Auala e tui ai ma le mea e tui ai le inisalini

O le inisalini e faia faʻapitoa. Mo le puleaina o le inisalini talafeagai, e tatau ona mulimuli i le tui tui ma faʻaoga nofoaga i luga o le tino, ma mafaufau i le ituaiga vailaʻau o loʻo faʻaaogaina. A o leʻi 'ai, e faʻaaogaina le inisalini e le o se mea e le umi pe puupuu. O le inisalini pupuu e fautuaina ina ia taitaia le afa itula ao le i faia se taumafataga, ma mulimuli ane le puupuu - aʻo le i aveina.

O le nofoaga e filifili ai mo le "taumafaina" o inisalini injections o le manava lea, mai le gaʻo o le gaʻo lea e sili atu le vave ona tagofia le vailaʻau. O le umi o le inisalini o le a gaosia i le suilapalapa po o le togi. Ae ui i lea, i aso nei o loʻo i ai ituaiga insulin (o loʻo taʻua o le insulin) e mafai ona faʻatinoina i inisiua uma (manava, ogavae, papa), tusa lava pe o le a le umi o le gaioiga.

E taua tele le tuiina o le inisalini i totonu o le filo (maloloina), o lona uiga, aua le faʻaogaina ni vaega o sikeri ma lipolypertrophies (sites of compact at site of multiple injections). E talafeagai le suia i taimi uma o le iniseti o inisalini i totonu o le tasi o le itumalo (mo se faataitaiga, le manava), o lona uiga, o tui mulimuli ane e tatau ona faia i se mamao o le itiiti ifo i le 1 cm mai le muamua. Ina ia aloese mai le mauaina o le nila i totonu o le musele (lea e mafua ai ona le mautonu le fualaau oona), e sili ona faaaoga le nila 4 pe 6 mm le umi. O se nila e iai le umi o le 4 mm ua tui i le maualuga o le 90 °, ma se nila e sili atu ma le 4 mm, o le fausiaina o se paʻu paʻu ma le fao 45 ° e fautuaina. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, e tatau ona faʻatali pe a ma le 10 sekone ona faatoa ave lea o le nila mai le mea lava e tasi. Aua neʻi tuʻuina le paʻu o le paʻu seia oʻo i le iuga o le tui. Olaʻo e tatau ona faʻaaoga i le taimi e tasi.

Afai e te faʻaaoga NPH-insulin po o se solasoga insulin (faʻamalosi-inisalini faʻatasi ma le NPH-inisalini), e tatau ona fefiloi le vailaau lelei ao lei faʻaaogaina.
O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le faʻaaogaina o le inisalini, pulega o le injection ma le faʻasalaga o faʻatoʻaga e tatau ona faʻatino i se vaega ma / pe taitoatasi e se endocrinologist.

Sauniuniga

O le tele o le maʻisuka e aʻafia ai le inisalini ia i latou lava. O le algorithm e faigofie, ae o le aʻoaʻoina o se mea taua. E manaʻomia ona e suʻeina le mea e tuʻu ai inisalini, pe faapefea ona saunia le paʻu ma fuafua le inumaga.

I le tele o tulaga, o le inisalini o fagu ua mamanuina e faʻaaogaina i le tele o taimi. O le mea lea, i le va o tui e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. I le taimi lava lea ao le i tui, e tatau ona pipiʻi le kulupu i lima e faʻamafanafana ai le vailaʻau aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi ma le tino.

E taua le mafaufau o le homone o ituaiga eseese. E naʻo le ituaiga ua fautuaina e le fomaʻi e tatau ona faʻatonuina. E taua le matua matauina lelei le metotia ma le taimi ole tui.

O inisua insulin e mafai ona faia i lima mama. Aʻo lei faia le faʻatonuga, e tatau ona fufuluina i le fasimoli ma maeʻa maeʻaeʻa.

O lenei faiga faigofie o le a puipuia ai le tino o le tagata mai le ono mafai ona maua i siama ma le pipisi o le iniseti.

Pusa togafitiga

O le tuiina o le inisalini e faia e tusa ai ma se algorithm faʻatonutonu. E taua le faʻaeteete e fai mea lelei uma.

O le a fesoasoani le faatonuga lenei.

  1. Siaki le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ma le fualaau faasaina e te fuafua e faʻaaoga.
  2. Ia mautinoa o le hormone na faʻaaogaina e le muta ma e leʻi teuina mo le silia ma le masina talu mai le amataga o le fagu.
  3. Faʻamama le fagu i ou lima ma faʻafefiloi lelei mea o loʻo i totonu e aunoa ma le luluina ina ia leai se mea e fai.
  4. Fufulu le pito i luga o le fagu ma se ie na faʻaleleia i le ava malosi.
  5. I le vailaau gaogao, tusi mai le tele o le ea pe a manaʻomia mo le tui tasi.

O le tui tui inisalini ei ai vaevaega, e fai ma sui o le numera o atopaʻu. E tatau ona aoina se voluma o le ea e tutusa ma le tele o vailaau mo le puleaina. A maea lenei laasaga sauniuni, e mafai ona e alu i le faiga o le folasaga lava ia.

E tatau ona fufulu loʻu paʻu i le ava malosi?

O le faʻamamaina o le paʻu e manaʻomia i taimi uma, ae mafai ona faʻatino le faiga e auala eseese. Afai, aʻo leʻi oʻo i le inisalini o le inisalini, o le tagata gasegase e taʻele poʻo le vai, e le manaʻomia le faʻapalapalaina o le vai, e le manaomia le togafitiga o le ava, o le paʻu e mama tele mo le faʻagasologa. E taua le mafaufau o le ethanol e faaleagaina le fausaga o le hormone.

I nisi tulaga, aʻo leʻi faia le inisalini tui, e tatau ona fufulu le paʻu i se ie na faʻafefiloi i se vaiinu. E mafai ona e amataina le faʻataʻitaʻiga pe a maeʻaeʻa le paʻu.

Nofoaga olela

A maeʻa le aofaʻi tatau o le ea na tosoina i totonu o le vailaʻau, o le mea faʻapipiʻi i luga o le vial vailaʻau e tatau ona faʻapipiʻi ma le totoa i se nila. E ao ona faʻafeiloaʻi le ea e aoina i totonu o le fagu. O lenei mea o le a faafaigofie ai le faagasologa o le ave saʻo o fualaau o vailaʻau.

E tatau ona fuli i lalo le fagu ma tusi le vailaau tatau ole vailaʻau i totonu o le tui. I le faagasologa, uu le fagu ina ia le punou ai le nila.

A maeʻa lena, o le nila ma le suauu e mafai ona aveeseina mai le fagu. E taua le faʻamautinoa e le o ulu atu palapalulu i totonu o le atigi pusa faatasi ai ma le mea galue malosi. E ui lava e le afaina i le ola ma le soifua maloloina, o le puipuia o le okesene i totonu e taʻitaʻia ai le mea moni o le aofaʻi o le gaioiga malosi ua ulu mai i le tino ua faʻaititia.

E faʻapefea ona faʻatino le inisalini?

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e faʻaaoga ai tui o inisalini faʻataʻitaʻi pe faʻaaoga le faʻaonapo nei - se peni tui.

Faʻaauau le tuiina o le inisalini faʻaleagaina e sau mai se nila e mafai ona faʻaaoga pe faʻatasi ai ma se fausaga. Faʻatasi ma se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia e tui uma le inisalini i le vaega o totoe, aʻo i ai ni tui faʻatasi ma se nila e mafai ona aveeseina, o le vaega o le inisalini e tumau i le pito.

O tui o insulin e sili ona taugofie le filifiliga, ae o loʻo i ai ona toso:

  • inisalini e tatau ona aoina mai le fagu ao leʻi oʻo i le tui, o lea e manaʻomia ai le ave o vailaau insulin (lea e mafai ona lavea faʻafuasei) ma vailaʻau fou e leai ni meaʻai,
  • sauniuniga ma le puleaina o le inisalini e tuʻuina ai le maʻisuka i se tulaga le talafeagai, pe afai e tatau ona faia se faʻasologa i nofoaga tumutumu,
  • o le fua o le tui o le inisalini ei ai se mea sese o le ± 0.5 iunite (o le le saʻo i le inumaga o le inisalini i lalo o nisi tulaga e mafai ona tau atu i taunuuga le talafeagai),
  • faʻafefiloi ituaiga inisalini e lua i totonu o se tasi o tuila e masani ona faʻafitauli mo le maʻi, aemaise lava mo tagata e maualalo le vaʻaia, mo tamaiti ma tagata matutua,
  • ua sili atu le mafiafia o nila tuila nai lo peni tui (o le manifinifi o le nila, o le sili atu foi lea o le leai o se tui).

O le peni-sisiua e le o iai i nei toso, ma o lea e fautuaina ai tagata matua ma aemaise tamaiti e faʻaaogaina mo le tuiina o le inisalini.

O le syringe pen ua na o le lua faʻailoga - o lona tau maualuga (40-50 tālā) faʻatusatusa i tui masani ma le manaʻomia ona i ai se isi ituaiga masini i totonu o faʻatau. Ae o le syringe pen o se masini faʻaaogaina, ma afai e te togafitia ma le faʻaeteete, o le a tumau pe a ma le 2-3 tausaga (faʻamaonia e le kamupanī). O le mea lea, o le a tatou tulimatai atu i le syringe pen.

Matou te tuʻuina atu se faʻamaoniga manino o lona fausiaina.

Filifilia o se Manulele Injection Insulin

E i ai nila mo pulu nifo 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 ma le 12 mm le umi.

Mo tagata matutua, o le umi o le nilala e sili ona lelei ile 6-8 mm, ma mo tamaiti ma tamaiti - 4-5 mm.

E talafeagai le tuiina o le inisalini i totonu o le palapala gaʻo, ma o le filifiliga sese o le umi o le nila e mafai ona taʻitaʻia ai le inisalini i totonu o le maso. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le aveʻesea o le inisalini, lea e le taliaina atoatoa ma le faʻaofiina o le inisalini poo le umi o le inisalini.

Ole iniseti ole tui mo le faʻaaogaina tasi! Afai e te tuua le nila mo se tui lona lua, e mafai ona pipili le lumena o le nila, lea o le a taʻitaʻia ai:

  • toilalo o le peni
  • tiga i le taimi o le tui
  • le faʻaofiina o se faʻasologa le saʻo ole inisalini,
  • siama o le nofoaga o tui.

Filifiliga o le ituaiga o inisalini

E i ai le inisalini e puupuu, ma le umi ma le umi.

Laititi le faia o le inisalini (inisalini masani / solu) e faʻatautaia ao leʻi faia ni taumafataga i le manava. E le amata ona vave gaoioi, o lea e tatau ona sasaina 20-30 minute aʻo leʻi 'ai.

Talosaga fefaʻatauaʻiga mo le inisalini pupuu: Faigaluega, Humulin Regular, Insuman Rapid (o se lanu samasama ua faʻaaogaina i luga o le kesi).

O le maualuga ole inisalini e maualuga pe tusa ma le lua itula. O le mea lea, a maeʻa ni nai itula pe a uma le taumafataga autu, e tatau ona e maua se meaʻai e aloese ai mai le hypoglycemia (faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto).

Glucose e tatau ona masani: o lona faateleina ma lona faʻaitiitia e leaga.

O le faʻaaogaina o le inisalini pupuu e faʻaitiitia pe a mavae le 5 itula. I le taimi nei, e tatau ona toe tuiina le inisalini puupuu ma 'ai atoatoa (' aiga o le aoauli, 'aiga o le afiafi).

E iai foʻi inisalini e le o toe umi (o se lanu moli moli e faʻaaoga i luga o le kesi) - NovoRapid, Humalog, Apidra. E mafai ona ulufale saʻo i luma o se taumafataga. E amata ona galue i le 10 minute pe a uma le pulega, ae o le aafiaga o lenei ituaiga insulin e faaitiitia pe a ma le 3 itula, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto aʻo leʻi oʻo i le isi taumafataga. O le mea lea, i le taeao, o le inisalini o le umi o le taimi e faʻasolo atu i totonu o le ogavae.

Laititi le insulin E faʻaaogaina o se inisalini autu e faamautinoa ai le maualuga o le kulukose o le toto i le va o taumafataga. Faʻatau ia te ia i le ogavae. O le fualaau faasaina e amata ona galue pe a mavae le 2 itula, o le umi o le gaoioiga e tusa ma le 12 itula.

O loʻo i ai ituaiga ituaiga inisalini-toto: NPH-inisalini (Protafan, Insulatard, Insuman Bazal, Humulin N - lanu lanu meamata i luga o le kesi) ma le insulin (Lenta insulin) (Monotard, Humulin L). E masani ona faʻaaogaina o le NPH-inisalini.

Faʻaaoga umi fualaau (Ultratard, Lantus) pe a faʻafoe tasi i le aso e le maua ai le maualuga o le inisalini i le tino ao faagasolo le aso. E masani ona faʻaaogaina e fai ma insulin mo le moe, talu ai o le gaosiose gaosiga e faia foi i le moe.

O le aafiaga e tupu ile 1 itula pe a uma le tui. O le gaioiga o lenei ituaiga insulin e tumau mo le 24 itula.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina le iniseti o le inisalini umi e pei o le monotherapy. I la latou tulaga, o le a lava lea e mautinoa ai le maualuga o le kulukose i le gasologa o le aso.

Cartridges mo peni o le syringe ua faʻapipiʻi faʻatasi ma tuʻufaʻatasiga o iniseti pupuu ma le toto. O nei vailaʻau e fesoasoani e faatumauina le maualuga ole kulukose i le aso.

E le mafai ona e tuiina le inisalini i se tagata soifua maloloina!

O lenei ua e iloa le taimi ma pe o le a le inisalini e tui. Ia tatou mafaufau nei i le auala e tui ai.

Aveeseina o le ea mai le kesi

  • Fufulu lima i le fasimoli ma le vai.
  • Aveese le pulou pito i fafo o le tui sulu ma tuu ese. Aveese ma le faaeteete le pito i totonu o le nila.

  • Faʻatonu le fua o le injection i le 4 iunite (mo se kata fou) i le tosoina o le faʻamalosi ma toe sui. O le fua o le inisalini e tatau ona faʻapipiʻiina ma se faʻamalo i luga o le faʻaaliga faʻaalia (vaai i le ata o loʻo i lalo).

  • Aʻo uuina le peni a le syringe ma le nila, faʻapipiʻi māmā lou tui ile inisalini ma lou tamatamailima ina ia tulaʻi mai ai le ea. Faʻasala le amataga o le paʻu o le syringe i le auala atoa. Se mataua o le inisalini e tatau ona aliali i luga o le nila. O lona uiga e leai se ea ma e mafai ona e faia se tui.

Afai e le o iai le otaota i luga ole pito o le nila, ona e manaʻomia lea ona seti le 1 le iunite i luga o le faʻaaliga, tapuni le kesi ma lou tamatamailima ina ia mafai ai ona ea le ea ma toe lolomi le toe amata. Afai e tatau ai, toe fai lenei gaoioiga i ni nai taimi poʻo le muamua seti nisi vaega i luga o le faʻaaliga (pe a tele le moli a le ea).

O le taimi lava e aliaʻe ai se mataua o le insulin i le pito o le nila, e mafai ona e alu i le isi laasaga.

Lafoaʻi pea i fafo mai le kesi ao leʻi tuiina! E tusa lava pe ua uma ona e agi le ea i le taimi muamua o le tui o le inisalini, e tatau ona e faia le mea lava e tasi aʻo le isi tui. I le taimi lea, e mafai e le ea ona ulu i le kesi.

Faʻailoga tulaga

  • Filifili le fualaau mo le iniseti na faatonuina e lau fomaʻi.

Afai ua tosoina le button amata, ua amata ona e suia e filifili ai se fualaau, ma faafuasei ona fesuisuiai, fesuiai ma taofi - o lona uiga o loo e taumafai e filifili se fualaau e sili atu nai lo le mea o totoe i le kalama.

Filifilia se nofoaga mo inisalini

O vaega eseese o le tino ei ai a latou lava fua faatatau o le faaaogaina o fualaau faasaina i totonu o le toto. O le tele o le vave, o le inisalini e ulufale atu i le toto pe a oʻo mai i totonu o le manava. O le mea lea, e fautuaina le tuiina o le inisalini puupuu i totonu o le paʻu o le paʻu i luga o le manava, ma le gasegase o le inisalini i totonu o le suilapalapa, papaʻi, poo le muso o le tauau.

O vaega taʻitasi o loʻo i ai se eria tele, o lea e mafai ai ona toe faia inisalini inisiua i tulaga eseese i totonu o le eria (nofoaga o inisi e faʻaalia e togitogi mo le manino). Afai e toe faʻafoʻi i le nofoaga lava e tasi, ona oʻo lea i lalo o le paʻu o le a mafai ona faia se faamaufaʻailoga pe lipodystroph.

I le aluga o taimi, o le faʻamaufaʻailoga o le a foia, ae a oʻo ina tupu lenei mea, e le tatau ona e tuiina le inisalini i lenei taimi (i lenei vaega e mafai, ae le o le tulaga), a leai o le inisalini o le a le lelei ona uuina.

Lipodystrophy e sili atu ona faigata ona togafitia. E faʻapefea ona tupu togafitiga, o le ae aʻoaʻo mai le tusiga o loʻo i lalo: https://diabet.biz/lipodistrofiya-pri-diabete.html

Aua le tui i totonu o se ie, peʻa peʻa peʻa, laei, poʻo ni laʻau mumu o le paʻu.

Inisalini tui

O le algorithm mo le puleaina o inisalini e faapenei:

  • Taulima le nofoaga na tuiina ai se mea faʻamalosi pe faʻamalosi (eg, Kutasept). Faatali ia paʻu le paʻu.
  • Faʻatasi ma tamatamailima ma tamatamailima (faʻapitoa na o tamatamailima, ae le o mea uma ina ia le mafai ona puʻeina musika), faʻapipii le paʻu i le lautele.

  • Faʻafesoʻotaʻi le nila o le suauʻu i totonu i totonu o le paʻu o le paʻu pe'ā faʻaaogāina se nila e 4-8 mm le umi poʻo le maualuga o le 45 ° pe'ā faʻaaogaina se nila o le 10-12 mm. O le nila e tatau ona ulufale atoa i totonu o le paʻu.

Tagata matutua ma le tino gaʻo, pe a faʻaaoga se nila ma se umi 4-5 mm, e le mafai ona ave le paʻu i totonu o se faʻava.

  • Faasolo i le amataga o le faamau o le syringe pen (just press!). E tatau ona lamolemole le taamilosaga, ae le o le faʻamalosi. O lea, o le inisalini e sili atu ona tufatufaina i totonu o masini.
  • A maeʻa le inisiua, faʻalogo i le kiliki (o loʻo taʻu mai ai o le fua o le fuataga e ogatusa ma le tau "0", o lona uiga o le toto ua filifilia ua uma ona ulufale mai). Aua e te faanatinati e aveese lou limamatua mai le amataga o le button ma aveese le nila mai pulu o le paʻu. E tatau ona tumau i lenei tulaga mo le itiiti ifo i le 6 sekone (sili atu 10 sekone).

O le amataga o le faamau e mafai ona taufaasese i nisi taimi. E le o se mea e fefe ai. O le mea sili lava, pe a faia le inisalini, faʻapipiʻi le faamau ma fai mo le itiiti ifo i le 6 sekone.

  • Inisalini ua tui. A maeʻa ona aveese le nila mai lalo o le paʻu, e mafai ona tumau pea ni mataua ile insulin i luga o le nila, ma o le pa'ū ifo o le toto i luga o le paʻu. O se mea masani lea e tupu. Tau lava o le inisiua i lou tamatamailima mo sina taimi.
  • Tuu le pulou pito i fafo (lapoʻa lapoa) i luga o le nila. A o uʻu le pulou pito i fafo, ia vaʻai (faatasi ma le nila i totonu) mai le peni. Aua le puʻeina le nila ma ou lima, na o le pulou!

  • Lafoaʻi le pulou i le nila.
  • Tuu le pulou o le peni.

E fautuaina e matamata i se vitio i le auala e tui ai le inisalini e faʻaaoga ai se peni. E faʻamatalaina e le gata o laasaga mo le faia o se iniseti, ae faʻapea foi nisi o nuances taua pe a faʻaaoga se peni.

Iloiloina o Resulin Residue i Kalama

E i ai se eseesega i luga o le kelika e faʻaalia ai le tele o le inisalini e totoe (pe a fai o se vaega, e le o mea uma o loʻo i totonu o le kalama na tui).

Afai o le piston paʻu o loʻo i luga o le laina paʻepaʻe i le isi itu (vaaiata o loʻo i lalo), o lona uiga o loʻo faʻaaogaina uma inisalini, ma e manaʻomia ona suia le kata ma se mea fou.

E mafai ona e taitaia le inisalini i vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga pito i luga o le porokalama e 60 iunite, ma 20 iunite e tatau ona tusia. E aliali mai o le tasi penisini e lava mo le 3 taimi.

Afai e tatau ona ulufale atu i le silia ma le 60 iunite i le taimi (mo se faʻataʻitaʻiga, 90 iunite), ona muamua faʻafeiloaʻi lea o le cartridge o le 60 iunite, sosoo ai ma le isi 30 iunite mai le fagu fou. O le nila e tatau ona fou i soo se faʻaofiina! Ma 'aua neʻi galo e faʻatino le faʻagasologa mo le faʻatuʻuina o le ea mai le kesi.

Suia se fagu fou

  • o le pulou ma le nila e faʻaseseina ma lafoina i le taimi lava na uma ai le tui, o lea e tumau ai le vaʻavaʻaina o le mea faʻamaʻi mai le vaega ole masini,
  • aveese le fasi kalama mai le o loʻo umia,

  • faʻapipiʻi se keli fou ma faʻasolosolo le tagata o loʻo uu i le vaega masini.

E na o le faʻapipiʻiina o se nila faʻaaoga ma faia se tui.

Le auala e faʻatino ai le inisalini ma se tui (inisalini)

Saunia le inisalini mo le faʻaaogaina. Aveesea mai le pusaaisa, aua o le vailaʻau faʻamaʻi e tatau ona i ai ile vevela vevela.

Afai e te manaʻomia le tuiina o le inisalini (o se mea e le o foliga mai), ona muamua lavili lea o le fagu i le va o alofilima seʻia oo ina paʻepaʻe ma le mafiafia le fofo. A faʻaaogaina le inisalini o le gaioiga po o le faʻasolosolo, e le manaʻomia ona faʻatinoina nei maniputi.

Muamua togafiti le paʻu paʻu i luga o le vailaau insulin i se visepisi.

O le algorithm o mea nei o loʻo mulimuli mai:

  1. Fufuluina ou lima i le fasimoli.
  2. Aveese le tui mai lona afifi.
  3. Vaʻavaʻai i le tui i le aofaiga e te manaʻomia e tui ai le inisalini. Mo se faʻataʻitaʻiga, na taʻu mai e le fomaʻi se fuasela o le 20 iunite, o lea e tatau ai ona e ave le piston o se suauu gaogao i le faailoga "20".
  4. I le faʻaaogaina o se falesa o le tuilalalala, tuʻitoʻu le pusa paʻu o le vailaau insulin ma faʻapipiʻi le ea i totonu o le fagu.
  5. Liliu le fagu ile pito i lalo ma tusi le tui ole inisalini ile suauu.
  6. Faʻamama faʻafuaseʻi le tino o le suauʻu ma lou tamatamailima ina ia tulaʻi ai le ea ma faʻasaʻo le ea mai le sisiua e ala i le pipiʻi le piston.
  7. Siaki le saʻo ole inisalini ma aveese le nila mai le fagu.
  8. Taulima le inisiua i se antiseptic ma faʻatagaina le paʻu e faʻagogo. Fai se pulu o le paʻu ma lou limamatua ma lou limatusi, ma faʻagesegese ifo i le inisalini. Afai e te faʻaaogaina se nila e oʻo i le 8 mm le umi, e mafai ona e ulufale i le taumatau saʻo. Afai e umi le nila, tuʻu i le maualuga o le 45 °.
  9. A uma ona faʻatonu uma le faʻasolo, faʻatali 5 sekone ma aveese le nila. Faʻasaʻo le gaʻo o le paʻu.

O le taualumaga atoa e mafai ona manino manino i le vitio lenei, lea na saunia e le American Medical Centre (e fautuaina e matamata mai le 3 minute):

Afai e tatau ona faʻafefiloi le inisalini pupuu (faʻamalamalama manino) ma le inisalini umi (faʻafefe), o le faasologa o gaioiga o le a faapenei:

  1. Pusa i le vaalele a le ea, i le aofai e te manaʻomia e te ulufale ai i le insulin.
  2. Faʻaalia le vaalele i totonu o le uila o le insulin ma le aveeseina o le nila mai le fagu.
  3. Toe faʻafeiloaʻi le ea i le suauu i le aofaʻi e manaʻomia ona e ulufale ai i se initaneti "manino".
  4. Faailoa atu le ea i totonu o se fagu manino ile inisalini. O taimi uma e na o le ea na faʻalauiloaina i le tasi ma totonu o le fagu lona lua.
  5. A aunoa ma le aveeseina o nila, liliu le fagu i le "manino" ile inisalini ile pito i lalo ma ia filifili le fua o le fualaau faasaina.
  6. Faʻafesoʻotaʻi le tino o le suauʻu ma lou tamatamailima ina ia tulaʻi mai ai le ea ma aveeseina i latou e ala i le pipiʻi le piston.
  7. Siaki le saʻo o le inisalini (vavalo) galue malosi ma aveese le nila mai le fagu.
  8. Faʻaofi le tola i totonu o le fagu ma le inisalini "puaoa", liliu le fagu i lalo ma faʻafesoʻotaʻi le fua o le insulin.
  9. Ave ese le ea mai le sisiva e pei ona faamatalaina i le Laasaga 7. Aveese le nila mai le fagu.
  10. Siaki le saʻo o le fua o le insulin. Afai ua faatonuina oe i se fualaau o le "manino" insulin o le 15 iunite, ma le "aogisa" - 10 iunite, ona tatau loa lea o le 25 iunite o le paluga i le suauu.
  11. Taulima le nofoaga e tui ai i se antiseptic. Faatali ia paʻu le paʻu.
  12. Faatasi ai ma lou limamatua ma lou alofilima, puʻe le paʻu i le laupepa ma tui.

Po o le a lava le ituaiga meafaifaʻaili filifilia ma le umi o le nila, o le pule o le insulin e tatau ona gaogao!

Tausia o le nofoaga o tui

Afai e aʻafia le nofoaga o inisiua (masani lava o se siama staphylococcal), e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau togafitiga o le endocrinologist (poʻo le fomaʻi) e faʻamalosi ai togafitiga faʻamaʻi.

Afai o le ita ua faia i le nofoaga o tui, ona faʻaaogaina lea o le antiseptic ao le i tui le tui.

O fea e tui ma pe faapefea ona matou tuiina inisalini, ua uma ona matou faʻamatalaina, seʻi o tatou agai atu i foliga o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

Faʻaauau le puleaina o insulin

E tele tulafono mo le puleaina o le inisalini. Ae o le tulaga sili ona lelei o le tele o injections. E aʻafia ai le puleaina o le inisalini pupuu i luma ole taumafataga autu faatasi ma le tasi pe lua inumaga ole inisalini poo le umi-taimi (taeao ma le afiafi) e faʻamalieina ai le manaʻomia ile inisalini i le va o 'aiga ma le taimi e momoe ai, ole a faʻaitiitia ai le lamatia o le hypoglycemia. O le pulega faifai pea o le inisalini e mafai ona maua ai se tagata e maualuga atu le lelei o le olaga.

Muamua fua Inisalini puupuu e tui i le 30 minute ao leʻi faia le taeao. Faatali umi pe'ā maualuga lau kulukose o le toto (pe itiiti pe'ā maualalo lou kulūkose toto). Ina ia faia lenei mea, ia muamua fua le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer.

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e mafai ona faʻatautaia saʻo i luma o taumafataga, pe a maualalo le kulukose o le toto.

A maeʻa le 2-3 itula, e te manaʻomia se meaʻai. E te le manaʻomia ona e ulufale i se isi lava mea, o le maualuga o le inisalini e maualuga lava mai le inisiua o le taeao.

Lona lua na faʻatonuina 5 itula i le maea ai o le muamua. I le taimi nei, e masani lava o se inisalini e fai si puupuu mai le "taumafataga o le taeao" e tumau pea i le tino, ia muamua fua le maualuga o le suka o le toto, ma afai e maualalo le kulukose o le toto, tui vave se inisalini o le inisalini aʻo le i ai pe 'ai, ona ulufale ai lea inisalini e le o toe umi.

Afai e maualuga maualuga le kulukose o le toto, e tatau ona e tuiina le inisalini puupuu ma faatali i le 45-60 minute, ona faatoa amata lea ona e 'ai. Pe mafai foi ona e tuiina le inisalini i le gaioiga faʻamalosi ma pe a uma le 15-30 minute amata se taumafataga.

Toto lona tolu (ao lei faia le taumafataga) e faia e tusa ai ma se fuafuaga faapena.

Lona fa (aso mulimuli i le aso). Aʻo lei oʻo i le taimi e momoe ai, o le insulin (NPH-inisalini) poʻo le umi o le gaioiga e faia. O le tui mulimuli i aso taitasi e tatau ona faia 3-4 itula pe a uma le fanaina o insulin (puupuu 2-3 itula pe a maeʻa) i le 'aiga o le afiafi.

E taua le tuiina o le "po" inisalini i aso uma i le taimi e tasi, mo se faataitaiga, i le 22:00 ao le i masani le taimi e alu ai i le moega. Ole fua ole togafitiga o le NPH-inisalini o le a galue pe a uma le 2-4 itula ma o le a tumau i le 8-9 itula o le moe.

Ma le isi, ae le o le inisalini e fai sina mea, e mafai ona e tuiina le inisalini umi ae leʻi faia le taumafataga o le afiafi ma fetuunai le fua o le insulin puupuu e faia aʻo leʻi faia le 'aiga o le afiafi.

O le inisalini umi umi e aoga mo le 24 itula, o lea e mafai ona moe umi ai e aunoa ma le afaina ai o latou soifua maloloina, ma i le taeao o le a le talafeagai le taitaia o le inisalini-faiva (na o se inisalini puupuu ona o taumafataga taitasi).

Ole fua ole fua ole ituaiga ole inisalini e faia muamua e le fomaʻi, ona (mauaina lea o le poto masani) ole tagata maʻi lava ia e mafai ona fetuunai le fualaau e faalagolago i se tulaga faapitoa.

O le a le mea e fai pe afai e galo ia te oe le puleaina o le inisalini aʻo leʻi 'ai?

Afai e te manatuaina i le taimi lava e uma ai se taumafataga, e tatau ona e ulufale i le masani masani o le inisalini puupuu poo le faʻasolosolo pe faʻaititia i le tasi pe lua iunite.

Afai e te manatuaina lenei mea pe a uma le 1-2 itula, ona mafai lea ona e ulufale i le afa o le fua o le inisalini pupuu, ma e sili atu le fai gaioiga puupuu.

Afai e tele le taimi ua pasia, e tatau ona e faʻaititia le dose ole inisalini puupuu ile tele o iunite ao lei faia le isi taumafataga, aʻo e muamua fuaina le maualuga o le kulukose toto.

O le a le mea e fai pe afai e galo ia te oe le puleaina o le insulin aʻo leʻi moe?

Afai e te ala i luma o le 2:00 i le taeao ma manatua na galo ia te oe le tuiina o le inisalini, e mafai lava ona e ulufale i le dose o le "po" insulin, faaitiitia e 25-30% poo le 1-2 iunite mo itula uma ua mavae talu mai le taimi O le "nocturnal" na faia ai le inisalini.

Afai e le itiiti ifo ma le lima itula e totoe aʻo le i masani ona e ala i luga, e tatau ona e fuaina lou maualuga o le kulukose o le toto ma fai se suʻega o le inisalini-puupuu (ia aua lava nei tuiina le inisalini-to-puupuu-insulin!).

Afai e te ala mai i le maualuga o le suka o le toto ma le nausea ona o le mea e te leʻi tuiina le inisalini ao lei moe, faʻalalu insulin ole puupuu (ma sili atu le puupuu-puupuu!) Gaoioiga i le fua faatatau 0.1 iunite. i le kilokalama o le mamafa o le tino ma toe fuaina le kulukose toto pe a uma le 2-3 itula. Afai e leʻi faʻaitiitia le kulūkose, ia ulufale i se isi fua ile fua ole 0.1 iunite. i le kilokalama o le mamafa o le tino. Afai o loʻo maʻi pea oe pe ua e vomia, ona tatau loa lea ona e alu i le falemaʻi!

O a tulaga e mafai ai ona manaʻomia se tui ole inisalini?

O gaioiga faaletino e faʻaopoopo ai le manava o le kulukose mai le tino. Afai e le faʻaitiitia le fualaau o le inisalini pe o le tele foʻi o mea inu gaʻo e le 'aina, e mafai ona tupu le hypoglycemia.

Malosiaga ma le faʻavaʻavaʻa galue faaletino e itiiti ifo i le 1 le itula:

  • e tatau ona 'ai taumafa gaʻo ma aʻoga (faʻavae i luga o le 15 g o gaʻo vailaʻau faʻamalosi mo le 40 minute o le faʻamalositino).

O le gaioiga ma le mamafa o le tino faaletino e sili atu i le 1 le itula:

  • i le taimi o toleniga ma i le isi 8 itula mulimuli ane ai, o le a faʻaititia le fua o le inisalini, faʻaititia e 20-50%.

Ua matou tuʻuina atu ni fautuaga pupuu e uiga i le faʻaaogaina ma le puleaina o le insulin i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. Afai e te pulea le maʻi ma togafitia oe lava i le mafaufau lelei, ona mafai loa lea ona atoatoa le ola o le maʻisuka.

Vaega o le puleaina o inisalini

Glucose e maua mai i gaʻo, lea e masani ona faʻamalosia i meaai. E talafeagai mo le galue masani o le faiʻai, maso ma totoga i totonu. Ae e mafai ona ulu atu i naʻo na o le fesoasoani o le insulin. Afai e le o gaosia lenei hormone i le tino, o le kulūkose e faʻapupulaina i totonu o le toto, ae le ulu i totonu o le tino. E tupu lenei mea i le maʻisuka ituaiga 1, pe a le maua e gase peta pancreatic lo latou gafatia e gaosia ai le inisalini. Ma le faʻamaʻi 2, o le inisalini e maua, ae le mafai ona faʻaaogaina atoa. O le mea lea, tutusa uma lava, o le kulukose e le ulu i totonu o siama.

Ole masani ole maualuga ole maualuga o le suka e naʻo le iniseti ile inisalini. Latou te taua tele mo le maʻisuka ituaiga 1. Ae faʻatasi ai ma le ituaiga insulin-dependent o le maʻi, e tatau foi ona e iloa le auala e saʻo ai le injections. O le mea moni, i nisi tulaga, naʻo le auala lenei e mafai ai ona faʻavasega tulaga maualuga o suka. A aunoa ma lenei mea, e mafai ona tupu ni faafitauli matuia, talu ai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e afaina ai puipui o toto toto ma taitai atu ai i le faaleagaina o le tino.

Inisalini e le mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le tino, o le mea lea, e tatau ai ona faʻaaoga masani. O le maualuga o le suka i totonu o le toto e faalagolago i le fua o loʻo faʻaaoga ai lenei hormone. Afai e sili atu le fualaau o le vailaʻau, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. O le mea lea, e taua tele le iloa pe faapefea ona tui saʻo le inisalini. O fuataga e fuaina e le fomaʻi taʻitasi pe a maeʻa le toe faia o le toto ma suʻesuʻega o le urine. Latou te faalagolago i le matua o le maʻi, o le umi o le gasegase o le faamaʻi, o lona mamafa, le maualuga o le faateleina o le suka, o le mamafa o le maʻi ma uiga o ana meaʻai. E taua le matauina o vailaʻau na faʻamatalaina e le fomaʻi ma le saʻo. E masani ona faia tui 4 taimi i le aso.

Afai e te manaʻo e faʻaauau ona faʻaaogaina lenei vailaʻau, e tatau i le tagata gasegase muamua ona fuafua pe faapefea ona tui saʻo le inisalini. O loʻo iai faʻamalosi faapitoa, ae o tamaiti ma tamaiti e sili ona fiafia e faʻaaoga le mea e taʻua o le peni. O lenei masini e mo le faʻaaogaina ma le leai o se aoga o le fualaau faasaina. Manatua pe faʻapefea ona tui le inisalini ma se peni e faigofie lava. O ia injections e leai se aoga, e mafai ona faia i fafo atu o le fale.

Eseese ituaiga o inisalini

O lenei fualaau faasaina e ese. Eseesega i le va o le inisalini, faʻasolosolo, laʻititi ma le umi. O le a le ituaiga o fualaau faasaina ua tuiina i le tagata maʻi, e fuafua e le fomai. Hormones o aga eseese e masani ona faʻaaoga i le aso. Afai e te manaʻo e faʻaaogaina ni vailaʻau se lua i le taimi e tasi, e tatau ona e faia lenei mea i ni vailaʻau eseese ma i nofoaga eseese. E le fautuaina le faʻaaoga o mea faʻafefiloi ua saunia, talu ai e leʻoloa pe faʻafefea ona aʻafia ai le suka.

Faʻamatalaga saʻo mo le maʻisuka, e taua tele le malamalama pe faʻapefea ona tui saʻo le inisalini. O fualaau e pei o Levemir, Tutzheo, Lantus, Tresiba e fautuaina ina ia faʻaofiina i totonu o le ogavae po o le manava. O ia injections e tuʻuina tusa lava pe o le a le taumafataga. Injections o le umi o le inisalini e masani lava ona faʻatonuina i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe.

Ae o tagata maʻi uma lava e tatau ona iloa le auala e tui ai insulin. E fautuaina e ulufale i le afa itula ao lei faia se taumafataga, aua e amata ona vave galue vave ma mafai ai ona tupu le atinaʻe o le hypoglycemia. Ma ao le i ai, e tatau ona totoina ina ia le maualuga le maualuga o le suka. O faʻataunuʻuina ole inisalini e aofia ai Actrapid, NovoRapid, Humalog ma isi.

E faʻapefea ona tui i se tui tui inisalini

Talu ai nei, o mea faʻaonapo nei faʻaonaponei mo inisua o inisalini ua aliali mai. O tui o inisalini i ona po nei o loʻo faʻapipiʻiina i ni manulele manifinifi ma umi. E i ai foi se fua faapitoa, talu ai o le inisalini e masani ona le fuaina i le mililiters, ae i le falaoa. E sili ona lelei le faia o tui taitasi i se tui fou, talu ai o loʻo tumau pea i lalo matala o le inisalini, lea e mafai ona paʻu. E le gata i lea, ua fautuaina e filifili se tuilaupapa ma se piston tuusao, o lea o le a sili atu ona faigofie le fuaina o fualaau faasaina.

I le faaopoopo atu i le filifilia o le sao saʻo, e taua tele le filifilia o le umi o le nila. E i ai nila faʻainisiua inisalini 5 i le 14 mm le umi. O le mea sili ona mo tamaiti. Olaʻo o le 6-8 mm e tuʻuina atu ai le injections i tagata mimiti e toetoe lava a leai ni mea faʻapipiʻi. E masani ona faʻaaoga nila 10-14 mm. Ae o nisi taimi, faatasi ai ma se inumaga le saʻo po o se nila e fai si umi, e mafai ona faaleagaina mea toto. A maeʻa lenei mea, e iai ni lanu mumu, e mafai ona tupu ni manuʻa.

O fea e fai ai le fualaau faasaina

A maua e le au gasegase le auala e tui saʻo ai le inisalini, e masani ona fautuaina e fomaʻi le faia o lenei mea i na vaega o le tino lea o loʻo tele ai gaʻo gaʻo. O loʻo i totonu o ia ituaiga o vailaʻau e sili atu le faʻaleleia o lenei vailaʻau ma e umi le umi. O inisiua ogaoga e naʻo totonu o le falemaʻi e faia, talu ai pe a maeʻa ia i latou o loʻo i ai se toso malosi i le maualuga o le suka. Pe a tui i totonu o se maso, o le inisalini e toeitiiti lava aʻafia i le toto, lea e mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia. Ae i le taimi lava e tasi, o le hormone e vave ona faʻaumatia, e le lava seʻia oʻo i le isi tui. O le mea lea, ao leʻi oʻo i le isi tui, e ono faateleina le maualuga o le suka. Ma i le siakiina o le kulukose i aso taʻitasi, e tatau ona faʻasoa le insulin i le taimi lava lea. O le mea lea, o vaega o loʻo i ai le tele o gaʻo gaʻo o loʻo avea ma nofoaga sili mo se tui. Mai lea mea, o le inisalini e alu malie i le toto. O vaega ia o le tino:

  • i le manava i le maualuga o le fusi,
  • luma o sulu
  • pito i fafo o le tauau.

Aʻo le tuiina, e tatau ona e suʻesuʻeina le nofoaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E tatau ona se ese pe tusa ma le 3 cm mai le saite o le iniseti muamua, mai le maile ma le paʻu o le paʻu. Fautuaina ia aua nei aʻafia i totonu o le nofoaga o loʻo i ai pustules, aua e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi.

Auala e tuiina ai le inisalini i totonu o le manava

O le mea lenei e sili atu ona faigofie ona maua e le tagata gasegase se inumaga. E le gata i lea, e masani lava ona tele gaʻo gaʻo i totonu o le manava. E mafai ona e togi i totonu o le fusi. O le mea autu o le toe foʻi mai le pusa 4-5 cm.Afai e te iloa le auala e faʻaaogaina ai le inisalini i totonu o lou manava, e mafai ona e tausia pea lou maualuga o le suka i lalo o le pule. Soo se ituaiga o fualaau faasaina ua faatagaina e faʻaofiina i totonu o le manava, o le a lelei uma.

I lenei nofoaga e faigofie ona tuʻuina atu se tui i le tagata maʻi. Afai e tele gaʻo gaʻo, e le mafai ona e aoina le paʻu paʻu. Ae e taua tele le faamautinoa o le isi tui e le o tui i totonu o le vaega e tasi o le manava, e tatau ona e laa i le 3-5 cm. Faatasi ai ma le faʻateleina o le inisalini i se tasi nofoaga, e mafai ona tupu le lipodystrophy. I lenei tulaga, o le a gaogao le tino gaʻo ma sui i se mea faʻafesoʻotaʻi. O se lanu mumu ma le vevela o le paʻu e aliali mai.

Inisictions i isi vaega o le tino

Le aoga o le inisalini e faalagolago malosi i le mea e tui ai. I le faʻaopoopoga i le manava, o nofoaga sili ona taatele o le ogaoga ma le tauau. I totonu o le papa, e mafai foi ona e faia se tui, o iai iina latou te tuiina inisalini i tamaiti. Ae e faigata ile maʻisuka ona tuiina o ia lava i lenei nofoaga. O le nofoaga sili ona le lelei o le tui o le nofoaga lea i lalo o le scapula. E na o le 30% o le inisalini ua tuiina mai le nofoaga lenei. O le mea lea, o ia injections e le o faia iinei.

Talu ai o le manava e manatu o se nofoaga sili ona tiga le tui, o le tele o le maʻisuka latou te manaʻo e fai i le lima poʻo le vae. E le gata i lea, ua fautuaina i isi nofoaga o inisiua. O le mea lea, e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi uma ona iloa le auala e tui saʻo ai le inisalini i le lima. O lenei nofoaga ua manatu e sili ona leai se tiga, ae le mafai e tagata uma ona tuʻuina atu se tui iinei mo i latou lava. O le inisalini pupuu e fautuaina i le lima. O le tui e faia i le pito i luga o le tauau.

E tatau foi ona e iloa pe faapefea ona togi le insulin i le vae. O le pito i luma o le suilapalapa e talafeagai mo le tui. E tatau ona toe solomuli 8-10 cm mai le tulivae ma mai i le laupepa. E masani ona tumau i luga o vae vaevaega o injections. Talu ai ona o le tele o musele ma le gaʻo laʻititi, ua fautuaina e tui se vailaʻau o le faaumiumi gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, Levemir inisalini. E le o tagata maʻisuka uma e iloa pe faapefea ona faʻaaogaina saʻo ia tupe i totonu o le taualuga, ae e tatau ona aʻoaʻoina lenei mea. A uma, pe a tui i totonu o le ogavae, e mafai e le fualaau faasaina ona ulu i totonu o le maso, o le mea lea o le a ese ai.

O faʻafitauli faigata

O le tele o taimi, faatasi ai ma togafitiga, o le sese o le tui o le inisalini e tupu. E mafai lava ona oʻo i le taimi na tuʻuina atu ai le fuainumera o loʻo manaʻomia. O le mea moni, o nisi taimi pe a uma le tui, e toe foʻi mai se vaega o le vailaʻau. E mafai ona tupu lenei mea ona o se pini vavalalata poʻo se tui le saʻo. Afai e tupu lenei mea, e le manaʻomia ona e faia se tui lona lua. O le isi taimi o le inisalini e faʻatinoina nai lo le 4 itula. Ae e tatau ona matauina i le tusi o loʻo i ai se leʻa. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamatalaina ai le maualuga o le maualuga o le suka i luma o le isi tui.

E masani foi ona tulai mai se fesili i tagata gasegase e uiga i le auala e tui saʻo ai le inisalini - aʻo leʻi oʻo i le taumafataga poʻo le maeʻa. O le mea masani, o se vailaʻau faʻamalosi e faʻatinoina ile afa itula ao leʻi faia se taumafataga. E amata ona gaioiga pe a uma le 10-15 minute, o le tui o le inisalini glucose ma lona faʻaopoopoga faaopoopo i meaai e manaʻomia. Faatasi ai ma le le lelei o le puleaina o le inisalini pe sili atu foi i le togafitiga fautuaina, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. O lenei tulaga e mafai ona iloa e lagona o vaivaiga, taoto, vevela. E fautuaina e vave ona e 'aina soʻo se mea o meaʻai gaʻo: o le kulukose, le lole, se sipuni o le meli, sua.

Tulafono Faʻatonu

O le tele o gasegase ua leva ona maua i le maʻisuka ua matua fefefe lava i le inisiua. Ae afai e te iloa le tuiina saʻo o inisalini, e mafai ona e aloese mai le tiga ma isi lagona le lelei. O se tui e mafai ona tiga pe a le saʻo le faia. O le tulafono muamua o se tui e leai se ila, e tatau ona e tuiina le nila i se taimi vave e mafai ai. Afai e te aumaia muamua i le paʻu, ona togi lea, ona oʻo ai lea o le tiga.

Ia mautinoa e suia le tui tui i taimi uma, o le a fesoasoani e aloese mai le faʻapipiʻiina o le inisalini ma le atinaʻe o lipodystrophy. E mafai ona e tuiina le fualaau faasaina i le nofoaga lava e tasi pe a mavae le 3 aso. E le mafai ona e masima le nofoaga o inisiua, lubricate faʻatasi ma soʻo se mea manogi faʻamafanafana. E le o fautuaina foi le faia o faamalositino pe a uma le tui. O nei mea uma e mafua ai le vave faʻaleleia o le insulin ma le maualuga o le suka.

O mea e te manaʻomia mo le inisalini

O tapenapenaga aʻo lei faia le inisalini e pei ona taua i lalo:

  • Saunia se faʻamalama ma le mea galue malosi

E na o le pusaaisa e mafai ona faʻamalosia le inisalini i le lelei. 30 minute aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona aveese le vailaau mai le malulu ma faʻatali seʻi oʻo i le vevela o le vailaʻau. Ona faʻafefiloi lea o mea o loʻo i totonu o le fagu, maeʻa i le va o alofilima mo sina taimi. O ia manipisi o le a fesoasoani i le ausia o le tutusa o le sui o le hormonal i totonu o le ampoule.

  • Saunia se tui tui inisalini

I le taimi nei o loʻo i ai le tele o fomaʻi faʻapitoa e faʻataga ai le faʻaofiina o le inisalini i se taimi vave ma e le o iai se faʻalavelave lavelave - o se tui faapitoa o le inisalini, suauu peni ma se kilipa sui, ma se pamu insulin.

Pe a filifilia se tui tui o le insulin, e tatau ona totogi le mafaufau i ona suiga e lua - faatasi ai ma se mea e mafai ona aveesea ma faʻapipiʻiina (monolithic with a syringe). E taua le matauina o le tuiina o le inisalini ma se nila e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina i le 3-4 taimi (teu i se nofoaga manaia i le uluai afifiina, togafitia le nila ma le ava malosi aʻo leʻi faʻaaogaina), faatasi ai ma le faʻaaogaina naʻo le tasi le taimi.

  • Saunia togafitiga faʻasalalau

O le ava malosi ma le fulufulu mamoe, po o vailaau faʻasaina o le a manaʻomia e fufulu le nofoaga o tui, faʻapea foʻi ma le gaosia o ampoules mai siama aʻo leʻi tagofia le vailaʻau. Afai e faʻaaogaina se meafaigaluega e faʻaaogaina mo le iniseti, ma o loʻo faʻaaogaina se vai malulu i aso taʻitasi, ona le manaʻomia lea ona gaosia le nofoaga o inisiua.

Afai e filifili e vaʻaia le nofoaga o iniseti, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina le vailaʻau pe a maeʻa maeʻaeʻa, talu ai e mafai e le ava malosi ona faʻaumatia le inisalini.

Tulafono ma tulafono amata

I le saunia o mea uma e manaʻomia mo le faʻatinoga, e tatau ona e taulai atu ile auala e faʻaaogaina ai le inisalini. E iai tulafono faʻapitoa mo lenei:

  • Tulitulimatagau mulimuli i mea masani o le hormone i aso taitasi
  • matua mataituina le fua,
  • ia mafaufau i le tino ma le matua o le maʻisuka pe a filifilia le umi o le nila (mo tamaiti ma le vevela - e oo i le 5 mm, sili atu le mamafa - e oʻo i le 8 mm),
  • filifili le nofoaga talafeagai mo le iniseti o inisalini e tusa ai ma le fua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina,
  • afai e te manaʻomia le ulu i le vailaʻau, ona e faia lea i le 15 minute aʻo leʻi 'ai,
  • Ia mautinoa ia suia le nofoaga o inisi.

Gaoioiga algorithm

  1. Fufulu lima i le fasimoli ma le vai.
  2. Aoina le vailaʻau i se tui tui inisalini. Muamua togafiti le fagu i le vailaʻau oona.
  3. Filifili se nofoaga o le a tuuina atu ai le inisalini.
  4. Faatasi ai ma tamatamailima e lua, aoina le paʻu paʻu i le nofoaga o tui.
  5. Faʻasusu ma faʻamalosi e faʻapipiʻi le nila i le paʻu paʻu i le maualuga o le 45 ° poʻo le 90 ° i le tasi le lafo.
  6. Faʻaauau lemu i luga o le piston, faʻaaoga le vailaʻau.
  7. Tuʻu le nila mo le 10-15 sekone ina ia amata faʻavave vave le inisalini. E le gata i lea, e faaitiitia ai le ono toe foi mai o le fualaau faasaina.
  8. Fufulu ese le nila, ma togafiti le manua i le ava malosi. O le taofiofia o le tui o le inisalini e matua le mafai. Mo le vave vave o le inisalini, e mafai ona e faʻapuupuu le mafanafana o le nofoaga o tui.

O ia manipulations e faia pe a fai o le tui e faia e faʻaaoga ai se tui tui insulin.

Togitogi peni

O le penisini penisini o se komipa semi-automate lea e faafaigofie ai le puleaina o le inisalini. O le kilika ma le inisalini ua i totonu o le pen pen, lea e mafai ai e tagata gasegase ile inisalini ona faalagolago i le sili atu ona lelei (e le manaʻomia ona ave se tuila ma se fagu).

Faʻapefea ona faʻaaoga e tui ai le inisalini:

  • Faʻamau i totonu o le peni fualaʻau fualaau.
  • Faʻaofi se nila, aveese le pulou puipui, faʻapipii sina mataua ole inisalini mai le suauu e faʻaumatia ai le ea.
  • Seti le tufatufa i le tulaga manaomia.
  • Aoina se pulu o le paʻu i le nofoaga na faʻamoemoe e tui ai.
  • Ulufale i totonu o le homone e ala i le sasaʻaina atoa o le ki.
  • Faatali 10 sekone, faʻamalosi e aveese le nila.
  • Aveese le nila, tuʻu ese. O le tuʻuina o le nila i luga o le suauʻu mo le isi tui e le manaʻomia, talu ai e leiloa le malosi ma o loʻo i ai se avanoa o microbes e maua i totonu.

Iniseti o tui tui

E tele gasegase e mafaufau po o fea e mafai ona latou tuiina ai le inisalini. E masani lava, o vailaʻau o loʻo tui i lalo o le paʻu i totonu o le manava, ogavae, buttock - o nei nofoaga e manatu i fomaʻi e sili ona faigofie ma saogalemu. E mafai foi ona tui le inisalini i totonu o le muso o le tauau pe afai o loʻo i ai le tino gaʻo iina.

Ole nofoaga ole inisiua e filifilia e tusa ai ma le gafatia o le tino o le tagata e gauai ai le fualaau faasaina, o lona uiga, mai le saoasaoa o le alualu i luma o le fualaau faasaina ile toto.

E le gata i lea, pe a filifilia se nofoaga mo le iniseti, e tatau ona amanaia le saoasaoa o le gaioiga o fualaau faasaina.

E faʻapefea ona faia se tui i le ogavae

O tui o le inisalini e tuʻuina i le pito i luma o le suilapalapa mai le tau ile tulivae.

O fomaʻi fautuaina le tuiina o le inisalini faʻatuai i le ogavae. Ae peitai, afai o le tagata maʻi e taitaia se olaga ola, pe o loʻo galue i le mamafa o le tino galue, o le a faʻateleina le faʻaleleia o fualaau.

Auala e faʻatino ai le inisalini i le manava

E talitonuina o le manava o le nofoaga sili lea ona talafeagai mo iniseti. O mafuaʻaga e faigofie ona faʻamatalaina ai le tui o le inisalini i totonu o le manava. I lenei sone, o loʻo iai le gaʻo sili ona maualuga o le gaʻo, lea e mafua ai le leai o se tui. E le gata i lea, pe a tui i totonu o le manava, o le fualaau faasaina e vave ona gauaiina e le tino ona o le i ai o le tele o vaʻa toto.

E matua faasaina le faʻaogaina o le pute ma faʻaali e faʻamalosia le inisalini. Talu ai o le avanoa e maua ai se nila i totonu o se neura poʻo se vaa tele e maualuga. Mai le pute, e tatau ona toe foʻi i tua 4 cm i itu taʻitasi ma faia injections. E fautuaina le puʻeina o le vaitafe o le manava i itu uma, i le mea e gata ai, e oo atu i le pito i luga o le tino. I taimi uma, filifili se nofoaga fou e tui ai, toe foʻi i le 2 cm mai le manua muamua.

O le manava e manaia tele mo le faʻaaogaina o le insulin.

Faatonuga faapitoa

O le togafitiga o insulin o loʻo faʻamaonia i mataupu sili ona ogaoga pe afai e le mafai ona fetuunai le maualuga o le suka i isi auala (taumafa, togafitiga o le maʻisuka ma fualaau). E filifilia e le fomaʻi sauniuniga e tatau ai mo tagata maʻi taitoatasi, o le auala o le puleaina o le inisalini, ma le atinaʻeina o se polokalame. O le tagata lava ia e taua tele pe a oʻo mai i ni tagata gasegase faapitoa e pei o fafine maʻitaga ma tamaiti laiti.

Auala e tuiina ai le inisalini aʻo maitaga

O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e le o faʻamaʻi mai fua o le suka. O le faʻaofiina o le inisalini i le ituaiga o injections e matua saogalemu lava mo le pepe, ae e matua tatau lava mo le tina o loʻo faʻamoemoe. Faʻaaogaina o tui ma inisalini e faʻatalanoaina ma lau fomaʻi. O le mumusu mai injections e lamatia ai le le mautonu, faʻamaʻi tiga mo le tamaititi e leʻi fanau mai ma le soifua maloloina o le fafine.

Le faʻaofiina o le inisalini i tamaiti

O le auala o le inisalini tuiina ma le vaega o le puleaina i tamaiti e tutusa ma tagata matutua. Peitai, ona o le laʻititi ma le mamafa o le maʻi, o loʻo i ai nisi o vaega o lenei faiga.

  • o fualaau oona ua faʻavaivaia i vaalele faapitoa e leai ni suavai ina ia maua ai le maualalo ole atosini ole inisalini,
  • faʻaogaina tui tui inisalini ma le umi ma le uumi o le nila,
  • Afai e mafai e le tausaga, i le vave e mafai ai ona aʻoaʻo le tamaititi e tui e aunoa ma le fesoasoani a le tagata matua, taʻu mai pe aisea e manaomia ai le togafitiga o le inisalini, mulimuli i se meaai ma se ituaiga olaga e talafeagai mo lenei maʻi.

O a tui?

Faataʻitaʻiga ma le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia

  • ma le nilala aveese - i le taimi o le tui, o se vaega o le vailaau faʻasaina e mafai ona nofo i le nila, ona o le itiiti ifo o le inisalini nai lo masani e ulu i le toto
  • ma faʻatasi (fausiaina i totonu o le tuila), lea e faʻaitiitia ai le leiloa o vailaau i le taimi o le pulega.

O le faʻaaogaina o tui, faʻaaogaina e faʻasaina. A uma le iniseti, ona faʻavaivai lea o le nila. I le tulaga o le faʻaaoga faifai pea, o le lamatiaga o le microtrauma o le paʻu pe a faʻamalosia le tui. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻalavelave faʻalavelave (abscesses), talu ai ua faʻalavelaveina le faʻafouina o le maʻisuka.

Faʻasologa o tui tui inisalini

  1. O se moli manino ma se makaina - ina ia mafai ai ona e faʻatusatusa le aofaʻi o le faʻamalo ma le inumia o fualaau faasaina. O le syringe e manifinifi ma umi, faia i le palasitika.
  2. Suia pe faʻasosoʻo faʻatasi, faʻapipiʻiina se pulou puipui.
  3. O se piston ua mamanuina e fafagaina ai le togafitiga i totonu o se nila.
  4. Sealant. O se mea paʻu o le paʻu i le ogatotonu o le masini, o loʻo faʻaalia ai le tele o le vailaau faʻasaina na maua.
  5. Flange (fuafua e uu le tui i le taimi o le tui).

E tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa le fua i luga o le tino, talu ai o le faʻatulagaga o le hormone e faʻatatau e faʻatatau i lenei.

E faʻapefea ona faia le filifiliga saʻo?

E tele ni faʻataʻitaʻiga o loʻo avanoa mo le faʻatau. O le filifiliga e tatau ona matua taua, ona o le soifua maloloina o le maʻi e faʻamoemoe i le lelei o le masini.

Micro-Fine Plus Demi Syringes

O se masini "saʻo" e iai:

  • piston lamolemole, lea e tutusa ma le tino o le suauu,
  • fausiaina i totonu o le nila manifinifi ma le pupuu,
  • tino manino ma manino manino,
  • maualuga le lelei.

Taua! O togafitiga e manaʻomia ona faʻatau i na o falemaʻi faʻapitoa!

E faʻapefea ona maua le fua saʻo ole hormone?

O le tagata maʻi e aʻoaʻoina e se tausisoifua poto. E tāua tele le fuaina o le tele o vailaʻau e manaʻomia ona tui, talu ai o le faʻamaualalo ma le faateleina o le suka o le toto o ni tulaga e lamatia ai le ola.

Inisalini 500 IU i le 1 ml

I Rusia, e mafai ona e maua ni tui i le makaina:

  • U-40 (fuafua i luga o se tui o le inisalini 40 PIECES i le 1 ml),
  • U-100 (mo le 1 ml o le vailaʻau - 100 PIECES).

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai e tagata gasegase le faʻailoga U-100.

Faʻalogo! O faailoga mo suauʻu ma igoa eseese e ese. Afai na e faia muamua se "selau" se aofaiga faapitoa o fualaau faasaina, mo le "magpie" e te manaʻomia se faʻamatalaga.

Mo le faigofie o le faʻaaogaina, e maua ai masini i pulou i lanu eseese (lanu mumu mo U-40, moli mo U-100).

"Fasefulu"

1 vaevaega0.025 ml1 le iunite o inisalini
20.05 ml2 iunite
40.1 ml4 iunite
100.25 ml10ED
200.5 ml20 iunite
401 ml40 iunite

Mo se inisiua le lelei, o le sao saʻo o le umi ma le lautele o le nila e taua. O mea sili ona leaga e faʻaaoga i le taimi o le tamaitiiti. O le paleni aupito sili ona lelei o le nila e 0.23 mm, umi - mai le 8 i le 12.7 mm.

"Lalagaina"

Faʻapefea ona ulufale insulin?

Ina ia vave ona gauai le hormone e le tino, e tatau ona pulea faʻapitoa.

Tusi o le Maʻisuka

Nofoaga sili ona lelei mo pulega o inisalini:

  • pito i fafo
  • le vaega i le agavale ma le taumatau o le pute ma se suiga i tua,
  • luma o le ogavae
  • vaega faʻapitoa.

Mo le faia vave, e fautuaina e tui i totonu o le manava. O le insulin aupito sili ona umi e afaina mai le vaega laitiiti.

Folasaga amata

  1. Aveese le pulou puipui mai le fagu.
  2. Toto le paʻu paʻu,
  3. Liliu le fagu i lalo.
  4. Aoina le fuainumera o le fualaau faasaina, sili atu i le fualaau ile 1-2 iunite.
  5. Faʻamamaʻi ma le faʻaeteete le piston, aveese le ea mai le pusa.
  6. Taulimaina le paʻu i le ava malosi ile nofoaga ole tui.
  7. Faia se iniseti i le maualuga o le 45 tikeri, tui inisalini.

Faatomuaga i le eseese o uʻamea

Injector masini

O faataitaiga nei e avanoa mo le faʻatau atu:

  • ma se pusa faʻamaufaʻailogaina (tuʻuina),
  • toe faʻafouina (e mafai ona sui fusiua).

O se peni sosoʻo e lauiloa i maʻi. E tusa lava pe leaga le malamalama, e faigofie lava ona ulu i le fualaau oona o le fualaau faasaina, talu ai o loo i ai se leo lelei (o se kiliki lelei e faalogoina i iunite taitasi o inisalini).

E tasi le falalami e tumau mo se taimi umi

  • o le aofaiga tatau o le hormone e faʻapitoa ona faʻatonutonuina,
  • gasegase (e le manaʻomia ona aoina mai le insulin mai le voli),
  • e tele ni inisiua e mafai ona faia i le aso,
  • saʻo saʻo
  • faigofie ona faʻaaogaina
  • o le masini e faʻapipiʻiina i se pupuʻu pupuu ma le manifinifi, o lona uiga e le lagona e se tagata maʻi se tui,
  • anapogi "patipati-button" pulega o fualaau faasaina.

O le masini o se masini otometi e sili atu ona faigata nai lo se suauu masani.

Faʻaonaponei fou

  • palasitika po o le uamea,
  • penisini ma inisalini (o le numera e fuafua i 300 PIECES),
  • sela e mafai ona aveeseina,
  • puipui puipui
  • hormone dose regulator (faʻasalaga tuʻu),
  • faʻamalositino faʻamalositino
  • se faamalama o loo faaalia ai le atigi,
  • faʻapitoa faʻapitoa i le faʻamalo sela.

O nisi o masini faʻaonapo nei o loʻo i ai se faʻaaliga faʻaeletoroni e mafai ai ona e faitauina faʻamatalaga taua: o le tikeri o le atoatoa o le lima, le seto seto. Meafaigaluega aoga - o se mea faʻapitoa e taofia ai le faʻaofiina o se maualuga maualuga o le fualaau faasaina.

E faʻapefea ona faʻaaoga le "penisini"?

O le masini e talafeagai mo tamaiti ma tagata matutua, e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. Mo tagata gasegase e le mafai ona tuiina i latou lava, e mafai ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga i se masini faʻapipiʻi.

Le faʻaofiina o le insulin i totonu o le manava

  1. Siaki mo le i ai o le vailaʻau i le injector.
  2. Aveese le pulou puipui.
  3. Faʻapipiʻi le nilala faʻaaoga.
  4. Ina ia mafai ona faʻasaʻo le masini mai matagi o le ea, e tatau ona e taomi le faamau o loʻo i le tulaga elemene o le tui tui. O le mataua e tatau ona i ai i le pito o le nila.
  5. I le faʻaaogaina o se faamau faapitoa, fetuunai le fualaau.
  6. Faʻaofi le inisi i lalo o le paʻu, kiliki le ki e faʻatatau i le masini otometi o le homone. E sefulu sekone e taitaia ai le fualaau faasaina.
  7. Aveese le nila.

Taua! Aʻo leʻi faʻatau se peni tui, faʻafesoʻotai lau fomaʻi e mafai ona filifilia le faʻataʻitaʻiga lelei ma aʻoaʻo oe pe faʻafefea ona fetuunai le fualaau.

O le a le mea e te suʻeina pe a faʻatau se masini?

E tatau ona faʻatau se injector e naʻo tagata e faʻatuatuaina.

Faʻamasinoga talafeagai

  • vaevaega (e pei o se tulafono, tutusa i le 1 UNIT poʻo le 0.5),
  • fua (faʻamalosi o le vai papatiso, lava le tele o numera mo le faʻafiafiaga le faitau),
  • pulupulu manaia (4-6 mm le umi, minoi ma le maamaa, ma se pusa faapitoa),
  • tautua o meafaigaluega.

O le masini e le tosina mai ai manatu o tagata ese.

Faʻailoa le fana

Le masini aupito lata mai, ua fuafuaina faapitoa mo le le aoga o le faʻaaogaina o fualaau oona i le fale ma faʻaititia ai le fefe i inisiua.

Masini tui

Vaega o le masini:

  • palasitika
  • le moega o loʻo tuʻuina atu i ai le tui tui,
  • faʻavae.

Ina ia pulea le homone, o le masini e molia i tui masani o inisalini.

Faaaogaina o insulin

  • tomai faʻapitoa ma faʻamatalaga faafomai e le manaʻomia mo le faʻaaogaina,
  • o le fana e mautinoa ai le tulaga sao o le nila ma faatofu i le loloto o manaʻoga,
  • o le tui e vave ma e leai se afaina.

A filifilia se pu tui, e tatau ona e siaki pe o le moe e fetaui ma le tele o le suauu.

Le tulaga sao ole suauu

  1. Ao mai le fua saʻo o le insulin.
  2. Saunia le fana: pipi le pu ma tuu le suauʻu i le va o mūmū moli.
  3. Filifili se vaega o tui.
  4. Aveese le pulou puipui.
  5. Gagau le paʻu. Faaaoga le masini i se mamao e 3 mm mai le paʻu, i le maualuga o le 45 tikeri.
  6. Sue le mea na tupu. O le masini e faʻafeiloaʻi le nila i totonu o le vaʻavave i le loloto o loʻo manaʻomia.
  7. Faʻasalie lemu ma faʻalelei le vailaʻau.
  8. Faatasi ai ma se auala malosi, aveese le nila.

A uma ona faʻaaoga, fufuluina le masini i le vai mafanafana ma le fasimoli ma faʻagogo i le vevela o le potu. O le filifiliga o le tui mo le tui e faalagolago i le matua o le maʻi, le fua o le inisalini ma mea e fiafia iai.

O fea e amata ai?

Lelei lelei O se tama e 12-tausaga le matua sa maua i le maʻisuka. O le a se mea e tatau ona ou faʻatau e faʻatino ai le inisalini Na faatoa amata ona ia iloa lenei atamai.

Talofa E sili atu le amata i se suauu masani masani. Afai e lelei lau tama i le faʻaaogaina o lenei masini, ona mafai lea ona faigofie ona fesuiauaʻi i soʻo se injector aunoa.

E faʻapefea ona teu faleoloa?

Lelei lelei O aʻu o le maʻisuka. Talu ai nei lava na ou faatauina ai se syringe faʻamalosi i masini faʻafeiloaʻi. Taʻu mai, pe mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa?

Talofa Mo le puleaina i lalo ifo, ua faatagaina e faʻaaoga le inisalini i le vevela o le potu, ae i lalo o nei tulaga, o le ola ola o le fualaau faasaina e 1 le masina. Afai e te tauaveina le peni tui i totonu o lau taga, o le vailaau o le a leiloa lana galuega pe a uma le 4 vaiaso. E sili atu le teuina o cartridges ua suia i le pito i lalo o le pusaaisa, o le a faʻaleleia atili ai le ola.

O fea e tui ai le inisalini

E mafai ona faʻaaogaina nofoaga eseese o inisiua. Latou te eseese i le fua faatatau o le faʻaaogaina o le vailaau ma le auala o le pulega. O fomaʻi tomai e fautuaina e suia le tulaga i taimi uma.

Injections injections e mafai ona tui i vaega nei:

E taua foi le mafaufau o ituaiga o inisalini e faaaoga i le maʻisuka ituaiga 2 e ese.

Umi umi le inisalini

O le inisalini umi o loʻo i ai mea nei:

  • faʻafoe tasi i le aso,
  • ulufale atu i le toto i totonu o le afa itula talu ona maeʻa le pulega,
  • e tufatufa tutusa ma galue,
  • teuina i totonu o le toto mo se aso i le faʻateleina o le faʻamalosi.

O se tui o le inisalini e faʻaaogaina ai le galuega a le tagata soifua maloloina. E fautuaina ina ia tuʻuina atu i le tagata gasegase i le taimi e tasi. O lea e mafai ai ona e faʻamautinoa se tulaga mautu ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Poto ma mulimuli ane inisalini

O lenei ituaiga o tui inisalini i le nofoaga masani o tui. O lona tulaga ese e tatau ona faʻaaoga 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. E sili ona aoga mo na o le 2-4 itula. E tumau pea lona gaioiga i le toto mo le isi 8 itula e sosoo ai.

O le faʻatomuaga o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai se peni tui poʻo se tui tui inisalini. E faʻaaogaina e faatumauina ai le maualuga o le kulukose i le togafiti o le lua poʻo le muamua ituaiga.

E fia le taimi e tatau ona pasia i le va o le tuiina o le inisalini umi ma puupuu

Afai e manaʻomia le inisalini puupuu ma le insulin umi i le taimi lava e tasi, o le faasologa o la latou faʻasoa saʻo e sili atu ona talanoa ma lau fomaʻi.

O le tuufaatasiga o ituaiga e lua o le hormone e faapenei:

  • ose inisalini umi ona tui i aso uma e tausisia ai le maualuga o le suka o le toto toto mo le 24 itula,
  • ae leʻi leva o le taumafataga, o le a faia se vaega puupuu e faia e puipuia ai le oso malosi i le kulukose pe a uma ona 'ai.

O le aofaiga tonu o le taimi e na o se fomaʻi e mafai ona fuafuaina.

Pe a faia ni tui i aso uma i le taimi e tasi, e faʻaaogaina le tino ma tali lelei i le faʻaaogaina o ituaiga inisalini i le taimi lava e tasi.

Faʻafefea ona faʻaaoga se peni

E faigofie ona tui tui saʻo ile inisalini ma se penisini faapitoa. Aua o le iniseti e le manaʻomia se fesoasoani mai fafo. O le aoga tele o lenei masini o le mafai lea ona faatino le taualumaga i soo se mea.

O nila i ia ituaiga masini ua faʻaitiitia ai le mafiafia. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻavaivai e toetoe lava a toesea atoatoa i le taimi o le tui. O le auala e talafeagai mo i latou o loʻo fefefe i le tiga.

Ina ia faia se iniseti, ia na o le lolomiina o le lima i le nofoaga e manao i ai ma taomi le faamau. O le taualumaga e vave ma e leai se afaina.

Vaega o le faʻaofiina o tamaiti ma fafine maʻitaga

O nisi taimi e tatau lava i tamaiti iti ona faia inisua insulin. Mo i latou o loʻo i ai ni togafiti faapitoa ma se faʻaitiitia o le umi ma le mafiafia o le nila. E tatau ona aʻoaʻoina tamaiti o le mafaufau ma le mafaufau e tui i latou lava ma fuafua le fua talafeagai.

O fafine maʻitaga e tatau ona tui o latou ogavae. E mafai ona faʻalautele pe faʻaititia le togi e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A uma le tui

Afai o le inisalini o inisalini i totonu o le manava na faia ma faaaoga ai fualaau faasaina, afa itula pe a uma le taotoga, e tatau ona 'ai.

O lea, o le faʻaofiina o le inisalini e le faʻapogai ai le fausia o vaʻa, o lenei nofoaga e mafai ona faʻasaina sina mea itiiti. O le faʻatinoga o le a faʻateleina ai le aʻafiaga o le vailaʻau e 30%.

E mafai ona vave alu e moe

Aua e te alu vave moe pe afai oe faʻaaogaina fualaau faasaina - e tatau ona i ai se taumafataga.

Afai o le tuiina o le inisalini faaumiumi e fuafuaina i le afiafi, e mafai ona e malolo pe a maeʻa le faʻatinoga.

Afai e mulimuli mai le inisalini

Afai e maua le malosi o le inisalini pe a uma le inisalini i totonu o le manava poʻo isi vaega, e ono foliga mai o le tui na i le itu taumatau. E taua le taumafai e faʻaofi le nila ile maualuga o le 45-60 tikeri.

Ina ia puipuia le fufulu, aua le vave aveese le nila. E tatau ona e faatali 5-10 sekone, o le a tumau ai le hormone i totonu ma maua se taimi e teu ai.

O le tui saʻo mo le maʻisuka o le mafai lea ona lagona le lelei, e ui i le siama. E taua le aʻoaʻo pe faʻapefea ona e fesoasoani ia oe lava i soo se tulaga.

Tuua Lau Faamatalaga