E toafia o loʻo ola ma le atherosclerosis

O le faagasologa o le faaleagaina ma le teuina o cholesterol lamatia i foliga o pusa i puipui o toto toto ua taua o le atherosclerosis. Faʻatasi ai ma togafitiga lē lelei, o le faʻamaʻiina o nofoaga ua afaina ai le tafe o le tafe toto, e mafua mai i taunuuga le lelei, ae maise lava, o se faaitiitia o le ola o le tagata. E le mafai ona e fai atu ma le manino le toafia o tagata e nonofo i le atherosclerosis. O lenei vaega e aafia i le tele o mea ma le tulaga lautele o le tino o le maʻi.

O le atherosclerotic vascular lion e atiina ae i le 2 vaega: ischemic, thrombonecrotic, fibrous. O le a le tele o latou ola ma le atherosclerosis e faalagolago i le mamao o le faagasologa.

Mafuaaga ma faailoga

O le malamalama i le umi o le tagata e ola i le atherosclerosis e mafai ona fesoasoani e malamalama i le faagasologa. Muamua, e taua le malamalama i le faʻaosoosoga o le faʻaleagaina o maʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia ai se faʻamaʻi. O le mafuaʻaga autu e mafua ai le faʻaleagaina o lenei maʻi, o le gaʻo lelei o gaʻo i le tino o le tagata, lea e faʻalavelave ai le masani ai o le toto. Isi mafuaʻaga e aofia ai:

  • le faʻaaogaina masani o taumafa gaʻo ma le faʻaaloalo i mataupu faavae o le le paleni o meaai,
  • le lava le malosi o le tino i le olaga o se tagata poo se uiga le mautonu,
  • faiga faʻasolosolo faʻaleagaina,
  • leaga leaga e pei o le inu tele ma le ulaula tapaa,
  • afaina
  • le i ai o le maʻisuka
  • vaega taua.
O le atherosclerosis e mafai ona faʻaalia o ia i foliga o le paʻu o pito i tua, faʻapea foi i taimi uma ma lima malulu poʻo vae.

O faʻamatalaga faapitoa o le atherosclerosis e aofia ai:

  • tumau le le mautonu
  • ulu matua
  • taimi uma e malulu ai
  • numera i mata, lala,
  • loto ma le faʻafitauli
  • le lelei le gauai atu o le mafaufau, manatua,
  • faafitauli ma le tautala masani,
  • le le fiafia po o le ita
  • lagona o vaivaiga faifai pea ma le vaivai.

O le faafitauli ogaoga o tagata mamai i le atherosclerotic vascular damage o le, i le muamua foliga vaaia, e toaitiiti tagata e sailia fesoasoani agavaa i se fomaʻi. O le mea lea, o togafitiga e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave lea e matua faʻapuupuu ai le ola o le maʻi.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le faia o faiʻai

Faʻatasi ma le cerebral atherosclerosis i se tagata maʻi, o faʻamaoniga e pei o le leiloloa o le mafaufau (atoa poʻo le vaeluaga), faʻalavelave o le laulaufaiva ma pito i luga, ma o se faʻalavelave tele i mafaufau o le mafaufau. I le taimi lava e tasi, e faigata ai i se tagata ona auauna atu ia te ia lava. O ia ituaiga o faailoga e masani ona tupu i le taimi mulimuli o le atinaʻeina o le faamai. E masani lava o le siama e faia e tagata matutua ma e taʻua o le inisapilitis. Faʻatasi ai ma le faiai o le faiʻai e suia ma le gaioiga o le okeni, o le oti e le maalofia. O le tagata gasegase ua faatonuina togafitiga faʻamalolo.

Le faʻaalia o le stroke pe a maeʻa se faʻamaʻi

O fuainumera lata mai nei mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua faamaonia ai o le numera o tagata gasegase e aafia ai tulaga o toto toto o loo ola i tausaga taitasi. O se tasi o taunuuga aupito sili ona matautia o le atherosclerosis o le tuifaʻaiga o le mafaufau i le mafaufau ma le oti o lona vaega, pe a faʻateleina le faalavelaveina o le toto i lona tino. O le lamatiaga o le oti e maualuga i le aso muamua pe a le maua ni tausiga faafomai talafeagai. E le gata i lea, o le sao o le ola ma le faʻaleagaina mulimuli ane e faalagolago i le vaega o leions.

E tusa ai ma suʻesuʻega faasaienisi, i le le lelei o togafitiga, atherosclerosis mafua ai ona faʻalavelave i le 40% o le faitau aofaʻi.

Faʻaleagaina o lima o se taunuuga o le atherosclerosis

Pe a poloka ia vaa tetele i pito pito i lalo, e masani ona matauina faigata ma a latou galuega. Aʻo faʻaauau pea le maʻi, faʻaalia mai le tino o le paʻu ma le tino, o le lagona o loʻo vaivai le vae ma malulu, o tiga o soʻo. O le vaega mulimuli o le vaivaiga o le muscle e oʻo i le maʻi pipili, o le atinaʻeina o le gangrene. O le tulaga sili ona lamatia o le taimi lea e atiaʻe ai le maʻi pipili i le tino poʻo le afa ona o le paʻu.

Vaaiga i le lumanaʻi

O uiga taʻitasi o le tino, o le gasegase o le faʻamaʻi ma lona laasaga o le a aafia ai isi faʻamatalaga mo le olaga. E tusa ma le 70% o le faitau aofaʻi o loʻo maua ai le toto maualalo i le faiʻai e maua ai le faʻaleagaina o le myocardial and stroke. O le tele o taimi e mafua ai ona maliu vave. Taimi umi suʻesuʻega ma togafitiga e faʻaumiina ai le ola e oʻo i le 15 tausaga. E tusa ai ma fuainumera, e 55% o tagata e maliliu pe a mavae le 5 tausaga o le faʻaleleia o le faʻamaʻi o lenei maʻi e aunoa ma le tausiga lelei.

O le ola e aveesea le atherosclerosis.

Faʻasalalau i le aso 21 o Aokuso, 2009

E le gata i le le lava o le malamalama o le paala poʻo le le naunau e faʻaaogaina.

Fai mai tagata popoto O Belarusians e iai mea lelei faʻale-natura latou te ola umi ai. Moni, soo se mea e mafai, e pei ona e iloa, e mafai ona leiloa. O se mafaufauga manino o la tatou togafitiga le lelei o lo tatou lava soifua maloloina, o le masani lea o le maʻi cardiovascular i se taimi e matua laiti lava. Ulu o le Laboratory of Heart Surgery, National Republic Scientific and Practical Centre "Cardiology", Doctor of Science Sciences, Professor, Chieflance Cardiac Surgeon o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo o Belarus Yuri Ostrovsky fai mai o lenei lala o vailaau faafomai i aso nei o loo i ai avanoa talafeagai uma e faaleleia atili ai le tulaga lelei o le soifuaga o tagata gasegase i maʻi ogaoga o le fatu ma toto. Ae o Belarusians o le a le manuia i le faateleina o le ola o le olaga e ala i tekinolosi maualuga.

- O se tasi o mea sili ona taua e iloilo ai le tulaga o le atinaʻeina o le setete o le, e pei ona e iloa, le maualuga o le soifuaga o tagata tagatanuu. I vaitaimi o Soviet, o le averesi o le olaga i Belarus o se tasi o tulaga maualuga i isi tagata o le Iuni, pe afai e te le amanaiaina tagata Caucasian. E le gata i lea, o le tulaga o le ola o Belarusians i lena taimi e ese mai le soifuaga o tagata Europa. O lenei mea e iloa ai o le fatuga o tatou tagata ia te ia lava e lelei. Ae ui i lea, o le ola vavalalata a tagata o se mataupu lautele. Ma mafutaga, ma tamaoaiga, ma fomaʻi.

E tatau ona matauina o nisi suiga lelei ua matauina talu ai nei i itu uma, ae e tele mea e tatau ona faia e se tagata na o ia lava. Faʻatoʻa tuʻuina atu e Genetics le faʻavae autu, mafai, ae mafai ona faʻaalu atoa le mea sese. Muamua lava, ou te manatu e tatau ona tatou talanoa e uiga i le maualuga o le malamalama o le paal i le tulaga o le physiology ma le biology. E tatau i le faitau aofaʻi ona iloa e mafai ona faʻaaoga lelei le gasegase, e pei o le tausisia o se soifua maloloina lelei. E le o aʻu o se lagolago o ia faiga faigata e pei o le teena atoa o le ava malosi. Afai e inu ava malosi, muamua muamua - mūmū mū. Ma, ioe, e le sili atu ma le tasi le tioata i le aso. E moni, e taua le 'ai eseese. O le mea moni, e tatau ona foia lou lava paie, le gaioiga. Ae peitai, afai o nei mea uma e lei taatia mai talu mai le laʻitiiti, ona oʻo lea i le matua ua matua le amanaiaina.

• O le a tonu le mea tatou te aʻafia ai pe a tatou taumafai e faʻalauteleina le ola ma le fesoasoani o se soifua soifua maloloina?

- I lenei tulaga, o le faʻamoemoe o le ola e fuafuaina e le atinaʻe o le atherosclerosis. O lenei faagasologa e le maalofia. O la matou galuega ma le tagata maʻi o le faʻamautinoa lea e tupu lenei mea i se taimi vave e mafai ai. O lea la, o le avega o le soifuaga i Belarus e pei o atunuu Europa - 74-78 tausaga, poo le Iapani - i lalo o le ivasefulu. Ou te manatu e moni lenei mea mo i tatou, ae peitai, i le aluga o taimi, e masani lava.

"Ua e alu i Iapani?"

"Ona e iloa lea mea latou te faia e ola ai" i lalo o le ivasefulu. "

"E leai se mea matou te le iloa." Muamua lava, o se meaʻai eseese e iai le tele o iʻa ma fualaau faisua, lava gaioiga faaletino.

- E 30-minute le savali i le aso?

- E 10 kilomita le mamao i le aso. Mo se faataitaiga, ou te tamoe i le 4 kilomita i le taeao.

- Po o le a lava le faʻavaeina o se soifua maloloina, o le a tatou oti pea. Mai maʻi faʻamaʻi pipisi e aofia ai.

"O le mea e malamalama ai." O le isi mea o le amata lea ona tatou feutagaʻi ma gasegase pe a uma le 40-45 tausaga, ma fafo atu i le 60. O faʻataʻitaʻiga o le a atiae i soo se tulaga, ae o le galuega autu o se soifua maloloina, o le puipuiga o le tuai lenei taimi i le mamao e mafai ai.

- O le a le mea tonu tatou te tolopo?

- O le faagasologa o le atiina ae o le atherosclerosis, i lalo ifo o lea mea o loʻo taoto ai se faiga faʻalavelave - o le fesuiaiga o le cholesterol. I nisi tagata, o le atherosclerosis e vave ona tupu ona o uiga o le kenera. O na ituaiga gasegase e tatau ona iloa muamua ma togafitia muamua. Ae o isi, o latou faafitauli e mafua mai i le tele o gaʻo manu i le taumafataga, lea e taʻitaʻia, i le faasologa, i le sili atu o le cholesterol i le toto. O le Cholesterol e teuina i totonu o vaa, ma o se taunuuga o lea mea na faasolosolo malie ai ona vavalalata, o lona uiga o le taumafa o nisi o totoga ma suauʻu ua faʻalavelaveina. Ma a faʻapea e faʻalavelaveina meaʻai, ona faʻamaonia lea o le galuega. Afai o tatou talanoa e uiga i le fatu, iinei, faʻafetai i se upega saogalemu saogalemu, o se faʻafitauli e faʻaalia ai o ia o se faʻamaʻi tiga - angina pectoris. O le tiga o se tino lelei o meaola faʻapitoa i totonu oa tatou faiga uma. Angina pectoris o lona uiga e tatau ona e taulimaina le faafitauli. Faʻasoifua maloloina poʻo le taotoga.

- I le faʻamuamua, e mafai ona e ola i tupe o le cholesterol. Aisea, e ui i lea, e tupu mai se faʻalavelave faʻaleagafesa - o se fatu oso. se afaina?

- O loʻo i ai le tele o togafitiga puipuia na tuʻuina mai ia i tatou i le natura. O le mea lea, afai o se vaa ua afaina i pusa cholesterol, o isi, e le mafai ona faaleagaina ni vaa e mafai ona ave i luga se avega mamafa. Lona lua, O a tatou ipu e ufiufi i sela o le endothelial faapitoa lea e puipuia ai le fausia o pupuni toto. O le toto toto, o le mea lea, o se mea e puipuia ai meaola. A leai, o le a maliu le tagata i le mea muamua na faaleagaina i le tamatamailima, o le gasegase laitiiti. O lenei masini e galue i le mea e soli ai le amiosaʻo o vaʻa ma toto toto. O le mea moni, i lenei tulaga, o le fausiaina o pusi toto i totonu o le vaa e poloka ai le lumen. O le mea lea o le mala.

• O le a le mea e fai e le ulaula, faʻamalositino poʻo le popolega i le mea mulimuli?

- O le ulaula e mafua ai le vaʻaia o toto toto. O le spasm o se totoga o le toto, ma o fea e maua ai le maʻi, e masani lava ona i ai se avanoa mo le thrombosis. Gaoioiga faaletino - toleniina o le vaa. O le mamafa o le uta, o le sili atu foi lea o le faʻaaogaina o vaa ma le faʻaopoopoga. O le atuatuvale o se uiga tetee o le tino lea e taupulepule e tau. O se aofaiga tele o adrenaline ma norepinephrine e tuʻuina atu i le toto. O nei hormones e taʻitaʻia ai i vasoconstriction, faʻavave. Ma o fea oi ai se vaʻaia, ei ai le thrombosis.

- E faapefea ona "tufatufaina" le atherosclerosis i le tino?

- I le tulaga lautele, o le faagasologa o le vasoconstriction ona o papala cholesterol e tupu i vaituloto uma o le tino o le tagata. A e ui i lea, i se tasi e mafai ona ia iloa o ia o le solia o le toto i le lala, i le isi - o le ulu, i le lona tolu - fatuga, i le lona fa - o le fatu. O lo tatou nofoaga tutotonu e feagai ma mataupu faigata pe a lagona e le atherosclerosis lagona i le tele o "nofoaga". O ia tulaga e mafai ona faasaʻoina faasolosolo, ma mafai i le taimi e tasi.

- O tagata poto "faasaʻo" le tulaga, ae mulimuli i mea uma, o le a le mea na mafua ai lenei mea, o se olaga le lelei, faaauau pea ona faagaioia, ma o le tagata foi ua avea ma se tagata maʻi mai le nofoaga tutotonu.

- Afai e faʻaauau e se tagata le ola na ia soifua muamua ai, ona leai lea o se mea e tatau ona tatou faia. A maeʻa le taotoga, e masani ona maua e le tagata maʻi ni auiliiliga auiliili i luga o le taumafa tutusa ma le tausiga faafomaʻi. O se taunuuga lelei o le a naʻo pe afai e mulimuli i fautuaga. I le tulaga lautele, o le taotoga o se taimi fouvale. Seʻi tatou fai mai e leai se toto totoga - matou te toe faʻafoisia le galuega. O loʻo i ai i faitioga faitioga. O le mafaufau, o se taimi taua mo se tagata. Ioe, na ia manatu e mafai ona toe faia mea uma na ia faia muamua. O lea, e le o lea! Afai e tutusa le olaga, o le a toe foi atu le tagata i se tulaga ogaoga ma toe faʻamalosia. Ma o le faʻatagaina e sili atu ona faigata mo le fomai tipitipi ma le maʻi.

• O le a le eseesega taua i le va oa tatou taotoga faʻapitoa faʻapitoa?

- O le taotoga e tutusa. E na o tatou lava mea uma e "nonoa" i se tausaga laʻitiiti. I Sisifo, o loʻo galulue tagata i le 75 tausaga. Ma matou gaioiga pe'ā uma le 50 o ou tausaga, ma o lea e tatau ai ona faia ina ia mafai ai ona faʻatupulaia le ola o lenei tagata i le itiiti ifo ma le 75 tausaga. Ua faamalosia i matou e tulimatai i luma, faʻaaoga ia avanoa o le a mafai ai e lenei tagata ona ola i le umi e mafai ai.

- E faʻapipiʻiina le nofoaga tutotonu i le tulaga o faalapotopotoga talafeagai a le lalolagi?

- Ou te manaʻo ia sili atu. Ma o le fuafuaga lenei mo le atinaʻe atili o le faʻalapotopotoga. E iai a matou aufaigaluega lelei, malosi. E tatau ona i ai ituaiga tagata faapitoa i nofoaga tutotonu uma. O loʻo faʻaauau nei aʻoaʻoga i luga o le faavae o le matagaluega a le Belarusian Medical Academy of Postgraduate Education.

- O nofoaga faʻapitonuʻu o le cardiological e tatau ona faia i se vaega o tagata mamaʻi, e ui i lea, atonu o nisi oi latou o le a mananao e alu i se faʻalapotopotoga faʻapitoa. E faapefea ona mafai?

- O faʻatulagaga faʻatautaia o loʻo faia ma o le a faia i totonu o nofoaga faʻaitulagi, ma o le a tuʻuina mai ia i matou e tagata sili ona faigata. I le tasi itu, e le mafai ona tatou faia, mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu ma le 2,000 le maualuluga o le mafaufau i le tausaga. E le mafai e le tekinolosi ona le mafai. O le mea lea, o loʻo matou o atu i le itulagi e toleni tagata tomai faʻapitonuʻu i totonu o le lotoifale. I le isi itu, e manaʻomia ei tatou lava tomai faʻaleleia atili o latou tomai ma atinaʻe tekonolosi fou. Ua maua le taotoga o le Cardiac, ma e mafai lenei mea i se tufatufaina o mea tau tupe. O le togafitiga masani o valve o le a faasaʻo i soo se nofoaga tutotonu.

- E i ai ni faasea ma faitioga i nofoaga autu?

- O le laina i lenei mataupu o se lisi faatalitali. E manaʻomia mai le manatu o le faʻaaoga tatau o meafaitino ma mea faʻapitoa, ae o le vaitaimi e le tatau ona sili atu nai lo le tatau - tolu masina - mo faʻatulagaga fuafuaina. Mo faalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi, o lea ituaiga, ioe, e le o.

• O le a le tele o le manaʻomia mo le faʻaaogaina o fatu?

- 100 tagata maʻi i le tausaga i Belarus e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa. E leai se mea e mafai ona ofoina atu i nei tagata. O le tau ma le tele lava o le faia o sea ituaiga o gaioiga - e tusa ai ma le mataupu o loʻo totoe - e le mafai ona maua mo a tatou gasegase i Sisifo. Ou te talitonu o se atunuʻu e lava le atinaʻe e tatau ona faia ia gaioiga.

- O le a sou manatu e uiga i le faʻapipiʻiina o tautua totogi i ofisa o le setete?

- E taua mo i tatou taʻitoʻatasi le mauaina o togafitiga faafomaʻi i le taimi e manaʻomia ai. Talu ai tatou te totogiina uma lafoga, e aofia ai le soifua maloloina, ua tatou agavaa e tausia le tausiga faafomaʻi. Mo auaunaga totogi, mo lenei mea o loʻo i ai faleoloa faapisinisi e fesoasoani e aveesea ai silo. E taua tele le galulue o polofesa i le setete atoa ma le totogiina o togafitiga faafomaʻi.

- O le a le mea o loʻo galue ai le nofoaga autu i le taimi nei, pe a sili atu ona maualuga le pito i luga o le tausiga o le cardiological - o le fatuina o fatu?

- O le galuega muamua o le atinaʻeina o nofoaga tutotonu i totonu o itulagi, lea o le a aveesea ai le faafitauli o le lisi faʻatali. O le lona lua o le atinaʻeina o tekinolosi fou e faʻamoemoe e faʻamaonia le lelei o le taotoga o taotoga maualuga, ma o lenei aafiaga e tausia mo se taimi umi pe a maeʻa ona faatinoina.O le a tatou faʻaauau pea ona agai atu i auala faʻafefe o togafitiga, ma le faʻaitiitia o le faʻalavelave, itiiti le taimi faʻaalu i le falemaʻi, vave ona toe foʻi i se olaga masani. Mo le totoina o totoga, o le faʻatinoina o le polokalame o le totoina o le toto o loʻo i luma, ma mulimuli ane, o le tino ma le fatu.

Faatalanoaina Svetlana BORISENKO. nusipepa "Zvyazda", Mati 2009.

O le a le umi e ola ai le toto maualuga?

E ese le uiga ese o le fesili. E mafai e le tasi ona fesili ma le manuia tele o le "fatuga", "ulcer" soifua, ma isi. Ma, ioe, aua nei maua se tali umi ua faatalitali i ai.

E naʻo tagata e iai se fesili faapea e sau soo i laʻu saite, ma le faʻamoemoe e faʻalogo i se mea e faʻamafanafanaina ai. I le taimi muamua sa ou le iloa, e le iloa pe faapefea ona tali atu i lenei mea. Ma o lenei ua ou iloaina lena mea e tatau ona tatou taumafai e faia a tatou faaiuga i lenei mea faanatinati. O lona uiga, ia filifili pea e taulimaina le faafitauli.

Ia, muamua, e tatau ona e malamalama i le uiga o le talatalanoa e uiga i le ola. Afai o lenei olaga ola o se mea e tasi. Afai e ese le faaleagaga. Afai o fegalegaleaiga - o lona tolu. Afai o le olaga e patino, e le mafaamatalaina - lona fa. E foliga mai e leai se lima ma le mamalu i le Atua. Ae o le mea muamua, aʻo ou malamalama i ai, o loʻo atagia pea le olaga muamua - ola. Mo nisi mafuaaga E foliga mai ia te aʻu, o le mea tonu lava lea na i ai i latou na faʻatupuina lenei talanoaga faigata.

O le a la le mea e aʻafia ai lo tatou olaga ola?

Soifuaga Maʻi, aemaise le faʻamaʻapeʻa? Faiga o meaai paleni, mafanafana tulaga ese? Fai mai Gerontologists e tusa lava pe a tuʻuina se tagata i tulaga lelei o le faʻataʻitaʻiga: fafagaina o ia i mea paleni, faʻasoa ia te ia e tusa ai ma nisi faʻataʻitaʻiga o le faʻaleleia atili, aumai le pulea o le tagata lava ia, togafitiga faafomai i le atoatoa, ma isi. ona ola lea o lenei tagata i le tele o tausaga e pei o ana gaioiga faigaluega. O lona uiga, o mea uma lava e faʻavae i luga o fatu. Ae o le tasi itu o le iloiloga o lenei lomiga. Ae ui i lea, e tele itu taua ma taua. Ma o fea e maua karma, Fate, i le faaiuga?

O fea e maua ai le malosiaga malosi eletise? O se tasi e ita tele - faigamalo! Faʻasaga! manatu faʻapitoa! E leai se mea o le ituaiga.

O le mea moni lea. Sa tatau ona ou vaai i tagata gasegase o le gasegase na ola i luga o fualaau aina i se tausaga taʻutaʻua ma o le falemaʻi na tu i le taimi e lata i le fale.

O le mea lea, na sao mai ai maʻi mamaʻi i le fesoasoani a fomaʻi i le tele o tausaga.

O lea la e tatau ona faʻaleleia togafitiga. E sili atu i le tasi taimi na ou vaai ai i ni talavou laiti oe na fiafia foi e togafitia e se fomaʻi ma o ai na talepeina se lavea, pe sili atu ona leaga ... O le a la? Pe o vailaau e afaina ai le ola? Leai, ioe. O se tali karmic lenei. O le karma lenei tagata: vi-karma, a-karma, ma le karma. O lona uiga, o karma lava ia e eseese. O le a ou le faalauteleina i le faʻamatalaga - mo se taimi uumi ma mo nisi e le o se manaia tele. Karma o se gaoioiga. O le taimi nei o se taunuuga o le taimi ua tuanai ma le mafuaaga o le lumanaʻi. Ae o le a ou taumafai ia malamalama: o lenei tagata o loʻo i ai se Fate e faʻamalieina le mea e tatau ona faia. Ma e leai se mea faʻapitoa iinei.

O le isi mea e mafai e se tagata ona aʻafia lana lava karma e ala i le suia tele o lona olaga. Ona faʻafeiloaʻi lea e le Falemeli o le Faʻamasinoga le galuega faʻatulagaina. O lona uiga, o le polokaina o le faasologa tatau i se taimi atofaina mo se tagata ua tuʻuina atu ua tolopoina ma faʻafeiloaʻi i se isi taimi o gaioiga. Ae o lenei filosofia e le o manino atoatoa i nisi, ma o le mea lea o le a ou taumafai ai e faigofie.

Taʻu se tagata o loʻo mafatia i le maualuga. na vave ona suia lona olaga, na ia tuulafoaia le ituaiga o tuinanau. O le a se mea e tupu? - faamautuina e le gata o le soifua maloloina, ae o le agaga foi. Ae a oʻo i le taimi, pe a suia le olaga, o loʻo faʻaauau pea ona ola i le tulaga o tuinanau, poʻo, i le lautele, valea, o le faʻataʻitaʻiga muamua i le umi o le ola, e le mafai ona i ai se tautalaga o le toe faʻafoʻisia atoatoa.

O le isi karma, karma taitoatasi. Ma e le mafai ona e faʻaumatia lenei tali faʻafefe i soo se vailaau.

O le talanoaga o le valea atoa. E tofu i tatou uma ma se tele o faʻataʻitaʻiga pe a ola se tagata gasegase matua i se matua matua. Ma pe a maliu se alii talavou atoa mai se mea faatauvaa masani. O le tagata e manaʻo i mea faitino e vave faʻaalia: se faʻalavelave! O le faamatalaga e valea. O faataitaiga uma e lua e faatatau i karma.. O loʻo matou talanoa e uiga i le Fate, e pei o se faalavelave faʻafuaseʻi e fesootai ma lenei tagata.

Ma i lalo o le aotelega e mafai ona tatou fai atu ai: o le olaga o le tagata e le faalagolago i lona olaga, o ona gutu, ae o le a le tele o lana karma. O le isi mea, e mafai e se tagata ona aʻafia lana lava karma ma se suiga tele o le olaga, ma, sili atu i mea uma, ola faaleagaga. Ma o le mea lea, o le uia o le ala o le le faʻasaʻoina togafitiga mo le maualuga. I le tele o taimi, o le a mautinoa le manino o le tagata e faatatau ia te ia lava, ma, i le faamautuina o lona soifua maloloina, o le a ia suia ai lona agaga e le gata i lona Agaga, ae o lona agaga foi. Ma, o le mea lea, o loʻo i ai se avanoa tele e ola ai i se olaga patino sili atu ma sili atu ...

O le mafutaga o le maualuga i le malamalama o tagata

Mafuaaga, ituaiga, faailoiloga ma taunuuga o se paʻu

  • Ua afaina le Ischemic
  • Siata o le le mafai ona tupu

O loʻo faʻaalia mai ai i le tele o mafuaʻaga o le faʻamaʻi. E faʻamaonia ai le eseesega o le faʻamaʻi i fafine ma alii i nisi tulaga e eseese. O mafuaaga o le taia o tamaitai e masani lava ona taoto i le vaalele o le pathophiosiology o le taimi lelei ma le moa. i totonu o tagata, latou te fesoʻotaʻi atu i aʻafiaga faʻapolofesa, masaniga leaga. O eseesega i le pathogenesis ma taunuuga o le paʻu o vaega o alii ma tamaitai e fesootaʻi ma foliga tutusa.

Fomaʻi i tupulaga laiti ma le vaeluaina

Lesesese Ischemic - mea masani e le masani ai i tamaitai ma alii, (maualuga maualuga ma le atherosclerosis).

Faʻasologa o le tuʻi o le Ischemic i le vaʻaia o le tane i le:

fafine - rūmatism o le fatu i foliga o se fatu cardiogenic o le faiʻai (faʻalavelaveina o le fatufatu o le cerebral center ma le gaʻo po o le ea i luga o le itu tauagavale o le fatu),

tagata - faʻalavelave faʻasalaga o vaʻa o le ua (faʻaleagaina ma le faʻapipiʻi mulimuli ane o le gaʻo uloto i totonu o uaua),

O le faʻasolosolo o le hemorrhagic - o mea e le masani ai mo tamaʻitaʻi ma alii, (o mea taua, o le maualuga o le toto maualuga.

Faʻailoga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma se faʻataʻitaʻiga o tagata i le:

fafine - o le maualuga lea o le maualuga,

alii - o lenei mea o se vailaau tuai, o le faʻasolosolo o le uaea, o le subarachnoid hemorrhage.

I tamaitai talavou i le taimi o le gestation (gestation), o le afaina o le hemorrhagic e atiina ae le valu i le iva taimi e sili atu nai lo alii i tausaga tutusa.

O vaega o le aʻoga ma aʻafiaga o taʻavale i tupulaga talavou. Faʻatasi ai ma le faʻavae o le ischemic, o le faʻamaʻi e masani lava ona tupu mai i se malamalama manino ma atiaʻe se talaaga o le le atoatoa o le neurological. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le taʻavale i fafine e atiina ae i le fatu cardiogenic embolism o le faiʻai, i tane e pei o le arteriosclerosis ma le thrombosis o gaʻo autu.

Manunuʻa i tagata matutua

I le 65 tausaga i le 79 tausaga, o taʻavale e sili ona taatele i alii, ma pe a mavae le 80 tausaga - i fafine.

O mafuaʻaga autu o le taʻavale i luga o tagata matutua e matua maualuga lava i le:

alii - toto maualuga, maualuga maualuga o le cholesterol toto,

fafine - faʻamalosia o le faʻamasinoga, faʻamaʻiina o gaʻo, afaina fatu fatu, cardiovascular failure.

Faʻavae o le aʻoga ma aʻafiaga o tafe i luga o tagata matutua. E masani lava ona tupu i se talaaga o le le atoatoa o le neurology, ma le maualuga o le le atoatoa. O loʻo faʻamatalaina e se faʻalavelave faʻamuamua (state o le soifua maloloina i luma o le faʻamaʻi) e uiga i se talaaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, suiga o tausaga i fausaga o le faiʻai. Tagata mamai i le 65 tausaga o le matutua ua oʻo atu i le tolu faʻaopoopoga o le aʻafiaga o le toe faʻafoʻi o le paʻa pe a faʻatusatusa atu i faʻamaʻi pipisi i le talavou.

Tuua Lau Faamatalaga