafai e tamaiti ona faʻaaoga le LK 1 - 2 taimi i le aso i ni tamai laulau. O le aso masani mo i latou e 7 - 25 mg. Afai e sili atu le maualuga o lenei laasaga, ona mafai lea ona avea le aoga o le eletise alpha-lipoic ma mea leaga i le tulaga o le vavae ese i le gaioiga o le tino ma le atiina ae o faamai le manaomia.

O aoga ma faʻaogaina o le lipoic acid mo le paʻu o le tino

Lipoic acid e faʻaaoga lelei i le cosmetology. E faʻaaogaina e avea o se vaega o le tele o kulimi anatele mo ituaiga uma o le paʻu. Mo le paʻu, o le lipoic acid e maua ai se malosi faafouina, e maua ai sela se leo, e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina na maua mai le faʻalauteleina o faʻaaliga i le radiation ultraviolet radiation. O le Lipoic acid e mafai foi ona aoga mo nisi faʻamaʻi i luga o foliga: masani ona faʻaaoga e togafitia ai siama ma pusa vaiti.

Lipoic Acid Overdose

O le maualuga o vitamini N e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga nei:

  • faʻaauau pea le tigaina o le manava, manava, manava,
  • fulafula masani le paʻu, paʻu,
  • tiga o le ulu mo ni nai aso,
  • leaga le tofo o le uʻamea i totonu o le oral mouth,
  • maualuga toto maualuga, gasegase, valea.

Afai e te mauaina ia faailoga, e tatau ona e vave taofia le tagofia o fualaau faasaina ma faafesootai se fomaʻi.

Faaiuga

O le mea lea, na maua ai le aoga o le lipoic acid. E manaʻomia lenei faʻaopoopoga, ae taua tele le faʻatonutonuina o lona tele, talu ai e le manaʻomia ni aʻafiaga i itu. Lipoic acid ei ai lona aafiaga lelei i le tele o auala i totonu, fesoasoani i le faʻamalosea o faʻamaʻi, ma mea teuteu ma mea e mafai ona faʻaleleia atili ai le tulaga o fafo o le paʻu o foliga.

Tuua Lau Faamatalaga