Taumafa mo cholesterosis o le gallbladder: menu ma meaai

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Gallbladder cholesterosis o se maʻi e iloa ai le tupu mai o pusa o le cholesterol i le pito i totonu o puipui o se okeni.

O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e atiina ae i tagata matutua. E i ai le tele o mea e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga i le tino o le tagata.

O ia ituaiga mea e mafua ai le atinaʻe o le oona, o le faaitiitia o le gaioiga o le gase, le atinaʻe o le gaʻo susu le faʻamalolo, ma le faʻaitiitia o le puipuiga.

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e masani lava ona tupu i luga o le soymptomatically ma e naʻo le taimi o le suʻega o ultrasound o gaioiga o le tino.

O faʻafitauli masani masani o lenei maʻi o:

  • Le atinaʻeina o polyps.
  • Le faʻavaeina o maa i totonu o le lua o le gallbladder.

I le faagasologa o togafitiga, o togafitiga faafomaʻi ma togafitiga e faʻaaogaina i le tulaga o le mauaina o se faʻamaʻi i se tulaga ua le amanaiaina.

O le lelei o le togafitiga e faʻasaʻo pe afai o se taumafataga faapitoa e matauina mo cholesterosis.

O se faʻamaʻi e pei o le meaai cholesterosis e manaʻomia ai le tausisia o le faʻaleleia atili o le malosi o le atinaʻeina o togafitiga.

Dietotherapy o gallbladder cholesterosis

O le mulimuli i se taumafataga mo cholesterosis o le gallbladder e tuliloaina ni sini.

O sini autū o se mea taumafa pe a faʻamaonia se maʻi e tatau ona faʻavasegaina le maualuga o le cholesterol i le paʻu faalilolilo, faʻaleleia lona tafe mai le tino o le tino, faʻaitiitia le mamafa o le tino i le iai o mea mamafa, toe faʻaleleia masani masani o le gaʻo o le lipid metabolism.

O le tele o taimi, o le taumafataga Numera 5 ua faʻaaogaina e faʻatapulaʻa ai le taumafa o meaʻai; faʻaopopo atu, o faʻasalalau e faʻafeiloaia e faʻaitiitia ai le cholesterol i le tino ma faʻasalaga e fesoʻotai ma uiga o le tino maʻi.

O tulafono faavae mo le faia o se meaai e faapenei:

  1. Faʻatagaina le faʻatagaina mai le taumafataga o meaʻai e faʻateleina le cholesterol plasma. O na oloa o le mafaufau, ate, fatuga, mama, ma fatu o manu. E le gata i lea, o le puaa, lafumanu ma gaʻo susu e le aofia ai mai le lisi o meaʻai faatagaina. E pei o le fuamoa fuamoa.
  2. O meaai e faʻaaoga i le faia o le lisi e tatau ona i ai se mea maualalo i le kalori ma mea maulalo gaʻo. E afua mai i le mea moni e faapea, o le faateleina o le suka i totonu o le tino e faʻaosoina ai le faiga o maʻa maʻa ma faʻalautele ai le tele o le cholesterol e maua mai i sela o le ate.
  3. O se faʻasesega i le lisi o mea e faʻaaogaina. E pei o aano o manu. O iʻa ma moa mashroom.
  4. Faatomuaga i le meaai meaai. Lenei e mauoa i le magnesium, e mafai ona avea ma nati, oatatal, ma le keke.
  5. Le faʻatagaina o se fuainumera o oloa e maua i lipotropic properties ma lecithin, o se tagata tetee i le cholesterol. O ia oloa o ni sisi, falala ma le oatmeal, fatu fatu o le sunflower. Lecithin e maua i le tele o meaʻai i totonu o le pata, peʻa lanumeamata ma le suāuʻu fuālaʻau mai le sunflower.
  6. O le faʻatagaina o le faʻaofiina o le suauʻu fualaʻau taumafa i totonu o le meaai meaai.
  7. Folasaga i le lisi o meaʻai o le sami, o punavai ia o le iodine. O lenei elemene e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le metabolism cholesterol.
  8. O le faʻatagaina o le aofia ai o vaega ia o loʻo i ai le maualuga o le vitamini A. O lenei vaega e puipuia ai le fausia o maʻa. O le vailaʻau A e maua i le tele o kāloti, cheese cheese. Paʻu kulimi ma le siʻi kuka.
  9. Ina ia faʻaleleia ma faʻaleleia le vevela o le talo, e fautuaina e 'ai le meaʻai faʻasalaga - a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso. I nai vaega laiti. E tatau ona faateleina le aoga o le suavai, ia le itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā.

O le aofaʻiga o le malosi o le taumafa i aso taitasi e tatau ona tusa ma le 2500 kcal, ae afai o iai ni faailoga o le meaʻai, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le kalori o mea taumafa e ala i le faʻaitiitia o suka, falaoamata ma pata mai le taumafataga.

Fautuaina meaai mo cholesterosis

Mo le kuka, autu i mea taumafa paleni, vevela togafitiga o oloa e ala i le taoina, kuka, lafoaʻi o loʻo faʻaaogaina.

O le taumafaina o meaai e tatau ona fou ma i se vevela masani.

O le vevela o mea taumafaina e tatau ona latalata i le vevela o le tino.

Tagata maʻi, pe a maua le cholesterosis, e fautuaina e faʻaaoga ipu nei i le sauniuni o le taumafataga mo le vaiaso:

  • Uluai vasega. Meaʻai vevela, borscht, soupeti. O le Kapisi soup e tatau ona saunia naʻo luga ole laʻau o fualaau faisua. Aʻo faagasolo le kuka, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi poʻo pasta faatagaina mo le taumafa.
  • Aano o manu. E mafai ona e 'aʻai manufasi. Turkey po o le lapiti. Muamua e te manaʻomia le kukaina o aano o manu ona e mafai loa ona e kuka pilaf kapisi pilaf pe tao i totonu o le ogaumu. E le gata i lea, o a latou meaʻai e tunu e mafai ona kukaina le kuka. Faʻaaogaina nei ituaiga o aano o aano o aano o manu, e mafai ona e kuka ni tipi po o ni aano o manufasi mo se ulugalii.
  • O iʻa ma iʻa. Mo meaai, e mafai ona e faʻaaoga ituaiga iʻa e maualalo maualalo. O iʻa e tatau ona i ai se gaʻo gaʻo e le silia ma le 5%. O nei ituaiga o iʻa e tavaga, pike pe hake. E tunu pe tao le iʻa pe a uma ona kuka, e mafai foi ona e faia ni keke falaoa, moli poo ni meaʻai gaʻo.
  • E mafai ona fufuluina ipu o fualaʻau suamalie o fualaau faisua fou, faia i luga o le faavae o kāloti kuka, kukama ma kapisi, e le gata i le tumutumu ma teu. A le saunia ia salakeke, vineka ma aniani aniani, e le tatau ona faaopoopo i la latou mea. I le avea o se laei, e mafai ona e faʻaaogaina le suauu manogi ma fualaau fou. E mafai ona faʻaaogaina ni fualaau faisua pe faʻaaogaina fualaʻau. O gaʻo i totonu o fualaau fuālaʻau e faʻaopoopoina i totonu o se uʻu.
  • Lisi mai falaoamata. O le mea pito i sili ona aoga o le teu ma le oatmeal. E mafai ona faaopoopo fualaau aina suamalie ma fualaau faisua i nei fualaʻau. Faʻaaogāina o cereals, e mafai ona e kuka kuka. E mafai ona 'ai le vermicelli ma le pasta na faia mai le saito o le kulumu.
  • O le faʻaofiina o mea inu suamalie susu ma le kulimi siʻisi i totonu o le meaai e faʻatagaina. E mafai foi ona e 'ai le sisi malu.
  • E le sili atu ma le lua aʻafia ma le 0.5 yolk i le aso, e faʻaaogaina i le fua mo le kukaina o isi ipu poo omela.
  • O le falaoa e mafai ona 'aina mago pe le faʻafefe, faʻaopopo atu, e mafai ona tuʻuina atu masi ma masi i totonu o le meaai.
  • E tatau ona faʻaaoga le suauu o le suauʻu. O le pata e tatau ona tapulaa pe soloʻesea atoa.
  • Fua. Faʻatagaina fua suamalie ma vine i foliga masani, faʻapea foʻi ma fualaau suamalie, mumu, tila, jam poʻo jam. O le suka mai le jam e sili ona faʻaaoga e ala i le suia i le fructose poʻo le xylitol.

E tatau ona inuina se lauti i se meainu e faaopoopo ile susu. Teu kafe, fualaau faisua ma fualaau suamalie. O se fuga o le rosehip e fausiaina i se vevela i le gasologa o le po o le a aoga.

E aoga foi le faʻaaogaina o le aoina, e aofia ai lau laʻau o fualaʻau vao, moa ma fugalaau.

Lisi maʻi maʻoti mo le tasi aso

Faatasi ai ma se auala talafeagai i le atinaʻeina o se faasologa i aso taʻitasi ma vaiaso, o le tagata maʻi e mafai ona matua eseese.

O lenei faiga o le a mafai ai e se tagata ona 'ai atoatoa, tuʻuina atu o le tino ma mea uma e tatau ai, mea e ola ai meaola, masini-ma microelements ma vitamini.

O meaai e tatau ona tele ma vaevaega. O se aso e tatau ona itiiti ifo i le lima i le ono meaai i ni vaega laiti.

O le aso atoa e mafai ona vaevaeina i le taeao, 'aiga o le aoauli,' aiga o le afiafi, 'aʻai afiafi ma le' aiga o le afiafi.

O le taeao muamua o le taeao e mafai ona aofia ai vaʻa iʻa, susu susu mai le araisa, fuʻu e aunoa ma le suka ma le vaivai o le lauti e aunoa ma le suka. O le tele o vaega e tatau ona faapenei:

  1. Peʻa iʻa - 100-110 gm.
  2. Milk porridge - 250 kalama.
  3. Teu lauti - 200 kalama.

O le lua o le taeao e mafai ona aofia ai ipu o loʻo mulimuli mai - sina sisi falaoa e maualalo le 100 kalama, o le apu tao ma sina suka, e fuaina le -100-120 gramu.

O ipu nei e mafai ona aofia i le 'aiga o le aoauli:

  • gaʻo o iʻa gaʻo maualalo le gaʻo ma fualaau faisua - 250 kalama,
  • iʻa fagota, e mafai ona e faʻaogaina cod - 100 kalama,
  • vermicelli vela - 100 kalama,
  • fualaau aina suamalie e aunoa ma le suka i le ituaiga o meaʻai - 125 kalama,

O se meaai i le aoauli e mafai ona aofia ai se omeletini palatini, vavao - 150 kalama ma se teuteuga o le rose vao e tusa ma le 200 kalama.

Mo le 'aiga o le afiafi, e mafai ona e kuka kuka kuka - 100 kalama, paluga pateta - 150 kalama, salati e aofia ai le suamalie - 100 kalama, lauti suamalie - tasi le tioata.

Mo le aso atoa, 200 kalama o falaoa ma suka e faatagaina i le aofaiga o le 25-30 kalama.

Meaʻai Faasaina mo Cholesterosis

A maua se faʻamaʻi, e tatau i le maʻi ona mulimuli i se meaai ma fautuaga uma a le fomaʻi.

E taua lenei mea ina ia maua ai ni tulaga lelei i le faagasologa o togafitiga o le maʻi.

O loʻo i ai se lisi atoa o oloa e faʻasaina mo le faʻaaogaina i le cholesterosis o le gallbladder.

O oloa faʻasaina mo le faʻaaogaina i le faailoaina o se faʻamaʻi o:

  1. Soʻo se ava.
  2. Meaʻai ma mea leaga.
  3. Mea faʻamaʻi meaʻai e aofia ai se kulimi e iai le maualuga o meaʻai o manu, cholati, ice cream ma koko.
  4. Manoa uʻamea mau.
  5. Radisa.
  6. Daikon.
  7. Aniani riki.
  8. O le kele.
  9. Horseradish ma le pepa.
  10. Soʻo se meaʻai vevela ma gaʻo, mayonnaise, ketchup ma le sinapi.
  11. Gaʻo kuka, gaʻo, margarine.
  12. Vailaau suamalie o le siʻisiʻi kulimi, kulimi oona ma se pasene maualuga o le gaʻo ma le kulimi.
  13. Soʻo se mea faʻafefete ma faʻafefe.

I le tulaga o le siakiina o se maʻi, i le faaopoopo atu i le mulimuli i se meaʻai, e manaʻomia le faʻatinoina o se avega mamafa i le tino. E aoga tele le savali i le ea fou. E fautuaina e faapea o nei laasaga e ave a itiiti ifo ma le tasi le itula i le aso.

O le savali i totonu o le ea fou e faaosofia ai le gallbladder, lea e aoga e le gata mo cholesteletis, ae mo le mauaina foi o se maʻi e pei o cholecystitis. O le alualu i luma o cholesterosis e tau atu ai i faamaufaailoga i puipui o le gallbladder, ma o lenei mea e taofia ai le maliliega o le okeni.

I le faagasologa o togafitiga, faʻaopoopoga i mea taumafa ma gaoioiga faʻaletino, e mafai ona e faʻaaogaina tapenapenaga faapitoa o laʻau, lea e fesoasoani e faafaigofie ai le aveeseina o le talo mai le okeni i totonu o le manava.

O faʻamatalaga e uiga i le cholesterosis o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Cholesterosis - cholesterol i le gallbladder

Gallbladder cholesterosis (CKP) o se faʻamaʻi pipisi. O le faʻasologa o lenei faʻamaʻi e faʻavae i luga o le faʻapitonuʻu pe tufatufaina atu o lipids i puipui o lenei okeni. O le faʻataunuʻuina e taʻitaʻia ai i le fesuiaiga o le gaioiga o le vevela, ae e le tupu le afaina. I le CKH, o gaʻo e masani lava ona faaputuputu i le methiolum o le mucosa. Cholesterosis e tatau ona iloga mai adenomyomatosis, faʻatasi ai ma le hyperplasia mucosal. E le gata i lea, aua nei faʻafefiloi le CJP ma faʻamau i luga o le tino, o le isi lea faʻamaoniga o le solia o le lipid metabolism.

O le CKP e masani ona matauina i tagata gasegase o le atherosclerosis ma le toto maualuga. O lenei mea e taʻu mai ai o le gallbladder o le taulaiga mo le atinaʻe o le atherogenic dyslipidemia. Pe a oʻo mai le cholesterol i totonu o ona puipui, o le a le afaina ai le gaioiga o le okeni. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le cholesterol i le pulelelele, o le teuina o maa o loo i ai lenei mea e amata. Mo lenei mafuaaga, o nisi tagata atamamai e iloa le cholesterosis o se tulaga o cholelithiasis.

E tusa ai ma tusitusiga, o le tele o lenei faʻamaʻi i totonu o le faitau aofaʻi e eseese lava i se lautele lautele: mai i nai pasene i le tele o le sefulu pasene. E tele faʻamatalaga talafeagai mo lenei mea. Faatasi ai ma i latou, o loʻo i ai eseesega i metotia mo le siakiina o le maʻi, sui o le faʻataʻitaʻiga, ma isi. O faʻamatalaga e uiga i le tupu mai o ituaiga eseese o CKP e eseese foi i le va o punaoa eseese. O le mafuaʻaga o lenei mea, i le faagasologa o gasegase faʻapitoa vavalaʻau polyposis e masani lava ona iloa, o le faʻamaoniaina e ala i le ultrasound e masani lava e le faigata.

E tusa ai ma faʻamaumauga na aoina i taimi o gaioiga e aveese ai le gallbladder, o le cholesterosis e tupu i le tasi i le tolu sefulu pasene pasene o mataupu mai le numera o le faʻaaogaina. O le eletise e mafai ona iloa ai cholesterosis i le tusa ma le tasi i le sefulu pasene o tagata gasegase e maua i gasegase gastrointestinal. Faatasi ai ma tagata mamaʻi ma faʻamaʻi ate, o le numera o tagata mafatia mai CKD e tusa ma le afa o mataupu uma. O le mea e leaga ai, i tagata gasegase e pei o le manava o le tino, o le suʻesuʻega ultrasound e masani lava e le mafai ona iloa ai le i ai o le maʻi.

E tusa ai ma faʻamatalaga na maua i le taimi o suʻesuʻega autopsy, o le faʻalavelave o le maʻi e tutusa lava i alii ma tamaitai. I le isi itu, e tusa ai ma le faʻatinoina o galuega, o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai i fafine. Ae ui i lea, atonu e mafua ona o le faateleina o taimi o togafitiga o fafine mo taotoga e fesootaʻi ma le cholecystolithiasis.

E tusa ai ma fuainumera, o le cholesterosis e mafai ona aʻafia ai tagata mai vaitausaga uma, ae mo tagata i le fa ma le lima tausaga, o le numera pito sili ona tele o tagata gasegase e maua ai lenei maʻi. I le sili atu ma le 4 mataupu mai le 5, o le CKD e tuʻuina atu i le oona, diabetes, ate ma maʻi faʻamaʻi, ma faʻaaliga atherosclerotic. E maitauina le CKP i le sili atu ma le afa o tagata o loʻo mafatia i le maʻi pipisi.

Mafuaaga ma faiga o aʻoga

O le Cholesterosis o le a sili atu ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka, oona, maʻi o le ate, maʻi leroid, ma le lipid metabolism disorders. O le faateleina o le mamafa o le tino i le kilokalama e aofia ai le faateleina o le excretion cholesterol e 1/50 grams i aso uma. Faʻateleina faʻamalologa i le pulelalelelele e tutupu ma le faʻalapotopotoga o mea taumafa e le talafeagai, o le tele o le i ai o meaola i totonu e aʻafia ai le tala o le leai o se fiva.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le suʻesuʻeina o le ate i maʻi o loʻo faʻaalia ai le alualu i luma o lenei maʻi ma faʻalavelave tutusa i le gaʻo gaʻo. I lenei tulaga, o le lipid disorders e tupu i le tulaga o le cellular ma atiina ae i le taimi lava e tasi ma faamaʻi o le ate. O le gaioiga o le ate e nafa ma le tuʻufaʻatasia ma le vaevaeina o le tele o lipids i totonu.

O gasegase o le gasegase o le tino e mafua ai le le atoatoa i tulafono faatonutonu o le ate. O le faʻateleina o le cholesterol matūlū i totonu o sela e taofia ai le gaioiga o le gutu e nafa ma le faʻasologa o le maualalo o lipoprotein receptors. O se taunuuga, o se faaletonu i le metabolism o le cholesterol e faʻatulafonoina e le faʻaleleia o loʻo faʻaleleia. O lenei mea e mafua ai le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le lipoproteins o le maualalo o le cholesterol.

O le atinaʻeina o tupe o le cholesterol i le gallbladder e mafua mai i le le lelei o le fegalegaleaiga faʻatasi ma mea o le ate ma le dyslipidemia. O le pathogenesis o lenei faʻamaʻi, faatasi ai ma isi mea, o loʻo faʻaalia i faiga nei:

  • gaʻo gaʻo gase,
  • toilalo i tomai tau afi ma le aveeseina o mea,
  • se faateleina o le cholesterol ma se fua saʻo i le va o acids ma cholesterol i talo,
  • faʻalauteleina le faʻaleleia o particulal pulu o loʻo i ai le cholesterol.

E manatu le au atamamai faapea o le cholesterosis, gaʻo e ulu atu i totonu o le puipui o le vevela mai le pulelele. Faatasi ai ma le maualuga o le gaʻo o le gaʻo i totonu o le toto, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le faʻasaʻolotoina o le cholesterol i le pulelaina ole talo. O le cholesterol sili atu i le pulelelele eleelea e mafai ona fesootaʻi ma le le lava o le faʻateleina o le elekene o gaioio.

O le siʻitia o le cholesterol i le pulelele faʻamaonia i mataupu e le o matauina ai le hypercholesterolemia atonu e mafua mai i le faʻaititia i totonu o le vaitaele o le kulimi. I se maualuga o le maualuga o le cholesterol i talo, CKP poʻo cholelithiasis e atiaʻe ai.

O uiga taua o le vevela tele e fuafua ai le atinaʻe o cholesterosis. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e tusa lava pe masani ai tulaga masani, o le puipui o le moli e faʻaaogaina ai se tasi o vaega o particulal pulu o loʻo i ai le cholesterol ma ona fua. E tusa ma le 33% o le kulupelurol ua pipiʻi i totonu o le paʻu o lenei okeni, ae o le vaega o loʻo totoe ua toe foʻi atu i le pulelaina o talo. O se taunuuga o le lafoaia o gaʻo i le puipui o le okeni e le o matauina. O le cholesterol o loʻo faʻaaogaina mulimuli ane e faʻafefiloi ma pasi i le tino o le tino i le ate ma le toto.

O le aveeseina o le cholesterol e mucous membranes o le vevela e faalagolago i lona anotusi i le pulelaulela pipi ma le umi o fegalegaleaiga ma le mucous membranes. I le faapipiiina i luga, e mafai ona maitauina o le mafuaʻaga mo le amataina o cholesterosis o se toilalo i le faʻaaogaina o particles bile e le epithelium o le mucosa ma le solia o lenei mea mai puipui o le okeni. Ole aʻafiaga o le cholesterol e le gata ona o le faʻasalalau, ae faʻapea foʻi i le endocytosis, lea e manaʻomia ai le malosi. O le le lelei i le fesuiaiga o gaʻo mai suauu feaveaʻi i le taofiofia o le tino e mafua ai le maua o sosoʻo o le epithelium o le vevela e ala i le faateleina o mea e aofia ai pele particles i totonu o le intracellular space.

O le toilalo i le felauaiga o gaʻo e mafai ona mafua mai i fesuiaiga i vaʻa vailaʻau, faʻapea foʻi aʻafiaga i luga o puipui o toto toto. Oona e faaputuputu i puipui o le vevela, mo le tele o vaega, o lipoproteins maualalo, lea e faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega. O le suiga o le LDL e mafai ona faʻatinoina ona o le aafiaga o mea eseese.

O se vaaiga vaaia e faaalia ai le auala e iloa ai le lipids e ala i le vaega epithelial o le mucosa o le vevela, lea e pei o se manulele samasama. Ona o le eseesega ae le o le tufatufaina atu o le tino i le mucosa, o loo i ai sona foliga vaaia.

Eseese ituaiga o cholesterosis o loʻo faʻaalia e le eseesega o tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tele o felafolafoaiga eseese, o lanu lautele o se lanu lanu samasama o uiga ia, i le va o nei togi e pasia. O laupepa o loʻo i luga o vae, o totonu ia o ni fulu foamy lea e ulu atu i totonu o le loloto. O le ituaiga polypoid o le tuufaatasiga o le cholesterol i le gallbladder ua faamatalaina i le leai o se lanu lanu. I luga o le mucosa, o ata polyps o se lanu samasama ua vaaia. O loʻo faʻamalamalamaina e le limasefulu o le tele o millimeters ma e masani ona tele. I totonu o nei polyps, o loʻo fesoʻotaʻi ai le tino ma le glandular. O maa o loʻo matauina ma le CKH e masani lava o cholesterol pe nofofua.

O le tele o taimi o le cholesterosis, hypertension, maʻi o le atherosclerotic, o le gaʻo gasegase o loʻo tautala e uiga i se tulaga lautele ma fautuaina ai o le atinaʻeina o nei faʻamaʻi o se uiga masani ma ua afaina i le lipid metabolism.O le pule sili o nei faiga o le ate, lea e faʻapipiʻi ai le cholesterol, vaega o le pulelaulele, ma faia ai foi a latou felauaiga.

O le solia o le fua faatatau o meaola o le talo ma le cholesterol e mafua ai le le manuia o le paleni paloidal. O lenei mea e mafua ai le faʻaopoopoga o gaioiga o macrophages ma le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina. O le gaioiga o Macrophage e oʻo atu ai i le faʻavaeina o polyps. Faʻatasi ai ma le malosi o le faʻamaʻi, o siama vavave e ulu i totonu o le muso ma le palapala lalo ifo. Ole aʻafiaina o siama vavalalata i vaega pito i lalo o le puipui o le vevela e faʻapupuina ai faafitauli i le aveesea e ala i vaʻa vailaʻau. O le Cholesterose e agaʻi i luma i le auala tutusa o le dyslipidemia ma e tupu faatasi i le taimi lava e tasi i se filifili o le faʻaleagaina o le tino. O nei toilalo e tali tutusa ma i latou e maua i le atherosclerosis. Mo lenei mafuaʻaga, o le CKP e mafai ona avea ma ituaiga o faailoga o faʻamaʻi toto.

O le isi itu i le fausia o le CJP o se faaitiitia o le maliliega o le vevela faasaga i le talaaga o le gafatia o le absorption o ona mucous membranes. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o uiga faʻatinoga o le faʻaleleia i le tele o mataupu o loʻo faʻaalia ai se faʻaitiitia o le leo o fale tapunia ma le faʻavaivaia o le motusia. O le Cholesterose e taua e fai ma faailoga o le faaletonu o le cholesterol metabolism, e mafai ona avea o se muaʻi laasaga o cholelithiasis.

O meaola ninii o loʻo iai i totonu o le togafini oona e taua tele i le cholesterol metabolism. I le pule faalilolilo, o nisi numera o microorganisms o loʻo i ai pea. E masani lava, o lenei microflora e fesoasoani e faatumauina se tasi o leo o le tino puipuia ona o le tali o macrophages ma sela o le tino o le tino. O meaola ninii o le tuilaʻau o loʻo faʻamatalaina i galuega gaioiolosi e suia ai le faʻasologa poʻo le vaevaeina o gaʻo eletise. O lenei mea e le faʻaogaina e aʻafia ai le faʻapipiʻi o meaʻai o le pati ma le cholesterol.

O le microflora o le intestinal e aafia ai le metabolism o le cholesterol e ala i le galue i luga o le faiga o le enzyme o le ate fofo e maua ai lipids. Aemaise lava, o le bifidobacteria e taofiofi ai le gaioiga o nisi o mea e toe faʻafoʻi, lea e faʻaitiitia ai le faʻamalolo o le cholesterol e le hepatocytes. O le tele o siama o le intestinal e faʻapupulaina ai le vaevaeina o le cholesterol e paʻu ai meaʻai.

O faʻamaoniga e le o faʻamaoni, lea e mafua ai faigata i le vavaeeseina o lenei maʻi mai isi faʻamaʻi masani o lenei totoga. O faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le ituaiga faʻamaʻi, le tele o vaega ua afaina, o le maualuga o le leaga o galuega afi a le okeni. Cholesterosis i nisi o tulaga e faʻaalia i se auala asymptomatic. Faʻaaliga pipisi, tiga, faʻafitauli i le ituaiga o cholecystitis, pancreatitis poʻo cholelithiasis e mafai foi.

I le tusa ma le kuata o mataupu, ua maitauina se tulaga o le asymptomatic o le maʻi. O se faʻaopoopoga i le maualuga o tupe teu o le cholesterol, o lo latou ulu atu i totonu o le loloto o le okeni e taʻitaʻia ai galuega faʻaletonu a le afi ma le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo ituaiga o cholesterosis, faʻaauau e aunoa ma ni faʻalavelave, faitioga o tiga i le pito i lalo poʻo le hypochondrium i le itu taumatau o uiga ia. Dyspepsia, gasegase, maualalo o le faapalepale i meaʻai gaʻo, faʻalavelave i le faʻaogaina o le iniseti e mafai foi ona matauina. I luga o le palpation, o le tiga i le mea o le vevela e mafai. O faʻalavelave faʻalavelave e foliga mai e mafua mai i le lipid infiltration ma le fuga o le epithelial duct ma polyps. I le tulaga o le tele polyps, e mafai ona tupu le CJP ma le tiga.

CKP, faʻatasi ai ma le sphincter polokaina e polyps, e mafai ona oʻo atu ai i le pancreatitis tumau. I mataupu pe a fesoʻotaʻi le faʻaogaina o le mumusu o le cholesterosis, e matauina le cholecystitis. O le faaitiitia o uiga tau afi o le vevela e tau atu ai i le faavaeina o tuutuuga talafeagai i cholelithiasis. E tusa ai ma faʻamatalaga fuainumera, o le cholelithiasis e tele lava ina matauina i tagata gasegase o loʻo i ai se ituaiga o CKP.O maʻi e faʻaalia i le faʻaitiitia o le maualuga o le lipoproteins maualuga, faapea foi ma le faateleina o le maualuga o LDL ma triglycerides i le toto.

Faʻailoga

Mo le suʻesuʻeina o gallbladder cholesterosis, o suʻega nei e masani ona faʻaaogaina:

  • suʻesuʻega ultrasound
  • faaiu faaiu,
  • leo leotenal,
  • faʻasolosolo o cholescintigraphy.

Faatasi ai ma le faaputuputu o le cholesterol i le gallbladder, o le auala autu o le auupega meafaigaluega o le ultrasound. O lenei metotia e mafai ai ona e iloa le toatele o ituaiga CKP o loʻo faʻaalia e le i ai o polyps. O le mea pito sili ona faigata e iloa ai o le fomaʻi o lenei maʻi.

O le faʻaaogaina o se faailoilo eletise o le faʻaititia o le malosi e mafai ai e oe ona faʻamalie le tulaga o nofoaga ma cholesterosis. E le gata i lea, o le aoga o le suʻesuʻega e aʻafia lava i le taumafaina o taumafa, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tele o le totoga o le suʻega. O le aoga o le ultrasound i le siakiina o le CJP e faalagolago ile numera o fesuiaiga:

  • le natura o gaʻo gaʻo,
  • le saunia o le mataupu,
  • tikeri o faaaliga
  • le tuufaatasiga o le puleaina o le gall,
  • faʻasolosolo maliega i le faʻaogaina o uiga o le okeni.

O le ultosoundic ultrasound o se auala e sili atu ona maʻaleʻale e iloa ai le tele o cholesterosis. O le polypous ituaiga o CJP o se tasi lea o le sili ona faigofie ona maua. O loʻo faʻaalia e ala i le i ai o faʻasalalauga ma le maualuga o le faʻalogo ma se vaʻavaʻa. I nisi o tulaga, o le fomaʻi faʻapitoa o loʻo tuʻufaʻatasia ma ituaiga eseese ole CJP. Aʻo faʻapipiʻiina i le gasologa o suʻesuʻega, o le galuega autu o le vavaeeseina lea o le faʻafitauli leaga.

O se elemene taua o le suʻesuʻeina o le leo leo, lea e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina suʻesuʻega o meaola o le talo. O uiga afi o le gallbladder e masani lava ona suʻeina e le ultrasound faʻatasi ma le faʻaaogaina o meaai choleretic. O le malosi o le cholescintigraphy e faavae i luga o se iloiloga o le femalagaaiga o radiopharmaceuticals i totonu o le va o le vevela. O lenei mea e maua ai se malamalamaaga i uiga o le vevela ma sphincters.

O le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaonia faʻamalosi o le ultrasound ua fesoasoani e faʻaleleia ai le mataʻituina lelei o tagata gasegase ma le cholesterosis. O faʻamatalaga na maua na faʻaalia ai o le faʻalauteleina o le i ai o le cholesterol polyps e masani lava ona le aafia ai le faaleagaina o le tino o le latou fausaga. O se faʻamuamua lenei mo le faʻaaogaina o se faʻatali-ma-vaai i le puleaina o maʻi ma le CKD.

O taʻiala autu mo le puleaina o maʻi ma le cholesterosis o:

  • lipid-corrections i taimi uumi e faʻavae i le ursodeoxycholic acid,
  • faʻaauau faifai pea
  • taotoga cholecystectomy pe a maitauina le saoasaoa o le tuputupu aʻe, neoplasms poʻo le faʻaalia o popolega o le i ai o se faʻafitauli leaga.

E masani lava ona pulea le ultrasound e iloilo ai le malosi o le puipui o le afifi ma le natura o ona mea e faia i le taimi e tasi i le ono masina. O le suʻesuʻeina o aʻafiaga le lelei, e aofia ai le faateleina o le numera o polyps, faʻapea foʻi ma latou tele, e mafai ona taʻitaʻia ai le manaʻomia mo taotoga. Afai e le faatagaina e faʻamatalaga ultrasound le vaʻaia o le faʻaleagaina o le faagasologa, poʻo togafitiga faʻasaoina mo le ono masina poʻo le tausaga e le maua ai ni iuga, o lona uiga atonu o se faʻamatalaga mo le cholecystectomy. E le gata i lea, o le mataʻituina o le lipid uiga o le maʻi ua fautuaina:

  • aofaʻi cholesterol
  • lipoproteins maualalo maualalo,
  • faʻailoa
  • lipoproteins maualuga.

O togafitiga faasao o le faʻamalosia o le cholesterol i le gallbladder e faʻavae i luga o meaai, fautuaga mo le suia o le auala e 'ai ma faʻamalosia ai le amio tatau lelei e togafitia ai lenei maʻi. O le mataituina ma le faaeteete o le mamafa o le tino ma le maualuga o masani leaga e fautuaina. O tagata maʻi e masani ona tuʻuina atu i ai meaʻai i totonu o le taumafa o calori.E tatau ona faʻalauiloa atu mea taumafa taumafa e maua i le fiber, gaʻo fualaʻau, gaʻo omega-3 polyethsaturated fatty acids.

DIET FOR CHOLESOUROSIS OF THE GALL BLADDER

E le aofia ai ni meaʻai vevela, gaʻo meaʻai gaʻo, muffins, ava malosi mai le taumafataga. O le mea moni e faapea, mo le faʻataunuʻuina o nei oloa e manaʻomia ai se aofaiga tele o talo, ma o le mea lea o le galuega faaopoopo o le gall vase, lea e le mafai ona gafatia. Ae o iʻaʻai e le manaʻomia le tele o talo mo le faʻasili, o lona uiga e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga e aunoa ma ni tapulaa.

O iʻa e sili ona aoga i iʻa, aemaise lava o cod, o loʻo maua i le lipotropic substances. Taʻu pe tao tao pe a uma le kuka, i le tulaga o laumei, meatballs and breath, sea iʻa e le naʻo le soifua maloloina, ae e matua lelei lava.

O mea lava e tasi e aofia ai le sisi kulimi, palatini palatini, ma le faaopoopo atu, e aofia ai le tele o le calcium, lea e faʻaleleia ai le tali alkaline o le talo ma puipuia ai le teuina o le cholesterol i totonu o le puipui o le gallbladder.

O fualaau faʻailoa e fautuaina e faʻatau, taofi, sisi. E mafai ona avea ma salakeke, itu ipu, faʻapea foʻi ma ipu taʻitasi. O taumafataga aoga e aofia ai salati mai fualaau faisua fou ma le suauʻu manogi, fualaau aina, vine, squash caviar, iʻa (pe a uma le kuka), gaogao gaʻo, gaʻo iʻa, salati mai iʻa, iʻa ma aano. O siʻusiʻi laiti, suauu maualalo ma le salu malu e talia i ni vaega laiti.

O le tulaga autu o le tausisia o le taumafa. Muamua, 'ai sina mea itiiti, ae masani lava. Mo le mea mulimuli, ou te fautuaina se taumafataga māmā, talu ai e le mafai ona e faʻatuputeleina le manava aʻo lei moe, mo se faataitaiga, o se ipu kefir poʻo yogurt.

O vaega laiti o mea taumafa e manaomia le itiiti ifo ole talo, o le mea lea, o le gallbladder e galue i se auala agamalu, ma o le a gaogao le talo i le taimi, ma o le a le tupu le malo.

Lona lua, o meaai uma e tatau ona mafanafana ma saunia fou.

O le Cholesterol e le gata i totonu o le talo, ae e ala foi ile inumaga - ma feces. O lea, ia 'ai meaʻai e faʻaleleia ai le gaioiga, fesoasoani i le taimi e gaogao ai. O le tauivi ma le faʻavaivai o le a fesoasoani ai i le suamalie ipu, salati suamalie.

Ou te fautuaina oe e faʻafefiloi ipu o iʻa o fualaau faiva faatasi ai ma le faʻaogaina o teuteu teuteu o le gaogao o le oneone, rosehips, aʻa o le barberry, le mumu.

Aloese mai aano o manu, mushroom, broths. Faʻasalaga mai le ate ole meaʻai, faʻafefete meaʻai, masini vai, meaʻai lelei, meaai kuka, mea manogi, muffins, falaoa fou, kāpeti paepae, kofe, koko, sukalati, iʻa gaʻo, faʻafefete ma ula.

O fuamoa vevela ma fuamoa falai e le tatau ona 'aina. E mafai ona gaosia fuamoa ma vevela palatini.

Manatua e uiga i le kulimi, susu o le 6% gaʻo, susu susu tunu, kirimigi, gaʻo susu, susu susu.

O mea uma e gaosia pe faʻamaʻaina - e leai ni mea faʻafefete ma mea vevela!

FAʻAALIGA ASO TAIMI

MUAMUA MUAMUA

Vailaʻau gaʻo - 100-110 g, falaoamata araisa, masini (e aunoa ma le suka) - 250 g, vaivai lauti e aunoa ma le suka - 200 g

LONA LUA LUA

Tūsū maualalo-gaʻo ma le leai ni acidic - 100 g, apu tao tao (faʻatasi ma sina aofaiga o suka) - 100-120 g.

LUNI

Ovi e maualalo le gaʻo iʻa ma fualaau faisua - 250 g, iʻa fagota (cod) - 100 g, vermicelli vela - 100 g, fualaau suamalie (free free) - 125 g.

SNOW

O le ometini pulu fua - 150 g, rosehip decoction - 200 g

Taumafa

Laʻau vao - 100 g, pateta paluga - 150 g, salamata salalau - 100 g, lauti suamalie - 1 ipu.

Mo le aso atoa - 200 g falaoa (paʻepaʻe pe uliuli), suka - 25-30 g.

FUAFUAGA MO TALANOAGA O LE GALUEGA O LE GASTROINTESTINAL TRACT

O meaʻai a se tagata maʻi e taua tele e le gata mo le toe faʻaleleia ma le tausiga o le malosi, ae faʻapea foʻi ma se sui sologa lelei. Ua leva ona faʻamautuina mo soʻo se faʻamaʻi, o le taumafataga e i ai sona aʻafiaga, ma i le tulaga o le le lelei o le gastrointestinal tract, o loʻo i ai se aafiaga taua i le ala ma le faʻafitauli o le maʻi.O le mea lea, o meaʻai a se tagata maʻi e tatau ona faʻavae i luga o ni meaʻai faapitoa.

O vailaʻau faʻaonapo nei, faʻaleaganuʻu ma le faʻaleaganuʻu, ua atiaeina mataupu faavae o le soifua maloloina o meaʻai mo faʻamaʻi o le manava ma le fatu. O meaai paleni taumafa o se vaega taua o togafitiga i falemai, falemai, fale ulufale, falemai falemai, ma i le fale.

O meaʻai faʻasoifua maloloina e faʻamatalaina e se fomaʻi i le auala e tasi e pei o vailaʻau, faʻataʻitaʻiga. O le taumafataga e aofia ai mea taumafa e mafai ona faʻatagaina ma e fautuaina foi ina ia 'aina, o auala o la latou gaosiga o meaʻai e faʻataʻitaʻiina. O se taumafataga maloloina e taua foi o se laulau togafiti, poʻo se meaʻai. O nisi "gastric" meaai e le gata o loʻo i ai ni meaʻai faapitoa: o meaai i aso taʻitasi o loʻo i ai se vailaʻau faʻasolosolo, vailaʻau ma malosi.

Pe a faatonuina se taumafataga, e tatau i le tagata maʻi ona pipii atu i le lisi na malilie i ai le fomai. O ipu taʻitasi e tatau ona saunia i le mulimulitaia o tulaga faʻapitoa.

O nisi taimi e faatonuina ai e le fomaʻi meaʻai, o vailaau togafitiga faʻapitoa, e pei o le suka araisa po o le araisa, pulu - "faʻanoanoa" - mo maʻi faʻamaʻi. Ina ia mafai e le meaai ona manuia le tagata maʻi, nai lo le faaleagaina, tatou te fautuaina oe e feutagai ma se fomaʻi, tausinisia, ma le gastroenterologist.

O meaai e tatau ona saunia naʻo le maualuga ma le lelei o meaʻai.

O le mea moni, o le kuka mo le tagata maʻi - togafitiga faafomaʻi - ei ai ona lava uiga e iloa ai mai le kuka masani. Ae ui i lea, ia manatua o le le fiafia, le fiafia, le lelei le fafagaina o mea taumafa o le a aʻafia ai le afaina o fualaau ole soifua maloloina. Afai, o nisi o faʻamaʻi o le manava, o se meaʻai e faʻatulagaina ua fuafua e faʻaititia le aofaʻi o le suka gaʻo ua vavae ese, i lenei tulaga, o ipu uma e manaʻomia ona mamanuina, faʻalauteleina, ma faʻaleleia atili i le tofo pe a mafai.

Mo ia ituaiga o gasegase, o kuka mai aano o manufasi, moa po o iʻa e tunu i totonu o pepa afifi, ae e le tatau ona e taina, e tatau ona e tausia le tofo o le oloa. E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le fufuluina o ia ipu: pe a vevela, foliga vaaia (lanu, foliga), o le natura masani o le gaosiga o meaai, faasao ese mai le aano o manu, ma vitamin ma minerale.

Fualaau aina suamalie, fuamoa ua gaosia, fasi meaʻai, meatballs, paluga, pancakes e suamalie. Auauna atu ia i latou pe a mafai i ni sau, ma o le a latou foliga sili atu ona manaia, faatosina.

Ina ia kuka ai le asu i le fale, faʻaaoga se paʻu papaʻu masani. Liligi sina tamai vai i totonu ma faʻapipiʻi i luga le faʻafao i luga. Pe a faʻafefete le vai, tuu meaʻai i luga o se faʻamaʻi ma le uu, tapuni le pan ma se tapuni.

Faʻasese le meaʻai ma ipu eseese o aano o manufasi, moa pe fagota meaʻai. O le faavae lenei mo pastes, mayonnaise, mousses, breath. Meaʻai mo i latou e saunia mai aano o manufasi, ma mai le kuka, tao tao.

O le ulaina o meaʻai, faʻaaoga se mea e teu ai manu, suauu po o le lomitusi, o se vaega o le tele o meaʻai meaʻai, e mafai foi ona e fufulu i totonu o se sieve. Ia mautinoa ia faʻamamaʻa le tino o le iʻa mo moa mai le paʻu, filifili ni ponaivi tele.

Ina ia mautinoa le maualuga o le friability ma le vaivai o aano o aano o manufasi, iʻa moa po o le falaoʻo, pe a uma ona eliina, faʻamaeʻaina le masini, taʻalo i se vaʻa, se mea e faʻafefiloi pe faʻapipiʻi ai le polotini.

Pate, mayonnaise mai aano o meaʻai muamua muamua poo le iʻa e matua suamalie lava. Faʻaopopo le kulimi fou, kulimi mumu, pata po o suauu kuka i le fasi meaʻai, mulumulu lelei, fusi, tuʻu le foliga manaʻomia ma lelei.

Fai se moa po o fualaau aina (filifiliga). E faia mai fualaau suamalie ma gaosi suamalie faʻatasi ma le faʻaopoopoga o vine atoa, fasi fualaau aina ma le gelatin. Faʻatulaga le foamu i le lotoa ma le pusaaisa.

Ina ia maua mai ni fualaau suamalie, ou te fautuaina pe a uma ona fufuluina fualaʻau, faʻagogo i totonu o le umu, ona tilotilo lea, mo se faʻataʻitaʻiga i se mea e fai ai le kofe, ona sasaina lea o le falaoamata (pe a mafai, faatasi ai ma le faaopoopo ole pata).

O le ate o le iʻa o le sami ma le iʻa lava ia e aofia ai le tele o vitamini A, o le leai o se mea e mafua ai le faaleagaina o le mucous membrane, e aofia ai le manava. O le mea lea, i tagata gasegase o le tino o le manava, duodenum, ma nisi o gastritis, e tatau i tagata gasegase ona faʻaaogaina lelei meaʻai o loʻo maua i vitamini A.

E masani lava, o le fomaʻi e lisiina le iʻa e mafai ona e 'ai. I le tulaga o le maʻi o le peptic, e masani lava o se iʻa paʻu, o lona gaʻo e leai se sili atu i le 4% (mo se faʻataʻitaʻiga, cod, hake, coding, codlock, macrourus, flounder, blue whiting).

Afai o le maualuga o kalori, o meaʻai malolosi ua fautuaina mo oe, e mafai ona e kukaina ipu mai iʻa gaʻo, talu ai o le i ai o le gaʻo i ana aano o manu e fuafua ai lona kalori o meaʻai, le malosi o le malosi. O le sami, solofanua solofanua, lanu piniki, iʻa, ma le maualalo o le gaʻo, e aofia ai le 8% gaʻo. Halibut, lampreys, o le togafiti o nisi o iʻa e sili ona manaia i le gataifale.

E vave vave ona vevela le iʻa, e kuka mo 15-20 minute. E fautuaina e kuka mai iʻa fou, ae le o le aisa.

O le kuka-salted, salted, ulaula, ma iʻa e le o faatagaina mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. E le o aofia ai foi meaʻai mai le taumafataga, ao latou 'aina i latou, e naʻo le sua o le tipolo. O manu feʻai, e le faʻafefeteina e mafai ona mafua ai se osofaʻiga o le faʻamaʻi, faʻaʻona, le galala.

O le gaʻo maualalo, ae maualuga-kalori, o loʻo mauʻoa i protein ma minerale (iodine, potassium) aano o le anufe, fusi, uʻu, musele, lobster, spiny lobsters, scallops e aoga ma gaioiga tatau. Ona o tapulaʻa o meaʻai mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e mafai ona e saunia le suauʻu moa, tolauli, clam puree, ma pastes.

O le isi oloa o le sami - moa - o se punavai e le gata o vitamini, suauu meli, ae faapea foi ma fiva meaai, lea e matua talafeagai lava mo le masaniga masani o le gastrointestinal tract.

O le tele o meaʻai o mea taumafa o meaʻai ia o meaʻai o loʻo gaosia i le manava ma le gaʻo ma e leʻi gauai i le gaioiga o le suka o le hydrochloric ma le enzymes. O lenei, mo se faataitaiga, pectins, cellulose, lignin. O le fiber dietite e iai sona aafiaga aoga i le motumotu o le intestinal, o le faagasologa o le taumafa o mea taumafa ma le gaioiga o siama o le iniseti, e i ai se aafiaga leaga. O meaola masani ia o le tino o le tagata, o loʻo aʻafia ai mea oona o loʻo faia i le taimi o le gaʻoina, ma o le mea lea e fesoasoani ai i le faʻamautuina o galuega a le ate, fatuga, ma isi.

I faʻamaʻi e pei o le dyskinesia o le intestinal with syndipitis syndrome, faʻamaumau masani i le atonic constipation, pe na o le tumau pea o le faʻamalosi, e aoga le aofia ai i mea taumafa taumafa e maua ai filalaʻau taumafa, o lona uiga, fualaau faisua, fua, ma isi laau. Aemaise lava, o le suamalie o loʻo i ai se aafiaga sili ona lelei ma o le a fesoasoani ia te oe e aloese mai le tele o faafitauli le lelei, faʻamaonia le mamafa, faaleleia le soifua maloloina.

O fualaau aina Iapani e mafai ona taumafa uma ma fou. I le faʻamago (elefise faʻatau i falemaʻi), e mafai ona e faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga mo ipu, ipu inu, faʻataʻitaʻiga, faaopoopo i le salatisi, muamua, se paluga o le vaitamini (0.5-1 tsp 1-2 taimi i le aso).

E faʻasaina le suavai mo i latou o loʻo mafatia i le maʻi o le manava ma le duodenum, gastritis, enteritis, colitis, faʻatasi ai ma le manava.

Afai e maʻi le tino, e leai se masini siaki, inu vai vai faapitoa e maua i falemaʻi ma faleoloa masani - o se mea masani lea e itiiti le masima, ae e mauoa i le magnesium, calcium, iron, ma, ioe, iodine. E tasi le tioata o le vai (vai ua faʻafefeteina i le inu i le 1: 3) i le aso e lava lea ina ia fufulu ese le toxins mai le tino, faʻaleleia le gaʻo.

Algae (lanumeamata, mumu, lanu enaena) e sili atu le aoga i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, talu ai o loʻo iai uma vitamini, minerale, amino acids e tele ai le vai.

O le mea lea, ia suia le faʻaaogaina o le sami i aso taitasi i se ipu o le faʻasalaga o le suamalie (sauniuniga mo vailaau mo togafitiga). Afai e te manaʻo i ai, e mafai ona e faʻamagaloina oe e te mafaufau i se vai lanu meamata ma ave lauulu algae.

Ua faʻatautaia e le falemaʻi faʻasolosolo i le taimi nei le tele o togafitiga o le fualaʻau e faʻavae i luga o le suamalie, o loʻo tuʻuina atu ai suauu lelei ma elemene, ma faʻamamaina ai le tino o toxins, ma faafaigofie ai le togafitiga o le tele o faamai, aemaise lava le le mautonu o le manava ma le gaogao.

Pe a sauni se togafitiga faafomaʻi, ou te fautuaina oe e suia le masima o le laulau i le masima masima, talu ai o le mea mulimuli e itiiti ifo masini sodium.

FAAMAONI O LE AIGA

O le faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o se faʻamaʻi pipisi, vevela eseese o le manava ma le manava, faʻafitauli o le tino, gaioiga, ma isi mea faapena. O ona faʻalogona o se lagona vave o le sogasoga, tumu atoatoa, mamafa, mamafa, malepelepe i le pito i tua ma le fusi. E maitauina e mafua mai i le fesuisuiaʻi.

Mo le puipuia, ou te fautuaina oe ia e mulimuli i se taumafa masani o le maualuga-kalori, ae le o mea manogi e masani ona 'ai i ni vaega laiti.

Pe a togafiti i le manava, faʻatapulaʻa le aofaʻi o le vai, taumafa i taimi uma i ni vaega laiti. O le maualuga o kalori, o mea taumafa faʻamalosi e faʻaaogaina, masini mimiti, o lona uiga, o loʻo i ai masini, oloa o le eleele ua lelei ona faʻapala.

APPROAXIMATE DIET MENU FOR ATONIC STOMACH

MUAMUA MUAMUA

1 fuamoa mumu, kisisisi ma kulimi suamalie - 150 g, se fasi keke falaoa papaʻe - 80 g, se ipu lauti.

LONA LUA LUA

Peʻa ma le caviar pasi - 50 g, gutu - 100 g, compression blackcurrant - 1 ipu.

LUNI

Peʻa o le karite Falafola ma meaʻai e taoina - 200 g, pata - 10 g, kapiti ma suauu masi ma le suauu susu - 100 g, falaoa paʻepaʻe paʻepaʻe - 100 g, broth rose - 1 cup.

SNOW

Laʻau susu susu - 150 g, cracker - 80 g.

Taumafa

Dumplings (meatballs) mai le iʻa - 100 g, paluga pateta ma kulimi kirimigi - 150 g, fofuga - 100 g.

I LE TAUSAGA

Se ipu susu po o se apple fou (e aunoa ma se peel).

ATONIA KISHOK

O se faʻamaʻi e atiina ae pe a tele meaʻaiʻai i luga o le lisi, ona o le taofiofia faifai pea o le manaʻoga e faʻatoʻilaloina, faʻaleagaina o tagata, mea leaga. O le iʻuga, ua avea ma masani masani.

I le avea ai o se togafitiga autu, o se tui, faʻafefeteina o le neuromuscular apparatus diet e faʻataʻitaʻiina (fualaau faisua, aemaise fualaau faisua, fualaau, compotes, prunes).

SAMOA MUAMUA FAʻAALIGA MO LE FAʻAMATALAGA

MUAMUA MUAMUA

Salati o le falaoamata, kāloti ma aniani ma le suauu manogi (15 g) - 150 g, fualaau aina suamalie - 20 g fua ma le 5 g suka.

LONA LUA LUA

Kāreti kuka - 150 g, se ipu lauti ma susu.

LUNI

Aʻau iʻa ma meaʻai - 200 g, fuamoa fuamoa (kapisi, paluka, suauu manogi) - 120 g.

Taumafa

Salati o fualaau faisua ma fualaau faisua fou ma le kulimi suamalie poo le mayonnaise - 200 g, paluga vao po o apricots (fou pe mafai ona faʻaaogaina).

TAITAI ASO PE A LE PUE

Laʻau mamago ma le suka - 50 g.

FAʻAALIGA GASTRITIS

Faatasi ai, le le lava o le fiaai, afaina i meaai, afu, vomiting, fusiua, tiga o le manava, manava, galala, ma o nisi taimi e iloa ai fiva.

A maeʻa le taumafa ma le anapogi, o le meaʻai faʻainisinia e masani ona fai: o le mucous soup and seafood, broth-fish fat, brool, jelly, jelly, kuki, keke, pulu. O le isi mea e aofia ai le tuʻuina atu ma le faʻafefe o ipu mama ma le fesuiaiga i se meaʻai masani.

GASTRITIS

Atonu o le taatele lea i faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai.E mafua mai i le faaleagaina o le mucosa gastric, lea o loʻo faʻaleagaina ai gland e maua ai le eleʻele chlorhydrate, pepsin, ma sulugatiti, ma faʻaitiitia ai le faʻafouina o le tino, ma o se taunuuga, o le gaosiga o le galuega e faʻavaivaia. E lua ituaiga o leona: o le maualuga o le maualuga o le elekone (gastritis chronic) ma le maualuga o le elekone (chronic gastritis with reduced secory activity).

I le gastritis ma le faʻateleina faasela (CHRONIC FUNDAL GASTRITIS), e popolega tagata gasegase i le manava o le tino e tupu i luga o se manava gaogao, o nisi taimi i le po, o le manava o le fatu, o se uiga o le faʻailoga. O lenei gastritis ua taʻua o se muaʻi uluaʻi maʻi, ma o mataupu faavae o togafitiga e talitutusa ma le togafitiga o le maʻi o le peptic.

O loʻo faʻaaogaina se taumafataga faʻaleleia. Muamua togafitiina ma togafiti: 2-3 aso - lauti po o le susu, 0.5 kapu 6-7 taimi i le aso, soupeti, mai le 5 aso - suasusu, kefir, keke fou fou, paluga sasaʻo, 50 g pata, 100 g suauu, mai le aso 11 - 12 - falaoa paʻu ua tunu, paluga pateta ma kāloti, pata susu mai masini masini, vitamini.

A maeʻa le 2-3 vaiaso - sokogonny, poʻo faamalositino, meaʻai: aano o aano o manu ma masini fualaau faisua, kuka ma tao tao, masini fualaau faisua, tiʻeli, tila, lauti, kofe, koko, sosoo ai ma se meaʻai suamalie, aano o manu, iʻa, ma iʻa. Ae faʻasaina le taʻavale, meaai kuka, sinapi, vineka, pepa, sauerkraut, paluga pata.

APPROAGA MO LE ASO ASO E TALOSAINA MO GASTRITIS I TOTONU I SE VAEGA FUAFUAGA

STAGE I ASO 11

MUAMUA MUAMUA

Masima susu kulimi ma kulimi - 100 g, lauti ma susu - 1 ipu,

LONA LUA LUA

Selati e lua-fuamoa, opu apu ma le suka (5 g).

LUNI

Mucous mama mama mama i luga o le fala o le sami - 150 g, paluga pateta - 100 g, sela tiu o tuna poo le cod - 1 pc., Cracker - 50 g, tea - 1 ipu.

SNOW

Gasegase laʻau ma falala - 150 g DINNER Mashed rice patrick with meatstuff meat - 100 g, se ipu susu.

TAITAI ASO PE A LE PUE

STAGE II ASO 15

MUAMUA MUAMUA

Semolina porridge i susu - 150 g, kofe - 1 ipu, falaoa paʻepaʻe - 1 fasi keke, pata - 10 g.

LONA LUA LUA

Kelu tirani - 1 ipu tioata, kuki - 50 g.

LUNI

Faʻamata i le meatballs meatisi - 200 g,

(fugalaʻau, kāloti, peʻa lanumeamata) ma aano o manufeʻai - 100 g, iʻa fagota (cod, flounder, tuna) - 100 g, broth rosehip - 1 cup, bread white - 1 slice.

SNOW

Taumafa

Fried flounder - 100 g, tao tao tao - 150 g, susu - 1 ipu.

TAITAI ASO PE A LE PUE

GASTRITIS CHRONIC HYPACID (gastritis ma le faʻamalositino faʻaitiitia) o se faʻamaʻi e mafua mai i le mumū tumau o le mucosa gastric, solia o lona fausaga, ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi faalilolilo.

O le tele o taimi, o tagata e fiafia i meaʻai vevela, faʻafefeina o le mucous membrane o le manava, faʻamagaloina fualaau aina ma fualaau aina, manaʻo i mea vevela vevela ma mea inu, oi latou e ai le mea leaga, vevela, vevela mea taumafa.

O faʻaaliga autu o le gastritis masani o hypacid o se lagona o le mamafa, masuasua, mamafa i le pito i luga pe a maeʻa ona 'ai, paʻu i le manogi o mea taumafa. I nisi o le taeao, i luga o se manava gaogao ei ai le oona oona i totonu o le gutu, leu. E oʻo lava i sina gasegase e mafai ona mafua ai le gaioiga poʻo le vavao. O tagata maʻi e tele lava ina le iloa lo latou fiaʻai, latou te 'ai sina mea itiiti, aveesea le mamafa.

E pei o isi faʻamaʻi uma o le faʻaogaina o meaʻai, o se mea taumafa e maua i le sami o loʻo taʻalo ai se vaega taua i le togafitiga o le gastritis hypacid. Ona o le mea moni e faapea i tagata gasegase o le galuega fai faalilolilo o le manava e faʻaitiitia, o le gaogao o meaai ma le faʻaaogāina o meaʻai e faʻavaivaia. O lea la, o le meaai e tatau ona aofia ai isi meaʻai e maua i le popo ma vitamini, aemaise o le ascorbic acid, lea e maua ai se aoga aoga sokogonny i luga o le eleele. O vailaau o loʻo i ai i iʻa o le gataifale e sili atu ona faigofie ona eli nai lo puipuiga e ulu i le tino ma aano o manu.O le mea lea ou te fautuaina ai tagata gasegase e maua mai ai le gastritis e aofia ai tuna, solofanua, solofanua solofanua, togafiti, cod ma isi ituaiga o iʻa i la latou taumafataga.

E faaopoopo atu i iʻa, masini tipi, salu lanu, fuamoa e gaosia, meaʻai e maualalo le gaʻo, susu sou, susu, susu ma lactic acid (pe a lelei le toleniina), kuka ma masusu, fualaau faisua ma fualaau e fautuaina.

Ae talu ai ona o mafuaʻaga ogaoga na mafua ai ona totoina i le tele o tagata, ou te fautuaina oe e vavae ese le kapisi paʻepaʻe, fufulu, susulu mai le meaai, ae e tele atu zucchini, paukini, greens.

O le falaoa fou ma soʻo se fasi falaoa fou, gaʻo ma iʻa, meaʻai uma, vevela, faʻafefe o le mucosa gastric e le mafai ona 'aina e tagata gasegase ma gastritic hypacid.

Mulimuli i le taumafataga lelei ma 'ai meaai i le 4 itula. Taumafai e aua nei faʻanoanoa, aua ona o le maualalo o le gaʻo eleʻele ma le enzymes i totonu o le suasusu gaosia i le taimi o le taumafa, e ono tupu ai le galala, o lona uiga o vavalalata masani, leisa ma le afaina (bloating).

I le faaopoopo atu i taumafa ma vailaʻau ua faatonuina e le fomaʻi, o togafitiga o le physiotherapy e tatau ona aofia i le togafitiga. E sili ona aoga i le masani ai. O faamalositino e faaleleia atili ai le manaʻo.

ASO FAʻATASI MUAMUA.

FAUSIA O le sukalati alalaʻau - 150 g, suauu paluga - 10 g, sisi malu - 25 g, ipu tiofe.

Palu pateta - 200 g, pata - 10 g, se ipu lauti ma lemoni.

Kapalai soupisi ma falaoamata i luga o le fala o manu - 200 g, schnitzel, suauu e aunoa ma le falaoa - 130 g, falaoamata falaoamata - 100 g, se ipu tioata.

O se ipu lauti po o se faʻafefetega, Rusks - 100 g.

Laʻau otaota - 140 g, Pudding curd with seaweed - 100 g, A tioata o compote.

O se ipu malamalama o le kefir, ma le le faapalepale - o le apu e tasi.

O ASO UMA 350-400 g o le falaoa paʻepaʻe o le ananafi na tunu.

Mo le togafitiga o le gastritis, o le DIETA N 2 ua faatonuina foi. O lona fuainumera o fualaau oona: pulu - 100 g, gaʻo - 100 g, gaʻo - 400-450 g, kalo - 2 800-3000 kcal, masima o le laulau - e oo i le 15 g. masani. E faasaina le kukaina o aano o manufasi ma iʻa i le fafagaina, sau sau ma lalagaina soupasi i luga o se pastrovka ma le gaʻo, falai falaoamata ma ipu fualaau, aniani, garlic, sorrel, spinach, radish, radish, rutabaga.

1. O le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi, ma le faapalepale lelei - laulau, keke, fuʻa o ituaiga eseese, keke tao tao ma aano o manu, rice, jam, cheesecakes (i ni tapulaa faʻatapulaʻa).

2. O suauu e luga o le aano o aano o manu ma iʻa, meaʻai, ma fualaau aina ma fualaau matala.

3. Meat, moa, iʻa (ituaiga o meaʻai laiti-kuka) kuka, uʻu, falai (e aunoa ma le falaoa). Seʻi faʻamalosi - o se fasi mea, o meaʻai malosi i se pepa gaosia.

4. Soʻo se falaoloa, sei vagana ai le suauu, paela paʻu, puddings, vine, noodles.

5. Fufuluina ma fufuluina fualaʻau, pateta masani lava i le ituaiga o paluga pateta ma paluga, kapeti paepae ma beets e faatagaina ma le faapalepale lelei.

6. Fuamoa mumu, fuʻa fuamoa.

7. Milu na o ipu, susu-susu susu (kefir, yogurt, susu susu, ma isi mea), kulimi gaʻo susu ma ipu e faia, o le kulimi e le oona i ipu (e oo atu i le 1 tbsp.), Salu lemu, pata i kuka saunia , faʻafefeteina na o le faʻamamaina, fualaʻau i ipu ma le faapalepale lelei.

8. Sauga i le sua o le fualaau aina ma le isu o aano o manu i le kirimoli moli po o le suamalie o le suamalie, susu, fualaau suamalie.

9. Meaʻai ma le vaitau: kulumu, pasili, faisua, launamon, cloves, vanilla.

10. Faʻasusu le vevela, fulufulu fomai, meaʻai e maualalo le gaʻo, caviar uliuli, aano o manufasi, iʻa, moa, fuamoa mai fualaau faisua fou ma fuālaʻau ma fua.

11. Fuga, paʻu, suamalie suamalie o vine ma fua, sei vagana ai melo, apricots, plums, raw ma i totonu o ipu (fualaau suamalie, jelini, tilo, fofo, jam, jam, etc.).

12. Mea inu - lauti, koko, kofe i luga o le vai i le susu po o le kulimi, o le pulupa lapisi.

Faailoga: faʻaauau pea ma vaʻavaʻavave, faʻamaʻi ma toto.

Le tele o le vai, sina mea suamalie po o le suamalie suamalie - susu, suamalie lauti, suauu. Aloese mai meaai maualuga fila e pei o fatu ma fua. Faʻasuasolo malie mai le malamalama o le pata, gelatin, fuamoa ua vevela, laisa paepae, applesauce ma kāloti kuka.

FAʻAMATALAGA O LE ASO TAIMI MO TAIMI.

Rice falaoa, masini, kuka i totonu o le vai ma le pata - 100 g, se ipu koko koko i le vai (suka 10 g).

Se ipu malamalama o le susuga vao (mafanafana).

Mucous soup ma sina gaʻo e leai se gaʻo (mai le cod, solofanua solofanua, ma isi mea) - 200 g, gaʻo povi poʻo gaʻo iʻa (ma le keleti) - 100 g, tiloni.

Laʻau piʻo pipi faʻatasi ma le pata faʻamausua - 100 g, o se ipu lanu o le kalu (black sugar) (sugar 10 g).

Se ipu malamalama o le kefir (tolu-aso).

FUAFUAINA O LE TUSI PAIA

O se suiga lenei i le tuufaatasiga o le togalaau oona. O le tele o taimi, o tamaiti e pagatia, ma mai lava i le talavou.

Faʻatasi ai ma le dysbiosis, o le metabolism i totonu o le tino ua solia - protein, gaʻo, vitamini, elemene elemene. O le gaosiga o le metabolism o le faʻalavelave ona o le afaina o le faʻasaʻo. O le mafuaaga o le amataina o meaola ninii i totonu o le faʻasaʻo, faʻasaina le toe faʻaleleia o le epithelium, ma o le mea lea ua faʻalavelaveina ai le nutimomoia o le palatini. O le le lava o elemene taua e pei o le sima ma le kopa e tau atu ai i le taofia o le synthesis protein ma le ribonucleic acid. O se tagata gasegase i le dysbiosis e masani lava ona i ai mea e 'ai i meaai ma isi faʻalavelave.

Ole togafitiga o le dysbiosis e le o se galuega faigofie, o le tele o mea e faalagolago i se meaʻai lelei.

Muamua lava, e tatau ona amanaia o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o ni meaola faʻaleagaina, o le mea lea, o se faʻasologa o togafitiga, ou te fautua atu ia te oe e faʻaaoga togalaau o le phytoncid i lau meaʻai. E taua le folasia o aniani, keri, rimoni, apu, apricot ma isi fualaau aina, fualaʻau ma fualaau aina i totonu o le meaai.

O le filifiliga o lenei mea po o lena laau toto e tatau ona faavae i luga o taunuuga o le suesuega o le fecesological feces (fualaau o le intestinal ua fuafuaina).

O oloa e tatau ona aofia ai le tele o vitamini (aemaise A ma le C), elemene o elemene. Vitamin A fesoasoani e toe faʻafoʻi le tino epithelial o le intestinal, e faʻasaʻo ai le toto maualuga. O tagata maʻi e aoga mai kāloti, rosepa, paukini, apricots, ma isi e mauʻoa i vitamini A (carotene).

E sili atu le tuʻuina atu o aano o manufasi ma iʻa i foliga afifi, ma salakeke o fualaau faisua fou, vaitau ma le masima masima po o le sami.

Faʻatasi ai ma le dysbiosis, e le naʻo le gaosiga o le palatini o loʻo faʻalavelaveina, ae faʻapea foi le faateleina o le palatini. Faʻailoa i au mea taumafa mea taumafa e aofia ai protein sili ona faigofie (digesoa chicken, milk), ma e tatau ona avea ma meaʻai (ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o iʻa, iʻa, mava).

Ina ia faʻamaonia le faʻalaʻau oona, oloa gaosi susu, aemaise ole acidophilus, paluga acidophilus, yogurt, kefir, ma isi, e taua.

Dyspepsia o se soliga o le fausiaina o le intestinal. O le dyspepsia fermentative e fesoʻotaʻi ma le tele o faiga faʻamalosi i totonu o le manava.

Puipuiga: Aua le faʻateleina le tele o meaʻai e maualuga i le fiber.

Togafitiga. 1-2 anapogi po o apu i aso e malolo ai.

Apple Day: apu e leai se pi, 300 g 5 taimi i le aso i le ituaiga o pateta maseta (mashed).

Ona maua ai lea o le protein protein: aano o manu ma iʻa, meaʻai aano, iʻa, kusi falaoamata. I ni nai aso mulimuli ane - meaʻai, masini ma fuālaʻau 'aina ma fualaʻau, muamua i ni mea laiti tele. Titi lauti, uaina mumu masani, sauniuniga o le calcium.

Mo le malosi, e fautuaina ai tagata gasegase meaai (falaoa suamalie, fualaau faisua, fualaau faisua, fualaau aina, laumei) ma gaʻo meaʻai ma protein - iʻa fai, iʻa, yogurt, susu susu, kulimi, pata, fua.

O le tele o fiva - e tusa ma le 30 g i le aso (o le toʻatele oi tatou e faʻaaoga le afa o lenei tulafono masani). E le faigata ona faʻaititia le tele o fiva: 'ai fualaau aina mata, fualaau faisua, aemaise peʻa, pi, broccoli, sana o le cereal, cereals, falaoa atoa o le falaoa, fualaau mamago.

KOLIT SHARP

Faailoga: tiga o le tino, masani ona manaʻo i le pito i lalo, salu mama, o nisi taimi ma le toto, fiva (38-39 ° C), tiga faʻamaʻaloga i luga o manoa lapoa.

Puipuiga Lelei lelei.

Togafitiga. O aso muamua e lua - fiaaai po o le apu. O masi mucous, masini fualaau faisua i soupisi, fasi meaʻai, pulumu o le rosehip, vevela vevela, suamalie (tomato, karuti) vevela ma le suka.

APPROAXIMATE DIET MENU NA TUSIA I TULAGA O LE CUTE CUTE.

MUAMUA MUAMUA 1 fuamoa mumu, moa mucous mai le oatmeal - 100 g, se ipu malamalama vevela ma le suka (95 g).

Potato soup ma moa - 100 g.

Mucous aisa ma masini fualaau aina (aniani, kāloti, pateta) - 200 g, gaʻo meaʻai (pollock or flounder) meatballs - 100 g, falaoamata lanumeamata lanumeamata ua gaosia i le suka - 100 g, o se ipu malamalama o le fugalaau vevela ma le suka (95 g )

Faʻatauga mai le gaʻo meaʻai po o le gaogao - 100 g, uila suamalie mai le falalaʻau - 100 g, se ipu vai vevela vevela ma le suka (5 g).

O se ipu malamalama o le suka.

O a meaai e faatagaina mo cholesterosis

Mo le kuka, kuka, tao tao, sisi i totonu o vai. O meaai e tatau ona fou ma mafanafana. Mo maʻi e maua i le cholesterosis, o ipu o loʻo faʻamatalaina i lalo ua fautuaina.

Uluai vasega: soupeti vavave, borscht, soupeti. O le Kapeti soup e na o na o le suamalie fualaʻau e saunia, e mafai ona e faʻapipiʻi meaʻai poo pasta i le sua.

Meaʻai meatau: saunia mai moa, toso, povi ma lapiti. O le aano o le aano o le a tunu, ona pilaf, ua saunia mai paluga mai le meaʻai, tunu pe tautua i le ituaiga o paluga povi poʻo le kuka. E mafai ona e kukaina aano o manu (e aunoa ma gaʻo, tendon) meatballs, meatballs poʻo meatballs masini.

Laʻau iʻa: mai i meaʻai e maualalo le gaʻo (e oʻo atu i le 5% gaʻo) - paʻu saffron, pike, hake, pike perch, sea bass. O iʻa e mafai ona kuka ma tao (muamua le kuka), kuka tipi, uila, faʻalaʻo ma iʻa vela.

Meaʻai fuālaʻau: e mafai ona e kukaina salalati fou mai kāloti kuka, kukama, kapisi (mea totino, lima faʻaofuofu), sina saukorisi. E le tatau ona faaopoopo vailaau ma aniani aniani i salati. O le suauʻu olive ma le lau e sili ona lelei mo le faʻaleleia. E mafai ona kukaina fualaʻau, kuka ma tao. O gaʻo e tatau ona tafe i le vai aʻo leʻi faʻapipiʻi i ipu.

Cereals: o meaʻai sili ona ola maloloina e faia mai le oat ma le buckwheat. E mafai ona latou faaopoopo ni fualaau mamago ma fualaʻau, kuka kuka. Laʻau velalelli ma pasta mai le saito o le kulumu ma faʻapipiʻiina foʻi le meaʻai.

Meaʻai gaosi susu: susu susu-susu susu ma cheese cheese, susu ma susu susu e faatagaina.

Fuamoa: lua protein ma le afa afa i le aso mo le kuka poʻo le paluga omelettes.

Peʻa: faʻamago pe faʻafefete le suauu, seleseleina 2 togi, kulimi mago ma masi e pei o masi.

Suauu: fualaʻau fautuaina, e sili le olive o se faʻaopoopoga i ipu. Taimi mataga pe le aofia.

Fualaau suamalie: suamalie suamalie ma vine e faatagaina i foliga masani ma mo fualaau suamalie, mumu ma le silo, jam ma jam. Sugar e sili ona suia i le fructose poʻo le xylitol.

Meainu: e mafai ona e inuina le lauti ma susu, vaivai kofe, fualaau suamalie. Faʻaaogaina o le rosehip, faʻapipiʻi i se vevela mo le po i le fua o se sipuni sipuni o le 250 ml o le vai inu. E fautuaina ina ia selesele fugalaau, moa ma fugalaau kamomile e pei o le lauti.

Faʻailoga mo le aso i cholesterosis ma recipes

O le taumafataga e mafai ona aofia ai meaʻai faʻatagaina, i le amanaʻiaina o mea e manaʻomia mo kalori. Faataʻitaʻiga mo le aso:

Muamua o le 'aiga o le taeao: faʻatau le casserole faʻatasi ma apricot mago ma apu, chicory i susu.
Lua 'aiga o le taeao:' apu apu ma faʻi, tila.
Taumafa: suamalie o lanu lanumeamata ma le zuciniini, iʻa faʻanoʻai ma kāloti ma laʻau, oatmeal.
Taumafa: taokinisi tao, kusi cheese ma le lauti lanumeamata.
Taumafa: vinaigrette ma falaoamata ma moa, fala fala ma le sisi, compote.
Ae leʻi alu i le moega: yogurt.

Buckwheat casserole ma apricots mago mama.

  • 100 g o le pata.
  • 100 g o kefir.
  • 50 g mama apricots.
  • 1 apu
  • 1 ipu vai.
  • Se sipuni tele o le suka.
  • Protein ma le afa o le isu.

Kuka. Sasaa apricots mago mo le 15 minute ma filifili vave. Mai le falala ma le vai, taofi le paʻu vevela. Faʻafefiloi le polotini ma le afa o le isu ma le kefir ma le suka. Oti le apu i fasi pepa. I totonu o se pepa laʻau, faʻafefiloi meaʻai faʻatasi ma apricots malo, kefir ma le apu. Pipi mo le afa itula.

Green pea ma le zucchini soup.

  • 500 ml o vai.
  • 1 zucini talavou.
  • 50 g o peʻa lanumeamata (e mafai ona faamaa).
  • ½ anisi.
  • 1 pateta.
  • Suamalie

Kuka. Faʻasalaina lelei le aniani ma salu i totonu o sina vaega toʻaitiiti seia oʻo ina vaivai. Togi le zuciniini, pateta ma pi i totonu o le vai, kuka mo le 20 minute, faaopoopo le masima ma le sipisi ma faʻafefe mo le isi 7 minute. Toto mea uma ma se mea e gaosia. A e auauna atu, e mafai ona e faaopoopo lautini, kulimi kirimoli ma sisi mai le falaoa saito.

Vinaigrette ma le moa ma le suamalie.

  • 50 g selu.
  • 1 pateta.
  • 1 koko.
  • 1 falala.
  • 50 g o pi lanumeamata ua kuka.
  • 50 g o le suka.
  • 10 g o suauu olive.
  • 5 g o le sua o le tipolo.

Kuka. Taʻu meaʻai, tuʻu i totonu o le vai vevela mo le 5 minute, aveese le ata ma kuka e le silia le 5 minute. Cook koko, beets, pateta ma pi seia oʻo i le kuka. Fufulu ma faʻafefete le suamalie. Tasi fualaau faisua, afifi fusi. Faʻafefiloi mea uma ma le vaitau ma le suāuu ma le sua o le tipolo.

O le a le mea faasaina mo cholesterosis

A faʻasaina le cholesterosis:

  • Alu
  • Meaʻai ma mea leaga.
  • Faʻafiafiaga ma le kulimi gaʻo, cholati, ice cream ma koko.
  • Manoa taua (vagana ai fualaau faisua).
  • Radishes, daikon, aniani aniani, kelo, horseradish ma le pepa.
  • Soʻo se vevela vevela ma gaʻo, mayonnaise, ketchup, sinapi.
  • Gaʻo kuka, gaʻo, margarine.
  • Fatisi kulimi, kulimi kulimi ma le kulimi.
  • Soʻo se mea faʻafefete ma faʻafefe.

Faatasi ai ma cholesterosis, i le faaopoopo atu i mea taumafa, e tatau ona faia le gaioiga faaletino. O le umi o savali o le itiiti ifo ma le itula i le aso e aoga tele. O lenei mea e faʻaolaina ai le galuega a le gallbladder, e pei o le faʻamalosia o pa puipui ma cholesterosis e taofia ai galuega faʻa-konekarate. O laau faʻapitoa e faʻaaogaina foi ina ia faigofie ai ona ulufale le iniseti. O nisi faʻamatalaga e uiga i isi auala o togafitiga o loʻo faʻamatalaina i le vitio o loʻo i lalo.

CHOLON CHOLIT

O mafuaʻaga e tutusa ma le colitis: faʻaauau pe leai foi se colitis gasegase.

O le toe faʻafoʻi masani e mafai ona oʻo atu ai i le anemia, le maua le malosi, vaivaiga lautele o le tino, faʻaititia le faʻatinoga.

Togafitiga. Manatu faʻatatau. E tatau lava - vitamini, aemaise lava A ma le B2, o le le lava lea e tau atu ai i le manava, le lelei o le taumafa.

PROKTIT, RECTIT

E mafai ona o mai faatasi ma le tiga i le gasegase, tuʻinanau faigata i le pito i lalo i le leai o se lafoaia, o se fiva e mafai.

Faʻailoga - o se mea vaivai. Meaʻai vevela, mea manogi, kofe, o le ava e le aofia ai meaai. Toe faʻafoʻi togafitiga.

E taʻua lenei mea o le mumū o le faʻasaʻo. O faʻafitauli o lenei faʻamaʻi e foliga mai o le appendicitis, ae o osofaʻiga o le tiga e le mamafa tele, faʻaitiitia pe a maeʻa le toto, ma toe oʻo mai le tiga i le 4-6 itula pe a uma ona 'ai. I le taimi masani o tiflitis, e masani lava o le faamaʻi, tiga o le manava.

I totonu o le tiflitis, o le anapogi e muamua ona faʻatuina (e oo atu i le 1 aso), ona lauti, kofe, tila, ona salu, kefir, susu. I taimi masani o le tiflitis: o le paʻu o le slag, o le maualalo o le fiber, o meaʻai laiti, ma le tumutumu, o le laxative (mo se faʻataʻitaʻiga, sea kale i salakeke, soupeti, palu pateta).

Tulafono Lautele

Gallbladder cholesterosis e faatatau i faamai pipisi cholesterol. O suʻesuʻega faifai pea ua faʻavae ai le taimi o le tuufaatasiga o lenei faʻamaʻi atherogenic dyslipidemia - i maʻi na i ai le faateleina o le maualuga o le toto cholesterol toto ma le faʻaitiitia o le lipoprotein cholesterol maualuga. Cholesterosis - o se tulaga faʻaleagaina lea e faʻaputu ai lipids i le gallbladder wall (e masani lava o esters cholesterol). E masani lava, o le puipui o le namu e faʻafefe ai vai, masima ma se vaega itiiti o le cholesterol bile.Ae faʻatasi ai ma se tapulaa faapitoa o mea o loʻo iai i le talo ma le suiga o le fua apolipoproteins, e ulu atu i le cell i ni aofaiga tele.

O le faʻagasologa o taualumaga e tupu i totonu o le mucous layer o le vevela, ma faʻatasi ai ma le alualu i luma o le maʻi - i le submucosal ma le muscle.

E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ai ma le mafiafia o le puipui o le gallbladder, se suiga i lana galuega, ma iu lava ina taʻitaʻia atu ai i maa. I luga o le ultrasound, ua faʻamaonia se faamaufaʻailoga puipui le tumau, lea e tumau pea pe a suia le suiga o le ultrasound. E mafai foi ona teuina siaki o le ester cholesterol i le talo.

E tolu fesuiaiga o le gasegase o le faʻamaʻi: faʻavalea, faigata ma faigata. O le fesuiaiga o le asymptomatic e mafai ona iloa e le ultrasound i se tulaga faʻafuaseʻi. O faʻalavelave faʻalavelave e faʻaalia i le faʻaitiitia o le tuinanau, oona i le gutu, afaina, suiga malosi manava manava. A o e alualu i luma, e aliali mai tiga i le sao o le hypochondrium, e mafua mai i mea sese i le taumafataga.

O le tiga e tiga i le natura, e susulu atu i le itu taumatau saʻo. O le faʻaalia o tiga e faʻamatalaina e ala i le faʻaaogaina o le paʻu o le vevela ma gaʻo, lea e puipuia ai lona vavave, ma le faʻalavelaveina o le pule ma le epithelium.
O le faʻamaʻi e faigata i taimi masani cholecystitis ma gallstone faamaʻi, i lenei tulaga, o faʻamatalaga faʻapitoa e sili atu ona faʻamaonia. E toatele tagata e mafaufau i lena mea cholesterosis naʻo le faʻapupulaina o faʻafitauli.

Faʻasologa o polypous, o tamaiti laiti e fai i totonu o le puipui o le afifi cholesterol polyps, lea e faʻalavelaveina ai le galuega a le moli. Polyps tele e faʻafefe ai le aveeseina o le talo ma mafai ai ona fausia se ata o le "biliary colic" poʻo le faʻalavelaveina o le gallbladder. O se faʻaopoopoga i le tele poʻo le numera o polyps i totonu o le auʻaunaga e avea o se faʻamatalaga mo togafitiga faʻapitoa. I le 50% o mataupu, e maua ai gasegase steatohepatitis ma i le 30% o mataupu gasegase gaʻo.

O le iloa o lenei faʻamaʻi i le vave amata e taua mo togafitiga taimi. Le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering (simvastatin, Maimvacor ma isi) ma ursodeoxycholic acid e mafai ai ona faʻamaonia le le atoatoa o le lipid metabolism i ia tagata. O se taunuuga o le faʻaʻumiʻumi o le faʻaaogaina o le acids pursodeoxycholic, ua faʻaitiitia ai faʻaaliga cholesterosis i totonu o le puipui, le maualuga o le pele decrease, cholesterol polyps solo, o se taunuuga o le galuega o le gallbladder ua faaleleia pe ua toe faʻaleleia. Faʻatasi ai ma le faʻamoemoe faʻapitoa, e mafai ona faʻaaoga Mukofalka - e fusifusia i le tootoo laitiiti talo ma aveesea mai le tino.

Fautuaga tau taumafa mo cholesterosis e talitutusa ma na mea mo gallstone faamaʻi. Faatasi ai ma lenei faamai, o meaai paleni e fuafua i le faapaleniina o le metabolism metabolism ma le gaioiga galuega. O le taumafataga e ausia nei manaʻoga. Laulau numera 5 - lelei mea taumafa ma le faʻasaina o gaʻo fesuisuiaʻi, le aofia ai o filo fualaʻau ma le faʻaaogaina o vaiinu o le 1.5-2 lita i le aso.

O meaai mo cholesterosis o le gallbladder e maua ai:

  • O se taumafataga e masani ona 'ai - o lenei mea e saofaga i le masani ona gaogao masani o le vevela ma faʻamaonia ai le mamafa i totonu o le auala. O le 'ai e tusa o le taimi lava e tasi e faʻamalosia ai le pulelasi o le talo ma puipuia ai lona faʻaleagaina.
  • Faʻaleleia o le taumafataga ma filo laau (lala, fualaʻau, palu) ma laau
    o suauu e aʻafia ai le cholesterol ma le fua faatatau o ona vaega ma faʻaleleia ai le motilu. O suauu o fualaʻau e aofia ai vaega anti-atherogenic e pei o sikoa, phospholipids, tinofaamautuina o le cholesterol i talo. O le filotosterols e faʻaititia ai le absorption o le cholesterol i totonu o le manava. Latou te tamaoaiga i le sami buckthorn, soya, rapeseed, olive ma le suauu o sana. Le aofia ai o iʻa o loʻo iai Omega 3 gaʻo gaʻo e faʻaitiitia le aofaʻi o triglycerides i le toto. O le faʻaaogaina o launiu, fulufulu oona, ova oona e lagolagoina ai le maualuga o le HDL.
  • Faʻasalaga o meaʻai o le cholesterol-meaʻai manu, mea faʻatau, fuamoa, roe iʻa, meaʻai gaʻo, sausage.
  • Le faʻaaogaina o susu susu gaosia e maua ai le tali masani o le talo. O meaai o fualaʻau e tutusa lelei le meatotino.
  • Tapulaa o meaʻai gaʻolati faigofie faigofie - suamalie, suamalie, suka, meli, siamu, meaʻai suamalie, ona o le mafuaʻaga o le paluga o le talo.
  • O le faʻaaogaina o mea ulaula tapaa, meaʻai gaʻo ma le falai, meaʻai gaʻo, ava malosi, soda, vevela vevela - o nei oloa uma e faʻaleleia ai le spasto o le sphincter ma o le a faʻapupulaina ai le leaga o le biliary system.

I le tulaga o le gasegase o le hypokinetic o le gallbladder, e fautuaina atili e faʻaaoga le suauu manogi mo se sipuniti i le 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O le puipuia o le faʻaofiina o le fiber dietary, o loʻo tuʻuina atu ai kāloti, beets, squash, paukini, suamalie, melon, oranges, pears, prunes, apricots mago, bran. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, o se taumafa o le hypocaloric ma le faateleina o gaoioiga faaletino ua fautuaina. O le tapulaa o falaoamata i le taimi lava e tasi o le puipuia lea o le fausia o maʻa.

Mea ua faatagaina

O meaai mo gallbladder cholesterosis e aofia ai:

  • Se numera tele o fualaʻau ma fua. O le fualaau faisua e fesuisuiaʻi - e mafai ona e 'ai uma fualaau faisua ma i soo se ituaiga (fou, tao tao, kuka pe uʻu). Naʻo na mea e mafai ona mafua ai le afaina (muamua lava, kāpeti ma leki) ma le le mautonu o le manava (susulu, radishes, mushrooms, aniani aniani, garlic) e gata. E mafai ona e faʻaaoga sauerkraut non-acidic. E sili atu le filifilia o fualaau e leai ni acidic ma vine, e mafai ona 'aina le fou poʻo le vevela.
  • Pulu vavala, lea e faaopoopo i ipu mo le 1-2 tbsp. l ma 'ai e tolu taimi i le aso.
  • O fualaau o fualaau vevela eseese e faʻafefiloi e tatau ona suia ai meaola gaʻo. O le fesuiaʻiga o suauu eseese e aoga, ona e iai le eseesega o latou fuaomega 6 ma Omega 3 pnzhk. Punavai o omega 6 o: sana, sunflower ma cotton, Omega 3 manumalo i le salu, sesame, nut, soya ma le sinapi. Olive olive - o se sui o le tino oleic acid.
  • Meaʻai e sili ona fiafia i ai. O le faavae o le meaai e tatau ona fai ma iʻa e maualalo le gaʻo, ae o nisi taimi e mafai ona e aofia ai iʻa gaʻo (gaugala, vao, fuga, fulu, samasoni), talu ai o se punavai Omega 3 pnzhk. O le auala sili e kuka ai o le uila, kuka poʻo le taoina.
  • Lafumanu o palu, vela, lapiti, toso ma moa - i ni fasipepa poʻo ni meaʻai, kuka poʻo tao.
  • Le faʻaaogaina o susu susu, gaʻo susu gaʻo, kulimi (i ipu).
  • Palu falaoa, fala falala, kulimi mago.
  • Soo se (faapalepale) cereals. O nisi taimi e le talia e gasegase saito ma le suka, o lea e tatau ai ona vavae ese mai le meaai. Buckwheat, karite ma le oat, ma le lanu mumu, lea e maua ai le tino ma le magnesium, e tatau ona sili atu. O Boroti o loʻo kuka i totonu o le vai ma ua fai fagu fualaau faisua.
  • Soup (cereal ma fualaau faisua) i luga o faga fualaʻau. E mafai ona e 'ai le borsch ma le soupeti, pe afai o le kāpeti e masani ona faʻasaina. Fualaau faisua mo le faʻaofuina o soupelu e le faʻavelaina, ipu mai fuamoa moa, ma le hypercholesterolemia ogaoga, faʻatapulaʻa le faʻaogaina o yolks.
  • Faʻaaloalo i le inu ava malosi e puipuia ai le faʻamaʻaina o le talo. I le faʻaopopo i vai faʻafefeteina, e mafai ona e inuina le laʻau po o le vaivai lauti, faʻafefeteina o le rose, fualaau fualaau suamalie, vai o le minerale e aunoa ma le kesi.
  • O le sua o le Beetroot o se vailaʻau lelei tele. E tatau ona kuka ni beets seia oʻo i le afa kuka, faʻafefe ma togi le sua, lea e manaʻomia ona e 'ai le 2 sipuni tele i aso taʻitasi ao leʻi' ai.

GASTRIC AND TWELVE ULCER DISASASES

O se faʻamaʻi faʻavaivai (taimi o le veveve e sui i faʻamagaloga) faʻatasi ai ma le fausiaina o le faʻaaogaina o le mucosa gastric.

O mafuaʻaga o le ulugalii e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua.

1. O tulaga e faʻapipiʻiina ai le maualuga o le eletise hydrochloric i totonu o le manava, lea e oʻo atu ai i le mumū o le mucosa ma le faʻavaeina o maʻi pipisi.

2. O le leiloa o le gafatia o le mucosa e puipuia ai mai le malosi o le sua oona.O lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, faʻatasi ma faʻamaʻi, vaivaiga gasegase, gastritis tumau, ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ole tiga ole gaʻo i le itu o loʻo iai le 20-30 minute pe a uma ona 'ai, ae o loʻo maua i le po le ulutala peptic o le tiga o le duodenum i le manava leʻo, i le po, ma pe a' aʻai, i se isi itu, faʻaitiitia. E mafai ona tuʻuina atu le maʻi o le peptic i le manava, inu, ma le gasegase o le toto, o le nofoa o le a faʻapouliuli.

I togafitiga, o le matafaioi autu o le taʻalo lelei lea i meaai lelei (i le amanaʻiaina o le tulaga o le faʻamaʻi, o le malosi o mea oona, taimi).

I le va o vavave, e le afaina le lelei ma le tele o meaai. Faatasi ai ma le faʻamalosia, o taimi masani e masani ona fautuaina ma le faʻaaogaina ma le faʻamaloloina o meaʻai, le faʻasaina o meaʻai. Faʻatasi ma faʻalavelave faʻalavelave ma hypovitaminosis - o se mea atoa, mauoa i protein ma vitamins nutrition nutrition. Faʻatasi ai ma le gastritis faʻatasi ma le faʻamaʻi pipisi peptic, o se faʻamalositino faʻamalosi ma faʻamalositino taumafa faʻatasi ma le faʻagesegese, faʻagasolo malie.

O maʻi e maua i le maʻi paʻu e tatau ona 'ai i le itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso, i ni vaega laiti, faʻamaʻi maeʻaeʻa (ia le itiiti ifo ma le 20 o le gaʻo). E faʻamamaina, faʻamaʻaina i le fala oona e avea ma vaega (10-15%) faʻamalasea ma, o le mea lea, e le manaʻomia ai le manava o le manava ma le faʻateleina o le pulelaʻau o le vai gao. O taumafataga masani e faalavelave i le faaputuputuina o le sua suamalie, lea e afaina ai le mucous membrane e oo atu i le faaleagaina o ia lava vaega.

O togafitiga faʻamaʻi e manaʻomia e faʻafefiloi ma togafitiga o fualaau (togafitiga ma vailaʻau vailaʻau). O le tele o laau e i ai se aafiaga aoga i luga o le mucous membrane o le manava ma duodenum.

Mo le afa itula ao le i faia le taumafataga, ia inu 50-100 g o le teuteu o laau togafitiga e pei o yarrow, plantain, chamomile, wort St. John, calendula, upega. O le fuga o le Rosehip e lelei foi, talu ai o fua o lenei laau e aofia ai le tele o vitamini C ma le P, o loʻo i ai le malosi faʻamalosia lautele i le tino mamai ma faʻasaʻo suiga o le inflammatory. I le gastritis ma le maualalo o le acidity eo faatasi ma le maʻi o le peptic, e mafai ona e faaopoopoina le vao ma le mint i le broth o le rose vao. Ma, ioe, sea buckthorn, aua nei galo e uiga i ai. Faʻaaoga lelei le suauu.

Mai le taumafataga, ou te fautuaina oe e teʻena meaʻai vevela, suamalie, gaʻo, falai, vevela ma malulu lea e faʻafefe ai le mucous membranes. O oloa e tatau ona faia i le gaosiga o mea taumafa, pe a maeʻa, e faigofie lava ona faʻapala. O meaaiʻai e tatau ona i ai le vevela ile 20 i le 50 ° C.

Ou te le fautuaina e aofia ai i le lisi o meaʻai e faʻaleleia atili ai le pulelaʻau o le sua suamalie: aano o manu, iʻa, mushroom broths, aano o manu ma iʻa e falai ma fufulu i totonu oa latou lava suamalie, mea inu ava, vai feilafi, kofe malosi ma le lauti. Mea taumafa maualuga i fiber (launiu, radishes, kāloti, kāpeti) o le a faʻafefeteina foi le manava.

O le mea lea, e sili ona lelei le aofia ai i le taumafa o se tagata maʻi i le pepatic ulcer o se oloa ma ni ipu e faʻafefeteina ai gaioiga gaosi: susu, kulimi, kulisi, paluga, masini fuālaʻau, masini ma meaʻai (sei vagana ai kāpeti) soupisi, aano o manufasi, iʻa, vaivai lauti, vai eli alkaline.

Faʻalagolago i uiga o le ala o le maʻi o le peptic, e tele meaʻai e faʻaaogaina.

DIET N 1A. O le tuufaatasiga o fualaau kemini: pulu - 100 g, gaʻo - 90-100 g, carbohydrates - 200 g, calories - 1 950-2 050 kcal, masima - 8 g.

O lenei taumafataga e maua ai le tele o le masini ma le vailaʻau faʻamalosi o le manava. E tusa ai ma ia mea uma, o ipu uma lava ua saunia masini - suavai poʻo se mea e tutusa lelei. O oloa o loʻo kuka i totonu o le vai poʻo le asu.

FUAFUAGA TALOSAGA

1. Soup: mucous mai le raiisi, oati po o le pelesara. Mai i le semolina kuka kuka ma le faʻaopoopoga o le gaʻo susu, kulimi poo le pata.O teuteuga e mafai foi ona saunia mai le falaoamata mo le pepe ma mea taumafa meaai poʻo mai fualaau aina. Faʻaopopo le masima i masima.

2. Meat ma iʻa. O le savili vavao e faia mai le aano o manu (povi, vela, puaa, lapiti), moa (moa po o le pipi), iʻa (cod, pike, hake siliva, saffron cod, etc.) e taliaina. Faʻasusu i totonu o le taumafataga 1 taimi i le aso.

3. Meaʻai ma itu ipu. E mafai ona faʻafefe, suavai suamalie mai le araisa, ose po o le keke, cereals mai semolina, araisa ma le falaoamata tao tao ma le faaopoopoina o le susu po o le kulimi.

4. Fualaau vevela masini po o le vaimama.

5. Miliki ma meaʻai gaʻo susu: susu atoa, susu gaʻo, kulimi masani ma sasaina, kulimi sisi fou faatoa saunia, vaʻa aisa vavave.

6. Fualaau aina: fualaau suamalie ma fualaau suamalie ma fualaau suamalie mai ituaiga suamalie eseese ma fualaau.

7. Meainu: vaivai le lauti ma le susu po o le kulimi fou, susu o le vao vao po o isi vailaau faʻamaʻi, suamalie suamalie ma sua.

8. Maso: pata (sili ona faaopoopo i meaai saunia).

Faʻesea falaoa ma falaoa meaʻai mai le taumafataga.

FAʻAMATALAGA O LE ASO ASO O LE VAEGA 1a.

Uʻamea suamalie - 1 pc., Semolina i luga o susu - 200 g, pata - 10 g, se ipu lauti ma susu.

Lisi kulimi ma le kulimi - 150 g, siʻeli tipu - 1 ipu.

Peʻu muʻu masi ma moa - 200 g, kulimi - 20 g, hake suamalie - 100 g, falaoamata moa fagu - 150 g, jelini apricot - 80 g

Liquid aisa arati - 150 g, salu o le rosehip - 1 ipu.

O le omeletisi moa ma le anufe anufe - 150 g, pata - 10 g, melonini - 100 g

Se ipu malamalama susu.

DIET N 1b (itiiti le faʻaitiitia). O le tuufaatasiga o fualaau kemini: pulu - 100-110 g, gaʻo - 110 g, gaʻo - 300 g, calories - 2 520-2 560 kcal, sami poʻo le laulau - 8-10 g.

O le taumafa e mafai ai ona e aofia i totonu o le taumafa le tele o paluga mai meaʻai ma iʻa (meatballs, meatballs, paluga, rolls, breathlés). E mafai ona e saunia sau sau mo nei ipu - susu, kulimi kirimoli (mai kirimoli fou).

O le areto e mafai ona 'aina i le paʻepaʻe, ae o le falaoa, o meaʻai.

Mai gaʻo - pata po o fualaau faʻamaina, olive. Soo se tasi o suauʻu e faʻapipiʻi faʻatasi i ipu maeʻa.

O oloa gaosiga, falaoamata masusu, soupisi mai araisa, oatmeal, o le karite pelati po o le keke o loʻo fautuaina foi.

Meaʻai e kuka i totonu o le vai poʻo le uila.

ASO LONA ASO LONA LUA O LE DIET N 1b.

MUAMUA FUA MUʻUʻUʻUʻUʻU - 1 pc. supo o fugalaau fou ma le kulimi (10 g) - 150 g, cracker - 80 g, se ipu vai vaivai.

Roe polted rubbed - 50 g, falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi - 100 g, vine-cherry jelly - 1 cup.

200 kalama o le pipi iʻa ma le saufasi fasi meaʻai ma keke keke - 100 g, falaoamata falaoamata - 100 g, soupeti rose - 1 ipu, falaoa paʻe papaʻe - 100 g.

SNEAK Teu falaoamata-masi ma le siloni - 150 g, kulimi oona - 80 g.

Dumplings mai le iʻa - 100 g, moa mucous barley - 150 g, suauu kulimi - 2 tbsp. l lauti ma suka (1 tsp) - 1 ipu.

O le vaega autu o togafitiga mo le maʻi o le tino o le DIETA N 1. O le fuainumera o fualaau oona: pulu - 100 g, gaʻo - 100 g, gaʻo - 400-450 g, kalori - 2 800-3 000 kcal, masima table - 10-12 g.

O le taumafataga e lua ni filifiliga: i se tasi tulaga, o meaʻai e vevela, kuka i totonu o le vai, solo pe fai mai oloa o le eleele (aemaise lava, cereals), i le isi (e le faʻaitiitia le meaai), e kuka le kuka, ae le faʻafefiloi (aano ma iʻa) ia tuʻuina atu se fasi mea, cereals - faʻavave, etc.). O le lomiga mulimuli o le taumafataga e masani ona fautuaina mo na gasegase oe ua faʻaitiitia le gaioiga o le iniseti.

FUAFUAGA TALOSAGA

1. Soup: susu suamalie susu (oat, rice, buckwheat, barley, semolina), susu susu ma fualaau faisua, vermicelli, meaola e faia i le fale, masusu kuka (potato, carrot, beet) faatasi ai ma le susu-susu, .

2. Meat ma iʻa mai i ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo, manufeʻa ma iʻa, kuka i totonu o le vai poʻo le vaʻa.

3. Lauti mai masini ma pasta: masusu susu (araisa, buckwheat, oatmeal, karite pele, karite), semolina, oatmeal, sulu, masini puddings, masini o vermicelli, pasta, mea teuteu fale.

4. Saunia fualaau faisua mai pateta, beets, kāloti, fulufailaʻau, paukini, zuciniini, peʻa lanumeamata. Cook vegetables, solo i paluga pateta, suauu, tautua i le ituaiga o pudding (e aunoa ma le afaina).

5. O fuamoa vevela, masini vaʻa, fuamoa fuamoa fasi (meringues).

6. Mea gaosi susu: susu atoa, susu gaʻo, kirimigi fou, paluga o le fatu fou, palale curd ma casseroles, paluga ma le sisi, kulimi suamalie, sisi malu.

7. Fualaau aina ma fualaau: kuka, masusu pe tao palu suamalie, sua sua suamalie suamalie, suamalie, tilo, moa.

8. Sete: honey, jam, jam mai vine suamalie ma fua, lole, marshmallows.

9. Sauma: susu, kulimi mumu po o fualaau suamalie. 10. Meaʻai: pasili, seasea tuai.

11. O susu, pata ma fuālaʻau fuālaʻau e faʻapipiʻi i ipu fufulu.

12. Mea inu: vaivai le lauti ma le susu po o le kulimi, pulupulu o le rosehip, sua keke.

Na faʻatagaina tagata maʻi i le aso ananafi falaoa paʻepaʻe, kuki le mautonu.

FAʻAMATALAGA O LE ASO TAIMI O LE DIET N 1.

MUAMUA MUAMUA (8-9 itula) 1 masini mumu, semolina (200 g), se fasi falaoa paepae ma le pata (10 g), lauti ma susu - 1 ipu.

LONA LUA LUA (12-13 itula) Fugani fou, masusu ma le kirimigi fou - 150 g, pata e leʻi faʻamamaina - 10 g, falaoa paʻepaʻe paʻepaʻe - 50 g, se ipu vai suamati.

LUNCH (15-16 itula) Carrot ma le susu susu ma le gaʻo o le cereal - 150 g, vaimalie o le cut cutane - 100 g, falalaʻau alalaʻau - 150 g, tiʻeli - 80 g, falaoa paʻepaʻe paʻepaʻe.

DINNER (19-20 itula) Palu faʻasalaga - 150 g, masima pateta ma kāroti ma pata - 100 g, se ipu faʻasalaga o le rosehip, falaoa paʻe papaʻe.

TAIMI LE ASO PE A LE LELEI O se ipu susu o le kulimi suamalie, o se cookie e leai sona tino - 80 g.

O se vein varicose lenei o le faʻasaʻo. Hemorrhoidal veins o loʻo i totonu o le pito i lalo ma le umi. O nisi taimi latou te feosofi ina ia vevela puipui o veins i le taimi o le toilalo, e vevela ma ita. A oʻo mai nei vevela vevela, vevela pe afaina, o le afaina lea.

Hemorrhoids e mafai ona i totonu, o lona uiga, e tu mamao i totonu o le faʻasaʻo ma e te le lagona. E masani lava e le afaina. Na o le pau lava le faailoga o lona i ai o loʻo tafe.

O loʻo iai i totonu o le tino ma e masani ona tiga.

Faailoga Lanu moli lanumoana lanumoana, agavaivai ma tiga i le taimi o le faʻamaʻaloga, fulafula o le tiga poʻo le pipili i tafatafa o le aus, toso, mucous discharge. Faʻasalaga faʻamalosi e faʻapipiʻi ai le afaina o le afaina, mafua ai le tiga, faʻamalosia ai le faʻalauleʻa o le manava. O le mea lea, amata e ala i le taofia o le maʻi.

O lenei mea o le a fesoasoani i se taumafa e maualuga i le fiber, o lona uiga o fuālaau 'aina mata, fualaau aina, nati ma fatuga atoa, ma le tele o meaʻai ma aano o meaʻai. Faʻamataʻu vave meaʻai ia te oe i le faasolosolo malie ina ia aloese ai mai le faʻavaeina o gas, flatulence.

Afai e le mafai ona e 'ai meaai e maualuga tele i le fiva,' ai e tusa ma le 1 tbsp faaopoopo. l lala o le sulu e faamaluluina ai le nofoa ma fai ai lona tele.

Aua e te faʻaaogaina ni meaʻai, faʻavalava vaʻa e faʻasalaina ai le vemorrhoidal veins e sili atu. Inu ia le itiiti ifo ma le 8 ipu tioata vai i le aso. Mataʻituina le taumafaina o le sodium i le taimi lava e tasi. O le sili atu o le ss i le meaʻai e mafua ai le faʻamaʻaloga, lea e mafua ai le fulafula, fula o le veins, e aofia ai le afaina.

SPASTIC COLIT, POO O SE GALUEGA FAATINO I LE IRRITATED

O le faʻamaʻi e faʻatasi ma le tiga o le manava o le tino, laulau vavalalata. Ae o le maʻi e mafai ona amata i le manava o le manava ma le tiga tiga, e masani lava pe'ā uma ona 'ai. Po o le a lava le mea e iloa ai, peitaʻi, o le mea autu o le faʻamaʻi o le natura o le nofoa e sui ma tumau pea mo se taimi umi (i ni nai vaiaso poʻo ni masina), e ui lava o le gaogao e foliga mai masani.

O nisi meaʻai e mafai ona mafua ai le pipisi o le spastic. Latou te faʻaleagaina le gastrointestinal tract. O meaai ia e aofia ai le tele o gaʻo, fuamoa, meaʻai susu, gaʻo vevela ma mea faʻafefiloi, e aofia ai caffeine ma le suka paʻepaʻe.

Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le puipuiga, ou te fautuaina:

- faasolosolo malie le faʻaleleia o fualaau o fualaau faisua ma fua, fatuga atoa i au meaʻai,

- Ave ni filo soluble e pei o le mago mago, fualaʻau toto, e aofia ai algae. Manua 1 tbsp. l fatu i se ipu vai ma inu 1 taimi i le aso. Pe a ave ni kapoti vitamini, ia mautinoa e inu sina ipu faaopoopo o vai manino i aso taitasi. I le taimi muamua, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le pala, ae faasolosolo lava ona faʻaaogaina le tino i se taumafataga fou.

Mo le aso atoa, 100 g keke mai falaoa papaʻe ua lava.

SEA MA FUAFUAGA FAAVAE

I le faaopoopo atu i le vai ma le masima, o le tele o iodine o lo oi ai ni meaai, aemaise lava o meaʻai uma o le gataifale.

Aisea e maua ai le tele o iodine i iʻa? O le mea e masani ai, o lenei mea e faʻamalosia e vai vai, lea e tele mea aoga, macro-ma microelements, e aofia ai iodine. O lenei elemene, e talafeagai mo le galuega masani a se tagata, e pasi atu i oloa o le sami. Thalassotherapy fautuaina e aofia ai iʻa o le gataifale i le taumafataga, faapea foi, pe afai e mafai, vavao, moa, fusi, musika, lobster, squid, mussels ma le tele o sea (algae faapitoa, o nisi taimi e taua o le kelp), lea e masani ona masani ai i meaai.

E uiga ia i latou o le talanoaga e faapitoa. A e vaʻavaʻai i se fagu i totonu o le faleoloa ma le igoa "Salad Sealades", e masani ona e tilotilo i ai i se foliga le mautonu ma aua le faanatinati e faʻatau. Ia, e pei ona latou fai mai, latou te le finau e uiga i tofo.

Ae afai na e nofo i Saina Anamua i le taimi o le nofotupu o le Emeperoa Kangxi, o lou le amanaiaina o le kalepa e toetoe lava a avea o se solitulafono a le setete. O lenei emeperoa, faʻalogologo i le fautuaga a fomaʻi, na tuʻuina atu se poloaiga e faʻatonu ai tagata uma e nonofo i le suka i aso taitasi. Talu mai faʻamatalaga anamua, ua le toe maua ai maʻi pipisi i nei vaega.

Ma i le asō, o le suamalie ua maua ai le taua tele o taumafa i totonu o atunuu e pei o Saina ma Iapani. O le mea la lea, o le mea lea, e toalaiti lava tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le toto o le thyroid. Ma o le tasi e na ona faamemelo i le malamalamaaga o tagata faʻamalolo i aso anamua: e le o iloa pe mafua mai mafuaaga mo le atinaʻe o le pule, poʻo le tuufaatasiga o le sami kale, na latou mafaia, pei ona latou fai mai, ia "alu i le pito i luga!"

E te manatu ua lava lea e aofia ai sima iosima i au meaʻai, ma o le a foia le faafitauli? Sa i ai iina! O salini oona, e lelei! Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, e le tatau i se tasi ona galo e leʻo aʻafiaga uma e mafai ona gaʻo atoatoa le iodine mai na masima. E le mafai ona faʻatautaia se meaola faʻatautaia ma meaʻai: i le sami o loʻo i ai e le naʻo le tele o iodine - o loʻo aofia ai foi meaola o meaola e fesoasoani e faʻafefe ai lenei iodine.

E i ai le tele o le polotini ma le gaʻo i le sami, ae o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo ma le tele o masima. Ona o le maualuga o mea o le iodine, o nisi taimi e avea ai le suka i luga o se meaola mo lenei microelement.

E fautuaina e le gata mo le puipuia o maʻi faʻaleaga, ae faʻapea foi i na mataupu uma pe a manaʻomia sauniuniga o iodine, aemaise lava ma le faʻaititia o le thyroid function.

E le gata i lea, o le fualaau faʻasolosolo ma togafitiga o lenei oloa e laiti: e lava le 'ai lua teaspoons o algae i le aso (i se mea vevela, otaota, fualaau). E mafai ona faʻapipiʻi le kapisi vevela i le supa, i totonu o le fualaau aina mama. O mea faʻafiafia faʻatasi ma mea faʻaopopo mai ai e lelei foi.

O le gaosi oloa e maua ai le tele o meaʻai mai le kelp. O nisi oi latou o loo i ai ni mea suamalie lelei: kapisi ma fualaau faisua i suamalie suamalie ma le suamalie o le tamato, tipeti e tumu i le kapeti kapeta ma moa ma moa, isalaʻelu po o le zuciniini, pe a moli faatasi ma fualaau faisua ma kapisi i sau saumati, ma isi.

E aoga tele e oʻo lava i le fausia ma tekinolosi ua atiaʻe, lea na faʻatuina ai le gaosiga o oloa gaosia i totonu o la latou tuufaatasiga.O la latou fua o le mea lea e ala i le 'aiina o se vaega o sea oloa, e maua ai e le tagata se fua o le iodine i aso taitasi.

E i ai ni nai faʻamalologa i le faʻaaogaina o se suka: seʻi vagana ai le gasegase i le iodine, faʻalavelave mama o le faʻaogaina o meaʻai ma gaʻo. O lenei gataifale, e pei o se tulafono, e le afaina ai le tino. Vaʻavaʻai i fualaʻau ma, o le iʻuga, o le faʻaitiitia o le togafitiga (e pei o le faʻataunuʻuina o le tele o vailaʻau faʻasaina) e le tupu. E mafai ona e 'aina fualaʻau i lou olaga atoa, ma o le umi e ulufale ai i se meaʻai a le tagata, o le sili atu foi lea o le a aumaia ai faʻamanuiaga.

Ae aua le manatu afai e te mafatia i se maʻi o le thyroid, e tatau ona e 'ai na o le kalepa mo togafitiga faafomaʻi ae leai se isi mea. E le moni lenei mea. O iʻa iʻa po o moli, e tele foʻi le iodine, lea e talafeagai mo le olaga masani.

I faʻamaʻi o le vevela, o le tino e tatau ona maua atoa le polotini manu. E sili atu lona taua i iʻa nai lo aano o manufasi, e pei ona sili atu ona gauaiina e le tino, e faigofie lava ona loli, ma e iai foʻi le tele o phosphorus, potassium, calcium, sodium, ma le magnesium. Ae o le iʻa iʻa e masani ona faʻatusatusa lelei i iʻa o le vaitafe, talu ai o loʻo aofia ai foi mea e pei o le uʻamea, iodine, zinc, vaimini, fuluinu.

I se faapuupuuga, ma le leai o se iodine, o meaai suamalie ma mama mai le iʻa e sili ona aoga mo oe.

I faʻamaʻi o le lauroid, o mea faʻafefeteina e masani lava ona matauina. E tatau ona iloiloina lenei mea. Taumafai e aua le faalagolago i luga o le masi, ulaula, ma le iʻa. E lelei le iʻa iʻa, ae lelei e aunoa ma le falaoa, e aunoa ma se mea faigata e mafai ona afaina ai le membrane mucous o le gastrointestinal tract.

E sili atu nai lo le iʻa i le sami, iodine i fusi, uʻamea, fusi, sikuea, lobsters, lobsters, trepang. Latou te manaomia foi le aofia ai i le taumafataga, i se faaopoopoga, o lenei mea e matua eseese ai le lisi autu ma faaleleia ai le manaʻo.

Afai e te le maua le avanoa e maua mai ai iodine i aso uma ma meaʻai, ia faia mo lona le atoatoa e ala i le kulimi iodi, ae, e le o le aoga e pei o le sami.

O le faʻagasolo o le faʻalauiloa e fautua mai ai e mafai ona aoga tele le suaina o le sami i le elemene (e aofia ai iodine) pe afai e le mafai ona 'ai i le sami po o le sami i aso uma. Inu vai inu i se vaega itiiti: 0.5 kola 1 taimi i aso taitasi e lava tele e fai ai mo le le lava o elemene ile tino.

Ae ui i lea, o le thalassotherapy e fautuaina ai tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi pipisi ma isi maʻi o louroid e fuafua lelei ai a latou meaʻai, lea o le a avea ai se taumafataga lelei e avea ma fofo.

FAʻAVAE MO TALOSAGA LELEI

Mo faʻamaʻi eseese o le thyroid gland, o se taumafataga e masani ona masani ai, ae faʻateleina le tele o meaʻai i le sami i iodine.

O meaai e tatau ona faʻaauau (a itiiti ifo ma le 5-6 taimi i le aso), ae laiti. Talu ai e le o se mea e masani ai i le gastrointestinal upsets i le tulaga o se faʻamaʻi masani, ia gauai atu i le mea moni e leai ni meaʻai e mafua ai le nutimomoia i le taumafataga. O meaai e tatau foi ona matua fou lava.

A e aʻai i meaʻai faapena, ia manatua e te le manaʻomia le 'ai e lava ina ia maua ai se lagona le lelei o le atuatuvale i totonu o le manava. O lenei mea e mafai ona afaina ai le ita.

I tagata e maua i gasegase, o lo latou fiaʻai e masani lava ona mataʻutia ma o nisi taimi e faigata ai ona faʻamalosia i latou e 'ai se mea. Mo lenei mafuaʻaga, e vave lava ona latou le maua le mamafa, ua tupu ai le dystrophy muscle. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e mafai ona e fautuaina le tagata maʻi e saunia mea sili ona suamalie ma aofia i lana lisi mea e sili ona ia fiafia i ai. Ae mo le lava o le iodine e ulufale ai i le tino, e tatau ona folasia atu meaʻai o loʻo taʻua i luga i luga o le meaai.

O maʻi faʻatasi ai ma le suisini i le taimi mulimuli o le faʻamaʻi e le gata ina le maua ai lo latou fiaai, ae e afaina foi i le atrophy maso, aua latou te le maua le malosi ma faʻagasolo sina mea itiiti. A e savali i totonu o le ea fou ao lei faia le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e fasiotia manu felelei e lua ma le maa e tasi: ia e maua le malosi e ai ma faamalosia ou maso.

Ina ia faatumauina le malosi, fuafua se meaʻai ina ia maua ai e le tagata maʻi le tele o protein, gaʻo, ma vitamini, aemaise lava le pala.

Mai le taumafa a tagata e maua i le toto o lauroid, e fautuaina e vavaeeseina atoa pi, pi, lentils, fufulu, radishes, radishes, swede, mushrooms, talu ai latou te faʻaleagaina le membrane mucous o le gastrointestinal tract ma fesoasoani i foliga o ituaiga uma o maʻi.

E tatau foi ona le aofia ai taimi e tatau ai, lea e le gata ina afaina ai le mucous membranes o le gastrointestinal tract, ae mafua ai foi le toto toto i totoga i totonu ma le faalauteleina o toto toto, lea e solia i le tulaga o se maʻi faamai.

E le mafai ona e inuina le tele o susu, ae o ni mea faaopoopo i ipu eseese, e matua taliaina lava.

Aʻo sauniuni meaʻai, mafaufau e tatau ona lelei ma faʻafefiloi, e oʻo i se tulaga mamae.

Manatua o le meaʻai a se tagata maʻi i faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona fesuisuiai, maeʻa, o le vevela o meaʻai e tatau ona faʻalelei. O le malulu po o le vevela meaai e le fautuaina. E le mafai ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le masima, ae fautuaina e suitulaga i masima masani laulau ma masima iodeta poʻo masima.

Ou te ofoina atu se fuainumera talafeagai e maua ai e le au gasegase le tele o meaai o le iodine, ma o lenei mea e le gata ina mafai ai ona latou tausia le soifua maloloina lelei, ae toe foi mai mai le maʻi.

O le taumafataga ua mamanuina mo le vaiaso, ae e le fautuaina e suia le tasi ipu i le isi, ona o le tele o iodine i meaai e matua fuafuaina.

MUAMUA LELEI Omelet mai le 1 fuamoa, kofe i susu - 1 ipu, kuki e le mafai ona faʻaaoga - 2 pi.

FUA LUA LUA Kati ma le kulimi suamalie ma le suka - 150 g, falaoa o le falaoa - 50 g.

LUNCH Ear of sea fish - 200 g, kāloti mago ma peʻa lanumeamata - 150 g, salati o le sami ma le kāpeti paepae fou - 100 g, jelini - 300 g, falaoa keke - 50 g.

SNEAK Sapalai fuamoa fuamalie na faʻaaogaina i le masima - 150 g.

DINNER Suauu pateta - 150 g, suauu e leai ni mea suamalie e susu i le susu - 50 g, broth rosehip - 1 cup, bread rye - 50 g.

ATU NI Kefir - 1 tioata.

FAUFUAʻI LELEI O le falaoa faʻaiʻu ma sina pata pata - 200 g, sisi malu - 50 g, falaoa o le falaoa fou - 50 g.

FUA LUA LUA Fugalaau fou - 200 g.

LUNCH Solyanka i le suka ma le olive - 200 g, patamfish fish patties - 100 g, fufuluina fualaʻau ma le suauu manogi - 100 g, falaoa o le rai - 50 g, fualaau aina suamalie - 1 ipu.

SNEAK Salati o iʻa sami ma fuamoa - 100 g.

DINNER Salati o meli - 100 g, sanuisi ma le paʻu-paʻu - 100 g, salu o le rose vao ma le meli - 1 le tioata.

ATU UMA Apple - 1 pc.

FAUFUAʻI LELEI Sisi falaoa - 100 g, sanalaʻau - 50 g, sanuisi ma le pata - 100 g, tii ma le lemon - 1 ipu.

LONA LUA LUA fuamata aina - 100 g.

LUNCH Sou o meaʻai o le anufe - 200 g, iʻa masima ma le mayonnaise ma fualaʻau 'aina - 150 g, salati o le sisi ma le mayonnaise - 100 g, fualaau aina fou - 1 ipu, puff - 1 pc.

A TA NA TUSIA Apolo Apricot - 1 ipu.

DINNER Vermicelli - 100 g, otaota kuka ma mea manogi - 100 g, tii ma feijoa jam - 1 ipu.

I LE NOFO O le susuga o le galu i le meli - 1 le tioata.

MUAMUA MUAMUA Curd leole - 150 g, toast - 100 g, suauu felanua - 30 g, tii ma lemoni - 1 ipu.

LONA LUA LUA Apple - 1 pc. kuki masi - 50 g.

LUNCH Soupisi soup i le sami - 200 g, pancakes ma le caviar - 100 g, pipi ma moa moa - 100 g, falaoa - 50 g, aisa kulimi - 50 g.

ICE Kefir - 1 tioata.

DINNER Meat pasta, faʻafeiloaʻi i le masima - 50 g, falaoa o le rai - 50 g, tea ma lemoni - 1 ipu.

ATINAE O fualaau suamalie - 1 ipu.

MUAMUA FUAʻI PEʻUʻU ma le faʻatumu iʻa - 100 g,

lauti ma jam - 1 ipu.

LONA LONA LUA Yogurt - 100 g.

LUNCH Ear from scallops - 200 g, pasta - 100 g, moa kuka - 100 g, falaoa o le saito - 50 g, fualaau 'aina ma le peli - 1 ipu.

SNOWFLOW susu Acidophilic - 1 ipu.

DINNER Moli i le batter - 150 g, pateta paluga - 100 g, falaoa koko - 50 g, lauti ma susu - 1 ipu.

ATINAE O fualaau suamalie - 1 ipu.

MUAMUA MUAMUA Lisi kulimi ma vine mama - 100 g, ogaumu vevela vevela ma le sisi - 100 g, kofe i susu - 1 ipu.

FUA LUA LUA SATOU fualaau suamalie ma kulimi sasaʻa - 100 g.

LUNCH Manua o le nati - 200 g, paluga i totonu o se ipu o meaʻai - 100 g, peʻa lanumeamata ma le kulimi mafiafia - 50 g, falaoa o le saito - 50 g, apu kulumu - 100 g.

SNEAK Jelly fua - 100 g.

DINNER Fried flounder - 100 g, kuka araisa - 100 g, falaoa gye - 50 g, tea ma lemoni - 1 ipu.

ATU NI Kefir - 1 tioata.

FUAFUAʻI LELEI Fuamoa-vevela - 2 pcs., O le sanuisi ma le pata - 100 g, koko ma le susu - 1 le ipu.

FUA LUA LUA O fualaau toto fou ma kulimi mumu faatasi ma le masima - 100 g.

LUNCH Rassolnik ma le suamalie - 200 g, iʻa felafoaʻi ma sau sau i luga o le sua o le gaosia - 100 g, salamata fuamoa - 70 g, falaoa saito - 50 g, tea ma lole - 1 ipu.

AUAUNA Yogurt - 100 g.

DINNER Salati o fasi laau vavalaʻau ma le sukaisa ua kuka ma sana sana - 100 g, falaoʻo keke ma le pata - 100 g, lauti - 1 ipu.

ATINAE O fualaau suamalie - 1 ipu.

Afai o le maʻi mai le bazedova e "maua" i le taimi muamua, o le tagata maʻi e le oʻo i se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma o le mea lea e le sili ona saili e mulimuli i se taumafa iodine. E mafai ona e fautuaina e aua le pipii i le taumafataga i taimi uma, ae na o le faatasi i le vaiaso ona faatulaga se ituaiga "aso e lafoaia" ai, pe a aofia i le lisi meaʻai ua tumu i le tele o iodine.

TAITAI ASO I le aso nei, e fautuaina e 'ai naʻo le iʻa iʻa. O lea e le afaina, e tatau ona e kuka iʻa eseese mo taumafataga taʻitasi.

POTELE O le sami sami suamalie i le sipisi sisi - 100 g, lauti - 1 ipu.

LONA LUA LAI Algae - 0.5 ipu.

LUNI Futi o fugalaau i luga o skewers, grilled - 200 g, ofe o le rose vao - 1 ipu.

AOAO Sandwich with fish boiled and egg - 1 pc.

DINNER Fried cod with lemon - 200 g, falaoa keke - 100 g, lauti e aunoa ma le suka - 1 ipu.

ATU ULU Algae Tea - 0.5 ipu.

ASO TAIMII se aso malolo, e mafai ona e 'ai e le gata o le gaogao, ae o isi foi iʻa, e pei o fusi, moa, lobsters, scallops, scallops, ma isi. O le mea autu o le vavaeeseina o isi ipu. Ma o le taumafataga e fetaui ma lou tofo, faʻalogo totoʻa i le kuka. O le "utaina" o le tino o loʻo i ai ni iodine lelei-o le a fesoasoani i le faʻafeiloaʻi e le masani ai, ae o le masima masima.

O se faʻataʻitaʻiga mo lenei aso.

FAUFUAʻI LELEI Salatisi moa - 200 g, falaoa - 50 g.

LONA LUA LALOSA Sandwich sandwich - 1 pc. lauti ma suka - 1 ipu.

LUNI CAM soup - 200 g, squid tusitusi ma fualaau faisua - 100 g, falaoa - 50 g.

SNEAK Shrimp cocktail - 100 g.

DINNER Fuga i le paʻu, loloto le falai - 150 g, tii ma le lemon - 1 ipu.

ATU ULU Algae Tea - 0.5 ipu.

COBB ASO

E leai se aoga e fai atu, e le o mea masani, ae e uiga i le sami, e mafai ona e kuka ai le tele o ipu. Taumafai e taofiofi i luga o sea ituaiga meaai i le aso atoa, ma o le ae maua se sapalai lelei o iodine, e tatau ai mo le tino.

FAUFUAʻI LELEI Salatali o le sukalaʻau ma fuamoa, faʻalanuina i le mayonnaise - 200 g, tii ma le lemon - 1 ipu.

FUA LUA LUA O fualaau faisua fou, fafasi i le 1pp. moa vao suamalie - 100 g.

LUNCH Taʻu le kapisi i fasi moa fasi mai laisa ma kuka sukala - 200 g, tomato fou - 50 g, compote - 1 ipu, falaoa paʻepaʻe - 50 g.

AOAO Alu Algae - 0.5 kapu.

DINNER Tomatoes kuka i le falaoamata ua gaosia ma fuamoa ma gaosia i luga o se meaʻai - 150 g, sanuisi ma sisi malo - 100 g.

I LE NIGHT Rosehip broth - 1 le tioata.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai o le sami e mafai ona faʻaleleia mo le le atoatoa o le iodine i le tino ma faʻamausalīina ai le toto.Ae o le taumafataga o le a aoga pe afai e maua le maʻi ile amataga, e pei foi ona tuʻufaʻatasia ma vailaʻau na faʻamatala mai e se fomaʻi.

VITAMINS MA VITAMINOSIS

O saienitisi Rusia i le faaiuga o le 19 senituri na faamaonia o meaai e faaaogaina e tagata, e faaopoopo atu i gaʻo, polotini ma minerale, o vitamini e tatau ona i ai e faaosofia ai le taua o le tino.

Vitamini (mai le Latina vita - ola) e le o taʻua faʻafuasei lena auala. O mea nei o vailaau oona o mea maualuga o mea ola. Latou te saofagā i le faagasologa masani o le metabolism, faʻateleina le faʻafetaui i faʻamaʻi ma faʻaleagaga o le siosiomaga.

Vitamini faʻamautinoaina le galue masani o mea ola ola uma. E ui o lenei mea e manaʻomia ai se numera e le masani ai i latou, o la latou matafaioi i tulaga taua o le tino e taua tele.

E masani ona tele vitamini e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gafatia o se tagata e galue, faʻaleleia lona fetuunaiga i le siosiomaga, faʻamalosia le manatua, faʻaleleia le faia o faiʻai.

Afai e leai se vitamini a se tagata, ua vave ona vaivai, ua popole o ia i le vaivai o le musika, faaletonu o le tino ma isi faamaʻi. Le lava o soʻo se vitamini e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi e pei o le vaitamini ma le hypovitaminosis.

Hypovitaminosis - o se tulaga e vaeluaina i le va o le ola maloloina ma le fualaʻau, e aʻafia ma le le lava o vitamini i le tino. O le Hypovitaminosis e atiae pe afai e maua e se tagata vitamini i aso taitasi e itiiti ifo nai lo le fua ole aso manaomia. Afai o le tino mo se taimi uumi o se faaletonu o le tasi po o le isi vaitamini, e tupu ai le le atoatoa o le vaitamini.

O vaivaiga o le vailaau oona o loʻo aʻafia ai e mafua mai i se aiga poʻo le le lava o vitamini. O mafuaʻaga autu o le fualaʻau suamalie: le lava le taumafaina o vitamini i meaʻai, faʻaaogaina o le absorption ma le faʻaaogaina i totonu o masini.

E leai se aoga o le suamalie ma le hypovitaminosis e mafai foi ona atiina ae ma le lava atoatoa. O le mafuaʻaga o le faateleina o le manaʻoga o le tino mo vitamini i se vaitaimi patino, mo se faʻataʻitaʻiga, i fafine, o le taimi lea o le maʻitaga poʻo le fafagaina o le pepe. O le isi mafuaaga atonu o le leaga o le galueaina o le gastrointestinal tract, togafitiga ma fualaau oona e faaumatia ai vitamini i totonu o le tino.

I le isi itu, o le hypervitaminosis e matua matautia lava le leaga - o le ava e mafua mai i le televave o vitamini, talu ai e le afaina. E mafai ona faʻalavelave (faʻatasi ma se tasi o fua o vailaau tele o vitamini) ma faʻasolosolo (faatasi ai ma le faʻalauteleina o le ola o fualaʻau i totonu ole gaʻo sili atu le manaʻomia). O le Hypervitaminoses A ma D e lauiloa, faatasi ai ma le maualuga o isi vitamini, e le masani ona matauina le le atoatoa.

E pei ona e malamalama i ai, o le le lava o vitamini e mafua ai faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga. Seʻio tatou tilotilo i tulaga taʻitasi taʻitasi.

VITAMIN B1 TAITAIGA (THIAMINE)

E tele le taua o Miamine i le gaioiga masani o le cerebral cortex, i le faiga kemikisi o le faʻaosoosoina ma le faʻatinoga o galuega a le tino. E fesoasoani foi i le metabolism o carbohydrates, proteins ma gaʻo. E le faaputuputu i le tino, o lea e tatau ai ona e ave i aso uma. O manaoga o tagata soifua i aso taitasi mo le vitamini B1 o le 0.5 mg i le 1,000 kcal. E mafai ona sili atu i taimi o gaioiga faaletino, meaʻai gaʻo.

E maua i le tele o meaʻai meaʻai, o lona uiga o le maʻi mai le leai o se mea e sili ona faigata, pe afai ei ai le araisa. O lenei oloa e taatele i nisi o atunuu i Asia, o lea la, i le taimi muamua, aemaise lava muamua, na mafatia tagata i le beriberi. O le mea moni o masini na mamanuina e faʻamamaina araisa, faafaigofie galuega, ae i le taimi lava lea na latou faʻaumatia ai le pusi o loʻo i ai siama. O faʻafitauli o lenei faʻamaʻi e tupu faʻafuaseʻi: o gasegase e leai so latou lagona, tuinanau, mafatia mai le le atoatoa o le mafaufau ma le le atoatoa o le manava. O tagata soifua maloloina i fafo e vave maliu mai le beriberi.

O le mea e lelei ai, io tatou taimi, toetoe lava leai se tasi e maʻi i lenei maʻi.A uma mea uma, matou te 'ai le falaoa paʻepaʻe ma faʻamalo le araisa, faʻamaoaigaina i vine. E maua foi i le pia, ate, puaa, legumes, lefete, nati. E sili atu ona aoga le kukaina o ia oloa i le asu po o le itiiti ifo foi o le vai ina ia leloa ai vitamini. O le mafuaʻaga o le vailaʻau o lenei ituaiga e mafai foi ona avea ma faʻalauteleina o le faʻaaogaina o meaʻai inu gaʻo ma le leai o se polotini.

Vitamin B1 o le anti-neurotic, ma o lona toilalo e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa faʻaleagaina e faʻaleagaina ai le faʻalavelave ma maso system, endocrin glands ma togafiti faʻamaʻi. E maitauina lava o suiga i le gaioiga o le tino, ma le polyneuritis ma le maʻi pipili e mafai ona avea ma taunuuga o lenei mea.

I le le lava o le vitamini B1, faʻaitiitia le manava, faʻalautele le vaivai, le mafaufau faʻaletonu, vaivaiga o le musika, tiga o le limasini, ulu o le ulu, leisa. I le lumanaʻi, o loʻo le mautonu le faʻalavelave o le faʻalavelave o le tino ma le gaogao. O le leai o se fesoasoani e fesoasoani i suiga i le gaosiga o le gaʻo ma le faaputuputu o meaola eseese i totonu o masini, lea e mafai, i le itu, ona taitai atu ai i le atinaʻe o le neuritis, faaleagaina ai le fatu ma faamaʻi matuia o le tino.

Mo le puipuia ma le togafitiga o le hypo- ma le vitamini B1 vitamin deficiency, o meaʻai e faʻaaogaina e faaaoga ai aisa, buckwheat, falaoa atoa ma seafood: seaweed and fish. O ia meaʻai e fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le radiculitis, neuritis, neuralgia, maʻi gastric ma le duodenal.

VITAMIN B2 TAIMI (RIBOFLAVIN)

A aunoa ma le mea, e le mafai ona maua le polotini ina ia mafai ai ona maua ni enzymes e faʻaalia ai le okesene, gaʻo gaʻo ma gaʻo gaʻo. Auai i faatinoga le lelei o le tino, fesoasoani i le masani ai o le popole, sosolo faamalosi tino, gaioiga masani o mata, faia se sao taua i le faagasologa o le alualu i luma ma le atinaeina o le tino. O le vitamin A e maua i le toetoe lava o meaʻai uma, ae o ana mea e sili ona taua o susu, fuamoa paʻepaʻe, aano o manu, iʻa, ate, talo, siama ma fualaau o fualaau aina.

O le manaoga mo tagata taboflavin i aso uma e 0.8 mita i le 1,000 kcal. O suʻesuʻega eseese ua faʻaalia ai o fafine faigaluega e manaʻomia tele riboflavin nai lo faletua. E manaʻomia se faʻaopoopoga faaopoopo mo le atuatuvale ma le atuatuvale.

I le tino, o le leai o lenei vailaʻau e toetoe lava a le faʻaalia. E mafai ona e vaʻaia vaivaiga lautele ma le hypovitaminosis B2, vaʻa i tulimanu o le gutu, tiga i mata, tiga faʻaʻutu, gau o lauulu, paʻu o le paʻu. O se faaletonu tele o le riboflavine e afaina ai le gasegase ma le alualu i luma. Oona o mata, pallor o le mucous membrane o le laugutu, suiga o le inflammatory i tafatafa o le nasolabial, apaʻau o le isu ma eyelids, photophobia, lacrimation e mafai ona matauina.

Vitamin B2 ua faʻaalia mo faʻamaʻi e fesoasoani i le atinaʻeina o hyporiboflavinosis oona. O keke ma le riboflavin e faʻaaogaina mo le maʻisuka, o le cirrhosis o le ate, o le maʻi o le Botkin, o le gaʻo o le paʻu ma le mucous membranes, ma le gastritis gasegase, o le gasegase.

O le punavai o le vaitamini B2 o aano o manufasi ma meaʻai susu ma iʻa. Faʻeseese lau taumafa i le uila, fuamoa paʻepaʻe, iʻa, e mafai foi ona e faʻafefiloi le fefete a le keke keke i au meaʻai.

VITAMIN PP DEFICIENCY (Niacin), poʻo Vitamin B3

Niacin, poʻo le nicotinic acid, o loʻo aʻafia i le faiga o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosia ma le malosi o le gataifale, fesoasoani i le faʻaleleia o otaota, faʻasalalau le galuega vasodilator. E le gata i lea, o le acidic nicotinic e faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo, o loʻo i ai sona aafiaga vasodilating ma e iai sona aafiaga lelei i hemodynamics. E maua i totoga o manu (ate, fatuga, maso), susu, iʻa, lefete, fualaʻau ma isi mea gaosi. O le manaʻomia mo le vailaʻau potava o le 5-6 mg i le 1,000 kcal. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fua.

O le leai o se fuamoa e mafua ai ona faʻaalia foliga tutusa ma le neurasthenia. O le tagata e ita, e tiga i le ulu, mafaufau le mafaufau.O le hypovitaminosis e afaina ai le paʻu (dermatitis), o le tino o le tino (stomatitis, enteritis, dyspepsia), o le nervous and endocrine (polyneuritis, neurasthenia, psychosis, ma faaletonu gasegase ona o le le atoatoa o le gaioiga o le tino).

E manaʻomia le vitamin A i le togafitia o le maʻisuka, ate, toto maualuga, faʻamaʻaʻaina le endarteritis, atoneroset atherosclerosis. Afai e tatau ai, o le faalautelega o le faalauteleina o le toto e masani ona faaaoga i le falemaʻi o faamai pipisi ona o le mea moni e fesoasoani le acidic nicotinic e faʻalauteleina ai vaʻa laiti o le mafaufau, e faʻafoʻisia ai le gaosiga o le gaʻo i totonu o le mafaufau, ma aʻafia ai galuega a le tino tutotonu. Vitamin PP e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka faʻamalosi, ma gastritis, radiculitis ma neuralgia.

Ina ia faateleina le anotusi o le vitamini B3 i totonu o le tino, e tatau ona e aofia i totonu o le lisi o meaai susu, oloa a manu, faapea iʻa ma fualaau faisua.

VITAMIN B6 TAIMI (PYRIDOXINE)

O le vitamin B6 e aʻafia i le faʻavaeina o meaola ma isi mea aoga. Pyridoxine o se vaega o enzymes lea e taua tele i le faiga o gaioiga. O se vaega taua o le tulafono faatonutonu o le gaʻo gaʻo i le ate, o le fatuga o le hemoglobin. Fesoasoani i popolega ma le toto. Faʻaaoga i laau ma meaola manu, aemaise lava i aano o manufasi, iʻa, susu, ate ate, fuamoa, ma le fefete. O le manaʻomia o vailaʻau e faamalieina i meaʻai, ma o se vaega o loʻo faʻapipiʻiina e le microflora o le intestinal. O le manaʻomia mo le 0.6 mg i le 1,000 kcal. E mafai ona faʻateleina le fua pe a manaʻomia.

O le le aoga o le suamalie e mafua ai le atinaʻeina o le anemia ma maʻi faʻaleaga. Tagata faʻamaʻi faʻamalosi, togafitia o le iniseti, ma toxicosis o le maitaga e afaina mai le hypovitaminosis. Pyridoxine e manaʻomia mo le leukopenia, dermatitis, vailaʻau, pyridoxine hypovitaminosis.

O le le atoatoa o le vitamin B6 e taatele i fafine maʻitaga, ma nisi o paʻu ma maʻi faʻaleaga. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai foi ona 'ai mea taumafa i le pyridoxine (vitamini B6), sili atu letini i le taumafataga, ma o nisi taimi e togafitia ai togafitiga faʻamaʻi, sulfonamides. E mafua ona o le le lava o le manaʻo, tupu aʻe o le tuputupu aʻe ma le anemia. O le faʻalavelave faʻalavelave e pagatia: o le tagata maʻi e faʻaleagaina, ua le mautonu.

Mo togafitiga ma le vai o le vai, o se meaai e aofia ai iʻa, aano o manu, cod ate, eggs, vegetables and other products containing pyridoxine ua faatonuina.

VITAMIN B9 TAIMI (FIDIC ACID)

Vitamin A fesoasoani i le totoina, totoina o le cell, protein metabolism. Auai i le tuufaatasiga o amino acids ma isi vailaau, faateleina le gaoioiga o le tele o faagasologa i le tino. Folk acid o loʻo faia i le microflora intestinal. E maua foi i le suamalie, fualaau faisua fou, ate ma fatuga o manu. E manaʻomia e le tagata le 0.3 mg o lenei vailaʻau mo le 1,000 kcal.

O le le atoatoa e oʻo atu ai i le gasegase, faʻaleagaina totoga o meaola, ma faʻaleagaina le atinaʻeina o mafaufau o pepe faatoa fananau mai. O le gasegase o le gasegase ole tino e faʻaalia i le mamafa o le gaosiga o le mucous membranes (stomatitis, gingivitis). O le manaʻomia ole vailaʻau B9 faʻaititia ma lava le protein i meaʻai.

O le vailaʻau e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi o le manava, malala ma le toto, ma isi.

VITAMIN B12 TAIMI (CYANOCOBALAMINE)

E fesoasoani le Cyanocobalamin i le faagasologa o le hematopoiesis, auai i le tuufaatasiga o le hemoglobin. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faʻatulagaina le gaosiga o le protein, ua faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto, ua faʻaleleia ai galuega o le tino ma le ate. Faʻaauau le faʻaleleia atili o toto. I totonu o tagata ma manu, o loʻo faʻapipiʻiina e le microflora o le intestinal. O le punavai o le vaitamini ua naʻo meaola manu - o le ate, o nisi ituaiga o iʻa, ma isi iʻa. O le manaoga o le tagata i aso taitasi mo le cyanocobalamin e 2 μg mo le 1,000 kcal.

E leai se mea e mafai ona tupu ona o le leai o se meaola i meaai. Faatasi ai ma lona le lava, o le faʻavaeina o elemene o le toto i le ponaivi o le ponaivi ua afaina ma ua amata ona tupu le anemia.

O le vai vitamin B12 le gaʻo (cyanocobalamide) i totonu o tagata e matua leai lava. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le alualu i luma, faʻaleleia le tulaga masani o le tino, ma ona o lona le lava o le tuputupu aʻe o le tino, o le anemia o loʻo alualu i luma, o le leai o se manaʻo, o le mamafa o le mamafa, o le mamafa o le mamafa ua matauina. O le paʻu e faʻapitoa lava, faʻapitoa i launi eseese, e pei o le eczema. Atonu ei ai ni mea e teu ai fualaau.

O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻamaʻi Addison-Birmer, faʻamaʻi ate, polyneuritis, radiculitis, neuralgia, neurodermatitis.

Talu ai o meaola manu (vao vao, lafumanu e maualalo le gaʻo, povi, fuamoa, moa, sardines) ma fatuga atoa e mauoa i latou, e fautuaina e aofia ai nei oloa i le meaʻai.

VITAMIN B15 TALOSAGA (CALCIUM PANGAMATA)

I lona tino faaletino ma le kemikolo, e tutusa lelei ma isi vitamin B. E i ai sona aafiaga aoga i le tino, e faʻaolaina ai le faʻamalosia o le liva faʻaliliu o le carbon, ma maua ai foi le lipotropic effect, faaleleia atili le gaioiga o le cortex ma le ate. Faʻafoe le lipid metabolism i tagata gasegase e maua i le atherosclerosis, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto, le faʻamalamalamaina o le okesene i vevela. E i ai se aafiaga lelei i galuega fatu ma hemodynamics, fesoasoani e aveesea le vaivai tele, ma faaleleia le soifua manuia i le tulaga o le atherosclerosis, angina pectoris, ma maʻi paʻu. E manaʻomia e le tagata le 2 mg. Faʻaaogaina i le meaʻai a le faifaʻailoga, fatulaisa ma isi mea gaosi.

Lelei lona faʻaaogaina i nisi faʻamaʻi pipisi o le paʻu, maʻisuka. I le avea ai o se faʻalauteleina o togafitiga, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le taotoga, mo nisi faʻamaʻi pipisi.

VITAMIN C FILIFILIGA (ASCORBIC ACID)

O le vailaʻau C e matuā aʻafia i le faʻatonutonuina o le faʻaogaina o faiga, gaosiga o le gaʻo, ma le faʻavae o hormones. O le ascorbic acid e aafia ai le faagaoioia o le cardiovascular system, ate ma isi totoga. E faʻamautinoaina le malosi o le toto toto, o lona uiga o lona le atoatoa o loʻo i ai le faʻalauteleina o le palakalani ma le malosi o le afaina o le toto. O le vailaʻau A e fesoasoani i le sili ona atoatoa o le foafoaina o le glycogenic reserves o le ate ma faʻalauteleina ai lona gaioiga oona. E faʻaleleia ai le malosi o le tino i aʻafiaga i fafo atu o aʻafiaga o le siosiomaga ma faʻamaʻi pipisi, e afaina ai galuega o le popole ma le endocrine. O le manaomia e le tagata i aso taitasi mo le vitamini C le 20 mg i le 1,000 kcal.

O le taimi masani e taua mo lenei vailaʻau. I taimi o taumafanafana-autumn, o punaoa o ni meaalofa fou o le lalolagi - e le o se meaola, rosehip, horseradish, vine, aniani lanu meamata, pepa suamalie, apu. Ma i le taumalulu ma le tautotogo, o ona sapalai o loʻo faʻaleleia mai pateta, paʻepaʻe sinasina fou ma tilati. E maua i le ate, le faiʻai o meaola ma le sami. Ina ia puipuia le le atoatoa o lenei vaitamini, ia aofia ai fualaau faisua fou ma fualaau aina i le taumafataga, ma o nisi taimi e tatau foi ona i ai se mea faaopoopo o le vitamini C.

O le faaletonu o le Vitamin C e mafua ai vaivaiga lautele, tulaga faaletonu o le mafaufau, le mautonu. E iloa e se tagata le tiga o le musika, aemaise lava i le tamai povi. E i ai le toto, gasegase laiti i luga o le paʻu, mucous membranes. O nisi taimi pe ae uuina lou lima i luga o se nofoaga ua faaleagaina, o le paʻu e foliga mai e tui.

O se faʻamaʻi e pei o le vaitamini C (acid ascorbic) e mafai foi. O le mafuaʻaga o lona tupuga o se mea e le talafeagai, faʻaletonu poʻo le solia o le masani ai o le inu o le acid ascorbic i faʻamaʻi o le ate ma le meaʻai.

O se tagata ua le maua lona fiaʻai, ua vaivai. O le mucous membrane i totonu o le gutu e liu mumu, o le gutu ua paʻu. Mulimuli ane, afai e te le fefesoʻotai se fomaʻi i le taimi, o le a faʻateleina faailoga.

E ono amata mai le susu mai le isu. O le tetee o le tino i faʻamaʻi fafo e faʻaitiitia, e masani ona pagatia se tagata mai viral ma malulu. O galuega puipui a le tino mai mea matautia - taʻitaʻia, carbon disulfide, aniline - pau. Afai e lava, e poloka ai le faʻavaeina o mea oona i totonu o le tino.

Faʻalogo lelei i lau meaʻai, i au meaʻai i aso taʻitasi. E tatau ona sao le sao o le vitamini C. Cook saʻo: afai e te kuka aano o manu po o iʻa, ia 'ai vave, fou, seia oʻo ina faʻamamatia le vaitamini C (e le faʻasaga i le malamalama ma le vevela). Matou te fautua atu e masani ona e aofia ai vao, dill ma le pasili, kapisi, kāloti, iʻa.

O le ascorbic acid e taua tele mo faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le cardiovascular system, fatugaʻo, faʻaogaina o meaʻai, allergies, ma le faʻaaogaina o falemaʻi ma fualaau faʻasaina.

Faatasi ai ma le tele o togi o le acid ascorbic, o le taofia o galuega a le masini faʻapipiʻi o le pancreas, faʻaleagaina o le pepe ma le faʻamutaina o le maitaga atonu e tupu, ma e mafai ona tupu aʻe ni lagona maualuga.

VITAMIN D O LE FESOOTAIGA (CALCIFEROLS)

O loʻo faia i le paʻu i lalo o le malosi o le susulu o le la. Faʻatonutonuina le fesuiaiga o le calcium ma fulukalama i le tino ma e taua mo le faaputuputuina o le calcium i ponaivi. E aofia ai i le ate ma le tino o iʻa, i ni vaega laiti i fuamoa, caviar, butter, embryos cereal ma susu. O le tamaoaiga sili o le vitamini D o le suāuʻu iʻa. Faaaoga vitamini 100-400 IU i le aso.

I le le lava o le la, o le manaoga o aso taitasi mo le vailaʻau D e faateleina. Ona o lona le atoatoa, e mafai ona tupu ai rickets, ponaivi o le fatafata, vae, lima, ma le ulupo e mafai ona faʻaleagaina.

O le leai o le vitamin D e afaina ai tamaiti. Afai latou te le maua, o le a le mafai ona teuina le fulukalama ma le pasela i le ponaivi o meaola ma e mafai e le tamaititi ona atiaʻe ni alalaupapa. O le sooga o le a avea ma tiga, e foliga mai o rosary taugata, ma o le mopathy o le myopathy o uiga ia (o muso o le fatafata ma le peritoneum ua vaivai, o le manava o loo i ai, ma le pito i tua). Faʻaleagaina o le tino e tusa lava pe maeʻa togafitiga talafeagai, e le faʻatoʻa uma. O Rickets, o le mea moni, o se faʻamaʻi e fesoʻotai ma le faʻafitauli o le tino i le lautele, ae o ona faʻailoga e faʻapitoa lava ona faʻamaonia i le gaʻo-phosphorus poʻo le i ai se fua le saʻo o nei meli mineral i totonu o le tino.

Mo le puipuia ma le togafitiga o meaʻai ma isi faʻamatalaga o le vaivaiga D, e aoga le faʻafefe o le la ma savali i le taumafanafana, pe a sili atu ona aoga le faʻamalosia o le ultraviolet. Taumafai e fai le mea lava e tasi i le taumalulu, ma i sina masalosaloga o le vaivaiga o le D-vitamini, faʻatalanoa se fomaʻi o le a faʻamaonia togafitiga ma faʻamalolo o le ultraviolet. E mafai ona e faia le faʻataʻitaʻiga mulimuli i le fale, e faʻaaoga ai se moli faapitoa UFO.

O le vailaʻau A e talafeagai mo le solia o galuega a le parathyroid glands, mo le osteoporosis, tuberculosis bone, tetany, ma lupus tuberculosis.

O le vailaʻau D e tatau ona faʻaaogaina mo le faʻamaʻi ma togafiti togafitiga ma le faaeteete, talu ai o lenei vailaʻau e matua matautia tele ma mafai ai ona tupu se faʻamaʻi e pei ole hypervitaminosis D.

Pe a faʻaaoga fualaʻau tele o le vaitamini A, e mafai ona atiaʻe le vailaʻau oona (D-hypervitaminosis): soifua maloloina lautele, leai se manaʻo, maʻi tiga, fiva, lima malosi, le mautonu, vomiting, naua. Hyperkalemia, hypercholesterolemia e atiina ae, ma maualuga le maualuga o le konisini.

VITAMIN O SE TAITAIGA (RETINOL)

O le Retinol e faʻapupulaina ai le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi, faʻatautaia ai faiga faʻavaomalo, lagolagoina le alualu i luma o faagasologa. E afaina ai le metabolism o le cholesterol, o le tuufaatasiga o mea taua o le nucleic ma isi hormones. O le vailaʻau A o loʻo maua i meaʻai o meaola, aemaise i le ate o nisi iʻa (cod, etc.), i le pata ma totonu o le fuamoa. Mea taumafa aʻai (kāloti, letusi, vafela, currants, seaweed, gooseberries, peaches, apricots) o loʻo i ai carotene, o mea ia e maua ai le A. O mea masani mo le vailaʻau A mo se tagata matua o le 1.5 mg i le 1,000 kcal.

Ona o le leai o se mago ma le paʻu o le paʻu, o le faʻaitiitia o le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi e mafai. O lona le atoatoa e mafua ai le solia o le vaeluaga o le vaʻaia, o le faʻaitiitia o le fia ai, ma le vave vaivai.I luga o le mata, e pei ona taʻua o Iskersky (paʻepaʻe, siliva, pulu pua o loʻo i ai ni otootoga faʻapitoa) e mafai ona tupu.

O le le umi o le leai o le vaitamini A e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le metabolic, o le taunuuga, o le polotini-kapaila o le metabolism e faʻaitiitia, ma o le gaioiga o le tino o le endocrine, aemaise lava o le thyroid gland ma le adrenal glands, ua faʻalavelaveina. O lenei mea e oʻo atu ai i le mea moni e faapea, o le tuputupu ae o le fanau ua tolopoina. E i ai se tulaga lautele o le atuatuvale, le lava le fiaai, le malu puipuia o gaioiga, matagogo mucous membranes. O le mata o le mata e foliga manino, o le a vaʻaia le vaʻai, ma e taʻua o le "tauaso i le po" (o se tagata e matilatila i le aoauli), o le tauaso e mafai ona tupu (i ogaoga ogaoga o le maʻi). O le isi faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o le intestinal, o loʻo faʻataunuʻuina le gasegase ma, e pei o la latou faʻamatalaga, manava manava, o le faʻaaogaina o colitis ma gastritis, bronchitis ma le tracheitis e mafai.

Faʻatasi ai ma le A-vitamin deficiency, ua faʻaititia le malosi e tetee atu ai i faʻamaʻi. Microbes, siama e ulufale i totonu o le tino o le tagata e ulu i totonu o totoga ma totonu o le tino, e taʻitaʻia ai i suiga i le tino, i le epithelium o glands ma organs, lea e masani ona mafua ai le le malamalama i tamaitai.

Vaʻaia faapitoa le tulaga o le soifua maloloina o fafine maʻitaga, tamaitai tausi maʻi, faʻapea foi tamaiti. O le aofaiga ole vitamini A, o se fualaʻau tuputupu ae, e tatau ona i ai i la latou taumafataga.

E faʻaaogaina faʻatasi ma isi vitamini mo le puipuia o le atherosclerosis, fatu fatu, ma le tino o le tino. I ni vailaʻau tetele, o loʻo faʻatulagaina ai le faʻamau mo le faʻamaʻi ma le paʻu o le paʻu (faʻamaʻi, mumu, psoriasis, eczema), o nisi o faamai o mata ma meaola oona.

Mo le togafitiga o le vai o le vitamini i le taumafataga, ia aofia ai mea taumafa o loʻo i ai le vitamini A - iʻa ma le paluga meli, suāuʻu, pata, susu, fuamoa moa, seaweed.

O le malosi o le vailaʻau A o loʻo afaina foi. O se taunuuga o le suʻega, sa iloa e saienitisi o le tele o tui e afaina: o tagata e leiloa le mamafa, afaina o le gutu, o suiga o totoga ma gaioiga taitasi e tupu. O le sili atu o lea mea e mafai foi ona mafua ai le leai o le vai-vitamini, lea o loʻo faʻaalia i le toe faʻasalaina o goma o loʻo siomia ai nifo ma o latou mumu.

Faʻamatalaga o le hypervitaminosis e faʻapuai ona faʻaaogaina ni tui tetele, o le maʻi tigaina, moe, moe, vomiting, fausiaina o foliga, le lava o le fiaʻai, fiva, afaina i luga o le paʻu.

VITAMIN E TAITAIGA (TUSI TOKOPHEROL)

O le vitamini E e aafia i le gaosiga o le protein, e faʻasalalau ai le gaioioiga o le tino o le tino, gaogao feusuaiga, ma maso. O se antioxidant: puipuia le gaʻo o le gaʻo susu mai suauu mai le faʻamaʻiina, ma faʻamalosia ai foi le faʻafefe o gaʻo. E maua i vaega lanumeamata o laau toto, aemaise lava o cereals, moa ma fuālaʻau fuālaʻau (sunflower, cotton, sana, ma isi). O se aofaiga o le tocopherol o loʻo i ai i aano o manu, iʻa, fuamoa, susu. O le manaoga o le tagata matua mo le vitamini E e 8 mg mo le 1,000 kcal.

Faatasi ai ma se faaletonu, o le puipuiga o faʻamaʻi pipisi e faʻaitiitia, suiga i le faʻaleleia o le tino, siama nerve ma le ate. O le mea lea, o sauniuniga ma le vitamini E e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le puipuiga, faʻatonutonuina galuega o le vaʻavaʻai, ma le ate.

O le vailaʻau E e faʻaaogaina mo le gasegase o musika, faʻaleagaina o le taimi, le faʻatafunaina o le faapau pepe, dermatoses, ma le vascular spasms.

Talu ai o le vailaʻau E maua i totonu o le tino i ni meaʻai eseese, o lona toilalo e seasea. I le faʻaopoopoga, e mafai e le tino o le tagata ona faʻaputuina i le tino. Pe a sau i totonu ma sina meaʻai, e aumai e le tino mai ona fanua.

VITAMIN P FESOOTAIGA (FLAVONOIDS)

O le auai i le faʻaaogaina o auala, o le vitamini P e fesoasoani e faʻaitiitia ai le gafatia ma le palasi o capillaries. O loʻo i ai meatotino faʻaleaga, puipuia le acid ascorbic ma le adrenaline mai le faʻamaʻiina. O loʻo i ai i le rose, o lemoni ma isi lapisi, alalaupapa, currants currants, uʻu mauga, lauti, sea kale. O fualaau ole vitamini manaomia mo tagata matutua o le 25-50 mg.

Vitamin P e naʻo le i ai o le vitamini C ma e fesoasoani i lona faʻaoga faʻaaogaina i le tino.

O le lē atoatoa o le Vitamin P e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le siama, ma mafua ai ona maua le faʻamaʻi o le tino. O le faaitiitia o le tele o capillaries, lea e masani ona matauina i le taumalulu ma le tautotogo, o tagata atamamai e mafua ona o lona maualalo o meaʻai.

O vailaʻau Vitamin P ma oloa o loʻo aofia ai mo le puipuia ma le togafitia o le hypo- ma le vailaʻau o le tino, mo faʻamaʻi faʻatasi ma le gasegase o le gasegase o le tino, diathesis o le hemorrhagic, the resinal hemorrhages, radiation sickness, allergies.

VITAMIN N LE FESOOTAIGA (VAEGA)

Faatasi ai ma le maualuga o lona olaola ma le tele o ituaiga o gaioiga, o le biotin e faia ai le tele o galuega i totonu o le tino o le tagata: e faalauiloa ai le metabolism o carbohydrates ma gaʻo, amino acids ma proteins. Biotin o loʻo faʻasalalauina i le natura, e maua i le toetoe o meaola ninii, laau totō, manu. E le gata i lea, i oloa o fualaau toto (fualaau faisua, fualaau aina), e leai se totogi, ma i totonu o manu ma iʻa e fesootaʻi ma polotini. Biotin o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tagata. O le manaomia e le tagata i aso taitasi e 150-200 mcg. O se mea taua e faapea o le polotini o fuamoa mata e aofia ai le avidin, lea e aveesea ai le biotin o le gaioioga. O le mea lea, o le faʻaaoga pea o fuamoa mata e mafai ona oʻo atu ai i le tino o le biotin i le tino.

O le le lava o le vaitamini e atagia lava i le tulaga o le paʻu. O le paʻu e magumago, peels, dermatitis e atiaʻe, o nisi taimi e pauu ai lauulu. Faʻasolosolo taimi le umi o le vaitamini H, e faʻateleina ai e le tagata le le mautonu, moe, vaivaiga, tiga o le muso.

VAEGA MA VITAMINS

O le le aoga o le suamalie ua le maua nei, ae o le vaitamini o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le tele o maʻi ogaoga ma le tumau, e pei ole atherosclerosis. O le manaʻomia o vitamini e faʻalauteleina i le malosi tele o le tino, maʻitaga, susu susu, ma le aʻafiaga o le mafaufau, ma isi.

E tele vitamini e manaʻomia mo le faʻatupulaia o le tino pepe. O tamaiti e sili atu ona maaleale nai lo tagata matutua i faʻamaʻi eseese ma aʻafiaga o le siosiomaga. O le le lava o vitamini i le taumalulu ma le tautotogo e masani ona mafua ai le malulu ma le fulu. Ma afai e te manao i lau tama ia maʻi, maʻi vaivai, e le o aʻafia i le atuatuvale, taumafai e tuʻuina atu ana meaʻai i fualaau aina fou, fualaau faisua, fualaau 'aina, iʻa ma isi meaʻai talafeagai.

Faʻasalaga, e tele gaioiga gasegase ua faʻalavelaveina, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi ma le hypovitaminosis. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le atherosclerosis i vaitausaga uma lava, o le tuʻuina atu o vitamini C, B6, PP, B1 ma le B2 faʻaititia, lea e fesootaʻi ma le gasegase o le lipid metabolism. O le manaʻomia o vitamini i totonu o matua matutua e vavalalata vavalalata ma le maʻi o lo latou faʻaaogaina ma le faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma suiga o tausaga i totonu o siama. O le mea lea, e masani lava e tusa lava pe masani ai le taumafaina o vitamini i tagata matutua, e matauina ai faʻamatalaga o le le lava o vitamini B. I le tautotogo ma le taumalulu, o lenei faaletonu e sili ona faʻailoa.

O nei mea uma o loʻo faʻaalia ai le faufautua o le togafitiga ma le aoga o vitamini i le tele o meaʻai e puipuia ai maʻi. I le togafitiga o le le atoatoa o le vaitamini, ou te fautuaina malosi le faaaogaina o fualaau o vitamini tuufaatasi e faʻaitiitia ai le afaina o fualaʻau taʻitasi ma faʻaleleia lelei ai la latou gaogao.

MEA FAATINO I LE TAIMI O LE TAITAIGA O LE AVITAMINOSIS

E leʻi vave oʻo mai tagata i le manatu o le manaʻoga e aofia ai meaʻai i le togafitiga o le le atoatoa o le vaitamini.

Afai o lea ua tatou iloa lelei o le talafaasolosolo o le scurvy e fesootaʻi ma le le atoatoa o le vaitamini C, o lea ao le i mafaufauina o se faʻamaʻi mataʻutia. O le tele lava o maʻi o le auvaa, ona o malaga uumi, e le mafai ona latou 'aina fualaʻau fou ma fualaau aina. Afai o le malaga e foliga mai e umi lava, o le numera o mataupu e silia ma le tasi vae tolu o le au.

I le ogatotonu o le seneturi XVIII, na faʻaalia e se fomaʻi Sikotilani le mealilo o le scurvy, faʻatoʻaina ni leila se lua ma le 'ai o lanu ma lemoni, lea, e pei ona e iloa, o loʻo i ai le tele o vitamini C. O lea na amata ai le meaʻai muamua - o se meaai na filifilia faapitoa mo ana mea oona, tele, ma calorie.

O le isi tagata na talitonu i le manaomia o meaai, o James Cook, o le na oʻo mai i le faaiuga e faʻaleleia le ola maloloina o le auvaa, e aoga tele le aofia ai o meaʻai fou, e pei ole sauerkraut (o loʻo i ai le tele o vitamini C).

O nei mea taumafa e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi eseese, faʻapea foi ma auala e faʻafefe ai mea leaga, e pei o le mamafa.

Ou te ofoina atu ituaiga eseese o meaai mo le le atoatoa o le vaitamini. O i latou uma lava e aofia ai ni iʻa eseese.

DIETS MO AVITAMINOSIS

AVITAMINOSIS B1

Lisi o le lisi mo le tasi aso (i le g).

MUAMUA LELEI Omelet ma le sami - 160 g, pata - 10 g, koko - 100 g, falaoa paʻepaʻe, sili atu nai lo ananafi - 25 g.

LONA LUA FUAFUAINA le Apple - 125 g.

LUNCH Vinaigrette - 140 g, suauu iʻa ma fualaau faisua matala - 250 g, falaoa suamalie - 50 g, compote - 200 g.

AUMEINA iʻa fagota (vao, cod, tuna, ma isi mea) - 150 g, falaoa paʻepaʻe - 25 g, suamomi oona - 200 g.

DINNER Faʻamuʻi falaoa ma susu - 100 g, sisi laititi - 50 g, falaoa o le rai - 25 g, tii - 200 g.

E le gata i lea, e le gata i lea, e leai se mea e tatau ona fai, pe a fai e leai se faʻamaʻiloga, sefe, iʻaʻai iʻa (pe afai e leai ni faʻamaʻi), falaoa atoa, soupeti ma fualaau faisua ma fualaau faisua, ), suamalie suamalie o vine ma fualaau, ma isi. Aua e te teuteu meaʻai lelei, aua neʻi fufuluina fualaʻau ma gaʻo, aloese mai aniani, kata, susulu.

AVITAMINOSIS B2

Lisi o le lisi mo le tasi aso (i le g).

FAUFUAʻI LELEI Oatmeal falaoa ma susu - 140 g, pata - 10 g, falaoa koko - 25 g, tii - 200 g.

FUA LUA LUA KAI FUA TATALO - 100 g, falaoa paʻepaʻe - 25 g.

LAUSIA Salamata ma iʻa fagota - 150 g, borsch faatasi ai ma aano o manu ma moa - 250 g, pateta paluga - 100 g, falaoa suamalie - 25 g, susu - 200 g.

AGA FAʻAMASI Kopa ma iʻa (tuna, togafiti, pikeperch) - 100 g, sua apricot - 200 g.

DINNER Vinaigrette ma le suka - 140 g, jelly fua - 200 g, falaoa paʻepaʻe - 25 g.

E le gata i lea, o fuamoa ua afifi, pea masini, ate o iʻa ma meaola (pe afai e leai ni faʻamaʻi), meaʻai susu, meaʻai ma le iʻa e maualalo le gaʻo, selu ma le soisi, e fautuaina le laumei. Mo le kukaina, ave ghee ma fuālaʻau fuālaʻau, tipi lelei fualaʻau.

AVITAMINOSIS VZ (RR)

FAʻAMATALAGA MUAMUA Vinaigrette ma le suamalie matutu - 140 g, fuamoa - 1 pc., Pulu - 10 g, falaoa o le falaoa - 25 g.

LONA LONA LUA Kefir - 200 g.

LUNCH Sapalai fuamoa fuamoa - 150 g, soupuni ma meaʻai o moa - 250 g, iʻa fagota - 100 g, falaoa suamalie - 50 g, compote - 200 g.

SNEAK Milk - 200 g, bun - 100 g.

DINNER Pusi falala - 150 g, kefir - 200 g White bread - 25 g.

Ou te fautua atu ia te oe ia aofia ai le tele o susu ma meaʻai susu, pusa mai le paluga fefete, ate, fatuga, ma isi mea na tupu i manu. Laʻau e le manaʻomia, ipu ma vinika, pepa ma gaʻo susu.

AVITAMINOSIS B6

Faʻasalalauina le falaoa ma le susu - 150 g, pata - 10 g, fuamoa - 1 pc., Koko ma susu - 200 g, falaoa paʻepaʻe - 100 g.

LUNCH Vinaigrette ma le iʻa - 150 g, borsch ma le falaoamata - 250 g, fatu fatu o pipifana - 100 g, oatmeal - 100 g, falaoa suamalie - 100 g, fualaau suamalie - 200 g.

SNEAK Curd cheese - 100 g, lauti - 200 g.

DINNER Laʻau falala - 150 g, pata - 10 g, susu - 200 g, falaoa suamalie - 80 g.

Meaʻai laititi o le protein e fautuaina: kefir, yogurt, fuga mata, palu gaʻo, vela, fuamoa moa.

AVITAMINOSIS B12

FAʻAMATALA Lisi falaoa ma susu - 150 g, sisi - 20 g, pata - 10 g, falaoa paʻepaʻe - 50 g.

LUNI Salati i le sami - 135 g, suamalie ma fualaʻau ma paluga - 250 g, moa kuka ma fualaʻau - 100 g, fualaau suamalie - 200 g, falaoa o le falaoa - 100 g.

ICE Fugalaau (apu, pears, fualaau suamalie) - 300 g.

DINNER Salati i iʻa iʻa - 200 g, falaoa tao - 150 g, falaoa - 60 g, kefir - 200 g.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o lenei vaitamini, e tele meaʻai ma meaʻai atoa e fautuaina. Taumafai e aua le fagogo, ae uu pe tao i totonu o ogaumu. Soched vao.Aloese mai meaai taumafa.

AVITAMINOSIS B9

TAIʻU Millet falaoamata ma susu - 150 g, leʻo gaʻo susu - 100 g, pata - 10 g, falaoa - 100 g.

LUNCH Saladisi fuamoa fou - 150 g, borsch ma le lafumanu - 250 g, zucchini ma le suka - 150 g, sua o fualaau suamalie - 200 g, falaoa suamalie - 100 g.

ICE FRUIT Fua fou - 300 g.

DINNER Omelet - 150 g, sisi susu - 100 g, susu - 200 g, falaoa paʻepaʻe - 50 g.

Meaʻai aoga ma le maualuga o mea e maua i le palatini, tele o fualaʻau fou, ate o iʻa ma meaola.

AVITAMINOSIS B15

FAUFUAʻI LELEI Lisi falaoamata ma susu - 150 g, fuamoa - 1 pc., Koko ma susu - 200 g, falaoa keke - 50 g.

FUA LUA LUA KAISISI KAISISI - 150 g, sua o fualaau suamalie - 200 g.

LUNI Salamata ma le suka - 140 g, moa moa - 300 g, salu fuamoa ma iʻa fagota - 150 g, compote - 200 g, falaoa o le saito - 50 g.

ICE Cottage Cheese - 200 g, fualaau suamalie - 200 g.

DINNER Pilaf mai le sago ma fualaau aina - 200 g, pata - 10 g, fala fala - 50 g.

Taumafa sili atu laisi araisa, oloa susu, meaʻai a le keke.

AVITAMINOSIS N

MUAMUA MUAMUA Oatmeal porridge with milk - 150 g, fuamoa - 1 pc., Pulu - 10 g, lauti - 200 g, falaoa keke - 50 g.

FUA LUA LUA Fugalaau - 100 g.

LUNCH Salati suamalie - 140 g, borsch - 300 g, gaʻo pipi paʻu - 200 g, compote - 200 g, falaoa o le saito - 50 g.

SNEAK Taʻu gaʻo maualalo-gaʻo - 150 g, fualaau suamalie - 200 g.

DINNER Rice pudding - 150 g, tipi - 100 g, kefir keʻai - 200 g.

Ou te fautua atu ia te oe ia aofia i le taumafataga foi le sana, pi, puaa ma fatufuga fatuga, ate, povi, tamaʻi mamoe, moa, cod, peʻa lanumeamata.

AVITAMINOSIS E

VAEGA MUAMUA Salati i le suauu - 100 g, paluga pateta - 120 g, falaoa o le saito - 50 g, tii - 200 g.

LELEI LONA LUA Omelet ma le sami - 70 g.

LUNCH Vinaigrette - 140 g, suauu suamalie ma le kulimi kirimoli - 300 g, pipi tipi - 100 g, falaoamata buckwheat - 100 g, falaoa o le rai - 50 g, Fualaau suamalie poo vine - 200 g.

SNEAK Apple mousse - 150 g, tipi - 70 g.

DINNER Pusa leisa - 150 g, fuamoa - 1 pc. kefir - 200 g.

O suauu o fualaʻau (sunflower, cottonseed, olive), walnuts ma hazelnuts, pi, millet, o meaʻai e fautuaina foi.

AVITAMINOSIS P ma C.

Talu ai ona maua le vitamini P i meaʻai e tasi e pei o le vaitamini C, matou te fautuaina se lisi o aso e tasi e aofia ai nei ituaiga lua o le suamalie.

FAUFUAʻI LELEI Aʻau fagota - 50 g, falaoamata tao - 120 g, sisi - 50 g, koko ma susu - 200 g, falaoa o le saito - 50 g.

LONA LUA LUA Cherry, blackcurrant, apples - 200 g.

LUNCH Sapalai fuamoa fuamoa - 150 g, supa - 300 g, cutot steam - 70 g, pateta paluga - 100 g, fualaau suamalie - 200 g, falaoa suamalie - 50 g.

AUMEGA vine vine, mauga mauga, peaches - 200 g.

DINNER Kapisi faʻamaʻavale - 120 g, vai inu rosehip - 200 g.

O le tele o nei vitamini e maua i fualaau aina fou ma fualaʻau. I le taumafataga e aofia ai greens, fualaau suamalie, kapisi fou ma lapisi, iʻa o le sami, ma le ate ma le mafaufau o manu.

AVITAMINOSIS A

MUAMUA MUAMUA O le falaoa falai ma le susu - 150 g, fuamoa - 1 pc., Pulu - 20 g, tii - 200 g.

LELEI LONA LUA Omelet ma iʻa - 70 g.

LUNI Salamata i le suka - 150 g, borsch ma le kulimi kirimoli - 300 g, ate o le ate (meaai kuka) - 100 g, fualaau aina po o vine - 300 g, falaoa o le saito - 50 g.

SNEAK Carrot fanu - 300 g.

DINNER Tusi lemu gaʻo maualalo-120 g, suauu fuālaʻau - 150 g, susu - 200 g, falaoa koko - 50 g.

Faʻaaofia ai isi meaʻai o meaola, aemaise lava le ate o nisi iʻa (cod, etc.), pata ma fuamoa, faʻapea foʻi ma meaʻai gaosi: kāloti, letusi, sorrel, currants, seaweed, gooseberries, peaches, apricots.

AVITAMINOSIS D

FANAU MUAMUA Kiliki falaisi-gaʻo - 200 g, pata - 10 g, susu - 200 g, falaoa o le saito - 50 g.

FUA LUA LUA Fugalaau suamalie - 200 g, bagel pe roll roll - 70 g.

LUNCH Vinaigrette ma iʻa - 150 g, supa ma meatballs - 300 g, fualaau kuka i totonu ole oven - 150 g, compote - 200 g, falaoa o le saito - 100 g.

AALOA Gaganisi Cottage - 200 g, sua o fualaau suamalie - 200 g.

DINNER Omelet ma le falaoamata - 150 g, falaoa o le falaoa - 50 g, susu susu - 200 g.

E fautuaina e kuka le ate o iʻa ma meaola, sea iʻa, caviar, suauʻu.

VITAMIN DIET

Ma ou te fautuaina se ituaiga o meaai ia i latou e manaʻomia se taumafataga puipuia atoa o loʻo faʻaleleia le faʻaleleia ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino.

FUAFUAʻI LELEI Aʻau fagota faatasi ma le kuka - 300 g, leʻo gaʻo susu - 50 g, koko ma susu - 200 g, falaoa o le rai - 50 g.

LAU LUA LUA Malu - 200 g, lela - 70 g.

LUNCH Sii suamalie ma aano o manu - 400 g, moa kuka ma le salati pateta - 300 g, fualaau aina poo vine - 300 g, falaoa o le saito - 100 g.

SNEAK Fugakeke launiu - 100 g, lemu-gaʻo susu - 120 g.

DINNER Protein omelet ma le kulimi kirimoli - 70 g, lauti ma le meli - 200 g, falaoa keke - 50 g.

AUAUNAGA IKE MAKEKE - 200 g.

FUAFUA LELEI O le omeletine o le protein ma le kirimoli suamalie - 70 g, salati suamalie - 100 g, susu - 200 g, falaoa o le saito - 50 g.

LAU LUA LUA Malu - 200 g, lela - 70 g.

LUNCH O le suka o le pateta a le iʻa - 400 g, sisi ma falalati - 300 g, fualaʻau suamalie - 100 g, falaoa o le saito - 100 g.

AOAO Fualaau aina po o vine - 200 g, kuki - 50 g.

DINNER Toa lemu gaʻo-maualalo - 120 g, fuga o le rosehip - 200 g.

I LE NIGHT Kefir - 200 g.

FUAFUAʻI LELEI O iʻa falalala ma paluga pateta - 300 g, susu - 200 g, falaoa o le saito - 50 g.

VAEGA LONA LUA Vinaigrette ma le suamalie - 200 g, falaoa keke - 50 g.

LUNCH Soup ma fualaau faisua ma squid - 300 g, paluga pipi - 70 g, carrot puree - 150 g, compote - 200 g.

AOAO Bun - 70 g, sua sua suamalie - 200 g.

DINNER Dumplings laei ma le kulimi kirimigi - 150 g, lefe o le rose vao - 200 g.

AUAUNAGA IKE MAKEKE - 200 g.

I aso na sosoo ai o le vaiaso, e toe fai le lisi o aso muamua e tolu. E mafai ona e aofia ai i le taumafataga ma isi meaʻai, lelei ma lelei, e pei o le ate fofo, goulash, meaʻai fuamoa, curd soufflé, borsch Ukrainian, laulau faiva ma isi. Taumamafa i le tele o iʻa o le sami ona latou te maua ai vitamini ma le soifua maloloina!

I le faaiuga, ou te toe fai atu e le mafai ona e iloa le le lava po o le sili atu o vitamini i lou lava tino, e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi, talu ai e masani ona tutusa ma le faʻamaʻi o vailaʻau ma le hypervitaminosis ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi, toto ma urine. O le faʻalanoa oe lava ia, e mafai ona e faʻaleagaina tele lou ola maloloina. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a fesoasoani i le fuafuaina saʻo o le maʻi ma, sili atu ona taua, ia filifili se meaai e talafeagai mo le faʻamalologa, ia mafaufau i au faʻamaʻi masani, mamafa, mamafa ma isi mea taua.

SEA FOI - FAʻAALIGA O LE SOIFUA MALOLOINA

O oe, ioe, iloa mea e maua mai e le sami. O le tele lea o iʻa, ma algae, ma fusi, ma squid, ma isi o loʻo nonofo i le loloto. Ae e le mafai e tagata uma ona gafatia e ai i taimi uma le sua o le pipi po o le salamu mussel mo le malologa. O le mea lea, seʻi o tatou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o mea masani e masani ai i meaʻai - algae (aemaise lava, moa) ma iʻa.

Algae o lanu lanumeamata pe lanu-enaena, e tele lava i laʻau uumi ma lautele. O loo latou ola i soo se mea. Ae o le algae sili ona taatele, o le suamalie, e ola i le talafatai o Iapani, Okhotsk, White ma Black Seas.

Algae o loʻo aofia ai aʻafia, gaʻo, vitamini A, C, D, E, kulupu B ma le tele o suauu minerale: manganese, bromine, cobalt, potassium, magnesium, zinc, iron, phosphorus. E i ai le tele o iodine i le sami, ma sa maua foi e saienitisi i totonu - o le sodium ma le potassium salts o le alginic acid, ia e taua mo le togafitia o faʻamaʻi eseese, faateleina le faʻatinoga o le tagata ma faʻamalosia ai lona gaioiga.

Algae e masani lava ona aofia ai le 90% vai, o lea e vave ai ona paʻu. O lea latou te le maumau ai o latou fale faʻamalolo, e masani lava ona latou oʻo atu i togafitiga eseese: faʻagogo, malulu, otaota.

Algae meaʻai e lelei mo tagata uma: tagata soifua maloloina ma maʻi. O iodine o loʻo i totonu ia i latou e afaina ai le metabolism, e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto, ma faʻaitiitia ai lona faʻagasolo i le faʻaopoopoga o le coagulation.

O a tatou gaioiga e maua ai le tele o oloa mai algae, aemaise lava mai le suamalie.E mafai ona faʻatau sau meaʻai "Sea kale ma fualaau faisua i saumati saumati", "Zucchini with sea kale", "Cabbage rolls from the sea cabbage and mussels", "Salad Sakal". O meaai faʻapitoa e mafai ona gaosia, o loʻo tusia ai: "Mo taumafa taumafa." O le kāpeti tiogo ma tioisa ua faʻatau atu. Mai ia mea e mafai ona e saunia na meaʻai lelei ma maloloina e pei o soupuni lanu meamata, ate pate, omelet ma isi. E fautuaina foi e faaopoopo ni nai sipuni tele o le sami i le vasega muamua. Faʻaaofia i le taumafa o le suavai e aoga 2-3 taimi i le vaiaso.

Afai na e faʻatau mai le sami timu, faʻapala muamua mo le 10-12 itula, ona fufulu maeʻaeʻa ona kuka ai lea. Vaimua tiogo aʻo leʻi fufuluina le kuka pe a faʻaleleia. E tuu i totonu o le vai malulu ma kuka mo le 20 minute, ona liligi ifo ai lea o le falai fufulu i le tolu taimi ma sasaa le suavai fou. O le tofo o kapeti pe a uma lena mea ua faʻaleleia atili, ma o le tau o mea taumafa e toetoe lava a le faʻaitiitia.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le sukaʻu mo na oi latou e ono aʻafia i faamaʻi gastrointestinal ma faamaʻi o le ate ma le biliary tract.

O iʻa iʻa o se meaʻai lelei ma maloloina. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le malosi ma le malosi o le malosi o le tagata. O nisi o tagata e tuʻuina atu nei vailaʻau o le ate ma le suāuʻu. O loʻo aofia ai le tele o vitamini D ma fesoasoani i le tele o faʻamaʻi.

O se tasi o suʻesuʻega faʻasaienisi aupito lata mai e faatatau i le suauʻu iʻa. E talitonuina o lona faʻaaoga e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu fatu. I tua atu o le 60 tausaga, na matauina ai e saienitisi ei ai nisi o mea o loo i ai i meaai a Eskimos, lea e fesoasoani e faatumauina a latou siama ma mama o latou fatu. O nei gaʻo omega-3, o le ituaiga gaʻo o loʻo maua i le gataifale. E tusa ai ma le manatu o Eskimos e aina pe tusa ma le 400 g iʻa ma meaʻai a le gataifale i le aso, ma o lenei taumafataga e fesoasoani i lo latou atinaʻe lelei. Na taunuu le au suʻesuʻe e faapea, ina ia mafai ai ona sili atu le aofaʻiga o iʻa ina ia mafai ona faatumauina le gaioiga o le cardiovascular, o le popole i le tino, o iʻa e lua i le vaiaso e lava.

Ona o le tele o iʻa iʻa, e tele meaʻai manaia ma lelei e mafai ona saunia mai ai. Ma ona o le mea moni, o le fefaatauaiga i le taimi nei ua ofoina atu ai iʻa ia ua faamamaina ma vavae ese mai ponaivi, o le a le umi se taimi e saunia ai ma e le afaina ai.

Afai e le afaina se tasi i se maʻi ogaoga, ae le lagona lelei, moe lemu, 'ai, ma ita, o lona uiga ua na o le vaivai, "ua le lava", e manaomia e lona tino le lagolago talafeagai, lea e mafai ona ia malolo ai, malologa ma mea faapitoa faatasi ma sea ​​sea.

O a ni faailoga o se ituaiga "tuaoi" i le va o maʻi ma le soifua maloloina, ma aiseā e tupu ai?

TUSI FAAMAONI

E talitonu saienitisi o se tagata e nofo i totonu o le aai ma galue malosi e aunoa ma le malolo e faigofie lava i le gasegase vaivai ole maʻi. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e le i luga aʻe. O lona uiga o loʻo i lalo: e te lagona le vaivai vaivai e le alu ese e tusa lava pe maeʻa le malologa, tiga i totonu o maso, vaivaiga. O le ulu ma tiga tiga e masani ona faalavelave ia te oe.

O le atuatuvale o le tali a le tino i faigata tatou te feagai i le olaga i aso faisoo. I le avea ai o se tulafono, o le atuatuvale e mafua ai lagona o le vaivai, maʻi tigaina, ma le le lava. O nei mea uma eo mai faatasi ma le tiga, tiga, le mautonu, ma isi faʻafitauli. O faʻalavelave masani e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, maualuga maualuga, maʻi suka, kanesa, ma isi.

O le atuatuvale foi e tupu mai i feteenaiga ma le moni, ma faigata o le olaga. O le faʻavaivaia o le faʻavaivai, poʻo se taimi faigata o le faʻavaivai o le loto, e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga. O faʻamaʻi pipisi nei o gaioiga i totonu, ma faʻamaʻi faʻalavelave. Faailoga o le atuatuvale: vaivai, le mautonu, faʻaleagaina.O tagata o loʻo feagai ma le atuatuvale e lagona le nofosala pe leai se mafaufau, mafaufau pe talanoa e uiga i le oti ma le ola.

Faanatinati

Ae paga lea, o lenei mea faigofie e mafai ona liua i se maʻi ogaoga. O le gasegase tumau-tumau o se maʻi ogaoga lea e aofia ai taunuuga le lelei. E masani lava o loʻo momoe tagata ma le televave ma le faigata tele, alapo i luga, pe le momoe foi i le po atoa. I le aoauli, latou te lagona le lelava, moe, le fiafia ma le vaivai.

FUAFUAGA LELEI

O le tele o faʻamatalaga e faʻaalia ai o le mafaufau e faalagolago i le tele o mea faʻale-tino ma le tino. O mea uma ia o loʻo lisiina i luga (o le atuatuvale, le mautonu, gaioiga), ma le le lelei o mea taumafa, o le mea lea e le maua ai e le tino le tele o vitamini. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le o maua i le vitamini C ma le kulupu B, o le a afaina ai loa lou mafaufau. O le mea lea, ina ia faʻaleleia le manatuaina, e taua tele le 'ai faʻatasi ma le' ai o le sami i vitamini ma minerale.

O le vaivai ma le gaioiga

E masani lava o le vaivai o se tulaga masani o soo se tagata soifua maloloina e taʻitaʻia se olaga masani. E le gata i lea, a aunoa ma le vaivai ma le vaivai, e le mafai ona faʻaleleia atili. Tagata faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, talitonu o le tumau ma le malosi e mafai ona atiina ae pe afai o se tagata taʻalo i le toleniga e masani ona faia se avega mamafa ao le i vaivai. O le mea lava e tasi e tupu i uiga faʻale-mafaufau, e pei o le manatua, faʻaaogaina ma le faʻatulagaina o faʻatonuga. Faatasi ai ma le vaivai, latou te faaitiitia, ma i le taimi o le malologa ua toe faʻafoisia.

Ae o le vaivai e tatau ona iloga mai le soona galue. O le galulolo o se tulaga e tupu ona o le le mafai ona toe faʻafoʻisia atoa le malosi i le taimi o le malologa (ona o le le lava o le taimi, malosi faaletino, ma isi). Ona faʻaputuina ai lea o le vaivai, ma o loʻo i ai le leai o se fiafia i mea uma, faʻafefefe, leai se fia 'ai, moe leʻo, paʻu mamafa.

I le faagasologa o le atamai, o faiga taua uma o le tino e galue ma se avega mamafa. O le sili ona malosi o le galue o ni namu namu (neurons) - o vaega autu ma galuega galue o le faiʻai.

E iloa e neuron taitasi, faʻamatalaga faʻamatalaga ma tuʻuina atu i isi siama. Ae i le taimi lava e tasi, e le taofia e ia le biosysehesis mo se minute, e taulai i le tausisia o le fausaga ma le taua o gaioiga. O le mea lea, o le gaioiga galue umi o le uʻamea e manaʻomia ai se faʻalauteleina o tupe faʻaalu o le malosi ma faʻamalosi. I se tulaga faapitoa, o se namu namu e feagai ma faigata, faʻamalosia ai ona gafatia uma. Ae o le faaumiumi ma le soona popolega e mafua ai le faaleagaina o sela ma e mafai ona mafua ai le solia o le metabolism intracellular, ona mate ai lea o le oti.

O nisi taimi o se tagata, faatasi ai ma le fesoasoani a le malosi poʻo le fesoasoani mai o meaʻai (tea, kofe poʻo vailaʻau), aveese le mailei mai se setete o le puipuiga ma puipuia ai i latou pe a uma ona vaivai o latou gafatia. Ae o le tele o le soona fai e mafua ai foi ona oti le oti. Faʻafuaseʻi e le o vaaia lenei faagasologa. Ae ona oʻo mai lea o le taimi, e ui lava i taumafaiga uma, e le manuia le galuega a se tagata, e le mautonu mafaufauga, e le lava le mafaufau. O ia faʻalavelave faʻafuaseʻi o le taunuuga o le mamafa tele o le atuatuvale i le tino, mafaufau poʻo le tino.

O mafaufauga mafaufau e faatupuina ai le gaioiga o le fiafia i totonu o le faiʻai, e faʻaalia e le mausali ma le inertness. Afai e taofi le galue o se tagata o loʻo galue i galuega faʻapitoa, e vave ona vavaeese mai ai. Ma pe a fai galuega faalemafaufau, e le mafai. O loʻo faaauau pea ona galue le faiʻai pe a maeʻa au vasega. O le mea lea, e le tatau ona e auai i le mafaufau aʻo e te alu i le moega, aua e faigata ai ona moe, taʻitaʻia i le atuatuvale, ma o se taunuuga o le ae le malolo ma ala ae ma le lelava i le taeao.

O le faʻatuputupulaʻia o luga o le faʻalavelave o le tino ma le faʻaaogaina o le hypodynamic e mafua ai le faʻalavelave i totonu o le faiʻai, ma o le mea lea o loʻo aʻafia ai le tulafono faatonutonu tutotonu o le cardiovascular ma isi faiga o le tino, ma e aafia ai mea uma lava.

O le cardiovascular system e afaina ai le mafaufau o le mafaufau, le sili ona vaivai. Ae o le faiʻai o le tagata e masani lava ona foliga mai o le mamafa ma le vevesi. O le gaioiga a le faiʻai e faʻalagolago ile toto. O faʻamalositino faʻasalaga i totonu ole faiʻai e faʻaalia i foliga o tiga, malosi ma isi lagona le lelei. O le faʻaitiitia o le toto totoʻa vave ona mafua ai le faʻaitiitia o le faʻatinoina o le mafaufau. Ina ia taofia lenei mea, ia aofia i au meaʻai meaʻai e faʻaleleia ai le galue o le faiʻai, manatua, ma faʻaleleia le lelei.

O faʻaaliaga o le vaivai e mafai ona maua ai le tiga o le muso, vaivaiga lautele, le naunau e fai se mea, faʻaleagaina, atuatuvale poʻo le le fiafia. O ia suiga i le setete e faʻalagolago i le maualuga o le faʻalavelave o le galuega ua faia - faaletino poʻo le mafaufau. O foliga i totonu o le tino o faailoga o le gasegase e fesoasoani i se faʻalavelave tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le malosi o le tino i microhome pathogenic.

O faʻaaliga lelei o le faʻalauteleina o le vaivai, o le malosi e mafai ona i ai: lamolemole o lauulu, leai se susulu, mumu i tulimanu o mata ma laugutu, paʻu vevela, gasegase totoga, paʻu o le paʻu, fao fao, ma isi mea faapena. vitamini C, A, P, vaega B ma le PP.

O nei faʻaʻailoga uma e faʻaalia ai le vaivai o le tino ma lona le mafai ona feagai ma faigata o le olaga. E faʻafefea ona fesoasoani mai iʻa o le sami i lenei mataupu? E aofia i le taumafataga, latou te tuʻuina atu i le tagata vitamini talafeagai ma minerale e manaʻomia e lagolago ai le taua.

Aʻo leʻi faʻaaogaina ni meaʻai eseese ma iʻa, ia iloilo lelei lou lelei ma filifili mea e manaʻomia mo le soifua maloloina lelei.

Aoao lau tomai e pulea ai oe e fuafua ai lou tulaga. Mo lenei mea, o le tele o matauga ma faailo e faʻaaogaina, autu poʻo le faʻamoemoe.

FUAFUAGA-FAATONU

O le faailo "soifua manuia" e atagia ai le tulaga masani o le tino o le tagata. E masani ona faʻaalia le maualuga o le paleni o le fatugalemu o le tino. Faatasi ai ma le soifua maloloina lelei, o se tagata e fiafia, fiafia, lelei, taumafai mo le gaioiga. Afai e leaga, e ita o ia, vaivai, ita.

Le faailo "miti". Afai e vave ona momoe se tagata, fafagu i se lagona lelei, malolo, o lona moe e manatu masani lava. O le moe leaga e mafua mai i le umi o le moe poʻo le vave fafagu, fagua i le ogatotonu o le po, popole.

O le faailo o le "manaʻo" ua matua iloga lava e faʻaalia ai le setete o le tino. Atonu ei ai se lelei, masani, faʻaitiitia pe faʻalauteleina le manava poʻo lona toesea atoa.

FUAFUAGA-FAATONU

O le mamafa o le tino. E faʻatatau mai i le tuputupu ae o le tagata. Aveese le 100 mai le tane mo le tane ma le 105 mo tamaitai (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maualuga o le 176 cm, o le mamafa e tatau ona 70-76 kilokalama).

Pulse o se faailo taua tele o le gaioiga o le cardiovascular system. O le fatuina o se tagata soifua maloloina e tatau ona 70-75 pepe i minute taitasi, ma o tamaitai - 75-80 e paʻu.

Televave o le tino. E faigofie ona faitauina, tuu lou lima i luga o le pusa. Faitau mo le 30 sekone ma faʻateleina e le lua. E masani lava, o le fua o le manava o se tagata maloloina e tatau ona 12-16 manava.

Suʻega ma le "puupuu le manava." Aʻo le lava le okesene i totonu o le tino, e tuʻuina atu lenei mea ma le malosi tele o le manava ma se lagona o le le lava o le ea (puupuu le manava). O se auala faigofie e iloa ai pe i ai sou manava manava o le ae aʻe i faasitepu ma matamata lau manava. Afai e mafai ona e aʻe i le fogafale lona fa e aunoa ma ni taofi ma ni faigata, o lona uiga o loʻo lelei lou soifua maloloina, faʻatinoga masani. Afai o le tulaʻi mai eo faatasi ma le manava o le manava, e tatau ona e faitauina lau pulupulu.O le pulupulu o le 130 i le 150 paʻu i le minute ma le maualuga e manatu e le lelei, e faʻaalia ai le le lava o le malosi, le lelei le faʻaogaina ma faʻamaʻi eseese.

Suʻega Squat. Muamua, faitau lou fatu i le malologa. Ona faia lea o le 20 sikuea loloto (o lima o loʻo faʻaloaloa i luma, vae vae-lautele e vavae ese) mo le 30 sekone. A maeʻa lena, toe faitau le pene, ma fuafua le pasene o lona faʻaopoopoga. Afai o le pulupeni ua suia e le 25%, o loʻo lelei lou tulaga, afai e 50-75% le faamalieina, e sili atu ma le 75% e le lelei.

Ulufale uma faʻamatalaga na maua mai i le auala o le siakiina o oe lava ia i le tusi. Manatua ia mamafa oe lava ma fuaina lou toto.

Se faʻataʻitaʻiga o se suʻesuʻega o le tagata lava ia.

Le manuia - Mati 4: lelei, Mati 5: leaga, ma isi.

Lelei - Mati 4: lelei, Mati 5: matitiva, ma isi.

Manatu - Mati 4: lelei, Mati 5: leaga, etc.

Moe - Mati 4: lelei; Mati 5: leaga, ma isi.

Pulse - Mati 4: 70 lu / min, Mati 5: 65 lu / minute, ma isi.

Malosiaga o le respiratory - Mati 4: Mati 12, Mati 5, 14, etc.

O isi faʻamaumauga o loʻo faamaumauina foi. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻapipiʻi saʻo oe lava i le taumafa e faʻaaoga ai le sami iʻa e faʻaleleia ai le gaioiga ma le faʻatinoga, faʻaleleia le faia o faiʻai, faʻaleleia le mafaufau.

SEAFOOD AS O SE TULAFONO O LE GALUEGA OLAGA

O a meaʻai e maua i iʻa? O a ni aafiaga e mafai ona latou maua i luga o se tagata?

VITAMIN A (RETINOL) e talafeagai mo le masani masani o metabolic processes i totonu o le tino, galue i luga o le fesuiaiga o le cholesterol, le tuufaatasiga o mea taua o le nucleic ma isi hormones. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le tetee atu i faʻamaʻi pipisi ma aafia i le biosynthesis o faʻamaʻi. I le faʻatasi ai ma isi vitamini, ua faʻaaogaina e puipuia ai le atherosclerosis, fatu fatu, ma le tino o le tino. Faatasi ai ma le le lava o tagata, o le mago ma le paʻu o le paʻu e mafai ona matauina, o le tetee i faʻamaʻi pipisi.

O le vitamin A o loo maua i oloa o meaola, o le tele o mea mai le gataifale i totonu o le suauu iʻa (100 g o le iʻa o iʻa e aofia ai le 19 mg o vitamini A), faapea foi i le ate o le iʻa (e oo i le 5-6 mg).

O manaoga masani o se tagata matua mo vitamini A o le 1.5 mg, o lona uiga, 5,000 iunite faavaomalo o gaoioiga (1 mg o le vaitamini A e aofia ai le 3,300 IU).

O le kuka e mafua ai le leiloa o vitamini A mai le 15 i le 30%. O lenei mea e tatau ona amanaia pe a faʻatusatusa ia tui mo le faʻaopoopoina o le pulega o le penini.

VITAMIN E (TOKOFEROLA ACETATE) e taua tele mo faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le vaivai, faʻaitiitia le mafaufau ma isi faʻamaoniga. E auai i le gaosiga o le protein, o lona uiga, e taua tele i le gaioiga o le tino, gaogao, ma maso. Faʻatasi ai ma le leai o le vaitamini E, faʻamaʻi puipuiga i faʻamaʻi eseese faʻaitiitia, suiga i le gaioiga o le tino, ate, nasu sosolo ua tupu. O le vailaʻau E e faʻaaogaina e faʻaosofia ai le puipuiga o le tino, faʻatonutonuina galuega a le gusu, ma le ate.

O le tele o vailaʻau E maua i le gataifale, e pei o le suka.

O le manaoga o le tagata matua mo le vitamini E e 8 mg mo le 1,000 kcal o meaʻai (25-45 mg i le aso). Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le toe faʻaleleia i le tino, o loʻo faʻamaonia le 50 mg 1-2 taimi i le aso.

Pe a kuka, e tele le vaitamini E o loʻo leiloa. E sili ona lelei le kukaina o meaʻai suamalie.

VITAMIN B1 (THIAMINE) e faʻamalosia ai le metabolism o carbohydrates, protein ma le gaʻo gaʻo (faʻatasi ai ma lona fesoasoani, ua liua palatini i totonu o carbohydrates, ma gaʻo - i gaʻo). A mafatia se tagata ona o le le lava o le vitamini B1, o loʻo ia faʻaitiitia le manaia, faʻalautele le vaivai, vaivaiga maso, ma tiga i vae. O le faaletonu o le mafaufau e mafai ona mafua ona o le le lava o le vitamini B1.

O lenei vaitamini o loʻo maua i le gataifale, i le saito, falala, oisa.

O le manaʻoga mo aso taʻitasi o le 0.7 mg i le 1,000 kcal. E mafai ona sili atu mo galuega faaletino, meaʻai gaʻo.

A o gaosia meaʻai, e 15-30% o vaitamini ua leiloa. Ina ia faaitiitia mea e leiloa, ia kuka meaʻai ma tapuni tapunia ma taofi le kuka.E tatau i le vai ona ufiufi meaʻai.

VITAMIN B2 (RIBOFLAVIN) e taua foi mo le porotini, gaʻo gaʻo ma le gaʻo gaʻo, aemaise lava pe a iai le sili atu o gaʻo ma gaʻo i meaʻai a tagata. E tele sona sao i le gaioiga o le popole ma le faʻamalositino, o le vaaia masani o mata o mata, ma e aofia ai i le alualu i luma o faagasologa. Faʻatasi ai ma le B2 le lava, vaivaiga lautele, leai se manaʻoga, tiga i mata, ma le leiloa o lauulu e mataituina.

E maua le vitamini i le tele o meaʻai o le gataifale o meaola ma meaola.

O le manaoga i aso taitasi mo le riboflavin e 0.8 i le 1,000 kcal. I tulaga atuatuvale ma le faʻavaivai, ua fautuaina e saienitisi e tele naua.

Riboflavin e taoto i lalo i le taimi o kuka. O le mea autu - aua nei faʻavela meaai i le vai mo se taimi umi, faʻafefiloi i latou mo le kuka e le o le malulu ae i le vai vevela.

VITAMIN PP (Niacin), poʻo le Vitamin B3 e tatau mo le masani masani ole toe faʻaalia o mea e tutupu ile tino. E faʻamaonia ai le faʻalaumalieina, o loʻo i ai se galuega vasodilating. Afai e le lava lenei vailaʻau, o le manulele, paʻu ma le mafaufau e mafatia.

E aofia i le tele o oloa gataifale.

O le manaʻoga o tagata mo vitamini PP o le 6-7 mg i le 1,000 kcal. Ina ia faatelevaveina le toe faʻaleleia o togafitiga i le tino ma faʻaitiitia le atuatuvale, e mafai ona e faʻatupulaia le fualaau i le 80-100 mg i le aso.

O le leiloa o fualaʻau i le faagasologa o meaai kuka e oʻo atu i le 20-25%. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, aua nei teuina meaai i totonu o se fagu avanoa.

VITAMIN B6 (PYRIDOXIN) e talafeagai mo le fesuiaiga o puipuiga ma le fausiaina o enzymes. E faʻamalosia ai le gaioiga o le tino, faʻavaeina o toto, faʻaleleia le metabolism lipine, faʻateleina le eletise. Faʻatasi ai ma le le lava, o loʻo faʻamamaina ai paʻu o le paʻu ma le neuropsychiatric.

Vitamin B6 e maua atili i le ate ate.

O le manaʻomia 0.8 mita i le 1,000 kcal. E mafai ona faʻateleina i faʻamaʻi pipisi, faʻalautele le vaivai, ma isi.

O le vailaau faʻamalolo e sili ona faʻamaina pe a kuka. O le mea lea, e tatau ona teuina oloa o loʻo i ai i le vevela o le 0 i le 4 ° C ma nofoaga pogisa, e pei ona faʻaumatia e ala i le malamalama i le malamalama. O le kuka ole aisa e faʻaititia ai le leiloa o vitamini ile 2-3 taimi.

VITAMIN B9 (FOLIC ACID) e faʻateleina ai le hematopoiesis, toe gaosia o le cell, auai i le metabolism protein. O le le atoatoa e mafua ai le gasegase ma le leai o se malosi.

O le tele o siama i le gataifale, gaʻo iʻa.

O le manaoga o le tagata i aso taitasi e 0.3 mg i le 1,000 kcal.

Pe a kuka, e oo atu i le 20-25% o le tau o oloa e aofia ai le vitamini B9 ua leiloa. E sili le lelei ona 'aina i latou.

VITAMIN B12 (CYANOCOBALAMINE) e manaʻomia mo le masani masani o le hematopoiesis. E faʻaolaina ai le faʻafefe o le porotini, faʻamalosia ai galuega a le tino ma le ate. Fesoasoani i le maualalo o le toto cholesterol ma le toto toto. A le lava, e mafai ona tupu le anemia. E faʻaaogaina mo neuritis, neuralgia, vaivai ma isi faʻamaʻi.

O le aso e manaomia ai le 2 mcg i le 1,000 kcal.

VITAMIN B15 (CALCIUM PANGAMAT) e fesoasoani i le faaleleia o le metabolism, faaosofia ai auala e faʻamalolo ai, ma faʻalauteleina ai le aveʻesea o le okesene i masini. E faʻaaogaina mo le atherosclerosis, rūmatism, angina pectoris, maʻi paʻu, ma le vaivai.

O le manaʻomia o le 2 mg i le 1000 sene.

VITAMIN C (ASCORBIC ACID) o loʻo i ai se galuega taua - e lagolagoina ai le galue masani o le cardiovascular system, ate ma isi totoga, gaioiga i luga o faiga faʻalelei, ma ei ai sona aafiaga i le protein, carbohydrate ma le cholesterol metabolism. Le leai o lenei vaitamini e faʻaitiitia ai le tetee atu o le tino i faʻamaʻi pipisi ma isi mea tau siosiomaga. Talu ai ona o le faateleina o le malosi ma le vaivai o le toto, o le mea lea, o lona toesea e tau atu ai i le toe suia o faagasologa.

E aofia ai vailaʻau C i meaʻai o le gataifale e pei o le suka.

O aso manaʻomia e 20 mg i le 1,000 kcal. Faatasi ai ma le atuatuvale, atuatuvale, e tatau ona faateleina le fualaau.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, faʻapea foi i lalo o le malosi o le susulu o le la, e mafai ona faʻamaina le vaitamini. O le mea lea, teu oloa faapena i ni pusa paʻu i se mea malulu.

VITAMIN D faʻaleleia le fefaʻatauaʻiga o le calcium ma le maika, e maua ai le faʻaputuina o le calcium i ponaivi. I le leai o se mea, e mafai ona tupu ai rickets, ponaivi o le fatafata, vae, lima, ma le ulupoʻo ua leaga.

O le tamaoaiga sili o le vitamini D o le suāuʻu iʻa.

Ia mafaufau nei i le micro ma elemene elemene o loʻo iai i oloa tau gataifale.

CALCIUM - e talafeagai mo le fausiaina ma le tulaga masani o ponaivi, nifo, o le gaioioiga o le tino (faʻafaigofieina le faʻaleagaina o le neuromuscular), maso, fatu ma le toto totoga. O le vaega autu lenei o le ponaivi. Calcium i ponaivi 99% o le aofaiga atoa i le tino. O le kesi o se vaega faifaipea o le toto, telefoni feaveai ma sua o le tino. O se vaega o le fuamoa, e faʻamalosi ai galuega puipui o le tino ma faateleina ai le teteʻe atu i itu leaga faʻafeagai.

O le kesi e maua i ponaivi iʻa. E manaʻomia e tagata matutua na o le 2,500 mg o le konisini i aso taitasi.

Aʻo kuka, e le manaʻomia ni lapataiga faʻapitoa.

PHOSPHORUS - e auai i le faia o ponaivi, nifo, e nafa ma le galuega o le tino o le tino ma le metabolism i maso.

O loʻo aʻafia o ia i le metabolism, faʻapitoa o proteins, gaʻo ma gaʻo, ma aafia ai le gaioiga o maso o le skeletal ma le muso o le fatu. O vaʻalele o se vaega o le DNA ma le RNA, lea e taʻalo ai i se vaega tāua i faʻamaumauga o le kenera faʻamatalaga: e auai i le faiga o faʻamatalaga, teuina, ma le faʻaaogaina o faʻamatalaga.

A aunoa ma le phosphorus, e le mafai ona faia galuega masani a le tino tutotonu. O vailaʻau o le Phosphoric e aofia ai i le fausiaina o enzymes e faʻateleina ai le faʻaleagaina o vailaʻau faʻasaina, ma faʻatulagaina ai aiaiga mo le faʻaaogaina o le malosi.

O le tele o fuakalama o loʻo i totonu o le gataifale ma le caviar.

POTASSIUM - e aʻafia ai gaioiga o muso (aemaise lava le musika o le fatu). E i ai sona aʻafiaga, e faʻaaogaina mo le le atoatoa o le cardiovascular. O le potassium o loo maua i ni fatu; o se aofaiga tele o lea mea e maua i fualaau mama, apricot, peaches, fualaau faisua, ma pateta. Gourds: (pumpkin, zucchini, selu), faapea foi apu, apricots mago, vine ua i ai le tele o masima salts ma fautuaina mo fatu fatu, maualuga maualuga.

Le le lava o le pesalala i le tino e mafai ona oʻo atu ai i malaise, vaivaiga.

SODIUM - o le pule o le paleni o le siosiomaga i totonu o se tagata, e lagolagoina le paleni osmotic o le tino. E sau i le laulau, masima.

O le sodium e tumau ai le vai, o lea e fautuaina ai e faʻatapulaʻa lona faʻaaogaina i tagata e maua i le toto maualuga. O le masima o masima i meaʻai e fesoasoani i le faʻaaliina o faigamalo ma fomaʻi, faʻateleina le toto, e afaina ai le paʻu. I nisi tulaga, e tatau ona e mataʻituina le faʻaaogaina o masima.

MAGNESIUM - e aʻafia ai le popole ma musika, faʻamalosia le metabolism phosphorus, auai i le synthesis synthesis, faʻaitiitia le toto maualuga, auai i le aveesea o le cholesterol mai le inumaga. E faʻafaigofieina le faʻalavelave o le faʻalavelave o le tino, o loʻo iai mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina o meaola, e faʻamalosia ai le motumotu o le intestinal, faʻateleina le manava o le biliary, auai i le faʻamautuina o galuega faapitoa a le tamaʻitaʻi, e faʻaitiitia ai le cholesterol ma le mafai ona maua ni neoplasms.

O le puna o le magnesium o le sana, avo, nati, almonds, rye, falaoa, pateta, iʻa iʻa. O le masnesium e ulu atu i le tino ma fualaau aina ma fualaau aina, faatasi ai ma falaoa atoa, oatmeal, buckwheat, saito, pi, ma pi. E matua taua lava i le matua, aua e mafua ai le faasaolotoina o le tele o le cholesterol mai le tino.

I oloa tau gataifale o loʻo i ai elemene, o le manaʻoga e le taua tele e taua ai elemene taua. O nei mea e aofia ai le kopa, nickel, cobalt, manganese, zinc, iron, fluorine ma iodine.

O le IRON e faʻamalosia le hematopoiesis ma o se vaega taua o le hemoglobin - pigment pigment.O le mea o le uʻamea o totoga i totonu o manu, aemaise lava le ate o le gataifale. O le fautuaina i aso taitasi e 10-15 mg.

Faatasi ai ma le leai o se uʻamea, o se tagata e mafatia i le anemia, vaivaiga, le mautonu.

O le COPPER o se vaega malosi i le tuufaatasiga o le hemoglobin. E tatau mo le liua o le uʻamea e avea ma se fusi faʻapipiʻi, e saofaga i lona fesiitaiga i le gaʻo ponaivi. O le kupa e iai sona inisalini. Le leai o se elemene i totonu o le tino e taʻitaʻia ai le manava o le tino, gaioiga faʻasolosolo. O lona mafutaga ma lauroid function ua faavaeina.

O le manaomia i le aso mo le 'apamemea mo tagata matutua e 2-3 mg.

COBALT e aafia ai le gaioiga o le intestinal phosphate, o le mea autu mo le faʻapipiʻiina o le vitamini B12 i le tino ma aafia i le faia o le inisalini.

I meaai faanatura, e maualalo le 'upega o meaʻai. I le tele o aofaiga, o lenei elemene o loʻo maua i le vaitafe ma sami vai, algae, ma iʻa. Peas, beets, ma currants curve e aofia ai foi le pabalt.

A aunoa ma COBALT, o le fausiaina o le vitamini B12 e le mafai, o le le lava lea e mafua ai le atinaʻe o le anemia.

O le manaomia i aso taitasi mo le cobalt o le 100-200 mcg.

O le ZINC e nafa ma le atinaʻeina masani o le tino, faʻavae toto, faʻamaʻi manuʻa, ma isi. E aʻafia ai i le faʻapipiʻiina o se numera o enzymes, faʻapea foi le inisalini ma le hormone sex.

O punavai o le zinc o falaoa, buckwheat ma oatmeal, o gataifale.

Fluoride e puipuia ai le pala. O se punavai lelei o le fluoride mai meaai o laau o laulaau suka.

IODINE e taua tele mo le masaniga o le gaioiga.

O le manaʻoga o le tino mo le iodine e faʻatulagaina i ni vaega laiti tele, ae o lona toesea e mafua ai le faʻalavelaveina o le thyroid gland ma le faʻaogaina o le suiter, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi o le atherosclerosis.

E tele salts o iodine i totonu o le iʻa - cod, flounder, sea bass ma sea kale, squid ma salu.

O le matafaioi autu a MARGANZ o le faʻagaoioia lea o faiga faʻalelei. O loʻo i ai se aoga aoga i le tuputupu ae o tagata ma le atinaʻeina o feusuaiga, ma e aʻafia i le faʻatonutonuina o le toto.

O le mea lautele, o nei mea uma ma minerale e tatau ai mo tagata o se vaega o tisipenisione uma o lo tatou tino ma saofagā i le faʻaleleia atili o le lelei, faʻaleleia atili mafaufauga ma le faiʻai. Ae o loʻo faʻaauau pea i latou i le faagasologa o le olaga, ma na o le eseese o meaʻai paleni, o nei manaʻoga ua ausia lelei.

Lelei lelei

Malilie i le manuia o tagata, o la latou faatinoga e fuafua lava i le tele o meaʻai. O le manaʻoga o le tino mo nisi ituaiga o meaai e fuafuaina e le natura o le galuega. O galuega faaletino e manaʻomia ai meaʻai maualuga-kalori e maua i le malosi "suauu". Aʻo faʻatinoina le gaioiga o le mafaufau, e fautuaina e tatau ona aofia i totonu o le taumafataga meaʻai e maua ai le maukalama, protein, vitamini, ma isi meaʻai.

Faatasi ai ma le le lava o ni puipuiga, o le gaosiga o le gaosiga e faateleina, lea e mafua ai ona le manava. O suauu minerale e faʻaaogaina e avea o se faʻalavelave e aʻafia ai le fua faatatau o faʻasologa o vailaʻau. Latou te tuʻuina atu le tulaga talafeagai o le faʻaogaina o namu ma fiva musika, faʻamautu le paleni o le acid-base i totonu o masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o le ūmū e faʻaitiitia ai le gaioiga i le mafaufau ma le faaletino. I le taimi o galuega faaletino, e matua faateleina le manaomia o vitamini B O le leai o vitamini B ma le C e mafua ai lagona o le vaivai, lea e faaitiitia ai le gaosiga o galuega.

O le paleni lelei o taumafa e manaʻomia ai se fesoʻotaiga vavalalata ma se ituaiga tagata soifua (e aofia uma ai ona vaega, aemaise lava le taumafa). O le mea lea, o fautuaga i luga o le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli poʻo le taumafataga o le afiafi mo tagata taʻitasi e mafai ona tuʻuina atu e na o se tagata tomai faapitoa o ia na muamua suʻesuʻeina le fua o le metabolic o lana uarota. Ae e mafai ona e faia lau lava meaai oe lava.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamaopoopo muamua lou aso, o lona uiga, fuafua le tele o le taimi e te faʻaaluina i luga o le moe, suʻesuʻega poʻo le galue (tuʻuina atu o le mafaufau), ituaiga ituaiga faʻafiafiaga. O le mea moni, e faʻaalu e se tagata le tele o le malosi mo ituaiga taʻitasi: faitau se tusi - 110 kcal, pasia se suʻega - 100 kcal, fai meaaoga - 100-200 kcal.

O lea, fuafua le tau o le malosi i le aso: o le a le tele o le malosi e te faʻaaluina, e fia calories e tatau ona e maua i meaai. O lenei mea e fuafuaina ai le manaʻomia mo le faʻamautuina o taumafa i aso uma. O faʻataunuʻuga o le kalori o oloa e mafai ona fuafuaina i luga o laulau eseese e lolomiina i le tele o lomiga. Afai o le calorie mea itiiti e itiiti ifo i le taumafa o le malosi, e ono tupu le faʻaogaina o le tino. I se isi faaupuga, ina ia puipuia le le lava o le malosi, toesea o le gafatia o galuega ma le faʻalavelave o faʻamaʻi eseese i lenei talaaga, e tatau ona fetaui lau meaai i aso taʻitasi ma le tele o le malosi na faʻaaluina. Ae peitai, afai o le kalori o mea o loʻo e 'ai e sili atu nai lo le faʻaaogaina o le malosi, e mafai ona oʻo atu ai i le tele ma le mamafa.

O tagata e aafia i galuega faalemafaufau, e fautuaina e taumafa ma sili atu ona masani, aloese mai meaai maualuga-kalori, meaai gaʻo po o fualaau faisua, lea e mafai ona maua ai le fefete. Ua fuafuaina e saienitisi, mo ituaiga eseese o galuega faalemafaufau, o le malosi o le taumafaina i galuega e masani lava ona maualalo: mai le 100 i le 300 kcal / itula. I le taimi lava e tasi, afai oe auai i galuega faaletino, o le a e faʻaalu i le 450 kcal / itula.

O le kalori o meaʻai i aso taitasi e tufatufa atu faapenei: o le taeao ma le afiafi - 25%, le aoauli - 35%, le aoauli ma le aoauli o le aoauli - 15% o le faʻataunuʻu o le kalori i aso taitasi.

Lelei lelei le tatau ona lelei ma paleni. Ua fausia i luga o le tele o ituaiga oloa. Ma afai ei ai i totonu oi latou oloa o gataifale maua o latou nofoaga, o le a avea lou malosi ma gaoioiga o le a le mafai ona uma. E iloa lelei o le meaʻai e maualalo le gaʻo (100-200 kcal) e maualalo le malosi o le malosi, cod, hake, flounder (30-100 kcal) e maualalo le tau o le malosi, ma o le suka (itiiti ifo i le 30 kcal) e laʻititi lava. O lea la, o latou uma e lelei mo lau lisi autu.

Meaʻai e aʻafia ai le vailaʻau faʻasolosolo o masini. O le mea lea, e taua tele le faatumauina o paleni. O le mea lea, o le manaomia i aso taitasi mo mea taua mo se tagata e mamafa le 60 kilokalama e pei ona taua i lalo: protein - 60 g, gaʻo - 40 g, suauu kapisi - 400 g, suauu meli - 20 g ma vitamini - 100 mg.

Afai, e faaopoopo atu i le malepelepe, e iai foi oe maʻi mamaʻi masani atonu e sili atu ona leaga ona o se tino vaivai, ua fautuaina muamua e tagata fai meaʻai i aso nei le faatapulaaina o le faaaogaina o meaʻai suamalie: togafiti, piko, ma isi. (beets, kāloti, pateta), faʻapea foʻi ma aniani lanu meamata, pi ma kukama fou, tamato, meaʻai. I se tuufaatasiga faapena, e lelei le aofia ai i lau 'aiga o le ao e pei o se meaʻai. A aunoa ma ni faʻasalaga faapitoa, e mafai ona e 'aina le suamalie ile susu.

I le mea mulimuli, i meaʻai, o le taua tele e faʻapipiʻi i fualaau o aoga aoga. E tatau ona taulai totoa i vitamini ma le aafiaga vasodilating - P ma C.

O lea la, matou te faʻamaonia ai vaega nei o meaʻai lelei:

O le meaai e tatau ona vaeluaina ile 4-5 vaiaso.

O le meaai mulimuli e le sili atu nai lo le 2-3 itula aʻo lei moe.

Faaaoga se tele o oloa, e aunoa ma se laugatasia.

Ole aofaʻi o falaoa e le silia 400 g i le aso. O le tasi vaega o le falaoa o le falaoa, o le isi o le saito, e masani lava i togi maualalo.

O le aofaiga o meainu e 1,500-2,000 ml i le aso.

Afai e mafai, ia aofia ai le iʻa nai lo aano o manufasi i le taumafataga, aua o aʻafiaga mai ia mea e sili atu ona lelei (o le protein ia masani i le aso e tusa ma le 1.5 g i le 1 kilokalama o le mamafa o le tagata).

Tufatufa vaega o le gaʻo i totonu o le 4 vaega: o le muamua o le pata, o le lona lua o le fualaau faisua, lona tolu ma le fa o le gaʻo o lo oi totonu o meaʻai ma le kukaina o gaʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, margarine) faʻaaogaina i le kuka.

Matou te fautuaina le 'ai i le taimi e tasi. A maeʻa, o mea uma o le tino i totonu o le tino e faia i se ituaiga o meaola: moe, galuega, malolo, etc. O le mea lea, i le taimi lava e tasi, o nisi lagona e tulai mai: o se lagona o le fiaai, o le manaʻo e lafoai le inumaga, ma isi. i le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le physiological processes. Ma o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi o le manava.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga i iʻa, ia faʻaitiitia mea faʻalavelave mo faʻamaʻi, taofi le inu ava malosi, ulaula, ma faʻatulaga oe lava mo le tausisia ma le tausisia o tulafono masani ma meaʻai.

Faatasi ai ma le fesuiaiga i se paleni lelei, taumafa paleni, faatapulaaina lou faaaogaina o meaola manu, meaai cholesterol, ma mea inu gaʻo. I totonu o le taumafataga, ulu i meaʻai e aofia ai le methionine, lipocaine, vitamini B6 ma le B12, lipoic ma acidic acid, lea e faʻaleleia ai le gaʻo-vaevaega o le ate. O nei vailaʻau o loʻo i ai i le lapisi, moa, fusi, fusi, musele, moa, moa.

O le taeao muamua o le taeao e tatau ona tele ma maualuga-kalori. E fautuaina e faia mai ipu e faigofie ona sauniuni i le taeao, ma mea inu vevela - kofe, koko, tii ma susu.

O le lua o taeao e tatau ona faʻaleleia le malosi o le tino ma faigofie.

Taʻaloga e 35 kalori i lau taumafataga. E aofia ai se meaʻai e faʻaleleia ai le faʻamalositino o le gastric juice ma le lelei o le 'aina o isi ipu. Mo salati, ia saunia salakeke ma vali.

Muamua o le iʻa poʻo le kuka ole meaʻai ma le suka. O le a sili atu ona aoga pe afai e te tuʻuina ni lauusiusi fou (aniani, pasili, pi) i totonu o se ipu. O le vasega lona lua ua manatu o le autu autu i le taumafataga. E masani lava o le kuka poʻo le vela o aano po o iʻa, o se itu o fualaau faisua mai fatu. Dessert - jelini, compote, fualaau 'aina, vine, jelini, ma isi.

O le meaʻai e masani ona masani ai le 15% o le kalori i aso taʻitasi ma e aofia ai le susu, kefir, sua, lauti ma le pa, cheesecake, cheesecake, fua.

E lua ipu e lava mo le 'aiga o le afiafi. Filifili mai ia sisi, fuamoa, falaoamata, fualaau faisua, susu, kefir, jelini, yogurt.

O le tufatufaina o le aofaiga o meaai i aso taitasi e fausiaina e pei o le: breakfast - 600 g, le aoauli - 900 g, laauli o le aoauli - 300 g, meaai - 500 g.

VAEGA O LE SOIFUA MALOLO

O le taumafataga ua mamanuina e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o le tino, faʻaleleia le lelei, faʻamalosia tomai faʻapitoa, faʻamalosia le manatua.

Faataʻitaʻiga mo le vaiaso (i le g).

O calories i aso uma e tatau ona 1,400 kcal. O meaola, gaʻo ma gaʻo, e tatau ona aofia ai i le taumafataga.

FANAU MUAMUA Vinaigrette ma le suamalie fou - 160 g, pata - 10 g, susu - 100 g, falaoa keke - 25 g.

FUAFUA LOLO O le sisi kisi le maualalo-100 g, falaoa o le rai - 25 g.

LAUSIA Salati - 140 g, suputi kuka ma falaoamata - 250 g, falaoa suamalie - 50 g.

SNEAK O iʻa fagota - 150 g, falaoa o le rai - 25 g.

DINNER Faʻamuʻi falaoa ma susu - 100 g, pata - 10 g, falaoa o le rai - 25 g.

ASO LONA LUA Faʻamatalaga o kalori i aso uma - 1 440 kcal.

VAEGA MUAMUA Salati i iʻa fagota - 135 g, fuamoa - 1 pc., Pulu - 10 g, falaoa o le falaoa - 25 g.

LALO LONA LUA Miliki - 200 g, fala fala - 25 g.

LUNCH Vinaigrette - 145 g, sua o fualaau faisua fou - 250 g, iʻa fagota - 100 g, falaoa o le rai - 25 g.

SNEAK Taʻu gaʻo maualalo-gaʻo - 100 g.

DINNER Salati i le sami - 140 g, susu - 200 g, falaoa o le rai - 25 g.

ASO TAITAI O aso uma o le kalori - 1,420 kcal.

MUAMUA LELEI Omelet ma le suamalie matutu - 135 g, sisi Russian - 15 g, pata - 10 g, meli - 10 g, fala fala - 25 g.

LONA LUA LUA Pulu - 100 g, falaoa o le rai - 25 g.

LAUSIA Salati - 165 g, borsch ma le suka - 245 g, iʻa fagota - 100 g, falaoa o le rai - 50 g.

FAʻAMASINO Faʻailoa mafiafia - 150 g.

DINNER Vinaigrette - 160 g, pata - 10 g, fala fala - 25 g.

I aso totoe o le vaiaso, toe fai le lisi mo aso muamua e tolu. Fai le aso lona fitu e suʻe ai - masani ona teena meaʻai, inu vai na. I le tolu vaiaso muamua, e fautuaina ai se meaai masima, i aso e sosoo ai, salting (luga o le laulau).

O se isi filifiliga o se soifua maloloina lelei, sili atu le maualuga-kalori nai lo le muamua.

O le kalo i aso taitasi e tusa ma le 2,100 kcal. O le tuufaatasiga e aofia ai puipuiga (manu, susu, fualaau faisua), gaʻo (meaola, susu, fualaʻau) ma gaʻo.

FAUSIA Vinaigrette - 140 g, falaoamata palesi - 100 g, pata - 10 g, fuamoa - 1 pc., Miliki - 100 g, meli - 20 g, falaoa o le rai - 100 g.

LAUSIA Salamata i le suamalie fou - 160 g, borscht vegetarian - 250 g, iʻa fagota - 100 g, falala keke - 100 g, falaoa suamalie - 100 g, fualaau aina - 200 g.

ICE Fua - 300 g.

DINNER Sapalai fuamoa fou - 135 g, lafisi gaʻo - 50 g, pata - 10 g, susu - 100 g, meli - 10 g, fualaau - 100 g, falaoa keke - 80 g.

ASO E LUA O le kalo i aso taitasi e tusa ma le 2,190 kcal.

FAʻAMATALAGA Vinaigrette ma le sami kale - 160 g, sisi - 20 g, falaoamata karite - 150 g, pata - 10 g, falaoa o le falaoa - 50 g.

LAUSIA Salamata - 135 g, supa ma le suamalie - 250 g, iʻa fagota ma fualaau faisua - 100 g, kāloti - 100 g, sua o fualaau suamalie - 200 g, falaoa suamalie - 100 g.

ICE Fugalaau - 200 g.

DINNER Salad - 200 g, oatmeal - 150 g, meli - 10 g, falaoa keke - 60 g, fua - 150 g.

Fautuaina calories i aso uma - 2 100 kcal.

FAʻAMATALAGA Vinaigrette ma iʻa iʻa - 130 g, falaoamata tao - 150 g, susu - 100 g, pata - 10 g, meli - 20 g, falaoa keke - 100 g

LUNCH Saladisi fuamoa fou - 160 g, soup ma iʻa iʻa - 250 g, zucini ma sea kale - 150 g, fualaau aina - 50 g, sua o sua suamalie - 200 g, falaoa suamalie - 100 g.

ICE Fugalaau - 200 g.

DINNER Salad - 150 g, lafisi gaʻo-gaʻo - 100 g, susu - 200 g, pata - 10 g, fala fala - 50 g.

I le lona fa, lima ma le ono aso o le vaiaso, toe foi i le lisi o le muamua, lua ma le tolu aso. O le aso lona fitu o le vaiaso o loʻo faʻatūina. Taumafai e aua le 'ai, ae naʻo le inu vai.

O le filifiliga sili mo se ituaiga o meaai o ni nai masina. O le ae matauina se faʻaleleia atili i lou tulaga masani, faʻaleleia atili le lelei, faʻaleleia mafaufauga ma mafaufau mafaufau.

Afai e te le manaʻomia se mea e lafoaʻi ai pe faʻamalositino, ou te fautuaina se meaʻai e aofia ai le tele o proteins ma vitamini. O le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le vaivai ma toe faʻafouina le malosi.

FIRST BREAKFAST Goulash - 120 g, pateta paluga - 200 g, sua sua suamalie - 200 g, falaoa suamalie - 50 g.

LONA LUA LUA Malu - 200 g.

LUNI Sou o le aano o manu ma le faaopoopoina o le suamalie - 400 g, suauu kuka ma iʻa kuka - 100 g, compote - 200 g, falaoa o le saito - 50 g.

GALUEGA Fualaau aina po o vine - 300 g, DINNER Curd soufflé - 150 g, jelly fualaau - 200 g, falaoa suamalie - 50 g.

LONA LONA LUA Kefir - 200 g.

FAUFUAʻI LEʻUʻU LEʻUʻU LELEI - 150 g, fuamoa o loʻo kuka - 1 pc., Vinaigrette ma le suamalie - 100 g, tinati rosehip - 200 g. Falaoa - 50 g.

LONA LUA LUA Malu - 200 g.

LUNCH Borsch Ukrainian ma le kulimi kirimoli - 300 g, moa kuka ma vermicelli - 200 g, fualaau suamalie - 200 g, falaoa o le saito - 50 g.

AOAO Fualaau suamalie - 200 g.

DINNER Laʻau falala - 100 g, lauti ma le meli - 200 g, falaoa rai - 50 g.

LONA LONA LUA Kefir - 200 g.

FAUFUAʻI LELEI Aʻau fagota - 50 g, pateta paluga - 120 g, kusi cheese - 50 g, susu - 200 g.

LELEI LONA LUA Omelet - 70 g.

LUNI O le suauu suamalie ma le kirimigi uliuli - 300 g, laulau faiva ma le falaoamata oatmeal - 100 g, fualaau aina poo vine - 300 g, falaoa o le saito - 50 g.

SNEAK Cranberry mousse - 200 g, bun - 75 g.

DINNER Tusi lemu gaʻo maualalo - 120 g, lauti ma le meli - 200 g.

LONA LONA LUA Ryazhenka - 200 g.

I aso o totoe o le vaiaso, e tatau ona e toe fai le lisi o le muamua, lua ma le tolu aso, ma isi. Auai i lenei taumafataga mo le 1-2 masina, seia maeʻa ona toe faʻaleleia.

Matou te moomoo ia e faʻaleleia lau soifua manuia ma le lelei o taumafataga ma iʻa. Ae muamua faitau nei fautuaga.

Manatua o fili sili ona tele i le tele o le lelava ma le mamafa tele o luga o le laulau o se laulauʻai, se sofa, se pusaaisa atoa ma se TV mo le po.

O taeao uma lava i le taeao e fai galuega o le taeao, faʻagasolo vai.

I le gasologa o le galuega, fai ni malologa ma se mafana mafanafana, malolo i totonu o le potu malolo poʻo se potu faapitoa o le faʻamaloloina o lagona-mafaufau.

I faaiuga o vaiaso, ia taumafai ia i ai i le natura - i totonu o le atunuu, i totonu o fafie, i le paka, taʻitaʻia se olaga faʻavavevave.

I aso malolo, e tatau ona mataʻituina uma elemene o le pulega masani, ae taumafai pea mo se aso malolo masani.

O mea uma e sili ona lelei ia te oe! Soifua Maloloina ma lelei mo le tele o tausaga!

TULAGA O LE TAMAITAI I LE 6 ASO

"Faʻafefea ona e aofia ai iʻa i le taumafa a se pepe fou?" - o le ae ofo. O le mea moni, o la latou faʻasalaga tuusaʻo i le vave o le matua e le mafai, ae aua nei galo o le pepe e fafagaina e ala i le fafaga masani. E tatau i se tina talavou ona matua aina iʻa (1-2 taimi i le vaiaso). O lenei oloa e aofia ai puipuiga atoatoa e tatau mo le tuʻuina atu o le tino o le tama i mea aoga.

E le gata i lea, o le tina i le lumanaʻi e tatau ona mafaufau e uiga i le lelei o taumafa a le pepe. E tusa lava pe fia tusi tusi ma tusi lesona i vailaau e te vaʻai i ai, i totonu oi latou uma e mafai ona e mauaina o ia e masani ona aofia i meaʻai mo fafine maʻitaga. O se fasi iʻa falala ua tunu, o le sua i luga o se iʻa po o se iʻa e tatau ona i ai. Matou te le o talanoa e uiga i meaʻai i aso taitasi, ae tasi pe faalua i le vaiaso ona i ai iʻa, faʻafeiloaʻi ma aano po o le ate o manu ma moa, e matua manaomia lava le tina o loʻo faʻamoemoe, ae o le meaʻai a lau tama e leʻi fanau mai ua naʻo le faʻaaluina o lana lava meaai fuafuaina.

FAATULAGAINA O SE TAMAITI 5-6 ASO

I le lima o le lima pe ono masina, o le susu susu na o le manino lava e le lava mo se pepe: o se tino vave ola ae manaʻomia se eseesega fou, ma talafeagai lelei.

O le matua mai le lima i le ono masina o le amataga tonu lava lea e alu ai le tamaititi e 'ai meaai a le "matua", ma maua uma ai meaʻai e tatau ai mo le tino.

I le masani ai, o le suiga i sea ituaiga meaai e tatau ona faia malie: o le tino vaivai o le fanau e tatau ona fetuunai i se mea fou, sili atu le tele o meaai.

E faapefea ona faʻatinoina lenei faiga? A o faagasolo lea taimi, o le susu o le tina (poʻo le faʻafefiloi susu, pe a oʻo i le fafagaina faʻamalosi) o loʻo tumau pea le taua i meaʻai. Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, e amata ona masani lelei le pepe i se meaai fou. Faʻatasi ai ma susu o susu, cheese cheese, fualaau 'aina (e oʻo mai i le ituaiga o sua), ma masini fualaau faisua ua amata ona aofia ai i le taumafa o le lima i le ono masina le matua. O loʻo vave lava ona fafagaina o ia i iʻa, ae aua nei galo o loʻo faaauau pea ona ia susu susu, ma, o le mea lea, maua ai le protein, ona o le tina talavou lava ia e 'ai saʻo ma e le galo le aoga o iʻa.

I le lima o le ono i le ono masina, o le meaai a le pepe e aofia ai le fafagaina o susu ma le lua meaʻai faaopoopo. E masani lava, susu susu o le susu i le pepe i le 6 i le taeao. O le muamua lalaga, e aofia ai le susu susu, cheese cheese ma le sua sua suamalie, e faia i le 10.00. I le 2.00 i le taeao, e oʻo mai le taimi mo le fafagaina faalua o le susu o susu, ma i le 6 i le taeao. O le lalaga lona lua (fuālaʻau fuā, fuamoa, fualaau suamalie). I le 22.00, e tatau ona toe maua le pepe susu.

Ae peitai, o le taumafataga o le a faasolosolo lava ina amata ona tumu i oloa fou, ma i le vaitau mai le ono i le fitu masina, ua faʻafeiloa iʻa i le lisi o pepe.

FAATULAGAINA O SE TAMAITI 6-7 MINA

O le tausaga sili lenei ona lelei mo le tuʻuina atu o iʻa i totonu o le meaai. E le gata i lea, o le susu o tina o loʻo faasolosolo lava ina le toe avea ma faavae o meaai a pepe.

Manatua o le aofia i le lisiina o pepe mea eseese o loʻo mafai ona ia faʻamalosia, e le gata ina e mautinoa e te mauaina uma meaʻai o meaʻai, ae ia faʻalauteleina foi le tofo mo ni meaʻai faapitoa ia te ia: e taumafai le tamaitiiti i se mea fou, e le masani ai ia te ia muamua, ma mulimuli ane, o le a ia maua ana mea e sili ona fiafia iai ma sili ona fiafia i ai.

O le mea moni, o le tino o se pepe e ono-fitu-masina le matua e le o toe fetuunai e ave iʻa i le ituaiga lea e faaaoga ai oe ma aʻu e 'ai ai (a uma, e leʻi maua susu nifo). E mulimuli mai i lenei mea e tatau ona saunia lelei i se auala faapitoa.

Aʻo leʻi faʻafefeteina le iʻa, aveese uma ponaivi (i le ala, e tatau ona e aveesea uma ponaivi mai le iʻa ua maeʻa mo se taimi umi, e tusa lava pe lima pe ono tausaga o le tamaititi ma o le a le mafai ona ia filifilia oe lava) ma pasi le paluga e ala i se suʻi meaʻai e TWO NOCE. E faia lenei mea ina ia faʻalelei atili ai iʻa.O le isi filifiliga e mafai foi ona: fufuluina ma le faaeteete ia meaʻai iʻa kuka i totonu o se faʻasolo ina ia maua ai se masini tutusa e aunoa ma ni lumps.

Ou te matauina mo pepe meaʻai e tatau ona e filifilia iʻa e maualalo le gaʻo ma ia mautinoa e tuʻuina atu i se mea e fufulu: fafagaina o ipu faʻavela e amata i se taimi mulimuli ane, pe a sauni le tino o le pepe e maua ni meaai e sili atu ona mamafa.

Afai e te manaʻo i le tamaitiiti e mulimuli ane talia le foliga mai o se meaʻai maloloina lelei i luga o le laulau, tausi oe lava ia. Mo le taimi nei, filifili iʻa e leai se manogi manogi.

Ma se isi faʻamatalaga. Vaʻaia e maua e le pepe se aofaiga o polotini, vitamini ma minerale, ia manatua o meaʻai a tamaiti e tatau ona eseese. I le faaopoopo atu i iʻa, i le vaitau lenei o le vaitau, e tatau ona faaopoopo i ai meaai, mamae ma lapisi fuamoa ua tunu.

Ma o lenei ia e faamasani ma se tasi o filifiliga mo se meaai mo se pepe e ono i le fitu masina.

FAʻAVAE MO LE TAMAITI 6-7 MONI.

Susu susu po o le susu susu.

TAIMI MUAMUA O le susu o le susu - 30 g, masima sisi - 30 g, kuka ma masusu fuamoa (vela ua kuka e masani ona mafua ai mea e afaina i tamaiti, ma e tatau ona le aofia ai meaai a tamaiti mo le taimi nei).

Susu susu po o le susu susu.

LUA LUA FAʻAMASINOGA Puree iʻa - 10 g, paluga kuka tipi - 50 g (kāloti, kāpeti, pateta, zuciniini, tipi i ni fasi pepa, sasaa le 100ml o le vai malulu, faʻafefe atoa, faʻafefiloi i le gau, aumai i se vevela ma sasaa i totonu o se fagu vailaau) fualaau suamalie - 80 ml.

TAGATA TAMAITI Loto susu poʻo le suāsusu.

Ou te matauina ao le i fafagaina iʻa (po o aano o manufasi) masini pateta ua maeʻa i lenei vaitau, ua fautuaina e tuʻuina atu se fasi iʻa. Ae ui i lea, i lenei tulaga, ia mataʻituina ma le faaeteete le tali a le tino, atonu e le o sauni le pepe e iloa ia ituaiga meaai, ma o le ae faatali laitiiti ma le susu.

FAAALIGA O SE ASO FITU ASO-TENU

O loʻo faʻaauau pea ona tupu lau pepe ma atiina ae malosi. Na amata ona ia faʻaaluina le tele o le malosi, talu ai o le taimi lea na ia aʻoaʻoina ai se mea faigata mo ia e pei o le savali tutoʻatasi. O loʻo pisi o ia i gaioiga gaioiga, ma e sili atu ona eseese i le taimi. E faʻatupulaia (i le averesi, o le tuputupu aʻe i le vaitau lea e faʻaopopo i le ono i le fitu futu) ma faʻaopopo atili i le mamafa.

E tuputupu ae le pepe ma atiina ae i lona lava tafaoga. O le vaitaimi lea e mafai ai ona e maitauina o ia e itiiti ifo nai lo, fai mai, o lau tama teine ​​teine ​​e fafagaina pepe.

O le mea moni, i lenei vaitau, e masani lava ona tupu le tuinanau o le manaʻo. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le tamaititi o susu susu, ma e maua e ia le toʻa ma e oʻo lava i le malaise.

I lenei vaitausaga, ia mataituina ma le faaeteete le meaai. O le taumafataga o loʻo i ai suiga. E masani ona sui le tamaititi i se taimi e fa taimi e taumafa ai, ma faʻaaogaina ai le taumafa a tagata matutua. Masalo i le taimi nei o le ae iloa ai e talafeagai le soina malie o le pepe mai le pusa.

Manatua mo oe lava, i lenei tausaga e sili atu le fiafia o le tama i le 'ai: o loʻo taumafai e tulei se tasi ipu ia te ia lava, ma tulei le isi. Taulai atu i le totoina ia te ia o se tofo mo meaai maloloina (e aofia ai iʻa). Aua nei galo o oe o le "polokalama" o meaʻai a lau pepe mo le lumanaʻi, tausia lona ola maloloina.

A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona tuʻuina atu i le tama ni iʻa (sili ona taua - e le o le gaʻo) iʻa. Ae ui i lea, e pei ona e iloa, o le tele o ituaiga o iʻa o loʻo i ai se manogi manogi ma e le lelei foi le paʻu. O le mea muamua lava e uiga i le gaosilala poʻo le gaosia. O lea ou te le fautuaina le tuuina atu i tamaiti laiti, e ui atonu o le a fiafia lau pepe. Faʻaavanoa se meaʻai o lenei iʻa seia oʻo i se taimi mulimuli ane, pe a malosi le tino o le pepe ma e tele meaʻai e mafai ona ulu atu i le lisi o aso taʻitasi.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o vailaau o meaʻai e gaosia ai pepe, e aofia ai le sami.O nei mea faʻapitoa e faʻamautu lelei i uiga o le tino o le pepe 7-9-masina le matua. O le mea masani, i totonu o ia mea faʻafefiloi e aofia ai le 10 i le 15 g o iʻa po o aano o manu (faatasi ai ma se aofaiga atoa o le paluga i le 100 g). I luga o le faʻatauga, o loʻo i ai se tele o meaʻai na saunia, na fuafua lelei mo meaai pepe. Faatasi ma i latou e tele iʻa.

O nei mea uma faʻafefiloi ma meaʻai kukalala e matua faigofie lava i lena taimi pe a faʻatau mai, e te faatauina moni mai le meaai o le taeao mo lau pepe. Lagona le saoloto e faaaofia i latou i le taumafataga: oi latou uma lava e atiina ae e tagata tomai faapitoa ma aofia ai vaega e tatau mo lau pepe.

Ma o lenei o se tasi o filifiliga mo meaai a pepe, e aofia ai le sami.

DIET FOR CHILD 7-10 MONESA.

TATAU le Yogurt mai le susu atoa po o le susu susu - 40 g, sisi o le 20% gaʻo - 40 g.

LUMCH Tomato piʻo, faʻafefiloi i paluga pateta - 1/3 pcs., Grated (o loʻo i luga o se talo lelei) sisi vaivai susu - 10 g, iʻa puree (poʻo le iʻa, pe saunia pepe pepe faʻatagaina) - 25 g, fualaau mamae saunia ma se paluga - 25 g, sua sua suamalie - 80 ml.

SNEAK Fruit puree - 40 g.

DINNER Rice porridge - 40 g, sua o sua suamalie - 80 ml.

FAATULAGAINA O SE TAMAITAIGA MO TAMAITAI 10-12 MULIMULI

E oʻo mai i le taimi nei, ua uma ona manaʻomia le tuiina o le pepe. E sui uma lava ia i mea e 'ai e tagata matutua, ae faʻatasi ai ma le faʻasaʻoga o le tuufaatasiga o le taumafataga, o le tele o meaai ma (e taua tele lenei mea!) O le auala e kuka ai e matua ese lava mai le lisi masani o tane ma tama.

O le taumafa o le tamaititi ua sili atu ona eseese. Mo lau pepe e mafai ona e kuka ai gaʻo, pudding sam and steam fish cutlets. Manatua o iʻa laiti e tatau ona suʻe faalua e ala i se suʻi meaʻai. Manua, pasi atu i le mea e fai ai meaʻai, na o le tasi lava, e le o ita tele mo le pepe (ia manatua o ona nifo e leʻi tupu aʻe).

O le taimi lava e aliali mai ai ni susu uma, sui le gaosiga o meaʻai o le iʻa: mash ma lumps, tapuni le iʻa faʻaiʻu ma se vavae, tipi i ni fasipepa, faʻapipiʻi mea uma.

I lenei vaitau, e le toe manaʻomia le saunia o taumafa a le tagata lava ia mo le tamaititi: o se vaega itiiti o mea e te 'aia ai oe o le a faʻaopoopoina lana lisi. Ae ui i lea, aua neʻi galo ni nai tulafono.

1. Afai e mafai, ia taumafai ina ia aofia ai le tele o ipu na maua e lau pepe ma meaʻai e kukaina.

2. Afai e manaʻomia e le ipu ona faaopoopo i ai le gaʻo, ia mautinoa o lona aofaiga e itiiti nai lo lau lava mea - o le gaʻo tele e afaina ai le pepe.

O lau tama o le a 'ai o ia o se tagata matua e fa taimi i le aso ma faʻaopoopo i le 200 g i le masina! Na te manaʻomia tele le protein, faʻapipiʻi iʻa i luga o le lisi.

Ole aofaiga o iʻa e tatau ona eseese ile matua Afai i le 6 masina o le numera o iʻa e le tatau ona sili atu i le 10 g i le aso, ona oʻo lea i le 12 e mafai ona faʻaititia malie lenei fua i le 30 g.

Aua nei galo e uiga i le mataupu faavae o le suia o oloa ile taumafa a tamaiti: ia tausia e maua e le pepe se aofaiga o polotini, vitamini ma minerale, faʻavasegaina le lisi, suia i le va o iʻa ma meaʻai.

Ou te ofoina atu se tasi o filifiliga o meaai mo se tamaitiiti e 10 i le 12 masina.

TAIMI MO TAMAITI 10-12 MULIMULI MUAMUA Semolina - 90 g, susu - 150 ml.

LUNCH O se faʻafefiloi o le faʻafefiloi o fualaʻau mataʻutia - 10 g, iʻa fagota (i ni fasi vaega laiti) - 30 g, fualaʻau tipi, masini ma se tui - 25 g, sua o fualaau suamalie - 80 g.

FAʻAMASINO Fua o le susu - 200 g.

DINNER Sou mai i fualaau aina suamalieina faatasi ai ma le faaopoopoina o le paluga susu - 200 g.

E mafai ona sui le falaoa falaoamata i le siʻisiʻi kulimi, falaisi. Suʻe fua o fualaau aina mamae puree ma fualaau suamalie puree, tuʻuina atu mo le suamalie. Ma ia mautinoa e aofia ai iʻa o le gataifale i le lisi. Pe a kuka kuka iʻa, 'aua nei galo e tatau ona e faʻafefe malie le tamaititi mai le susu, faʻanoanoa mea taumafa e sili atu ona faigata, sili atu "ipu matutua" ipu.

FAAALIGA O SE TAMAITI MAI LE TAUSAGA E LUA MA LE TAUSAGA TAUSAGA

I lenei vaitau, o le a faʻaauauina se suiga fesuisuiai mai le suavai i oloa malosi. Afai muamua na e taumafai e fafaga ana paluga pateta, o le taimi nei e mafai ona e tuuina atu ni ipu sili atu ona mautu.Ina ia 'ai i le taeao po o le' aiga o le aoauli, e manaʻomia e le tamaititi ona galue sili atu nai lo le mea masani, faʻatau meaai, ae o se faagasologa sili ona manaia mo ia.

I le auala, o le tausaga lea ua iu lava ina filifili fanau i meaʻai, faʻamafaʻatasi a latou mea e sili ona fiafia i ai ma sili ona fiafia i ai. Afai e te manao ia maua e le pepe ni meaʻai lelei, ia mautinoa o loʻo lava le tele o iʻa i le meaʻai - masani ai i iʻa. Ae ui i lea, o le "mulimuli", ou te le manao e fai atu i le taimi nei, o le tofo o le tama ua fuafuaina mo le olaga. Nai lo lena, o le a ia suia lona mafaufau i lenei togi nai lo le tasi.

O le mea e malie ai, o le matafaioi o le sami i le taumafa a se tamaititi 1-1.5-tausaga e amata ona sui: muamua na e tuuina atu ia i latou le tele ina ia mafai ona fetuunai i meaai fou. Na e faia le mea saʻo pe afai e te faia malie, e aunoa ma le popole tele i le mea moni o ia e 'ai ma le loto i ai meaʻai, aʻo isi e leai.

I le taimi nei, e mafai ona e tuʻuina atu ma le saogalemu i lau tama le iʻa o le gataifale i le tele o faamoemoega, mafaufau i le tele o meaʻai e maua e lau tama. O meaʻai faaopoopo, vitamini, faʻapea foi iodine, fuamoa, zinc, uʻamea, e tatau ai mo le tino ola, o le a mafai ona maua mai le tele o iʻa.

E mafai e lau pepe ona 'aʻai i le 25-30 g iʻa i aso taʻitasi (pe a fai, o le mea lea, o le a masani ona e suia iʻa ma meaʻai a manu).

Ma o lenei - nisi o filifiliga o taumafa mo se tausaga ua atofaina.

TAITAI MO SE TAITAI TAIMI MAI LE 1 TAUSAGA I LE 1.5 TAUSAGA.

FAUFUA O le susu - 200 g, koko ma susu - 5 g koko mo 100 g susu.

LUNCH Liua le fualaau suamalie, masini - 100 g, sisi iʻa gaosi - 50 g, pateta paluga poo paluga pateta ma miti laiti - 100 g, fualaau aina po o le pipi - 100 g.

ICE Kefir poʻo yogurt - 150 g, kuki - 15 g, fualaau suamalie poo le salati o fualaau aina lelei - 100 g.

DINNER Faʻasalaina meaʻai matala (pateta, kāloti) - 180 g, susu mafanafana - 100 g.

TAITAI MO LE ASO TATOU Fafie falaoa e aunoa ma ni meaʻai - 40 g, falaoa o le falaoa e aunoa ma ni paluga - 10 g.

FAUSIA Miliki poʻo yogurt - 100 g, le paʻu suamalie.

LUNAKU Sou manatu ma le kulupu o le falaoamata poo le semolina - 150 g, pateta paluga ma le faaopoopoina o le tele o kalama o le pata - 100 g, iʻa fagota po o le gaʻo iʻa - 30-35 g.

AUAUNA Yogurt - 50 g, sima na faia i falaoa paʻepaʻe.

DINNER Raua poʻo fualaau faisua ua kukaina (mo se faʻataʻitaʻiga, kāloti kuka ma sina suka suka) - 100 g, sisi suamalie suamalie - 40 g, salamata fua - 50 g.

Faʻavae i luga o nei meaai e lua, e mafai ona e atiaʻe faʻatasi ni nai manus mo le laulau a tamaiti. I lenei tausaga, ua matua mafai e le tamaititi ona 'aina ni meaʻai eseese. Mai meaʻai susu, o le tamaititi e 'ai ma le naunautai yoghurts, susu, cheese cheese ma cheese cheese. E fiafia o ia i fualaau aina ma fualaau suamalie, e 'ai iʻa, aano o manu ma fuamoa. Faatasi ai ma nei mea eseese uma o ipu, e faigofie ona e filifili i latou o le a aoga i le tino ma i le taimi e tasi e tofo ai.

O le lisi sili ona masani mo se tamaititi o lenei tausaga e mafai ona avea ma mea o loʻo mulimuli mai.

POTA Yogurt ma le cereal - 90 g.

LUNCH Karoti tiloti - 50 g, iʻa fagota e aunoa ma ni ponaivi - 50 g, fuālaʻau kuka tipi - 80 g, se fasi lanu susu - 40 g, fua (e tusa ai ma le vaitau).

ICE Cottage Cheese - 60 g, pear - 1 pc.

DINNER Potato pati ma le sisi ma fuamoa - 80 g, kulimi - 50 g.

Ole numera o filifiliga mo mea taumafa a tamaiti e matua le mafaagaloina: aua e te fefe e faʻaali atili mafaufauga, taumafai e faʻamautinoa o le tamaititi e sili atu ona eseese.

NUTRITION OF A CHILD 1.5-3 TAUSAGA

I le taimi lea, o le tamaititi o loʻo faʻaauau ona galue malosi. E tolu tausaga o le vaitau lea e amata ai le tuputupu ae sili ona malosi. Amata mai le tolu tausaga, o le tamaititi e oʻo i le 5-6 cm i le tausaga, ma i lenei vaitau o le a ia tuputupu ae seia oʻo i le matua.

Ua uma ona aʻoina lau pepe, ae e le o taofi iina, ae o loʻo faaauau pea ona suʻesuʻe le lalolagi.Ua amata ona telefoni feaveaʻi ma faʻaaluina le tele o le malosi: e taalo o ia, aʻoaʻo e tietie i se uila, faʻapipiʻi ata vaeluaina, taumafai e fausia se mea mai luga o vavao.

O le natura o mea taumafa i lenei vaitau e iai suiga eseese. O le taumafataga e aofia ai le tele ma le sili atu o meaʻai eseese. Na te 'ai na o ia (e ui lava i le amataga o le tausaga ua taʻua - e matua le talafeagai lava).

O le faasologa masani o le faasolosolo malie lava e amata pei o lau lava meaai. I lenei vaitau o tausaga, ua iloa ai e le tamaitiiti ni lagona fou o le tofo ma e mafai ona suia lona mafaufau e uiga i ana mea e sili ona fiafia i ai ma mea e sili ona fiafia i ai.

Atonu e manaʻomia lou faʻaali sina mafaufauga ina ia mafai ai ona e "faia" mo ia se iʻa e sili atu ona manaia nai lo iʻa fagota, lea ua leva ona masani ai ma o le mea moni, o sina mea itiiti na fafagaina ia te ia. Ae ui i lea, aua le taumafai e sui atoa i le falai fagota poʻo le tuʻuina o meaai (taumafai e tuʻuina atu le mea mulimuli i se mea itiiti). Eseesega filifiliga mo iʻa e sili ona aoga i le pepe. Kuki mo ia ma mo le aiga atoa ia keke keke, meatballs, kuka kuka (ae le tele gaʻo).

Manatua o ia meaʻai o le a tuʻuina atu i le tamaititi mai le tasi ma le afa i le tolu tausaga puipuiga faʻaopoopo (mai le 16 i le 20 g mo le 100 g iʻa), faapea foʻi ma minerale ma vitamini.

O le lisi o lau pepe e tatau ona tumau le tele. Ae e le o lona uiga o nei ituaiga eseese e tatau ona le talafeagai, le lelei. I se isi itu, ia mautinoa o le tele o ipu lelei e le suia e le taua, sili atu ona lelei, i lona manatu.

I lenei vaitau, taumafai e masani le tamaititi i ni ipu fou, e aofia ai iʻa (i le auala, e le gata i iʻa). Ae peitaʻi, afai e te manaʻo i le tele o suiga i le taumafataga e talia ma faʻatagaina e le pepe, mulimuli i se tasi tulafono taua: faʻalauiloa taʻitasi mea fou i luga o le lisi, ma le sili atu ma le tasi le 'aiga i le aso. Tuu atu ia te ia le avanoa e faia ai se sailiga fou i meaʻai ma masani ai lona tino i meaʻai e te ofoina atu ia te ia.

Ole aofaiga o meaʻai o le gataifale e aofia i le taumafa a se tamaititi 1.5-3 tausaga e tatau ona tutusa ma le 50 g i le aso. E mafai ona e tuʻuina atu iʻa i toetoe lava o ituaiga uma i le laulau, ae ia manatua i lenei tausaga, o lau tamaititi faatoa uma ona ia aʻoaʻoina le auala e 'ai na o ia lava e ono le mafai ona filifilia ponaivi mai iʻa. E le gata i lea, i lenei vaitau o loʻo i ai pea sona mafaufauga le lelei le atiaʻe o le mea matautia ma le mea e le o iai. Ina ia aloese mai faʻalavelave faʻafuaseʻi, aveʻese ma le faaeteete ponaivi uma mai le iʻa, tusa lava pe aupito itiiti, mai le iʻa, ona tuʻuina atu lea i le pepe.

O meaai uma lava, e tusa lava po o a ipu e te aofia ai, e tatau ona fausia nei i luga o le mataupu faavae lava e tasi: fa aʻai i le aso - o se taeao maeʻa, 'aiga o le ao, aoauli aoauli, ma le' aiga o le afiafi.

Ma o lenei - le isi vaega o le taumafataga.

TAIMI MO LE TAMAITI 1,5-3 TAUSAGA PALISIA Porridge, ipu faisua - 200 g, koko - 150 g.

LAUSIA Salamata o fualaau faisua fou pe velaina faatasi ma le faaopoopoina o le paʻu poʻo le gaʻo o manu - 40 g, aano o manufasi, fualaau faisua po o se iʻa - 150 g, keke keke poʻo meatballs - 60 g, itu (cereal) - 100 g, compote - 100 g.

ICE Kefir - 150 g, kuki - 15 g, apu - 1 pc.

DINNER Fualaau suamalie poʻo le falaoa - 200 g, susu - 150 g.

TAIMI MO LE ASO UMA Wheat - 70 g, rye - 30 g.

Faʻavae i luga o lenei taumafataga, o le a mafai ona e fatuina se ituaiga o manusisi eseese, ia mautinoa o loʻo maua e le pepe le tele o meaʻai aoga pe a mafai ai.

NUTRITION OF A CHILDR 3-5 TAUSAGA

Ua amata nei ona 'ai lau tama e pei o oe, na o le natura, i ni mea laiti. O ana tofo o loʻo fesuisuiai pea, ae e tatau ona e faia ma le toʻa: i le aluga o taimi, o le a latou nonofo i lalo.

Ae peitai, o lea ua le na o oe o loʻo galue e faia se tofo mo meaai i totonu o lau pepe ma avatu ia te ia meaai paleni, e faia foi e faiaoga i le vasega lua le aoga. O le mea moni, e le mafai e lenei mea ona fesoasoani ia te oe mo le lelei, paleni o mea taumafa a le tamaititi, lea e taaalo ai le sami i se vaega faapitoa.Fesili pe fia ni iʻa na ia maua i le aʻoga, ma fetuutuunai le fale o lau tama e tusa ai.

Ou te matauina o lenei vaitau e ono iai ni ou faafitauli i le fafagaina. E lei umi se taimi talu ai, na ia 'ai ma le naunautai i lana iʻa e sili ona fiafia i ai, ma o le taimi nei e musuva ai e le' ai pe, o le a le gaoia, faʻaputuina se meaʻai tele i tua o lona alafau, lea na iu lava ina oso ese. Taumafai ia iloa po o le a le mafuaʻaga o nei uiga. Atonu e te avatua ia te ia le tele o iʻa ma aano o manu? Ona manatua lea o tulafono o le aano o aano o manufasi, iʻa ma fuamoa (e pei ona e iloa, e mafai e nei oloa ona sui le tasi): 50 g manu = 50 g iʻa = 1 fuamoa.

Ma o le taimi nei e uiga i mea e 'ai i le sami mo se tamaititi o lenei vaitausaga e mafai ona atiaʻe.

DIET FOR CHILD 3-5 TAUSAGA FALE Pasefika, falaoisi po o le meaʻai fualaʻau - 250 g, kofe ma susu - 150 g.

LUNI Salati i le sami - 50 g, aano o manufasi, meatball - 70 g, itu o le fualaau faisua - 130 g, compote - 150 g.

ICE Kefir - 200 g, bun - 50 g, fualaau aina - 100 g.

DINNER Fualaau suamalie poʻo le falaoa - 200 g, susu - 150 g.

TAIMI MO LE ASO UMA Wheat - 100 g, rye - 50 g.

E faavae i luga o lenei taumafataga, e mafai ona e atiaʻe le tele o manoa eseese o le a fiafia lau tama e talisapaia. Ou te tuua iinei se nofoaga mo ou mafaufauga.

FAATULAGAINA O SE FANAU 5-7 TAUSAGA

Tamaiti e lima tausaga ma sili atu e mafai ona tuʻuina atu iʻa ma isi iʻa ole taumafa e le o iai i se tulaga faatapulaaina e pei ona i ai muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ese le manaia e aofia ai le salati suamalie i au meaʻai. O lenei mea o le a totogi ai le vaivaiga o le iodine i le tino o le tama ma puipuia ai faʻamaʻi e aliali mai ona o le le maua o lenei elemene (mo se faʻataʻitaʻiga, thyroid disease). E mafai ona e faia se salati o ni paʻu papa poʻo ni meaʻai a le gaʻo, pe a fiafia le pepe.

E oʻo mai i le taimi nei, na ia faʻaaogaina le lisi autu mo tagata matutua, e ese mai na o ia lava i le numera o oloa, ma mafai ona talisapaia ipu fou. E mafai i le taimi muamua o le tamaititi o le a faʻafefe ia te i latou, ma o le a tuʻuina atu ia te ia sina taimi ina ia maua e ia se tofo. Aua e te popole: o le taimi o le fetuunaiga o le a le pine ae pasia, ma o ona tofo o le a iu lava ina fuafuaina.

Aua e te fefe e tuʻu iʻa e aunoa ma le aveeseina o ponaivi mai ia mea: i le taimi nei, o lau tama ua uma ona iloa lelei le auala e taulimaina ai ia mea "matautia" meaai.

O se tasi lea o filifiliga o mea taumafa mo se tamaititi 5-7 tausaga. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia lau lava lisi autu e faavae i luga.

TAIMI MO TAMAITAI 5-7 TAUSAGA FAʻAMASI Porridge poʻo le fualaau faisua ma iʻa - 250 g, kofe ma susu - 200 g.

LUNCH Saladi suamalie - 50 g, sisi araisa - 250 g, iʻa falai vela po o sela iʻa - 80 g, itu laʻau o pata tao - 130 g, compote - 150 g.

ICE Kefir - 200 g, kuki - 25 g, fualaau aina - 100 g.

DINNER Fualaau suamalie poʻo le falaoa - 200 g, susu - 150 g.

TAIMI MO LE ASO UMA Wheat - 110 g, rye - 60 g.

FAATULAGAINA O SE TAMAITI 7-11 TAUSAGA

E tatau ona taulai totoa i meaʻai a se tamaititi o lenei tausaga. E pei ona e iloa, o se taimi sili ona taua ma taua i lona olaga. O le tamaitiiti e amata ona aʻoga i le aʻoga, ma e iai ona tiute fou i le aʻoga ma fesoasoani i matua i le fale. E vave pisa. E masani lava, mo tamaiti o lenei vaitausaga, lelei, paleni mea taumafa e matua talafeagai lava, aua o se suiga i le pulega o le aso e mafai ai e lona soifua maloloina lautele ona paʻu.

O le le aofia ai iʻa ei ai vitamini taua (aemaise lava A ma le B2) i le taumafataga e mafai ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga e afaina tele ai le aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o le vaitamini A, lea e matua mauoa i iʻa, e mafai ona oʻo atu ai i le vaivai, ma o le le atoatoa o le vaitamini B2 e ono oʻo atu ai i le ulu. E mafua mai i lenei mea e le mafai ona vavaeese iʻa mai iʻa mai le tamaititi aoga i soo se tulaga. I le taimi lava e tasi, e le mafai e se tasi ona le amanaiaina o lana lisi autu e mautinoa lava e tumu ma aofia ai isi oloa taua (fualaau aina, fualaau faisua, suasusu, meaola manu ma fualaau aina, ma isi).

Ina ia fesoasoani ia te oe e amanaʻia uma tausaga o le tamaititi, ou te ofoina atu se faasologa o vaiaso taʻitasi. Vaʻavaʻai i ai. E le talafeagai le mulimuli i le fuafuaga ua fuafuaina ma le saʻo atoatoa. E sili atu ona lelei le malamalama i mataupu faavae lautele o le faia o le lisi autu: o le faaaogaina tatau i lona tuufaatasiga o mea uma e manaomia e le tamaititi, o le malosi o le aofia ai o iʻa ma a latou masaniga masani ma isi meaʻai.

VAEGA MO LE TAMAITI 7-11 TAUSAGA ASO.

AVEINA le koko i le susu - 250 g, falaoa ma le pata - 100 g.

LUNCH Fish soufflé - 100 g, suauu fualaau suamalie - 100 g, fua (taimi masani).

AUAUNA O Yogurt - 80 g, suauu ma lapisi, fua o le vaitau.

DINNER Rice ma aano o manu ma le laʻau - 150 g, sisi - 60 g, fua.

FAʻAMATALAGA Croutons ma le sisi - 100 g, lauti - 250 g.

LUNCH Fuga iʻa iʻa iʻa ma fualaʻau - 200 g, ate ate - 50 g, pasta ma le sisi - 150 g, sua o le apu - 200 g.

ICE Cottage Cheese - 150 g, fua.

DINNER Salatini fualaau - 250 g, semolina casserole - 200 g, tea - 200 g.

FALEʻIA LE Yogurt - 80 g, kuki - 80 g, fua.

LUNCH Setela salamu i apu - 250 g, suauu fualaau suamalie i le gaʻo iʻa - 300 g, palu moa ma pi - 250 g, sisi - 50 g, fua.

SNEAK Milk - 200 g, falaoa ma le meli.

DINNER Fish iʻa - 300 g, suauu gaosi - 150 g, lauti - 250 g, fua.

FAUSIA O se sanuisi sisi, fuamoa e vevela - 1 pc. fualaau suamalie - 250 g.

LUNCH Sou o meaʻai - 250 g, iʻa fagota i lalo ole vasa - 80 g, pateta paluga - 200 g, compote - 250 g.

SNEAK Milk - 250 g, keke poo le pa.

DINNER Squash caviar - 200 g, salati mai pateta uamea ma fasilaʻau pe fasi meaʻai - 150 g, hamwichwich - 60 g.

BREAKFAST Kefir - 250 g, keke po o le bagel, fua o le vaitau.

LUNI Salati o le radisa poo le radish - 100 g, o le soup pure sou - 150 g, suauu fualaau - 120 g, fualaau aina suamalie - 250 g.

A TA NA TUSIA Fualaau suamalie - 250 g, o le sanuisi mama vevela.

DINNER Salati i le falaoamata - 100 g, fualaau faisua po o le gaosia o le cereal - 200 g, lauti - 250 g.

TAIʻU le koko i le susu - 250 g, falaoa ma siamu - 75 g, fuamoa faʻamaʻi ma ham - 100 g.

LUNCH Salamata o le fualaʻau - 150 g, omelet ma fasi iʻa po o aano o manufasi - 200 g, palu falai - 180 g, sua o fualaau aina poʻo le compote - 250 g.

SNEAK Saladi fualaau aina - 250 g.

DINNER Palufuga falalaʻau - 200 g, iʻa po o manuʻa manu - 100 g, yogurt - 80 g.

FAUSIA Miliki - 200 g, sisiisi sisiisi, omele suamalie - 150 g.

LUNI Salati i fualaau faisua ma leki - 100 g, iʻa iʻa kuka ma laʻau - 80 g, supa ma aano o manu poo iʻa - 200 g, fua.

A TA NA TUSIA Berry cream - 160 g, kuki masi - 50 g.

DINNER Saladi ma sana ma sana laau papama - 100 g, paluga pateta - 200 g, sisiisi sisiisi, fualaau suamalie poo le compote - 250 g.

Sei o tatou taumafai e toe fai le mea o lo o ufiufi. O le a le tele o iʻa e tatau ona aofia i totonu o le meaai a le tamaititi ina ia faamalieina ai manaoga o le tamaititi mo proteins, vitamini ma minerale.

O oe, ioe, o loʻo e iloa o le faʻaauau pea o le gaogao o le tamaititi ma le oloa e tasi o le a le aumaia ai se faʻamanuiaga. Leai se faʻasesega ma iʻa. O le mea lea i le faaiuga, ou te tuʻuina atu i lou mafaufau ni faʻamatalaga pupuu mai mea o loʻo i luga ma masani o iʻa (poʻo isi iʻa) mo tamaiti o vaitausaga eseese.

O le mea lea, o tulaga talafeagai mo le taumafaina o seafood mo tamaiti o vaitausaga eseese.

E manaʻomia e le tamaititi e ono-masina le na o le 10 g iʻa (2-3 taimi i le vaiaso).

Mo le fitu i le valu masina, faʻalautele le fua i le 15 g, ma pe a maua e lau pepe se manaʻoga lelei, e oʻo atu i le 20 g iʻa (2-3 taimi i le vaiaso).

Mai i le iva masina i le tausaga, tuʻu le 20-25 g o iʻa (ae le o aso uma. Suʻe isi iʻa ma meaʻai faaopoopo).

Mai le tausaga i le tolu tausaga, pe a ma le 30-50 g o iʻa po o isi iʻa e manaʻomia (3-4 taimi i le vaiaso).

O se tamaitiiti mai le 6 i le 7 tausaga e manaʻomia le 70-100 g o iʻa i aso taitasi (2-4 taimi i le vaiaso).

O le 7-11 tausaga e faʻaaogaina 100-120 g iʻa po o iʻa i le aso (3-5 taimi i le vaiaso).

Suʻe iʻa ma isi iʻa faʻatasi ma le tele o aano o manu, ate, poʻo moa.

O le mea lea, matou te mafaufauina pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei le soifua maloloina o tamaiti i le fesoasoani a le iʻa. Ia tali atu: faʻapipiʻi atili a latou meaʻai, pe afai e te lei faia. Manatua o le soifua maloloina o lau fanau e faalagolago ia te oe, ma aua nei galo le aofai o meaʻai e maua i iʻa ma isi iʻa.

PE TATOU UMA O LĒ FAʻAMATALA LE SAMOA?

E masani ona e faalogo i le fuaitau: "E toetoe lava a leai se mea ou te 'ai ma e sili atu le lelei, ae o aʻu masani e tele taimi e ai ai nai lo aʻu ma o loo tumau pea ona manifinifi. Aisea?

Ioe o se fesili! E foliga mai o le metabolism o le "sese" - o le aofaiga atoa o suiga o vailaau ma ituaiga uma o suiga o mea ma malosi i le tino. Faʻavave le faʻavavevave ma faʻagesegese. Faatasi ai ma se metabolism ua faatelevaveina, o meaʻai e vave lava ona gaoioi, e faia ai nisi gaioiga, e sili atu le malosi e manaomia nai lo se gaoioiga talitutusa o se tagata o loʻo i ai manaoga faʻavavevave faʻavave.

Obese tagata faʻaputu gaʻo mo se isi mafuaaga. Ua suia lo latou gasegase i se auala e mafai ai e le tino ona aveesea mai le gaʻo mai toetoe lava o se tele o meaai, ave i ai ma tuu i totonu o le tino.

E le gata i lea, o lenei mafuaaga, o le leiloa o le mamafa mo tagata maualalo e masani lava ona afaina i faigata faapitoa. Ina ia aua le gaʻo, e tatau ona le maua le mamafa i le taimi atoa.

E taua foi le taua o le faagasologa o le paʻu o le mamafa e faalagolago i uiga o le tino o le tagata. O nisi o le mea moni na muai fuafuaina e atoatoa, ma o sina tino laitiiti o kalori e mafai ona oo atu ai i le oona tele. O isi e le naunau e atoatoa, ma e aunoa ma se faʻalavelave faʻapitoa i le tino, e mafai ona gafatia e gauai atili ai mea taumafa nai lo taimi talafeagai.

O le susunuina o le tele o calories e faalagolago foi i le ola. E masani lava, oi latou e faʻaalu le tele o latou olaga e nonofo i luma o le televise TV e sili atu le fiafia nai lo i latou o loʻo auai malosi i taʻaloga ma e televave feaveaʻi.

LE FAAPEFEA ONA FAʻAMATALAINA SE VALUEGA FAʻAMANUINA FAʻAMALO

O nisi o tamaitai lapatai e finau e faapea e mautinoa lava o le a latou le maua le mamafa, ae o isi o loo i ai se foliga tele e mautinoa o loo i ai le mamafa masani. O fea oi latou e saʻo? Muamua lava, e faʻalagolago i se iloiloga faʻavae. Ae ina ia mafai ai ona taulai atu i le mea lelei, o le tino sili ona mamafa mo le tane ma le fafine na fuafuaina.

E tusa ai ma le igoa o le Brock, lea e faʻaaogaina i le toetoe lava o atunuʻu uma, o le tino mamafa o le tino e mafai ona fuafua e iloa lou maualuga. Fai mai Brock o le mamafa o le tino e tutusa ma le tuputupu ae i le centimita e itiiti ifo i le 100. O lona uiga, afai e 170 cm le umi le tagata, e tatau ona mamafa lona 70 kilokalama.

Ae o le mea moni, na foliga mai o le tino atoa o loʻo fuafuaina i lenei auala e tele lava. O le i ai o se tagata lelei ma se soifua maloloina lelei, ua na lava le naʻo le 90-95% o le numera fuafuaina. O lona uiga, afai o le maualuga o le fafine e 170 cm, o lona mamafa e tatau ona 62-64 kilokalama.

E faalagolago foi i le ituaiga o skeleton. Afai ei ai i se fafine, o lona mamafa i se maualuga maualuga e 54-57 kilokalama. O le mamafa o se fafine e maualuga lona 170 cm ma se skeletal e tatau ona i ai le 56-62 kilokalama, ma o se lautele lanu paʻu tutusa ma le maualuga e tasi e mamafa i le 60-67 kilokalama.

O le mamafa o tagata e tatau ona sili atu nai lo tamaitai, talu ai ua tele atu o latou maso. I le maualuga o le 180 cm, e tatau ona mamafa le 65-69 kilokalama, ma se avefeʻau - 67-74 kilokalama, ma se tagata lautele e tutusa le maualuga - 71-80 kilokalama.

E tatau i se tagata ona maua se tino tino faapena e 30 ona tausaga, ona taumafai lea e faatumauina i lona soifuaga atoa.

OA MEA E AOAO ATU?

O lea, matou te iloa ai le mafuaʻaga ua mafua ai ona gaʻo le tagata. O le taumafaina o taumafa maualuga-kalori e tau atu i le tele o meaʻai ma le le lava o le gaioiga ma tau maualalo le malosi.

Afai tatou te liliu atu i le fisiki, ei ai i lalo o le manatu o le "kalori" o le a tatou vaaia ai se iunite o vevela. O lona uiga, o le mea e maua ai le kalori o meaai o le tele o le vevela lea e fai e le tino pe a faʻapala.

Afai e le o toaaga se tagata, o le a ia faʻaitiitia le malosi nai lo le mea na ia faʻaaluina pe afai e galue malosi i aso uma faaletino.

Afai o se fafine, mo se faʻataʻitaʻiga, e le o se galuega faigata tele, na te faʻaaluina le 2,000-2,200 calori i le aso. Afai, faatasi ai ma sea avega, o le a ia mauaina 200-300 calories atili, o le tino o le a amata ona faaputu le gaʻo. I lenei tulaga, o le mamafa o le tino e faateleina. I se isi itu, afai e te faʻaitiitia le tele o kalori nai lo le mea e tatau ai, e faʻaalu e le tino ana faʻamaumauga o le gaʻo ma le mamafa o le tino e faʻaititia ma le mausali.

PE E TE FAITAU MO LE FAʻATASI?

O nisi o tagata maoae oe na mafaufau e uiga i le faafitauli o le mamafa o le mamafa ua faapea mai: "E tolu vaega o le atoatoa, o le muamua oi latou e mafua ai le matauʻa, o le lona lua-o se uiga faanunununu, o le lona tolu - tigaalofa." Ae o le tele o tagata gaʻo e mautinoa o loo i ai le laasaga lona fa o le atoa, lea e mafua ai le inoino.

I lona le atoatoa i lona atoatoaga, e mafai ai e se tagata ona alaga: "Ua ou sauni mo soo se mea, na o le aveeseina o lenei gaʻo alofa!"

E moni lava? O le mea moni, e leai se tasi e masalosalo i le manao e aveesea le mamafa, ae le mafai e tagata uma ona aveesea le mamafa, tausisia se meaai, faʻasaʻo latou lava i meaʻai.

E taua tele le sauniuni ma le mafaufau.

Sei o tatou talanoa muamua pe o le a le mea muamua e taofia oe mai le leiloa o le mamafa. Atonu o se lagona tumau o le fiaaai? Po o le leai o se malosi? Po o le paie? Po o le fiafia na maua mai meaai, lea e mafai ona faatusatusa i le fiafia i feusuaiga?

O nei mea uma lava o mafuaʻaga lelei ia e le mafai ai e se tagata ona aveesea le mamafa. O le mea lea, o se savaliga i le lotoifale e le o se mea e sili ona manaia, e pei o se faʻataʻitaʻiga, se keke e 'ai na o ia. Ma nai lo le savali i totonu o le paka, e te fiafia e nofo i totonu o le pati ma fiafia i keke suamalie. E te le toe mafaufauina i le afiafi e te faʻaaluina i le TV, e mafai ona e faia e aunoa ma ni nai pepa o meataalo po o popukone. I se upu, o loʻo mamafa pea le mamafa, ma e le mafai ona sui lou olaga, e ui lava o faʻamoemoega sili ona ogaoga. Ma oe, talotalo ia te oe lava, faaauau pea ona 'ai,' ai ma 'ai. O se liʻo mataʻutia e le faigofie ona maua se ala e alu ese ai.

Ae o le a ou taumafai e faasino atu se auala o le a taʻitaʻia ai le gau o le mamafa ma suia atoa ai lou olaga. Tulaga e manaʻomia - lou manaʻoga maumaututu e leiloa le mamafa.

Muamua lava, e tatau ona e filifili mo oe lava pe e te manaʻo e aveesea le mamafa pe leai. Faʻatau mea lelei ma faʻamalosi, faʻaaoga se fasi pepa. Vaevae le pepa i ni koluma se lua. I le koluma "MO" tusi i lalo mafuaaga e te manaomia ai le aveesea o le mamafa o le mamafa. I totonu o le koluma "Faʻaaoga" taʻu mai mea e taofia oe mai le faia o lenei mea. Mafaufau pe mafai ona e taitaia.

Manatua o le manuia o le a faalagolago tele i lou naunau e faʻaeseese lou olaga, sui lou uiga i meaʻai, faʻaleleia lou loto ma suia ou uiga ile meaʻai.

Ina ia mautinoa e mafai ona e foia le faʻafitauli o le mafaufau ma mulimuli mausali i le polokalama o le leiloa o le mamafa, taumafai e tali, O LE AE FAIA:

- ia filifili ma le mausali e aveesea le meaʻai,

- mataʻituina lelei lou mamafa, ma mo lenei mea, mamafa oe ia le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso ma fausia se taimi mo suiga o lou mamafa,

- fuafua lou sili ona lelei ma taumafai mo lena mea,

- aʻoaʻo e pulea manaoga, lagona, lagona, le 'ai pe a e popole, e le faʻamafanafanaina oe lava i meaai,

- 'Aua le' ai "mo le kamupani" pe afai e te le o fiaai tele,

- ia faʻaalia le malosi i totonu ia te oe ma taimi uma e te nofo ai i lalo i le laulau, e leai se mea e sili atu nai lo le mea na e fuafuaina mo oe lava,

- 'aua le faʻavaivai, pe afai e le manuia i le taimi muamua, taumafai e faʻamautu se meaʻai ma talitonu i ou lava malosi,

- faʻaleleia atili, aua le fiu e savali, faamalositino, savali,

- ave se timuga faʻamalosia i aso uma, mulimuli ane ile solo ma moe mo le itiiti ifo i le 7-9 itula?

Afai e te taliina uma nei fesili i se tulaga lelei, e tele avanoa mo le manuia.

O lea e mafai ai ona e pulea oe lava, faia se taimi e suia ai lou mamafa. Ona mafai lea ona e vaʻavaʻai manino i iuga oa latou lava taumafaiga.

Ave se api tusi masani, ma faʻaigoa o le "Diary Food", o le a e tusia ai mea uma e fesoʻotaʻi ma lou paʻu mamafa. Mo le itiiti ifo i le lua vaiaso e tatau ona e tusia i lalo tonu mea na e 'ai, o afea ma po o le a le tele. Faʻailoa atu pe aisea na i ai se lagona o le fiaaai, atonu oe popole, ita, vaivai, na e le fiafia. Iloilo lenei mea ma taumafai e pulea oe i nei tulaga i le lumanaʻi.

I le tusi lava e tasi, fai se kalafi o le suiga i le mamafa. Ina ia faia lenei mea, tusi se laina laina i le ogatotonu o le faasologa o le api.Vaevae lenei laina i ni vaega se 12 (12 masina) ma vaega taitasi i isi 4 vaega (4 vaiaso). I se laʻititi laʻitiiti mai le laina tusi, tusi se isi laina, lea e sili ona lelei i le mumu. O lenei laina o le a fetaui lelei ma lou mamafa. E tatau ona e taumafai mo lena mea. I luga o le laina eletise mai lenei laina, ia faia le 10-15, o le a tutusa uma i le kilokalama. O vaiaso uma, fuafua lou mamafa ma tuʻu ni mata, ona faʻafesoʻotaʻi lea o nei manatu i se laina. O lenei laina o le a faʻaalia ai foi pe faapefea ona faʻaauau le faagasologa o le aveesea o le mamafa.

I totonu o le tusi lava e tasi, ia tusia igoa o meaʻai maualalo-calorie, faʻapea ma le faʻatusatusaina o le tele o kalori e te faʻaaluina i le aso ina ia aua le 'ai e sili atu nai lo le mea e tatau ai mo le olaga masani.

Calories e faʻaalu mo soʻo se taimi, o le isi mea o le faʻamalositino faʻamalosi tino e sili atu le malosi nai lo le "le faia o se mea." O lea, i le taimi o le moe ma le malologa o taoto, 65-77 kcal i le itula e faʻaalu, ma pe a fufuluina lavalava poʻo fufulu ipu - 200-270 kcal, pefu ma galue i se masini faamama e manaʻomia le 167-180 kcal i le itula, ma le suʻisuʻi ma le faapipii - 95- 110 kcal.

Afai e te sauniuni e leiloa le mamafa, e tatau ona e alu e faʻataʻitaʻi - atiaʻe ni mea faʻapitoa ma tausisia lelei.

MANA ABC

O le a ou faatagaina aʻu e taʻu le alafapeta o meaʻai e le gata o le faʻamalamalamaga o le malosi o oloa, ae o nisi foi o mea moni masani e tatau ona mulimulitaʻia i soʻo se tulaga o le olaga.

Ina ia tumau i taimi uma ma maloloina, ia manatua:

- e le tatau ona e 'aiina meaai e sili atu seʻia oʻo i le itumalo pito sili ona i ai se lagona o le vaivai ma ua e lagona o le meaʻai o le manava o le manava, e le tatau ona e' ai seia oʻo ina e moe poʻo le manatuaina o meaai e le afaina ai,

- taumafai e 'ai i taimi masani faʻamalamalamaina ma aua nei' ai ni meaai i le va o meaʻai;

- aua e te faanatinati, aua le faʻaumatia meaʻai e aunoa ma le felafoaʻi, 'aua le "lafo" mea uma i luga o le laulau i totonu o le manava, o meaai e le lelei e masani ona le gauai, ae mafua ai le ita o le isophagus, manava ma le fatu,

- taimi e ai meaai e tatau ona paia: aua e te faia ni talatalanoaga ogaoga ao e 'ai, aua le faʻalavelaveina e ala i le faitauina o le nusipepa poʻo le matamata i ata TV, o nei mea uma e oʻo atu ai i le faʻasaina o le gaʻoina, lea e aʻafia ai le galuega atoa a le tino,

- 'aua nei' ai le vevela poʻo le malulu o mea taumafa, o le susunuina faifaipea poʻo le soona inu o puipui o le manava ma le esophagus e mafai ona taʻitaʻia ai faiga faʻapitoa,

- mataʻituina le faʻavavega o le toto, o le nofoa e tatau ona i ai i taimi uma lava.

E le gata i lea, fuafua lau lisi i le vave mo le vaiaso ma taumafai e tausisia lelei.

Mo soʻo se tikeri o le gaʻo, e tatau ona e taumafai e faapaleni lau mea taumafa, ma faaititia e ala i le faʻaitiitia o gaʻo ma gaʻo, ma e le ona o palatini. O le mea aupito sili ona mafaufauina o le faʻaitiitia lea o le taumafaina o fualaau 'aina ma falaoamata, faapea foʻi ma meaʻai falai. O meaʻai tele ma le manogi e faʻaleleia ai le manaʻo, ia pulea i latou. E taua le faatapulaaina ma le inu, o le a fesoasoani foi i le leiloa o le mamafa.

Faʻaitiitia le faʻaogaina o le masima, aʻoaʻo e aua neʻi faʻafefe meaʻai, ona o lona tele e mafua ai le faʻalavelaveina o le paleni o le vai, aʻo iai le tumau o le tino i totonu o le tino, ma, o se taunuuga, sili atu le mamafa. E mafai ona e aloese mai le fufuluina pe afai e te faaopoopoina meaai i luga o le laulau. I le taimi lava e tasi, faʻaopopo le tele o le masima i tagata taʻitasi e tautua pe a fetaui ma le pito o le naifi.

THALASSO MA SLIMMING

E fautuaina e Thalassotherapy le faʻamautuina o mea taumafa ma le faʻaitiitia o le mamafa i meaai e faavae i luga o iʻa ma iʻa.

Ua uma ona ou fai atu e mafai ona e le maua le mamafa e ala i le faʻaitiitia o gaʻo ma gaʻo i le meaʻai, ae le o aʻafiaga ma vitamini, aua o lenei mea o le a aʻafia ai le tino, ma o le a le tupu le mu.

E manaʻomia e le tino se mea e sili ona taua - meaola o manu.O le tele o tagata fai meaʻai e fautuaina le 'ai o le aano o manu e avea o se puna o le protein. Fai mai Thalasso e sili atu le taua o le protein i iʻa nai lo meaʻai o manu. O le mea e faʻapea afai o le meaai taumafa e tumu i meaʻai a manu, o le a amata ona faʻaogaina microorgancy microorganctive i totonu o le inumaga. Latou te gaosia mea vevela e aʻafia i luga o puipui o le iniseti i totonu o le toto, ma o lenei mea e afaina ai le tino. O le puipuia o mea oona e mafai ona faia na o le fesoasoani a oloa gaosi susu.

O le taumafa o iʻa e le mafua ai ona i ai taunuuga faapena. I le uma, e le gata o se punavai lelei o le polotini, ae o mea aoga foi e pei o iodine, fuluʻi ma isi.

O le polotini o iʻa e sili atu ona faigofie ona ufiufiina e le tino nai lo le aano o manu. E lelei le iʻa, ae i le taimi lava e tasi e le oʻo ai i le atoatoa, e le manaʻomia le tele o taimi e kuka ai e pei o aano o manufasi, ma e oʻo lava i iʻa e sili atu nai lo gaʻo aano o manu fasi e tusa ai ma le tofo. O nei mea uma e tautalagia e fiafia i iʻa, a ea?

Ae o loʻo i ai pea ni mea le lelei i le iʻa. E i ai se "mitamita" faapitoa, o lea e lelei tele i isi ipu mai iʻa fagota ma keke po o iʻa, ma o le a sili atu le lelei o le inu o polotini.

O iʻa e aofia ai le 10 ma le 23% o le protein ma mai le 0.2 i le 30% le gaʻo. O ona aʻafiaga e lelei ona aʻafia ona o loʻo paleni lelei i latou i le tuufaatasiga o le amino, ua maeʻa atoa ma paletini o fuamoa po o oloa gaosi susu, ae latou te iai le amino acid taua e pei o le methionine.

E i ai iʻa e maua ai le gaʻo maualuga, ma e le fautuaina e aofia i latou i meaai e tetee i meaʻai.

Mai i minerale, o iʻa e aofia ai le phosphorus, potassium, calcium, sodium, magnesium, ma iʻa o le gataifale e aofia ai foi le uʻamea, iodine, zinc, pulu, ma le fuluinu.

E le o faʻaogaina le kuka-ula, ulaula, ma iʻaʻai i falemaʻi.

I le faaopoopo atu i iʻa, e tatau foi ona aofia ai ni anufe, lobsters, mussels, lobsters, scallops, trepangs, ma kukumba i le taumafataga. Latou te maua le maualalo o le gaʻo, ae o se tamaoaiga sili o le polotini maualuga ma elemene, aemaise iodine.

O le kale kalepa e ola maloloina. E i ai le meatotino o le faia o le tino e pei o se uati. I le faatonutonuina o le metabolism, i le i ai o se aoga aoga i le gasegase, o lea mea e saofaga ai i le paʻu o le mamafa. O le isi meatotino o le falaoamata e tautala mai e fiafia i le mea moni e tatau ona aofia ai i le taumafataga o le pe a ulu atu i le manava, e matua vevela lava, o lea e lagona ai e se tagata le fiafia e tusa lava pe na te le 'ai tele.

Ua fautuaina foi e Thalasso le inu ava suamalie, lea latou te saofagā i le paʻu mamafa. O le mea moni e faapea, i algae o le gataifale o loʻo i ai ni suauu ma ni elemene, amino acids ma vitamini. O i latou uma e fesoasoani i le malepelepe o le tino ma le aveesea o toxins. Faʻatautaia le fefaʻatauaʻiga o vai.

Ole vaeluaina e le gata ina fesoasoani e tetee atu i le mamafa o le mamafa ma faʻamautuina le metabolism, latou te faʻafeteina le tetee o le tino i ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi.

E tatau foi ona manatuaina afai o le taumafa e faʻasaina ai le faaaogaina o gaʻo, ona le lava lea o vitamini A ma D. O le mea lea, e fautuaina e ave vitamini A ma le D e puipuia ai le le atoatoa o le vaitamini.

Ua fautuaina foi e Thalasso le faia o lenei mea ona o le a le maua mai oloa masani. O le suauʻu fagota, lea o loʻo i ai se maualuga maualuga o nei vitamini, o le a fesoasoani, pe aofia ai le ate o iʻa po o meaola o le gataifale i le lisi, lea e aofia ai le tele o ia vitamini.

Ua fautuaina foi e Thalasso e le faaaogaina le masima laulau e faaopoopo ai le masima i ipu, ae o le masima i le sami, lea e aofia ai le tele o micronutrients e faatonutonu ai le gasegase.

VAEGA MUAMUA

I le taimi nei, o metotia eseese e iloa ai le leiloa o le mamafa. O le faʻafeiloaʻiga lea o fualaau 'faavavega,' ma togafitiga faʻapitoa, ma e oʻo lava i togafitiga faʻapitoa. Ae o le mea muamua lava o loʻo i ai pea le tulafono faatonutonu o meaai paleni.

E tele meaʻai faʻapitoa e iai o latou lava lelei ma mea le lelei. O nisi oi latou e matua faatapulaaina le faʻaaogaina o suavai, o isi, i le isi itu, fautua e faʻaitiitia le faʻaitiitia o mea taua, ma le faʻamapulaaina ai le suavai.E i ai fomaʻi e fautuaina malosi le umi o le anapogi, ma finau o le auala sili lea e fofo ai le meaʻai i soo se tikeri.

Ae peitai, e tatau ona ou maitauina o le anapogi faaumiumi e le o fautuaina mai e le thalassotherapy. O le mamafa o le mamafa o le mamafa i le taimi o le anapogi, ioe, e mafai ona faatalitonuina tagata lautele o le aoga o lenei metotia, ae e mafua ai foi le tele o mea le lelei. Ona o le paʻu vave o le mamafa, o le paʻu ua paʻu ma ua mamafa le "ato", o galuega a le tino ua le afaina, ua faateteleina faamaʻi masani. I le matelaina atoatoa, o suiga e tupu i totonu o le tino e mafua ai le faaleagaina o le ate, o meaola eseese ma fulufulu e aveesea ai palatini, o le tino e maua ai le fualaʻau. O le taimi lava e faalavelaveina ai e se tagata le anapogi, o le a le toe i ai le kilokalama ua toe foi atu i lo latou nofoaga.

O le mea lea, e sili atu le aoga ma togafitiga le saogalemu, e aofia ai taumafa maualalo-calories, aso anapogi, faʻaaloalo i meaʻai ma faamalositino.

Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua faaitiitia le mamafa, o le mea moni, e le o vave tele, ae ui i lea, o lona gau ua mausali, o le paʻu e tumau pea ma e vaivai, ma e le mafai ona matala e pei o le matelaina faaumiumi.

O le meaai e tatau ona i ai le caloric, ae ui i lea e aofia ai le tele o le porotini, vitamini ma suauu meli talafeagai mo le masani ai. O meaai aupito sili ona lelei lea e 'ai ai tagata gasegase mai le 700 i le 2,000 kalori i le aso. E faavae i mataupu faavae nei.

1. E tatau ona i ai ni nai kalori i meaai, ae o lona voluma e taua tele. O le mea lea, o le tele o fualaʻau mata ma fualaau aina e fautuaina.

2. E faigofie lava ona faʻamaʻavaʻavaʻaʻi gaʻo gaʻo ma faʻavave ona gauai e le tino, o ia o le malosiaga autu o le gaosiga ma le liua i le gaʻo. O le mea lea, o mea suamalie uma, mea faʻafiafia, sukalati, gaʻo, muffins, ice cream e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.

3. Fai se meaai i se auala e sili atu ma le afa o meaʻai e faʻaaogaina o fualaau fualaau.

4. E tatau i se tagata aloese ona taumafaina le itiiti ifo i le 4-5 taimi ile aso ma i ni vaega laiti. O meaʻai uma lava e faʻateleina ai le manaʻo, mai le taumafa e tatau ona vaʻaia atoa. O nei mea e vevela ma vevela vevela, mea ulaula ma le masima, ava malosi.

5. Faatapulaa le masima ma le suavai, masima - e oʻo i le 5 g ma le vai - e oo atu i le 1-1.5 l i le aso.

6. Faia se meaai ina ia i ai i aso uma ia iʻa, iʻa po o algae, o loʻo i ai se aofaiga tele o minerale, vitamini ma meaola e manaʻomia mo le tino.

O le maualuga o le kalori o mea taumafa e le gata e faalagolago i le tele o le tagata e faʻaaluina le malosi, ae faʻapea foʻi i luga o le maualuga o le pagatia o loʻo ia mafatia ai. Afai e sili atu le mamafa o le mamafa o le tino i le mamafa e na o le 20%, faʻaititia foi le kalori o meaʻai i le 20. Afai e te maua le 2,500 kalori i aso uma ma meaai, aumai le meaai i le 2,000 calories. O le faʻamanuiaina o sea ituaiga taumafa e le faigata tele, ma e leai se lagona fiaai. Ma afai e faʻaopoopoina se taumafa ma sina gaioiga faʻaletino, e mafai ona faʻaititia lou mamafa e 3-4 kilokalama i le masina.

Aʻo faʻatulagaina le kalori o meaʻai, faʻaaoga mai le mea moni o le sili atu o le oona, o le itiiti ifo o le kalori meaai e tatau ona i ai. Faʻatasi ai ma le matuia o meaʻai, e tatau ona faaitiitia calories i le 40%.

E te le manaʻomia le vave alu i luga o se meaai malosi, lea o le a vavae ese ai lau masani masani ile tele o taimi. E tatau ona e amata laitiiti, faasolosolo malie agai i luma.

O se faʻataʻitaʻiga lea o meaai mo se aso e maua ai le 2,000 calories talafeagai:

Milu poo susu susu - 400 g, iʻa maualalo-200 g, kulimi suamalie e leai se gaʻo - 30 g, sisi kesi e leai ni gaʻo - 100 g, seafood - 100 g, fuamoa 1 pc., Suauu suauu - 30 g, sukalati - 200 g, kāloti , tamato, kukama po o isi fualaau faisua - 300 g, fualaau aina - 300 g, falaoa atoa o le falaoa - 150 g.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lava mea e maua ina ia le lagona ai le fiaai.

Ou te fautuaina le uluai kopi o se taumafataga faalemasina, e aofia ai le tele o fua o le sami.

E itiiti a latou kalori. Lalo o lo latou aoga o le malosi (i le 100 g).

O le mea lea, i le 100 g o susu susu e aofia ai le 48 kcal, i le kirimulu suamalie - 311 kcal, i totonu o le kesi e leai se gaʻo - 104 kcal, i iʻa - 110-170 kcal, i iʻa - 120-180 kcal, i totonu o se fuamoa - 84 kcal, i totonu o le suauu gaosi - 869 kcal, i le sami - 28 kcal, i Karoti - 41 kcal, i tamato - 25 kcal, kukama - 15 kcal, i fualaau aina - 37-68 kcal, i falaoa - 250 kcal.

Faamolemole ia matau e le fautuaina le 'ai o iʻa falai, aua o lenei mea e faateleina ai le tele o gaʻo i le oloa.

O le taumafataga ua mamanuina i se auala e le maua ai e se tagata se lagona faifai pea o le fiaʻai, e mafai ona lelei, ae i le taimi lava e tasi o le tele o kalori e maua ai le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, e matua ese lava, e aofia ai e le gata o iʻa taumafa, ae tele foi fualaau faisua ma fua. Faʻatasi ai, e fautuaina e inu le silia ma le 1 lita o le vai i le aso, e aofia ai soupeti. Faamolemole ia maitauina e lua ia menus: A ma B, lea e tatau ona suia i isi aso uma.

MUAMUA LELEI Miliki - 1 le ipu, toast - 1 pc.

FUA LUA LUA Salamata salalau o le suka ma fuamoa - 100 g, falaoa lanu - 1 leisi.

LUNCH Ear of sea-fat fat fish - 200 g, iʻa fagota - 150 g, pateta - 2-3 pcs. apu - 1 pc.

ICE Tomato juice - 1 ipu.

DINNER Tusi lemu gaʻo maualalo - 100 g, falaoa uliuli ma le pata - 1 leisi.

VAEGA MUAMUA LEA - 1 ipu, falaoa uliuli ma le pata ma le pasesa - 1 leisi.

FUA LUA LAGATA Lefir free-free - 1 cup, cracker - 1 pc. radish e masani ai le masima.

LUNI O le sua o le fualaʻau suamalie ma fuamoa o fuamoa - 100 g, meaʻai kuka - 150 g, pateta - 2-3 pcs. salati lanumeamata - 100 g.

Fualaau aina fualaau suamalie poo vine suamalie - 1 ipu, kuki oatema - 1 pc.

DINNER Crab crabs - 100 g, falaoa ma le meli - 1 fasi pepa.

FUAFUA MULU Alu Algae ma se sipuni o le meli - 1 le ipu, faʻasusu i le masima, faʻasaina i le masima fua - 100 g.

LONA LUA LUA Lisi sandwich - 1 pc. fualaau suamalie - 0.5 kapu.

LUNCH Vailaʻau vela - 200 g, vaimama o le sami - 1 pc., Lisi laisa - 100 g, jelini - 1 le tioata.

AOAO Sandwich with sticks sticks - 1 pc.

DINNER Tea ma le meli - 1 ipu, aspic mai iʻa - 100 g.

MUAMUA LELEI Tea i le susu - 1 le ipu, se fasi falaoa uliuli ma iʻa fagota - 1 pc.

FUA LUA LONA salamata - 200 g, susu - 0.5 ipu.

LUNCH Meaʻai vailaʻau - 150 g, gaʻo meaʻai gaʻo - 100 g, pateta ua kuka - 2 pcs. salati lanu meamata - 150 g.

ICE Kefir - 1 cup, cracker - 1 pc.

DINNER O iʻa falala ma se fuamoa - 150 g, o le suka o le rose vao ma se sipuni o le meli - 1 ipu.

MUAMUA MUAMUA Coffee without milk and sugar - 1 cup, calced curd - 100 g, falaoa lapoʻa - 1 leisi.

FUA LUA LUA MUʻUʻUʻUʻU - 1 pc., Saladi salalau - 100 g, radish, faʻavasegaina i le masima - 2 pcs.

LUNCH Soa ma le moa - 150 g, iʻa fagota e kuka i fualaʻau - 150 g, salati lanumeamata ma kukama - 100 g, fualaau faisua po o le sua sua suamalie - 1 ipu.

AOAO Kiliki sisi e leai se tino ma fualaau aina - 100 g, cracker - 1 pc.

DINNER Cod fillet - 150 g, broth rosep with honey - 1 cup.

MUAMUA MUʻU susu ma le meli - 1 le ipu, koko kāpeti - 200 g.

LAU LUA LUA Saladisi salalaʻau fou i le sami masima ma kirimigi - 150 g.

LUNCH Vailaʻau pīpisi vailaʻau - 200 g, faʻamaʻi - 100 g, peʻa lanumeamata fou - 50 g, apu - 1 pc.

SNEAK Sandwich with sticks sticks - 150 g.

DINNER Faʻaleleia fualaʻau faʻaaogaina i le masima ma masima gaosi - 200 g, tea tifi - 1 ipu.

MUAMUA LELEI Tea - 1 ipu, cracker - 1 pc.

LONA LUA LUA Sisiuni - 200 g, apu - 2 pcs.

LUNCH Ear of fish fat-fat fat - 200 g, meaola susunu - 70 g, puree fualaau aina - 100 g, jelini - 1 ipu.

SNEAK Carrot juice - 1 cup, salty kuki (ma le masima masima) - 2 pcs.

DINNER Fish cutlet (mai tuna, cod, otaota, ma isi mea) - 140 g, maualalo-gaʻo kefir - 1 ipu.

MUAMUA LELEI Miliki - 1 ipu, falaoa ma le pata - 70 g.

FUA LUA LUA MUʻUʻUʻUʻU - 1 pc., Tea ma le meli - 1 cup, apple - 1 pc.

LUNCH Aluga o le chicken - 200 g, iʻa iʻa i iʻa - 100 g, salati lanumeamata - 100 g, broth rosehip - 1 cup.

AOAO Cracker - 1 pc. kefir - 1 ipu.

DINNER Sandwiches i le paʻu iʻa - 2 pcs. tea tifi - 1 ipu.

E i ai nisi tagata fai meaʻai e faapea o le muamua ma le lua tikeri o le meaʻai, e lelei le faʻaauau ona 'ai e toetoe lava pei oe faʻaaogaina, faʻatapulaʻa le numera o falai, falaoamata ma meaʻai suamalie, ae i le taimi lava e tasi,' ai meaʻai i aso e lua i le vaiaso, pe a faʻaititia le calorie 2-3 taimi. O nei aso e tatau ona faʻatulagaina i faaiuga o vaiaso ina ia faafaigofie ai ona mataʻituina au meaai.

FAUFUAʻI LELEI Aʻau fagota - 100 g, beets kuka - 100 g, kofe - 1 ipu.

FUA LUA LONA salamata - 100 g, sua tomato - 1 ipu.

LUNCH Faʻalogo iʻa iʻa maualalo-300 g, iʻa falai i totonu o le suālaʻau fuālaʻau - 75 g, peʻa lanumeamata - 50 g, fualaau suamalie mamago e aunoa ma le suka - 1 ipu.

ICE Kefir free-fat - 200 g.

DINNER Laʻau iʻa, vavalaʻau - 100 g, salati fuamoa, faʻafefe i le masima - 200 g, lauti e aunoa ma le suka - 200 g.

TULAGA AOAOGA

O nei meaʻai e taatele, ae ao leʻi faʻaaogaina, faʻafesoʻotai lau fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tele o tausaga, o le taumafataga e taʻua o Schroth sa sili ona lauiloa. O se vaega na faamatalaina ai o le suia o aso "malogo" pe a faatapulaa le taumafa, faatasi ai ma aso o le faateleina o le faaaogaina o le vai.

I le aso muamua, e naʻo le 1-1.5 ipu tioata na maua ai e le tagata maʻi le vai, e leʻi 'ai le vai ma fuālaʻau manogi. O le aso na sosoo ai, na ia inu ai le 2-3 lita o le vai, ae o le tele o fualaau suamalie, fualaau faisua, ma soupuna na 'aina.

Na talitonuina o le auala lenei e mafai ai ona faʻafouina le masima vai masima i totonu o le tino ma le malepe o gaʻo.

E le gata i lea, na maua e le tagata maʻi le tele o uaina ua vela, o le masima na matua faatapulaa, ma e 6 taimi i le vaiaso na afifi ai le tagata maʻi mo le suimui.

E tusa lava pe e te talitonu i le aoga atoatoa o sea ituaiga taumafataga, e le afaina lava le faʻafesoʻotaʻi se fomai o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona aafia ai le tino.

O le faʻaititia o mea taumafa e mafai ona mafua mai i le taumafataga a le fomai atamai Harvat, lea ua leva ona faʻaaogaina i le Czech Republic. Ia avea o le punavai mo isi mea faʻaitiitia uma.

Na fuafuaina e le fomaʻi e faapea ina ia maua uma meaʻai ma tausia se tino mamafa o le tino, e manaomia e le tagata le 70 g o le porotini, 40 g o le gaʻo ma le 60 g suka i le aso, e tusa ma le 905 kcal.

Ua lava lenei mea ina ia le lagona ai e se tagata le fiaai, ma isi meaʻai, o le mamafa o loʻo mamafa ae faʻaitiitia faʻaitiitia. E le fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le 'ai o le sua, e tatau ona faatapulaa le taumafa.

O se lisi o faʻamatalaga mo se ituaiga o meaai.

FAʻAʻAʻU LE KAI LEʻAʻAʻAʻAʻU LEʻU MA LE TALI (i totonu o tulaga ogaoga, e faʻaaogaina ai le suka) - 1 ipu, fuālaʻau susu - 1 pc. cracker - 1 pc.

FUA LUA LUA Apple poo le pi - 1 pc.

LUNCH Faʻafefeteina iʻa po o gaʻo aano o iʻa - 130 g, palu falani, salifi ma masima masima ma fufuluina i fua o caraway, e aunoa ma le gaʻo - 100 g, fuamoa fuamoa matala (e mafai ona e faʻaopopo le suauʻu manogi, lemoni, garlic, aniani) - 200 g, kalama paʻu - 1 ipu, vai omea - 0.5 kapu.

AOAO Alu Algae (e mafai ona e faaopoopo le saccharin poo le meli) - 1 ipu, moli - 1 pc.

DINNER O le suamalie ma le suamalie - 80 g, leai ni paluga pateta - 100 g, fuālaʻau manogi (e mafai ona e kukaina pateta) - 10 g, tii ma suka - suia le 1 ipu.

O lenei taumafataga ua mamanuina i se auala e maua ai le tele o polotini (1 g i le 1 kilokalama o le mamafa o le tagata), o le mea o loʻo i ai suga ma gaʻo ua faʻaititia. Faʻatasi ai, o meaʻai falai, suka, ma le sorbitol, o le suka suka e faʻaaoga i le maʻisuka meaai ma maua ai le maualuga o le kalori, e faʻasaina.

O iʻa e tatau ona le lelei, e sili atu ona lelei le kuka, tuu i totonu o se vaega itiiti o vai, uu pe fulu i totonu o se pusa Teflon e aunoa ma le gaʻo. Nai lo le fagota, o le gaugau aano o manu, musika, moa, lobster, manu fasi, e tatau ona manatua, o iʻa e sili atu ona maualuga le kalori, o lona uiga o lo latou aofaiga, pe a faʻatusatusa i iʻa, e tatau ona faʻaitiitia.

E sili atu le vavae ese o soupese mai le taumafataga, pe afai e te manaʻo moni e ai, ia 'ai ni iʻa laititi po o se fuamoa fuamoa e aunoa ma se laei, ma fasi keke.

Faʻasili - naʻo fualaau faisua, fualaau faisua e mafai ona 'aina faʻatasi pe tipi ma sisi, ae tatau ona suʻeina e aunoa ma le suāuu poʻo le gaʻo.

E le fautuaina togafitiga uma e aofia i le taumafataga.

O keke, keke ma isi mea suamalie ma falaoamata e matua le aofia uma lava, ma o loo i ai se fuainumera tele o fualaau suamalie, sua o fualaau suamalie, fualaau faasaina.

O faʻaititia uma meaai e faʻavae i luga o le mea moni o le aofai o kalori i meaʻai e tatau ona fuafua lelei. Afai o le taumafataga ua mamanuina i se auala e le sili atu ai le tele o kalori i luga o mea ua fautuaina, o le aveesea o le mamafa e matua mautinoa lava.

Ae o le faʻaitiitia o meaai o le a aoga pe afai, pe a uma le umi o mea taumafa ma le mamafa o le mamafa, e le toe faʻataunuʻuina e se tagata. O le tele o meaai i le taimi lava e uma ai se taumafataga o le a aʻafia ai le tino - o le a maua e se tagata uma kilokalama e matua faigata lava ona toe toese, ae faalua ona vave.

I le noatia ma le fai fuafua i se faʻaititia o mea taumafa, o le gaioiga faʻapitoa e aoga, aua neʻi faʻatalale i ni auala uumi, faʻaaogaina lelei, galue i fale vevela i le ea fou. E tatau ona e puipuia oe lava mai le atuatuvale o le popole, popolega le lelei, ma ia mautinoa foi ua lava le moe ma maloloina.

I le taimi o le taumafataga, o se tagata ua matua le mafai ona mamafa le mamafa. Ina ia mafai e le paʻu ona faʻamausali le mausali ma le gaosaʻo, e fautuaina e fufulu mama i se pulumu mago i aso uma, ona lubini lea o le tino i le susu susu. I le taimi lava lea e tasi, o le toto na faʻaleleia ma o le paʻu, e ui i le mamafa o le mamafa, e tumau pea le matagofie.

E alu e aunoa ma le fai mai, faatasi ai ma se faʻaititia o mea taumafa, e tatau ona e fuaina oe lava i aso uma ina ia mautinoa oe manuia. Afai i le amataga o le taumafataga, o le mamafa o le tino e faʻaitiitia lemu, aua le popole, i le aluga o le taimi o le a sili atu le saoasaoa o le faagasologa. Pe a mamafa, ia manatua o le taimi lava e uma ai le taʻele, taʻele, galuega faʻapitoa, afu mamafa, o le a itiiti lava le aoga. A uma ona 'ai pe' ai, faʻaopopo le mamafa o le tino. E sili atu le faʻaalu oe lava i le taimi e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga i le taeao pe a maeʻa le taeao, ae leʻi faia le taeao.

SWISS DIET

O le meaai a Swiss na tusia e tusa ai ma faatonuga a tagata tausi soifua maloloina mai Suiselani. Na latou faamamafaina le faʻaaogaina o meaʻai susu ma iʻa.

Ina ia tusa ai, o le fua faatatau o aso taitasi o:

200-300 g o mea e kukaina, gaosi ma fuʻu suamalie, 2 fuamoa, 50 g sisi poʻo le 100 g keke falaoa, 0.5 l o le susu, 100 g pateta, 50 g o le suauu tiso, 100-150 g o le falaoa keke,

fualaau faisua ma fualaau aina i le tele o aofaiga.

O lenei taumafataga e faʻavae i luga o le mea moni e faapea, o sina mea itiiti o gaʻo ma gaʻo e faʻaumatia, e maua ai e le tagata maʻi le tele o porotini (mai iʻa, fuamoa, sisi). E ui lava o le mea moni o le taumafataga e aoga tele, e naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamaoniaina, talu ai e naʻo tagata soifua maloloina atoatoa e mafai ona faʻaaogaina.

HOLLYWOOD DIET

Ma o lenei taumafataga e sili ona fetaui mo tamaitai, e ui lava o le a aumaia ai tutusa lelei i alii. E fautuaina e le gata i tagata e fia maua, ae ia i latou foi e mananao e leiloa se mamafa, pe o se faʻasologa faʻapitoa i le tausaga poʻo le tasi i le ono masina.

O lenei taumafataga ua fuafuaina mo le 18 aso. I totonu, o le faʻaaogaina o carbohydrates, gaʻo ma masima e tapulaa. Fat, suka ma le falaoamata, oloa faʻatau falaoamata ua matua vavae ese mai le taumafataga. O meaai uma e aofia ai iʻa po o iʻa, fuamoa ma sina fualaau faisua ma fua.

I lenei taumafataga a Hollywood, nai lo fualaau eseese, ua fautuaina e 'ai na o pineapa ma fualaau aina. Faʻatasi ai, 800-1000 kcal e faʻaaoga i le aso.

O le taumafataga o le taeao e le faʻatagaina, o le isi e 'ai i le aoauli ma le afiafi.

LUNCH Egg - 1 pc., Tomato - 1 pc. kofe uliuli - 1 ipu.

DINNER Egg - 1 pc., Salati suamalie - 100 g, fualaʻau - 1 pc.

ASO 2 LAISI Egg - 1 pc., Fualaʻau - 1 pc. kofe uliuli - 1 ipu.

DINNER O iʻa e maualalo le gaʻo, kuluga kuka i luga o le gaʻo - 1 pc. kofe uliuli - 1 ipu.

ASO 3 LAISI Egg - 1 pc., Tomato - 1 pc. Sea Braised Sea Kale - 150 g.

DINNER Susunu anufe anufe - 150 g, kukumba - 1 pc. kofe uliuli - 1 ipu.

ASO 4 LELEI Salati laulamu - 150 g, kofe uliuli - 1 ipu, fualaau aina - 1 pc.

DINNER Egg - 1 pc., Peʻa vevela - 150 g, lauti - 1 ipu.

ASO 5 LAISI Egg - 1 pc., Seaweed - 100 g, kofe uliuli - 1 ipu.

DINNER iʻa fafaga, taoina e aunoa ma le masima - 150 g, salati lanumeamata - 100 g, kofe uliuli - 1 ipu.

ASO 6 O LE LIMA O le fualaau 'aina ma le vine vine fualaau suamalie - 300 g.

DINNER Meaʻai squid - 150 g, kukumba - 1 pc. lauti - 1 ipu.

ASO 7 ASO O le gaʻo vaivai iʻa - 200 g, lauti - 1 ipu, fualaau - 1 pc.

DINNER Faʻu falaoa e aunoa ma le suauʻu i luga o le meaʻai - 200 g, tea - 1 ipu.

FUAFUAGA LELEI

O keke e faʻaalia e le gata mo i latou o loʻo matua mafatia tele, ae mo i latou foi e mananao e leiloa na o nai pauna. E tupu e tatau ona e vave alu ese le mamafa, sili atu i ni nai aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai sau taimi taʻele, ma e leaga le fuainumera.

I ia tulaga, ou te fautua atu i taimi pupuu, e taʻua o meaʻai manino. E lelei ona o le lua aso o le leiloa o le 2-3 kilokalama ua mautinoa, ae o le umi o le taumafa e le tatau ona sili atu i le lua aso, ma e mafai ona toe faia pe a uma le 10 aso. I le va o taumafa pupuu, e lelei foi le teena o le suamalie, manogi ma le gaʻo tele o meaai.

O faʻataʻitaʻiga nei o meaai.

TAITAI ASO LOTO-ASO: Ia ave i aso uma le 200 g o araisa kuka, 200 g o iʻa kuka. Rice e matua suavai le tino, ma o le polotini o iʻa e le mafai ai e se tagata ona iloa le matelaina o le polotini. E sili ona lelei le 'aiina o meaai ae le o le tasi meaai, ae tufatufa atu i le 3-5 taimi. Faatasi ai ma se ituaiga o meaai, e mafai ona e leiloa 2-3 kilokalama i aso e lua.

TAIMI LONA LUA ASO: I aso uma e fautuaina e ave 300 g o le suka ma fuamoa taitasi. O le suauu o le fualaʻau, mayonnaise ma isi salati salalau e le tatau ona 'aina. E mafai ona e leiloa le mamafa e 2 kilokalama i aso e lua.

TAIMI LONA LUA LUA: 'ai le 1,500 g o fualaau faisua matagogo po o fualaau faisua i aso taʻitasi, ae aunoa ma le masima laulau masani, faʻaaoga le masima suamalie.

TAIMI O TAIMI

E lelei le faʻatulagaina o anapogi i aso uma pe ae 'ai e toetoe lava o meaʻai uma ma pe ae nofo i luga o se meaai. O aso anapogi e fesoasoani i le toe fetuʻunaʻiina o faʻafitauli o le tino ma le faʻaalu o tino gaʻo. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona le gata ina faʻaitiitia le mamafa o le tino i le 1 kilogilama i le aso, ae ia faʻamaonia foi le moe, faʻaleleia le tulaga lautele, ma maua se lagona malosi.

I le taimi muamua, o aso anapogi e tatau ona faia ma le faaeteete, talu ai o mea le lelei e ono aliali mai: o le atuatuvale, vaivai, gatete i tulivae. E mafai ona e faʻamālōlōina nei faʻaʻailoga i se ipu o lauti suamalie.

O le loliina o aso e sili ona lelei le taimi e fetaui ma vaiaso faaiu, pe a mafai e oe lava oe ona pulea atoatoa lau taumafataga ma malolo. I le lumanaʻi, o le ae maua le filifiliga sili mo oe.

O aso faapena e eseese: curd, kefir, apple, kāpeti, ma isi. O le a ou taʻu atu ia te oe le aso e lafoaia ai iʻa. A o faagasolo le aso e tatau ona e 'ai 300-350 g o iʻa tunu e aunoa ma le masima. Filifili iʻa e maualalo-gaʻo - pollock, cod, perch, pike. I le aso e lafoaia ai, e mafai foi ona e inu 2 ipu ti lauti poʻo le kofe e aunoa ma le suka ma le 1 le ipu o le pulupa.

Tuua Lau Faamatalaga