Le fualaau faasaina Dianormet: faatonuga mo le faʻaaoga

Pharmacokinetics Dianormet (metformin ingredient active -1.1 - dimethylbiguanide hydrochloride) o se sui o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala ile vaega teleuanide. Faaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le fualaau oona e galue malosi e tusa lava po o le a le failautusi a le pancreas. O le faiga o le gaoioiga a Dianormet ona o le le puipuia o le felauaiga o electrons o le afifi o le molichondria, lea e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le ATP ma le faʻamalosia o le glycolysis anaerobic, ona o le glucose e ulufale i totonu o siama mai le isi extracellular, o le glycogen depot i le ate ua faaitiitia, ma le faateleina o le pyruvate ma lactate i ia ituaiga. pei o le manava, ate, faʻapea foi i le muso ma le tino.
O le gaioiga a Dianormet e oʻo atu ile:

  • Fale gasegase - faʻalavelaveina le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le manava, faʻaititia ai le motusia o le manava ma le fatu,
  • ate - faʻalavelaveina le gluconeogenesis ma le tafe o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia atili le glycolysis o anaerobic,
  • tisiputi o le tino - Faʻapupulaina le gaʻo o le glucose, lea e mafua ona o le faʻatupulaia o gaioiga o le inisalini oona (gaoioiga i le maualuga o le inisalini receptor - o se faʻaopoopoga o le numera ma le mafanafana o le faʻaleleia, faʻapea foʻi fegalegaleaiga o le initaneti - faʻamalosia o faiga e feaveaʻi glucose i siama). O se taunuuga, e le faʻaosofia e Dianormet le faʻasaʻoina o le inisalini e sulu o le gataifale o le pancreas, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le hyperinsulinemia, o se tasi lea o mafuaʻaga autū o le alualu i luma o faʻafitauli faʻapitoa ma le mamafa i le ituaiga II o le maʻisuka.

E le gata i lea, o Dianormet e iai sona aafiaga lelei i le:

  • lipids toto - faʻaititia le maualuga o le cholesterol atoa i le 10-20% ma ona vaega: LDL ma le VLDL, lea e fesootaʻi ma le faʻasaina o latou biosynthesis i le puipui o le intestinal ma le faateleina o le excretion e ala i le gastrointestinal tract. E faʻaleleia ai le HDL i le 10-20% ma faʻaitiitia ai le TG e ala i le 10-20% (e tusa lava pe maualuga le maualuga o le 50%) e ala i le initia o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo, faʻaitiitia o le tui o le insulin, ma le taofia o le absorption o le kulukose i totonu o le inumaga,
  • aʻoaʻoga faʻatasi ma le fibrinolysis - faaitiitia le lagona o le platelets i tulaga o le tuufaatasiga, e faaosofia ai le fibrinolysis e ala i le faateleina o le gaoioiga o le t-PA (le plasminogen activator), faaitiitia le maualuga o le PAI-1 (iniseti o le plasminogen activator) ma le faaitiitia o le fibrinogen,
  • puipui o le toto - faʻalavelaveina le faʻalauteleina o sela maso maso.

Ole aʻafiaga faʻaleagaina o le fualaau faasaina e iloa ai le lelei o lona aafiaga ile faiga ole totoga, puipuia ole atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka ma le puipuia o faʻalavelave e pei o le maualuga o le maualuga ole maualuga ole maualuga ole maualuga ole maualuga o le toto maualuga ma le maʻi fatu fatu. I tagata gasegase, e mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino, aemaise i le amataga o togafitiga.
Pharmacokinetics O loʻo aʻafia i le duodenum ma le tootoo. O le leai o se avanoa e 50-60%. Ole fualaau faasaina e le fusia i le toto toto, e vave ona tufatufaina atu i ni ituaiga o meaola, e tele lava ina maua i le gastrointestinal wall (stomach, duodenum and intestine), ate, muso, fatuga, maso. Ole maualuga ole maualuga i le serum e maua ile 2 itula pe a maeʻa le pulega. O le afa o le soifuaga e 1.5-6 itula. E le pei o le phenformin, e leʻo faʻafefiloi le Dianormet i le tino. O le fualaau faasaina e le suia i le urine (pe a ma le 90% i totonu o le 12 itula). I tagata matutua ma gasegase o le tino, o suiga o le pharmacokinetics o le metformin e suia tele. O le aofaʻi ma le faʻasalaga faʻapitoa i tagata matutua ua faʻaititia i le 35-40%, i tagata gasegase ua le atoatoa le malosi - e 74-78%. I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau Dianormet

Totonu i totonu po o le taimi lava e uma ai se taumafataga.
Dianormet 500: fua muamua o le 500 mg i le aso. O le fualaau e tatau ona faʻalauteleina lemu ina ia maua ai le mea sili ona lelei. E masani ona ave 500 mg (1 le papa) 2-3 taimi i le aso. Ole fua maualuga ole aso ole 2500 mg.
Dianormet 850: fua muamua o le 850 mg / aso. O le fualaau e tatau ona faʻalauteleina lemu ina ia maua ai le mea sili ona lelei. E masani lava e 1 le laulau 2-3 taimi i le aso. O le maualuga maualuga o le 2500 mg / aso.
O le maualuga o le togafitiga faʻamalosi e mafai ona atiaʻe pe a maeʻa le 10-14 aso o togafitiga, ma o le mea lea e le tatau ona vave faʻateleina le fualaau.
A faʻaaogaina Dianormet i le taimi lava e tasi ma le inisalini i le muamua 4-6 aso, e le suia le fua o le inisalini, i le lumanaʻi, o le fua o le inisalini e faasolo ina faʻaititia (ile 4-8 IU mo ni nai aso).

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le Dianormet

Ole gasegase ole vailaau faʻamalosi, vailaʻau o le maʻisuka, acidosis metabolic, acidic lactic acid, state of hypoxia (ona o le hypoxemia, teʻi, ma isi) , o le faʻaaogaina o iodine-o loʻo aofia ai soʻotaga vaʻaia, ava malosi, taimi o le maʻitaga ma le lactation.

Faʻafitauli o le vailaʻau Dianormet

Faʻaitiitia le manava, gasegase i le gutu, leu, vomiting, tiga o le manava, manava. O le faʻaitiitia o le malosi o nei mea faʻapitoa e maua i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i meaai poʻo le amataina o togafitiga faʻasolosolo i aso uma. Afai e le o pasi le mea e tupu i luga o le mafaufau mo le taimi umi, e tatau ona faʻamalo le vailaʻau.
E seasea lava, o le tiga o le ulu ma le vevela, vaivai, gaioiga o le paʻu o le tino e matauina.
Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi i ni tulaga e le masani ai, e mafai ona tupu mai le anemia megaloblastia ona o le malabsorption ole vitamin B12 ma le gaʻo. Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e mafai ona faʻapupulaina le lactic acidosis, o le mea na tupu e faʻaogaina e le hypoxia o le tino, toe faʻafoʻi, ate poʻo le manava o le tino, le faʻamalosia o le toto, hypoxia o le tino, faʻamaʻi pipisi ma faʻasolo i luga o le mafaufau, hypovitaminosis, ava malosi, faʻamaʻi, matua. I ia tulaga, ua faailoa mai ai le vevela. I le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma Dianormet faʻatasi ma sulfonylurea faʻatoʻaga ma / poʻo le insulin hypoglycemia e mafai ona atiaʻe, i tulaga faapena, o le faʻaleleia o fualaau o fualaau e faʻaaogaina e talafeagai.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le vailaʻau Dianormet

I le taimi o togafitiga ma Dianormet, o le kulūkose i le toto ma le urine e tatau ona siakiina i se taimi. Afai e manaʻomia, togafitiga faʻapitoa, o le faʻaofiina o vailaʻau eseese o Dianormet mo se taimi puupuu ua faalēaogāina. O le inuina o le ava e faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis i le togafitiga o Dianormet. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Dianormet faʻatasi ai ma le sulfonylurea ma le inisalini, ma le le lava o meaai paleni, pe a maeʻa le faʻamalositino faaletino pe i le tulaga o le inupia malosi o le ava malosi, e mafai ona faʻatupulaia se tulaga o le hypoglycemic, pe a faʻaaogaina taavale ma galue ai ma ni mea matautia matautia.
Aʻo lumanaʻi ma ao faagasolo togafitiga ma Dianormet, e tatau ona mataʻituina i taimi uma faʻataʻitaʻiga o le ate ma le fatu fatu. I le faʻaaogaina umi o le fualaau faasaina, e tatau ona faia se suʻega o le toto i le tasi tausaga i le tausaga, talu ai o le metformin e mafai ona teuina i totonu o sela mumu.

Drug interactions Dianormet

O Dianormet e galue i le synergistically with the sulfonylurea o meaola (glibenclamide, glipizide), insulin ma le acarbose. Ole peleidea, digoxin, quinidine, morphine, procainamide, triamteren, trimethoprim, cimetidine, ranitidine, famotidine, calcium channel blockers (aemaise o le nifedipine) e taofia ai le sosoʻo mai o le tino i fatugaʻo ma mafai ona faateleina le faʻateleina o le Dianormet i le toto. O le furosemide e faʻapupulaina ai le maualuga o le Dianormet i le toto, ma o le Dianormet e faʻaitiitia ai le maualuga ma le afa-ola o le furosemide.
A faʻaaogaina i fualaau faasaina e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia (faʻapipiʻi, probenecid, propranalol, rifampicin, sulfonamides, salicylates), o le fua o le Dianormet ua faʻaitiitia.
O fualaau e mafai ona mafua ai le hyperglycemia (o gasegase o gaserogenega o le estrogene, corticosteroids, diuretics, isoniazid, acidic nicotinic, phenytoin, chlorpromazine, hormones thyroid, sympathomimetics) e mafai ona faaitiitia le aoga o Dianormet. I le tulaga o lona faʻaaogaina faʻatasi ma nei fualaau oona, e tatau ona mataituina le kulūkose o le toto ma, pe a manaʻomia, o le faʻatupulaia tutusa o le dose ole Dianormet. O le ethyl alcohol e faʻapupulaina ai le aʻafia o le siako. Colestyramine ma guar faʻagesegese le faʻafefe o Dianormet, faʻaitiitia ai lona aʻafiaga. O nei tupe e tatau ona faʻaaogaina i le tele o itula pe a maeʻa le aveina o Dianormet. O le vailaʻau e faʻaleleia le aʻafiaga o le faʻamalosia o meaola o le coumarin.

Faʻasalaga o le vailaʻau Dianormet, faʻamaoniga ma togafitiga

E oʻo lava i se faʻalavelave sili ona taua e masani ona le aʻafia ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia, ae o loʻo i ai se taufaʻamataʻu o le lactic acidosis: faʻalavelave o le soifua maloloina, vaivaiga, tiga o le muso, leu, vomiting, manava, tiga o le manava, ma le le atoatoa. Togafitiga o le lactic acidosis - fomaʻi.
Faailoga agavaʻa lemu: moe i luga, vaʻaia le vaʻaia, membrane mucous mūmū o le ooto tautala. A oʻo mai nei uiga, e tatau i le tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Togafitiga faailoga.
I le ogaoga o le tino, o le faaitiitia po o le faateleina o le toto, o tamaiti vaevaeina, tachy or bradycardia, ischuria (ona o le atony of the vessisia), o le hypokinesia o le intestinal, hypo- or hyperthermia, o le faateleina o le tendon, refroidia failure, cramps, coma e mafai. Togafitiga - faʻamalosolo o fualaau faʻasaina, faamamaina o le gaosiga, faʻaogaina o le toto, toe faʻaleleia o le toto pH, faʻasaina o le hypoxia, togafitiga faʻamalosia, faʻamautinoaga o galuega a le cardiovascular ma le manava.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Dianormet

Metformin 500 mg, 850 mg poʻo le 100 mg.

Isi vaega: povidone, talc, magnesium stearate.

ituaiga o le maʻisuka (e le o le inisalini) e le atoatoa, aemaise lava i tagata mamaʻi e sili atu le mamafa: e pei o le monotherapy poo le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaau oona hypoglycemic pe faʻatasi foi ma le inisalini mo le togafitiga o tagata matutua, e pei o le monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo ma le inisalini mo togafitiga o tamaiti mai le 10 tausaga.

Faʻaitiitia le mamafa o faʻafitauli o le maʻisuka i tagata matutua ma le maʻisuka 2 ma le maualuga o le maʻisuka na faʻaaogaina le metformin e avea o se fualaau faʻamuamua muamua ma togafitiga o meaʻai e leai se aoga.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I totonu, i le taimi poʻo le vave pe a maeʻa se taumafataga, mo tagata mamaʻi e le o mauaina le inisalini, 1 g (2 papa) 2 taimi i le aso mo aso muamua 3 aso poʻo le 500 mg 3 taimi i le aso, ona amata lea mai le 4 i le 14 aso - 1 g 3 taimi i le aso, pe a uma le 15 aso e mafai ona faaitiitia le fua i le amanaiaina o mea o le kulukose i totonu o le toto ma le urine. Tausiga o aso taitasi - 1-2 g.

Laʻau tuai (850 mg) 'ave 1 taeao ma le afiafi. Ole fua maualuga o aso taitasi e 3 g.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisalini i se fua o le itiiti ifo i le 40 iunite / aso, o le fuataga o le metformin tutusa, ae o le fua o le insulin e mafai ona faʻaititia (e 4-8 iunite / aso i isi aso uma). I le tui o le inisalini e sili atu i le 40 iunite / aso, o le faʻaaogaina o le metformin ma le faʻaitiitia i le tui o le inisalini e manaʻomia ai le tausiga tele ma faia ile falemaʻi.

Faʻataʻitaʻiga

Biguanide, o le sui o le hypoglycemic for administration administration. I le tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e faʻaitiitia ai le mamafa o le kulukose i le toto e ala i le taofiofia o le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai le gastrointestinal tract ma faateleina lona faʻaaogaina i totonu o masini, E faʻaitiitia ai le maualuga o le TG, cholesterol ma le LDL (fuafuaina i luga o se manava gaogao) i le tino ma e le suia ai le maualuga o lipoproteins. Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino.

I le leai o le inisalini i totonu o le toto, e leʻo faʻaalia le togafitiga. O aʻafiaga o le tino e le mafua ai. Faʻaleleia mea tau fibrinolytic o le toto ona o le taofiofia o le inhibitor o le activator profibrinolysin (plasminogen) ituaiga o le tino.

Faʻaiʻuga

Mai le faʻaogaina o meaʻai: faʻalavelave, vomia, "meaʻai" tofo i le gutu, faʻaitiitia le manaʻolaʻi, dyspepsia, flatulence, tiga o le manava.

Mai i le itu o le metabolism: i nisi tulaga - lactic acidosis (vaivai, myalgia, mafatiaga o le manava, paʻuvale, tiga o le manava, le maalili, faaitiitia o le toto, fomaʻi bradyarrhythmia), ma togafitiga umi-hypovitaminosis B12 (malabsorption).

Mai i totoga o le hemopoietic: i nisi tulaga - measina megaloblastia.

Tali a le Allergic: paʻu paʻu.

I le tulaga o aʻafiaga o le itu, e tatau ona faʻaitiitia le togi pe faʻamalo le tumau. Faailoga: lactic acidosis.

Fegalegaleaiga

Faʻaititia le Cmax ma le T1 / 2 o le furosemide i le 31 ma le 42.3%, i le faasologa.

E feteʻenaʻi ma le ethanol (lactic acidosis).

Faʻaaoga ma le faʻaeteete i le faʻatasi ai ma mea faʻapitoa faʻamalosi ma simetidine.

O fua o sulfonylureas, insulin, acarbose, inhibitors MAO, oxytetracycline, inhibitors ACE, clofibrate, cyclophosphamide ma salicylates e faʻaleleia ai le aafiaga.

Faʻatasi ma le GCS, faʻamaʻi faʻamaʻi mo le faʻafofoga tautala, epinephrine, glucagon, hormones thyroid, phenothiazine o mea e maua, gasegase thiazide, mea e maua ai le acidic nicotinic, o le faʻaitiitia o le aafiaga hypoglycemic metformin e mafai.

Furosemide e siitia le Cmax e 22%.

O le Nifedipine e faʻapupulaina ai le absorption, Cmax, faʻagesegese ai le faʻasalaga.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren ma vancomycin) e faalilolilo i tubules e tauva mo auala o felauaiga ma e mafai ona siitia le Cmax i le 60% ma le umi le togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga