E faatagaina vodka i le taumafa o le maʻisuka?

O le inuina o le ava malosi ma le maʻisuka maualuga e le o le manatu sili lea mo le tino. O loʻo tatou talanoa nei e uiga i le tele o lona faʻaaogaina, aua o nisi taimi e matua faigata tele ona teena se isi ipuinu suamalie suamalie poʻo se pulu. O le a la, o le a, taofi atoa le faʻamafaʻatasi o oe i le ava malosi? E le gata i le tusiga, aisea e leaga ai le vodka i le maʻisuka?

Aʻo vaʻavaʻai i luma, matou te fai atu e le mafai ona e musu e inu, ae tatau ona e mulimuli i nisi o tulafono. O lenei mea e faapitoa le moni i vodka - o se mea e sili ona fiafia i ai le tele o tagata Rusia.

Vodka leaga mo le maʻisuka

Muamua, o le a tatou iloiloina mea o loʻo aofia ai i vodka. E le lava lona taua - o le ava malosi ua liu i totonu o le vai .

E masani lava, e leai ni mea mama, e aofia ai meaʻai faʻaopopo, e tatau ona i ai i totonu. Ae o lenei mea lelei.

I luga o le maketi oona ava, aemaise lava i Rusia, vodka e tele lava ina aofia ai le tele o vailaau matautia. Faʻapei o soʻo se isi ava malosi malosi, inu vodka mo le maʻisuka e mautinoa lava e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka o le toto e mafua ai le atoatoa o le hypoglycemia.

O le tuufaatasiga o le fua o le tui insulin ma le fualaau o le ava malosi e maua ai aʻafiaga i le faiga o le faifai malie o le gaosia o le hormone-e fesoasoani i le ate e inu ai le ava malosi ma talepe i lalo.

Sugar-lowering properties of vodka

Vodka, ona o lona le atoatoa i fualaau faasaina, e ui i lea, e ono aoga foi i nisi o maʻi o le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ituaiga II o le maʻisuka, pe a sili atu le maualuga o le kulukose i mea uma e gata ai, e fesoasoani le vodka e faʻamaonia lenei faʻamaoniga. Ae o le tele o vodka mo le maʻisuka e tatau ona matua faʻamautuina - e le silia le 100 g i le aso . I lenei tulaga, e tatau ona o faatasi ma se taumafataga, sili ona le lelei tele-kalori.

I se tulaga lautele, o se fesili faapena e tatau lava ona talanoaina ma le fomaʻi, ina ia mafai ona aloese mai le tele o taimi le fiafia i le lumanaʻi. O le mea moni, vodka e tulaga ese i lenei tulaga, o le vai inu - o le ava o loʻo i ai e leai ni faʻaopoopoga le talafeagai (e le tele naua), ma o lea e mafai ai e le tagata gasegase ona faʻaalia aafiaga eseese e faatatau i le metabolism.

E inu pe leai foi?

Faʻanofoina o le gaogao ma le gau o le suka, vodka, peitaʻi, o se gaioiga gasegase mo le le atoatoa o le tino , o lea e sili ai le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o lenei vaiinu.

Vodka mo le maʻisuka o le a aoga pe a le toesea - o se faʻamatalaga faigofie ae atamai e mafai ona taliina lenei fesili.

Ua faatagaina le maʻisuka

O le ethyl alcohol o le faavae lea o le ava, e le o gaosia e le tino i le kulukose ma e le faateleina ai le suka. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se aafiaga le mautonu i lenei faiga. I lalo o lana faatosinaga, o loʻo vaʻavaʻaia se vaega o le faʻalavelaveina o le gaioiga o le ate. O lenei tino ua muta lona galue malosi atoatoa. O le iʻuga, o le gluconeogenesis e faʻaitiitia. E le mafai e le ate ona liua le aofaʻiga o protein mai meaai. Liliuina i le suka e umi se umi.

A inu le vodka, e tatau i le maʻi ona pulea le maualuga o le kulukose.

Ae o le faia pea lenei mea i aso uma e le talafeagai. E tatau ona ave fua fua ao le i inu ma ao le i momoe. Talu ai i le po, e mafai ona matua tupu le tulaga. A oʻo mai faʻafitauli, e fenumiaʻi le tele o faʻamaoniga o le hypo- poo le hyperglycemia ma le inupia.

Faʻaleagaina gasegase

O meainu malolosi e lamatia mo tagata mamaʻi e iai le ituaiga o togafitiga o le insulin. O nei tagata gasegase e fuafua po o le a le fua o le hormone e tatau ona faʻatonuina e fuafua i le tele o meaʻai e 'ai. Ae e le gata i le inu o le vodka, lea e le galo ai le gasegase, o le ate ua taofia le gaosia o le kulukose.

O lenei mea e mafua ai le tele o insulin ua fuafuaina e tusa ai ma tulafono ua sili atu. I le uma, talu ai ona o le faaletonu o le ate, o le suka e leʻi gaosia ma e leʻi ulufale i totonu o le toto.

O lenei tulaga na mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. E mafai ona e faʻasaʻoina e ala i le 'aina o ni nai vailaʻau faʻataʻitaʻi. O le mea aupito sili ona leaga o le faʻaitiitia o le pa'ū i le kulukose e mafai ona faaseseina mo le inupia. O lea, o le tagata maʻi:

  • tautalagia le tautala
  • le mautonu ua aliali mai
  • o loo i ai se lagona o vaivaiga, fiavalea,
  • faamaopoopoga o gaoioiga e mamafa.

I le leai o se fesoasoani taimi, e mafai e le tagata maʻi ona pa'ū i totonu o se vailaʻau oona ma le gasegase e ono tupu.

I le maʻisuka ituaiga 2, vodka e le matautia tele. I lalo o lana faatosinaga, o le kulūkose i totonu o le toto ua faʻaitiitia. Ae a maeʻa le toesea o le ava ma le toe faʻaleleia o le ate, e mafai ona tupu se osofaʻi oso. O le tulaga o le tagata maʻi e matua aʻafia lava i meaʻai, lea e faʻaaogaina e pei o se meaʻai ma meainu malolosi.

O maʻi suka ma i latou o siomia i latou e manaʻomia ona iloa o faailoga o le inupia ma le hyperglycemia, lea e maualuga ai le maualuga o le suka, e tutusa.

E mafai ona oso i luga le kulukose pe afai o le maʻi e 'ai mea taumafa maualuga i mea inu. O le manogi mai le gutu pe a uma le inu vodka ma faatasi ai ma le faaputuputuina o tino o le ketone e talitutusa lava. Mo lenei mafuaʻaga, e leʻo taimi uma e mafai ai ona masalomia o le tagata ua tupu tele i le suka o le toto.

E mafai ona oʻo atu le maʻi o le maʻisuka i le maʻisuka. I le leai o se togafitiga faafomaʻi, o loʻo iai se avanoa e maliu ai le maʻi.

Ava Maualalo Carbohydrate

O tagata maʻi o loʻo taumafai e tuʻuina atu suga faigofie e fiafia e iloa pe mafai ona aofia ai le ava i le lisi. Ina ia faia lenei mea, e taua le malamalama i le auala e aafia ai le tino.

O tagata e taumafai e pipii atu i mataupu faavae o meaʻai maualalo-carbohydrate, e le tatau ona vavae ese le ava malosi. Ae e mafai ona faʻaaogaina i ni fua faʻatatau. E tāua tele le aʻafia o le vodka (o le isi meainu malosi) e le afaina tele ai le gaioiga o le ate.

O aʻafiaga o le tele o ava malosi e mafai ona faʻagaloina. E taliaina 50-70 ml (fuafua i le mamafa o le tagata). Afai e iloa e le tagata e le sili atu lona mana e pulea ai le tele o le ava malosi, e sili atu ona lelei le aveeseina o vodka.

O tagata e taumafai e faʻaitiʻitia le aofaʻi o gaʻo i luga o le lisi, o le a lafoaʻi vai inu maualalo o le ava malosi, vine. O le ava malolosi e leʻo aofia ai i lenei lisi.

E mafai ona e faʻaitiitia le tikeri pe afai e te inuina cocktails e faʻavae i vodka. O se mea e manaʻomia muamua o le toesea o le suka ia latou fatuga. I lenei tulaga, o le lalolagi lauiloa o le "Bloody Mary" e sili ona lelei: mo lana sauniuniga, ua fefiloi vodka ma le suamati.

O le American Diabetes Association fautuaina e inuina le ava malosi i le taimi e tasi e avea ma meaai. Ae le o fomaʻi uma e malilie i lenei manatu. Talu ai ona e mafai ona oso i le suka, latou te fautuaina le inu vodka i le va o meaʻai.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

O fafine maʻitaga e tatau ona taofi le inu ava malosi. E fautuaina e fai lenei mea i le vaitau ao lumanaʻi le mafaufauina o le tamaititi. O le mea lea, o le fesili o le faʻatagaga o le inu vodka i le gasegase o le maʻisuka e leʻo mafaufauina.

O fafine maʻitaga o loʻo i ai le kulukose maualuga e manaʻomia e mataʻituina a latou meaʻai. O le taumafataga ua faia ina ia puipuia ai le taofiofia i le kulukose. Afai e le mafai ona pulea le maʻisuka, o le insulin o loʻo faʻatulagaina.

Vodka mafua ai le afaina tele o le soifua maloloina o le tina ma le tamaitiiti. I lalo o lana faatosinaga:

  • o le gaioiga o totoga uma ma le faʻaogaina o se fafine maʻitaga o loʻo faasolo ina leaga,
  • o le tamaititi atonu o loʻo lamatia i le atinaʻeina o maʻi o le intrauterine,
  • atonu o le gasegase o le fetal alcohol.

O le maʻisuka naʻo le faʻaleleia atili o aʻafiaga leaga o le ava i le pepe ile manava. O le mea lea, e tatau i se fafine ona vavaeese le ava malosi ma mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi.

Meainu lauiloa i vodka

E tele fua o togafitiga mo le togafitia o le maʻisuka ma meaʻai ua saunia mai lenei vaiinu. Ae e mafai ona e faʻaaogaina pe a uma ona e talanoa i se fomaʻi-endocrinologist.

O le tinikeni tinii e lauiloa. Mo lana tapenapenaga, o le sua o le 4 fua ma le 750 ml o le vai inu ua ave. Faʻafefiloi ma tuʻu mo 2-3 vaiaso i se nofoaga pogisa. Faʻasaga le faʻasolosolo e ala i le faamama o le cotton poʻo le gau.

Faʻaopopo le suka, suamalie suamalie i totonu e le mafai. O le toʻatele o tagata e faʻaaoga le tincture e le gata mo togafitiga faafomaʻi, aua o le meainu ei ai se mea manaia o le rimoni ma le manogi.

Ina ia faʻamaonia le tulaga, o nisi e fautuaina e faʻaaoga le auala a Shevchenko. O lona uiga o le inu vodka i le suauu moli mo le maʻisuka. Ina ia saunia le vai faamalolo, e tatau ona faʻafefiloi ia mea e tutusa ma tutusa ma ave 1 sipuni sau 3 taimi i le aso.

A faʻamautuina le hyperglycemia, e tatau i le maʻisuka ona toe mafaufau loloto ia latou meaʻai. E toʻatele e mafai ona faʻamautuina o latou tulaga e faʻaaoga ai le lisi o le maulalo. Ae o le tuʻuina atu o ava malolosi e filifili. Afai e leai ni faafitauli i le ava malosi, ona leai lea o se afaina mai se ipu vodka i le maʻisuka.

O le a le lamatiaga o vodka i le maʻisuka

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona tumau le tutoatasi i le maualuga o le kulukose o le toto e ala i le faʻaaogaina o papa poʻo le inisalini, e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. Ole faʻaitiitia poʻo le maualuga o le toto suka e mafua ai le ogaoga o le soifua maloloina, e oo lava i le oti.

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aemaise lava tamaloloa, e fiafia pe mafai ona inuina le malosi o le ava malosi ma se faʻamaʻi. Auʻa, ua uma ona i ai i se faiga o meaʻai malosi, faʻasaina le faʻaaogaina o meainu ma mea taumafa ma le maualuga o faʻamaumauga.

  • O se vaega o le maʻisuka ituaiga 2 o le tupu aʻe lea o se mea e mafua mai i le gaʻo ona o faʻafitauli o le tino. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona leiloa le mamafa, ona latalata lea o le suka i le masani ma o nisi foi taimi e mafai ai ona toe alu le maʻi. Ma o le tele o mea inu malosi e aofia ai gaʻo meaʻai e le mafai ai e se tagata ona aveesea le tino. E le gata i lea, o le ava malosi e faaosofia ai le manaʻo, o le mea lea e 'ai e se tagata meaʻai nai lo mea masani, lea e aʻafia ai foʻi le paʻu o le mamafa. E liua se liʻo mataʻutia. E le gata i lea, afai e inuina ava malosi, ona faateleina lea o le uta i luga o le ate, lea ua le aoga tele ona o le gaʻo.
  • Ae faapefea vodka? E faatatau i le ava malosi ma le maualalo o le suka, e tatau ona faʻafefiloi i totonu o le ava malosi, o le mea lea, o le faʻaaogaina o vodka e aunoa ma le suka i ni vaega laiti i le maʻisuka e mafai ona mafai. I le tino o le tagata maʻi, o le vodka e faateleina le gaioiga o le inisalini ma faʻagesegese ai le tuʻuina atu o le kullucagon mai le ate. O le iʻuga, e faʻaitiitia le suka o le toto. E le gata i lea, o le tulaga lamatia o le faʻapitoa o le faʻaitiitia o le suka, pe a amata ona paʻu le kulūkose i ni nai itula pe a uma ona inu le ava malosi. O le mea lea, o fualaʻau maualalo o le suka e ave i le masani masani e mafai ona i ai se malosi malosi. E le gata i lea, o le kulukose e mafai ona paʻu malie i se mea taua, o lona uiga, o le hypoglycemia e atiina ae.
  • O tagata gaosi oloa e faaopoopo i ai mea eseese ma meainu, faapea foi ma suka, i vodka ua saunia. E foliga mai o le ava malosi maualalo o le a oʻo atu ai i le faateleina o le kulukose toto. O le mea lea, o le maʻisuka e masani ona le fautuaina e inu vodka. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, e sili atu le inu vodka, ae o vailaau mamago. Inisalini ma lona faʻafefeina e leʻo faʻaalia i le alcohol alcohol.

O le ethanol e maualalo ai le toto toto ma, seia oʻo ina maua le inisalini, na faʻaaogaina o se hypoglycemic e faʻamalolo ai le maʻisuka.

O se taunuuga o suʻesuʻega, ua iloa e fomaʻi e aafia tagata taitoatasi i le ava i auala eseese ma o le tali atu i ai e mafai ona le mautonu. O se fualaau itiiti o le alcohol alcohol i lona tino mama e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, afai e te faʻaaoga vodka laitiiti, o le a leai se osofaʻi malosi i le suka.

E mafai faapefea ona e inu vodka ma pe faapefea ona fai saʻo

Faʻatasi ma le ituaiga 2 ma le ituaiga 1 maʻisuka, o le tulaga lamatia o le inu ava malosi e tutusa. O le ethyl alcohol e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e mafai ona avea ma se faʻafitauli mo le setete o le hypoglycemic state.

O le maʻisuka ituaiga 2 ma i le ituaiga muamua o faʻamaʻi, faʻafefe o le glycogen mai le ate o le ate e faʻasaina pe a inu pia, lea e tatau ona faateleina le suka suka. O se taunuuga, e le o le talaaga o togafitiga ma fualaau oona, o le kulūkose o le toto e paʻu malie. O le tulaga e faigata i le mea moni e faapea afai e inu, e ono le mafai e se tagata ona gauai atu i le latalata atu i le hypoglycemia ma atonu e le mafai ona ia faia ni taimi talafeagai e siitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e le mafai e se tagata ona faʻaaoga le vodka e faʻavavau, ona tatau loa lea ona mulimulitaia nisi tulafono:

    1. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i le inu ava malosi.
    2. I nai tootoo, vodka mo le maʻisuka o soo se ituaiga e mafai ona inu, talu ai e leai se suka i totonu, o le mea lea, e le mafai ona maualuga lona maualuga. O le aofaiga faapitoa o le ava e le tatau ona silia ma le 50 - 100 ml. E faʻalagolago lava i le tulaga o le tagata, lana itupa ma isi uiga patino.
    3. Pe a inu le vodka i le 50ml i le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, leai ni suiga e tupu. Ae e tatau ona e nofouta o le inuina o le ava e tatau ona o mai faatasi ma se meaʻai inu gaʻo ina ia le pa'ū vave le kulūkose.
    4. E talafeagai le fuaina o le kulukose i le toto aʻo leʻi maeʻa ona inu pia. E tusa ai ma lenei mea, tusi ni faʻamatalaga e uiga i le tele o mea e mafai ona e inuina ma pe o le a le mea e 'ai, o le a le fua o le suka-lowering drugs to take.
    5. I le tulaga tonu, e mafai ona e fai atu i se tasi o le aiga e mataʻituina le tali a le tagata maʻi i se miti. O lea, afai e amata le afu malosi o se tagata, ona e gatete ai lea, ona tatau loa lea ona e fafagu ia te ia ma fua le maualuga o le suka.
    6. O le inuina o le ava malosi e le tatau ona sili atu ma le tasi i le vaiaso.
    7. Aua le inuina le ava malosi i luga o se manava gaogao, e sili atu le "ave i lou fatafata" pe a maeʻa se taumafataga manaia.
    8. Aua nei inu vodka pe a uma ona taʻalo i taaloga.
    9. Afai ei ai se mea malie ma se tele o ava malosi, ona tatau lea ona e aumaia se pepa poʻo se pine faapitoa e faʻaalia ai le maʻi. E manaʻomia lenei mea, pe afai e osofaia se hypoglycemia, e mafai e fomaʻi ona vave faʻatulagaina ma tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai. O le lamatiaga o le hypoglycemia o le le iloa lea e se tagata, ma o isi ua latou manatu o loʻo moe o ia i se mea e onā ai.

E le fautuaina e fomaʻi tagata i le maʻisuka o soo se ituaiga e aʻafia ai i le ava ma aemaise lava e inuina ina ia faʻaititia ai le suka o le toto. O se auala faʻaleaganuʻu e mafua mai i le tele o taunuuga, e aofia ai le oti. Ae e mafai foi e fomaʻi ona tuʻuina atu ni vailaau vodka mo i latou e le mafai ona ausia taui masani mo le faʻamaʻi. Ae o mea uma lava e patino lava i tagata taitoatasi. O tulafono uma mo le inupia o le ava e le o lona uiga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona gafatia le faʻaaoga masani o le ava malosi.

O le teenaina o le ava e faavavau e tatau ai i le i ai o le tele o faʻamaʻi pipisi:

  • Pancreatitis
  • Mateʻo le neuropathy.
  • Nifaeropathy
  • High cholesterol.
  • Tiga i le tumau o le hypoglycemia.
  • Faʻafitauli faʻapitoa i le ate.

E mafai ona tatou faʻamaonia e le fetaui le vodka i le ola o se tagata maʻi i le maʻisuka, aua e mafai ona oʻo atu ai i le sili atu o faafitauli faʻalesoifua maloloina.Ae afai e le mafai ona faʻaaoga le vodka i taimi uma, ona sili atu lea ona faʻaaoga e tusa ai ma tulafono o loʻo tuʻuina atu i luga.

E ui lava o le maʻisuka o le lona lua ma le muamua ituaiga e le mafai ona faʻamalolo, e mafai ona mafai ona ola faʻatasi ma ia i aso nei ma vodka i ni mea laiti e le mafai ona puipuia lenei mea. E naʻo le taua le manatuaina o le tui ma aloese mai le faʻaaoga soo o vodka. I lalo o nei tulafono faigofie, o se faaputuga vodka o le a le afaina ai le tagata maʻi. O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona inu i nisi o vodka poʻo se musumusu, ae e tatau ona e matua faʻaeteete i le tui, faʻaaogaina se meaʻai gaʻo. E sili atu le tuʻuina atu o le ava malosi e faʻavavau, pe faalua i le tausaga. O le mea moni, e ui lava i le faʻatagaga a fomaʻi e inu ava malosi i faalua i le vaiaso, latou te lapatai foi e uiga i le matautia o le faʻaaogaina. O le mea lea, i le maʻisuka, e tatau i se tagata ona mafaufau ma le faaeteete i mea uma ma filifili pe mafai ona inu vodka pe leai foi.

E mafai e le maʻisuka ona inu vodka

Glucose e ulufale i totonu o le toto i ni auala se lua. O le toʻatele o tagata e maua mai i vailaʻau 'oloʻo iai i meaʻai. O lenei suka e maua ai manaʻoga o le tagata. E le gata i lea, o sina glucose e maua i le ate mai mea e le o le carbohydrate i le taimi o le gluconeogenesis. O lenei aofaiga e lava lea e faatumauina ai le masani ai o le toto, pe a uma ona faʻaumatia uma mea gaʻo, ma e le i mauaina se vaega fou o meaai. O se taunuuga, i tagata soifua maloloina, e oʻo lava i le umi o le anapogi e le oʻo atu ai i se pa'ū matuiā o le suka.

E sui mea uma pe a ulu le ava i le toto:

  1. E manatu le tino e pei o se mea oona, o le mea lea e vave lafoaʻi ai e le ate ona mataupu uma ma taumafai e faamama le toto i le vave e mafai ai. O le gaosiga o le gaosiosi e faʻagesegese lemu pe taofi atoa. Afai e gaogao le manava i lenei taimi, e tupu le hypoglycemia. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e sili atu le saoasaoa o suka i lo tagata masani, talu ai o fualaau faasaina ua faatonuina mo i latou e ala i le fausiaina o le kulukose pe taofia ai mai le ulufale atu i le toto. O le mea lea, mo le maʻisuka, o se vodka tele vailaka e mafai ona liua i se coma hypoglycemic.
  2. E le itiiti ifo le lamatia i le maʻisuka o le tuai o le natura o le hypoglycemia, pe a ma le 5 itula talu ona ulufale le ava i le toto. I le taimi nei, e masani ona momoe le tagata ma e le mafai ona lagona lagona mataʻutia i le taimi.
  3. E pei lava o soʻo se mea oona, o le ava malosi e afaina uma totoga ua uma ona pagatia mai le suka maualuga.

O le saogalemu mo le maʻisuka o le aofaʻi ole masina o le ava 1 vaega mo tamaitai, 2 iunite mo alii. O le iunite e 10 ml o le ava malosi. O lona uiga, vodka e na o le 40-80 kalama e mafai ona inu.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini ua tui i totonu o meaʻai uma e aofia ai meaʻai gaʻo. E leai ni laulau falaoa i vodka, o le mea lea, pe a fuafuaina le fualaau o le vailaau, e le o amanaia. Afai e inuina ava malosi i se vaega saogalemu, o le lamatiaga o le hypoglycemia e maualalo, e leai se faasaʻo ole inisalini e manaʻomia. Faatasi ai ma sina laʻititi o le fualaau, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le umi o le inisalini na faʻatinoina ao le i momoe i le 2-4 iunite. I tulaga uma e lua, e tatau ona maua ai le meaʻai, e masani lava o mea taumafa ma gaʻo susu.

Faʻatasi ai ma le malosi tele o le faʻatagaina o le ava malosi e le mafai ona vaʻai le fua o le pa'ū o le sukao le mea lea, e le mafai ona faasaʻoina le inisalini. I lenei tulaga, e tatau ona e lafoaia uma le inisalini ao lei moe, fai atu i lou aiga e fafagu i luga i le tusa o le 3 i le taeao e fua le glucose ma faʻamoemoe o le a aoga mea uma.

Ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau nei e sili ona matautia:

  • glibenclamide (sauniuniga Glucobene, Antibet, Glibamide ma isi),
  • metformin (Siofor, Bagomet),
  • acarbose (Glucobai).

I le po pe a uma ona inu pia, ua matua faasaina ona inu, o le mea lea o le a le maua le tali.

Alcohol is high-calorie, i le 100 g vodka - 230 kcal. E le gata i lea, e matua faʻaleleia atili ai le manaʻo. O se taunuuga, o le faʻaaoga masani o vodka ma isi mea inu faapena e mafua ai le faaopoopo atu o paʻu o gaʻo, o lona uiga o le faʻamalosia o le inisalini e sili atu ona malosi, ma o le a manaʻomia le taumafa malosi e pulea ai le maʻisuka.

Glycemic Index of Vodka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le lisi autu o loʻo faʻavae i luga o le faʻavae o oloa e maualalo le faʻaogaina o fuainumera. O le faʻaititia o le faasinoupu, o le itiiti ifo o lenei ituaiga o meaai e aofia ai vailaau faʻasaʻa vave ma siitia ai le suka. Aua e te manatu o le maualuga o le suka e afaina i le faʻaaogaina o le ava malosi. Afai e inuina le ava malosi i le maualuga o le GI, e maualuga le suka ma tumau i le tulaga lava lea e tasi mo le 5 itula, ma na o le taimi lava e amata ai ona faʻaitiitia. Ua lava lenei taimi e mafua ai le faaleagaina ogaoga o toto toto ma neura.

E leai ni vailaka vodka, whiskey, tequila, ma o la latou upega tafaʻilagi e 0 iunite. I isi agaga malolosi, o le popo ma le talo, GI e le sili atu i le 5. O fua maʻoti (e oʻo atu i le 15 iunite) e maua ai vai mamago ma mamago. Pia pia, suamalie ma suamalie, ava malosi, o le glycemic Index e sili atu le maualuga, e oʻo i le 60, ma pia pia ma nisi cocktails e mafai ona oʻo atu i le 100 iunite. O le mea lea, o se ipu vodka mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a itiiti ifo le leaga nai lo se fagu pia.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Faʻavasegaina faʻamaʻi

O le maʻi suka e masani lava ona faʻalavelaveina e faʻamaʻi faʻamaʻi, ma o le tele o ia mea e amata ona vave faʻavave pe'ā oʻo le toto i totonu o le toto. Afai o le maʻisuka o loʻo i ai se talaʻaga o ia faʻamaʻi, ua matua faasaina lava ona inuina le ava malosi, tusa lava pe i ai ni togi laiti.

Maʻisuka Concomitant DiseaseO aʻafiaga leaga o le ava i lona atinaʻe
Maʻisipathy o le maʻisuka, aemaise i taimi ogaogaE tusa lava pe itiiti sina ava malosi e tau atu ai i le dystrophie o le epithelium o loʻo faʻapipiʻiina ai i luga o mafaufauga o fatugaʻo. Ona o le maʻisuka, e sili atu lona leaga nai lo le masani. O le faʻaaoga masani o le ethanol e mafua ai le osofaʻi ma le faʻaumatia o le glomeruli o fatugaʻo.
Mateʻo le neuropathyTalu ai ona o aʻafiaga oona, faʻalavelave faʻaleagaina o le tino i totonu o le tino, ma o neura lautele e muamua ona pagatia.
GoutFaatasi ai ma se faaitiitia i le malosi o fatugaʻo, o le uric acid e maua i le toto. O le mumu o le fusuaga ua matua faateleina lava e tusa lava pe a uma le ipu vodka.
Ole faʻasologa o le hepatitisO le inuina o le ava malosi mo soʻo se faʻaleagaina o le ate e sili ona matautia, aua e oʻo atu ai i le faasolosolo atu i le pito i lalo.
Faʻailoga pancreatiteO le ava malosi e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o enzymes digestive. I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo maua ai foi le gaosiga o le inisalini.
Le gasegase o le lipid metabolismO le ava malosi e faʻateleina ai le faʻamalolo o faʻamaʻi i totonu o le toto, e fesoasoani i le teuina o gaʻo i le ate.

O se mea matautia tele le inuina o le vodka i le maʻisuka mo tagata o loʻo i ai se faʻaopoopoga faateleina i le hypoglycemia ma i latou o loʻo i ai faʻamaoniga o le faʻamaʻiina o le suka (e masani lava i tagata matutua, ma le umi o le tala o le maʻisuka, lagona le lelei).

Mateʻa o le Maʻisuka

O le faʻaaogaina o le meaai saʻo e mafai ona faʻaitiitia ai le ono tulai mai o le hypoglycemia nocturn. Tulafono mo le tuʻufaʻatasia o meaai ma ava malosi i le maʻisuka:

  1. E leaga le inu i se manava gaogao. Aʻo leʻi amataina le tausamiga ma aʻo le i faia ia mea uma, e tatau ona e 'ai.
  2. O le meaai e sili ona lelei e tatau ona iai le gaʻo popo. O fuamoa o fualaau aina e lelei, kapisi, falaoa, cereals, ma legumes e lelei. O le mea e filifilia ai le numera o le fuainumera o le oloa. O le faʻaitiitia o lea, o le a faʻaitiitia le sosolo o le gaʻoina, o lona uiga o le kulukose e mafai ona tumau i le po atoa.
  3. Ae leʻi alu i le moega, fua le kulukose. Afai e masani pe maualalo, ia 'ai atili meaʻai (2 areto falaoa).
  4. E sili atu le saogalemu pe afai o le suka e laʻititi ona faʻaititia. A uma le inu ava malosi, aua le alu e moe pe afai e itiiti ifo ma le 10 mmol / L.
  5. Taumafai e ala i le po ma fua le kulukose. Faʻaitiitia le amataina o le hypoglycemia i le taimi nei o le a fesoasoani i le suamalie suamalie po o se suālaʻau gaosia.

Tala faʻasolopito e uiga i togafitiga o le maʻisuka ma vodka

O le togafitia o le maʻisuka ma le vodka o se tasi lea o auala sili ona matautia o togafitiga faʻaleaganuʻu. E faʻatatau i le malosi o le ava malosi e faʻaititia ai le glycemia. Ioe, i se tagata inu, o le sugar sugar o le a maualalo ifo nai lo le mea masani. Ae o le tau o lenei faʻaitiitia o le a maualuga tele: ao faagasolo le aso, o le kulūkose o le a faʻalauteleina, i le taimi nei o vaʻa, mata, ma neura o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka mafatia. I se miti, o le toto o le kulukose o le a le lava, o lea o le a matelaina le faiʻai i po uma. O se taunuuga o lea oso, o le maʻisuka ua faateteleina, o le a sili atu ona faigata le pulea e oo lava i fualaau faasaina.

E masani lava o se faʻaleleia atili mai le togafitiga o le ava o loʻo maitauina e tagata ei ai maʻi e lua 2 e amata inu vodka i le suauu e tusa ai ma Shevchenko. O le lelei o aafiaga o ia ituaiga togafitiga e faʻamatalaina i se taumafataga faapitoa, o le tusitala o le metotia e tausisi i le: le aofia ai selu, fualaau, gaʻo manu. Afai o maʻi e maua i le maʻisuka latou te tausisia pea se ituaiga taumafa i taimi uma, ma e le gata i le taimi o togafitiga ma vodka, o le taui o le kulukose o le a sili atu ona mausali nai lo le ava malosi.

Na pau le lelei o le ava malosi na iloa e le au Siamani saienisi. Na latou iloa ai o tagata inu ua i ai se tulaga e sili atu le maualalo ifo i le atiaʻe o le maʻisuka. Na foliga mai o le mafuaʻaga o lenei mea o polyphenols o loʻo aofia i le uaina. Ae o vodka ma isi agaga e leai se mea e faia i le togafiti o le maʻisuka.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga