AKTRAPID NM PENFILL (ACTRAPID HM PENFILL) faatonuga mo le faʻaoga

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, ituaiga 2 o le maʻisuka: o le tulaga o le tetee atu i vailaau oona o le hypoglycemic, o le tetee i vaega o vailaau oona (hypoglycemic drugs)

o le maʻisukacidosis o le maʻisuka, ketoacidotic ma le hyperosmola coma, o le maʻisuka na tupu i le taimi o le maitaga (pe afai e le aoga le togafitiga o meaʻai),

mo le faʻaauau ona faʻaaogaina i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka i faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma le maualuga maualuga o le fiva, faʻatasi ai ma taotoga o gasegase, manua, fanau pepe, maʻi o le tino, ao le i suia i togafitiga ma sauniuniga umi ole inisalini.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O le fofo mo le iniseti e manino, le lanu.

1 ml
inisalini soluble (inisinia o tagata)100 IU *

Tagata faʻatau: zinc chloride, glycerol, metacresol, hydrochloric acid ma / poo le sodium hydroxide solution (ia tausia pH), vai d / i.

* IU e tutusa ma le 35 μg o le inisalini o le tagata anhydrous.

3 ml - kalama tioata (5) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

O le ACTrapid ® NM o se sauniuniga ole inisalini puupuu e faia i le biotechnology DNA recombinant e faʻaaoga ai le maʻi Saccharomyces cerevisiae. O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua ona o le faateleina o lana avega i le intracellular ina ua maeʻa le tuiina o le inisalini i le inisalini o le maso ma le tino o le masini ma le faaitiitia tutusa i le fua o le kulukose i le ate. Faʻatulagaina o le maualuga o le glucose plasma (e oʻo atu i le 4.4-6.1 mmol / l) e iv ivitaiga o le ACTrapid ® NM i tagata maʻi mamaʻi o loʻo feagai ma taotoga ogaoga (204 tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma 1344 tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka) o loʻo iai le hyperglycemia (concentration plasma glucose> 10 mmol / L), faaitiitia le soifua maloloina e 42% (4.6% nai lo le 8%).

O le gaioiga o le fualaau faasaina o le Actrapid ® NM e amata i le afa itula i le maea ai o le pulega, ma o le maualuga o aafiaga e aliali i totonu o le 1.5-3.5 itula, ae o le aofaiga atoa o le gaoioiga e tusa ma le 7-8 itula.

Faʻamaumauga o le Saogalemu

I suʻesuʻega tuusaʻo, e aofia ai suʻesuʻega o le puipuia o vailaau mo togafitiga, suʻesuʻega o faʻamaʻi ma faʻasologa faʻasolosolo, suʻesuʻega o le gasegase, gasegase gasegase ma aʻafiaga i aʻafiaga, leai se lamatiaga patino i tagata.

Pharmacokinetics

T 1/2 o le inisalini mai le toto e na o ni nai minute.

O le umi o le gaioiga o le faia o le inisalini e mafua ona o le fua o le absorption, lea e faʻalagolago i le tele o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, i le fua o le inisalini, le auala ma le nofoaga o le puleaina, le mafiafia o le gaʻo o le gaʻo ma le ituaiga o maʻisuka). O le mea lea, o vailaau o le pharmacokinetic o le inisalini e taua i le taua tele-ma fesuiaiga faʻapitoa.

C max o insulin i plasma e ausia i totonu o le 1.5-2.5 itula i le maeʻa ai o le pulega.

E leai se faʻamaonia e faʻamaonia i pulu plasma e lauiloa, sei vagana ai faʻamaʻi inisalini (pe afai ei ai).

O le inisalini o tagata e pipii i insulinase poʻo inisalini e faʻamalolo ai le inisalini, ma atonu foi e ala mai i le palatini vavalalata ole palatini.

E manatu ai i totonu o le mole o le inisalini o le tagata e tele nofoaga o le pipisi (hydrolysis), ae peitai, e leai se metabolites e mafua mai ona o le pipisi o loʻo galue.

T 1/2 ua fuafuaina i le fua faatatau o le faʻaaogāina mai le tino pala. O le mea lea, o le T 1/2 e foliga mai o se fuataga o le malosi, nai lo le fua moni o le aveesea o le inisalini mai le plasma (T 1/2 o le inisalini mai le toto e na o ni nai minute). O suʻesuʻega na faʻaalia ai T 1/2 e tusa o le 2-5 itula.

Tamaiti ma talavou

O le tala o le pharmacokinetic o le fualaau faasaina Actrapid ® NM na suesueina i se vaega toaitiiti o tamaiti e maua i le maʻisuka (18 tagata) e 6-12 tausaga le matutua, faapea foi ma talavou (13-17 tausaga). E ui lava o faʻamatalaga na maua e le o faʻatapulaʻaina, ae peitai o latou faʻamatalaga o le pharmacokinetic profile o Actrapid ® HM i tamaiti ma tamaiti e talitutusa lava ma tagata matutua. I le taimi lava e tasi, na faʻaalia ai feeseeseaiga i le va o vaitausaga eseese e ala i sea faailo e pei o le C max, lea e toe faamamafaina atili ai le manaʻoga mo le filifilia o fualaau taʻitasi.

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le SC ma / i le folasaga.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi, ma mafaufau i manaoga o le tagata maʻi.

E masani lava, o manaoga o inisalini e mai le 0.3 i le 1 IU / kg / aso. O le manaomia mo le inisalini i aso uma e ono maualuga atu i tagata gasegase e maua ai le inisalini (mo se faataitaiga, ao talavou, faapea foi ma tagata mamaʻi i le gaʻo), ma le maualalo i tagata mamaʻi ma le gaosiga o le insulin.

O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai e aofia ai gaʻo. Actrapid ® NM o se inisalini e fai si puupuu ma e mafai ona faʻaaogaina i le faʻatasi ai ma insulini umi.

O le togafitiga ® NM e masani lava ona faʻaaogaina i se vaega faʻapitoa i le itu o le puipui pito i luma. Afai e faigofie lenei mea, ona mafai lea ona faia ni inisiua i le suilapalapa, afaina o le itu poʻo le muso o le tauau. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i totonu o le itu o le puipui pito i luma o le paʻu, o le vave faʻaleleia o loʻo maua nai lo le faʻaofiina i isi vaega. Afai o le tui e faia i le paʻu o le paʻu paʻu, o le a faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau i se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le nila e tatau ona tumau i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone, lea e faʻamaonia ai se fualaau atoa. E talafeagai le suia i taimi uma o le inisiua i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. E mafai foi e le Formrapid ® NM ona ulufale i totonu ma o ia taualumaga e faatoa mafai lava ona faia e se fomai fomai.

I / i le faʻaofiina o le vailaʻau o le Actrapid ® NM Penfill ® mai le faʻataʻaleʻa e mafai ona faatagaina sei vagana o se tuusaunoaga i le leai o fagu. I lenei tulaga, e tatau ona e ave le vailaʻau i totonu o se tui tui i le insulin e aunoa ma se ea i le ea poo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le masini. O lenei faiga e tatau ona faia e se fomaʻi.

O le Tulafonorapid ® NM Penfill ® ua mamanuina mo le faaaogaina i Novo Nordisk insulin injection systems ma novoFine ® poʻo NovoTvist ®. O auiliiliga auiliili mo le faaaogaina ma le pulea o fualaau faasaina e tatau ona matauina.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le afaina ma eo mai faatasi ma fiva, e masani ona faateleina le manaʻo o le tino mo le inisalini. E mafai foi ona manaʻomia le fetuunaiga pe a fai o le maʻi e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, faʻaleagaina o le tino, pituitary poo le thyroid gland.

O le manaʻomia mo le fetuʻunaʻiga o fualaau e mafai ona tulaʻi mai pe a suia le tino poʻo le masani a le tagata maʻi. E mafai ona manaʻomia le fetuunaiga pe a fesiitai se maʻi mai le tasi ituaiga insulin i se isi.

Faʻaiʻuga

O le faʻalavelave masani masani ma le insulin o le hypoglycemia. I le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻapea foi i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ua maeʻa ona tuʻuina atu i luga o le maketi o tagata faatau, na iloa ai o le aʻafiaga o le hypoglycemia e fesuisuiaʻi e fuafua i le faitau aofaʻi o tagata, le fua o le fualaau faʻasaina, ma le maualuga o le puleaina.

I le laasaga muamua o le togafitiga o le inisalini, faʻamalamalamaga sese, edema ma tali e mafai ona tupu i le nofoaga o inisiua (e aofia ai le tiga, mumu, ufiufi, mumu, malepelepe, fulafula ma le sasaina i le nofoaga o inisi). O nei faailoga e masani ona le tumau. O le vave faʻaleleia o le pulea lelei e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga o "le tiga o le neuropathy," lea e masani lava ona toe faʻaleleia. O le faʻamalosia o togafitiga o le inisalini ma le faʻaogaina atili o le puleaina o le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga le tumau i le tulaga o le retinopathy o le maʻisuka, ae o le faʻaleleia o le maʻisuka i taimi umi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.

O aʻafiaga uma o loʻo tuʻuina atu i lalo, e faʻavae i luga o faʻamatalaga mai faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, e faʻapipiʻiina e tusa ai ma taimi faʻaleleia e tusa ai ma le MedDRA ma le okeni. O le aʻafiaga o aʻafiaga itu e faʻamatalaina e faapea:

  • masani lava (≥ 1/10),
  • e masani lava (≥ 1/100 i Faʻafitauli Faʻaletonu o le Malie:
    • e le masani - urticaria, paʻu paʻu,
    • e seasea lava ona tupu - anaphylactic reactions.

    Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai:

    • masani lava - hypoglycemia.

    Faʻasalaga o faʻalavelave popole:

    • e le masani ai - le neuropathy lautele ("tiga matuia neuropathy").

    Faʻaleagaina o le okeni o le faʻaaliga:

    • e le masani ai - faʻafitauli o le fesuiaiga,
    • e seasea lava ona maua - le retinopathy o le maʻisuka.

    Faʻafitauli mai le paʻu ma gaʻo faʻapipiʻi:

    • leai se taimi - lipodystrophy.

    Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui:

    • e masani lava - tali i le nofoaga o tui,
    • e le masani - edema.

    Faʻamatalaga o uiga leaga o tagata taitoatasi:

    O se mea e seasea lava ona tupu i le lautele o le gasegase (e aofia ai le vevela o le paʻu o le paʻu, vevela, afu, afaina o le gastrointestinal, angioedema, faigata le manava, faʻailoga o le fatu, faʻaitiitia le toto maualuga, ma le le mautonu o le mafaufau, e lamatia ai le ola).

    O le hypoglycemia o le pito sili ona taatele o le itu. E mafai ona atiaʻe pe afai o le fualaau o le inisalini e maualuga tele e tusa ai ma le manaʻomia mo le inisalini. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leai o se malamalama ma / poʻo le faʻasalaga, faʻaletonu le tumau pe leai foi o le gaioiga galue, poʻo le oti foi. Faailoga o le hypoglycemia, e pei o se tulafono, faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi. O nei mea e ono aofia ai le "afu malulu," palloruli o le paʻu, faʻalavelave vaivai, popole poʻo le faʻavaivai, faʻalauleʻa, faʻaitiitia le faʻamalositino, moe, fiaaai tele, vaʻaia o le vaʻai, maʻi vevela, taʻavale, ma le vave fatu fatu.

    O lipoti le lelei o lipodystrophy ua lipotia. Lipodystrophy e mafai ona atiae i le nofoaga o tui.

    Tina ma le lactation

    E leai ni tapulaʻa i le faʻaaogaina o le insulin i le taimi o le maitaga, talu ai ole inisalini e le pasia le pa puipui.

    O le hypoglycemia ma le hyperglycemia, lea e mafai ona atiae i mataupu o le le filifilia lelei o le togafitiga, faateleina le lamatiaga o le faaletonu o le fetal ma le maliu o le tama. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona mataituina i le taimi atoa o le maitaga, e tatau ona latou faʻaleleia le pulea o maualuga o le kulukose o le toto, o fautuaga lava ia e faatatau i tamaitai o loʻo fuafuaina se maitaga.

    O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga ma faasolosolo malie le faʻatupulaia o le lua ma le tolu piliona.

    A maeʻa le fananau mai, o le manaʻomia mo le inisalini, e pei o se tulafono, vave ona toe foʻi i le maualuga na maitauina aʻo lei maʻitaga.

    E leai foi ni tapulaa i le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Actrapid ® NM i le taimi o susu. O le taitaia o togafitiga insulin i tina tausi maʻi e le lamatia mo le pepe. Ae ui i lea, atonu e manaʻomia e le tina ona fetuunaʻi le faʻatulagaga o le Tulafonorapid ® NM ma / poʻo le taumafa.

    Fale faʻamaloilo

    O le gaioiga malosi i le vailaʻau o le Actrapid Hm Penfill o le inisalini e mafai ona fofoina. O lenei vailaʻau e maua mai i gacombinant deoxyribonucleic acid processes. O le galuega autu a lenei vailaau, e pei lava o isi sauniuniga o inisalini, o tulafono faatonutonu. E ala mai i lea, o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto o loʻo faia, faʻapea foʻi ma le faʻafouina o le kulūkose e le tino o le tino ma le taofiofia o le gaʻo i le ate. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻalavelave i le faʻagasologa o le paʻu o le gaʻo i suauʻu gaʻo ma le faʻafouina o le porotini. Ua faʻamautuina i le tino e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a maeʻa ona faʻaaoga e le tagata maʻi le faʻaaogaina o le Actrapid i totonu o le tolusefulu minute muamua. O le fualaau faasaina e oo atu i lona maualuga aoga i se vaitaimi mai le tasi i le tolu itula. O le umi o le gaioiga, e fai ma tulafono, e le silia le valu itula. E tatau ona maitauina o uiga masani e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i uiga patino o le tagata maʻi.

    Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

    O vaega nei e faʻaaogaina e maua ai vailaʻau: • mea galue malosi i le tino o le inisalini soluble, • mea faʻaopopo, e aofia ai le suauu zinc, alcoholhydly glycerin, metacresol, hydrochloric acid, sodium oxidanide, sua mama mo le tuiina. O le tuʻuina atu o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai i se ituaiga o fofo mo le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma le faʻalavelave. O le vaifofo o se mea tutusa, e masani ona le lanu. O le fofo muamua o le faʻaleleia o fagu vai. O vaʻai e tuʻuina i totonu o pusa momoli i le aofaiga o vaega e tolu. E lima pusa tioata, faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o loʻo tuʻuina i pusa pepa o le lanu paʻepaʻe tele.

    Faʻaiʻuga

    O mea nei e ono tutupu i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina: • faʻapupulaina le salu, • le popole i le tulaga, • le gatete o tamatamailima, • faʻalautele le vaivai, • le lava le malosi, vaivaiga, • faʻaitiitia le gauai atu o le mafaufau, • tiga o le ulu, vevela, • ​​faateleina le 'ai, lagona o le gaioiga, • solia o le paʻu o le fatu, • gaogao o vae, • fulafula o foliga, • faʻaitiitia o le toto, ma le le lava o le manava, • faʻafefe, faʻamalosi.

    Contraindications

    Ole fualaau o le Aktrapid Hm e le tatau ona faʻaaogaina ile tasi o nei faʻasolega: • faʻaititia o le toto ile vaega ole vailaʻau, • maualalo le toto toto, • tali atu i le inisalini, • tumutumu o β-sene o tamaʻi pancreatic, e afua mai i tala o le hormonal ma le taʻitaʻia i le faʻaitiitia o le suka o le toto.

    Tina ma le lactation

    O faʻamatalaga o loʻo maua i le taimi nei e faʻaalia ai e le o iloa le faʻaleagaina poʻo isi mea e le manaʻomia i le fetus i le taimi o le faʻaaogaina o le Actrapid. I le taimi lava e tasi, o le mataituina lelei o tagata maʻitaga ua maʻitaga ma le maʻisuka ma le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e fautuaina. Ua faʻamaonia o le manaʻomia o se elemene aoga e tupu mai le vaiaso lona sefulufa o le maitaga ma faasolosolo malie ai. A maeʻa le fanau, e faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini, ae a maeʻa sina taimi puupuu e toe foʻi i lona tulaga muamua. I le taimi o susu, e faʻatagaina le faʻaaogaina o vailaʻau. O nisi taimi e manaʻomia ai se suiga ole vailaʻau e faʻatatau i le aafiaga ile maʻi.

    Talosaga: metotia ma foliga

    O le fualaau faasaina o le Actrapid Hm Penfill e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa ma le le fiafia. O le vailaau sili ona lelei o loʻo faʻamatala mai e fomaʻi o loʻo faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga na faia. Ona o le mea moni e faapea, o le gaioiga o le inisalini solugi e puupuu, o se tasi o fautuaga autu pe a faʻaaogaina o le manaʻoga lea e faʻapipiʻi lenei vailaau ma faʻamaʻi umi poʻo insulin insulin.O manaoga o aso taitasi mo insulin malosi, o se tulafono, e eseese mai le tolu vaesefulu i le tasi iunite i le kilokalama o le mamafa o le tino. O nisi taimi o le manaʻomia mo le inisalini e sili atu nai lo le faʻaalia o fuainumera o mea tau eletise i le mamafa o le gasegase poʻo le talavou. O le faʻaofiina o le vailaʻau e tatau ona faia i le afa itula ao lei oʻo i taumafataga. O tui tui e tatau ona faia i vaega o le tino i se auala e le aofia ai le lavelavea e se nila i le nofoaga e tasi. E fautuaina foi ia faʻaeteete ma le faʻaogaina o le puleaina ina ia mafai ai ona faʻalavelave le faʻafitauli o le vaifofo i le toto. O le vave faʻaaogā vave o le taumafataga e maua pe a faʻaofiina i totonu ole vaega ole manava. Mo le pulea e le tagata lava ia, o le maʻi e tatau ona mulimulitai i le tele o tulafono faigofie. E aofia ai mea nei: 1. Aʻo lei faʻaaogaina le Tulafono, o le vaifofo e tatau ona asiasia lelei. E tatau ona avea ma se toniga, le lanu. Afai e maua mai i luga o le ao, vevela poʻo soʻo se eseʻesega, o le faʻaaogaina o sea vailaau faasaina e faasaina. 2. Aʻo le i faia le pulega, e fautuaina e mulumulu lelei ou lima, faʻapea foi le nofoaga o le afu. 3. Tatala le pulou o le suauu ma faʻapipiʻi se nila fou, faʻasolo i le tapulaa. Soʻo se taimi mulimuli ane e tuiina ai le inisalini o le tagata e tatau ona faia i se nila fou. 4. A uma ona tatala mai le nila mai le pusi, ma le tasi lima saunia le tui tui i le aoina o le paʻu i se tamai laulau, ma le isi, siaki le suauu mo mea e alu ese. Ia mautinoa e leai ni vailaau e tumau i le voli. 5. Faʻaofi le nila i totonu o le faʻaoga ma faʻapipiʻi mea o le voli i lalo o le paʻu. 6. A maea ona tuʻuina atu, toso ese le nila, ma uu le inisiua mo sina taimi puupuu. 7. Ave ese le nila i fafo o le au ma lafoai. E mafai ona faʻatautaia le faʻatonuina o le tino e se tagata poto faapitoa.

    Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

    E iai fualaau o loʻo aʻafia ai le kulūkose i le tino i le taimi o lo latou faʻatasi faʻatasi ma Actrapid Hm. O le mea lea, o vailaʻau o lo o iai se aafiaga lofituina i le monoamine oxidase ma le angiotensin e liua ai le enzyme, faapea foi ma fualaau faasaina e pei o tetracycline, ethyl- (para-chlorophenoxy) -isobutyrate, dexfenfluramine, cyclophosphamidum, mea e faaleleia ai le tino o le tino, e mafai ona faaleleia le gaioiga o le inisalini o le tagata. O le diuretics, synthetic androgens, heparin, tricyplic antidepressants, glucocorticosteroids, psychotropic drugs, o fuainumera iodinated o le tyrosine amino acids e mafai ona faʻaaogaina ai le faʻafeagai o le inhibitory i insulin. I lalo o le gaioiga o le 3,4,5-trimethoxybenzoate methylreserpate ma le salicylic acid analgesics, o se suiga i le maualuga o le kulukose i le toto e mafai, i le itu o le faaitiitia ma le faateleina.

    Faʻasalaga

    I le taimi nei, o le fualaau o le fualaau faasaina Actrapid, lea e mafai ona mafua ai se mea e sili atu, e lei faailoaina. I le taimi lava e tasi, pe a tupu, o le faʻaitiitia o le suka i lalo ifo o le tulafono masani e mafai. I lenei tulaga, o uiga nei e foliga mai: • tiga o le tino, • le fiafia i le vanimonimo, • leai se malosi, leai se malosi, • faateleina le vevela, • ​​suia le fatu fatu, • le gatete o tamatamailima, • le mautonu, • le mautonu, tautala le lelei, , • faʻafitauli o le mafaufau. Afai o le faʻaitiitia o le suka e le faʻaosofia ai ni faʻafitauli ogaoga, ona mafai loa lea e le tagata gasegase ona faʻamalo eseina e ala i le faia o le kulukose i le tautala. Mo nei faʻamoemoega, ua fautuaina e faʻapea o tagata e maua i le maʻisuka e maua i taimi uma ni meaʻai suamalie po o ni meainu faatasi ma i latou. I le tulaga pe afai, o se taunuuga o le faaitiitia o le suka o le toto, ua le iloa e le tagata maʻi, o le pulega vave o se fofo vailaau oona e manaomia, lea e mafai ona faia e se tagata tomai faapitoa.

    Faatonuga faapitoa

    O le fesuiaiga i se isi tui o le insaline e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. I le tulaga o le solia o le faʻavaeina o meaʻai taumafa, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o gaoioiga i aso taʻitasi, e manaʻomia se fetuunaiga o fua. O le atinaʻeina o faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini ona o le faʻaitiitia o ana siaki. I le taimi lava e tasi, o le faʻaalia o faʻamaʻi o le natura faʻaleagaga e mafai ona avea ma faavae mo le faateleina o le fua o le fualaau faasaina. O le tui o le inisalini e mafai foi ona aʻafia ai suiga i maʻi mafaufau. O le faʻaaogaina o isi vailaʻau e tatau ona faia faʻatasi ma fautuaga talafeagai a se tagata poto faapitoa. Talu ai o le faʻavaivaia ma le faʻaleleia o maualuga o le toto suka e mafai i le faagasologa o le aveina o vailaʻau, e mafai ona afaina ai le faʻaoʻo. I taimi faapena, e tatau ona lafoaʻi le avetaavale ma isi gaioiga e manaʻomia ai le gauai atili.

    O le vailaʻau o le Aktrapid Hm Penfill o loʻo i ai mea faʻapitoa e tutusa ma ituaiga o gaioiga e tasi: Apidra Solostar, Gensulin R, Biosulin R, Gansulin R, Insulin R bio R, Insuran R, Rosinsulin R, Insuman Rapid GT, Rinsulin R, Vosulin-Rsp, Novorap , Faʻaaogaina o le N, Inisini-R, Faʻasalaga Faapitoa, Farmasulin N, Humodar R, Himulin Faʻatasi.

    Fualaau faasaina

    O tagata e faʻaaoga le fualaau faasaina o le Failautusi Hm, i se tulaga sili atu, ia matauina i se itu lelei lona aoga ma le saoasaoa. O nisi tagata gasegase na feagai ma aʻafiaga i le taimi o le puleaina o le fualaau faasaina, ae masani lava o le taunuuga lea o se fua le talafeagai.

    Laisene o vailaau mo togafitiga LO-77-02-010329 na tusia i le aso 18 o Iuni, 2019

    Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

    O le fualaau ma le auala o le puleaina o fualaau faasaina ua fuafuaina taitoatasi i tulaga taitasi i luga o le faavae o le kulukose i totonu o le toto aʻo leʻi 'ai ma le 1-2 itula i le maeʻa o taumafataga, e faapena foi ona faalagolago i le tikeri o le glucosuria ma uiga o le ala o le maʻi.

    O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i / c, i / m, in / in, 15-30 minute aʻo leʻi 'ai. O le auala taatele o le pulega o le sc. Faʻatasi ma le ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, i le taimi o le taotoga o le maʻi - in / in ma / m.

    Faatasi ai ma le monotherapy, o le tele o le pulega e masani ona taʻi 3 taimi i le aso (pe afai e manaʻomia, e oo atu i le 5-6 taimi i le aso), o le initaneti e suia i taimi uma e aloese mai ai i le atinaʻe o le lipodystrophy (atrophy poo le hypertrophy o gaʻo gaʻo).

    O le fua faatatau o aso taʻitasi o le 30-40 PIECES, i tamaiti - 8 PIECES, ona i le averesi o aso taʻitasi - 0.5-1 PIECES / kg poʻo le 30-40 PIECES 1-3 taimi ile aso, pe a manaʻomia - 5-6 taimi i le aso. I le fua o aso taitasi e sili atu i le 0.6 U / kg, e tatau ona faia le inisalini i le 2 pe sili atu injections i vaega eseese o le tino.

    E mafai ona tuʻu faʻatasi ma insulin.

    O le fofo ile inisalini e aoina mai le fagu e ala i le tosoina ma se falesa tuilaina e leai se mea e faʻamamaina ai le tapuni pe a uma ona aveese le pusa alumini i le ethanol.

    Fesili, tali, iloiloga i le fualaau faasaina o le Actrapid NM Penfill


    O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

    Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

    E iai fualaau o fualaau e aʻafia ai le manaʻomia mo le inisalini. aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia sui hypoglycemic tuufofoga, monoamine inhibitors oxidase, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme, inhibitors anhydrase carbonic, filifili beta-blockers, bromocriptine, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, fualaau faasaina salicylates lithium .

    O le aafiaga o le hypoglycemous o le inisalini e faʻavaivaia e fomaʻi faʻapitoa, glucocorticosteroids, hormones thyroid, thiezide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, hormone tuputupu aʻe (somatropin), danazol, clonidine, faʻalaulele o le alalaupapa o le calcium, diafenin, diazoxide.

    Beta-blockers e mafai ona ufiufi faailoga o le hypoglycemia ma faigata ai ona toe maua mai le hypoglycemia.

    O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻateleina ma faaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

    O le ava malosi e mafai ona faʻaleleia pe faʻaititia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

    E mafai ona faʻapipiʻi le ACTRAid ® NM i na mea faʻatasi ma le mea e iloa ai e talafeagai. O nisi fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau oona e aofia ai gaiooli poʻo sulfites) pe a faʻaopopo i se vaifofo o le inisalini e mafai ona faʻaleagaina.

    Tulaga o le teuina mo le fualaau faasaina

    Teuina le vailaʻau i le vevela mai le 2 ° C i le 8 ° C (i totonu o le pusaaisa), ae le latalata i le pusaaisa. Aua e te malolo. Teu faletusi i totonu o se atigipusa pepa e puipuia mai le malamalama.

    Mo faʻataʻavalega tatala:

    • Aua nei teuina i totonu o le pusaaisa. Teu i le vevela e le sili atu i le 30 ° C mo le 6 vaiaso.

    Galuerapid ® NM Penfill ® e tatau ona puipuia mai le aafia i le vevela tele ma le malamalama. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

    Faatonuga mo le faaaogaina

    E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le fualaau o le ACTrapid NM e fuafuaina e le fomaʻi i mataupu taʻitasi e tusa ai ma le maʻi. A faʻaaogaina le Numera Faigaluega i lona mamanu mamā, e masani ona faʻatatau 3 taimi i le aso (atonu e oʻo i le 5-6 taimi). O le vailaau faasaina e mafai ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi, i totonu o le inisetila poʻo le leai foi.

    I totonu o le 30 minute talu ona faʻatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona e 'ai meaai. Faatasi ai ma se filifiliga a le tagata lava ia o le inisalini togafitiga, e mafai ona faʻaaoga le Acrapid NM i le faʻatasi ai ma insulini umi. E mafai ona faʻafefiloi le NMs i le syringe tutusa ma isi insulini mama. Pe a faʻafefiloi ma le faʻamalolo o le insulin, e tatau ona faia loa se tui. Pe a faʻafefiloi ma insulini umi, e tatau ona muaʻi tui le HM fualaʻau i totonu o se tui.

    Faʻaaogaina faʻatasi o corticosteroids, faʻamaʻi MAO, faʻamaʻi faʻamaʻi, mea inu, togafitiga ma hormones thyroid e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le manaʻomia mo le inisalini.

    Na maua le fili itavale MUSHROOM of fao! O ou fao o le a faamamaina i le 3 aso! Ave.

    E faʻapefea ona vave faʻasaʻo le faʻamalosi pe a uma le 40 tausaga? E faigofie le fua, tusi i lalo.

    Leʻa le afaina o le afaina? E i ai se ala e alu ese ai! E mafai ona faʻamalolo i le fale i ni nai aso, e te manaʻomia.

    E uiga i le i ai o anufe fai mai ODOR mai le gutu! Faatasi i le aso, inu vai ma se matāua ..

    Tuua Lau Faamatalaga