TULAGA: le filifilia o nila mo se peni

O tui o insulin e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete, ona o le a latou fesoasoani i togafitiga o le maʻisuka. Tagata faʻapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • ina ia faafaigofie ai le pulea o le iniseti, o oloa taitasi ua faia atoatoa,
  • o se piston faapitoa ua mafai ai ona tui malosi, e aunoa ma ni mea e oso ai le tiga,
  • A filifilia se tui tui mo inisalini, o le maʻisuka muamua e filifilia le fua o fevaevaeaʻiga.

Mo se tagata gasegase maua i le maʻisuka, o le manatu sili ona taua o le tau o le fua o le oloa. E iloga foi i le eseesega i le taua o vaega eseese e lua. E le gata i lea, e tatau ona mafaufauina le uumi o le nila. O lenei mea o le a mafai ai i le lumanaʻi ona fua saʻo le aofaʻi o le vaega o le hormonal ma filifili vaega o le tino lea e mafai ona e ulufale ai i le inisalini.

Faʻaiʻuga i se tui tui insulin

O maʻisuka uma e manaʻomia ona malamalama i le auala e tuiina ai le inisalini i se tui. Ina ia fua saʻo le fua o le insulin, o tui tui inisalini ei ai ni vaevaega faapitoa, o lona tau e fetaui lelei ma le faʻaogaina o le vailaʻau i totonu o le tasi fagu.

E le gata i lea, o vaevaega taʻitasi e faʻaalia ai le iunite o le inisalini, ae le o le fia miliona o fofo e aoina. Aemaise lava, afai e te viliina vailaau i le maualuga o le U40, o le aoga o le 0.15 ml o le a 6 iunite, 05 ml o le a 20 iunite, ma o le 1 ml o le a 40 iunite. O le mea lea, o le tasi vaega o le vailaau oona o le 0.025 ml o le inisalini.

O le eseesega i le va o le U 40 ma le U 100 e faapea i le mataupu lona lua, 1 ml tui tui inisalini e 100 iunite, 0.25 ml - 25 iunite, 0.1 ml - 10 iunite. Talu ai ona o le maualuga ma le mamafa o ia tui e mafai ona fesuisuiai, e tatau ona e iloa po o le a le masini e talafeagai mo le tagata gasegase.

  1. A filifilia le faʻamalosi o fualaau faasaina ma le ituaiga tui tui o le inisalini, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Afai e te ulu atu i le maualuga o le 40 iunite o le inisalini i le tasi le mililita, e manaʻomia lou faʻaogaina o le syringe U40, pe a faʻaaogaina se isi faʻasalalauga filifili se masini e pei o le U100.
  2. O le a le mea e tupu pe afai e te faʻaaogaina le tui tui inisalini? Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le U100 syringe mo se fofo o se faʻamasinoga o le 40 iunite / ml, o le maʻisuka o le a mafai ona faʻalauiloa mai na o le 8 iunite o fualaau faasaina nai lo le 20 iunite e manaʻomia. O lenei metotia e lua taimi e maualalo ai nai lo le tele o fualaau oona.
  3. Afai, i se isi itu, ave se tui suauu U40 ma ao mai se fofo o le 100 iunite / ml, o le a maua e le maʻisuka nai lo le 20 pe tusa ma le 50 iunite o le hormone. E taua le malamalama i le matautia o le ola o le tagata.

Mo se faʻamatalaga faigofie o le ituaiga masini manaʻomia, o tagata atinaʻe ua o mai ma se uiga iloga. Aemaise lava, o UPS100 o loʻo i ai se ufiufi moli moli, aʻo U40 ei ai se pulou mumu.

O le faauuga o loʻo faʻapipiʻiina foi i peni o syringe, lea ua fuafuaina mo le 100 iunite / ml o le insulin. O le mea lea, afai e faʻaumatia le masini ma e manaʻomia ona e faia se tui, ia e na o le U100 inisalini tui e tui ai i le falemaʻi.

A le o lea, o se taunuuga o le faʻaaogaina o le masini sese, o masini tele masini e mafai ona afaina ai le maʻisuka ma e oʻo lava i se afaina o se maʻisuka.

I lenei itu, ua fautuaina e te maua i taimi uma se seti faaopoopo o tui tui inisalini.

Inisalini fuafuaina ole fua

Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona faʻatusatusa saʻo le inumaga o le inisalini ma le numera o kupita i le suauu. I le Russian Federation, ua faailogaina le inisalini U-40 ma U-100.

O le vailaau faʻasaina U-40 o loʻo maua i fagu, lea e masani ona aofia ai le 40 iunite o vaega (i le 1 ml i le tui tui insulin). E masani ona faʻaaogaina se tui masani o le 100 mcg o le inisalini mo se tutusa tutusa o le hormone. Iloiloina le tele o le homone o loʻo aofia i le tasi vaevaega e faigofie. 1 Vaega ma le 40 vaevaega e 0.025 ml o le vailaʻau.

O lenei vailaau faasaina ua gaosia i le tulaga o le afifiina o oloa ma fua i totonu o iunite o meaola. E masani lava, i totonu o se fagu masani 5 ml o loʻo aofia ai le 200 iunite. hormones. O le mea lea, i le 1 ml e aofia ai le 40 iunite. inisalini, e tatau ona e vaevaeina le aofaʻi o metotia i le gafatia o le vial.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻatonutonuina faʻamautinoa i tui faapitoa e faʻamoemoe mo togafitiga insulin. I se inisalini e tasi-syringe syringe, e tasi le milliliter e vaevaeina i le 20 vaega.

O le mea lea, ia maua ai le 16 iunite. numera elemene valu vaevaega. E mafai ona e maua le 32 iunite o inisalini i le faʻatumuina o vaevaega e 16 i vailaʻau. I se auala talitutusa, ua fuaina se eseesega o fuainumera e fa. le fualaau faasaina. O le maʻisuka e tatau ona maeʻa vaevaega e lua ina ia maua ai le 4 iunite o le inisalini. E tusa ai ma le mataupu faavae lava e tasi, o le fuafuaina o le 12 ma le 26 iunite.

Afai o loʻo e faʻaaoga pea se masini faʻapipiʻi mo le iniseti, e taua le faʻatinoina o se fuataga maeʻaeʻa o se vaega e tasi. Tuuina atu i le 1 ml e 40 iunite, o lenei fuainumera ua vaevaeina e le numera atoa o vaevaega. Mo le iniseti, o tui tui na faʻaaogaina o le 2 ml ma le 3ml ua faatagaina.

O le laasaga (vaevaega o le telefoni) o se mea taua tele, aua o le saʻo o le inumaga o le inisalini e faalagolago i ai. O mataupu faavae mo le puleaina o le maʻisuka lelei o loʻo faʻamatala atu i le tusiga "Faʻafefea ona faʻaaogaina le suālaʻau toto i mea laiti o insulin."

O le mea pito sili lea ona taua i la matou 'upega tafaʻilagi, ou te fautuaina oe e suesue ma le faʻaeteete. Matou te tuʻuina atu i tagata gasegase ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 pe faʻafefea ona faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini ma tausisia le tumau o le toto suka ma masani ai.

Ae afai e le mafai ona e tuiina ni tui laʻititi o le inisalini, e tatau ona i ai ni taotoga i le suka toto, ma faʻafitauli o le maʻisuka o le a atiina ae.

E tatau ona e nofouta o le tulaga sese o le ½ le faailoga o le syringe. E foliga mai afai e te tuiina le inisalini ma se tuila i totonu o le 2 iunite, o le tui ole inisalini o le ± 1 iunite. I se tagata matua vaivai e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le 1 U o le inisalini puupuu o le a faaitiitia ai le suka i le toto e tusa ma le 8.3 mmol / L. Mo tamaiti, o le inisalini e 2-8 taimi sili atu ona mamana, e faʻatatau i lo latou mamafa ma tausaga.

O le faaiuga o le sese o le 0.25 iunite o inisalini o lona uiga o le eseesega i le va o le suka toto ma le hypoglycemia mo le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le aʻoaʻoina ina ia faʻatoʻilaloina tui laiti o le inisalini o le mea lona lua sili ona taua e tatau ona e faia i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, pe a uma ona mulimuli ma le faʻaeteete i se taumafataga o le maualalo o le gaʻo. Faʻafefea ona ausia lenei mea? E lua auala:

  • faʻaoga suauʻu ma se laasaga laʻititi o le fua ma, mulimuli ane, maualuga tulaga o fuainumera saʻo,
  • faʻaitiitia le inisalini (pe faapefea ona fai saʻo).

Matou te le fautuaina e faʻaaoga pamu insulin nai lo tui, e aofia ai tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Aisea - faitau ai iinei.

Filifili o le inisiua insulin

Ina ia mafai ona leai se tigaina o le iniseti, e tatau ona saʻo le filifili ma le umi o le nila. O le laʻititi o le lapoa, o le itiiti o le faʻaaliga o le a iai le tiga i le taimi o le tui, o lenei mea moni na tofotofoina i tagata e fitu. O manua pito i lalo e masani lava ona faʻaaogaina e tagata matutua i le maʻisuka i le taimi muamua o inisiua.

O togi o tui uma o inisalini lea ua faʻatau atu nei ua matua mataʻutia lava. O gaosi e pei o le faʻamautinoa atu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka oa latou tui e sili atu le malosi nai lo tagata tauva. I le avea ai o se tulafono, latou te faʻateleina. O le a sili atu pe afai latou te faia se gaosiga o tui sili atu ona lelei e faʻaaogaina ai ni tui laʻititi o inisalini.

O a nila e faʻaaoga mo inisua o inisalini

O le faʻaofiina o le inisalini e tatau ona faia i totonu o le tino (subcutaneous fat). E taua le le tuiina o le iniseti (loloto atu nai lo le mea e tatau ai) poʻo le faʻalavelave faʻaletonu, o lona uiga vavalalata i luga. O le mea e leaga ai, o le maʻisuka e masani ona le faia se paʻu paʻu, ae paʻi i latou i le itu taumatau. O lenei mea e mafua ai le inisalini e ulufale ai i le maso, ma o le maualuga o le suka o le toto e fesuisuiai.

E suia e le au gaosi le umi ma le mafiafia o ni inisalini o le tui tui inisalini ina ia i ai ni nai injections i le initoneti ole inisalini e mafai. Talu ai ona o tagata matutua e aunoa ma le oona, faapea foi ma tamaiti, o le mafiafia o le tino o le tino e masani lava ona itiiti ifo nai lo le umi o se nila malo (12-13 mm).

I aso nei, e mafai ona e faʻaaogaina nilala insulin, 4, 5, 6 poʻo le 8 mm le umi. O se faʻamanuiaga faʻaopoopo e faapea o nei nila e sili atu ona faʻavalea nai lo tulaga masani. O le taloni o le syringe masani e iʻu ile 0.4, 0.36 poʻo le 0.33 mm. Ma o le pito i lalo o le sela o le insulin ole 0.3 po o le 0.25 poʻo le 0.23 mm. O lea ituaiga olala e mafai ai ona e tuiina le inisalini e toetoe lava a le faʻaleagaina.

O lenei o le a matou tuuina atu fautuaga i ona po nei pe o le a le umi o le nila e sili atu ona lelei e filifili ai mo le puleaina o le inisalini:

  • Olela 4, 5 ma le 6 mm le umi - talafeagai mo tagata matutua matutua, e aofia ai le mamafa o tagata. Afai e te faʻaaogaina, ona le faia lea o se pusi paʻu. I le maʻisuka matutua, o le puleaina o le inisalini ma nei nila e tatau ona faia i le maualuga o le 90 tikeri i luga o le paʻu.
  • O tagata matutua matutua e manaʻomia ona faia se paʻu paʻu ma / pe tui i le maualuga o le 45 tikeri pe a tui le inisalini i le lima, vae po o le manava faʻanoanoa. Talu ai i nei eria, ua faʻaitiitia le mafiafia o le tino pala.
  • Mo tagata matutua matutua, e leai se uiga e faʻaaoga ai nila e umi atu i le 8 mm. O le maʻisuka togafitiga o le insulin e tatau ona amataina i ni vailavaʻa pupuu.
  • Mo tamaiti ma talavou - e fautuaina e faʻaaoga nila 4 pe 5 mm le umi. Fautuaina mo nei vaega ole maʻisuka e fai ai se paʻu paʻu aʻo leʻi tuiina e aloese mai le inu o le inisalini. Ae maise lava pe a faʻaaoga se nila ma se umi o le 5 mm pe sili atu. I le 6 mm le umi o le nila, e mafai ona faia le tui i le maualuga o le 45 tikeri, ma e le mafai ona fausiaina paʻu paʻu.
  • Afai o se tagata maʻi matua e faʻaaogaina se nila ma se umi o le 8 mm pe sili atu, ona tatau lea ona ia faia se paʻu paʻu ma / pe tui inisalini i le maualuga o le 45 tikeri. A leai, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le tuiina o le inisalini.

Faaiuga: faʻalogo i le umi ma le lautele o le nila mo le tui o le inisalini ma le peni. O le sili atu le paleni o le nila, o le sili atu lea ona leai se aoga o le puleaina o le inisalini. I le taimi lava e tasi, ua uma ona tuʻuina atu nilala tuilatini o le inisalini pei o le tino e mafai. Afai e sili atu ona vevela, ona amata lea ona malepe i le taimi o le tui. E malamalama lelei tagata gaosi i lenei mea.

Faʻaaogāina o se Peni Faʻatau

O le faʻaogaina o peni tui e tatau ona gauai faʻapitoa. Latou te mitamita i se inisalini insulin, lea e faʻaitiitia ai le manaʻomia e ave pea se fagu insulin.

O peni faʻamalosi e mafai ona lafoaʻi ma faʻaaogaina. O le muamua sa i ai se kesi e 20 suʻega, pe a maeʻa le mea e le o saʻo le masini.

E te le manaʻomia le aveeseina o le penisini toe faʻaaogaina, aua e maua ai le sui o le kalama.

O mea e iloagofie ai e aofia ai le mea moni e faapea i le taimi faʻapitoa e mafai ona seti le inumaga i le 1 Unit, o le masini e sili atu le saʻo. E le gata i lea, o le injections e faia vave ma leai se tiga.

E maitauina foi e mafai e le maʻisuka ona faʻaaoga hormones o ituaiga eseese o faʻamalolo. E le gata i lea, o le peni e mafai ona faʻaaoga e tui e aunoa ma le aveeseina o lavalava.

Aʻo leʻi faʻaaogaina tui, e sili atu le feutagai ma lau fomaʻi.

I fafo, i luga o masini taʻitasi mo injections, o le fua faʻatasi ma vaega tutusa e faʻaaogaina mo le saʻo lelei o le tuiina o le inisalini. I le avea ai o se tulafono, o le vaeluaga i le va o vaevaega e lua e 1-2 iunite. I le taimi lava e tasi, o numera o loʻo taʻu mai ai fasi pepa e tutusa ma le 10, 20, 30 iunite, ma isi.

I le faʻatinoga, o le tui o loʻo i lalo:

  1. O le paʻu i le nofoaga e pupu ai le togafitiga e togafitia ma se fomaʻi. Fomaʻi fautuaina togafitiga i le tauau, luga o le suvae, poʻo le manava.
  2. Ona e manaʻomia lea e aoina le tui (pe aveese le peni a le sine mai le mataupu ma sui le nila ma se mea fou). E mafai ona faʻaaogaina se masini faʻapipiʻi faʻatasi i ni nai taimi, i le tulaga lea e tatau ai ona togafitia le nila i le ava malosi.
  3. Ao mai se fofo.
  4. Faia se tui. Afai o le tui tui o le inisalini ei ai se pipi vavalalata, o le iniseti e faia i itu taumatau saʻo. Afai ei ai le lamatiaga o le fualaau oona e maua i totonu o le musele, o le inisiua e faia i le maualuga o le 45 ° poʻo le paʻu paʻu.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia ai le naʻo le vaavaaiga faafomaʻi, ae faʻapea foi le mataʻituina o le tagata lava ia. O se tagata e iai se foliga tutusa e tatau ona tuiina le inisalini i lona olaga atoa, o lea e tatau ai ona ia aoao lelei pe faʻapefea ona faʻaaoga le masini mo le tui.

Muamua lava, o lenei atugaluga e uiga i mea faʻapitoa o le tuiina o le inisalini. O le tele o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi, masani lava e matua faigofie lava ona fuafua mai le faailoga o le suauu.

Afai mo nisi mafuaʻaga e leai se masini ma le sao saʻo ma vaevaega i le lima, o le aofaʻi o le vailaau faʻasaina ua fuafuaina i se vaega faigofie:

E ala i faigofie faigofie e manino ai le 1 ml o le inisalini vaifofo ma se vailaau e 100 iunite. mafai ona suitulaga le 2.5ml o se fofo ma se maualuga o le 40 iunite.

A maeʻa ona fuafuaina le voluma o loʻo manaʻomia, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina le pipi i luga o le fagu ma le vailaʻau. Ma, o sina ea itiiti e tosoina i le tui o le inisalini (o le piston ua tuʻuina atu i le mea e manaʻomia i luga o le injector), ua tuʻi se pusa tapuni i se nila, ma ua faʻasaʻo le ea.

A maeʻa lenei mea, ona fuli lea o le vili ma tuʻuina le syringe i le lima e tasi, ma o le vailaau faʻasaina e aoina faatasi ma le isi, latou te maua sina mea e sili atu nai lo le manaʻomia o le inisalini. E talafeagai lenei mea e aveese ai le okesene sili atu mai le tui o le suauu ma se piston.

O le penisini peni o se tui faapitoa i totonu lea e mafai ona e faʻaofiina se tamai kesi ile insulin. E tatau i le peni-seringua ona faigofie le olaga mo le maʻisuka, ona e le tatau ona e ave ni tui seisi ma se fagu insulin.

O le faafitauli i nei masini o le laasaga o la latou fua, e masani lava 1 le inisalini. I le mea sili, o le 0.5 PIECES mo penisini insulin.

Afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma aoao pe faʻafefea ona faʻafoʻi le maʻisuka i nai tootoo o le inisalini, ona le aoga lea o lenei saʻo.

Faatasi ai ma tagata mamaʻi ua maeʻa le polokalame ole togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1 togafitiga o le maʻisuka (vaai i luga o laina o loʻo i luga), o penisini syringe insulin e na o tagata talafeagai lava. O fua taua o le inisalini e manaʻomia i tagata maʻisuka, e ui lava i le tausisia tele o le tulafono. Mo i latou, o measina sese o le ± 0.5 U o le inisalini e le o tele sona sao.

Mo le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o loʻo togafitia e tusa ai ma a tatou metotia, o le mafai ona faʻaaogaina peni tui e mafai ona mafaufauina pe afai ua amata ona faʻamalolo mai i vaega faaopoopo o le 0.25 iunite o le inisalini. I potu o le maʻisuka, e mafai ona e faitau o loʻo taumafai tagata e "nonoa" paʻu o le syringe e tui ai fua o le itiiti ifo i le 0.5 PIECES o le inisalini. Ae o lenei metotia o le faatuatuaga e le musuia.

Laʻau insulin

O se masini faʻafomaʻi mo le faʻaofiina o se vaega o le hormonal i le togafitiga o le maʻisuka. O le pamu e lauiloa o se togafitiga ma le faʻaauau pea o le inisalini o le inisalini. O lenei masini e aofia ai:

  • le pamu ia lava (faatasi ai ma pule, masini faagasologa ma maa),
  • vailaau e sui ai mo le vaega o le hormonal (totonu o le pamu),
  • fesuiaʻiga o felafolafoaiga, lea e aofia ai se taifau mo inisiua subcutaneous, faapea foi ma se faiga o paipa mo le tuufaatasia o le faatanoa ma le taifau.

O le pomu insulin o se mea e faʻaaogaina i le faia pea o le iniseti o le inisalini i se tui poo le penisini. O ia lea na mafai ai ona faia se togafitiga faʻamalosi e faʻatasi ma le siakiina o faailoga o le suka o le toto ma le amanaʻia o meaʻai gaʻo.

Laau insulin, peni tui ma nila mo i latou

O falemaʻi i totonu o lau 'aʻai e ono iai se tele poʻo se vaega itiiti o tui inisalini. O ia mea uma e mafai ona faʻaoga, faʻamaʻi ma faia i le palasitika, ma ni manoa maamaʻai. Ae ui i lea, o nisi tui tui inisalini e sili atu ae o isi e sili atu ona leaga, ma o le a tatou tilotilo pe aisea ua tupu ai. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai se togavao masani mo inisalini inisua

A filifilia se tui, o le fua o loʻo lolomiina i luga o se mea taua tele. O le tau o le vaevaega (laasaga o le fua) o le mea sili lea ona taua mo i tatou.O le eseesega lea i tau faʻatusatusa ile lua laina pito i luga o le fua. I le na o le tuʻuina atu, o le mea pito maualalo lenei o le mea e mafai ona tuiina i totonu o le suauʻu e sili atu pe itiiti foi le saʻo.

Seʻio tatou tilotilo totoa i le suauu o loʻo faʻaalia i le ata i luga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le va o le 0 ma le 10 e 5 ona vaeluaga. O lona uiga o le laasaga o le fua o le 2 PIECES o le inisalini. E matua faigata lava ona faʻaaogaina le tui o le inisalini ile 1 PIECE pe itiiti foʻi ma se tui. E oo lava i se fualaau o le 2 PIECES o le inisalini o le ai ai ma se mea sese tele. O se mea taua lenei, o lea o le a ou nofo i ai i auiliiliga.

Laasaga o le togafiti ma le tui ole inisalini

O le laasaga (vaevaega o le telefoni) o se mea taua tele, aua o le saʻo o le inumaga o le inisalini e faalagolago i ai. O mataupu faavae mo le puleaina o le maʻisuka lelei o loʻo faʻamatala atu i le tusiga "Faʻafefea ona faʻaaogaina le suālaʻau toto i mea laiti o insulin." O le mea pito sili lea ona taua i la matou 'upega tafaʻilagi, ou te fautuaina oe e suesue ma le faʻaeteete. Matou te tuʻuina atu i tagata gasegase ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 pe faʻafefea ona faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini ma tausisia le tumau o le toto suka ma masani ai. Ae afai e le mafai ona e tuiina ni tui laʻititi o le inisalini, e tatau ona i ai ni taotoga i le suka toto, ma faʻafitauli o le maʻisuka o le a atiina ae.

E tatau ona e nofouta o le tulaga sese o le ½ le faailoga o le syringe. E foliga mai afai e te tuiina le inisalini ma se tuila i totonu o le 2 iunite, o le tui ole inisalini o le ± 1 iunite. I se tagata matua vaivai e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le 1 U o le inisalini puupuu o le a faaitiitia ai le suka i le toto e tusa ma le 8.3 mmol / L. Mo tamaiti, o le inisalini e 2-8 taimi sili atu ona mamana, e faʻatatau i lo latou mamafa ma tausaga.

O le faaiuga o le sese o le 0.25 iunite o inisalini o lona uiga o le eseesega i le va o le suka toto ma le hypoglycemia mo le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le aʻoaʻoina ina ia faʻatoʻilaloina tui laiti o le inisalini o le mea lona lua sili ona taua e tatau ona e faia i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, pe a uma ona mulimuli ma le faʻaeteete i se taumafataga o le maualalo o le gaʻo. Faʻafefea ona ausia lenei mea? E lua auala:

  • faʻaoga suauʻu ma se laasaga laʻititi o le fua ma, mulimuli ane, maualuga tulaga o fuainumera saʻo,
  • faʻaitiitia le inisalini (pe faapefea ona fai saʻo).

Matou te le fautuaina e faʻaaoga pamu insulin nai lo tui, e aofia ai tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Aisea - faitau ai iinei.

Inisalini i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2:

  • Togafitiga mo le maʻisuka ma le inisalini: amata mai iinei. Ituaiga o inisalini ma tulafono mo lona teuina.
  • O le a le ituaiga inisalini e tui, i le a le taimi ma i le a le mea e fai. Fuafuaga mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  • E faʻapefea ona faia le inisalini i le iniseti. Faʻaaogaina Inisalini Faʻamatalaga
  • Lantus ma Levemir - o le inisalini e faʻateleina. Faʻamaʻo le suka i le taeao i luga o se manava gaogao
  • Ole inisalini Humalog, NovoRapid ma Apidra. Inisalini ole tagata
  • Iloilo le fua o le insulin aʻo leʻi 'ai. E faʻapefea ona maualalo le suka i le masani pe a oso i luga
  • Auala e faʻaitiitia ai le inisalini e faʻamalosi ai le tui i lalo ifo
  • Togafitiga o se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga insulin Humalog (aafiaga faʻaPeretania)
  • Pomoli insulin: tamaoaiga ma mea e pala. Pump insulin togafitiga

O tagata gasegase e faitau i la matou 'upega tafaʻilagi e iloa e le manaʻomia ona e tuiina le sili atu i le 7-8 iunite o le inisalini i le tasi tui. Ae faʻapefea pe afai e tele atu tui o inisalini? Faitau le "Faʻapefea ona Faʻasolo Iti Laiti o Inisalini." I le isi itu, o le tele o tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ai ni inisalini le aoga o le tusa ma le 0.1 iunite. Afai e sili atu ona sasaina, ona masani ai lea ona oso i luga a latou suka ma hypoglycemia.

Faʻavae i luga o nei mea uma, o le a le mea e tatau ona avea ma suauu atoatoa? E tatau ona avea ma se gafatia e le silia le 10 iunite. I luga o lona fua, o iunite uma 0.25 e faailogaina. E le gata i lea, o nei faailoga e matua mamao lava mai le tasi ma le isi ina ia oʻo ai i se fua o le ⅛ IU o le inisalini e ono mafai ona faʻaalia. Mo lenei, o le tuila e tatau ona umi ma faʻafiafia. O le faafitauli o le leai lea o se tui i le natura. O tagata gaosi oloa e tumau pea logonoa i faafitauli o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, e le gata iinei, ae faapena foi i fafo. O le mea lea, o loʻo tatou taumafai e faʻatasi ma mea ua tatou maua.

I falemaʻi, atonu o le ae mauaina na o tui ma se laasaga o le 2 ED o le insulin, e pei o le ata o loʻo faʻaalia i le pito i luga o le tusiga. E i ai taimi, e maua ai ni tui ma se vaevaega o le 1 iunite. E pei lava ona ou iloa, e na o le tasi le tui tui inisalini lea e faailogaina ai le fua o iunite uma 0.25. O le Becton Dickinson Micro-Fine Plus Demi ei ai le malosi e 0.3 ml, o lona uiga 30 IU o le inisalini i se tulaga maualuga o U-100.

O nei tui o loʻo i ai le tau o le "tulaga aloaia" o le vaevaega o le 0.5 iunite. E sili atu le maualuga o fuainumera uma 0.25 iunite. E tusa ai ma iloiloga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le tui insulin o le 0.25 iunite ua maua saʻo. I totonu o Iukureini, o nei tui o se paʻu tele. I Rusia, e mafai ona e faʻatonuina pe afai e te suʻe lelei. E leai ni faʻauigaga ia i latou. E le gata i lea, o lenei tulaga i le lalolagi atoa (!) O loʻo faʻaauau mo le silia ma le tasi le lima tausaga.

Afai ou te iloa ua aliali mai isi fesoʻotaʻiga talitutusa, o le a vave ona ou tusi iinei ma logoina uma tagata o loo lisiina mai i le falemeli ile meli. Le mea sili ma sili ona taua - aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaitiitia le insulin e faʻamalosi ai le tui i lalo ifo.

Faamaufaʻailoga i le piston suauu

O le faamaufaʻailoga i luga o le piston o le suauu o se fasi paʻu lanu uliuli. O lona tulaga i luga o le fuataga e atagia mai ai le tele o le vailaʻau na tuiina i le suauu. O le tui ole inisalini e tatau ona matamata i le pito o le faamaufaailoga, lea e latalata i le nila. E manaʻomia le iai o se mea faʻapitoa, ma e le faʻamalosi, e pei o nisi o tui, ina ia sili atu ona faigofie le faitau ole fua. Mo le gaosia o kesi, faʻaaogaina le paʻu o loʻo faʻaaogaina, e aunoa ma le latex natura, ina ia leai se maʻi.

O togi o tui uma o inisalini lea ua faʻatau atu nei ua matua mataʻutia lava. O gaosi e pei o le faʻamautinoa atu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka oa latou tui e sili atu le malosi nai lo tagata tauva. I le avea ai o se tulafono, latou te faʻateleina. O le a sili atu pe afai latou te faia se gaosiga o tui sili atu ona lelei e faʻaaogaina ai ni tui laʻititi o inisalini.

E fia ni tui inisalini e mafai ona faia i le nila se tasi

E faʻapefea ona filifili inisalinilala - ua uma ona matou talanoaina muamua i lenei tusiga. Ina ia faia a latou nila e aupito sili ona talafeagai mo le maʻisuka, o loʻo gaosia e le au gaosi oloa. E faʻamalosia le faʻaaogaina o nila o le inisalini i le faʻaaogaina o tekonolosi fou, ma lubricated. Ae afai e faʻaauau ona e faʻaogaina le nila, ma e sili atu, e masani ona faʻalēmalie lona pito, ma faʻamamaina le paʻu lubricating.

O le a vave ona e talitonu o le faʻaluaina o le inisalini e le lava ola e tasi e sili atu ona tiga i taimi uma. E tatau ona e faʻateleina le malosi e tipi ai le paʻu ma se fagu vevela. Ona o lenei mea, o le lamatiaga o le vavaveina o le nila poʻo le talepe foʻi e faʻaleleia.

E i ai se tulaga lamatia tele o le faʻaaogaina o nila o le insulin e le mafai ona vaaia i mata. O nei mea o manua o le tino o le microscopic. Faatasi ai ma se malosi malosi tele, e iloa ai pe a uma ona faʻaaogaina le nila, e faʻateleina ona faʻasolosolo lona pito i luga ma fai ai foliga o se matau. A maea ona faia le inisalini, e tatau ona aveese le nila. I le taimi lenei, o le matau e gau ai le tino, ma faamanualia ai i latou.

Ona o lenei mea, e tele gasegase e tupu aʻe ni faʻafitauli i le paʻu. E masani ona i ai ni leona o le vaʻavaʻa, lea e faʻaalia i faʻamaufaʻailoga. Ina ia mafai ona iloa i latou i le taimi, e tatau ona e asiasia ma suʻe le paʻu. Aua o nisi taimi o nei faafitauli e le o vaaia, ma e na o le paʻi lava e mafai ona e mauaina.

O faʻamaufaʻailoga paʻu lipodystrophic e le gata o se mea e le lelei. E mafai ona oʻo atu ai i ni faafitauli ogaoga faafomaʻi. E le mafai ona e ulufale i le inisalini i vaega o faafitauli, ae masani ona faaauau pea ona faia e tagata gasegase. Aua o injections e itiiti ifo le tiga. O le mea moni lava o le faʻaaogaina o le inisalini mai nei saite e le mafaamatalaina. Ona o lenei mea, o le maualuga o le suka o le toto e fesuisuiaʻi.

O faatonuga mo peni tui e faailoa ai e tatau ona aveese le nila pe a uma tui. O le tele o maʻisuka e le mulimuli i lenei tulafono. I se tulaga faapea, o le auala i le va o le insulin katita ma le siosiomaga e tumau pea. E alu malie le ea i totonu o le fagu, ma o se vaega o le inisalini ua leiloloa ona o le leʻa.

Pe a aliali mai le ea i totonu o le kesi, o le saʻo ole fua ole inisalini e faʻaitiitia. Afai ei ai le tele o faʻaleleia o le ea i totonu o le kalama, o nisi taimi e naʻo le 50-70% o le maʻi e maua ai le inisalini. Ina ia aloese mai lenei mea, pe a tui le inisalini ma se tui tuila, e le tatau ona vave aveeseina le nila, ae 10 sekone pe a maeʻa le piston i lona tulaga maualalo.

Afai e te faʻaaogaina se nila i ni nai taimi, e taʻitaʻia ai i le mea moni o le alalaupapa e pipiiina i tioata insulin, ma o le tafe o fofo e faigata. Tuuina atu mea uma o loʻo i luga, lelei, o tola taʻitasi e tatau ona faʻaaogaina naʻo le tasi. E tatau i fomai ona siakiina i taimi taʻitasi ia maʻisuka uma lona auala mo le puleaina o le inisalini ma le tulaga o nofoaga tuila i luga o le paʻu.

Lelei togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

Lelei togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1:

  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Taimi o le susu ma le auala e faalautele ai
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.
  • Auala e faʻagesegese ai le faʻaumatia o fatugaʻo

Pene insulin

O le penisini peni o se tui faapitoa i totonu lea e mafai ona e faʻaofiina se tamai kesi ile insulin. E tatau i le peni-seringua ona faigofie le olaga mo le maʻisuka, ona e le tatau ona e ave ni tui seisi ma se fagu insulin. O le faafitauli i nei masini o le laasaga o la latou fua, e masani lava 1 le inisalini. I le mea sili, o le 0.5 PIECES mo penisini insulin. Afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma aoao pe faʻafefea ona faʻafoʻi le maʻisuka i nai tootoo o le inisalini, ona le aoga lea o lenei saʻo.

Faatasi ai ma tagata mamaʻi ua maeʻa le polokalame ole togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1 togafitiga o le maʻisuka (vaai i luga o laina o loʻo i luga), o penisini syringe insulin e na o tagata talafeagai lava. O fua taua o le inisalini e manaʻomia i tagata maʻisuka, e ui lava i le tausisia tele o le tulafono. Mo i latou, o measina sese o le ± 0.5 U o le inisalini e le o tele sona sao.

Mo le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o loʻo togafitia e tusa ai ma a tatou metotia, o le mafai ona faʻaaogaina peni tui e mafai ona mafaufauina pe afai ua amata ona faʻamalolo mai i vaega faaopoopo o le 0.25 iunite o le inisalini. I potu o le maʻisuka, e mafai ona e faitau o loʻo taumafai tagata e "nonoa" paʻu o le syringe e tui ai fua o le itiiti ifo i le 0.5 PIECES o le inisalini. Ae o lenei metotia o le faatuatuaga e le musuia.

Afai e te faʻaaoga togafitiga o le maʻisuka lea e fesoasoani e pulea ai lou manava, ona tatau lea ona e tuiina i penisini o loʻo sau ma le pusa. Ae o nei vailaau e leai ni faʻafitauli o tui, e pei o inisini injections. O le tuiina o fualaau o le maʻisuka e fesoasoani i le pulea o lou manava ma se peni tui e masani lava. O le faʻaaogaina o peni tui mo le tuiina o le inisalini e leaga, aua e le mafai ona e faʻaogaina le maualalo o tui. Faʻaaoga lelei le tui masani o inisalini. Vaʻai foʻi i tusiga "Faʻatauga mo le Inisetiina o Inisalini" ma le "Auala e Suʻe ai le Inisalini i Faʻataʻitaʻiga Tonu Faigofie".

Tuua Lau Faamatalaga