Le faʻaogaina o fatu o le helba mo le maʻisuka ma le paʻu o le mamafa

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le talimalo e lauiloa i tagata uma o se peleni suamalie, lea e faaopoopo atu i uiga lelei o le tofo o loʻo i ai le gafatia e faʻamamā ai le tino. Ae e mafai ona 'ai le tilo i le maʻisuka ituaiga 2, ma e faapefea ona aafia ai le kulukose toto? E faʻalagolago i le aʻafiaga o le oloa i le tino o le maʻisuka, lea o le a talanoaina mulimuli ane.

Meatau aoga o vine

O le talipolo o se mea maualalo-kalori, ae o le pata suamalie, o le tele o vai o le vai ma o se pasene laʻitiiti o le meaʻai taumafa. Aisea e vave ai ona talepeina ma gauai i totonu o le tino. E le gata i lea, o lona tino ua tumu i le tele o elemene aoga:

  • B vitamini, lea e fai saofaga i gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, e talafeagai mo le faʻatinoina o le puipuiga ma le faʻasalaga,
  • Vitamin C, lea e nafa ma le puipuiga ma le gaosia o le homone,
  • beta-carotene - o se antioxidant natura,
  • Vitamin E, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻi le paʻu,
  • niacin, lea e faaitiitia ai le tele o le cholesterol leaga i totonu o le toto,
  • calcium, e nafa ma le fausiaina o fusi, aemaise lava mo le faia o ponaivi ma nifo,
  • magnesium, lea e faʻamautuina ai le suka toto, faʻaleleia le gasegase,
  • uʻamea e faatumauina le maualuga o le hemoglobin,
  • fuamosa, lea e fesoasoani i le faia o le ponaivi.

O mea aoga o le pulupulu o le suamalie ua fuafuaina foi e le i ai o le lycopene i le pigmento carotenoid, lea e puipuia ai le matua o le tino ma ua i ai le malosi e faʻaumatia ai le kanesa. O fuatini fualaʻau e fesoasoani e faʻamamaina ai le inumaga.

Taumafa o mea taumafa o se oloa i le 100 g pulp:

  • 27 kcal
  • Puipuia - 0.7 g
  • Fats - 0
  • Carbohydrates - 5.8 g

Glycemic index - 75 iunite

O fualaʻau manogi ua tumu i gaʻo aoga gaʻo ma pectin, o le mea lea, latou te fesoasoani ai e faʻamamā le tino, maua ai faʻamaʻi pipisi, mea faʻamalolo ma faʻamaʻi manu. O le suauu pulu penisini e faʻaaogaina i le siakiina o le paʻu.

Aafiaga i le tino

E tele le vai ma le fiber, e vave ona faʻaalu. Aiseā e mafai ai e le pulupulu o le siloti ona maua se aʻafiaga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o vine e fautuaina i le i ai o le oneone poʻo ni maʻa laʻititi i fatugaʻo.

O le tuufaatasiga tele o elemene o lenei togamago masani e faʻaleleia ai gaioiolosi i totonu o le tino, faʻapea foi ma le faʻamamaina o toto toto ma faʻamalosia ai muso o le fatu. Ole taumafa masani o fualaau fou o le a fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le kulukose o le toto, o le mafuaaga lea e aoga tele ai le siloti mo le maʻisuka.

O le masnesium i le fetus ei ai sona aafiaga lelei i le fatugalemu o le tino, i luga o le galuega a le loto ma faʻaititia ai le popolega le mautonu. Faʻafetai i le minerale, togafitia e maua ai se aʻafiaga o le antispasmodic, fesoasoani e faʻamamaina le iniseti ma fesoasoani ai i le malosi.

E ui lava i le maualuga o le kulukose ma le fructose i totonu o le siloti, ona o le tele o filo o meaʻai, o le suka e vave ona talepeina ma alu ese mai le tino. Aisea e mafai ai e le pulupulu o le siloti ona 'ai se tagata e maua i le maʻisuka.

O fua o le silo o le a aoga mo le maʻisuka. Ae ui i lea, e le tatau ona e 'ai i ni aofaiga tele, faʻapea foʻi ma faʻamaʻiloga o loʻo iai.

Tapulaa

O se maʻi maʻi suka e mafai ona fiafia i fua o melon ma gourds ma naʻo le faʻasologa o le faʻamaʻi, pe a le maualuga le kulūkose i tua atu o tapulaa faatagaina. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaʻi e le fautuaina ai e faʻaaoga le siloti mo i latou e le maua le maʻisuka.

O lea la, e tatau ona faʻatapulaaina oe lava i totonu o se meaʻai malie i lalo o tulaga nei:

  • urolithiasis,
  • afaina tele o le pancreatic,
  • manava manava
  • pepatic ulcer
  • afaina
  • fulafula
  • afaina o le kolone.

A oʻo ina faʻaosoosoina fualaau suamalie, e masani ona latou faʻaaoga fomaʻi leaga, ma o le valivaliina o mea e mafai ona tui i totonu o fualaau aina. O le mea lea, e tatau ona e faʻatauina se tilotila i le faʻamaonia, nofoaga faapitoa e vaʻaia.

O le maʻi suka

O le maʻisuka ma le siloti o se tuufaatasiga talia lea e mafai ona aoga mo se maʻisuka pe afai e leai se faʻasalaga ma le aofaiga o oloa e faʻaumatia e le sili atu nai lo le masani ua fautuaina. E ui lava i le mea moni o le suamalie o le fua o le fua ua sili atu ona fuafuaina atili e ala i le fructose, lea e vave ona malepe i totonu o le tino, e le aoga le taumafa i le suamalie i voluma tetele. O le 'aiina o se vaega tele i le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le malosi o le kulūkose ma le foliga mai o tupe mama mai le tele o le fructose.

Afai e te manaʻo e aofia ai lenei meaʻai i le taumafataga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi o le a fautuaina le tele o le mamafa e tusa ai ma au meaʻai.

I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, pe a iai le inisalini, o le a faʻaaogaina i ni vaega laiti - e tusa ma le 200 g - faʻafa i le aso. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka, tutoatasi tutoatasi, e manaʻomia ai le faʻaitiitia o le 0.3 kilomalama i le aso. I lenei tulaga, e tatau ona e usitaia fautuaga:

  • o le masani masani o le siloti e tatau ona 200 - 300 g,
  • afai e te 'aina fua, e tatau ona e vavae ese mai le lisi i luga o le aso nei isi meaʻai o loʻo aofia ai gaʻo,
  • Aʻo leʻi suia le meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le tele o le masani o le faʻaaogaina o le fomaʻi ma le ituaiga 2 faʻamaʻi pipisi e ono oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai faʻamatalaga nei:

  • faʻaauau faifaipea
  • suiga o le toto mumu i le urine
  • fufulu ma le faʻamalosi i totonu o le manaʻoga,
  • solia o le vaega o meaʻai,
  • faateleina le toto toto.

Fautuaga faaopoopo

O le masani masani e 'ai le tilotilo fou. Ae talu ai e vave ona faʻatautaia i totonu o le tino, i se taimi lata mai pe a uma ona faʻaaogaina o loʻo i ai se lagona malosi o le fiaaai. Mo se maʻisuka, e matautia le faʻalavelaveina o meaai. Ina ia aloese mai popolega le talafeagai mo le tino ma puipuia le tagofiaina o meaai, e fautuaina e tagata o loʻo maua le maʻisuka meaʻai ma falaoa. O lenei mea o le a faʻavalea atili ai le tino ma puipuia ai le amataina o le fiaaai.

E le fautuaina e le Endocrinologists le inu o le suamalie ona o le tele o suga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau i le maʻisuka ona lafoaia le meli tilo, lea e 90% le glucose. Ae o le suauu pulu penisini e mafai ona i ai i le taumafa o le maʻisuka, na o le tino e le faʻamaonia.

Faʻapefea ona faʻaaoga le kinamoni i le maʻisuka?

O le sukanamon i le maʻisuka na mafai ai e oe ona pulea le toto suka ma puipuia ai faʻafitauli mai le faʻamaʻi 2.

E le gata o se mea aoga aoga, ae o se fofo foi mo lenei faamaʻi e le mafai ona togafitia, ona o loo i ai le tele o mea aoga e tatau ona toe faaleleia e le maʻisuka.

O le a le aoga o lenei vaitau mo le maʻisuka, e faapefea ona fesootai le kinamona ma le maʻisuka?

O aoga o le kinamona

O mea aoga o le kinnamona e faavae i luga o lona fatuga.

O loʻo iai mea nei:

  • aldehydes
  • cinnamaldehydes,
  • tannins
  • ethers
  • polyphenols
  • flavonoids.

O mea o loʻo taʻua i luga e mafai ona faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻamautinoa i totonu o taʻaloga masani.

E faʻaaogaina le manogi e togafitia ai ituaiga ituaiga o maʻisuka (insulin-dependent).

O mea aoga mo le maʻisuka e faapenei:

  1. Faʻaitiitia le kulukose ma le cholesterol.
  2. Faʻamaʻosaʻo faiga faʻavae.
  3. E i ai lona aʻafiaga.
  4. Faʻateleina le mamafa o le toto.
  5. Toto le toto.
  6. Fesoasoani e aveesea le mamafa.
  7. Aveese toxins mai le tino.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le kinamona i le maʻisuka e fesoasoani e aveesea le tele o aʻafiaga matuia o le maʻi. O le aoga taua tele o le fesoasoani lea e faʻamautu ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O aoga taua e le muta iina. O le sukanamon e faʻaaogaina mo le maʻisuka ma le gastrointestinal disorders.

E masani ona fesoasoani e faamalosia le tino.

O lenei faʻaopoopoga meaʻai e matua saogalemu lava mo le masani ona faʻaaogaina, na o tagata e maua i le ate e tatau ona aloese mai le taumafaina i ni aofaiga tetele.

E aoga lelei meaʻai mo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se maʻi tuga, e le mafai ona togafitia faʻatasi ma le kinamoni. O le taunuuga o le a toesea.

E moni o aoga aoga o mea manogi e fesoasoani i le maʻisuka togafitia?

I le 2003, na faʻatautaia ai se suʻesuʻega i luga o le faavae na maua ai e tagata gasegase na maua le kinamona na ausia taunuʻuga nei:

  • faaitiitia le toto toto ma le cholesterol,
  • leiloa le mamafa
  • ausia le faateleina o le lagona o le insulin.

E mafai ona maua se faʻaititia o le cholesterol e 18%, ma le suka toto - e 24%.

Ina ia ausia le aʻafiaga, e tatau ona e faʻaaogaina naʻo se tau masani, ae le o se mea sese.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E maua se meaʻai sese ile supermarket.

E faapefea ona siaki? O le kinamoni moni e vevela lava. Afai e faaopoopo le iodine i le paʻu, ona tatau loa lea ona faia se tali agamalu. Afai e liuliu le lanumoana, ona le saʻo lea. E leai se aoga o meatotino mo togafitiga o le maʻisuka.

Ina ia faʻatau se oloa o le a le aʻafia ai mea e leaga ai, e tatau ona e faitauina ma le faaeteete le igoa ma filifili na o tagata taʻutaʻua faatuatuaina.

O lenamamoni o se togafitiga faʻaleaganuʻu mo togafitiga o le maʻisuka, e le faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei.

E faʻapefea ona fai?

E mafai ona faʻasoa ni meaʻai ma soʻo se ipu ma meaai.

E tele suʻega:

  1. Meli ma le kinamona. E tatau ona e ave se sipuniti o paʻu o le cinnamon ma sasaa vai inu, tuu mo le 30 minute. Faaopopo lua teaspoons o le meli ma tuu i le po. Faʻaalu le afa o mea faʻafefiloi ua faʻafefiloi faʻalua i le aso, taeao ma le afiafi.
  2. Onamamoni ma le kefir. Inu le inu i luga o se manava gaogao i le taeao ma ao le i momoe. Mo le kukaina, ua lava lea e faaopoopo ai le afa o le sipuniti o le paina o le cinnamon i le 200 ml o kefir.
  3. Cinnamon Tea Faatasi ai ma le faaopoopoina o se sipuniti o mea manogi, e mafai ona e inuina le lauti malosi.

Faʻaaogā le cinnamon mama i le maʻisuka ma ipu ma ona mea e tatau ona i ai i le faʻamalosia lelei ina ia le afaina ai lou soifua maloloina.

E mafai ona faaopoopo meaʻai i le kukaina o le moa, salati, soupisi ma isi meaʻai autu. E lelei tele le 'amamoni ma fualaau aina (aemaise o apu) ma le kuka.

Aʻo leʻi 'ai meaʻai ma le kinamona, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Muamua, e sili atu le amata i nai tootoo, e le sili atu i le kuata o le sipuniti o le paʻu i le aso, ona oʻo lea i le masina e mafai ona aumai le volume i se sipuni.

E ui i mea aoga uma, o le sukanamon i le maʻisuka e leʻo le togafitiga autu. E mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i meaʻai ma togafitiga faʻavae. O le faʻasolosolo o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia lagona o le tino i le inisalini.

Helba ma le maʻisuka: o le faʻaaogaina o tupe

Helba ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le faʻavasegaina o le kulūkose i le tino i se vaitau puupuu. O le aumaia o le maualuga o le suka i se tau e lata i le faʻaaogaina o le faʻalauiloaina o le mafaufau i totonu o ni nai masina talu mai le amataga o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

O le glycemic index is 30. O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai e mafai ona faʻaaoga le oloa i le taumafa o le maʻisuka.

E mafai ona faʻaaoga le meafaigaluega e faʻamautu ai le maualuga o le suka i le tino o le maʻi. Fenugreek e fesoasoani e faaosofia le sifi o le insulin, i se faaopoopoga, o le faʻaaogaina o le helba e mafai ai e oe ona pulea le maualuga o le cholesterol i le tino maʻi.

O le meafaigaluega e iai sona aoga aoga i vaega o le cardiovascular system, lea e taʻitaʻia ai le faʻasaʻoina o le toto i le tino o le tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka.

Fenugreek i lona tuufaatasiga e aofia ai:

  • se fuainumera tele o tuufaatasiga o palatini ma se aofaiga talafeagai o mea -ona,
  • o le laau e aofia ai le tele o vitamini, aemaise lava le tele o vitamini A, D, E ma le tuufaatasiga e fesootai ma vitamini B,
  • I le faʻaopoopoga, o le helba e aofia ai le tele o vaega o minerale.

O le malosi o le faamalolo o Helba na saofagā i le mea moni e faapea o lenei laau ua avea ma se tasi o togafitiga sili ona lauiloa.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le helba o se vailaʻau, e tatau i le tagata gasegase ona feutagai ma lau fomaʻi i lenei lomiga.

O le a le helba?

Hay fenugreek, poʻo le helba (itu i sasae o le igoa), o se laau taʻitasi e iai le manogi malosi mai le aiga legume, o se aiga vavalalata o le clover ma le clover.

O se togavao e 30 cm ma luga. E i ai se aʻa taua malosi. O lau e talitutusa ma na o le uumi, tolu.

Fenugreek fugalaau e laiti, lanu samasama, e taʻitoʻatasi pe taitoalua foi ile pito o lau. Acinaciform fua, e oʻo i le sefulu centimita le umi, e tusa ma le 20 fatu. Fenugreek fuga i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.

Laʻau e seleseleina pe a masani ona masani. Faʻaaogaina e avea o se faʻavasegaina poʻo se mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi. O lau lanu meamata e maualuga lona taua ma e mafai foi ona 'aina.

I le faaopoopo atu i le matagofie o faʻamatalaga o le tofo, o loʻo i ai i le laau se faʻamalologa i le tino o le tagata.

Faʻafetai i le tele o meaʻai ma fualaʻau, o loʻo i ai se faʻamalologa, puipuiga ma toe faʻaleleia.

I vailaau, o le fenugreek e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, ma faʻamaʻi pipisi, maʻi vaivai, ma le maʻi.

Vailaau faʻamaʻi

Fenugreek fatu o loʻo faʻaalia e le maualuga maualuga o mea mucous (e oo i le 45%), gaʻo ma pulu, lea e mafai ai ona faʻaaoga lelei e avea o se sui faʻamalosia lautele.

E aofia ai foʻi:

  • filifili
  • masani
  • nicotinic acid
  • alkaloids (trigonellin, ma isi),
  • saponins steroidal,
  • sitaili
  • flavonoids
  • suauʻu manogi
  • elemene taua, aemaise lava le tele o seleni ma le magnesium,
  • vitamini (A, C, B1, B2),
  • amino acids (lysine, l-tryptophan, ma isi).

O fatu e avea ma suauu ma magnesium i le tino ma, pe a faʻaaogaina e le aunoa, ia maua mai le puipuiga o le kanesa. O le laau e aofia ai i le tele o meaʻai.

Faʻataʻitaʻiga

Helba ei ai se anti-inflammatory, mea faʻamalolo. O fua e faʻaaogaina i fafo mo le gaosia o ni faʻamau mo le phlegmon, felon, maʻi suppurative o se natura purulenti. O le falemaʻi faʻamalositisi e faʻaaogaina mo le gaosiga o siama gasegase o loʻo faʻaaogaina i suauu.

O le laau ei ai lona estrog-tutusa aafiaga. O loʻo i ai se lisi tele o faʻamaʻi faʻamaʻi lea e mafai ona faʻamalolo e ana fatu.

Fenugreek e toe faʻafouina le faʻasalaga o fafine i lalo o se moa; Mo le soifua maloloina o tamaitai, o fatu e maloloina lelei pe a fufulu.

Mai aso anamua, na 'aiina e fafine i le itu i sasaʻe ona o latou lalelei. Fenugreek fatu e maua ai le lauulu o se susulu faapitoa ma le matagofie, faʻaleleia lo latou tuputupu aʻe, ma puipuia le pala.

I totonu o le vaega o meaʻai, o le laau e galue o se sui soʻo. E faʻaolaina ai le sosolo ma e mafai ona avea ma vailaʻau antipyretic. Helba e sili ona aoga mo faʻamaʻi e aʻafia ai le faaletonu i le tino o meaʻai, anaemia, neurasthenia, undercavelopment, ma isi.

O le laau e maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga ona o mea o le seleni, lea e fesoasoani i le tino e faʻaaogaina ai le okesene, ma e iai foʻi lona aʻafia ma le faʻasao. Helba e fafaga ai toto, gaʻo ponaivi, neura ma totoga i totonu.E aoga tele i le vaitaimi o le toe faʻaleleia ma le malosi atoa o le tino.

Ua leva ona gauai atu fomai i aso nei i lenei laau matagofie. Ua faʻamautuina o le fenugreek ei ai lona faʻasalaga i luga o gutu o le endocrin, e fesoasoani e faʻapupulaina ai maso maso, ma faʻalauteleina ai le manaʻo. E faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le tino, e faʻamalosia ai le manava.

Fenugreek ei ai gaioiga gaioiga ma elemene e mafai ona ulu atu i sela taua o le tino. O se taunuuga o suesuega faasaienisi, na maua ai o le laau e puipuia le ate mai le faaleagaina.

O lona fatu e iai sona aʻafiaga o le antimicrobial. E le gata i lea, ei ai le aʻafiaga o le streptococci ma le staphylococci.

Fenugreek ata vitio:

Faʻaaogaina ma faʻailoga

O le faʻaaogaina mo fatulaʻau fatu e matua ese lava. E faʻaaogaina i le lauti, deco deco, tinctures. Faatasi ai ma le faʻaaogaina fafo, aemaise i le cosmetology, o mea manogi ma faʻaoga e saunia mai ia i latou.

Helba fatu, e pei o soʻo se vailaʻau vailaʻau, ei ai le faʻasaina:

  • maʻitaga
  • o se siitiaga taua o le suka o le toto,
  • uila i fafine
  • adenoma i alii
  • allergies
  • maʻi faʻamaʻi
  • eleʻele maualuga o estrogen poʻo prolactin.

O le mea lea, ina ia aloese mai le le talafeagai o taunuuga, aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena faʻasalaga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi mo se fautuaga.

Fesoasoani Helba

O le GI e 30. O lona uiga e mafai ona e faʻaaoga le helba mo le maʻisuka. Fenugreek faʻamautu le suka, faʻaosofia le gaosiga o le inisalini ma pulea le cholesterol. E le gata i lea, o le mamafa e masani lava. Le tuufaatasiga o le laau:

  • puipuiga i le tele o aofaiga, e tutusa lava lona faaaogaina i carbohydrates,
  • tamaoaiga i vitamini vitio - tele A, D, E, vaega B,
  • minerale.

Faʻafetai i lana vailaʻau sili ona lelei, Helba o se taʻitaʻi i vailaʻau faʻamaʻi.

O le a le aafiaga o Helba i le maʻisuka?

  1. O lenei laau e matua aʻafia i le faʻamautuina o fefaʻatauaʻiga taua: protein, carbohydrate, lipid, mineral.
  2. O se meafaigaluega lelei lea ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic - e faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  3. Ua toe faʻaleleia le galuega a le pancreas - o lana galuega faalilolilo.
  4. O faʻasologa e faʻaaoga lelei ai le inisalini.
  5. Ua faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.
  6. O le tino o le tino ua toe faʻaleleia. E tutusa lava le mea e fai mo le endocrine.
  7. Puipuiga tele mai faʻafitauli o le maʻisuka.
  8. E fesoasoani i le leiloa o le mamafa, faʻaitiitia le manaʻo, faʻaleleia le aoga o taumafa maualalo-kalori.
  9. Aveese toxins ma toxins mai le tino.
  10. O le vaivai o le toto, e faʻaleleia, faʻalauteleina le microcirculation, o se taunuuga, o le amataina o le maʻisuka ua puipuia.
  11. Ua toe faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai.
  12. O le faagasologa o le faaputuputuina o siama o le tino i totonu o le ate ua faaitiitia - o se faigata tele lea o le maʻisuka, o le gasegase gaʻo.
  13. Fesoasoani e faʻasaʻo le atuatuvale.

O fatu Helba e maua ai le faʻamalologa i le tino, faʻamavae mafuaʻaga o se maʻi mama.

Auala e faʻaaoga ai Helba

O fatu o lenei laau aoga e talafeagai e avea o se faʻasologa mai lea taimi i lea taimi. E talafeagai foi le togafitiga e aveesea ai se maʻi mama. O le tapulaa le umi o le vasega o le faʻatagaina o se masina. E tatau ona e inu i aso uma. Afai e manaʻomia, e toe faia togafitiga.

  1. E lelei le inu "lanu samasama" - mai fatu o lenei laau. E manaia le manogi ma le tofo, ei ai faʻamanuiaga mo le tino atoa. E faʻaititia le suka o le toto, e le o alualu i luma le maʻisuka, o le faʻamaʻi ua paʻu.
  2. Helba susu susu e aoga foi.
  3. O se teuteuga mai fatu o lenei laau o se meafaigaluega sili ona lelei e fofo ai se maʻi manaia.

Helba fatu teuteu mo le maʻisuka

Ina ia saunia, sasaa se sipuniti o fatu ma se tasi pe lua ipu vai. Ma le isi, o le oloa ua kuka i luga o le vevela vevela mo le lima minute, pe a uma ona faʻamamaina. Faatasi ai ma se tofo mauoa, e talafeagai ona faʻafefe le susu ile vai. Ave le fualaau faasaina e tatau ona avea ma ni nai taimi i le aso mo le afa o le ipu malamalama - i se mafanafana pe malulu foliga.

Fenugreek mo tamaiti mamisuka

O le maʻi suka o le faʻamaʻi sili lea i le finocrin system i tamaiti. A o laʻitiiti, o le maʻi e tele, e mafai ona maua se tulaga ogaoga, vave le alualu i luma. E tuputupu ae le tamaitiiti, faateleina le gasegase. Ina ia faʻafetaia le faʻamaʻi, e tatau ona mulimuli i se meaʻai, pulea le tino, faʻaaoga fualaau faasaina.

O Helba o le a fesoasoani e taulimaina se gasegase suamalie ao laitiiti. Manatu e uiga i le matua e mafai e se tamaititi ona ave Helba e eseese. O nisi talitonu e mai le tolu tausaga, isi - mai le fitu. E i ai i latou e mautinoa e mafai ona togafitia ma le fesoasoani a le Helba mai le pepe. O le faaiuga na faia e le fomaʻi.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le helba

  1. I le taimi o le maʻitaga - i le taimi nei, ua tulai le leo o le matua.
  2. Faʻatasi ai ma le faʻafefe o meaʻai mo mea taumafa.
  3. O le faʻamalosi o le tino poʻo le fomaʻi o se faʻalavelave foi lea.
  4. Afai ei ai ni neoplasms i le mammary glands.
  5. Ma le faʻaopoopoga o le toto.
  6. Afai ei ai le gasegase i le taimi o le paʻu.
  7. Faatasi ai ma le le mautonu.

Fualaau aoga

Lauti samasama. Ina ia saunia, faʻafeiloaʻi fatu o le helba i le vai malulu mo le sefulu minute. Ona faamamaina loa lea ma falai sina mea itiiti. I le taimi nei, faʻapipiʻi le vai i luga o se afi seʻia oʻo mai le afifi muamua - i le taimi nei, sasaa le helba. Tasi ma le afa lita o le vai 20 kalama o fatu. Ua aumai le laulau i se vevela ma kuka mo se isi minute. fafaga le vai mo le kuata o le itula. E talafeagai le faaopoopo atu o le meli ma le lemon.

Helba Oriental - o se mea e le masani ai ma faʻamalosi, e matua lelei lava ma maloloina. Ina ia saunia, sasaa le tolu lita o le vai ma faaopoopo se sipuni tele o fenugreek, limasefulu kalama o le kuka ma le teaspoon o le turmeric. O le isi, faʻaopoopo le afa o le sipuniti o le kumini, o le sua ma le sua o le lemoni e tasi. O nei mea uma e kuka mo le lima minute, a maeʻa ona ia toe faʻamalosi mo le isi tolu itula.

E i ai so latou faʻamalologa i le tulaga o se maʻi maʻi Helba. E tele a latou meaʻai e tatau ai mo le tino o le tagata. Sprouts e faʻamamaina toto ma gaʻo, ate. O le taimi o le Germination e tasi le vaiaso. O lenei vailaau e tatau ona faʻaaogaina saʻo - e mafai ona e faʻaopopo i le soupisi poʻo le salati. O le sipuni i le aso o le a lava. O le taunuuga sili ona lelei e mafai ona matauina pe a uma le masina.

Ina ia mafai ona faatoilaloina le maʻi, e tatau ona e talitonu ae aua le fiu, aua le faavaivai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le helba, ua mafai ai ona faatoilaloina se maʻi mama. O lea, e tatau ona e onosai ma amata togafitiga.

O le a le aafiaga o le helba i le tino i le maʻisuka?

O le faʻaaogaina o le helba e faʻamaonia pe afai e talafeagai le faʻasalalauina o metabolic processes i le tino o le maʻi. O loʻo aʻafia o ia i le faʻatinoga o polotini, gaʻo, gaʻo ma le minerale.

O lenei meafaigaluega ua i ai se aafiaga o le hypoglycemic, lea e fesoasoani i le faavasegaina o le maualuga o suga i le tino o le maʻi.

O le maʻisuka o Herbo o le togafitiga e fesoasoani e faʻasalalau ai le gaioiga o le pancreas. O le aʻafiaga o loʻo faʻaalia i le faʻamautuina o le galuega faalilolilo o le gland.

O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaleleia atili ai le lagona o siama o loʻo faʻalagolago i le insulin i le inisalini. O lenei aafiaga e iloa ai lava ia i le faʻaleleia o le faagasologa o le faʻaaogaina o le inisalini e sulu o le tino.

Ole Helba e malosi lona malosi i luga o le tino ole tino.

O le vailaʻau e fesoasoani e toe faʻafouina le faʻalavelave o le tino, aʻo toe faʻafouina le tino, o le galuega o le endocrin system o le maʻi e faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o le helba e avea ma sui o le fomaʻi e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka, fesoasoani e aveese le tele o toxins ma toxins mai le tino.

O le faʻaaogaina o lenei sooupu ei ai lona aoga aoga i luga o puipui o toto toto ma fesoasoani e faʻaleleia ai le microcirculation. O sea aafiaga e mafai ona puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o se tagata pe afai o loʻo i ai sona vavave.

O le faʻaogaina o fatu o le helba e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻisia le fasi meaʻai ma faʻaitiitia le faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi i totonu o le ate. O lenei aʻafiaga e puipuia ai le atinaʻeina o se tasi o faʻafitauli sili ona ogaoga o le maʻisuka - le gasegase gaʻo.

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, o le faʻaaogaina o fatu o le helba mo le maʻisuka e faʻaitiitia ai le atuatuvale.

O le faʻaaogaina o fatu o le helba e maua ai le faʻamalolo i le tino ma mafai ai e oe ona faʻaitiitia le ono mafai ona atiae le maʻisuka pe a fai e iai se mea e manaʻomia e le tagata mo ia.

E faʻafefea ona faʻaaoga fatu mo le maʻisuka?

Totoina fatu e tatau ona avea o se fua puipuia mai lea taimi i lea taimi. I le i ai o le maʻisuka poʻo mea e manaʻomia muamua, e fautuaina le tagata maʻi e togafitiga i lenei vailaʻau i vasega. O le umi o le umi o le tasi vasega o le faʻatagaina o se masina. O le inu o le fausua e tatau ona faia i aso uma. Afai e manaʻomia, e tatau ona toe faia le togafitiga.

Mo se tagata e maua i le maʻisuka, ua fautuaina:

  1. Inu "lauti samasoni" i aso uma, lea ua saunia e faʻaaoga fatu o lenei laau. O lenei vaiinu e manaia le manogi ma le tofo. I le faagasologa o le ave o le lauti, o loʻo i ai le faʻaititia o le maualuga o suga i totonu o le tino i se tulaga faʻapitoa o le tino. O lenei aafiaga o le vai e puipuia ai le alualu i luma o le maʻisuka i totonu o le tino.
  2. E fautuaina foi le ave o le susu susu ua saunia e faʻaaoga ai fatu o le laau. O sea fofo e afaina ai totoga uma ma o latou tino.
  3. O le faʻaaogaina o se teuteuga na maua mai i fatu o se auala sili lea e taulimaina ai le maʻisuka ma faʻaauau pea ona pulea.

Ina ia faia se susu susu, faʻaaoga se sipuniti o fatu, lea e sasaaina i totonu o se ipu susu. E tatau ona kuka le vai ile vevela vevela mo le 2-3 minute. A maeʻa, ona tatau loa lea ona vavae ese le vai inu mo ni nai minute e tuʻu ai. O le sui o le fomaʻi ua taliaina e 2-3 taimi i le aso.

O le lelei o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolo i luga o fatulaʻau o latou aʻafiaga i luga o le tino ma le leai o se faʻaleagaina.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o nei mea inu ma mea inu, o le tagata maʻi e le gata ina faʻamaopoopoina le maualuga o suga i totonu o le tino, ae faʻamavae ai foi mafuaʻaga e faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Sauniuniga o decoctions, teas ma vai inu mai popo o fatu mo le maʻisuka

Ina ia saunia se teuteuga mai fatu o le laau, e tatau ona e ave se sipuniti o fatu ma sasaa i ni ipu vai se lua. A maeʻa lena, e tatau ona e tuʻu fatu i totonu o se afi laitiiti ma kuka mo le lima minute.

A uma ona kuka, e tatau ona faamama le susu. Afai e te soona inu, o le susu, pe a tatau ai, e mafai ona faʻafefe i le vai i le faʻamoemoe e manaʻo ai. O le faʻaleleia o le susu e tatau ona faʻatino 2-3 taimi ile aso i le afa o le ipu. E tatau ona e ave le oloa i se foliga mafanafana pe malulu.

Ina ia faia le lauti mo le maʻisuka, e te manaʻomia le afa-sipuniti o fatu, kuka i totonu o le vai inu. O le la e tatau ona faʻatumuina mo le 30 minute. O le filifiliga aupito sili mo le faʻasoaina o le la e faʻaaoga ai se vevela.

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le faʻaaogaina o le gasegase o le helba e i ai ona lava numera o faʻasalaga, o autu autu ia o mea nei:

  • o le taimi o le faʻataʻitaʻiga, e mafua mai i le mea moni e faapea o le taimi lenei o le tino o le fafine e lelei ona foliga,
  • o le i ai o se meaʻai i le tagata maʻi,
  • o le i ai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka faʻamalosi le maʻisuka,
  • faʻamaoniga o se maʻi o loʻo mafatia i le maʻi suka ma faʻateleina le toto toto,
  • le afaina o le toto toto i le va o le tane,
  • faʻamaoniga i se tagata gasegase e mafatia mai le maʻisuka maualuga o le le faapalepale i vaega o fatu,
  • siakiina o neoplasms i totonu o fusi o mamanu mammary.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e fautuaina e asiasi atu i le fomaʻi ma talanoa ma ia e uiga i le faʻaaogaina o fatulaʻau.

Faʻaaogaina o le helba mo tamaiti e maua i le maʻisuka

O le maʻi suka o aso nei o se tasi o faʻamaʻi sili ona taatele e fesootaʻi ma le solia o le tino endocrine o le tagata. O lenei faamaʻi talu ai nei ua salalau solo i le va o tamaiti o le paneta.

A o laʻitiiti, o le atinaʻeina o le maʻisuka e tupu mai i se foliga laititi ma e televavave, lea e masani ona oʻo atu ai i le fesuiaiga o le faʻamaʻi i se tulaga ogaoga. O le faʻamaʻi i lenei tulaga ua faʻavavevave le alualu i luma. I le faagasologa o le tuputupu ae o le tamaititi, o se faʻaopoopoga o faiga faʻavae.

O le malosi o le tetee atu i le faamai e manaomia ai le tumau i taimi uma i se taumafataga faapitoa ma le pulea o le malosi faaletino e faia i le tino. I le tutusa ai ma le faʻatinoga o nei fautuaga, e manaʻomia le faʻaaoga soo o vailaʻau e tausia ai le tino i se tulaga masani ma faʻasalalau metabolic processes lea e tupu i le tino o se tama matua.

O le faʻaaogaina o vailaau ua saunia i luga o le helba e mafai ai e oe ona pulea le atinaʻeina o le maʻisuka ao laʻititi.

E le ioe tagata popoto i le tulaga o fomaʻi ma le endocrinology i luga o le fesili pe o le a le matua e faatagaina ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalo.

O nisi tagata tomai faapitoa faafomai e talitonu e mafai ona faaaoga fualaau e togafitia ai le maʻisuka mo tamaiti e amata mai i le tolu tausaga, ae o isi e fai mai o lena faatagaga e ave tupe saunia mai le helba e mafai ona tuuina atu i na o tamaiti ua oʻo i le fitu tausaga. E i ai foi fomaʻi e ioeina le avanoa e faʻaaoga ai le helba i togafitiga o le maʻisuka mai le toeititi lava o le pepe.

O le filifiliga pe faʻaaogaina vailaʻau e saunia i luga o le helba e tatau ona faia e le fomaʻi, e faʻavae i luga o faʻamaumauga na maua i le taimi o le suʻega o le maʻi ma i luga o uiga o tagata maʻi o loʻo mafatia i le maʻi suka.

Fautuaga aoga mo le faʻaaogaina o Helba

Mo le sauniuniga o le lauti samasama, ua fautuaina e sauni muamua fatu. Mo lenei faamoemoe, e tatau ona e saluina fatu i le vai malulu mo le 10 minute. A maeʻa ona galo, ona mamago lea o fatu ma mama le falai. Ina ia faia le lauti, e tuʻuina le afi i le volume o le 0.5 lita, pe a oʻo i le vai e kuka ai le sua, e tatau ona liligiina fatu pusa seia oʻo mai le afifi muamua.

Mo le kuka, e manaʻomia 20 kalama o fatu falala. O le faʻafefiloi e kuka mo ni nai minute, pe a maeʻa ona tuʻuina atu lea o le meainu inu mo le tusa ma le 15 minute. A 'aina, e mafai ona faaopoopo le meli ma le lemoni i le vaiinu.

Ina ia saunia se laasaga e le masani ai ma faʻamamafa Helba inu o le ae manaʻomia se sipunipuni o fatu ma tolu lita o le vai, ma mo sauniuniga e tatau ona e saunia le 50 kalama o le ginger ginger ma le teaspoon o le turmeric.

O le afa o le sipuniti o caraway fatu, zest ma le sua mai le tasi lemoni e faaopoopo i le paluga ua saunia. O le mea e tupu mai ai ua faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 5 minute. A uma ona saunia le inu, e tatau ona ia faʻamavae mo le tolu itula.

I le faagasologa o le togafitia o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina ia helba seedlings. O fualaau o loʻo aofia ai le tele o mea aoga o le ola faʻasolosolo o loʻo aʻafia ai, lea e aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolic i le tino. O vailaʻau o loʻo iai i totonu o laau e mafai ai ona faʻamamaina le toto, gaʻo ma le ate. O aoga aoga o helba o le a faaopoopoina i le vitio i lenei tusiga.

Helba: suʻega, mea aoga ma faʻailoga

E iloa le Helba i le lalolagi atoa mo lona tofo, mea manogi ma mea aoga. E iai nisi o isi igoa: fenugreek, fenugreek, shambhala, vao Eleni, mutia kamela.

Fai mai tagata tomai faapitoa o fomai popoto e mafai e le laau ona suia le tele o vailaau faafomai, ma o lona taua e ao ona fuaina i le auro.

O le a se mea faapitoa i le helba? O a ona foliga ma le faʻailoga?

O faʻamanuiaga ma faʻasauā a le au failautusi e faʻatonuina i ona vaega o loʻo i ai nei:

Vaega vaegaTotogi
Vitamini
  • B6 (pyridoxine),
  • PP (mea tutusa i luga olecin)
  • B1 (aliamine),
  • B9 (fola)
  • P (sosolo),
  • B2 (riboflavin),
  • C (acid ascorbic)
  • A (retinol)
  • D (calciterol)
Minerale
  • Magnesium
  • Kalaku
  • Potassium
  • Seleniuma
  • Omea
  • Zinc
  • Sodium
  • Vaʻalele
Isi vaega
  • Acids Fatty Acids
  • Tannins
  • L-tryptophan,
  • O suauu mama
  • Ole suāsusu taua
  • Tannins
  • Nitrogenous substances
  • Mea papaʻu ma matagofie
  • Phytosterols ma le phytosterols,
  • Flavonoids,
  • Antioxidants
  • Phytoestrogens,
  • Enzymes
  • Amino acids
  • Pule
  • Faʻaaoga alkaloids aoga,
  • Polysaccharides

Le aoga lelei o le laau i le tino

E taua le manatuaina o Helba o se vailaau e sili atu nai lo le lauti.

O Helba o loʻo faʻaalia ona uiga taua i itu eseese:

  1. fesoasoani i le maʻi ma malulu:
  • Aafiaga lelei nma le manava o le tinofaamamaina o fua o le bronchopulmonary,
  • faaitiitia le vevela o le tino (o le aafiaga e mafai ona maitauina e tusa lava pe a uma le tasi e inu ava)
  • e uiga itarkovayuschie ma meatotino e tetee i ai,
  1. aoga aoga i le faagaoioia o le gastrointestinal tract:
  • le mafai ona faʻaaogaina mo maʻi pipisigastritis, colitis, cholecystitis, vaʻai faigata, dysbiosis,
  • taofiofia o le fiaaai (o le faʻaaogaina o leuti inu e mafai ona faʻatuai ai mea taumafa)
  1. faafitauli o le paʻu (o le meatotino o loʻo faʻaalia i le faʻamalolo o manua, o le tau faasaga i le eczema),
  2. faamama avegaaʻafiaga o aʻafiaga (o ia aafiaga aoga e aliali mai pe a maeʻa le muamua galueina o se mea inu lauti),
  3. maualuga le maualuga o le hemoglobin,
  4. faatelevave le faagasologa o le leiloa o le mamafa totoga (o le meatotino e faʻaalia ona o le saoasaoa o metabolic processes),
  5. puipuiga o le le atoatoa ma maʻi mumusu o le itupa o le fafine (o le aoga o le a le faʻaalia pe a maeʻa le vaega muamua o le vaiinu),
  6. tausiga o le maʻisuka (o meatotino o loʻo atagia i le maualuga o le suka)
  7. toe faaleleia o le malosi taua ma malosi faaletino o le tino,
  8. faaleleia atili o le maualuga o susu susu,
  9. lafoai le fia inu ma se aafiaga faafouina (o le meatotino na mafua ai ona aoga Helba i le vevela o le tau)
  10. faaitiitia i le fuaina o le toto,
  11. vailaʻau faʻasoifua ma le gasegase ma isi faʻamaʻi pipisi,
  12. faʻaleleia o toto,
  13. afaina (o le meatotino e taua tele mo migraines ma le toto toto)
  14. faatamaoaigaina o le tuuina atu o vitamini ma minerale i totonu o le tino,
  15. faʻaitiitia faʻafitauli ao faagasolo le faʻasolosolo ma le misa i fafine.

Ole Helba ole mea manogi e le faʻaaoga pe a iai se tofo faapitoa.

O le aotelega o le helba e le faʻapulaʻaina i le faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. O ana meatotino ua faailogaina e chefs (o fatu o se mea manogi) ma tomai i le vaega o le cosmetology. I le mataupu mulimuli, ua faʻaaoga le laau mo ia faamoemoega:

  1. meaai paleni, faamamaina, faamamaina o paʻu,
  2. toe faaleleia o lauulu:
  • puipuiga mai le pala,
  • susulu
  • tuputupu ae le saoasaoa
  • faateleina i le malosi ma le elasticity.

Le faʻamaonia ma le ono afaina ai le tino

O le faʻaogaina o le laau o loʻo fesiligia e mafai ona faʻamalolo ai le tino, ma faatiga ia te ia. O le a le mafai ona fai se faatosinaga le lelei pe afai e le o matauina le lisi o le faʻamaonia. O nei vaega e aofia ai:

  1. le vaitau o loʻo tauaveina ai e se tamaititi se tamaititi (o le aʻafiaga o le ava i le amataga o tulaga e sili ona lamatia),
  2. tasi le le faapalepale i le laau,
  3. maualuga tele o le estrogen ma le prolactin i le toto o tamaitai,
  • ulutala duodenal,
  • maʻisuka i le inisalini faʻalagolago i foliga

Vaʻai foi: Iced coffee - fasi le vevela ma manaia

O sui o se afa malosi o le sosaiete e faʻaaogaina i le faʻaaogaina masani ma le umi o le faʻaaogaina o le laau. O taunuʻuga e mafai ona faʻaalia i latou lava e soli ai tulaga o le testosterone ma le tane vaivai.

Fualaau Fenugreek Fua Fua

O le faʻagasologa mo le faia o se lauti mai fatu o le laau o loʻo fesiligia e matua ese lava mai le faʻaaogaina o masani masani masani. E mafai ona e mauaina le oloa aupito sili ona aoga, manogi ma faʻamalamalamaga o le astringency i le tofo ma se nutimomoia mulimuli ane pei o lenei:

  • fufulu ma faamamago fatu fenugreek,
  • fulu i totonu o se apa malogo (e tatau ona aveese mai le vevela aʻo le i maua se lanu mumu, a leai o le inu oona oona)
  • olo (grind),
  • Liligi le paʻu o loʻo maua i totonu o le koneteina ua filifilia i le fua faatatau o le tasi sina sipuni i le 250 mililiters o le vai (o le mea e maua mai ai le tasi o vaega),
  • sasaa i totonu o le vai
  • faʻapipiʻi le kulupu i luga ole vevela vevela mo le 10 minute,
  • mo se sili atu le faʻatuputeleina, faʻatumauina e oʻo atu i le 10 minute (filifiliga),
  • liligi i totonu o ipu
  • seti i le laulau.

E mafai ona e faʻateleina le faʻamaloloina ma le tofoina o uiga lelei o sea ituaiga oloa mai fenugreek fatu. i le faaopoopoina o le meli masani ma le faʻamaina o aʻa.

Faaaoga le inu o le lauti malulu ma vevela. Faʻalagolago i lenei mea, e mafai ona faʻaliliu i le vevela o le tau pe mafanafana i le taimi o le malulu malulu.

E faigata ona faʻailoa le lauti Helba i mea inu lauti. Ae, o se vailaau masani, faatasi ai ma le tele o aoga aoga. O le mea lea, o lona faʻaaogaina e tatau ona matua faʻataʻitaʻiina. Fautuaina ia alauni i aso taitasi e 1 auauna atu.

E tauaofai

O le faʻaaogaina o lauti mai le tagata faʻatau ona o ona faʻamalologa e mafai ona faʻamalolo ai le tino. Ae ui i lea, o le matuia o le ono afaina e manaʻomia ai se auala faʻaeteete.

E mafai ona e faʻamaonia le toesea o faʻasolega faʻatasi ma le fesoasoani a se fomaʻi agavaa ma se faasologa o suʻega falesuesue.

Ole faiga e le faigata, ae o se taui o le saogalemu ole tino.

Helba - o le mealilo o le ola umi i sasaʻe

Au uo pele, o le asō o le a tatou talanoa e uiga i helba, o se laau totoa. E lauiloa i le tele o atunuu o le lalolagi, e aumaia ai le tele o manuia i le soifua maloloina o le tagata. O le fiafia i Helba o loʻo tuputupu ae, e toʻatele e iloa ona faʻamalologa manaia.

Afai e te le masani ia Helba, ou te fautuaina oe e te faʻalogo i ai. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i mea aoga ma le faʻasaʻoina o helba, o le faʻaaogaina o fatulaʻau mo lo tatou soifua maloloina.

O Helba e tele igoa, e peiseai e mananao tagata uma e fai lenei fugalaau o latou meatotino. Shambhala, otaota, vao Eleni, ma isi mea faapena - i soo se mea na talisapaia ai le helba ma faʻaaoga ona malosiaga masani.

E masani ona matou masani i le igoa Fenugreek hay. O se fualaʻau taʻitasi lea e tupu e oʻo atu i le afa mita le maualuga, ma laʻau e pei o le pulou ma le lanu samasama samasama.

O loʻo i ai se manogi manaia ma se tusi nutimomoia.

Helba e le na o se togafitiga faafomai, e maua ai le lauti matagofie, e maua mai ai le suauu taua, ma o se mea lauiloa foi i nisi o atunuu. E pei o le shambhala poʻo le tagata vaʻavaʻa, o se vaega o le lauiloa masani o taimi o le sun-suneli. I lalo o le igoa, o se tagata masani e masani ona faʻaaogaina i le gagana Armenian. O le tele o ipu Initia ua saunia ma fatu methi - fenugreek.

O fualaau o Helba - ma o nei mea mai laulaau lalelei - e alu i le lauti. O le a matou talanoa e uiga i lenei mea lelei ma inu maloloina.

O le natura o Helba

O mea faʻamalolo o lenei togalaau ua lauiloa talu mai aso anamua, na faʻaaogaina e fomaʻi mai Aikupito i Initia ma Saina. Sa maua le helba o maua i vailaau faʻamaʻi i le tele o vaega o le lalolagi. I aso nei, o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le faʻapitoa masani o fenugreek, ma o nei elemene o loʻo aofia atoa i le Helba fatu.

O le tauagafau i foliga vaaia ma o se tamaoaiga i totonu o le fofo lotolotoi e aofia ai:

  • Omea elemene: fuamosa, magnesium, calcium, iron, sodium, seleni, ma isi,
  • O fualaau suamalie: A, B1, B2, B6, B9, C, D, PP,
  • Amino acids, o se aofaiga atoa o 18 eletini,
  • Acids Fatty Acids
  • Tannins
  • Laʻasaga taua ma suauu gaʻo,
  • Flavonoids,
  • Phytosterols ma le phytosterols,
  • Enzymes
  • Polysaccharides.

O le helba o loʻo i ai foi le maso, steroids ma se vaega itiiti o alkaloids aoga, tannins ma mea faʻapipiʻi antioxidant, mea mucous ma le phytoestrogens.

I fatu o le helba i le 100 g ei ai 23 g o le porotini, 58 g o le carbohydrate ma e tusa ma le 6.5 g gaʻo.

Calorie helba - 323 kcal mo le 100g.

Helba. Mea aoga

O le tautala e uiga i mea aoga o le helba, o le a tatou manatua, muamua, o lauti mai ona fatu. Faafetai i le tagata tafafao maimoa i Aikupito, o lenei vai inu ua lauiloa foi o "lauti samasama a Aikupito." O le a tatou talanoa atili e uiga i auala e kuka ai i le fale, ae mo le taimi nei o le a tatou iloa ai le taua tele o Helba mo le tino o le tagata.

Le taua o nisi vaega o le helba

E i ai le tele o vailaau oona i le helba (apigenin, kempferol, ma isi mea), lea e tetee malosi ai i le faʻaleagaina ma le matua o le tino.

Faʻafetai i le quercetin ma le masani, Helba e sili ona lelei mea e faʻaleagaina ai le tino.

Trigonellin alkaloid, e ui lava o loo i ai na o le 0.3%, e fesoasoani e aloese ai mai le oti o nerve namu i le tulaga o nisi faamaʻi. E faapena foi, e aoga mo le toe faaleleia o sela o le faiai.

O phytoestrogens, lea e tele i fatu fofo, mo se faataitaiga, diosgenin, e aoga mo le soifua maloloina o tamaitai. Helba mo alii, ona o saponini o loʻo aofia ai, e aoga i le faʻaleleia atili o feusuaiga. Seleniuma ma le magnesium, o lenei mea totino e matua mauoa, fatuina ai se faavae malosi o le antioxidant, ma faatasi ai ma le tele o isi mea tuufaatasia e faalavelave i le atinaʻeina o tumutumu oona.

Fenugreek ei ai sona aafiaga lautele i le tino, fesoasoani i le toilalo i ona matagaluega eseese. O le natura lava ia na faia ai Helba ma fesoasoani mo le gasegase, gaioiga ma le faʻaogaina o le tino. O le a lagolagoina ai le fatu, mama, faaleleia le plasma ma le ponaivi.

O le faʻamaloloina o aafiaga o le helba i le tino

Ua talanoa tagata tomai faapitoa i le tele o togafiti togafitiga a Helba. O se faʻamoemoega, diuretic, aʻafiaga faʻaleagaina. O se faʻamalologa, vela, antispasmodic. Helba e malosi, toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia. I luga o lona faavae, o vailaau e faʻamalosi ai fualaau faʻasaina ua gaosia.

Fenugreek e faʻafefe faʻamaʻi ma faʻaitiitia le fiva, faʻaititia le toto ma le cholesterol, faʻaitiitia le suka, ma faʻaleleia le hemoglobin. O Helba fatu e saofagā i le faʻamaʻaloina o toxins ma allergens, faʻamaonia ai le peristalsis, maua ai le malosi ma le faʻaleleia o le tino. Helba e faʻamalosia ai le puipuiga, fesoasoani i le malulu ma le maʻi, aemaise lava i le tale.

Helba fatu. Talosaga

I le avea ai o se sui togafitiga ma le gasegase, i le mea lava ia ma i le togafitiga o le helba e fautuaina mo faʻamaʻi e pei o le:

  • O gasegase gasegase, e aofia ai le galala, ulia, gastritis, dysentery, colic,
  • O faʻamaʻi o fatugaʻo, vevela, ate, pancreas, faʻala,
  • Malosiaga o le maʻisuka - gasegase respiratory tino, bronchitis, foma, tuberculosis,
  • Ofo faʻamaʻi - stomatitis, gingivitis, toothache,
  • Atherosclerosis, maualuga maualuga,
  • Arthritis, sciatica, gout, osteochondrosis,
  • Maʻisuka (o se vaega o se meaʻai)
  • Anemia
  • Neurasthenia, atuatuvale, faavaivaia o mafaufauga ma le mafaufau,
  • Anorexia, leai se manaʻo,
  • Lafoaia o galuega tau feusuaiga,
  • Le lava le lactation ao faagasolo le susu,
  • Paʻu o le taimi muamua o le vavalo ma le vaeluaina,
  • Vaʻaia faʻamaʻi eseese
  • Paʻu faʻamaʻi ma manua - eczema, seborrhea, mumu,
  • Ulumatua paʻu ma le paʻu o lauulu.

Helba e faʻavasegaina le gasegase lipid ma mafai ona fautuaina mo le gaʻo. O le a fesoasoani o ia i le toe faʻaleleia pe a maeʻa le taotoga ma i le taimi o le failele. O Helba fatu e saofagā i le saturation ma le faʻasili o le fuatini fualaʻau, lea e talafeagai mo tagata uma ua faatoa amata le suiga i se taumafa fualaʻau.

E faʻapefea ona fai lauti mai fatulaʻau?

O laau Helba e talafeagai mo le faia o lauti. E mafai ona e maua se mea manogi, suamalie ma se meaʻai lelei. Ae e te manaʻomia le kukaina o le lauti i se auala e le masani ai i laʻau lauti. E leai se mea faigata iinei, e tatau lava ona e saunia fatu. Ma o se faʻaaliga taua: o le lauti e le tatau ona gaosia, ae kuka!

Tea fua

O laʻau Helba e tatau ona mulumulu muamua ma faʻagogo. Ona latou falai lea i totonu o se apa mago ma teu. A e selesele, ia mautinoa o fatu e le maua se lanu mumu, a leai o le a latou oona. O se ipu vai e alu i se sipuni o le mea e tupu ai le paʻu. Tuu le vai inu i luga ole vevela vevela pe a ma le 8 minute. E mafai ona e faʻasolo pea le 5 - 10 minute, pe mafai loa ona sasaaina i totonu o ipu.

O le mea e malie ai, e iloa e tagata uma le manogi lelei o lauti i la latou lava auala. E mafai ona e suʻeina lenei laʻau lelei ma maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, faaopoopo le meli po o le faʻaoʻo. E manaia le inu i le vevela vevela. I le malulu, lauti mai Helba fatu o le a mafanafana ma faʻaleleia le loto, tuʻuina atu le malosi. Ma sili ona taua - o le a tausia i taimi uma lou soifua maloloina.

E le o se lauti masani lea, o lea e le tatau ona e inuina i se aofaiga tele. E lava le inu 1 ipu o ia tii i le aso.

Mo nisi auiliiliga e uiga i aoga o le lauti mo lo tatou soifua maloloina, e uiga i suʻesuʻega e taʻu mai ai le mafuaaga e tatau ai ona tatou gauai atu i tiuti mai fatulaʻau, na ou tusia i le tusitusiga Helba Tea - o se fofo mo le 100 faamaʻi

Helba fatu. Contraindications

Helba fatu i le lauti po o isi mea e le afaina. E pei o le tele o isi oloa, o le manatu "mea uma e lelei i le faʻaleleia" e talafeagai iinei, o lona uiga, e le tatau ona faʻaleagaina lenei fofo faʻamalolo.

O faʻamaoniga e faʻaaogaina e mafai ona maua i le maʻisuka, allergies, nisi o faʻamaʻi pipisi. Helba i le taimi o le maitaga e le fautuaina. I se tulaga e seasea tupu, atonu o le a le mafai e le tagata ona faʻalogo i le oloa. I le tulaga o faʻamatalaga faʻapitoa i le "lanu samasama a Aikupito", e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Ou te valaʻau ia te oe e matamata i se vitio e uiga i mea aoga ma le faʻasaʻoina o Helba. O a tala a fomai e uiga i lenei mea?

O fea e mafai ona ou faʻatauina ai fatu o helba. Tau

Helba e faʻatau atu i Aikupito, lea o le ae maua ai e aunoa ma le tele o faigata. O Fenugreek e tupu tele i Rusia, ma o ona fatu e mafai ona maua i fale o fatu.

E mafai foi ona e suʻeina i se mea talafeagai i faleoloa meaai poʻo faleoloa o le soifua maloloina. E faʻatau foʻi Helba i soʻo se fale Isakara i faleoloa.

E taua foi le vaai i faleoloa i luga o le initaneti, o le aoga o Helba ua sili atu ona lauiloa.

O le a le tele o fatu o helba? E faalagolago i le kamupanī mo 100 g - mai le 100 i le 320 rupu.

E faʻapefea ona teuina fatu o helba?

E mafai ona teu fatu mo le lua tausaga. E sili atu le faʻaaogaina o tioata ma se ufi malu mo le teuina. O se nofoaga matutu ma malulu o le a faia. O fatu o le helba malosi o le a taofia o latou uiga e na o le 3 masina.

TAIMI PE A LE FAUSIAINA O LE TALA FALE

E faʻapefea ona ola i se soifuaga atoa e aunoa ma se mea leaga

O nisi mea taua e uiga i Helba

I nisi o itumalo o Initia, o le laau lava ia e alu i totonu o se salati. O se vai inu mai pupuvaʻau e manatu o le "kofe i le lotoifale" iina, ae le o le lauti. O fua o loʻo i ai i taimi o Initia e pei o chutney ma curry.

I Kanata ma Amerika, o le fenugreek e mafai ona maua i totonu o le rum ma teuteu sipuni. O nisi taimi o le helba e faaopoopoina i falaoa paluga ma vailaau eseese. I Amerika, o se faʻaopoopoga faʻapitoa faʻamaonia.

Fenugreek seed powder is a remedy for moths ma lice. O le coumarin o lo oi ai i totonu e maua ai se manogi faapitoa i le laau.

O lanu lanumeamata o le laau e gaosia ai le susu i povi ma 'oti. Fenugreek ua faaopoopo foi i fugalaau lanumeamata a Swiss.
O iinei, o Helba, o se soa lelei o le tagata ma o se fesoasoani sili mo le soifua maloloina.

Ma mo le agaga o le a tatou faalogo i ai i le aso Romance mai musika a D. Shostakovich i le ata tifaga "Gadfly". Faia e le Bolshoi Theatre Violin Ensemble. O se tala e le masani ai, o mea uma lava e loto i ai.

Kubiotherapy e tusa ai ma le Bubnovsky - gaoioiga faʻamalosia o le ola Helba tii - o se fofo mo le 100 faʻamaʻi

Helba fatu: meatotino, iloiloga, pe faapefea ona ave, o fea e faʻatau ai

E te manaʻo e maua se vailaʻau i lau kapoti lau vailaʻau e fesoasoani e togafitia ai le silia ma le selau faʻamaʻi ma maʻi e leai ni aʻafiaga o le aʻafiaga ma saogalemu mo lou soifua maloloina? E te manatu o se vailaʻau faapena e le mafai? Ua e sese! O lenei vailaʻau - Helba poʻo isi igoa - Shambhala, fenugreek, Hilba, tea o Aikupito ma ni nai lua igoa.

E faʻafefea ona kuka?

Afai e leai se isi faʻamatalaga, o fatu o le fusi i luga o le eleele ua vaivai mo le 5-7 minute i luga o le vevela ma le inu (1 tbsp. L / 350 ml o vai). E fautuaina e aua le faʻafefe le vai. E tatau ona lanu samasama lanu matagofie. Afai e faʻapogisa le faʻafefeteina, maua se tofo oona, ona uma lea ona fai sina mea itiiti i luga o le afi.

O Helba e mafai ona kukaina i le faʻalaʻau, poʻo le susu e mafai ona faʻaaoga nai lo le vai. O le vaega lona lua o le vai e sili ona lelei mo le paʻu.

E faatagaina e faaopoopo le moa, lemoni (fualaau suamalie) po o le meli. I le taumalulu-taumalulu, e mafai ona e kukaina le helba ma fualaau aina, faʻapipiʻi mea uma i le susu, faʻaopoopo sina tamaʻi meli.

E mafai ona fausiaina fatu i le po i se vevela e faʻaaoga ai le tutusa o le paʻu ma le vai. Ae ui i lea, o le helba ua kuka e sili atu ona lelei ma tofo.

Vitio mai Dr. Malysheva e uiga i fenugreek:

Helba Seed Reviews

Vera Babicheva, 31 tausaga. Khimki

Faatasi ai ma le fiafia ou te fia taʻu atu i tagata uma e uiga i se laau totō matagofie na taia aʻu e ana fatu. O se mea aoga tele lenei mo le faʻaleleia o le puipuiga ma le lautele o le faʻalauiloaina o le soifua maloloina. Sa amata ona ou inuina le la mai Helba i aso uma ma maitauina le faaleleia o le nutimomoia, o le le mautonu o le le mautonu, na amata ona popole. Na ou faatauina foi nei fatu mo loʻu tina ma o ni taunuuga lelei foi i foliga.

Irina Gureeva, 47 tausaga. Taganrog

Sa ou aoao e uiga i Helba fatu mai le polokalama a Elena Malysheva, na ia talanoa e uiga i mea matagofie o lenei laau na ou lagonaina ia te au lava ia. E masani ona ou maua le lagona masani. A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻafefeteina mo le masina, e leai sau faʻamatalaga o loʻu maʻi. Lave i totonu o se vaituloto malulu, savali i maa e leai ni seevae ma e leai ni faailoga o le cystitis.

Lyudmila Tereshko, 34 tausaga. Yalta

Ou te maasiasi e taʻu atu, ae mo se taimi umi ua ou mafatia mai faafitauli o le intestinal, o se mea e tupu i taimi uma, o nisi taimi e tautevateva, ona tafe mai lea, ona fuga mai lea, sosoo ai ma le ita, i le tulaga aoao, na ou maua ai le tele o faafitauli.

Ae ina ua maeʻa ona amata ona ou faaopoopoina fatulaʻau i meaai ma faia lauti mai ia i latou, na toe foi mai le tulaga o le inisinia i le masani. Na galo ia te aʻu ei ai nisi ou faafitauli.

Faʻatau se helba, e aunoa ma le mafaufau, o le ae leiloloa, e mautinoa e oʻo mai i le lima.

Tuʻu lau faʻamatalaga e uiga ile fatu Helba. Matou te tulimatai atu i au tala e toe faʻaleleia ai.

Helba meatotino: pe faʻafefea ona inu vai

foenum-graekuma, 'moni vao vao') - o le faʻalapotopotoga taʻitasi e masani ona tusa ma le afa mita le maualuga ma laʻau e pei o le lua senitimita le umi, ma le tele o togafitiga faafomaʻi. I le amataga o le taumafanafana, e fuga mai le laau i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe-paʻepaʻe. O lenei laau, lea, i le ala, i le Rusia, e taua o le fenugreek, ua i ai sona manogi manogi.

O mea faʻamalolo o Helba na lauiloa i aso o Hippocrates. O le fomai sili na talisapaia lenei laau ma fai mai o se vao e mafai ona faatusatusa i le malosiaga i le afe o vailaau.

I aso nei, o tagata lagolago i se soifua soifua maloloina i le salafa o le lalolagi e faʻaaogaina le helba i taimi uma e tausia ai le faʻatonuga.

I le Vaitau Tutotonu, o lona tau e tau i le tau o se pusa auro, ma o aso nei e mafai ona faatauina saʻo i falemaʻi ma faleoloa faapitoa.

E faʻapefea ona ave mai le maʻisuka?

Fenugreek ua fautuaina mo le maʻisuka. O loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i luga o le tino, fesoasoani e toe faʻafoʻi le pancreas, faʻamalosia ana galuega faalilolilo, faʻaitiitia le tetee o sosolo o le tino i le inisalini, faʻamaonia le metabolism, aveese le toxins ma toxins, ma faʻaleleia atili ai le kulūkose i sela, ma fesoasoani foi e aloese mai faʻafitauli matuia o le maʻisuka.

E faʻamalosia puipui o toto toto, faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis, e puipuia ai le alualu i luma o le gaʻo o le ate, fesoasoani e ola ai i le faʻalavelave e ala i le faʻaleagaina o lona aʻafiaga i le tino, lea e masani ona mafua ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

I lenei faʻamaʻi, o le fenugreek e tatau ona ave i luga o se manava gaogao, faʻaaloalo i le mataupu faavae masani.

E tele suʻega mo le maʻisuka:

  1. Soak 4 tsp. fatu i totonu o se ipu malulu vai e kuka. Faʻamalosia se aso. Ave i le taeao i luga o se manava gaogao e tusa ma se itula ao lei faia le taumafataga autu. E mafai ona e inu naʻo le suavai ua afaina, ona ua uma ona faamamaina le gaʻo. I se isi filifiliga, ia 'ai foi fatu. E mafai ona e sosolo i le vai ma le susu. Afai e te inuina Helba susu faʻasusu faatasi ai ma fatu, e mafai foi ona suitulaga i le taeao.
  2. Faafefiloi fatu laau o le helba ma le paʻu mumu (2: 1). Tuʻu se sipuni se tasi o le mea e tupu mai ai ma se ipu vai (susu, vai, ma isi mea) ma inu. Inu se mea inu faapena a itiiti mai faalua i le aso. Faʻafefiloi mea nei i vaega tutusa:
    • fenugreek fatu
    • 'oti o'oti
    • pi masani pi
    • bearberry lau
    • Lauva o officinalis.
  3. Lua laulau punetini o le aoina mo vai inu (400 ml), faʻaauau pea le vevela mo le 20 minute, ona malulu, vevela. Inu se sipuni siva 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Faʻafefea ona faʻaaoga mo le paʻu mamafa?

Helbe e mafai ona fesoasoani i le faʻaumatia o paʻu faaopoopo. E faʻamalosia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea o le lagona o le fiaai, le lotovaivai e mafua ona o le fiaai ua faʻasese. E le gata i lea, o le laau o loʻo i ai le tele o le fib, amino acids, lea e faʻatino faapitoa i luga o le tulafono faatonutonu o metabolic processes i le tino. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fatu e avea o se mea manogi (1/2 tsp), e mafai ai ona e maua se lagona o le nofo filemu vave ma lelei atili.

Fenugreek fesoasoani e foia le faafitauli o taumafataga i le po po o le afiafi o le taumafa. O le isi auala e faʻaaoga ai le mea manogi o le faia lea o le lauti (1 laulau L. / 1 ​​tbsp o vai). Liligiina o le palapala eleʻele i le vai inu, ma faʻamalosi, e mafai ona e inu se mea inu e faʻafefe ai le fiaʻai ma fesoasoani e le 'ai i le afiafi.

Fenugreek e aafia ai le faapaleniina o le vai. O le laau e aʻafia ai le faʻaogaina o fualaau oona ma meaʻai, e maua ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma agamalu. Faʻaauau le maualalo o le faʻaitiitia o le vai i totonu o le tino, faʻamaonia le maualuga o le felafolafoai o le vai.

O le faʻaaogaina o le helba e fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e matua lelei lava le faʻaogaina o le tino, e faʻamalo ai le afaina, ona o le a le mea e leiloa ai le puʻu (manava).

Vitio e uiga i le faʻaaogaina o le fenugreek mo le gau o le mamafa:

E mafai ona faʻatauina ni fatuga o Helba i maketi, i totonu o faleoloa faʻapitoa i le faʻatau atu o meaʻai maloloina, i matagaluega o supamaketi e faʻatau atu mea manogi, poʻo le alu i luga o nofoaga o faleoloa i luga o le upega tafailagi, o se lisi e mafai ona maua e ala i le ulufale i fesili talafeagai i le sailiga suʻesuʻe o lau sailiga (Google, Yandex, etc. .). Fenugreek o se vaega o le Hmeli-Suneli totoga, ma o le vaega autu foi o le mixing Curry.

E faʻafefea ona inu i le helbu?

Afai o loʻo e mafaufau pe faapefea ona inu helba, matou te fautua atu e te filifilia le auala sili ona faigofie - lanu samasama mai ia, ma e mafai ona e faʻatau se helba lelei iinei.

Sauniuniga: tasi le sipuniti o fatu o le laau e sasaa mai i vai inu, a maeʻa ona faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 8-10 minute.

O le mea e maua ai le inu auro lanu auro e mafai ona faʻamafanafana ma mafanafana. O se faaopoopoga sili i le lauti o le a avea ma meli.

O lauti tipi mai le helba e lauiloa foi. Mo lenei mea inu faavavega o le ae manaomia le tasi ma le afa kapu punini o ana fatu, e tusa ma le 100-120 karamu o aso ma le aofaiga tutusa o mati. Suauu uma nei oloa i totonu o se pusa vavalaʻau i totonu o se fagu eletise mo le 15-20 minute.

Aua le faasaoina lou taimi, aua o le taunuuga e tauamiotonuina: i le tagofia o lenei vai mafanafana aʻo leʻi moe, o le ae lagona lou manava e amata ona manava, o le tale o le a faʻaitiitia, ma o le a vavalalata ou mata. O le ae alu i totonu o se moe malosi, ma i le taeao o le ae lagona le sili atu ona lelei.

O lenei lauti ua fautuaina foi mo faʻamaʻi ogaoga o le tino respiratory tract: bronchitis, pneumonia, tracheitis.

Afai e te faʻaaoga le lanu lanu samasama mai le fofo, e lelei tele ma faʻaleleia i le vevela o le tau. Ae peitaʻi, pe a faʻaaogaina, e le gata ina e maua le fiainu, ae faʻamalosia ai foi le tino.

Faatasi ai ma isi auala, pe faapefea ona inu helba, e mafai ona e faaigoa meainu ua fefiloi: i le lanu samasama (faaopoopo i oloa e tatau ai mo le tea malulu, ma le meli) e pei foi o le kulimi, susu poo le sua o le lemon.

Helba decoction e mafai ona fesoasoani i le tele o le leiloa o lauulu. Ua leva ona aofia ai i le lalolagi atoa lenei meaola i la latou meaai: o le tamaoaiga o le potassium, iron, calcium, vitamini C, B vitamini, phosphorus, magnesium, siama folic.

Fesoasoani Helba i le malepelepe, maʻi vaivai vaivai, i le mavae ai o le mamafa o le mafaufau, ma le atuatuvale. Fautuaina e avea o suauu masani i le togafitiga o neurosis ma le le fiafia. E mafai foi ona faʻaaogaina fatu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi le lelei.

O le faʻaaogaina o le helba e faʻaitiitia ai le afaina o meaʻai vevela poʻo meaai e le lelei i le taimi o taumafataga fiafia, faʻi, lagolagoina le ate i le faʻamauaina o le ava.

O Helba e avea o se mea manogi e lauiloa foi i le tele o pitonuu a le atunuu. I totonu o Aikupito, o se tasi lea o mea e gaosi i le taoina o falaoa. I Eleni, o fatu o lenei laau e 'aina ma le meli o se suamalie. I Amerika i Matu, ua faaopoopoina le helbu i ni mea e sili ona lauiloa.

Fenugreek na te tuʻuina atu ipu o se meaʻai lelei. O le tasi e taumafai faʻatasi ma ia i le ipu mo le taimi muamua, e masani lava i le teteʻi, taumafai e saili ni fatu o meaai, ae le mafai ona maua! E mafai ona faaopoopo i soupasi e tuʻuina atu ia i latou se piquant, se uiga e le masani ai.

E le gata i lea, o lenei laau e lelei tele ma le tele o oloa faaleaganuu i Europa i Sasaʻe e pei o peʻa lanumeamata, pele tile, soya, pi, pateta, tamato, beets, buckwheat, oatmeal, millet, radish.

Talu ai o lea, e ui i lea, o se oloa pi, e fautuaina e faʻaaogaina i le taeao mo i latou o loʻo mafatia i se tuinanau o le gaogao.

Ulufale i le helba (fenugreek) i lau taumafataga masani, ma faʻaleleia lou soifua manuia ma le soifua maloloina e le umi!

Polo Vaʻalele Helba »

Mea aoga ma faʻamaonia o le helba, metotia o le faʻafoega mo togafitiga o faʻamaʻi

O loʻo i ai se faʻatagaga e mafai e Helba ona manumalo manuia 1000 vailaau. Talu mai taimi anamua, e manatu o se panacea mo faʻamaʻi eseese, i aso nei ua avea ma se nofoaga malosi i le taumafa a tagata o loʻo tausisia se taumafataga maloloina.

E lauiloa o fenugreek, hay fenugreek, vao kamela, shambhala, vao Eleni. E manaia le manogi manaia ma o se mea manogi.

O le a le aoga?

E mafai ona e faatauina fenugreek i falemaʻi po o matagaluega faʻatau atu mea manogi. O le faʻaaogaina o le helba e fesoasoani e foia ai le tele o faafitauli tau le soifua maloloina:

  • ma aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le cardiovascular system, faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu (ona o filo solufai o loʻo iai i le helba), lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona osofaia le fatu. O maualuga maualuga o potassium e fesoasoani e faʻamaonia ai le toto maualuga, fatu fatu,
  • saponin ma haloctomannans o loʻo iai i le helba e faʻaleleia ai le ate, lea e faʻamatalaina ai le "lelei" cholesterol, lea e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis,
  • o le laau e faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, e fesoasoani i le faatea ese o le mau, vave aveese mea leaga mai le tino. Fenugreek i luga o le mucosa o le vaega o meaʻai e fausia ai se malu puipuia, lea e aveesea ai le manava (mo lenei, faaopoopo fatu laau i meaai),
  • galactomannans e taofia ai le ave o le kulukose i totonu o le toto, o le amino acids i le helba e faʻaolaina ai le inisalini (mo lenei mafuaʻaga, e le fautuaina le fenugreek mo le maʻisuka e faalagolago i le insulin, ina ia aua nei mafua ai se sili atu)
  • maualuga maualuga o le uʻamea i Helba e fesoasoani e taulimaina ai le ania mama,
  • fenugreek faʻatasi ma lemoni ma le meli e mafai ona faʻaitiitia ai le vevela o le tino mo malulu,
  • o se meainu malosi mai i le ulu o le helba ei ai sona aafiaga leaga, faaleleia atili ai le sogasoga o le tele o le vai ma le kulupu mai le tino, lea e mafua ai ona faaitiitia le mamafa o le tino,
  • saponini, o vaega ia o le helba, faʻaleleia le faʻasologa o le testosterone. O le laau o se aphrodisiac (faʻaleleia manaoga ma feusuaiga),
  • faʻaleleia le tulaga faʻasalalau o fafine, faʻamalo le spasm i taimi o le faʻaleagaina o le tino, faʻaitiitia ai le "vevela vevela" ma se suiga tele i lagona ma le moa,
  • faateleina le susu o le susu i le 5 taimi i tamaitai tausi maʻi, o le malosi malosi o le prolactin,
  • e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o maso ma liga o okene pelvic i le vaitau o le failele,
  • fenugreek, e aʻafia ai le faʻasalaga o le tino o le tino, faʻaleleia le faʻateleina o susu,
  • tiga o le manava i tamaiti e faʻaitiitia ai le aoga ole helba i susu. Tamaiti ei lalo ifo o le 7 tausaga le matua e mafai ona faʻaaogaina e fai ma vailaau vaifofo,
  • O le Helba fatu e mafai ona foia ma le faʻaleagaina gaioiga e mafua mai i siama ma faʻamaʻi pipisi, o le mea lea e aoga tele ai manuʻa pipisi, mumu, eczema, faʻamalosi vave faʻamalolo,
  • O le ulu o Helba o loʻo feagai ma masikulu e faʻaitiitia ai le suauu.

Calorie helba - 323 kcal mo le 100 g. O le tuufaatasiga o fatu (100 g) e aofia ai:

Igoa, g
Carbohydrates58,4
Fats6,4
Squirrels23
Meaʻai taumafa24,6
Ash3,4
Suavai8,84

O amino acids e taua, (g):

Phenylalanine1,089
Tryptophan0,391
Methionine0,338
Lysine1,684
Leucine1,757
Isoleucine1,241
Talafaasolopito0,668
Valine1,102
Arginine2,466
Threonine0,898

Faʻamatalaga elemene (mg):

Zinc2,5
Seleniuma6,3
Copper110
Manganese1,228
Omea33,53

Macronutrients, (mg):

Vaʻalele296
Sodium67
Magnesium191
Kalaku176
Potassium770

Vitamini (mg):

Ascorbic acid3
B957
B60,6
B20,366
B10,322
A0,003

Sui mea amino acids, (g):

Cysteine0,369
Tyrosine0,764
Serine1,215
Proline1,198
Glutamic acid3,988
Glycine1,306
Aspartic Acid2,708
Alanine1,01

E i ai ni faʻalavelave ma faʻaleagaina?

O le faʻaaogaina tele o le helba e mafai ona afaina, ae o le taumafa tatau (3-4 kapu i aso taitasi) o le a le afaina. E le gata i le 3 masina, pe a maeʻa, e le fautuaina e faʻaaoga le laau.

Helba e tele faʻasolega:

  • maʻitaga (o se siʻitia o le leo uterine e mafai),
  • tasi le le faapalepale,
  • taumafa taumafa
  • ituaiga I le maʻisuka meli (insulin-faalagolago),
  • gaioiga o le manava o le tagata,
  • bronchial asthma,
  • soʻo se neoplasms i le mammary glands,
  • maualuga maualuga o estrog ma prolactin,
  • faʻaopoopoga o le toto
  • faʻaaogaina o vailaʻau
  • tamaiti ei lalo o le 7 tausaga.

E tatau ona tapulaa le vasega o le ulufale i le 6 vaiaso, pe a maeʻa - se malologa o le 2 vaiaso.

Faitau e uiga i mea aoga o le kālati vao ma faʻasalaga i lona faʻaaogaina.

E mafai ona ou inu le kinamona ma le meli i luga o se manava gaogao? O le a le faʻaaogaina o lenei vai inu, aʻoaʻo mai lenei tusiga.

Recipes of folk use remedies using radish greenish - //netlekarstvam.com/narodnye-sredstva/lekarstva/produkty-pitaniya/zelenaya-redka.html

O le Helba fatu e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa mo fafo ma totonu. Latou te fesoasoani e faʻamavae faʻamaʻi, aveese oloa faʻaleagaina, maualalo le cholesterol, faʻaleleia le gaosiga o le suka gastric.

E faʻaaogaina e faatelevaveina ai le toe faʻaleleia o le tino pe a uma ona fanau, e faʻalautele le aofaʻi o le susu i le taimi o le lactation.

E faʻafefea ona inu i le helbu?

TofigaMetotia o le talosaga
I le avea ai o se sui faʻamalosia mo le puipuia o faʻamaʻi1 tsp sasaa se ipu vai, kuka mo le 5 minute. Le faʻaleleia o le tofo, faaopoopo le susu po o le meli.
Faʻatasi ai ma faʻalavelaveO fatu na nutimomoia (10 g) o loʻo faʻafefiloi ma vai vailaʻau (1 vaega o le acetic acid e faʻamaluluina i le 20 vaega o le suavai) i se setete. O le suāsusu o loʻo faʻamalūlūina i totonu, faʻaaoga i le nofoaga ua afaina. Suiga i aso uma 2 i le 3 taimi.
Faamalosia o le puipuiga (aemaise lava pe a mavae gasegase ogaoga)O fatu mamago (2 tbsp. L.) Faʻasusu i le ½ lita o le vai malulu, faʻafefiloi mo le 2 itula. Ona vevela lea (ae aua le kuka!). Inu i aso uma 4 taimi i le ituaiga o vevela. E faatagaina e faaopoopo le lemon ma le meli.
Faateleina le gaosiga o susu susuFaʻatasi se ipu vai inu vai 2 tsp. fatu, inu i aso uma 3-4 ipu.
O le maʻi sukaSook i le afiafi 2 tsp. fatu, inu le mea na tupu i le taeao.
AnemiaAve le 1 tsp. fatu paʻu ma susu i aso uma.
SinusitisFaʻatasi se ipu vai inu vai 1 lepp. fatu, faʻafefiloi seia oʻo i le afa o le vai e faʻafefe. Inu 3 tioata i aso uma.
SlimmingO le anapogi e ai le 1 tsp. Helba fatu, o lenei mea e taofia ai le fafaga, o se lagona o le atoatoa e sau vave.

O faamanuiaga o le helba e tele taimi e faʻamaonia, o le faʻaaogaina o lenei laau aoga e puipuia ai le faʻalavelave o le tele o faʻamaʻi, faʻaleleia puipuiga, ma faʻaleleia le lelei o le ola.

Tuua Lau Faamatalaga