Dicinon tablets: faatonuga mo le faʻaaogaina

O le Dicinon o loʻo maua i laumei ma i le faiga o se fofo mo le iniseti.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le ethamsylate. O lona faʻaogaina i le tasi papafa e 250 mg, i le 1 ml o le tali - 125 mg.

I le avea ai o ni vaega fesoasoani, o pepa o le Dicinon e aofia ai le citric acid, le masini citric anhydrous, masini suauu, magnesium stearate, povidone K25, lactose.

I le faaopoopo atu i le faʻamaoni, o le vaifofo e aofia ai le sodium ole vai, vai mo le iniseti, sodium bicarbonate (i nisi tulaga e tatau ona faasaʻo le maualuga o le pH).

Pusa e tuʻuina atu i falemaʻi i totonu o pusa paʻu e 10 i le paʻu; 10 paʻu o loʻo faʻatau atu i pusa paʻu. O le fofo mo le faʻaogaina o le tino ma le vevesi o loʻo maua i ni faʻamalama tioata e leai ni lanu e iai se voluma o le 2 ml, 10 ampoules i totonu o se paʻu, 5 paʻu i totonu o se pusa kata.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o Dicinon ua faʻamaonia mo le togafitiga ma le puipuia o le toto toto o tupuaga eseese.

E tusa ai ma faatonuga, etamzilat e aoga i:

  • Faʻalavelave tupu i le taimi ma a maeʻa togafitiga faʻapitoa i luga o vaʻaia uma (faʻaogaina i toto toto) tisipesa i mea taulaʻi ma gynnecology, faʻaaogaina o le ENT, fomaʻi, vailaau palasitino, urology, ophthalmology,
  • Menorrhagia, e aofia ai le mea muamua, faapea foi i fafine ei ai togafitiga faʻapitoa,
  • Faʻafefete
  • Hematia,
  • Maʻa,
  • Faʻailogaina,
  • Maʻisuka microangiopathy, e aofia ai le hemophthalmus, maʻi o le maʻisukala o le maʻisuka, ma isi,
  • O le faʻaogaina o le gasegase o le gasegase i pepe faatoa fananau mai, e aofia ai ma pepe faatoa fananau mai.

Contraindications

E tusa ai ma faatonuga mo Dicinon, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua solia pe afai o le tagata maʻi e:

  • Neoplastic (tumo) faʻamaʻi o gasegase o le lymphatic ma hematopoietic, e aofia ai le osteosarcoma, leʻau melilofia ma lymphoblastic leukemia,
  • Thrombosis
  • Gaʻolasi lapoʻa,
  • Thromboembolism
  • Ole gaioiga ile vaega ole laulau / vaifofo.

O le Dicinon e faʻaaogaina ma le faʻaeteete e togafitia ai tagata mamaʻi i le talafaasolopito o le thrombosis poʻo le thromboembolism, faʻapea foi i mataupu na mafua ai le tafe toto o se faʻalavelave maualuga o tui puipuia.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau lelei o Dicinon i aso taʻitasi mo le tagata matua mai le 10 i le 20 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. Vaevae i totonu o le 3 pe 4 inumaga.

I le avea ai o se tulafono, o le fua tutusa o le 250-500 mg, i tulaga tulaga ese e siitia i le 750 mg. Ole tutusa o le faʻaaogaina o Dicinon tutusa, 3-4 taimi i le aso.

I le manorrhagia, o le fua ole aso ole faʻataʻitaʻiga e mai le 750 mg i le 1 g. E amata ona faʻaaogaina le Dicinon mai le aso 5 o le malestruation faʻamoemoeina ma seia oʻo i le aso 5 o le isi tausaga.

A maeʻa togafitiga faʻapitoa, e fautuaina le vailaau e ave i le 6 itula i le 250-500 mg. O loʻo faʻaauau pea pili o le totoga seia oʻo ina faʻaauau pea le tafe toto.

Mo se tamaititi, o se tasi o le dose e 10-15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. Faateleina talosaga - 3-4 taimi ile aso.

O faatonuga mo Dicinon o loʻo taʻu mai ai o le iniseti ua fuafuaina mo le faʻavaveina o le iniseti poo le iniseti. I mataupu pe a faʻamaʻi le vailaʻau i le saline, e tatau ona vave faia loa se tui.

Mo se tagata matua, o le aso ole aso e 10-20 mg / kg / aso, e tatau ona vaevaeina i le 3-4 injections.

Mo faamoemoega faʻasolosolo i taimi o taotoga taotoga, e faʻatonuina Dicinon iv poʻo le IM i se fualaau o le 250-500 mg pe a ma le tasi le itula aʻo leʻi faia le taotoga. I le taotoga o le taotoga, o le vailaau oona e faia faʻatasi i se tulaga tutusa, pe afai e manaʻomia, o le faʻaofiina o lenei tui e toe faia. I le taimi mulimuli ane, e fautuaina le faʻaaogaina o Dicinon i le uluai inumaga i le 6 itula seia oʻo ina mou ese atu le tafe toto.

Mo tamaiti, o le vaifofo ua faatonuina i se fualaau o le 10-15 mg / kg / aso, ua vaevaeina i le 3-4 injections. I le faiga o le neonatology, o le Dicinon ua tui i totonu o le muso pe ogese lemu i totonu o se vein i se fua faatatau o le 12.5 mg / kg (o le fuainumera faapitoa o le ethamylate e tutusa ma le 0.1 ml o le vaifofo). Togafitiga e amata i le lua itula muamua o le olaga o se tamaitiiti.

Faatonuga faapitoa

O le fofo o le inisinia Dicinon ua naʻo le faʻaaogaina i falemaʻi ma falemaʻi.

E faʻasaina le faʻafefiloi o le vaifofo i se tasi o tui ma soo se isi vailaau. E faʻasaina le faʻaaoga o le fofo pe a suia le lanu.

E tatau ona manatua i le mafaufau o Dicinon i se fua faatatau o le 10 mg / kg, e tasi le itula muamua na faia i luma o le dextrans, e puipuia ai le malosi o le alofilima. Ma le Dicinon, na tuʻuina atu i le dextrans, e leai sona aʻafiaga.

E le o fetaui le Dicinone ma le sodium lactate ma le sodium bicarbonate fofo mo le tuiina. Afai e manaʻomia, e mafai ona tuʻuina atu i le sodium menadione bisulfite ma le aminocaproic acid.

E tasi le laulau o Dicinon e aofia ai le 60.5 mg o lactose (o le maualuga o le faatagaga o lenei vailaau e 5 kalama). O loʻo faʻaseseina ia laulau i tagata gasegase e le lavase, o le le gasegase o le kulukose o le kulukose, le malabsorption o le kulukose ma le galactose.

E ui lava o Dicinon ua faamoemoe mo le vevela ma le vevesi o le puleaina, e mafai ona faaaoga i luga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le tosoina o nifo poʻo le i ai o se isi faʻamaʻi. Mo lenei mea, o se fasi gau poo se mea e leai se mea e afaina ai ua matua afaina i se vaifofo ma ua faatatau i le faaleagaina.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O Dicinon e aofia i le vaega o vailaau faʻatau e faʻatau atu e ala i faʻamatalaga.

E tusa ai ma faatonuga, e tatau ona teuina vailaau i totonu o se nofoaga puipuia mai le malamalama ma le susu (mo papaa), e le mafai e tamaiti ona maua, pe afai e le sili atu ile 25º. O le ola o le vaifofo i ampoules ma fualaau aina e 5 tausaga.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga malosi a Dicinon e matuā manaia.

Ole fualaau faasaina ei ai sona aafiaga maualuga (taofi pe faaitiitia le gasegase), e mafua ona o le malosi o le fualaau faasaina e amata ai le faia o le thromboplastin pe a faaleagaina ia tamai vaa (faia i le amataga o le faagasologa o le coagulation).

O le faʻaaogaina o le Dicinon e mafai ona faʻateleina ai le fausiaina o mucopolysaccharides (puipuiga o filotini mai le manua) i le tele o puipui i puipui o capillaries, faʻasalalau le faʻaogaina o capillaries, faʻateleina lo latou faʻamautu, faaleleia atili le microcirculation.

E le mafai e Dicinon ona mafai ona faateleina le gaioiga toto ma mafua ai le vasoconstriction, ma e le o saofaga foi i le fausiaina o fusi toto. E amata ona galue le Dicinon 1-2 itula i le maea ai o le puleaina o le tautala ma 5-15 minute i le maea ai o le tui. O le togafiti o togafitiga o le metone e matauina i totonu o le 4-6 itula.

Pharmacokinetics

Pe a faʻafoeina, e vave faʻavave le etamsylate mai le gastrointestinal tract. A maeʻa ona faʻafofogaina le 50 mg o le ethamsylate, o le maualuga o le plasma (pe a ma le 15 μg / ml) e oʻo i le 4 itula. O le afa-plasma half-life e 3.7 itula. E tusa ma le 72% o le avega ua faʻamalosi i le urine i le 24 itula muamua.

Ethamsylate e sopoia le pa puipui ma le susu susu.

Tina ma le lactation

O le aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga i fafine maʻitaga e le o iloa. O le uʻamea e ui atu i le pa puipui, ona faʻaaogaina lea i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga. Faʻaaogaina ile aoga i le taimi ole maitaga e le taua mo nei faailo.

O le uilamalala e pasi i susu susu. E le tatau ona e fafagaina susu ao e tago i lenei vailaʻau.

Tosiga ma le pulega

Faaaoga i tagata matutua ma tamaiti e sili atu ile 14 tausaga

Aʻo leʻi taotoga: tasi papa e lua o le Dicinon 250 mg (250-500 mg) mo le tasi itula aʻo leʻi faia le taotoga.

A maea le taotoga: tasi i papa e lua o le Dicinon 250 mg (250-500 mg) i le taʻi 4-6 itula, aʻo iai le lamatiaga o le toto.

Inisiua i totonu: Fautuaga lautele e ave ni pusa e lua o le 250 mg lua Dicinon faʻatolu i le aso (1000-1500 mg) faatasi ai ma meaai ma sina vai. Gynnecology, mo meno- / metroragia: ave fua e lua o le Dicinon 250 mg i le aso (1.500 mg) ao 'ai ma sina vai. Ole togafitiga e 10 aso, amata i le lima aso aʻo lei amata le toto.

I tamaititi (tamaiti ua silia ma le 6 tausaga)

Ole fua ole aso ole 10-15 mg / kg o le mamafa o le tino i aso taitasi, vaevaeina ile 3-4 doses. O le umi o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e faalagolago i le maualuga o le toto ma ua afaina mai i le 3 i le 14 aso mai le taimi e taofi ai le totoga i vaega uma o gasegase.

O pusa e tatau ona faia i le taimi poʻo le maeʻa o taumafataga

E leai ni suʻesuʻega i tagata gasegase o le ate po o le fatu fatu. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga Dicinon ma le lapataiga i nei vaega o maʻi

Aua nei e faia se vaega lua e totogi ai le mea na misia.

Faʻamataʻuga itu

O aʻafiaga e le manaʻomia: o le ulu, vevela, vevela foliga, paʻu o le paʻu o le paʻu, leu, tiga o le tino, vae vae. O nei gaioiga e le tumau ma agamalu.

E i ai le faʻamaoniga e faapea i tamaiti e maua i le lymphoid ma le mielogenous lukimia, osteosarcoma, etamsylate, ua faatonuina mo le puipuia o le toto, na mafua ai le leukopenia ogaoga. E tusa ai ma le tele o faʻamatalaga ua lomia, o le faʻaogaina o le faʻataʻitaʻiga i tamaiti ua solia.

E i ai le faʻamaoniga e faʻapea, o fafine na faʻaipoipoina aʻo lei faia le taotoga, sa i ai le thrombosis pe a uma le taotoga i luga o le fale. Ae ui i lea, o suesuega talu ai e leʻi faʻamaonia ai nei faʻamaumauga.

Talosaga faʻaoga

O lenei vailaau faasaina e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete pe'āfai o iai se talaʻaga o le thrombosis poʻo le thromboembolism i tagata mamaʻi, poo le faʻasuasene i vailaʻau. O le Dicinon o loʻo i ai sulfites, o le mea lea e tatau ai ona ave le tausiga pe a faʻapipiʻiina i tagata e maua i le maʻamala ma le matelala. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona manatua i le mafaufau o le fualaau faasaina e le aoga i tagata gasegase i le thrombocytopenia.

Ona o le mea moni e faapea, i tamaiti oe na faatonuina Dicinon mo le puipuia o le tafe toto i le lymphoblastic ma le mieloid leukemia ma le osteosarcoma, o le tulaga na faateteleina, o nisi tusitala latou te manatu o le faaaogaina o fualaau faasaina i nei tulaga e tatau ona solia.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e maua mai faʻafitauli faʻapitoa e pei o le lactase deficiency poʻo le malabsorption o le glucose-galactose.

E le afaina ai le faʻaaogaina o taavale ma galue i auala.

Afai e te le gauai i mea inu, talanoa i lau fomaʻi aʻo le i tagofia le fualaau.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le vailaʻau e faʻaosofia ai le faʻagasologa o le mea mai fafo o le platelet ponaivi ivifaamalosia a latou aʻoga. O le vailaau faʻasaina ei ai le antiplatelet ma aʻafiaga faʻamaʻi. O le vailaʻau e fesoasoani e taofi le toto, faʻaleleia le fua faatatau o le faʻavaeina uluaʻi paseseE faʻamalosia e Ethamylate le faʻasalalau, e le afaina taimi faʻasolosolofibrinogen concentration. Faatasi ai ma le faʻaaogaina pea o fualaau faasaina, ua tupu le thrombosis. O le Dicinon e faʻaitiitia le faʻasolosolo o le faʻavae, toto totoga mai le moega lapisi, faʻaititia le faʻaleleia o le suavai, e aʻafia ai microcirculation. Ole fualaau faasaina e le afaina ai mea masani masani ma vaega ole tino o le hemostatic system. E mafai e Dicinon ona toe faʻafoʻi se taimi o le gasegase suia i faʻamaʻi eseese.

E lagona se lagona sili ona maualuga i le 10-15 minute. O le maualuga pito i luga o le mea galue malosi e oʻo ile itula e tasi pe a uma le pulega. E leai se fesuiaiga i le aso muamua toetoe lava a maeʻa atoa ma le urine.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Dicinon

O le dicinone o loʻo maua i le tulaga o se vaifofo mo iniseti ma intramuscular injection ma i le ituaiga o fualaʻau e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala. Faʻaaogaina i le lotoifale o le Dicinone e mafai foi e ala i le faʻaaogaina o se masusu ua gase i se fofo i le manua. E tasi le pulufana ma le tasi papalama e aofia uma ai le 250 mg o le etamsylate.

I le tele o tulaga, e fautuaina laulau pepa Dicinon ia ave i se aofaiga o le 1-2 pc. i le taimi, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻatupulaia le fuainumera i le 3 pcs. Ole fua ole tasi o le fofo mo le tui e masani lava ona tutusa ma le ½ poo le 1 ampoule, pe afai e manaʻomia - 1 ½ ampoule.

Mo faamoemoega faʻasolosolo aʻo lei faia le taotoga: 250-500 mg o le etamsylate e le iniseti poʻo le intramuscular injection 1 itula aʻo leʻi faia le taotoga poʻo 2-3 ipu o Dicinon 3 itula aʻo leʻi faia le taotoga. Afai e tatau ai, o le puleaina o le 1-2 ampoules o le fualaau faasaina i taimi o taotoga e mafai.

Vaʻaia ma le pulmonary bleeding suggests e aumai 2 pusa o Dicinon i le aso mo le 5-10 aso, pe a iai se manaʻoga e faʻalautele le togafitiga, o le a faʻaititia le fualaau o le vailaʻau.

O le Dicinon mo le faʻagasologa o le tamaʻitaʻi ua fautuaina e ave 3-4 lapataʻi i le aso mo aso e 10 - amata i le 5 aso aʻo lei faia le tafaoga ma faʻauʻu i le aso 5 o le taamilosaga. Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, e tatau ona ave faʻatalanoaga Dicinon e tusa ai ma le polokalame ma lua faasologa mulimuli ane.

I totonu o le 5-14 aso, e fautuaina e ave 3-4 pusa o Dicinon mo faʻamaʻi o le toto totoʻa, diathesis hemorrhagic ma maʻi faʻamaʻi (faʻaleagaina toto).

Aʻo leʻi faia galuega mo faamoemoega faʻasolosolo, ua faatonuina tamaiti ia Dicinon i le 1-12 mg / kg i le aso mo le 3-5 aso. I le taimi o le taotoga, o le puleaina o le 8-10 mg / kg e mafai, ma pe a maeʻa le taotoga e taofia le tafe - 8 mg / kg i foliga o Dicinon.

Hemorrhagic syndrome i tamaiti e togafitia i le faʻafofogaina o le 6-8 mg / kg 3 taimi i le aso mo le 5-14 aso.

I le microbetiopathy o le maʻisuka, ua fautuaina Dicinon e faʻaaogaina ile intramuscularly i le dose ole 125 mg, 2 taimi i le aso mo 2-3 masina.

Faʻaiʻuga

Dicinon, o le faaaogaina e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, e mafai ona mafua ai le le lelei o aʻafiaga e pei o le mamafa i le pito i luga (pito i luga o le paʻu o le manava), o le susu, le vevela o toto toto i foliga, o le vevela, tiga o le ulu, faʻalavelave o vae, faʻaitiitia le toto maualuga,

Fegalegaleaiga

Aua nei faʻafefiloi Dicinon ma isi vailaʻau i le syringe lava. Ina ia puipuia le gaioiga o le alofilima dextrans O le Dicinone e faʻatautaia ile itula ae leʻi faʻaaogaina ile 10 mg / kg. O le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga pe a mavae lenei vaitau e le maua ai se aʻafiaga. E mafai ona tuʻuina le vailaʻau faʻatasi ma le menadione sodium bisulfite, aminocaproic acid.

Faʻasologa o foliga

250 mg tablets

E tasi le api e aofia ai:

mea galue malosi - etamsylate 250 mg

tagata faʻapitoa: acids citric anhydrous, masini suauu, lactose monohydrate, povidone, magnesium stearate.

O lapisi e faataamilo, ma se foliga o le biconvex, mai le paepae e toetoe a paepae.

Fale faʻamaloilo

PharmacokineticsSuiga A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le fualaau oona e alu malie lemu mai le gastrointestinal tract. A maeʻa ona tago i le vailaʻau i se fuasei o le 500 mg, o le maualuga o le maualuga i le plasma toto e oʻo i le 4 itula ma e 15 μg / ml.

O le maualuga o le fusifusia i masini plasma e tusa ma le 95%. Ethamsylate e sopoia le pa puipui. O le toto o le tina ma le umbilical o loʻo i ai faʻasalaga tali tutusa o le etamsylate. E leai ni faʻamatalaga i le vaevaeina o le faʻasamala ma le susu susu.

Tofiga Etamsylate ua faʻateleina e gaʻo e le suia. O le afa o le ola mai le plasma toto e tusa ma le 8 itula. E tusa ma le 70-80% o le avega ua faʻamalosi i le 24 itula muamua ma le urine e le suia.

Pharmacokinetics i tagata gasegase ma le gase o le ate ma le fatu fatu

O fualaau o le pharmacokinetic o le etamsylate i tagata gasegase o le ate ma le gaioiga galuega e leʻi suʻesuʻeina.

Pharmacodynamics O le Ethamsylate o se hemostatic synthese ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻaaogaina e avea ma sui matua sili ona maualuga (o fegalegaleaiga o mimiti-platelets). I le faʻaleleia atili o le talipupuni ma le toe faʻafoʻiina o teteega, o le fualaau faasaina e maua ai se faʻaitiitiga taua i le taimi o le toto ma se faʻaitiitia o le toto.

E le o iai se aafiaga o le vasaconstrictor, e le afaina ai le fibrinolysis, ma e le suia ai le tulaga o le coagulation plasma.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

E leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le mafai ona faʻaaoga Dicinon i fafine maʻitaga. O le faʻaaogaina o le Dicinon i le taimi o le maitaga e mafai ona mafai pe a fai o le faʻamoemoega o le a maua e le tina e sili atu i le ono lamatiaga ile fetus.
E leai ni faʻamatalaga i le vaevaeina o le faʻasamala ma le susu susu.
O le mea lea, pe a faʻaaogaina le fualaau oona i le taimi o le lactation, e tatau ona filifili le mataupu o le taofi o le susu.

Faʻasalaga

E oʻo mai i le taimi nei, e leai ni tulaga o le sologa lelei ua faamatalaina.
Afai ua tupu tele, e tatau ona amata togafitiga faʻamaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E leai lava se faʻamatalaga i luga o fegalegaleaiga a le etamsylate ma isi fualaau.
Masalo o se tuufaatasiga ma le aminocaproic acid ma le sodium menadione bisulfite.

Tuua Lau Faamatalaga