Lafoaʻi fatu mo le maʻisuka

O la tatou eria e fiafia i mata i le taumafanafana ma e matua ofo lava i le lauolaola o lau o le sunflowers, ma i le tautoulu ma lanu susulu o le tele o pamu i totonu o togalaau. E mafua ona o a tatou agaifanua, o fatu e manatu e le gata o se meaʻai, ae o le tuʻuina atu foi o taimi, faʻamaloloina le atuatuvale, faʻavaivaia o neura. Matou te fiafia e talanoa i lalo o le kiliki o fatu, ae maise lava le augatupulaga matutua. Ma e faʻafefea i latou oe mamai i le maʻisuka, e mafai ona latou i ai i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

Pe o fatu e faateleina ai le suka toto?

O se popolega sili lea mo le maʻisuka. O le iloiloga mo le iloiloga o soʻo se oloa i le lisi o le tagata maʻi o lona faʻamaufaʻailoga faʻapitoa - o se faailoga o le auala na maua ai le suka i le suka e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O se laʻititi maualalo e tusa ma le 40 PIECES. O le mea lea, o fatuga e saʻo lenei mea. Faatasi ai ma sauniuniga talafeagai ma le faʻaaogaina tatau, e mafai ona latou aumaia na o ni faʻamanuiaga.

I le maʻisuka faʻamalosi lea e tupu i le taimi o le maitaga, ua fautuaina foi e 'ai ia mea ona o le tele o mea e manaʻomia mo le tino o le fafine ma le tamaititi e leʻi fanau mai. Latou te fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi, faʻamautinoa le malosi o le skeletal system, faʻasaʻo le atuatuvale ma le atuatuvale.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o fatu mo le maʻisuka

O fua e aoga tele. I le falai, o le tele o vaega aoga e alu ese, ma le isi, o le a faateleina lo latou gaʻo. Talu ai ona o tagata e manaʻo e faamalie o latou manaʻoga e manaʻomia i le faaopoopo atu i le lelei, o le mea aupito sili ona lelei o le ogaumu lea. Ae o mea aupito sili ona aoga o loʻo i ai pea, e ui lava e te le manaʻomia ona faʻatau i totonu o se mamanu mamanu ona o le mea moni o lalo o le aafiaga o le susulu o le la o lo o faia ai le faʻamaʻi. O faʻamatalaga nei o loʻo faʻaalia ai penefiti ma aʻafiaga o fatu mo le maʻisuka:

  • sunflowerflower fatu - e oʻo atu i le afa o la latou vailaʻau faʻasolosolo o le suauu gaʻo, o le lima o vaega o proteins, o le kuata i le gaʻo. E i ai foi vitamini (E, PP, vaega B), minerale (magnesium, potassium, phosphorus, iron, zinc, seleni), gasegase gaʻo polysaturated, aemaise lava linoleic, phospholipids, carotenoids, uila.

O le taua tele o fatu o le sunflower o le 100g o le oloa e silia ma le 100% faamalieina manaoga o le tino mo le tocopherol. Latou te faʻateleina le puipuiga o le tino, faʻamalosia le tino o le tino ma le fatu o le fatu, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻafilemuina le faʻalavelave o le tino, faapaleni gaʻo gaʻo.

E mafai ona latou faia se mea leaga pe afai latou te sili atu i le fua fautuaina (e oo i le 100 g i le aso), faʻaaogaina falai. Ona o lenei togafitiga vevela, o le glycemic Index e oso mai le 10 PIECES i le 35, o lona uiga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona oso. E le gata i lea, latou te faʻafefe ai le mucous membrane o le totoga o meaola ma e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le mumū,

  • pikiapu - e le gata ina mafai, ae e tatau foi ona aofia i le taumafa o le maʻisuka, aua E i ai la latou faʻamaumauga maualalo (10 PIECES), e tamaoaiga i omega-3 ma omega-6, tele vitamini, micro ma macro elemene, meaola ma mea amino, vailaʻau, vailaʻau oona. Latou te maualalo le meaʻai i le gaʻo ma le tele o polotini. O le kulupulu fatu e maualalo ai le cholesterol, ma o le mea lea e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamalosia ai le malosi o siama, faʻamaonia le moe, o latou fiva e aveesea le gaʻo ma le gaogao. O le uʻamea lelei e faʻasaʻo ai le anemia. E i ai a latou faʻasolosolo ma faʻaleagaina, ma le mata, faʻafetai i le i ai o amino acids i totonu o le ofutele pusa, cucurbitin e fesoasoani e aveese ai anufe.

Faatasi ai ma lenei, o le pumpkin o fatu e maualuga tele i le kalori ma, afai e le pulea, e mafai ona tele se afaina.

O se teuteuga o laulau fatu mo le maʻisuka

O fualaau o le sunflower e faʻaaogaina e sauniuni ai togafitiga faafomaʻi ma mea faʻaleaga. Ona o le maualuga o latou kalori, o lenei metotia faʻaaoga e na o le aoga. Ina ia saunia le fua, ia e manaʻomia le 2 sipuni tele o fatu ma se ipu vai. O fua o le sunflower o eleele ma sasaa i vai inu. A maeʻa le itula o le afu, e mafai ona e inu 2 taimi i le aso mo le 200 ml.

Mo le susu, e mafai ona e faia le tutusa. A uma le kuka, tuu le vevela vevela seʻia oʻo ina ua maeʻa le kuata o le vai. O mea uma lava e totoe o le faʻalavelave, inu se sipuni faalua i le aso. Faia se vasega o togafitiga i le 2 vaiaso, pe a maeʻa le lima aso malolo, e mafai ona e faia.

Le lelei o le 'aina o fatu

  1. Low GI (tutusa i le 8). O lona uiga pe a 'aina fatu, o le maualuga o le kulukose i le toto e alu lemu.
  2. Sugars, e sili ona matautia mo le maʻisuka, e itiiti ni fatu.
  3. Le mea paleni o mea taua - proteins, fat, carbohydrates. Faʻatasi i vaega tatau.
  4. E aofia ai gaʻo fualaʻau ma leai se cholesterol.
  5. E tele phospholipids e aoga mo o tatou foliga.
  6. Aafiaga lelei i le cardiovascular system.
  7. Ole tele ole vaitamini E, lea ei ai sona aoga aoga i luga o le paʻu ma fesoasoani ile faʻamaʻi manuʻa.
  8. Vitamin D e lelei mo ponaivi.
  9. Vitamini o le kulupu B o loʻo i ai. Latou te aʻafia ai le tino o le tino ma maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga.
  10. E tamaoaiga i le macro- ma microelements, aemaise lava le calcium, iron, zinc, potassium.
  11. O gaʻo mama oona i fatu e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto, lea e avea o se puipuiga o le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu.

O le a le lamatiaga o fatu mo tagata e maua i le maʻisuka

E tele naua le gaʻo i fatu, o se mea maualuga-kalori oloa. O le kulek (e tusa ma le 200 kalama o fatu) e aofia ai le 1200 kcal, o le 65% o le kalo i aso taitasi. E lua taga o le 130% o le masani i aso uma - o se sili atu. Pe a ma le tolu vaetolu o se tioata e mafai ona faia i aso uma, e pei o le toe le toe faʻaleleia.

I le 100 gr. sunflower fatu ma le 100 gr. aano o manu e tutusa ma le polotini. E foliga faaosooso. Ae sili atu le protein o manufasi. O lona amino acids e mafai ona faʻafesoʻotaʻi tonu i totonu o enzymes o le puipuiga o le tino, masini o maso. Fualaʻau o fualaʻau, e ui i lea, o agasala ma nisi eseesega mai le puipuiga o le tino. O se taunuuga, o nisi o mea amino e mafai ona tatou faʻaaogaina, ae o nisi e leai. O le siʻitia o le polotini faʻamalositino e le o se mea lelei, talu ai e aʻafia ai ona aʻafia ai fatugaʻo.

A maeʻa, latou te leiloa le 80% o mea aoga, faʻateleina le kalori. E le fautuaina e fuga fatu ma le maʻisuka ituaiga 2. O le a le aoga tele, na o le gaʻo gaʻo o le a sili atu.

E vave faʻavave vave le faʻamaʻi faʻamaʻi. E fautuaina e te faʻatau i totonu o laula ma faʻamama oe lava ia.

O a ituaiga fatu e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2, fautuaga mo le faʻaaoga

O le maʻisuka, ioe, e fautuaina e 'ai se mea matago pe faʻamago, nai lo le falai. E mafai ona e faʻapipiʻi ia fatu ua tipiina i le salati poʻo le fulufulu foʻi, ia faʻafiafia mo au mea e sili ona e fiafia i ai.

E aoga le faʻaaogaina i foliga tupugo, e pei foi o le paʻu aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻatapulaʻa lau tupe i le 20-50 kene i le aso.

Lotu e uiga i fatu. Faamaoni pe leai?

"Aua e te 'ai ma se pulu, o le ai ai le appendicitis."

E leʻi faia faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega. E le mafai ona e faʻamalosi-fafaga se tagata e leai ni fatu ma faʻapena faʻataʻitaʻiga. O sea talitonuga e leʻi faamaonia e saienisi. Ae e le tatau foi ona faafitia, talu ai e le o faʻafefeteina lenei tino ma e le suia i totonu o le inumaga ma e le mafai ona ulu i le faʻaopoopoga ma mafua ai le mumū. O le masini, e pei ona i ai, ae pe o le a le aoga e le iloa.

"O vao e faʻaumatia le alo o le nifo."

Soo se mea ma soo se mea latou te fai mai ai, e ui lava e leai se suʻesuʻega i lenei autu. Faatasi ai ma le manuia tutusa, e mafai ona tatou faapea atu o soʻo se meaai i le tasi tikeri po o le isi e faaleagaina ai le matagi, aua a uma ona faʻaaogaina, o loʻo i ai se gaioiga oona. Ae e le o lona uiga e fautuaina e faʻaaoga fatu ma nifo. Ae saogalemu pea e fufuluina i ou lima.

E tatau ona aofia i fatu o le sunflower ia meaʻai a tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le a aoga tele pe afai e te faʻaaoga tatau ma i le aofaʻi saʻo.

Lago fatu

E mafai ona aofia i fatu o le sunflower le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ae i le faʻaogaina lelei ma i le foliga matagogo pe mama. Ona o le maualuga o meaʻai gaʻo ma kalori, e le mafai ona e 'ai e sili atu i le 80 g o le oloa i le aso. Afai e manaʻomia le leiloa mamafa - ona le sili atu lea i le 30 g.

Pe a fufuluina fatu o le sulu i le 50% o vitamini. E na o vitamini E ma A e tumau i le taimi o togafitiga vevela. O isi fili o mea ola faʻasolosolo o loʻo i ai le vaalele ma le malamalama. O le mea lea, 'aua le faʻatau mai fatu paluga poʻo le teuina o fatu fried mo se taimi umi. Pe a vevela, e leiloa e le peʻa ona mea puipui, o le ea e ulu i lalo o le atigi ma faʻaumatia vitamini nai lo togafitiga vevela.

Mata e fufulu fatu fatu toto toto? O le tali e faʻalagolago i le auala o sauniuniga. Afai o le kulupu muamua ei ai se fuainumera manino o le 8, ona uma ai lea o fatu ua uma 35. O le mea sili, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o sela e leai ni togafiti faʻamalolo, 'ai faʻamago, pe faʻamago i totonu o se ogaumu i le vevela ile 100 ° C. Ma o le suamalie o fatu e falaiina i se auala tau alamanuia e le manaomia.

Palukin fatu

Paʻu kulimi fatu e le maualalo i calorie i le sunflower. 100 g o fatu mamago e 45.8 g gaʻo, 24.5 g o le polotini ma le 20 g o carbohydrates. O le tau aoga o lenei aofaiga o oloa e 541 g.

Laʻau o le pumpkin vaivai e maualalo le fuainumera o le 15. I le maʻisuka, latou te maua se aoga aoga i luga o toto toto, fesoasoani e faʻaitiitia le kulūkose toto, maualalo le toto, ma maua ai se faʻamalologa i luga o le faʻaogaina o le toto.

E mafai ona 'aina faʻamago pe faʻamagoina fatu pulu, faʻaopopo i salati mai fualaau faisua fou, paluga, saunia sau sau. E mafai ona teuina mo se taimi umi e aunoa ma se pele, ae latou te leiloa mea aoga. E mafai ona e taumafa i fatukamo, ae le silia le 60 g i le aso.

Fatu laʻau

100 g o fatu o le flax ei ai le aoga o le malosi o le 534 kcal ma aofia ai le 18.3 g o le porotini, 42.2 g gaʻo, 28.9 g o gaʻo. Ae o la latou faasinomaga mataʻitusi e 35 iunite, lea e tele naua mo le maʻisuka.

100 g o le oloa e maua ai le taumafa i aso taitasi o le vitamini B1, magnesium, manganese, apamemea, ma le 80% o le faʻaaogaina o fualaʻau i aso taitasi. E iai foi vitamini B2, B3, B4, B5, fola fola, vitamini C, E, K. Latou te aofia ai le tele o le potassium, calcium, sodium, iron, selenium, zinc.

O fualaʻau e maualalo le laxative, enoping, o mea faʻamalosi, o le mafuaʻaga lea e masani ona fautuaina ai mo le mumu o le esophagus ma le maʻi o le gaʻo. Ae ona o le maualuga maualuga o le faasino igoa, faapea foi ma mea o loʻo i totonu o le lininine, e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka 2 o le maʻisuka. I le maʻisuka ituaiga 2, e le gata o fatu laau e faʻasaina, ae o le falaoamata ma le teuteu na faia mai ia i latou.

O faʻamaoniga mo le 'ai o fatu o le flax e aofia ai foi:

  • manava manava
  • urolithiasis,
  • maʻi pipili
  • colitis
  • cholecystitis ma pancreatitis i totonu o le gaioiga laititi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le elekeni ma le fuālaʻau fatu e tatau ona faʻatapulaʻa i le 50 g, ma o fatu lūlū e tatau ona lafoaia atoa. O le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi e tuʻuina atu ai faʻasalaga faaopoopo i le taumafataga. O le mea lea, e tusa ai ma le faʻaofiina o nisi o oloa i totonu o le meaai, feutagai ma lau fomaʻi.

Lago fatu

O lenei oloa e maualuga lona maualuga i calories ona o le tele o le gaʻo i le tuufaatasiga. O lona kalori o loʻo i ai le 601 kcal, ma o le fua faatatau o protein, gaʻo ma gaʻo mea o loʻo i lalo - 1: 2.6: 0.5.

O le vailaʻau vailaʻau o kulimi o le sunflower e maua ai le aafiaga mulimuli o le oloa i le tino o le tagata:

  • O le fiva dietis (1/4 o vaega uma) - e lagolagoina le galuega a le manava ma le totoga, e le faatagaina ai le vave faateleina o le suka pe a uma le mauaina o le oloa, e puipuia ai le tuiina.
  • B vitamini - lagolago i le totoga tutotonu ma le vaʻaia, tuʻuina atu le faʻamaʻaloga o toxins ma faʻamalolo saoloto, auai i le metabolism o protein, gaʻo, gaʻo, ma le fausiaina o enzymes.
  • Tocopherol - lelei e afaina ai le tulaga o le paʻu, faʻateleina le faʻafouina ma toe faʻafouina, o loʻo i ai meatotino faʻaleaga.
  • O elemene o loʻo faʻaalia e le uʻamea, seleni, sima ma le manganese, lea e lagolago ai le faagasologa o le hematopoiesis ma le fatuga o le hemoglobin, faʻamalosi ai le tali a le tino, ma puipuia ai maʻi o fatu ma toto toto.
  • Malosiaga taua ma taua.
  • Omega-6 fualaau gaʻo e puipuia ai le atinaʻeina o gasegase o le atherosclerotic, faʻaitiitia le toto toto, faʻaleleia le ala o le gaʻo o le lipid.

O tagata e faʻasusuina fatu (e taua le le faʻaleagaina) faʻateleina le fiafia, o le a faʻaleleia o latou lagona mafaufau-lagona, ma o le lagona o le filemu e aliali mai. E faʻamaonia o sina gaogau pisi po o se fatu foi e mafai ona faʻamaonia ai le moe i le po, ma faʻasalaina i latou i ou tamatamailima e leai se mea naʻo se tagata e faʻafefeteina, e aʻafia ai aʻafiaga nerve i luga o fusi.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O le tele o tagata gasegase latou te fiafia pe mafai ona 'ai fatu mo le maʻisuka, pe aoga, ma pe o le a le tele o lenei oloa e mafai ona aofia ai i a latou meaʻai. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le faʻaaogaina o sina vaega o sunflower, ma le isi, mo le maʻisuka faʻatasi ma ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi.

O lo latou manuia i le "faamai pipisi" e mafua mai i le maualalo o le maʻamaʻa i le tuufaatasiga, lava le tele o palatini ma le i ai o ni gaʻo gaʻo susu, lea e taua i meaai masani o le maʻi. E le gata i lea, o le oloa e le aofia ai le suka, lea e faamamafaina ai lona saogalemu saogalemu. O se numera tele o micro-elemene elemene e mafai ona faʻamamaʻa le tino o le tagata maʻi ma mea e manaʻomia e faʻaleleia ai lona soifua manuia ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli masani.

Le faʻaaogaina o fatu sunflower mo le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono:

  • e faʻatagaina e 'ai sina laʻititi i le fulu falai,
  • faamago le oloa i le ogaumu po o le ea, ma lafoai le pusa,
  • aua le faʻasaga i le masima
  • ona o le maualuga o le kalori meaʻai, latou te fautuaina e le silia le 2 tbsp. oloa i aso taitasi
  • ia mautinoa ia mafaufau i le XE pe a fuafuaina le aofaʻi o le inisalini mo le tuiina.

Mala ma Lapataiga

O fua mo le maʻisuka e le tatau ona faʻaumatia pe afai o loʻo iai i le tagata maʻi faafitauli nei e tutusa:

  • pepatic ulcer
  • togafiti o le manava i le i ai o le afaina ma le fausiaina,
  • gout
  • togafitiga o le faai.

E le manaʻomia le fuluina o le oloa, e sili atu ona faʻamamago, aua o le frying process e faʻatasi ma le faʻavaeina o le tele o meaola oona e afaina tele ai le tino o le tagata. O le isi lapataiga e faapea e le tatau ona e kiliki fatu i ou nifo. O lenei mea e faaleagaina ai le amio saʻo o le nifo o le nifo, mafua ai foliga vaaia o le gasegase i mea vevela ma malulu.

Tomai Masa Maʻi

O vailaʻau faʻapitoa e maua ai fualaʻau e mafai ai e oe ona taofiofia i totonu o tapulaa talafeagai, ma e le gata e faʻaaoga ai fatu o le la, ae o isi foi vaega o le laau.

  • meaʻai faʻatau - 2 sipuni,
  • asparagus - 0.5 kg
  • riki - 1 pc.

O le asparagus e tatau ona mulumulu lelei, sasaa le 0.5 lita o le vai ma tuʻu i le afi. Taʻu le sipuni, tapuni lelei ma faaopoopo sina masima. I lenei pepa, e tatau ona e auina atu e kuka ai le asparagus. Faʻamama le afi i se tulaga pito maualalo, liliu ese pe a uma le kuata o le itula. Faʻamama le vai, faʻaopopo le masima ma mea manogi i le asparagus e tofo ai, fufuluina i fatu o le suka matala (e mafai ona e faaopoopo i ai fatu). Auauna ma le mafanafana.

O aʻa o le laau e tatau ona fufulu lelei, ona faʻauʻu. Filifili punaoa mata ma sasaa vai inu i le fua o le 1 tbsp. i le 1 lita o le vai. Faʻaosoosoina le faʻafefiloi o faʻafefiloi i se vevela. O mea uma e maua mai le afu e taua tele mo le 24 itula.

Soa Salami

  • fualaau aina
  • pikiapu fatu (fuʻe) - 3 punetini,
  • fugalaau - 80 g
  • apple cider vinegar - 1 sipuni,
  • meli - 1 sipuni,
  • ulanamona - o se pine.

Fufulu mina, tipi i fasipepa, faaopoopo vine ma fatu. I totonu o se pusa eseese, ia saunia laei e ala i le fefiloi o le meli, vinipolo ma le afamoni. Vaitaimi le salati, e mafai ona tautua.

Kapisi salati

O vaega nei e manaʻomia mo le ipu:

  • tui o kapeti
  • pikiapu fatu - 100 g,
  • apple cider vinegar - 50 ml,
  • olive suauu - 50 ml,
  • soya soya - 30 ml,
  • masima, mea manogi,
  • sorbitol e tusa ma le 1 sipuni suka
  • lanumeamata lanumeamata.

Taʻu le kapisi mai luga o laulaau pito i luga, tipi. Fufulu fasi fatu kulimi i totonu o le ogaumu. Fufuluina le aniani, tapuni lelei. Saunia se fugalaau salalau e ala i le tuʻufaʻatasia o isi mea uma. Laei salati, faʻafefiloi, luga e mafai ona teuteuina i greens.

O le faʻaaogaina o fatu e fautuaina mo se "faʻamaʻi pipisi", ae mo soʻo se suiga i le soifua manuia pe a uma ia 'aiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi.

Glycemic index of seeds

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faʻamatalaga numera o le aʻafiaga o se oloa faapitoa o meaai i luga o le faateleina o le kulūkose toto. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, e manaʻomia e le tagata gasegase ona faia se meaʻai mai meaai e maualalo le GI.

Ae e le na o le pau lenei o le iloiloga i le sauniuni o togafitiga o meaʻai. E tāua foʻi le mea e maua e calorie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glycemic index of fat is zero, aua e le o aofia ai le kulukose. Ae o le mea e maua ai le kalori e matua maualuga lava, lea e maua ai se avega mamafa i luga o le paʻu.

O togafitiga vevela ma meaʻai masani e mafai ona aʻafia ai le siʻitia o le GI. Afai e te aumaia le fua i se setete o pateta pateta, o le a faateleina la latou faasinomaga faʻamaonia. O lenei mea e mafua ona o le leiloa o fiva, lea e nafa ma le tuʻufaʻatasiga o le kulūkose.

Ua vaevaeina faailoga o GI i ni vaega eseese:

  • e oo atu i le 50 PIECES - oloa e fausia ai le faavae o meaai o le maʻisuka,
  • 50 - 70 iunite - o ia meaʻai o loʻo i luga o le lisi e pei o se tuusaunoaga,
  • E sili atu i le 70 PIECES - o meaʻai e mafai ona mafua ai le oso malosi i le suka o le toto ma faaoso ai le hyperglycemia.

O fualaau suamalie e maualalo le GI, e na o le 8 iunite, ae o lona kalori i totonu o le 100 kalama o le 572 kcal, lea e faʻagata ai le faʻaaogaina o lenei oloa mo le maʻisuka.

O aoga o fatu ma le auala e faʻaoga ai

O fomaʻi i le tele o atunuu e malilie o fatu e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e saogalemu, o le mea autu o le iloa le fua o le latou faʻaaogaina. O sea ituaiga oloa e mafai ona avea o se meaai lelei pe a leai se auala e 'ai atoatoa.

E le fautuaina e fuga fatu, e pei o le mea falai e leiloa le 80% o mea aoga. E sili atu le faʻamamago i le susulu o le la, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se windowsill po o le faletusi. E le gata i lea, e le tatau ona faʻatau mai i totonu o faleoloa meaʻai, aua e mafai ona faʻamalosi pe a faʻaalia i le susulu o le la.

E sili ona taua mo le maʻisuka o fatu e aofia ai pyridoxine (vitamin B6). Ua faʻamaonia e saienitisi mai fafo o le faʻaaogaina o le vitamini B6 i totonu o le tino i le aofaʻiga saʻo e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

O fualaau suamalie mamago ua i ai le tele o mea aoga, e aofia ai:

E taua tele i fatu e lua taimi e sili atu ai le mamafa nai lo vine. E lima ona sili atu le maualuga nai lo le potassium pe a faatusatusa i faʻi.

Faʻaaogaina o fatu mamago i le faʻamautuina, e le silia le 50 kalama, o le tagata gasegase e aafia tele le tele o galuega a le tino:

  • faamalosia le ulu ma fao,
  • faʻafefe i le atinaʻe o le kanesa ma le maualuga,
  • aveese faʻafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • faʻavave le faʻamalolo manu.

E le gata e lelei le 'aiina o fatu, e iai foi sona aoga aoga i le tino ma aʻa o le la. Ina ia saunia le gauga, e tatau ona e olo le aʻa o le tasi le sola ma sasaa atu i le lua lita o le vai inu, faʻaauau i se vevela mo le 10 - 12 itula. Faʻaaogā se faʻasologa faʻamalolo i le aso.

O fatu fou ma mamago e mafai ona faʻaaoga i le kukaina o ipu ma paleni salati.

Recipes with seed

O le taumafa o le maʻisuka e tatau ona avea ma afa o fualaau faisua. E tautua uma i totonu o se uʻu, e pei o ni itu taua, ma i le tulaga o salakeke. O le metotia mulimuli e sili ona aoga, fualaau faisua e le tuʻuina atu i latou i le vevela togafitiga ma taofi uma vitamini aoga ma minerale.

O le fua muamua o salati e taua o "vitamini", o loʻo i ai fualaau faisua, fatu o le sunflower ma le sesame. O sea ituaiga meaai o le a avea ma se mea lelei tele, ma afai e faaopoopo i ai meaʻai, ona avea lea o se taeao atoa po o se 'aiga o le afiafi.

E tatau ona maitauina i le taimi lava lea e sili atu ona lelei le faʻatau o fatu i totonu o le atigi ma le pele na oi latou lava. E ui o lenei laasaga o sauniuniga e umi se taimi, o le a taofia ai mea aoga uma i totonu o le oloa.

O mea nei o le a manaʻomia:

  1. tasi apu oona
  2. 150 kalama o kapeti papaʻe,
  3. se tasi tamai taloni pepa
  4. afa lanu mumu,
  5. coriander fatu - 0.5 teaseti,
  6. se pine o le masima, caraway ma turmeric,
  7. tolu paʻu o le pepa uliuli,
  8. sunflower fatu - 1 sipuni,
  9. moa fualaʻau - 1.5 sipuni,
  10. pasili - tasi fusi.

Faʻatiʻoti lelei le kapisi, masima ma kulumu ina ia faʻasaʻo le sua. Tui fatu ma tipi i ni fasipepa, tipi lelei le aniani. Taʻu le apu ma faʻafefiloi, fufulu lelei le greens. Faʻafefiloi mea uma. Tuu fatu i luga o se ogaumu vevela ma fulu, faʻaauau pea ona faʻaauau mo le 15 i le 20 sekone. Faaopopo i fualaau faisua.

I totonu o se mea e teu ai pusa tioata poʻo le kofe, faʻamalo ni fatu o le caraway ma ni nai pi o le pepa uliuli, faʻapipiʻi faʻatasi ma le coriander i totonu o se salati, masima, faaopoopo le suauu fuālaʻau ma faʻafefiloi lelei.

O le fua lona lua o se sauuga ma fatu ma meaʻai, lea e matua atoatoa lelei ai fua o meaʻai mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua. Meaʻai

  • fatu fatu - 1 sipuni,
  • fatu sesame - 1 sipuni,
  • meaʻai ma le pasisa - 1 sina paipu,
  • tasi laʻau o le kalaka
  • vai mama - 100 ml,
  • masima e tofo.

Soak le fatulaʻau i le vai malulu mo le tele o itula. Ma le isi, tuʻu mea uma, sei vagana ai le vai, i totonu o se mea e faʻafefeteina ma paʻu seia lelei.

Ulufale le vai i vaega seia oʻo ina maua le manaʻoga e manaʻomia.

O mataupu faavae o mea taumafa mo le maʻisuka o soo se ituaiga e tatau ona faavae i luga o se filifiliga atamai o oloa ma tulafono o le 'ai. O le mea lea, o soʻo se meaʻai filifilia e le tatau ona sili atu i le masani i aso uma o le 200 kalama. E moni lenei mea mo fualaau aina, o la latou faʻaoga e sili ona fuafuaina mo le afa muamua o le aso.

O meaai o le suka suka tatau ona aofia ai fualaʻau, fualaau faisua, fualaau aina ma meaola manu. E taua foi le manatuaina o le fua faatatau masani o le faaaogaina o le vai, lea e le itiiti ifo ma le lua lita.

E tatau ona le aofia ai meaai mama, meaʻai ma ulaula meaʻai mai le taumafataga. E faʻamalosia le faʻavaeina o pusa cholesterol ma faʻalautele le avega i luga o le pancreas, lea ua le mafai ona feagai ma le lava gaosiga o le inisalini o le hormone.

O meaai uma o le maʻisuka e naʻo le faʻapitoaina o le maʻisuka i nisi auala. O mea nei e faatagaina:

  1. mo se ulugalii
  2. i luga o le meaʻai
  3. i le ogaumu
  4. i totonu o le microwave
  5. i se fai kuka taofi, sei vagana ai le "fry" mode,
  6. matala
  7. faʻapipiʻi i luga o se ogaumu faʻatasi ai ma sina suāuu fuālaʻau manogi.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aoga o fatu o le sunflower.

E mafai ona 'ai fatu o le sunflower mo le maʻisuka (ituaiga 1 ma le 2)

O fualaau o le sunflower i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e le gata ina leaga, ae aoga foi. O le mea taua o le iloa pe faʻapefea, i le a le ituaiga ma po o le a le mea e fai e faaaoga ai. Latou te aofia ai le magnesium, lea e faʻapupulaina ai le tetee o sela ma masini i le inisalini. E le gata i lea, i falaoamata falai, ma mata. Ae ui i lea, o le maʻisuka, o le ate e matua afaina lava i le le atoatoa o le maʻi. I lenei tulaga, o fatu ua suamalie e le manaomia.

O fualaau o le sunflower e maua ai le maualuga o le kalori, aemaise lava le falai, o lea e tatau ai ona e faʻafefe i latou i le tausiga sili. A le o lea, o le a taʻitaʻia ai i se seti o le mamafa o le mamafa, ma o lenei mea e solia i le maʻisuka. E le gata i lea, pe a faʻanoanoa i fatu, ua leiloloa le tele o meaʻai, ma o le taunuuga lea ua le aoga ai a latou taumafa.

I totonu o le maʻisuka, e le fautuaina e faʻatau ni fatu o le sunflower faamamaina, talu ai i lalo o le malosi o le malamalama latou te maua ai le faiga o le oxidative. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻatau o fatu i totonu o se paʻu ma paʻu oe.

O le tuufaatasiga ma le taua o le fatu o fatu

O le tuufaatasiga o fatu o le sunflower o loʻo i ai mea nei:

  • fualaau faisua ma mea amino,
  • lecithins ma polyunsaturated acids,
  • vailaʻau gaʻo gaʻo ma gaʻo ma le phospholipids,
  • vitamini B6, C, E,
  • tele minerale, elemene ma elemene.

Taumafa tau taumafa:

Taumafa ma le malosi i le 100 grams o fatuFualaau faisuaFried grains
Puipuia22,720,7
Zhirov49,552,9
Carbohydrates18,710,5
Faʻafiafiaga kalori570-585 kcal600-601 kcal

O aoga o fatu o le sunflower mo le maʻisuka

  • saturation o le tino i mea aoga,
  • faʻamalosiina o le cardiovascular system,
  • faaleleia o fausaga o le paʻu, faʻamaʻi manuʻa,
  • faʻasologa masani o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faateleina le puipuiga o le tino o le maʻisuka,
  • puipuiga o le fausiaina o maʻi o le kanesa,
  • leiloa o le mamafa i se auala faapitoa o le taumafaina.

Vaega o le faʻaoga

O fua o le sunflower mo le maʻisuka e sili atu ona lelei le faʻaaogaina i le fulugogo nai lo le falai. E toatele tagata e le fiafia i le tofo o ia fatu, ae e tele auala e kuka ai i latou i se auala faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻavasegaga mo soupeti ma palu. Mo lenei mea, o fatu e faʻasaina i totonu o se mea e fai ai le kofe ma maeʻa maeʻa.

Afai e te faʻapipiʻi le fatulaʻau i le salatisi, ona e le matauina lea oi latou iina. Ma afai e te tuu i totonu o le tao, e te mautinoa lava o le tofo. I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaaoga e le o ni fatu o le la, ae o le suauu suauu.

E matua le lava, ae mafai ona 'aina fatu o le sun i le toto. O lea latou te taofi ai a latou mea aoga uma mo le maʻisuka. Aʻo leʻi kukaina, e faʻamaʻapeʻa, eleele i se kofe kofe ma faaopoopo i ipu eseese. O le masani o le faʻaaogaina o fatu sunflower i aso taitasi mo se tagata soifua maloloina o se maualuga o le 100 kalama, mo se maʻisuka o soo se ituaiga - 50 kalama.

Talu ai o fatu o le sunflower ua maualuga tele i le kalori, ua faaitiitia lo latou taumafaina. O le masani i aso taitasi e naʻo le fomaʻi e tatau ona faia, ona o le mamafa o le tino o le maʻisuka, o le tagata lava ia o le tino, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma isi mea.

O fea fatu e sili atu: falai pe faʻagogo

Pe a fesiligia pe o le a le fatu e sili ona lelei mo le maʻisuka, o le tali e le manino - o le mea moni lava, faʻagogo. O le mea moni, i le faagasologa o le faʻavelaina, e oʻo atu i le 80% o mea aoga e leiloa. E le gata i lea, o meaʻai falai ua i ai se aafiaga le lelei i le ate, fatugaʻo, gastrointestinal tract ma isi totoga o totonu.

Motugaafa: e masani lava e masani ona faigata ona paʻu fatu fatu. Ina ia faafaigofie le galuega, ua lava lea e faamama ai fatu i totonu o le ogaumu, pe a uma ona fufulu ese mai le efuefu.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

Faʻaleagaina mai fatu ma faʻasalaga:

  1. O le aʻafiaga ogaoga mai fatu o le sunflower o loʻo taoto i le maualuga o le kalori. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le fua faatatau o le tau o aso taitasi. E na o le taimi latou te manuia ai.
  2. E fautuaina e salu fatu i ou lima, aʻo latou veteina le nifo nifo. O se taunuuga o lenei mea, ua faia ai microcracks e faaleagaina ai nifo ma taitai atu ai i le caries.
  3. O fualaau o le matagogo e mafai ona gaosia mea leaga ma mea mamafa mai le palapala. O le mea lea, e taua le iloa pe o fea e tupu ai le la.
  4. E le mafai ona kiliki fatu i le pepese ma le au failauga, ona o fatu laiti o fatu e faaleagaina ai le gaioiga o le telefoni leo ma toso le larynx.
  5. O fualaau aina e matua faasaina. E le gata i se seti o pauna faaopoopo, ae o le gasea, vomiting.

O lea la, e mafai ona 'aina' au o le sunflower mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1, ae faʻamautinoa lelei le tausisia o tulaga taumafa ma tulafono faʻaaoga. Aloese mai fatu fried sunflower ma sili atu i luga o laasaga. Ma o fatu o le sunflower o le a aumaia ai le tino na o le manuia.

Tuua Lau Faamatalaga