Paʻu o le paʻu i faʻamaʻi pipisi

O pancreatic diseases, ma aemaise lava pancreatitis, e matua lamatia tele ma mafai ona oo atu ai i le oti o sela o tino. O le faafitauli o le le mafai ona faʻamaonia lenei faʻamaʻi e aunoa ma se suʻesuʻega faafomaʻi. O le mea e masani ai, e amata ona masalomia e tagata maʻi, o loʻo i ai i le taimi mulimuli o pancreatitis. Latou te o atu i le falemaʻi, o se tulafono, ma se osofaiga mataʻutia. O le tagata gasegase na matua laki pe a le o matua le amanaia le faamai. E i ai taimi o tagata e leʻi sailia le fesoasoani a se fomaʻi mo se taimi umi e atiina ae ni mea masani o lenei maʻi.

Mafuaaga o le faamai

O mafuaʻaga autu o le pancreatitis o se olaga le lelei, o le le paleni o meaai ma suiga i le faʻaleleia o le siosiomaga. O maʻi pancreatic e mafua mai ona o meaʻai gaʻo, ava malosi, suamalie, ma isi. Afai e te vaʻai i nei upu, o le a vave ona e manaʻomia le "iloa" le gastroenterologist. O se mafuaʻaga faʻateleina ma le tele o isi "aiga" mafuaʻaga e mafai foi ona mafua ai lenei faʻamaʻi. E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o le taumafa.

O se parasite e pei o le eurythema pancreaticum, lea e mafua ai faailoga o le pancreatic, e fesoasoani i le amataina o le maʻi.

E toʻatele tagata latou te iloa e mafai e le paʻu ona iloa le tulaga lautele o le ola maloloina o le tino. O nai suiga aupito laiti i luga o le paʻu, tusa lava pe mumu pe faʻavevela, e tatau ona faʻamaonia le tagata ma faʻamalosi i latou e faʻatalanoa se fomaʻi. O le paʻu o se tagata e maua i le pancreatitis e mafai ona eseese lanu. Fai mai fomaʻi o aʻa i luga o le paʻu i faʻamaʻi o le pancreas e filifili, ae ui i lea, latou te fesoasoani e faʻamaonia le maʻi ile maʻi.

O le a le pancreas e nafa ma

O le pancreas o se okeni ei ai galuega taua i le gastrointestinal tract (GIT). A aunoa ma lea ituaiga okeni, e le mafai ona fai le gaogao. O lenei tino ua mamanuina e maua mai ai le tele o enzymes ma hormones lea e faʻaleleia atili ai le faʻalaumalie. O ia ituaiga enzymes e ulufale atu i le duodenum e ala i auala faapitoa.

O le pancreatic juice o loʻo i ai mea nei:

  • talepeina se vaega o meaai e ulu atu i le duodenum,
  • fesoasoani i le suavai suamalie, gaʻo ma gaʻo meaʻai ina ia latou ulu atu i totonu o le toto,
  • e faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini, lea e puleaina ai le suka toto,
  • faatasi ai ma se aofaiga tele o le talo e taofia ai le faagasologa o le manavaina o le manava i le aso. Afai e toesea, e ono aliali mai se ulutala.

Ituaiga o faamaʻi

Pancreatitis E mafai ona eseese faʻamaʻi. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi, o se tulafono, o se faʻamaʻi o le duodenum. O le pancreas e fesoʻotaʻi atu i ai, e pei ona uma ona taʻua, e ala i auala, ma o loʻo i tua o le manava. O faʻamaʻi pipisi e masani ona maua i totonu o le gland. Afai ei ai se tagata o le pancreatitis, e toaitiiti tagata latou te iloa pe aisea e tupu ai lenei maʻi.

O se mafuaaga taatele o pancreatitis e mafai ona avea ma le ava malosi. Afai o le tagata gasegase ua amata ona afaina le nofoaga i lalo o le ivi, e tatau ona ia vave vaai i se fomai, aua o le faailoga muamua lenei o le pancreatitis. E mafai ona paʻu le tiga i le atoa o le manava ma se faʻailoga taua. A oʻo loa i le fomaʻi le maʻi, e mafai ona ia atiaʻe le pancreatitis. O se taunuuga - o le mai o le maʻisuka ma le gaʻo.

O le pancreas e mafai foi ona "toilalo" ona o le aafia i siama. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamaʻi pei o ituaiga uma o le hepatitis o se faʻamaʻi viral masani. E mafai ona aʻafia i latou uma e ala i le auala feololo ma e ala i le toto. O faʻamaoniga o le hepatitis o le: samasama o le paʻu, poʻo lona mago, maualuga maualuga, vevela, ma isi mea. Ae e tatau ona e gauai atu i le mea moni afai e te le togafitia se maʻi, e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, e oʻo atu i se coma. Aemaise lava pe afai o le a maʻi le fafine maʻi.

O isi maʻi le lelei o le pancreas o le kanesa. O le mea e leaga ai, i le lalolagi faʻaonaponei, o se faʻalavelave faʻalesiosiomaga ma meaʻai gaʻo, vevela paʻu e vave ona faasolo ina leaga.

Faailoga ma faʻaaliga

O faʻaʻailoga o se maʻi pancreatic e mafai ona tutupu i totonu ma fafo atu. O faailoga muamua o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, e faaopoopo atu i tiga matuia i lalo ifo o le ivi, o suiga eseese ia i le paʻu. O le tagata gasegase atonu e iai suiga nei:

  • lanu eseese o lanu i luga o le paʻu,
  • le paʻu suia le lanu,
  • maualuga maualuga
  • sasaina ma isi.

Manua i luga o le paʻu

Pe a faʻaalia le pancreatitis i le mea o loʻo nofo ai le pute, e mafai ona oʻo mai le tuʻimomomo masani, lea e faigofie ona alu ese e pei o se paʻu masani. O le paʻu ua pisia atoa i le maamora i luga o le manava. O lanu meamata po o le lanumoana e ono aliali mai i totonu o le vanu. E i ai tuusaunoaga pe a oo mai ni mea i luga o le sipuni.

I le pancreatitis, urticaria e mafai foi ona tupu. E mafai ona faʻaalia i le solia o le pancreas, ma le kanesa. Pancreatitis urticaria e foliga mai o ni nodules lanumoana-blue i vaega eseese o le paʻu. A maeʻa pe a ma le lua vaiaso, ona mou atu ai lea ma o loʻo i ai i totonu o latou nofoaga ni faʻafitauli laiti.

Afai e sili atu le leaga o mea, o le tagata maʻi e mafai ona maua i le kanesa, muamua o faailoga o le thrombophlebitis. E aliali mai ia lava i le tulaga o ni mea ua i luga o le veins. O le tele o taimi latou te aliali ai i le ua, o le fatafata, manava ma le papa. O le itu e mafai foi ona suia. A maeʻa se taimi faapitoa, e aliali mai i luga o laʻau ni vai mama, lea e avea ma otaota. Ona pasi atu lea o mea uma, ma i lo latou nofoaga e foliga mai o ni manua o se foliga foliga.

E masani lava, o se ituaiga faʻamaʻi e mafai ona foliga mai o ni togitogi mumu i luga o le paʻu. E mafai ona eseese ma lanu mumu. O le foliga o le lio. O ia "droplets" e mafai ona tutupu i tua ma i luga o le manava o le tagata maʻi. E le o iai i luga o le fatafata ma isi vaega o le tino, mo se faataitaiga, i luga o foliga. Afai e tele atu ma sili atu manatu, o lona uiga o le maʻi o loʻo agaʻigaʻi i luma vave. Afai latou te mou atu, e alu le maʻi.

Suiga o le paʻu o le paʻu

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le paʻu o le tagata maʻi e mafai ona eseese ona lanu, ae e mafai foi ona foliga mai tagata taitoatasi. O lanu e mafai ona samasama, lanumoana, mumu, lanumeamata ma ata uma o lenei lanu lanu. E matua paʻepaʻe le paʻu o le tagata. O le laasaga mulimuli o le faʻamaʻi e faʻaalia i le i ai o lanu lanumoana, i le faasologa, e tatau ona latou fefefe i se tulaga sili atu nai lo le malolo. E mafai foi ona faʻaalia pe a maʻi le tagata maʻi. Afai e paʻu le paʻu - o le tagata gasegase e matua afaina.

O le mea e masani ai, o tagata uma e maua i le pancreatitis e i ai se taunuuga faapena e pei o le mataʻu. 30% oi latou e mafatia i le pancreatitis latou te mauaina le jaundice o se "meaalofa". Latou te taʻua ona o le paʻu paʻu ua liua samasama. E mafai foi ona avea Jaundice ma faailoga o le kanesa o le pancreatic..

Le i ai o le vevela

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona ono aʻafia ai lea ma lagona o le sasaina.. A oʻo ina malosi tele le vevela, o se vevela o se paolo pupula, mo se faʻataʻitaʻiga, tutusa le dermatitis, e ono aliali mai. O ia faʻaʻailoga e mafai foi ona faʻaalia le foliga mai o le maʻisuka muamua o le maʻisuka i le tagata gasegase. O taunuuga e mafai ona sili atu le mamafa ma le naunau pea e inu. E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona i ai ni faʻamaoniga e pei o le manava manava, leisa, ma le vevela tele.

Afai ei ai se tasi o le tasi o faailoga, e tatau ona alu i le fomaʻi e toe iloa ma iloa ai mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se okeni taua o le tino.

Faʻamatalaga o le maʻi i le falemaʻi

Afai ua maua e se tagata maʻi maʻi ma muamua faailoga, e tatau lava ona e alu i le falemaʻi mo togafitiga. Muamua, i le falemaʻi e tatau ona e suʻe suʻega. O le suʻeina o le toto e faia e faʻatu ai le numera o leukocytes ma lela mumu, o latou fua. Latou te ave foi le urine ma fecesi.

Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le toto o le tagata maʻi e mafiafia ona o le gasegase ogaoga. Ma o se uiga masani foi o se faaitiitia o le numera o lela mumu i totonu o le toto ona o le leai o le ea, ma, ioe, maualalo le hemoglobin. Faatasi ai ma se faʻamaʻi tutusa, maualuga le maualuga o le suka, lea e ono mafua ai le maʻisuka. E taua foi le faia o se auiliiliga o enzymes uma i totonu o le toto. Ina ia faʻamaonia ai popolega o le maʻi, e tatau ona e faia le ultrasound diagnosis (ultrasound).

Togafitiga

Afai ei ai se tagata, o le vevela, allergies, tigā ma isi faʻamaoniga, ua matua faasaina le faia o fua e ave ese ai na o latou. E tatau lava ona e alu i le falemaʻi. Afai ua faʻamaonia e le falemai le siama, e tatau ona e faʻamaonia togafitiga. Naʻo se fomai tipitipi e mafai ona fautuaina togafitiga e faavae i luga o lau siama, uiga o tulaga taitasi, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le numera o faailoga i fafo e pei o le mumu, mea lanu, ma isi. A o lei faatonuina le togafitiga, o le a iloilo e le fomai mea uma: o suesuega, o le natura o lino i fafo onosaʻi. Togafitiga ua faatonuina:

  • Afai o le siama e mafua mai i se allergy, e faatonuina e le fomaʻi antihistamines.
  • Afai o le tele ole talo e ulu atu i totonu o le toto, o loʻo faʻasalaina sui sooupu.
  • O se taumafataga e mafai ona faʻatonuina e puipuia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi na mafua mai i le taumafaina tele o meaai gaʻo ma ulaula.

I le faaopoopo atu i togafitiga ua faatonuina, e tatau ona e galue i le aveesea o amioga leaga, e pei o le ava ma le ulaula. Ma ua fautuaina foi e te suia le tulaga o aso taitasi. Afai e fautuaina e le fomaʻi, ona e manaʻomia lea ona e nofo i luga o se taumafa lelei poʻo se matelaina o le fiaʻai. E tatau ona maitauina, o se taumafa e le mafai ona e 'ai falaoa paʻepaʻe, o isi ituaiga e mafai. Afai ole togafitiga e le o iai, ona e toe faafesootai lea o se fomai tipitipi. Afai o le tagata gasegase ei ai se laasaga laititi o le pancreatitis, ona tatau lea ona togafitia lelei, ma i le tulaga o le masani ai, ia faʻaeteete ma le faʻaeteete ma faʻaitiitia mea leaga uma.

E mafai ona faʻamalolo le pancreatitis?

Ua i ai i tagata uma le aia tatau i le ola. A oʻo mai se tagata i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, soʻo se gasegase tuga, e vave ona mafaufau pe mafai ona faʻamalolo. Ae e iai foi faʻamaʻi e le mafai ona faʻamaloloina. E le tupu lenei mea ona o le leai o se malosi o vailaau faʻaonapōnei, ae ona o le tulaga ese o se faʻamaʻi faapitoa. Afai tatou te amanaia se faʻamaʻi e pei o pancreatitis, ona leai ai lea o se tali mautinoa.

Ae aua nei vave faʻavaivai ma mafaufau o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. E mafai ona faʻamālōlōina aʻo le i muta ai faʻamaoniga, ma toe foʻi i le masani. Ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le faamaʻi e le mafai ona aveesea atoatoa mai le tino, i soo se tulaga e mafai ai ona toe faʻaalia mai ni faʻamaoniga i le pancreatitis. Ae afai o le faamaʻi e le o se taimi umi, ae na o lona foliga lapopoa, ona lelei ai lea ma tagata tomai faapitoa e mafai ona togafitia atoa.

Paʻu o se faʻata o le soifua maloloina

Paʻu o se faailoga o le soifua maloloina o le tino atoa.. Afai ei ai ni faaletonu e aliali mai i luga o le paʻu, o le mea lea o loʻo taʻu mai ai le solia o le galuega o se totoga. O nei faaletonu, e ui lava latou te faatupuina le faʻanoanoa mo se tagata, ae mafai ona latou fesoasoani i le faʻamaonia saʻo ma le laasaga o le atinaʻe o le maʻi.

I le tulaga o soʻo se foliga o ni faaletonu, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa. Ma, o le mea pito sili ona taua, e tatau ona e manatua e mafai ona faatoilaloina soʻo se faʻamaʻi pe a manaʻomia, na e manaʻomia lava. Ae e tatau foi ona togafitia e tagata tomai faapitoa.

Pancreatitis

O le pancreas o le tino sili ona taua o le gastrointestinal tract (GIT). O le pancreatic juice e solo i lalo le paluga meaai ma maua ai le insulin. O le pancreatitis e masani ona aafia ai tagata e faʻaleagaina mea taumafa ma le ava malosi. O le faʻamaʻi e mafua ai le foliga mai o ni mea le lelei: o tiga matuitui i le pito i lalo, afaina, afu, vulu, faʻamalamalamaina, faʻavalea o le paʻu, paʻu mamafa mamafa.

Ava i luga o foliga

Toxins ma toxins mai le okeni ua aʻafia ua gauai i totonu o totoga i totonu ma totonu o le toto, lea e le mafai ona afaina ai le tulaga o le paʻu. Faʻatasi ai ma le maʻi gallstone, o le tele o faʻavevesi faʻaalia i totonu o malumalu. A aʻafia le tootoo laʻititi, e masani lava ona faʻailoa le siama i le muaulu.

Aʻo faʻaauau le faagasologa o pathological, o le a le pine le faʻaalia i isi nofoaga. O le faʻaaogaina o faiga ma le faʻamalosi e mafua ai le inupia o le tino. O mea lanu moana i le eria o le tafatafa o le nasolabial ma le mumu mumu i luga o paʻu o tamatamailima e mafai ona talanoa i le oona malosi o le tino.

Lanu mumu o Tuzhilin

I totonu o le pancreatitis, o lanu mumu e aliali mai i le tino atoa. O nei manatu o loʻo i ai se taamilosaga faifai pea ma pe a paʻu, latou te le mou atu ma e le suia le lanu.

O togitogi mumu o le Tuzhilin e mafua ai le le mautonu o le mafaufau-faalelagona. E mafai ona faʻamalo le laulava pe faʻafefete i luga o le paʻu. Ae i nisi tulaga, o nei laumei e ono mafua ai le afaina, susunuina, ma e oʻo lava i tiga. O le tuzhilin o le sili atu ona lelei o le tulaga ogaoga o pancreatitis, ae o nisi taimi e mafai ona foliga mai i foliga o faailoga muamua o se maʻi.

O le tele lava o taimi, e aliali mai i luga o le manava, pusa ma tua, e ui lava e mafai ona maua i foliga ma vae. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, o le a atili ai ona susulu ma faateleina le numera. I le taimi o le faamagaloga, o lenei uiga e malu ma mafai ona mou ese atoa.

O faʻamaʻaloga e pei o le laʻau e faʻaalia ai o le okeni e televave ma e matua mafatia lava. Afai e maua ni togitogi mumu, ona vave talanoa lea i se fomaʻi, talu ai ua na o se fomai atamai e mafai ona fuafua le natura o lenei faailoga.

O faʻamaoniga a Tuzhilin e le o taimi uma e faʻaalia ai le pancreatitis, e mafai ona tupu i pathologies cardiovascular. E faigofie ona iloa le pancreatitis e ala i le taina o le mumu. Afai e le paʻu ma e le mou atu, ona faʻaalia lea o le atinaʻega o le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le okeni.

O togafitiga lautele e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau, aʻo leʻi faʻaaogaina, atonu e le aofia ai se faʻafitauli o le maʻi. Pe a iloa atu mea e maua ai allergies, o vailaau e suia i genericics. O le a fesoasoani le antihistamines e faʻamalo ese vave ai se uiga le lelei.

Afai o lanu mūmū mūmū na faʻaalia i tua o le gaioiga o le suka i totonu o le toto poʻo le cholecystitis, o faʻamaʻi ua faatonuina vailaʻau e fesoasoani i le vave faʻaumatia o mea oona mai le tino. Pe a iloa se faailoga Tuzhilin, e fautuaina foi e tagata atamamai e fetuunai le meaai.

O meaʻai nei e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga:

  • meaʻai gaʻo vailaau, e aofia ai le suka,
  • saisi, ulaula meaʻai, meaai kuka,
  • gaʻo gaʻo ma gaʻo susu,
  • falai, mea vevela, suamalie, vevela,
  • paluga fou ma mea suamalie.

Atopic dermatitis

E le faʻasalalauina se faʻavevesi i le dermatitis. O aʻa i luga o le tino e mafua ai le vevela. Ona o le mea moni o tagata e masani ona fusia i latou, ua tatalaina, mulimuli ane o se pepa faila. O faʻalavelave e faʻateleina ma le alualu i luma o le faʻamaʻi.

O le faiga o le atinaʻeina o le dermatitis e fesootai tonu ma le pancreatitis. Ole faʻamalositino malosi o le vai inu oona e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o auala. O lenei mafuaʻaga o le dysbiosis. O le le atoatoa o le laʻau i totonu o le manava e mafua ai le faʻagasoloina o siama faʻamaʻi, lea e faʻapupulaina ai le permeability o le pa puipui o le iniseti.

O nei mea uma e faʻapupulaina ai le ono tupuga mai o se meaʻai poʻo se mea e maua ai le microbial, lea e faʻaosofia ai le foliga mai o le dermatitis atopic.Togafitiga o le faamai e aofia ai le tele o ituaiga o fua faatatau ma e filifilia taitoatasi.

E masani lava ona i ai le faʻamaonia o le maʻi, o se gaioiga faʻapitoa e auai, mo le faamoemoe o le puipuia, e masani lava ona faatonuina e fomaʻi fualaau faʻamaʻi - Fukartsin, taimana mata. Afai e pipii le faʻamaʻi, e le mafai ona e faia e aunoa ma ni vailaau faʻamaʻi - Lincomycin ma le gaʻo Erythromycin. I tulaga ogaoga, e mafai e le fomaʻi ona filifili i le tofiaina o sui antibacterial - Doxycycline, Zitrolide, Rovamycin.

O le maʻi suka

O le maʻisuka e lua ituaiga. I le tulaga muamua, o le siaki o le autoimmune e matauina lea e amata ai ona tau le tino ia te ia lava. I le tulaga lona lua, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le tele lava o le le paleni ma le ola. O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e faʻaalia i le tele o faʻamaoniga, e aofia ai le paʻu o le paʻu.

O le mea lautele, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi, o le paʻu e leaga, mago ma amata ona paʻu ese. I nisi, e leaga le tino, i isi, o le tino e foliga mai i foliga. O le osofaʻi i luga o le tino e mafai ona tuʻuina atu ma le vevela ma le susunuina. Lanu paʻu foi suiga. O lanu e maua ai se lanu mumu, lanu enaena pe lanu.

O le tele lava, o le vevela o loʻo i luga o vae, e ui lava e mafai ona salalau i le tino atoa. O le mea moni o le mea e masani ona aliali mai i luga o vae o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e sili atu mai le loto ma o le mea lea e leai se malosi ma meaʻai.

Acanthkeratoderma

I le tulaga e le lelei le lagona o sela i le inisalini, o se maʻi e aliali mai o loʻo paʻu ma paʻu le paʻu i totonu o laʻau. O ia mea e foliga tutusa ma paʻu. E masani lava ona maua i lalo o le fatafata, uʻu, poʻo lalo ifo o le fata. I nisi o maʻisuka, e mafai foi ona maua ia mea i luga o tamatamailima.

Vitiligo o se isi soa soama. E foliga tutusa le paʻu o le paʻu, o se tulafono, ma le ituaiga muamua o le maʻisuka. O se taunuuga o le togafitiga, o le paʻu e leiloa le eletise na mafua ona o lona lanu. E mafua ai le faʻaalia o lanu paʻepaʻe i le tino. O foliga, manava ma lima e sili ona aafia.

O le susu i luga o le paʻu i le taimi muamua e le silia le lua i le tolu milimita le lautele. E i ai o latou tuaoi manino. Pe a fefaʻasoaʻi manua ma isi, o taʻavale e leai se laina. Togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o hormones mai le gaʻo ma le micropigmentation.

O tagata maʻi ua faʻaseseina i sunbathing. A e alu i fafo i aso o le la, e tatau ona e faʻaaogaina se kulimi ma se puipui, aua o le laititi o le a atili faʻaleagaina ai le tulaga.

Manua ma faʻalavelave

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e mafua ai ni faigata ogaoga. Seʻio tatou talanoa e uiga ia i latou i auiliiliga atili:

  • atherosclerotic suiga. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o le faʻaitiitiina o puipui o toto toto, o foliga mai o pusa e mafua ai le vevela ma le faʻamalosi. O lenei mea e oʻo atu ai i le vevesi ma le faʻavasegaina o le paʻu,
  • lipodystrophy. O le paʻu o le mimiti ma le mumu. Uluai maʻi e mafai foi ona foliga mai, faatasi ai ma le sasaina, susunuina ma le tiga,
  • semopathy. Ona o suiga faʻaleagaina i totonu o toto toto, e le ulufale le toto i le paʻu. O loʻo iai i luga o le vae pito i lalo le vaʻalele ma le taamilosaga,
  • xanthomatosis. E masani ona tupu i le hyperglycemia e le pulea. O le togafitiga faʻaleagaina ua faʻavae e faasaga i le talaaga o le faigata ona aveese mai le gaʻo mai le toto. Faʻailoga samasama samasama i luga o le tino. O le tele lava o taimi, o le pito i luga o lima, vae, foliga, pulu, ma pulu o pito.

O se vevela ma le maʻisuka e mafua mai i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, o le hyperglycemia e tatau ona muamua tau muamua. O le taofiofia o le suka i totonu o tapulaa masani e le na o le faʻaaogaina o vailaʻau, o se suiga i le olaga atoa. O se olaga ola malosi, malologa, mea lelei paleni - o nei mea uma o le a fesoasoani e taulima ai le maʻi.

I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le kulūkose, o le togafitiga o meaʻai i le maʻisuka e aofia ai le tui antihistamines, anti-inflammatory, ma antibacterial agents. Gels faʻatasi ai ma aʻafiaga faʻamalosi o le a maua ai foi le fesoasoani taua. O le taua faasaga i le paʻu o le paʻu, o le mea muamua lava, o le faʻamaonia ma le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi, lea na mafua ai se faafitauli le lelei. Pe a faʻagasolo se togafitiga togafitiga, e taua le fetuunaiga o le taumafataga.

E fautuaina malosi e le au atamamai e te vavaeeseina ia meaʻai mai lau taumafataga:

  • gaʻo gaʻo, iʻa ma fala,
  • malosi lauti ma kofe,
  • koko koko sukalati
  • fualaau faisua mata ma fua,
  • mea manogi, sau, mea manogi,
  • sweets, e aofia ai le suka,
  • oloa faʻatau falaoamata, aemaise o pusa fou.

O le mea lea, o lo tatou paʻu e atagia ai le tulaga i totonu o se tagata. Faʻapipiʻi i luga o le paʻu i faʻamaʻi o le pancreas e aliali mai ona o le faʻaogaina o mea e fai. E le gata i lea, o le inuina o le tino e fesoasoani foi i le leaga o le paʻu.

O le vevela e mafai ona o faatasi ma se vevela, vevela, ma le tiga. O suʻesuʻega e faia e se fomaʻi agavaa. E ui lava i le mea moni e le lelei le vevela, e taua tele i le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi ma fesoasoani ia iloa i latou i le taimi. Afai e leaga le paʻu, e taua le faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi ma faia se suʻega.

O le fausaga o le pancreas ma ana galuega

O le pancreas o se okeni taua tele o le digestive system, 15 cm le umi. A aunoa ma lenei gland, e le mafai ona faʻalavelaveina le faagasologa o le faʻapalapala. O lenei tino e maua ai enzymes talafeagai mo le faʻalaumalie. E maua ai foi homone e fuafua ai le masaniga o le faʻatinoina o faiga faʻaogaina ma faalilolilo.

O enzymes ua taʻua o loʻo ulufale atu i le duodenum e ala atu i taʻavale faapitoa, lea e amataina ai le 'aina o meaai. Mai lesona o le anatomy, tatou te manatuaina i totonu o le manava o le meaʻai o meaʻai e naʻo le faʻaaogaina o masini ma kemisi. I le faʻaopoopoga, o elemene e gaosi: suka, suavai, ma isi. I le duodenum, i lalo o le gaioiga o enzymes pancreatic, protein, gaʻo ma gaʻo, o loʻo faʻaumatia i totonu o vaega aupito itiiti, ma faʻafefe i puipui o le auʻau i totonu o le toto.

O le hormone pito sili ona lauiloa na natia e le pancreas o le insulini homone, lea e puleaina ai le metabolism toto. E le gata i lea, o le hormone taua, o le somastin, lea e le mafai ai e le manava ona faalilolilo ia lava i le tele o mea o le talo. O lona le atoatoa e mafua ai le atinaʻeina o maʻi pipisi.

Pancreaic faamaʻi ma o latou faailoga

O se faʻamaʻi pipisi o le pancreatic gasegase tino. O mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le tino, e masani lava ona avea ma faamaʻi o le duodenum. O le pancreas o loʻo i tua o le manava, vavalalata vavalalata puipui o le duodenum ma fesoʻotaʻi ai, e pei ona taʻua muamua, e le au. O faʻamaʻi pipisi e masani lava ona faʻasalalau i le gland.

O le pancreatitis e mafai foi ona mafua mai i le ava malosi. O le faailoga autu e faʻamaonia ai le manaʻomia o se fomaʻi valaau a le fomaʻi o se tiga o le hypochondrium. E le gata i lea, o sea tiga o le tiga e mafai foi ona i ai se uiga oona.

Faatasi ai ma le le saunia o togafitiga faafomai, o le pancreatitis e atiina ae i se foliga masani. I lenei tulaga, e mafai e se tagata ona maua le gaʻo ma le maʻisuka.

O le faʻaalia i faʻamaʻi e ono mafua ai faʻamaʻi pipisi. Mo se faʻataʻitaʻiga vailaʻau vailaʻau vailaʻau o le hepatitis A, B, C o le faʻamaʻi viral sili ona taatele. O le hepatitis o loʻo faʻasalalauina e ala i ala feoai, e pei o le hepatitis A, poʻo le toto, e pei o le hepatitis B.

Faailoga o le hepatitis e le o ese mai le lisi o faailoga o isi faʻamaʻi. E aofia ai le jaundice (lanu samasama ma le vevela mai le paʻu), fiva, fuluʻi, ma isi. Peitai, o le hepatitis viral o soo se ituaiga e le gata ina alu i se foliga masani, ae aumai foi se tagata (i le leai o togafitiga talafeagai) i se coma.

E i ai tulaga pe a oʻo atu le atefesa i viral i le atinaʻe o cirrhosis ma le dystroph.

Ae paga lea maʻi o le pancreatic e le o aofia ai i le pito i luga o maʻi sili ona leaga. I se isi itu, faasaga i le talaaga o se mea e tupu ai le ola, meaʻai, mea le lelei ma le leaga, o le tino e maua ai se uiga leaga (ona o le leai o se taotoga) e vave ona avea ma foliga leaga.

E faigata ona faʻamaonia se faʻamaʻi ona o ona foliga e tuai.

Paʻu o le paʻu

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, o gaioiga laiti e aliali mai i le pute o le pusa, e pasi pei lava o se manua masani. O le paʻu i luga o le manava ua amata ona paʻu. I totonu o le pitonuu, o lanu atonu o se lanumoana lanumeamata. I se tulaga e seasea tupu, e ono tulaʻi mai ni mea i luga o atigivae.

Manua i luga o le paʻu

E le gata i lea, o le pancreatitis e mafai ona mafua ai ni sulu. O le foliga mai o le mumusu o le urticaria o loʻo faʻaalia ai le soliga o le gaioiga o le pancreas - pancreatitis (gasegase poʻo le faʻasolosolo) ma e oʻo lava i tumutumu o le eleele. Faʻafeiloaʻi mo faʻamaʻi o pancreatic o ni paʻu lanu moana lanu uliuli. O loʻo faʻaalia i vaega eseese o le tino - i luma o le vae pito i lalo, tua, pulu. A maeʻa le 10-14 aso, o foliga o nodules, ma mea laiti e foliga mai i lo latou tulaga, e foliga tutusa ma mea taugofie.

O mea e faʻafefeteina i luga o le paʻu i luga o veins e faʻaalia ai le thrombophlebitis. Ma o ia, i le isi itu, atonu o se tasi lea o faailoga o le kanesa o le pancreatic. O le tele lava o taimi, o nofoaga o le faʻasalalauga o mea o le thrombophlebitic o le ua, pusa, manava ma le papa. Pe a mavae sina taimi, e aliali mai vai vailaau i luga o le nofoaga, lea e liua i le palapala, ona oʻo ai lea i lalo. I le gasologa o taimi, e alu ese ai le mea o loʻo gaogao, ma o loʻo tumau pea le faʻasolosolo o launiva io latou nofoaga, lea e aliali mai ai le malosi o lagona, ma le tiga ma le mu.

Faailoga o laumei mumu

O se faailoga taatele i faʻamaʻi pancreatic o le Tuzhilin's symptom (syndrome). O le lanu mumu "pata" (o le igoa saʻo o le "vascular anerysms") o le laiga saʻo e masani ona tupu i faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le pancreatitis. O le tele lava o anesysysms o loʻo i tua, o le manava, e seasea lava ona maua i le fatafata o le tagata maʻi.

Le faʻaalia o paʻu paʻu

Faatasi ai ma le pancreatitis i le taimi o le vevesi, e masani lava ona aliali mai pine i le pute. O le siʻusiʻu pancreatic o loʻo maua i lenei vaega. O foliga e foliga mai o ni manua. Aʻo latou maua se lanu lanumoana-lanumoana.

O le togafitiga faʻaleagaina e mafai ona aʻafia ai sifo.

O Urticaria o se faʻavavevave lea e aliali mai i le pancreatitis leʻo ma le leʻo. E mafai ona aliali ona ala:

Flat nodules e aliali i luga o le paʻu, e fai ai se lanu piniki ma se lanu moana. A maeʻa ni nai vaiaso, ona mou atu ai lea o mea, ma fai mai patches pigmented io latou nofoaga.

Faʻaaliga o le paʻu i faʻamaʻi o le pancreas e mafai ona fesootaʻi ma allergies. Ole afaina ole tino e aʻafia ai le setete o puipuiga puipuia. Faʻamatalaga o pathoces pancreatic e manaʻomia ai se taumafa malosi mai le maʻi. O oloa uma lava e ono lamatia ma e mafai ona faʻaosoosoina ai se vevela vevela, i luga o le dermatitis, eczema. Afai o le tagata maʻi e leai se meaʻai i le maʻi aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, ona maeʻa ai lea ona maua le maʻi pancreatitis, o soʻo se oloa masani e mafai ona mafua ai le le faapalepale. O nei faʻailoga lapatai e le mafai ona le amanaiaina pe faʻafesoʻotaʻi.

I le faaopoopo atu i le paʻu o le paʻu, e mafai ona suia le lanu uma o le paʻu. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o foliga o le togafitiga, o le tagata maʻi e atiina ae le kiona mechanical.

O lona mafuaʻaga o le faʻamalosi o le pulelele ma se paʻu o le tino.

O le pancreatitis o le biliary e masani lava ona faʻaalia i se faʻalavelave i le itulagi faaletino. Ona o faʻalavelave e aliali mai i totonu o le inumaga laiti e faasaga i le talaaga o faʻamaʻi pancreatic, o le gase o le dermatological e tu i le muaulu, ae e mafai ona salalau solo i le paʻu o foliga. Afai e te le faia ni fua e togafitia ai le maʻi, o le numera o siaki o le a amata malie ona faateleina. O se taunuuga o le faʻamalosi ma le faʻaaogaina o meaʻai, lea e mafua ona o le le lava o meaai, ua amata ona aliali i isi vaega o le tino.

Afai e leai ni afaina, sela po o isi faailoga o le faamai i luga o le epidermis, ae o le manogi e foliga mai o se faailoga tutoatasi, ona mafai lea ona tatou faia se masalosalo e uiga i le i ai o le maʻisuka.

O aʻafiaga o le paʻu atonu e ono mafua ona o se ituaiga maʻi faʻapitoa pei o le kanesa o le pancreatic e le mafai ona le amanaiaina.

Pancreatic cancer

Afai e masalomia le oncology, o le tele o faʻamaoniga e aliali mai. E amata ona aliali mai i luga o le tino (o loʻo i luga o le ua, manava, totoa ma le fatafata). Faʻasalalau i luga o vaʻa vevela o loʻo maua. O le vaega o loʻo i ai pea feeseeseaiga pe o se mea lamolemole o le epidermis e sili atu ona faigofie. O foliga o le matala i lea mea. A maeʻa le gau o le afu, faʻaalia le afā. Ole aʻafia ole siama ole pathogenic e mafai ona mafua ai le afaina tele.

A faʻamalolo manuʻa, o le ufiufi e ufitia i sikula e foliga mai i lo latou nofoaga. O aʻafiaga e afaina ai mafuaʻaga o le manava ma le susunuina.

Rashes i foliga o mumu lanu mumu, lea e taua o le Tuzhilin's syndrome, tulai mai o se taunuuga o le anateysm o vaa. Pe a paʻu, e le mou atu le mea e le mafai ona fesuiaʻi ma e le suia o la lanu (aua e teʻa). Ole numera tele o fulu e taʻu mai ai o le faʻaleagaina o le tino o loʻo i le tulaga o le vevela. Afai e amata ona mou atu togitogi mumu i le pancreatitis, o le a amata ona alu le maʻi.

O le oncology e masani lava ona o mai faatasi ma faʻasolosolo. Ae o le faailoga e le o se faʻamaoniga o le tagata maʻi e maua i le kanesa.

Mo se faʻamaoniga saʻo, e le lava mea e maua i luga o le paʻu, e manaʻomia nisi faʻamatalaga auiliiliga.

O faʻamaoniga e le masani ai o le pancreatitis i tua o le faagasologa o le fale e aofia ai:

  1. Multifocal reticulohistiociosis. O nodules lanu-mumu e aliali i totonu o sooga. E mafai foi ona maua i luga o le mucous membranes.
  2. Enzymatic panniculitis. O nodulesi pouliuli o loʻo i tua o vae ma le vae pito i lalo. E tele naua ma e faʻatasi ma le tiga. O taimi taʻitasi, e faʻamalūlūina ai laʻau, ma se kulimi poʻo le paʻu o le gaʻo lacrotic lanu enaena e amata ese mai ia i latou. Pe a faʻamalolo le saite o le patho, o fulafula o loʻo i ai i totonu o lona tino.
  3. Necrolytic migratory erythema. O faʻalavelave faʻafuaseʻi i le kanesa o le pancreatic eo mai faatasi ma le tiga ma le sasaina. O laufanua e afaina ai e mumu ma le pala. O loʻo faʻamau i totonu o le popliteal fossae, nasolabial folds ma i le itu o le pito i lalo, e foliga mai o se lanu mumu o laugutu ma laulaufaiva.

Soʻo se mea e foliga mai o le pancreatitis poʻo se isi togafiti faʻaleagaina lea e faʻatuina i le pancreas e le talafeagai le togafitia o se faailoga. Ina ia faʻamamaina le paʻu o se vevela po o le faʻataʻitaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi. I le tulaga o le manuia o togafitiga, o le a le toe i ai uma faafitauli o le paʻu.

Faʻailoga mata

O le paʻu o le tagata o le tino tele lea e tele galuega. O se tasi oi latou o le fiafia. Faiga o inflammatory, faʻamaʻi pipisi e aafia ai totoga o le gastrointestinal tract, e oʻo atu ai i faʻamatalaga dermatological.

Ona o le pancreatitis, o le malepe o tisipesa o le gland, lea e ulu i totonu o le iniseti, ate, toto toto, ua sosolo mai i siama.

O faʻaʻailoga i luga o foliga e masani ona faʻaalia e siama, vaʻavavevave, vevela. E tupu le afaina i malumalu. Afai o le faafitauli o loʻo faʻatuina i totonu o le tootoo laiti, ona aliali mai lea o elemene i le muaulu ma isi vaega o foliga.

Faʻasagaga o le alualu i luma o pancreatitis ona o le inupia, e tele pimples o loʻo i luga o le tino. Soo se nofoaga o le localization.

O le faailoga o le Tuzhilin poʻo le vascular anestysms o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le lapisi poʻo le lanu mumu i luga o le paʻu. O togitogi i luga o foliga e pei o tamai vesicles ua tumu i mea faʻafefiloi ua palu ma le toto.

O se osofaʻi ma le maʻi pacreatic e iai mea nei:

  1. O loʻo i luga o le manava ma le fatafata.
  2. Afai e patipati, o le a avea ma paler pe ua matua mou ese lava.
  3. Ole aofaʻi o faʻafefe faʻaititia i le faʻamagaloina, i le taimi o faigata, vice versa.

E leai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le faʻamafanafanaina. Latou te le faʻaosoosoina le tiga, aua le faʻalavelave pe faʻaaoga.

O le galuega o gaioiga i totonu o le tino o le tagata e aafia ai le tulaga o le paʻu. O foliga i luga o foliga e masani ona aliali mai ma se fomaʻi faʻapitoa. O latou fuainumera, lapopoa ma isi uiga e mafua ona o le malosi o le maʻi ma le umi o le vasega.

O mafuaʻaga autū o le solia lea o le toto i gaioiga o le tino, o le faʻamalosiina o le talo i luga o le pacreas inflamed.

Afai o se vaega lanumoana e aliali mai i le itulagi o le tafatafa o le nasolabial, ma aʻafia le mumu e aafia ai tamatamailima o pito i luga, o lenei ata o loʻo faʻamaonia ai le solia o le manava ma le atinaʻeina o le maʻi a Lagerlef ma le malosi malosi.

Alu, ma le atmatic dermatitis ma pancreatitis

I le faʻaogaina o le tino i le pancreas, o le toe gaosia gaioiga o meaola ninii e tupu mai. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faʻalavelave i le gaioiga o le tino puipuia, lea e tau atu ai i le atinaʻega o se faʻafitauli o le maʻi.

O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona afaina ai se allergy. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau oona, po o le pefu o fale, laau toto, lauulu pusi, ma isi Meaʻai e mafai ona mafua ai aʻafiaga elemene.

O le mea lea, o fualaau fou taitasi po o fualaau faisua e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga faasolosolo malie, mataʻituina lelei lou manuia. O faʻamaoniga o le paʻu i faʻamaʻi o le pancreas e eseese. Mafaufau i nisi o faʻamaʻi maʻi:

  • I luga o le paʻu na foliga mai o laʻau, paʻu, vesicles, vesicles.
  • Susunuina, sasaina.
  • Afai e tafe mai foliga, e aliali mai se tagi.
  • Nofoaga o faʻasalalauga - soʻo se mea.

Pe a aliali mai ni uiga iloga, e tatau ona suʻeina se punavai. O le mea moni, o le sese i le galuega o totoga i totonu o le tuuaiga. Atonu o le ate, manava, vavae, ma isi. Ae a aunoa ma le aveeseina o le allergen, o le soloia o faʻamatalaga o le paʻu o le a le aoga.

I le ava malosi, e masani ona tupu (derived) o le dermatitis (e taʻua foi eczema). E leʻo faʻamautuina le tonu. E toʻatele le au saienitisi latou te malilie e maʻi le faʻamaʻi i le natura.

O le tulaga eo faatasi ma le faʻaali mai o se matagi matagi, eseese faʻafefe. O le paʻu o le mumu e le masani ai, e sili atu ona vevela. O Rashes ei ai se tuaoi manino ma se lanu malamalama. I le 99% o ata o le falemaʻi, o le eczema e matua vevela lava.

O faʻamuamua e aofia ai:

  1. Fua mata i luga o le tino.
  2. Laititi laiti.
  3. Faʻaaliga mai papa.

Afai e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi, ona faʻateleina lea o le ata. Ua amata ona malepelepe, ua amata ona tupu mai tamai laʻau.

E mafai ona faʻafefiloi le paʻu i totonu o le telefoni, ma faʻapogai ai le tele o le faaleagaina o le paʻu.

Isi faʻamaʻi paʻu

E faʻatatau i le ogaoga o faʻamaʻi o le pancreas, e mafai ona avea le paʻu ma samasama, cyanotic poʻo le maamora. Afai o le lanumoana e lanumoana, ona faʻaalia lea o se faʻalavelave tele o le faʻaleagaina, lea e sili ona matautia mo le soifua maloloina ma le soifuaga o le maʻi.

A oʻo ina sili atu le paʻu o le paʻu, o loʻo i ai se vevesi tele o le tino ma suiga i le taamilosaga lautele. Lanu samasama o se faailoga lea o trypsin, o le enzyme lea e fesoasoani i le faʻaumatia o le ate, o loʻo faʻaogaina i totonu o le tino toto.

E mafai ona tupu le Jaundice ona o le faʻamalosi o le vaʻaia, talu mai le tele o le pancreas ua matua faateleina i le tele, oomi i le gallbladder ma le ate. O le foliga tutusa o le jaundice ma le pallor o le paʻu e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o se maʻi mama.

Afai o le tagata maʻi e paʻu le paʻu e na o le pau lea o le faailoga i luga o le paʻu, ona tatau ai lea ona faia se auʻiliʻiliga mo le maualuga o le suka i totonu o le toto, talu ai o lenei mea e foliga tutusa ma le maʻisuka. Ae masani lava i soo se ituaiga o maʻisuka, o isi faʻamaoniga o loʻo i ai: o se lagona faifaipea o le fia inu, o se faʻaopoopoga i le numera o malaga i falemaʻi, gasea, vaivaiga, ma le susu.

O faʻamaoniga o le paʻu e mafua mai i faʻamaʻi pipisi e faʻaumatia e ala i togafitiga lautele o le faʻamaʻi. O vailaʻau ua faatonuina e aveese ai toxins ma puipuia o latou aʻafiaga le lelei. O le taumafataga o loʻo aofia i togafitiga togafitiga. Mo allergies, o le antihistamines ua faatonuina (Suprastin, Loratadin, Tavegil).

O faʻamatalaga e uiga i faailoga o le maʻi pancreatic o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga