O le a le mea e iloa ai le i ai o le acetone i le urine aʻo maʻitaga?

O le acetone i le urine aʻo maua le maitaga e maua i le taimi o se suʻesuʻega faaopoopo. O lenei tuufaatasiga o se faailoga lea o maʻi e amataina i le tino, ma e mafai ona avea ma se faailoga o le le tumau ma le faʻaleagaina o faʻamaʻi. O le mea lea, ua faatonuina e le fomaʻi nisi faʻaopoopoga faʻataʻitaʻiga. Pe a aliali mai le acetone i le mimi, o le maʻi o le fafine ua maʻitaga e faʻaleagaina: o le aisa, vomiting, vaivaiga lautele, moe, le fia ai, ma le vevela. E masani ona i ai faʻamaoniga, e manaʻomia le falemaʻi.

E faʻapefea ona aliali mai le acetone i le faanatinati o fafine maʻitaga?

O le palatini o le fale mo mea uma i totonu o le tino o le tagata. I le le atoatoa, ua fausia ai le acetone. O faʻamaumauga e faʻafouina pea lava pea: o tuai tuai ma faʻaleagaina ua suia i mea fou. O le mea lea, i se vaega itiiti o le acetone o loʻo i ai pea i le tino, e masani ma faʻapitoa i le tino. O lenei mea e faʻavaivai i lalo ole lauolaola le ova e maua mai i le urine.

I le taimi o le maʻitaga, ona o le faʻaleagaina o le tino poʻo le meaʻai paleni, e mafai ona tupu le palatini tele. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le aofaʻi o acetone, lea e le mafai e le tino ona toe faʻaleagaina: o le pasia o le tino, e lafoina i le ate, ona sosoo ai lea ma fatugaʻo. I suʻesuʻega suʻesuʻega, o lenei tuufaatasiga o loʻo maua i le fulufulu ma le urine.

Mafuaʻaga o le acetone i le faʻavave

O le acetone i le urine aʻo maʻitaga e lua mafuaʻaga autu: faʻafitauli o meaʻai ma tulaga faʻaleagaina o lenei vaitau. O le tele lava o taimi, e maua ai le koniteina ona o se mea le talafeagai. O ituaiga autu o le le atoatoa o mea nei:

  1. Faʻatoʻa meaʻai. O le faʻaitiitia o le taumafaina o meaai e mafai ona taulai pe a faʻasaga se fafine i se meaʻai mo le paʻu o le mamafa, poʻo le fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi. I le tulaga mulimuli, o meaʻai lelei e le mafai ona mafua ona o le faʻaleagaina ma le faʻaauau.
  2. Faʻaopoopoga o meaola ma gaʻo. O lenei le mautonu e tupu mai i le masani ona faʻaaogaina o meaʻai falai ma iʻa, meaʻai susu ma meaʻai gaʻo, ma isi. I lenei tulaga, e leai se mea e gaʻo ai le tino ma e amata ona faʻamalolo le tino mai gaʻo.
  3. Gaʻo sili atu masini. A oʻo i le taumafataga i aso uma e sili atu ma le afa o calories e maua mai i gaʻo, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faateleina o le maualuga o acetone.
  4. Le lava o vai. O le acetone i le urine aʻo maʻitaga e mafai ona avea ma faailoga o le faʻamalolo. E masani lava ona atiae i le taimi o le taimi muamua o le toxicosis, faatasi ai ma le vomiting.

O foliga vaaia o le acetone i le urine e afua mai foi i le tele o faamaʻi: eclampsia, fiva, maʻi o le manava, afaina o le esophage, hypercatecholemia, mea e 'ai, ma le maʻisuka. Afai e masalomia soʻo se faʻamaʻi, e faatonuina e le fomaʻi nisi suʻega.

Aisea ua lamatia ai lenei tulaga?

O le gasegase i le faanatinati o tina maʻitaga, e tusa lava po o le a le mafuaaga, e matautia mo le tina ma le pepe. O lenei tino oona oona. O le tele o mea o loʻo i totonu o le tino e mafua ai se avega mo le ate - o se okeni e lua mo le lua, aemaise lava i taimi mulimuli.

O le isi lamatiaga e fesootaʻi ma le ono mafai ona atiae se faʻamaʻi faapitoa e mafua ai le faateleina o le maualuga o le acetone i le tino. O le tele o taimi o le maʻisuka maʻisuka. E mafai ona pasia pe a uma le fanau mai o le pepe pe liliu i le maʻisuka (o le tina ma le tamaititi o loo lamatia). Sili Atu e uiga i le maʻisuka faʻamalosi →

O faʻamaʻi uma faʻatasi ma foliga mai o le acetone i le urine e matautia i le taimi o le maitaga. O le mea lea, e tatau ona fuafua le mafuaʻaga o le solia i le vave e mafai ai ma amata togafitiga.

Faʻamatalaga o le acetone i le urine aʻo maʻitaga

O se suʻesuʻega faaopoopo o le mimiʻitaga maʻitaga mo le i ai o le acetone i totonu, ua faʻamaonia mo le le lelei o taunuuga o suʻega fuafuaina, faʻapea foʻi ma faitioga o le faʻaleagaina o le soifua maloloina, totogo, vaivaiga, taoto ma le vomiting. O le faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia i luga o se falemai poʻo se falemaʻi.

E mafai ona fuafua le i ai o le acetone i le urine i le fale. I le taimi nei i falemaʻi e mafai ona e maua ni suʻega faʻapitoa mo suʻega faʻamatalaga. Latou te fuafuaina le i ai o le acetone (agavaa) ma le maualuga o lona faʻatonuga (semi-quantitatively).

Mo suʻesuʻega, e sili atu le faʻaogaina o le faanatinati o le taeao. O pusa taʻitasi ma se seti o suʻega faʻasolosolo e tuʻuina mai ma faʻamatalaga auʻiliʻili pe faʻapefea ona faia le faʻatinoga.

Togafitiga togafitiga

Afai e maua e se fafine lana faanatinati aʻo maitaga, e manaʻomia togafitiga. Ina ia aveese lona soona mai le tino, e fautuaina le tina o loʻo faʻamoemoe e inu le tele o le malosi pe a mafai. Afai e tele naua le fesuiaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faasaga i se talaaga o le toxicosis, ona toe faʻaleleia lea o le paleni eletise e faʻaaoga ai fofo mo le toe faʻaleleia ole fofoga (Gastrolit, Maratonik, Regidron, ma isi).

E tatau ona e inu i se sipuni i le 3-5 minute, talu ai o se aofaiga tele e mafai ona osofaia ai le vomiting. Mo le toe faʻaleleia o meaʻai paleni a le tamaititi, o fafine ua maʻitaga o loʻo faʻamalamalamaina o laʻau ma vitamini ma kullukose.

A uma ona toe faʻaleleia paleni eletise, e tatau ona e tausisi i se meaʻai faapitoa. E faʻavae i luga o le faʻaaogaina o soupu o fualaau faisua, paluga ma sina vaega o le suauu, mea taumafa suamalie, masi, apu ma le kuka. O oloa gaosi susu e mafai ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga pe a uma le 3-4 aso. Taumafa e tatau ona vaevaega, 4-6 taimi i le aso i ni vaega laiti.

I taimi o togafitiga faʻapitoa, o le acetone i le urini e faasolosolo malie le faʻaitiitia ma mou atu atoa. Afai o lona i ai e mafua mai i soʻo se faʻamaʻi, ona togafitia lea o togafitiga e tutusa ma le fomaʻi talafeagai (fomai, fomai, fomaʻi, fomaʻi).

Puipuiga

O le acetone i le urine o fafine maʻitaga e mafai ona puipuia pe afai o le taimi e faʻamaonia ai ma togafitiga o faʻamaʻi tutusa e faʻatinoina. E taua le oʻo mai i faatalatalanoaga uma e faʻatonu e le fomaʻi-fomaʻi ma faia suʻega. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona vave lapatai le fomaʻi e uiga i le ogaoga o le vevela, faʻaitiitia o le soifua maloloina ma isi faʻafitauli. E sili atu i faʻailoga ma togafitiga o gestosis →

O le isi mea e puipuia ai o se mea paleni paleni taumafa. E tusa ma le afa o le faʻaogaina o calorie i aso taʻitasi (ae leai se isi) e tatau ona sau mai gaʻo: fualaau faisua, fualaʻau, pata ma falaoa. O le faʻaaogaina o selu ma falaoa paʻepaʻe e tatau ona faʻatapulaʻaina. O palatini ma gaʻo o le isi afa o le taumafataga (25% o le aofai o le kalori).

O meaʻai laiti-gaʻo ma oloa gaosi susu e fautuaina. O ipu e sili ona lelei o soupuni fuālaʻau, falaoamata mo le teuteu, fufuluina o fualaʻau faʻatasi ma aano o manufasi. E tatau foi ona e faʻaaogaina le tele o vaiinu, sili atu minerale, e aunoa ma le kesi.

Afai e maua le acetone i le urine aʻo maʻitaga, e tatau ona e iloa le mafuaaga. O lenei faʻapitoa e aliali mai i le tulaga o le ai o meaʻai, faʻapea foi ma nisi faʻamaʻi ma faʻafitauli e fesootaʻi ma le faagasologa o le fanauina o se tamaititi. I totonu o se falemaʻi, toe faʻaleleia galuega e le lelei, o le mea lea, i se tulaga lautele o le soifua lelei, e tatau ona malie i le falemaʻi.

O le a le masani masani o tino o acetone i le urine?

A o faagasolo le vaitaimi, e le tatau i le tina i le lumanaʻi ona i ai le acetone i le urine, e ui i lea, pei o tagata uma, e tusa lava po o le a le itupa ma le tulaga. O le masani o le faʻasalaga o tino o le acetone i le aso o le urine e tatau ona iai i le va o le 10-30 mg. Afai o se suʻega o le urine mo le acetone i le taimi o le maʻitaga e faʻaalia ai le 15-60 mg / dl, o lona uiga o loʻo i ai se togafitiga faʻaleagaina i le tino ma o se fafine i se tulaga manaia o le a manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi faʻapitoa.

Symptomatology

O a faailoga e taʻu mai ai uiga o le acetone i se fafine o loʻo faatalitali se pepe? E mafai ona e iloa o le maualuga o elemene o le carbonyl group i le tino ua faʻapupulaina i suiga leaga nei:

  • soona inu tele
  • naunau pea e inu,
  • vaivai ma vaivai,
  • vavao
  • tiga i le manava,
  • sosogi o le acetone mai le ooto,
  • masani ona tiga.
Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻafefea ona afaina ma o le a le uiga o le uluaʻi masina?

O le mafuaʻaga autu e mafua ai le faʻavave o le urine i le taimi o le maitaga muamua o le toxicosis. O lenei mea mataʻutia e mafua ona o le fesuisuiaʻi faifai pea, ma o le taunuuga lea e mafai ai ona faʻalavalaina le tino. E le gata i lea, o le toxicosis e aafia tele ai le manaʻo, e faʻaosofia ai se faʻafefe i meaʻai, o lona uiga o le maualalo o kalori o le a ulufale atu i le tino, o le le lava lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le acetone i le urine.

E masani lava, i le amataga o le maʻitaga, o loʻo i ai ni mea faapitoa o le tofo ma e fesootai ma lenei mea, o meaʻai a le tina o loʻo faʻamoemoe e maua ai suiga tetele. Faʻatasi, o nei mea uma e taʻitaʻia ai le le lava o le faʻapalaina o aʻafiaga ma gaʻo, faʻapea foʻi ma le le lava o le gaʻo ma le suiga i le suka o le toto. O se taunuuga, o le maualuga o le acetone e amata ona faateleina i le urine.

Faʻasologa o le taimi

O le iloa o tino o le acetone i le urine o fafine maʻitaga i taimi ua maeʻa, e sili atu ona lamatia nai lo le uluaʻi masina. I lenei tulaga, o mafuaʻaga o le acetone o le gase o le ate ma le maʻisuka ituaiga. Le lava le galue o le ate i vailaau faafomai ua faamatalaina o le gestosis. O le atinaʻeina o lenei maʻi e mafua ona o le faateleina o le toto, lea e masani lava mo le vaitaimi o le maʻitaga. I lenei itu, o le ate e amata ona galue i se tulaga sili atu ona lelei ma e le masani ona feagai ma le galuega. O se taunuuga, o nisi o elemene e le faʻavaivaia ma faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le acetone i le faʻavave. O se faʻafitauli e le masani ai o le maʻisuka faʻamaʻi. O lenei togafitiga e tupu i le vaitau o le fanauina o se tamaititi ma pasi pe a fanau le pepe. O faʻamaʻi uma lava e lamatia mo le tamaititi ma le tina, o le mea lea, latou te manaʻomia togafitiga talafeagai i taimi talafeagai.

Faʻaauau i le tolu tausaga

E masani lava, o le faateleina o le maualuga o le tino o le acetone i le urine e matauina i vaiaso mulimuli o le maitaga. O mafuaʻaga mo lona atinaʻe e tutusa lava - gestosis ma le maʻisuka o fafine maʻitaga, ae e foliga mai o le foliga mai o le acetone e mafai foi ona masani. O le mafuaaga autu o le fausiaina o tino o le ketone i le urine o le le paleni o meaai, o le solia o ia mea o mea fou fou ia o le tina o loo faatalitali, mo se faataitaiga, le tele o meaai o meaai mama ma gaʻo.

Togafitiga

O le maualuga o le acetone i le urine e matautia tele mo le tina faatalitali ma lana tama, o le mea lea, ina ia taofia ai ni faafitauli, e tatau ona amata togafitiga o lenei maʻi i le taimi. O se togafitiga togafitiga o loʻo faʻatatau e faʻatatau i le ogaoga o le faʻafitauli o le maʻi. Afai o le tulaga lautele o le fafine maʻitaga o loʻo mausali lelei, ona leai lea o se manaʻoga mo falemaʻi. Ona mafai lea ona e aveesea uiga o le faateleina o le acetone e ala i le fetuunaiga o le lisi ma le matauina o le puleaina o le ava.

O le tele o taimi, o le faateleina o le faʻasalaga o tino o le acetone i le urini e mafai ona faʻaalia ai le soli o le malepe o meaʻai gaʻo, o le mea lea o le a manaʻomia e se fafine i se tulaga ona suʻeina le toto mo le suka. Afai o le atinaʻe o le syndrome o le syndrome na mafua mai i le taimi muamua o le toxicosis ma le faʻafefeteina i le taeao, ona fautuaina lea o le tina faʻamoemoe e faateleina le tele o le vai faʻaalu i le aso. O le a aoga tele le inu o vaifofo faapitoa e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le paleni vai-electrolyte i le tino.

Afai i le vaitau o le avega o le pepe na feagai le fafine ma le acetone ma e faigata ona faʻatagaina lenei faʻamaʻi, ona manaʻomia lea ole falemaʻi. I totonu o le falemaʻi o se fafine maʻitaga, o fualaau oona e faʻaaogaina le pala, lea e faafaigofieina ai le faagasologa o le togafitiga ma toe faʻatumu le tele o le vai na leiloa e le tino. Afai o le fafine ua i ai le vomiting, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le sauniuniga o vailaau mo togafitiga "Cerucal", lea e faʻamamafa ai faʻamaoniga o le toxicosis ma puipuia ai le le atoatoa o le vai i totonu o le tino. Ina ia mafai ona faʻamaonia le saʻo togafitiga ma faʻaumatia le acetone i le urine, muamua, e tatau ona e iloa le mafuaaga autu o lona tupu. E naʻo se fomaʻi poto faapitoa e mafai ona faia lenei mea, o lea aua e te le manatu mamafa ma le amanaia le asiasi i le LCD.

Meaʻai maloloina

E tusa lava po o le a le mafuaaga mo le fausia o le acetone i le urine, o se fafine maʻitaga ua faatonuina se taumafataga faapitoa, lea, e faaopoopo i mea uma, o se puipuiga lelei tele foi o foliga o le acetoneemia. O le taumafa ma le acetone e faʻavae i luga o le paleni o meaʻai e faʻaumatia, talu ai ona o le le lava o mea gaʻo ma le tele o lipids ma proteins i le tino e faʻaosofia ai le atinaʻe o ketones i le diuresis. O le mea lea, o mea manogi, ulaula ma falai e le aofia mai meaai a le fafine maʻitaga, e faʻamalosi foi ona faʻaaogaina le mayonnaise ma le ketchup mai supermarkets.

O le tele o taumafa o meaʻai ma falaoamata, mo le sauniuniga o le falaoamata papaʻe na faʻaaogaina, e ono faʻaosoina ai le atinaʻe o le acetoneemia. E tatau ona e teena marinades, pickles, tea malosi, fualaau suamalie ma kofe. Nai lo lena, latou te aofia ai meaʻai e mauoa i "mea uumi" gaʻo, o lona uiga, oi latou e le o faʻapalaina mo se taimi umi ma maua ai le tele o le malosi. O nei meaʻai e aofia ai le sukalaisa, falaoamata o falaoamata atoa ma ituaiga uma o fatu fatu. O le faʻaaogaina o ia mea i le tele o aofaiga, e le gata e mafai ona e aloese mai le acetone i le urine, ae tumau foi le paleni o meaʻai i totonu o le tino ma faʻaleleia ai le gaioiga o le vaega o le digestive.

Mafuaaga o faʻalavelave

O le i ai o le acetone i le faanatinati o se fafine maʻitaga o se faʻamaoniga manino o faafitauli. E tatau ona iloa le mafuaʻaga o ona faʻaaliga, ma e ono iai nisi o latou, o lea o le ai ai se tali patino e naʻo se suʻesuʻega auiliili, e sili atu - i se falemai, i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. O mafuaaga taatele o le anomaly o mea nei:

  • toxicosis
  • maʻisuka maʻitaga
  • anaemia
  • maʻi ate
  • gasegase o le gastrointestinal,
  • anapogi po o meaʻai.

O le toxicosis e faʻaumatia ai se fafine, faʻaleagaina i le galala ma faʻaosoina le foliga mai o le acetone i le urine. O le isi mafuaaga matautia o lenei mea matautia o le maʻisuka faʻamaʻi ma le solia manino o le gaosiga o le gaʻo gaʻo e mafua mai i suiga faʻafefe. E mafai lava ona taofi pe a uma ona fanau, ae e mafai foi ona atiae i le maʻisuka "masani". E le gata i lea, e le gata i le tina, o loʻo aʻafia pea lenei faʻamaʻi i le pepe.

E seasea lava, ae o nei lamatiaga matautia e pei o le oncology e oo mai i le malamalama, o lenei faailoga e mafai foi ona o faatasi ma le manua o le faiʻai. Faʻateleina mafuaaga: faʻaleagaina o gaʻo ma mea manogi suamalie, faʻapea foʻi ma le matelaina ona o mea oona, poʻo "aʻoaʻoga" - ona o le fefe i le mauaina o le mamafa o le mamafa.

Suesuega o le urine mo acetone ma mea lamatia e ono tutupu

E faʻapefea ona fuafua le i ai o lenei mea leaga i le faalilolilo? E ala i le suʻesuʻeina o urine mo le acetone: e sili atu le faia o lenei mea i totonu o suʻesuʻega, ae e mafai foi ona e faʻaaoga muamua se suʻega faʻamalositino faigofie.

E tatau ona faia lenei mea, talu ai o le acetone o se vailaʻau matautia. O le mea e lelei ai, o le a le alu sao atu o ia i le tamaititi, o le a leai sona aʻafiaga leaga i lona atinaʻeina. Ae e mafai ona faʻaleagaina faʻafuaseʻi: o le auai o lenei aofia e masani lava o se faailoilo o se maʻi, o le faʻaitiitia o le soifua maloloina o le tina. Ma o soʻo se faʻafitauli o se fafine maʻitaga o le a mautinoa, i le tasi tikeri pe o le isi, faʻamalo i le tamaititi.

Ina ia mafai ona maua se ata faʻamaonia ma iloilo ma le faʻaeteete le tulaga o mea lamatia, na o se suʻega o le urine mo le acetone ma le suʻesuʻega e aʻafia ai e manaʻomia.O le vave ona maua mai o se faʻamaoniga patino o togafitiga ma ua lava le togafitiga, o le itiiti ifo o faafitauli o le a maua e tina ma pepe, ma o le vave foi ona toe malosi mai.

A e ui i lea, a maeʻa muamua le faaletonu i le taimi o le maʻitaga, e tatau ona e pulea lenei faailoilo: fuafuaga e suʻe suʻega ma faia suʻega avanoa i le fale mo uluai masalosaloga masalosalo, e pei o le vomiting, dizziness, leaga le tofo i le gutu, ma le i ai o se manogi manogi i le urine.

Taumafa ma togafitiga

Togafitiga ua na o se fomaʻi e faatonuina ai naʻo luga o le faavae o se suʻesuʻega maeʻaeʻa o talafaʻasolopito o falemaʻi ma suʻesuʻega ma isi faʻamaumauga. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu e te manaʻomia se suʻega toto mo le suka poʻo se faʻatautaia ultrasound e taofiofia ai maʻi faʻamaʻi ma isi faʻamalositiga.

O le gasegase o le acetone gasegase e sili atu ona foia i se falemai. Faatasi ai ma le toxicosis, o le a foliga mai e tatau ona faʻataʻitaʻiina i le folasia o vailaau faʻasaina. E tatau ona e inuina le tele o vai, ae i ni vaega, i ni tofo laʻititi, ina ia aloese mai le vomiting.

O meaai faapitoa e aoga mo le toe faʻaleleia: gaʻo, faʻatasi ai ma taimi masani i ni vaega laiti. O loʻo faʻamaonia mo soʻo se faʻapogai o le faafitauli o se fesoasoani i le faasaʻoina o le tulaga.

E le mafai ona e le faʻaeteete pe a e iloa le acetone i le urine. E taua tele le faailoaina o le mafuaʻaga o le vavae ese mai le masani ma faʻamaonia lona faʻamaʻiina e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi. E naʻo le auala lenei e mafai ona alofia ai faʻafitauli mo le lumanaʻi o le lumanai ma aʻafiaga leaga mo le pepe e puipuia.

Le faʻavaeina o le acetone i le tino

O le acetone e amata ona fausia i totonu o le tino ona o le mea moni o le polotini e le mafai ona malepe atoa. O le tino o le tagata e masani ona aofia ai ketones, ae i ni vaega laiti ma e le lamatia ai le ola maloloina. I le faʻaopoopoga, o tino o le ketone e faʻapitoa i le physiologically mo soʻo se tino, aemaise le fafine i le taimi o le maitaga.

I le taimi o le maitaga, ona o le solia o le faiga o metabolic processes, o le polotini e mafai ona amata ona malepe i totonu o mole mole tetele, lea e mulimuli ane lamatia ai le fafine i le i ai o le acetone i le tino, aemaise lava i le urine, lea e aveesea ai mai le tino. E le mafai e le tino ona faʻafefeteina, o le mea lea e ala mai i le fua o meaʻai e ulu atu i le ate, ona oʻo ai lea i fatugaʻo.

O mafuaaga mo le maualuga o mea o tino o le ketone

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafai ona oʻo atu ai i le i ai o ketones i le urine, ae o se tasi o mea sili ona taatele o le faʻalauteleina o le toxicosis. I le taimi o le vevela, e masani lava ona lagona e se fafine le nausea, lea e mafai ona o mai faatasi ma le vomiting. O le vomiting lea e faʻamaʻavave ai, o se taunuuga o lenei mea, o le tino ua amata ona faʻaputuina ia lava - ketones.

E le gata i lea, ua talitonu tagata popoto e mafai ona faʻaalia tino o le ketone i le tino o le fafine, ona o le mea moni o lona tino e leai sona taimi e faʻafetaui ai le avega o loʻo aliali mai i se "taimi fiafia". E tele taimi e toe faʻaleleia ai le tino o le fafine ma ona totoga uma i le uluaʻi masina, ae afai e le tupu lenei mea, ona oʻo lea i se tulaga e lamatia ai le i ai o le acetone i le urine ma e masani lava i le taimi atoa o le maʻitaga.

  1. Toxicosis i le vave maʻitaga.
  2. Meaʻai le lelei (sili atu o meaʻai gaʻo i le taumafa poʻo se tele o mea inu gaʻo).
  3. Le faʻatagaina atoa o meaai poʻo se meaai malosi. I le taimi o le maitaga, e toʻatele e amata vave ona maua le mamafa, ma aloese ai i lenei mea, latou te amata nofo i luga o taumafataga mama, ma latou le iloa ai latou te afaina ai o latou soifua maloloina ma le pepe.
  4. Eclampsia o se ituaiga tuai o le toxicosis lea e tupu i nisi o tamaitai i le kuata mulimuli. O ia ituaiga o gasegase e matua lamatia tele mo le ola o le tamaititi, ae o lona tina foi, e ono mafai ona faateleina le mamafa ma le osofaia o tagata. I nisi tulaga, e faʻamaonia e tagata tomai faapitoa se fafine maʻitaga ma albuminuria.
  5. Anemia poo le anemia. Ole maualalo o le hemoglobin ma le leai o sela mumu. E sau faatasi ma le paʻu paʻu, o le vevela poʻo le ulu.
  6. O le maʻi suka.
  7. O le faʻamalalaina (ona o le fiva poʻo le SARS)
  8. Faʻasologa o meaola.
  9. Faʻailoga ma maʻi o le ate.
  10. Iʻa nei na manua le fatu.

O aʻafiaga o ketonuria

O le i ai o mea matautia e matautia, mo le soifua maloloina o le fafine ma lana pepe. O tino o Ketone i le urine e fesoʻotai i se tasi o ituaiga o mea leaga faʻaleagaina i le tino. O lona faʻateleina e malosi lona aʻafiaga i le gaioiga o le ate, i le vaitau o le taimi e galue ai le okeni mo le lua (tina ma le pepe).

E le gata i lea, o tino o le ketone e mafai ona mafua ai le maʻisuka faʻamaʻi. O se faʻamaʻi lea e mafai ona alu ese pe a uma le pepe fanau vave a le pepe pe pasi ile ituaiga o maʻisuka ituaiga (maʻisuka-faalagolago). O le tina ma le tamaititi e mafai ona gafatia i le atinae. O le mea lea, e taua tele le mataʻituina ma suʻe suʻega taimi ao maitaga.

O a suʻega e manaʻomia ona ave

O se iloiloga aoao o le urini aʻo maʻitaga o se tasi o mea taatele. Talu ai ona o lona lanu po o le manogi e mafai ona faʻaalia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo tutupu i totonu o le tino ao faagasolo lenei vaitaimi.

Afai na iloa le acetone ia le itiiti ifo ma le tasi i le mimiti a se fafine maʻitaga, ona mafai lea ona toe faia i le sili atu i le tasi. O le mea lea, e tatau i se fafine ona suʻeina e le aunoa ia suʻega faʻataʻitaʻi e fuafua ai ketones. E le gata i lea, o le siitaga e mafai ona fuafuaina i le fale e ala i suʻega mo le i ai o tino ketone. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau ni suʻega mo le fuafuaina o le maualuga o le acetone i le urine i le kiosk falemaʻi. I fafo, latou te faamanatu atu i tagata uma o suʻega o le maitaga lauiloa, o le suʻesuʻega e tutusa lelei ma latou.

E le gata i lea, e tatau i se fafine maʻitaga ona ave:

  • suesuega lautele o le toto
  • toto mo ketones,
  • kolisi suka.

E faʻafefea ona faʻaititia le maualuga o le acetone i totonu o le uila

O le mataupu faavae o togafitiga ma le faʻaitiitia o le maualuga o le acetone i totonu o le toto e faʻatatau tonu lava i le mafuaʻaga na mafua ai ona maua na taunuuga.

Afai ei ai le acetone i le urine i le lona tolu o masina o le maʻitaga, lea e ono taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka faʻamaʻi, ona faʻatulagaina lea o le fafine maʻitaga muamua le taumafataga ma le meaai talafeagai.

E tatau ona faʻaesea mai au meaʻai:

  • Fale faʻafiafia
  • sukalati
  • mea inu gaʻo, sili ona suamalie,
  • oloa faʻapipiʻi
  • ituaiga gaʻo o le sisi,
  • oloa susu
  • e le fautuaina e 'ai le tele o fuamoa,
  • falaoa falai ma iʻa.

I le faaopoopo atu i lenei mea, ua fautuaina e faʻafaigofie e le fafine maʻitaga le faʻaaogaina o meaai, e tatau ona aofia ai le le itiiti ifo i le 5-6 faʻasalaga i le aso atoa. E tatau ona totogia faapitoa le faʻaaogaina o vai. Afai e le maua e le fafine le edema, ona i ai lea i lenei tulaga e tatau ona ia inuina le itiiti ifo i le 2 lita o le vai mama i le aso (e le aofia ai le lauti, soupeti poʻo isi meainu).

Afai o tino o le ketone i le urine e foliga mai ona o le i ai o le maʻisuka, o lona uiga o fafine maʻitaga ua faʻamaonia fualaau oona e maualalo ai le maualuga o le toto, ma ua amata foi le togafitiga o le insulin.

I le faʻaopoopoga, e mafai e tagata atiapi ona faʻaitiitia le maualuga o tino o le ketone:

Afai e le pa'ū le acetone i le tino mo se taimi umi, ona mafai lea e le fomaʻi ona faʻamatalaina se afaina ogaoga o saline poʻo le vaifofo a Regidron, lea e faapaleni ai le paleni o le vai, ma aveesea ai le mea leaga mai le tino.

Puipuiga o le tupu mai o le acetone i le urine poʻo le toto o se fafine maʻitaga e aofia ai:

  • siaki masani i lau fomaʻi,
  • faʻapipiʻi taimi o faʻataʻitaʻiga talafeagai (e pei ona faatonuina e le fomaʻi),
  • paleni paleni taumafa, e aofia ai le faʻaaoga i le tutusa tutusa o gaʻo, proteins, carbohydrates, faʻapea foʻi ma vitamini maloloina (fualaau aina ma fualaʻau mo le vaitau),
  • tuʻuina atu masani leaga (ava malosi, ulaula),
  • faaitiitia le taumafaina o meaʻai gaʻo ma falai.

E tusa lava pe laʻititi le siʻitia o le acetone i le faanatinati a se fafine maʻitaga atonu e taʻu mai ituaiga eseese o faʻafitauli i totonu o lona tino, o le mafuaʻaga e tatau ona faʻamautuina i se taimi puupuu lava. Ma o le fafine maʻitaga e leai ni tino o le ketone, e tatau ona mulimuli i faatonuga uma ma fautuaga a lana fomaʻi, o le a mafai ai ona tumau ma le saogalemu ma fanau mai se pepe soifua maloloina.

O le a le uiga o le acetone i le urine i le taimi o le maitaga

O le Protein o se elemene taua tele mo tagata. O le vailaau o le mea faavae lea o le fausaga o sela o okeni, masini. Afai o le palatini, o gaʻo e le faʻamavae atoa, ona oʻo mai ai lea o tino o le tino. O siama i totonu o le tino e faafouina pea lava pea, o tino o le ketone i le urine o loo i ai i se aofaiga le taua, o le mea lea e talanoa ai fomai e uiga i le masani o le tino. O le tino o le ketone ua vaevaeina i lalo mole molemoa, faasolosolosolo malie malie ma faʻamalosi.

Afai i lalo ole aʻafiaga o fafo ma totonu o le mea e le faʻavaivaia ai palatini, o le maualuga o le acetone i le urine a se fafine maʻitaga e faʻaateleina le vave. O le urinary system e le mafai ona aveesea mai le tino. O le mea lea, i le faʻataʻitaʻiga, o le faateleina o le acetone e mafai ona vaaia. O lenei tulaga faʻaleagaina e taua o le acetonuria.

O le masani o le acetone i le urine aʻo maʻitaga e eseese i le va o le 10-37 mg.

Afai e siitia le faailoga i le 15-50 ml, ona fautua mai lea e le fomai le atinaʻe o le mumū i le tina faatalitali. O le tulaga e manaomia vave togafitiga faafomai.

O nai mea laiti ua maua i le maea ai o le suʻeina o se suʻega urine.

Mafuaaga o le faateleina o le urinary acetone i le maitaga

O mafuaʻaga e mafua ai ona aliali mai le acetone i le manava i le maʻitaga e na o le lua:

  • le lelei
  • faamai o totoga i totonu.

O le tele lava o taimi, e suʻesuʻeina e fomaʻi se faʻalauteleina o mea o le acetone ona o filifiliga le talafeagai o le lisi o aso taʻitasi:

Mafuaʻaga

Faʻamatalaga

Le leai o vitamini, elemene elemeneAʻo faagasolo le taimi o le faʻataʻitaʻiga, o le tina faʻamoemoe e faʻamapulaʻaina o ia lava i meaʻai, ina ia le soona mamafa le mamafa. O le tino e leai ni elemene, vitamini, lea e atagia mai i le faateleina o tino o le ketone i le urine.

O le isi mafuaaga o le faateleina o le acetone i le maʻisaga maʻitaga o le toxicosis. E lagona e se fafine le fesuisuiai o meaʻai, ma o le manao mo le feʻaveaʻi faifai pea e mafua ai le faʻalalauina, o le faateleina o le acetone in urine Gaʻo sili atu masiniAfai o le gaʻo gaʻo e sili atu i le taumafataga, ona oʻo lea i le lamatiaga o le faateleina o le acetone i le urine o se fafine maʻitaga Fatisi oona, PuluE tulaʻi mai ona o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai falai, meaʻai susu, oloa gaosi. O le aofai o suauu i totonu o le tino o loʻo faʻaitiitia, o le tino e faʻasaʻo le malosi mai gaʻo Le lava o vaiO Keteturia atonu o se faailoga o le faʻamaʻaloga. Faʻatasi ma le toxicosis ma o loʻo aʻafia ma le vomiting.

O fomaʻi e vaʻaia se vaega o faʻamaʻi e mafua ai le faateleina o le mea o loʻo maua i le acetone i le urine:

  • Eclampsia.
  • O le maʻi suka.
  • Cancer o le manava.
  • Meaʻai oona.
  • Pancreatic maʻi.
  • Esophageal stenosis.
  • Faʻaleagaina o le ate.
  • Gesational diabetes.
  • O le faʻafefeteina o le fulufulu vevela.
  • Faʻaleagaina o le metabolism.

Afai e masalomia se faamai, e faatonuina e le fomai se suega faaopoopo i le fafine.

Faʻaaliga faʻapitoa o le acetone i le urine aʻo maʻitaga

Faatasi ai ma le faateleina o le acetone i le tino, ua afaina ai se fafine maʻitaga i ni mea le lelei:

  1. Telefoni sili atu.
  2. Tesea
  3. Faateleina le galala.
  4. Vaivai
  5. Paʻu i totonu o le fale.
  6. Migraine
  7. Laʻau o le acetone mai le vaʻa tautala.
  8. Naua ma vili.

Afai e aliali mai ni uiga le lelei i le taimi o le maitaga, e tatau ona e alu loa i se fomaʻi e faʻamaonia ma amata le togafitiga togafitiga.

I le uluaʻi masina o le maitaga, o tino o le ketone i le urine e mafai ona faʻaititia ona o le faʻamaʻi. O le tagata gasegase e masani ona fesuiaʻi, e mafua ai ona faʻamaʻa. E le gata i lea, o le vave toxicosis e aʻafia ai le manava o le tina o loʻo faʻamoemoe, ma mafua ai ona faʻafefe i meaai. E le maua e le tino se aofaiga o vitamini ma minerale, o se taunuuga, o le acetonuria e atiina ae.

Afai o siama o le acetone na maua i le lona lua o masina o le maitaga, ona mafai lea ona iloa ai le maʻisuka maʻisaga. E mafua ona o le faateleina o le maualuga o le toto, o le masani lea mo se fafine maʻitaga. E galue malosi le ate, o elemene e le o ese mai le tino, ma o tino o le ketone e maua i se tauimasui. O le maʻisuka e pasia pe a fanau mai e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi.

Acetonuria i vaiaso mulimuli o le faʻataʻitaʻiga e fesootaʻi ma le maʻisuka i fafine maʻitaga. Ae ui i lea, ua fai mai fomaʻi e faapea o le i ai o tino o le ketone i le urine aʻo maʻitaga o le tino. E mafua lenei mea ona o le fiafia fou o fafine: o le taumafaina o le tele o meaʻai gaʻo.

Acetonuria i totonu o fafine maitaga o se tulaga e manaʻomia vave faʻaleleia. O le maualuga o mea o le acetone e afaina ai le pepe e leʻi fananau mai, ae ua lamatia ai foi le ola maloloina o le fafine.

Urine Acetone i le ulugalii

O le mafuaaga sili ona taatele o le acetone e taua o le faʻamaʻavaia, lea e mafua mai i le toxicosis i le amataga. Ma o le mea masani lenei mo se fafine maʻitaga. Ae o lea e taua tele le tusia o se laina i le va o taunuuga o le toxicosis ma se tulaga maʻi faʻaleagaina, lea e manaʻomia ai togafitiga.

O le tele o taimi i le uluaʻi tausaga muamua, o fafine uma ua maitaga e maua le malale, gasegase ma le fulufulu, ae o lenei tulaga e vave ona mou atu ma e le pine ae le afaina ai le fafine. Afai e te taitaia se olaga sologa lelei ('ai le mea saʻo, ia lava le moe), ona leai lea o se mafuaaga e popole ai, ona e vave lava ona toe faʻafoʻi vave ia suʻega ma kilia le ketones pe a mavae ni nai aso.

E tatau ona popole pe afai e le muta le vili, ma o le fafine o loʻo siiina le pepe e le maua le avanoa e 'ai ma taʻitaʻia ai se olaga masani. I se tulaga faapea, o le faateleina o mea o le acetone i le urine o le a faailoa mai ai le faamalolo, lea e ono afaina tele ai le atinae o le maitaga.

Afai o le sili atu o le ketone ua fuafuaina mo se taimi umi lava, o lona uiga o lenei mea o loʻo taua ai le inosia tele o le tino ma le fomaʻi, lea e mafua ai maʻi tuga.

Urine Acetone i le Tausaga Lē Faaipoipo

Afai e maua le sili atu o le acetone i le urine i se aso mulimuli ane, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tolu piliona, atonu o le talanoaga e uiga i se faʻalavelave matautia - gestosis. O faʻamaʻiga o lenei faʻamaʻi e tele, e aofia ai le i ai o le acetone i le urine. I lenei tulaga, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi.

Ae o le toxicosis ma le gestosis e le na o mafuaaga ia e mafai ona faaosofia ai le foliga mai o le acetone i le urine.

O le siʻitia o lenei tau e mafai ona aʻafia i:

  • mea le talafeagai ma le le paleni meaʻai, pe a tele le palatini ma gaʻo i meaʻai, ae e leai lava se mea e gaosi ai meaʻai,
  • o loʻo i ai le soliga o tulafono faatonutonu,
  • o se taunuuga o le malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaau faʻafuaseʻi o viral respiratory, o le galala e mafai ona tupu, lea e mafua ai le faateleina o le acetone,
  • o le atinaʻega o gaioiga e faʻaleagaina i le masani ai o le ate,
  • anaemia.

I soʻo se tulaga, afai o le ketone excess body e maua i le urine aʻo maʻitaga, ona avea lea o se faailoilo mo le faʻamaonia o le mafuaʻaga ma togafitiga faʻapitoa.

E i ai se mea e lamatia ai le acetone i le urine?

E pei ona manino, o le ketonuria o se fafine i le taimi o le maitaga e lamatia tele ai le tina faʻamoemoe ma lana tama. O le maualuga o mea o ketones o loʻo faʻaalia ai se maualuga maualuga i luga o le ate, aua o lenei tino e galue faʻalua mo le lua.

O le isi tulaga lamatia o loʻo feagai ma se tamaʻitaʻi ma ia faʻataʻitaʻiga o le auʻiliʻiliga o le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga, e pei o le maʻisuka faʻamama. A maeʻa le pepe, e mafai ona pasi le maʻi e aunoa ma se siaki, ae mafai ona tupu i le maʻisuka tumau. I le taimi lava e tasi, o le faʻamaʻi e le gata o le tina, ae o lana tama foi.

O faʻamaʻi uma lava e mafai ona faia i le taimi o le gaioiga ona o le i ai o le acetone i le urini e manaʻomia vave togafitiga.

Faʻailoga

E taua le taua i le taimi lava lena o lena ketonuria laitiiti ma le gaioiga ma le toxicosis o se tulaga masani, lea e alu ese atu ao toe malosi. E mafai ona matauina faʻasalaga pe afai e te faia e le aunoa ni suʻega. O le tele o le acetone e mafai ona taʻu mai se manogi tatau. Faʻatasi pea ma le mataʻituina o suiga i faʻamatalaga, o le a mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina togafitiga talafeagai.

O le aofaʻi o le ketone e faʻamoemoeina e le suʻega falesuesue. O le tele o lenei vaega e fuaina i le mmol / l poʻo le mg / dl.

Sueina o tino o le ketone i le fale

O le suʻesuʻega o le mimilo i le taimi o le maitaga mo le i ai o le acetone e mafai ona faia i le fale. E i ai faʻamatalaga faʻavae faapitoa mo lenei mea. O se faʻamaumauga o tau o loʻo faʻapipiʻiina i le suʻega o le suʻega e fesoasoani e malamalama ai i le anotone content.

Ona o le agavaʻa o ia ituaiga suʻega, e mafai e se fafine maʻitaga ona suʻeina faʻatasi le urine vave mo le 13 sikola.

  • pe a fai o le suʻega na faʻaalia 1+, ona faʻaalia lea o se masaniga masani o ketones (0.5 - 3.0 mg / dl),
  • o se faailo o le 2+ o loo faailoa mai ai le i ai o ketones i se mea maualalo (e oʻo atu i le 7 mg / dl). O lenei tulaga e mafai ona mafua ai le vevela o le banal, faapea foi ma se meaai le paleni,
  • o se faailoga o le 3+ o loo faailoa mai ai le i ai o le ketone, lea e masani lava ona tupu i le matelaina faifai pea (ketone content of about 30 mg / dl),
  • o se faailo e uiga i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga e 4+, lea e faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o acetone (pe a ma le 80 mg / dl).

I le filifili ai e suʻesuʻe le acetone i le urine, e tatau ona e manatua o le auʻiliʻiliga e faia faʻapitoa i le taeao. E taua foi le le aofia ai le ulu atu i le auiliiliga o hormones sex. Mo lenei mea, ua tapunia le faitotoa o le vaʻai ma se paʻu lima.

Afai o le tusitusiga ile fale na faʻaalia ai le tele o ketones, ona tatau loa lea ona e alu i le fomaʻi e taitaia se suʻega suesue. O le fomai, faafetai i lona poto masani ma lona malamalama, o le a ia iloiloina le tulaga moni o mea, ma afai e tatau ai, ia faatonu togafitiga.

Faʻatau togafitiga

Po o le a lava le mafuaʻaga, o le i ai o le acetone e mafua, muamua lava, e manaʻomia le fomaʻi e iloa le mafuaʻaga moni o lenei tulaga. O le faʻamatalaga saʻo lea o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le faafitauli, o lea ia aua le amanaia asiasiga masani i le fomaʻi.

Afai ole togafitiga e togafitiga i le falemaʻi, ona faʻaaogaina lea o fualaʻau ma fofo fofo. A maeʻa ona e aloese mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le fetuunaiga o meaʻai ma le lelei o mea taumafa e taua tele.

Ina ia aloese mai le vomiting ma le toxicosis, e taua le 'ai e le gata i le saʻo, ae tele taimi e maua ai ni vaega laiti.

Afai o le gestosis ua avea ma mafuaaga o le acetone i le urine, ona togafitia lea o togafitiga faafomaʻi e faaosofia ai le ate. Ae, afai ei ai se faʻamaoniga o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga, ona faʻasolo mai ai lea o fualaau faasaina e faʻamautu ai le gaioiga o le endocrin system.

Fautuaina Meaʻai

E pei ona maitauina, o le tele lava o le faasaʻoina o meaʻai e mafai ona faʻaleleia le tulaga o se tina maʻitaga. O mafuaaga o lenei tulaga e mafai ona avea ma faafitauli eseese. Ma e naʻo le maeʻa ona e sailia le mafuaaga moni, e mafai ona e faʻasalaina saʻo le lisi. Ae e le o lona uiga e tatau ona e faʻatali mo suʻega le lelei e amata ai ona 'ai saʻo, aua o se paleni taumafa o le a sili atu le puipuia o le tupu o le acetone faateleina i suʻega.

O le faateleina o tino o le ketone e masani lava ona tupu mai i le tele o le gaʻo ma le polotini ma le leai o ni gaʻo.

I lenei tulaga, e tatau ona aveese vaega nei mai le meaai a le fafine:

  • falai pe ulaula
  • falaoamata falaoamata papaʻe,
  • palu ma vasa eseese,
  • mayonnaise
  • ketchups mo gaosiga o fale gaosi oloa,
  • kofe, tea malosi,
  • fualaau suamalie.

Ina ia fesoasoani i le faatumauina o le paleni o meaʻai ma faʻalauteleina le gaosiga o le gaosite o le a fesoasoani i meaʻai nei e faigofie ona faʻaopopo i taumafa i aso taitasi:

  • lanu enaena
  • falaoamata o falaoamata atoatoa o falaoamata,
  • ituaiga uma o cereals.

E tatau ona aofia ai le tele o gaʻo meaʻai i au meaʻai.

O le tausisia o nei tulafono uma e mautinoa ai le vave faʻaaogaina o le tele o le aofaʻiga o acetone.

O mataupu faavae o meaai paleni ma mea autu o le taumafataga faatasi ai ma le foliga mai o le acetone i le urine a se fafine maʻitaga

Afai ua faateleina le acetone i le faanatinati o se tina maʻitaga, ua tuuina atu e le fomai ana fautuaga i tulafono o meaʻai. E ala i le toe iloiloina o meaʻai i aso uma, o le tagata maʻi e faʻafoʻi le paleni o vitamini ma minerale. Mai le faasologa i aso uma e tatau ona e vavaeeseina:

  • gaʻo, meaʻai vevela, mea ulaula,
  • mayonnaise
  • ketchup
  • mea inu gaʻo.

Faʻateʻaina le lisi o meaʻai i aso taʻitasi ma gaʻo kulimi e le o seli umi ma toe faʻatumu le tino i le malosi:

I le faʻaaogaina o meaʻai o loʻo i luga e avea o se faʻasologa, o le a pulea e se fafine le foliga mai o tino o le ketone i le urine, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.

O se fafine maʻitaga e gaoioi malosi i suiga i totonu. I le faʻaalia o le malaise, faʻatasi ai ma le faʻasolosolo taimi o le toxicosis, e le mafai ona e faʻatagaina na o oe. E manaʻomia le asiasi vave atu i le fomaʻi e faʻamalamalama mafuaaga o le atinaʻe o acetonuria, e faʻaauau ai le fetuunaiga o le tulaga. O le tulafono autu o le puipuiga: lelei, paleni taumafa, faʻasalalau vave o suʻega, suʻesuʻega puipuia e se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga