Chromium Type 2 Mateʻo

Chromium i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina o se elemene o loʻo aafia i le metabolism ma aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O se faʻaopoopoga faʻaopopo o le chromium (Cr) e mafua mai i le mea moni o lona faʻaoʻoina i totonu o le toto i tagata ei ai le gasegase o le glucose metabolism e sili atu ona maualalo nai lo tagata latou te le mafatia i lenei faʻamaʻi. E tatau ona i ai ni faʻamalosi e faʻaleleia atili ai aʻafiaga o le inisalini.

Suesuega o meaola


O le mauaina o le aafiaga o le chromium i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le kulūkose o le toto sa faia i le faʻavasega. O le taumafataga o le falaoa a le keke na tumu i elemene o elemene na siitia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Sa faaauau suesuega i le fale suesue. E le gata i lea, ona o le hypercaloric meaʻai i manu faataitai, o faʻamaoniga o le maʻisuka o loʻo alualu i luma na mafua mai:

  1. Le tele o le inisalini o le inisalini
  2. O le faateleina o le toto o le kulukose toto ma le paʻu tutusa i le plasma cell,
  3. Glucosuria (faateleina le suka i le mimi).

Ina ua faaopoopoina le fefete a le keke o le chromium i le meaai, na mou ese atu faailoga ina ua mavae ni nai aso. O se tali talitutusa faapena o le tino na fafaguina ai le naunau o tagata suʻesuʻe i le suʻesuʻeina o le matafaioi a le elemene elemene i suiga o gasegase e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O le taunuuga o le suʻesuʻega o le maua lea o le aʻafiaga o le faʻamalosia o insulin i siama, lea na taua o le chromodulin poʻo le kulupu o le kulukose.

O le faaletonu o le micronutrient ua faia suʻesuʻega-e iloa mo le manuʻa, faamai o le endocrine, sili atu le malosi faaletino, atherosclerosis, ma faʻamaʻi e tupu i le faateleina o le vevela.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le chromium e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamaʻapeina o le calcium, lea e tupu i le siama o le maʻisuka (faʻaititia le elemene o le paleni pH). O le faateleina o le faaputuputu o le calcium e le manaomia foi, e mafua ai le vave aveeseina o le elemene ma lona le atoatoa.

Metabolism

Cr e talafeagai mo le gaioiga o suauʻu endocrin, carbohydrate, protein ma lipid metabolism:

  • Faateleina le gafatia o le inisalini e felauai ai ma faʻaaoga le kulukose mai le toto,
  • Auai i le malepelepe ma le faʻafefe o le lipids (gaʻo faʻavalea ma gaʻo-pei o meaola),
  • O le a faʻatonutonu ai le paleni o le cholesterol (faʻaititia le cholesterol maualalo le maualalo, e faʻateleina ai se faʻaopoopoga
  • Maualuga maualuga o le Cholesterol)
  • Puipui lela mūmū mūmū (vailaʻau mūmū mūmū) mai faʻafitauli o le membrane e mafua mai i le faʻamalolo
  • Faʻagasologa e le atoatoa le glucose intracellular,
  • E i ai se faʻalavelave faʻaleagaina (faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le fatu cardiovascular),
  • Faʻaititia le faʻamaʻiina o le intracellular ma le matua "matua" o sela,
  • Faʻaleleia le faʻafouina o le tino
  • Aveese faʻamaʻi vailaʻau.

Faʻafitauli

Cr o le vaega o minerale e taua mo tagata - e le o faʻapipiʻiina e totoga i totonu, e na o fafo e mafai ona maua mai ai meaai, e tatau mo le gaosiga lautele.

O lona faaletonu ua fuafuaina e faʻaaoga suesuega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe e ala i le faʻamaualuga i le toto ma le lauulu. O faailoga iloga o se faaletonu e mafai ona aofia ai:


  • Le vaivai le vaivai, vaivai vave, atuatuvale,
  • Paʻu o le ulu poʻo tiga faʻaleaga,
  • Le popolevale, fenumiai o mafaufauga,
  • Faʻaateleina le faateleina o le manava ma le faʻagasolo i le mea oona.

O faʻatulagaga i aso uma, e fuafua i le matua, tulaga o le soifua maloloina, maʻi faʻamaʻi ma gaoioiga faʻaletino, mai i le 50 i le 200 mcg. O se tagata soifua maloloina e manaʻomia se laʻititi laʻititi o loʻo iai i se paleni paleni.

O le tele o le chromium e manaʻomia i le togafitiga o le maʻisuka ma mo lona puipuiga.

E mafai ona e taumafai e totogi atoa mo le leai o chromium i le maʻisuka ma se soifua maloloina maloloina. O meaai i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai mea taumafa ma le maualuga o mea e maua ai elemene.

O le elemene elemene e ulu i totonu o le tino ma meaʻai o se natura natura masani lea e faigofie ona paʻu i lalo e enzymes gase ma e le mafai ona mafua ai se faʻalauteleina.

Mea taumafa (ao lei togafitia le vevela)Aofaʻi mo le 100 g o le oloa, mcg
Sea iʻa ma iʻa o le sami (o le samani, perch, vao, laʻau, meli, sprat, salivana piniki, faʻafefeteina, uila, moa)50-55
Ofagaf (ate, fatuga, fatu)29-32
Toa, tilotilo28-35
Fuga o gutu22-23
Fuamoa25
Toa, seevae pepe15-21
Beetroot20
Lauina o le susu17
Soya16
Cereals (lentils, oats, pele bela, karite)10-16
Taaloga13
Laisa, radisa11
Potato10
Vine, Cherry7-8
Buckwheat6
Paina keke, tamato, kukama, pepa suamalie5-6
Lago fualaau suamalie, suauu suauu e le faʻamaina4-5
Palu atoa, yogurt, kefir, cheese cheese2
Falaoa (saito, rye)2-3

Faaaogaina o Faʻaopoopoga Meaʻai


I le avea ai o se mea faaopoopo o mea taumafa, o le a gaosia ai le vailaʻau e pei o le paleni poʻo le polynicotinate. O le ituaiga tagata maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka o le chromium picolinate (Chromium picolinate), lea e maua i foliga o laumei, capsules, drops, suspensions. Faaopoopoga e aofia ai i vailaau ma vailaʻau.

I mea taumafa faaopoopo, o le Cr (+3) taʻitasi e faʻaaoga - saogalemu mo tagata. Elemene o isi tulaga o faʻamaʻi faʻatoʻilalo Cr (+4), Cr (+6) faʻaaogaina i gaosiga o gaosiga o gaosiga ma tino vevela. O se fualaau 0.2 g e mafua ai ona oona.

O le taumafaina o se mea taumafa masani i meaai masani e faigofie ai ona toe faʻatumu le tulaga manaomia.

Picolinate o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi fualaau oona i togafitiga ma le puipuia o:

  1. O le maʻi suka,
  2. Faʻaleagaina o Hormonal,
  3. Oona tele, anorexia,
  4. Atherosclerosis, toilalo fatu,
  5. Paʻu o le ulu, asthenic, faʻalavelave faʻaleagaina, le mautonu i le moe,
  6. Faʻaauau, galue malosi faifai pea,
  7. Galuega le puipuia o le tino puipuia.

O le aʻafiaga o le tino o le tagata lava ia. O le osofaʻi ma le aofia ai o le chromium i le metabolism e le tino e faalagolago i le setete o le soifua maloloina ma le i ai o isi elemene - calcium, zinc, vitamini D, C, kulicotic acid.

Toe faʻaleleia o le faʻasalaga o le Cr e faʻaalia i foliga o tali lelei:

  • Faʻaitiitia o le maualuga o le toto,
  • Tulaga masani o le fiaai,
  • Faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol reduction,
  • Faaleaogaina o tulaga faigata,
  • Faatoagaina mai o le mafaufau,
  • Faʻafoʻisia le toe faʻaleleia masani o mea.

O le fefete a le Brewer

O le mea e faʻafefeteina ai le falaoa a le tagata faʻatau meaʻai o se mea e ese ai i se meaʻai mai meaʻai mai chromium. O le siva e aofia ai i lona tuufaatasiga se mea faigata o minerale ma vitamini e manaʻomia mo se metabolism atoa.

O le fefete a le Brewerry faʻatasi ai ma meaʻai laiti-carb e faʻaitiitia ai le fiaai, o se auala e faʻafoe ai le galuega o le gastrointestinal tract, o le gau o le mamafa.

Tali a le tagata lava ia

O se faailoga o le faʻamautuina o le metabolism o se faʻaleleia atili o le lelei. Mo le maʻisuka, o le faailoga o le a faʻaititia ai le maualuga o le suka. O le faʻaaogaina o se punaoa faaopoopo e seasea lava ona tupu ai ni faʻafitauli leaga.

Ma le faʻaeteete, faʻaaogaina le picolinate:

  1. Faʻatasi ma le faʻamaʻi, faʻaletonu,
  2. I le taimi o le lactation, maitaga,
  3. I lalo ifo o le 18 tausaga ma sili atu ma le 60 tausaga.

O le faʻaleleia o le faʻaopoopoga e tatau ona faʻaauau i le toe faʻaalia e faʻaalia ai le le talitonu o le tagata i le tino:

  • Allergic dermatitis (urticaria, mumu, pulumu, Quincke edema),
  • Faʻataʻotoga o meaʻai (nausea, flatulence, manava manava),
  • Bronchospasm.

Vitamini mo le ituaiga 2 Tomaʻi maʻi suka

O le maʻi suka o se tulaga faʻaleagaina o le tino lea e tupu mai ona o le le atoatoa i le gafatia o gaioiga o le pancreas. O le maʻi na faʻaalia ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini ma faʻafitauli o le tino i le tino, o le mafuaʻaga lea e maualuga ai le maualuga o le kulukose. O se tasi o faʻamaoniga sili o le maʻisuka o le tupu lea o le faia soo. O le mea lea, ua faʻaaogaina se masini puipuia, lea e taumafai e aveese le sili atu o le mamafa o le kulukose mai le tino e ala i le filigaina o ana oloa i fatuga ma le faʻavaveina o metabolic processes. O le masani ona faia e mafua ai le leiloa o se fuainumera tele o vitamini ma minerale e tatau ai mo le masani ai o galuega uma o polokalama.

E le gata i lea, o le maʻisuka ua faʻamalosia e pipii atu i se meaʻai faapitoa-carb, o le mea lea latou te teena ai oloa e aofia uma ai mea taua. Ina ia toe faʻafoisia le faʻatinoina o faiga taua ma faʻatonutonuina le paleni masani o le tino, faʻaopopo i le togafitiga o inisalini, endocrinologists o loʻo faatonuina ai vitamini ma minerale complexes. Manatunatu i igoa o vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2, o latou foliga ma fuataga faʻatonutonu.

Vailaau Manaomia mo le ituaiga 2 Matemaʻi

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faaputuputuina o le gaʻo tino tele e tupu i totonu o se tagata, lea e mafua ai le le atoatoa i le masani o le galueaina o sela o le pancreatic. O le gaioiga o vitamini ma lenei ituaiga o togafitiga e tatau ona taulai i le faʻamautuina o le metabolism ma faʻaitiitia le mamafa.

Mea faʻapitoa e tatau ona toe faʻaleleia nei faiga i le tino o tagata gasegase:

  • faaleleia atili le soifua maloloina
  • faamalosia le puipuiga
  • televave auala faagasologa,
  • toe faatumu oloa o elemene taua.

Vitamini e tatau ona ausia manaoga nei:

  • Saogalēmalie e faʻaaogā (e manaʻomia ona e faʻatau faʻatau i vailaʻau faʻasaina).
  • Aua le mafua ai ni aʻafiaga (aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau oona, e tatau ona e faamasani i le lisi o aʻafiaga leaga).
  • Vaega faʻalenuʻu (naʻo mea e gaosia i laau e tatau ona i ai i totonu o le faʻalavelave).
  • Tulaga maualuga o tulaga lelei (o oloa uma e tatau ona tausisia ia tulaga faatauaina lelei).

O faʻamalositisi vitamin o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le inisalini e tisipesa, e le fautuaina e faatulaga se faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le faʻafitauli sili ona lelei e tatau ona filifilia e le fomaʻii le amanaia o uiga patino o le tino.

O se faʻalavelave o vitamini o se auala sili lea e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka. Ole taumafa masani o vitamini e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka, polyneuropathy, ma le erectile i le tane.

O le vailaʻau A e le mafai ona sosolo i totonu o le vai, ae e mafai ona suauu i mea gaʻo. O loʻo faʻatinoina le tele o mea taua i le tino.

Punaoa faanatura o le vaitamini A e aofia ai kāloti, broccoli, otaota, afu ate ma apricots

Faʻaleleia o le retinol e tatau mo le puipuia o faʻamaʻi o le tino vaaia, atherosclerosis ma le maualuga. O le faʻaaogaina o meaai e maua i le retinol o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le metabolic process, faʻamalosia ai puipuiga mai le malulu ma faʻalauteleina ai le mafai ona faʻaogaina o siama.

Latou te aofia ai i le vaega e mafai ona vasaina vai, ua faʻaalia e tatau ona faia i aso uma.

E maua vitamini B i meaʻai uma.

O mea nei e aofia ai le vaega:

Matou te fautuaina oe e faitau: O a mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2

  • B1 (thiamine) e auai i le faagasologa o le metabolism o le kulukose, fesoasoani e faaitiitia ai i totonu o le toto, toe faʻaleleia ai le tino o le microcirculation. Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le retinopathy, neuropathy, nephropathy.
  • B2 (riboflavin) toe faʻaleleia faiga faʻava-oona, e aofia ai i le faʻavaeina o lela mumu. E taofia ai le faaleagaina o le retina mai aafiaga leaga o le susulu o le la. Fesoasoani i le faʻaleleia atili o le vaega o meaʻai.
  • B3 (nicotinic acid) e aofia ai i le faʻamalositinoina o auala, e faʻaosofia ai le toto, faʻafesoʻotaʻi le masini cardiovascular. E puleaina le fesuiaiga o le cholesterol, e mafua ai le faʻaumatiaina o vailaʻau oona.
  • B5 (pantothenic acid) e maua ai se vaega i le intabellular metabolism, e faʻaosofia ai le faʻalavelave o le tino ma mea faʻapitoa.
  • B6 (pyridoxine) - o lona faʻaoga e puipuia ai le atinaʻe o neuropathy. O le le lava o le faʻaaogaina o se meaʻai ma meaʻai e mafua ai le maualalo o le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini.
  • B7 (biotin) e avea o se punavai masani o le inisalini, maualalo le glycemia, synthesizes gaʻo gaʻo.
  • B9 (mea gaʻo) e aofia i le amino acid ma le protein metabolism. Faʻaleleia le toe faʻafouina o gaʻo, faʻamalosia ai le gaosia o lela mumu.
  • B12 (cyanocobalamin) e aʻafia i le lipid, protein ma le metabolism carbohydrate. E faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le tino hematopoietic, faʻalautele ai le manaʻo.

E taua le faʻaauau pea ona faʻaleleia ia faʻaagaga o vitamini B, talu ai ona o le faʻaaogaina o fualaau e maua ai le suka e mafua ai le le lelei o le faʻaaogaina. O le faʻaaogaina masani o mea e manaʻomia e fesoasoani e faʻavae ai le inisalini ma toe faʻafoʻi uma ituaiga o metabolism.

O le vitamin E o se tui e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka. Tocopherol ei ai le gafatia e faʻaputuina i totonu o masini ma totoga, o le maualuga maualuga o fualaʻau i totonu o le ate, pituitary gland, mea faʻapipiʻi.

E maua le vitamini E i le tele o fuamoa i fuamoa, ate, meaʻai, meaʻai o manu, pi, susu

E fesoasoani le vailaʻau e faʻatautaia ai faiga nei i le tino:

  • toe faʻaleleia o auala faʻasolosolo,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • faʻaleleia le polokalame cardiovascular,
  • E puipuia mai le matua ma le faaleagaina o le cell.

O le vailaʻau C o se mea e mafai ona sosoʻo vai e talafeagai mo le atoatoa o le gaioiga o le ponaivi ma le mea e fesoʻotai ai. O le ascorbic acid ei ai sona aoga aoga i le maʻisuka, e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o ona faʻafitauli.

O le faʻaaogaina i aso uma o oloa e aofia ai le acid ascorbic e avea o se puipuiga puipuia o aʻafiaga o le maʻisuka

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e faapitoa lava le talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai ona toe faʻafoʻiina e le vailaʻau faʻasologa o gasegase ma faʻateleina le mafai ona gafatia o gaʻo i le gaioiga o le inisalini. O le faʻaaogaina pea o mea taumafa ma le maualuga o le vitamini e faʻamalosia ai puipui o toto toto, ma puipuia ai le atiina ae o maʻi fatu fatu, pathoces o le tino ma le faʻamaʻi o pito i lalo.

Calciferol

Vitamin D e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le calcium ma le phosphorus e siama ma gaʻo o le tino. O lenei mea e faʻaleleia ai le atinaʻe masani o le masukulekele system a se tagata. Calciferol e auai i mea uma na faia i le gataifale, faʻamalosia ma faʻaosoina luga le masini cardiovascular.

O punaoa autu o le calciterol o iʻa oona, meaʻai susu, moa moa ma leki

Mo le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2, e taua le mulimuli i se taumafataga faapitoa-maualalo. O lenei mea o le a mafai ai e le au gasegase ona teena le togafitiga o le insulin O le filifiliga filifiliga o se vailaʻau faʻamaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e faaopoopo i mea taumafa ma faaleleia le tulaga o le maʻi.

Multivitamin Complex

Oʻuga lelei e maua mai fualaau faʻasaina ua fuafua lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le gaʻo gaʻo ma lipid metabolism. O nei sauniuniga faigata e aofia ai le fua faatatau lelei o mea e manaʻomia ma elemene e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le metabolism ma faʻapipiʻi ai le faaletonu oa latou fanua faʻapitoa i le tino.

Mafaufau i igoa lauiloa o vitamini e fautuaina e endocrinologists mo le maʻisuka:

  • Faʻasologa
  • Verwag Pharma
  • Faʻafetai i le maʻi suka
  • Doppelherz Aseta.

O le vailaau o le vailaʻau e fatuina e faʻatatau i uiga o le metabolism i le tino o le maʻisuka.O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai mea e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka. Ma o le acid succinic ma lipoic e faʻaleleia ai le glucose metabolism. O le togafitiga e 30 aso, e tolu taimi i le aso e faʻaaogaina ai faʻamaʻi meaai.

I lona tuufaatasiga, o le vailaau oona e aofia ai vaega o laau toto, ma e aofia ai foi ma le 13 vitamini ma le 9 elemene elemene

Verwag Pharma

O le vailaʻau o se faʻalavelave o multivitamins, lea ua faʻamaonia i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypovitaminosis, faʻaleagaina o le tino tutotonu ma faʻaitiitia ai le puipuiga.

O le faʻalavelave e aofia ai ituaiga 11 vitamini ma le 2 elemene elemene

O le faʻalavelave e aofia ai le chromium, lea e faʻaitiitia ai le manava ma faʻaaogaina le tele o taumafa suamalie. O le vailaau e faʻaleleia ai le gaioiga o le homone e maualalo ai le suka ma faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le togafitiga e 1 le masina, o le togafitiga o le multivitamin faʻalavelave e faʻalua 2 taimi i le tausaga. E tatau ona ave le vailaʻau pe a uma le 'ai, ona o le mea o loʻo aofia ai mea e mafai ona gaosia ai gaʻo ma sili atu ona lelei pe a uma ona' ai.

Faʻaleaga faʻamaʻi

O se faʻaopoopoga meaʻai e faʻapipiʻi ai manaoga o aso taʻitasi mo vitamini ma minerale i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le faʻaaogaina masani o le faʻalavelave e faʻavaeina ai le pancreas, faʻamautuina faiga o meaola, ma faʻaitiitia ai le suka o le toto.

O le faʻalavelave e aofia ai le 12 vitamini ma le 4 elemene elemene

O le faʻaopoopoga o loʻo i ai le ginkgo biloba extract, lea e faʻaleleia ai le microcirculation, e fesoasoani e puipuia le tupu mai o le microbetiopathy o le maʻisuka. O le togafiti togafitiga e 30 aso, o fualaau e ave 1 taimi i le aso ma meaai.

O le filifilia o fualaʻau vitamini e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi ma le tulaga o le maʻi. A filifilia se vailaʻau, e tatau ona amanaʻia meatotino ma le ola o le vailaʻau i totonu o le tino, o le mea lea e mafai ai ona faʻaitiitia le aʻafia o le inisalini. Tusa lava poo le a le filifiliga o fualaau faasaina, e tatau ona pipii atu i togafitiga, ae le o le faatagaina o se vailaʻau.

Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2 - sauniuniga faʻapitoa

O mea taumafa talafeagai e taua tele i le togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o tagata uma lava e tuʻuina atu o latou manatu i le faʻamatalaga o se taumafataga maloloina (silasila i le "Diet for Type 2 Diabetes"). I le talanoaina o loʻo i ai se meaai paleni, pe mafai ona maua e le toʻatele, ma isi mea, e mafai ona umi se taimi. O le mea lea, naʻo mea moni lava: i totonu o Muscovites o le tausaga o galue, o le le atoatoa i le tino o le acid ascorbic o loʻo iloa i le 47%, vitamini B1 i le 73%, B2 i le 68%, A i le 47%, D i le 18%. 32% maua le hypovitaminosis i le 2 vitamini, i le 18% - i le tolu.

Ma afai o nei mea o le tele o le gaiola o le soifua maloloina i tagata soifua maloloina, ona maua lea i maʻi e maua i le maʻisuka, o le tulaga e faigata.

Aisea e manaomia ai e tagata e maua i le maʻisuka se faʻalauteleina o taumafa o vitamini?

Muamua, o se taumafataga faʻamalosi e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea, o mea taumafa e sili atu ona lelei ma e le mafai ona tuʻuina atu le tele o vailaʻau talafeagai. Lona lua, o lenei faʻamaʻi, ua faʻaleagaina le metabolism o vitamini.

O le mea lea, vitamini B1 ma le B2 i le maʻisuka ua sili atu i le urini sili atu ona malosi nai lo le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le faaletonu B1 e faʻaitiitia ai le faʻapalepale o le kulukose, faʻasaina lona faʻaaogaina, ma faʻateleina ai le vaivai o puipui o le toto. O le faaletonu o le B2 e faʻalavelaveina le gaʻo o le gaʻo ma faʻateleina ai le avega i auala e faʻaogaina ai le kulukose e faalagolago i le insulin.

O le le atoatoa o le vitamini B2, o se vaega o enzymes e aofia ai, e aofia ai le fesuiaiga o isi vitamini, e aofia ai le leai o vitamini B6 ma le PP (aka nicotinic acid or niacin). O le leai o le vaitamini B6 e faʻaleagaina ai le metabolism o le amino acid tryptophan, lea e oʻo atu ai i le faaputuputuina o inisalini e le faʻamalosia ai mea inu i le toto.

Metformin, masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ona o le itu itu e faʻaitiitia ai le anotusi o le vitamini B12 i le toto, lea e aʻafia ai i le vavaeeseina o le gaʻo o le suka.

O le mamafa o le tino i le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo atu ai i le mea moni o le vailaʻau D e fusifusia i suauʻu gaʻo, ma le le lava o totoe e tumau i le toto. O le le atoatoa o le vitamin D e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le inisalini faʻasolosolo i le pancreatic beta cells. Afai e tumau le hypovitaminosis D mo se taimi umi, o le a mafai ona faateleina le maualuga o le maʻisuka.

O le Hyperglycemia e faʻaitiitia ai le maualuga ole vitamini C, lea e faʻaleagaina ai le toto toto.

Vitamini e manaʻomia faapitoa mo le maʻisuka

  • A - auai i le tuufaatasia o meaola vaaia. Faateleina le faʻataʻitaʻiga ma le puipuiga o le cellular, lea e matua taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Antioxidants
  • B1 - faʻafoeina le metabolism o gaʻo i totonu o le tino o le tino. Tuuina atu le galuega a le neurons. E taofia ai le atinaʻeina o le gasegase vascular ma le cardiomyopathy o le maʻisuka,
  • B6 - faʻafoeina le gaosiga o le porotini. O le manatu o le aofaʻi o le porotini ua faʻalauteleina i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le taua foi o lenei vailaʻau e faateleina.
  • B12 - e manaʻomia mo le totoina, faʻapipiʻi o laulaʻau o myelin o namele oona, faʻalavelaveina le vevela o le ate,
  • C - poloka lipid peroxyidation. E taofia ai le faʻaogaina o faʻamalosi i le tioata, puipuia ai le fausia o pepa,
  • D - faʻaitiitia le toto maualuga o le cholesterol toto. Faʻatasi ma le calcium, e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini ma maualuga le kulukose o le toto i le faʻaaogaina i aso taitasi,
  • E - faʻaitiitia le glycosylation ole lipoproteins maualalo. E faʻamaonia ai le faʻateleina o le faʻamalosia o le toto mo le maʻisuka, lea e puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli. Faʻaauau pea le malosi o le vaitamini A. E taofia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • N (biotin) - faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai se aafiaga o le inisalini.

I le faaopoopo atu i vitamini, e tatau ona mataʻituina le faʻaaogaina o microelements ma isi vailaʻau faʻasolosolo i le tino.

  • Chromium - faʻaleleia le fausia o se iniseti malosi, e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin. Faʻaitiitia le manaʻoga mo sitaili
  • Zinc - e faʻamalosia ai le faʻasiga o le inisalini. E faʻaleleia ai le pa puipui o le paʻu, e puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave pipisi o le maʻisuka,
  • Manganese - faʻamalosia ai enzymes e aafia i le faʻasiga o le inisalini. E taofia le vevese o le ate,
  • Succinic acid - faʻaleleia le faʻapipiʻi ma le pule faʻanatura o le inisalini, faʻaititia ai le maualuga o le suka ma le faʻaaogaina umi,
  • Alpha lipoic acid - e le faʻamalosia ai faʻamalosi fua e faʻaleagaina puipui o toto toto. Faʻaititia le faʻaalia o le polyneuropathy o le maʻisuka.

Faitau: "Fautuaina le faamalositino mo maʻi suka."

Tusiata o le maʻisuka

Taumafa masani o le gaosiga a Rusia. E tolu ituaiga o meaʻai, o le tuufaatasiga o mea taʻitasi e filifilia ina ia mafai ai e le micronutrients ona i totonu o le tasi papa maa faʻamalosia ai le aafiaga o le tasi ma le isi.

Malosiaga + Antioxidants + Chromium +
AAD
B1B2I
MaB6B12
Folic acidMaFolic acid
Succinic acidEChrome
Lipoic acidNicotinic acidKalaku
OmeaZinc
CopperIodine
Faʻapipiina ata pipiSeleniuma
Magnesium
Manganese
Faʻasolosolo o le Burdock Root
Faʻasolo mai le Laʻau Faʻasolo

O laʻasaga taʻitasi (malosi +, antioxidants + ma chromium +) e ave faʻatasi i le aso, e aofia ai 3 papa. I le tasi itu, o lenei mea, e pei ona fuafuaina, faʻaleleia ai le digestibility o micronutrients ma faʻateleina ai lo latou aafiaga. I le isi itu, e le o tagata uma e faʻalelei i le tagofia o fualaau faʻatau faatolu i le aso, lea e faʻaititia ai le usitai i togafitiga.

Vitamini mo le maʻisuka

Taumafa masani e faia e le kamupani Siamani o Verwag Pharma.

E aofia ai vitamini: A, B1, B2, B5, B6, B12, C, E, H (biotin), PP, fola, chromium, zinc.

Ona o le maualuga o le fualaau o le vitamini A ao leʻi faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, ua fautuaina e te talanoa ma se fomaʻi-fomaʻi.

Doppelherz aseta mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka

Taumafa masani e saunia e Quysser Pharma, Siamani.

O loʻo i ai vitamini: B2, B6, B12, C, E, biotin, acidic nicotinic, siama folic, calioum pantothenate, chromium, selenium, magnesium, zinc.

O le fua ole vitamini B1 ma le B6 e 2 taimi e sili atu nai lo le masani i aso uma, ole gaʻo ile 2.5 taimi, C ma le biotin 3, B12, E 4 taimi, o mea o loo totoe o loʻo i ai se tupe e lava e ausia ai manaoga masani, ae le sili atu ia.

Faʻailoaina i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua, i le taimi o le maitaga, lactation.

Faʻafetai i le maʻisuka

Taumafa masani e faia e Pharmstandard, Rusia.

O loʻo i ai vitamini: A, B1, B2, B5, B6, B12, C, E, PP, biotin, seleni, gaʻo siama, chromium, magnesium, lipoic acid. E le gata i lea, o le faʻalavelave e aofia ai le ginkgo biloba extract ma le kulutin, lea e faʻaleleia atili ai le gaoioi o le puipui lapisi ma maua ai se faʻaolaina.

O isi mea e totoe o totonu o le alauni o aso taitasi.

O le faʻalavelave ua solia i le taimi o le maitaga ma le lactation, i tagata e mafatia i le maʻi o le manava o le manava ma le duodenum, gastritis erosive, pe a maeʻa le faʻasalaga o le myocardial lata mai poʻo le stroke, ma i lalo o le 14 tausaga.

Fautuaina mo le maimoaina:

Fualaau faʻamaʻi i le chromium i le maʻisuka

Ina ia mafai ona e "tofo" i le aveina o vitamini, muamua o le a matou talanoa e uiga i mea o le a vave ona faaleleia ai lou manuia ma faaopoopo ai le taua. Ma afai o le maʻi suka, glaucoma poʻo le retinopathy ua uma ona atiaʻe, ona avea lea o antioxidants ma isi supplements le faʻaogaina o nei faʻafitauli. Faitau atili i le tusiga "Faʻafefea ona togafitia le maualuga maualuga e aunoa ma fualaau faasaina."

Alpha Maxiel ma Megapolien ua faia faapitoa mo lenei polokalame ma e le faʻatau atu i se isi mea. O le mea lea, faʻaaoga Megapolien faʻatasi ma se gaosiga o le omega-3 anti-aging-3 o le 35%. O lenei vailaʻau o se tasi o enzymes autu o le gaioioiga faʻataunuʻu.

E foliga mai o le a tutusa ma le mea o le "Chrome Chrome" faaopoopo e Elite-Farm, Iukureini. E tatau ona matauina o le vailaʻau A e maua ai le autooxidation faatasi ai ma le faʻavaeina o le peroxide, o le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻiina lona aʻafiaga ma isi faʻasologa o meaola (vitamini C ma le E, seleni, ma isi mea), lea e faʻatele ai lona gaioioga.

Se fana i le manava mai le maʻisuka

Ae o tagata foi o isi tausaga ua leai foi ni meaʻai taua. Mo le maʻitaga poʻo le faafitauli o le ate, o le mea lava e tasi.

  • Faʻamaumauga - MFOD Happiness of Life
  • Chrome. Mea ma tapenaga e aofia ai le chromium
  • Vitamini mo le maʻisuka. Vitamini mo Tagata mamai

O le faʻaleleia o le ate i le auala lava e tasi i le isi itu o loʻo aʻafia ai le mautu o le metabolism ma le pulea o le mamafa, le viscosity o le toto ma le lamatiaga o le atherosclerosis. O le vaivai o le chromium e faʻaleagaina ai le inisalini - o se tasi o auala autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ae o le faʻaopoopoga faaopoopo o le chromium (naʻo ia pe faʻatasi ai ma vitamin antioxidants C ma E) mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto, Hb A1c ma le insulin resistance.

O loʻo i ai i se manaʻoga tele aua o loʻo aofia ai se 'oa tele. O le aʻafiaga o le antioxidant o le acid ascorbic e faʻaalia i le tele o isi antioxidants, e pei ole vitamin E ma le glutathione.

Ou te fautua atu ia e taumafai e saili mai i le poto masani, i suiga i le soifua lelei. O suʻega faʻataʻitaʻiga o le ai ai se aso o le a avanoa e iloa ai po o le fea fofo e sili ona lelei mo oe. Faʻaopoopoga o fualaau, pei o fualaau faasaina, galue i tagata taʻitasi i la latou lava auala. E fautuaina e taumafai vaifofo eseese, ona ave lea i taimi uma i latou o le ae lagona ai le moni. O lona uiga, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka sa leai se aoga o vitamini ma minerale aʻo lei amataina le faʻamaʻi.

Uu manogi mo le vevela i se mea vavalalata ma le maʻisuka

O le mea e leaga ai, o le gaosi oloa Kurortmedservice (Merzana) e le o faailoa mai le tele o le chromium o lo oi totonu o le 1 ml o mataʻu. O le magnesium e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini. Ona o lenei mea, o le tui o le insulin i le taimi o injections ua faaitiitia.

I le leai o se faʻasalaga o le faʻalogona o sela i le inisalini, o faʻalavelave faʻalavelave e tupu i le toetoe lava o mataupu uma, talu ai o kulūkose e le faʻaaogaina o loʻo aʻafia ai mea oona e faaleagaina ai le puipui o le vaa. Mai lea taimi i lea taimi, e talafeagai le faʻaaogaina o mea masani ma faʻamaonia faʻapitoa i lenei mataupu. O le polokalame lona lua ma le tolu masina e aofia ai: E manino lava o le maʻisuka ituaiga 2 o se tulaga e sili ona tumau.

Ona o le le lelei o le soifua maloloina, 89% o tagata gasegase i le vaega o le vaega na misia le galuega ma tolopo le vasega faatulagaina; e leai ni mataupu i le vaega autu. O le isi vaega o le tusiga o loʻo i ai vaega i luga o nei meafaigaluega.

Togafitiga o le amataga o le maʻisuka i fafine

O le fualaau faasaina na faia e le tagata polofesa o Bulgarian Dr. Toshkov. Ma o le mea lea, o le hyperglycemia e masani lava o se tulaga o le le lava o le malosi: o au okeni e leai se okesene ma meaʻai.

I totonu o le maʻisuka, e tatau ona toe faʻatumu e le gata na o vitamini, ae o nisi foi o mea oona (zinc, chromium, magnesium, manganese, ma isi), ona o lo latou le atoatoa e matua le lelei mo le maʻi. E fesoasoani i le tele o faʻamaʻi o le retina, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le maʻisuka. O le kulimi eletini e ulufale i le tino ma meaai, vai ma le ea.

O mea taumafa o le chromium: beer, least's baker, sisi, meaʻai susu, aano o manu, vevela vevela, fuamoa, puʻamu (musika, musika, porisini, mushrooms, chanterelles, mushrooms mushrooms), fualaʻau: pateta (aemaise i peel), kāpeti paʻepaʻe, vevela, lanu, rhubarb (petioles), arugula, dill, garlic, spinach, legumes ma cereals. pi, pi, sana, avo, millet, suauu mama, kulimi kulimi, sisi ma isi fatuga atoa, pi, lentils, karite O fualaau suamalie, fualaʻau mamago, apricots mago, aso, pulu, nati ma fatu: peanesi, figu, viburnum, sea buckthorn, peaches, feijoa, persimmons, cherries, blueberries, Sesame, poppy, macadamia, almonds, Pasila nut, lala arasi, pikiakini fatu, pistachios, hazelnuts, o suauu fuālaʻau: suauu saito, olive olive, algae mumu. E aofia ai: Ginseng, Centaury ordinary, Raspberry, Dandelion, Common cuff, Flaxseed, Bean leaves, paʻu paʻepaʻe, Galega officinalis, Uga mauga, Blueberry, Nettle, Corn stigmas, Inulin, magnesium stearate.

  • Chromium e manaʻomia mo le maʻisuka.
  • Ituaiga 2 maʻisuka. E faapefea ona maualalo le suka? Togafitiga.
  • I luga o le faamaoniga o agavaa

Ole masnesium o se tau faʻaleleia taugofie lea o le a vave ona faʻaleleia atili ai lou lelei. I le taimi lava lea e tasi, e amata ai le sosox ma amata, e fetaui lelei i manaoga ole malosi, o le taumafa o vitamini, minerale, amino acids, fibers.

E faapefea ona amata le gangrene mo le maʻisuka?

E tusa ai ma mea o loʻo i luga, o le chromium e taua tele mo le puipuia o le maʻisuka, o le gaʻo ma le maʻi fatu. E faʻafefea ona togafitia le maualuga o le maualuga i le lau, e mafai ona e faitau i inei.

Ona o le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo i le maʻisuka, o le manaomia o lenei vailaʻau e faateleina, ma ua faia ai tulaga mo le atinaʻeina o lona le atoatoa. Ole ono aʻafiaga ole aʻafiaga ole ave ole vitamini, minerale, amino acids poʻo mea e seleseleina ile vao e 10 taimi e maualalo ifo nai lo le tagofia o fualaau. O le toʻatele oi latou e iai aʻafiaga i le afaina: afaina, afaina o le stools, fulafula, o le lamatiaga o le ate o le ate.

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le mea e maua i le ascorbate i le siama ma le plasma e faʻaitiitia, e ui lava e manaomia e le tino i se faʻaopoopoga o le tau ona o le faʻaaogaina i ni faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le tele o faʻamalolo saoloto. I le isi itu, i le maʻisuka, o le manaʻoga e mulimuli i se meaʻai talafeagai e taʻitaʻia ai i le faʻaititia o le faʻaaogaina o vitamini ma minerale mai meaʻai, faʻalavelave ma le faʻamalolo, ma le metabolism.

Tuua Lau Faamatalaga