Aisea e faaalia ai e le mita le eseesega o taunuuga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le mataituina lelei.

O le mea lea, o le tele o tagata gasegase e faʻaaogaina se glucometer e mataʻituina ai le suka.

O lenei faiga e talafeagai, aua e manaʻomia lou fuaina o le kulukose i le tele o taimi i le aso, ma e le mafai e falemaʻi ona tuʻuina atu ia suʻesuʻega masani. Ae ui i lea, i sina taimi i le taimi, e ono amata ona faʻaalia e le mita ni tulaga taua. O faʻamatalaga o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e talanoaina auiliili i lenei tusiga.

Auala e fuafua ai le sao atoatoa o le mita

Muamua lava, e tatau ona maitauina e le mafai ona faʻaaogaina le glucometer mo faʻamaʻi. O lenei masini feaveaʻi ua mamanuina mo fua o le suka toto. O le avanoa e mafai ona e maua se faʻamaoniga muamua ma pe a maeʻa meaʻai, taeao ma afiafi.

O le sese o glucometers o kamupani eseese e tutusa - 20%. E tusa ai ma fuainumera, i le 95% o mataupu ua sili atu le sese i lenei faailoga. Ae peitai, e sese le faalagolago i le eseesega i le va o taunuuga ole suega ile falemaʻi ma aiga - ole a le faʻaalia le saʻo ole masini. O iinei e tatau ona e iloa se tasi o faʻaaliga taua: mo le suʻeina o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe ma le faʻaaogaina o le plasma toto (o le vai lea e tumau pea pe a uma ona faʻaitiitia le toto), ma o le toto atoa o le a eseese.

O le mea lea, ina ia malamalama pe saʻo saʻo le faʻaaogaina o le kulupu o le fale, e tatau ona faʻamatalaina le mea sese: +/- 20% o le suʻega suʻesuʻe.

I le mea e tupu ai le lisiti ma le faʻamaoniga mo le masini, e mafai ona e faʻamaonia le sao atoatoa o le masini e faʻaaoga ai le "Tali faʻafoe". O lenei faiga e naʻo totonu o le nofoaga o tautua e avanoa ai, o lea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le kamupanī.

Faailoa se faaipoipoga e mafai ona fai ma le faʻatau. I totonu o glucometers, photometric ma electro-mechanical ua iloga. A filifilia se meafaifaʻaili, fesili mo ni fua se tolu. Afai o le eseesega i le va oi latou ua sili atu ma le 10% - o se mea faaletonu lea.

E tusa ai ma fuainumera, e iai le maualuga o le teena o le photometric - e tusa ma le 15%.

Auala e faʻaaoga ai le masini

O le faagasologa o le fuaina o le suka i se glucometer e le faigata - e tatau ona e faʻaeteete e mulimuli i faatonuga.

I le faaopoopo atu i le masini lava ia, e tatau ona e saunia ni vaega o suʻega (talafeagai mo lona faʻataʻitaʻiga) ma pusa lafoai, ua taʻua o lakets.

Ina ia saʻo lelei le galue o le mita mo se taimi umi, e tatau ona matau nisi tulafono mo lona teuina:

  • Taofi ese mai suiga o le vevela (i luga o le windowsill i lalo o le fusi faʻamafanafana),
  • aloese mai soo se fesootaiga i le vai,
  • o le vaitaimi o le suʻega suʻega e 3 masina mai le taimi o le tatalaina o le afifi,
  • aafiaga tau inisinia o le a aafia ai le faagaoioiga o le masini,

Ina ia tali saʻo pe aisea ua faaalia ai e le mita ni faaiʻuga eseese, e tatau ona e faʻaaogaina mea sese ona o le le amanaiaina i le fua o le fua. Mulimuli i faatonuga o loʻo i lalo:

  1. Aʻo leʻi punia se tamatamailima, e manaʻomia lou faʻafefe o ou lima i le kulimi oona, faʻatali mo le faʻamaeʻa atoatoa. Aua e te talitonuina solo masini i lenei mataupu - a maeʻa ia i latou o le a faʻaseseina.
  2. E tatau ona faʻamafanafanaina lima uʻu.
  3. Faʻaofi le fasi siaki i totonu o le mita seia oʻo ina kiliki, e tatau ona liliuina.
  4. Ma le isi, e tatau ona e tuia lou tamatamailima: o le mataua muamua o le toto e le fetaui mo le auiliiliga, o lea e tatau ai ona e togi le isi mataua i luga o le fasi pepa (aua e te fetogia). E le talafeagai le tuʻuina o le mamafa i luga o le nofoaga o inisiua - o le tele o le extracellular fluid e aliali mai i se auala e afaina ai le iuga.
  5. Ona e manaʻomia lea e aveese le fasi pepa mai le masini, aʻo liliu ese.

E mafai ona tatou faʻataunuʻu e tusa lava pe mafai e se tamaititi ona faʻaaoga le mita, e taua le aumaia o le gaioiga i le "automatism". E aoga tele le faamaumauina o taunuʻuga e iloa ai le malosi atoatoa o le glycemia.

Mafuaʻaga o Suga Eseʻese i luga o tamatamai lima eseese

O se tasi o tulafono mo le faʻaaogaina o le mita e fai mai: e le aoga le faʻatusatusaina o faitauga o masini eseese ina ia mafai ai ona fuafuaina le saʻo. Ae peitai, atonu e tupu e ala i le fuaina o le toto i taimi uma mai le tamatamailima, o le tagata maʻi o le a filifili i se aso e ave se mataua o le toto mai le tamatamailima, "mo le mama aʻiaʻi o le suʻega." Ma o le taunuuga o le a ese, pe o le a lava le uiga ese, o lea e tatau ai ona e suʻe mafuaʻaga o gaʻo eseese o suka i tamatamai lima eseese.

O mafuaʻaga e ono mafai ona tutupu o eseesega i faitauga suka e mafai ona iloagofie:

  • o le mafiafia o le paʻu o tamatamailima taʻitasi e ese, lea e oʻo atu ai i le aoina o le va o le intercellular ao faʻamalosi,
  • afai o se mama mamafa e masani lava ona ofuina i luga o le tamatamailima, o le tafe toto e ono faalavelaveina,
  • o le uta i luga o tamatamailima e eseese, lea e suia ai le faatinoga o mea taitasi.

O le mea lea, o le fua e sili ona lelei e faia i le tamatamailima e tasi, a leai o le a avea ma faʻafitauli le mulimuli i le ata o le faʻamaʻi atoa.

O mafuaʻaga mo le eseese o taunuʻuga i le minute mulimuli ane i le suʻega

O le fuaina o le suka i se glucometer o se faiga e le mautonu e manaʻomia ai le saʻo. O faʻamaoniga e mafai ona sui vave, o le tele o le maʻisuka e fiafia i le mafuaʻaga e faʻaalia ai e le mita mita eseese ile minute. O sea "faasee" o fuataga o loʻo faʻatinoina ina ia mafai ai ona faʻamaonia le sao atoatoa o le masini, ae e le o se auala talafeagai lenei.

O le iuga iuga ua aafia i le tele o itu, o le tele o ia mea ua faamatalaina i luga. Afai o le fuataga e faia i se eseesega o ni nai minute talu ona tui le inisalini, ona le aoga lea ona faʻatali mo suiga: o le a aliali mai i le 10-15 minute pe a uma ona oʻo le hormone i le tino. O le a leai foi ni eseesega pe afai e te 'aina ni meaʻai pe inu i se ipu vai i le taimi o le malologa. E manaʻomia lou faʻatali mo ni nai minute.

E ese le sese le ave o le toto mai le tamatamailima ma se eseesega o le minute e tasi: o le tafe o le toto ma le faateleina o le vai inu ua suia, o lea e matua moni ai lava o le glucometer o le a faaalia ai ni taunuuga eseese.

O le mita o loʻo faʻaalia ai se "e"

Afai e faʻaaogaina se fua faʻatatau taugata, o nisi taimi e mafai e le mita ona faʻaali le mataitusi "e" ma se numera e lata ane i ai. O lea "atamai" masini e faailoa ai se mea sese e le faatagaina ai fua. E aoga le iloa o tulafono ma a latou tulafono.

E iai le E-1 pe afai o le faafitauli e fesootaʻi ma le vaega o le suʻega: ua le sao pe ua le lava foi ona faʻaofiina, na faʻaaoga muamua. E mafai ona e foia e pei ona taua i lalo: ia mautinoa o le au ma le moli moli o loʻo i le pito i luga, pe a uma ona taina se kiliki e tatau ona faʻalogoina.

Afai e iloa e le mita le E-2, ona tatau lea ona e gauai atu i le laulau eletise: e le fetaui ma le vaega o le suʻega. Faʻatoa sui i le mea na i totonu o le pusa i sasa.

O le E-E-3 e fesoʻotai foi ma le pusa tulafono: ua le saʻo, e leʻo faitauina faʻamatalaga. E tatau ona e taumafai e toe faʻaofiina. Afai e leai se manuia, e le talafeagai le laulau faʻamaonia ma le suʻega o suʻega.

Afai e tatau ona e tagofia le tulafono E-4, ona pala lea o le faamalama o fuataga: ia faamama. E le gata i lea, o le mafuaʻaga e ono solia ai le faʻatulagaga o le laupepa - o le itu e fefiloi.

O le E-5 o se mea e tutusa ma le mea na tupu muamua, ae o loʻo i ai se tulaga faaopoopo: afai o le siakiina o le tagata lava ia i le susulu o le la, e tatau lava ona e sailia se nofoaga ma le malamalama mama.

E-6 o lona uiga na aveeseina le laulau elemene i le taimi o le fua. E tatau ona e faia muamua le taualumaga atoa muamua.

O le faʻailoga E-7 o loʻo faʻaalia ai se faʻafitauli i le taʻavale: pe a vave oʻo mai le toto i luga, pe faʻalogo i le faagasologa. Atonu foi o le tulaga i le punavai o le vevela eletise.

Afai na aveese le laulau tulafono i le taimi o le fua, o le mita o le a faʻaalia le E-8 i le faʻaaliga. E tatau ona toe amataina le taualumaga.

E-9, faʻapea foʻi ma le lona fitu, e fesoʻotai ma mea sese i le galulue ai ma le taʻavale - e sili atu le faʻaaogaina o se mea fou.

Faʻaiʻuga o le Faʻamasino

I le faʻatusatusaina o le glucometer ma suʻesuʻega falesuesue, e taua tele le faʻamaopoopoina o faʻatusatusaga o suʻega e lua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia faʻataʻitaʻiga faʻasologa faigofie faʻatasi ma iuga.

Afai o le mita ua faʻamaʻoina i le toto atoa, ma e manaʻomia ona e faʻatusatusaina i le calibrate plasma, ona tatau lea ona vaeluaina le 1.12. Ona faatusatusa lea o faamatalaga, pe afai o le eseesega e itiiti ifo ma le 20%, e saʻo le fua. Afai o le tulaga o le faʻafeagai, ona e manaʻomia lea e faʻateleina le 1.12, i le faasologa. O le faʻataʻotoga o faʻamaumauga e tumau pea e le suia.

O le faʻamaonia o le galuega ma le mita e manaʻomia ai le poto masani ma nisi o gafa, ina ia faʻaititia le numera o mea sese i le zero. O le sao o lenei masini e faalagolago i le tele o itu, o lea e tatau ai ona e iloa auala eseese mo le fuafuaina o mea sese na tuuina mai i le tusiga.

O le maʻi o se fomaʻi laitiiti

E tusa ai ma le pepa aloaia "Algorithms mo togafitiga faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le Russian Federation", o le siakiina o le glycemia e se tagata maʻi o se vaega taua o togafitiga, leai se mea taua nai lo meaai lelei, gaoioiga faaletino, togafitiga hypoglycemic ma insulin. O se tagata maʻi ua aʻoaʻoina i le Aoga o le Maʻisuka ua manatu o se sui auai atoatoa i le faagasologa o le siakiina o le maʻi, e pei o se fomaʻi.

Mo le pulea o kulūkose, o le maʻisuka e manaʻomia le i ai o le mita toto kullukose faʻamamafa i le fale, ma, pe a mafai, lua mo mafuaaga saogalemu.

O le a le toto e faʻaaoga e fuafua ai le glycemia

E mafai ona e filifilia lau suka toto i le vevela (mai Vienna, e pei ona taʻu mai i le igoa) ma capillary (mai vaʻa i tamatamailima po o isi vaega o le tino) o le toto.

I le faaopoopo atu, e tusa lava po o le a le nofoaga o le pa, o le auiliiliga e faia uma toto atoa (faatasi ai ma ona vaega uma), poo i le plasma toto (o le vai o le toto o loʻo i ai minerale, salts, glucose, proteins, ae le o iai le leukocytes, toto mumu mumu ma platelet).

O le a le eseesega?

Tau toto e tafe mai le tino, o le mea lea, o le maualuga o le kulukose i totonu o lea mea e maualalo: masani ona tautala, o se vaega o le kulukose e tumau pea i totonu o fusi ma okeni na tuua ai. A toto maualuga e foliga tutusa i le tuufaatasiga i le taua, lea e na o vavae ma okeni e sili ona tumu ma ua sili atu ona tumu i le okesene ma meaʻai, o le mea lea e tele ai suka.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

E faʻapefea ona suʻeina mita mita o le kulukose toto

O le tele o mita ole glucose faʻaonaponei mo le fale e faʻaaogaina ai le maualuga o le suka e ala i le toto toto, ae ui i lea, o nisi faʻataʻitaʻiga ua faʻatautaia mo le toto toto atoa, ma isi - mo le plasma toto. O le mea lea, pe a faʻatau mai se glucometer, muamua, filifili pe o le a le ituaiga suʻesuʻega e faia e lau masini faapitoa.

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O lau masini e siakiina mo le toto atoa ma faʻaalia le 6.25 mmol / L

O le taua i le plasma o le a faapenei: 6.25 x 1.12 = 7 mmol / l

Faʻatagaga faatagaina i le faagaoioiga o le mita

E tusa ai ma le GOST ISO o loʻo i ai nei, o faʻamaonia nei e faatagaina i le faʻaogaina o mita o le kulukose o le toto:

  • ± 20% mo taunuʻuga sili atu i le 4.2 mmol / L
  • ± 0.83 mmol / L mo taunuuga e le sili atu i le 4.2 mmol / L.

Ua aloaia aloaia e le o iai se tulaga taua i le faʻamaʻiina o faʻamaʻi ma e le afaina ai le soifua maloloina ole maʻi.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou asiasi ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea o loo taʻua iina - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

E talitonu foi o le malosi o tulaga faatauaina, ae le o numera lava, e sili ona taua i le mataituina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi, vagana ai o se mataupu taua tele. I le tulaga o le maualuga o le suka o le toto o le tagata maʻi e matua maualuga pe maualalo, e taua tele le sailia o fesoasoani faafomaʻi faʻapitoa mai fomaʻi o loʻo iai a latou meafaigaluega falesuesue saʻo.

O fea e mafai ona ou maua ai le toto capillary

O nisi glucometers e faʻatagaina oe e 'ave toto na o ou tamatamailima, ae o tagata tomai faapitoa e fautuaina le faʻaaogaina o le pito i luga o tamatamailima, ona o loʻo tele atu capillari i luga. O isi masini ua faʻapipiʻiina pulou faapitoa AST mo le suʻe toto mai isi nofoaga.

Faamolemole ia matauina e oo lava i samples na maua mai vaega eseese o le tino i le taimi e tasi o le a ese si ese ona o eseesega i le tafe o le toto ma le metabolism glucose. E sili atu i le faʻamaoniga o le toto na maua mai tamatamailima, lea e pei o le faʻataʻitaʻiga, o samples na maua mai alofilima o lima ma taligalu. E mafai foi ona e faʻaaoga pito i luga ole lima, tauau, ogavae ma tamai povi.

Aisea e ese ai faitauga o le glucometer

E oʻo lava i faitauga o faʻataʻitaʻiga e tutusa lelei lava o le kulupu o le mea lava e tasi e ono eseese i totonu o le mea sese, lea o loʻo faamatalaina i luga, ma o le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i masini eseese! E mafai ona siakiina mo ituaiga eseese o suʻega (toto atoa poʻo le plasma). O falemaʻi falemaʻi e mafai foʻi ona i ai faʻamaumauga o masini ma mea sese e ese mai lau masini. O le mea lea, e leai se aoga e siaki ai le faitau o le tasi masini e ala i faitauga a se tasi, e tutusa, poʻo le falesuesue.

Afai e te manaʻo e faʻamaonia le sao o lau mita, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fale suʻesuʻe faapitoa ua faʻatagaina e le Russian Standard Standard i luga o le fuafuaga a le kamupanī o lau masini.

Ma o le taimi nei e uiga i mafuaʻaga faitauga eseese ituaiga eseese o kesi ma le tele o faitauga sese o masini. O le mea moni, o le a na o le tulaga lava e talafeagai ai pe a lelei le gaioiga o masini.

  • Faailoilo o le kulukose e fuaina i le taimi e tasi e faʻalagolago i le faʻaogaina o le masini: toto atoa po o plasma, capillary poʻo le vevela. Ia mautinoa ia faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo au masini! Ua uma ona matou tusia e uiga i auala e liliu ai faitauga atoa o le toto i le plasma poʻo le isi itu.
  • Taimi taimi i le va o sampling - e oʻo lava i le afa itula e taʻavale ai. Ma afai, fai mai, na e tago i se vailaau i le va o faataitaiga poʻo luma foi o latou, ona aʻafia ai lea o aʻafiaga o le fua lona lua. Malosiaga o lenei, mo se faataitaiga, immunoglobulins, levodopa, o se aofaiga tele o le acid ascorbic ma isi. E tutusa lava le mea e tasi, ioe, i taumafataga, e oo lava i nai meaai mama.
  • Laʻau mai vaega eseese o le tino.. E oo lava ile faitauga o samples mai le tamatamailima ma le pama o le a ese lava le ese, o le eseesega i le va o le faataitaiga mai le tamatamailima ma, fai mai, o le tamai povi ua sili atu ona malosi.
  • Le tausisia o tulafono mo le tumama. E le mafai ona e ave toto mai tamatamai lima malulu, talu ai e oʻo lava i le vai o loʻo totoe e afaina ai le vailaʻau siama o se pa'ū o le toto. E mafai foi ona faʻaaogaina le ava malosi e faʻamaʻi ai le nofoaga faʻasaʻo, o le tagata maʻi e le faʻatali seia maeʻa le ava malosi poʻo isi visepisi, lea e suia ai foi le tuufaatasiga o le paʻu toto.
  • Tusaina o mea vaivai. O le taulaʻi toe faʻaaogaina o le a iai faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga muamua ma o le a "faʻaleagaina" le fou.
  • Manoa malulu poʻo isi nofoaga faʻasalalau. O le le tafe o le toto i le nofoaga o le toto sampling e manaʻomia ai taumafaiga faaopoopo pe a tui le toto, lea e faʻapipiʻiina ai i le tele o le vafeʻau ma "faʻafefe". Afai e te ave le toto mai nofoaga eseese e lua, toe faʻafoʻi muamua le toto ia i latou.
  • Paʻu lua. Afai e te mulimuli i le fautuaga e fua fua mai le lua paʻu o le toto, faʻamamaina le muamua i se paʻu o le cotton, atonu e le saʻo mo lau masini, talu ai e tele plasma i le lua pa'ū. Ma afai o lau mita o loʻo faʻamamaina e le toto toto, o le a faʻaalia ai le maualuga o tulaga faatauaina faʻatusatusa i se masini mo le fuafuaina o le kulukose i le plasma - i se ituaiga masini e tatau ona e faʻaaoga muamua le mataʻu o le toto. Afai e te faʻaaoga le mataua muamua mo le masini e tasi, ma faʻaaoga le lua mai le nofoaga e tasi mo le isi - ona o le toto faaopoopo i luga o lou tamatamailima, o lona fatuga o le a suia foi i lalo o le aʻafiaga o le okesene, lea o le a mautinoa ai le faʻasesega o le suʻega.
  • Le toto le lelei. O le kulupu o loʻo faʻamamaina e le toto toto e masani lava ona fuafua le maualuga o le toto pe a paʻi le puncture i le fasimea. I lenei tulaga, o le suʻega lava ia "ova" se mataua o le toto o le mea e manaʻomia. Ae o le taimi muamua, na faʻaaogaina masini (ma atonu o se tasi o oe na o lena) na manaʻomia ai le tagata maʻi e faʻamaligi le toto i luga o le laupepa ma pulea lona voluma - e taua mo i latou le i ai o se matāua e lapoa tele, ma o le ai ai ni mea sese pe a suʻeina se matāua itiiti . I le masani ai i lenei metotia o auiliiliga, e mafai e le tagata gasegase ona suia ia taunuuga o le auiliiliga o le masini fou pe afai e foliga mai ia te ia o lena toto laitiiti ua gauai i le vaega o le suega ma ua ia "eliina" se mea e matua le manaomia.
  • O le fusi o le toto. Matou te toe fai atu: i le tele o kulupu o le taimi nei, o suʻega e tosoina ai le toto saʻo lava ia, pe afai e te taumafai e faʻasalaina le toto i luga ia i latou, o le fasi siaki e le aʻafia le toto saʻo ma le saʻo le auiliiliga.
  • O le meafaifaaili po o meafaifaʻaili ua sese le faʻailogaina. Ina ia faʻaumatia lenei mea sese, o le tagata gaosi oloa e tosina atu le gauai o tagata gasegase i le manaʻoga e mulimulitai i faʻamatalaga faʻamaonia i luga o le masini eletise ma fasi pepa.
  • Mo fasi siaki o se tasi o masini tulaga e teuina ai ua solia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fasipepa sa teu i se siosiomaga mataʻutia. O le le sao le teuina e vave faʻavaveina ai le vaevaega o le fua, lea, ioe, o le a faʻasese ai taunuuga o le suʻesuʻega.
  • O le fale ola mo fasi pepa pepa ua maeʻa. O le faafitauli lava lea e tasi ma le tagata o loʻo faʻamatalaina i luga o loʻo tupu.
  • Ua faia le auiliiliga i tulaga e le talafeagai mo le siosiomaga. O tulaga saʻo mo le faʻaaogaina o le mita o le: o le maualuga o le laufanua e le sili atu i le 3000 mita i luga aʻe o le sami, o le vevela e i le lautele o le 10-40 tikeri Celsius, ma o le humidity e 10-90%.

Aisea e eseese ai faailoga o le falesuesue ma le glucometer?

Manatua o le manatu o le faʻaaogaina o fuainumera mai se fale suesue masani e siaki ai le mita o le kulukose o le toto e muamua ona sese. O loʻo i ai ni fale suesue faapitoa mo le siakiina o lau mita o le kulukose toto.

O le tele o mafuaʻaga mo faʻalavelave i suʻesuʻega ma suʻesuʻega a le fale o le a foliga tutusa, ae o loʻo i ai eseesega. Matou te nofofua i fafo:

  • Eseese ituaiga o mea faifaʻailoga. Manatua o meafaigaluega i totonu o le fale suesue ma i le fale e mafai (ma atonu o le a) faʻamaonia mo ituaiga toto - vevela ma capillary, atoa ma plasma. Faatusatusa nei tulaga faatauaina e sese. Talu ai o le maualuga o le glycemia i Rusia o loʻo fuafuaina i le toto toto, o le molimau a le fale suesue i iuga i luga o pepa e mafai ona liua i tulaga taua o lenei ituaiga toto e faʻaaoga ai le coefficient 1.12 ua uma ona tatou iloa. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o le a le mafai ona faia ni feeseeseaiga, talu ai e sili atu le sao o masini suesue, ma o le faʻatagaina faatagaina aloaia mo mita o le kulukose o le toto e 20%.
  • Vaʻaia sampling taimi. E tusa lava pe e te nofo latalata i le fale suesue ma e le sili atu ma le 10 minute ua mavae, o le a faia pea le suʻega ma se lagona faʻalagona ma faaletino, lea e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • Tulaga eseese o le tumama. I le fale, atonu e fufuluina ou lima i le fasimoli ma faʻagogo (pe leʻi faʻamago), aʻo faʻaaogaina e le fale suʻesuʻe se vailaʻau faʻapitoa e faʻamaʻi ai.
  • Faatusatusaga o suʻesuʻega eseese. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina oe ile suega o le hemoglobin glycated lea e atagia ai le maualuga o le kulukose o le toto i le 3-4 masina ua tuanaʻi. Ioe, e leai se aoga e faʻatusatusa ai i le auʻiliʻiliga o tulaga o loʻo iai i le taimi nei o le a faʻaalia e lau mita.

Faʻafefea ona faʻatusatusa fale suʻesuʻe ma suʻesuʻega i fale

Aʻo leʻi faʻatusatusaina, e tatau ona e suʻe pe faʻapefea ona siaki le masini i totonu o le fale suesue, o taunuuga e te manaʻo e faʻatusatusa i lou fale, ona faʻafeiloaʻi ai lea o numera o fale suʻesuʻe i le fua tutusa o le masini o loʻo galue ai lau mita.

Mo faʻatusatusaga, matou te manaʻomia se faʻaopoopoga o le 1.12, lea na taʻua i luga, ma le 20% o le faʻatagaina faatagaina i le faʻaogaina o le mita o le kulukose o le toto.

O lou mita o le kulukose toto ua faʻailogaina i le toto atoa, ma lau suʻega o plasma suʻesuʻe

O lau mita o le kulukose toto o le plalasma e siakiina ma o lau suʻe toto atoa

O lau mita ma lau o loʻo faʻasolosolo i le ala tutusa.

I lenei tulaga, o le liua o iuga e le o manaʻomia, ae e le tatau ona galo ia i tatou le ± 20% o le faʻatagaga faatagaina.

E ui lava o lenei faʻataʻitaʻiga o le pito i lalo o le mea sese e tutusa lava 20%, ona o le maualuga o le taua o le kulukose i totonu o le toto, o le eseesega e foliga tele tele. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona manatu tagata e le saʻo a latou fale, e ui lava e leai. Afai, pe a uma le toe faʻalogo, ua e vaʻaia o le eseesega e sili atu i le 20%, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le kamupanī o lau faʻataʻitaʻiga mo fautuaga ma talanoaina le manaʻomia e suia lau masini.

O le a le mea e tatau ona avea ma mita o le kulukose toto

I le taimi nei ua matou maitauina mafuaaga talafeagai mo le feeseeseaiga i le va o faitauga o glucometers ma masini falesuesue, atonu o le a sili atu lou talitonuina i nei aiga fesoasoani e le mafai ona fesiligia. Ina ia mautinoa le sao atoatoa o fua, o masini e te faʻatauina e tatau ona i ai tusi faʻamaonia ma tusi faʻamaonia. E le gata i lea, ia gauai atu i uiga nei:

  • Tali vave
  • Laititi laʻititi o suʻega
  • Fua tutusa mita
  • Le lava le faitauina o iuga ile faʻaaliga
  • Le malosi e fuafua ai le maualuga o le glycemia i vaega e ese mai le tamatamailima
  • Manatuaga o mea (faʻatasi ma le aso ma le taimi o le sampling samples)
  • Faʻafaigofie ona faʻaaoga mita ma tofotofoina fasipepa
  • Faʻamatalaga faʻapitoa poʻo le filifiliina o masini, pe'ā tatau ai, faʻapipiʻi se code
  • Fua saʻo

Ua uma ona iai ni faʻaaliga masani o glucometers ma talaʻaga faʻapitoa.

O le masini e faʻamaʻi ma le toto atoa ma faʻaalia le iuga pe a uma le 7 sekone. O le mataʻu o le toto e manaʻomia ai se laʻitiiti - 1 μl. E faasaoina ai foi le 60 iuga lata mai. O le satelite mita mita e maualalo le tau o fasi pepa ma se faʻatapulaʻa faʻamaonia.

2. Glucometer Tasi le Touch Select® Plus.

Faʻailogaina i le plasma toto ma faʻaalia le iuga pe a uma le 5 sekone. O le masini e teuina ai le fuaina o le 500 fua aupito lata mai. Tasi Touch Select® Plus e mafai ai ona e setiina pito i luga ma lalo ifo o le glucose concentration mo oe taʻitoʻatasi, ma mafaufau i faailoga o meaai. O se faailoilo lapopoa o lanu e faʻaalia ai pe o lou glucose toto o loʻo i totonu o le tele poʻo le leai foi. O le pusa e aofia ai se peni talafeagai mo le tui ma se mea mo le teuina ma le tauaveina o le mita.

3. Fou - Accu-Chek Performa mita o le kulukose toto.

E faʻamaonia foi i le plasma ma faʻaalia ai le iuga pe a uma le 5 sekone. O le mea e sili ona lelei, o le Accu-Chek Performa e le manaʻomia le faʻamaonia ma faamanatu le manaʻomia ona faia ni fua. E pei o le faʻataʻitaʻiga muamua i la tatou lisi, o loʻo i ai se manatuaga mo le 500 fuataga ma le aofaʻi o tau mo le vaiaso, 2 vaiaso, masina ma le 3 masina. Mo le auiliiliga, o le pa'ū toto e na o le 0.6 μl e manaʻomia.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua ai se taunuuga taua o Diagen.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Diagen na maua se aafiaga malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa

maua se tui TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻamatalaga sese o le Diagen ua sili atu ona faʻaauau.

I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

E fesoasoani le mita i le maʻisuka e mataʻituina o latou tulaga, faʻatusatusa inumaga o le inisalini ma iloilo le aoga o togafitiga faafomaʻi. Mai le saʻo ma le faʻamaoni o lenei masini e le gata ina faʻalagolago i le soifua maloloina, ae faʻapea foi le soifuaga o le maʻi. O le mea lea, e taua tele le le naʻo le filifilia o se masini maualuga ma le faʻatuatuaina, ae ia pulea foi le sao o ana faitauga. E tele auala e siaki ai le mita i le fale. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona e amanaʻia le faʻatagaina o le mea sese, o lona tau o loʻo faʻamaonia mai i le tekinolosi faʻamaumauga o le masini. E tatau ona manatua e aʻafia ai foi le sao atoatoa o faitauga.

O nisi tagata gasegase e mafaufau pe o fea e siaki ai le mita mo le saʻo atoatoa pe a maeʻa ona latou iloa o eseese masini e faaalia ai tulaga taua. O nisi taimi o lenei vaega o loʻo faʻamatalaina e iunite o loʻo faʻatino ai le masini. O nisi iunite ua gaosia i totonu o le EU ma Amerika e faaalia ai taunuuga i isi vaega. O latou taunuuga e tatau ona liua i iunite masani o loʻo faʻaaoga i le Rusia, Malol i le lita e faʻaaoga ai laulau faʻapitoa.

I se tulaga itiiti lava, o le nofoaga lea na ave ai le toto na ono aʻafia ai le molimau. O le toto toto e mafai ona laʻititi lalo ifo nai lo le suʻega paʻu. Ae o lenei eseesega e le tatau ona sili atu i le 0.5mmol i le lita. Afai e sili atu le taua o eseesega, atonu e talafeagai le siakiina o le sao o mita.

E le gata i lea, e le gata i lea, o taunuuga mo le suka e mafai ona suia pe a solia le auala o le auiliiliga. E sili atu le maualuga o taunuuga pe a fai o le lapisi o le suʻega ua faaleagaina pe ua maeʻa ona maeʻa. Afai e le lelei le fufuluina o le 'upega tafaʻilagi, o le vailaau faʻamaonia, ma isi mea, e ono foliga mai foi o le vaeluaga o faamatalaga.

Ae peitai, afai o eseesega i luga o masini eseese e ese, pe a latou galulue i iunite lava e tasi, ona mafai lea ona tatou fai atu o se tasi o masini e faʻaalia saʻo le faʻamatalaga (pe a saʻo le faʻatalanoaina).

E tele tagata e fiafia i auala e siaki ai le mita mo le saʻo i le fale ma pe mafai ona fai. Talu ai o masini feaveaʻi mo le faʻaaogaina o le fale e faʻamoemoe mo le tagata maʻi e mataʻituina lelei lona tulaga, o le maʻisuka e mafai foi ona suʻeina ia lava. E manaʻomia ai se faʻafoega faʻafoe faapitoa. O nisi masini ua i ai i le pusa, o isi e manaʻomia le faʻatau eseese. E taua le manatuaina e tatau ona faʻatau se vaifofo o le ituaiga lava e tasi lea na faʻamalolo mai le glucometer lea e le o faaalia ai le mea saʻo.

Ina ia siakiina, ia faagasolo faapenei:

  1. Faaofi le fasi siaki i le meafaigaluega,
  2. Faatali mo le masini e liliu,
  3. I le lisi o le masini, e tatau ona sui le tulaga mai le "Faʻaopoopo le toto" i le "Faʻaopoopo le faʻafoega o le fofo" (fuafua i le masini, atonu e ese le igoa a le mea e fai pe e te le manaʻomia le suia o le filifiliga - o loʻo faʻamatalaina i le faatonuga a le masini),
  4. Tuu le fofo ile fasi pepa,
  5. Faatali mo le taunuʻuga ma siaki pe a pa'ū i totonu o le laina o loʻo faʻaalia i le fagu fofo.

Afai o taunuʻuga i luga o le lau e fetaui ma le tele, ona saʻo lea o le masini. Afai latou te le tutusa, ona fai lea o le suʻesuʻega se isi taimi. Afai e maua e le mita ni fua eseese i fua taitasi po o se tulaga mautu lea e le pa'ū i totonu o le mea e mafai ona faatagaina, ona sese lea.

Faʻasalaga

O nisi taimi pe a tutupu ni mea sese e le fesootai ma le faʻaogaina o le masini, pe o le saʻo ma le maeʻaeʻa o le suʻesuʻega. O nai māfuaʻaga e mafua ai ona tupu lenei mea i lalo:

  • Faʻatulagaga o masini eseese. O nisi masini e siakiina mo le toto atoa, o isi (masani lava suʻesuʻega) mo le plasma. O se taunuuga, e mafai ona latou faʻaalia ni faʻaaliga eseese. E manaʻomia lou faʻaogaina o laulau e faʻamatala ai nisi o faitauga i isi,
  • I nisi tulaga, pe a faia e le tagata maʻi ni suʻega se tele i se laina, e eseese foi le faitau o kulukose e eseese tamatamailima. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o mea uma o lenei ituaiga o loʻo i ai se faʻatagaga sese ile 20%. O le mea lea, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le maualuga i le matua taua o le eseesega atonu o le va o faitauga. O le faʻasesega o masini Acco Chek - o a latou faʻatagaga faatagaina e le tatau, e tusa ai ma le tulaga masani, sili atu i le 15%,
  • Afai e le lava le loloto o le pupuʻu ma o le pa'ū o le toto e le faʻafefeteina na o ia, o nisi tagata gasegase e amata ona tosoina. E le mafai ona faia lenei mea, talu ai ona o se aofaiga tele o le va o le intercellular e ulufale atu i le faataitaiga, lea, i le faaiuga, ua auina mai mo le auiliiliga. E le gata i lea, o faʻataʻitaʻiga e mafai ona sili atu ona mamafa ma lē amanaʻiaina.

Ona o se mea sese i masini, e tusa lava pe le o faaalia e mita le maualuga o faailoilo, ae o le tagata gasegase o loʻo lagona se faʻafitauli, e tatau ona sailia se fesoasoani faafomaʻi.

E tāua tele le faʻataunuʻu o le kulūkose i totonu o le toto ma se glucometer ma faʻaalia saʻo le suka o le toto. O nisi taimi atonu o le mita e sese ma faʻaalia le tele o taunuuga.

O faitauga le lelei e mafai ona mafua mai i ni mafuaaga se lua:

Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga.

Faʻasologa o Tagata

Le tagofiaina le saʻo o fasi siaki - O nei mea e sili ona lavelave ma sili atu ona ono vaivai le micro-device. Pe a faʻaaogaina, e mafai ona tutupu na sese.

  • Teuina i le mea sese (maualuga ma le maualuga) le vevela.
  • Teuina i totonu o se fagu e leʻi tapunia.
  • Teuina i le maeʻa o le taimi o le tino.

Faitau faʻamatalaga pe faapefea ona saʻo le fuaina o le suka i se glucometer ina ia aloese mai mea sese.

Le tagofia le saʻo o le mita - o le tele o taimi, o le mafuaʻaga autu o le faʻafitauli o le faaleagaina lea o le mita. E leai se puipuiga malosi, o le mea lea o le a alu ai le pefu ma isi mea eleelea. E le gata i lea, o le faaleagaina ole masini i le masini e mafai ona fai - pau, faʻavevesi, ma isi. Ina ia aloese mai faafitauli, e taua le taofi o le mita i le mataupu.

Mea sese i fua ma sauniuni mo ia:

  • O le le saʻo le faatulagaina o le numera o pepa o suʻega - o le saʻo saʻo e faʻapitoa tele mo le masini e galue ai, e tatau ona suia le vaʻa i taimi uma, faʻapea foʻi ma le ulufale i se faʻailoga fou pe a suia se vaega o suʻega suʻega.
  • Fua i le vevela talafeagai - o mea sese i le faʻatinoina o soʻo se faʻataʻitaʻiga o le masini e matauina i taimi o gaioiga i tua atu o tuaoi o se tulaga o le vevela (pei o le tulafono, e eseese mai +10 tikeri i +45 tikeri).
  • Fuga lima - aʻo lei fuaina, e tatau ona e mafanafana i ou lima i soo se auala e mafai.
  • Faʻasalaga o fasi suʻega poʻo tamatamailima i vailaʻau o loʻo i ai glucose - lima e tatau ona mulumulu maeʻaeʻa aʻo leʻi fuaina le kulūkose i totonu o le toto, o le a fesoasoani lea e aloese ai i le le saʻo o le glucometer.

Faʻailoga tau fomaʻi

E afua ona o suiga eseese i le tulaga o le maʻi, lea e aafia ai le iuga. E mafai ona latou pei o lenei:

  1. Solitulafono na mafua mai i suiga o le hematocrit.
  2. O mea sese na mafua mai i suiga i le vailaʻau vailaʻau o le toto.
  3. O mea sese na mafua ona o fualaau.

Hematocrit suiga

O le toto e aofia ai plasma ma sela ua taofia i totonu - o lela paʻepaʻe, o lela mumu ma platelets. Hematocrit o le fua faatatau o le maualuga o le toto mumu toto i le toto atoa.

I mea masini O le toto toto atoa e faʻaaogaina e fai ma faʻataʻitaʻigalea e faʻaaogaina i le vaega o le suʻega. Mai iina, o le faʻataʻitaʻiga e ulufale atu i le vaega o tali o le laupepa, pe a fai o le faagasologa o le fuaina o le kulukose. Glucose, lea e ulu atu i le mea e tali ai, o loʻo i ai i le plasma ma le toto mumu. Ae o le enzymes oxidizing latou te le mafai ona ulu i totonu o sela mūmū mūmū, o lea e mafai ai ona e fuaina le maualuga o le kulukose i le plasma.

O lelamūmū mūmū o loʻo i ai i le faʻataʻitaʻiga e vave faʻavave le kulūkose mai le plasma vave, o se taunuuga o le faʻaititia o le maualuga o le kulukose i totonu. O le mita e faʻaaogaina lenei ata ma faʻamautu vave le fua mulimuli o fua.

I soʻo se tasi o nei filifiliga, e mafai e le masini ona maua ni taunuʻuga e ese mai i le metotia o suʻesuʻega suʻesuʻega mai le 5 i le 20%.

Fuaina o le kemisi o le toto

O mea sese na afua mai i suiga i le vailaʻau o le toto:

  • O le toto o le okesene (O2). O le fesiitaiga o le okesene mai mama i le tino o se tasi lea o galuega sili ona taua o le toto. I totonu o le toto, o le okesene e masani lava ona maua i le mumu toto, ae o se vaega itiiti o lea mea ua natia i le plasma. Ole mole o2 mole faatasi ma le plasma e agai atu ile vaega ole tali o le suʻega, o iinei latou te puʻeina ai vaega ole electrons o loʻo faia i le faagasologa o le oxidation oxidation ma o le a le oʻo atu i le tagata e taliaina. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻamauina i se glucometer, ae afai o le okesene o loʻo i totonu o le toto e sili atu i le masani, o le puʻeina o le eletise e faʻaleleia ma o le taunuuga e matua faʻaituau. O le isi itu e tupu pe a oʻo i le maualuga o mea o le okesene i totonu o le toto.

O le faateleina o le aofai o le O2 e mafai ona matauina e seasea ona maua., e masani lava ona faʻaalia ia lava i latou na o loʻo faʻafefiloi le gaosiga o le gas ma se maualuga maualuga o le okesene.

Faʻaitiitia mea e maua i le O2 o se tulaga sili ona taatele, e matauina i le i ai o maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pulmonary, faapea foi i le tulaga vave o le maualuga maualuga e aunoa ma se okesene (mo se faʻataʻitaʻiga, mo pailate poʻo clim clim).

E tatau ona maitauina o flucometers faʻaonapo nei e mafai ai ona fuaina le maualuga o le suka i luga o maualuga e sili atu i le 3000 mita.

  • Triglycerides ma le uric acid. O le tigetcerides o vai e le mafai ona faʻaaogaina vai ma o le tasi o ituaiga o gaʻo. E faʻamaʻaina i latou i ni vailaʻau eseese o se punavai o le malosi ma feaveaʻi faʻatasi ma le plasma toto. E masani lava, o le maualuga o la latou plasma e ese mai le 0.5 i le 1.5 mmol / L. I le tulaga o le malosi o le maualuga i le maualuga o triglycerides, latou te aveeseina le vai mai le plasma, lea e tau atu i se faaitiitia i le maualuga o le vaega lea ua soloia ai le kulukose. O le mea lea, afai e te fuaina i samples toto ma se maualuga maualuga o triglyceride, e mafai ona e maua se mea e sili ona le maualalo.

Uric acid is the product end of purine metabolism in various organs and tissues. E ulu i totonu o le toto mai masini, faʻamavae i plasma, ona faʻasolo atu lea i le mimi.

E mafai ona gaʻo le vailaʻau o le Uric i le faʻafesoʻotaʻiga e aunoa ma le auai o enzymes. I lenei tulaga, o le tele o eletise e tulaʻi mai, o se taunuuga lea e mafai ai e tagata iloga o le mita ona maualuga le maualuga. E tupu lenei mea i se maualuga maualuga o le uric acid sili atu nai lo le 500 μmol / L (faʻaalia i tagata mamaʻi i le ogaoga).

  • Ketoacidosis o se faʻalavelave mataʻutia tele o le maʻisuka. E masani lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Afai latou te le mauaina le inisalini i le taimi poʻo le le lava foi, o le a le toe gauaʻi le glucose i totoga ma fulufulu, ma o le a amata ona latou faʻaaogaina gaʻo gaʻo e avea o se punaoa malosi.
  • Faʻamālōlōina (o lona uiga faʻamaʻi) - faʻatasi ma le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le ketoacidosis o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi i le hypersosmolar coma i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ona o le faʻamalaina, o loʻo i ai se faʻaititia o le vai i totonu o le plasma, faʻapea foi ma le faateleina o le hematocrit i totonu. O ia suiga e sili ona faalauiloaina i le toto toto, ma o lea e mafua ai le le manatu maualalo o fua o le kulukose.

Taʻafia fualaau

O le fuafuaina o le suka o le toto i masini eletise eletise e faʻavae i luga o le faʻamaʻiina o le mea mulimuli e enzymes, faʻapea foi i le fesiitaiga o le eletise i microelectrodes e tagata talia.

Faʻavae i lenei, vailaʻau e aafia ai nei faiga (faʻataʻitaʻiga, paracetamol, dopamine, acid ascorbic) e ono faʻasese ai fua o fua.

Tuua Lau Faamatalaga