Faʻafefea ona puipuia lipodystrophy

3/01/2014 · Faʻasaʻo · Faitau le faitau 2 min.

O le lauiloa lauiloa o le "cellulite" o lona uiga o mea e lua - o le lipodystrophy ma le phlegmon. Lipodystrophy o le "cell" e tasi lava lea "tutusa" tatou te tauivi ma le tele.

I se isi faaupuga, o lenei mea o se vailaau manaia e mafua mai i metamorphoses o loʻo i totonu o le gaʻo gaʻo. I lenei tulaga, o le paʻu e ufiufi i le ogaumu e pei o se moli paʻu. O le lakalo o se mumū o masini mūmū e mafua mai i purogenic microbes, streptococci, staphylococci, Pseudomonas aeruginosa, ma isi.

Sei o tatou auʻiliʻili i se auiliiliga o mea leaga e pei o le lipodystrophy ma ona uiga faapitoa.

O le a le lipodystrophy?

O le tele o taimi, o le faafitauli o le cellulite aemaise lava o tamaitai. E feteʻenaʻi ma le talitonuga lauiloa, o le cellulite e le o taimi uma e le lelei ai le lalelei - e masani lava o faʻamaoniga o faʻalavelave i le tino. Ole faʻaleagaina e masani lava ona tupu ona o mea sese, mea e le lelei i le tino o le tino, toto o le toto, pala, leai se gaioiga faaletino, ma ona o masani leaga (cigareti, ava, ma isi mea).

O tagata faapitoa e vaʻaia vaega taua e tolu o le cellulite: vai, vaivai, fibrous.

Soʻo suauʻu mama - adipose: i luga o le palpation - lalaga paʻu, e leai se tiga. O le tele o taimi, e aʻafia ai le manava, totoa, pulou, vae, lima. O le mafuaʻaga mo le faʻavaeina o sea ituaiga o le cellulite o le taumafa tele lea o taumafa gaʻo, mamafa.

Cellulite vai - tusitusi: pe a lagona - vaivai, localization - vae vaivai. O le mafuaʻaga o lenei ituaiga faʻamaʻi o le faatumauina o le tino i totonu o le tino, o le soliga o le tino o le tino.

O le faʻaletonu tiga o le fibrous. I le paʻi - o le paʻu o le tino e mamafa pe faigata foi i le lilac hue. I luga o le suʻega, o lenei laasaga e manino ona iloa - o sima gaʻo e pipii faʻatasi i le cellulose. I le avea ai o se tulafono, e faʻailoaina i luga o papa, tulivae poʻo tamaʻi mamoe.

Auala e togafitia

O se auala manino e manaʻomia e togafitia ai lipodystrophy. O togafitiga e taugata ma uumi, o lea e sili ai le vave taofia o le cellulite nai lo le togafitia mo se taimi umi. O le puipuia o se olaga malosi, taʻaloga. E aoga le aoaoina o le papa ma luga o vae. O le "lanu moli" e masani lava ona faia i nei vaega.

  • E tatau ona e pipii i se meaai. E le tatau i ulu o le tino ona ulu i totonu o paʻu fesoʻotaʻiga.
  • Inu ia le itiiti ifo i le 2.5 lita o le vai i le aso.
  • Aloese mai le tagofia o vailaau e maua ai hormones (hormones) poʻo le faia ma le faʻaeteete.
  • Faʻateleina le tafe toto i nofoaga faʻafitauli ma se eseesega o le vai, massage, ma le malosi.
  • O mea faigaluega faapitoa o le a fesoasoani e talepe le gaʻo ma aveese mai le tino. Ae aua le ave ese atu ia i latou!
  • O le paleni sodium-potassium e taua: afai ei ai le sili atu o le sodium i totonu o le tino, o lona uiga e le lava le potassium.

E tatau ona maitauina o le cellulite e leʻi leva ona mafaufauina o se mea le lelei. E tasi i le taimi latou te lei totogia tele le gauai atu ia te ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fafine faʻaipoʻa na faʻaalia i latou ata vali e tusitala taʻalo, e aunoa ma se faʻalavelave na mafatia mai le lipodystrophy. E oo lava i le 50 tausaga talu ai, lipodystrophy na taʻua ma le taua o le "mamples" ma e masani lava e le o se faafitauli faʻafitauli. I le taimi nei, o le "moli mūmū" e faʻanoanoa ai tamaitai o aso nei. O tagata uma o loʻo tauivi i se tauiviga e le gata e faasaga i le cellulite ma, faʻafetai i faʻalavelave tetele i le atunuʻu o le cosmetology, e tele le manuia.

Mafuaaga o mea tutupu

O se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le lipodystrophy o le faʻaaogaina tele o nila e faʻaaogaina ile inisalini, faʻatasi ma isi mafuaʻaga, e mafai ona taʻua ai le faʻalavelave tumau i le mea faʻapipiʻi ma se pulupulu "faʻafefete", lea e oʻo atu ai i le vevela tumau ma le fatuina o foci o le lipodystrophy.

O se suʻesuʻega faʻamaʻi a Europa i le faʻaaogaina o inisalini inisiua na faʻaalia ai o le lamatiaga o le tupu aʻe o le lipodystrophy ma le faʻaaoga pea o nila ua faateleina i le 31%. I le taimi lava e tasi, o taunuʻuga o se suʻesuʻega faʻatusatusa mai le GFK, na faia i le Russian Federation i le 2006, na maua ai e 46% o tagata maʻisuka i lo tatou atunuu e sui ai nila (tuʻuina) i luga o le tui insulin i le na o le tasi i le vaiaso! E masani lava o le atinaʻe o le lipodystrophy e afaina ai tagata mamaʻi i le ituaiga muamua o le maʻisuka, fafine ma tagata gasegase i le gaʻo.

Faʻaaliga o le lipodystrophy

O le Lipoatrophy o le faʻalauteleina lea o le paʻu i le nofoaga o iniseti o inisalini, e masani lava e ono masina poʻo le tausaga talu ona amata le inisalini togafitiga.

O le lipolypertrophy o se "paʻu" paʻu i totonu o le tino o loʻo maua i le toetoe o le afa o le maʻisuka e faʻaaoga ai le inisalini. I nisi o tulaga, e mafai ona faʻapena pe afaina.

Mo le iloaina o le lipolypertrophy, suʻesuʻega ma le palpation o nofoaga o inisalini tui e talafeagai, talu ai o nisi taimi e sili atu ona iloa le mai i le taimi e oso ai nai lo mata. O le paʻu maloloina e mafai ona faigofie ona siakiina, lea e le mafai ona afaina ai le lipolypertrophic. O le lipolypertrophy e tupu foi i le fausiaina faifai pea i le nofoaga lava e tasi o le pusi (pulu insulin).

O faʻamaumauga e maua ai le faʻamaonia o le sootaga i le va o le lipolypertrophy ma le faʻaaogaina o le inisalini ua tuai ma le mama, le leai o se suiga o nofoaga o iniseti, o le faʻaaogaina o se vaega faʻatapulaʻa o le paʻu mo le tuiina, faʻaaogaina pea o le vailaau faʻasaina i totonu o se tasi nofoaga, faʻapea foʻi ma le tele o faʻaaogaina o nila faʻala. Injections i le vaega o le lipohypertrophy e faʻaleleia ai lona mamafa. E taua le manatuaina o le injections i le vaega o le lipolypertrophy e mafai ona faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o le inisalini (faʻagesegese pe leai), lea e ono lamatia mo le faʻateleina o le pulea o le maʻisuka.

Lipodystrophy Puipuiga

Mo le taulimaina lelei o lipodystrophy, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono faigofie:

• Faʻaauau ona siakiina e le aunoa ia nofoaga o inisalini.

• Faʻaalia nei nofoaga i le fomaʻi poo le tausi maʻi (laʻititi - faʻatasi i le tausaga, lelei - i asiasiga taʻitasi).

• Aua le tui i totonu o vaega o le paʻu o le paʻu seia oʻo ina toe faʻafouina suiga faʻaleaga (o lenei faiga e mafai ona tumau mo le tele o masina ma tausaga).

• Faʻasolosolo taimi e fai ai tui.

I aso nei, o le auala aupito sili ona lelei i le tau faasaga i le tupu o le lipodystrophy e tatau ona aofia ai: le faʻaaogaina o le maualuga o le inisalini sauniuniga, suiga masani i vaega o le faʻamalositisi, faalauteleina o lau o loʻo i totonu, ma le musu e toe faʻaaogaina nila.

E faʻafefea ona sui isi nofoaga o tui

O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai, ina ia puipuia ai mea ola maloloina, e tatau ai i le faasolosolo ma le saʻo i vaega o inisiua. E tusa ai ma le tasi polokalame ma le faʻamaonia lelei, o le vaega o inisiua ua vaevaeina i le fa quadrants (vaega), pe a tatou talanoa e uiga i le pulu poʻo le sulu. Mo se vaiaso atoa, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo le tasi le mafiafia, i le vaiaso e sosoo ai - o le isi, ma isi mea, suia i latou i le faasologa o taimi. Faʻataʻitaʻi le fadrant e fai ma se mamao maualalo ile 1 cm mai le taimi muamua e aloese ai mai le manua lua.

Tatau ona manatua! A faʻafeiloaʻi i fomaʻi masani mai le lipodystrophic site, i le avea ai ma tulafono, e manaʻomia le faʻaleleia o le inisalini. E sui le suiga o le tagata ma e mafai ona fesuiaʻi tele, lea e masani ona faia ai fua o le kulukose toto ma feutagaiga faifaipea ma lau fomaʻi

Ma i le faaiuga, e tatau ona toe faamamafaina le taua o le aʻoaʻoga i le tomai agavaa o le inisalini tui, ona o le mafai ona faʻatino le inisalini e le itiiti ifo lona taua nai lo le mea na faʻalauiloa mai.

Ituaiga o lipodystrophy ma o latou foliga

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi nisi ituaiga o lenei maʻi.

  1. Gynoid lipodystrophy. O lenei ituaiga faʻamaʻi o le uiga lea o le feusuaiga a tamaitai. O le gaʻo e teuina faʻamalosi i nisi vaega - i luga o le manava, pulou ma papa. O le natura e maua mai ai le lagolago masani mo nei atinaʻe - o le septum, e aofia ai filatini. Ma o le faavae o le palakene, i le isi itu, o le estrogene. O le mea lea, o le teuina o cellulite e tuusaʻo saʻo lava i le estrogen production.
  2. Hepatic lipodystrophy. O se faʻamaʻi o se natura faʻaleagaina, e atiaʻe e faasaga i se talaaga o le gaʻo gaʻo gaʻo i le tino o le tagata. O le Hepatocytes e nafa ma le gau o lipids i le ate. Afai o se faaletonu e tupu i la latou galuega, o gaʻo gaʻo e suia ai hepatocytes, ma o loʻo faʻapipiʻiina foi mea e aofia ai le tino.
  3. Lipodystrophy pe a uma ona faia le inisiua. I lenei tulaga, suiga o le atrophic ma le hypertroph i le tino o meaola e tutupu i le mea na faia ai le injections. I le taimi lava e tasi, e aafia ai le paʻu. E tupu i se vaega laitiiti o le tino lea e masani ona faia.
  4. Inisalini lipodystrophy. Talu ai o le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le inisalini, o le paʻu ma le soʻo se mea e afaina ai le tino e aafia foi i le tulaga o le tele o inisiua. E tele taimi e matauina ai lenei ituaiga i fafine ma tamaiti nai lo alii. O faʻasolosolo faʻamaʻi e sili ona lauiloa.

O le a le lipodystrophy i le maʻisuka? O se tasi lenei o ona faafitauli sili ona matautia. Faatasi ai ma lenei faamai, o loo i ai le solia o le tuufaatasiga o hormones. O le mea lea, o le gaosiga o na vailaau e faʻatinoina ai le lagolago o le gaʻo ma e nafa ma le faʻamavaeina lelei ma le tufatufaina atu o gaʻo, e faʻalavelaveina foi.

O le iʻuga, suiga o le atrophic ma le hypertroph i gaʻo gaʻo ma le paʻu, aemaise lava pe a faʻapipiʻiina le inisalini. Ole togafitiga o lenei fomaʻi e matua faigata ma umi, aua e le mafai ona taofia le puleaina o le inisalini, ma e faigata ona toe faʻafoʻi le faʻasalaga faʻasolosolo faʻatasi ai ma se faʻafitauli.

I nisi tulaga, o le lipodystrophy o le maʻisuka e aliali mai i totonu o ni nai vaiaso talu ona amata le inisalini o le inisalini, o nisi taimi pe a mavae ni nai tausaga. I lenei tulaga, foliga o le faʻamaʻi, o le i ai o isi faʻamaʻi masani, o le soifuaga o le tagata maʻi e tele sona sao.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

I le taimi nei, o itu uma e aafia ai se faʻamaʻi e pei o le lipodystrophie e leʻi faʻamautuina. O aʻafiaga sili ona aʻafia e aofia ai:

  • Soʻo se faʻafitauli o le gasegase, e aofia ai le faʻasalaga,
  • Uiga leaga - ulaula tapaa ma le ava malosi,
  • Taumafa le lelei - le lava o mea e ola ai, le lelei o taumafa poo le taumafa,
  • Faʻaaogaina tele o sugary ma meaʻai gaʻo,
  • Giardiasis,
  • Togafitiga ma fualaau oona (fomaʻi),
  • Iniseti faʻamaʻi pipisi,
  • Faʻaleagaina o le tino, e aofia ai pe a faigaluega i totonu o faʻalavelave matautia poʻo le ola ai i se eria e leaga ai le siʻosiʻomaga.

Afai o le siama o le "lipipolofesa o le maʻisuka", o lona uiga, o le mafuaaga, ioe, o le faifai pea o le iniseti o le inisalini.

Togafitiga ma le puipuia o le maʻi

Aisea e taua tele ai le aua le amanaia le lipoatrophy i le maʻisuka ma ia togafitia i se taimi tatau? O meaola e afaina ai e faʻalavelave ai i le atoatoa o le inisalini pe a uma le tuiina. Ma o lenei mea e matua aʻafia ai le fua saʻo o le fualaau o le vailaʻau na maua i totonu o le tino.

O le mea aupito sili ona lamatia o le atinaʻeina o le faʻamalosia o le insulin - o se mea e le mafai e le tino ona tali atu i se tui o le inisalini. O faʻafitauli faapena e matauina i le 25% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O suiga i le paʻu e leaga tele. Nofoaga o iniseti e faʻaputuina ai le tele o siama gaʻo, pe afai e maua se faʻamaʻi iinei i le taimi o le iniseti poʻo le sone ua manuʻa, o le tulaga lamatia o le gaʻo ma le gangrene e matua maualuga, ma o le taunuuga o le togafitiga faifai pea o le maʻisuka vae ma le maʻi o le gaʻo.

O le togafitiga o nei taunuuga uma ma faʻafitauli e umi lava, o nisi taimi e le mafai. O le mea lea, o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma le maʻisuka e tatau ona faia. E aofia ai ma ia gaoioiga ma taualumaga:

  1. Faʻamālōlōina o mea taumafa - e taua tele le mataʻituina o meaʻai faʻavae ma ia le talepeina,
  2. Faʻamatalaga ma le inductometry - o le vasega e aofia ai le 10-15 sauniga, lea e faia i isi aso uma. Ona manaʻomia lea e taofi mo 2-3 masina, ma toe fai le kosi4
  3. Faʻamatalaga Taua: O le eletise e mafai ona ulu i totonu o le loloto e 10 centimita. O lona fesuiaiga e fesoasoani i le faaosofia o le tafe toto ma le toe faʻaleleia o le faʻaopoopoga o gaʻo gaʻo. E masani lava, o le suauʻu manogi o le hydrocortisone e faʻaaogaina i le paʻu - o lenei mea e saofaga i le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o masini e afaina.

E masani lava o nei fuataga e lava e aloese ai i le atinaʻe o le lipodystrophy mo se vaitaimi e ono masina i le lua tausaga.

Afai e mataʻituina le hepatic i le lipodystrophy o le maʻisuka, ona toe togafitia lea ma ia vailaʻau:

  1. Hepatoprotectors - Taua, Toto.
  2. Metabolism e faʻamalosi ai fualaau faasaina - methyluracil, methionini.
  3. Vitamini o vaega B, A ma E.
  4. Antispasmodics, pe'āfai o faitioga o le tiga ma le colic.
  5. I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o fualaau oona e aofia ai fuamini.

O le a le itiiti ifo ma le ono masina e toe faʻaleleia ai le ate. I le isi tausaga a le itiiti ifo i le lua tausaga, o le a tatau ona totogi le taulaiga tele i meaʻai, ave faʻamalosi o fualaau.

Tuua Lau Faamatalaga