Suauu suka: togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2

E masani lava, o gasegase e atiina ae sana i le maʻisuka. O se liona o vae e matautia i lenei maʻi. O foliga o masini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona iloa nai lo le 1. O le tele o taimi, o lenei faʻalavelave e aliali mai pe a fai ni seevae le lelei. O foliga mai o sana i le tagata maʻi e mafua ai le tiga, lagona mu, e masani lava ona pala le vae. Afai e te lagona lagona le lelei ma le siakiina o sana, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi ma amata togafitiga.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le tamoe i le maʻi e mafai ona oo atu ai i le toesea.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Mafuaʻaga o Valaʻau

O 'au i luga o vae e mafua ona o mafuaaga nei:

  • seevae le lelei ma maualalo,
  • mamafa tele o le tino
  • faaleagaina o vae,
  • afaina o le tino i le tino,
  • faafitauli i le innervation ma le toto i pito i lalo,
  • faaitiitia le puipuiga o le lotoifale,
  • leai se lagona o natia finauga,
  • umi le savalivali, aemaise lava i ni vaevae,
  • vevela paʻu.
Toe foʻi i le laulau o mea

Isi faailoga o le maʻisuka

O le maʻi suka e faʻaalia i faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • faaitiitia le lagona o le pito i lalo (vibration, temperature, pain and tactile),
  • fulafula o vae
  • ogaoga o le paʻu,
  • malulu po o le vevela o vae, lea e taʻu mai ai le pipiiina o se siama poʻo le faʻaitiitia o toto toto,
  • le foliga vaaia o le vaivai vaivai o vae pe a savali,
  • tiga i le vae pito i lalo ao faagasolo po o se tulaga toafilemu,
  • se lagona o le vaivai, susunuina,
  • tingling
  • cyanosis, mumu poʻo le pallor o le paʻu,
  • vaevae vaega i luga o vae,
  • toso faalēlava,
  • faʻamalolo umi o faʻamaʻi, fatuga, magia,
  • le faʻaalia o maʻi pipili i luga o vae,
  • fusi o le paʻu,
  • lanu samasama.
Toe foʻi i le laulau o mea

Togafitiga o le maʻisuka

Aʻo leʻi amataina togafitiga mo sana ma le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo fautuaga. I le falemaʻi, o le a faʻalogo le fomaʻi ma tusi uma faitioga, faʻapea foi ma le faia o se suʻega. A uma ona pasia e le tagata maʻi ni suʻega faʻapitoa, o le a faatonuina e le fomai togafitiga. E pei o togafitiga, togafitiga ma togafitiga faʻaleagaga e faʻaalia.

Faʻatau togafitiga

Mo le togafitiga o sana, o fualaau oona o loʻo faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina i le laulau:

Puipuia faʻamaʻi

I le puipuia o le fatuina o sana, e fautuaina e fai na o ni ofu mafanafana, maualuga-maualuga, suesue le paʻu o vae i aso uma ma fua le maualuga o le suka i totonu o le toto. Ia mautinoa e mataʻituina le mamafa o lou tino, tausia le tumama o le tino, aua le ofuina seevae ma seevae. Afai e iloa le toʻaga o vae, e fautuaina e faʻatau laei seevae. Afai e te lagona le le toʻa, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Paʻu paʻu

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le tele o le vevela e maua, o lea e masani lava ona masani le tino i le leai o se vai. O le iʻuga, o le faʻamaʻavaina o le paʻu e tupu mai, o le fiva e mamago ma paʻu. O le galuega o le vaʻaia ma le afu o le afu e faʻaitiitia, lea e mafua ai se lagona le fiafia, paʻu o le paʻu. O manua faʻafuaseʻi i luga o le paʻu e masani ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o faʻamaʻi.

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o le soifua maloloina o oe, o maʻi faaopoopo ona o le faʻamalaina e le o aliali mai. Ae o le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete ma filifili ma le faʻaeteete vailaʻau mo le tausiga o le tino.

Aemaise lava, o le fasimoli masani e mafai ona faʻaititia ai le elemene o le paʻu, faʻaitiitia le tetee atu i meaola faalafua. O le mea lea, e tatau ona e filifilia se filifiliga talafeagai mo le paʻu o le maʻisuka. Mo le fufuluina, fufuluina o lima ma vae e filifili ai se fasimoli e le faaituau po o se fasimoli paʻu, faʻaleleia o vai poʻo ni vailaʻau manaia faapitoa.

E tatau lava ona taulai totoa i le tulaga o vae ma lima. Ina ia tausia lo latou mamā i aso uma, latou te faʻaaogaina mea e faʻaleleia ma faʻaleleia faapitoa.

Mo le maʻisuka, o mea teuteu e maua ai le maualuga o le urea e talafeagai mo nei faamoemoega.

Hyperkeratosis

I le maʻisuka, e masani lava ona mafai ona matauina le tele naua o le tuputupu ae o le tuputupu ae i luga o le paʻu. O lenei tulaga matautia e taua o le hyperkeratosis, pe afai e le o ave ni fua ole taimi, o le a amata ona aliali mai i le tino. O sea faʻamaʻi e atiina ae i se elemene e le o tausisia tulafono o le tumama ma le tausiga o vae pito i lalo.

E aofia ai le faʻaaogaina o seevae fusi tele e oʻo atu ai i se faʻafitauli, pe afai o le vaega lava e tasi i luga o le vae e faʻavaivai pea. O le soliga e faʻaalia o ia lava i le ituaiga o sana i le pito i luga poʻo le pito i luga o tamatamailima. O nisi taimi e tuputupu ae ai i le itu poʻo le va o tamatamailima.

Ona o le mamafa faifai pea o sana i se vaega faapitoa o le paʻu, o toto i lalo o le sana. Afai e le amataina le togafitiga talafeagai, o le maʻi suka e atiina ae ai maʻi o le gaʻo. O le paʻu paʻu i luga o le mulivae e mafua ai le keratinization, e amata ona aliali mai ai ni tamai vaʻa. O nei manua e faaopoopo atu ai faafitauli i le taimi o le savali ma e mafai ona ono aʻafia i siama.

  1. Ina ia aloese mai taunuuga matuia, o tagata gasegase i le faailoga muamua o le solia o le tulafono e tatau ona faʻaaogaina le seevae faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa. Ona o lenei mea, o vae e le o faʻaleagaina ma e le o aliali mai le abrasions.
  2. Afai e maua ni sana i luga o vae, e le mafai ona vavae ese i soo se tulaga, e faasaina foi ona gaoia ia vae ile vai vevela.
  3. E tatau ona faʻatau se kulimi ma le urea, e faʻaogaina se mea gaosia i aso uma i taimi uma e mafai ai. A o leʻi faia lenei mea, e fufulu lelei vae ma faʻapipiʻi ma le meaʻai. E taua le faʻamautinoa e le pa'ū le kulimi i le va o tamatamailima pe a faʻaaoga.

Le atinaʻe o le maʻi o le maʻisuka vae

O le maʻi faʻamaʻi o le maʻi suka o le ituaiga sili lea ona faigata o le faʻalavelaveina o le maʻisuka, lea e masani ona aveesea ai le pito i lalo. O se lavelave faʻaleagaina-o le faʻaleagaina o vae e oʻo atu ai i faʻamaʻi o neura i pito i lalo, ona o lenei, o le paʻu o le maʻisuka e le mafai ona tali atu i tiga, paʻi.

Soʻo se manua ogaoga e le toe lagona pe afai o loʻo tu se tagata i luga o se fao, e mu ai le paʻu, e faʻasolo lona vae. Ona o le faaitiitia o le malosi e faamalolo ai, na mafua ai ona afaina ai manua ma tumau i luga o le paʻu mo se taimi umi.

E taua le malamalama o le maʻisuka e le mafua ai se faʻamaʻi, ae o pito maualalo pito i lalo e matua aʻafia i amioga le talafeagai a le maʻisuka pe a leai se togafitiga taimi.

O faʻaʻailoga o le maʻi o le maʻisuka vae o loʻo faʻaalia i tulaga nei:

  • Faʻaalia maʻi o le gaʻo
  • O loʻo i ai maʻi le tumau, e le o faʻamalolo maʻi,
  • O le taulemoni ua faia i luga o vae,
  • Bone osteomyelitis e aliali mai
  • Gangrene e atiina ae, o le togafitiga e salalau i nisi tamatamailima, atoa le vae po o se vaega.

Togafitiga o sana mo le maʻisuka o se mea faigata tele ma umi. E masani lava ona le gauai se tagata i le tulaga o ona vae seia oʻo ina oʻo mai ni aʻafiaga ogaoga. O faʻasolosolo e mafai ona vave tuputupu aʻe ma o le taunuuga o le a vavaeeseina ai le vaega pito i lalo. Ina ia puipuia lenei mea, e talafeagai i uluai masalosaloga masalosalo e feutagai ma lau fomaʻi mo fautuaga.

E tatau foi ona e tausia ou vae i aso uma, e taofia ai le atinaʻeina o sana, ia vave ona faia ni fua e faʻaaogaina ai masini muamua.

O le tagata gasegase e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i totonu o le toto ina ia puipuia ai le maʻisuka mai le mauaina o luga i lona soifua maloloina.

Faailoga o maʻi vaivai

E i ai faʻamaoniga mautinoa e mafai ona iloa ai le alualu i luma o le maʻi. Afai o le paʻu e mumu, o loʻo taʻu mai ai se faʻamaʻi i le vaega o manua ua gaosia. Maʻa e mafai ona faʻavae ona o seevae e le i filifilia poʻo ni totini e le lelei-lelei.

A oʻo i luga o vae, o faʻamaoniga eo faatasi ma le atinaʻeina o faʻamaʻi, faʻaletonu o le fatu, faʻaauau pea ona felafoaʻi toto i totonu o vaʻa. Faatasi ai ma le malosi tele o le vevela, ua maua ai e le fomaʻi se faʻamaʻi poo le amataina o le faʻaogaina o le tino. O le tino o loʻo tauivi ma le solia, ae le mafai ona foʻia le faʻamaʻi ona o se faʻafitauli faʻavaivai vaivai.

Afai e tupu aʻe le fao i totonu o le paʻu pe o le a tupu le pala, o se faʻamaʻi pipisi e mafai ona ulu i totonu o le tino. A oʻo ina tupu le faʻamaʻi, e aliali mai i le manuʻa manuʻa manuʻa. O lenei tulaga, i le itu, e mafai ona o mai faatasi ma le maasiasi, o le faateleina o le vevela o le tino. E taua tele le malamalama o ia uiga e sili ona matautia, o le togafitia o togafitiga o nisi taimi e le aoga, o se taunuuga o le toesea o le vae pito i lalo e manaʻomia.

  1. Mo le puipuia o le atinaʻeina o se gasegase tuga ma ia faatumauina foliga maloloina o vae, e tatau ona e tausisi i ni tulafono patino.
  2. O aso uma lava e tatau ai ona suʻe vae, iloilo o latou tulaga lautele, ia gauai totoʻa faapitoa i le va i le va o tamatamaivae ma lugavae. Afai e le mafai e tagata lata ane ona fesoasoani i le suʻega, e masani ona latou faʻaaoga se tamai faʻata mo le faʻaogagofie.
  3. E tatau ona siaki le lanu ma le vevela o le paʻu. Afai ei ai ni suiga e tupu, faʻalavelave manuʻa, faʻafesoʻotaʻi i totonu o le paʻu e tatau ona suʻe fautuaga faufautua ma fesoasoani.
  4. Fufulu ou vae i aso uma, e tusa lava pe le o palapala. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le vai mafanafana o le 35 tikeri. Mo le siakiina o le vevela o le vai, faʻaaoga se thermometer faapitoa poʻo le lima. Laʻau o bath bath e le sili atu i le lima minute, a maeʻa ona mulumuluina vae, e aofia ai le va o tamatamai vae.
  5. Mo le puipuia o vavave, faʻaaoga kulimi suamalie mo vae. O le fomai o le a fesoasoani e fuafua le filifiliga o le mea sili ona fetaui lelei. Aua le suʻe le kulimi i le va o tamatamailima, aua o le mea lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le galo ma isi faʻamaʻi pipisi.

Socks mo maʻisuka, tights ma totini e tatau ona suia i aso uma. E faʻapipiʻi fao i le vave lava latou te tuputupu ae. O laʻau e faʻafefiloi ma le kulimi pe a faʻagogo le paʻu. Ina ia faila fao, e mafai ona e faʻaogaina se faila fao faigofie, e le faatagaina le lapotopoto i luga o fagu. Afai e asiasi se maʻisuka i se lauulu matagofie, e taua le fautuaina o le matai ina ia le faia se mea sese.

Ina ia aveese masini ma kulimi mamago, ia faʻaaoga se meaʻai, ae leai ni paʻu, seleulu poʻo se naifi. O seevae e asiasia i aso uma mo le faaleagaina poʻo le faʻamaʻavae.

E mafai ona e faʻaogaina ni totini faʻamalosi, ae le o ni fusi, pe a faʻaitiitia le tafe toto. Tatala tatalaina poʻo seevae e le fautuaina e ofuina, aemaise lava pe a le lelei le lagona o vae. O seevae e tatau ona faʻaleleia, mausali, ma mulivaevaevae, paʻu vaivai, e aunoa ma ni faʻailoga. Afai ua pala le vae, faʻaaoga ni seevae faʻamalosi mo le maʻisuka.

O faamatalaga i metotia mo le tetee atu i sana o loo maua i le vitio i lenei tusiga.

Auala e tausi lelei ai ou vae i le maʻisuka ituaiga 2

A maʻi se tagata i le maʻisuka e taua tele le tuʻuina atu o tausiga talafeagai mo le maʻisuka. A itiiti mai o le toatasi o tagata e ono na feagai ma lenei faafitauli. O se faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai tagata o le augatupulaga matutua.

Na pau lava le mea na tupu e sili lava ona le iloa pe faapefea ona tausia lelei o latou vae. O le mea lea, i lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe mataupu faavae o na mea na tutupu, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o fautuaga i le filifiliga o mea faʻalelei.

I le taimi muamua, e tatau ona e faia se suʻesuʻega o vae o le tagata maʻi. O lenei faiga e tatau ona faia i taimi uma. O le taimi lava e te matauina ai ni nai suiga laiti i le itu le lelei, ia vave ona ave le faʻaumatiaina o nei faʻafitauli. E sili atu lenei mea nai lo le faʻataunuʻuina mulimuli ane o solitulafono matuia.

Taʻiala o le tausiga o le maʻisuka

Matou te fautua atu ia e faamasani i le lisi lenei, lea e faailoa ai se faasologa o fautuaga e fesoasoani e faaleleia le tulaga o vae:

  • siaki i aso uma vae ma avanoa i le va o tamatamailima, ma vaai foi i le tulaga o le moli,
  • Aua le togafitia manua i le lanumeamata lanumeamata, iodine, ava malosi po o le potassium pati. I lenei tulaga, o le vaifofo sili ona talafeagai o se viseptic poʻo le hydrogen peroxyide,
  • fufuluina ou vae i aso uma ma solo ese lou tino - e taua tele,
  • Taumafai e faʻamamā e le aunoa ou vae mai sana poʻo ni tagata e valaʻau. Aveese le paʻu paʻu ma le pumice. E le fautuaina le faʻaogaina o pipi ma seleulu,
  • faamalulu lou paʻu
  • tata ou fainatinati i taimi uma. Faia i le agai i luma e aunoa ma ni tulimanu tulimanu. O lenei auala o le a le aliali mai ai tulimanu pito i luga,
  • Faʻaaogā naʻo mafuifana mafana e faʻamafanafana ai ou vae! O fagu vai-vai e mafai ona mafua ai ogaoga.

O a ni paʻu paʻu o vae i le maʻisuka

O le faagasologa o le maʻisuka e mafai ona o faatasi ma le tele o suiga e masani ona afaina ai le paʻu. E moni lava lenei mea mo i latou o loʻo i ai se tulaga e le faʻaogaina. O se taunuuga, o lenei tulaga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le tele o fuataga o tausiga.

O le paʻu e mafai ona vevela, faʻagogo, ma le faʻaitiitia o le tauvaga. O le taunuuga o nei gaioiga o le tosoina. Afai e te le faia ni togafitiga, o le a oso mai ai papa, e pei foi o sana. E masani lava, e tupu aʻe mycosis i luga o vae (o se ituaiga o le ituaiga sulu).

O nei mea uma e sili atu ona faʻaalia i se ituaiga o le maʻisuka leaga. O le taimi lava e faʻasolosolo ai le metabolism o le carbohydrate, o le a mou atu na faʻafitauli.

O le mea lea, o faʻamatalaga uma lava, o le uluaʻi faʻasologa, o le mea moni, o le faʻamautuina o kulūkose i le tino. Aʻo faʻaauau le togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina soʻo se isi faʻamaonia faapitoa mo le maʻisuka. O vaega e faia ai sauniuniga o loʻo faʻamalolo ai meatotino.

O a mea e ono mafai ona maua i paʻu o le paʻu:

  1. Oona.
  2. Falemaʻi faʻasolo.
  3. Hyperkeratosis
  4. Fungal iniseti o fao poʻo le paʻu.
  5. Faanatinati le faʻamaʻi.
  6. Mate o le maʻi suka.
  7. Faʻamaʻi ma ni manua laiti pe tipi.

O le faʻaogaina o vali e fautuaina mo le puipuia ma le togafitiga o liona eseese ua uma ona i ai i le pito i luga o le atinaʻe. O le faʻamamaina o le paʻu o le a puipuia ai vae mai le vevela matuia, faʻapea foi ma mai papaʻe, lea e mafai mulimuli ane ona pisia.

O le faʻaaogaina o kulimi o loʻo i ai le Ura o le a fesoasoani e aveesea ai le hyperkeratosis (peeling) ma le au valaau.

O le maketi o le asō ua ofoina mai se ton o oloa o loʻo atinaʻe le vailaʻau. I lenei tusiga, matou te nofofua ai i se tasi o gaosi oloa o le faa-Rusia, lea na faatuina lava ia talu mai lona amataga. O le kamupani Avanta lea.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, ua faia se laina oloa faapitoa e fetaui ma o latou manaoga.

Lafoaʻi tausiga o vae ma sili atu

Afai e te mafatia i paʻu paʻu o lima - e fautuaina e filifili se kulimi mo lima ma fao "Diaderm". O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai se 'oa tele:

O le kulimi e faʻamamaina atoatoa le paʻu ma faʻamalolo le maʻi mai le mago.

E mafai ona susu i le maʻisuka ituaiga 2

E tusa ai ma le sola o vae ma vae, o loʻo i ai foi se vaifofo. O le DiaDerm Softening cream cream.E pei ona taua i luga, e taua le filifilia o se oloa o le a aofia ai le urea.

I le faaopoopo atu i le vaega autū, o le tuufaatasiga e aofia ai se metabolic complexes e faʻaleleia le galuega ma le metabolism i sela. O se taunuuga, o le paʻu o le a vave faʻafouina.

Farnesol, camphor ma le suauu mama e avea ma sui o le sui antibacterial e puipuia ai vae mai ituaiga uma o siama.

O faʻamaʻi pipisi i le taimi o le maʻisuka o se mea masani. Ina ia puipuia i latou mai le aliali mai, taumafai e faaaoga le DiaDerm Protective Foot Cream. O le tuufaatasiga e aofia ai se faʻalauteleina o mea faʻaaoga antibacterial, faʻapea foʻi ma sooupu e tauivi ma faʻamaʻi pipisi. I le faʻaopoopoga i le autu autu, o lenei kulimi e faʻamaluluina ai le paʻu ma maua ai vitamini A, E.

E masani ona e tuʻi ou tamatamai lima e iloa ai lau kulūkose? Faaaoga le kulimi faʻamaʻi manuʻa "Diaderm Regenerating". O le taimi lava e te vaʻavaʻai ai i ni tamai vaʻavaʻaveʻa poʻo ni faʻaogaina, faʻaaoga vave loa lenei meafaigaluega.

E pei ona e iloa, o manua tuga o se auala tuusaʻo i siama. O le kulimi e maua ai le gasegase, faʻafouina, faʻasolosolo ma le faʻafiafiaga, lea e faʻamaonia lelei ai manuʻa fou ma puipuia ai faʻamaʻi mai le ulufale atu i le tino.

O 'au ma sana o fili leaga ia o le maʻisuka. E pei ona taʻua i luga, o ia faafitauli e manaʻomia ona faamamaina e le aunoa ma puipuia ai lo latou tupu. Afai ei ai pea lau sana (corns), e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi "Diaderm Intensive" o loʻo i ai le ura. O lenei meafaigaluega e faʻamalieina ai na faʻafitauli ma aveesea. Leai se mea e tatau ona faʻaaogaina ai le kulimi mo le faaleagaina o paʻu

I le faapipiiina i luga, matou te matauina o le tausiga faifai pea o le paʻu o vae e manaʻomia lava pe a maʻi se tagata i le maʻisuka.

O laʻau pito i lalo e sili atu ona afaina i le fausia o ituaiga uma o sana, sana, ma maʻi sili ona leaga.

O le mea lea, faʻatasi ai ma sina mea itiiti, faʻamalolo vave i latou ma taumafai e faʻaaoga fautuaga na maua i lenei tusiga. O se taunuuga, o le ae puipuia oe lava mai le tele o faafitauli!

Laʻau mo le maʻi suka | Maʻi ma togafitiga

| Maʻi ma togafitiga

Lisi o mea

• Faʻailoga o le faaleagaina o le maʻi i le maʻisuka • Faʻailogaina o faʻamaʻi pipisi

• Faailoga o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka • Tausiga ma vae tausi ile maʻisuka

O se tulaga iloga o le maʻisuka o le faʻaauau pea ona maualuga le suka o le toto, lea, i le isi itu, e faʻatonutonu e le hormone pancreatic - inisalini. O le insulin e fesoasoani i le glucose e ulu atu i siama, lea e aofia ai i le faiga o le metabolic ma le fausia o le malosi e tatau mo le ola o le tino.

O le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 1 o le le lava o le inisalini, o le faʻamaʻi e masani lava ona atiina ae i tamaiti ma e faʻatoʻateleina. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le vavaeeseina o le suka mai tulaga masani e mafua mai i le faaitiitia o le gasegase o siama e faalagolago i le insulin i le inisalini, o lenei mea e mafua ona o meaai le talafeagai, oona.

O faʻalavelavega i le gaosiga o le gataifale e mafai ona afaina ai le metabolism o isi vailaʻau i totonu o le tino (protein, gaʻo), lea e aʻafia ai le faagaoioia o le totoga ma le faʻaogaina o tino, ma e mafai ona afaina ai totoga o totonu.

Faʻatasi ai ma le umi o le maʻi, o se faʻalavelave pei o le maʻisuka vae e mafai. O lenei togafitiga e aofia ai se faʻalavelave tele o liʻa e le mafai ona faʻasalalauina o neura o le gataifale, faʻamalositino ma masini o pito i lalo.

Pepa o le vae i le maʻisuka

  1. Maʻisuka Angiopathy (siama o le maʻisuka) - faʻatasi ai ma lenei ituaiga o faʻamaʻi, o toto toto o vae, aemaise lava capillaries o vae, e aʻafia i le faateleina o le maualuga o le suka. O le faʻaogaina o puipui o vaʻa ua faʻalavelaveina, o se taunuuga o le faʻafefe o meaʻai i totonu o le tino ua faʻaleagaina.

Ona o faʻalavelave faʻaogaina o microcirculation, o le paʻu o vae ua vevela, o saito ma fusi e faʻaalia pea. E oʻo lava i ni manua laiti ma faʻamalolo ai le maʻi mo se taimi umi, e faigofie lava i le suppuration, talu ai e leai lava se tali mai o le tino puipuia o le siama ma le paʻu o le paʻu.

Mateʻo le neuropathy (neuropathic foot diabetes foot) - o lenei maʻi o loʻo faʻaalia i le faaleagaina o le namu pito o vae. I le taimi lava e tasi, o le maʻi e le maua ai le tiga, le mafaufau ma le vevela i le itulagi o pito i lalo.

Ae o le tiga o se ituaiga o puipuiga puipui o le tino, e lapatai ai se tagata e uiga i le lamatiaga lata mai. O le maʻisuka atonu e le mafai ona maitauina manua poʻo ulia i luga o vae ona o lo latou le mautonu, lea e mafua mai i faigata, e oo atu i le gangrene o vae.

Faʻafefiloi foliga - O le lino e aʻafia uma ai le popolega ma le faʻasalaga o le pito i lalo. E aofia ai faʻamaoniga o foliga o ituaiga muamua o le faʻamaʻi i le taimi lava e tasi.

  • O le maʻi o le maʻi suka - faʻatasi ai ma se faʻamaʻi umi, o aʻafiaga o vae e aʻafia ona o le le lava o le toto ma le suiga i metabolic processes. O le maʻi e amata i le tiga i sooga pe a savali, fula ma le mumu o vae, ona fesuiaʻi lea o le vae, ua leaga le tamatamailima.
  • Faailoga o le maʻi o le maʻi i le maʻisuka

    • O le paʻu o pito pito i lalo e magumago, malulu, paʻu, faigofie i le paʻu, o le fatuina o sana ma vaʻa,
    • Faʻaitiitia le vevela ma le tiga lagona o vae,
    • Lagonaina o le numera, tingling i vae,
    • Sogi o vae,
    • Suia o foliga o fao, faamai o vae ma fao fagu,
    • Atrophy ma le vaivai ole maso o pito pito i lalo,
    • O le vaivai ma le gaogao i vae ao savali,
    • O le uiga o le faia o ni gaʻo ulumatua e le o faʻamalolo,
    • Suia o foliga o vae ma tamatamai vae.

    O le tele o taimi, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faitio i vae pe a maeʻa le savali poʻo le po foi. O latou taimi e masani lava mai i nai sekone i ni nai minute, e mafai ona o mai faatasi ma le tiga tele. E tupu lenei mea ona o le faateleina o le leiloa o elemene aoga i le urini, ma le le lava o le tino i totonu o musika i le maʻisuka.

    Faʻailoga

    Afai e oʻo mai faailoga o loʻo i luga, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi ma faia se suʻega. O loʻo i ai potu faʻapitoa e mafai ai e tagata o loʻo maua i le maʻisuka ona siakiina le tulaga o latou vae, maua le fesoasoani tatau i le togafitiga o le tumama.

    O tagata gasegase o loʻo tuʻuina atu i le "cabinet footbet cabin foot" faʻapea foi i le amataga o le siakiina o le maʻisuka, aemaise lava mo faamoemoega puipuia. Ona fautuaina lea o le suʻega ina ia faia ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga.

    Pe a taulimaina, o pito i lalo o loʻo suʻesuʻeina, e fuaina le pulus. O le popole o le tino, o le tiga ma le vevela, e siakiina e aunoa ma se toilalo. O le i ai o suiga patho i totonu o vaʻa o vae o loʻo suʻesuʻeina e le ultrasound, ma o le electroneuromyography ua faʻaaogaina e faʻamaonia ai faʻamaʻi o le nerve pito i tua.

    Tausiga o vae mo le maʻisuka

    E i ai se kulimi lelei mo vae Foolex (Fuleks) mai vaʻa, tamai manuʻa, sana ma sana.

    O le paʻu o le paʻu e faʻamaluluina ma faamalūlūlūina, e fesoasoani e faʻasaʻo le fula. O le tuufaatasiga e aofia ai le suauu manogi ma le suāuʻu popo, solofanua pusa, vailaʻau manogi, suauu manogi taua, menthol.

    Mo le puipuia ma togafitiga lelei o vae o le maʻisuka, e tatau ona faʻamautuina le suka toto ma tausia lelei ou vae. Afai e tatau ai, ia faatonu vailaau, vailaau. I nisi tulaga, e faʻaaogaina le taotoga (toe faʻafoʻi toto).

    Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se taumafataga faapitoa e faʻatulagaina i se faʻaititia o mea o loʻo i ai gaʻo, gaʻo togafitiga.

    I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini o le inisalini e aoga; i le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaoga ai fualaau o le suka. O le fualaau o fualaau faasaina e tatau ona fetuunai e fuafua i le maualuga o le suka i totonu o le toto.

    E leai se tulaga e tatau faʻatamala tulafono o le tausiga o le maʻisuka. E oʻo lava i le manua aupito itiiti i le toesea o togafitiga vave e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga leaga (osteomyelitis, gangrene).

    O le mea pito sili ona matautia mo le tino o le tagata o le atinaʻeina o le gangrene, talu ai o loʻo i ai le namu o vavae o vae. Faʻavaʻa le necrotic faʻasaʻo mea vevela i totonu o le toto e aʻafia ai le tele o totoga i totonu. I tulaga maualuga o le faamai, o le toesea o le vae e le mafai ona tufatufaina atu, a le o lea e le maalofia le oti o le maʻi.

    Tausiga o le maʻi suka

    • O aso uma lava e tatau ai ona suʻesuʻe ma le totoa soʻovaevae mo mea leaga, vavave, paʻu.
    • O seevae e sili ona lelei le lalelei, sili ona lelei, e tatau ona siaki i taimi uma mo mea mai fafo. Ona o le faaitiitia o le lagona, o le tagata gasegase atonu na te le matauina ia tamai maamaa ua pauu. E tatau ona e mumusu e fai ni seevae seevae i luga o se vaevaevae, seevae ma pulou, maea, e mafai ona faamanualia ai le paʻu.
    • O se auala lelei e toe faʻaleleia ai lagona, o le faʻateʻaina o le faoa faamalosi ua manatu o se maso saʻo o pito pito i lalo.
    • I aso uma, e tatau ona fufuluina ou vae i le vai mafanafana ma le fasimoli, aemaise lava le fufuluina ma le faʻaeteete o avanoa avanoa. O le vevela o le vai e tatau ona siakiina e le lima pe faʻatasi ai foi ma se thermometer faapitoa, e pei o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e masani lava ona faʻavaivaia le lagona o le vevela. Atonu e le lagona e se tagata le vevela tele o le vai ma faʻafefe ona vae. A maeʻa ona fufuluina, e tatau ona aveese le susu o totoe ile solo solo.
    • E sili atu le aua le tipiina fao, ae ia faʻapipiʻi ma le faaeteete, ia tafatafa pito. Afai o le fagu fagu e faʻamafiafia, e tatau ona e tilotilo ma le faaeteete i le pito i luga, ma tuu ai ni nai millimeta o le mafiafia.
    • Iodine, paluga palamati, lanu lanu meamata e solia i le maʻisuka vae. Afai e maua ni manua, e tatau ona togafitia le manuʻa i le chlorhexidine poʻo le furacilin, ona fusi lea. Mo le puipuia poʻo togafitiga o suppuration, o vailaʻau faʻamaʻi e aofia ai vailaʻau faʻasaina e mafai ona faʻaaogaina. A maeʻa le togafitiga muamua o manua, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.
    • Faʻateleina le mago o le paʻu o vae, o le faʻavaeina o masini, o suauʻu faʻaleleia faapitoa e faʻavaeina i le urea o loʻo faʻatulagaina (Diaultraderm, ma isi). Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o vae, o vailaʻau faʻasaina o loʻo aofia ai vailaʻau faʻamaloilo ua faʻaaogaina lelei. E faʻaaogaina balmoa faalenatura mo ni vae vae.
    • E tatau ona e savali i le itiiti ifo ma le afa itula i le aso, inu atili suavai, ma e le nofo i ni tulaga le lelei.
    • O tino paʻu oti e tatau ona aveʻesea faʻamaʻi.

    O se gaosiga o masini e aoga tele mo le maʻisuka vae. O le tagata tomai faapitoa o le a aveese ma le faaeteete ia sana, faʻaaoga se kulimi faapitoa e faʻafefe ma faʻamaluluina le paʻu, ma aumai fao i se tulaga talafeagai.

    Maʻi ma le maʻisuka: uiga o le faafitauli

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e matua aʻafia ai le faʻaleagaina o le tino o le tagata i lona atoaga. O ona foliga vaaia i le lumanaʻi e mafai ona mafua ai isi faʻamoemoe e le manaʻomia.

    O faʻalavelave mai lenei faʻamaʻi e faʻaalia ai e le gata i le manaʻomia ona mataʻituina pea le kulukose, lona tele i totonu o le toto, ae faʻaleagaina foi fatuga, eyeballs, fatu ma isi totoga.

    O le maʻi suka e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le paʻu.

    Faʻamatalaga faʻapitoa i luga o le paʻu

    O le paʻu ma sana, i soʻo se aofaiga o le maʻisuka, e mafai ona iai ni suiga.

    O le faʻalavelave ogaoga o lenei faʻamaʻi e aofia ai le vevesi, o le faʻaitiitia o le tauvaga, o le atinaʻeina o le faʻavelaina o le faʻalava, aemaise lava le lauulu lauulu i luga o le ulu. E mafai ona mou atu le paʻu o le lauulu, e le toe lanu. O alofilima ma laʻau o loʻo ufiufi i fusi, tuputupu aʻe.

    E masani ona i ai se lanu samasama e lauiloa samasama tetele o le tino. I luga o vae atonu o le a foliga mai o le a faasolosolo malie mai le leaga.

    Le foliga mai o le paʻu paʻu

    I le tulaga o le toto maualuga, o le tele o vai ua leiloloa e ala i le tele o le gaosiga o le urine. O lona uiga o le paʻu ua faʻamalūlūina, o le fiva e foliga mai e mamago ma paʻu. E amata ona le galue le sulu ma le afu e pei ona tatau ai, ona o le foliga mai o lagona le lelei e amata, o le paʻu o le paʻu, o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi.

    Maʻa o se faailoga o se maʻi tuga

    I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia, o le aliali mai o faʻamaʻi faaopoopo e le tupu. Ae o vailaau faigofie e le talafeagai mo maʻi, o se fasimoli faigofie e tatau ona filifilia ma le faaeteete, sao.

    E mafai e le tagata ona faʻaitiitia le eletise o le paʻu, faʻaitiitia le faʻafetaui i meaola leaga.

    Maʻa ma, ioe, o le maʻisuka o ni faʻafitauli faigata, o lea e sili atu ona aloese ai faʻafitauli nai lo togafitiga mulimuli ane.

    O le fufuluina, fufuluina o vae e tatau ona faia i le na o le solitulaʻau (i le tulaga o le acidity) solution o le fasimoli poo le pa. E sili atu ona faigofie le mulumuluina o le tino i ni vai poʻo ni vailaau faʻapitoa e filifilia mo nei faamoemoega.

    Paʻu toto

    E tatau ona totogia lelei le vaega ole taavale ma vae. Tausia lelei le paʻu, ia faʻaoga faapitoa mea e faʻaleleia ai ma faʻaleleia e te manaʻomia i aso uma. O togafitiga sili mo le faʻamaʻi o oloa mamafa ia o le urea.

    Hyperkeratosis

    A oʻo mai le maʻi, e ono aʻafia oe i le hyperkeratosis (tupu tele o tuputupu aʻe). A maeʻa ona pasia le tele o vaega o le faʻamaʻi e aunoa ma se togafitiga talafeagai, e ono oʻo mai le maʻi. O se faʻamaʻi e mafai ona tupu i mataupu faigofie o le le usitaia o tulafono faʻapitoa.

    E oo lava ile uʻuina o seevae faʻamalosi, faatasi ai ma le mamafa masani i le nofoaga e tasi i luga o vae, e mafai ona afaina ai le foliga mai o ni taunuuga le talafeagai. E masani lava ona aliali mai i luga o le ao (o le soʻo) poʻo le pito i luga o tamatamailima. E le masani ona tupu i luga o itu poʻo avanoa avanoa.

    E faʻafefea ona faʻaumatia se mulivae o se mulivae?

    E tusi e le au faitau tusi ia i matou i taimi uma i fesili "E faʻafefea ona taulimaina sisi? O le a le mea e fai i vae leaga? ma isi fesili ogaoga a le au faitau "E faigofie la matou tali, e tele togafitiga faʻalapotopotoga. Ae o loʻo i ai foi se togafitiga sili atu ona aoga mo le maliega ARGO DERM, lea ua atiaeina e fomaʻi. O le mea moni lava, na tuuina mai e A. Myasnikov se faatalanoaga e faatatau i lenei meafaigaluega, matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava ia.

    O le sana e amata ona paʻu i luga o le paʻu, fesoasoani i foliga o le toto i lalo o lona paʻu. Mulimuli ane, o ia ituaiga o gaioiga e mafai ona mafua ai le faʻavaeina o maʻi pipisi. O le paʻu o le paʻu o le mulivae e mafai ona oʻo atu ai i le galalaina; e ono foliga mai o le a mafua ai faafitauli i le taimi o le savali ma o loʻo aʻafia i siama.

    A oʻo mai se faʻamaʻi, e manaʻomia e tagata gasegase ona faʻaaogaina na o le sili atu ona faʻalelei, ma sili atu ona faʻapitoa, seevae solo. O lenei mea o le a puipuia ai le faʻaleagaina o vae, o foliga mai o mea manogi. O fatuga ua fatuina i le i ai o le maʻisuka e le tatau ona vavaeeseina, o vae ua faasaina e alu i le vai inu, e pei o le tuputupu ae masani.

    O ia tulaga e manaʻomia ai le filifilia o kulimi e aofia ai Uro. O la latou talosaga e tatau ona masani ona faia, e na o le mama o le paʻu e faʻaaogaina, lea (afai e mafai) e tatau ona faʻaaogaina i le pumice. O gaʻo e le tatau ona pa'ū i le va o tamatamailima.

    Mate o le maʻi suka

    O le amataina o le faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma le faʻaleagaina o vae. O nisi taimi e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le maʻi o le maʻisuka foot syndrome (SDS) - faʻalavelave lavelave faʻaleagaina o le pito i lalo o tagata mamaʻi ma isi faʻamaʻi. E sili ona faigata le faʻalavelave. O nisi taimi o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le aveesea o vae.

    Purulent leona faataumaoi o pito

    Faʻamaʻi, afaina o neura i vae, e le tali atu le paʻu i le tiga, o le vevela o suiga o le puipui, e le o lagona le paʻi. Faatasi ai ma lenei faʻalavelave, e oʻo lava i manuʻa tuga e le toe lagona.

    E mafai e se tagata ona tu i luga o se fao, mu le paʻu, paʻu le paʻu, ae e te le lagonaina. O le malosi e faʻamalolo ai manua ua faʻaitiitia, o lea ua tumau ai manua i le tino mo se taimi umi lava. O le faateleina o sana e le afaina ai le maʻisuka.

    E faʻaleleia ona o amioga le talafeagai a le mamai.

    VDS faʻaaliga:

    • O foliga mai o maʻi pipisi,
    • O le tupuga mai o le gasegase, le faʻamalolo, manuʻa o le purulenti,
    • Felilo o vae,
    • O foliga mai o ponaivi osteomyelitis,
    • O foliga vaaia o le gangrene, o nisi taimi e maʻi ai tamatamai lima, o le vae atoa po o se vaega,

    O talofa e togafitia umi ma faigata. E masani ona le gauai atu tagata maʻi io latou vae seia oʻo ina tuai. O le maʻisuka e atiina ae le tele naʻo le tosoina o le vae e mafai ona laveaʻiina ai se ola tagata. E taua le iloa o faʻamatalaga muamua o le maʻi e te manaʻomia e vaʻai ai i se fomaʻi.

    Fesoasoani faafomaʻi o le faavae lea mo togafitiga talafeagai o le maʻi

    Faʻaleleia ou vae, ma foliga mai o sana, e tatau ona e faia se gaioiga. E taua tele le pulea o lou maualuga suka. O le faʻaalia o suiga lelei i le togafitiga o faʻafitauli o le faʻafitauli e aunoa ma le togafitiga o le mafuaaga autu o le maʻi.

    Faailoga o Lelei o Lelei

    E i ai le tele o faʻailoga e mafai ai ona e iloa le amataga o le maʻi:

    • O le mumu o le paʻu o se faʻamaoniga lea o le faʻamaʻi. E moni lava lenei i le paʻu i tafatafa o le nofoaga manua. E mafai e oe ona fai ni seevae e le fetaui lelei poʻo ni totini,
    • O vae e amata ona sosolo. I lenei tulaga, o se faʻamaʻi, faʻaletonu o le fatu poʻo le faʻaleagaina toto i totonu o vaa e aliali mai,
    • Le foliga mai o le vevela i luga o vae. O lona uiga ua amataina se faʻamaʻi pe ua amataina se faʻailoga, o le tino ua amata ona tauina le faʻamaʻi, peitai e mafai ona faigata ona faʻafetaia ona o le faʻafitauli vaivai,
    • Fuga, afifi fausaga i totonu o le paʻu. Ole maʻi tuga ile tino
    • O le tafega o le tulei mai le manua o lona uiga ua amata ona tupu le siama i le paʻu,
    • O le foliga mai o le tuleia i le manua, o le tino e paʻu i le malulu, ua maualuga le vevela - o lona uiga o le maʻi e matua ogaoga, e ono manaʻomia ai le tipiina o le vae,

    O nei tulaga uma, pe a maua le maʻisuka ma sana, o se taunuuga o le le usitaia o tulafono patino e puipuia ai le amataina o le maʻi. Afai o nei faʻaʻailoga e aliali mai pe o isi faʻamaoniga tutusa, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, a le o lea e mafai ona e faʻatali mo ni aʻafiaga ogaoga.

    Afai e te mulimuli i ni fautuaga faigofie, e mafai ona e fai mai e tusa ma le 100% mautinoa o le a le tupu le faʻamaʻi.

    Tulafono mo le tausia lelei o vae:

    • Iloiloga o vae. I aso uma e manaʻomia ona e vaʻavaʻai i le tulaga o vae, ma taulai faapitoa i vaega i le va o tamatamai lima, e uiga i mulivae. Ina ia ausia se mata e sili atu le maimoa, e mafai ona e faʻaaoga se faʻata. Mataga leaga - fesoasoani i aiga
    • Iloilo le vevela ma le lanu o le paʻu. I le tulaga o se suiga i le lanu o le paʻu, afaina poʻo le manua, e tatau ona e asiasi vave atu i se fomaʻi ina ia maua se auiliiliga auiliili,
    • Tausia o ou vae ia mama. Laʻau e mulumulu i aso uma, e tusa lava poʻo le faʻaleagaina. Mo le fufuluina, e tatau ona e faʻaaogaina le mafanafana (tusa o le 35 ° C) vai. Siaki le vevela e le o ou vae, ae faʻatasi ma se vevela poʻo le lima. O le taele e le tatau ona silia le 5 minute i le umi. Ona fufulu ese lea o vae, faʻalogo lelei i va i le va o tamatamai vae,
    • E tatau ona taofia pupuni. Mo le faia o lenei mea, faʻafefete faʻatasi ma le kulimi fufulu. E tatau i le fomaʻi ona faʻatalanoa pe o le fea kulimi e sili ona lelei e faʻaaoga,
    • E faʻasaina le faʻafefiloi i le avanoa avanoa o le kulimi. O gaioiga e saofagā i le faʻaalia o le filo ma isi faʻamaʻi pipisi,
    • Socks (tights poʻo totini) suia i aso uma,
    • E manaʻomia lou tilotilo o ou fao i le tele e mafai ai, o vae o loʻo faʻaleleia pe a manaʻomia,
    • O fao e failaina e aunoa ma le faataamilo i se faila faigofie. A asiasi i faletaalo, e tatau ona taʻu atu i matai pe faʻapefea ona faila saʻo o latou fao e aloese ai mai mea sese,
    • Ina ia aveese masini po o sana mamago, e faʻaaogaina le meaʻai (ae le o ni paʻu, naifi, ma isi),
    • O seevae e siaki i aso uma mo le tausisia. E le tatau ona vavaeina ni mea, mea ese mai fafo,
    • Socks should tight, but not tight. Afai e te le mulimulitai i le fautuaga, o le toto atonu o le a faateleina,
    • Aloese mai le ofuina o seevae po o seevae. Aemaise lava mo tagata o loʻo i ai lagona le lelei,
    • O seevae e tatau ona ofuina i le naʻo le toʻa, mausali, o le mulivae e maualalo, o le paʻu e faʻamalulu, e leai ni faʻailoga,
    • Faʻasalaga o vae, o laei faʻasolosolo e ofuina,

    O le mea e fai e faasaina:

    • Faʻaaogā seevae i luga o vae, pei o sana ma le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai faʻafitauli,
    • Faʻaoga seleulu ma fulufulu mo vae,
    • Faʻailoa mea na lafoina
    • Faʻaaogā tupe e faʻaumatia ai le tuputupu ae, paʻu,

    O le a le mea e fai pe a afaina:

    • O le manua e togafitia i le hydrogen peroxyide poʻo se visepisi,
    • E faʻaaogaina se ofusa le lelei
    • O vailaʻau faʻasaina e le mafai ona faʻaaogaina,
    • Afai o le manua e manogi, suiga lanu, poo mea faalilolilo, e te manaʻomia e vaʻai i se fomaʻi,

    E faʻapefea ona taofia le faʻavaeina o le maʻi suka i luga o vae?

    I le noatia ma le fai fuafua i nei fautuaga, o vae o le a ola maloloina ma malosi, o le a le tupu mai foliga. E le tatau ona faʻagaloina le asiasi atu i le fomaʻi, e tusa lava pe foliga o le tulaga o vae e foliga lelei. E mafai ona e fuafuaina le i ai o le faʻamaʻi i le tulaga muamua ia oe lava, ina ia mafai ai e se suʻesuʻega maeʻaeʻa ona puipuia aʻafiaga e le manaʻomia.

    Ua e oʻo i ni tiga faʻasalaga e le mafai ona tatalia? Ma e te iloa muamua pe o le a:

    • o le le mafai ona faigofie ma faigofie ona siitia,
    • le le mautonu i le taimi o le maualuga o le tumutumu o laau,
    • le manaia le pusa, kilikiina i le loto,
    • tiga i le taimi pe a maea faamalositino,
    • mumu i sooga ma le fula
    • leai se faʻasalaga ma o nisi taimi le tigaina tiga tiga i totonu o sooga ...

    Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona faʻamaonia na tiga? O le a le tele o tupe ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei? E saʻo - o le taimi lenei e faʻauʻu ai lenei mea! E te malilie? O le mea lea na matou filifili ai e lolomiina se faatalanoaga faapitoa ma Oleg Gazmanov, lea na ia faaalia mai ai mealilo o le aveesea o tiga, o le gasegase ma le gasegase.

    Faʻalogo, na o le aso!

    Suauu suka: togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2

    Fusi ma masini i le maʻisuka e masani lava. I le maʻisuka, o le tino ua matua lelala, ma o se taunuuga o le a magumago ai le paʻu ma e le mafai ona gaosia. I luga o le paʻu o vae, o galuega puipui e leiloloa, o le mea lea e mafai ai e le palapala keratinized ona faʻasaʻo ese le vai.

    Afai e amata ona aliali mai i luga o le mulivae, o se mea taua lea o le faaleagaina o le namu i pito i lalo, lea e mafai ona oʻo atu ai i le polyneuropathy o le maʻisuka. E le gata i lea, o le puleaina o galuega a le tino o le paʻu ua faʻalavelaveina. Afai e le amataina togafitiga i le taimi, o lenei tulaga e mafua ai le atiaʻe o le pala.

    I le maʻisuka, o foliga vaaia o le taʻaloga i luga o le mulivae ma le faateleina o le kulukose i totonu o le toto e oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi i le vaega o lapoa ma toto laiti.

    I lenei itu, pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o maʻi, e taua le faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi e filifili le togafitiga saʻo.

    A le o lea, o le maʻisuka o le a tupu aʻe ai se maʻi maʻi tiga poʻo le sili atu ona matautia, gangrene.

    Fetogi o pito pito i lalo

    Edema o se faailoga o le maʻi o le nephrotic ma le atherosclerosis. O le maʻi e faʻaleagaina ai gaioiga faʻasolosolo i le tino, ma o le sclerosis e taofia ai le tafe o le toto.

    O le mea lea, afai o ou vae e tiga ma fula, e tatau loa ona e faʻatalanoa i se fomaʻi, talu ai o le maʻisuka i le faʻavavevave o foliga o loʻo alualu i luma vave.

    Ae maise lava pe afai ei ai le maʻisuka ituaiga 2, lea e siakiina ai e tagata maʻi lo latou toto suka i le vaiaso.

    Faitau foi Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻasatauga ole Maʻisuka

    Faatasi ai ma le edema, e taua le mulimuli ma le faaeteete i se taumafataga, faia ni faamalositino faapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga, ma faia le togafitiga faʻatulagaina o le a tau ai faʻamaoniga uma ma mafuaaga.

    Uluaʻi pito i lalo

    Mafuaaga o le faʻasolosolo i maʻi e maua i le maʻisuka:

    • mea e le lelei ai meaai,
    • faaleagaina le nerve conduction
    • faiga faʻaleagaina i totonu o vaa,
    • ituaiga fefiloi.

    O mea e manaʻomia muamua e aofia ai:

    • microcrack o pito i lalo,
    • mu
    • sana
    • manuʻa, faʻaleagaina.

    Maʻisuka vae

    O le lona lua sili ona ogaoga faʻalavelave pe a maeʻa se ulutala mata. O lenei faʻamaʻi e matautia tele ona o loʻo maua i le sili atu ma le 80% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka oe na le amanaiaina uluai faailoga o le liona - edema ma le tiga. O le taunuuga o le ogaoga ma le agavaʻa o le vaeluaina. O le maualuga o le faʻamavaega e faalagolago i le malosi o le faagasologa ma le loloto o le liona.

    • umi talafaasolopito o le maʻisuka,
    • faʻavavega faifaipea i le toto o le kulukose,
    • paʻu o le paʻu.

    • leai se lagona
    • mafiafia o le paʻu
    • pallo o le paʻu,
    • fulafula
    • tiga (ogaoga tiga e toetoe lava o taimi uma, ae faʻalavelave i le taimi o faamalositino).

    O togafitiga o le maʻisuka e leai ni tulaga faʻapitoa. O le faʻaogaina o tagata mamaʻi taitoatasi o le tagata lava ia, ma, o le mea lea, o togafitiga ma fautuaga o le a ese, ona o le faigata o le faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e ese mo tagata uma.

    E tolu vaega e taua o le faavae:

    • togafitiga o le atherosclerosis,
    • aveeseina o le maʻi o le maʻisuka vae,
    • taotoga e toe faʻafoʻi ai toto.

    Taʻi togafitiga o le maʻisuka

    Afai o togafitiga faasao e le i maua mai ni taunuuga lelei pe ua le mafai ona faia, ona faʻaaogaina lea o le togafitiga.

    • taui o le maʻisuka, o lona uiga o le tausia o le kulukose i totonu o tapulaa masani,
    • vailaau faʻasaʻi e puipuia ai le atinaʻeina o le mumū o se natura siama,
    • le faʻaaogaina o le toomaga tiga, e masani lava i le ituaiga o meaʻai,
    • o le tofiaina o vailaʻau e faʻaleleia ai le toto ma salalau le toto,
    • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa i foliga o suauu po o vailaʻau.

    Faitau foi Mautu autu ma mafuaʻaga o le lactic acidosis i le maʻisuka

    • necroectomy, pe afai o le nofoaga o le necrosis e laʻititi,
    • lapisi lapopoa po o le aveesea, pe afai e le mafai ona toe faʻaleleia,
    • aveeseina o tamatamailima (se ituaiga o le tipi),
    • vaevaega o vae, o le maualuga e faalagolago i le tikeri o le faaleagaina.

    Uluaʻi togafitiga

    O le mea e leaga ai, o loʻo sailia e fesoasoani le fesoasoani i le taimi mulimuli ma o le mea lea pe a ma le 80% o le maʻi pipisi o loʻo alu i le faiga o le le fiafia, lea e le mafai ona togafitia mo se taimi umi. E faʻapea foʻi ma le togafitiga o le maʻisuka vae, o le togafitiga o maʻi o le tino e puipuia ma taoto.

    Conservative o le sili lea ona mamafa, o le mea lea e masani lava ona faia i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a tagata fomaʻi, aua o le maʻisuka e le o se faamaʻi e mafai ona tutoatasi.

    • tausisia tulaga masani o suka suka,
    • togafitiga o faamai o isi totoga ma mamanu,
    • faʻamaʻi
    • laʻuina o pito i lalo,
    • fualaau e faʻaleleia ai neura i vae,
    • toto felanulanuaʻi
    • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma fualaau faasaina faasaga i siʻi.

    • le faʻaaogaina o fusi faʻamaʻi ma le faʻaogaina o vailaau faʻasolosolo faʻapitoa ma togafitiga faʻasaina,
    • necroectomy ma le faʻamamāina o masini mai le tulei,
    • lapisi lapopoa
    • faʻailoga (pe a fai o mea uma na tutupu talu ai e leʻi tuʻuina atu le lelei o le manaʻo).

    Faʻaiʻuga

    Faʻaiʻuga o le maʻisuka e mafua mai i le toesea poʻo togafitiga le talafeagai o vae:

    • gaioiga masani, faʻaauau faifai pea e mafua mai i le streptococci,
    • faʻaitulagi, ona faʻalauteleina ai lea o le mumū o gaʻo pipisi ma toto toto,
    • sepsis, lea e toetoe a le mafai ona togafitia.

    E taua le iloa e leai se togafitiga e mafai ona suitulaga i le olaga saʻo. E oʻo lava i le faʻamavaeina o le tino e le o le mea mulimuli lea pe afai e le mulimuli le tagata maʻi i faatonuga a le fomaʻi. O le isi faafitauli, o tagata gasegase e le amanaʻia uluaʻi faailoga ma o mai i le fomaʻi ma ni faʻafitauli sili atu e manaʻomia ai se tali mataʻutia.

    I le taimi amata, e mafai ona e maua i le maso massage, togafitiga o le physiotherapy e faʻaleleia ai le toto ma faʻasaʻo ai le tiga.

    Ae peitai, afai ua uma ona i ai ni ou faʻaʻailoga (e pei o le fulafula), e taua le faʻamaopoopo ma le fomaʻi soʻo se taʻaloga ma massage, aua o lenei mea e mafai ona faafaigata ai le ala o le maʻisuka.

    I le leai o ni mea muamua, e taua tele le faia o le puipuiga, o le a fesoasoani e le gata ina faʻaleleia ai le tulaga o iai nei, ae ia aloese foi mai faafitauli ogaoga i le lumanaʻi.

    Mateʻo o le Maʻisuka: Auala e tausi ai ou vae

    Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

    Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

    O aʻafiaga sili ona lamatia o le maʻisuka o suiga suiga i le pito i lalo. E tupu lenei mea i le talaaga o le faʻafitauli o le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le vavaeeseina poʻo le faʻamavae atoa o le tino. O le mafuaʻaga lea e taua ai i le maʻisuka ia tausia ma le tatau lelei o latou vae.

    • Aiseā e manaʻomia ai e le maʻisuka se tausiga faʻapitoa
    • Taʻiala mo Tausiga o le Maʻisuka Foot
    • Puipuiga: Faʻafefea ona taofia faʻasologa
    • Gymnastics faʻamalosi

    Aiseā e manaʻomia ai e le maʻisuka se tausiga faʻapitoa

    Tausiga o le maʻisuka e sili ona manaʻomia e vae, talu ai na o le 4-5 tausaga, ua leiloloa lagona i le pito i lalo. E mafua lenei mea ona o le maualuga o le kulukose e aʻafia ai le aʻafia. O se taunuuga o lenei mea, ua leaga le vae, o nisi o maʻi ua tupu. Faatasi ai ma lenei mea, o aʻafiaga namu e nafa ma galuega faʻafefe o le paʻu e afaina foi. O lenei mea e mafua ai le paʻu o le paʻu, vavave, faʻaleagaina. Ona afaina ai lea o manua ma matala palala e le o malolo mo se taimi umi.

    O le tulaga ua faateteleina e le mea moni o le tafe toto i totonu o capillaries ma toto toto ua faalavelaveina. Ona o lenei mea, o le le lava o meaʻai e tatau ona ulu atu i pito pito i lalo. A aunoa ma le toto masani, o le faʻamaloloina manu e le mafai. O le mea lea, o taunuuga o le gangrene.

    Mateʻo le neuropathy

    O le neuropathy o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o tausiga le lelei. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, aʻafiaga natia lautele ma capillaries e aʻafia ai, lea e mafua ai ona leai se malosi ma se lagona tiga. Ona o lenei mea, o le maʻisuka e mafai ona maua manuaga o ituaiga eseese - mumu, tipi ma sili atu. Ma le isi, o le maʻi lava ia e le masalosalo lava e uiga i le faaleagaina o le paʻu, talu ai e le lagona e ia. E tusa ai ma lea, e le maua ai togafitiga talafeagai mo manua tuga, lea e amata ile taimi e amata ai ona fesuisuiai ma atiina ae i le gangrene. O le vae e amata ona pala.

    O faʻamaoniga pito sili ona taua:

    • afaina o vae ma se lagona o le malulu,
    • i le po - susunuina, tiga o le vae ma le le fiafia,
    • vae faʻaitiitia o le lapoa ma isi faʻafitauli,
    • e le o le faʻamaʻi manu.

    O le fua o le atinaʻeina o ia togafitiga e faʻalagolago i le tele o mea: tausaga, togafitiga o le maʻi, ma isi mea faapena. Ae o le osofaʻiga autu o le atinaʻeina o le maʻi o le maualuga maualuga o le suka, lea e mafua ai ona faʻalavelave i le taimi sili ona puupuu. O le mea lea, e taua tele mo le maʻisuka e pulea ai le kulukose o le toto. O le itiiti ifo o lona anotusi, o le faʻagesegeseina o le atinaʻega o faiga faʻapitoa!

    Taʻiala mo Tausiga o le Maʻisuka Foot

    O mataupu faavae o le tausia o pito i lalo o le maʻisuka:

    1. E tatau ona asiasia vae i aso uma. E tatau ona taulai totoa i le vaega o le vae, i le va o tamatamailima.
    2. E manaʻomia lou fufuluina o ou vae 1-2 taimi i le aso, faʻatasi ma le fasimoli. Fufulu le paʻu pe a uma ona fufuluina.
    3. Afai o fatuga, masini, ma isi mea ua fausia, ia vave ona aveese le paʻu ua pisia ma le pumice.E mafai ona e faʻaaoga faʻapitoa faʻapipiʻi.
    4. Ia lūlūina pea le paʻu i le susu.
    5. Tipi tootetele e aunoa ma le taamilosaga.
    6. Afai e malulu ou vae, faʻamafanafana i latou i totini mafanafana.
    7. I le i ai o abrasions, mumu ma isi manuaga, ia vave talanoa i se fomaʻi.
    8. Vaʻavaʻai seevae i aso taʻitasi ma aʻo leʻi alu i fafo i le auala. E le tatau ona i ai ni maamaa, faʻafeiloaʻi i luga o le peleni ma isi mea faitino.
    9. Socks and tights e tatau ona suia faalua i le aso.
    10. O totini ma seevae e tatau ona faia i mea masani: cotton, linen, leather.
    11. Afai ei ai manua, e tatau ona togafitia le paʻu i le hydrogen peroxyide, fofo solution a Furacilin. Chlorhexidine poʻo Miramistin e mafai ona faʻaaogaina.
    12. Afai e te faʻapipiʻi ni fusi, e tatau ona le lelei ma manava.
    13. E mafai ona e faʻamaʻo ese le paʻu paʻu ma se kulimi pepe poo se meaʻai suauʻu.
    14. O le solo mo pito i lalo e tatau ona tausia mama. E le mafai ona faʻaaoga mo isi vaega o le tino.
    15. Faʻatau ni seevae faapitoa e le tele ni faʻailoga. E masani lava o na seevae e moli ina ia faʻatonu.
    16. Faʻaaogā faʻalavelave faʻasolosolo faʻatasi ma le lagolago o le faʻapipiʻi, paluga gel, faʻasaʻo, pads, etc.
    17. Afai ei ai ni vaʻa, hyperkeratosis ma isi faʻalavelave faʻafuaseʻi i luga o ou mulivae, faʻaeʻe lou seevae seevae faʻatasi ma tua. O lea o le avega i luga o le mulivae o le a itiiti.
    18. Faʻaaogaina le poli fao e naʻo le manino, ina ia mafai ai ona pulea le setete o le fao.
    19. E sili atu le fai o totini malamalama e faigofie ai ona iloa le nofoaga o se manua e ono tupu.

    A e faʻatau mai seevae, ave se pepa malō faʻatasi ma oe, lea o le ae faia oe lava e ala ile otootoina o lou vae. Afai e te le iloa le lagona, e le mafai ona e iloa mautinoa pe o le a solia oe pe leai. Ae i le taimi lava e tasi, ia manatua o le taimi e savali ai, o le meatotino e foliga mai e faateleina le lapopoa (faʻalautele ma faalautele). O le mea lea, e tatau ona sili atu le 1 cm le umi ma lautele.

    E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i tulafono mo le tausiga o le maʻisuka mai upu a le endocrinologist-podiatrist Grigoryev Alexei Alexandrovich mai le vitio:

    Le mea e le mafai ona faia:

    1. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o oloa e faʻatatau i le ava, iodine, lanu lanumeamata, manganese. O nei mea uma e mafua ai le vevela tele o le paʻu, lea ua uma ona maitauina i le maʻisuka.
    2. E le mafai ona e tipi fao i le tulimanu, aua e taʻitaʻia ai le tele o le ipu i totonu o le paʻu.
    3. Aua le tuʻuina se faʻavevela i luga o ou vae. Ona o le leai o se lagona, e te lamatia ai le susunu.
    4. Aua e te faʻaali ou vae i le maalili o le maalili.
    5. Aua e te faia ni totini o susu, o le a taitai atu ai i sana.
    6. O tini, tietie ma totini e le tatau ona iai ni fusi uʻamea. Manatua, o le toto ua maeʻa.
    7. E le fautuaina le savali solo e leai se seevae i le fale, ona o le faʻaitiitia o le lagona e faigofie ona afaina.
    8. Aua le sola o ou vae i le vevela tele o le vai. O le taualumaga e le tatau ona umi. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le malosi o le paʻu, lea e faigofie ai.
    9. Aua le faʻaaoga ni seevae le lelei poʻo laiti. Aua e te faia ni taʻaloga maualuga, pei o le mamafa o vae e faateleina.
    10. E faʻasaina le faʻaogaina o mea lapoʻa - o le lau, seleulu mo le tipiina o le paʻu.
    11. Aua le faʻaofuina lou vaevae.
    12. Faʻasaga i le aso o loʻo ofuina ni seevae se 2.
    13. Aua le aveesea fao o le tagata lava ia.
    14. E le mafai ona e i totonu o seevae ma seevae mo se taimi umi.
    15. E matua le fautuaina e ofuina faʻataʻitaʻi mageta.
    16. O vailaʻau suamalie e faʻaseseina, ao latou saofaga i le faʻapipiʻiina o siama.
    17. O vae i le taele e mafai ona uuina le maualuga o le 7-8 minute. O le mea lea, i totonu o le sami, vaitafe, vaitaele, aua le nofo umi.
    18. E le mafai ona e faʻaaoga le meafaigaluega "Vaseline".

    Ua faʻamaonia i togafitiga faʻaonapo nei: afai o le maʻisuka e mulimuli tonu i tulafono uma ma manaʻoga mo le tausiga o pito i lalo, e mafai ona aloese mai faʻafitauli.

    E tusa lava pe itiiti, ae o le fulafula pea o vae, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

    Puipuiga: Faʻafefea ona taofia faʻasologa

    Ina ia puipuia faʻamaʻi o maʻi vae i le maʻisuka, e taua le tausisia o le puipuiga:

    1. Mulimuli i le tausiga o le tumama ma vae.
    2. Aveese amioga leaga. O mea inu malolosi ma le ulaula e sili atu ona osofia le tulaga o le maʻisuka, faʻaitiitia le tafe toto.
    3. Mo le tausia lelei o lala laititi, ia faʻaaoga faapitoa kulimi faapitoa ma suauu, lea e mafai ona fautuaina e le endocrinologist aoga.
    4. Faʻaaogā togafitiga mo le fufuluina o ou vae - faʻamaʻa mafanafana ma teuteu o laʻau. E mafai ona avea ma katomile, calendula, upega, ma sili atu.
    5. Aua le faʻaaogaina masani fua masani. Ia talanoa i taimi uma i se fomai. A maeʻa, o le maʻisuka i maʻi taitasi e maua taitoatasi. O se matafaioi tele e faia i uiga o se tino faapitoa.
    6. Faʻailoa ou lava vae ma vae. Totogi totoa ou tamatamailima.
    7. E pei o se faʻamalositino faigofie, e mafai ona e punou ma faʻaalu le vae mo 4-5 minute tolu taimi i le aso.
    8. Savali sili atu.
    9. Fiafia i se taaloga malamalama po o siva.
    10. Faʻaalu le tele o taimi i le ea fou ina ia tumu le tino i le okesene.
    11. Taumafa lelei ina ia aʻafia ai mea aoga i capillaries o vae.

    Mai le vitio o le ae iloa ai pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei pepa o fao i le maʻisuka - o se fomaʻi fomaʻi polofesa:

    Gymnastics faʻamalosi

    Gymnastics faʻamalosi mo vae i le maʻisuka o le a faatelevave le toto i le pito i lalo, faʻaleleia le tafe o le lymph, faʻaitiitia le mamafa i vae ma puipuia ai le faʻaleagaina. Aʻo leʻi amataina vasega, e tatau ona e aveese ou seevae ma taoto le moega. O faʻatinoga autu e 10 taimi e faia i le:

    1. Nofonofo i tafatafa o le nofoa, ae aua nei e faalagolago i le tua. Faʻasalaʻi ou tamatamai vae, faʻasaʻo lou tua. Sii malie le totini, ae ia tumau pea le mulivae i luga o le fola. Lalo lou totini ma sii i luga lou mulivae i le taimi nei.
    2. IP tutusa. Faʻasoe o ou mulivae i luga o le fola, ma sii luga totini. Faʻagasolo malie lau totini i itu eseese ma tuu i totonu o lenei tulaga ile fola. Ona toe faʻaleleia lea.
    3. Sii lou vae agavale e tutusa ma le nofoa o le nofoa, aʻo tosoina le toe i luma. Faʻasa i le fola ma toso mai ia te oe. Toe foi i le tulaga amata. Fai tutusa ma le lima taumatau.
    4. Tulimanu se tasi vae i ou luma ina ia tumau le totini i luga o le fola. Sii i luga ma i le taimi lava e tasi toso le totini agai ia te oe. Lalo le mulivae i le fola, toe foʻi ile IP. O le taimi nei e tutusa le tasi ma le isi vae, ona faʻatasi ai lea ma le isi vae.
    5. Ave lua vae i luma ma loka i lenei tulaga mo ni nai sekone. Tui ma faʻamalo le tapuvae.
    6. Faatasi ai ma le tasi vae e tu saʻo i ou luma, fai ni gaioiga faʻavae i itu eseese, ae naʻo lou vae. Ia mautinoa ia "faamatala" i le ea se seti numera mai le 0 i le 10 i le ea. Afai e manaʻomia, e mafai ona faia nisi mea.
    7. Siʻi i luga lou mulivae, tuʻu ou totini i le fola. Ave ese ou mulivae ma tuu i lalo i le latou tulaga muamua. Faʻatasi faʻatasi i le fola.
    8. Mo lenei gaioiga, e tatau ona leai ni mea e gaogao. Ave se nusipepa, fai se polo mai fafo. Ia, faatasi ma ou tamatamaivae, taumafai e tatala le laupepa, ona tosoina lea i ni fasi vaega laiti. Ave se isi nusipepa ma faʻasalalau i se mea e sili atu. Faaputuputu fasi vaega vaevae ma ou vae ma tuu i luga o se fasi nusipepa. O lea e tatau ona e mimilo se polo fou mai lenei vaega ma pito pito i lalo. Taumafai lava 1 le taimi.

    O lenei faʻamalositino e faʻaaogaina e faʻateleina ai le toto i le capillaries ma veins. E mafai ona e faia i luga o se mea malo poʻo le malu (fola, moega, sofa). Taʻu i ou tua ma sii ou vae i le taumatau saʻo. Fuʻu i luga o ou totini ma vae. Ina ia faigofie le galuega, e mafai ona e fusi ou lima i ou tulivae. Fai taga faʻasolo i ou vae. I lenei tulaga, e tasi le suiga e tatau ona faia i totonu o le 2 sekone. Ole faamalositino e tumau ile 2-3 minute.

    Vaʻai nei i luga o le pito o se nofoa maualuga poʻo se moega ina ia paʻu ifo ou vae i lalo. Malolo mo le 2 minute, ona fai lea o le faamalositino muamua i le tele o taimi.

    I le faaiuga o sea totogi, e tatau ona e savali faataamilo i le potu mo le 5 minute. Faatagaina e fai le faamalositino i le tele o taimi i le aso.

    Afai e te maua le tiga i le taimi o soʻo se faamalositino, ua fautuaina e taofi taʻaloga taʻalo poʻo le faʻaititia le malosi o le faʻatinoga. Ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi ma feutagai. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili se polokalama a le tagata lava ia e le afaina.

    Faʻatasi ma le tausiga saʻo o le maʻisuka, ia usitaʻia fautuaga a le fomaʻi ma faʻataʻitaʻiga i togafitiga faʻapitoa, e mafai ona e taofia le tupu mai o maʻi le lelei poʻo le faʻaitiitia foi pe a iai. O le mea autu o le faʻaauau i le faataunuuina o manaʻoga ma le masani ai o vasega.

    Tulafono mo le tausiga o le maʻisuka

    O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi ma ogaoga e faigata ona togafitia ma e masani ona o mai faatasi ma ni faʻafitauli eseese. Muamua lava, o pito maualalo pito i lalo e afaina mai lenei maʻi, talu ai ona o le malosi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua faaleagaina ai le nerve ma ua afaina ai lo latou toto. O le mea lea, o le tausiga o le maʻisuka e taua tele ma e tatau ona tupu e tusa ai ma tulafono.

    Aisea e te tausia ai ou vae i le maʻisuka?

    O le maʻi suka o se maʻi faʻapitoa, o lona atinaʻe e aʻafia ai le tino atoa i lona atoaga. Peitai, e pei ona taua i luga, muamua lava, o lenei maʻi e aafia ai le tele o fiva namu ma toto toto, o loʻo i totonu o pito i lalo. O se taunuuga o lenei, o le polyneuropathy o le maʻisuka e amata ona tupu, lea e mafua mai i le faaitiitia o le lagona o le paʻu.

    I le taimi muamua, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaosooso i taimi uma i vae ma faʻalavelave. Ona ia le toe lagona le paʻi ma le tiga, ona mafai ai lea e ia ona iloa le eseesega o le vevela. O lenei mea, i le itu, e tau atu ai i le mea moni e faapea o le tagata maʻi e le o iloa na ia lavea lona vae pe tipi foi. Ma o soʻo se manuʻa i le maʻisuka e matautia tele, aua e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene, o lona togafitiga e naʻo le taotoga, e faʻamavae pe maeʻa atoa le tino.

    Gangrene o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka. Ma e afua mai i le mea moni e faapea o le maʻisuka, o le metabolism ua faʻalavelaveina ma ua faʻagesegese ona faʻagasolo le faagasologa, lea o loʻo afaina ai le tino i se taimi umi lava. Ma afai e maua se siama i le manua matala (o vae e sili ona faigofie ona maua i siama, talu ai e mafai ona e "maua" na o le savavali solo i luga o le fola), e amata ona fesuiai ma o mai i luga o le pusa i lona tulaga, e aʻafia ai le mama masusu o pito i lalo, ae faʻapea foʻi ma fiva maso.

    E faasolosolo lava, ona amata ona salalau atu ile tino maʻi i itu uma o le tino ma faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le sooga ma le vavae. I le maʻisuka ituaiga 2, o ia faʻafitauli e seasea. Ae ui i lea, aua nei galo e mafai ona faigofie le T2DM i le T1DM. Ma ina ia aloese mai foliga o ia faʻafitauli, e tatau ona tausi lelei ou vae i le taimi lava e uma ai ona faia se faʻamaoniga.

    E taua le iloa pe o le a tonu le uiga o le neuropathy o le maʻisuka ina ia vave saili le fesoasoani mai le fomaʻi pe a tulaʻi mai. Ma o lenei faʻamaʻi ua aliali mai e pei ona taua i lalo:

    • o vae pito i lalo e masani ona paʻu ma faifai pea le malolo,
    • i le malolo i vae o loʻo i ai se lagona mu, tiga ma le faʻavaivai,
    • o le tele o le vae ua faʻaitiitia ma ua leaga le vae,
    • manuʻa e le faʻamalolo.

    O le fua o le atinaʻeina o lenei maʻi faʻalagolago i le matua o le maʻi ma le faʻafitauli o le maʻi. Ae ui i lea, e talitonu o se tasi o mafuaʻaga autu o lenei maʻi e maualuga tele le maualuga o le suka o le toto. O le mea lea, e taua tele i le maʻisuka e siaki ai pea le suka ma mulimuli i faʻataʻitaʻiga uma a le fomaʻi.

    E matua faigata lava ona faʻaumatia le gaʻo vae, aemaise lava i le maʻisuka, talu ai ona o le tele o fualaau oona ua solia mo latou. Ma ina ia aloese mai lona atiina ae, e tatau foi ona mulimuli i tulafono o tausiga tausiga.

    Tulafono faʻavae mo le tausiga o vae

    Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli ona o maʻi o le maʻisuka, e manaʻomia e tagata gasegase ia le gata ina ia siakiina pea a latou toto maualuga, ae ia tausia foi o latou vae. O aso uma, e fautuaina ai le maʻisuka e suʻe vae ma avanoa avanoa mo vaʻa ma manuʻa. I le tulaga e faigata i le maʻisuka ona suʻesuʻeina tutoatasi ona o le faatapulaaina o le taavale solofanua, e mafai ona faʻaogaina se faʻata o le fola mo le suʻega i aso taitasi.

    I le faaopoopo atu i le siakiina i aso taitasi o vae, e tatau ona e tausisi i isi tulafono, lea e aofia ai se faamanatu mo le maʻisuka:

    • E leai se mea e tatau ona e savali ai e leai ni seevae pe i le fale, pe i le vaitaele, pe i luga o le matafaga. Soo se mea e te manaʻomia e savali ai i seevae tapunia (pe a fai i le fale, ona fai lea i seevae sulu). O lenei mea o le a puipuia ai le manua faafuasei i vae.
    • A faʻapea o le maʻisuka e saʻoloto ona vae, e tatau ona fai ni totini mafanafana. Ae pe a filifilia i latou, e tatau ona e taulaʻi atu i le gum. E le tatau ona fufusi tele ma fusi lima, aua o le a oʻo atu ai i le sili atu faʻalavelave o le toto i totonu oi latou. Afai e le mafai ona e pikiina ia totini, e faigofie ona e aluese mai lenei tulaga i le faia lea o ni mea faʻapipiʻi i luga o le fusi o le sock. I le taimi lava e tasi, ia manatua e leai se mea e mafai ona e faʻaaogaina ai mea mafanafana e mafanafana ai ou vae. Talu ai ona ua faʻaitiitia le lagona o le tino, e mafai ai ona e maua le mu.
    • Fufulu ou vae i aso uma i vai mafanafana (e le sili atu ma le 35 tikeri). I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaoga le fasimoli antibacterial. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona faʻamamaina vae i se solo solo, faʻapitoa le gauai i le paʻu i le va o tamatamailima.
    • O aso taitasi e manaʻomia ona togafitia i kulimi, e aofia ai le urea. E maua ai le faʻaleleia loloto o le paʻu ma e fesoasoani i le faʻaleleia atili o faiga faʻafouina. A faʻaaogaina le kulimi, ia mautinoa e le pa'ū i totonu o avanoa avanoa. Afai e maua pea le kulimi i luga o le paʻu i le va o tamatamailima, e tatau ona aveʻesea i se ie mago.
    • Afai o le saluina tele o pito i lalo e iloa, pe a uma ona fufuluina vae, e tatau ona togafitia vae i luga o le paʻu paʻu pe paʻu pepe.
    • Aua e te teuteuina ou fao ma seleulu poʻo ni pulou. O le faʻaaogaina o mea faitino e mafai ona mafua ai microtraumas, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga. Mo faʻaoga fao, e sili ona lelei le faʻaogaina o faila tioata. I lenei tulaga, e tatau ona taulai faapitoa i tulimanu, faataamilo i latou. O lenei mea o le a aloese mai le afaina o le pala i totonu o le paʻu ma ona manuʻa.
    • E manaʻomia taʻavale i aso uma. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le tafe toto i vae ma maua ai le puipuia o le gasegase.
    • Laʻu paʻu i luga o le mulivae, o saito ma sana e tatau ona aveʻesea i le meaʻai. E le mafai ona e faʻaogaina ni fagu poʻo ni isi mea faitino e faʻaumatia ai. Afai e leai se pala, e mafai ona e suia i se faila teuteu, ae le o se mea uamea. Aʻo le i faia le faiga, e le mafai ona e fufulu le paʻu, ma faʻaaoga foi kulimi faapitoa ma fofo e aveese ai sana. Talu ai ona ua faʻaitiitia le lagona o le tino, o loʻo i ai le maualuga o le lamatia o se vevela.
    • Afai o togafitiga a le tagata lava ia ma le fesoasoani a faila ma le meaʻai e le mafai ai ona e faʻamalo ese le paʻu o le paʻu, o sana ma sana, faʻafesoʻotaʻi le ofisa o le Diabetic Foot i le falemaʻi lea e te maua ai se fomaʻi maʻi.

    E tatau ona malamalama e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e le gata pe afai e aliali mai tulaga o le hematomas ma purulente, ae i le aʻoga foi:

    • manuʻa
    • maʻi pipili
    • mu
    • afifiina o le paʻu,
    • siakiina o le paʻu,
    • le tupu mai o le edema.

    E tatau ona e vaʻai i se fomaʻi tusa lava pe e te vaʻai i se mea itiiti e faaleagaina ai vae. Ae ui i lea, o le maʻisuka ia i latou lava e mafai ona latou tutoatasi i latou lava i le fesoasoani muamua ina ia aloese ai mai faʻafitauli. Ma o le mea e aofia ai, o le ae iloa nei.

    Le aiaiga o fesoasoani muamua

    O maʻisuka uma i le fale e tatau ona i ai se pusa fesoasoani muamua, lea e tatau ona i ai vailaau talafeagai mo le togafitiga o le paʻu pe a afaina. O le:

    • fufulu faʻamaʻi
    • fofo mo le faʻapalapalaina o manua, mo se faʻataʻitaʻiga, 3% hydrogen peroxide, chlorhexidine, miracini, ma isi,
    • fusi, pusa.

    O nei tupe e le gata ina teuina i le fale, ae faʻatasi foʻi ma oe ile malaga. Afai o manuʻa poʻo ni tamai vaʻa na maua i le taimi o le suʻega o vae, e tatau ona togafitia le paʻu. O le laasaga muamua o le faʻaaogaina lea o se vaifofo vailaʻau. E tatau ona latou susuina se 'ie e le afaina ma solo i le paʻu. O le isi, e manaʻomia ona e faʻaogaina se ofu e le faʻamaonia, e le mafai ona e nonoa se fusi, talu ai e mafai ona faʻamalosi ai vae vaivai, e mafua ai le solia o le toto. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaoga pusa e faʻapipiʻi ai.

    Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le tuʻuina atu o fesoasoani muamua mo le mauaina o laʻau o vae e talanoaina e le fomaʻi ma maʻi. E tusa lava pe iloa e le maʻisuka le auala ma le mea e faʻaaogaina ai vae e aloese ai mai faʻalavelave, pe a maeʻa manua, e tatau ona e vaʻaia se tagata tomai faapitoa.

    Manatua afai e te matauina se mea leaga i lou vae, ia mautinoa e faʻaitiitia le avega i ou vae. Savali lemu ma faʻaalu atili. Aua e te uuina ni seevae mama ma le le mautonu, aua o le a na ona faʻaleagaina ai le tulaga.

    O le a le mea e matua faasaina ona faia i le maʻisuka?

    E tatau i le maʻisuka ona manatua o le tausiga o le vae ei ai lona lava "leai," lea e taua i taimi uma le mafaufau. E aofia ai:

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina mo le togafitia o manua ma vaʻa, talu ai ona faʻamago le paʻu ma saofagā i le atinaʻe o faʻafitauli,
    • faʻaali atu ou vae i le maalili malosi tele (faʻapipiʻi totini e fautuaina i le taumafanafana),
    • fai ni totini faʻanoanoa, e pei foi o tights ma ofuvae ma ni fusi uʻamea mausali,
    • uu vaʻa
    • laei ma le faʻaleagaina o seevae (mo le maʻisuka, e fautuaina e fai laei seevae e faia faʻapitoa),
    • faʻaaoga mea faitino, e pei o se lauulu poʻo ni seleulu, e faʻaitiitia ai le vevela o le paʻu, masini ma tagata faʻapitoa
    • tutoatasi ese fao fao,
    • ofuina ofu tutusa slippers i le aso atoa
    • e fai ni seevae i luga o se vae e leai ni vae,
    • faʻaaogā faʻasolosolo mageta,
    • fai seevae mamafa, e pei o seevae poʻo seevae, mo le silia ma le 3 itula ile laina,
    • faʻaaoga fuamoa gaʻo aua latou te faʻalauteleina le faʻapipiʻiina o siama i luga o vae.

    Manatua o soʻo se gaioiga sese i le tausiga o vae e mafai ona afaina ai faʻafitauli i le tino o le sepsis, alosi poʻo le gangrene. O le mea lea, i lenei mataupu e taua le mafaufau i faʻaaliga uma. Afai e le mafai ona e tausia ou vae ona o le faatapulaaina o le taʻavale poʻo le le lelei o lau vaai, ona tatau lea ona e fesiligia lou aiga mo se fesoasoani pe asiasi i le Fale o le Maʻisuka i le tele o taimi i le vaiaso, o le a tuʻuina atu ai oe i le tausiga tatau lelei.

    Puipuiga o Faʻafitauli

    Ina ia puipuia mai faʻafitauli mai le maʻisuka, e tatau ona faʻaauau pea ona faia ni togafitiga e puipuia ai le le lelei o taunuuga o lenei maʻi.

    Puipuiga e aofia ai:

    • Faʻaaloalo i le ola mama.
    • Aveesea o masani leaga. O le faʻaaogaina o le ava malosi ma le ulaula e faʻaosofia ai tagata i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma oʻo ai i lona tulaga faigata, talu ai e aʻafia ai le aafia o toto.
    • Mo le tausiga o le paʻu o vae, e mafai ona e faʻaaoga na o na kulimi ma gels na faatonuina e le fomaʻi.
    • Ina ia puipuia faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le taele ma le teuteu o le chamomile poʻo le calendula. Ae ia manatua o la latou gaosiga, e le tatau ona sili atu i le 35 tikeri le vai ma e le mafai ona latou aveina mo le silia ma le 10 minute.
    • Aua le faʻaaogaina isi vailaʻau e togafitia ai le maʻisuka ma le maʻi o le tino. E le gata e mafai ona latou maua ni taunuʻuga lelei, ae faʻamalosia foʻi le ala o le faʻamaʻi.
    • Faʻaauau le massage i pito i lalo, o le a faʻaleleia ai le toto i totonu oi latou.
    • Fai togafitiga faʻapitoa i aso uma (e mafai ona e aoao atili i ai mai lau fomaʻi).
    • Mataʻituina lau meaai ma pulea lou suka toto.

    O nei mea uma o le a fesoasoani ia te oe e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ma tuʻuina atu ai le puleaina lelei i le atinaʻe o le maʻisuka.

    Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo a le Tusitala

    Ua e oʻo i ni tiga faʻasalaga e le mafai ona tatalia? Ma e te iloa muamua pe o le a:

    • o le le mafai ona faigofie ma faigofie ona siitia,
    • le le mautonu i le taimi o le maualuga o le tumutumu o laau,
    • le manaia le pusa, kilikiina i le loto,
    • tiga i le taimi pe a maea faamalositino,
    • mumu i sooga ma le fula
    • leai se mafuaʻaga ma o nisi taimi le tigaina o le tiga tiga i totonu o sooga.

    Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona faʻamaonia na tiga? Ma o le a le tele o tupe ua e "leʻa" mo togafitiga le aoga? E saʻo - o le taimi lenei e faʻauʻu ai lenei mea! E te malilie? O le mea lea na matou filifili ai e lolomiina se faatalanoaga faapitoa ma Oleg Gazmanov, lea na ia faaalia mai ai mealilo o le aveesea o tiga, o le gasegase ma le gasegase.

    Tuua Lau Faamatalaga