O le maʻi suka

O metotia mo le siakiina o le hyperglycemia o felauaiga e aofia ai le fuaina o puipuiga ole glycosylated, o le taimi o le i ai i le tino e mai le 2 i le 12 vaiaso. Faʻafesoʻotaʻi le kulukose, latou te faaputuputuina, pei o le, o se ituaiga o mea e manatuaina e teuina ai faʻamatalaga e uiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ("Glucose memory"). Hemoglobin A i tagata soifua maloloina e aofia ai sina vaega itiiti o le hemoglobin A1c, lea e aofia ai le glucose. O le pasene o hemoglobin glycosylated (HbA1c) e 4-6% o le aofaiga atoa o le hemoglobin.

I maʻi o loʻo maua i le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻaauau o le hyperglycemia ma le faʻavaivaia o le glucose (faatasi ai ma le hyperglycemia), o le tuufaatasia o le kulukose i le hemoclobin mole mole faateleina, lea eo faatasi ma le faateleina o le vaega HbAic. Talu ai nei, o isi vaega ninii hemoglobin, Ala ma A1b, lea e iai foi le malosi e fusifusia ai i le kulukose, ua maua. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le aofaiga atoa o le hemoglobin A1 i le toto e sili atu i le 9-10% - o se tau taua o tagata soifua maloloina.

O le hyperglycemia e maua mai i luga ole a iai faatasi ma le faateleina o le hemoglobin A1 ma le A1c mo le 2-3 masina (i le taimi o le toto toto mumu) ma pe a maeʻa le faʻavasegaina ole maualuga ole suka. Laʻau chromatography poʻo musika calorimetry e faʻaaogaina e fuafua ai hemoglobin glycosylated.

Faʻamatalaga o IRI

Suʻega faʻataʻitaʻiga (e tusa ai ma Unger ma Madison). A maeʻa le suʻeina o le toto i luga o se manava gaogao, 20 ml o le 5% o le vaifofo o le tolbutamide o loʻo faʻaaogaina i le tagata maʻi ma a maeʻa le 30 minute e toe suʻesuʻeina le toto suka. I tagata soifua maloloina, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le suka i le sili atu i le 30%, ma i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka - itiiti ifo ma le 30% o le vaega muamua. I tagata gasegase ma le insulinoma, o le toto toto e pa'ū ile sili atu i le 50%.

Tuua Lau Faamatalaga