Ua aveesea le pancreas

O faʻamaʻi e suia ai le olaga o se tagata, mea masani ma vaaiga i le lalolagi. Ae ui i lea, o tekinolosi o vailaau faʻaonapo nei e mafai ona faatumauina le gaioiga o totoga tāua e tusa lava pe maeʻa faʻamavaega poʻo le vaeluaina. O faʻamalositino faʻalavelave faʻaogaina togafitiga manaʻomia togafitiga faapitoa Ae maise lava, o aʻoaʻoga e le mafai ona faʻamalolo e ala i togafitiga faasao. E ui lava i faʻalavelave faʻapitoa o taotoga, e mafai ona ola ma fiafia i aso uma.

O le aveeseina o le pancreas e aofia ai le vaega o galuega sili ona faigata ma e talitonu o le toe faʻaleleia o le vaega e umi ma faigata i le faʻaaogaina i se olaga fou.

Tino e galue

O le pancreas e lua ona faamoemoega eseese: secretory ma enzymatic. Faʻapipiʻi le sua pancreatic, o le okeni o se sui tuusaʻo i le faʻaaogaina ma le gaosia o meaʻai. A aunoa ma ni puipuiga, ni vailaʻau gaʻo ma ni lipid, o le a le mafai e le tino ona galue masani ma faaauau pea ona ola. O mea taumafa o loʻo i ai uma fausaga o meaʻai talafeagai e maua ai le proteolysis ona o vaega eletene o le pancreas.

O le galuega lona lua o le tino o le faʻaofiina lea o hormones. Inisalini ma glucagon e aofia i le faʻatonutonuga o le paleni o le gaʻo i le tino. O le inisalini lea e pulea le pasene o le kulukose i totonu o le toto. O le hormone e aʻafia i ni siama tulaga ese - o tamaʻi motu o Langerhans, lea e faʻaitiitia ma itiiti ifo i le tino ma le matua. Afai e faʻalavelave le gaosiga o le hormone pe faʻavaivaia motu o Langerhans, o le maʻisuka sosoʻo e atiina ae.

Soo se solitulafono i le gaioiga o le pancreas o se punavai o le faaitiitia i le tulaga masani o le faiga o le digestive, o le gall vladimir is especially vulnerable and cholecystitis can develop. I le faaleagaina ma le le faatulagaina o suauu pancreatic, ua afaina ai le palanyma o le okeni, lea e faaosofia ai le pancreatitis.

O togafitiga faʻasolosolo e togafitiina, e aunoa ma le faʻaaogaina o le fesoasoani a se taʻavale tipitipi. Ae ui i lea, o le afaina lea o le mafuaaga faaosofia mo isi faamaʻi o le pancreas. E aveesea le pancreas i le i ai o le tele o iloiloga, faiga faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma maso o ituaiga uma? Ma e mafai ea e se tagata ona ola e aunoa ma se pancreas atoatoa ma atoatoa?

E i ai ni nai tulaga pe a talafeagai e aveese le pancreas. O nei gaioiga e faʻaaogaina e na o se toe mulimuli. O le tele o taimi, o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma faʻafitauli faʻafuaseʻi o loʻo taumafai e faʻaaogaina i fualaau faasaina.

Faailoga mo le aveese

O le aveeseina o le pancreatic e talafeagai mo faʻamaʻi:

  • O le gasegase o le pancreatitis, o loʻo faia i se tulaga ogaoga ma le le lava o le faʻamalosia lelei o togafitiga fualaau ma isi metotia,
  • Ituaiga o pancreatitis, lea e faʻaalia i le tele o le gasegase,
  • Suiga o gasegase pancreatic - maliu faʻapitoa,
  • Togasolo popo
  • O tumutumu laʻau laiti ma tumutumu i le eletise purulenti,
  • Fistulas i soo se vaega o le tino.

O fea mataupu e aveeseina ai le pancreas pe afai e le afaina i le faagasologa o le leaga:

  • Faʻasalaga pe a mavae faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻamaʻi manuʻa, ma isi,
  • Faʻapipiʻi ma se maʻa o soʻo se tele i le ala,
  • Peritonitis o le tino atoa,
  • O taotoga le manuia o le taotoga i luga o le manava, ma tuuina atu ai se avega mamafa i luga o le manava,
  • Penefiti poʻo le maʻi mama,
  • Faʻaleagaina faʻaleagaga ma le suiga o le gland,
  • Spleen afaina.

Faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o le masani ona faia o le aveeseina o le adenocarcinoma, lea e faʻaalia i le vave faʻatupulaia o vaʻaiga lata ane. O ni faʻalavelave faʻaleagaina lea e tau atu i le vavalalata. O le faʻaaogaina atoa o le pancreas e taua o le pancreatoduodenectomy ma e seasea ona maua.
O le a le mea o le a tupu pe afai e aveese le pancreas?

O gaioiga faʻapitoa mo le vavave o le pancreas e faʻalavelave ona o le mea moni e tu i tua o le manava, i le va o le tootoo laiti ma le ate. O le mea lea, o le taimi o le taotoga e le itiiti ifo i le 5 itula.

O le aveeseina o le tino o le a taʻitaʻia ai le ola i le olaga atoa ma mataupu faavae mo le faatumauina o le okeni, lea o le faʻamagaloina o mea taumafa ma le tagofia o fualaau. O le lelei o le olaga pe a mavae le faʻasalaga o vaega o le okeni e faalagolago i le tagata lava ia.

Aveese metotia

O auala faʻaogaina mo le faʻaaogaina e faʻaititia i le laparoscopic o le faʻasologa o le endoscope ma sulu i totonu o le manava o le manava ma tatala ai le manava o le tino. O le lelei o le auala muamua o mea laiti ia, o le tapunia o le manua (faʻaitiitia le faʻamaʻi) ma le faʻaalia o taga ma visa i le mata. O le faʻaaogaina o le auala lona lua o le tele o avanoa ma le mafai ona matauina le ata o le faʻaogaina o le faʻaogaina.
O vaevaega o le faʻaaogaina o galuega e vaevaeina e tusa ai ma le vaega o le a faʻaalia:

  1. Faʻasesega vavae. O le gasegase o mea e faʻaaoga i vaega mamao o loʻo faia. E masani lava ona faʻapipiʻi le taʻavale ma o le gallbladder, lea e aʻafia foi i le gaioiga o le mu, ua vavae ese e aloese ai mai faʻalavelave.
  2. Median resection. O se taotoga e le masani ai: o le gaioiga e na o luga lava o le matagi ma matagaluega muamua. I le taimi o le laporotomy, pancreatoenteroanastomosis e faʻaaoga e faʻaoga ai sutures e lua.
  3. Totoina o galuega. E aofia ai i le toetoe lava atoa le maeʻa, ma faʻatasi ai ma le aveeseina o le tamaʻi mamoe. O loʻo i ai pea se vaega laitiiti o mea e faʻamauina tele i le duodenum.
  4. Corpus caudal resection. O ia gaioiga e faia i le i ai o se paʻu i vaega vavalalata poʻo totonu o le tino. E faʻapea foi le faʻasalaga o le splenectomy. O le taotoga e umi ona mafua ona o le le mafai ona maua masani.

O le pancreas e mafai ona faʻaumatia i le tele o tausaga ma ni amioga le talafeagai a tagata, ma e mafai ona vave faia se tali i se mea e faʻaosofia ai, o le mea lea o le aveeseina o le faʻatulagaina poʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi. Mo fomaʻi, o le fuafuaina ma le sauniuniga mo ia mea e aofia ai le faʻatulagaina o ni faʻamoemoega patino, lea latou te faʻaogaina ai ituaiga uma o auala e puipuia ai siama maloloina. O le mea lea, faʻatasi ai ma ituaiga uma o faiga le lelei, o faatinoga talafeagai tau togafiti e faia:

  • Faʻaleagaina o le parenchyma e faʻamalolo ai le edema i le tino pancreatitis,
  • Necratomy e aofia ai mea e le mautonu, o loʻo matelaina o le gland e aunoa ma le aʻafia ai o mea maloloina,
  • Anastomoses: biliodigestive poʻo gastropancreatoduodenal. O lenei metotia e aofia ai le tuiina o le pacreatic duct ma le talo pe o le manava.
  • Faʻavaeina o kystes, abscesses ma isi faʻavae e aunoa ma le aʻafia o siama maloloina.

Pancreatectomy o se faʻasalaga atoatoa o le okeni. Afai o se neoplasm leaga e avea o se vaega i le aveeseina o le okeni, ona tatau lea ona faia le chemotherapy ao lei faia le taotoga.

I taimi o taotoga, e mafai ona iai ni faʻafitauli, e pei o le toto toto, faʻalauteleina o le vailaau taʻavale, faaleagaina o totoga vavalalata, o le faʻafefe o le gasegase i le gasegase lautele, ma isi vailaʻau. O le alualu i luma o le gasegase gaioiga e mafai ona faia i tagata matutua, faatasi ai ma le tuuitiitia o tali puipuia ma se tino vaivai, faapea foi i le i ai o ni maʻi mama i totonu o le tino (mo se faataitaiga, nifo matautia, afaina o le paʻu, ma isi).

Toe faʻaleleia taimi

E faʻapefea ona ola e aunoa ma se paʻu pe a uma le taotoga? I le amataga lava ina ua maeʻa ona faia e fomai tipitipi, o loʻo maʻi le tagata maʻi. E le faatagaina ona 'ai mo le taimi muamua mo 2-3 aso. Inu vai i le aso lona lua. O tagata maʻi pe a uma le taotoga e le faatagaina e ala i luga o le aso muamua poʻo le lua e aloese ai mai le faʻaeseesega o sutures ma le toto toto. O vailaau oona e faʻamaonia, o nisi taimi i le fusi o nakoti.

A maeʻa ona faʻasao mai le falemaʻi, i aso 20-21, e tatau i le tagata gasegase ona manino le mafaufau i le olaga i le lumanai, lea e aofia ai se mea taumafa pe a uma ona aveese le pancreas ma maua ni vailaʻau.

E tusa ai ma faʻasologa a le fomaʻi, o le taimi atoa o le toe faʻaleleia e manaʻomia le faia o enzymes e fesoasoani i le gaioiga o le gland. Afai o le vaega o le resection sa faia, ona mataʻituina lea o le tulaga ma mea taumafa e puipuia ai le atinaʻeina o faʻatautaia o le faʻaogaina o mea leaga.

Ina ia aveese le pancreas, e tatau ona manino le vavaeeseina o taunuuga. A maeʻa ona aveeseina, e tele lava ina le maua le mamafa o tagata, aua e leai se meaʻai masani. O le faʻaaogaina o le inisalini i le olaga atoa, e ese mai ai, e mafua ai ona maua le mamafa o le tino. Afai e manaʻomia, i le lumanaʻi, o le faʻamautuina o le mamafa o se vaega ua toe faʻaleleia.

O le suiga e le maalofia i mea taua ma taʻiala taua muamua e taʻitaʻia ai le fesili pe mafai ona ola e aunoa ma se paʻu. O le a faia e le tagata se tulaga atoatoa ma le maualuga, e ala i le matauina o tulafono faigofie.

Mea taumafa pe a uma le taotoga

A maeʻa ona aveeseina le pancreas, e faʻapitoa le taulai atu i meaʻai. I le aso lona tolu, e mafai ona e inuina le lauti suamalie suamalie ma vai minerale e leai ni afi. Mo le 4-6 aso, o le suavai suamalie mai fualaau faisua ma suavai suamalie. E na o le faaiuga o le vaiaso muamua e amata ona faasolosolo malie le faaopoopoina o meaʻai - falaoa, fuamoa faʻamaʻavale, fuālaʻau fualaʻau. Lua vaiaso talu ona maeʻa le taotoga, o le kulimi kulimi ma le faʻaititia o le pasene o mea gaʻo, gaʻo maualalo o aano o manu ma iʻa.

E tatau ona kuka kuka. Fugalaau fualaau faisua ma fualaʻau, paluga, kofe, meaʻai vevela ma ulaula, e le o iai ni meaʻai i le taumafataga. I lalo o le faʻasaina o le ava ma le ulaula.

O tautua uma lava o ni pama. Taumafa masani. Aua nei galo e uiga i togalaau o fualaau oona ma vitamini-minerale. O nei mataupu faavae e faaaloalogia mo le olaga.

Ina ia aloese mai faigata ogaoga ma soʻo se ituaiga o taotoga, e tatau ona e tausia oe lava ia. E sili atu le puipuia o le maʻi nai lo le togafitia mulimuli ane.

Pancreatic function

O le galuega autu a le pancreas o le gaosia lea o enzymes e faʻamautinoa ai le faʻatinoina o le tino. O i latou na e aafia ai le malepelepe o puipuiga, o gaʻo ma gaʻo, faapea foi ma le faia o le mea e taʻua o le paluga o meaai, lea e pasi ane i luga o le vaega o meaʻai. A aunoa ma le masaniga masani o lenei gland, o le a faʻaleagaina le faʻagasologa o meaʻai, ma le metabolism.

O le mafuaʻaga o le faʻalavelaveina o le okeni e mafai ona avea ma masaniga leaga, ava malosi, taumafa gaʻo. O se taunuuga o lenei mea, o faʻamaʻi masani, pancreatitis, e mafai ona tupu. I le le i ai o le mumū, o neoplasms ma cysts, e mafai ona ausia se tulaga mautu e ala i le matauina o se meaai faapitoa. I isi tulaga, e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa.

Ae ui i lea, o tagata atamamai latou te fautuaina lenei togafiti togafitiga i mataupu sili ona ogaoga. A uma, o le pancreas o se okeni sili ona alofa ma e matua faigata lava ona vaʻai i taunuuga o le taotoga. E tusa lava pe manuia le taotoga, o le mea lea e le faʻamaonia ai le fafaguina pea o le okeni. O le afaina ma le tele pancreatitis o le pancreas e mafai ona liua i se kanesa o le okeni.

Pancreatectomy - o se metotia mo le aveesea o le pancreas

O le Pancreatectomy o le auala autu lea o togafitiga faʻapipiʻi o faʻamaʻi pipisi. I le taimi o lenei taotoga, o le pancreas poʻo se vaega o lea mea ua aveesea. I nisi tulaga, o le pancreatectomy, o okeni o loo i totonu o le nofoaga lata ane ua aveeseina:

felafoaʻi, gase oona, manava pito i luga.

O le taotoga e aveese le pancreas o loʻo mulimuli mai. Ua tatala e le fomai le paʻu o le manava i le pancreas. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, o le vaega o le pancreas poʻo le totoga atoa, faapea foi ma isi totoga ua faaleagaina e le maʻi, ua aveesea. O le isi, o le faʻavae e faʻapipiʻiina ma faʻamau i faʻamau faʻapitoa.

I le taimi ma a uma le taotoga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻafitauli. E le na o mea e ono tutupu i le faʻaogaina ma le faʻamaʻi pipisi, ae faʻapea foʻi le faʻaauau o le tino.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, na talitonuina e le mafai e se tagata ona ola e aunoa ma se paʻu, ae o le taimi nei e lelei tele le fomaʻi. I le taimi nei, e mafai e se tagata ona ola e aunoa ma lenei okeni, ma o taunuuga e le fefe i ai, peitaʻi, e tatau ona mulimuli mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma ave fualaau oona ia e suia ai le enzymes e maua mai i le pancreas, ma otaota faapitoa mo pancreatic pancreatitis.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai faʻalavelave faʻafitauli pe a uma le taotoga

mamafa tele, maʻi tausaga, mativa leaga, ulaula ma inu, faʻafitauli i le cardiovascular system.

Le faagasologa o le toe faʻaleleia pe a uma le pancreatectomy

E oʻo lava i le leai o ni faʻafitauli, o le toe faʻaleleia o le tino pe a uma ona aveese le pancreas e umi se taimi, ae o le togafitiga e lelei. A maeʻa le taotoga, o le taumafa lelei e faʻataʻitaʻiina, ave le tele o vailaʻau ma inisua.

E umi se taimi e toe faʻafoʻi ai le tino. O le tagata maʻi o le a mafatia i se lagona tiga mo se taimi umi. Ae peitai, e mafai ona faaitiitia e ala i le tagofia o fualaau. E sili atu le taua mo le tagata maʻi atonu o le lagolago lelei o aiga ma uo.

Mea taumafa pe a uma ona aveese le pancreas

Ina ia aloese mai faʻafitauli pe a uma le taotoga, o le tagata maʻi e faʻamaonia se meaai malosi. I aso muamua pe a uma le taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻanoanoa. Ua faatagaina o ia e inu e tusa ma le 1.5 lita o vai mama, e le o le suavai i aso taitasi. O le fua o le vai i aso taitasi e tatau ona vaevaeina i ni vaega ma inu i sina sipuni.

I ni nai aso mulimuli ane, o le laʻau e le faʻamalolo ma le fuāmoa fuamoa paʻepaʻe paʻepaʻe e faatagaina i totonu o le meaai a le tagata maʻi. E mafai ona e 'ai le falalaki poo le araisa falai i le vai poʻo le susu gaʻo.

A maeʻa le vaiaso, e mafai ona faʻaopoopo sina tamaʻi falaoa, sina gaʻo susu ma le pata i le meaʻai. O fualaau aina suamalie, aemaise lava le kāpeti, o le a aoga. Aʻo leʻi faʻaogaina, o mea uma o le supa e tatau ona kukaina lelei.

E le gata i lea, o iʻa laiti ma aano o manufasi e faigofie ona faʻaofiina i totonu o le taumafa a le tagata maʻi. Pe a sauni ni ipu, e tatau ona manatuaina e manaʻomia ona faʻavelaina na o le asu pe faʻapalaina meaʻai.

O le mataupu faavae autu o le taumafataga ina ua uma ona aveese le pancreas o le maualuga lea o masini o le protein i ipu ma le toeititi atoa le leai o gaʻo ma gaʻo. E tatau ona e faʻaitiitia le taumafa o le masima, e le silia le 10 kalama i le aso, ma lafoai atoa le faaaogaina o le suka. I soo se tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona iloa lelei le mea e 'ai ma pancreatic pancreatitis.

E tatau ona vaevaeina le taumafa i aso taitasi i le 5-6 taumafataga. Auaunaga e tatau ona laʻititi. E tatau ona e faʻaaogaina lemu, faʻamaʻamilo lelei. O meaai e tatau ona maualuga i vitamini. E le gata i lea, e fautuaina e ave vitamini ma minerale i totonu o laulau. Ia taulai totoa i le pule o le vai o le tino. O le masani masani o le vai pe a uma le taotoga e tatau ona 1.5-2 lita.

A maeʻa ona aveese le pancreas, ulaula ma inuina le ava malosi e tatau ona faʻateʻa atoa. Faatapulaaina foi le faaaogaina o pateta, sugary, falaoamata, meainu suamalie ma le kofe malosi. E le malosi le fautuaina e 'ai meaʻai, falai ma ulaula.

O le mea lea, o se taumafa talafeagai o le maʻi e tatau ona pei o lenei:

o meaai e aofia ai le maualuga o le protein, meaai e aunoa ma le suka ma na o sina mea itiiti lava, o mea manogi i meaai e tatau ona matua leai lava, o meaai e tatau ona aofia ai oloa gaosi susu ma mea e maualalo maualalo, fualaau suamalie ole suamalie, suamalie faalenatura, meaʻai ma iʻa e tatau ona avea ma faavae o le meaai, fualaau aina suamalie, suamalie fualaʻau kuka ma masini fualaau faisua, keke mamago ma falaoa o ananafi.

I le faaopoopo atu i meaʻai lelei ma se taumafa paleni, e tatau ona aloese mai soʻoga, aua o le aveeseina o le okeni e matua popole tele mo le tino.

O le pancreas ei ai sona sao taua i le faamautinoaina o le galue masani a se tagata. Faatasi ai ma ana galuega tauave o le pulefaʻatasia o le enzymes digestive ma le tuufaatasiga o hormones, e aofia ai le glucagon ma le inisalini, o le le lava lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka. I lenei itu, o le aso e toatele tagata o loʻo popole e uiga i fesili pe saogalemu le aveesea o le pancreas, ma e mafai ona ola atoatoa pe a uma se taotoga?

Faailoga mo le aveese

O se taotoga lea e faʻaaogaina ai le pancreas poʻo se vaega o lea mea ua taʻua o le pancreatectomy.

I le avea ai o se tulafono, e aunoa ma se taotoga, e mafai ona e naʻo le afaina o lenei okeni. O le faʻamatalaga tuusaʻo mo le taotoga i luga ina ia mafai ai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi poʻo lona vaifofo atoatoa o le i ai o ia faʻamaʻi e pei:

uila sese, mumū tumau, vevela poʻo le maʻi tigaina.

I nisi tulaga, e tatau ona aveese e le gata o le pancreas, ae o totoga lata ane, e aofia ai:

gase, gaʻo, vaega o le manava po o le tootoo, vavalo lymph.

O faʻafitauli faigata

I le taimi o le taotoga, e mafai ona iai ni numera eseese, e aofia ai:

o le gasegase tele, o le faʻaleagaina o le gasegase, e pei o le le lava o le mānava, vevela, suiga i le toto, le atinaʻeina o faʻamaʻi, faʻaleagaina o isi totoga i totonu o le manava o le manava, toilalo o sutures.

O le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻatupulaʻia le tele i le i ai o mea e pei o:

le matua o le maʻi, maʻi faʻamaʻi o le mama ma le fatu, oona, le paleni meaai, ava malosi ma ulaula.

Pancreatectomy Sauniuniga

Aʻo lei faia le taotoga, o gaoioiga nei ma suʻesuʻega e talafeagai:

Suesuega faafomaʻi e se fomaʻi, suʻesuʻega e fuafua ai le aofaʻi o enzymes pancreatic i totonu o le toto, auʻiliʻiliga o faailoga o le kuluma mo masalomia o le kanesa, suʻesuʻega ultrasound o le pancreas, endoscopic retrograde ma le magnetic resonance cholangiopanormography, faʻatusatusaina o le faʻataʻitaʻiga.

O se faʻamaʻi ma le biopsy e faʻamaonia ai le suʻesuʻeina o le oncology e le fautuaina, ma o nisi taimi e le mafai ona mafua mai i le tulaga faʻaanatura o le okeni ma le maualuga maualuga o le tafe toto ma le fausia o se fistula. Pe a faʻamaonia le faʻamautinoaina o le "neoplasm malignant o le pancreas," e mafai e le fomaʻi maʻi ona fautuaina togafitiga o le chemotherapy poʻo le togafitiga o le radiation e faʻaitiitia ai le paʻu aʻo lei taoto.

7-10 aso aʻo lei faia le taotoga, taofi le le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory ma antiplatelet, faʻapea foʻi ma mea e sili ona lelei i le toto.

Gaoioiga

A o le pancreas o loʻo siomia e ia tulaga taua mo le tino e pei o le celiac ma gaʻo mesenteric maualuga, o le abdominal aorta, le taula, ma le mamafa o vena cava ma le mulimulita masani, ma o lona mamafa e na o le 65-80 kalama, e manino lava o le pancreatectomy maualuga maualuga o le faʻalavelave ma e manaʻomia tomai faʻapitoa ma le taupulepulega mai le fomai tipitipi.

I le taimi o le taotoga, e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi pipisi, o le iniseti lea e faʻafeiloai i totonu o le lima ma le vavalalata ma poloka le tiga, lagolagoina le tagata maʻi i se tulaga moe. O le fomai tipitipi, i le faia o se mūmū i totonu o le manava o le manava, aveese le afaina ua afaina, faapea foi, pe a talafeagai ai, isi totoga lata ane. I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, e tapunia e le fomaʻi le inisiua ma ni mea faʻapipiʻi poʻo ni sutures.

I le taimi o le taotoga, e mafai ona tuʻuina se alavai i totonu o le lua o le manava lea e alu atu ai le faʻaleleia o le vai i fafo. Afai e tatau ai, e mafai ona aveese se isi faʻamaʻi mai le iniseti mo mea taumafa.

I le tulaga pe a talafeagai e aveese na o se vaega o le pancreas, e faia e le fomai tipitipi se taotoga e faʻaaoga ai le laparoscopy. O lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o se laparoscope - o se masini ma se mea pueata ma se punavai malamalama - ma vailaau taʻavale laiti e fai ai e le fomaʻi se vaega o le pancreatectomy e ala i ni pu laiti.

I le faaiuga o le taotoga, lea, e faalagolago i le tele o le vaega na aveeseina o le pancreas, e 5-8 itula le umi, e mafai ona aveese le manava manava ma o le maʻi na auina atu i le postoperative ward.

Tomaʻi togafitiga pe a uma le taotoga

O le umi o le tumau o le tagata maʻi i le falemaʻi pe a uma ona aveese le pancreas e faʻalagolago i le lavelave o le taotoga ma luga o faʻafitauli e tulaʻi mai, i le averesi e amata mai le 5 aso i le 3 vaiaso. Paʻu i le vaitaimi o le toe faʻaleleia e mafai ona faʻaitiitia i le faʻamaʻi.

A maeʻa ona tuua le falemaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona faʻamalieina ni mea e manaʻomia e faʻamautinoa ai le toe faʻaleleia masani I le taimi lava e tasi, e manaʻomia e ia:

mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi, ave faʻataunuʻu o le enzyme mo le faʻaogaina o meaai, faia inisalini injections e faʻatonutonu ai le suka toto, aua le siitia le mamafa mo le 2 masina, mulimuli i se taumafataga faapitoa.

O le tagata maʻi e fautuaina meaai i le vaitau lenei, e faʻavae i luga o le taumafaina o taumafa sili ona tele i le protein ma le maualuga o le faʻaitiitia o gaʻo, gaʻo ma gaʻo. O se tagata gasegase o ia na faʻauʻuina le meaʻai e tatau ona 'ai i se vaega faatapulaa e le itiiti ifo i le 5-6 taimi i le aso ma ia faʻaaoga pe tusa ma le 2 lita o le vai. Mo le lelei atoatoa o le toe faʻaleleia o le tino pe a maeʻa se gaioiga ogaoga, e tatau ona fai se faʻalavelave o vitamini ma minerale.

O lea la e faigata ona talitonu o le uluai aveeseina o le pancreas sa faia i le amataga o le seneturi lona luasefulu. Mo se taimi umi, toetoe lava o gaioiga uma na afaina, ma o le vailaau faʻaonaponei ua uma ona taofia talatalanoaga pe tatau ona aveese le pancreas pe leai foi. I aso nei, o tagata na maua lenei okeni na aveesea e mafai ona ola i le faʻaaogaina o togafitiga, e aofia ai inisalini, enzyme ma lipotropic fualaau faasaina.

Gastroenterologists i lau 'aʻai

Filifili se aai:

Pe a feagai se tagata ma le maʻi pancreatitis, e masani ona ia sailia soʻo se auala e aveesea ai le faafitauli. O le mea e faʻapea, o lenei faʻamaʻi ua oʻo ai i tiga o le tagata gasegase tiga ogaoga, lea e taofia moni ai o ia mai le ola. O nisi taimi e manaʻo ai le tasi e toso se okeni mai le manava ina ia le faʻalavelave ai le maʻi. O le mea lea, e manatu ai tagata i nisi taimi pe mafai ona ola e aunoa ma se paʻu, ma pe oa taunuuga. Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona e malamalama i sina mea itiiti e uiga i le physiology o le faʻapalaina.

Faailoga mo taotoga pancreatic ma o latou ituaiga

Talu ai ona o le le mautonu ma le manaia o le fausaga o le gland, o taotoga o taotoga i luga o lea mea ua na o le toe mulimuli, pe a le aoga le togafitiga o fualaau faasaina.. Faʻaaliga mo taotoga o:

Faʻalavelave matuia o le tino pancreatitis, e le mafai ona togafitiga i togafitiga faʻamalosi. Hepatoma pancreatitis ma le afaina i le tino o le gland. Pancreatic necrosis - necrosis o le gland ma le pancreatitis. E tele le afaina o le tino. Telefoni maʻa tele. Pistreatic fistula. Faʻaopoopoina o le afa. Faʻaleagaga faʻamaʻi. O le i ai o maʻa i totonu o le gland.

O le pancreas e faia se galuega faalilolilo - e maua ai elemene oona, ma le endocrine - e maua mai ai le insulin

O le gland e matua vaivai lava ma mafai ona aafia i faʻamaʻi - mumū ma le atinaʻeina o fomaʻi, pe a masani lava o le togafitiga e tasi e mafai ona togafiti: aveeseina atoa le pancreas poʻo se vaega.

Taunuʻuga o faʻatinoga

O a taunuuga ma le olaga pe a uma le taotoga i luga o le pancreas - o lona maeʻa atoa pe leai foi? E le mafai ona tupu taunuuga, ona o le tino e leiloa se okeni poʻo sona vaega, lea e talafeagai mo le faʻaleleia masani o le 'aina ma le kullukose metabolism. O le telē tele o le faʻatinoina o le faʻatinoga, o lona uiga, o le tele lava o le mea e aveeseina ai le tino, o le sili atu foi lea o le faʻalavelave faʻalavelave.

O aʻafiaga o pancreatic resection

Pe a afaina se gland, ona aveeseina lea o le vaega o le tino: o le ulu, vaega o le tino poʻo le siʻu, aʻo taumafai pea fomai tipitipi e faʻasaʻo le tino o le tino i le tele e mafai ai. Afai o le ulu poʻo se vaega o le tino o le gland ua aveesea, e leai ni enzymes o le vaega o meaʻai.

I falemaʻi faʻaonapōnei nei, o loʻo faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le taʻavale ma le faʻateleina o le sao ma le itiiti ifo o mea sese

Taua! E mafai ona aveese le pancreas pe afai o se okeni e sili ona manaʻomia? Ioe, o le aveeseina e mafai ona faʻaolaina ai le soifua o le tagata maʻi, sosoo ai ma le faʻaauau pea o togafitiga faafou.

Taunuuga pe a uma ona aveese le pancreas

Ua maeʻa ona aveeseina le pancreas? Ioe, tape. O le gaioiga o le Pancreatectomy e seasea lava ona tupu, e matua faigata lava, e matua afaina i le atinaʻeina o taunuuga, ae ua faia i le igoa o le laveaiina o le soifua o le tagata maʻi.

Taua! A maeʻa le taotoga e aveese le pancreas, e leai se tino o le enesa ma le inisalini o le tino, lea o le mataupu autu o se taufaamatau tele i le ola maloloina ma le ola. Ae o le faʻatinoga e faʻaalia ai o se soifuaga atoa e aunoa ma le pancreas e mafai, ma o le vailaau faʻaonapōnei e mafai ai.

Creon - o le seti sili ona lelei o enzymes mo le togafitiga o le sui o le gland pe a maeʻa ona aveesea

Afai e te suia ma le agavaa ana galuega e ala i le faia faʻatasi o sauniuniga o le enzyme, faasaʻoina o le suka toto ma mulimuli lava i se taumafataga, e mafai ona e faʻaaogaina atoa le tulaga lamatia, faʻamaonia le lomiina ma toe faʻaleleia le lelei o le olaga.

Taua! O le faʻaaogaina o le pancreas e masani lava o se taotoga o le ola, ma talu ai ona e faʻaolaina, o lona maualuga e tatau ona tausia e ala i le faʻaauau pea ona faʻaaogaina pepa faʻasoifua maloloina.

Vaega o mea taumafa pe a uma ona aveese le gland

O meaai paleni masani o se mea e manaʻomia muamua mo le puipuia o aʻafiaga ogaoga pe a uma ona aveese le pancreas. O le tagata maʻi e tatau ona vave tali atu i le mea moni o le mulimuli i se taumafataga, faʻatasi ai ma le sui o le enzyme ma le faʻaititia o le suka, o se mea taua tele lea, ma e faavavau lenei mea, ina ia le tupu ni taunuʻuga matuia pe a uma ona aveese le pancreas.

A maeʻa le taotoga, o le tagata maʻi e faʻamaonia se fiaai mo le 3 aso, e faatagaina le vai i ni vaega laiti e oʻo atu i le 1 lita i le aso. O meaʻai ma vitamini e faʻaaogaina faʻatasi ma se kululu.

I le aso lona 4 e mafai ai ona 'ai sina keke mamago po o ni meaʻai mai le falaoa papaʻe i ni vaega laiti i le aso atoa, 1-2 ipu tioata e le o vevela vaivai. Mo le 5-6 aso tuʻu ai soup, masamu, ti. A oʻo i le faaiuga o le vaiaso, faʻafeiloaʻi i le lisi o meaʻai - falalati poʻo le araisa, falaoa mago. Mai le 7-8 aso latou te tuʻuina atu, faʻaopoopoga i soupeti, vasega lona lua - faʻamaʻaina fualaau faisua, gaʻo paluga mai manu fasi.

Creon - o le seti sili ona lelei o enzymes mo le togafitiga o le sui o le gland pe a maeʻa ona aveesea

Afai e te suia ma le agavaa ana galuega e ala i le faia faʻatasi o sauniuniga o le enzyme, faasaʻoina o le suka toto ma mulimuli lava i se taumafataga, e mafai ona e faʻaaogaina atoa le tulaga lamatia, faʻamaonia le lomiina ma toe faʻaleleia le lelei o le olaga.

Taua! O le faʻaaogaina o le pancreas e masani lava o se taotoga o le ola, ma talu ai ona e faʻaolaina, o lona maualuga e tatau ona tausia e ala i le faʻaauau pea ona faʻaaogaina pepa faʻasoifua maloloina.

Gpapa totoina

O le tulaga o loʻo i ai nei o le transplantology e faʻatagaina ai oe e faia se faʻavavega o le pancreas. O ia gaioiga i le lalolagi e le sili atu i le tasi le afe i le tausaga, i totonu o falemaʻi mai fafo, faʻapea foi i Rusia, Belarus ma Kazakhstan.

Pancreas transplantation ua faʻaalia pe a maeʻa ona aveeseina, pe afai e leai ni faʻamaʻiloga - ile tausaga ma le setete o le soifua maloloina. O le siʻusiʻu o loʻo i ai peta beta e masani lava ona faʻapipiʻiina ina ia faʻavasegaina le kulūkose metabolism. O tekinolosi faʻaonaponei o le totoina o nei siama e ala i le faʻaofiina o le faʻafefiloi i totonu o se vein e faʻaaogaina.

O mea e manaʻomia ona faʻaesea mai le taumafataga faʻatasi ma le pancreas o loʻo faʻaaogaina

Faailoga mo taotoga

O le pancreas e maua ai enzymes, e aunoa ma se faʻamaʻiina i le lumen o le inumaga laiti e le mafai. O nei enzymes e talepeina ai gaʻo, proteins ma gaʻo. O le faʻaogaina atoa o meaai ma le vaevaeina o vaega aoga mai ia mea e tupu ai le faʻafetai tonu lava i le pancreas. Ae ui i lea, o lenei tino e i ai se tapulaa faatapulaʻa o le saogalemu. O faʻalavelave ma faʻalavelave i lana galuega e oʻo atu ai i le faʻaleagaina ma le tiga matuia. O lenei mea matautia ua taua o pancreatitis. O le maʻi o se gasegase ma tumau. O taunuuga o pancreatitis e mafai ona matua ogaoga ma lamatia ai le ola.

O faʻamatalaga mo taotoga i tagata mamaʻi o ni faʻafitauli faʻapitoa:

  1. Faʻafitauli pe a uma ona aveese le gallbladder. O le faʻaaogaina o lenei okeni e faia ona o le fausiaina o maa, poʻo le taimi e faʻasese ai le talo. A aunoa ma le talo, o le faagasologa o le faʻailogaina o meaai e matua faigata lava, o lenei mea o le a avea ma avega mamafa i luga o le tamaʻi mamoe. I le avea ai o se tulafono, pe a uma ona aveese le gallbladder, e tatau i tagata ona pipii atu i se meaai e le aunoa. A le o lena, o le tulaga o le aʻafiaga o aʻafiaga mo le paʻu sili ona maualuga.
  2. Faʻaleagaina o le taua ma le faʻaaogaina o le taʻavale. O nei togafitiga e mafua ai le foliga mai o le necrosis. I ia tulaga, o se taʻavale e faʻaaogaina ai le pancreas o loʻo faʻatino loa. Toe faʻaleleia le tele o le taimi, ae e tusa lava ma lenei maʻi, e ola tagata i se olaga atoa.
  3. Le faʻavaeina o tino o ituaiga eseese. E oo lava i se tagata masani masani o se lamatiaga matautia i le olaga. I lalo o le faatosinaga o le ulaula tapaa, ava malosi ma meaai pisapisao, e mafai ona faasolosolo i se tulaga leaga.
  4. Faʻaolaina o le maʻa mai le peʻa pe a uma ona aveese le gallbladder. I le avea ai o se tulafono, e toetoe a le mafai ona aveese se maʻa mai se gland ma se faʻataʻitaʻiga o lona toe faʻaleleia. O fusi o lenei okeni e ola faʻatasi ma le mativa.
  5. Faʻailoga pancreatitis ma le le lelei o faʻataʻitaʻiga. I le leai o ni taunuuga lelei i togafitiga fualaau faasaina, e na o le cholecystectomy e mafai ona faamaloloina.

I aso nei, o le taotoga e aveese ai le tui e faia i le toetoe lava o falemai uma o loʻo i ai se fale taʻavale. I le tele o mataupu, o le taotoga e manuia.

O auiliiliga o le taotoga

O se vaega o le pancreas o lona tino e matua maaleale ma e mafai ona gafatia i soo se aafiaga. E i ai tulaga pe a amata le pancreatitis i le maea ai o gaioiga i totonu o totoga o loʻo i totonu e le o latalata atu i le pancreas. O le isi mea e tatau ona mafaufau i ai fomai tipitipi, o le puipui o le gland e leaga tele, o sulu i luga ia i latou e le mafai ona avea ma se mea e faʻalagolago i ai.

Aʻo lei faia le taotoga, o loʻo suʻesuʻeina maʻi mo le faʻapalepale i faʻamaʻi pipisi, mea faʻamaʻi, ma le tui toto. Aʻo leʻi aveeseina le pancreas, faʻaaoga le faʻamaina o le intestinal. I le aso aʻo lumanaʻi le faʻataʻitaʻiga, e 'ai faʻamaʻi le tagata maʻi ma le saline physiological.

O le taotoga lava ia o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi pipisi ma e le sili atu i le itula. A maeʻa le faʻapalapalaina o le paʻu, ona tatalaina lea o le manava o le manava, e tapunia toto toto ma faʻavaeina vaʻa.O le fomai tipitipi e suʻeina le tulaga o le pancreas ma totoga lata ane. A maeʻa lena, o le a faia se filifiliga i le aofaiga o le aveeseina o le tino. I le pancreatitis e masani ai, e naʻo le vaega o le vaʻaia e mafai ona aveeseina. Afai e iloa le metastasis, ona faia lea o se faaiuga e aveese uma le pancreas, vaega o le manava, manava ma isi totoga afaina.

I le taimi o le taotoga, e ono mafai ona iai faʻafitauli nei:

  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • le afaina o le toto,
  • pa'ū i totonu o se pa
  • faʻamaʻi

O le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻatupulaia le tele pe a mamafatu tagata, faʻaaogaina le ulaula ma le ava malosi, ma iai ni faʻafitauli i le cardiovascular system. O le taotoga e sili atu ona leaga mo tagata e sili atu i le 60 tausaga le matutua, ona o lo latou tino ua matua vaivai lava.

O faʻataʻitaʻiga o mea fagota e auina atu mo suʻesuʻega o talafaasolopito. E tusa ai ma ona taunuuga, o le a faia se faaiuga i nisi togafitiga. Afai e maua se togafitiga o le eleele, ona togafitia lea o le chemotherapy poʻo le faʻamalama.

Toe faʻaleleia taimi

O le taimi muamua, o le ola pe a mavae le aveesea o le gallbladder ma le totoina e faigata tele. O le tagata maʻi e lagona le tiga tele, lea e tumau ai i ni nai aso, ao taulaina le faʻailoga. Paʻu ua faʻaumatia faʻamaʻi. E le gata i lea, o le tagata maʻi e lagona le fiaai tele, ona o le manava gaogao e maua ai faailo tutusa i le faiʻai. I le vaiaso muamua pe a uma le taotoga, e manaʻomia e se tagata le lagolago faʻapitoa.

Ina ia faʻavaveina le toe faʻaleleia ma puipuia ai faʻafitauli, o le tagata maʻi ua faatonuina se ala o vailaau faʻamaʻi ma anti-inflammatory drugs. E faʻatautaia ma le faʻamalosi pe faʻapipiʻi. O le fualaau o fualaau faasaina ma le ala o la latou pulega e fuafuaina i tulaga taitasi. O tui tatau o inisalini e masani ona faʻalauiloaina. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le 2 aso muamua ina ua maeʻa le aveeseina, o le maʻi o loʻo i ai i se tulaga maualuga. O le faʻaaogaina o meaai i soo se ituaiga e solia. E faʻatagaina e inu le sili atu i le 1 lita o le vai oona e aunoa ma ni gaʻo. E faʻafeiloaʻi le vai ile tino ile vaega ole 100-150 ml 5-6 taimi i le aso. E maua e le tagata maʻi se malosi malosi e ala i se kululu. 2 aso i le maea ai o le taotoga, e fautuaina le tagata maʻi e muamua nofo i lalo, ona faia lea o ni savali vavalalata ma le lagolago faʻamalosia. O le gaioiga e talafeagai e puipuia ai le faʻavaeina o faʻafeiloaʻiga i le manava o le manava.

A maeʻa ona sasaina manua, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina meaʻai masalomia poʻo le uila. Meaʻai e vevela i le vevela o le tino. Aʻo faʻamalolo le tino i totonu, o le tagata gasegase e faasolosolo malie ona tuʻuina atu i sou, cereals ma sugary inu e aunoa ma le kesi.

I le avea ai o se tulafono, pe a mavae le 7-10 aso, ona aveese lea o le pipii, ma o le tagata maʻi e faʻasao mai le falemaʻi. O le taimi o le toe faʻaleleia o le isi 10-20 aso, e fuafua i le tele o le taotoga. A maea lenei mea, e mafai e se tagata ona amata ona galue i le fale poʻo le fale faigaluega.

Tuua Lau Faamatalaga