Tulafono o le aoina, metotia mo le faʻatinoga ma le faʻavasegaina o suʻesuʻega faʻamalosi mo le suka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia e tatau ona tau le tagata mo se olaga atoa.

O le autu i le manuia i lenei taua, o le faatumauina o se olaga ola maloloina, ave vailaau, ma faʻaauau pea ona faia suʻega eseese. O se tasi o mea sili ona taua o ia o se suʻega o urine i aso taitasi.

Matou te taʻu atu ia te oe le auala e sao ai, ma le mea e fai pe afai o le mea na maua e le tutusa ma le masani.

Faailoga mo le pasia o le glucose suega

O se suʻega faʻasolosolo i aso taitasi mo le suka o se suʻega faʻamaonia mo tagata uma ua maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o sea suʻesuʻega ua faʻamaonia pe afai e masalomia e le fomaʻi le i ai o faʻafitauli o le endocrine.

O faʻamatalaga nei e mafai ona taʻu mai ai le i ai o ni maʻi o le endocrine:

  • vaivai faifai pea
  • ulu, uluvaʻa,
  • faateleina le maualuga o le urine i aso taitasi, fia inu pea,
  • mamafa mamafa
  • faateleina le manava po o, i se isi itu, o lona toesea atoatoa,
  • matagogo
  • faaitiitia galuega tau puipuiga
  • se suiga tele i le mamafa o le tino,
  • isi mea.

E le tatau ona iloa le suka i le faanatinati o se tagata soifua maloloina. Afai e tele le kulukose i totonu o le toto, o le tino e leai sona taimi e faʻatautaia ai, o le mea lea e oʻo atu le sili atu i le mimi.

O se mea faʻalavelave sili lea, e faʻaalia ai o le endocrine ma le urinary system e le o lelei le galue, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia o le soifua maloloina.

E faʻapefea ona suʻe se suʻega i aso taʻitasi mo le suka?

O manaoga o loʻo faʻamatala atu i lalo e tatau ona ausia i se tulaga matua mafai - pe a le mafai ona faʻamaonia le faʻamaoni o le suʻega.

Sauniuniga mo le suʻesuʻega e aofia ai ni laasaga:

  1. pe tusa ma le aso ao leʻi aoina le biomaterial, e tatau ona lafoaʻi le faʻaaogaina o oloa e aofia ai pigments coloring (beets, tamato, citruses, ma isi),
  2. le aso ao le i tatau ona faatapulaaina le gaioiga faaletino. E taua le faia o fua e aloese ai mai tulaga ogaoga ogaoga,
  3. i le taeao, i le aso o le auiliiliga, e sili atu le faʻafefe le aoauli,
  4. vave lava ao leʻi aoina le urine, e tatau ona e faʻaalu se vai malulu ina ia le oʻo i totonu o le urine meaola faʻapitoa mai le tino.

Ina ia aoina mea e te manaʻomia ile fagu fagu. Laititi (200 ml) sili atu ona lelei le faʻatau i se fale talavai. E tatau ona faʻamaonia le pusa.

O au meaʻai uma i aso uma e tatau ona fetaui i se mea tele, o lea e lelei ai le ave o se fagu vailaʻau ma se voluma e le itiiti ifo i le 2 lita. E tatau ona mulumulu ma fufulu mama i luga ole vaʻa, ona faʻamago. E tatau ona faia le mea e tasi i le tapuni.

O le tekonolosi mo le aoina o le urine e faapenei:

  • alu ese mai le moega, leai se mea e teu ai, e tatau ona e faia lenei mea i le faletaele, talu mai le vaega muamua lava e le o auina atu mo le auiliiliga,
  • o le isi urine e sosoo ai e aoina i totonu o se fagu, faʻapea foʻi ma le taunuʻuga o toe faʻaleleia mulimuli ane ile aso,
  • i le taeao e sosoo ai, e tusa o le 24 itula talu ona uma ona maua e le tagata maʻi le vaega muamua, o le mulimuli na lafo i totonu o le fagu, ma o mea uma ua maeʻa fefiloi,
  • mai se pusa lapoa, sasaa 100-150 ml i totonu o se koneteina laitiiti ma ave i le fale suesue.

O manaʻoga mo le teuina o le urine e pei ona taua i lalo: o le fagu ma le urine e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. I totonu o se potu mafanafana, o le a amata ona suia e le biomaterial ona meatotino, ma o le a mautinoa lava le mautinoa o le auiliiliga.

Ia mautinoa e tusi i lalo faamatalaga nei: o le taimi na aoina ai le vaega muamua o le urine, o lou maualuga ma le mamafa, o le aofaiga atoa o le urini na e aoina i le aso.

Tulaga masani i tagata matutua, tamaiti ma taimi o le maitaga


O le masani mo tagata matutua soifua maloloina o le taua o le 0.06 - 0.083 mmol i le lita o meafaitino.

O lenei tulaga taua e matua tele lava o taunuuga o le suʻesuʻega e masani ona tusia ai o le suka i le urine e le o iloa.

Afai e sili atu nei tau aogā, e fautuaina muamua e le fomaʻi le toe maua o le auiliiliga, talu ai o mea sese e tulai mai ona o tulaga ese mai fafo e le o aofia ai. I le taimi o le maitaga, o le taunuuga e ono taʻu mai ai le i ai o sina aofaiga o kulukose i le urine.

I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga e amanaʻia o le tino ma e le manaʻomia se togafitiga (matou te faʻamaonia pe afai o se tulaga ogaoga mai le masani masani o se fefaʻatauaiga vave ma se fomaʻi e talafeagai, talu ai o lenei mea e lamatia ai le ola o le tina ma le pepe).

A faʻaitiitia le iuga, e tosina atu e le fomaʻi manatu i isi faʻataʻitaʻiga auiliiliga taua e mafai ona iloa pe maʻi le maʻi ile maʻi suka.

O le i ai o le maʻisuka o loʻo faʻaalia e acetone, protein, ma tino ketone o loʻo maua i le biomaterial (e masani lava e le tatau ona i ai).

Mafuaʻaga mafuaʻaga o glucosuria

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Glucosuria o se tulaga faʻaleagaina lea e iloa ai le suka i le faʻasolosolo o le maʻi. E tupu foi pe afai o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le 8.88-9.99 mmol i le lita.

O lenei tau aogā e taua o le pito i luga. I tamaiti, e maualuga atu le maualuga: 10.45-12.64 mmol i le lita. I tagata matutua, o tulaga masani e maualuga atu: e oʻo i le 14 mmol i le lita.

Matou te lisi mea taua e mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o glucosuria:

  1. maʻisuka malosi. O le tele o taimi, o le kulukose i le urine e aliali mai i latou na mafatia mai lenei maʻi ogaoga o le endocrine,
  2. le lelei o le vevela,
  3. vailaʻau e iai aʻafiaga e aʻafia ai aʻa,
  4. taotoga muamua, manua, mu,
  5. inupia o le tino na mafua mai i le faʻaaogaina o le ava, vailaʻau poʻo isi vailaau oona,
  6. faʻasologa masani o le faʻailoga
  7. ogaoga ogaoga na mafua ai se faaletonu i totonu o totoga,
  8. o taunuuga o le faʻamaʻi,
  9. maʻitaga
  10. afaina toto
  11. isi mea.

Glucosuria atonu e le tumau. O lenei tulaga e afua mai i le mamafa o le auala o femalagaaiga a le tino.


Glucosuria le tumau e mafai ona tupu pe afai:

  • i le afiafi o le suʻega, o le tagata gasegase na faʻaaogaina se aofaiga tele o "gaʻo" gaʻo,
  • sa i ai se tulaga o le mafaufau (o le tagata na mafatia i se lagona malosi malosi),
  • sa i ai le faateleina o le glycogen i totonu o le tino.

Glucosuria i mea e le masani ai e mafai foi ona aliali mai e le tusa ai ma le masani poʻo le faʻaitiitia foi o le kulukose plasma. E tupu lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le nephropathy.

Afai e le togafitiga le maʻi i le taimi, e ono tulaʻi mai faʻafitauli nei: o le manaomia mo le inisalini mai fafo, suiga i le fatu, ma le coma.

I fafine maʻitaga, o le glucosuria e oʻo atu ai i le faʻateleina o le lamatiaga o le faʻanoanoa, maliu o le fetal, ma le vave fanau mai. Tamaiti ei ai maʻi tutusa, o se tulafono, o loʻo i tua i le mafaufau ma le faʻaleleia o le tino.

Vitio faʻatalanoa

E faʻapefea ona aoina i aso taʻitasi suʻesuʻega? O le a le mea o ia faaalia? Tali i le vitio:

Afai ei ai lau galuega: ia aoina se suʻega faʻamatalaga i le aso - ia mautinoa ia mulimulitai i fautuaga o loʻo tuʻuina atu ia matou tusiga. Afai o le taunuuga o le "leaga", aua e te faanatinati i le atuatuvale - foai toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose, ma e mafai ona e iloa pe oe maua muamua mea e manaomia mo le atinaʻe o le maʻisuka pe leai foi.

Aisea latou te pasia ai le gaʻo?

E mafai ona i ai le kulukose i le tino o le tagata, ae i se maualalo maualalo. O se suka itiiti o le a manatu e masani. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le gaʻo i le urine, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le i ai o le glucosuria i tagata.

Glucosuria e tupu mo le tele o mafuaaga, o le autu o nei:

  • malfunctions o le system endocrine,
  • popolega faifai pea
  • luga o galuega
  • tele fualaau.

I le avea ai o se tali a le tino o le tagata, ua amata ona matauina se maualuga o le kulukose i le urine. Glucosuria e foliga mai i le talaaga o le alualu i luma o le maʻisuka ma le le lelei o le inu o le kulukose e fatugaʻo.

O le suʻeina o se suʻega faʻamaʻi mo le suka e talafeagai ma faʻamaoniga nei:

  • ulu matua
  • lagona faifaipea o le malulu ma le galala,
  • fiaai pea
  • faʻaauau pea
  • o le faʻaalia o faʻaaliga vaʻaia,
  • lagona le lava o le vaivai
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o vae ma lima.

O le mafuaʻaga o le suʻesuʻeina vave o le faʻavave o le mamafa o le mamafa o le mamafa. I tagata, o faafitauli ma le gafatia e matauina, i tamaitai - o le soliga o le taamilosaga o le taotoga.

Aoina o tulafono

O le aoina o urine mo le siakiina o le suka i totonu e manaʻomia ai sauniuniga amata. A aunoa ma lea, o le a le mafai e le fomaʻi ona maua faʻamaumauga saʻo ma le faʻamaoni i luga o mafuaʻaga talafeagai o le sili atu o le kulukose i totonu o le uila.

E faalagolago lava i le ituaiga o auiliiliga. Faʻasolo i taeao ma aso uma suʻega suʻega.

E sili atu faʻamatalaga sao e maua ai suʻesuʻega i aso uma. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona iloa le tikeri o le faʻaaliga o le glucosuria.

Sauniuniga mo le tuʻuina atu

O sauniuni mo le pasia o ituaiga uma o auiliiliga i se tagata maʻi e eseese lava. E fautuaina e taofi le inu o vailaʻau i le aso ao lei faia le taʻaloga. Aua le faʻaaogaina togafitiga.

E le gata i lea, o aiaiga nei e ao ona matauina:

  • 'aua le faʻatau oloa e mafai ona suia le lanu o le urine (buckwheat, tamato, kofe, oraniki, beets, tea) i le aso ma le aso o le auiliiliga;
  • o loʻo i ai faʻasalaga faʻamaonia faʻamaonia (small for analysis analysis, 3-lita mo aso uma),
  • aua le auai i galuega faaletino ma taaloga aʻo lei faia ni suʻega,
  • aua le soona galue
  • I le aso o le auiliiliga, faʻamalosia le tumama o le tino (fufuluina o okeni i le fasimoli ma solo i se solo pepa),
  • i le suʻega o le taeao, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai se meaʻai i le taeao.

E faʻapefea ona aoina faʻasiliga i aso taitasi?

Afai o le suʻega o le taeao e tasi le taimi, ona aofia ai lea i aso uma le aoina o urina i le aso atoa. Mo le faʻataʻitaʻiga, e te manaʻomia se gafatia tele e mafai ona tuʻuina atu i le 3 lita o le mimi. I le gasologa o le aso, o le tagata gasegase e faʻaaogaina le vai i se fua masani masani, tausia le tumama mama.

Pe a pasia le suʻega o aso taitasi, o le algorithm o loʻo mulimuli mai o loʻo tuʻuina mai:

  • o le taeao muamua o le malaga i le faletaele ma le faʻaogaina o le vevela e aunoa ma le aoina o le urine,
  • mai le malaga lona lua, o le urine e aoina i totonu o se pusa tele,
  • aoina e ao ona faia i totonu o le 24 itula (mai lea taeao i lea taeao),
  • i taimi uma, o le pusa 'oloʻo tuʻuina i totonu o le pusaaisa, lea e maua ai le mafanafana lelei o le 4-7 0 C,
  • i le aso na sosoo ai, e tusia e le tagata maʻi le numera o urini ua atofaina ia te ia i le aso,
  • o le faletupe faamaumauga o le mamafa, maualuga o le tagata,
  • pe a mavae le pasia o le auiliiliga, e mafai ona lūlū mea o loʻo i totonu o le masini,
  • e na o le 200 ml e ave mai le tino atoa o le urina ma sasaa atu i totonu o se pusa ua maeʻa saunia ma ua mama,
  • O lenei gafatia e tuʻuina atu i se tagata tomai faapitoa.

E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina le tausisia o lenei algorithm. E tatau ona aoina le uʻamea i totonu o se pusa masani e tasi. E le tatau ona teuina i le vevela o le potu. O faʻamaumauga faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai mea na faʻasalalauina i totonu o le 1.5 itula talu mai le faʻataʻapeʻapeina mulimuli o le vevela. Afai e sili atu le taimi lenei, o le suʻesuʻega e tuʻuina atu faʻamatalaga le saʻo ona o se suiga vave i le vailaʻau kemini o le urine.

Suga i se suega o le urine i le taimi o le maitaga

I le taimi masani o le fafine maʻitaga, e le tatau ona matauina lenei ituaiga o gaʻo i le urine.

Mai le vaiaso lona 27 o le maʻitaga, e masani lava ona i ai i fafine le i ai o pine i le faateleina o le suka o le urine. E mafua ona o le fetal manaomia mo le kulukose. Mo lenei mafuaʻaga, amata ona gaosia le tino o le suka o le tina, faʻaitiitia le gaosia o le inisalini mo sina taimi.

O le i ai o le kulukose i le faanatinati o fafine maʻitaga e fesootaʻi ma se avega mamafa i fatugaʻo. Latou te le mafai i taimi uma ona faʻamalosi ona sili atu, ma pasia se vaega i le faanatinati. O le taimi puupuu ma le tasi o le matauina o le maualuga o le urinary sugar i fafine ua maitaga, ua manatu o se mea e tupu masani ai le physiological.

Faatasi ai ma se faʻalauiloa faʻapipiʻi o lenei mea uiga ese, o le fafine e maʻitaga o le a sili atu ona atiaʻe le maʻisuka.

E faʻaalia lenei mea e ala i faʻamaoniga:

  • malosi malosi
  • o le fia inu pea, gutu malulu,
  • faʻaauau faifaipea
  • maualuga le toto maualuga
  • le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi i le va.

O le vaega aʻafia o tamaitai:

  • maʻitaga ina ua mavae le 30 tausaga,
  • o loʻo i ai le maualuga o le toto ma le urine aʻo leʻi maʻitaga,
  • mamafa tele
  • talu ona fanauina se tamaititi muamua e sili atu i le 4.5 kilokalama.

O fautuaga nei o le a fesoasoani e aloese mai le foliga mai o le kulukose i le urine i fafine maʻitaga:

  • malolo
  • mataʻituina le malosi o le mamafa,
  • i lalo o le vaavaaiga masani a se fomaʻi,
  • tuu le ulaula ma le ava i le taimi o maitaga,
  • suʻesuʻega faifai pea
  • meaai meaai.

Metotia mo le fuafuaina o le kulukose i le urine

O suega masani e le mafai ona iloa ai le i ai poʻo le toesea o le suka i le urine.

Mo lenei, o metotia faapitoa e faʻaaogaina:

  • Suʻega Nilander
  • glucose oxidase suega
  • Suʻega Gaines
  • lanu lanu
  • metotia polarimetric.

Faʻamatalaga laulau mo metotia o le fua o le kulukose:

Glucose metotia sailiili

Metotia Faamatalaga

Suʻega NilanderFaʻaopoopoga i le faʻasolosolo o se fomaʻi e faʻavae i le bismuth nitrate ma le masima Rochelle, ua faʻamavae i totonu o se vaifofo o soda. O le mauaina o le lanu enaena ma le suavai e faailoa ai le i ai o le suka i totonu. O le suʻega e masani lava ona maua ai se taunuuga lelei. Glucose oxidase testGlukotest indicator pepa pepa ua faatofuina i le urine mo se lua sekone. E suia le lanu pe a iai le maualuga o le kulukose. Le faʻataʻitaʻiga guinnessO le metotia o le metotia e faavae i luga o le faaopoopoina o le 20 fuga o le tagata toto i le urine e faavae i luga o le faasologa o le fefiloi ma isi i ipu eseese o le sulfate amea ma le vai faamafe, soda ma vai, glycerin ma vai. O le ipu muamua ma le lua o loʻo faʻafefiloi ma sasaaina i le tolu. A faʻaopopo le reagent i le urine, e maua ai se lanu uliuli, pe a maeʻa ona vevela le paipa ile pito i luga seia oʻo ina afaina. O le vaifofo i le i ai o le kulukose i le urine e avea ma samasama. Taimi lanu maʻaO le lanu o le urine ua fefiloi ma le alkali e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu. E faʻaaogaina le tele o lanu lanu Althausen. Polarimetric metotiaI le faʻaaogaina o se polarimeter, o le gafatia o se mea e gaosia ai le carbohydrate e faʻafefe ai le uila o le malamalama i luga o se mea maʻoti e fuafua. Faʻaaogaina seasea.

Tulaga masani ma faʻamatalaga o suʻesuʻega

E i ai faʻamaumauga o fua o le urine:

  • fua masani o le urine i aso taitasi - mai le 1200 i le 1500 ml,
  • lanu samasama samasama
  • urine structure ua manino,
  • maualuga le suka - e le sili atu i le 0.02%,
  • maualuga o le pH - e le itiiti ifo i le 5, e le silia le 7,
  • leai se manogi manogi,
  • o le aofaiga o le porotini e oʻo atu i le 0.002 g / l.

Ata vitio mai le Dr. Malysheva e uiga i tulaga masani ma mafuaʻaga o suiga i suʻesuʻega o urine:

Afai e sili atu le aofaʻi o tulaga faatauaina, o le tagata tomai faapitoa e puleaina le aoina mai o le ata atoa ma faʻamatalaina faʻamaumauga o suʻesuʻega e pei ona taua i lalo:

  • sili atu urine gaosiga i le aso - o le atinaʻeina o le polyuria i le talaaga o le tele o le suavai i luga o le tino e avea o se uiga manino o le maʻisuka po o le maʻisuka insipidus,
  • lanu uliuli - leai se vai i totonu o le tino po o lona taofi i totonu o masini,
  • siama faʻamatalaga - o le atinaʻeina o urolithiasis poʻo maʻi faʻamaʻi o gaʻo, mea e mafua ai ona o le pisa,
  • maualuga maualuga o le suka - o le maʻisuka, renal glucosuria,
  • maualuga pH - le lelei o gaʻo,
  • manogi manogi - maʻisuka, tele tino o le konetone,
  • sili atu fuatini - pyelonephritis, cystitis, maualuga maualuga, maʻi o le fatu, fatu fatu fatu, prostatitis (i alii).

Tuua Lau Faamatalaga