Badger Fat mo le Maʻisuka

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o le gaʻo paʻu o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi e pei o le niumonia ma le gasegase. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e fesoasoani i maʻi eseese.

E tele fomaʻi e fautua mai le maʻisuka e ave ai le gaʻo i le faʻaopoopoga, aua o lenei oloa e aofia ai elemene elemene ma meaola oona e fesoasoani i le masaniga o le tino.

Vaega o le ave o le gaʻo meaʻai

I le maʻisuka, e tatau ona tausia se faʻamaumauga manino o mea uma e ulu atu i le tino o le maʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona ave le gaʻo paʻu i totonu o faʻamaumauga tonu.

E tatau i tagata matutua ona inu i le vailaʻau faalua i le aso mo sina taimi ao lei 'ai.

E mafai ona faʻaaoga e tamaiti le gaʻo paʻu na o le ono tausaga le matua ma e le tatau ona silia ma le tasi le sipuni i le aso. O na vaevaega e tutusa uma lava, aua o le oloa o le a matua gauai uma lava i le tino.

O le tuufaatasiga o gaʻo paʻu e aofia ai:

  • Vitamini A ma K
  • Tele o vitamini B
  • Folic acid

I le faʻaopopo i le faʻaleleia atili o le polotini i le tino o le maʻisuka, o le meafaigaluega na faʻamatalaina e faʻamalosi ai galuega puipui a le tino ma faʻamaonia ai le faʻamalosi totoga.

O le masani masani o le toto e taua mo le maʻisuka, aua i luga o latou tino manuʻa uma, o se tulafono, ia sili atu ona lemu nai lo tagata soifua maloloina.

E faʻapefea ona ave le gaʻo meaʻai mo le maʻisuka?

Afai e te faʻaaogaina le gaʻo meaʻai faatasi ma oloa eseese, o le a mafai ona faʻamalosia ana meatotino aoga. E manuia lelei ma le faʻasolosolo o le vort St. John po o le pulupa lapisi.

I le auala, e fautuaina foi le faʻafefiloi o gaʻo ma le suamalie ina ia faʻaumatia ai le manogi manogi o oloa.

E mafai foi ona e faatauina mai le gaʻo i luga o capsules.

I le faaiuga, e tatau ona e iloa e faaopoopo atu i le lelei o amioga o loʻo faʻamatalaina i totonu o lenei tusiga, o le gaʻo meaʻai e aveesea ai foi metotia mamafa ma masima mai le tino. Faatasi ai ma le toatele oi latou i le tino o le maʻisuka, o le maʻi o le maʻi e matua leaga lava.

Taua! O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le gaʻo paʻu e aofia ai faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le i ai o le mea na tupu ai le maʻi.

Faʻaleagaina o meatotino

I le amataina, e tatau ona fai mai o le fatred fat fatimi e tusa ai ma tulafono uma e foliga mai o se tuufaatasiga tutusa o se paolo manaia ma se mea manogi vaivai. E foliga tutusa foi ma se suauu mafiafia, ma le vevela, aʻo i ai i le vevela o le vevela o le potu ma luga ae o le a amata ona liusua ma avea ma suavai. Soo se eseesega mai ia ituaiga uiga faaalia e faaalia ai le gaʻo po o le gaʻo le gaʻo, lea e taatele i luga o fata. O le mea moni o le ola papa o lenei oloa e le o se mea umi, ma e faigata tele ona maua i ni aofaiga tetele, o le mea lea e masani ai ona faʻaaogaina e le au scammers le gaʻo o isi meaola, ma pasi ese ai mai le gaʻo.

I soo se tulaga, e tatau ona e faʻatau i totonu o nofoaga faʻalagolago e pei o falemaʻi poʻo faleoloa lelei, siaki lelei le amio saʻo o le afifi, aso maeʻa ma le gaosiga.

Vailaau faʻamaʻi

E faʻatatau tonu i vaega o vaega o le gaʻo ma e taua i le soifua maloloina o tagata, ona aofia ai lea:

  • Vitamini A ma E
  • B vitamini (B2, B3, B5, B6, B9, B12),
  • polyethsaturated fatty acids,
  • vailaau oona
  • cytamini
  • isi micro-elemene elemene.

O le faʻatinoga o vitamini A ma E e matua maualuga lava, ma o le mea muamua lava e taua le tau atu e uiga i a latou mea e tetee ai ma le faʻaleagaina. E le gata i lea, latou te auai i le faagasologa o le faamaloloina o mea ua faaleagaina, faateleina le puipuiga o le maʻisuka, faʻaauau le gaosiga o mea taʻavale e taua mo le tuputupu aʻe, ma faʻamaonia foi le gaioiga o le faʻaleleia o le tino.

I le isi itu, o gaioiga gaosi o le omega e faʻaleleia ai faiga faʻapitoa i le tino ma e taua tele vaega mo le gaioiga masani o le fatu ma vaʻa toto, faʻapea foi ma le popole, endocrine ma fualaau faʻafefete. Latou te afaina ai foi musika i le paʻu, ae o le mea e sili ona taua, latou te fesoasoani i le tino e puleaina le maualuga o le suka i totonu o le toto na o ia lava.

E tusa ai ma vailaʻau faʻasaina, latou te faʻatuai le faagasologa o le faaputuputuina o masima i totonu o sooga ma totoga o le suauu toto, ma ia faʻaalia ai foi a latou mea totino ma faapaleniina galuega o le gastrointestinal tract. O lenei mea o loʻo faʻaalia i le faiga o se filifiliga faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o sua oona ma le faʻamalosia o le motilemini.

I le mea mulimuli, o le vitamini B e tele sona sao taua i le faagasologa o le hematopoiesis, faʻamaonia le vaʻai tagata ma le galuega mascular. E le gata i lea, o gaioiga e pei o le polotini, masima ma le masima vai masima i totonu o le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e leʻo iai.

O faʻamanuiaga o le gasegase o meaʻai mo le maʻisuka

I totonu o le maʻisuka, o le mea e sili ona leaga o amio, o le mea muamua lava, e avea o se sui faʻamalosia lautele, faʻamalosia o le puipuiga ma le faʻamalosia o le soifua maloloina. E le gata i lea, ei ai aafiaga nei i le tino:

  • faʻaleleia le puipuiga o le maʻisuka e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi,
  • totogi mo le faʻaleagaina o le faʻasologa o enzymes ma faʻamaonia le faʻaogaina o le meaʻai,
  • malosi e aafia ai le gaosiga o le hemoglobin,
  • faʻaleleia se numera o metabolisms o le natura i le tino,
  • faʻamalosia le faʻamalolo ma le toe faʻafouina o totoga ua faaleagaina poʻo vaega o le tino,
  • toe faʻaleleia paleni masani o le hormonal ma faʻateleina le malosi,
  • faʻaitiitia le avanoa e atiaʻe ai le thrombosis vevela ma le atherosclerosis,
  • faʻagesegese lalo o le faasologa o matua o le paʻu ma le lauulu.

Afai tatou te talanoa e uiga i na faamai ma maʻi lea o le a fesoasoani ai le gaʻo paʻu e taulimaina, ona sili atu lea ona vaevae i latou i ni vaega:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

  • i le vaega muamua o le ai ai faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino e pei o le gastritis, colitis ma le enterocolitis, maʻi o le manava ma duodenal ma gastroduodenitis,
  • o le vaega lona lua e aofia ai faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le ki o loʻo i ai i le cardiovascular, thromboses eseese, atherosclerosis ma veins veinsose - oi latou uma lava o soa masani o le maʻisuka,
  • o le isi vaega laʻititi e mafai ona taʻua o faʻamaʻi pipisi e masani ona tupu ma faʻavaivaia le puipuiga.

O le gaʻo Badger, i fafo ma totonu, e ave mo faʻamaʻi pipisi o le respiratory, tonsillitis, pharyngitis, bronchitis, tonsillitis ma le foma. Ua leva ona lauiloa mo le faamalologa ma le faamaloloina o meatotino o le gaʻo o le gaʻo i ituaiga uma o manuʻa, gau ma pulupulu, ma e tau ai foi le faʻamaʻiina o siama.

Metotia mo le faʻaaogaina o gaʻo paʻu i le maʻisuka

E masani lava, o fomaʻi e fautuaina se togafitiga o togafitiga ma le gasegase manu e tasi le masina, ma e mafai ona e toe faia ma le manuia i le tele o taimi i le tausaga. Ae mo le taumafaina, e tatau ona faia i ni nai taimi i le aso i le tasi le itula ae leʻi faia se taumafataga, ma o le a taua i lalo nei atunuʻu:

  • tagata matutua - tasi tsp.,
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga - afa o le tasi tsp.,
  • tamaiti mai le tolu i le ono tausaga - o le tolu o le tasi tsp.

Talu ai o le tofo o le gaʻo paʻu e matua patino lava, o nisi taimi e le fiafia le 'ai, aemaise lava mo tamaiti. Ina ia faʻaleleia le tofo, ua fautuaina e tagata atamamai e faʻafefiloi i le susu, meli poʻo le siama.

Mo le faaaogaina i fafo, e tatau ona mafanafana le gaʻo i le vevela o le vevela aʻo leʻi faʻaaoga. E taua foi le faaopoopo atu o le afaina o le auala lea e tasi e mafai ona faaaoga ai se fualaau faasaina mo faamaʻi i tamaiti ei lalo o le tolu tausaga.

Faʻasinomaga o tamaʻitaʻi ma le gaʻo manu

O masks e faia i luga o le gaʻo, lea e faʻapipiʻi ma paʻu ai le paʻu. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faʻagasologa o le faʻamamafa o maʻumiʻumi ma toe faʻaleleia le lanu masani o le paʻu. E maua ai se aafiaga lelei i le tuufaatasiga o le oloa o ia vitamini e pei o le A, E, PP, K, B vitamini. I le faaopoopo atu i ai, o le sauniuniga e aofia ai elemene ma elemene o meaola mai le eleele.

O le saunia o lima ma vae o kulimi e faʻamaluluina ai le paʻu ma faʻamalolo ai vavave, e tatau ona e ave 25 mililiters o fatisi, afa o le sipuniti o lecithin, 5 kalama o le beeswax, 10 mililiters vodka, 15 mililiters o le almond oil. Lecithin ua faaopoopo i vodka. O le gaʻo e vevela i totonu o se vai vai, faʻafefiloi ma le suka, suauu, ona sosoo ai lea ma le leithithin. Faatasi ai ma le faʻaosoosoina, faʻapipiʻi le toʻasefulu laʻau o le lauti. O le kulimi maeʻa o loʻo teuina i totonu o se pusaaisa i se afifi e leʻi tatalaina.

Auala e ave ai toto mai se vein

O le meaʻai o le Badger o se fualaau talafeagai lelei i le togafitiga o se tele o faʻamaʻi eseese, aemaise lava ile malulu. Ae ui i lea, o se auala moni e faʻatau i aso nei o le tele o faigata, ma, i le totogiina o le tele o mea tau tupe, e mafai ona avea oe ma tagata e le moni, aua e le mafai ona iloa se oloa mo le moni ma le le lava o mata ma leai ni meafaigaluega.

E mafai ona faʻaaoga le meaʻai leaga mo togafitiga o le maʻisuka

O le gaʻo Badger o se fomaʻi lauiloa faʻapitoa mo le tale. Ae ui i lea, i le faaopoopo i le togafitia o mama, o lona uiga o isi uiga taua. Faamalolo manuʻa, faʻamamaina toto toto, toe faʻaleleia le gasegase ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O lenei oloa taua o se aoga tele e le gata mo faʻamaʻi pipisi, ae mo le maʻisuka ma ona faʻafitauli.

O le a le aafiaga o lenei "manava faanatura" i luga o le tino ma le auala e saʻo ai ona faʻaaoga vailaau mo gasegase suka?

O le meaʻai (e pei o isi meaola o loʻo paʻu i totonu o le falemaʻi - bears, marmots, squirrels sol) e tele mea aoga.

O vaega e faatagaina ai le manu i le taumalulu, i luga o le gaʻo, o le fafine e fafagaina tamaʻi povi na fanau ia te ia i le sefulu tausaga muamua o Mati.

PUFA Faʻasalalau le tulaga o le toto toto ma taofia ai maʻi fatu. O se vaega faʻavae o le retina o le tino ma nerve. I le maʻisuka malosi, e taua tele FAFA. Latou te faʻaleleia le microcirculation i nai toto toto, ma e taofia ai le susu, totoga toto ma suiga tele.

Latou te lagolagoina le ata vaaia ma puipuia ai le faʻaleagaina o aʻafi ma le leai o se lagona. Tetee soʻo se mumu. O le faateleina o le suka o le toto e maua mai ai le tele o radical free ma le atuatuvale (oxidation of proteins, DNA cells). Vitamini - antioxidants poloka le gaioiga o meaola o le okesene faʻamalosia ma le soona faʻamaʻiina o masini. O meaʻai a le Badger e maua ai vitamini nei: A, vaega B ma E.

  • A - Vitamini o le tuputupu aʻe ma le faʻaaliga. Vitamini A e puipuia ai le retinopathy (leaga le vaaia). E le gata i lea, e lagolagoina ai le faʻafouina o le paʻu ma le faʻamaʻi manuʻa. Mo le maʻisuka, o manua ole faʻamaloloina e avea ma masani masani, pe afai e te le lagolagoina le tino ma meaʻai fualaʻau poʻo mea faʻalaiolosi. E taua le iloa: i le vevela malosi poʻo le faʻamaʻiina, ua faʻamamatia le vaitamini A. O le gaioio gaioiolosi e faʻalavelaveina lona faʻafefe.
  • E - kulimi paʻu ma le toe faʻafouina o mea. Latou te taulimaina ma le manuia ia faʻamaʻi o le fatu ma vaʻa toto, faʻafefete o fatugaʻo, maʻi o le gaʻo, thrombophlebitis, osofaʻi fatu. Vitamin E e faʻaleleia ai le toto, lea e taua tele, talu ai o le faʻamautuina o le tafe toto e puipuia ai le faʻamaʻaloga o le toto i vae ma le galanrene o le tino. E le gata i lea, o le vitamini E e maua ai le faʻamautinoaina o vitamini A ma lana gaioiga. O le aʻafiaga o le vitamini E e le o aliali vave. Faʻatasi ma faʻamaʻi o le ischemic, o le 10 aso muamua na faʻapupulaina i le tino, ma pe a maeʻa pe a maeʻa ona faʻaleleia. O le aafiaga o le taumafaina e mafai ona iloa pe a uma le masina ma le afa. Faʻaauauina le faʻaaogaina o vaitamini e puipuia ai le faʻalavelave o le fatu i le 90% o tagata gasegase maua i le maʻisuka.
  • Vaega B - e nafa ma le faʻaogaina o le tino, faʻaogaina o le tino ma faiga faʻavae. Vitamini B e tuʻuina atu ai manaʻoga i fusi nasu ma le vaevaeina o meaʻai gaʻo, faʻapea foʻi ma aʻafiaga ma gaʻo. E manaʻomia le Vaega B mo le gaioiga o fatugaʻo ma le tuʻuina atu o sela i le vai. O le aofaiga o vitamini o lenei vaega e puipuia ai le faʻafefe, faateleina le leo.

O le meaʻai o le Badger o loʻo i ai vitamini taua ma vaega o le ola maloloina.

Vaʻa ma le fua

I le avea ai o se sui faʻamalosia lautele, e tatau ona ave i totonu o le masina

E manaʻomia e le au matutua na o le 2 sipuni tele i le aso, e tatau ona foloina i le taeao ao le i faia taumafa (mo le 40-50 minute). O le tamaititi laʻitiiti o le 2 teaspoons (ma mo le tupulaga talavou, 2 sipeti spoons i aso taitasi). E lelei le inu faʻatasi ma se tinisi rose (o loʻo i ai le vitamini C, lea e le maua i lenei vailaau masani). Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopoopo le meli.

I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o faʻalavelave, faʻapea foi i le taimi o le mafanafana ma le malulu, o le fua o aso taitasi e faʻatupulaʻia i le 3 sipuni tele i le aso (mo tagata matutua). Afai ua maua se faʻamaʻi ogaoga, o loʻo i ai se faʻafitauli lona lua, o le fausiaina o le pisa, ua faʻateleina le faʻasolosolo i le 6-9 punetini o gaʻo i le aso (3 punetini i aso taitasi ese mai meaai).

A mavae le masina o togafitiga, latou te malolo mo le 2-3 vaiaso, ona toe fai lea o le vasega.

Mo le maʻisuka, o ia ituaiga o tui e talafeagai pe a aliali mai suiga leaga, o le faʻaitiitia o le faʻaaliga, o le faateleina o le numera o manuʻa le faʻamalolo.

O fea e faʻaaoga ai?

  1. O se meafaigaluega lelei tele mo le faʻamaloloina o manua fafo ma totonu ma maʻi pipili. Faamaloloina maʻi o le manava ma le Duodenum, maʻi o gaʻo fafo.
  2. O togafitiga faʻaleaganuʻu mo le bronchitis ma le niumonia, faʻapea foi ma se togafitiga lelei mo le gaʻo masani i totonu o tagata ulaula. Pe a togafitia se tale, gaʻo le gaʻo i le susu vevela ma inu i le po.
  3. O se fualaau faasao o Tibet e aofia ai mea faaopoopo: aloe, propolis, mumiyo, honey, koko ma le pata. O le gaʻo, o le meli ma le koko, o loʻo maua i le 100 g i le tasi, o le pata ma le aloe - 50 g taʻitasi. Mumiyo ma le propolis - 5 g ia taʻitasi.

O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina totonu ma faʻaaoga i fafo.

O fea e maua?

O le aganuu ma sili ona maufaʻailogaina o le mauaina o falemaʻi. Mo le faʻatau atu, gaʻo o loʻo tumu i fagu tioata. E mafai ona faʻatauina faʻataʻitaʻi tutusa i le pa, ae o latou uiga e sili atu ona leaga. O le auala aupito sili ona faʻalagolago, ae le masani ona faʻaaogaina e maua i le tulimanu.

O le gaʻo sili ona aoga e vevela i totonu o le vai faʻaʻeleʻele aʻo faʻasaʻo le faʻafesoʻotaʻi ma le ea. E sili atu le leaga pe a vevela i totonu o se paʻu uʻamea saʻo i luga o le vevela vevela.

Faatasi ai ma lenei mafanafana, ua maua ai le maualuga o le vevela i le vaega maualalo, vitamini ma enzymes oti. E leai se faʻaaogaina o gaʻo faʻafefeteina, ae e le eseese i le tofo mai se masini e le manava. O le eseesega e aliali i le taimi: o le overheating e maua ai se taimi oona.

O se vailaau aoga e maua mai i le liua i le vevela e oo i le 40ºC.

A maeʻa ona toe fufulu, e faʻamamāina e ala i le susu ma sasaa i ipu tioata. I totonu o lenei pepa, o le vailaʻau e pa'ū i totonu o falemaʻi faʻamalositisi, pe a tofotofoina mo mea e aofia ai vaega ma afifiina i totonu o se atigi pusa tioata.

Apalai leaga mo le maʻisuka e faia i le tele o taimi i le tausaga. Ole puipuiga e taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave - retinopathy, neuropathy, faʻavaeina o maʻi le faʻamalolo ma vailaau faʻafano.

E mafai ona faʻaaoga le gaʻo i le taimi o le maʻisuka?

O le taua o se faʻamalologa e pei o le gaʻo meaʻai, e le masalomia, e iloa e tagata uma.E tele mea lelei e leai se isi gaʻo.

O le mafuaʻaga lea e talisapaia ai e le gata i sui o fomaʻi faʻapitoa, ae faʻapea foʻi fomaʻi o loʻo fautuaina e faʻaaogaina ma faʻaaogaina mo le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le tosoina o totoga fafine i fafo.

E tusa pe mafai ona faia lenei mea i le maʻisuka ma e uiga i toega mulimuli i le tusiga.

O le mea lea, o le gaʻo paʻu o se oloa taua tele ma o se auala mamana o le toe faʻaleleia o le tino o se vaega o vailaau masani. E faʻaaogaina mo ia maʻi e pei o:

  • pneumonia
  • tuberculosis ma dermatitis,
  • nisi ituaiga o maʻi.

Faatasi ai ma isi, o lona aafiaga i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e tatau ona matauina. E toʻatele foi e talitonu e taua tele i lenei tulaga. O lenei uiga e faamatalaina i le mea moni e faapea, o le meaʻai o manu e aofia ai elemene uiga ese ma mea e maua mai i meaola, lea e taua tele mo le sili atu ona lelei o galuega a tino uma.

O na vaega aoga o loʻo aofia i le gaʻo paʻu e mafai ai ona aloese mai le pa'ū o lauulu, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, i se mea e sili atu nai lo le taua i se maʻi e pei o le maʻisuka.

E le gata i lea, e leaga le gaʻo e fesoasoani i le aveesea o masima ma sili atu le mamafa o masini mai le tino o le tagata, lea e ono aʻafia ai le faʻamaʻi.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le gaʻo meaʻai

E tatau ona maitau o le togafitiga atoa o le pancreas i le maʻisuka na mafua ona o le tele o meaʻai e foliga mai e le mafai.

I le taimi lava e tasi, e taua le aua nei galo po o le a le tulafono mo le faʻaaogaina o le---oloa mo manuʻa.

I le faagasologa o le ave o fualaau faasaina, ua fautuaina e mulimuli i tulafono patino mo lona faaaogaina. E fautuaina mo tagata matutua e faʻaaogaina i totonu, 30 minute aʻo leʻi 'ai. I lenei tulaga, o le taimi ole faʻasalaga e tatau ona faalua ile aso. O tamaiti mai le ono tausaga e fautuaina e faʻaititia le fualaau i se sipuni suamalie e tasi.

Faaaoga le gaʻo i le faʻamamaina o foliga. Ina ia faia lenei mea, aveese se sipuni o gaʻo mai le pusaaisa ma tuu i le ea. Pe a oʻo atu le vailaʻau i le vevela lelei, e mafai ona faʻaumatia. E talafeagai le faʻaaogaina o le vaega seʻia maeʻa le toe faʻaleleia.

I le tulaga o le taumafaina, e mafai ona faʻaaogaina se faʻafefiloi o gaʻo paʻu ma susu atoa. E mafai foi ona faaopoopo le meli i le tofo i le paluga - i le tulaga o le maʻisuka e tatau ona i ai le meli i luga o le suka. Faʻatasi ai ma lenei faʻaoga, o le gaʻo paʻu e toetoe lava a gaogaoina e le tino lava ia. I le taimi lava e tasi, o lona faʻatamaoaigaina e tatau ona faia, lea e maua ai le faafetai i na ituaiga vitamini e pei o:

  1. Ioe
  2. tele o le vaega o vitamini B,
  3. K
  4. lipine, lea e aoga tele mo le maʻisuka.

E fetaui ma isi mea?

O le mafuaʻaga lea e le gata ina faʻamalosia ai le gasegase o le popo i le tino, ae faʻamalosia foʻi le puipuiga o le tino. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le fetuunaʻi o le sao atoatoa o le faiga o le hematopoietic.

O lenei uiga o le gaʻo paʻu e sili ona aoga mo i latou e maua i le maʻisuka. Aemaise lava, e leai se aoga ia i latou e faigofie i le fausiaina o manuʻa le lelei.

O se tuufaatasiga o gaʻo paʻu ma isi vailaʻau vailaʻau e taliaina?

O le meaʻai o le Badger ua faʻapipiʻi faʻatasi ma nisi mea faʻaletonu, lea naʻo le faʻaleleia atili o lona aʻafia i le maʻisuka.

Faʻatoʻa fua o meaʻai

O le oloa e mafai ona faʻaaoga faʻatasi ma le susu mafanafana, lea e faʻaleleia ai le digestibility o le oloa ma mafai ai e le tino ona maua nisi elemene faaopoopo, aoga, vitamini, minerale, ma isi. O tagata gasegase e le mafai ona faʻaleleia le tofo o le inu i le suka, e lelei tele le suia i le meli suamalie.

Ave le 100 kalama: meaʻai manogi, koko, meli (sili atu i le fructose), 50 kalama o le pata (kulimi), se fasi aloe, 5 kalama o le ava malosi, 5 kalama o le mummy ma le pepelu (propolis). E faʻafefiloi ma faʻafefiloi mea e faʻaaogaina ma faʻaaoga uma i totonu ma mo faamaʻi i fafo.

Vili le sipuniti o le vailaʻau i le 250 grams o le vai, faʻapipiʻi le tino ma le kulupu seia faʻamago le paʻu. O lenei faiga e fautuaina i le afiafi ao lei alu i le moega.

E i ai se aafiaga sili ona lelei i le teuteuina o le vort St. John, o le vao vao ma se pine, lea e fesoasoani i le vave faʻamalolo o manua ma faʻaleleia le tafe toto.

Contraindications

E ui lava i le mea moni e faapea o le fofo e atoatoa le natura, ae, e pei lava o isi fofo, ei ai ona faʻailoga. E le mafai ona faʻaaoga:

  • ma faʻamaʻi faʻamaʻi - dermatitis, psoriasis, neurodermatitis,
  • tamaiti ei lalo o le 6 tausaga
  • faatasi ai ma le le faapalepale,
  • ao faagasolo le lapataiga:
  • i le uluaʻi masina o le maitaga.

Pe a filifilia, e tatau ona e gauai atu i le faailoga autu o le fou - lanu, e tatau ona samasama pe papaʻe. O le manogi e le tatau ona avea ma paluga, oona, o se oloa lelei e liusuavai vave i lima o se tagata.

Togafitiga o mea leaga mo le maʻisuka - meatotino, faʻaleagaina ma faamanuiaga

I le maʻisuka, o lona aoga aoga e mafai ona faamatalaina e le mea moni e faapea o lona fatuga ua tumu i elemene taua ma mea e maua mai i meaola masani, lea e le mafai ona mafai ona faʻaaogaina mo le masani ai o le tino o le tino.

Aisea e taua ai le urine i le faanatinati o se tamaitiiti

Mo se tagata matua, e pei ona fautuaina e tagata atamamai, e tatau ona faʻaaogaina i totonu o le 30 minute ao le i ai, a itiiti ifo faalua i le aso. Tamaiti e silia i le 6 tausaga e tatau ona ave le tasi sipuni.

Faatasi ai ma se ituaiga o vailaʻau ma le sao o le faaaogaina o le gaʻo, o le fualaau faasaina ua matuai gauai atoa lava i le tino, ma aumaia ai vitamini o vaega ma vaega e pei o le A, o le tele lava mai le vaega B, K ma le gaʻo. I le faʻaopopo i le faʻalauteleina o le palatini i le tino o le tagata, e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino, faʻasalalau le faʻaoga o le hematopoiesis.

O lenei meatotino o le vailaau faʻasaina o se tamaoaiga tele mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka, faʻapea foi i latou e masani ona i ai ni manuʻa e le lelei le malosi.

O faʻamalologa o le faʻalauteleina o le siʻitia o meaʻai pe'āfai e faʻaaogaina i le taimi lava e tasi i le faʻasolosolo o le hypericum poʻo le susu i luga o sipuni o le rose.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faamasani ma oe i le lisi o mea e aʻafia ai ma faʻalavelave, faʻafesoʻotai se fomaʻi. E le fautuaina lenei meafaigaluega mo tagata o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi mai dermatitis.

O le gaʻo manu, o mea lelei ma faʻamaʻi na faʻamaonia i le tele o tausaga, ei ai mea aoga e faʻamalosia ai le tino puipuia o tagata mamai e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, o le vailaʻau e mafai ona aveese faʻamalosi mamafa ma masima mai le tino, lea ei ai se aafiaga le lelei i le faagasologa o le maʻi.

  • e le fautuaina mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga,
  • allergy e mafai,
  • e le fautuaina mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi o le vevela gastric, pancreas, faʻamaʻi ate.

Ava malosi ma le maʻisuka

O le fualaau faasaina e faʻaleleia ai le tulaga o le tino ma le maʻi leʻolaʻo, maʻi o le manava, atherosclerosis.

O le togafitiga autu o le fualaau faasaina o le faʻamalosia lea o le tino o le tagata ma le faʻaleagaina ogaoga, lea e mafai ona mafua mai i mea eseese. Afai e te faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma isi vailaʻau, o lana gaioiga o le a fesoasoani e aumaia le manava i le masani, faʻamaonia le maualuga o le hemoglobin, faʻaleleia le mafai.

Tuua Lau Faamatalaga