Pea soup for pancreatitis: uiga faʻaaoga

I tausaga talu ai nei, o se aga masani i se olaga ola maloloina ua matauina i le lalolagi. Na amata ona gauai tagata i lo latou soifua maloloina, toe iloilo le meaai.

E toʻatele na fiafia i meaʻai. O nei mea uma na taʻitaʻia ai le mea moni o laumei e lauiloa, i le mea moni, pei o ipu mai ia mea.

Ae e aoga mo tagata uma ona 'ai i ia togafitiga, ona i totonu o faʻataʻitaʻiga ma le faʻaleagaina o le vaega o meaʻai, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

I totonu o lenei tusiga, o le a tuuina atu e iloa ai pe ono mafai ona 'ai pea le supa i pancreatitis ma talo i le lautele.

O lenei ipu e suamalie ma manogi. I lo tatou atunuu, e masani ona saunia e pei o le muamua.

Ae, e ui lava i lenei mea moni, o le pea i le pancreatitis o se mea e faigata ona faʻatau oloa.

Mo lenei mafuaʻaga, e aoga le iloa muamua pe mafai ona aofia i totonu o le taumafataga mo le mumū o le pancreas poʻo le tatau foi ona lafoai atoa.

Taunuuga o Mea

E ui lava i le mea moni o peas e aofia ai le tele o fiva, lea e matua aoga lava mo le lelei o le faagaoioia o le vaega o meaʻai, e leʻo faʻaalia i taimi uma mo tagata o loʻo i ai le mumū o le pancreatic.

E lelei le kuka i le pancreatitis, ae i le taimi lava e tasi e mafai ona mafua ai le faateleina o le pala, faateteleina le tulaga o le maʻi ma faateleina ai le togafitiga.

Ma le isi, aua nei galo o le tuufaatasiga o le pi o loo i ai le seleni ma le potassium, magnesium. O lenei seti o elemene o loʻo lagolagoina ai totoga o le cardiovascular system ma fesoasoani e faʻaitiitia le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino.

O fualaʻau fualaau aina o loʻo i ai i le pipi. O lenei vailaʻau e matua talisapaia e tagata o le vaomalo oe ua mumusu e 'aʻai manu.

Fuatini o fualaau aina e fesoasoani i le toe faaleleia o tisipenisione o se okeni ua afaina. I.e. lanumeamata lanumeamata ma pancreatitis e aoga mo se tagata. E le gata i lea, talu ai ona o le i ai o le vailaʻau nicotinic i le tuufaatasiga, o le a toe 'ai atoatoa le tagata maʻi, o le a toe foi mai. Ioe, ma o lenei vailaʻau e mafai ona faʻafoeina ai le i ai o le faʻamasinoga o le cholesterol i totonu o le toto.

O laʻau mūmū mo pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina e fai ma mea e gaosi mo se suamalie suamalie.

O lenei oloa e maualuga le malosi o le malosi, ma o lea e saturates ai le tino mo se taimi umi.

O lenei meatotino e taua tele i le tulaga o tagata o loʻo mafatia mai le gaʻo.

E toatele tagata e fiafia i paʻu aua latou te fiafia i lona mana faapitoa. E mafua ona o le ituaiga o pi ua tupu

O le mafuaʻaga lenei i le faʻatauina o peas, e fautuaina e faʻalogo i lenei mea moni.

Talu ai ona o lenei mea uigaese, o le fua o le kuka e tasi o le ai ai se tofo faapitoa ma le manogi i taimi uma.

O lenei ipu e mafai ona aofia i le taumafataga mo pancreatitis, ae aua nei galo e uiga i le uiga o le fua.

Talu ai ona o uiga taua o lemu, o meaʻai e tuʻuina atu le aofia ai o le susu, ae naʻo le taimi o le faʻamagaloga o maʻi.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le maʻi faʻasolosolo po o se foliga faʻapitoa o pancreatitis, o le 'aiina o le palu ma pi e le aoga. O lenei mea o le a oʻo atu ai i le faʻateleina o tiga ma faʻamaoniga o le osofaʻiga.

Faʻateleina le gaosiga o le kesi: fegalegaleaiga ma le susu sou

E ui lava e aunoa ma le mafatia mai le afaina o le pancreas, e toatele tagata, i le taumafaina o le sua mama, o loo feagai ma le faateleina o le pala.

O lenei ipu e tutusa lona aafiaga, ma o le mea lea e le o se mafuaʻaga ua avea ai ma mafuaaga lona tolu e mafua ai ona tupu le kesi i tagata.

Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, o le kulimi o le pi e le o atoa lelei ona afaina i le tulaga o le pancreatitis, ma o le mea lea o siama e ulu atu i le vaega o le ogaoga tele.

Peas, e pei o le vaega o totoe o le vaega, e ola mai fualaau. O lenei ituaiga e talafeagai i lo latou faʻaaogaina o salati ua saunia e tusa ai ma kuki a Korea.

I totonu o fatu lava latou ei ai se porotini e fafaga ai le faagasologa i le tautotogo. E le tatau ona faʻamalosea ia masini faʻasaʻo aʻo lei oʻo i le aso e tatau ai, ma o le mea lea o le tele o siaki o le enzyme mo le gaioiga e tumau pea i fatu.

O nei puipuiga, o le tali atu i le elemene oona o le tino o le tagata, ua amata ona taofia ai le faagasologa o le lomiina o meaai, ma o le mea lea e faigata ai le gaosiga o le protein.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o siama e aliali mai i totonu o le ogaoga tele e faʻasaʻoina ai gase oona i foliga o methania, amonia, ma le hydrogen sulfide.

O le vaʻaiina o le protein i totonu o le kolone e maua ai na o se aafiaga faapena. O gase ua gaosia i ni aofaiga tele, ma o lenei aafiaga e taua o le afaina.

O le fia iloa o le mea moni e iai fatugatini fatulatini o fualaau aina, ae o le sili ona malosi o loʻo i ai i le tulaga o lemu.

E tusa lava pe a uma le kuka, e puipuia e proteases o latou uiga lelei, e pei o le fuga.

Afai tatou te suʻesuʻeina lenei tulaga i puipuiga o fatu o le sunflower po o cereal grains, ona faʻaumatia lea o le vailaau pe a afaina ai le vevela. E foliga mai latou te le faʻaosoosoina le faʻailoga.

O faʻavae autu o le kuka kuka ma pi mo pancreatitis

Talu ai faʻatasi ai ma le faʻamagaloina o togafitiga, e mafai ona e 'ai le kuka, e tatau ona e suʻeina le fua mo le kuka lelei.

O se tagata e maua i le maʻi o le pancreatitis ua faʻamalosia e togafitia ma le faʻaeteete suiga uma o ana meaʻai. O lenei tulafono e faʻaaoga foi i le faʻaofiina o le sua susu.

E tatau ona e faʻalogo i faailoilo uma a le tino mo le oloa na faʻaofiina. Muamua, e mafai ona e faʻafefiloi fuālaʻau mai pateta, paluka ma le falesaʻai ma kāloti ma peʻa lanumeamata.

O le ai ai ni nai legumes, ae afai ei ai se mea e sese, o le a mautinoa lava le faʻamaonia oe e foliga mai o ni mea le lelei.

I le isi itu - e mafai ona e faʻafeiloaia ma le faʻafeiloaʻi le sua susu i totonu o le meaai.

Ae ia e iloa afai o se faʻafitauli le lelei pe a maeʻa ona e 'aina faigofie meaai, e le tatau ona e lamatia lou soifua maloloina, e sili atu le lafoai o togafitiga pe a uma.

Totoga mo le Ola Maloloina Ola mo Pancreatitis

I le amataga, e aoga le fagogoina o peas mo le 2 itula i le vai. E le toe aoga, aua e manaʻomia le faʻafouina pea o le vai, pe i ai se avanoa e amata ai le faʻamafanafana, lea o le a aʻafia ai le isi laasaga o le faʻapalapalaina o le oloa e ala i le digestive tracttive.

Pe a kuka kuka, e tatau ona e kukaina pipi i se mea e gata ai. E mafai ona e faʻaopopo i le ipu ma le tipi.

Faatasi ai ma greens, e le mafai ona e matapeʻapeʻa, o le a aumaia ai naʻo le tino na o ni aogā.

Liligiina o se ipu vai, ma aumai i se mea e vevela ai, e mafai ona e faaopoopo atu i ai pi. E vaevaeina le 1.5 itula.

Afai o le a faʻafefiloi le vai, e tatau ona faʻapipiʻi i ai. Tau lava ia mautinoa e faʻapipiʻi muamua le vai. Afai o le vai malulu, o le a vave ona vevela pi.

30 minute ao lei oʻo i le faaiuga o le kuka, e tatau ona aveese peasini ma fufulu i totonu o se sieve. E talafeagai le faʻalauiloaina o kāloti ma pateta e kuka i le sua. E mafai ona tipi i totonu o vaʻo fatuga aʻa. O le a lava le 2 pcs. pateta.

Ina ia faaleleia le tofo o le ipu, e mafai ona e faʻafeiloaʻi aniani. Tuu i le 5 minute ao lei oʻo i le faaiuga o le kuka. O le tipiina o le aniani e le aoga. Lafoaʻi atoa. A maeʻa lenei mea, e tatau ona aveʻeseina le fualaau aina ma lafoai.

O le mea lea, e aoga le mafaufau i se tasi o faʻaaliga e fesootaʻi atu i le mea moni e faʻapea, o le pancreatitis, e le mafai ona tuʻu ni aniani tipi i soup ma pi. O lenei oloa e ono mafua ai le mumū o le okeni na aʻafia.

Faaopopo i le masima ma le faisua. O le mea lea, e sili atu le faʻalagolago i mea e fiafia ai le tagata lava ia.

Fainu sua

O le taumafa o le susu e pei o le vevela, i le aofaiga o le 150 gr. Ae e te leʻi 'ai se meaʻai, e tatau ona e faaopoopo i ai le 1 tbsp. fuālaʻau fuālaʻau ma suauu gaʻo.

Afai e te manaʻo e faʻamalieina le sua, e mafai ona e faaopoopoina le paluga e ala ile oloina i ni vaega laiti. E tatau ona kuka muamua aano o manu i totonu o se isi ipu.

Ma ia manatua o aso uma e le mafai ai ona e 'aiina le susu ma se maʻi o le pancreatitis. I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e faia se malologa mo le 3 aso i le va o 'aiga o le pi pi.

Vitio aoga

O se meaʻai mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le na o ni mataupu faavae paleni o mea taumafa, o se vaega o togafitiga, e aunoa ma le matauina o tulafono ole vailaʻau o loʻo ave e faʻaumatia le tupe. O le faʻamatalaga faigofie: o le pancreas ma le gall sladder e faia se vaega tele i le faʻapalaina o meaai (o nei okeni e faʻaumatia ai oloa i o latou elemene faavae e "manino" i le inumaga).

Faʻalagolago i le natura o le faʻaogaina o le faʻaleagaina (e mafai ona faʻamalosi pe faʻaloloa), e tatau ona e tuʻuina atu totoga e malolo mo sina taimi, pe faʻafiafiaina ai le latou galuega. I le tulaga muamua, o le a mafai ona toe faʻaleleia, i le lona lua - e le o le atrophy.

Meaʻai tele

O mea taumafa ma le pancreatitis ma le cholecystitis i totonu o le gaioiga mamafa poʻo le faʻateleina o le faagasologa masani e tatau ona maua ai totoga ma le filemu atoatoa, ma maua ai avanoa e toe faʻaleleia ai. Le faia o lenei mea:

  1. i aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu vai e leai ni paʻu suavai ma o nisi taimi 100-200 ml i le aso o Borjomi poʻo Kvassaya Polyana, lea na aveesea uma ai gaʻo,
  2. i le 3 aso, pe afai ua leai le tiga o le manava, e mafai ona e faʻateleina le taumafa. O le lauti o le suamalie e leʻi faʻasusu, o le suamalie fualaʻau kukaina e aunoa ma le faʻavelaina, o le oate po o le alalaisa kuka kuka i le susu ma le vai (1: 1), masini vavalaʻau, masini vavalaʻau mai faʻamalatini moa,
  3. i le vaiaso mulimuli ane e mafai ona latou faatagaina le maualalo o le kisi sisi, tafe fualaau faisua (vagana ai kāpeti),
  4. pe afai o oloa o loʻo i luga e le faʻaleagaina ai le tiga o le tino, aua le faʻafefe le manava ma le vomia, o iʻa e maualalo le gaʻo, afu poʻo vaʻa sipuni mai moa papaʻe po o le siva, semolina ma le falaoʻo keke
  5. pe a uma le 1-2 masina latou te fesuiaʻi i le laulau 5p, e fautuaina mo le tausisia o se umi - tusa o le tausaga - taimi.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

O loʻo taʻua o le "laulau 5p", ma ua faʻailoaina o le "faʻaitiitia, ma le faʻaititia o le maʻisuka (tele sugar) ma le maualalo o le gaʻo oona":

  • o le faʻatautaia o kalori i aso uma i lenei mataupu e 2,600 - 2,800 kcal,
  • pulu e tusa ma le 120 g / aso (e le sili atu ma le 60% o meaola o manu),
  • fualaʻau fualaʻau - pe a ma le 15 g / aso, manu - 65 g / aso,
  • carbohydrates - e le sili atu i le 400 g,
  • suka - naʻo le 1 sipunni / aso,
  • nai lo le suauu - 20-30 g o le sorbitol poʻo le xylitol i le aso,
  • masima - e le silia le 10 g
  • vai - 2.5 lita, e aunoa ma le kesi,
  • falaoa papaʻe (ananafi) - e le silia le 250 g / aso.

5p taʻiala o le laulau

Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina i totoga o maʻi, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae paleni nei:

  1. meaai - 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
  2. o le vevela o le taumafa o meaai e tusa ma le 40 tikeri,
  3. le mamafa o taumafa i le aso e le tatau ona sili atu i le 3 kilokalama,
  4. o le faavae o le taumafataga o le protein protein,
  5. falanua, kuka ma gaosi meaʻai e tatau ona faʻaaogaina,
  6. fualaau faisua e tatau ona kuka pe uʻu,
  7. soup - pe i luga o fualaau faisua, po o luga o le 3 isu o aano o manu,
  8. inu vaiinu e faavae i fugalaau,
  9. Fuamoa moa (ma sili atu na o le protein) e 'ai 2-3 taimi i le vaiaso i foliga o omeleti ma fuamoa ua kuka.

Fautuaga! I le meaai e tatau ona lava le tele o meaai fib. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 1 le ipu kefir ma nai pears i aso uma.

Le mea e mafai ma mea e le mafai

O a mea e maua i le pancreatitis ma le cholecystitis e mafai ona faatagaina, ma e le faatagaina, vaʻai le laulau:

E mafai

E le mafai

Paʻu ma le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi

Meaʻai maualalalo-iʻa ma iʻa i totonu o pepa afifi (e tatau ona e kuka e aunoa ma le paʻu)

Steam Protein Omelets

Afe: aano o manu, iʻa

Porridge: buckwheat, semolina, araisa, oatmeal

Paʻu mo le cholecystitis ma le pancreatitis

Fatty Dairy Products

Uu fualaau e le o ni fualaau e gaosi

Porridge: suauu, saito, sana

Suauu-free free juice from non-acidic fruits and berries

Teli ma le xylitol poo le sorbitol

Low Fat Dairy Products

Laʻau o le suauu - faamamaina, e oo i le 15 g / aso

Tea i le susu ma le lemon

Pulu - naʻo meaʻai saunia (i le aso - leai se sili atu i le 30 g)

Pies e leʻi faʻafefeteina ma le siʻi kuka

O nisi taimi - lelei le kuka i le kukaina e aunoa ma le gaʻo

Sauerkraut, pe afai e le oona

Musulimu ma moa mashroom

Mamanu faʻamalama kulimi

Mafaufau i nisi o mea "feteenaʻi" oloa:

  1. O pusa mo pancreatitis ma cholecystitis e mafai ona faatagaina, ae i se aofaiga itiiti (e le silia le 1 le aso i le aso), talu ai o loʻo aofia ai. E fautuaina e faʻaaogaina ia mea e maua atili ai le inu o le yogurt, fuamoa, paipa e faavae i luga o yogurt ma le kuki kuki. E mafai foi ona e inuina le vai o le banana, ae faapea foi i ni mea laiti.
  2. O punaoa o omega-3 gaʻo gaʻo, nati, ma le cholecystitis ma le pancreatitis e faʻatagaina pe afai o le maʻi o loʻo i ai i taimi masani. O lenei oloa e lelei mo meaʻai. E taofia le mumū o le tino o le tino, puipuia le tino mai le faʻaumatiaga. Ae o kulimi o meaʻai gaʻo, o lea ia 'ai ia sili atu ma le 15 kalama (soo se mea) ma pe afai e leai se mea faʻafefe ia i latou.
  3. O le meli ma le pancreatitis ma le cholecystitis e mafai ona faatagaina pe afai e leʻi afaina le mumunia o le tino o le endocrine ma le maʻisuka. I lenei tulaga, e aoga le oloa - e fesoasoani tele i le "tulieseina" o le talo na maua i le gallbladder.

Fautuaga! O le faʻaaogaina o le meli mo nei faʻamaʻi e le talafeagai pe ae manaʻo ai, ae i le taeao, i luga o se manava gaogao, faʻamaepe sipuni sipuni o le oloa i le 100 ml o le vai.

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i meaʻai mo faʻamaʻi o loʻo iloiloina mai le tusiga: 100 meaʻai faatagaina mo pancreatitis.

Delicious Recipes

O le mea lea, o le olaga ma faʻamaʻi pipisi o le pancreas ma le gall soda e foliga mai e le lanu ma e le manaia, e tatau ona fai sina eseesega. Matou te ofoina atu fua o mea nei mo pancreatitis ma cholecystitis.

  • Patato patties. Matou te aveina le 7 alalaʻau alalaʻau, pi, kuka, ma pe a susu i lalo - ma suʻe. I lenei vaega faaopoopo faʻapipiʻi le 250 g o susu poo fusi o le fomaʻi, faʻapea foi ma le 200 g o le kulimi mago. Matou te faʻafefiloi 3 fuamoa mata, o laʻau ma aniani lanu meamata e tofo ai, masima, 2 sipuni tele o falaoamata. Ole tele ole mea e faia ai cutlets e tatau ona maua (e tatau ona faʻafefeteina ile falaoamata). Vaʻai i totonu o se fafie faʻatau.
  • Vailaʻau o le fualaʻau ma suauu kuka. Matou te aveina le 2.5 lita o le suavai po o le sua o le fualaʻau, tuʻu i le afi. Matou te saunia le meaʻai mo meatballs: matou te faʻamauina le 100 g o le susu susu, faʻafefiloi ma le pata faʻamamaina, 100 g falaoamata ma le 1 fuamoa mata, o gaʻo ma sina masima masima. Faʻafefiloi, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 30 minute. Mo le uuga: suʻi le 1 karoteti, tipi le pepa ata pepa i ni fasipepa, ma le sipuni ma le 5 pateta i totonu o poloka. Cook mo le tusa ma le 15 minute i le vai inu. I le isi itu, matou te togiina i luga o le pusaaisa ni meaʻai gaʻo.
  • Paʻu - o se mea aoga tele. E tele ipu e mafai ona saunia mai ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le palukiniki faʻamaʻi ma apu.

E tatau ona e ave 600 g o le pauki, pi ma fatu, faʻafefe. Fai tutusa ma le 200 g o aisa mama. Ona tuu lea o le uka ma apu i totonu o se pani ma le 10 g pata, solo i se tui. Faʻaopopo le 100 ml o le susu i le mea e mama ai, aumai i se vevela, faʻapipiʻi sina (pe tusa ma le 60 g) semolina, kuka mo le 8 minute ile vevela vevela. Mulimuli ane, aveese mai le vevela, mālū i le 60 ° C, faʻaopoopo se sipuni tele o le suka ma le 1 fuamoa . Ole lapisi lenei e tatau ona tuʻuina i luga ole fagu kuka, ma tao i le ogaumu. Auauna atu ma le kirimi kiripulu.

Uluai vasega e mitamita i nofoaga i togavao o atunuu eseese. E toatele e le mafaufauina se laulau 'ai e aunoa ma se ipu o mea manogi borsch poo le pea o loʻo i ai se manogi manogi o gaʻo ulaula.

Ma afai o gastritis? E mafai ona 'ai le borsch ma le gastritis? A uma, ia kukaina lenei ipu e tusa ai ma le uluai fua a Ukrainian o lona uiga o le faʻaaogaina o le susu, pailani, pi, kapisi.

E faapefea ona faʻaalia le manava maʻi i nei mea? E mafai ona ou 'ai le kuka mo le gastritis? O le a ulaina e Manu le aano o manufasi, aua a aunoa ma latou o le a le maua se tofo lelei ma manogi.

O ipu muamua mo gastritis

"E mafai ona maua se borscht mo gastritis?" - atonu o le fesili lenei o le mea muamua lea o le a faʻalogoina e le toʻatele o tagata gastroenterologist le tele o tagata Iukureini, ma faʻaalia ai lona suʻesuʻega.

E le o se mea e ofo ai, aua o lenei atunuu o le nofoaga na fanau mai ai sea ituaiga matagofie. E faʻafefea ona kuka le borsch ma le gastritis ma o a sou sou o le a aoga i tagata o loʻo iai lenei faʻamaʻi?

Saunia i aano o manufasi ma fualaau faisua, faatasi ai ma puloulu, pata, pateta, iʻa o le sami, o ipu muamua e faamalieina lelei ai le fiaai, faaosofia ai le gaogao.

E foliga mai mo vasega muamua e le mafai ona i ai ni faʻailoga, aemaise lava pe a saunia i latou mai mea masani. E faʻapea pe afai o le soifua maloloina o le tagata masani.

Ma afai ei ai faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, gastritis, o le faʻaaogaina o se ituaiga meaʻai maloloina e valaʻauina.

I le gastritis, e tusa lava po o le a le maualuga o le eletise, o le faagasologa o le gaosiga o meaai e faʻalavelaveina, o le faʻaaogaina o vailaau e manaʻomia mo le tino, o le mucous membrane o le okeni e amata ona mu.

I lenei tulaga, o se nofoaga taua i le togafitiga o le faamai o loo nofoia e se taumafataga e fuafua i le faaitiitia o le avega i le tino mama ma fesoasoani ia te ia e faatino ana galuega.

Mai le taumafataga, e tatau ona aveese mea uma e faʻaosofia ai le faʻateleina o le gastritis tumau ma faʻateleina ona faʻaaliga:

  • puaa, ponaivi, tamai mamoe, kusi ma pato, iʻa iʻa,
  • talo, pi, lentils, pi,
  • kapisi - paʻepaʻe, mūmū, ulutala, pulupulu Brussels,
  • eggplant, kukama, tipi, radisa, radisa, seleni aʻa,
  • ma le gastritis ma le maualuga acidity - ituaiga o fualaau 'aina ma fualaʻau,
  • aniani, kelisi, pepa tila,
  • ulaula meaʻai, sola, meaʻai kuka,
  • mufui, suti, koko, sukalati.

O le lisi o oloa faʻasologa o loʻo i ai le tele o mea e gaosia mo le kukaina o borsch - puaa, pi, kapisi paʻepaʻe, kākalo, pepa uliuli ma pepa vevela.

O le puaa suamalie e matua pagatia e le manava, kapisi ma pini e mafua ai le pala ma le pulapula i totonu o le manava, ma o mea manogi vevela e faʻafefe ai le fatuburn ma faʻafefe ai le mucous membrane.

E foliga mai o le gastritis, aemaise lava i le maualuga o le acidity, o le borsch e le o le filifiliga aupito sili lea mo se laulauʻai.

Auala e kuka ai le borsch ma gastritis

O le a le mea e fai pe a le mafai ona 'ai, ma faʻaaogaina le tino i le mauaina o se meaʻai masani mo le' aiga o le aoauli? E mafai ona e suʻeina le filifiliga o meaʻai ma kuka le borsch, fai sina suiga i le fua masani.

Nai lo o le puaa gaʻo, tuu le moa po o le veal i le borsch, sui le kāpeti paʻepaʻe ma se vaega itiiti ole tipi Peking, ma aua le faʻaaogaina pi, kela, pailani ma le pepa.

O le fua o le a tatau ona suia laitiiti:

  1. 200 - 250g. sasaa le moa, toso po o le veal meat with water cold, aumai i se vevela. Faʻasusu muamua le susu, faʻaopopo le vai, o le sisi, kāloti, faʻaitiitia le vevela i le ala ma kuka seʻia maeʻa meaʻai.
  2. Aveese fualaau faisua mai le gauga ua saunia, lafoai le risisi, toso le kokotiti pe tipi i totonu o ni nai pusa, toe faafoi atu i le borsch.
  3. Grate le beets, tuu i totonu o le paluga ma pateta pateta, faaopoopo sina masima ma le suka, kuka seia mama.
  4. I le faaiuga o le kukaina, tuu fasi tipi tipi, pasesa ma le pi. Auauna atu ma le kulimi mafiafia ma le falaoa paʻe papaʻe.

E mafai ona saunia le borscht i se isi auala. I le fua muamua, o le kāpeti sa le faʻaaogaina, i se isi faʻasologa, sa faaopoopoina se vaega o le ituaiga o le Beijing ma o le faiga o kuka na suia laitiiti:

  1. Kuki le susu, e pei o le fua muamua, ae aunoa ma le faaopoopoina o fualaau faisua. Tipi lelei le aniani, tuu i totonu o le susu, faʻaopoopo pati i totonu o cubes, masima.
  2. Liligi sina vai laitiiti i totonu o le palupaʻu poʻo le pusa, faʻafeiloaʻi kāloti, pakasisi pakasipi ua seleina i luga o se falaoa lelei, e mafai ona e sipuni le kulimi, salu seia faʻamafanafanaina fualaʻau.
  3. Faʻailoa atu i totonu o le paluga tufatufa fualaau faisua, pipi tipi, tipi i ni fasi laau, fatulaʻau 'aina ma le paʻu paʻu.
  4. Tuu le pulu i luga o le afi, kuka kulimi ma pateta seia kuka, tuu laulaʻau Beijing, pi, pasili. Faʻasalaga, vaitau ma Provencal herbs. Taumamafa i le faaopoopoina o le kulimi kulimi maualalo.

O le tofo o sea borsch atonu e ese mai le masani, ae o le ipu o le a lelei ma o le a leai se aafiaga leaga i le tino.

Gastritis nutrition soup

O fualaau faʻapitoa mo soupeti o loʻo maua i meaʻai a le atunuu e toetoe lava o atunuʻu uma. Farani riki suamalie, Italia Italian minestrone, soupeti Rake Russian, pea soupese ma ulaula ulaula mai Siamani - o loʻo faasolo pea le lisi.

O se tasi o mea e sili ona lauiloa e faia mai pulu mago ma mumu ulaula, ma croutons mago ma kulimi suamalie. E mafai ona 'ai lea ituaiga o meaʻai ma gastritis?

Afai e te toe foʻi i le lisi o meaʻai faasaina i le gastritis, e mafai ona e mauaina ni pusi ma ulaula i totonu.

O oloa e lua e faigata tele ona eli i totonu o le manava, ma o peas, i se faaopoopoga, e faaosofia ai le tele o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

O pamu paʻu o loʻo i ai se tele o le fualaʻau fualaʻau, lea o le a le mafai ona taulimaina le manava i gastritis.

E le aofia ai le sua susu mai le lisi mo gastritis ma le maualuga maualuga, faapea foi le maualalo. Ae o mea uma na taʻua e faatatau i paʻu mamago mamago.

O lanu lanumeamata lanumeamata e leʻi i ai i la latou tuufaatasiga se aofaiga o pulutini ma vailaau e afua ai le vevela e pei o le vevela.

O le mea lea, e mafai ona fautuaina se laʻititi laʻitiiti o peʻa lanumeamata e avea o se mea e gaosi mo le suka mo gastritis. O lenei meaʻai e iai sana lava meaʻai.

O nisi nei o fualaʻau

  • Suauu 1 le ipu susu o le susu susu seia uma ona kuka, tata le broth, tipi le pamu ma se pulu,
  • i totonu o se fagu ma aano po o fualaʻau fualaʻau tuʻu ai masini pateta, kokoloti, sina zucini, afa o tamato, fuālaʻau kuka,
  • faaopoopo pea puree i le supa, se kulimi laitiiti po o se kirimoli suamalie, otaota pe a manaʻomia, aumai i se vevela, aveese mai le vevela,
  • sasa le suamalie sina paluga ma se mea e gaosia ai le suasusu, ia fai ma fusi saito i fale.

  • kuka le suka mai le moa, moa moa po o le vela (faʻasili muamua le broth),
  • vela ese peasese eseese, fai palu pateta mai ai,
  • i totonu o se fagu vevela, sasisi lapisi gaisi gaosi, kāroti, pakasa aʻa i le vai ma se fasi pata
  • tuʻu ni fasi fasi o aano o aano o aano o aano i totonu o le susu, fufuluina araisa, fufuluina fualaau faisua, palu falala, kuka seia kuka le pateta,
  • i le faaiuga o le kuka kuka faaopoopo greens of cilantro, dill, pasili.

O le sua suamalie faapena o le a le gata ina afaina ai le gastritis, ae o le a faatamaoaigaina foi le tino ma meaʻai ma vitamini, ia e tele i fualaʻau ma otaota, pulu.

E mafai ona e faʻatumu soupisi i fuālaʻau fuālaʻau (olive, sesame, sana, paukini), kulimi oona pe kulimi, kefir.

Afai o le tagata maʻi o loʻo faʻamagaloina, o olive, pasta, ma nisi o mea manogi e sili ona fiafia i ai e faaopoopo i le sua.

Mo le gastritis ma le maualalo o le eletise i le taumafataga, e mafai ona talia le pulufana lanumeamata ma le aniani ma le lanumeamata lanumeamata, pila ma pila, soupisi kuka ma sauerkraut.

Afai e te 'aina nei ipu muamua, o le maualuga ole suauu eleʻele i le gastric juice o le a faateleina, ma o le a faʻaleleia le faagasologa o le faʻaogaina o meaai.

O le tausisia o nei tulafono faigofie o le a fesoasoani i le faʻavasegaina o lau lisi autu mo gastritis, ina ia aua le faʻasaʻo oe lava i mea masani ma sili ona fiafia i ai.

E mafai ona tao le susu i pancreatitis?

E ui lava i le mea moni o le sua susu o se tasi o meaʻai maloloina ma maloloina, o lona auai i le taumafa a tagata e mafatia i le pancreatitis e matua le manaomia lava. E faʻapitoa lava lenei i le vaega o le faʻavavevaveina o le faagasologa, pe a fautuaina e tausisia le faʻamalosia o meaʻai. I le laasaga o le faʻamagaloga tumau, o nisi faʻatagaga e faatagaina e faatatau i lenei ipu, ae na o nisi taimi ma i ni mea laiti.

I se "mea leaga" faapena, o le sua soup i pancreatitis na paʻu i lona mafai ona mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi. Ma afai mo tagata soifua maloloina o lenei tulaga ua naʻo se mea na tupu mo tausuaga eseese, o lona uiga mo maʻi ma pancreatitis e lamatia ai le faʻamalosia o le maʻi ma le tele o lagona le lelei:

  • tiga o le tiga o le eseese o le malosi,
  • faaumiumi le susu
  • vevela ma le fulafula
  • faʻataʻavalevale.

O le maualuga o le fiber filogia ma le tino faapitoa o le enzymatic o le pasea e mafua ai le le faʻamalosia o faigamalo i totonu o le manava, lea e faʻavevesi ai le tele o le gasegase ma le atuatuvale i le paʻu. E fautuaina e le au atamamai se supumu e faia mai le susu ma le paluga o peas, na o fafo atu o le tulaga o le vevela ma i ni vaega laiti. Afai o foliga le lelei e foliga mai e faʻaalia ai le le faapalepale i le oloa, e sili atu le vavaeeseina atoatoa mai le meaai.

Paina Green Cannes mo Pancreatitis

O pipi faʻamau, e le pei o latou fualaau fou ma mamago, o loʻo aofia ai foi i le togafitiga o le soifua maloloina Numera 5, na faʻaalia i le taimi o le atinaʻeina o le pancreatitis tele poʻo le taimi o le faʻavavega. O le mea moni, e le o lona uiga e mafai ona gaogao uma i apa, ae o le faʻaaogaina o sina vaega o le oloa o se faʻaopoopoga i le tasi poʻo le isi ipu e talia lelei.

Ae ui i lea, e tatau ona faʻaaogaina peasini lanu meamata mo pancreatitis ma le faʻaeteete tele, talu ai o mea e le manaʻomia e mafua ai le totoina o loʻo i ai i totonu o le oloa. O lea e sili ai le amata i ni vaega laiti ma taulai atu i le soifua lelei. Afai e le tali atu le tino i ni faʻafitauli matuia, ona e le tuulafoaia lenei ipu.

O pipi lanumeamata lanumatua e taofi le tele o meaʻai maloloina, e aofia ai minerale ma vitamini. E le gata i lea, e pei o isi laumei, o loʻo i ai i totonu faigofie fualaʻau fualaʻau ma faʻamautu lelei, lea e aoga tele mo le tino vaivai o se tagata maʻi.

E saogalemu pea

O le tuufaatasiga o peas e aofia ai le porotini o fualaʻau, lea e talafeagai mo le toe faʻaleleia o le pancreas. O le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai le tele o le potassium, magnesium ma le selenium, lea e faʻaitiitia ai le atinaʻeina o tumutumu pipisi. Pea o se fualaau faisua, ae e masani lava ona taʻua o cereals ona o le laʻitiiti o fatu.

E i ai pea le maualuga o le malosi o le eletise, lea e mafai ai e se tagata ona faʻavave vave le tino pe a faʻaumatia. O mea e aofia ai i lenei fualaau faisua e aofia ai le fiva, o se mea e le mafai ona faʻafanoina e le tino o le tagata. Mo le talepeina o le fiber, e tatau ona e faʻafefeina le pancreas, lea e aofia ai le fausiaina o gaʻo. E le o se mea faigata le manatu e amata ona osofaʻia e peasia osofaʻiga o le tino pancreatiti, o le mea lea, o le 'ai ma se faʻamaʻi o le a solia. Ae peitaʻi, e mafai ona faʻaaoga se meaʻai e pei o le susu soup ma le pancreatitis, o le a matou iloa atili.

Mafulu pea mo maʻi

E pei lava o le pamu fou, e matua faasaina le faʻaaogaina o sou sou mo le faʻamaʻi o le vaega o le pancreatitis. O le mea o lenei fualaau faisua e mauʻoa i totonu o le fiber, lea e faʻavevesiina ai le vevesi i le pancreas ma le meaʻai uma. O lenei ipu ua i ai se aafiaga le lelei i le tino, aemaise lava le faateteleina i le i ai o maʻi ma pathoces. E mulimuli mai o le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai le kuka ma pancreatitis o le a leaga.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, o le malologa o le pancreas e manaʻomia, lea e le mafai ona ausia ma le faʻaaogaina o pea ipu. O lenei tamai fualaau aina e solia ai le malologa o le pancreas, o lona uiga e tatau ona tolopoina lona faaaogaina seia oo i taimi lelei. I le soliga o sea tulaga faasaina, e tulai mai ai nisi o faafitauli nei:

  1. Faʻaauau le tele o faʻamalo.
  2. Totoina.
  3. Faʻaaogāina o le tino e le aoga.
  4. Paʻu oona.

Pea e le naʻo le afaina i le pancreatitis, ae faʻatasi ai ma lana fesoasoani e faigofie ai ona faʻaosoosoina se osofaiga fou, faʻapea foi ma le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻi. Afai e te manaʻo moni i le susu, ona mafai lea ona e faʻaaogaina e leʻi muamua atu i le 1-2 masina talu ona mavae atu le osofaʻiga.

Pea sou sou mo le popo pancreatitis

A maeʻa le leai o se osofaiga o pancreatitis, ona amata lea o le taimi o le faamagaloga i le taimi e le manaomia ai le faʻaaogaina o pipi. O lona faaaogaina, e tusa lava pe laveaʻiina se osofaʻiga, e le manaʻomia, talu ai e mafai ona toe faʻafouina se osofaʻiga o se maʻi. E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi taʻitasi, e mafai ona faʻasolo atu peʻa mo le faʻaaogaina pe afai o le tagata maʻi e iai faʻamaoniga o le masani ai.

I le masaniga masani o le maʻi, e le mafai ona e 'ai e le gata i le popo fou po o le susu, ae o isi ipu foi o loʻo i ai lenei fualaau faisua i totonu o la latou fatuga. Afai ei ai se manaʻoga sili e fiafia i lenei fualaau faisua, ona na o le foliga masani o le faʻamaʻi e mafai ona e taumafai e faʻalauiloa i totonu o le meaai i ni mea laiti. Afai e leai ni aʻafiaga le lelei, ona mafai lea ona faʻatupulaia le suʻega i aso taitasi, ae le faʻafefe. O le taumafaina o lenei fualaau faisua i aso uma e faʻasalaina e tusa lava pe o se tagata soifua maloloina, o lea e lava ai le aofia ai o le oloa i le taumafataga e le silia ma le 2-3 taimi i le masina.

Amata ona faʻaaoga le oloa o loʻo fesiligia, e taua le gauai atu i ana sauniuniga. E faʻafefea ona kuka le kuka, saili atili.

Pea sou ma foliga o lana sauniuniga

I le mea na fai, matou te iloa ai o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o pipi ma mea uma e maua mai i lenei fualaau faisua ua vavaeeseina ma le vavalalata. I le pancreatitis masani, o lenei oloa e le fautuaina foi ina ia faʻaaogaina, aemaise lava pe'ā maeʻa ona ave, o le a tupu mai se faʻafitauli i le tulaga o le maʻi. Afai e le maua se tali le lelei, ona mafai loa lea ona 'ai le susu, ae muamua e tatau ona e kukaina lelei le ipu.

Aʻo leʻi amataina le kuka, e taua le faʻaaogaina o laasaga muamua nei:

  1. Faʻamasusu le pusi, lea o le a faamaluluina ai. E taua le faʻaaogaina o le vai malulu mo le galo, talu ai ona o le mafanafana o le a vave ona faʻavave.
  2. Ausia le faʻaogaina atoatoa, ma faʻaleagaina le fiva.
  3. A uma le kuka, e tatau ona e faaopoopo i ai le kulimi. Dill e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o ni mea le lelei pe a 'ai le pi.

Aotelega

A o faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloga, o le faʻaaogaina o pene i ni fuainumera laiti ma naʻo le faʻatagaina o le pepa ua faʻatagaina. O le taimi lava e amata ai le vaitaimi o le faamagaloga o manu, e mafai ona aofia ai lenei fualaau aina i le taumafataga e aunoa ma le manaomia o le kuka pe olo i luga o se pepa. Lafoaʻia o le oloa e faʻamalosia i mataupu uma ao le i faʻaaogaina.

Ina ia mautinoa o le maʻi ole maʻi, e fautuaina oe e faʻatalanoa lau fomaʻi ae e te leʻi 'aina soʻo se meaʻai. E na o le pau lea o le ala sao e mafai ai ona faʻaumatia le toe faʻafoʻiina o pancreatitis. E naʻo se fomaʻi e mafai ona ia iloa le taimi e mafai ai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o nisi o mea faasaina, ma pe afai e matua solia. O tagata maʻi ei ai faafitauli faʻaogaina e tatau ona sili atu ona lelei a latou meaai, talu ai o la latou fualaau faʻatau fua o le taumafa. I nai laʻititi laʻitiiti, e tatau ona e totogiina i osofaiga tiga o pancreatitis ae le gata.

O mea aoga

  1. Vae pasa - 1 ipu
  2. Suavai - 1.2 l.
  3. Kāreti - ½ pcs.
  4. Onion - 1 ulu (laitiiti).
  5. Laʻau lauʻeleʻele - 2 pcs.
  6. Tofo e tofo ai.
  7. Paʻepaʻe papaʻe - 5-6 fasi pepa.
  8. Uma ma le pasili.

Fufulu fasi pusi ma sasaa vai malulu. Tuu le siʻosiʻomaga mo 4-5 itula. A o faagasolo lea taimi, faʻafefe vai i le tele o taimi (3-4 taimi), fufulu peas ma sasaa vai fou malulu. Afai e mafanafana le potu, e tatau ona faaitiitia le taimi o le fulafula, aua a maeʻa le 2-3 itula o le talo e mafai ona faʻamalosi.

Toe fufulu le pi, sasaa le malulu poʻo le dechlorinated vai (1.2 L) ma tuʻu i luga o le ogaumu. A uma le kuka, kuka i luga o le vevela vevela, i lalo ole tapuni tapuni. Aveese le fulu e mafua ai taimi. Mo le maeʻaina o le pi, e tusa ma le 1.5-2 itula e manaʻomia (fuafua i le ituaiga). Afai o le taimi nei o le a faʻaitiitia le tele o le vai (vevela ese), ona mafai ai lea ona faaopoopo le vai vevela - o le malulu o le vai o le a faigata ai le peas.

Paʻu ma faʻafefe ia Karoti. Taʻu le siʻi, tuʻu atoa.

E tusa o le afa itula ao lei saunia le pati, faaopoopo i ai kāloti ma aniani, masima. Afai e manaʻomia, i le taimi lava lea e tasi, e mafai ona e tuʻuina ai pateta eleʻele (1-2 fasi pepa).

A maeʻa le 20 minute, ulu i le faga lau.

Auauna faʻatasi ma ni meaʻai ma se pasili lelei, meaʻai. E mafai ona e vavalo le suasusu ma le suauʻu manogi (1 lepp i le ipu) pe tuʻu le pipi faʻasala eseese.

I le pancreatitis e le masani ai

I le vaega laititi, e tatau ona le aofia ai le sou susu mai le lisi. I le taimi o le faʻamagaloina, o ipu mamago ma luga o le lisi o meaai e le manaʻomia mo pancreatiti. Ae peitai, faatasi ai ma le faamagaloga faifai pea, pe a masani ona talia e tagata gaosiga ipu mai pi, e mafai foi ona aofia i nisi taimi le supa susu i le lisi. Muamua, o le pamu lelei e kuka ai ma le suaina o le sua i gill greens fesoasoani e faaitiitia ai le le manaomia o le sua susu.

Iloiloga o le tausiga o meaʻai mo le pancreatitis masani i le faʻamagaloina: 2.0

Faʻaaoga fua o le pancreatitis: -5.0

E uiga i le tusitala o le mea

Pediatrician ma le endocrinologist pediatric. Aoga - aʻoaʻoga a tamaiti fomaʻi SSMU. Sa ou galue talu mai le 2000, talu mai 2011 - o se tamaititi fomaʻi ile falemaʻi. I le 2016, na pasi ai o ia i se tulaga faapitoa ma maua ai se tusi faamaonia i le endocrinology pediatric, ma talu mai le amataga o le 2017 ua ou mauaina ...

Pea Features

O pamu e aofia ai le tele o fiber, lea e sili ona aoga mo le lelei o le galueaina o le gastrointestinal tract i se tagata maloloina. Ae o le atinaʻe o pancreatitis, o le fesili e tulaʻi mai i taimi uma, e mafai ona 'ai le pī? E mafua lenei mea i le mea moni o le fiva faigata e matua faigata lava ona eliina e le masini vai. O le mea lea, e amata ona galue le pancreas mumū ma se avega sili atu, lea e faʻateleina ai le faʻamaʻi. E le gata i lea, o le oloa e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi, e aʻafia ai le tulaga o loʻo i ai se tulaga lautele o le soifua maloloina o se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

Ae i le isi itu, e le tatau ona galo ia i tatou mea aoga o le pusi. E fesoʻotaʻi ma le i ai i lona tuufaatasiga o vaega nei e aoga mo le soifua maloloina o le tagata:

  • Magnesium, potassium ma selenium. O nei elemene e lagolago ai le gaioiga o le muso o le fatu ma maua ai le faʻamalosia o le kanesa o le oloa.
  • Se aofaiga tele o polotini fualaʻau. O nei mea e matua talafeagai mo le toe faʻafoʻiina o se faʻamaʻi faʻaleagaina.
  • Nicotinic acid. E mafai ona faʻaleleia manaoga ma faʻatonutonu le faʻaogaina o le cholesterol i le toto.

E maualuga le tau o pea. O lona uiga o le suamalie o pea, e faʻaaogaina e se tagata i se vaega itiiti, e faʻaitiitia ai le faʻanoanoa o le fiaai mo se taimi umi. O lenei meatotino o le oloa e sili ona talafeagai mo tagata mamafa.

E tatau foi ona matauina le eseesega eseese o le oloa. O lenei mea e mafua mai i le tele o ituaiga ituaiga o peas ua tupu. O taimi uma lava, filifilia o se peʻa faapitoa, e mafai ona e kuka se kuka ma se manogi tulaga ese ma lelei, ma faʻapipiʻiina ai le lisi.

O le mea tonu lava o le amanaia o le aoga o le oloa masani lea e tali mai e le tele o tagata fai meaʻai i le fesili pe o le sou sou susu mo pancreatitis e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga. Ae i le taimi lava e tasi, e masani lava ona faʻatonuina e faapea o le maʻi pancreatiti poʻo le faʻavavevaveina o lona foliga masani, e matua faasaina lava ona 'ai le kuka.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o pi

O le a le aogā o le pea mo pancreatitis? O le mea moni, o le tuufaatasiga o loʻo i ai fuatini fualaʻau, e talafeagai mo le toe faʻaleleia o le pancreas. E mafai ona iai le tele o masima, magnesium ma selenium, ma o loʻo i ai le malosi malosi o le kanesa. O le fualaau faisua o le maualuga-kalori ma o loʻo faʻaalia ai le malosi o le malosi o le malosi, o lona uiga o le tagata maʻi o le a 'aina se mea itiiti, ma lava lona lava. O le anoanoai o ituaiga o pusi e fesoasoani e faia filifiliga filifiliga e faalagolago i le tofo ma e tusa ai ma le vailaʻau.

Ae paga lea, o le mataupu e faigata i le tuufaatasiga. O le fiber o loʻo i ai i talo - o se vailaʻau faʻamalosi e faigata ona eli. O le mea e mafua ai ona faʻamalosi, e mafua ai le gaosia o gaʻo i totonu o le tino, ma oʻo ai i se faʻalavelave o le tulaga, o le atinaʻeina o se osofaiga matautia o pancreatitis. Ona sosoo ai lea ma le manava, ogaoga tiga tiga.

Malosiaga talafeagai

O le tele o le susu susu e mafai ona maua mo tagata i se tulaga o le faʻamagaloina faifaipea, ma le tino o pancreatitis, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli ogaoga. E naʻo le tasi le auaunaga a le muamua e mafai ona faʻaosoosoina ai faʻafitauli nei:

  • O le manava faʻapitoa lea e tupu i le taimi o le faʻapalapalaina o lenei oloa, ona o le atuatuvale o le pancreas.
  • Faʻateleina le faʻaaogaina o le kesi, lea e sili ona lamatia mo tagata o loʻo mafatia i pancreatitis, pe afai e le lava le kuka.
  • Faʻaleleia le tele o le gastrointestinal tract pe afai o mea aoga aoga e tatau ai mo le faʻataʻiina o le faʻamaʻi ma toe faʻafoisia le faʻaogaina o le tino i le atoaga o loʻo aveesea mai ai.
  • O le amataga o le tino tigaina o le intinalinal, nausea ma le kuluma.

O nei faʻaʻailoga uma e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o se tagata e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi faʻapitoa. E le gata i lea, o le toe faʻaleleia o le tino pe a maeʻa le faʻamalolo ona o le le paleniina o meaai o se taimi umi lava.

Peas i le tino pancreatite

E le o se manatu lelei le gaʻo susu ma le maʻi pancreatitis. O le mafuaʻaga o le fiber, lea e faʻavaivaia ai le gasegase ma le gastrointestinal tract, e mafua ai le gaosia o gaʻo ma faʻateleina ai le manava.

O le pancreas e tatau ona i ai i se tulaga malolo, e malolo malolo ma o lea ua matua faasaina. Afai ua solia le soli, e feagai le tagata maʻi ma:

  • afu o le manava (ona o le saoasaoa o le nutimomoia ma le malosi o le manava o le taimi nei),
  • afu (e le lava le pi pipi),
  • le faʻamamaina le talafeagai o le tino (faʻaaogaina minerale aoga),
  • tootoo o le intestinal.

Peʻa e mafai ona mafua ai se osofaʻiga fou ma atili faʻaleagaina. E sili atu le faʻatali mo le amataina o le faʻamagaloga mausali o le pancreatitis.

Tulafono mo le sauniaina o le suka mo le pancreatitis

E oo lava i se tulaga o le faamagaloga, e tatau i se tasi ona matua faaeteete e uiga i le faailoaina o sou susu i totonu o le meaai. Amata i le fuafuaina o le tali a le tino i lenei mea masani. O le taimi muamua e mafai ona faia lenei mea e ala i le taumafai e 'ai fualaau aina mamae kuka i le uʻu kuka, pateta, kalapula ma kāloti ma le faʻaopoopoga o laʻau lanumeamata lanumeamata. Afai e leai ni faʻafitauli, ona mafai loa lea, mulimuli ane, ia saunia pea sou susu. Ae, pe a fai o nisi o mea le lelei na tutupu pe a uma ona 'ai meaai mama, ona faʻasaina atoa ai lea o sou susu mo tagata.

Aʻo leʻi kukaina, ia mautinoa e salu le pi mo ni nai itula. Tuʻua le pi i totonu o le vai mo se taimi umi e le tatau, talu ai ona o lenei mea o le a tatau ai ona suia le vai i taimi uma ina ia mafai ai ona faʻatautaia faiga o faʻamalosi e vave amata vave i le vevela vevela. A fai le kuka kuka, ia mautinoa e faʻapipiʻi lelei le pipi, ma faʻaopopo se aofaiga tele o le opo i le mea ua maeʻa.

Pe a kuka le kuka, e fautuaina e tuu i lalo le pi i totonu o le vai vevela, pe a uma ona fufuluina pe a uma ona taʻe i lalo o se vaitafe malulu. O le taimi e kuka ai e faʻalagolago i le tele o peas, ae i le averesi o le a alu pe a ma le afa ma le afa. I le taimi o le kuka, pe afai ua uma ona vevela le vai, ua faatagaina e faaopoopo i ai le aofaiga tatau o le vai vevela i le apa. E taua le manatuaina o le malulu vai e faigata ai le paʻu.

I le afa itula ao lei oʻo i le faaiuga o le kukaina o le sua, e tatau ona fufulu peas. A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻi kāloti kuka ma paluga pateta, faʻamalolo. Ina ia faʻaleleia atili le tofo, e mafai ona e kukaina le sisi atoa kulimi i le sua mo le lima minute. A uma lena, e tatau ona e togi ese. E taua tele le manatuaina o le faʻaaogaina o aniani tiʻetiʻe lelei i le sauniuni o le susu susu e matua faʻasaina. O lenei oloa e mafua ai le mumū o le pancreas. A o le i kuka le kuka, e faaopoopo i ai le laʻau bay ma le masima e tofo ai.

O le kuka mama e tatau ona 'ai ma le mafanafana. O le vaega e tatau ona laʻititi, e le sili atu ma le 150 g. Aʻo leʻi faʻaaogaina, o le kulimi tapuni ma se sipuni o le suāuʻu manogi e faaopoopo i ai. E mafai foi ona faʻaopopo i uluai fasi lafumanu, muamua na kukaina muamua. E taua le manatuaina e tatau ona e 'ai le susu i le taeao. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona aofia ai i le taumafataga i aso uma, o se malologa e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu aso.

Faʻailoga pancreatite

A oʻo mai le faʻamagaloga, o pea e tumau pea se oloa e le manaʻomia. O nisi taimi o talo e fautuaina e le fomaʻi fesoasoani e fesoasoani i se tagata maʻi i le masani ai.

E le talafeagai le "tofotofoina" le tali i luga o le susu susu - e sili atu le vaai i le tali o le manava i le fufulu ipu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le kukaina o peʻa lanumeamata lanumeamata, taumafai e 'ai faatasi ma le kukaina o pateta, fagalaʻau, paukini ma kāloti - i le ituaiga o fualaau kuka. E mafai ona e fufuluina le pi ma faʻaopopo i le paluga pateta, ae i le kuka suamalie. Afai e saʻo le tali, leai se faʻafitauli, saunia le kuka.

Aʻo le i suʻesuʻeina le fua mo le gaʻo susu e talafeagai mo pancreatitis, matou te manatua e taua mea nei:

  • muai taumafa pi,
  • atoa le gaʻo
  • faaopoopo le fala i le sou.

O le mulimuli i nei laasaga ma le tausiga lelei, o le aʻafiaga leaga o aʻa i luga o le tino ua faaitiitia.

Lean Pea Soucipe Recipes

Pea mo pancreatitis e faʻaaoga ma le faʻaeteete.

Matou te ofoina atu se fua mo le sooga suamalie suamalie e talafeagai mo se taumafa o le pancreatic:

  • 1 le ipu tipi,
  • 1.2 l o le vai malulu (faʻapipiʻi pe faʻasolosolo),
  • afa sikuea
  • 1 ulu laititi siʻi,
  • 2 lau laulaau,
  • masima - afa afa
  • 5-6 fasi fasi falaoa,
  • fala ma le pasili.

E fufuluina le sua ma sasaa i le vai malulu, faʻafesoʻotaʻi mo le 4-5 itula. O le vai e tatau ona faʻaalu i taimi uma (pe a ma le 3-4 taimi), fufulu le talo, toe faʻasaa vai malulu, fou. Afai o le vevela o le potu e maualuga atu i luga o le 21 tikeri, e le sili atu i le taimi atofaina, e puipuia ai le faʻamalosiina o le susu. Pau lava le mea e te manaʻomia e ausia ai pea le alualu i luma.

A maua le taunuʻuga ole manaʻoga, faʻamamuina le peas, faʻatumu i vai na muai saunia, faʻapipiʻi. Pe a faʻaputu le vai, e manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela ma faʻaauau pea ona kuka, faʻapipiʻi le ufiufi ma se tapuni. A aveese le puaa.

O le taimi o le kuka e faalagolago i le eseesega. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia le tasi ma le afa i le lua itula e kuka ai pi. Pe a faʻafefea le vai, e fautuaina e faʻaopoopo le vai vevela. Pe a faʻaopopo, o le a faʻavaivaia pī malulu.

I le taimi lava e tasi, e le afaina pe a feutagaʻi ma isi mea gaosi: faʻafelafolaina kātiti muamua i luga o se laʻau lelei, solo le siʻi (e aunoa ma le tipi). A maeʻa le kuka peas (pe a maeʻa le itula), e mafai ona e faʻafeiuʻi aniani, kāloti, masima. I le taimi lava e tasi, mo le sili atu o le tofo, tuʻu i totonu o le pusa e lua fatu o pateta, muaʻi tipi i totonu o pusa, faaopoopo le laurel e selesele.

Pe a sauni le supa, auauna atu. O le fasi falaoa, o le pasili ma le dill o loʻo faaopoopo i le vaega maeʻa. Liligi i totonu o le suāuʻu manogi (se sipuni i luga o se ipu) pe sasaa i fasi fasi lafumanu, faʻapipiʻi ese.

Isi metotia o le 'ai o pene i le faʻamagaloina

E mafai ona e 'ai faʻamaʻai pi. Manatua pe a maeʻaeʻa le faʻamagaloina, e mafai ona e lafoaʻia le manaʻomia faifai pea i luga o se fatu, ae o le faʻavaivai e tumau pea lona taua. Aua le soona pi i totonu o le vai mafanafana, o iina o le a vave ona oo mai le fuga. Sili atu le faʻaaogaina o vai malulu. Laʻau suamalie e fautuaina e faʻaopopo i le itu o ipu poo salakeke, vinaigrette.

E le faasaina le kukaina o le pi poo le tao tao i le ituaiga o pudding, o le tele o siaki ma isi suʻesuʻega gaosiga. Peʻa ua tuʻuina e avea o se faʻatumu o taʻavale, pies. A maeʻa ona tuʻuina atu peas, ia mautinoa e leai isi mea faasaina i le fua.

Ioe, e tatau ona e fausia i luga o le tulaga ma fautuaga a le fomaʻi. Afai e iloa e le tagata maʻi aʻafiaga le lelei o peʻa, e sili atu le sola ese mai le fualaau faisua. Aua nei galo e fefesoʻotaʻi lau fomaʻi i taimi uma - o le a ia taʻuina pe e aoga le faʻaofiina o se oloa fou i le meaʻai.

Lapataiga o pancreatiti

I le gasegase o le gaioiga o le mumusu, o loʻo i ai se faʻalavelave taua o le pancreas, i tulaga ogaoga, o le tagata gasegase ua lamatia i le tiga o le tino. I lenei vaitau, e le mafai e le tino ona gaosia le aofaʻi tatau o enzymes mo le faʻaogaina masani o meaai.

E pei o isi ituaiga o legumes, o peas ma pancreatitis lapopoa ua vaʻaia o meaai faasaina, o loʻo i ai le tele o fiber, o le mea e le o aʻafiaina e se tino vaivai, ua faʻateleina i lona tulaga muamua. Ae o le faʻaaogaina o le fiber i le leai o se faʻamaʻi, i se isi itu, e faʻamautu ai faiga faʻasolosolo ma masini.

A oʻo i le taimi o le faʻamaʻi, o le 'ai o pusi o le a paʻu i le manava, faʻateleina ai le leaga o faʻamaʻi o le maʻi, faʻaleagaina lelei, ma mafua ai le vevela ma le vomia. O le mea lea, o ipu ma pi ma pea sou inu i pancreatiti mumua e faʻasaina.

Afai e le amanaʻia e le tagata maʻi le faʻamatalaga a le tagata fai meaʻai, o tulafono mo le taumafataga o le talo, o le a le pine ona ia atiaʻe faʻamaoniga nei:

  1. afaina
  2. pisapisaimi taimi tiga
  3. manava manava

O le televave e sili ona lamatia, e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaaogaina vave o mea taua uma o minerale mai le tino ma le faʻamalaina.

O le tuusaunoaga o le faʻaaogaina o pi ma leki i le mea mulimuli o togafitiga, pe a amata ona mou atu faʻaaliga o le maʻi. Ae e oʻo lava i le taimi nei, e manaʻomia le puipuiga sili.

I le faasologa masani o le maʻi

E pei ona e iloa, o le pancreatitis e masani ona faʻaalia e ala i le fesuiaʻiina o taimi ogaoga o le faʻamaʻi ma le faʻamagaloina faifai pea poʻo le aiga. Faatasi ai ma se faʻavavega o le tulaga faʻaleagaina, e le mafai e le pancreas ona taulimaina galuega na tofiaina, e le maua ai le aofaʻiga talafeagai o enzymes pancreatic.

I le faʻavavevave, e pei o se vaega lapopoa o le pancreatitis, o le 'ai o pipi ma ipu faʻatasi ai e leʻo fautuaina. E aofia ai le oloa i le taumafataga e faʻatagaina pe a maeʻa le tosoina o le mumu, pe a toe faʻafoʻi.

Ae tusa lava pe o le taimi o le faʻamagaloina, o le a 'aina i ni vaega laiti, a leai o le tele o fiva e tupu, toe faʻavavevave le toe amataina, o faʻamatalaga iloga o le maʻi.

O le tele o le auaunaga mo se tagata maʻi maʻi o se maualuga o le 100-150 kalama.

Auala e faʻaaoga lelei ai

Mo tagata uma e maua i le pancreatitis ma le cholecystitis, o isi faʻalavelave faʻalavelave, ua faia ni tulafono, latou te faatonutonuina auala o le faiga muamua o talo, o tulafono mo sauniuniga, taumafa.

Latou te amata saunia le fufuluina o ipu e ala i le gaoia o le oloa i le vai vevela, o le togi maualalo o le 3-4 itula. A uma lea ona mulumulu lelei fatu i lalo o le vai inu ma toe faʻafefeteina, faʻaopoopoina sina suauu palu.

I le taimi o le sauniuni o le susu, o le oloa e tatau ona faʻatoʻa uma lava, o lona uiga, e mafai ona faʻaititia le avega i luga o totoga maso.E faʻatagaina e 'ai na o le ipu i le afa muamua o le aso ina ia mafai ai ona lelei le otaota aʻo lei moe. Afai e te 'ai sou i le afiafi, o le mamafa i luga o le tino e faʻatupulaʻia, e le manaʻomia ni faʻataʻitaʻiga.

O le isi fautuaga o le faʻaaogaina o legumes ese mai isi oloa, soo se tuufaatasiga e ono aʻafia ai le setete o le pancreas. O le tele o fiva o le a faʻateleina ai le fiainu, o lea e taua ai:

  • Ia mautinoa ia tausisia le inu ava malosi,
  • siaki oe lava mo le fulafula,
  • aloese mai le taumafa.

Afai e faigata le suasusu ona eli, ona faigofie tele lea o peasama lanu ma pancreatitis, ae i le mataupu e talafeagai lelei.

Porridge ma falaoʻai, o isi mea talitutusa tutusa e 'aina ma le mafanafana, e fesoasoani i le pancreas e vave faʻafetaui le uta. O vevela vevela poʻo le malulu ipu ua faʻatafunaina mo se taimi uumi ma ua le lelei ona paʻu.

Diet Pea Soucipe Fua

Ina ia saunia le suamalie saʻo saʻo, e tatau ona e mulimuli i le fua ma aua neʻi galo e uiga i tekinolosi kuka. E tatau ona e ave le 1.5 lita o le vai, o se ipu tioata tipi, o le ulu o le siʻiti, o le afa o karotiti, o se tamai dill ma le pasili, masima e tofo ai.

Muamua e tatau ona e faʻamamaina le pi, faʻaopopo vai ma tuʻu ai e fufula mo ni nai itula (i le taimi lea o le a faateleina le oloa). A maeʻa le vai, sasaa le fou ma agavale mo le isi 2-3 itula, faʻaopoopo le pine o le susu.

O le paʻu fulafula e sasaa i le vai ma faʻaoso se afi mumū e kuka ai, o le taimi lava e vevela ai, ave le afi, e ufiufi le pani i le tapuni. Ole taimi, o le a aliali mai le pua i luga o le vai, e tatau ona aveeseina.

Ina ia saunia pulu, e tusa ma le itula ma le afa, pe afai e tele le vai ua kuka, e tatau ona e faaopoopoina le vai inu. Suavai malulu:

  1. faaopoopo faʻamalosi atili i le oloa
  2. e le mafai ona ia eli
  3. supa o le a itiiti le aoga mo le maʻi.

Aʻo kuka le saito, faʻapipiʻi kātiti, faʻaulu i luga o se mea lelei, togi le siʻi. 30 minute aʻo le i saunia mo pi, fualaau faisua ua faaopoopo, ua faatagaina e tuu ni pateta. Auauna atu i se meaʻai ma ni meaʻai gaosi, meaʻai e faia i falaoa o le saito. Afai e leai se faʻailogaina, e aofia ai le pancreatitis, e mafai ona faʻafeiloaʻi le soupu ma se sipuni sipuni o le suāuʻu manogi po o se fasi fasi pipi fafaga ua tunu.

Tasi le selau kalama o se meaʻai mo le 4.6 g porotini, 8.7 g o carbohydrates, 0.3 g le gaʻo, o le kalori o le 56.9 kalori. E sili le lelei ona 'ai i le taeao po o le malologa.

Paina pipi

E taua tele, ae o pusi nalati mo pancreatite e aoga tele, e le pei o le pusa fou ma le mamago. O le oloa o loʻo aofia ai i le laulau o meaai Numera 5 e tusa ai ma le Pevzner, lea ua faʻamaonia mo le pancreatiti ma le gaʻo. I le masani ai, o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina lelei o peʻa, pe a faʻafefeina i talo, o loʻo maʻi le maʻi, faʻavaivai, ma isi mea e le manaomia o le tino.

Afai e mafai ona e faʻasaoina le pia oe lava, e mafai ona e faʻamoemoe i se oloa aoga e toetoe lava o mea taua uma ma vitamini o loʻo teuina. E le gata i lea, i le kulimi e tele tele le digestible protein, e aunoa ma se mea e le mafai ai ona fai le masaniga o le tino o le digestive system ma le pancreas.

E iloa lelei e tagata maʻi i le vaitaimi o le pancreatitis, e fautuaina e usitai i se meaai malosi, e teena ai le tele o ipu kuka. I le taimi o le faʻamagaloina faifaipea, pe a uma ona toe faʻaleleia, e mafai ona faʻatagaina le tele o mea taumafa, ae i totonu o tulaga talafeagai.

E faʻafefea ona kukaina le suamalie maloloina o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga