Inisalini i le fausiaina o tino ma lona matafaioi mo le tuputupu ae o musika

Inisalining Insulin

O le inisalini e le o se anabolic steroid, ae o le polypeptide hormone e faʻapupula i le pancreas. Le faʻatagaina o le inisalini e tupu mai i peta beta o le pancreas.

Muamua lava, o le inisalini e nafa ma le vavaeeseina o meaʻai i le tino. O le taimi lava e te 'ai ai, o le pancreas e faʻamaonia ai le atinaʻe o le inisalini, o lona gaioiga o le tuʻuina atu o meaʻai i nofoaga eseese, e pei o le ate, maso, mea faʻapipiʻi ma le faiʻai.

O le mafuaʻaga o le inisalini e faʻaaogaina i le fausiaina o le pepelo i le tupu o le tuputupu aʻe. O iinei, o le inisalini e avea o se mea e faʻamalosia ai le gaioiga o mea faʻamaʻi faʻamaʻi, mea o le insulin-like growth factor 1, ae maise lava le tuputupu aʻe o le homone.

Faitau atili e uiga i le faʻaaogaina o le inisalini i le tino o loʻo i lalo i mataupu na ou aoina i lenei autu.

Anabolic effect

E pei ona e iloa, o le inisalini e fesoasoani e faʻaaogaina le tele o mea amino e mafai ona mafai i totonu o siama maso. Valine ma leucine e sili ona lelei, o latou lava o le amino. O le hormone foi e faafou DNA, felauaiga o magnesium, potassium phosphate ma le biosynthesis protein. Faatasi ai ma le fesoasoani a le inisalini, o le faʻapitoa o gaʻo gaʻo, lea e faʻafefiloi i le tino ma le ate, ua faʻaleleia. Faatasi ai ma le le lava o le inisalini i totonu o le toto, o le faʻaleleia o le tino.

Aafiaga faʻasolosolo

O le inisalini e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e maso maso, ma faʻamalosia ai foi nisi o enzymes glycolysis. O le inisalini ei ai le gafatia e faʻamalosia faʻapitoa le glycogen ma isi mea i totonu o maso, ma faʻaitiitia ai le gluconeogenesis, o lona uiga o le fausia o le kulukose i le ate. I totonu o le tino, o le inisalini e naʻo le pupuʻu, poʻo le faʻasolosolo.

O le inisalini pupuu e galue e pei ona taua i lalo: pe a uma ona amata le gaioiga o le iniseti (injection) i le afa itula. O le inisalini e tatau ona faʻatulagaina ile afa itula ao lei faia se taumafataga. O le maualuga o le aafiaga o le inisalini e oʻo atu i le 120 minute pe a maeʻa ona puleaina, ma faʻatoa taofia lana galuega feʻaveaʻi i le tino pe a mavae le 6 itula. O fualaau aupito sili ona lelei na faʻataʻitaʻiina e le taimi o le ACTrapid NM ma le Humulin Regul.

NM ma le Humulin faʻapitoa i taimi uma

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e galue e tusa ai ma lenei taʻiala: a maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le toto, e amata ona fai lana galuega pe a maeʻa le 10 minute, ma maua le maualuga maualuga pe a maeʻa le 120 minute. O le insulin faʻamalosi e taofi pe a mavae 3-4 itula. A maeʻa ona tuʻuina atu le inisalini, e tatau ona ave loa le meaʻai, poʻo le maeʻa foʻi ona feʻaveaʻi, ulufale i le hormone femalagaaʻi. O fualaau sili ona lelei mo inisalini mulimuli ane e lua, o Penfill poo FlexPen.

Penfill ma FlexPen

O le tau o se onosefulu aso o le inisalini o le a pe tusa ma le 2-3 afe o ruuga Rusia. O le mea lea, e mafai e tagata taʻalo maualalo maualalo ona faʻaaogaina le inisalini. Sei o tatou talanoa e uiga i le lelei ma le le lelei o le felauaiga.

Faʻapitoa:

    O le vasega e aofia ai le 60 aso, o lona uiga o se taimi puupuu. O le lelei o le vailaau faasaina o loo i luga i se tulaga maualuga. O le avanoa e faʻatau ai se mea pepelo e 1% pe a faʻatusatusa atu i vailaʻau faʻamaʻi. Ua maua le inisalini. E mafai ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. O le hormone e maualuga lona maualuga. O le tulaga e ono iai aʻafiaga i le itu, e maualalo pe a saʻo lelei. I le faaiuga o le kosi, e le talafeagai le togafitiga o le faʻasolosolo, ona o le inisalini e leai ni aʻafiaga. O le faasologa i tua pe a maeʻa le kosi e laʻititi lava. E mafai ona e faʻaaogaina e le o solo, ae faʻatasi ma isi peptides ma le anabolic steroids. E leai se afaina o le androgenic i le tino o le tagata. Ole inisalini e le afaina ai le ate ma fatugaʻo, ma e leai foʻi ni aʻafiaga i luga ole latou. E le afaina ai faafitauli pe a uma le vasega.

Faʻafitauli:

    Low glucose i le tino (lalo 3.3 mmol / L). Laga o le tino i le faagasologa o le vasega. O se faʻalavelave masani o fualaau faasaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le inisalini e tolu taimi sili atu ona lelei nai lo mea le lelei. O lona uiga o le inisalini o se tasi lea o vailaau sili ona lelei o vailaau faʻasaina.

Faʻaauau itu o le inisalini

O le itu muamua ma taua taua o le hypoglycemia, o lona uiga, maualalo le kulukose toto. O le hypoglycemia o loʻo faʻaalia e pei ona taua i lalo: o vae e amata ona lulu, le iloa, ma malamalama i mea o loʻo tutupu, o loʻo afaina ai foʻi.

O le faʻaititia o le kulukose o loʻo tuʻuina atu faatasi ma le le lava o le faʻamaopoopoina ma le faʻatinoga, se lagona malosi o le fiaai. O le fatu fatu e amata ona faateleina. O mea uma o loʻo i luga o faʻamaoniga o le hypoglycemia. E taua tele le iloa o mea nei: 'āfai e te iloa le manino o le glucose, o lona uiga e faanatinati le toe faʻatumu o le tino ma le suamalie ina ia mafai ai ona maua le kulūkose i le toto e masani ai.

O le itu e sosoo ai, ae itiiti lona taua, o le vevela ma le ita i le nofoaga o tui. E le seasea faʻafitauli, ae e taua tele. Afai e te inuina le inisalini mo se taimi umi, ona faʻaititia ai lea o lau siama o le inisalini. E mafai foi ona o le maualuga o le inisalini.

O lenei ua matou iloa le inisalini ma le fea e sili ona fetaui mo i matou. O le isi galuega o le paʻu saʻo lea o le inisalini mo le 30-60 aso. E taua tele le le alu mo le silia ma le lua masina ina ia mafai ai e le tino ona atiaʻe lana lava pule faitalia. Afai e te mulimulitai saʻo i faatonuga, ona e maua lea i le tasi le vasega o le inisalini e oo atu i le 10 kilokalama o le maso.

E taua tele le vave amata i ni togi laʻititi e oʻo i le lua iunite i lalo ifo, ma ia faʻatupulaʻia lemu i le 20 iunite. E talafeagai lenei mea ina ia muai siaki le auala e ave ai e le tino le inisalini. E matua faʻavaivai i laʻu sili atu i le 20 iunite i le aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le hormone felauaiga, e tatau ona e gauai i mea e lua:

Amata i se faʻasolosolo laʻititi ma faʻagasolo malie le faʻatupulaia seia oʻo ina oʻo atu i le 20 iunite. E faasaina le fesuiaiga vave mai le 2x i le 6 iunite, pe mai le 10 i le 20! O se suiga sili atu e mafai ona aumaia ai aʻafiaga leaga i lou tino.

Tip! Aua le sili atu i le luasefulu iunite. O ai e le fautuaina e tusa ma le 50 iunite - aua e te faʻalogo ia i latou, talu ai e ese le faʻaaogaina o inisalini (mo se tasi, e 20 iunite atonu e foliga mai tele).
O le tele o taimi e maua ai le inisalini e mafai ona eseese (aso uma, poʻo isi aso uma, tasi i le aso, pe sili atu).

Afai e te faʻaoga i aso uma ma e tele taimi, ona tatau lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o le aʻoga. Afai e te tamoe i isi aso uma, o le 60 aso ua lava lea mo lenei mea. O le tuiina o le inisalini e fautuaina malosi pe a maeʻa le aʻoga malosi, ona 'ai lea o se taumafataga tele i protein ma umi gaʻo.

E tatau ona tui vave pe a maeʻa aʻoaʻoga, talu ai ona o le hormone felauaiga, e pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai se aʻafiaga faʻasaʻo-catabolic. E taofia ai le faagasologa o le catabolism, lea e mafua mai i le malosi malosi o le tino.

E taua le taulaʻi atu i le mea moni o le faʻaaogaina o le inisalini pe a uma se toleniga lelei e sili atu ona lelei: pe ae aumaia le tino i le toetoe lava o le hypoglycemia, lea e mafua mai i le faʻaofiina o le inisalini, e aafia ai le faʻaitiitia o le kulūkose i le toto.

A maeʻa aʻoaʻoga, o le tuputupu aʻe o le homone e faʻamalosi malosi. I isi taimi o le aso, o le tuiina o le inisalini e le fautuaina. Afai e faʻasalalau 3 taimi i le vaiaso, ma malolo 4 aso malolo, ona mafai lea ona e faia se tui i le taeao ao leʻi faia le taeao i aso pe a leai ni aʻoga. I lenei tulaga, e matua fautuaina lava le faʻaaogaina o le insulin (Shortaping insulin) (Faʻapitoa) ma 'aina le afa itula pe a uma le tui. I aso o toleniga, naʻo le taimi lava e maeʻa aʻoaʻoga.

O le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava: afai e te faʻaaogaina hormone femalagaiga i aso uma, ona le tatau lea ona sili atu i le 30 aso o tatou ala. Afai ei ai sau pulega malu pe tau tamaoaiga, ona tatou aveina lea o le 60 aso. I le aso o aʻoga pe a uma, ona matou faʻaaogaina lea o le inisalini (Novorapid) faʻamaʻi-puupuu, ma i aso malolo - aʻo leʻi faia le taeao, faila o le insulin (Actrapid).

Afai e faʻaaoga se hormone "puupuu," ona tatou ave lea o le inisiua ile afa itula ao le i faia le taumafataga autu. Afai tatou te faʻaaogaina le "ultrashort", ona tatou faia lea o se tui i le taimi lava e uma ai le taumafataga autu. Ina ia mafai ona faia le tui e aunoa ma le sasaina ma le allergies, ma e le faʻamalosi le paʻu i le nofoaga o tui, e tatau ona e faia i vaega eseese o le tino. Ina ia mafai ona fuafua le aofaʻiga manaʻomia ole inisalini ole manaʻomia, e tatau ona ave le 10 kalama o gaʻo ile tasi vaega o inisalini.

O mea sese autu i le aveina o hormone femalagaiga

    Le mea sese muamua - ogaoga tetele ma le taimi sese o le faʻaaogaina. Amata i togi laiti ma matamata i le tino e tali mai. O le mea sese lona lua o le tuiina saʻo lea o le tui. E tatau ona tui i se mea faʻafuaseʻi. O le mea sese lona tolu o le faʻaaogaina o le inisalini aʻo leʻi faia aʻoaʻoga ma i le taimi e momoe ai, lea e matua faʻasaina. O le faʻaseesega lona fa o se meaʻai laʻitiiti pe'ā uma ona faʻaaogaina le inisalini. E talafeagai le 'ai o gaʻo ma puluvaʻa i le tele e mafai ai, talu ai ona o le felauaiga o hormone o le a vave ona faasalalauina ia enzymes talafeagai i maso. Afai e te le faʻamamaina le tino i le maualuga o meaʻai gaʻo, ona iai lea o se faʻafitauli o le hypoglycemia. O le faʻaseesega lona lima o le faʻaaogaina o le inisalini i le vavave. O le mea moni o lau taumafataga e maualalo i gaʻo, pe leai foi. Ma le isi, e tau atu ai i se paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto, ma e tatau ona toe faatumuina i se mea suamalie. Ma o le suamalie, e pei ona tatou iloa, o se punavai o meaʻai gaʻo gaʻo vave e le manaʻomia i le vaega o le vevela o le tino.

Lisi ma numera o oloa na faʻaaoga pe a uma le tui

O le aofaʻi saʻo o meaʻai e manaʻomia ona e 'ai, o le a faalagolago tonu i le metotia o le hormone femalagaaʻi. O le maualuga o le suka i totonu o le toto o le tagata, pe afai e maloloina - 3-5 mmol / l. O le tasi vaega o le inisalini e maualalo le suka i le 2.2 mmol / L.

O lona uiga afai e te togiina sina vaega ole inisalini i le taimi, ona mafai lea ona faigofie ile hypoglycemia. Afai e te le toe fufuina le kulukose o le toto i le taimi, e mafai ona e maua se taunuuga oti. E taua tele le 'ai tele o gaʻo pe a uma le tui.

O le inisalini o se hormone e aʻafia i le pito o le endocrinology. O loʻo i ai le faʻamatalaga o le "areto o le falaoa", faʻapuupuu le XE. E tasi le falaoa e aofia ai le 15 kalama o gaʻo. Na o le tasi le falaoa e tasi e maualuga le maualuga o le suka i le 2.8 mmol / l. Afai o oe, e aunoa ma se faʻalavelave, pe mo se isi lava mafuaʻaga, faʻaaogaina le 10 iunite, ona manaʻomia lea ona e faʻaaogaina le 5-7 XE, lea e tusa ai ma mea e gaosi ai le gaʻo - 60-75. Mafaufau i le mea moni e faapea o vailaʻau faʻamalosi e manatu mama.

Auala e tuiina ai le inisalini

Ae e te lei tuiina le inisalini, e tatau ona e teuina ma soʻo se mea suamalie (sugar, honey, chocolate, ma isi). O lenei mea e mautinoa ai lou saogalemu i le tulaga o le hypoglycemia. E manaʻomia lou tuiina o le hormone ma se tui faapitoa, e taʻua o le tui tui inisalini.

O sea tuilaina e sili atu le manifinifi nai lo le masani, ma o loʻo i ai se fuataga tele o vaeluagalemu i luga. O se tui tui inisalini e mafai ona uuina se tasi pusa, o lona uiga 1 ml. I luga o le suauu, o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se 40. E taua tele le le faʻafefeteina o suauu masani ma se tui tui o le inisalini, a leai o le ai ai se mea e afaina mai i le maualuga o lenei fualaau faasaina. E tatau ona e faia se tui i le maualuga o le 45 tikeri.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, aoina mai le aofaʻiga o le inisalini, ave i lou lima tauagavale ma fai se lafu i luga o le paʻu, sili i le manava, ona lalo ifo lea o le 45-tikeri, ulufale i le nila, ona inisalini. Taofi mo ni nai sekone, ma aveese le nila mai le paʻu. Aua le tui i se tasi nofoaga i taimi uma.

Aua e te fefe o se siama o le a ulufale atu i totonu o le nofoaga o tui. O le nila o le tui tui inisalini e laʻitiiti, o lea e le lamatia ai le siama. Afai e tatau ona e tui i se suauu masani, ona e tatau lea ona fufulu fufulu ou lima ma faʻafesoʻotaʻi le nofoaga o le a faia ai le tui i le ava malosi.

Ina ia maua le maualuga o le aafiaga mai le insulin, e tatau ona tatou iloiloina ni tulafono autu se tolu:

  1. Faʻaaloalo i se taumafataga mo tupe mama.
  2. Aoao lelei.
  3. Ia lelei se malologa.

E mafai ona tuʻu faʻatasi le inisalini ma faʻamaʻi faʻamaʻi?

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le inisalini ma isi vailaʻau faʻamalosi, pe a faʻamaonia. O le tuufaatasiga i le 99% o mataupu e sili atu ona malosi nai lo le insulin solo. E mafai ona e faʻaaogaina le inisalini ma se isi fualaau faasaina mai le amataga e oo i le iuga o le vasega o le hormone femalagaaʻi. E sili ona lelei le faʻaauau le tuliloaina o le inisalini mo le 14-21 aso, o lea e laʻititi ai le faasologa i tua.

E tāua le iloa o soʻo se vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le inisalini, e naʻo tagata taʻaloga faʻapolofesa o loʻo nonofo i le tino ma faʻaaogaina. Afai o lau sini o le faʻapipiʻi, ia faʻagalo le "kemisi", aua e le faʻamaoniaina i soo se auala. Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona ia manaʻomia lea o se tui ole inisalini.

Aua nei lamatia lou ola maloloina ina ia mafai ai ona maua vave le mea e manaʻo i ai. Afai ua e filifili mausali e te manao e auai faʻapitoa i le fausiaina o tino ma avea ma se tagata taʻalo, ia muamua alu i lou tapulaa masani, pe ae le toe maua le musika i se auala masani. I le lautele, e tatau ona ausia lou "lafitaga" masani, ona amata ai lea ona "vailaau".

Manatua ao leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e suʻesuʻeina atoa. E le talafeagai le faia o suʻega pe afai oe inisalini solo. Afai e te faʻaaogaina le inisalini ma se isi mea, ona e manaʻomia lea e suʻe suʻega talafeagai aʻo leʻi faia le vasega, i le taimi ma le taimi. E le gata i lea, aua neʻi galo e uiga i togafitiga faʻasolosolo.

I le faaiuga, e tatau ona e manatua ni nai tulafono mo le faʻaaogaina o le inisalini, ina ia le afaina:

    Iloa lou tino, ia mautinoa o loʻo lelei ma sauni e faʻaaoga le inisalini. Faʻafeiloaʻi lelei le ala saʻo ma faʻamautinoa atoatoa. Mātaʻitū manino le faiga o meaʻai ma toleniga ina ia mafai ai ona maua le mamafa maualuga mo le vaitaimi aʻoga.

Afai ua e filifilia lelei le mea e te manaʻo e faʻamalosi, ona fautuaina lea e te amata insulin solo ina ia e suʻesuʻeina le tali o lou tino, talu ai o le a faigata ona malamalama i le faʻaaogaina o isi vailaʻau pe'ā iai ni faʻafitauli i le tino. E sili ona lelei le le faʻaaogaina o sauniuniga mo togafitiga, talu ai e leʻoloa pe faapefea ona aafia ai lou tino.

Faʻaopopo atili i le faʻaaogaina o le insulin i le tino

O le inisalini o se hormone faapitoa lea e gaosia e le paʻu o tagata ma meaola. Auauna e faʻatonutonu le maualuga ole kulukose toto. E le gata i lea, e aʻafia ai le metabolism o le tino atoa.

Lapataiga: O le mauaina o le inisalini na amata mai i le 1869, ina ua maua e le fomaʻi o le German Langerhans ia atinaʻe e leʻi iloa muamua na maua ai se mea faapitoa. Mulimuli ane, faafetai i galuega a tagata suʻesuʻe i totonu o le atunuu ma tagata mai fafo, na maua ai le inisalini ma o lona aafiaga i le maualuga o le toto suka na faamaonia.

O le mea moni, e leai se tasi na mafai ona mafaufauina o le inisalini o le a ulufale i le tulaga o anabolic taaloga. I le taimi muamua, na faʻapipiʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka - ina ia latou le mafatia i suiga i le kulukose i totonu o le tino. Ae peitai, o tagata taaalo na latou maitauina o le inisalini, i le faaopoopo atu i le tulaga ua faailoaina, e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le glycogen - o se malosiaga malosi o musika.

O le insulin e pei o se taʻalo taʻavale ua faʻaaoga mo sina taimi. Ma mo mafuaaga:

    e faʻavaveina ai le sifi o le glycogen i le tino o se tagata afeleti, o le inisalini e momotu ai le gaʻo o sela, ae maua ai le tele o protein - bodybuilders e tatau ona faʻaaogaina lenei mea matagofie. O le mea, i le mea moni, na latou faia, o le inisalini e maualalo ai le toto suka, o le inisalini e faʻateleina ai le metabolism i le tino, e aʻafia ai le gaosiga o le oxidation, o le mea lea, e fesoasoani i le vave faʻaleleia o le tagata taʻavale pe a maeʻa se taʻaloga faigata.

O se taunuuga, o se tagata taʻavale e inuina le inisalini e masani ona faʻaleleia le maso masini vave ao lelei ona gaʻo le gaʻo o le tino. E vave ona vave faʻaolaina ma e mafai ona galue ma le malosi sili atu. O le aafiaga, e pei ona latou fai mai ai, e manino lava.

E foliga mai, afai o mea uma e sili ona matagofie, aisea la e le faʻaogaina ai e le tino uma i le salafa o le lalolagi le togafitiga insulin? Ae ui i lea, e pei lava ona tupu, o mea uma e mamao mai faigofie.

Lapataiga ao ave le Inisalini

O le lamatiaga ogaoga ma le maualuga o le inisalini e taoto i se paʻu mataʻu i le maualuga o le kulukose o le toto. E taʻua lea mea o le hypoglycemia. Maliu! I lenei tulaga, e oʻo lava i le 100 iunite e mafai ona avea o se faʻamaʻi leaga - o lona uiga, o se tui tui inisalini atoa. Talu ai o le tagata e le o se maʻisuka, o le maualuga o le sukū e vave ona paʻu i le le taliaina - o se taunuuga, e mafai ona tupu se coma hypoglycemic, ona maliu ai lea.

Ae ui i lea, i le faʻatinoga, tusa lava pe 300 iunite, o se tulafono, e ola tagata. O aʻafiaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e le vave tutupu, ae tupu i totonu o ni nai itula. E mafai ona gaogao, leai se faʻatonuga, ma isi. I le taimi lea, o le tagata manua po o ana uo e puleaina le valaauina o se taavale a le falemaʻi pe faia soo se gaioiga. O le mea lea, o le tagata e ola pea.

E taua le iloa o le tino, o se tulafono, latou te faʻaaogaina le inisalini o le so-so-puupuu puʻupuʻu poʻo le faiva-puupuu. O lona uiga pe a mavae le 15-30 minute o lona aafiaga e tupu ma tupu i totonu o le 2-3 itula. Ona faia lea o le gaioiga o le inisalini - ma i le mavae ai o le 5-6 itula e leai se siama i totonu o le tino. O le mea lea, o le tagata taʻalo e faia se inisalini e tusa o le afa itula aʻo leʻi aʻoga.

O loʻo i ai ni aʻoaʻoga faʻapitoa mo le faia o insulin mo faamoemoega tau taaloga. E tele ituaiga o latou. Ae ui i lea, o le uiga lautele o le puipuia lea o le taofiofi ma faamautinoa le tafe o le inisalini i le tulaga o tuusao masani e tuusaʻo mo faamoemoega mo aoaoga.

E fautuaina e amata le vasega pe a ma le 2 iunite, ma faasolosolo malie le faʻaleleia o le dose o le 2 iunite, matauina ma le totoʻa lou manuia. E taua tele le suʻesuʻeina uma o aʻafiaga o le inisalini ma le ala ese mai le hypoglycemia aʻo leʻi amataina le vasega.

Taua! E tusa ai ma le taimi o le faʻaofiina, o manatu e eseese ai iinei. O nisi e fautuaina e ave 30-40 minute aʻo leʻi aʻoga, aua o le taimi lea e amata ai le gaioiga o le inisalini. Isi vave pe a uma. Faʻaosofia lenei mea e ala i le mea moni e vave lava ona uma le faʻamalositino e mafai ona e 'ai, ma tapunia ai le faamalama o le carbohydrate ma maua ai le aʻafia o le suka i le toto.

Le umi o le vasega e le tatau ona sili atu i le lua masina. I sina mea itiiti o le soifua lelei, e tatau ona vave taofi le vasega. Afai e tatau ai, ia faʻatalanoa se fomaʻi.

O aʻafiaga o le inisalini

E le o le hypoglycemia lava ia, lea e na o le paʻu o le suka e tupu. O aʻafiaga e mafai ona atiaʻe taʻitoʻatasi ma e faʻaalia i: vaivaiga lautele, gutu malolo, moe, fiavave, fia tuinanau, faateleina le vevela, lagona tingling i vaega eseese o le tino, siama, faateleina le popole.

Afai o nei faailoga ua maitauina, e tatau i le tagata taaalo ona taofi le inuina o le inisalini ma ia mautinoa e 'ai pe inu se mea suamalie. E le gata i lea, o se maunu malosi ma tulaga o le hypoglycemia e mafua foi i le oti. O tagata poto masani faʻapitoa e iloa auala e aluese ai mai lenei tulaga. E le gata i lea, e mafai ona latou taumafai ma le loto i ai i latou i se tulaga o le hypoglycemia malu e faatumauina ai le tumau o le inisalini.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o le inisalini faʻapitoa

O le lelei o se inisalini e aofia ai:

    o le iniseti e le o se vailaʻau faʻasaina ma e faʻatau saoloto i le falemaʻi, o le lamatiaga o le faʻaaogaina o se mea sese e matua laʻititi, e le pei o fomaʻi tutusa, e le o faʻauigaina le suiga i tua o le steroid, e mafai ona e faʻatasi ma le faʻatagaina o le insulin, o le inisalini e leai sona aʻafiaga i le ate, fatugaʻo ma e le faʻapipiʻiina i le tulaga o mea oona i totonu ole tino o le tino.

Faʻasologa e le o se mea itiiti, ae ... latou te oti:

    faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o se faʻaleagaga e tupu, pe afai e le o faʻatulagaina ni fuafuaga talafeagai i le taimi, o le faiga o le pulega e faigata tele. O le mataupu o le taliaina e pei ona taʻua i luga e le o se faʻamatalaga o le kosi ma e le mafai ona avea ma taʻiala i gaioiga! o le faateleina o le faateleina o le gaʻo gaʻo e mafaia.

Inisalini mo le tino: e aoga le faʻaaoga?

O le tuiina o le inisalini i le tino na faʻaaogaina mo se taimi umi. O lenei hormone e maualalo ai le toto suka, e faʻamalosia ai le puleaina o le hormone tupu, lea e faʻapogai ai le faʻatupulaia o faiga faʻavave. O le auala e fausia ai le musele i lenei fualaau faasaina ua lauiloa mo se taimi umi, ae e iai aʻafiaga itu, o le mea lea e seasea ona faʻaaogaina e tagata amata.

Le aʻafiaga o le inisalini

Inisalini o se hormone o le natura peptide. E i ai sona aʻafiaga taua:

    faʻapupulaina le faʻaogaina o le siakiina o siama mo le glucose, maua ai le lelei o mea taumafa ma faatelevaveina ai le gataifale, faʻaitiitia le toto toto, faʻamalosia le faʻamalositino o le toto o le tuputupu aʻe, faʻalavelaveina faʻalavelave faʻamaʻi (faʻaitiitia o glycogen ma gaʻo), faʻamalosia glycolysis enzymes, poloka neoglucogenesis i le ate, faʻaleleia le faia o DNA ma faʻaosofia ai le synthesis , faʻapupulaina ai le permeability o silasila siaki mo amino acids.

Ole inisalini atonu e le talafeagai mo i latou o loʻo saili e maua se masini malogo ma le maua o le mamafa, ma i latou o loʻo moomoo e faʻaaoga vailaʻau faʻasaʻi. O lenei hormone poloka lipolysis ma fesoasoani e faatumauina le tele o le tino. Afai e faʻapipiʻi lana meaʻai ma se taumafataga e iai se faasiliga o calorie, e mafai foi ona iai se seti o nisi o meaʻai.

O le mea lautele, o le faʻaaogaina o le inisalini i le tino o se faʻafofo mo i latou o loʻo faʻatinoina le masini masani ma le "faʻamago". O le fua muamua e fuafua i le 1 IU i le 5-10 kilokalama o le mamafa o le tino. O nisi tagata afeleti e oʻo atu i le 2 IU mo le aofaiga tutusa o le mamafa.

Le tulaga ese o lenei fualaau faasaina o le tali i le inisalini e mafai ona eseese. Talu ai o le suʻega ua filifilia taitoatasi mai le faigamalo lautele, e tatau i le faiaoga ona fuafua pe faʻapefea ona faʻaaogaina le inisalini i le tino i totonu o le vasega ma isi faʻataʻitaʻiga faʻakomepika.

O le iniseti e faia i le taimi lava e uma ai faamalositino e maualalo ai le toto suka. A maeʻa le 15 minute, e tatau ona e inuina se meainu suamalie pe 'ai se mea e iai le suka. O le itula mulimuli ane, e oʻo mai le taimi mo se taumafataga masani e maua i le pene maualuga. O nisi taimi o le inisalini e faʻapipiʻi vave i le taeao, i le taimi lava e maeʻa ai. A maeʻa le 15 minute, ona inu loa lea o se mea inu gaʻo, ma a maeʻa le itula, ona ave lea o le taeao.

O le vailaau faʻamaʻi e tui i le tui o le insulin i le paʻu paʻu i luga o le manava. O nisi faiga masani i totonu o le suilapalapa poʻo le triceps, ae latou te matua tiga lava. O le insuline ampoule e tatau ona manava lelei, ma vavae ese mai le gaioiga o le vevela maualuga, pe afai e ave le vailaʻau i totonu o le potu i totonu o se ato.

Injections e tuʻuina atu i se vasega e le sili atu ma le 2 masina, lelei. O nisi tagata e fetuunai le umi i le 4 masina. E taua tele le faia o ni malologa umi e fuafua i le umi o le vasega ina ia le mafai ai e le pancreas ona galo le gafatia e maua ai le hormone na o ia lava.

Lapataiga: O faʻataʻitaʻiga ma le hormone tuputupu ae ma le thyroxine e mafai ona faʻaititia ai le faʻaaogaina o le inisalini. I lenei tulaga, ua faʻaleleia le atunuʻu, ae sili atu mo tagata taʻalo taitoatasi e feutagai ma se fomaʻi faapitoa.

Taua: I fafo atu, o le faagasologa o le fuafuaina o le aoga o fualaau faasaina e ala i le soifua maloloina e le lautele. O tagata taʻavale o loʻo faʻatino lenei mea maualuga e masani ona faʻaaoga le mita o le kulukose toto. O se masini faaeletonika lenei mo le fuaina o le suka toto.

O loʻo faʻatau i le fale talavai faʻatasi ai ma fasi siaki. Fuaina o fuataga 3-4 minute pe a maeʻa le pule o le inisalini, ma 15 minute mulimuli ane e toe iloilo le iuga. Afai o le maualuga o le suka e pa'ū i lalo ifo o le 4, 3 iunite, e tatau ona vave faʻaaogaina fua faʻatau.

Faʻaiʻuga

O le le saʻo le tui e mafai ona i ai ni taunuuga ogaoga. O aʻafiaga o le inisalini e faʻaalia ma le faʻaofiina o se aofaiga tele. O le sili atu o lenei hormone e mafua ai le hypoglycemia - o se faʻaititia o le maualuga o le suka. Afai e tupu le vevela, afu le afu malulu, fenumiai, photophobia poʻo vaivaiga e aliali mai, e tatau loa ona e tago i meaʻai suamalie.

Motugaafa: O le faʻasalaga pe a uma le tui e mafai foi ona avea ma faailoga o le hypoglycemia. Afai e le mou atu faailoga, e fautuaina e valaau se falemaʻi, talu ai e mafai ona maua le hypoglycemia ma se mea leaga. O aʻoaʻoga uumi e aunoa ma se malologa e mafai ona mafua ai le maʻisuka. O le pancreas e faaitiitia ai le maualuga o le puleaina o le insulin masani pe afai ua tui le hormone.

I le tulaga o suesuega faasaienisi, na faaalia ai o fesuiaiga o le tino o lenei okeni ua suia foi, aua o le faagasologa e le mafai ona suia. I le taimi lava e tasi, e le sili atu pe le itiiti ifo foi ni fautuaga faʻamaonia e faʻatatau i le umi o le vasega mo tagata taaalo. O le mea lea, o le faagasologa e masani ona lamatia.

Inisinia Lipoti

O le tele lava o faʻamatalaga e uiga i le inisalini i le fausaga o tino e tusia e tagata e matua naunau lava e uiga i le tino. O se seti o maso maso ma lenei hormone e le mo i latou e fia vave sui i le matafaga. E manaʻomia ai filifiliga faifaipea i toleniga ma meaʻai.

O le tele o tagata talosaga e maitauina se aoga lelei o le aofaʻi, e pei ona latou fai mai, mo sina tupe. Ua faatauina le vailaau i totonu o se fale talavai, ma e faatatau i se talavai. Ae ui i lea, e toatele tagata ua fai mai o nisi tagata vailaau mo togafitiga e fiafia e ofo atu e aunoa ma ni pepa.

E i ai iloiloga mai i latou e maua i le 10-12 kilokalama o le mamafa i luga o se ituaiga o inisalini. I le taimi lava e tasi, o nisi ua oʻo atu i le hypoglycemia, ma latou fai mai le taua o le tauaveina pea i taimi uma se taga o le sua suamalie ma se mea suamalie ia te oe ina ia puipuia ai ona aʻafiaga le lelei ile tino ile taimi.

Inisalini: E le manaʻomia mo se faʻaipoʻa

E tele mea e mafai ona e tusia e uiga i le inisalini, e mafai foi ona e tusia se tusi atoa. E le gata i lea, na le fiafia le tusitala sili, na faamalosia ai le tusitala e taofia o ia lava i se tasi o tusiga e le o ni mea tetele. O le mea moni, o le ae le taʻuina atu i ai e uiga i faʻamaʻi uma o lenei fualaau faasaina, o lea e te le faʻamasino tonu - o mea uma e mai le leai o se avanoa, ma o loʻu malamalama e sili atu nai lo le aofaʻi o le tusitusi.

Taua: Inisalini na ulufale i le faiga o le fausiaina o tino e le o se taimi umi, ae, e tusa ai ma nisi o iloiloga, ua faatuina o ia o se anabolic e le mafaamatalaina. O le a ou le tautau le igoa "ignoramus" i luga o nisi tagata faapitoa faaaloalogia oe latou te mafaufau i mea o le anabolic o le inisalini e le mafaamatalaina e oo lava i le anabolic steroid e sosoo atu i ai, ma o le a ou faailoa ma le faaeteete loʻu lava manatu - mo se tagata matua, o lenei hormone e le o se anabolic!

E faavae i luga o lenei mea moni, faʻapea foi le ono lamatiaina e le gata i le soifua maloloina ae o le ola lava ia mai le faʻaaogaina o le inisalini, e tele naua le "agava" ese mai fafo e fautuaina mai ina ia le aofia ai le tino o le arsenal. Ae o oe ma au o tagata lelei, o le a tatou le gauai atu i lagona ma faanatinati mai le tasi pito sili ona leaga i le isi, ae taumafai lava e toʻafilemu foliga.

Inisalini ma lona masini o le gaioiga

O le inisalini o se hormone e faʻamaloloina e siama pancreatic. O le mea moni, o se polypeptide e aofia ai filifili e lua polypeptide: tasi e aofia ai le 21 amino acids, o le lona lua o le 30, o nei filifili ua fesootaʻi i alalaupapa e lua.

O suauu e gaosia ai le ola (o le tele o hormones, e le na o le inisalini) e faʻapipiʻi i le pancreas i foliga o tamaʻitaʻi e taʻua o motu o Langerhans. I se tagata matua, e mai le 170 afe i le 2 miliona ia motu, ae o la latou aofaiga atoa e le sili atu i le 1.5% o le tele o le pancreas.

I totonu o sela o teineiti e ono ituaiga eseese, e tusa ma le 75% oi latou o loo iai i b-sel, lea, o le mea moni, o le tuufaatasiga o le insulin. O lenei gaioiga e tupu i ni vaega se tolu: Muamua, o le proproinsulin e maua, ona vavaeeseina lea o se vaega o le vai ma le proinsulin, ona ave lea o le vailaʻau ma le proinsulin i le Golgi apparatus, pe a vavaeeseina ai le fasi pepa, ma o le taunuuga o le inisalini e maua.

E mafua ai le faiga o le inisalini o le glucose. O le aʻafia i totonu o suauu-b, o le kulukose o loʻo faʻafefeteina ma e fesoasoani i le faateleina o le intracellular content of ATP. Adenosine triphosphate, i le itu, e mafua ai le faaleagaina o le paʻu o le cell, lea e fesoasoani i le ulufale atu i tino o le calcium i totonu o b-sel ma le faamatuu atu o le inisalini.

Motugaafa: E tatau ona faapea o le gaosiga o le inisalini, faaopoopo i le kulukose, e mafai ona faaosofia e gaʻo gaʻo ma amino acids. O le inisalini na vavaeeseina i le 1921 e le saienitisi a Kanata Frederick Benting ma lona fesoasoani Charles Best, i le lua tausaga mulimuli ane na maua ai e le au suʻesuʻe le Nobel Prize i vailaau mo lenei mauaina, ma, e tatau ona fai mai, e le o se mea le aoga.

O le amataga o le gaosiga o fale gaosiga o inisalini e aofia ai fualaau faasaina na faasaoina ai olaga o le tele o le faitau afe o tagata. Ae o le gaosiga o le gaosiga, ma o suʻesuʻega e tatau ona sili atu, e le mafai ona taofi i lenei faiga. Ioe, o le malamalama na mauaina ona o se taunuuga o ia mea, e le o fai mai foi e atoatoa.

O le faiga o le hypoglycemic action of insulin e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina. E talitonuina o le (inisalini) e fegalegaleai ma faʻamaumauga patino i luga o le potu. O le aʻafiaga o le "insulin + receptor" e ulu atu i totonu o le masini, lea e faʻasaʻo ai le inisalini ma faʻamalosia. Ole inisalini e faʻagasolo ai le uumi o le glucose e ala ile siama ma lona faʻaoga e maso ma siama.

I lalo o le aafiaga o le inisalini, o le glycogen synthesis e faateleina, o le inisalini e taofia ai le liua o amino acids i le kulukose (o le mafuaaga lea e aoga ai le tuiina o le insulin i le taimi lava e maeʻa ai le aʻoga - o le protein lea e faʻaaogaina mo manaoga ole malosi, e pei ona masani ai, ae mo le toe faʻafouina o le tino maso, E masani ona ou faimalaga le vaega masani, o lea o le a ou le iloa ai lava).

E le gata i lea, o le inisalini e fesoasoani i le faʻamalosia atili o amino faʻamalosi i le masini, ma sili atu. Ma o lenei mea, e pei ona e malamalama ai, e le mafai ona i ai se aafiaga lelei i le tuputupu aʻe (hypertrophy) o fiva musika.

Ae e tusa ai ma le malosi o le inisalini e faaosofia ai le faʻalauteleina o le porotini, e le o manino pe o le a le tele o lenei gafatia, ma e tatau ona ou fai atu, o loʻo taʻu mai, na o lenei mea na mafai ona faʻaalia e lenei hormone na mafai ai ona ausia faʻasalaga inisalini ole sili atu i le afe (!) Times sili atu i le masani.

I lenei faʻatonuga, na amata manuia ai le inisalini i le faʻatinoga o galuega o le tuputupu ae o le inisalini, lea e le o se uiga o le in vivo. Ou te manaʻo e lapatai oe i le taimi nei o loʻo manaʻo e vaʻaia lelei le aoga o le inisalini e pei o se mea faʻapitoa: o le tutoʻatasi tutoʻatasi o se faʻataʻitaʻiga "i le fale" atonu o le mea mulimuli lea i le olaga faalelalolagi o le suʻega.

Lapataiga: Aoteleina mea o loʻo i luga, e mafai ona finau e mafai e le inisalini ona puipuia le faʻaumatia o fiva musika, lea e faʻamoemoe e toe faʻatumu ai le malosi o le tino, faʻapea foi le faʻaleleia o le faʻaogaina o mea amino i le suauʻu - o lona faatosinaga autu lea.

O uiga le lelei o le inisalini e aofia ai lona gafatia e faʻaleleia ai le teuina o siama i le tino o le tino, lea e mafua ai le faateleina o le gaʻo o le gaʻo. Ae ui i lea, e mafai ona tau i le lumanaʻi, ae sili atu i le pito i lalo.

O le upu suamalie lea mo le maʻisuka.

E masani lava, o le maualuga o le kulukose o le toto e fesuiaʻi i le va o le 70-110 mg / dl, o le pa'ū i lalo ifo o le maualuga o le 70 mg / dl e manatu o se tulaga o le hypoglycemic, e sili atu i le pito i luga e manatu e masani i totonu o le 2-3 itula ina ua uma ona 'ai - i le maea ai o lenei taimi o le kulukose toto e tatau ona toe foi i le masani.

Taua! Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma se taumafataga e sili atu i le faailoga o le 180 mg / dl, ona manatu lea o lenei tulaga o le hyperglycemic.Ia, afai o le vaega ua taʻua muamua i le tagata e toatasi ina ua uma ona faʻaaogaina se vaifofo malosi o le suka na sili atu i le faailoga o le 200 mg / dl, ae le o le tasi, ae i le taimi o le lua suʻega, o lenei tulaga e agavaa e pei o le maʻisuka.

E lua ituaiga o le maʻisuka-o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini. O le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1 maʻisuka) e tusa ma le 30% o mataupu uma o le maʻisuka (e tusa ai ma le US Department of Health, e le sili atu ma le 10%, ae e na o le United States, e ui lava e le mafai e tagata o lenei atunuu ona matua ese le ese mai isi tagata o le lalolagi).

O se mea e tupu ona o le solia o le tino o le tagata: o le fausiaina o mea faʻamaʻi i antigens of pupula o Langerhans e tupu, e mafua ai ona paʻu i le numera o sosolosi o le b-sosolosi, ma, i se taunuuga, i le faʻaititia o le maualuga o le gaosiga o le inisalini.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka e masani lava ona tupu i le laʻitiiti poʻo le matua (o le averesi o le tausaga o le siama o le 14 tausaga), pe o tagata matutua (e seasea lava) i lalo o le faatosinaga o eseese toxins, tiga, maeʻa atoa o le pancreas, poʻo se faʻamaʻi faʻatasi ma le maʻi.

O le natura o le tupuga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e leʻo lelei ona suʻesuʻeina, ua talitonuina e tatau i se tagata ona fuafua e maua lenei maʻi ogaoga. O le liliu i le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini), e tatau ona fai mai o le faʻaoʻoina o le faʻaaliga i luga o le cell (ma o loʻo i ai i totonu o le suauu) e faalagolago, i isi mea, i le maualuga o hormones i le toto.

Afai e maualuga le maualuga, ona paʻu ai lea o le numera o tagata o loʻo maua i le homone tali tutusa, o lona uiga. o le mea moni, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le lagona o le suauu i le hormone sili atu i le toto. Ma le isi itu. O le maʻisuka ituaiga 2 e na o tagata matutua lava e na o latou - i le vaeluagalemu (30-40 tausaga) ma mulimuli ane.

I le avea ai o se tulafono, o tagata nei e mamafa tele, e ui lava o loʻo i ai tuusaunoaga. E le gata i lea, i le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le gaosiga o inisalini i totonu o ia tagata e i totonu o tapulaa masani pe e sili atu i ai. O le a la le mea? Ma o le mea o loʻo i lalo o le solregulating o faʻasalaga insulin i luga ole potu.

O le tele o le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo gaʻo e oʻo atu ai i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, lea e oʻo atu ai i se faʻaititia, e aofia ai le le mafai ona faʻafitia, o le numera o faʻamaumauga o loʻo i luga. Ae le o mea uma, e ui i lea, o tagata gasegase latou te atiae le maʻisuka e le o le insulin.

E tusa ma le afa o tagata gasegase uma e mauaina "i le tofi", ioe. ei ai se vailaau i le faʻamaʻi. Aisea na vave ai ona amata ona matou talanoa e uiga i le maʻisuka? Ma o le mafuaaga lenei. E talitonuina o le faʻaaogaina o le inisalini e se tagata soifua maloloina e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi.

Fautuaga! Ae mo le maʻisuka e faalagolago ile maʻisuka (ituaiga 1), o mea uma lava e manino - o le tele o le puleaina o le inisalini i se tino soifua maloloina e le afaina ai le liliu atu i lenei maʻi. O le isi mea o le maʻisuka e le o le insulin.

O le faʻaopoopoina o le inisalini i se taimi umi e mafai, e pei o le tele o le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo, e mafua ai le faʻaitiitia o le numera o le inisalini receptors i luga o le potu, ma o le mea lea o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le malosi o sela e faʻaaoga ai le kulukose, o lona uiga. Ituaiga o maʻisuka ituaiga 2. I le talitonuga, o mea uma lava e foliga mai.

I le lalolagi moni, atonu e le itiiti ifo ma le toatasi le tagata (o lona uiga o se tagata soifua maloloina lelei, e aofia ai le mafaufau) o le a tuiina inisalini mo le manuia o taaloga e aunoa ma se malologa mo le tele o tausaga. O se vaitaimi o le itiiti ifo i le lua i le tolu tausaga e le mafai ona tau atu i soʻo se suiga i le itu o le maʻi.

O loʻo i ai, e ui i lea, o se vaega aʻafia, e aofia ai tagata o loʻo i ai se tuʻinanau faʻaleagaina e atiae le maʻisuka. O nei tagata e le tatau ona faʻataʻitaʻi i le inisalini. Ma o se isi fesili laitiiti, e fesootaʻi atu i le tuputupu aʻe o le homone ma lona aafiaga i le gaosiga o inisalini.

Lapataiga: O le tulaga o le hypoglycemics e faaosofia ai le faateleina o le pulelasi o le hormone tuputupu aʻe, lea, e pei o le adrenaline ma le norepinephrine, ei ai le gafatia e taofiofia ai le gaosiga o le inisalini. E ui i lea, e leai se faʻamaoniga e masani ona faʻaaogaina le maualuga o le siama o le tuputupu aʻe e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le numera o sosoʻo-b-active, ma o le taunuuga, i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1.

Afai o le mea lea, o lona uiga o le avanoa o sea taunuuga e le maualalo. Ma o lea foi tatou te tauaofai mea nei: o le faʻaaogaina o le inisalini e tagata soifua maloloina e le o iai se faʻasologa o le maʻisuka e le mafua ai ona atiaʻe lenei faʻamaʻi i totonu ia i latou. O le masani o le injections Lelei, i le mea mulimuli - faatasi ai ma le vaega masani ua uma ona tatou maeʻa ma iloa o le insulin e mafai ona fesoasoani i le tino, e pei o se "masani" masani ma se tagata tomai faapitoa, i luga o lona ala faigata.

Ua oʻo mai le taimi e faʻaaoga ai lenei malamalamaaga. O le a ou fai atu loa lava: o inisiua tutoatasi tutoatasi e le saogalemu mo se amataga. E le o oe e tui i vailaau faʻamaʻi: e mafai ona e maua le testosterone lava e tasi e pei ona e mafai ona tuʻuina i totonu o se tui, ma e tumau lava - e leai se taufaamatau i le olaga. O le insulin o se tasi lea mea, o se mea sese i lana metotia e mafai ona faigofie ona e auina atu i le sili atu o lalolagi.

Taua: Muamua faʻamafanafanaga o le oti o le a leai se afaina. Ia, o se mea e sili ona leaga - ma ua lava lena. Afai e lava mea e taʻua o le mafaufau masani, ona leai lea o se mea e te fefe ai. Pau lava lou manaʻo e manatua ni nai tulafono faigofie ma mulimuli ia i latou ma le tausiga uma.

E masani lava ona fautuaina e amata le inisalini ma le 4 IU (iunite faavaomalo, e 4 vaevaega i luga o fuataga i luga o se tui faapitoa o le inisalini, e matua faasaina le faʻaaogaina o isi tui!). Ae ui i lea, ou te le o maitau mataupu o le hypoglycemic coma lea na tulai mai o se taunuuga o le pulega ma le faaluaina o le fualaau tele, o lea ou te fautuaina ai e te amataina lava.

Ua matou filifili i le muamua fualaau, ona tatau lea ona matou faateleina i aso uma, i laʻasaga laiti o le 4 IU, seia oo ina tupu se tasi o mea e lua: e te ausia le 20 IU le faailoga, pe, e le o se mea, o le ae lagona le malosi o le hypoglycemia pe a uma le laʻititi.

O le faʻaogaina o se maualuga maualuga e le faʻamaonia, ma e 20 IU e mafai ona mafaufauina o se tulaga saogalemu, aua o le tele o faafitauli e amata i fua o le poloaiga o le 35-45 IU. E mafai e tagata sili ona faʻaeteete ona fautuaina ni inisiua e lua i le aso, tufatufaina i le taimi i le 7-8 itula, o le maualuga o ia mea e le silia le 12 IU.

Ou te faanoanoa ona o tagata e sili ona fiafia i le laau o le faiga o le mafaufau mago ma toe fai: o le sili ona anoa o le faʻaaogaina o le inisalini i le taimi lava e uma ai se taʻaloga poʻo, pe sili atu pe a ma le 15-20 minute ao leʻi maeʻa. Ae ui i lea, o le mea mulimuli e mafai ona fautuaina na oi latou ua uma ona iai i le tau faasaga i le hypoglycemia.

O le faʻaaogaina o le inisalini pe a maeʻa le aʻoga e lua ona e le mafai ona faʻamaonia: muamua, o le hypoglycemia e mafua mai i le faʻaofiina o le inisalini i luga o le tino e mafua ai le faʻaitiitia o le toto i le taimi o le tino ma le uʻamea, lea e mafai ai ona faʻamalolo le hormone tupu i le toto.

Lona lua, o le inisalini e taofia ai le liua o amino acids i totonu o le kulukose, o lona uiga o loʻo i ai se faʻamaoniga o le protein o loʻo i totonu o lau mea e fai ai le 'ava e le o le na o le faʻafouina o le malosi o le malosi o le tino. I aso o le tapeina mai le falemaʻi, e mafai ona faia ni tui i le taeao i luga o se manava gaogao, 20-30 minute ao leʻi faia le taumafataga muamua.

O lenei lava taumafataga e mafai ona (ma i le tulaga o le toleniga, e talafeagai, aua e leai se isi ala e alu ese ai) e sui ai i se paluga oona, lea e tatau ona aofia ai mea nei: 50-60 kalama o le porotini o le whey, gaʻolapi i le fua faatatau o le 7 kalama i le 1 IU o le inisalini e tui, 5-7 gram o le creatin, 5-7 gramu o le glutamine.

E tasi le itula ma le afa i le maeʻa ai o le faʻasalaga e tatau ona mulimulitaia e se taumafataga masani. O le nofoaga sili mo inisiua inisalini o le gaʻo gaʻo i le manava. Aua nei vave toso i totonu o lou manava ma faafoliga e leai sau gaʻo iina - o mea uma e maua e tagata uma.

O le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le manava i luga o le manava e matua leai lava se faʻaletonu ma faigofie ona talia e tagata e masani ona faʻavaivaia mai le tasi ituaiga olala tuila. I le faaopoopo atu i ai, e toetoe lua faalua ona aoga e pei o se tui i le lima. O le a le hypoglycemia ma pe faapefea ona iloa?

Taua! Oi, e le mafai ona iloa le hypoglycemia! E pei o se tulaga o le inupia: e mafai ona e iloa e uiga i lona ola na o tali, ae, i le taimi na e iloa ai mo le taimi muamua, e vave ona e fuafuaina lelei (pe afai o loʻo e mafai pea ona fuafua se mea) - ioe, o le mea lena! I le auala, o nei tulaga e lua - o le inu ava malosi ma le hypoglycemia - e foliga tutusa lava.

O le vaega mulimuli e amata i le faateleina o le fiaai, o le vevela e foliga mai, pei o le tulaga o le soona inu, o le gatete o lima. O se tagata e faafuasei ona amata ona afu, o lona fatu e amata ona paʻu vave. O nei mea uma eo mai faatasi ma suiga o le lagona - o se lagona o le euphoria e tulaʻi mai, poʻo le isi itu - o le faʻavevesi o le mea e tupu aʻe, ma o ia mea uma e mulimuli ane suia e le moe.

O le hypoglycemia mama e le matautia, ae o le hypoglycemia ogaoga e mafai ona mafua ai le leai o se aoaoga, e le mafai e se tagata ona malamalama i mea o loʻo tutupu, ma ave fua talafeagai i le taimi. Ina ia mafai ai ona taofi le malosi o le hypoglycemia, inu vai inu suka, e mafai ona e na o le suka o le vai i totonu o le vai, ai se mea suamalie - suamalie, keke, keke, mulimuli ane, ia 'ai se mea seʻi vagana ua mou ese atu faailoga faʻalavelave.

Lapataiga: I tulaga ogaoga, e tatau ona e togi le kullukose poo le adrenaline ma le totoʻa, ae o le mea lea e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani mai fafo. O le fomaʻi e filifili ai Lelei, o mea uma e matua faigofie lava iinei, o le filifiliga e le mauoa tele. O fualaau sili ona lelei o loʻo maua i luga o la tatou maketi ua taʻua o le Humulin ma ua gaosia e Eli Lilly (USA) poo lona sui Farani, ma e tatau ona e filifilia.

Mo le faʻaaogaina i le tino, o faʻamaunuʻu vave po o faʻamatalaga e sili ona talafeagai, e ui lava e mafai foi ona e faʻaaogaina le Humalog Mix 75/25 poʻo le Humulin 50/50 (faʻapitoa e faʻatau e faʻaaoga, ae ui i lea, tatou te le masani ona maua).

O insulini vave ma le pupuu e mafai ona faʻatalua faalua i le aso, o le tuufaatasiga e naʻo le tasi i le aso e faʻaaoga ai, sili atu i le afa muamua. Ole inumaga ole umi ma se "L" faʻamaufaʻailogaina ma insulin ua leva ona talafeagai mo na o gasegase e maua ile maʻisuka.

Auala e taulimaina ai le lafoaia o gaʻo Ina ia mafai ona taulimaina lenei tulaga le lelei, e tele auala. O le muamua oi latou, ma le sili ona saogalemu, ua taua o Metformin. Metformin o se fualaau faʻapotoʻoto e faʻaaogaina o se sui sooupu eletise vaivai.

Tip! O lona faamoemoega autu o le puipuia lea o le ate mai le gaosia o le kulukose. Mulimuli ane, o lenei ituaiga o gaioiga sa matauina foi i tua o lenei fualaau faasaina, e pei o le faʻaaogaina atili o le kulukose e gaʻo gaʻo ma siama maso.

I galuega faafomaʻi, metformin, faatasi ai ma isi mea, ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ina ia aloese mai le faateleina o le gaʻo o gaʻo gaʻo. O aʻafiaga le lelei o le metformin e aofia ai lona uiga e mafua ai le manava i le tusa ma le kuata o i latou o loʻo tagofia lenei fualaau.

Ou te faʻamoemoe e le manaʻomia ona e faʻamatalaina lenei manava. I totonu o la tatou maketi, o le tele o fualaau faasaina ua faatauina atu e aofia ai le metformin o se mea gaosi. Ou te fiafia patino i le Siofor na faia e Berlin-Chemie AG i le mea sili. E lua ituaiga o nei vailaʻau faʻasaina, e ese mai i mea o loʻo iai le metformin i le tasi laulau - Siofor-850 ma le Siofor-500.

O le masani masani o le fualaau faasaina e 1500-1700 mg, vaevaeina i ni atopa se lua. I le tulaga o le manava, e mafai ona faaitiitia le fualaau i le tasi gram. Inisalini + tritorometini O lenei auala sili atu ona "faʻagasolo" e taulimaina ai le tele o le gaʻo. Ua e iloa poʻo le a le inisalini, ma o le triternothyronine o se hormone thyroid, o lona uiga thyroid hormon, mo sina pupuu, o le a matou faaigoaina o T3.

E tatau ona fai atu i le taimi lava lena, o le faʻaaogaina o le thyroid hormones e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻaaogaina, o lona uiga, o nei fualaau e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai. Afai e te le maua le avanoa e fai ai le suʻega o le suʻega faʻavaiaso, ona avea lea o le T3 e lelei e le amata.

Ae peitai, e na o mea maualuga lava e mafai ona faaaogaina, o fua o le faasologa o le 25 μg e mafai ona mafaufauina e le saogalemu, e ui e le lava le aoga. T3 mafai ona faatelevave le metabolism, o lea o lona gaioiga i nisi itu e totogi ai le malosi o le inisalini e faaputuputu ai gaʻo - triiodothyronine o lenei gaʻo e tuu ai "i totonu o le ogaumu aasa" o le tino.

Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina lenei hormone, e tatau ona e mafaufau faalua - o le vevela o lauroid e mafai ona faʻaosofia e mafai ona faʻafitia. Mo i latou na filifili e taumafai, matou te tuʻuina atu se fuafuaga faʻatatau mo le faʻaaogaina o le T3 faatasi ai ma le inisalini.

Ou te faʻamoemoe ua uma ona e faʻaaogaina le polokalame o le inisalini, o lea o le a ou le tuʻuina atu iinei, ou te na o le matauina o le inisalini e faʻaaogaina i aso uma i le taamilosaga. Vaiaso 1 ma le 4: 25 mcg T3 e tusa ai ma le polokalame: 2 aso o le ulufale / 1 aso malolo Aso lua 2 ma le 3: 50 mcg T3 e tusa ai ma le polokalame: 2 aso o le ulufale / 1 aso malolo Insulin + DNP Tatou te malilie vave: Ou te leʻi tusia lenei mea, leʻi faitauina.

Pe a faʻapea - a maeʻa ona faitau vave loa. E naʻo le tagata faʻaipoipo atoatoa e mafai ona fautuaina le faʻaaogaina o le 2,4-dinitrophenol, o le igoa atoa lea o le DNP vailaʻau faʻasaina, i se tagata e mamao ese mai le faʻamalosia o le tino.

E taua tele, o le mea lea, ia faʻaaogaina mea nei e pei o se seti o mea e fiafia i ai ma faʻamaonia, ae le o se taiala i taga. Ina ia le talanoa e uiga i le DNP mo se taimi umi, ou te fai atu o lenei vailaau e mamao mai le falemaʻi e pei o le suauʻu mai i faafitauli o tagatanuu masani.

O le vaega autu o lana gaioiga (DNP, e le o le manava, o le mea moni) o le taua lea i ituaiga uma o meaola faalafua, ina ia faigofie, o le DNP o se mea oona. O le faʻaogaina o le 2,4-dinitrophenol e faʻatasi ma le tele o aʻafiaga o aʻafiaga o se mea ese o le a manaomia e faʻamatalaina ai. Peitai, e ui i lea, o se gaʻo gaʻo sili atu ona lelei i aso nei e le o iai.

O le polokalame o le inisalini e faʻatasi ma le DNP e ono pei o lenei: Aso 1-8: DNP i le fua faatatau o le 4-5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino Insulin 15-20 IU Aso 9-16: Insulin 15-20 IU Aso 17-24: DNP mai fuaina o le 4-5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino Insulin 15-20 IU.

E tatau ona e gauai atu i le mea moni e le tatau ona ave DNP mo le silia ma le 8 aso sosoo. E le gata i lea, o le tagofia o lenei vailaʻau e toetoe lava a le mafai i le vevela o le tau, seʻi vagana ua e laki le faʻaalu i taimi uma i potu malulu.

Faʻatau tulafono faigofie

Ae tusa lava pe o le a lau tauivi ma le teuina o gaʻo e ala i metotia "vailaau", o le a liliu uma taumafaiga i le pefu pe a feagai ma le taofiofia o meaʻai. O le mea lea, mo le taimi o le inisalini "togafitiga" galo e uiga i le i ai o gaʻo manu, e ui i lea, ma gaʻo fualaʻau.

Faʻaeteete! Faʻesea fuamoa fuamoa, pe afai e te leʻi faia, inu na o le susu susu. Taumafai e aua nei manatuaina lauulu, e faigata, ou te malamalama, ae o le a se mea e mafai ona e faia! O le autu o calories mo oe e tatau ona avea ma polotini, e tatau ona e faʻaaogaina e tusa ma le 5-6 kalama i le kilokalama o le malogo (leai se gaʻo) mamafa i le aso.

I le faʻaopoopoga i polotini, e manaʻomia ona e faʻaaogaina amino acids, e tatau ona totogia faapitoa le alanine, glutamine, arginine ma le tau. O le inisalini o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi, o loʻo i ai se lagona filemu ma le faʻamalosia i luga o le tino.

O lenei meatotino o le inisalini e taua tele mo tagata o loʻo faʻapitoa i le atuatuvale pe a maeʻa le taamilosaga ona o le paʻu o le testosterone i le toto. I le auala, o le tusitala o le tusiga na lagona atoa le aafiaga o le inisalini ia te ia lava.

Faʻaiʻuga! O se vailaʻau hypoglycemic (faʻapitoa, i lalo o le vaavaaiga sili ona mālōlōina) e faʻaaogaina i nisi taimi i le togafitiga o nisi o maʻi mafaufau.O le a se isi mea e mafai ona fiafia i ai le tino o le mea moni o le inisalini e faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi e ala i le faateleina o le siama o le membrane.

Ae ui i lea, e le tatau ona tatou faʻagaloina o le maualuga o fua o meaʻai e mafai ona fesoasoani i le lafoaia o gaʻo i le ituaiga o le tamaʻitaʻi (i totonu o nofoaga e le talafeagai mo lenei mea - i luga o pulou ma puʻu) ma na oi latou lava, ma o le inisalini o le a faʻamalosia ai lenei faiga. O le mea lea, pe afai e mafai, e tatau ona e faʻatapulaʻaina oe lava ia i le le o le aromatozing steroids, talu ai o la latou filifiliga e tele tele.

Inisalini - O le Tuputupu Aʻe

O le faʻaauau o le inisalini i totonu o se taʻaloga taʻaloga e fesoʻotaʻi ma le tele o tulaga lamatia, ae i nisi o tulaga e taua tele ina ia tausia ma tausia lou ola maloloina. E mafua lenei mea i le faʻaaogaina o hormones tuputupu aʻe. O le faʻaalia o le hormone tuputupu aʻe e galue i luga o le tino i se auala e oso maualuga ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Lapataiga: O se taunuuga, o le pancreas ua amata ona galue malosi e maua mai le insulin ma le toe maua o le suka i le masani. Ae pe a umi le umi o le ola o le homone tupu, ma o ona tui e maualuga, ona iai lea o se tulaga lamatia tele o le faʻaitiitia o le pancreas ma maua ai le maʻi ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

O le puipuia o ia lamatiaga, o le inisalini tui (galue e pei o le pancreas) e masani lava ona ogatusa ma le hormone tuputupu aʻe. Nofoaga inisalini: i le va o vaitau, e faʻaaogaina ai le inisalini faatasi ai ma fomaʻi e faʻaleleia ai le aʻafiaga, faʻapea foʻi i le va o kosi (lea e faʻaitiitia ai le leiloa o le musika).

E faapefea ona faʻaaogaina le inisalini?

I le aotelega, e tele naua fuafuaga, ae o lenei o le a ou talanoa e uiga i le 4 o mea sili ona faigofie e sili ona faʻaaogaina i le vaega.

Talia ina ua uma aʻoaʻoga

O le sini autū o lenei ituaiga o meaʻai o le aloese mai le faaputuputuina o le gaʻo ma faʻavave le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino pe a maeʻa se avega mamafa. I le maeʻa ai o aʻoaʻoga, ia faʻaauau e pei ona taua i lalo:

  1. Ini puupuu pe puupuu insulin
  2. Inu whey protein / amino acids,
  3. Faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi faigofie.

Afai e manaʻomia, o le glutamine poʻo le creatine e mafai ona faʻaopoopoina i le paluga gaʻo. E tatau foi ona e manatua e ai le taumafataga i le itula pe a uma ona ave le polotini.

Talia aʻo leʻi aʻoga

O lenei faʻatoga o mea e puipuia ai le gaʻo o musika ao faia le aʻoga lava ia. O lona uiga, e mafai ona e faʻamalositino atili ma siitia le mamafa. E taua le manatuaina o lenei auala e sili atu ona fetaui mo i latou ua uma ona maua le poto masani ile inisalini.

O le faʻafitauli autu o le polokalame o le tagata lava ia o le filifilia o fualaau o fualaau faasaina, faapea foi ma le tele o le mea e manaomia ole gaʻo (lea e tatau ona e 'ai aʻo leʻi aʻoga ma inu i le taimi ole aʻoga).

O lea la, o le ata e foliga faapenei:

  1. 1.5 itula ao lei amataina le taʻaloga, e tatau ona e 'aina le vaega fuafuaina o meaʻai,
  2. Faaaoga le inisalini ile afa itula ao leʻi amataina le aʻoga.

I le faagasologa o aʻoaʻoga e manaʻomia lou inu i se paluga faʻatasi ai ma le mea o loʻo taua i lalo:

    Creatine - 5-10g, Glutamine - 15-20g, Glucose poʻo le amylopectin - 1g i le 1kg o le tino, le fatutini Whey - 0.5g i le 1kg o le tino.

O nei mea uma e tatau ona solo i le 750-1000 ml o le vai ma inu ile vaega itiiti aʻo faia le aʻoga. A maea le aʻoga, e tatau ona e inuina se isi vaega o le vai lava e tasi, ma pe a mavae le itula - o le fuafuaina fuafuaina o taumafa masani.

Talia i aso uma

O lenei faiga e fetaui lelei mo na oi latou o loʻo i ai se pasene laitiiti o le tele o le gaʻo ma e le o le mamafa tele, a leai o le lamatiaga maualuga e mafua ai ona avea i latou ma paʻu nai lo le tagata taʻalo afeleti.

O le suʻeina o le inisalini e faigofie lava: a maeʻa taumafataga taitasi e manaʻomia ona e tui (e masani lava i le aofaʻi 2-4 taimi i le aso). Matou te faʻapipiʻiina le inisalini ma le hormone tupu. O lenei metotia e matua faigata lava ma e tatau ona tuʻu faʻatasi ma le faʻaaogaina o se glucometer.

Afai tatou te mafaufauina i se faiga faigofie, o le polokalame e pei o lenei: pe a uma le tuiina o le homone tuputupu aʻe, e tatau ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le afa itula. E taua tele le fuafuaina o le taimi lea e mafua ai le maualuga o le kulukose i le tuputupu ae.

O se faʻataʻitaʻiga lea e malamalama ai. Seʻi faapea a maeʻa ona faʻaogaina le hormone tuputupu aʻe i le afa itula, ma amata le maualuga o le kulukose, ma e faʻaaogaina insulin (e amata ona galue 30 minute pe a uma ona tui i totonu o le toto). O le mea lea, o le a talafeagai le faia o ia tulaga pe a amata ona toto le suauu i le toto, pe a oʻo ina amata ona galue le inisalini i le tino.

Tatou te filifili fua

E manaʻomia le filifilia lelei o meafaigaluega, ma e sili le amata i le 4 iunite. Siaki pe afai e lava. Afai o lea, ona faateleina lea e le talafeagai, e sili atu le tuʻuina o mea uma e pei ona i ai. Afai e le lava lenei metotia, ona sosoo ai lea ma le isi taimi e tatau ona e faia ai le suʻega tutusa, ae faʻaaoga 2 isi iunite.

Aisea 2? Aua o lenei aofaiga e masani ona lava e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le 1 mol. O lenei faiga e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo ina i ai se lagona itiiti o le "tuai." O nai aso o galuega mamafa ma le mita e lava lea e fuafua ai au suʻega ma faailo.

E taua tele le manatuaina, ao faia le inisalini, e tatau ona faʻamautu le aofaʻi o gaʻo. Afai o le maualuga o le a oso i taimi uma, ona i ai lea o se tulaga lamatia tele pe a gaʻo (pe afai e tele atu gaʻo) poʻo le maua o maʻi (pe a itiiti ifo le gaʻo).

Eseese o le inisalini

O inisalini uma lava, e faʻatatau i le umi e mafai ona galue ai, ua vaevaeina i ni ituaiga:

O faʻatulagaga o loʻo i luga e faʻaaoga pe puupuu pe faʻasolosolo insulin. O le eseesega sili ona taua o le eseesega i le saoasaoa ma le umi o le vailaʻau. Afai e te filifilia se fualaau faasaina, e sili ona lelei le tuuina atu o le fiafia i tagata gaosi oloa mai fafo oe ua leva ona i ai i luga o le maketi ma ua mafai ona latou faavaeina i latou lava o ni tagata e gafa ma mea e sili ona maualuga.

E taua tele foi le filifilia o sao saʻo ma tui mo inisiua. O faʻasologa o inisalini e masani ona aofia ai le 100 iunite. i le 1 ml, ae maua i se mea e maua i le 40 iunite. i le 1 ml. O le mea lea e foliga mai e manaʻomia lou faʻaaogaina o fetaulaiga talafeagai ma le faʻauʻu talafeagai. A leai, e mafai ona e faʻagaloina le faia o se faʻatusatusaga poʻo le faia o se mea sese, ae o tausuaga e leaga i le insulin: o le ae faʻaleagaina lou soifua maloloina poʻo le leaga, o le ae taalo i totonu o se atigipusa.

E matautia le faʻaaogaina o le inisalini?

Leai se mea e te fiafia ai i le inisalini. O fualaau faasaina e matautia tele. O taunuuga sili ona leaga e mafai ona aumaia ai se mea e sili atu. Aua e te mafaufau e uiga i le togiina o ni tui tui inisalini ile tasi i le isi. Na o ni nai itula o le a pasi ma o le a pauu atu i totonu o se mea loloto.

E masani ona tupu lenei mea pe a pa'ū le maualuga o le suka i totonu o le toto i se mea taua. E le gata i lea, i tulaga o le umi o vaitaimi o le hypoglycemia, e mate ai siama namu i le faiʻai. Manatua pe a maeʻa le tuiina o le inisalini, e manaʻomia lou tuʻuina atu o le tino i meaʻai gaʻo.

Taumafa suamalie, mo se faataitaiga. O le a vave ona toe maua lou toto toto i le masani. E tasi le itula pe a maeʻa aʻoaʻoga mamafa, e mafai ona e gaosia ni meaʻai protein. O faʻapogai autu o se pa'ū mataʻutia ma le mamafa i le suka o le toto:

    Lē vaivai, atuatuvale, lelava, Tineni.

Afai o nei uiga uma e aliali mai i totonu ia te oe pe a uma le tuiina o le inisalini, o le a lelei tele le teena.

Polokalame ma le Faʻasologa o Inisalini

O aoga o le inisalini e aofia ai:

    Tau maualalo, Faʻaaogaina o fualaau faasaina (e mafai ona faʻatau i se fale talavai e aunoa ma se faʻasologa), leai ni aʻafiaga, leai ni aʻafiaga,

Leai se faafitauli i le taimi o le puleaina o le doping (o siama o injections e faatoa mafai ona iloa pe a uma le tuiina).
Ma o le mea pito sili ona taua, o le mea e le o manatu lelei e mafai ona mafai, ae, e talafeagai, e pei o se fesoasoani i vailaʻau faʻamaʻi ma isi vailaʻau malosi.

Aisea e faʻaaogaina ai le inisalini i le fausiaina o tino?

Ou te manatu e taua tele le faʻamatalaina ia te oe o le a lenei mea.

Inisalini o se hormone e maua mai i le pancreas. O ana galuega autu o loʻo taua i lalo:

  • Faʻaitiitia o le suka toto
  • Telefoni feaveaʻi,

O le tele o isi galuega, o le a ou talanoaina mulimuli ane, mulimuli mai i nei 2. I le tino, o le inisalini e lauiloa mo le tele o mafuaaga:

  • Tau maualalo
  • Anabolic effect
  • Faʻaleagaina o le tino,
  • E leai se faafitauli i le malosi,
  • E le o se solo malosi pe a uma le vasega,
  • O aʻafiaga pito i lalo e faʻatusatusa i testosterone.

O se lisi mauoa lenei. Peitai, e le o mea uma e faigofie e pei ona foliga mai. Inisalini, e ui lava e iai sona aafiaga lelei i le tuputupu aʻe o musika, o se vailaau malolosi. Ou te mautinoa ua e iloa o tagata e maua i le maʻisuka e tuiina, ma latou faʻaaogaina tui tui inisalini faʻatasi ma se metotia saʻo. Mai lenei mea e mafai ona tatou manatu o le faʻaaogaina o le inisalini i le fausiaina o tino, ma le le iloa o mea e fai, e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faanoanoa. Faʻatasi ai ma le maliu ma le oti.

Le aʻafiaga o le inisalini i le faʻavaeina o le tino i luga o le tupuga maso ma le faʻamago

Afai ua uma ona e faitau e uiga i le polokalame o meaʻai mo le faʻagogoina o le tino poʻo le taumafataga mo le mamafa o le paʻu e aunoa ma se afaina, ona e iloa ai lea i soo se mea ou te fautuaina oe e faʻaititia le calorie ma gaʻo. O le mafuaaga mo nei mea uma o le inisalini. O le taimi lava e utaina ai oe i meaʻai, vave loa ona amata le gaosiga o lenei hormone. I le taimi lava e tasi, o lona maualuga e faʻateleina le malosi tele pe a ave mea inu gaʻo. Ae afai o nei mea o vailaau faʻamalosi vave, o le maualuga e le mafai ona tulaʻi malie, e pei o le buckwheat, ae lele i luga i se oso oso.

Afai e te fia matamata, o le mea lea o se fesoasoani fesoasoani i le autu o le aso:

Mai lenei mea matou te maua ai se isi faaiuga - o le inisalini i le bodybuilding e faʻaaogaina mo na o le mamafa. I le faʻamamago, ua le maua e le tagata taʻavale le avanoa e faoa ai le gaʻo, aua o ia lava, faatasi ai ma le fesoasoani o injections, e taofia ai le susunuina o gaʻo.

O lo tatou inisalini e mafai ona felauai ai gaʻo, proteins ma gaʻo. Ma, e tusa ai ma lea, e mafai uma ona fesoasoani i le maua o le masini, faateleina le malosi, ma i le faaputuputu o gaʻo. O le taimi mulimuli lea e faʻateleina ai le paʻu i luga o le mea e sili ona malosi. Ae ui i lea, o le maualuga o le tino o le a faalagolago ile:

O lona uiga, afai e le naunau se tagata e maua le gaʻo, ona mafai lea e le inisalini ona fesoasoani ia te ia e fausia lelei le musika. Ae afai o tatou feagai ma se mimita, atonu e le taua le mataupu. O se tasi lea o filifiliga mo le tagata lava ia, lea e mafua mai i le natura o loʻo maua lelei le gaʻo. Mafaufau pe o le a le mea o le a tupu ia te ia pe a ia faʻaaogaina le inisalini? I le taimi lava e tasi, o loʻo tatou talanoa nei e uiga i le mataupu pe afai e leʻi tagofia e se tasi isi fualaau.

A faʻapea o le faʻaaogaina o le inisalini i le tino o le a mafai ai e oe ona maua le mamafa ma le gaʻo.

Faʻaleagaina o le inisalini

O le aʻafiaga o lenei hormone o le fesoasoani lea i sela e faʻaaogaina ai amino acids. Ma, o le inisalini e faʻateleina ai le faʻapipiʻi o polotini ma gaʻo gaʻo, lea e fesoasoani i le tupu aʻe o musika ma gaʻo.

O le isi, o loʻo i ai so tatou faʻamalo-catabolic. I lenei tulaga, i ni faaupuga faigofie, o le inisalini e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le porotini. O lona uiga, o maso e le mafai ona faʻaleagaina. Ae faatasi ai ma lenei mea, e pei ona ou fai atu muamua, e poloka ai le gaʻo o le gaʻo, puipuia o gaʻo mai le ulufale mai i totonu o le toto mai a tatou mea e teʻena.

Ae sili atu, o le inisalini i le tino e faʻaleleia ai le gataifale. E fesoasoani i maso e faʻaaogaina le kulukose e ala i le faʻaopoopo atili o le glycogen, o lona uiga o le faateleina o le musika.

Ituaiga o inisalini

Afai tatou te talanoa e uiga i lenei fualaau faasaina, ona i ai lea o ni ituaiga autu se tolu:

O le muamua 2 o loʻo faʻaaogaina i le tino. O le ultrashort e galue toetoe lava ina ua maeʻa le tui. A maeʻa le 2 itula, ona tupu ai lea o se taunuʻuga, ona i ai lea o le faʻaitiitia ma le faʻamaʻi atoatoa mai le tino pe a mavae le 3-4 itula.

O le inisalini puupuu e liliuina i le 30 minute pe a uma le pulega. O le a oʻo mai foi le pito i luga i le 2 itula, ma o le gaioiga mai le tino e umi teisi atu, e oʻo ile 5-6 itula.

Faaiuga ma Faaiuga

Sa ou talanoa e uiga i le inisalini i le fausiaina o tino mo faamoemoega faaleaoaoga. O lea e iloa ai e le tagata suʻesuʻe pe aisea e manaomia ai lenei vailaʻau ma pe faapefea ona fesoasoani i le tuputupu ae o musika. Ou te le fautuaina soʻo se tasi e nofo i lalo i hormones ma faʻaleagaina lo latou ola maloloina mo le faʻamoemoeina o le faʻamalama.

I le auala, i le faʻatinoga, o le inisalini mo le tuputupu aʻe o musika e faʻaaogaina faʻatasi ma le steroids. O nei fualaau oona e ese le galue ma tuufaatasi e maua ai se malosi sili atu. O se siama o le inisalini mama e masani ona tumau i le 1-2 masina, e fuafua i le tui.

Uo, ou te faʻamoemoe ua tatalaina e lenei tusitusi se mea fou, aoga ma manaia mo oe. O le a ou faʻafetai i au fiafiaga, faʻaleleiga ma faʻamatalaga. O le mea lea ou te faʻauʻuina ai le tusiga, ae o loʻo i ai pea le tele o mea manaia e oʻo mai, o lea ia tumau ai. Fai se aso manaia ma le manuia!

Tuua Lau Faamatalaga