Rosehip i togafitiga o le maʻisuka (faʻafefete ma teuteu)

O le faʻasologa o faʻamaumauga o vine e le silia ma le 25 iunite. O le kalori o mea 'aina matala (100 g) - 109 kcal, ma faʻamago (100 g) - 284 kcal. O nei faʻamaufaʻailoga o lona uiga o le maʻisuka e le manaʻomia le tuʻuina atu o sisi o le rose. E le gata i lea, o lona faʻaaoga faifaipea e faʻaleleia ai le malosi o le tino, maualalo le toto ma le cholesterol, ei ai sona aoga aoga i le cardiovascular system ma taofia ai le fausia o maa.

E le gata i lea, o le tele o mea aoga e fesootaʻi ma meaʻai i le tuufaatasiga o vine:

  • Pectins e fusifusia toxins ma toxins, aveese i latou mai le tino, faʻamamaina le manaʻoga.
  • O le maualuga o le vitamini C ua avea ai ma meafaigaluega taua i le togafitiga o malulu, tonsillitis ma le faʻamalosia o puipuiga ma puipui puipui o le toto. E taua le matauina o lemoni ma le tagata e le o se mea e teu ai, o taʻitaʻi iloga i le mea o loʻo i ai le acid ascorbic, e maualalo ifo i lona faʻasalaga i luga o risisi.
  • Rutin poo vitamin P puipuia le vitamini C mai le gaioiga o metale mamafa, ma o le mea mulimuli e le tumau i le aitalafu - e fesoasoani e faʻaalia atoatoa ai mea aoga o le faʻasalalau.

I le tulaga masani, o latou manuia e oʻo i lona maualuga - latou te auai ma le malosi i faiga faʻalelei ma saofagā i le faateleina o le gaosia o le hyaluronic acid i totonu o le tino, lea e tatau mo le toe faʻafouina.

  • O le vailaʻau A e taua mo le soifua maloloina o le tino ma faʻamalosia ai foi le puipuiga a le tino.

E manaomia foi e le suka suka ni minerale e aofia ai sulu o le ulu:

  • Zinc . E afaina ai le gaioiga o hormones pancreatic. E i ai i lona malosi le faatonutonuina o le inisalini ma tumau lona tulaga masani.
  • Manganese . O lona faaletonu e faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka, talu ai e talafeagai mo le faʻasiga o le inisalini ma le gluconeogenesis.
  • Molybdenum . E faʻasolosolo faiga o gaioiga - gaʻo ma gaʻo, o se vaega o nisi o enzymes.
  • Copper ma le uʻamea . Manaomia mo hemopoiesis, hemoglobin production.

O le a le ituaiga e faʻaaoga ai sisi o le rose?

O vailaʻau eseese e faia mai le lausaga o le rose, lea e faʻatau i fale faʻatau oloa - mai fualaau mamago i le suka. O mea inu mai fualaau mamago o le a sili ona aoga mo lenei faʻamaʻi, ae le o fua uma e talafeagai mo le maʻisuka.

O le mea moni, o le suka i totonu o le fua e faalagolago i le nofoaga o loʻo ola ai le vao: o le mamao i sasae, o le suamalie ma le sili atu ona malosi. O le mea la lea, o le maʻisuka malosi, o le sili ona aoga o selu o loʻo tupu i luga o le teritori Europa o Rusia. O le mea lea, pe a faʻatau mai ni fua i se fale talavai, ia mautinoa e gauai atu i le nofoaga o le gaosiga.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻaaogaina sipuni poʻo ni mea faʻapitoa, aua o loʻo aofia ai le tele o suga, e tusa lava pe faʻatau sau suauu sukalati.

E faapefea ona filifili ma selesele fua oe lava?

Afai e te laki ma o lenei laau toto e ola i lau eria, ona mafai lea ona saunia lelei ona fua:

  1. E taua mo le maʻisuka le aoina o fualaau aina mai auala tetele, laau totino ma faleoloa, fanua ma fanua e togafitia i vailaau faʻasaina.
  2. O le aofaʻiga e amata ia Aokuso ma faʻamaeʻa ai muamua le kiona, talu ai ona pa'ū le maile ile mata, ona leiloloa ai lea o ona aoga uma.
  3. Pe a pikiina vine o se lanu mumu mūmū po o le lanu uliuli, e le aveeseina le sepals. A aveesea, o le a vave ona faasolosolo malie ma gaosia ia fua i taimi o teuina.
  4. O fua na aoina ua tuʻuina i totonu o se pusa se tasi i luga o plywood poʻo pepa pepa ma faʻamago i totonu o se nofoaga vaʻaia e aunoa ma se susulu tuusao. Mai lea taimi i lea taimi, o fualaau aina e tatau ona ufiufi ma liliu.
  5. Afai e aumaia e le tau ma timu, ona mafai lea ona mamago ia vine i se masini malogo.

O fualaau mamago saʻo ua mimita ma peʻa malosi, ma pe a nutimomoia, e faigofie lava ona gau le sua i lima.

E faʻafefea ona kuka ma ave suʻalaʻau rose mo le maʻisuka?

O le filifiliga sili mo le maʻisuka o ni mea faʻapitoa, teas ma teuteuga e aunoa ma le faaopoopo o le suka poo le suauu ia i latou. E faʻapefea ona e saunia ma talia, o le ae aʻoaʻo atili:

  1. I totonu o se fagu tioata poʻo le vevela, faʻaopoopo 1 sipunipuni o fualaʻau fuʻa vine ma sasaa le 500 ml o le vai inu. Ina ia faia le tele o vine, e tatau ona faʻasaina muamua aʻo lei tataina.
  2. O le koneteina tioata ua afifiina i se solo solo, ma ua tuu le susu e tuu i le po.

O le mea inu ua uma ona inu 1 itula aʻo leʻi 'ai, 100 ml tolu taimi i le aso. O le vasega o le taliaina e 15 aso, ona latou faia lea o se malologa mo le numera tutusa o aso, talu mai le oso aʻe e le rosehip le calcium mai ponaivi, lea e le afaina ai le tulaga o le ponaivi i mea e sili ona lelei.

  1. 20 g o suauu mamago ua sasaa mai i le 1 lita o le vai ua tafe.
  2. O le pusa faʻatasi ma mea e aofia ai o loʻo tuʻu i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma vevela mo le silia ma le 15 minute.
  3. Alu e faʻasusu mo se aso ma inu le susu i luga o se manava gaogao.

E fautuaina foi le vai e faaopoopo i ai vine o viburnum, blackcurrant, cranberries, red rowan, blueberries poʻo le hawthorn.

Foafoaga Muamua

Muamua, ua saunia se aofaʻi (o mea uma o loʻo faʻafefiloi i foliga malogo) - i vaega e tolu o le sipuni o le rose ua faaopoopo:

  • 3 vaega o laʻau plantain ma fualaau vao,
  • 2 vaega o le toeaina ma le mint leaves,
  • 5 vaega o manoa manoa,
  • 7 vaega o laulaau,
  • nisi o mea sese.

E ese mai i le taimi muamua i totonu o laʻau lauʻau o loʻo faaopoopo atu i ai, e faaopoopo atu i vavao mamago:

  1. O mea e faʻaaoga e faia i le tutusa tutusa.
  2. Tuu i totonu o se koneteina tioata ma sasaa le 500 ml o vai kuka.
  3. Alu mo le 1 le itula, ma inu le inu e pei o le lauti.

Fuga o le aʻa Rosehip

  1. O le aʻagogogo o le laau o le eleele.
  2. 1 le sipuni o le paʻu o loʻo tuʻu i totonu o se fagu ma tumu i le vai.
  3. Faʻaofi se fagu ma mea o loʻo i totonu o se afi laitiiti ma kuka mo le 5 minute.
  4. Ona malulu ma mama.

O le gaʻo e faalua 2 aso i le aso mo le afa ipu vai mo le 12 aso.

O le tele o meaola oona e aʻafia ai le afaina o le nifo, faʻaumatia ai. O le mea lea, pe'ā uma ona faʻaaogaina se mea teuteu poʻo se fusi o selu, ia fufulu lou gutu i le vai.

  1. O fuālaʻau 'aina ua sasaa i le vai tafe ma totoe mo ni nai minute. Ona tapenaina lea seia oʻo ina fulafula ma faamaluluina.
  2. Ua uma ona faamama le susu, ma ua suamalie ia vine i le masini toto i se mashy mass.
  3. Ona toe faaopoopoina lea o le masini i le susu ma toe tapunia ma faamamaina.
  4. I totonu o le suasusu faamamaina, ua faʻamavaeina se suamalie masani-sorbitol, fructose, xylitol poʻo stevia. O le maʻisuka ituaiga 2, lea e mamafa i le oona, o le stevia e sili ona leaga, talu ai o isi mea suka e maua ai le maualuga o le kalori, ma o le xylitol ma le sorbitol e 3 taimi e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka.
  5. Ona faaopoopo ai lea o le suamoni ma se mafiafia - gelatin poo le oatmeal. A maeʻa le 15-20 minute, ua sauni le uani e talia.

Faʻaaogaina fafo o sipuni o le rose

I le tulaga o le paʻu o le paʻu, o lona foliga mai e fesootaʻi ma le solia o le ate, faʻaaoga le suauʻu mai le rosehip vine ma le sami buckthorn. Ua faia faapea:

  1. Berries tusi i luga o se mea e teu ai manu.
  2. O aʻa o le kasuseti ma le lau paina e faaopoopo i le masini.
  3. Toe faʻafeiloaʻi, faʻafefiloi lelei, faʻafeiloaʻi i se koneteina tioata ma liligi le suauʻu suauu e le faʻamaina.
  4. O le fagu ma le faʻafefiloi e vevela i le vai vai mo le 1 itula, ona tuʻu ai lea i le isi 2 itula i le vevela o le potu.

O le suauu teuteu e lūlūina ai le mea ua faaleagaina o le paʻu.

Contraindications

O le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻaaoga e tagata le dogro:

  • faʻatasi ai ma le pepatic ulcer poʻo le gastritis, e pei o se decoction e faʻapupulaina ai le malosi o le suasusu gaʻo,
  • ma le faʻaopoopoga o le toto ma le toilalo o le fatu.

Afai a maeʻa le inu, mumu, mimiti poʻo le vevela i luga o le paʻu, o loʻo faʻaalia mai ai le le gauai o le tagata, o lona uiga e tatau i le tagata ona lafoaia lona faʻaaoga.

O se rose vao, o se laʻau o le vao i le maʻisuka: o vailaau ma togafitiga. Maʻisuka ma le rosehip: e tutusa lelei

O le toʻatele oi tatou ua iloa le aoga o sulu o le rosa talu mai le laʻititi. O lenei laau e maua ai fualaau faʻamalolo - o se pusa masani muamua fesoasoani fesoasoani. O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 o le a le itiiti, ma sili atu ona aoga, nai lo isi tagata uma: o lenei oloa o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma faʻamalolo ai le tele o faʻamaʻi, faʻaititia ai le tele ole vailaau manaomia.

Rosemary mo le maʻisuka, pe a fai e iai se metabolic process, e leai se inisalini ma lona faʻafefe, o le a avea o se faʻaopoopoga lelei i le taumafataga. O lenei oloa e mafai ona tuʻuina atu ai le tino i le tele o vailaau taua, ae o le vailaʻau C e manumalo i ai (6-18% o le tuufaatasiga ) O fua o vao vao uma i le rosehip, o le "ascorbic" sili lea e nafa ma le anticancer, antioxidant, o mea e teteʻe ai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻaaogaina foi le rosehip ona o le i ai o isi vaega:

  • Pectin
  • Organic acids
  • Vitamin E
  • Omea ma Manganese
  • Vitamini PP ma K
  • Tele isi macro, microelements
  • Taunuuga
  • Lycopeni
  • Ole suāsusu taua
  • Tannins

O le faʻaogaina o faʻamaumauga o laulaau o le rose, lea e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o mea inu, e foliga mai e leai se mea, o le tali i le fesili pe ono mafai ona inu vaipopo o le rose ma le maʻisuka e lelei. O le a fesoasoani i le tausia o le soifua maloloina lelei, faʻailoa le tino ma tuʻuina atu le malosi o le maʻi.

Rosehip: o aogā ma faʻamaʻi o le maʻisuka

O togalaau e sili ona taua mo i latou o loʻo i ai faafitauli i vaʻa toto, fatu. O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa e sili ona taua: faatasi ai ma lenei ituaiga o togafitiga, e masani lava ona tulai mai le cholesterol, oso i luga, ma le togafitiga o togafitiga e mafai ona taulimaina na faafitauli i se tulaga lelei lava.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e masani ona tele le gaioiga, lagona le vaivai, ua latou faʻaitiitia le puipuiga. Ma o iinei o le a fesoaosani ai le togavao i se tagata: o le a avea ma se puipuiga o ni gasegase mimiti respiratory infections, faateleina ai le tetee o le tino, faaleleia le faatinoga. Isi vaega aoga o le oloa:

  • Faʻamālōlōina le mumu
  • E togafitia ai faʻamaʻi o le manava, inumaga
  • Faʻateleina le faʻamaopoopo toto
  • Faamalosi capillaries
  • Fesoasoani e faʻafefiloi pigments vaaia
  • Faʻaauau le faʻamaloloina o manu, fusuaga o le ponaivi
  • Puipuia maʻi o le ate

O le Rosehip ma le toto suka tuufaatasia lelei, ae e le manaʻomia ona faʻaleagaina le oloa. E foliga mai o le itiiti o suga mai vine i le vai o le a aafia ai le kulūkose, ae o le taumafa tele o decoctions ma le teas e mafai ona afaina ai le manaia o le manava (faateleina). I tagata gasegase e maua i le manava o le manava po o le gastritis, o vine i le tele o mea o le a faʻaosofia ai se faʻalavelave tele o faʻamaʻi.

E faapefea ona aoga le rosehip?

I le masani ai, i le togafitiga o le maʻisuka, o fualaau aina ia o le rosehip o loʻo faʻaaogaina. Latou te faʻapipiʻi ia i latou lava se aofaiga o mea aoga e mafai ona feagai ma se lisi atoa o faʻamaʻi, mo se faataitaiga, atherosclerosis, maualuga maualuga, ma, ioe, o le maʻi na tuʻuina mai.

Ua faamatalaina lenei mea i se aofaiga tele o le acid ascorbic, faapea foi ma isi vitamini, o le maualuga o lona mamafa e sili atu ona taua nai lo currants poo lemoni.

O le Rosehip e mafai ona onā i le maʻisuka, ma e mafai ona faʻaaoga e sauniuni ai e le gata o gaʻo. O ituaiga tī, faapea foi ma siva, o le a le itiiti ifo le aoga. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o fualaau ua tuʻuina atu e le o taimi uma e faatagaina, ma e mafua mai ona o le maualuga o le faʻaogaina o gaʻo vailaʻau faigofie faigofie.

O le mafuaʻaga lea ao leʻi faʻaaogaina sopo o le rose, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se tagata poto faapitoa. O le a ia faʻaalia le aoga o fua o le ai ai i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. I le tautala tuusao e uiga i aoga, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  • faateleina le puipuiga, lea na faʻavaivaia i malulu ma isi faamaʻi, e aofia ai mea faʻasolosolo,
  • o faailo o le toto maualuga e faʻapitoa,
  • o le fuainumera o le cholesterol ua faaitiitia, lea ei ai sona aafiaga lelei i le galuega o le fatu ma le vascular system as a whole,
  • ua faʻamamāina le tino mai toga ma toxini, lea e aʻafia ai le soifua maloloina o le maʻisuka i le lautele, e mafua ai le vave vave ona toe faʻaleleia.

E tatau foi ona maitauina e mafai ona faʻaaogaina risetaina ona o le i ai o carotene, pectin, faʻamalosi tino ma elemene o loʻo i ai. O le lisi o mea mulimuli e aofia ai vaega e pei o le uʻamea, magnesium, manganese, potassium ma isi. O lenei seti e mafai ai e oe ona faatumauina le atoatoa lelei o galuega a le tino. Ae ui i lea, ina ia mafai ona faʻaaogaina mea aoga uma i totonu o le maile, e matua fautuaina lava e mulimuli i fuamasi ma faʻaaogaina e tusa ai ma tulafono uma.

E faʻapefea ona faʻaaoga le maʻisuka ile laumei?

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau mai o le syrup rosehip i luga o le fructose i se falemaʻi, ae o lenei oloa o le ai ai se vaega tele o le suamalie. E lelei tele le faʻaaogaina o le rosehip infusion i le maʻisuka. Ua saunia e pei ona taua i lalo: 500 ml o vai kuka ma se sipuni sipuni o vine ua tuu i totonu o se vevela, tuu i le po. O le taeao e sosoo ai latou te inu ai 100 ml faatolu i le aso . O le a sili ona aoga le faaopoopo i ai o se uʻu lanumumu mumu, o le arai, viburnum, blueberries, currants, hawthorn i le oloa.

O le mea mamago e talafeagai lelei mo le sauniuni o se sosolo o le rosehip mo le maʻisuka. Ole fua ole laʻau ma vai e tatau ona faʻaaoga e pei o le fua muamua. Ua kuka le Rosehip i se vai vai mo le 15 minute, ona tuu lea o le susu mo le 2 itula e faʻaaoga. Ave le fualaau faasaina i le auala lava e tasi (afa itula ao le i faia taumafataga). E le gata i lea, e mafai ona e togi 2-4 vine i soʻo se isi lauti, faʻafefete, teuteu, aoga mo le maʻisuka ina ia sili atu ai ona lelei i le faʻamalolo o meatotino.

O le Rosehip o se faleteuoloa moni o vitamini, o lea e fai ai o se vailaau masani ma faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka. O le mea moni, o le a le fesoasoani i le fofoina o le maʻi, ae afai e faʻaaoga tatau, o le a fesoasoani e faatumauina se tulaga mausali.

Vitio: Faʻapefea ona filifili ma vaeluaina se rose vao?

Mai le vitio o loʻo mulimuli mai o le ae iloa po o le fea le maualuga e tatau ona faʻatau, faapea foi ma le auala e faʻagogo ai ma momoli ai:

O le maualalo o le kalori ma le faʻaogaina o faʻamaumauga e faʻapipii ai sulu siʻomaga mo le maʻisuka. O le a fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma feagai ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo le faia o se ava i luga o le rosehip i soo se taimi, ia teu se tamai sapalai o fualaau mamago i se nofoaga matutu, pogisa i le fale. Latou te taofia uma meatotino aoga mo le 2 tausaga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina fautuaga faʻapitoa.

O se tasi o togafitiga faʻaleaganuʻu, lea e masani ona faʻaaogaina e fai ma faʻaoga i le togafitiga autu, ua afaina i le maʻisuka. O le Rosehip e sili ona lauiloa ona o ana vailaau mo togafitiga. Ma faʻaopopo i le togafitia o se maʻi e pei o le maʻisuka, e faʻaaogaina foi i le togafitiga o le tele o isi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, atherosclerosis poʻo le maualuga.

E le o se mea faalilolilo le tali mai o le maʻisuka lelei i phytomedicines. I lenei itu, e le mafai ona le amanaia le vao o le rosehip e tele tausaga le tele o meatotino aoga.

E mafai foi ona inu, ma pe aisea e aoga tele ai le rosehip i le tulaga o se maʻi suka, pe faapefea ona saunia lelei mo se faʻamalologa, ma o a faʻamaʻiloga o loʻo i ai e faatatau i lenei phytogenesis?

Afai ua maua se tagata i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1, ona tausia lea o le lelei o le ola, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i nei tulafono:

  • faamalositino e le aunoa
  • matua tausisia le taumafataga,
  • ma saturate le tino faʻatasi ai ma elemene taua talafeagai.

O le tulafono mulimuli e mafai ona faʻataunuʻu pe afai e masani ona e faʻaaogaina le teuteuga o le rosewood mo le maʻisuka, faʻapea foi ma le teas poo mea faʻapipiʻi na saunia i luga o lenei faʻavae togafitiga. Faʻafetai i maʻisuka mulimuli, o le a mafai ona faʻamamaina le tino i le magnesium, potassium, iron, organic organic, ma isi mea aoga. E le gata i lea, o le maualuga o le vaitamini C. e iloa ai lona maualuga maualuga. O le a fesoasoani uma i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le maʻi.

O se tasi o faafitauli o loʻo feagai ma tagata gasegase ua maua i le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 2 o se faʻafitauli faʻavaivaia, lea e le mafai ona puipuia le tino mai maʻi eseese.

O le faafitauli lona lua o le fausia o le oneone ma maa i totonu o le gallbladder poʻo fatugaʻo, lea e mafua ona o le solia o le metabolic process of organism afaina.

O lea la o le la na faia mai i le ulu o le rose, poʻo le faʻaogaina o mea e faʻavaeina, o le a mafai ai e na tagata ona puipuia o latou lava tino mai le malulu, faapea foi ma le fausia o maʻa. O le mea lea, osofaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 (faʻapea foi ma le ituaiga 1) e mafai ai ona foia nei faafitauli uma e lua.

O le mea moni o loʻo i ai le tele o faʻailoga mo le maʻisuka e uiga i mea taumafa ma mea inu e le o se sailiga mo soʻo se tasi. Ae ui i lea, o le rose vao ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaleleia le soifua maloloina, lea e afaina tele i gase suka.

Afai tatou te mafaufau i le lelei o le aafiaga o le tino o le rose vao ma le maʻisuka ituaiga 2, i lona tulaga lautele e aofia ai vaega nei:

  1. Faamalolosia o le puipuiga o le tino, faʻavaivaia e le maʻisuka maʻi.
  2. Faʻaitiitia le cholesterol i le tino, lea e fesoasoani e faʻamalosi ai le galuega o le fatu ma musika.
  3. O le fuga o le Rosehip e mafai ai e oe ona faʻasaʻo le mamafa o le toto.
  4. O le faʻaaogaina o le teas ma mea teuteu e faʻavae i luga o sipuni o le rose e fesoasoani i le masani ai o le talo mai le tino, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fausia o maa i totonu o fatuga ma gaʻo.
  5. Afai e te faʻaaogaina vai faamalolo mai le sipuni o le rose, o le a mafai ai ona e faʻamamā le tino o toxins ma mea oona.
  6. O le Rosemary decoction i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le vaivai o le gasegase i le maʻisuka.
  7. I se tulaga e pei o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1, o le inuina o se vaiinu e faʻavae i luga o sipuni o le rose e mafai ona faʻaleleia atili le soifua maloloina.

Faamalologa o Meainu

I le faʻatinoga, e naʻo ni nai auala faʻamaonia e maua ai se vai inu maloloina mo le maʻisuka. O nei fautuaga e fautuaina e le gata i le lagolagoina o vailaau masani, ae faapea foi sui o togafitiga masani.

Ina ia saunia se mea inu vailaau e tusa ai ma le fua muamua, o le ae manaomia le 50 kalama o fualaau fou pe mamago o se vailaʻau togafitiga, faapea foi ma le 0.5 lita o vai ua tunu.

I le amataina, o fualago mama o le laau e tatau ona mulumulu lelei. Afai o fualaau fou e faʻaaoga, e tatau ona latou gaosia. E tatau ona sasaa mea e kuka ma kuka i vai inu, ufiufi ma se tapuni ma tuʻu i luga se afi. O le suka e tatau ona kuka mo le 15 minute, pe a maeʻa ona tape le afi ma tuu le susu i le mea e tuʻu ai mo le 10 minute. O le auga o le faʻamalolo e fautuaina e tatau ona faalua i le aso mo le afa o le tioata aʻo leʻi 'aʻai. Ole inu faapena o le a mafai ai ona faʻafefeteina le faʻafefe ma faʻaleleia lelei le gaioiga o totoga i totonu.

O le fua lea e mafai ona faia ai le laʻau faamalolo. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 1 sipunipuni o selu ua mamago ma le 1 ipu ipu suamalie. O pusi e tatau ona liligi i vai inu ma tuʻu le vai e tuʻu ai mo le itiiti ifo ma le 15 minute. A maeʻa lena, e tatau ona faʻamamaina le tuufaatasiga, ma o le a faʻamalieina le vai malosi faamalolo mo le faʻaaogaina. E fautuaina e ave le ti-vai i le afa itula ao lei faia se taumafataga.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o se togafitiga faʻasolo togafitiga e aoga tele, aua o le sauniuniga o ia vai mamago ma le vai fefe, faapea foi ma se vevela, o le a manaomia. O le lima o fualaau mamago e tatau ona sasaaina i totonu o se vevela ma sasaa ai vai i ai iina. O le a sili atu pe afai e te faia uma i le afiafi. E ala i le taeao, o le a faʻapipiʻi le faʻamalolo o le faʻamalolo mo le faʻaaogaina. O le inuina o le fua o loʻo fautuaina i ni vaega laiti i le aso atoa.

O le a le faʻaaogaina o le laau

O le faʻaaogaina o sipuni o le rose mo le maʻisuka e fesoasoani e faatumauina se maualuga maualuga o vitamini, o lona uiga o lau puipuiga o le a malosi malosi e tau ai faʻamaʻi eseese. E sili atu ona faigofie le ola i le maʻisuka pe a malosi le tino puipuia o le faʻamaʻi.

E le gata i lea, o fua o le laau e mauʻoa i minerale, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o totoga i totonu. O le laau e aofia ai le 8% glucose, o lenei faailoga e laʻititi lava.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le mataupu pe a tulaʻi mai le taifau e fautuaina ina ia faia e le aunoa. E aafia ai le tino e pei o lenei:

  • Aumai le suka toto i le masani
  • Fesoasoani i le tino e sili atu ona malosi le inisalini,
  • Fesoasoani e toe faʻaleleia galuega lelei o le pancreas,
  • Faʻamaʻoina le metabolism o gaʻo i totonu o le tino. O le faafitauli autu lea o maʻi uma, ma le maile e faʻasaʻo atoatoa,
  • I le faʻaleleia atili o le malosi o le tino puipuia o le tino, e faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi, ma o le maʻisuka e le alu i totonu o se gaioiga mamafa,
  • Faaleleia le galuega o le cardiovascular system,
  • Fesoasoani e faʻamaonia le gaʻo o le tino.

E mafai ona inu le vao vao ma le maʻisuka o se mea e puipuia ai pe afai e le tulaʻi le maualuga o le suka? O le mea moni, faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o soo se ituaiga, e mafai ona e inu i se lapisi teuteu e pei o se faʻasolosolo. E oo lava i tagata soifua maloloina e le afaina i le faʻaaogaina o lenei fale, e naʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka sili e manaʻomia tele na ituaiga.

Auala e faʻaaogaina ai le laau: fualaau mo le sauniuni o se mea teuteu

Mai le laau e mafai ona e faia se teuteuga, tiʻeli poʻo le lauti. O le mataupu autu o le togafitiga o le vevela e tatau ona faaitiitia ina ia le faaleagaina ai le fausaga o vine.

Kissel e tatau ona faaopoopo i le suasisi fou o le rosehip ua maeʻa ona uma. Ae ua saunia le lauti e tusa ai ma lenei fuataga: tata le vine i totonu o le fagu, sasaa le sipuni 1 lita o le vai inu ma tumau i luga o le vai vai mo le 15 minute. Ma 2 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, inu 100 g o lenei lauti, ua lava lea e aʻafia ai le tino.

E mafai ona inu i luga o le laʻau ma isi mea e maua ai le maʻisuka? E le gata o mafai, ae tatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua tuʻufaʻatasia lelei le laʻau ma le lauʻau. Saunia se teuteuga e tusa ai ma lenei fua: ia fai fasi laʻau ma vine i ni mea tutusa ma liligi le 0.5 l o vai inu i luga o latou. Faatali mo se itula seʻia oʻo ina faʻaoʻo le susu. E mafai ona e inuina i soo se aofaiga ae le o le lauti masani.

E mafai ona e galue malosi ma saunia se teuteuga o vaega nei:

  • Rosehip (3 vaega),
  • Hawthorn (3 vaega),
  • Plantain (3 lau),
  • O pi pi (5 vaega),
  • Lingonberry (7 vaega),
  • Mint (2 pepa),
  • Blackberry elder (2 vaega),
  • O sina mea itiiti.

A e faʻafefiloi mea uma, sasaa 2 sipuni tele o le 0.5 lita o le vai, faʻaauau e faʻaoso i luga ole vai vai. Ia inu vai inu i le afa afa o lenei broth i le aso atoa.

Rosehip ma le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia i le faʻafitauli o le gasegase i le tino o le maʻi, o le mea lea o le galuega autu o le maʻisuka ia te ia lava o le faia lea o taumafaiga uma e faʻaitiitia ai taunuuga o nei faaletonu. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai meaʻai faapitoa ma lelei.

O le teuteu o sulu o le ulu o le satu e faʻaputu ai le tino o le tagata ma le tele o mea aoga, e aofia ai:

  • se tele o manganese ma uʻamea,
  • Vitamin E, PP, K,
  • lycopene
  • suauu eseese
  • tannin mea
  • vailaau oona
  • pectin.

Ae o le mea sili lava, o le rosehip e aofia ai le vitamini C - le mea lea e taʻua o le ascorbic acid. O lenei vaitamini o loʻo i ai se aafiaga faʻafouina i le tino o le tagata, e puipuia ai le fausiaina o siama gasegase, ma o se faʻamalosia malosi foi.

O le mea e malie ai, i le faʻaopoopoga i nisi o mea aoga, o le soupeti o le rosehip e matua fautuaina e inu le itiiti ifo ma le faalua i le vaiaso i tagata e galulue i atinaʻe e gaosia ai vailaʻau eseese. E talitonuina o le teuteu o lenei mea fesoasoani e fesoasoani e faʻamaʻo ai vailaau ma toxins mai le tino o le tagata.

Mo le maʻisuka o ituaiga muamua ma le lua o faʻamaʻi, o faʻamatalaga glycemic o soʻo se meaʻai ma mea inu o loʻo i luga o lisi o aso taʻitasi e taua tele. O le lapisi o le Rosehip e leai lava se fuainumera o le faasinomaga, o lona uiga o le fesili pe mafai ona inu lenei inu ona o le maʻisuka e le manino - e mafai!

O gasegase e masani lava ona faitio i le le lava o le malosi ma le leai o se leo i le tino atoa. Rosehip, ona o le tele o le acid ascorbic i lona tuufaatasiga, fesoasoani e faatumauina le malosi o le tagata ma tausia le soifua maloloina mo le tele o tausaga.

Faʻamanuiaga o le inu i le maʻisuka ituaiga 2

I le tele o mataupu, o le maʻi suka o le ituaiga lona lua e faʻapena foi ma isi faafitauli, e pei o le oso i le toto, ma le faateleina o le cholesterol toto. O se teuteuga o vine o le rosehip e fesoasoani i le faatonutonuina o le galuega o le tele o auala ma okeni.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le pulumu decoction ei ai aʻafiaga lelei nei i le tino:

  • fesoasoani e faʻaitiitia ma taofiofi faiga faʻapitoa,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract
  • Faʻasalaina le faʻasologa o toto
  • faʻamalosia le faʻapipiʻi o meaola vaaia,
  • puipuia ai faafitauli o le ate,
  • faatelevaveina le faagasologa o le faamaloloina o manuʻa i luga o le paʻu,
  • faʻamalosi le fusia o le ponaivi i le tulaga o le faʻaleagaina.

Auala e faia ai se meainu

I le aso i le toetoe lava o fale talimalo e mafai ona e maua ai le sipuni ua saunia-o vine, saunia i luga o le fusi. E le faasaina le fructose mo le 'ai e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. Ae e tatau ona e malamalama e mulimuli ane, o le siva o le siva o le a sili atu ona suamalie, ma o lenei mea e sili ona leaga ma matautia mo togafitiga. Mo lenei mafuaaga, o le mea sili ona fetaui o le sauniuniga tutoatasi lea o le teuteuga.


O le susu ua saunia e pei ona taua i lalo.

  1. O le sipuni sipuni o vine o le rosehip ua sasaaina i totonu o se fagu tioata poʻo le vevela ma sasaa atu i le afa-lita o vai inu.
  2. O le atigipusa e tatau ona afifi i se solo ma agavale mo le tele o itula, sili atu i le po atoa.
  3. A maeʻa ona ofuina le susu, e mafai loa ona e inu.
  4. E tatau ona inu le vai i le tolu taimi i le aso i le tasi le itula ae leʻi faia se taumafataga o le 100 ml.

E matua taua lava le faaopoopo i le paluga ma le tele o vine o le arasi, o le vine, lanu povi povi poʻa.

Sauniuniga saogalemu

E ui lava i le mea moni o le oso aʻe i le maʻi suka e le gata ina faʻasaina le 'ai, ae faʻamalosia foi, e ui i lea, o le tapulaa ua tuʻuina atu i le tele o le naunautaiga o le vai inu mai lenei togafiti faʻamalolo.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona o mai faatasi ma faafitauli e fesootaʻi ma le maualuga o le manava o le manava, ma o le teuteu o sopo o le rose e mafua mai i le maualuga o le vitamini C e fesoasoani e faateleina ai lona maualuga, ma mafua ai ona osofaʻi le gasegase masani ma gastritis.

O se maʻisuka e tatau ona manatuaina e leai se suka poʻo ni suka e faaopoopo i le ava rosehip. O le susu e faia i vasega: 15 aso pe a ma le 15 aso. O lenei faiga e faʻamatalaina i le mea moni e faapea o le maile e oso ai le calcium mai le tino, ma o lona faʻalauteleina faʻaaoga e faʻaleagaina ai le tulaga o le ponaivi.

O le Rosehip o se tasi lea o togafitiga sili ona lauiloa ma lauiloa. O le toʻatele o tagata e faʻamoemoe e faʻaleleia lo latou tulaga e ala i le faʻaaogaina o filo lanu mumu mumu sesega i ituaiga eseese.

O Rosehip ei ai tulaga faʻapitoa faʻapitoa, o le mea lea ua faʻaaogaina ai lenei laau o se tasi o auala mo le togafitia o le maʻisuka.

O palaʻau ma sui o fomaʻi faʻapitoa ua faʻaaogaina faʻasolosolo sopo mo le togafitiga o faʻamaʻi mo le tele o tausaga. Ua leva ona lauiloa le gauga Rosehip ona o ona aafiaga faavavega i le tino o le tagata ma le maʻisuka ituaiga 2.

Rosefits Benefits

Fans of medicine medicine, masani lava, faʻaaoga sisi o le rose i le togafitiga. O fualaʻau o loʻo i ai vailaau aoga e gaoioi i faʻamaʻi nei:

  1. atherosclerosis
  2. maʻisuka malosi
  3. toto maualuga

Rosehip, po o le lauiloa e pei o le "rose vao", e fua mai i fualaʻau, lea e tele taimi e sili atu ona maualuga nai lo currants ma lemoni.

Muamua lava, e taua le matauina o le maualuga o le maualuga o le acid ascorbic i le tui.

Faʻafetai i le le faʻalogoina-o le fua o le vitamini C, ua maua ai le lauiloa ma le lauiloa. O le Rosehip e aofia ai le tele o le acid ascorbic, o lea e masani ona faʻaaogaina laau e saunia ai:

E masani lava, o le i ai o se aofaiga tele o vitamini C e le na o le pau lea o le aoga o sulu o le rose. O le natura ua ofoina atu lenei laau ma le tele o isi vitamini ma minerale.

Ituaiga 2 maʻisuka ma luga o le alofilima

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e aofia ai le tele o tapulaa ma faʻasa. I le faaopoopo atu i le tapuni i luga o mea suamalie ma meaʻai gaʻo, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faaeteete i le 'aina o fualaau aina ma suamalie, faapea foi ma meaʻai ma meainu e faavae i luga.

O le tele lava o taimi, o le tele o risisi e afaina i tagata e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, ei ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga:

O fua nei, e tusa lava pe aoga uma, e matua faasaina lava i le maʻisuka ona o le maualuga o le mea e faigofie ona gaosia i le maʻisuka.

O se tagata gasegase i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete i taimi uma i le faʻaaogaina o fualaʻau. E le o se mea e ofo ai le tele o le maʻisuka e popole e uiga i le fesili pe mafai ona faʻaaoga sisi o le rosa e le afaina ai lo latou ola maloloina. I le lautele, o le faavae lea o meaʻai mo le maʻisuka.

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona siosiomia e ituaiga uma o faʻasagaga. Ae ui i lea, e mafai ona latou faʻaogaina ma le saogalemu ia sulu o le rosa e faʻaleleia ai le soifua manuia lautele, e vevela e le maʻisuka.

O le Rosehip e i ai lona tele o togafitiga faʻafefesa ma puipuiga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faaleleia le puipuiga, faʻavaivaia e faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • maualalo le cholesterol, lea e masani ona faʻaleleia le gaioiga o le tino cardiovascular,
  • faʻamalolo le maʻi vaivai vaivai,
  • faʻamamaina totoga, aveese faʻamaʻi ma toxins,
  • faʻasolosolo le tafe o le urine ma le talo.

O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai mea e manaʻomia muamua. O se tasi o autu autu o le tuʻuina atu lea o le tino ma vaega o vailaʻau uma.

O le Rosehip i le maʻisuka, e sosoʻo le tino o le maʻi ma mea uma e tatau ai:

  1. faʻatau
  2. pectin
  3. elemene taua: manganese, potassium, iron, magnesium, uʻamea.
  4. vailaau oona.

O lenei seti o mea e mafai ai ona tausisia le lelei o le tino.

Mo mafuaʻaga faʻamoemoe, o se tagata e maua i le maʻisuka ua faʻavaivaia lona tino, e le mafai ona tuʻuina atu le puipuiga talafeagai o le tino mai le aʻafia ma le malulu.

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o le gasegase, e taʻitaʻia ai le faʻalavelave i le gaioiga o ni mea taua se lua: o le gall vladimir and kidneys.

Faamolemole ia matau: o le faʻaaogaina o sopo o le vaega o se vaega taua o puipuiga e taofia ai le fausia o maʻa fatu. O le Rosehip decoction e fesoasoani foi e aveese maa o iai.

O suauu mamago e seleseleina na oi latou lava pe faʻatau i se fale talavai. Ina ia saunia le vitamin decoctions poʻo le teas, e tatau ona e faʻaaoga na o fua na aoina i le tautoulu.

O mea uma lava e aoina aʻo lumanaʻi le malulu. O fua e tatau ona i ai se lanu mumu po o le uliuli enaena. O fua na aoina ua gaosia i totonu o se masini vai poʻo se ogaumu.

Mai i faʻavao faʻamafanafana mago e faia se decoction vitamin. Mo le 0.5 lita vai, ua lava le ave o le sipuni se tasi o fua o le vao. O le gaʻo ua vaivai ile vai vai mo pe tusa o le 15 minute. E tatau ona e inu i se mea teuteu ao le i fafagaina 2 taimi i le aso.

O le isi filifiliga e talafeagai mo le maʻisuka o se teuteuga o laʻau fuamalie ma oso aʻe sipuni. O mea uma lava e maua i le tutusa tutusa, 0.5 lita o le vai inu, ua faʻafefete le susu mo le 1 itula. O le mea e maua mai ai le suavai e mafai ona faʻaaoga e pei o lauti.

Faʻamatalaga o loʻo i ai nei

E tele ma aemaise lava le maʻisuka e fiafia i le fesili pe mafai ona faʻaaogaina le rose vao ma lenei faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻamau. O le mea moni o lenei laau e tele naua mea aoga e faigofie ona malamalama ai. Ae ui i lea, e le o lona uiga o lenei mea e tatau ona faʻaaoga tele.

Muamua, e tatau ona e manatuaina o fatu o le rosehip o loo i ai le suka, lea e tatau ona amanaia pe a oo mai i le faitauina o iunite falaoa. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e faaopoopo le suka pe sui foi i vai faamalolo ua saunia i luga o lenei faavae.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le soifua maloloina o le maʻisuka, e fautuaina e aoina fua o fualaʻau i latou lava, pe, pe a faʻatau i latou i se fale talavai, ia faia le filifiliga e faʻafeiloaʻi ai tagata e faʻatuatuaina.

I le faaiuga, ou te fia faaopoopo atu i luga o le suka suka o le maʻisuka e mafai ona maua ai le tele o le soifua maloloina pe a e tausisi i fautuaga oi ai nei e uiga i le sauniuniga o vailaau faafomai e faavae i latou ma le taumafaina.

Rosehip - o se laʻau vao vao lautele ua leva ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaau faʻalaʻau. O mea faʻamalolo e maua ai e le gata i fua o fua o le laau, ae aʻa ona aʻa ma lau. O le Rosehip i le maʻisuka ei ai sona faʻalavelave faʻapitoa i le tino, o lona masani masani e fesoasoani e taofia le alualu i luma o le maʻi.

O aʻafiaga o le rosehip i le tino o loʻo maua i le maʻisuka

Rosehip - o se laau e aofia ai le tele o microelega e sili ona taua mo le tino o le tagata, meaola e masani ona faʻaaogaina ma fualaʻau.

O fua o fua o le vao e mauʻoa i le acid ascorbic, e 50 taimi sili atu vitamin C i totonu oi latou nai lo lemoni.

O mea faʻamalolo o le laau o loʻo faʻamatalaina foi e le mea o loʻo i ai le acidic nicotinic, vitamini K ma le E, o se vaega tele o vitamini B, pectins, flavonoids, suauu taua, anthocyanins, ma mea faʻasaina i totonu. O le Rosehip e aoga tele mo tagata matutua ma tamaiti, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona faʻaleleia le faagasologa o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamalosia le puipuiga o le tino, ma faʻaleleia le tulaga o puipui tetele.

O le Rosehip i le maʻisuka malosi e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi o ituaiga muamua ma le lua. O le satu o le tino ma mea o loʻo faʻaaogaina faʻasolosolo o le laau e fesoasoani i:

  1. Faateleina le malosi o le tino,
  2. Faʻaitiitia o le cholesterol leaga, lea ei ai le aoga aoga i le setete o toto ma le muso o le fatu,
  3. Le faʻamamaina o fualaau oona ma meaʻai mai i le toxins ma toxins,
  4. Faʻafouina o le tino,
  5. Faʻaauau le faʻaaogaina o bile,
  6. Faʻaleleia o le ate ma le fatu fatu galuega.

O le aʻafiaga o le tino i le faʻaaoga masani o togafitiga o le suʻepaʻe e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le metabolic process, faʻaleleia le pancreas, ma faʻateleina le gasegase o gaʻo i le inisalini. O lenei tino-mea masani e sili ona aoga mo le maʻisuka ma le naunau e faateleina le mamafa.

O le faʻaaogaina o teuteu ma mea faʻapitoa e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, lea e faʻaleleia ai le soifua manuia lautele, faʻamavaeina le ulu o le ulu ma lagona le toʻa.

O fua o le vao e maua ai se aoga aoga i luga o le tino. Tagata moe Rose moe lelei, o latou psyche e sili atu ona puipuia i tulaga faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le susuga mama ua toetoe lava leai se eseesega mai vine fou. O fualaau mamago lelei e aofia ai le seti atoa o elemene taua, ma o latou faasino igoa e na o le 25 iunite.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le rose vao i le maʻisuka

O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 o le a na o se aafiaga lelei i luga o le tino pe afai e tausisia tulafono mo lona faʻaaogaina. E le tele naua, aua o le mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a le faigata.

O le faʻaaogaina o le rosehip decoction i le maʻisuka ua toetoe lava a leai se faʻailoga. Faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina na o tagata gasegase e maua i le gastritis ma le maualuga o le eletise ma faʻamaʻi ulinging o le digestive system. O le faʻaaoga tele o rosepost decoction e mafai ona faʻateleina le eletise, lea o le a oʻo atu ai i se faʻavavevave o maʻi faʻaletonu masani.

I se tulaga e le masani ai, o mea manogi e afua ai ona afaina ai. O tagata e i ai se vavave i allergies e tatau ona amata togafitiga ma ni togi laiti o mea teuteu, mea e faʻaoga, poʻo isi mea.

I aso popo o le phytotherapy, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa ia suiga i le soifua maloloina atoa.

Rosecipe recipes mo le maʻisuka

O le Rosehip i le maʻisuka e faʻaaoga i auala eseese. E teuteuina teuteuga ma meaʻai mai vine, e mafai ona e faʻavasegaina le faʻailoga ma le keleni poʻo le siama e faia mai fualaau aina ma le faʻaopoopoga o mea suamalie. Faʻaaoga ma le le faʻasalaina.

O le tele lava o taimi, e faʻapipiʻiina ai tapuvae faʻatasi ma isi mea totino, lea e naʻo le faʻapupulaina o aʻafiaga o togafitiga o togalaau.

Aʻo sauniuni sauniuniga o togalaau e faʻaaoga ai vine, ia fautuaina e muamua le fufuluina o fua i totonu o se paluga. O lenei mea o le a faʻapupulaina ai le saturation o le vaega autu faatasi ai ma elemene taua.

O le gelini e faia mai i sipuni o le rose e aoga foi i le maʻisuka. E masani lava, e le o iai le suka. Vaʻai taumafa o le suamalie e faigofie:

Kalu le kuka - o le mea sili ona lelei i ona vaega mo se taumafataga i le afiafi po o se leva o le aiga o le afiafi. E mafai ona fai mafiafia poʻo vai e faalagolago i au mea e te manaʻo i ai, o le meainu e lelei lelei ma le kuka.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o sipuni o le rosa mo le faia o siamu, lea e mafai foi ona faavae i luga o vine o viburnum ma blueberries. Nai lo le suka, e faʻaaogaina se suauu. O le Rosehip jam o le a avea ma puipuiga tele mo le malulu malulu.

Briar i tagata e maua i le maʻisuka e le na o le mafai, ae tatau foi ona e ulu atu i lau meaai. O lanu lanumumu lanumoana o se punavai masani o elemene pito sili ona aoga. O teuteuga ma mea e fesoasoani ai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka, faʻateleina le lagona masani o le tino, ma faʻaitiitia le popole.

O togafitiga faʻapitoa e le mafai ona suia atoa le togafitiga o fualaau mo le maʻisuka, ae o la latou faʻaaoga e faʻaititia ai le manaʻomia mo le tele o fualaau, ma e le tatau ona e musu e fesoasoani i le natura.

Ua leva ona lauiloa tagata mo le faamaloloina o meatotino o se ituaiga o laau e pei o selu. I le natura, e tele ituaiga o laau toto, o nei mea uma o ni laau uumi e oo i le tolu mita le maualuga. Ina ia saunia se teuteuga o le rose, lea o le a fesoasoani e taulimaina ai faafitauli o le soifua maloloina, o fua o le laau lava ia e faʻaaoga saʻo, e aoina i le ogatotonu o le autumn. Ae mafai e tagata uma ona inu i lenei vai faamalolo? O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka, ae maise lava le ituaiga lona lua, e masani ona latou fesiligia fesili e uiga i le ono mafai ona 'aina ni meaʻai poʻo meainu. E mafai la pe le mafai ona inu se teuteu lapisi mo le maʻisuka ituaiga 2?

E faʻafefea ona kuka meaʻai ma teuteuga?

O le a sili ona saʻo le faʻaaogaina o ituaiga fualaau mamago. E mafai ona saunia tutoatasi pe faʻatau i se fale talavai. E tatau ona maitauina, i le sauniuniga o mea e teu ai, deco deco ma teas, na o na fua na aoina i le taimi o le tautoulu e mafai ona faʻaaogaina. O totogifuapauina uma, pe a oʻo mai i le sauniuniga a le tagata lava ia, e tatau ona faʻataunuʻuina aʻo leʻi amataina le kiona. E tāua le faʻapitoa o sulu o le rose i se mea lanu mumu po o le uliuli. O loʻo gaosia i totonu o le ogaumu poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se masini faʻamago.

I le talanoa tuusao e uiga i le sauniuniga o le susu, lea o loʻo i ai se faʻateleina o le fualaʻau, faʻalogo i se lisi atoa o taga. Mo le 500 ml o le vai, o le a lava lea e faʻaaoga ai le tasi tsp. fualaau suamalie. A maeʻa lenei mea, o le a manaʻomia le faʻavaivaia o le kulupu mo le 15 minute i totonu o le vai taʻele. E le gata i lea, e susulu le susu, faʻapipiʻi ma mafai ona mafaufau e sauni mo le faʻaaogaina. E fautuaina ina ia 'ai muamua ae le i faalua ile 24 itula.

O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamaonia ai le suka o le toto. Ina ia mafai ona ausia se tali talitutusa, e mafai ona e auai i le sauniuniga o le faʻaoga. Faʻatasi ma se faamai o le muamua ma le lona lua, o sauniuniga e faia e pei ona taʻua i lalo:

  1. o mea uma e manaʻomia e aoina, e pei o le vao vao ma lau lauʻau. O le vaega mulimuli o le a naʻo le faʻateleina o meatotino lelei o le afaina, e aʻafia ai le maualuga o le suka ma isi faailo taua,
  2. mea e tatau ona faʻaaogaina i le tutusa tutusa. A maea lea ona sasaa atu lea i le 500 ml o le vai kuka ma faʻafefe mo le 60 minute,
  3. o le mea e maua mai ai le suavai e mafai ona faʻaaoga lelei e avea ma lauti masani.

O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le 1, o se tulaga maʻi e le mafai ai ona faʻaaogaina ituaiga vine, fualaau faisua, ma fualaau. Ae ui i lea, o sea faʻasalaga e le faʻaaogaina i sipuni o le rosa, i le taimi lava e tasi, o le le gauai atu i faitioga o le a le taliaina.

O le a le faʻamalologa?

O le mea lea, i le taua i le maualuga ma le maualalo o le toto toto, le teuteuina o le rosehip mo le maʻisuka, infusions ma fualaau e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma. Tagata faʻapitoa e gauai atu i se lisi o faʻasalaga. Muamua lava, e tatau ona amanaia se taua tele o le suka, e tusa lava pe o le natura, ae tumau. O le mea lea, o le faʻaaoga soo o sopo o le rose o le a mautinoa ai le faateleina o le suka toto.

I le tautala e uiga i le le taliaina o le faʻaaogaina o teuteuga, latou te gauai atu ai i le mea moni e le manaomia lenei mea i le mafaufau, e taua i na gasegase maualalo le toto. E ui o le faʻateleina o gaoioiga o nei faailoilo e leai se tulaga e fautuaina ai e faʻaaogaina le malosi o le ava malosi.

O le i ai o thrombophlebitis, endocarditis, faapea foi ma le faateleina o le thrombosis ma isi maʻi e fesootai ma le faafitauli o le totoina o le toto e tatau ona manatu o se faalumaina. O le mea moni e faapea o laʻau o le rose o loʻo faʻailoaina i meatotino e faʻateleina ai nei tulaga faʻapitoa. E le gata i lea, o le maʻi o le ulcer, gastritis e tatau ona manatu o ni mea e le atoatoa. E taua foi le gauai atu i le gafatia o gauga e faaoso ai le faʻaumatia o le nifo nifo, se pale maualuga maualuga o le kulimi i le gutu.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o sipuni o le rosa, o lona lisi maualuluga o mea aoga e taua tele. O le avanoa e tatau ona mafaufauina o le taliaina o le sauniuniga o teuteu, infusions ma isi meainu. Ae ui i lea, latou te le maua i taimi uma se aafiaga lelei i le toto, ma o le mea lea ua fautuaina ai e te faamasani muamua oe i le solia ma talanoa i se fomaʻi.

O i tatou uma lava e masani i le vao vao. Talu mai le laʻitiiti, o tinamatua ma tina ua fafagaina i tatou i se teuteuga o nei fua ina ia mafai ai ona faateleina le puipuiga. Ae o le a se mea tatou te iloa e uiga i le maile i luga o le maʻisuka, oa aoga o le a aumaia mo le maualuga o le suka. O le a matou talanoa e uiga i lenei mea i lenei tusiga.

I le amataina, o le rosehip e le na o le vaitamini C. O fua e tele foi le totoina, vitamini B1 ma le B2, o le vitamini E. Rosehip e mauʻoa i meaola oona, o suauu ma elemene taua. Ma ia malamalama i aoga moni mo le maʻisuka, sei o tatou tilotilo pe faapefea ona aʻafia le rosehip i le tino o le endocrine, metabolism ma isi galuega a le tino e fesootaʻi ma le maʻisuka.

O fea oi ai le manuia o le paʻu o le rose mo le maʻisuka

  • Vitami C - suauu vai, pe a uma le faʻavelaina o loʻo teuina i le 50% o le aofaiga. O ia na viia le rose vao, o se mea sili ona lelei mo le faaleleia o le soifua maloloina. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le puipuiga, faʻaleleia le tulaga o le paʻu, fesoasoani i le faʻamaʻi faʻamaʻi. I le maʻisuka, e taua ona e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o galuega a le pancreas.
  • Vitamin P , poʻo masani. O se vailaʻau suamalie e suavai, o lona uiga e ulu mai foi i totonu o le tino e ala i le pulupulu susuga. Faʻaauau le toto toto ma faʻaitiitia le mamafa o le toto. Fesoasoani i le taua ma le. E saʻo lava i luga ole maualuga ole suka, faʻamalosia ile insulin ma le gaosiga o le inisalini e le tino e le afaina.
  • Vitamin B1 pauu pe a vevela, o lea e matua faigata lava ona maua mai i le sipuni o le rosa. O le sua suamalie e faʻatau atu i falemaʻi e faʻafefeteina foi.
  • Vitamin B2 E gafatia le vevela, vai e mafai ona sosolo, ma e aofia ai i le tele o mea i luga o selu. Auai i le metabolism o le carbohydrate ma le glycogen synthesis. Fesoasoani e togafitia Alzheimer's (). Faamalosia mata ma aafia ai le soifua maloloina o le paʻu ma le lauulu. Faʻateleina le faʻamalolo manuʻa. Mai meatotino o lenei mea, tatou te iloa ai e fesoasoani e tau faasaga i mea e mafai, ma faʻamalosia le tino atoa. Ae faapitoa lava, e le afaina le maʻisuka.
  • Vitami K - fualaʻau suamalie suamalie. O le mea lea, e mafai ona maua mai i sipuni o le rose pe afai e te sasaa suauu i luga o fua ma 'ai ma se sipuni. E le mafai ona maua le vitamini e ala i deco deco and juice.
  • Carotene ma Vitaminini E faʻapea foʻi faʻafitauli i vai, e pei o le vailaʻau K.
  • Malic ma fesoasoani tau citric . Auai i faiga faʻavaomalo o le tino. Toto maualuga o le toto ma faaleleia le tulaga o le paʻu.
  • Potassium - faʻatonutonuina le paleni o le vai, ma fesoasoani i le magnesium ia gauai i le tino. Ua uma ona ou tusia e uiga i aoga o le magnesium i le maʻisuka faafomai.
  • Omea - mea taua e aʻafia ai le fatuina o le hemoglobin i le toto. E manaʻomia mo le faʻaaogaina o vitamini B.
  • Manganese - o se tasi o nai elemene o le maile lea e afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E masani ona inu e avea o se mea faaopoopo i mea taumafa e maua ai le maualuga o le maʻisuka.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo i ai le lelei o le gaogao i le ola maloloina o le maʻisuka. Ma e le gata o le faʻaitiitia o le suka, ae faʻamalosia foi le tino atoa.

Auala e faʻaaogaina ai le siʻusiʻu rimati mo le maʻisuka ituaiga 2

A mafai ona faʻaumatia se taʻifau, e aunoa ma le popole tele. Faʻatasi le faitauina o vailaʻau faʻamalosi, ma faia le tui talafeagai. Ae o mea uma e sili atu ona faigata, aemaise lava pe afai e puleaina e le maʻisuka lona maʻisuka i naʻo se meaai.

O le susunuina o le rosehips calories mai le 50 i le 284 kcal ma gaʻo - mai le 14 i le 48 i le 100 kalama. O lona uiga o loʻo tulaʻi mai i luga o sipuni mai le 1.4 i le 4.8. O lenei eseesega i tulaga faatauaina e mafua mai i le tulaga o le tuputupu aʻe o sulu o le rose. O le vevela o le tau, pe a fua le fua, o le a sili ona suamalie. I totonu o latitudes i matu, o le tuputupu ae maualalo-kalori ua tupu.

Pe a sauni se mea teuteu o lili rose i le fale, e masani lava ona tutusa le 1 ma le 3. O le 100 kalama o fualaau aina i le 300 ml o le vai. E aliali mai o le ai ai ni meaʻai falaoa mai le 0.3 i le 1.4 i le 100 kalama o decoction. Ma o lenei mea e aunoa ma le faʻaopoopoga o le suka, pei o le tele o tagata e le o maʻisuka e pei.

E fesuisuiai o le faʻaaogaina lelei o sulu o le lili e moni lava mafai ona avea ma faafitauli o le carbohydrate , lea na le amanaiaina i le sauniuniga o le taumafataga.

O fualaau mai i le rose, po o le sipuni e sili atu, o loʻo i ai le tele o mea inu.

O lea la, e tatau ona mafaufauina le tuuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi e fuafua ai mea inu. Taumafai e faʻatau fua e seleseleina i nofoaga malulu ma latū. Afai e te aoina le rose, e te mafaufau i le XE i tulaga maualuga. E sili atu nai lo le sili atu nai lo le taulimaina mulimuli ane.

O le a se isi mea e mafai ona e inuina i le maʻisuka, faitau le vaega.

E mafai ona e iloa e uiga i taʻiala mo le maʻisuka i le vaega.

O le laau mai le aiga o Rosaceae, e viia e tusisolo ma tusiata, ua lelei ona totoina i togalaau ma sikuea. E le pei ona matagofie lona aiga, o se paka po o se rose vao e taua mo mea taua o ona fua. O vao togavao o Thorny e leai se faʻalelei ma faigata ile taumalulu. Faʻapefea ona faʻaaogaina le rosehip mo le maʻisuka ituaiga 2? O a mea e avea ma puna o le mana faamalolo?

Ua faʻamaluluina ma faʻafouina le Rosehip. O fea e sili atu?

O le igoa Rusia mo le togavao e mafua mai i lala ua faʻasalagaina i vao tuitui. E taʻua foi o le namamona pe mafai foi ona oso. Mo togafitiga faafomaʻi, e masani lava ona faʻaogaina aloiafi. O lo latou aoina o loʻo faia ia Setema-Oketopa.O le lanu o fualaau aina e sili ona eseese: mai le lanu moli i le enaena, ma le lanu. O le tele o ituaiga - fulafula, oval, foliga o le fuamoa, e foliga tutusa ma se afifi.

O eseesega o lili rose e eseese i latou lava ma le tele o fua. E mafai ona oʻo i le 5 cm le lautele. Ua faʻamautuina o laʻau o loʻo i ai se lanu mumu mumu, o taʻitaʻi i totonu o le 'acids acid content. O lenei meaola e manatu e sili atu le manaia.

O fua e masani ona faʻaaogaina. Mai le vao vao e faigofie lava ona saunia se vitamin decoction maloloina e faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino. E mafai ona e 'ai fua, ae o puipui i totonu e lauulu. O le tele o vine e tele-fatuina o se mea e pala, e manaia pe susulu. Ina ia tofo o latou oona-suamalie, astringent.

Tannins na maua i aʻa ma lau, ma sa i ai le suauu i fatu. O aʻa o le laau e togafitia i le fausia o maa i le vevela ma le talo. O le afu o laʻau laʻau e fesoasoani i le tiga o le manava o le fatu.

Oona, e pei lava o isi fua, o fualaau o le kinnamon roses e le oi ai. O le pulupulu o le pulupulu o vavao mamago ma le fou ua matua ese lava i totonu o mea o loʻo totoe o mea taumafa o loʻo totoe:

  • proteins - 4.0 g ma le 1.6 g, faasoasoa,
  • carbohydrates - 60 g ma le 24 g.

Malosiaga tau eletise e faalagolago i le tele o le carbonborate tuufaatasia. O fualaau aina suamalie ua 252 kcal, fou - 101. Pe a teuina, o le a faateleina lo latou caloric. O fualaau mamago e "itiiti" le toe maua mai i fualaau o gaʻo. Paʻu laupapa ua tapunia, fagu po o taga e faʻaaogaina e fai ma pusa. O le eletise mai fualaau mamago e sili ona tausia i totonu o fagu tioata. O tioata e le moa, ma le le mafiafia o le acid ascorbic, e tusa ma le 18% i vine, e le o faʻamaʻiina i ia pusa.

Vailaʻau e mafai ona suauu vai ma C 2 - o le faʻaaogaina autu o metabolic processes

O mataupu faʻale-tino e taua tele i le metabolism. E mafai ona latou faʻamalosia. O le ascorbic acid e faʻatuai ai le faʻamalosi o le oxidative, o le antioxidant. O le vitamin C e faʻaosoina ai le faʻavaeina o amino acids, o mea ia e fausia mo le palatini.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le acid ascorbic, e sili atu le faʻaogaina o le tino o le tino i le tino, ma faʻamautu ai le maualuga o le cholesterol. I le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina laʻau o le rosa, o loʻo faʻaleleia totoga uma o le toto, o le mea lea, o le tetee atu i aʻafiaga faatosina (faʻamaʻi, fesuiaʻiga fesuiaiga i le vevela o le vevela) e faateleina.

Ole aoga ole acid ascorbic e maua mai i gaʻo gaʻo ma gaʻofaʻila i le fua o May. O le manaoga o le tagata matua e tusa ma le 70 mg i le aso. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka o loʻo faʻaalia le faʻalauteleina o le vailaʻau C i le aso 100 mg. O lana "paaga" i le faatonutonuina o le metabolism o le vailaau o le riboflavin, lea e taua foi o le vitamini B 2.

E manaʻomia mo le fausiaina o toto mumu toto, e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o le manua o le paʻu. O le mucous membranes o totoga o le vaʻaia ma le nutimomoia (manava, intestines) e maua, faatasi ai ma vitamini B2, puipuiga mai aʻafiaga leaga (pale o le la, siosiomaga faʻamaʻalo) ma meaʻai i sosoʻo.

O complexities vitamin complexes i totonu o le tino ua faʻaumatia e ala i le gaioiga o le ava malosi, vailaau faʻamaʻi, nicotine. O le manaʻomia o se tino maloloina i le riboflavin e tusa ma le 2.0 mg i le aso, o le maʻisuka e manaomia ai le 3.0 mg


Tea mai le sipuni o le rose e tuʻuina atu e inu ai ma le mumu o le ate ma vaivaiga lautele o le tino

O faʻasologa sili ona lelei mo sulu o le rose

O le faatonuina o vailaau o le aia tatau a se fomaʻi atamai. O le maʻi suka e masani lava ona faʻapipiʻiina ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻaoga o le tino, ma le puipuiga.

Faʻailoga masani mo le faʻaaogaina o sipuni o le rose:

  • gastritis ma le maualuga o le malosi o le sua oona,
  • afaina i le acid ascorbic,
  • tasi le le faapalepale i togalaau.

Muamua e tatau ona faia se suʻega maeʻa, e faʻamautu ai se faʻamaonia saʻo.

Faatasi ai ma se labile foliga o le gasegase o le gallbladder ma le ate, o le aoina o le kinnamon e tulai mai fualaau aina e faaaoga faatasi ai ma St. John's wort ma le oneone o le ola pea, sisi o sana, lulu o avo, ma blueberries.

O le faʻataʻitaʻiga mo se suʻega suʻesuʻeina o le maʻisuka e se neurologist e aofia ai le siakiina o le eletise eleelea o siama namu.

O le neuropathy o le maʻisuka e fesoasoani e togafitia le aoina, e aofia ai mutia vao, vine o vine vao, o se faasologa o le tolu-vae, Scutellaria baicalensis, leaf leafonberries, vine rose berries.

Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e masani ona faʻaogaina i osofaʻiga viral.

Faʻasaga i tua o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e pei o Acyclovir, aʻafia o le faila, galega togafitiga, vao vao, bean pods, launiu launiu, fugalaau marigold, eleutherococcus e faʻaaogaina.

I lenei tulaga, e taua tele le mataʻituina o suʻesuʻega toto mo se taimi umi e faʻaitiitia ai le toe faʻafoʻi vave o faʻamaʻi viral.

O le aoina mai o fafo, le chamomile, o le St. John's wort, o launi pia, aralia root, vineberry shoots ma rose hips ua i ai se aafiaga hypoglycemic.


I le taimi o le faʻaogaina o le fusi, faʻasalaga o mea e maualalo ai le suka, inisalini, faʻatasi ai ma se faʻamaumau tumau o le kulukose o le toto

Ina ia saunia le aoina, e ave le 1 tsp. le vaega faʻamaonia i le paʻu. Faʻafefiloi lelei. O le faʻafefiloi e sasaa i le vai fefe ma faʻaosooso mo le afa itula. Ave 30 ml 2-3 taimi i le aso, ese mai le taumafa.

I le avea ai ma se tasi o sauniuniga, o le maile mo le maʻisuka ituaiga 2 ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 tbsp. l tipi tipi suamalie mo se ipu vai vevela ma faʻapipiʻi mo le kuata itula. E fautuaina e faʻaopoopo le ½ tsp i le faʻafefete faʻafefe. meli masani.

E pei o maʻi uma o le endocrine, o le maʻisuka ituaiga 2 e aʻafia ai le tulaga lautele o le soifua maloloina - o le gasegase o le gasegase maualalo, lagona le le mautonu, leiloloa le manao e ola. Ina ia fesoasoani i le maʻisuka e feagai ma lenei tulaga, e aofia ai meaai e maualuga i meaʻai, e pei o le rose vao.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

O le faʻamaloloina o meatotino o ona fua ua faailogaina e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foi i le faʻaaloalo. O le susuga Rosehip ua aofia i totonu o le taumafataga Nu 9 o se tasi o mea sili ona lelei mo le maʻisuka. Ua iloa e saienitisi o lona ono vaiaso o le a faaitiitia ai le toto maualuga e le 3.5%, cholesterol e le 6%, e faamalu ai le vaivai le tumau ma fesoasoani e pulea lelei le suka o le suka i le maʻisuka.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

Ua salalau le laau, o ona togavao, ua teuteuina i fugalaau manogi, e mafai ona maua i soo se mea: mai i le vaomatua i le tundra. I le tautotogo, i luga o laau talatala, lanu mumu mūmū po o fua moli ua tumu i le vevela ua pala. Aoina i latou i le taimi lava latou te lanu ai, i le sone lelei i Setema-Oketopa.

O le tamaoaiga sili o sopo o le vitamini C, poo le acoriso. I le 100 kalama o fualaau aina fou, o loʻo aofia ai le 650 mg, lea e 7 taimi e sili atu nai lo le taumafa i aso taitasi mo se tagata matua. O le vailaʻau C e faatatau i mea e gaosia ai vai, o lea e le mafai ai ona faʻaputuina i le tino. Ina ia aloese mai lona le atoatoa, e tatau ona i ai le vitamini i meaai i aso uma. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tino e faʻavave vave le acid ascorbic, o lea e faʻapupula ai le manaʻomia.

1. O le antioxidant, o lona molecule e gaoioi ma le fualaʻau saoloto e malosi ona faia i le maʻisuka, ma faʻasoleina i latou.

2. Coenzyme, lea e talafeagai mo le fausiaina o palakene, carnitine, hormones peptide. O le manaʻomia mo i latou i le maʻisuka ua faʻateleina foi:

  • faʻapena e talafeagai mo le faʻaogaina ma le malosi o puipui o toto toto, ma lona lava gaosiga - o se mea e manaʻomia muamua mo le toe faʻaleleia o capillari,
  • o le carnitine i le maʻisuka e iai se puipuiga: o le mea lea e faʻamalolo ai tino o le tele o mea gaʻo, ma faʻaitiitia ai le "leaga" cholesterol, faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, faʻaleleia atili le pule toto,
  • i totonu o hormones peptide, o le mea sili ona taua mo le maʻisuka o le inisalini. O le umi o lona faʻamalologa e tumau pea i le ituaiga 2 faʻamaʻi, o le sili atu foi o le taui o le maʻisuka.

3. Immunomulator. O le vailaau faʻamalosi e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le fesoʻotaʻiga, lea e nafa ma le tino mo le tetee atu i faʻamaʻi.

4. Faʻailogaina o gaioiga o le glycation - o le fegalegaleaiga o aʻafiaga ma le kulukose. I le masani ai ona faʻaaogaina le vao vao, o le pasene o maʻisuka ua faʻaitiitia.

5. Faʻaleleia le faʻafefeina o le uʻamea ma le puipuia o le anemia.

Faʻaopoopo i le tele o vitaminiFRosehead e talisapaia le i ai o isi mea aoga:

O le tuufaatasiga o sipuni o le rose Fugalaau fou Fualaau mamago
mg i le 100 g % o le manaʻoga mg i le 100 g % o le manaʻoga
VitaminiA0,43480,889
B20,1370,316
E1,7113,825
Faʻasologa o elemeneuʻamea1,37316

O le vailaʻau A e taua mo le maʻisuka. E tatau mo le gaioiga o le retina, faʻaitiitia mata matago, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gau o le vaai.

Auala e faʻaaogaina ai le ufiufi o le rosa mo le maʻisuka

O le mea aupito sili ona aoga o le rosehip fou lea, talu ai nei na faʻatau mai le vao. E fufulu fualaau suamalie, 'oloʻo fufuluina' ie 'oloʻo faʻamamāina fatu ma fufulu lelei e aveese ai lauulu. 15 g o fualaau aina e lava i le aso (le atoatoa le lima). Latou te maua se manogi fiafia ma se manogi manogi. Ona o le maualuga o le fiber content (10%) ma sina aofaiga o carbohydrates (22%), o le rosehip ma le maʻisuka ituaiga 2 e le mafua ai le faateleina o le suka.

Taofi le fou o le rosehip mo se taimi umi, e le mafai, ona o le fua vave o fua. Ina ia faʻasao meaʻai faʻapitoa seia oʻo i le isi seleselega, ma le leiloa o meaʻai e maualalo, o le a faʻamago pe faʻamago fua.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se tamaititi e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 18 o Mati (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O auala uma e lua e lelei:

  1. Toto - O se auala masani e faʻasaʻo ai sipuni o le rose. Mai vine mamago, teuteu ma infusions ua saunia. Mo le faʻamamago, e mafai ona e faʻaaogaina le ogaumu ma le faitotoa o le pusa poʻo se vailaʻau faapitoa, o le maualuga o le vevela e 70 ° C. O mea laititi e sauni pe a amata ona malepe vave le atigi fua. Talu ai o loʻo tumau pea le susu i totonu o le rosehip, o fualaau mamago e le mafai ona pipisi. E teuina i taga taga poʻo totonu o pusa tioata ma pu i le tapuni, e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la. E mafai ona faatauina fualaau mamago i so o se fale talavai.
  2. Taofia - O le faʻamaisaina lelei e mafai ai e oe ona laveaʻi le 80% o le acid ascorbic i luga o le rosewood. O fua e fufuluina, mago ma salalau i le tasi le apa i le pusaaisa. O le vevela e tatau ona -15 ° C ma lalo. O le saoasaoa o le rosehip, e sili atu. Ona sasaa lea o fua i totonu o ato poʻo ni pusa tioata ma o le isi vaega o loʻo tuʻuina. O le ola ola o vine ua seleseleina e 1 le tausaga. A uma ona faʻatau fualaau aina, e mafai ona e 'ai faʻatau pe faia se teuteuga o latou.

O le suauu Rosehip ma le suka poo le fructose o loʻo faʻatau atu i falemaʻi. I le maʻisuka, e le fautuaina. Suga i le tuufaatasiga o le a mafua ai le faateleina o le kulukose toto. E le aoga foi Fructose. O le a mafua ai foi le faateleina o le glycemia, ae na o le sosoʻo lemu nai lo le suka. O se vaega o le fructose o loʻo teuina i le ate e pei o le gaʻo.

Folafolaga masani

Mai i sipuni o le rose saunia teuteu, infusions ma tinctures. O ponaivi e faʻaaogaina mo le sauniuniga o le faʻamaloloina o le suauu.

Faʻasologa o foliga Fua

O le Rosehip o se faleteuoloa moni o vitamini, o lea e fai ai o se vailaau masani ma faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka. O le mea moni, o le a le fesoasoani i le fofoina o le maʻi, ae afai e faʻaaoga tatau, o le a fesoasoani e faatumauina se tulaga mausali.

Tuua Lau Faamatalaga