Togafitiga o togafitiga o le ate i le togafiti

O le cirrhosis o le gaʻo o se faʻamaʻi matautia lea e galo ai le ate ile vaega o le tino galue. O se taunuuga o le faʻamafanafana umi poʻo le faʻaumatiaga, ua suia ai hepatocytes e ala i le faʻaogaina o le tino. O fomaʻi faʻapitoa e iai le tele o fualaʻau e aoga mo faʻamaʻi o le hepatobiliary tract - e faigofie ma taugofie, e mafai ona saunia ma ave i le fale. Ae ui i lea, e le faʻaaogaina e le cirrhosis ia maʻi na mafai ona togafitia.

O le matafaioi o togafitiga masani i le togafitiga o le cirrhosis

Togafitiga o gasegase o le ate ma togafitiga faa-tagata e faigofie ma taugofie. Afai muamua e lei gauai atu lenei faʻamaʻi i le tele o auala faʻamalosi o togafitiga, ma o le gase transplantation ua na o le pau lea o le filifiliga toe faaleleia, o lea ua mafai ona filifili le ala sili ona lelei. O le a aofia moni ai se taumafa ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi (hepatoprotectors), ma i se faʻaopoopoga e mafai ona e faʻaaoga vailaau masani.

E le tupu le Cirrhosis o se faʻamaʻi tutoʻatasi. E atiina ae e avea o se faʻalavelave o le hepatitis (suiga o le inflammatory) poʻo le faʻamalolo (gaʻo gaʻo o le ate). I uluaʻi laʻasaga, o le a faʻaalia i le tiga i le saʻo ma le maualuga o le tino. O faʻamaʻi sili ona matautia e mafai ona:

  • ascites - faaputuputu o vai i totonu o le vevela o le manava,
  • toto masuasua o vetesa,
  • faaitiitia le galue o le ate ma le lautele o le soona inu o le tino,
  • popole faʻalavelave e tupu pe a oʻo mai toxins i le faiʻai.

O metotia sili ona lelei o tagata

O loʻo i ai le tele o fautuaga i le auala e togafitia ai le liver cirrhosis ma togafitiga faʻataʻitaʻi. O i latou uma lava o loʻo faʻaaogaina le aveeseina o le uiga o le inupia, faʻamamaina o le ate ma le toto mai toxini, faʻapea foʻi ma le toe faʻafoʻiina o le papatimita o le hepatic. I taimi o togafitiga, o na hepatocytes e le afaina i le faamai e mafai ona uluola manuia ma fausia ni mea fou maloloina. Ae peitai, e le mafai ona aveese faʻasalalauga faʻavae - e le mafai ona liua i sela o le ate. E taua le faʻataʻitaʻiina o le gase o le ate i le taimi ma amata ona togafitiga - o lenei auala e mafai ona e faʻasaoina ai ni siama maloloina lelei ma puipuia ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi.

Oona ma vailaau e faavae i luga

O le maualuga o le vaomatua o vao o se tasi lea o metotia muamua a tagata na amata ona faʻaaogaina e faʻafefe ai le ate o le ate. O mea o loʻo gaosia e aoga i faʻamaʻi eseese o le ate ma le biliary tract, e aofia ai le faʻaaogaina mo le gasegase. E tatau ona fou ma seleseleina le laʻau e tusa ai ma tulafono uma, e fautuaina e faʻamautinoa e leʻo iai ni fomaʻi ma isi maʻi faʻamaʻi.

E mafai ona saunia le mea faigaluega i le fale:

  • 5-6 leotele sipuni o meaʻai mafolafola e sasaa mai i le lua lita o le vai inu, mausali mo se itula,
  • o le paluga e tatau ona fufulu ma faʻamafanafana i le vevela vevela,
  • o le vai o loʻo i ai mea uma e tatau ai, o lea e mafai ona faʻapalaina ile aso nai lo le lauti poʻo le kofe.

Ina ia faʻamalieina le tiga ma le faʻavauvau i totonu o le ate, ua fautuaina e sauni baths i vao o le oatasi. I totonu o le taele taele ia faaopoopo le 3 lita o le fusi e tasi, lea e faia i le tautala. E ese lava, o lenei metotia o le a le maua ai ni taunuuga, e manaʻomia le inu i le taimi e tasi i le vaimama ma faapipii i le vai.

Fai lenei suʻega ma suʻeina pe iai sau faʻafitauli ate.

Propolis faasaga i le porohita

O le isi fofo o loʻo faʻaaoga mo le cirrhosis o le propolis tincture. O lenei oloa ua faʻailoa mai ai mea faʻamaʻi-inflammatory, ma faʻamalosi ai foi le tino puipuia ma faʻaleagaina ai microflora pathogenic. E mafai ona e kukaina oe lava e ala i le faʻauluina,

  • ave le 20 g o le propolis crushed 100 ml o le ava malosi,
  • e tatau ona faʻaaogā mea e faʻaaogaina mo le tele o aso i totonu o se potu malulu, pouliuli,
  • O le taʻi 10-30 pa'ū i aso uma, faʻamaepe i se ipu vai.

E ui lava i le mea moni o le propolis ua faʻamaonia lelei i le tele o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻaalia mo le faʻafofoga tautala e le o tagata uma. E i ai sona aafiaga faʻaleagaina i luga o le mucous membrane o le digestive tract, o le mea lea e le faʻaaogaina mo le maʻi o le manava ma le fatu.

Fuga o le ua

Mo faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract, e faʻaaoga ai sana. Mo togafitiga faafomaʻi, e le o le laau lava ia e taua, ae o le sigā saito - o filo e siʻosiʻo le taliga. Ina ia ausia le maualuga o le faʻaogaina o mea e gaosia, o le a tatau ai ona faasaoloto ni nai taliga mai nei filo, ina ia maua ai se ipu tioata o meafaitino. E mafai ona faʻaaogaina le laumei fou pe faʻamago mo le taumalulu. E sasaa i le vai inu ina ia ufitia uma ai le suavai, ona tuu ai lea e tuu i lalo mo le tele o itula. I le gasologa o le aso, e tatau ona e inu i le fusi atoatoa, talu ai ona e teu muamua.

Palukin fatu

O le suamalie fatu e faʻaaogaina lautele e togafitia ai maʻi o le ate. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻamago i le la po o le ogaumu, ona toso ai lea. Ma le isi, e mafai ona e saunia le vailaʻau e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo:

  • o fatu e faʻapipiʻiina ma le suauʻu fuālaʻau (e mafai ona e 'aina le olive poʻo le sunflower) i tutusa tutusa,
  • o le pusa faʻapipiʻi tuʻu i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma faʻavaivaia mo le tele o itula,
  • o le falalaʻau maeʻa e faʻamalieina i le vevela o le potu, ona tuʻu lea i totonu o le pusaaisa,
  • ave le fualaau faasaina faatolu i le aso mo le 1 sipuni.

O le sini autū o se vailaʻau faʻaleagaina o le fufulu lea o le ate ma le vaʻalele. O le mea moni, o le cirrhosis, o le faʻamalositino ma le faʻamamaina o talo, ua aʻafia ai, lea e afaina ai le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai ma gaʻo uma. O pulu o fatu e aoga foi i la latou mamanu mamā. O le taumafataga mo le cirrhosis e mafai ai ona faʻaaogaina i aso uma i foliga masimasi e aunoa ma le masima ma mea manogi.

Ole sua suamalie

O le sua o le Dandelion e faʻaaogaina e togafitia ai le cirrhosis i le fale. Ina ia faia le oloa e te manaʻomia e teu ai fugalaau, pu ma lau o lenei laau. E le faaaogaina le Rhizome. Ona togi lea o le sua suamalie ma ave i le taeao i luga o se manava gaogao i le 2-3 sipuni. O lenei mea faigaluega o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaosia o le keke, faʻamalosia le maualuga o le puipuia o le tino, faʻamalo le ate ma le toto mai toxins. O le togafitiga e mafai ona tumau i le vaitaimi atoa o le tuputupu ae o le au uila. E mafai ona tuʻufaʻatasia le meafaigaluega ma isi fualaau faʻamaʻi ma vailaau mo togafitiga.

Fugalaau suamalie fou

Pe a faatonuina e fomaʻi se meaʻai mo faʻamaʻi o le ate, latou te taulai atu i le taua o fuālaʻau fou. O nei oloa e aofia ai vitamini ma minerale uma e faʻamamaina ai le ate, ma faʻamalosi ai foi le puipuiga o le tino ma faateleina le tikeri o puipuiga mai faʻamaʻi pipisi.

O fualaau suamalie sili ona lelei e tatau ona faʻaopopo i le faʻasologa autu mo togafitiga o le ate:

  • uʻamea
  • karuti po o kalama-apu,
  • ma seleni,
  • mai le pateta,
  • mai le kapisi fou.

E mafai ona tuʻufaʻatasia mea faʻapitoa i le tasi ma le isi. Aʻo leʻi amataina le togafitiga i vai, e tatau ona e mautinoa e leai ni maʻi pipili o le manava ma le gaʻo, o loʻo faʻasaina foi i le hyperacid gastritis. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le faateleina o le eletise o le gastric o loo mataituina, ma o fualaau aina fou ma fualaʻau ua faateleina ai le tulaga.

Siberian Ginseng

O le faʻaaogaina o le ginseng Siberia tincture o le gafatia lea o lenei laau toto e faʻamamā ai le tino o mea oona ma toxins. Ave le 100 g o meaʻai mamago mapalai mo le 1 lita o le ava ma tumau ai i le 2 vaiaso i totonu o se potu pogisa. Ma, 10 pata o le tincture ua faʻafefeteina i le vai vevela vai ma inu i aso uma. O lenei meafaigaluega e lagolago ai le ate i lona aoga autu - faamamaina le toto o toxini ma isi mea le mama.

Le faʻaaogaina o fualaau faisua

Togafitiga o le gase o le ate ma togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai le inu o fuālaʻau fou mai fualaau faisua, e talitonu ua latou fesoasoani i le toe faʻaleleia o le hepatocytes ma puipuia ai lo latou faʻaumatia. O se faʻaleleia lelei o le kāloti, kukama ma le suka. Tasi fualaau faisua i totonu o se mea e teu ai meaʻai poo se masini suamalie, faʻapipiʻi le mea e maua mai ai i totonu o se fasi mea mama, inu le sua e maua mai i le taeao ma le afiafi i luga o se manava gaogao.

E faapena foi fualaau faisua e pei o kāloti ma le sipuni e mafai ona tuufaatasia. E mafai ona e faʻafefiloi le sukalati i le sua o le suka. O lenei tuʻufaʻatasiga e aoga mo le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le manava i totonu o le ate ma le avea o se meafaigaluega faigata ina ia mafai ai ona togafitia le cirrhosis.

E leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o fualaau fualaʻau. E mafai ona faʻatagaina i soʻo se aofaiga. Ae ina ia mafai ai ona vave ausia le taunuuga, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le afa lita o le sua i le aso. O le aʻafiaga o lenei meafaigaluega e mafua mai i le mea moni e faapea, o fualaau faisua ua i ai le tele o vaega o le enzymatic ma minerale. E tatau ona faʻaaogaina fou.

Toa

Aʻo leʻi togafitia togafitiga o le ate ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e taua le faʻatalanoaina o se togafitiga o le hepatologist, faʻamaʻi pipisi poʻo le gastroenterologist. Soo se vailaau e tatau ona faatonuina e na o se fomaʻi, ma togafitiga faʻalapotopotoga o auala faʻalapotopotoga. Laʻau faʻatasi ma le faʻamaʻi o le ate e puipuia ai le faʻaumatia atili o hepatocytes, ma latou fesoasoani foi i le toe faʻaleleia o lelaʻau.

O se tasi o laau e sili ona aoga mo le cirrhosis o le vaovao susu. Na ia faʻaalia meatotino faʻafouina, talu ai o loʻo aofia ai le tele o vaega e taʻua o flavolignans. Pe a togafitia le ate i le fale e faavae i luga o le vaovao o le susu, teas, decoctions ma infusions ua saunia. Ina ia faia se ti laʻau vailaau, e tatau ona e tago i se sipuni o le eleele susu laʻau o le vaitui, faʻafefiloi ma mea suamalie mamago o lau o le laau. Liligi le vailaau i le vevela. Taumafa - tasi sipuni tele o le faʻafefiloi mo le afa ipu vai inu.

Ona tuu lea o le tii e 20 minute. Ona tatau lea ona fufulu e ala i se fasi moli mama po o se ie. Inu mafanafana faʻolu i le aso seia oʻo i le taumafataga autu. E mafai ona e faʻaaogaina le vaovao o le vaomago i foliga ogogogo, fufulu i le tele o vai mafanafana. E faʻapena foʻi ona faʻaogaina lenei laau i ni pepa poʻo ni kapete. Faaaoga e tusa ai ma faatonuga.

Mo le togafitia o le cirrhosis ma togafitiga faa-aganuu, e taua le matauina o taumafa lelei e tutusa ma - ia le aofia ai falai, ipu, gaʻo, suamalie suamalie mai le taumafataga. Laau numera 5 mo lenei maʻi ua fautuaina. E taua foi le matauina o le inu ava malosi, talu ai o le tele o meaola mai le cirrhosis e maua ai le malosi.

Turmeric

E faʻapefea ona togafitia cirrhosis e faʻaaoga ai metotia na tuʻuina mai e vailaʻau masani? O se tasi o fesoasoani lelei i le tau faasaga i togafitiga o le faʻafefe. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le faʻaleagaina o le tino, toe faʻafoʻisia le tele o le hepatocytes ua aʻafia, ma puipuia ai le faʻaauau pea o le faʻaleagaina o togafitiga matautia. O le aʻafiaga o le aʻafiaga o le mumusu ona o le mea moni o le tuufaatasiga o lenei mea manogi e aofia ai le tele o polyphenols ma antioxidants, e aofia ai curcumin.

O le faʻamoemoe o lenei vailaʻau o le faʻaitiitia lea o le malosi o le faʻaleagaina o le tino i totonu o le ate, lea e mafua ai ona faʻaumatia. Curcumin e faʻaleleia le puipuiga o le tino, lea e faʻateleina ai le tetee atu i siama ma siama. O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻaumatia o gaioiga leaga i le gallbladder.

Mo togafitiga, o le meaʻai faʻamautuina almeriomu e faʻaaogaina:

  • sasaa se sipuniti o mea manogi, · sasaa se ipu malulu vevela, vai inu,
  • pe a uma ona solo le paʻu, faaopoopo le tolu o le sipuniti o le meli.

Ave le oloa maeʻa i le taeao ma le afiafi i luga o se manava gaogao. O le umi o le togafitiga e le faʻatapulaʻaina seia oʻo ina amata ona maua e le maʻi maʻi se fesoasoani mai lona tulaga. Ia mautinoa ia faʻaaogaina vailaʻau ua faʻamatalaina e le tagata tomai faapitoa e auai. E faapena foi taua le vave faʻavaveina o le taumafa ma inu tele vai ia aveese toxins mai hepatocytes.

Mo le togafitiga o cirrhosis ma togafitiga faʻa-aganuu, E fautuaina e faʻaaoga aʻa o le laau e taʻua elecampane. Fua faʻataʻitaʻi ma le aoga faʻatasi ma ia i vaega muamua o le alualu i luma o le faagasologa o le degenerative. E fautuaina le saunia o fualaʻau, o togafitiga e faia faʻatasi ma ia i le fale mo le faʻamaʻi.

O le fusi e saunia e pei ona taua i lalo: ave lua punetini o mea suamalie eleele mama, tuu i lalo i totonu o se fagu, sasaa se ipu vai inu i luga. Tuu le fagu i luga o le vevela vevela, ia tuu le mea e afaina ai mo le 20 minute. Tuʻu e faʻamaʻamalie atoa. Ona toso lea i soo se auala faigofie. Taumamafa i le afa afa i le aso, 20 minute ao lei faia le taumafataga autu. O le tapulaʻa i le umi o le vasega e 10 aso e inu ai, 10 aso leʻi, ona toe fai lea o togafitiga ma laau.

Faʻaaogaina o le Faʻasili Faasa

Togafitiga o le cirrhosis ma togafitiga faʻaleaganuʻu i fafine ma tamaloloa e aofia ai le faʻaaogaina o le sua mai le laau e taʻua o le taulaʻau. O lenei laau ua taua o mea e tetee i ai, e fesoasoani e aveese le mea oona mai le tisipenisione o se totoga mumu. E fesoasoani foi i le fofoina o le cirrhosis, aemaise i le amataga o lona atinaʻe. E fesoasoani le dandelion i le hepatocytes e vave ona toe malosi.e puipuia ai isi faiga faʻaleagaina i le tino natura faamama.

O isi metotia o togafitiga e fautuaina ai le le faʻaaogaina o faʻamaʻi, e pei o le suamalie o le sua mai le laau, talu ai o loʻo i ai sona malosi faʻamalolo. Fufulu meaʻai fou fou i se mea e fai ai meaʻai, e mafai ona e oloina i totonu o se mea e gaosi ai meaʻai. Ona faʻaaogaina lea o se fasi moli mama, faʻasusu le sua mai le mea e maua mai ai. Taumafa ni lua seketi spoons i luma o le taumafataga autu i le taeao, aoauli ma le afiafi.

I le avea ai o se faʻasolosolo i faiga masani o le inflammatory i totonu o fatu o le ate, e mafai ona e faʻaaogaina deco deco or infusions e faʻavae i luga o le maualuga o le tisa. Ina ia faia lenei mea, e sasaa atu i le vai inu, faʻaaogaina, fufulu ma inu nai lo le lauti.

Ata

O faʻamatalaga e fai mai e le gata o le togafitiga o togafitiga e aoga tele i le aveesea o maʻi o le ate. O se tasi o auala aoga o le togafitiga e faia i le fale o le keleni.. O lenei meafaigaluega e fesoasoani e vave faʻateʻa ese ai mea oona, e fesoasoani foi e toe faʻafoʻisia le fausaga o le okeni, o loʻo taofia ai le faʻatulagaina o suāuʻu sui i nofoaga o hepatocytes.

Faʻasologa faʻapitoa mo le cirrhosis ma le kalama:

  • Toto ni nai laumei, sasaa le afa o ipu tioata o le gaʻo mafiafia. Le faʻaaogaina o se fofo faʻapitoa i le taeao pe a uma ona fafagu i luga ao leʻi oʻo i le taeao. O lenei metotia o togafitiga aʻo leʻi faʻaaogaina ua fautuaina ina ia malilie faatasi ma le fomaʻi.
  • Tipi lua pe tolu cloves o le kālati, sasaa se ipu vai inu, tuu i le po, ma inu i le taeao i luga o se manava gaogao.

I le faʻaaogaina o na metotia, o le maʻi na togafitia mo le itiiti ifo ma le lua masina.

Faaaogaina o chicory

O faʻamaoniga ma togafitiga o le faʻaleagaina o le gaʻo i totonu o le ate e fesoʻotai vavalalata, talu ai o le umi o le togafitiga o le toto i luga o le okeni e faalagolago i le ogaoga o faailoga. Togafitiga ma togafiti a tagata lautele e aofia ai le faʻaaogaina o aʻa. E ofoina atu ma vailaau Tibet. E fesoasoani i le fofoina o togafitiga i le amataga o ona tulaga.E mafai ona togafitia le cirrhosis na o metotia faa-anamua? Ia mautinoa e te ave na vailaʻau o loʻo faatonuina e lau fomaʻi. E na o le pau lea o le ala e fofo ai le maʻi.

Chicory o se vailaau mataʻutia ma le faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o togafitiga e faia mo se taimi umi, ae o le taunuuga e tumau. E pei o lenei mea: e tasi le sipuniti o le sua o le chicory fou ua faʻaaogaina i luga o se tino e leai se aoga ao lei faia le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

O togafitiga o loʻo mulimuli mai e lelei foʻi: ave se pine o aʻa o le laau, faʻafefiloi ma le afa-lita o vai inu, ia faʻamalosi seia maeʻa maeʻa. Faʻasoʻa le oloa maeʻa, inu i le tolu aso i le aso seia oʻo i le taumafataga autu. O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le faʻaaogaina o faailo o le faʻamaʻi ma e matua aoga lava. Ae leʻi amataina le faʻaaogaina o soʻo se vaifofo faʻaleaganuʻu, e taua le muamua faʻamaopoopoina lona faʻaaogaina ma lau fomaʻi. E le gata i lea, o togafitiga faa-tagata e le o se panacea, e tatau ona tuufaatasi ma togafitiga fualaau faasaina.

O le auala ua taua i luga e faia ma togafitiga o le horseradish. E faʻamaʻaʻaina ma faʻaauau pea le faʻafefe o le vai, inu faalua i le aso i luga o se manava gaogao.

Faaaogaina o avo

Ina ia mafai ona faʻamaloina se fafine e le gata i faʻamaʻi o le tino, ae o le porohita foi, o le faʻaaogaina o se teuteu o outi e aoga. O lenei meafaigaluega o loʻo i ai se malosi malosi e tetee i ai ma antitoxic meatotino. Faatasi ai ma lona fesoasoani, ua faʻavaeina ai metabolic processes i totonu o vaʻo o le ate ma le gall vladimir.

Ina ia sauniuni se faʻamaʻi faʻamalolo poʻo se faʻafefetega, e fautuaina e vaʻaia le oats, tuu i latou e momoe i le po, ma inu i le taeao i luga o se manava gaogao nai lo le vai. E mafai ona faʻaumatia i le le faʻatapulaʻaina o aofaʻiga i le gasologa o le aso. O le umi o le togafitiga e le faʻatapulaʻaina seiloga ua lagona e se tagata le toomaga.

E faʻafefea ona togafitia le cirrhosis o togafitiga o tagata ate.

Tomai faʻaleaganuʻu: faʻataʻitaʻiga

O isi metotia e fesoasoani e faatumauina le galuega o le gland ma puipuia ai le alualu i luma o se faamai matautia. Ae ui i lea, o le fomaʻi ma lona taunuuga lelei e faalagolago i le tulaga o le gasegase. Mo se faataitaiga, o tagata gasegase i le taimi o le taui e mafai ona ola i le 10-15 tausaga pe afai o tulafono uma mo togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga e mataituina. E matua talafeagai lava le vavaeeseina o meaai leaga, ava malosi, fualaau mai le taumafataga pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi, faʻaitiitia le tino, ae le o le mafaufau.

Afai tatou te talanoa e uiga i vaega sili ona faigata o le cirrhosis (decompensation, tulaga faʻatautaia), ona ausia lea o taunuuga e oʻo lava i le fesoasoani o togafitiga e matua faigata. E le mafai ona togafitia togafisisisi o le ate ma laau. Afai o le maʻi o loʻo aʻafia e mafuaʻaga e pei o le pathogenesis faasaga i le tuanaʻi o le hepatitis C, gaʻo le ate, encephalopathy, ona togafitia lea o le togafitiga o togafitiga i fale ma togalaau.

O le tulaga o le tagata maʻi e mafai ona faafaigofieina ai le puleaina o antihistamines ma mamanu i totonu o le falemaʻi. O le gasegase faʻamalosi e tuʻuina atu ai se faʻataʻitaʻiga mo le faʻamoemoe o le 40% o tagata mamaʻi e oo atu i le tolu tausaga, ma o le faʻamaumauga mulimuli faʻatasi ma le encephalopathy o le hepatic e maua ai se faʻataʻitaʻiga e sili atu i le tausaga o le soifuaga (i le averesi, o le faʻataʻitaʻiga e 3 masina).

Faʻasologa faʻasolosolo faʻaleaganuʻu mo le gasegase

E mafai ona togafitia le ate ma laʻau faʻaluaina faʻatasi ma le togafitiga autu e sui ai, ma faʻapitoa. Afai o le faʻamaʻi ua faʻamagaloina, e mafai ona e lagolagoina galuega o le ate i se metotia faʻamaonia ua faamaonia:

Faʻataunuʻu Nu. 1
Tasi le sipuni o vao vao e aoina:

  • Elecampane (aʻa)
  • Burdock (aʻa),
  • Tansy ma fugalaau daisy,
  • St. John's wort
  • Bird Highlander
  • Suʻega
  • Sage.

Faʻafefiloi mea uma ile tutusa tutusa ma sasaa vai inu ile 1 lita. Ufiufi ma se ie mafanafana ma faʻatagaina e faʻaliliu atoa (tusa ma le 6 itula). E fautuaina le faʻailoga mo le 1/3 ipu (200 grams) aʻo leʻi 'aʻai i le tusa o le afa itula. O meatotino o lenei tuufaatasiga togafitiga e maua ai se puipuiga ma le faʻaaogaina o le tino atoa (ate, e aofia ai). E taua le ave o se teuteuga mo le itiiti ifo ma le 3 vaiaso. Faʻaitiitia le nausea, faʻaitiitia le tiga i le gutu, faʻaleleia le manava ma faʻamaonia faʻamaoniga o falemaʻi o le toto.

Faʻataunuʻu Nu. 2
O fua o le anise, caraway fatu, o le St. John's wort ma le vao vao, oloina o saito ma le aʻa o aʻa i le paʻu (e mafai ona e olo i luga o se faila kofe). Faʻafefiloi mea uma i vaega tutusa tutusa ma sasaa vai inu i le fua o le 1 vaega o le paʻu ma le 10 vai. Tumau seʻia maeʻa. Ave le 100 kalama aʻo leʻi 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe. O lenei paluga ei ai lona aoga aoga e le gata i le ate, ae ua faatonuina foi mo faamaʻi fatu, urolithiasis, maa i le vaeluaina o le biliary.

E i ai le malosi o le toto ma le choleretic, o le tele o le urine e faateleina, ae peitai, i le taimi e tasi, e taua le faateleina o vaega o le vai atoa i le aso (pe a ma le 1 lita). O le togafitiga e mafua mai i le mea moni e faapea o vaega o laau i totonu o fegalegaleaiga faigata e faaitiitia ai le maualuga o meaola oona, faatulaga le paleni gaʻo o le ate, ma mafai ai foi ona satuina lela o le ate i le ate ma le aofaiga talafeagai o le okesene. E le mafai e le vailaau ona toe faʻafoʻi mai sela ua faaleagaina, ae mafai ona lelei le lagolago ma faʻaititia le avega i luga o le okeni.

Faʻasoʻuga Nu. 3
Grind celandine i totonu o se mea e teu ai manu ma togi le sua. Vavae ese se laʻau tele o le aloe ma tuu i totonu o le pusaaisa mo aso e 10 (e tatau ona faʻaagaoioia mea aoga o le laau). Ona faapipii lea o le ie ma vili foi. Faafefiloi le suka celandine (100 kalama) ma le tau o le paluga o le aloe (o le fuainumera o fuainumera i lenei fua e le taua). Faaopopo 2 leotele sipuni o le olive olive e sili atu (sili atu ona aisa i le maeʻa ona tu i totonu o le pusaaisa). Tuu le paluga e maua mai i se nofoaga pogisa mo le aso (leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 tikeri o le ea). Ave 1 le sipunipuni aʻo leʻi 'aʻai 3-4 taimi i le aso.

O lenei mea e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. Afai tatou te mafaufau i aoga o faʻamaʻi puipuia i le taimi o togafitiga o le hepatitis ma le cirrhosis, e mafai ona tatou iloa le uiga o le faʻaleleia atili o le tulaga lautele o le maʻi. E le gata i lea, o le faʻaleleia atili o le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi, o le maualuga o le bilirubin i le toto ua paʻu, ma le maualuga o le ate i aʻafiaga i fafo.

E taua le iloa o le celandine o se vailaʻau oona tele, ma o le maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le soona inu, ma o le mea lea e le fautuaina i le taimi o le faʻamalolo o le maʻi. Le fofo sili ona aoga i le faagasologa o le faamagaloga o le faamai. O le suauʻu olive e iai foi ona aʻafiaga ma aʻafiaga i luga o le ate, fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins mai le ate, ma faʻalautele ai galuega toe faʻafouina o le gland.

E mafai foi ona e liliu atu i se tasi o metotia matua: Blue aniani ma le suka e togafitia ai le ate.

E faapefea ona togafitia le ate i le suauu ma laau?

Togafitiga o le cirrhosis o le ate ma togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o suauu ma gaʻo o loʻo lauiloa foi. Faʻaaogā uma i fafo fafo o le tino ma totonu. Mo le faʻaaogaina i totonu, ia tutusa le fua o le vine vine ma le olive olive (e le faʻalelei). Faʻafefiloi ao le i faʻaaogaina, aua le faʻamalosi ma aua e te alu i totonu o le pusaaisa. Ave le 0.5 ipu pe a uma ona fufulu le intestine (enema), lua itula pe a uma ona 'ai.

E tatau foi ona e inu i le po pe a uma le 'ai e aunoa ma se veema. Ole togafitiga faʻaleagaina e mafai ona faʻataunuʻuina pe afai e leai ni faʻamaʻi faaopoopo ole gaʻo ma le meaʻai (ulcer, gastritis, maʻa fatuga, pyelonephritis i totonu o le gaioiga lapopoa) faalua i le vaiaso. O le vasega ma le umi o mea e tutupu e faalagolago i le tulaga lautele o le maʻi. I laʻasaga o le faʻavavevave, e le mafai ona faia ia mea.

E faʻapefea ona togafitia le cirrhosis ma laau saʻo? E taua le manatua o le togafitiga o le a aoga i na o le amataga o le faamai, pe a oo i le taimi e iloa ai ma togafitiga tutusa i fualaau oona. E taua le taofi o le faʻamaʻi i le taimi, faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻavaeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma toe iloilo atoa au meaʻai.

O le laau e sili ona lauiloa o le fugalaau o se togatala officinalis. O lenei laau e foliga tutusa ma se vaomalo masani, ae o loʻo i ai se eseesega tele - o le maualuga o le vailaau faʻamalositino e tusa ma le lua mita, ma o laulaau e papaʻe paʻepaʻe. O le vaovao o le vaovao ma le cirrhosis o se meafaigaluega lauiloa lea e faʻaaogaina i le gaosiga o faʻamaʻi o le hepatoprotectors (Essentiale, Hepabene, Liposil, Legalon, Silymarin, Sibekton).

O le vailaʻau faʻasolosolo ma le olaola o le vaovao susu e mafai ai e oe ona i ai se aoga aoga i luga o le gaioiga o le ate, faaleagaina ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli. O Silymarin ma le tele o vitamini e fesoasoani e faʻamautuina galuega taua o le ate kela, faʻaitiitia le aʻafiaga o le tino, ma suauu mamanu saturate faatasi ma le okesene. O le toe faʻaleleia o le mole e tupu i le tulaga o le faʻapipiʻi o puipui puipui (phospholipids).

Taumafa paleni mo le gasegase

Togafitiga o gasegase ma togafitiga faʻasalalau e le mafai e aunoa ma le mulimuli i se taumafataga talafeagai. O le taumafataga o se tautinoga i le olaga atoa o se tagata maʻi ma se maʻi o le cirrhosis, e tusa lava po o le a le togafitiga. O meaai e faalagolago i le tikeri ma le tulaga o le cirrhosis.

Vaega o Taui
Afai o le gaioiga o le faʻaitiitia o le ammonia e teu, e tatau ona e faʻaopopo le faʻaaogaina o meaʻai protein i le 120 kalama (50% o meaola manu). Vailaʻau o fualaʻau - 40%, manu - 60% (aofaiga o aso taitasi - 90 karamu), suka e sili atu ma le 70 gm, suavai e oo i le 2 lita (pe a leai se edema). E taua tele le vavae ese o meaʻai e pei o meaai gaʻo ma falai, aano o manu, iʻa gaʻo, kuka tao, mea vevela, mea inu vevela. Faʻaaofia i le taumafa le tele o suamalie mai kāloti, beets ma seleri. Faateleina le taumafaina o fualaau mamago.

Laasaga o le tauiviga
O lenei laasaga o le faʻamaʻi e tuʻuina atu e le gata i le edema ma le faʻaleleia o le vai i totonu o le manava o le manava, ae faʻapea foi i le foliga mai o le vomiting, leu. Faʻatauga o mea taumafa e faalagolago ile tulaga taʻitasi. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea nisi tulafono lautele e taua ona mulimuli ai:

  • Fufulu faʻamafanafana lava
  • Faʻaaogaina atoa le masima,
  • Faʻatauga o le faʻataunuʻu,
  • O le faʻaitiitia o le gaʻo gaʻo ma le fulu e oo atu i le 30 kalama i le aso,
  • Sapalai o beets kuka, kāloti,
  • Lago apu e aunoa ma le suka
  • Susu susu
  • Vaevae ma fuafua le taumafataga ina ia o le numera o taumafataga e le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso,
  • I le avea ai o se meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina deco decorations o apricots mago, palu, vine,
  • Ua maeʻa le falaoa.

E mafai ona togafitia maʻi o le cirrhosis ma togafitiga faa-tagata?

Togafitiga o gasegase i le fale o se gaioiga le aoga. O le mea e leaga ai, o le tele o faʻamatalaga ma suʻesuʻega e fautua mai ai e mafai e le phytotherapy ona faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi, faʻaitiitia le faʻafitauli o maʻi tuga, ma faʻapipiʻi le soifua o le tagata maʻi.

Ae ui i lea, o le togafiti togafitiga ma vailaʻau ma laau e maua ai le faʻamoemoe i tagata gasegase i le amataga o le cirrhosis e mafai ona faʻamalo ma puipuia lelei le ate mai aʻafiaga le lelei o mea oona. Ole taimi ole suʻesuʻega ma se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia o le faafitauli o le itu autu lea e mafai ona e ola faatasi ma le cirrhosis mo se taimi umi.

Fualaau lelei mo togafitiga faʻaleaganuʻu

E tele naua meaʻai e mafai ona puipuia e puipuia ai le toto o le ate mai le faʻafanoga. Ina ia faʻaleleia tulaga o le maʻi, e aoga le faʻaaoga:

  • Le aʻa o chicory. E mafai ona inu le sua o le vai i le tele o taimi i le aso 10 minute ao le i ai le 1pp. E fautuaina foi e ave se siʻosiʻomaga, lea e faigofie lava ona saunia. Mo le kuka, e tatau ona e saunia 2 tbsp. l aʻa ma sasaa atu i ai le 1 lita o le vai inu. Matou te faʻaaogaina le vai mo le tusa ma le 3 itula, faamama ma ave le 150 ml ao le i faia le taumafataga.
  • O le suasini suamalie o le kapeti (e mafai ona e faʻaopopo i ai fualaau faisua). O kaloti e mauʻoa i vitamini ma minerale, lea e mafai ai e oe vave ona toe maua mai hepatocytes ma maua ai le puipuiga talafeagai. E fautuaina le sua e inu 2 taimi i le aso mo le 2 masina. I le faaopoopo atu i le toe faaleleia o le tino, e fesoasoani ai kāloti e faʻaitiitia le malosi.
  • Oats, e iai aʻafiaga faʻaleaga, aveese mea leaga mai le tino, ma fesoasoani e faʻatonutonu le metabolic process. O avo e faʻaaogaina i le foliga o le falaoamata, tinisi poʻo le suka. E le gata i lea, o le sua mai le laʻau o le laau ma ona aʻa e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga. O le tele o taimi, e 300 g o saito leaga e afaina i le 2.5 lita o vai inu. A maeʻa le 60 minute, ona tuʻuina atu lea o le fagu i le ogaumu mo le 2.5-3 itula. O le mea e maua ai le suavai e faʻamamaina ma faʻamaina. O se vailaʻau vavalaʻau e faʻaaogaina i le tele o taimi i le aso 30 minute ao leʻi faia se taumafataga o le 200 ml. O le togafitiga o le cirrhosis ma lenei metotia e aoga tele.
  • Garlic ma lemoni. Mo le kukaina, e tatau ona e faʻafeiloaʻi 2 ulu o kelekisi, 100 ml o le suauʻu olive, 2 lemoni ma le 500 ml o le meli vai. Matou te faʻafefeteina mea uma i totonu o se mea faʻafefeteina ma tumau pea pe a ma le 3-4 itula. O le tuufaatasiga o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa! E fautuaina e 1 tbsp. l 30 minute ao le i faia taumafataga taitasi. O laʻau faʻatasi ma lemoni e fesoasoani e faʻaolaina ai le puipuiga i le taimi o le vioioio aioio o le cirrhosis.
  • Fuga. O filo (200 g) o loʻo siʻosiʻo ai le atigi pusa e faʻaigoa i vai inu (400 ml). E inu le vai nai lo le la i aso uma mo le 7 masina. O loʻo iai se tele o vitamini, amino acids, antioxidants ma elemene. O le faʻamamaina o aʻafiaga o siama e mafai ai ona e aveesea le tosoina o toxins mai le tino ma puipuia ai lela mai i le faʻaumatiaga.
  • Loto Tonu (Kalini). Mo sauniuniga, e manaʻomia le 25 g o le aʻa o le laau toto mo le 450 ml o vodka. O le tinomi ua solo i totonu o le vai ua ave 30-35 pa'ū i le tele o taimi i le aso 10 minute aʻo lei faia se taumafataga.

E mafai foi ona togafitia ma se volumous - o se tagata na te faʻaleleia le tino e aveesea ai mea faʻafefe mai le tino. Laʻau e faʻaaogaina e fomaʻi e saunia ai decoco ma infusions. O le mea lea, 20 g o le volodushki ua sasaa atu i le 1 lita o le vai tafe ma tuu mo le 12 itula. A maeʻa le faamamaina o le vai, matou te inu sina mea itiiti i le aso.

Milu vao. E sili ona faʻaaoga i le paʻu paʻu. Half a tsp inu 100 ml o vai. Togafitiga e le itiiti ifo i le 4 masina. O le vaomago e aofia ai le tele o pasene o antioxidants. E puipuia lelei e le laau ia nila ate mai le faʻaumatiaga.

Laʻau seleselega. Mo sauniuniga, e tatau ona e faʻapitoa 10 g o le vaʻavaʻavale, St. John's wort, yarrow, rosehip, tansy, mauga manulele, immortelle oneone. O le aoina o loʻo maua i le faʻamaʻi-inflammatory ma le choleretic. Matou te faia se faʻafefiloi mago o le 2 lita o le vai inu ma inu pe a uma ona faʻamamā nai lo o le la i le ao. E fautuaina le faʻaaogaina o togalaau pe a uma se taumafataga. O le togafitiga e lua masina.

Galangal broth

Ina ia saunia le vailaʻau e tatau ona e faʻatau:

  • 10 g aʻafia solitulafono
  • 40 g o vao vao,
  • 2 lita o vai.

Matou te tuʻu mea uma i totonu o se atigi pusa ma faʻamaʻa i vai. Palu, tapuni mo le tusa ma le 40 minute. Tatou te ofuina le susu mo le 24 itula. A maeʻa se vaitaimi faʻatulagaina, faamama le vai ma ave faalua i le aso i le aso. l Afai e manaʻomia, e mafai ona e 'ai sina vaega o le meli. O le Kalgan o le a fesoasoani e fofoina e le gata o taʻi, ae e alu foi i le fale.

Horseradish tincture

  • 7 aʻa o se laau ma ona lau,
  • 550 ml o vodka.

Liligi fufulu suamalie fufulu mama ma vodka. Matou te tausisia le fualaau faasaina mo le 6-7 aso. A maeʻa se vaitaimi atofaina, aveese lau ma aʻa, ma inu le vai mo le 1 tbsp. l ao le i ai 1 taimi i le aso. E fautuaina e faʻaaoga le tincture mo le itiiti ifo ma le 30 aso.

Pusa e faʻasolo fatufatu

Ina ia saunia, saunia:

  • 600 ml o vai inu
  • 4 tbsp. l otaota vao,
  • 2 tbsp. l meli.

Matou te faʻafefiloi mea taumafa ma faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le 5-6 minute. Liligi le suavai i totonu o se vevela ma alu mo le 12 itula. A maeʻa le taimi atofaina, sasaa le mea e afua i le susu. Matou te inu 1 ipu tioata i le taeao pe a maeʻa le taeao ma ao le i momoe. I le filifilia o se teuteuga o le pala mo le togafitiga, e tatau ona manatua i le mafaufau e tatau ona tutusa ma le teuteu o le rose vao, lea ua saunia lelei.

O nai ata. l O vine e tatau ona nutimomoia. Liligi uma 300 ml o vai inu ma kuka mo le 5 minute ile vevela vevela. Tatou faamamaina le vailaʻau pe a uma ona faʻamafanafana ma inu 150 ml 3-4 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e lua masina.

Aoina mai e faʻavae i luga o le tansy ma le chicory

Ina ia saunia le aoina e tatau ona saunia:

  • 10 g o meaʻai,
  • 10 g o fennel,
  • 10 g o chicory,
  • 10 go goose cinquefoil,
  • 8 g o fua,
  • 8 g opo
  • 8 g o le tino ola.

O vaega uma lava o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma sasaa le 2 lita o le vai kuka. Matou te faʻamalosi pe a ma le 90 minute, pe a uma ona matou faamama. E fautuaina e inu le tincture 3 taimi i le aso mo le 200 ml mo le itiiti ifo ma le 60 aso.

Mama mai le gase cirrhosis

O togafitiga faʻasoifua i togafitiga e le aofia ai togafitiga o le ate ma le tina. O Mumiye e gafatia lelei ma le cirrhosis ma fesoasoani e togafitia le tele o faʻamaʻi ate. E tatau ona avea ma laau. Ina ia saunia le fualaau faasaina, e tatau ona saunia le 0.7 g o mummy, 350 ml o le vai kuka.

Vaevae le mummy i le vai inu, faʻafefiloi lelei le suavai ma ave 15 ml i ni nai taimi ile aso. O le umi ole togafitiga e 30 aso. A maeʻa lenei mea, e manaomia e le tagata maʻi se mea teuteu, aua o le sauniuniga e tatau ona faʻafefiloi:

  • 25 g o chicory,
  • 25 g hypericum,
  • 25 g o le telefoni feaveaʻi,
  • 25 g o yarrow.

O mea faʻafefiloi e sasaa atu i le 250 ml o le vai kuka, tuʻu i totonu o le vai vai ma aʻau mo le itiiti ifo ma le 25 minute. A maeʻa le mafanafana, matou te faamamaina le susu. Matou te aveina le 15 ml o le vai i le 20 minute ao le i uma taumafataga mo le 14 aso. A maeʻa lena, matou te faʻaauau pea ona maua le mummy infusion. Liligi le 0.8 g o le oloa ma le 300 ml o le vai ma faʻafefiloi lelei seia maeʻa uma. O le umi o togafitiga e 25 aso.

Ma le isi, matou te saunia se isi vaimoli:

  • yarrow - 25 g
  • celandine - 45 g
  • horsetail - 25 g
  • adonis - 25 g.

Sasaa se kulimi mamago o le 800 ml o le vai kuka ma taofi mo le 20 minute i totonu o se vai vai. E mafai ona faʻaaogāina le suavai i le 10 aso ao lei faia se taumafataga o le 1.5 tbsp. l Matou te toe faia 24 aso o togafitiga faʻatasi ma se pepe fou mummy. E taua tele i taimi o togafitiga e aofia ai se aofaiga tele o polotini i le lisi ma aveese meaʻai falai mai meaai. A maeʻa le faʻafeiloaʻiga, e mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga faifai pea.

Juices e Norman Walker

O se saienitisi Amelika sa ola mo le sili atu ma le 100 tausaga na ia faia ni fualaau mo ni soifua maloloina e fesoasoani i le ola umi ma e sili atu le tele o maʻi o le ate.

  • Fua o fuainumera 1. Tuʻu 5 kāloti, 3 kukama ma 2 beets laiti e ala i se suʻi.
  • Fua le fuainumera 2. Galu tiloti (3 pi). Ma le 1 sipuni faʻatasi ma se suʻi.
  • Fua o le fuainumera 3. I totonu o le suatila o le kokotiti fou, faaopoopo ni nai suʻega. l uliuli lanu uliuli, lea e aoga tele i le togafitiga o le ate o le ate ma le hepatitis.

O se vaovao e tasi e faʻasolosolo e fesoasoani e faʻafetaia ai le faʻaogaina o gaioiga i totonu o le ate. Curcumin, lea o loʻo i totonu o le paluga, e mafai ai e oe vave ona aveese le mumū ma taofi ai le faʻaleagaina o siama okeni. E le gata i lea, faafetai i curcumin, o le tafe o le talo e faatelevaveina, o le atinaʻeina o mea faʻalavelave faʻalavelave i le ate ma le gall vladder is excluded, ma togafitiina le ate.

Mo le faʻaleleia atili o le ate e tatau ona 1 tbsp. l turmeric lūlū faʻamalosi i le 200 ml o le vai mafanafana. Faaaoga le 100 ml i le maeʻa o le taeao ma i le taimi e momoe ai. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo sina nai meli i le inu.

E matua aoga le aʻa elecampane i le amataga o le cirrhosis. Ina ia saunia le elecampane fusi, e tatau ona olo le 25 g o lona aʻa ma sasaa le 450 ml o vai inu i totonu. O le tuʻuina o le vai i totonu o le vai vai ma vevela iina mo le itiiti ifo ma le 10 minute. A maeʻa le mafanafana, ona faʻamamaina lea o le faʻafefete.

Garlic mo le ate

O fesoasoani e fesoasoani e faatelevave ai le faʻaleleia o le ate ma aveese toxins mai le ate. Faʻamau le laikisi i luga o se mea lelei ma faʻafefiloi ma lefir (150 ml). Matou te feinu i le musika i taeao uma ao leʻi oʻo i le taeao. Otioti ni fasi falaoa se lua o le kālati ma faʻatumu i le 250 ml o le vai inu. Matou te faʻaosoosoina le 24 itula ma inu 100 ml ao lei faia se taumafataga. O le togafitiga e tusa ma le 6 vaiaso.

O togafitiga e maua mai i le fomaʻi Lyudmila Kim

O le togafitiga ua fuafuaina mo le 3 masina. I le masina muamua, e inu ai e le tagata maʻi se fua o le celandine. Ave le 30 g o laau tipi, sasaa 300 ml o vai inu. Matou te faʻamalosi pe tusa ma le 4 itula, faamama ma inu 2 tbsp. l 25 minute aʻo le i ai mo le 30 aso. I le 30 aso na sosoo ai, ua fautuaina e ave se teuteuga o aʻa o elecampane.

Mo le kuka, e tatau ona e togiina le 30 g o rhizomes ma sasaa le 1 lita o le vai inu. O le vailaʻau e ave i le 250 ml pe a maeʻa. A maeʻa le teuteu o aʻa o le elecampane e tatau ona inu le 30 aso o le celandine ma le faʻafefete o aʻa. E lua suʻega e ave 100 ml i le taimi.

Faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu, e mafai ona e faʻaleleia le tulaga o le ate, taofi le faʻaleagaina o faagasologa o le faʻalauteleina o le tino o le tino ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. E ui i lea, e matua taua lava pe a faia le faʻamalologa e faʻavae i luga o lauʻau e te le faʻagaloina e uiga i auala o togafitiga masani ma auai i feutagaiga a lau fomaʻi.

Norman Walker Vegetable Juice Recipe

Norman Walker o se saienitisi American, naturopath, o se paionia i le fanua o le fualaau fualaau suamalie ma meaai maloloina. E tusa ai ma punaoa eseese, na ola o ia mai le 99 i le 119 tausaga.

O masani a Norman Walker e faʻavae i luga o mea faʻafefiloi o fualaau faisua masani:

Fua o fuainumera 1. Filifili ni kāloti, kukama ma beets i se tuufaatasiga o le 10: 3: 3. Tufa atu i se mea inu ma inu.

Fua le fuainumera 2. Ave karioti ma le meaʻai i le fua faatatau o le 10: 6. Tufa atu i se mea inu ma inu.

Fua o le fuainumera 3. Faʻatasi faʻaopoopo 1-2 sipuni o le suamisi lanu uliuli i le sukalati, lea e aoga tele mo le mumū ma le cirrhosis o le ate, o le hepatitis.

E i ai ni tapulaa mo vai inu?

E leai ni faʻamatalaga manino i le faʻaaogaina o sua. E mafai ona latou onā i le tele o mea e te manaʻo ai. Ae ui i lea, ina ia ausia vave le togafitiga, e tatau ona e inu i le 600 kalama o le sua i le aso. O le pito i luga e le oi ai. O le sili ona lelei o le sua o le suavai e tusa o le 1-4 lita i le aso. O le tapulaa i lenei mataupu e na o le aofaiga o le vai e faʻaaoga i le aso. O lona uiga, e tatau ona e inu i se mea e sili ona lelei ina ia aua le soona mamafa le fatu ma fatuga.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o sua o fualaau aina e maua ona o mea o loʻo i totonu o enzymes ma microelements i fua. Ina ia faʻasaoina mea aoga uma, o suavai e tatau ona saunia na o fualaau faisua fou. Leai se mea e sili atu ona taua le auala e saunia ai. E sili ona lelei le saunia o suamalie e ala i le olo.

E faʻafefea ona togafitia le gase cirrhosis?

E taua le iloa e le mafai ona togafitia le cirrhosis - e le mafai ona togafitia le cirrhosis i soo se metotia o loo i ai nei mo le togafitia o le cirrhosis, o se faagasologa e le mafai ona faʻafitia.

Ae ui i lea, e tele avanoa e faʻagesegese ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ia puipuia ma togafitia ni faʻafitauli faʻafitauli, e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le cirrhosis ina ia faʻaleleia ai le ola, faʻapea foʻi ma ona uiga lelei.

O a mea e tatau ona e iloa i le taimi e faʻaaoga ai vai masani?

A faʻaaogaina vai mo togafitiga faʻapitoa, e taua le manatuaina o ni fautuaga:

Ia onosai. O fua e fesoasoani e faʻamamā le tino ma toe faʻafoʻi galuega o totoga (aemaise lava le ate). I le popofou ma le tele o vaiaso, o mea e le manaia mai le mea o loʻo i ai meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le inumaga, e mafai ona matauina. E na o le pau lava lenei o le faʻamaoniga o le aoga o le faʻamamaina.

I mafaufau o se tagata lautele, o le inu o vai e mafai ona afaina, ona o le suamalie e afaina ai le paʻu i se lanu le masani ai. Ae maise lava o lenei manatu e mauaʻa i le sukalati. Ioe, e le saʻo lenei mea. Ole maualuga ole talo, lea o le ate e mafua ona o le taumafa ole sua, e maua ai se lanu samasama i le paʻu (o se mea faʻamamaina e faia). Afai o le paʻu pe a uma ona inu le sua ua pisia ai le lanu ese - o lona uiga e le mafai e le tino o le soʻo ona faʻafefea le aveeseina o se vailaʻau. I le aluga o taimi, o le a toe foʻi mea uma i le masani.

I le faaiuga o togafitiga ma suavai masani, e taua le faʻaauau pea ona tausisi i se soifua maloloina lelei ma 'ai saʻo. A leai, o le a faʻaaogaina uma iuga. O lenei fautuaga e sili ona taua mo tagata gasegase ei ai le cirrhosis o le ate, aua o latou o se mataupu taua tele.

Milu vao tuitui ma le cirrhosis

O se tasi o togafitiga faʻapitoa sili ona aoga e aʻafia ai faʻamaʻi ate, e oʻo lava i le ogaoga o le cirrhosis, laʻau o le susu. O le vaovao o le vaovao ua i ai sona aafiaga faafouina ona o le i ai o flavolignans i le tuufaatasiga. I le fale, o togafitiga ma lenei sui e faia i le faiga o le lauti e fuafua i fatu ma laau o le laau.

O laʻau tila ua saunia e pei ona taua i lalo: o se sipuniti o fatuga mama o se laau ua fefiloi ma se sipuniti o laʻau o le vaovao vao susu. O le mea e maua ai le paluga e sasaa mai i le vai vevela (pe tusa ma le 200 ml). Ona manaʻomia lea ona e alu ese mai le oloa e tuʻu ai le 15 minute. Faʻasolo le mea e faʻavae. E faʻaalu 3 le aso i le aso (i le taeao i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi faia le aoauli ma le afiafi ao leʻi moe), tasi le ipu. Afai e te faʻafefiloi le lauti o le laisa ma le tipolo, e mafai ona e faʻamalosia le aʻafiaga o le faʻamalosi o le vaovao.

Turmeric e faʻaitiitia ai le afaina ai o le ate

Turmeric faʻamalosi lelei e aʻafia ai i le maʻi o le ate. O sea malosi malosi e puipuia ai le ita e mafua ona o le maualuga o mea o le polyphenol faapitoa i le tuufaatasiga o le turmeric ma i le taimi lava e tasi o se antioxidant - curcumin. E pei ona e iloa, o le atinaʻeina o se faʻataʻitaʻiga autoimmune mautu o loʻo taʻoto i le fatu o le faʻaogaina o le gaioiga o le cirrhosis. O se taunuuga o le uluai faaleagaina o le ate (siama, mea vevela), o se polotini faapitoa ua faia e le hepatocytes e avea ma meatotino antigenic. Immunity e ave le protein e avea o se tagata faʻalavelave ma maua ai faʻamaʻi puipuia e faasaga i le protein, aʻo aafia ai hepatocytes. O lipide o loʻo i totonu o le ate i lalo o le aʻafiaga o mea na gaosia e meaola puipui e faʻamaʻiina, lea e oʻo atu ai i le vave faʻaleagaina o siama o le toto.

Curcumin o loʻo i ai se aʻafiaga o le antioxidant ma le faʻaaogaina o le ate, e mafua ai le faʻaleagaina o le ate ole mea e le tupu, e ui lava o le mea moni e faʻaauauina pea le tali atu. E le gata i lea, curcumin e faʻateleina le faʻavaveina o le talo, o lona uiga e faʻateʻaina le atinaʻeina o le faʻamalosi i totonu o le ate ma le gall vladder.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le ate, e tatau ona saunia mea nei: 1 tīpunni o le kulimi (paʻu) paʻu ua faʻafefeteina i totonu o se ipu vevela vai vevela, faʻafefiloi le meli mo le tofo. Auala e ave ai 0.5 ipu 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Elecampane ma le kulimi suamalie

O se vailaau lelei e faasaga i le cirrhosis o le aʻa o elecampane. I uluaʻi laʻasaga o le cirrhosis (totogi o le cirrhosis), e tatau ona ave se elecampane fulu.

Faʻaaogaina o elecampane. E tasi le afa ma le afa kapu ole elecampane eleʻele e tatau ona tumu i le afa lita. I luga o le vevela vevela, e tatau ona vevela le faʻafefiloi o aʻafia mo le 30 minute. I le iʻuga, e tatau ona faʻamalosia le faʻafefeteina mo le 10-15 minute ma le aʻa. Faʻaalu 2-3 taimi i le aso afa ile itula ao le i 'ai i totonu o se ipu malamalama. O le umi ole togafitiga e 10 aso.

Phandetox mo le gasegase

FanDetox o se oloa fou na faia e le saienitisi Korea SongHeBok e puipui ma toe faʻaleleia ai le ate mai le gasegase o mea leaga, ava malosi ma fualaau faasaina, faapea foi ma le le lelei o meaai.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

Hepatitis, cirrhosis, gasegase gaʻo.

Faʻatau, afaina ai le ate.

O le aoga sili o Phandetox o lona natura atoa o le natura, e faavae i luga o laau e aoga mo le galuega o le ate. O le fualaau faasaina e aoga e le gata o se vailaau mo faafitauli o loo i ai nei i le ate, ae o se fuataga foi o le puipuia o le cirrhosis, hepatitis, ma isi. O le tosoina o Phandetox e faaitiitia ai le avega i le ate, o lea e maua ai e le okeni le "malosi" e toe faaleleia ai (mulimuli ane, ua iloa o le ate malosi faʻafouina).

O le fua mo le fomaʻi Lyudmila Kim

O togafitiga e faʻavae i luga o se faiga uumi, ae aoga mo le tele o faʻamatalaga.

O le togafitiga e fuafua mo le 3 masina:

Masina 1. Ia saunia le fusi o le celandine. Faʻafefiloi le mutia vao lelandine ma faʻafefiloi i le vai i se fua faatatau o le 2: 200 (2 sipuni tele o le celandine mo le 200 ml o vai ua tunu). Ave le vailaau mo le masina. 1-2 sipuni 3 taimi i le aso mo le 30-40 minute aʻo leʻi faia le isi taumafataga.

Masina 2. Saunia se teuteuga o le elecampane rhizomes. 20 g o le rhizomes paʻu i le afa lita o le vai. Ua ave le vailaau mo le 10 aso i le afa o le ipu tioata 3 taimi i le aso mo le 15-20 minute aʻo leʻi 'ai.

Masina 3. I le masina lona tolu, e tatau ona e toe ave le fua o le celandine. Ae ui i lea, i se faaopoopoga i le afaina, e tatau foi ona ave i ai le afu o le laumei.

5 laʻau mo le ate

Faʻafefiloi laʻau o loʻo mulimuli mai: lau o le palapala o meaola, laʻau o le rose, wheathiss rhizomes. Le fua faatatau o meafaitino: 10:20:20 (i le kalama). Ave se sipuni sipuni o mea e maua ai le otaota ma sasaa se ipu vai. Tapala le paluga mo le 15 minute. Ia faʻamalosia le afaina o le paluga mo le 10 minute ona oʻo ai lea. Ave se teuteuga i se ipu malamalama i le taeao ma le afiafi.

Faʻafefiloi ia laʻau o loʻo mulimuli mai i fua tutusa: lau yarrow paʻu, paʻu buckthorn, St. John's wort, caraway fatu (fualaau aina), felafolafoaʻi vao (mutia vao). Ave se sipuni tele o le aoina ma tapuni le 1 ipu vai (vai inu). Fai faʻamalosi mo le 10-15 minute, faʻalavelave. O le atoa o le vailaʻau e tatau ona onā i le aso ile 2-3 inumaga.

I fua tutusa, ia faʻafefiloi faʻamaʻi nei: St. John's wort, chicory bark, yarrow (mutia vao), offetail. Ave se sipuni tele o le aoina ma tapuni le 1 ipu vai (vai inu). Fai faʻamalosi mo le 10-15 minute, faʻalavelave. O le atoa o le vailaʻau e tatau ona onā i le aso ile 2-3 inumaga.

Saunia le tinomi tinā. Liligi le 1/2 lita o vodka 5-6 lau o le horseradish (faatasi ai ma aʻa). Faʻamalosia le faʻafefiloi i se mea malulu, e luluina i lea taimi ma lea taimi mo le 7 aso. E tatau ona ave le vailaau i totonu o le sipuni vaovao 2-3 taimi i le aso seia oʻo i le isi taumafataga.

I fua tutusa, ave fualaau aina: faasologa, St. John's wort, mauga, fugalaau tansy, aʻa elecampane, yarrow, togafiti togafitiga, fugalaau, chamomile fugalaau, afu o le rose, pakiaka o le pa. Sasaa se sipuni sipuni o le faʻafefiloi ma le 1 ipu vai. Ona faʻaosoosoina lea mo se itula poʻo se faʻafefe mo le 10-15 minute. Ave le tolu i le afa o le ipu tioata 3 taimi i le afa afa itula ae leʻi faia se taumafataga.

Aoga: O se tipiloma i le faapitoa o le "Faʻafomaʻi" ma le "togafitiga" na maua i le N. I. Pirogov University (2005 ma le 2006). Isi aʻoaʻoga i le Matagaluega o Vailaʻau Faʻasaina i Faʻalapotopotoga Faauoga a le Malo o Moscow (2008).

20 mafuaaga e 'ai ai fatu o le pikiapu - o fatu sili ona ola maloloina i le lalolagi - i aso uma!

11 sili ona lelei le faamamaina o tino

O le maʻi o loʻo i ai se faʻamatalaga eseese. Faʻatasi ma togafitiga talafeagai, lea na amataina i se taimi tatau, e mafai ona taofi le alualu i luma o le togafitiga. O le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻalavelave, olaga o se tagata, ma le tulaga o le cirrhosis e taʻalo foi. Faatasi ai ma le tausiga o galuega.

Faʻatasi ai ma le cirrhosis o le ate, o le telē, foliga, maualuluga ma le totonugalemu o le okeni e sui. O fiva fiva e ulu i totonu ma faapipii ai le ate, ma faʻaola atili ai hepatocytes ola pea, e taumafai e taui mo le le lava. O le iʻuga, o le ate e laʻititi, faigata ma pala, ae e le o se mea sili lea ona leaga.

E i ai le tele o ituaiga o hepatoprotectors i aso nei o loʻo faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma a latou meatotino: ia tausia le ate i le taimi o togafitiga faʻasaina e aʻafia ai, ia puipuia ai faʻafitauli pe a maeʻa gaioiga poʻo se gasegase, ma ia toe faʻafoʻi ai masini ma masini.

Faʻatasi ai ma le cirrhosis o le ate, o le taumafataga Numera 5 e tele lava ina faʻataʻitaʻiina. O lona uiga o le faʻaaogaina lea o meaai e afaina ai le ate. Ua suia i latou i mea e sili atu ona aoga, e le o le faʻafefeteina o meaʻai ma meaʻai o le ate. O le tino e tatau ona faʻatamaoaigaina i meaʻai, ae o le uta i luga.

O le faʻamoemoe ole ola o se tagata maʻi i le biliary cirrhosis e faʻalagolago i le tulaga na maua ai le maʻi. E masani lava, o tagata faʻamaʻi e nonofo i lenei faʻamaʻi mo le sili atu i le 20 tausaga pe sili atu foi, ma e le masalomia foi ei ai a latou gaioiga o le biliary cirrhosis. A maeʻa le amataga o uluaʻi faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi, o le a le umi le ola.

Ona o le mea moni e faapea, o le faʻamaʻi sili e mafua ai ascite ma salalau i se tulaga maualuga i mafuaʻaga o le oti mai faʻamaʻi gasegase, e le masani ai i le cirrhosis o le ate. Fuainumera faamaumauina o le a tupu i luga o le 50% o tagata gasegase i totonu o le 10 tausaga talu ona faia le siakiina o le cirrhosis o le ate.

O le vavalalata pe o le a le tele o le tagata e iai se faʻamaʻi faapena e mafai ona ola, o se faafitauli tele, talu ai e faalagolago i le tino o le tino atoa, i luga o le gaioiga o le tino puipuia, i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma isi mea faapena.

O a togafitiga mo gasegase?

Faʻatasi ai ma aganuʻu masani, faʻataʻitaʻiga faʻale-aganuʻu, lea e faʻavae i luga o le faʻamaoniga, o loʻo i ai isi vailaau - isi mea poʻo se isi mea, o lona uiga, e le lelei le aoga.

Faʻavae molimau - o se suʻesuʻega lea o le aoga e fetaui ma tulaga manaʻomia. O le fualaau suʻesuʻe ua faʻatusatusaina i le placebo - o se vailaʻau e leai sona aʻafiaga i le tino, vagana ai le aʻafiaga o le tino-hypnosis, o lona uiga, o se "paʻu".

O le mafuaaga lea e le talitonu ai fomai i isi vailaau, aua e leai se faamaoniga manino o le aoga, saogalemu o latou, ma pe faapefea ona tuufaatasi ma togafitiga autu.

O a togafitiga faʻa-Iutaia? E saogalemu i latou? E faapefea ona le afaina lou soifua maloloina? E faʻapefea ona aʻafia ai togafitiga o le ate o le ate? O lenei tusiga o le a fesoasoani e te malamalama ai i lenei mea.

E tusa ai ma le Mataupu 50 o le Feterale Nu. 323 "O mataupu autu o le Puipuiga o Tagatanuu i le Malo o Rusia", o togafitiga faafomaʻi e aofia ai auala e faaleleia ai le ola maloloina o le tino, lea e pipii i totonu o le faitau aofai, e faavae i luga o tomai, tomai ma tomai aoga i le iloiloina ma le toe faaleleia o le ola maloloina.

E maua ai foi se maliega e le auai i le manatu - o faiga faasolitulafono, togafiti ma togafiti faʻatatau ma lotu.

O metotia a tagata e togafitia ai le ate o le ate e aofia ai le usitaia o tulafono patino o meaʻai, ituaiga ola, le faʻaaogaina o togafitiga masani ina ia faʻaleleia atili ai le soifua maloloina, o le tele o togalaau e masani ona faʻaaogaina.

Meaʻai mo le gasegase

O meaai a se tagata maʻi e tatau ona faigofie, e le faia ai se avega mamafa i luga o le okeni ua aafia, ae tatau ona fesoasoani i le faʻaleleia o ana galuega.

O le tulaga lona lua - o meaai e tatau ona atoatoa - e aofia ai palatini, gaʻo, gaʻo, gaʻo ma elemene e tuʻuina atu ai le tino i mea ma malosi mo le fausiaina o ni fou fou.

O meaai e tatau ona fetuunai ma faia masani - ia le itiiti ifo ma le 4-5 taimi i le aso, ae i ni vaega laiti, lea o le a faafaigofieina ai le lelei o le gataiina, ma taofia le faaleagaina o talo.

E le fautuaina le faʻaaogaina o laau o loʻo i ai le tele o suauu tāua (aniani, garlic, horseradish, radishes, radishes), e faʻafefe ai le mucous membrane o le manava ma le gaʻo, faapea foi meaʻai ulaula, meaʻai vevela ma meaʻai vevela, meaʻai e aofia ai le tele o gaʻo manu, (palu, meaʻai gaʻo, gaʻo - faiʻai ma le ate) e leai se malosi.

O meaai paleni o le a fesoasoani e taofia le vai i totonu o le tino, ma faʻalavelave ai le ala o le maʻi.

E taua le iloa o le vaetamaina o le ava, metotia o le faʻamamaina o le anapogi, faʻapea foi ma mea malulu ma ipu inu faʻatasi ma le cirrhosis e faʻasaina.

Togafitiga o togalaau

O se tasi o auala sili ona masani ona faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagafesa e mafai ona mafaufauina o le togafitiga o le cirrhosis o le ate ma laʻau - o togafitiga faʻalaʻau. O le lauiloa o togalaau e masani ona afaina le manatu o tagata latou te:

  • matua saogalemu
  • e mafai ona e faʻaogaina i tagata uma
  • leai ni aʻafiaga
  • e le aofia ai "kemisi".

O a laau e togafitia ai le cirrhosis o le ate?

Mo togafitiga, pe o le tasi le ituaiga o laau e faʻaaogaina, poʻo le tele o faʻaopoopoga o mea e maua mai i laau o le tasi poo le multidirectional action.

O le mea sili ona taatele o togafitiga o togalaau o meaʻai ma teuteuga o lau, fugalaau, aʻa, pu, fualaau aina ma fatu.

Ina ia saunia le oloa, ave 1 le sipunipuni ma se paʻu (20 g) o mea masini matago, ia e muaʻi paʻu, tuu i totonu o se masini e leai se metara, siliva tioata poʻo sekeli, faʻatumu i le ipu e tasi o le vai (200 ml) ma tuʻu i totonu o le vai vai mo le 15 (infusion) 30 minute (broth), ona faʻamalosi ai lea i le vevela vevela ma faʻapalapala.

E mafai ona e faaopoopo vai i le oloa maeʻa e aumai i le voluma e manaʻomia. Faʻaaoga i le aso o sauniuniga, 1 / 2-1 / 3 ipu i se mafana mafanafana mo le afa itula i luma o meaai taʻitasi (e oʻo i le 3 taimi). O togalaau e manaʻomia ona togafitia lelei, i vasega.

O laau e faʻaaoga i le cirrhosis o le ate e mafai ona faʻaitiitia ai le mumū (calendula officinalis, paʻu mumu, tolu vaega), e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o mea o le ate (o le paʻu enaena, o le laʻau susu susu, o le St. John's wort), lea e faʻaitiitia ai le atinaʻeina o le togafitiga.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le gase o le ate, ma maua mulimuli i taga:

  • filifili
  • diuretic
  • maualuga
  • faʻatau.

O le tele o taimi, o vailaau faʻamalositino e leai se tasi o aʻafiaga, ae o nisi, o lona uiga, latou te aʻafia ai le aʻafiaga i ni mafuaaga, ae o nisi aafiaga e masani ona manumalo.

O se faʻataʻitaʻiga, o le rosehip e iai sona faʻataʻitaʻiga, ma o loʻo i ai foi le malosi e faʻamalosi ai, o le vailaʻau C vitamin C, vitamini o le vaega B, K, E, carotenoids, pectin, organic and tannins, salts mineral .

O le kulupu ma le stigmas ona o mea o loʻo i ai i le B, K, E, C, P vitamini, mea o le glycosidic e iai se faʻalavelave faʻapitoa - choleretic, diuretic, anti-inflammatory ma hemostatic.

O le vaovao o le vao (vaitui) e i ai lona aafiaga, o se malosiaga mamana malosi, o lona uiga, o se gafatia e puipuia ai le ate mai aafiaga leaga o faʻamalolo saoloto. O le gaioiga malosi o flavonoids (silymarins), glycosides, faʻapea foi vitamini A, D, E, F, K, macro- ma microelements.

O laʻau o le togi o le togi i totonu o le kulupu o loʻo maua ai le malosi o le phenolic, inulin, carotene, rutin, vitamini B ma C, faʻateleina le fausia o talo ma le excretion, ma maua ai se aafiaga diuretic.

O anufe o Birch ma tumutumu o loo i ai se choleretic, diuretic, anti-inflammatory ma le hemostatic aafiaga, o loo aofia ai meaola malosi, saponins, flavonoids, tannins, vitamini C ma le PP.

O le tagata valerian masani, lea e aofia ai suauu taua, organic ma tannins, alkaloids, ei ai le lelei o le lotoa, o lona uiga, o se lagona filemu.

O le Calendula officinalis o loʻo i ai carotenoids, flavonoids, tannins, saponins, vitamini, o loʻo i ai se faʻamatalaga e tetee i le inflammatory, faʻapea foi ma choleretic, antispasmodic, faʻamafanafana.

O le fasi fasi pepa e aofia ai suauu taua, meaola oona, tannins, glycosides, carotene, flavonoids, tannins, vitamini C, elemene o elemene, e mafai ona i ai se aafiaga e tetee ai le inflammatory, mafanafana, bile ma le diuretic, hemostatic ma le toe faafouina (reparative).

O loʻo iai faʻamalositisi, vailaʻau P ma PP, saponins, o loʻo i ai le aʻafiaga o le antispasmodic, ma o le mea lea e saofagā ai i le fesoasoani i le talo ma le urination, anti-inflammatory, hemostatic.

Fualaau faʻapitoa

Filifiliga filifilia: fugalaau olaola - 3 vaega, root rhubarb - 2 vaega, yarrow grass - 5 vaega. Ave le afa afa ipu afu mo le po.

Totoina o le diuretic: launiu bearberry 3 vaega, fugalaau fugalaau 1 vaega, siaki le aʻa 1 vaega. Inu se sipuni tele o le afu ao lei faia meaʻai taitasi.

Faʻasalaga faʻasologa: laʻau mumu pepa - 2 vaega, lau o le mata e tolu-leafed watch - 2 vaega, rhizomes ma aʻa valerian ma hop haplotype - 1 vaega vaega taitasi. Ave le 2 sipuni 2 taimi ile aso.

Faʻatinoina o le Faʻatinoina o Aʻoaʻoga: O le vao o St. John, o le chamomile flowers, rose hips, leaves birch - tutusa. Ave se sipuni sipuni ao le i fuafuaina taumafataga.

Mo isi togafitiga ina ia lava lelei, e tatau ai mulimuli i tulafono lautele:

  1. O le laau e tatau ona lauiloa, e le taliaina le faʻaaogaina o fualaau e le masani ai. O le tuufaatasiga o laʻau e tatau ona faʻaalia.
  2. O aiaiga mo le aoina, seleselega, teuina ma le ola o laau toto e tatau ona matauina.
  3. E talafeagai le amanaʻia o faʻamatalaga ma le faʻailogaina, o le gasegase o gafatia o laau.

  1. O loʻo i ai le gafatia e faʻapipiʻi ai mea leaga ma mea vevela mai le eleele, vai ma le ea, o lea e faʻasaina ai le aoina o laau latalata i le 1.5-2 kilomita mai auala ma nofoaafi, e latalata i fanua ma auala o le atunuu, nofoaga o lafumanu, pe a mafai ona mafai faaputuputuina o vailaau e tineia ai manu faalafua ma fomai.
  2. E le tatau ona suia vailaʻau o fualaau o togafitiga mo togafitiga, ae tatau ona faʻaoga faatasi ma i latou i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.
  3. E taua le manatua o le togafitiga o le cirrhosis e le mafai, ae e mafai ona faʻatuai le faʻatupulaia o se gau atoatoa o le ate ma faʻaauau pea ona ola i se olaga atoa, ma o le vave ona e iloa le maʻi ma amata ona togafitia, o le sili atu foi lea o le taunuʻuga e mafai ona ausia.

O le faʻaogaina o isi metotia o le togafitia o le cirrhosis e mafai ona faʻatagaina faatasi ma le faʻaaogaina o vailaau masani faʻatasi ai ma lo latou lava gafatia ma le fesoʻotaʻiga. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga e faʻasaina.

Turmeric mo cirrhosis

O isi togafitiga mo le ate o le ate e aofia ai foi ma fualaau oona, suʻesuʻeina i taimi. E tasi le sipuni o le pulupulu paʻu o loʻo faʻapalaina i se ipu vai, e mafai ona e faʻaopopo se sipuni o le meli mo le tofo. E vaevaeina le oloa ile 2 atunuʻu ma inu aʻo leʻi 'ai i le taeao ma le afiafi.

Turmeric o se punavai o curcumin, o se tagata e lauiloa e tetee-inflammatory ma mea puipuia. Pe a faʻamalosia, e tele ona aʻafiaga:

  • faamamāina le mumū ma taofi le faʻaleagaina o sela o le ate soifua maloloina,
  • galue e avea o se faʻatuga masani.

I lalo o le faatosinaga a curcumin, o faʻamalosi faʻamalosi e faʻamalosia ai, o le maualuga o le tetee atu i toxins, faʻamaʻi pipisi ma faʻalautele mea e faʻaleleia. O le faʻagasologa o le soifuaga masani o le telefoni feaveaʻi e faʻagesegese, e mafua ai ona taulimaina e le hepatocytes a latou galuega. I le faʻaaogaina masani o le turmeric e avea o se vaifofo vai poʻo se taimi e faʻaalu ai, e mafai ona e toe faʻafoʻisia le tele o tino o le ate ma le puipuia o le atinaʻe atili o gase.

Kalgan ma Volodushka mai i le cirrhosis.

Kalgan (cinquefoil ere) o se puipuiga mai le tele o faʻamaʻi. O le cinquefoil e tele ituaiga o meaola, ae o le galangal e eseese i le 4 pati i totonu o se fugalaau, ma i isi ituaiga o latou mea e lima: O le fua mo le faʻasolosolo o le agavaʻa e pei ona taua i lalo: sasaa 30 g o aʻa o le galangal i le 0.5 l o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo aso e 21 luluina i nisi taimi. Faʻasologa. Inu 30 tofu i le vai 3 taimi i le aso mo 15-20 minute. ao lei faia le taumafataga. Ua tuʻufaʻatasia lelei ma le vao vao ma faʻaleleia lona faʻaleagaina. O loʻo i ai se malosi o le hepatoprotector e oʻo lava i le inupia ma le mea sili ona malosi - afai e te tuʻuina se fusi poʻo se susu o se pepe (ma o le mea e sili ona mago le taumafa), o le a alu ese le oti. E le mafai ona e suʻeina se tasi i se maʻi gallstone.

Faʻailoga masani i le cirrhosis.

O aʻa o le sua oona i le ituaiga o sua oona po o le afu o loʻo faia i le tautala ma le jaundice, cirrhosis ma isi faʻamaʻi ate. Ua saunia lelei le suamalie 1 / 2-1 sipuni 3-5 taimi aʻo leʻi 'aʻai. Faʻauu: 1-2 tbsp. punetini o le aʻa e tumau 2 itula i le 0.5 lita o le vai inu ma inu 1/2 ipu o le faʻafefiloi mafanafana 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Horseradish recipes mo le togafitia o le cirrhosis.

Fuʻu vine fugalaau 1 tsp toso i se ipu susu ma inu 2 taimi i le aso mo le masina. Le iʻuga lelei!

Feoai i le taimi o le fufuluina o lala e tolu o le horseradish ma fugalaau ma lau 25-30 cm le umi, tapuni, sasaa le 0.5 l 400 vodka ma tuu mo le 2 vaiaso i se nofoaga malulu mafanafana. A maeʻa lenei mea, faʻafefe ma ave le 1 tbsp. i le taeao i luga o se manava gaogao. O le togafitiga e 1-2 vaiaso.

I le cirrhosis, liligi le 0.5 lita o le vodka 5 matua matutu i lalo o le paolo o laʻau o le horseradish ma tuu mo le 5 aso i se nofoaga pogisa e fai ai. Taʻu ma inu 1 tbsp. 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia taumafataga. O le togafitiga e 1 le masina.

Aoina mai i le cirrhosis.

Aumai laau mamago: volodyushka, mint, chamomile, motherwort, wormwood Gmelin, celandine, calendula ,, lepidka, dogrose, nettle, burdock, senna, sisiva vao, dill, groundhill, hodgepodge. 1 tbsp aoina mo le 1.5 kapu vai inu (250 ml) i totonu o se vevela. Le faʻamalosi i le po. Faʻasolo le afu ua maeʻa, afaina le vaega totoe. Faaaoga le 1/3 cup 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. Teu le mea na saunia i le pusaaisa mo le silia ma le 3 aso. Aʻo leʻi faʻaaoga, mafanafana i le vevela o le potu. Inu mo le masina e malolo ai vaiaso.

Faʻafefiloi o gasegase.

1. Fai soo se togalaau e fautuaina i lenei vaega. 2. Faʻafefiloi meaʻai i le tutusa o le fala, le kāloti, melilot, nettle, yarrow ma oats. Lago suamalie i totonu o pusa faapitoa aisa.
Ave le fua e pei o lena. I le 1 tbsp. o le suamalie o lauʻau e faʻaopopoina ai se poloka kulimi mai le sua o le afu ma inu i se aso i le 3-4 doses mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. Ia ave foi le 2-3 tsp i aso taitasi ao leʻi 'ai meaai mo le 1 tsp. fugalaau fugalaau ma le pine pine. O le togafitiga e 1.5 i le 2 masina. Ona malolo - 10 aso. Faatinoga 4-6 vasega.

Mauaina sili ona lelei mai le gasegase.

Aumai fualaau calendula - 2 tbsp., Chicory grass - 3 tbsp., Vao vao - 3 tbsp., Laʻau o le laʻau - 3 tbsp., Laʻau o le Burdock - 3 tbsp., Tolu vao vaega - 2 tbsp., Vao vao vao - 2 tbsp., Vao vao Celandine - 1 tbsp. Faʻafefiloi lelei mea uma. Ona ave lea o le 1 tbsp. ma le pito i luga o le faʻafefiloi ma sasaa 1 tbsp. fufulu vai i totonu o se vevela. Le faʻamalosi i le po. I le taeao, faʻafefe ma inu faʻamafanafana i le 1/3 tbsp. 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia taumafataga. Aʻo le i ai le fua, faʻafe 10 gramu o susu susu ma inu ai. O le vaomatua sili ona malolosi i lenei faaputuga o le chicory. O le togafitiga e 1 masina, 2 vaiaso malolo ma toe fai. Vaʻaia mo se taimi umi.

O le umbilicus o le a fesoasoani i le cirrhosis.

Fesoasoani i le hepatitis, cholecystitis, pancreatitis leʻo, cirrhosis, maʻi gallstone o le a fesoasoani ia te oe i le tincture o le umbilicus (o lenei togafiti e taʻua o le samasama samasama poo le valiina o anemis). E le o tagata uma o loʻo iai nei faʻafitauli o loʻo faʻaalia ai le inuina o le ava malosi. I ia tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina se fusi ulu o le pute. Ave ni togalaau po o ni fugalaau, ia tipi, sasa le 2 tsp. mea gaosi 1 ipu fufuluina o vai, tuu mo le 4 itula, aʻa. Inu 1 tbsp. l, 3-4 taimi i le aso.

Laʻau togafiti togafiti.

Recipes mo cirrhosis o le ate, e mafai ai ona e filifilia le tele o le taugata mo oe lava ia:

  1. Faʻaaoga tutusa tutusa o aʻa, paga o le St. John, vao fugalaau, vao laurowene, fugalaau chamomile, fuga o le rose, laʻau laʻau, elecampane aʻa, manulele maualuga ma se manoa. 1 tbsp.pipiʻi se sipuni o le faʻafefiloi ma le 1 ipu vai inu, tuʻu ai mo le 30 minute, vela ma ave le 1/2 ipu 3 taimi i le afa afa itula ao le i faia taumafataga.
  2. 2 sipuni tele ole lapisi ile lua ipu mo le 2 ipu vai inu, tuu mo le 1 le itula, ave ma ave 100 ml 3-4 taimi i le aso
  3. Saunia se faaputuga o laau afu: aʻa tauala - 100 g, aʻa o le chicory - 75 g, aʻa o le wheatgrass - 100 g, aʻa o le peony - 100 g, repeshka - 100 g, marigolds - 75 g. Tuu 3 sipuni tele o laau mai le afiafi i se vevela ma sasaa 3 ipu fufuluina vai. I le taeao, vaevaeina i le 4 servings ma ave se itula ao lei oʻo i taumafataga.
  4. Tuu le 2 sipuni tele o togafitiga o aʻa o le asparagus i totonu o se vai vevela mai le afiafi, sasaa 2 ipu vai inu, ave i le taeao ma ave 100 g 4 taimi i le aso.
  5. Uʻu fugalaau fugalaau ma le suka, fai 3-4 laulau i lenei auala. Tuu i lalo o le lomitusi mo 1-2 vaiaso. Faaaoga nai lo le siaki.
  6. 1 le sipunipuni o le mutia vao, lauulu lauulu, sasaa 1 ipu vai inu, tuu mo le 2 itula, vela ma inu 1 / 3-1 / 4 ipu 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, faaopoopo le meli i le tofo.
  7. Oli suamalie 60 g o le paʻu o le willow auʻau malogo i le 1 lita o le vai. 15-20 minute, faʻasolosolo aso, vevela ma inu 1/3 ipu 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Fautuaga mo taʻi.

• Faʻafefete ma fufulu faʻamalosi ma le cirrhosis ua faʻaseseina, o lea ave le oats decoction 2 taimi i le masina mo le masina.
• Ave le meli i le 1 tsp. i taimi uma.
• Mai laau afu, faʻaaoga le vaovao vaovao, repeshka, wati St. John, dog rose, elecampane, nettle, tarelion, totogisa totogi.
• Mo le ate o le ate, o vitamini o le vaega B e manaʻomia, faʻapea foi ma le A, E, C. Ma le zinc, selenium, lipoic ma le folic acid.
• O meaai e tatau ona vaevaeina, 5-6 taimi i le aso. Tele fualaʻau, gaʻo, kāloti ma beets. O le protein i se foliga faigofie digestible e manaʻomia foi. Fried is contraindicated.

O le Kalgan o le a fesoasoani e taulimaina le cirrhosis

Mafuaaga o le Cirrhosis
O le toatele oi tatou, ma le malaise, tingling, ma le vaivai i totonu, e pei o se tulafono, faatonuina ai togafitiga mo i latou lava: inu i ni nai mea e fai ai mea e fai ma o le faatulagaga lena! Ae o le mea moni e le o lea. O le ate e taua tele i le tino, ae o le le fiafia i lo tatou lava soifua maloloina e mafua ai ona galo ia i tatou. E auai o ia i le faagasologa o le faʻapalapalaina, absorption of nutrients from intestines, o le metabolism o protein, gaʻo ma gaʻo gaʻo e faalagolago i ai. E le gata i lea, e faʻaitiitia ai mea oona ma fua mai ai le talo. Na matou liliuina o matou manava ma le fatu i totonu o se otaota e mafai: matou te 'ai - tusa lava po o le a lava! Ae o le ate e pei o se "togafitiga vavalaʻau": e aoga i luga o lavalava ma loimata e aunoa ma ni faʻalavelave ma ni avanoa mai lea tausaga i lea tausaga. Ae vave pe mulimuli ane, ua oʻo mai le taimi e le mafai ai ona ia toe taulimaina se tele o moa ma mea uma oona. Naʻo le tuʻuina atu, o le le paleni o meaai, le atuatuvale ma le tele o vailaʻau e mafai ona avea ma amataga o se faʻamaʻi matautia.
Faailoga muamua o faafitauli o le ate
• mamafa i le hypochondrium
• o foliga mai o moa, papillomas i luga o le paʻu, i lalo ifo o le pito i lalo - "tautau", i luga o fagu fagu - o laina uumi
• le faateleina o le cholesterol toto, lea e tau atu i le atherosclerosis o toto toto ma foliga mai o maa i le gallbladder
Kalgan tincture mo le cirrhosis
O le Kalgan, poʻo le mea e masani ona taʻua e tagata - elm-grass, knitting, paluga, dennitsa, faʻasili, faaliliu mai le gagana Arapi o lona uiga o le "togavao vao", talu ai ua leva ona faʻaaoga i le Sasaʻe e pei o se meaʻai vevela ma le soifua maloloina.
FAʻATASI!
Ia manatua o le galangal, e le pei o isi sui o le cinquefoil, e na o le 4 paʻu i le fugalaau.

Tuua Lau Faamatalaga