Lisinopril Teva: faatonuga mo le faʻaaogaina, analogues, gaosi oloa, iloiloga

- le maualuga o le maualuga o le toto (i le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau faʻasaina),

- le faʻavaivai o le fatu (i le avea o se vaega o le faʻasologa o togafitiga),

- vave togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardial (i le 24 itula muamua i le hemodynamics mausali e tausisia ai nei faailoilo ma puipuia ai le faʻaaogaina o le ventricular agavale ma le toilalo o le fatu),

- le nephropathy o le maʻisuka (faʻaitiitia le albuminuria i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e maua i le toto maualuga, ma i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le toto maualuga).

Contraindications

- O le gasegase i le lisinopril, isi vaega o le vailaau faʻasaina po o isi inhibitors ACE,

- talafaasolopito o le angioedema (e aofia ai le faʻaaogaina o isi inhibitors ACE),

- faʻaleagaina Quincke edema ma / poʻo le angioedema matiopathy,

- e oʻo atu i le 18 tausaga (le faʻamaoniaina ma le saogalemu),

- Tina ma le taimi o le susu.

Lapataiga: faʻasalaga faʻasalalauina o le tino poʻo le faʻamaʻiina o se fatu tasi o le fatu faʻasolosolo i le azotemia alualu i luma, tulaga i le maea ai o le fatuga o fatugase, le toe faʻalavelaveina, faʻaogaina o le tino o le dialysis membranes (AN69R), azotemia, hyperkalemia, siama o le aortic orifice, hypertrophy obstructive cardiomyelopathy, cardiomyopathy hypertrophy tui, maʻi o le cerebrovascular (e aofia ai le le atoatoa o le cerebrovascular), faʻamaʻi o le fatu fatu, le atoatoa o le coronary, maʻi o le autoimmune (including scleroderma, systemic lupus erythematosus), faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi, tuutuuga e faʻatasi ma se faʻaitiitia o le felafoaʻi o le toto (BCC) (e aofia ai ma le faʻamaʻi, vomiting), faʻaaoga i tagata mamaʻi i se mea faʻasaina suauu laulau, i tagata matutua, faʻaoga faʻapitoa ma sauniuniga faʻasaʻi, togafitiga, isi vailaʻau faʻamalosi, NSAID, sauniuni i le lithium, antacids, colestyramine, ethanol, insulin, isi sauniuniga hypoglycemic Tami, allopurinol, procainamide, sauniuniga auro, antipsychotics, tricyclic antidepressants, barbiturates, beta-blockers, blockers auala kalisiu telegese.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

O le fualaau faasaina Lisinopril-Teva e faanenefoina 1 le taimi / aso, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga, e sili lava i le taimi lava e tasi o le aso. Ole suʻega e filifilia taitoatasi. I le maualuga o le maualuga, o maʻi e le maua ai isi vailaʻau faʻamalosi e faʻaaoga 5 mg / aso. I le le maua o se togafitiga, e faʻapupulaina le fua ile 2-3 aso i le 5 mg i se fualaau o le 20-40 mg / aso (faʻalauteleina le fualaau i luga ifo o le 40 mg / aso e masani ona le faʻaititia ai le toto).

Ole fua faatatau o le tausiga ole aso ole 20 mg. Ole fua pito i maualuga o le 40 mg. O le togafitiga masani e masani lava ona atiae pe a uma le 2-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga, lea e tatau ona mafaufau iai pe a faateleina le fualaau. I le leai o se aoga, o le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma isi fualaau faʻasaina e mafai.

Afai o le tagata maʻi na mauaina muamua togafitiga ma togafitiga, ona tatau loa lea ona taofia le faaaogaina o nei vailaau 2-3 aso aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lisinopril-Teva. Afai e le mafai, e le tatau ona sili atu i le 5 mg / aso le fua muamua ole Lisinopril-Teva. I lenei tulaga, pe a uma ona ave le tui muamua, e fautuaina le mataʻituina o togafitiga mo le tele o itula (o le maualuga o le aoga e maua pe a ma le 6 itula), talu ai ona o se togi iloga o le toto maualuga e mafai ona tupu.

Faʻataʻitaʻiga

O le inhibitor ACE, e faʻaitiitia ai le faʻaalia o le angiotensin II mai le angiotensin I. O le faʻaitiitia o mea o loʻo i le angiotensin II e oʻo atu ai i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le faʻamalolo o aldosterone. Faʻaititia le faʻaleagaina o le bradykinin ma faʻateleina le faʻaogaina o prostaglandins. Faʻaititia le maualuga o vailaʻau lautele (OPSS), toto toto, afaina, mamafa i capillaries pulmonary, mafua ai le faateleina o le toto maualalo ma faateleina le faapalepale o le myocardial i tagata mamaʻi e le mautonu le fatu. Faʻateleina laʻau i se tulaga sili atu nai lo veins. O nisi o aʻafiaga e mafua mai i le aafia i le system renin-angiotensin-aldosterone (RAAS). Faʻasolosolo le faʻaaogaina, o le hypertrophy o le myocardium ma puipui o arteries o le resistive type e faʻaitiitia. Faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic.

Lisinopril faaitiitia albuminuria. E le afaina ai le toto o le kulukosesese i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma e le o se mea e tupu i le maualuga o mataupu o le hypoglycemia.

Faʻaiʻuga

Mai i le cardiovascular system: masani - o le faʻaitiitia o le toto totoga, faʻavasegaga masani, e le masani ai - faʻalavelave leocardial infarction, tachycardia, palpitations, maʻi o Raynaud, seasea - bradycardia, tachycardia, faʻaleagaina o faʻafitauli o le fatu le fatu, le faʻaleagaina le atrioventricular conduction, tiga paʻu.

Mai i le totonugalemu o le tino: masani - valea, maʻi tigaina, le masani ai - le gaogao o le mafaufau, pagatia, faʻalavelave moe, taʻavale, seasea - fenumiai, maʻi o le asthenic, faʻafefeteina o maso o vae ma laugutu, moe.

I le vaega o le hematopoietic system ma le lymphatic system: seasea - o se faaitiitia o le hemoglobin, hematociti, e seasea lava - leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytenia, eosinophilia, erythropenia, anemia hemolytic, lymphadenopathy, maʻi autoimmune, inhibition of bone marrow function.

Faatonuga faapitoa

O le tele o taimi, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafua mai i le faʻaitiitia o le BCC e mafua mai i le togafitiga o le diuretic, o le faaitiitia o mea o loʻo iai i le sodium chloride i meaʻai, faʻamaʻi, manava pe vomiting. I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ua fautuaina e faʻaaoga le fualaau oona Lisinopril-Teva i tagata gasegase e maua ai le maʻi o le fatu, o le cerebrovascular insufficiency, ma o le toso malosi o le toto maualuga e mafai ona oo atu ai i le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Lisinopril-Teva e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino, le tele o le toilalo, lea e masani lava e le mafai ona faʻaaogaina tusa lava pe ua uma le faʻamaʻi. Ole faʻasologa o mea e le masani ai e le o se faʻalavelave mo le faʻaaoga atili o fualaau faasaina.

I le tulaga o le faʻamaʻi o le tui (faʻapitoa i le vaʻaia o le vaʻaia poʻo le i ai o le faʻamaʻi o le ogatotonu o se fatuga tasi), faʻapea foi ma le gasegase o le gasegase e mafua mai i le hyponatremia ma le hypovolemia, o le faʻaaogaina o le vailaʻau Lisinopril-Teva e mafai ona oʻo atu ai i le gaogao le malosi, masani lava e le mafai ona faʻamalosia pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau.

Fegalegaleaiga

I le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaogaina le lisinopril i le taimi e tasi ma togafitiga faʻasaina (spironolactone, mimitaren, amiloride, eplerenone), sauniuniga o le paluka, mea masima e aofia ai le potassium, cyclosporine - ua faʻapupulaina le lamatiaga o hyperlink, aemaise lava i le le atoatoa o le galuega. O le mea lea, o nei tuufaatasiga e tatau ona faʻaaogaina i luga o le faavae o le filifiliga a le fomaʻi taʻitasi ma le siakiina masani o le vevela ma le gaosiga o galuega. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga ma isi togafitiga faʻasili, o loʻo faʻaleleia ai le malosi o le lisinopril.

Faʻatasi ma le NSAID (e aofia ai le filifilia o le cyclooxygenase-2 (COX-2) inhibitors), acid acetylsalicylic i se fualaau o le sili atu i le 3 g / aso, estrogens, ma le sympathomimetics, o le aafiaga antihypertensive o le lisinopril ua faaitiitia. NSAIDs, e aofia ai le COX-2, ma le inisiua ACE e faʻapupulaina le vevela ma atonu e ono afaina ai le aoga o tamaiti. O lenei aafiaga e masani lava ona toe suia. O Lisinopril o le a faagesegeseina le sogasoga o sauniuniga a le lithium, o le mea lea, faatasi ai ma le faaaogaina tutusa, o le faateleina o le faateleina o lona totoga i le plasma toto, lea e mafai ona faateleina ai le ono tulai mai o mea leaga, o le mea lea, e tatau ona mataitu pea le tele o le lithium i le siama.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga ma le colestyramine, ua faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le lisinopril mai le gastrointestinal tract.

Fesili, tali, iloiloga o fualaau faasaina Lisinopril-Teva


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

O le a le vailaʻau faʻasolosolo faʻasalalau?

I le avea ai o se tulafono, faʻaaoga ma le faaeteete le "Lisinopril Teva" o loʻo faʻaalia i mataupu nei:

  • Faʻafitauli matuia o le tino ma le faʻasolosolo faʻatasi o le tino ma le azotemia alualu i luma ma faasaga i le tulaga o se tulaga pe a uma ona suia lenei totoga.
  • Faʻatasi ai ma le hyperkalemia, faʻavave o le gutu o le aorta, hypertrophic obstructive cardiomyopathy.
  • Faʻasaga i tua o le hyperaldosteronism, faʻasolosolo faʻasalaga ma maʻi cerebrovascular (e aofia ai le le faʻamaonia o le gaioiga i le faiʻai).
  • I le i ai o faʻamaʻi pipisi o le fatu, le atoatoa o le coronary, o le maʻi autoimmune o le faʻafesoʻotaʻi (including scleroderma, lupus erythematosus).
  • I le tulaga o le faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi.
  • Faatasi ai ma se meaai e faatapulaa i le masima.
  • Faʻasaga i tua o tulaga o le hypovolemic e mafua mai i le manava manaia po o le vomia.
  • I le matua.

Faatonuga mo le faaaogaina

Laupapa "Lisinopril Teva" e faʻafofoga faʻaalia i lea aso ma lea aso, i le taeao, e tusa lava po o le a le mea e taumafa ai meaai, sili atu i le taimi e tasi. I le i ai o le maualuga o le toto maualuga, o tagata mamaʻi e le o mauaina isi vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻamaonia le 5 milligrams i le aso. Afai e leai se aoga, o le a tulai mai i aso uma e tolu i le 5 milligrams i le ave masani masani o le 40 milligrams (o le faateleina o le sili atu nai lo lenei voluma e le masani ona taitai atu ai i le faaitiitia o le mamafa). O le masani masani lagolago o le vailaʻau e 20 miligrams.

O le malosi atoa, e pei o se tulafono, e atiae pe a uma le fa vaiaso mai le amataga o togafitiga, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a faateleina le tele o le fualaau faasaina. E le gata i le le atoatoa o le falemaʻi, o le tuufaatasiga o lenei vailaʻau faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina e mafai. Afai na muamua ave e le tagata gasegase togafitiga, ona taua lea o le latou aoga e taofi ai aso e tolu ao lei amataina le faaaogaina o "Lisinopril Teva." I le mea e le mafai, e le tatau ona sili atu i le 5 milligrams i le aso. A maeʻa le faʻasolo muamua, e fautuaina le faia o le siakiina o le tino mo ni nai itula (o le maualuga o le taunuʻuga e maua pe a ma le afa aso), ona o le faʻaitiitia o le faʻaiuga o le mamafa e mafai ona matauina.

I le i ai o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga poʻo nisi tulaga faʻatasi ai ma le tele o gaoioiga o le system renin-aldosterone, e fautuaina foi e faatonu se laʻititi muamua o le 5 milligrams i lalo o le faʻaleleia o le fomaʻi. O le tausiga o le fualaau faasaina e tatau ona fuafua e fuafua i le malosi o le mamafa.

E le gata i le maualuga o le maualuga o le toto, o le togafitiga mo le uumi taimi e faailoaina i le 15 miligrams o le fualaau faasaina i le aso. I le faaletonu tumau o le fatu, latou te inu muamua i le 2.5 ma se faʻagasolo malie pe a uma le lima aso i le 5 poo le 10 miligrams. O le maualuga o aso taitasi o le 20 milligrams.

I le gasegase o le myocardial (o se vaega o le faʻasologa o togafitiga), e inu le 5 milligrams i le aso muamua, ona tutusa lea o le aofaiga pe a uma le luasefulufa itula ma le 10 i le maeʻa ai o aso e lua. Ona ave lea o le 10 miligrams i le aso. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le ono vaiaso. I le tulaga o le faʻaitiitia o le paʻu o le mamafa, o le togafitiga faʻatasi ma le fualaau faasaina ole fesili e tatau ona faamutaina.

Faʻasaga i tua o le nephropathy i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, 10 milligrams e faʻaaogaina i le aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻalautele le dosiga i le 20 ina ia mafai ai ona maua se faʻasologa o le faʻasolosolo diastolic i lalo o le 75 milimita o le mercury i se tulaga tuʻufaʻatasi. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le tele ole vailaʻau e tutusa.

Faʻasalaga

O faʻamaoniga o le faʻasolosolo o le faʻaitiitia o le faʻailoaina o le mamafa faʻatasi ai ma le mago o le mucosa ofo, le paleni eletise eletise vaivai, faateleina le manava ma tachycardia. O lenei mea e faʻamaonia e faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga. "Lisinopril Teva" e mafai ona mafua ai le lagona o le palpitations faatasi ai ma le bradycardia, fiavave, atuatuvale, le fiafia, moe, taofia o le urinary, constipation, collapse, hyperventilation pulmonary.

O togafitiga o le a manaomia i le tulaga o le taele o le gaosiga, o le faʻaaogaina o mea oona ma meaola. O le sodium chloride vevela o loʻo faʻaalia. E manaʻomia ai foʻi le pulea o le mamafa ma le paleni eletise. O le siama o le a aoga.

O le tau o lenei vailaʻau i se vailaau e 10 mg o loʻo i ai nei e tusa ma le 116 rubles. E faʻalagolago i le itulagi ma le falemaʻi fesoʻotaʻiga.

Analogues o le "Lisinopril Teva"

Substitutes of the drug in question o Diroton, Irumed, ma Lysinoton. E taua le malamalama e naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamaonia soʻo se isi vailaʻau nai lo le mea na faʻamatala mai ei tatou.

I a latou faamatalaga, ua fai mai tagata o "Lisinopril Teva" o se vailaau lelei mo le maualuga o le toto. Ua maitauina e talafeagai mo le monotherapy, faʻapea foʻi ma le faʻatasi ai ma isi fualaau faʻasaina.

I le faaopoopo atu i le tetee atu i le maualuga o le toto maualuga, o le fualaau faasaina e fesoasoani i tagata gasegase i le fatu vaivai faifai pea, ma o se vaega o togafitiga muamua o se fatu fatu tuga.

I le iloiloga o le "Lisinopril Teva" o loʻo i ai faitioga o aʻafiaga i le foliga o le maualuga o le salu ma le foliga mai o le faʻafefe o le paʻu. Ae a le o lea, o lenei vailaʻau e fiafia i ai tagata faʻatau mo lona aoga ma taugofie.

Faʻasologa o foliga

5 mg, 10 mg, 20 mg tablets

E tasi le api e aofia ai

o le mea galue malosi o le lisinopril dihydrate 5.44 mg, 10.89 mg poo le 21.78 mg, e tutusa ma le lisinopril anhydrous 5 mg, 10 mg, 20 mg,

mea faʻapitoa: mannitol, calcium hydrogen phosphate dihydrate, sosolo o le sosolo, o le paʻu PB-24823, calsalmellose sodium, magnesium stearate.

O papa maa papaʻe, lapotopoto, biconvex, ma le notch i le tasi itu (mo se fua o le 5 mg).

O laumei e mama moli i lanu, lapotopoto, biconvex, ma se lamatia i le tasi itu (mo se vailaʻau e 10 mg).

O laumei e piniki, lapotopoto, biconvex ma le notch i le tasi itu (mo se vailaau e 20 mg).

Fale faʻamaloilo

O le maualuga o le faʻalauiloa i le plasma toto e oʻo atu i le 7 itula i le maea ai o le faʻafofoga tautala. E le afaina ai le fua o le absorption o le lisinopril. Lisinopril e le fusifusia i masini plasma. O le mea o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo e faʻaaogāina le tino e matua fesuisuiai ma e le suia e faʻaogaina i fatugaʻo. O le afa o le soifuaga lelei na 12.6 itula. O Lisinopril laasia le placenta.

O Lisinopril-Teva o se inhibitor o le angiotensin-liliu mai o le enzyme (pule o le ACE). O le taofiofi ACE e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le angiotensin II (faatasi ai ma le aafiaga o le vasoconstrictor) ma i le faaitiitia o le puleaina o aldosterone. O Lisinopril-Teva e poloka foi le gau o le bradykinin, o le peptide malosi vasodepressor.O le iʻuga, e faʻaitiitia ai le toto, taʻavale lautele, teteʻe ma le mamafa i luga o le fatu, faʻateleina le voluma, volumac output ma faʻaopoopoga le faapalepale myocardial i uta ma faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic. I tagata gasegase e faʻaleagaina ai le myocardial, Lisinopril-Teva, faʻatasi ai ma le kulimi, e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le gau o le ventricular poʻo le faaletonu o le fatu.

- le faʻavaivai o le fatu (i le avea o se vaega o faʻafitauli faʻapitoa ma togafitiga faʻamaʻi ma glycosides cardiac)

- gasegase o le myocardial i maʻi ma hemodynamics maualuluga e aunoa ma ni faailo o le gasegase.

Tosiga ma le pulega

Togafitiga e tatau ona amata i le 5 mg i aso uma i le taeao. O le fualaau tatau e tatau ona setiina i se auala e maua ai le lelei o le puleaina o le toto. O le vaeluaga o le dose e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 vaiaso. O le togafitiga masani o le tausiga o le 10-20 mg o le lisinopril 1 le taimi i le aso, ma o le maualuga o aso taitasi o le 40 mg 1 le taimi i le aso.

Lisinopril-Teva ua faatonuina i le faaopoopoina i le togafitiga o loo i ai nei ma togafitiga ma numera. Ole fua muamua ole 2.5 mg i le taeao. Ole fua ole tausiga e tatau ona faʻavaeina i laʻasaga ma le faateleina o le 2.5 mg ma se vaeluaga o le 2-4 vaiaso. Ole fua masani ole tausia ole 5-20 mg i aso taitasi. Aua le sili atu i le maualuga o le 35 mg o le lisinopril / aso.

O le gasegase o le myocardial i gasegase i hemodynamics mautu:

O togafitiga ma le lisinopril-Teva e mafai ona amata i totonu o le 24 itula ina ua uma le amataina o faailoga, e maua ai le hemodynamics mausali (toto toto maualuga e sili atu i le 100 mmHg, e aunoa ma ni faailo o le le toe faʻaleagaina), e faaopoopo atu i togafitiga faʻapitoa mo le fatu fatu (thrombolytic agents, acetylsalicylic acid, beta-blockers, suauʻu). Ole fua muamua ole 5 mg, pe a uma le 24 itula - isi 5 mg, pe a uma le 48 itula - 10 mg. Ona oʻo lea i le 10 mg o lisinopril 1 le taimi i le aso.

Tagata mamaʻi maualalo le toto o le toto (≤ 120 mm Hg) aʻo leʻi togafitiga poʻo le taimi muamua o le 3 aso talu ona faʻamaʻi le fatu e tatau ona maua ai le fua faʻasoifua maloloina o le 2.5 mg o le Lisinopril-Teva mo togafitiga. Afai e le itiiti ifo i le 90 mm Hg le mamafa o le tumutumu. Art. sili atu i le tasi le itula e tatau ona lafoaia lisinopril-Teva.

Togafitiga e tatau ona faaauau mo le ono vaiaso. Ole fua faʻatatau ole tausiga ile 5 mg i le aso. O tagata maʻi e iai faʻamaoniga o le toilalo o le fatu e tatau ona faaauau pea ona togafitia ma le lisinopril-Teva. O le vailaʻau e mafai ona tuʻu faʻatasi i le taimi e tasi ma le nitroglycerin (faʻapitoa pe i le foliga o se paʻu paʻu).

I le tulaga o le faʻaleagaina o le myocardial, e tatau ona tuʻuina atu le lisinopril i le faʻaopoopoga i le masani masani o togafitiga (faʻamalosi o le thrombolytic, acetylsalicylic acid, beta-blockers), e sili atu faatasi ma le palapala.

I tagata matutua, o le a tatau ona fetuunai le fua faatatau e tusa ai ma le maualuga o le creatinine (e iloilo ai le gaioiga), lea e fuafuaina e le Cockroft formula:

(140 - tausaga) × mamafa o le tino (kilokalama)

0.814 × concentric creatinine serum (μmol / L)

(Mo tamaitai, o le taunuuga e maua mai i lenei mamanu e tatau ona faateleina ile 0.85).

Faʻatonuga i tagata gasegase e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le toe galue (faʻamaonia le fatu 30 - 70 ml / min):

Ole fua muamua o le 2.5 mg i le taeao, o le tausiga ole 5-10 mg i le aso. Aua nei sili atu i le maualuga o le 20 mg o le lisinopril i le aso.

Lisinopril-Teva e mafai ona ave e tusa lava po oa taumafataga, ae ia lava le tele o le vai, 1 taimi i le aso, sili atu i le taimi e tasi.

Tafaoga faʻamalosi

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa ole laupepa Lisinopril-Teva ma:

- e mafai ona faʻaitiitia le lithium le manava o le lithium mai le tino, o le mea lea, e tatau ai le mataʻituina ma le faaeteete le faʻatupulaʻia o le lithium i le toto toto

- faʻataʻitaʻi, non-steroidal anti-inflammatory drugs (e fai ma faʻataʻitaʻiga, acetylsalicylic acid, indomethacin) - e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga faʻapitoa o lisinopril

- baclofen - e mafai ona faʻaleleia le malosi o le faʻaleagaina o le lisinopril-diuretics - e mafai ona faateleina le faʻaleagaina o le aafiaga o le lisinopril

- faʻasolosolo faʻamalolo-faʻamalolo (spironolactone, tiamteren poʻo amiloride) ma supalamanaia faateleina le aʻafiaga o hyperkalemia

- fualaau faʻasaina - e mafai ona faʻaleleia ai le malosi o le lisinopril

- mea faʻaletagata, fualaau oona, fualaau momoe - atonu o se toso malosi i le toto

- allopurinol, cytostatics, immunosuppressants, corticosteroids tino, procainamide - o le aʻafiaga o le faʻalauteleina o leukopene

- vailaʻau o le antidiabetic oral (sulfonylurea o meaola, biguanides) ma le inisalini - e mafai ona faʻapupulaina le faʻamalosia, aemaise lava i vaiaso muamua o togafitiga faʻatasi.

- ogaoga - e mafai ona faʻaleleia atili le faʻaleagaina

- faʻataʻitaʻi - faʻaitiitia le bioavailability ole lisinopril

- faʻafeiloaʻi - e mafai ona faʻamalosia le malosi faʻapitoa

- ava malosi - atonu o le tele o aʻafiaga o le ava malosi

- sodium chloride - o le faʻavaivaia o le aafiaga faʻaleagaina o le lisinopril ma le faʻaalia o faʻamaoniga o le toilalo o le fatu.

Faiga faʻapolopolo

O le vailaʻau o loʻo i totonu o pepa. Po o le a lava le maualuga, e maua i le oval biconvex foliga ma lanu paʻepaʻe. E i ai se tulaga lamatia i le tasi itu o fualaau, ma le isi o le togitogiga "LSN2.5 (5, 10, 20)".

O vaega o le faʻatinoga e faʻalagolago i luga o le faʻaogaina o le mea galue i le vailaʻau. E tusa lava po o le a le mea lenei, o le a faapipiiina ia laulau i totonu o se fasi pepa e 10 vaega. I se fua o le 2.5 mg, 3 ia papatusi o loʻo tuʻuina i totonu o le tasi pusa, 5 mg - 1 poʻo le 3 fasi vaega. Pills o le 10 ma le 20 mg o loʻo faʻatau atu i le 1, 2 poʻo le 3 paʻu i le pusa.

Faiga o vailaʻau

O Lisinopril e punitia le angiotensin-converging enzyme, lea o se mea e mafua ai le gau o le angiotensin I i le angiotensin II. O le iʻuga, ua faʻaitiitia le faʻasolosolo aldosterone ma le vateatea lautele, ma ua faateleina le prostaglandin gaosiga. O lenei aafiaga e mafua ai le faaitiitia o le toto, mamafa i pulmonary capillaries ma preload, o se faateleina i le minute o le tafe toto.

O le aveina o vailaau e faaleleia ai le toto i le musika o le ischemic muscle. O togafitiga uumi e mafai ona faʻaititia ai le hyperphophy o le myocardial. I tagata gasegase e le mautonu le fatu, o le a tupu le ola. Afai na afaina se fatu fatu faʻafuaseʻi, ae o le fatu o le fatu e leʻo faʻaalia i le tino, ona faʻagasolo malie lea o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

I aso muamua o le togafitiga, o le malosi faʻaleagaina o le fualaau faasaina e mataʻutia. E oʻo atu i le mausali i totonu o le 1-2 masina o le faʻaaogaina faifaipea o le fualaau faasaina.

E tatau ona manatua i nisi o faʻafitauli e mafai ona aʻafia ai mea tau vailaʻau o le vailaau faʻamaina:

  • faʻaitiitia o le faʻamaonia, absorption ma le bioavailability (16%) i le i ai o faaletonu masani o fatu,
  • faateleina i nisi o taimi le faʻateleina o le lisinopril i le plasma ma le le atoatoa,
  • 2 taimi sili atu le maualuga o plasma concentration i le matua,
  • 30% faʻaitiitia i le bioavailability ma le 50% faʻasalaga faasaga i le cirrhosis.

Faʻaiʻuga, faʻalavelave

Faʻafitauli matuia pe a ave Lisinopril-Teva e vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le taimi o faʻaaliga. O le tele lava o taimi, o le togafitiga faapena e tau atu ai i taunuuga nei:

  • manatu faʻapitoa,
  • faaitiitia le faaitiitia o le mamafa,
  • vaomalo, maʻi tiga,
  • tale
  • vili
  • manava manava
  • ua le atoatoa le aoga.

O le metotia e tatau ona filifilia e se fomaʻi. I le tulaga o se fomaʻi le saʻo pe filifilia poʻo le sili atu foi o le fua fautuaina, o le tele o itu e mafai ona mafai.

E masani lava, o le maualuga o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • paʻu mamafa mamafa
  • matagogo
  • vai-electrolyte le le atoatoa,
  • toe le manuia
  • vave le manava
  • paʻu
  • vavao
  • popolega
  • faateleina le faʻaleagaina
  • moe
  • bradycardia
  • tale
  • Tumau mimi
  • malosi
  • gasegase maualuga o mama.

E leai se vaifofo faapitoa mo le togafitia o le sologa lelei. E tatau ona fufulu le manava, ia faʻamautinoa le faʻaaogaina o le sola ma le gaogao. O togafitiga e aʻafia ai foʻi le puleaina o le saline. Afai o le bradycardia e teteʻe i togafitiga, faʻapipiʻi i le faʻapipiʻiina o se suauu paʻu. Faʻaaogā lelei le faʻamaʻi.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau, ava malosi

E mafai ona faʻaleleia le gaioiga o le lisinopril i togafitiga faʻasolosolo tutusa poʻo le faʻafoega o isi vailaʻau faʻasaina. Faʻaaoga vailaʻau vasodilators, barbiturates, tricyclic antidepressants, faʻataunuʻu o le calcium, β-blockers e mafai ona taʻitaʻia atu ai i se taunuuga talitutusa. O le itu faafeagai e matauina pe a tuufaatasi ma le acetylsalicylic acid, sympathomimetics, estrogens po o fualaau oona o se vaega e le o le steroidal anti-inflammatory group.

O le faʻatulagaga faʻapitoa o Lisinopril-Teva ma togafitiga o le paluga faʻamalolo ma le faʻasaoina o le potassium e mafua ai le hyperkalemia. Faʻatasi ma le inisalini poʻo se sui o le hypoglycemic e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia.

O le ava malosi po o fualaau oona ei ai le ethanol e faʻaleleia le aafiaga o le lisinopril.

Faʻafiafiaga ola, tulaga e teu ai

Teuina o le fualaau faasaina e tatau ona faia i se nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti i le vevela e le silia ma le 25 tikeri. Afai e ausia lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau i totonu o le 2 tausaga mai le aso na gaosia ai.

O le tau masani i le sapalai o le Lisinopril-Teva 2.5 mg poʻo le 5 mg o le 125 rubles. O le fualaau faasaina e 10 mg e tusa ma le 120 rubles mo le 20 fasi vaega ma le 135 rubles mo le 30 fasi vaega. O le 20 mg o fualaau o le a tau e tusa ma le 150 rupu mo 20 papa ma 190 rubles mo le 30 pills.

Ina ia faʻatau, e tatau ona e tuʻuina atu i le fomai tipitipi se faʻamalosaga mai se fomaʻi.

Lisinopril-Teva e tele ana faʻaoga. O ia mea uma e faʻavae i luga o se mea galue malosi - lisinopril. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • Aurolyza,
  • Diroton
  • Lulu
  • Vitopril
  • Lysoryl
  • Lizi Sandoz,
  • Zonixem
  • Lysinokol,
  • Lisopril
  • Dapril
  • Lysigamma
  • Scopril
  • Irumed
  • Lisighexal,
  • Solipril
  • Linotor.

Lisinopril-Teva e taofia ai le angiotensin-liliu mai o le enzyme, ma maua ai se aafiaga faigata. Ave le vailaau e tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi i totonu o le voluma faʻamaonia, pe a faʻapea e mafai ona sili atu le maualuga. Pe a tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau, e ono fesuisuiai le malosi o le aʻafiaga o le lisinopril.

Metotia ma faʻatinoga faʻaoga

O le fualaau faasaina Lisinopril-Teva e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le fuainumera o fualaau aina ma le tele o le vai. Ole fua ole aso e tutusa ma le papa e tasi, lea e tatau ona faʻaaogaina i le taimi o togafitiga i le aso ma i le taimi e tasi, e aunoa ma le amanaiaina o meaai. O le suʻega mo tagata maʻi taʻitasi e filifilia e le fomaʻi taʻitasi taʻitasi.

Tuua Lau Faamatalaga