Aisea e manaomia ai se tusi o le maʻisuka e mataʻituina ai le maʻisuka?

Glycemia (faaliliu mai le Eleni Glykys - "suamalie", haima - "toto") o se faailoga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le fua o le anapogi glycemia e 3.3 - 6.0 mmol / l. mo tagata matutua.

E manino lava o le tausia o le soifua maloloina o se avega mama aʻiaʻi lea e le mafai ona tuʻu i luga o tauau o le fomaʻi aoga.

O le endocrinologist na te faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻi ana faamatalaga ma fautuaga i le cardia o le maʻi, ae le mafai ona ia mataʻituina ana tagata maʻi.

O lea i le togafitiga o le maʻisuka. O taumafaiga uma e tausia se tulaga masani e naʻo le popolega o le maʻisuka, o lē e tatau ona aʻoaʻo e pulea lelei le faʻamaʻi ina ia le faʻaumatia ai le tino atoa.

O le mea lea, e taua tele le aʻoaʻoina tutoatasi e pulea le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e faigofie ona taʻua - glycemia.

Aisea e tatau ai ona ou mataʻituina oe ile maʻisuka?

Afai e te amataina le maʻi, o le taimi mulimuli ane, o le maualuga o le kulukose o le a oʻo atu ai i taunuuga leaga. O le mea moni, o le a le suia le tulaga mo le leaga i le taimi lava lena, ae na o le mavae lava o tausaga o suʻesuʻega.

I le tulaga o le faʻavaveina o le anapogi anapogi, o le toto o le kulukose o le toto e mafai ona tumau i tulaga maualuga maualuluga mo se vaitaimi uumi. I le lumanaʻi, e taʻitaʻia ai le tele o eletini eletise i le tino atoa. E toetoe lava o totoga uma o le tino e pagatia mai i lenei: ate, fatugaʻo, pancreas, cardiovascular system, etc. O le maʻi suka e pagatia mai le ulu o le ulu ona o le maualuga o le toto maualuga, o lona mata e leaga seia oʻo ina leiloloa atoa, o ona vae ua le mautonu, o ona vae, lima, foliga o foliga, ua vaivai le tagata.

O le mafuaʻaga lea o le maʻi suka o se tasi lea o faʻamaʻi pipisi, o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le tele o tagata.

Faʻatasi ai ma le le pulea lelei o le maʻi, e le mafai ona iloa ma aloese mai le oso i le glycemia i le taimi, e taʻitaʻia ai le faʻalavelave faʻaleagaina o le tino (pei o le kososis, ketoacidosis, ma isi), pe, i se isi itu, o lona pa'ū, pe a pa'ū se tagata i se coma (hypoglycemia).

Faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga mo le umi o le siakiina o le maʻisuka, e sili atu le faigofie ona faʻatautaia i lenei tulaga, ma o le fomaʻi o loʻo e matauina o le a mafai ona fetuunai togafitiga ile taimi ina ia puipuia ai ni faʻafitauli eseese atonu ua uma ona lagona. I le faʻaopoopoga, faatasi ai ma le faʻaofiina o fualaau fou mo oe, o se suiga i meaʻai, meaai, faʻateleina le gaioiga faaletino, o le faʻataʻitaʻiga o loʻo atagia manino ai le aoga o fua faʻatatau, e pei o le toesea po o le faʻaititia o taunuuga.

Faʻapitoa i se fesoasoani fesoasoani e mafai e se tasi ona taofi, tolopo, puipuia le atinaʻeina o le manaomia o le maʻisuka.

A leai, o le a maua e le maʻisuka ia lava i se tulaga sili ona faigata, pe a pei o se tamai pusi matala, na te faamoemoe mo se luʻi, lea, e tusa ai ma le tulafono o le uiga leaga, e le mafai lava ona aumaia ma aumaia ai le tele o faafitauli.

E faapefea ona fua le glycemia?

O lea la e sili atu ona faigofie le siakiina o au fuafuaga faʻapitoa e faʻafetai atu i glucometers.

O se masini feaveaʻi lea, ma le tasi le mataua o le toto, e mafai ona manino le fuafuaina o le maualuga o le suka.

O ona ata faʻaonaponei ua faʻapipiʻiina ma se mea e fausia i totonu o le mafaufau ma i le auala faʻapitoa e mafai ona tusia uma suiga i lenei nofoaga. E le gata i lea, o nisi oi latou e mafai ona fuafua le aofaʻiga o le inisalini, lea e tatau ona faʻatonuina i le tagata maʻi pe faʻaalia le maualuga o le toto cholesterol, hemoglobin glycated, ma isi.

O le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le suka i le toto:

O pusa palasitika faapitoa (scarifiers) faʻatasi ma se nila o loʻo faʻaofiina i totonu ole peni. E tele ituaiga, lapoa ma e le talafeagai mo masini uma. O le mea lea, pe a faʻatau, faʻalogo lelei i foliga o le oloa. E sili pe afai e te faia se faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma oe ma, faatasi ai ma le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga, filifili se pusa e fetaui ma lau ata faataitai.

O loʻo faʻatau atu i le fale talavai mai le 25 vaega poʻo le sili atu (25, 50, 100, 500) i le tau o le 200 rubles.

O nei nila e masani ona faʻamaʻaina ma e masani lava e le mafai ona faʻaaogaina!

I le faʻaaogaina faifaipea, o le nila ua faʻaleagaina (vaivai), o se vaega o meaola o meaola o loʻo tumau pea i luga o le tino, o se eleele lelei mo le atinaʻe o microflora leaga. Afai e te tuiina lou tamatamailima i se fala, ona mafai lea ona faʻaofiina se siama ile toto.

O le taʻiala o la latou gaioiga e talitutusa lava ma se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo mai le toto i se mea e tupu ai se vailaʻau, o le a faʻaalia i luga o le lau.

O fualaau e ave i le tasi itu o le taʻavale (vaega faʻapitoa), o le isi vaega ua faʻaofiina i totonu o le suʻega.

E faʻatau atu foi i le fale talavai e 25 vaega pe sili atu foi. O lo latou tau e sili atu le maualuga nai lo le tau o laʻau (mai le 600 ruulu mo fasi pepa e 25).

  • Peni peni, tootoo tamatamai lima

O se uila ma se nila ua faʻaofi i totonu. Faʻafetai i le fausiaina o fale, e mafai ona e fetuunai le umi o le nila (pe o le a le umi o le a alu ai le nila i lalo o le paʻu pe a uma ona faʻaalia).

Aʻo leʻi faia le suʻega o le toto, fufulu ou lima i se vailaʻau mo le tumama.

O le taimi lava e fetuunai ai le 'au, e faʻaaogaina lelei i le masini vaʻaia muamua (mo se faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa e faʻamamā le tino o le tamatamailima ma le ava malosi po o soʻo se vailaʻau e maua). Ona tatala lea o le leve. A maeʻa se kiliki lelei, ona faʻafefe lea o le tolaula ma faʻapipiʻi vave le vaega ole manaʻo o le paʻu.

E le manaʻomia e se tagata faitau le tele o le toto, o le a lava le laʻititi o le mataʻu ma le lautele o nai millimeters.

Afai e leʻi oʻo mai le toto, ona e le manaʻomia lea ona toe tui lou tamatamailima. Ua lava le tuiina o le paʻu i luga o le punisi i ni nai taimi.

Afai e leai se toto pe a maeʻa, atonu e le lava le umi o le nila. Fetuunai le peni pinui e ala i le faalauteleina o le nila i nai laasaga ma toe taumafai.

Ina ia sili atu le vavalalata o le toto, tataʻi ma toso lima i totonu o se kamela mo ni nai sekone.

  • Taʻitaʻi

A maeʻa ona tuʻuina atu le vaega o le suʻega i totonu o le suʻega, e tatau ona faʻatali mo se taimi seʻia oʻo lava ina faitauina le faʻamatalaga. A maeʻa se faʻamaoniga iloga, e aliali mai i luga o le lau.

E tofu auala taʻitasi ma ona lava faʻatusa, lea e mafai ona maua e ala i faatonuga. O le faigofie lava naʻo le fuaina o le maualuga o le kulūkose, o le mea lea, sili atu i le 5 - 10 mataitusi e le o faʻaalia i luga o le lau. E mafai ona latou atagia mai: glycemia i moli / l ma mg / dl, sese sese (mo se faʻataʻitaʻiga, e lei faʻapipiʻi saʻo le faʻamaonia), o se moliaga poʻo se faailoilo sese, faʻamaumauga faʻamaonia, ma isi.

  • tau o le maa po o le punavai
  • faatonuga ua faaliliuina i gagana eseese
  • pepa faamaonia (mai le 1 le tausaga pe sili atu)

E manaʻomia e tagata suʻesuʻe suʻega faʻapitoa faapitoa. E tele taimi i le vaiaso e tatau ona fufuluina i solo faʻasa.

Faia se tulafono mo oe lava e mataituina ai le mita ma ia teuina pea ia mama.

Manatua o mea uma e gaosia e vave ona sola vave, talu ai e tatau ona e faʻaaoga soo (mo se tasi i le taimi o le aso), o le siakiina o le tagata lava ia mo le maʻisuka o se taugofie tele.

O le mea lea, i Rusia o loʻo i ai se polokalame faʻafomaʻi faʻafesootai, e tusa ai ma le maʻisuka uma e mafai ona faʻalagolago i luga o le tele o vailaau faʻasaina, sapalai ma glucometers, e tusa lava po o le a le matua, tulaga faʻapisinisi ma tulaga tautupe.

E le gata i lea, o le tele o le maʻisuka, ua taʻua o le "seniority", e feagai ma faafitauli ogaoga o le soifua maloloina pe a afaina uma o latou soifua atoa ma le faʻamaʻi ma ona aʻafiaga uma, ma aloese ai mai le fesoasoani a tagata mai fafo e fesoasoani i tagata gasegase e taulimaina galuega.

Auala e filifili ai se glucometer

Ina ia iloa po o fea le masini e manaʻomia, e taua le malamalama manino mo le mafuaʻaga e manaʻomia ai, aua o le maʻisuka ituaiga 2 e leai se mea e manaʻomia e maua ai se gasegase atamai o le a otometi le fuaina o le siama.

O le mea lea, o le auiliiliga autu autu e aofia ai:

  • tausaga fiafia

O le a tuʻuina atu e tupulaga talavou le fiafia i tekinolosi ma le tele o mea e mafaia, ae mo tagata matutua e sili atu le faigofie.

  • ituaiga o suka

Mo le ituaiga 2, e le manaʻomia le faʻatau o glucometers taugata, ae mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le vaeluaina ma le tele o galuega o le a faafaigofieina ai le galuega i aso taitasi.

Ole tau e le o taimi uma e atagia ai le lelei o le masini. E tele taimi e sili atu ona saʻo saʻo i le faʻatusatusaina o kiliva i le tau e sili atu nai lo taugata, e faʻafefiloi ma le tele o isi galuega tauave e aʻafia ai le tau atoa.

  • malosi malosi

O le i ai o se faamasinoga malosi e faʻamautinoa pe a mavae le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a le faʻaleagaina ma o le a faʻaauau ona galue e pei ona masani ai. O le mea lea, e sili atu ona lelei le le maua o ni tagata ulavavale o le matua o latou tausaga oe ua le lava le malosi o le afi po o le lagona o lima ona o le atiina ae o le neuropathy o le maʻisuka.

  • suʻesuʻe taimi

Ole numera o fua i le aso o se faʻaaliga sili ona taua. O le masini e tatau ona faigofie e mafai ona faʻaaoga e tusa lava pe o se malaga umi.

Afai e matitiva le mata o le tagata, ona maua lea o se laupepa telē, faʻaalia le faʻamalama o le tali sili lea.

  • fua faʻatatau o fua ma le lelei o le iloiloga o taunuʻuga

Aʻo leʻi faʻatau, siaki pe oi ai se mea sese i le vave ona suʻesuʻeina o faʻamatalaga.

  • leo galue

Mo tagata matutua po o tagata foi e iai ni faaletonu vaaia, o masini ma lenei filifiliga e faalauteleina ai a latou gafatia tutoatasi, talu ai e le gata ina mafai e le au masini ona faaleo le iuga, ae ia o faatasi foi ma le faagasologa atoa o le totoina o le toto i se leo: o fea ma pe faapefea ona tuu se fasi siaki, amata le faiga o le aoina o faʻamaumauga, ma isi.

  • aofaiga o mafaufauga i totonu

Afai o le tagata gasegase e tausia se tusi faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi, ona mafai lea ona e filifilia ni tau taugofie e oʻo atu i le 100 sene saoloto.

  • fuainumera faʻamatalaga faʻamaumauga

Faʻafetai i lenei galuega, e mafai ona ia faʻatusatusaina le glycemia mo le 7, 14 aso poʻo le sili atu, ma faʻaalia ai le lelei poʻo le le lelei o le togafitiga o le maʻi.

  • tuufaatasiga ma isi masini

O le i ai o lenei filifiliga e mafai ai e oe ona faʻafesoʻotaʻi le mita i se komepiuta pe galue faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻamatalaga e ala i le telefoni feaveaʻi.

Ia, afai o ia lava na te faamanatuina ua oʻo i le taimi e fua ai le maualuga o le glycemia. O le toʻatele o tagata matua e matua faʻagaloina ma o lenei filifiliga o le a sili ona talafeagai io latou olaga i aso taitasi.

  • fuataga faaopoopo

Le malosi e fuafua ai tino o le ketone, hemoglobin glyc, hematocrit, cholesterol, ma isi. E le naʻo se glucometer, ae o se mea e sili atu le lautele (o se suʻega o meaola oona), o le tau o loʻo maualuga i le taimi nei (sili atu i le 5,000 rubles mo le sili ona faigofie) tasi.

  • tau o vaega

E toʻatele tagata e le mafaufau pe fia le tau o le faʻamautuina o masini aʻo leʻi faʻatau. O fasipepa e tutusa lava le lautele o tau mai le 600 rubles mo le 25 fasipepa i le 900 ruʻu. E faʻalagolago i le ata ma le gaosiga o masini. Atonu o le auala lena pe a fai e le taugata le suʻega, ae o oloa e faʻatau ai e faʻatau le taugata.

Pe a faʻatau se masini, e taua le vaʻaia e le gata i lona tau, amio lelei ma le fuafuaina, ae faʻapea foi i le tele ma le lelei o iloiloga e uiga i le Initaneti!

O le toe iloiloina o se tagata moni na faʻaaogaina se gaioiga faapitoa o le a avea ma faʻamatalaga taua e faia ai le filifiliga saʻo.

Mafaufau i le tele o filifiliga mo tagata atamamai na faʻatau atu i totonu o le 'oloa faʻatau, e mafai e se tasi ona faia ni faaiuga faigofie e uiga i le mea moni e sili atu le taugofie le faʻatau o kesi i faleoloa i le initaneti.

E sili atu ona taugofie iinei ona o lenei ituaiga o faleoloa e le manaʻomia se avanoa faʻapisinisi faʻatau mo se faʻasalalauga mo tagata faʻatau, lea e tatau ona e totogiina. O le aufaigaluega o le falemalaga na o fale e teu ai fale. Latou te le faʻatupulaia soʻo se tau faaopoopo mo tausiga.

Ae o le lamatiaga o le mauaina o oloa maualalo, e le faigofie ona tauaveina le tiute, ma afai e tupu se mea i oloa i le faagasologa o lona faagaioiga (pe afai ei ai se lisiti ma se faʻamalologa), ona leai lea o se auala e maua ai i latou faatau atu lenei oloa, aua o le Initaneti ua tumu i le au fomai ma i latou oe faʻatau atu mea tau falemaʻi e aunoa ma se laisene.

Ina ia aua nei avea ma se tagata tuusaʻo tuusaʻo i lenei mea na tupu, faʻatau mai oloa mai le au faʻatagaina faatagaina po oi luga o nofoaga aloaia o le fesoʻotaʻiga o fale talavai.

A e feagai ma soʻo se faʻafitauli i le masini, e mafai ona e aveina atu i le matagaluega o loʻo galue i le falemaʻi o fesoʻotaʻiga faʻatautaia lea na e faia ai le faʻatauga poʻo le mea na faʻauluina ai oloa (i le taimi e tuʻuina atu ai).

O isi faʻataʻitaʻiga e manaʻomia e aofia ai i le tusi o le pulea e le tagata o ia lava

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, lelei, e tatau foi ona tatou faʻapipiʻi mea nei:

  • Fua o le fale suesue (toto o meaola ma meaola, cholesterol, bilirubin, tino ketone, polotini, albumin, hemoglobin glyc, uric acid, Urea, ma isi)
  • toto maualuga (e mafai ona e faʻatauina se siaki toto maualuga, o le tau o ia mea e ese mai le 1,500 rubles ma luga)
  • le aofaʻi o meaʻai falaoa e faʻaaoga i meaai i le gasologa o le aso, i le amanaʻia o le mamafa o le uta o oloa poʻo le numera atoa
  • o le aofaiga o le inisalini na faʻatonuina poʻo le fualaau o vailaʻau na faia
  • suiga i mea taumafa (inupia le ava malosi, 'ai se oloa faʻasaina, ma isi)
  • popolega faʻapitoa (faʻafitauli matuia e aafia ai le setete o le soifua maloloina, faʻateleina le atinaʻe o le faʻamaʻi)
  • sini faʻapitoa (e tatau ona tatou vaʻavaʻai manino i mea o loʻo tatou taumafai ai, o lea e mafai ai ona tatou faʻamalosia sina mea itiiti)
  • mamafa i le amataga o le masina ma i le faaiuga
  • taimi ma le malosi o gaoioiga faaletino
  • anapogi o le glucose anapogi poo soo se taunuuga e le manaomia (e sili atu le faailogaina i se isi lanu, faailoga po o se peni)

Tusa Suʻe Tusia

Ina ia faafaigofie le galuega, matou te ofoina atu se calculate faigofie ma le faigofie lea e faigofie ai ona fuafua le "Bolus" - volumine, dose ole inisalini, fetuutuunai e tusa ai ma le aofaiga o mea taumafa na faia, fuafuaina ile XE (iunite falaoa) ma luga ole faavae ole faitau ole mita.

Ae! E tatau i tagata taʻitoʻatasi ona i ai a latou lava taʻiala.

O le mea lea, a aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi, faʻaaoga lenei metotia ma le faʻaeteete!

Bolus laulau

Glycemia mmol / LGlycemia correction bolusFood bolusXE i mea taumafa
≤5.500.650.5
≤6.001.31.0
≤6.501.951.5
≤7.03.22.62.0
≤7.56.43.252.5
≤8.09.63.93.0
≤8.512.94.553.5
≤9.016.15.24.0
≤9.519.35.854.5
≤10.022.56.55.0
≤10.525.77.155.5
≤11.028.97.86.0
≤11.532.18.456.5
≤12.035.49.17.0
≤12.538.69.757.5
≤13.541.810.48.0
≤14.048.211.058.5
>15.054.611.79.0

Tusi a le tagata lava ia ma le faʻamoemoe

E tatau ona fai se tusi o le tagata lava ia mo le maʻisuka, aemaise lava i le ituaiga muamua o faʻamaʻi. O lona faʻatumuina ma le faʻamaumauga o faʻamaumauga uma e mafai ai ona e faia mea nei:

  • Suʻe le tali a le tino i tui faapitoa o inisalini,
  • Iloilo suiga i le toto,
  • Mataitu le kulukose i totonu o le tino mo se aso atoa ma matau ona oso i le taimi,
  • I le faʻaaogaina o le metotia o le suʻega, fuafua le tagata e manaʻomia le fuaina o le inisalini, lea e manaʻomia mo le vaʻaia o le XE,
  • Faʻamata vave mai faʻafitauli matuia ma faʻasologa o le atisiputi,
  • Mataitu le tino o le tino, mamafa ma le toto.

O faʻamatalaga tusitusia i lenei auala o le a mafai ai e le endocrinologist ona iloilo le aoga o togafitiga, faʻapea foi ma faia fetuunaiga saʻo.

Toe i totonu o mea

Faailoga taua ma pe faapefea ona faaleleia

O le diabetes self-monitoring diary should contain the indicators o loʻo i lalo:

  • Meaʻai (taeao, taumafataga po o le aoauli)
  • Le numera o iunite falaoa mo faʻafeiloaiga taʻitasi,
  • O le tui o le insulin o loʻo faʻatonutonuina poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina (faʻaaoga taitasi),
  • Fua o le kulukose o le toto (a itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso),
  • Faʻamaumauga i luga o le soifua manuia lautele,
  • Toto toto (1 taimi i le aso),
  • Paʻu o le tino (1 taimi i le aso ao leʻi faia le taeao).

O gasegase faʻamaʻi e mafai ona fuaina o latou mamafa i le tele o taimi pe a manaʻomia, e ala i le tuu ese o se isi koluma i le laulau.


Faʻataʻitaʻiga faʻafomaʻi e aofia ai se faʻaaliga e pei o "matau mo suga masani e lua"pe a oʻo i le paleni o le kulukose i luma o le lua o meaʻai e tolu (le taeao o le aoauli po o le 'aiga o le aoauli). Afai o le "taitai" e masani, ona faia lea o le inisalini pupuu i le aofaiga o loʻo manaʻomia i se taimi faapitoa o le aso e talepe ai vaega o falaoa. O le mataʻituina ma le faʻaeteete o nei faʻataʻitaʻiga ua mafai ai ona e fuafua se fualaau taʻitasi mo se taumafataga faapitoa.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le mataʻitusi o le tagata lava ia e mataʻituina, e faigofie lava le siakiina o fesuiaiga uma ile maualuga ole kulukose o loʻo tupu i totonu o le toto - mo se vaitaimi puupuu pe umi. O suiga mai le 1.5 i le mol / lita e manatu e masani.

E mafai ona fatuina se tusi faʻamaonia e le tagata e toʻalua o le PC ma se tagata fai mea faigofie. E mafai ona atiae i se komepiuta pe tusi se api.

I le laulau mo faʻataʻitaʻiga e tatau ona iai se "ulutala" faʻatasi ai ma koluma nei:

  • Aso o le vaiaso ma le aso faakalena
  • Suafa maualuga le glucometer faatolu i le aso,
  • O le tui o le inisalini po o le papa (e tusa ai ma le taimi o le pulega - i le taeao, faatasi ai ma se meaʻai i le aoauli),
  • Le numera o iunite falaoa mo taumafa uma, e fautuaina foi e mafaufau i meaʻai,
  • Faamatalaga i luga o le soifua mālōlōina, urine acetone (pe'ā mafai pe tusa ai ma suʻega o masina), toto maualuga ma isi faʻalavelave.


O a vailaʻau e mafai ona maua e le maʻisuka e leai se totogi? O le a le mea o loʻo aofia i le manatu o le "pomaʻi faʻapisinisi" ma aiseā e teena ai e nisi tagatanuu?

Fualaau mo togafitiga maloloina. O meaai mo le maʻisuka. Faitau atili i lenei tusiga.

Aspen paʻu mo le maʻisuka. Faʻaaoga meatotino ma metotia o le talosaga.

O se faʻataʻitaʻiga o se laulau faʻapitoa e pei o lenei:

AsoInisalini / puluItū falaoaSuauu totoFaamatalaga
TaeaoAsoAfiafiBreakfastTaʻalogaTaumafaBreakfastTaʻalogaTaumafaMo le po
IA maeʻaIA maeʻaIA maeʻa
Mon
Tue
Wed
T
Fri
Sat
La

Tino o le tino:
Hiona:
Soifua manuia lautele:
Aso:

O le tasi le faasologa o se api e tatau ona fuafua vave mo le vaiaso, o le a sili atu ona faigofie le suʻeina o suiga uma i se ata vaaia. A e sauniuni laufanua mo le tusia o faʻamatalaga, e tatau foi ona e tuʻuina sina avanoa mo isi faʻamaoniga e le talafeagai i le laulau ma faʻamatalaga. O le mamanu o loʻo faʻatumuina i luga e talafeagai mo le togafitiga o le inisalini, ma afai e lava le fua o le kulukose, ona mafai lea ona faʻamavaeina le maualuga o koluma i lea aso. Mo le faigofie, o le maʻisuka e mafai ona faaopoopo pe aveese ni mea mai le laulau. O se faʻataʻitaʻiga o le tusi o le pulea e le tagata o ia lava e mafai ona sii mai i inei.

Toe i totonu o mea

Faʻasologa o le maʻisuka i aso nei

Faʻalauteleina tekinolosi faʻaonaponei le malosi o tagata ma faafaigofie ai le olaga. I le aso e mafai ona e siiina soʻo se tusi talosaga i lau telefoni, papalama poʻo le PC, ma polokalame mo le faitauina o kalori ma gaoioiga faaletino e sili ona lauiloa. E leʻi pasia e le au gaosiga o polokalama ma le maʻisuka - o le tele o filifiliga mo le autasi o le initaneti sa faia faapitoa mo latou.


O le ASD - 2? Faʻafefea ona faʻaaogaina ma pe oa faʻamaʻi? O le a le fofo mo le maʻisuka?

Cereals e maua i le maʻisuka. O le a le mea e faatagaina ma o le a le mea ua fautuaina ina ia le aofia ai mai le meaai? Faitau atili iinei.

Faailoga o le maʻisuka i alii.

Faʻalagolago i le masini, e mafai ona e setiina mea nei:

Mo le Android:

  • Diabetes - glucose diary,
  • Agafesootai,
  • O le diabet tracker,
  • Puleaina o le maʻisuka,
  • Mekasini a le maʻisuka,
  • Maʻisuka Fesootai
  • Maʻisuka: M,
  • SiDiary ma isi.

Mo masini e mafai ona maua i le Faletusi:

  • Diabetes App,
  • DiaLife,
  • Auro o le Maʻisuka Suʻe
  • Diabetes App Life,
  • Fesoasoani o le maʻisuka
  • GarbsControl,
  • Tactio Health
  • O le maʻisuka Tracker ma le Dlood Glucose,
  • Diabetes Minder Pro,
  • Puleaina o le maʻisuka,
  • Maʻisuka i Siaki.

O le sili ona lauiloa i tausaga talu ai nei, ua avea ma polokalama Russified "Diabetes", lea e mafai ai e oe ona pulea mea taua uma o le faamaʻi.
Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻasalalau faʻamatalaga i luga o pepa mo le tuʻuina atu mo le faʻamoemoega o le faʻatalanoa ma le fomaʻi. I le amataga o le galuega faatasi ma le talosaga, e tatau ona e ulufale i faailoga taitasi o le mamafa, maualuga ma nisi mea taua e tatau ai mo le fuafuaina o le inisalini.

E le gata i lea, o galuega uma tau faʻatautaia e faia i luga o le faʻavae o faʻamaoniga tonu o le kulukose o loʻo faʻaalia e le maʻisuka ma le aofaʻi o meaai e 'aina i le XE. E le gata i lea, ua lava le ulufale i se oloa faapitoa ma lona mamafa, ona fuafua ai lea e le polokalama le faailo manaomia. Afai e manaʻo ai pe le o iai, e mafai ona e ulu i ai ma le lima.

Ae ui i lea, o le talosaga e tele ni faʻafitauli:

  • O le aofai o le insulin ma le aofaiga mo se vaitaimi uumi e le o faʻamautuina,
  • O le inisalini umi taimi e le o mafaufauina,
  • E leai se avanoa e fausia ai siata ata.

E ui i lea, e ui lava i nei le lelei, e mafai e tagata pisi ona pulea a latou galuega i aso uma e aunoa ma le teuina o se api pepa.

Fomu o le maʻisuka

Faʻamatalaga numera 1 (mo le 2 vaiaso)

(1 vaega)

AsoInisalini i iunite / gaʻo-faʻaitiitia o fualaau faasaina
XE aofaiga
TaeaoAsoAfiafiBreakfastTaʻalogaTaumafa
____________________ Mon ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ Wed ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ l ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ Fri ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ Seti ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ le la ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ Mon ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ Wed ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ l ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ Fri ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ Seti ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
____________________ le la ______________________________ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____ 1 ____ 2 ____
Hba1i __________%
Norm __________%

Aso: _____________________ tausaga

O le mamafa o le tino ______ kg
O le mamafa o le mamafa ______ kg

Aso: ____________________ tausaga

(2 vaega)

Suauu toto moli / L
I le po
Manatua (mamafa, ava malosi, gaioiga faaletino, popolega)
BreakfastTaʻalogaTaumafa
muamuamulimuli anemuamuamulimuli anemuamuamulimuli ane
Mon ____________________________
au ____________________________
faaipoipo ____________________________
tolu ____________________________
Fri ____________________________
Sat ____________________________
la ____________________________
Mon ____________________________
au ____________________________
faaipoipo ____________________________
tolu ____________________________
Fri ____________________________
Sat ____________________________
la ____________________________

O nei laulau e lomia i luga o itulau e lua o le tusi o talaaga i le salalau atu.

Faʻamatalaga numera 2 (mo se vaiaso)

AsoBreakfastTaʻalogaToa teaTaumafa
muamua ina ua mavae le 1.5 itula muamua ina ua mavae le 1.5 itula muamua ina ua mavae le 1.5 itula muamua ina ua mavae le 1.5 itula
Mon le taimi
toto suka ________________
XE __ ____ ____ ____ __
Bolus __ ____ ____ ____ __
Manatua
au le taimi
toto suka ________________
XE __ ____ ____ ____ __
Bolus __ ____ ____ ____ __
Manatua
faaipoipo le taimi
toto suka ________________
XE __ ____ ____ ____ __
Bolus __ ____ ____ ____ __
Manatua
tolu le taimi
toto suka ________________
XE __ ____ ____ ____ __
Bolus __ ____ ____ ____ __
Manatua
Fri le taimi
toto suka ________________
XE __ ____ ____ ____ __
Bolus __ ____ ____ ____ __
Manatua
Sat le taimi
toto suka ________________
XE __ ____ ____ ____ __
Bolus __ ____ ____ ____ __
Manatua
la le taimi
toto suka ________________
XE __ ____ ____ ____ __
Bolus __ ____ ____ ____ __
Manatua

Faataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga

I lau api o talaaga, ia e mautinoa ia e iloa po o le a le vailaʻau faapitoa, o le ituaiga insulin e te faʻaaoga i le aso.

E fautuaina foi ia aua nei galo i luga o se pepa eseese eseese o lau tusi o le maʻisuka e faamaumauina ai meaʻai, ipu ma pe o le a le tele na latou 'ai i se aso patino.

O lea e mafai ai ona e suʻesuʻeina ma le faʻavasega ou gafatia ma le lelei o le usitaia o fautuaga a lau fomaʻi.

E mafai foi ona e sii mai le faila faila o le maʻisuka ma lolomi le laulau pe a e manaʻo ai.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa ma kiliki Ctrl + Enter.

Tuua Lau Faamatalaga