Humalog - faatonuga mo le faʻaogaina, analog, iloiloga ma faʻamaloga (serial serial QuickPen ma se vaifofo poʻo le faʻamalolo o le Mix 25 ma le 50 inisalini) o se fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i tagata matutua, tamaiti ma aʻo maitaga

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Humalogist. Tuuina atu manatu mai tagata asiasi i luga o le saite - o tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Humalog ia latou faiga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o le Humalog i le i ai o mea faʻapitoa e faʻatulagaina. Faʻaoga mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 (inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma le le maʻisuka) i tagata matutua, tamaiti, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Humalogist - o le tutusa o le inisalini o le tagata, e ese mai i le itu i tua o le faasologa o le proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B. Pe a faatusatusa i sauniuniga o le inisalini pupuu, o le lyspro inisalini e iloagofie ai ma le mutaaga o le aafiaga, e mafua mai i le faateleina o le inu mai le nofoaga o se meaola ona o le faasaoina o le monomeric o le lyspro insulin molecules i le vaifofo. O le amataga o le gaioiga e 15 minute i le maea ai o le puleaina o le subcutaneous, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 0.5 itula ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula.

O le Humalog Mix o se DNA - faʻasologa o le inisalini o le tagata ma o se paluga sauniuni e aofia ai le lyspro inisalini (o se analog faʻataunuʻu o le inisalini o le tagata) ma le faʻamalolo o le insulin (leʻo-taimi ole inisalini).

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

Faʻavae

Lyspro inisalini + tagata e maua mai.

Pharmacokinetics

O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le nofoaga o inisiua (manava, ogavae, pusa), fualaau (voluma o inisalini tui), ma le maualuga o le inisalini i le sauniuniga. E tufatufaina faʻasalalau i totonu o masini. E le sopoia le pa puipui ma le susu i susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. Ua faʻamanuiaina e fatugaʻo - 30-80%.

Faailoga

  • ituaiga 1 o le maʻisuka (insulin-dependent), e aofia ai ma le le faapalepale i isi tui o le inisalini, ma le hyperglycemia mulimuli ane e le mafai ona faʻasaʻoina e isi tui insulin, teteʻe malosi ile inisalini (faʻaitiitia le faʻaleagaina o le inisalini i le lotoifale),
  • ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago): faatasi ai ma le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic oral, faapea foi ma le le atoatoa o le taumafa o isi inisalini sauniuniga, le faʻamaoniaina o le hyperglycemia postprandial, i taimi o gaioiga, faʻamaʻi pipisi.

Faʻasalaga Fomu

O se vaifofo mo le faʻaaogaina o le 100 IU i totonu o se penisini 3 ml ua faʻapipiʻi i totonu o le penisini QuickPen po o le pine pen.

Taofia mo le faʻapipiʻiina o le 100 IU i totonu o le 3 ml cartridge faʻatasi i totonu o le penisini QuickPen poo le syringe pen (Humalog Mix 25 ma le 50).

O isi ituaiga o fualaau oona, pe o ni papa poʻo ni capsules, e le o iai.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le metotia o le faʻaaoga

O loʻo faʻatulagaina taʻitasi taʻitasi. O le inisalini Lyspro e faia i se auala faʻafuaseʻi, i le intramuscularly poʻo le inosia 5-15 minute ao leʻi faia se taumafataga. O se tasi o fuataga e 40 iunite, o le sili atu e faatagaina i na o tulaga tulaga ese. Faatasi ai ma le monotherapy, o le Lulinpro inisalini e faʻaaluina 4-6 taimi i le aso, faʻatasi ai ma sauniuniga umi o insulin - 3 taimi i le aso.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi.

O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina o le Humalog Mix e faʻasaina.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

E tatau ona tui i totonu o le tauau, o le suilapalapa poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina. A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog, e tatau ona ave le tausiga e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o se ipu toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

Pe a faʻapipiʻi se kesi i totonu o se tui tui inisalini ma faʻapipiʻi se nila aʻo leʻi faia le pulega o le inisalini, e tatau ona matua mataʻituina faatonuga a le kamupanī o le tui inisalini.

Tulafono mo le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog Mix

Sauniuniga mo folasaga

I le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafefiloi le pulufana o le Humalog Mix i le va o alofilima mo le sefulu taimi ma lūlūina, liliu 180 ° ma faʻasefulu taimi e faʻasaʻo ai le inisalini seʻia oʻo ina foliga mai o se vai malulu pe susu. Lulu malosi, e pei o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le puao, lea e mafai ona faʻalavelave i le saʻo saʻo. Ina ia faʻafefiloi le faʻafefiloi, o loʻo i ai i totonu o le fagu kulupu se tamai fagu. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina pe afai o loʻo i ai ni meaʻai pe a uma ona faʻafefiloi.

Auala e faʻatonutonu ai fualaau faasaina

  1. Fufulu lima.
  2. Filifili se nofoaga mo tui.
  3. Taulimaina le paʻu ma se antiseptic i le initaneti (faʻapipiʻi, e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi).
  4. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
  5. Faʻamau le paʻu i le tosoina i luga poʻo le faʻasaoina o se lafu lapoa.
  6. Faʻaofi le iniseti i se mea faʻapitoa ma faia le tui e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
  7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.
  8. Faʻaaogaina le pulou puipui i fafo o le nila, faʻalelei le nila ma faʻaumatia.
  9. Tuu le pulou i luga o le peni.

Faʻamataʻuga itu

  • hypoglycemia (ogaoga o le hypoglycemia e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau ma, i tulaga tulaga ese, i le oti),
  • mūmū, fulafula, poʻo le tosoina i le nofoaga o tui (e masani lava ona mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso, i nisi tulaga o nei gaioiga e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootaʻi ma le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu e se fomaʻi poʻo se inisiua le talafeagai),
  • faʻataʻoto faʻamaʻi
  • faigata le manava
  • puupuu le manava
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • Tachycardia
  • faʻateleina le sosolo
  • Atinaʻe o le lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Contraindications

  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

Tina ma le lactation

I le taimi nei, e leai ni aʻafiaga e le manaomia o Lyspro insulin i le maʻitaga poo le tulaga o le tamaititi ma le pepe faatoa fanau mai ua faailoaina.

O le sini o le togafitiga o le insulin i le taimi o le maitaga o le faatumauina lea o le puleaina o le kulukose. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

Faatonuga faapitoa

O le auala o le pulega ua faamoemoe mo le faaaogaina o fua o le lyspro insulin e tatau ona matua matauina. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai sauniuniga o le inisalini vave o meaola i le insulin lispro, e ono manaomia le fetuunaiga o fualaau. O le fesiitaiga o tagata gasegase e mauaina le inisalini i se aso e sili atu i le 100 iunite mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi ua fautuaina ina ia faia i se falemaʻi.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma lagona faʻafitauli, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga gasegase (hormones thyroid, glucocorticoids, contraceptive oral, thiozide diuretics).

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaititia ma le toilalo ma / poʻo le ate, faatasi ai ma se faaitiitia o le aofaʻi o meaʻai i meaai, faatasi ai ma le faʻamalositino malosi, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga (hypoglycemic activity (inhibitors MAO, beta-blockers, sulfonamides).

Faʻasaʻoina o le hypoglycemia i se foliga e foliga maaleale e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o / m ma / poʻo le / / o le pulea o le glucagon poʻo le iv o le puleaina o le kulukose.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le aafiaga o le hypoglycemie o le Lyspro insulin e faʻaleleia e le MAO inhibitors, beta-blockers, sulfonamides, acarbose, ethanol (ava) ma vailaʻau oona.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le Lyspro insulin e faʻaititia e glucocorticosteroids (GCS), hormones thyroid, o faʻamatalaga e tautala ai, togafitiga thiazide, diazoxide, antidpressigators tricyclic.

Beta-blockers, clonidine, reserpine e mafai ona ufiufi ai le faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

Analogs o le fualaau faasaina Humalog

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Lyspro insulin
  • Humalog Mix 25,
  • Humalog Mix 50.

Analogs i le vaega o vailaʻau (insulin):

  • Faiga Faʻapitoa HM Penfill,
  • Failautusi MS,
  • B-Insulin S.Ts. Berlin Chemie,
  • Berlinsulin H 30/70 U-40,
  • Berlinsulin H 30/70 pen,
  • Berlinsulin N Basal U-40,
  • Berlinsulin N Basal Pen,
  • Berlinsulin N Normal U-40,
  • Berlinsulin N Normal Pen,
  • Taofi le inisalini C,
  • Isofan Insulin Ipu a le Lalolagi,
  • Iletin
  • Insulin Tape SPP,
  • Inisalini s
  • Malosiaga maualuga MK pork insulin,
  • Insuman Comb,
  • SPP Intral,
  • Ipu Ipu a le Lalolagi,
  • Combinsulin C
  • Mikstard 30 NM Penfill,
  • Monosuinsulin MK,
  • Monotard
  • Penisina,
  • Protafan HM Penfill,
  • Protafan MS,
  • Rinsulin
  • Ultratard NM,
  • Homolong 40,
  • Homorap 40,
  • Humulin.

Tuua Lau Faamatalaga