Pancreatic neuroendocrine tumo togafitiga

Faamoemoe. Iloiloga vave ma umi taimi o togafitiga o tagata mamaʻi na maua i le neuroendocrine tume (NEO) o le pancreas (pancreas). Mea ma metotia. E 121 gasegase na maua i le maʻi o le neuroendocrin pancreatic. O faʻataʻotoga faʻapitoa na faia: faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi, i le tele o mataupu i le tulaga o le vaʻaia o le pancreatic resection with splenectomy i le 60 (49.6%) tagata maʻi, gastropancreatoduodenal resection 54 (44.6%), pancreatectomy 2 (1.7%) , faʻafesoʻotaʻi vavalalata o le pancreas 1 (0.8%), faʻamalosia o le tumutumu 3 (2.5%). O le tele o suiga mai le taimi ua tuanai ma le suʻesuʻeina lelei o meafaitino tetele na faia, o ni togafitiga talafeagai mo togafitiga o tumutumu o neuroendocrin pancreatic na fuafuaina e fuafua i le tulaga masani o le faagasologa ma taunuuga o suʻesuʻega morphological, aemaise lava e faatatau i tumutumu o le maualalo. Iʻuga O suʻesuʻega faʻafuaseʻi ma taimi uumi o togafitiga faʻapitoa o tagata gasegase i lenei vaega na suʻeina. O le fua faatatau o le ola i le maea ai o togafitiga o neoplasia pancreatic o le 1 tausaga 91 ± 3%, 3 tausaga 83 ± 4%, 5 tausaga 79 ± 4%, 10 tausaga 66 ± 7%. O le ola i median e 161 masina. Toe ola-leai se ola: 1-tausaga le matua 85 ± 4%, tolu-tausaga 76 ± 5%, 5-tausaga 72 ± 5%, 10 tausaga le 53 ± 8%. Faʻafouina e leai se totogi o le 137 masina. Faaiuga O taunuuga umi o togafitiga o tagata mamaʻi na maua i le neoplasia pancreatic maua i totonu oa tatou suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai se suʻesuʻega sili atu ona lelei mo lenei vaega pe a faʻatusatusa atu i maʻi mumcreatic o isi histogenesis. O nei faʻamatalaga e mafai ai ona faʻaaogaina tele le auala o taotoga i tagata gasegase e maua i le neuroendocrine pancreatic tumors.

NEUROENDOCRINE PANCREATIC CANCER: O TUAGA O TULAGA FAʻAVAE

Faamoemoega Iloiloga vave ma le mamao o togafitiga faafomaʻi o tagata gasegase o le tino o le neuroendocrin o le pancreas. Mea ma metotia. O le suʻesuʻega na aofia ai le 121 tagata mamaʻi ma le tino o le neuroendocrin o le pancreas e mafua ai togafitiga. O filifiliga o taotoga o mea nei: o le pancreatectomy vavalalata, i le tele o tulaga i le foliga o se vavalalata vavalalata o le pancreas ma le splenectomy 60 (49.6%) o gasegase, gastropancreatoduodenal resection 54 (44.6%), pancreatectomy 2 (1.7%), Ole vaeluaina o le pancreas 1 (0.8%), faʻamalosia o le paʻu 3 (2.5%). Ua maeʻa le iloiloga o suʻesuʻega faʻapitoa ma faʻatalanoaina suʻesuʻega o meafaitino tetele, faʻatautaia lelei togafitiga faʻapitoa o togafitiga o neuroendocrin o le pancreas, e fuafua i le tele o le faagasologa ma taunuʻuga o suʻesuʻega morphology, aemaise lava i le fesoʻotaiga i tumutumu maualuga. Iʻuga O suʻesuʻega faʻafuaseʻi ma mamao o togafitiga faʻapitoa na faʻataʻitaʻiina. O le fua faatatau o le ola i le maea ai o togafitiga o tumutumu o neuroendocrine pancreatic: 1-91 -3%, 3-tausaga 83 ± 4%, 5-tausaga 79 ± 4%, 10-tausaga 66 ± 7%. O le ola i median e 161 masina. Faʻaauau le ola mama: 1-tausaga 85 ± 4%, 3-tausaga 76 ± 5%, 5-tausaga 72 ± 5%, 10-tausaga 53 ± 8%. Ole fua ole toe faʻaleleia o le toe foʻi-ole ola fua ile 137 masina. Faaiuga O faʻamaunuʻuga umi o togafitiga faʻapitoa o tagata mamaʻi na maua i le neuroendocrin o loʻo maua i totonu oa tatou suʻesuʻega, o loʻo faailoa mai ai se togafitiga sili atu ona alofagia mo nei maʻi pe a faatusatusa atu i maʻi o le pancreatic o isi histogenesis. O nei faʻamaumauga e mafai ai ona sili atu le faʻaogaina o le togafitiga i ia tagata gasegase.

O le tala o le galuega faasaienisi i le autu "Kanesa o le panicreatic cancer: o taunuuga o togafitiga faafomaʻi"

Podluzhny D.V., Solovieva O.N., Kotelnikov A.G., Delektorskaya V.V., Kozlov N.A., Ding Xiaodong, Patyutko Yu.I.

Pancreatic Neuroendocrine Kanesa: TULAFONO O TULAGA FAATINO

FSBI Russian Cancer Research Center ua faaigoaina i le N.N. Blokhina »Matagaluega o le Soifua Maloloina a Rusia, Kashirskoye sh., 24, Moscow, 115478, Malo Rusia

Faamoemoe. Iloiloga vave ma umi taimi o togafitiga o tagata mamaʻi na maua i le neuroendocrine tume (NEO) o le pancreas (pancreas).

Mea ma metotia. E 121 gasegase na maua i le maʻi o le neuroendocrin pancreatic. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faia: faʻalavelave vaʻaia o le pancreas, i le tele o mataupu i le tulaga o le pancreatic resection with splenectomy - 60 (49.6%) tagata maʻi, gastropancreatoduodenal resection - 54 (44.6%), pancreatectomy - 2 (1, 7%), vaʻaia pancreatic resection - 1 (0.8%), faʻamalosia o le tino - 3 (2.5%). O le televavega talu mai le taimi ua tuanai ma suʻesuʻega faʻapitoa o le tele o mea faʻapitoa mo togafitiga na faia, o faʻatulagaga talafeagai o togafitiga faʻapitoa o le neuroendocrine tumors, na fuafuaina e fuafua i le faʻaogaina o le faagasologa ma iuga o se suʻesuʻega morphology, aemaise lava i le fesoʻotaʻiga o tumutumu o le maualalo.

Iʻuga O suʻesuʻega faʻafuaseʻi ma taimi uumi o togafitiga faʻapitoa o tagata gasegase i lenei vaega na suʻeina. O le fua faatatau o le ola i le maea ai o togafitiga o le neoplasia pancreatic e 1 le tausaga - 91 ± 3%, 3 tausaga - 83 ± 4%, 5 tausaga - 79 ± 4%, 10 tausaga - 66 ± 7%. O le ola i median e 161 masina. Toe ola le ola: 1 tausaga - 85 ± 4%, 3 tausaga - 76 ± 5%, 5 tausaga - 72 ± 5%, 10 tausaga - 53 ± 8%. Toe faʻaola-leai se ola ola - 137 masina.

Faaiuga O taunuuga umi o togafitiga o tagata mamaʻi na maua i le neoplasia pancreatic maua i totonu oa tatou suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai se suʻesuʻega sili atu ona lelei mo lenei vaega pe a faʻatusatusa atu i maʻi mumcreatic o isi histogenesis. O nei faʻamatalaga e mafai ai ona faʻaaogaina tele le auala o taotoga i tagata gasegase e maua i le neuroendocrine pancreatic tumors.

Upu autu: o le neuroendocrine tumo, pancreas, faʻasolosolo taimi vave ma togafitia vave, togafitiga lautele, toe faʻafoʻi-leai se ola.

Mo le taʻua: Podluzhny D.V., Solovieva O.N., Kotelnikov A.G., Delektorskaya V.V., Kozlov N.A., Din Xiaodong, Patyutko Yu.I. Pancreatic neuroendocrine cancer: iuga o togafitiga. Tausaga o taotoga. 2017, 22 (3): 152-62. FAIA: http://dx.doi.org/10.18821/1560-9502-2017-22-3-155-162

Mo fetusiaiga: Solovyova Olesya Nikolaevna, tamaititi faauu, E-meli: [email protected]

Podluzhny D.V., Solovʻeva O.N., Kotelnikov A.G., Delektorskaya V.V., Kozlov N.A., Din Syaodun, U.I.. NEUROENDOCRINE PANCREATIC CANCER: O TUAGA O TULAGA FAʻAVAE

Blokhin Russian Cancer Research Centre, Moscou, 115478, Fusia Rusia

Faamoemoega Iloiloga vave ma le mamao o togafitiga faafomaʻi o tagata gasegase o le tino o le neuroendocrin o le pancreas.

Mea ma metotia. O le suʻesuʻega na aofia ai le 121 tagata mamaʻi ma le tino o le neuroendocrin o le pancreas e mafua ai togafitiga. O le filifiliga o taotoga o mea nei: o le pancreatectomy vavalalata, i le tele o tulaga i le foliga o se vavaega vavalalata o le pancreas ma le splenectomy - 60 (49.6%) o gasegase, gastropancreatoduodenal resection - 54 (44.6%), pancreatectomy - 2 (1.7% ), o le vaeluaina o le pancreas - 1 (0.8%), faʻamalosia o le paʻu - 3 (2.5%). Ua maeʻa le iloiloga o suʻesuʻega faʻapitoa ma faʻatalanoaina suʻesuʻega o meafaitino tetele, faʻatautaia lelei togafitiga faʻapitoa o togafitiga o neuroendocrin o le pancreas, e fuafua i le tele o le faagasologa ma taunuʻuga o suʻesuʻega morphology, aemaise lava i le fesoʻotaiga i tumutumu maualuga.

Iʻuga O suʻesuʻega faʻafuaseʻi ma mamao o togafitiga faʻapitoa na faʻataʻitaʻiina. O le fua faatatau o le ola i le maea ai o togafitiga o tumutumu o le neuroendocrine pancreatic: 1-tausaga - 91 ± 3%, 3-tausaga - 83 ± 4%, 5-tausaga - 79 ± 4%, 10-tausaga - 66 ± 7%. O le ola i median e 161 masina. Faʻaauau le ola mama: 1-tausaga - 85 ± 4%, 3-tausaga - 76 ± 5%, 5-tausaga - 72 ± 5%, 10-tausaga - 53 ± 8%. Ole fua ole toe faʻaleleia o le toe foʻi-ole ola fua ile 137 masina.

Faaiuga O faʻamaunuʻuga umi o togafitiga faʻapitoa o tagata mamaʻi na maua i le neuroendocrin o loʻo maua i totonu oa tatou suʻesuʻega, o loʻo faailoa mai ai se togafitiga sili atu ona alofagia mo nei maʻi pe a faatusatusa atu i maʻi o le pancreatic o isi histogenesis. O nei faʻamaumauga e mafai ai ona sili atu le faʻaogaina o le togafitiga i ia tagata gasegase.

Moliuga: neuroendocrine tumo, pancreas, taimi umi ma vave ona maua mai togafitiga, ola lautele, ola ola pea.

Mo le taua: Podluzhny D.V., Solovʻeva O.N., Kotelnikov A.G., Delektorskaya V.V., Kozlov N.A., Din Syaodun, U.. Neuroendocrine panicreatic cancer: o taunuuga o togafitiga faʻapitoa. Annaly Khirurgii (Rusia Journal of Surgery). 2017, 22 (3): 155-62 (i Russ.). FAIA: http://dx.doi.org/10.18821/1560-9502-2017-22-3-155-162

Mo fetusiaiga: Solovʻeva Olesya Nikolaevna, MD, Postgraduate, I-meli: [email protected]

Faamatalaga e uiga i tusitala:

Podluzhny D.V., http://orcid.org/0000-0001-7375-3378 Kotelnikov A.G., http://orcid.org/0000-0002-2811-0549

Faailoa vaega. O le suesuega e leai se lagolago.

Feeseeseaiga o tului. Fai mai tusitala e leai se feteenaʻiga tului.

O le neuroendocrin pancreatic tumors (NEOs) e fausia ai se vaega o le epithelial rare neoplasms, o le fua faatatau lea, e pei ona mafaufauina muamua, e oʻo atu i le 12% i le faatulagaga o le system digestive NEO ma le 2% i le fausiaina o malcreatic malignreaties. E tatau ona maitauina o le numera o tagata gasegase e maua i le neuroendocrin o le tino o le pancreatic o le a faateleina ona o le eseesega o le pathomorphological diagnosis o tumutumu eseese o lenei okeni ua faaleleia.

NETs Pancreatic e faʻamaonia e le tele o vailaʻau faʻapitoa. O le faʻamaonia o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi na faia togafitiga mo le NET pancreatic e fesoʻotaʻi vavalalata ma foliga o le tumutumu, lea e iloiloina i luga o le faavae o le Faʻalapotopotoga o le Soifua Maloloina 2010 (WHO 2010) ma le faiga e fuafua ai le maualuga o le valea o le NET (grade - G). E tusa ai ma lenei faʻavasegaga, e tolu vaega autu o le NEB pancreas e iloga: NEO G1, NEO G2 ma le kanesa o le neuroenocrine G3 (NER ma le tele o le telefoni). E tatau ona maitauina tatou te faʻaaogaina le fuaitau "neuro-endocrin tumor" e faʻailoa uma ai le tumutumu o le neuroendocrin o le pancreatic o tikeri eseese o le faʻamaoni, ma nisi vaega o NEO (G1 / G2, G3). I le 2010 WHO faʻavasegaina, o le upu "neoplasm" ua faʻatulagaina foi e faʻaaoga i le vaega atoa o le NEO.

E tusa ai ma a matou suʻesuʻega faʻapitoa, matou te talitonu o le vaega atoa o le pancreatic NEO e mafai ona taʻua o le kanesa o le neuroendocrine, talu ai, e tusa ai ma tulaga faʻavae, o loʻo i ai i latou i se tulaga leaga, e osofaʻi, e aofia ai le faʻasolosolo, metastasis.

Solovʻeva O.N., http://orcid.org/0000-0002-3666-9780 Patutko U.I., http://orcid.org/0000-0002-5995-4138

Faʻailogaina Aperila 20, 2017 Talia Aperila 27, 2017

O le autu autu mo le tikeri o le neoplastic neoplastic neoplasia o le numera o gaoioiga o le tumutumu o tumutumu o le U-67, o lona maualuga o le 2% (01-02) ma le 20% (02-03). O le iloiloga o togafitiga ma avanoa o togafitiga faafomai mo ituaiga metastatic o le pancreatic neoplasm o le pancreas o loo tumau pea ona faigata ma e tele lava ina faalagolago i le tonu o le fuainumera U-67, lea e mafai ona suia ao faagasolo le alualu i luma o le tino. O le faatulagaina o le WHO i le 2010 na faʻaalia ai se eseesega manino i le va o vavalaʻau maualuga (NEO 01/02) ma le maualalo o le kanesa (NER 03). O le WHO fouina o tumutumu o le toto endocrin, lea o le a maua i le 2017, atonu o le a faaopoopo atu i tulaga o suʻesuʻega mo le NET pancreatic. Aemaise lava, o vaega fou i le neuroendocrin o vavalalata maualalo (NEO 03) o le a iloga. O le mea lea, e tatau ona vavaeeseina mai le tino o se mea e sili atu le eseesega i le gaioiga maualalo e faʻatusatusa i le vaega muamua 03 (Index Yu-67 i lenei vaega vaevaega e eseese i le va 20 ma le 55%). O le isi kulupu o le a faʻapipiʻi tagata gasegase i le Yu-67 e sili atu ma le 55% - o le tino o le neuroendocrine maualalo maualalo. O lenei vaevaega o le NEO ma le faʻateleina o fuainumera o tumutumu tumama e sili atu i le 20%, e taua tele. O maʻi ma NEO 03 (S-67 20-55%) e sili atu le faʻatusatusa pe a faatusatusa i le NER (maualalo-S-67 ma le 55%). Latou te tali atu ma le le lelei i le chemotherapy-e mafai ona fautuaina e avea ma sui mo togafitiga faʻapitoa i gasegase.

I tagata gasegase o le NEO, o le togafitiga o le autu ma e naʻo se auala faʻasalalau e maua ai iuga faʻamalieina umi. Faailoga mo togafitiga

O le lautele ma le lautele o le taotoga ua fuafuaina e ala i tulaga masani lautele ma le lotoifale: o le i ai o faʻamalologa faʻamalologa o le paʻu, natura, maualuga o le vevela, faʻaogaina o le tumutumu o le toto, le i ai o vailaau faʻavave, ma faʻafitauli ona o le tumutumu muamua ma ona metastases, metastases i le ate ma isi totoga, somatic tulaga faʻatino o le maʻi. O togafitiga faʻapitoa o tagata mamaʻi i le neoplasia neoplasia e aofia ai ituaiga eseese o taotoga faʻapipiʻi: pancreatectomy, gastropancreatoduodenal resection, pyloric puipuia le pan-creatodesodenal resection, faʻafefe pancreas resection o ituaiga eseese ma poo le leai foi o le splenectomy, midline resection of the subrenocceric gland tumo e sili atu i le 2 cm ma e leai se fesoʻotaʻiga ma le pacreatic duct), faʻasalaga faʻasosoʻo e le mafai ona faʻaaogaina ma ina faagasologa masani neoplastic, e aofia ai le faagaoioiga lava lena mo metastases ate synchronous. Ona o le mea moni o le pancreatic NEO o loʻo i ai se gasegase leaga, o le faia o le neuro-faʻaleagaina-ma le lymphatic dissection o se mea taua i le taotoga.

E tusa ai ma le tele o tusitala, e le fautuaina e faʻafesoʻotaʻi tagata mamaʻi i le NER (03) o le pancreas, talu ai o nei tino i le taimi o suʻesuʻega e le itiiti ifo i le faʻalauteleina o nofoaga, e le aofia ai le avanoa o se taotoga faʻamalositino poʻo ua i ai mamao mamao. Ae peitai, o le taunuuga lelei i lenei vaega o tagata gasegase pe a maea togafitiga, pe a faatusatusa i isi maʻi tigaina o le pancreatic, e mafai ai ona faatino le gaioiga o le cytoreductive ma maua ai e le itiiti ifo ma le 90% o le tino o le tino ua aveesea, lea e aveesea ai le hormonal ma le lotoifale i le taimi nei, togafitiga o fualaau faasaina ma isi metotia o le faʻalauiloaina i le lotoifale, aemaise lava le faʻaleagaina o leitio O nei mea uma, faatasi ai ma se taunuuga lata mai o le taotoga, faʻaleleia le faʻataʻitaʻiga mamao.

E tatau ona maitauina i le taimi o le uluai suʻesuʻega, o le tele o taimi e faʻaleagaina ai le ate o le metastatic e maualuga tele, o le mea lea, o le taotoga faʻamalosi, poʻo le taotoga o le cytoreductive sili ona lelei, e mafai ona na o le 10% o tagata gasegase. Ae ui i lea, e tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o le 5-tausaga le ola pe a uma le ate ma le gasegase o gasegase o le neuroendocrine pancreatic

O le kanesa o le gland e ese mai i le 47 i le 76% ma le toe faʻaleleia o le 76%, ma i le le gasegase gasegase e 30-40% 4-7.

Mea ma metotia

O taunuʻuga o togafitiga faʻapitoa o le 121 tagata mamaʻi e maua mai i le neuroendocrin o le pancreas o loʻo tuʻuina mai. O le auiliiliga na faavae i luga o se iloiloga o taunuuga vave o togafitiga ma le ola umi.

O le gaioiga o le kanesa o le pancreatic na maua i le 8 tagata mamaʻi: insulinoma (1), gastrinoma (3), somatostatinoma (1), o le tumama e faʻamaloloina le hormone adrenocorticotropic (1), i le tuufaatasiga o syndromes faʻatoʻateleina - MEN I (1), Hippel's syndrome - Landau (1).

O tumaʻi e leai ni galuega na maua i le 113 tagata gasegase. Na maua i latou i luga o faʻamaumauga o le falemaʻi (o le i ai o le tiga, faaletonu o le mafaufau) pe o se faʻalavelave faʻafuasei i le taimi o le suʻesuʻeina o meafaigaluega i le taimi o se suʻega masani o se vaega o le tulitatao. Suesuega i falemaʻi i tagata gasegase e aofia ai le iloiloga o faailoga patino o le panorate NEO (chromogranin A, polypeptide pancreatic, ma isi). Mo le siama o le hormone-active, o le faasologa o suesuega e aofia ai le suʻesuʻeina o faailoga e pei o le inisalini, gastrin, peptide intestinal vasoactive, ma isi mea faapena. . O le siakiina cytobiopsy ma sosoo ai ma le suʻesuʻeina o le immunocytochimaly e mafai ai foi ona e fuafua le numera o le gaosiga o le tumutumu Yu-67 i le muaʻi faʻamalositino. Mo le faʻamoemoe o suʻesuʻega autu, o metotia nei o le suʻesuʻega na faʻaaogaina: ultrasound, e aofia ai le endo-ultrasound, faʻataʻitaʻiga o le X-ray (CT). RKT sa aoga i le iloiloina o le tino o le tino. Na faatino le agaga o le angiography e iloilo ai le vascular arthomy i le vaega o le taotoga o le a oʻo mai, faapea foi ma le mafutaga o le tumutumu ma vaʻa autu, pe afai e leʻi foia nei mataupu i le taimi o le CT. Кроме того, ангиография являлась дополнительным подспорьем в уточнении природы нейроэндокринной опухоли, поскольку большинство нейроэндокринных образований имеют более высокую васкуляриза-цию по сравнению с опухолями экзокринной природы. Магнитно-резонансную томографию использовали для решения следующих задач: определение взаимоотношения опухоли поджелудочной железы с главным панкреатическим

протоком и общим желчным протоком, исключение или подтверждение метастазов в печени и за-брюшинных лимфоузлах.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faʻapitoa o le meafaitino, sa faia se suʻesuʻega faʻasolosolo ma le suʻesuʻeina o le numera o le tumutumu o le tumutumu e fai ma faʻamatalaga autu e fuafua ai isi togafitiga togafitiga.

O mea tau falemai na faʻatautaia fua faʻatatau i le faʻaaogaina o le polokalama komepiuta a Exell ma le statistica 10.0 polokalame mo le faagasologa o mathematics. O le filifilia o uiga tutotonu o le suʻesuʻeina o faʻamatalaga sa faia ina ua uma ona suʻesuʻe le foliga o la latou faʻasalalauga. O laina maualalo ma tutusa, o le averesi ma lona 95% o talitonuga faatapulaaina, o le sese o le uiga, faapea foi ma mafaufauga ma tapulaa o fesuiaiga o le faailo na fuafuaina. O le taua o feeseeseaiga i fua eseese o uiga suʻesuʻe na iloiloina e ala i le faaaogaina o le numera o tamaiti aʻoga; Na matou fuafuaina le taua tonu o le p (o le eseʻesega na manatu taua i p i E le mafai ona e maua le mea e te manaʻomia? Taumafai i le galuega filifilia o filifiliga.

1 GCP - togafitiga lelei.

vailaau o talafaasolopito i luga o le pancreas, osofaʻiga o totoga lata ane, tikeri o le faalumaina. O faailoga o le tuputupu ae leaga o le neoplasm neoplasm o le pancreas na fuafuaina e ala i metotia o suesuega faafomai ma suʻesuʻega pathomorphological, e aofia ai suʻesuʻega puipuia o le toto ma le puipuia o le toto i luga o le toto ma le toto. sel.

O faʻataʻotoga faʻapitoa na faia: faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi, i le tele o mataupu i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreatic resection with splenectomy - 60 (49.6%) maʻi, gastropancreatoduodenal resection (DHD) - 54 (44.6%), o le mulimuli Tulaga o le HDR - 41, faalauteleina le HDR - 3, faatasi ai ma vaalele autu - 7, e aofia ai ma le 3 gasegase e maualalo i le masini maualuga, vevela HDR - 3 (ona o le tele o metastases o le ate, le vevela osofaiga o le feʻau maualuga echnoy alatoto) faia pancreatectomy 2 (1.7%) gasegase, pancreatectomy median faia i le 1 (0.8%) pe afai enucleation o tumors - 3 (2.5%) o tulaga. O gaioiga faʻatasi ma le vavalalata o vaʻa autu, suauu, manava, ovariectomy, nephrectomy na faia i le 20 maʻi (16.5%).

E tatau ona maitauina o le gastropancreatoduodenal resection, pancreatectomy ma le vaʻaia pancreatic resectionina ma le splenectomy e faʻapipiʻi faʻapitoa faʻatasi, ae o le tino vavalalata pe aveeseina i le taimi o nei gaioiga e avea ma a latou siata masani. Faʻatasi faʻasalalauga

matou te aofia ai nei gaioiga faʻatasi ai ma vaʻavaʻa o vaʻa autu, vava, diaphragm, fatugaʻo, sulu o le eleele, tamai po o le ogaoga oona, o lona uiga, totoga ma fausaga e le o se vaega o le tulaga lautele o le faʻalavelave.

Faatasi ai ma tagata mamaʻi e maualalo ifo i luga o le tino (20 siaki), na faʻatinoina faʻatasi galuega i le 8 (40%) maʻi. O le mulimuli, 2 pancreatectomies ma le vavalalata o vaʻa tetele. Sa faia faʻasalalauga i vaega 01 ma le 02: 01 - i le 1 mai le 30 mataupu (3%), 02 - i le 20 o le 71 mataupu (28%). O gasegase o gasegase o le gase faʻatasi na faia 21 gaioiga faʻapitoa (17.4%). Na faia faʻamalositiga faʻamalosi i masini e 110, K2-resection - i le 11 tagata gasegase. I le faitau aofaʻi o tagata, e leai ni tagata gasegase sa faia le taotoga e aunoa ma se faʻamalositino (I1).

O faʻalavelave faʻasalalau ua atiaʻe i le 29 (24%) maʻi.

O loʻo faʻaalia i le Table 2 le natura ma taimi o faʻafitauli taʻitasi.

Ole taimi o faʻafitauli taitasi: faʻavave ile toto ile toto ile gasegase - 1 mataupu, gasegase mai le gastroenteroanostomosis - 2, thrombosis o le vascular prosthesis, portal vein ma le tele veinous vein - 1 case each. Gastrostasis na atiae i le 7 tagata gasegase. E tusa ai ma le 1 mea na matauina, o le vave faʻalavelaveina o le manava, faʻaleagaina o le tino pe a maeʻa le lymphadenectomy retroperitoneal, faʻatoʻilaloina o le hepaticoenteroanostomosis, toesega faʻaoga, ma le le mafaia o le ate. Pistreatic fistula na atiae i le 8 tagata gasegase, lea na sili ona masani ai (6.6%) faʻasalaga mulimuli. O faʻafitauli faʻafuaseʻi na maua i le 3 gasegase:

Laulau 2 O le natura ma le tele o faʻalavelave faʻasolosolo i maʻi pe a maeʻa togafitiga mo tumutumu o le pancreatic neuroendocrine

O le a le maʻi o le neuroendocrin?

Pancreatic O le NEO ua taʻua o le tumutumu o le tumutumu islet i togafitiga faafomaʻi. O ia ituaiga o neoplasms tumo e matua patino lava, o le mea lea, i le endocrinology e manaomia ai se iloiloga ese.

I le pancreas, e lua ituaiga o siama - endocrin ma exocrine. O le vaega muamua o sela e fesoasoani i le gaosia o ituaiga ituaiga o mea oona - latou te tuʻuina atu ai le puleaina o ni siama patino po o ni faiga i le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inisalini o le hormone e faʻatonutonuina le glucose concentration.

O nei siama e faʻapotopotoina i motu laiti i le pancreas. O loʻo taʻua i latou o laumei Langerhans poʻo seliti teine. O le neoplasm o loʻo faʻatuina i nei nofoaga ua taua o le tumo o sulu teine. Isi igoa - endocrine neoplasm poo NEO.

Selini i le exocrine o le tino e maua ai enzymes ia e faʻamalolo mai i le tootoo laiti. O loʻo faʻamoemoe i le faʻafaigofieina o le faagasologa o le 'aina o meaai. O le tele o le pancreas e aofia ai laina laiti ma tamai taga o loʻo i ai nei sel.

O le neuroendocrine o le tino e leaga uma i le natura (e le o le kanesa) poʻo le faʻaleagaina o le natura (kanesa). Afai o le faʻamaʻi e faʻaalia ai se neoplasm leaga, ona latou talanoa lea e uiga i le onoclogy o le pancreas poʻo le toilalo.

O le neuroendocrin tumutumu maʻi e tupu tele lava nai lo le tino o le exocrin cell, faatasi ai ma se faʻamatalaga sili atu o le soifua maloloina.

Faʻavasegaga o le NEP pancreas

I togafitiga faafomaʻi, NEO eseese e faalagolago i le nofoaga. Afai ua tulai mai le paʻu i le mea e gaosia ai, o lona uiga e toetoe lava a le mafai ona iloa le togafitiga i le amataga seia oʻo ina tuʻuina atu e le neoplasm metastases i isi totoga.

O le tagata pancreas e aofia ai vaega - le ulu, siʻu ma le tino. Faʻasolosolo i totonu o nei vaega, o le faʻamalositino o hormones ua faʻavaivaia, o aʻafiaga leaga e atiaʻe. Afai e saʻo, e ui i le atinaʻeina o saienisi, e matua faigata lava ona iloa se faʻamaʻi.

Faʻalagolago i le nofoaga, o le tagata maʻi e iai ona faʻaʻailoga. E matua ese lava. O le mea lea, o le isi togafitiga togafitiga e fuafuaina i le tele o tulaga - nofoaga, tele o aʻoga, ma isi.

Neuroendocrin o le pacreatic tumors, lea e masani ona maua i mea nei:

  • Gastrinoma o se neoplasm e faʻaalia i sela e faʻapipiʻi le hormone gastrin. O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suka gaositi, fesoasoani e faʻataʻi meaai. Faʻatasi ai ma se pulu, o le mea o loʻo iai i le sua oona ma le faʻateleina o le maualuga o le hormone. Gastrinoma i le tele o ata e maua i le ulu o le totoga i totonu. I nisi o ata, o loo i ai i totonu o le togafiti laitiiti. O le tele o taimi, ua faʻavae le natura leaga o le neoplasm.
  • O le insulinoma o se mea e maua i totonu o sela e maua mai ai le insulin. O le vaega e nafa ma le kulūkose i totonu o le tino. O lenei laoplasm e tupu lemu, e seasea lava ona tuʻuina atu meaʻai. E maua i le ulu, siʻu poʻo le tino o le gland. E masani lava ona afaina i le natura.
  • Glucagonoma. O le tumutumu o loʻo maua i totonu o sela e nafa ma le gaosiga o le glucagon i le tino. O lenei vaega e faʻapupulaina ai le suka i totonu o le glycogen i le ate. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le glucagon, ua matauina se tulaga o le hyperglycemic. O le neuroendocrin o le siʻusiʻu o le pancreatic e sili ona leaga.

I vailaau, o isi ituaiga o neoplasms tumo e iloga, e le masani ai. E fesoʻotaʻi foi ma le gaosia o hormones, e aofia ai vaega e faʻasaʻo ai le kulukose, o mea o loʻo i ai masima ma vai.

Vipoma (pancreatic cholera) o se neoplasm e maua i suauu e maua ai le peptide o le intestinal, somatostatinoma o le tumo o sela e maua ai le hormonone somatestatin.

Le vaaiga lelei o le somatostatinoma e le numeracliding digitalization.

Faʻaaliga ile falemaʻi e faalagolago i le ituaiga tumo

Faailoga o le neoplasm patho e tupu ona o le tuputupu aʻe o le susu ma / poʻo ona o le gaosia o le hormone. O nisi o ituaiga o le tino e le o faailoa mai lo latou atinaʻe e ala i soo se faailoga, o le mea lea, ua maua i latou i vaega mulimuli, lea e oʻo atu ai i se faʻataʻitaʻiga le lelei.

O faʻasalalauga i le paʻu o se mea e le o faʻatinoina e mafai ona tuputupu ae mo se taimi uumi, ae leai ni faʻamatalaga faʻalauiloa. E mafai ona latou salalau atu i isi totoga i totonu. O mea autu e aʻafia ai le faʻavevesiina o le meaʻai, o le manava, tiga i totonu o le manava poʻo le tua, samasama o le paʻu ma le sclera o totoga o faʻaaliga.

O le faailoga o le tino o le pacreatic tumors e mafua mai i le ituaiga o vailaau oona, o le faʻateleina o lea mea o loʻo faʻatupulaʻia pea ona o le tuputupu ae o le neoplasm. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o gastrin, o faʻamatalaga nei e matauina:

  1. O le gasegase gaʻo faifai pea.
  2. Paʻa i totonu o le manava, faʻalautele i tua. O le tiga e matauina i taimi uma pe faʻaalia i lea taimi ma lea taimi.
  3. Faʻavave le manava.
  4. Faʻafeiloaʻi o le Gastroesophageal.

E ese mai i le maualuga o le maualuga o le inisalini, o se tulaga o le hypoglycemics e atiaʻe (maualalo le kulukose i le tino). I le isi itu, o le hypoglycemia e taitai atu ai i ulu o le ulu, vaivave, vaivaiga, faaletonu o le atuatuvale, faateleina le vevela. E le gata i lea, o gasegase e faitio i le vave o le fatu ma le pulus.

Faatasi ai ma le saoasaoa o le tuputupu ae o glucagon, ua faaalia mai ai i falemai:

  • Faʻasa i foliga, manava ma pito i lalo.
  • O le faateleina o le kulukose i totonu o le tino, lea e tau atu i le ulu, o le faateleina o le mamafa o le urine i aso taitasi, malogo i le ova o le tautala ma le paʻu, fiaai, fiainu, ma vaivaiga faifai pea.
  • Pusa toto. Afai e maua i luga o mama le toto o le toto, ona tupu lea i le vaivai o le manava, tale, tiga i totonu o le pusa. Faʻatasi ai ma le mea e maua ai toto i pito i luga pe pito i lalo, o loʻo i ai le tiga, fula o lima po o vae, popo o le paʻu.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le meaʻai.
  • Faʻaitiitia le manaʻo.
  • Faʻanoanoa i le gutu, papaʻi i tulimanu o le gutu.

O le faateleina o le pepatide o le intestinal, o le manava pea e foliga mai, lea e mafua ai le faʻamalaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi - o se manaʻoga faifai pea e inu, o le faʻaitiitia o le urine, o le tino vevela ma le mucous membranes i le gutu, masani ona vevela ma le vevela, ma le malaise lautele.

O suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻaoʻoina o le pāmala i totonu o le toto, lea e faʻamalosia ai vaivaiga o le musika, vaivai, faʻavauvau tulaga, faʻalavelave ma le tingling o pito, faʻasolosolo faifai pea, vave vave o le fatu, tiga o le manava ma le paʻu o le leʻoloa o mea.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le somatostatin, o faailoga autu o le gasegase, manava, o le i ai o gaʻo i feces, gallstones, samasama o le paʻu ma mata o le mata, leiloa mamafa.

Pomreatic tumo togafitiga

I le togafitiga o se maʻi o le neuroendocrine, o loʻo manaʻomia le togafitiga o taotoga. O le taotoga e taua o le gastrectomy. Ae ui i lea, o le auala galue o loʻo i ai ona lava faigata, e mafua mai i le tele o neoplasms, o ni mea lelei ma leaga i le natura.

I nisi o falemaʻi, o le tele o togafitiga faʻapitoa e faigata ona vaʻai, o le mea lea o le faagasologa o togafitiga faafomaʻi ua fuafuaina e le mea moni - ina ua amata le taotoga o le fomai tipitipi.

Ia vave iloa le faʻamaoniga o le tino o le pancreatic tumo, ina ia amata ai le togafitiga talafeagai, na o se fomaʻi e mafai ona mafai. Ae e seasea lava aʻafia o neoplasms, o lea e le mafai ai i taimi uma ona iloa le faʻamaʻi i se taimi vave.

Afai e vave ona tupu le paʻu, ae o le maualalo o le eseesega o loʻo iloa, ona faʻasolo atu lea o le togafitiga o le chemotherapy. O vailaʻau nei e faʻaaogaina i taimi o togafitiga faafomaʻi:

O nisi taimi o le faʻaofiina o le hormonone somatostatin e manaʻomia, o lona uiga, o le togafitiga o le hormone e faia. O le polokalame o le togafitiga o le onosai, fualaau o fualaau faasaina, o le tele o taimi o la latou pulega - o mea uma e matua taʻitasi. O se togafitiga mamā e faʻamaonia pe a maeʻa se suʻesuʻega loloto, e tele faʻamaumauga e amanaʻia.

Le aoga o le chemotherapy e laiti. Fuainumera faamaumauina o le a lelei le taunuʻuga i le 15-20% o mataupu. Afai o le chemotherapy e maua ai se taunuuga lelei pe a uma ni vasega, ona mafai lea e le tagata gasegase ona ola mai le 2 i le 9 tausaga.

I le faʻaopopo atu i le chemotherapy, o isi vailaʻau o loʻo faʻatulagaina e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai faʻafitauli popolega. O le filifilia o vailaau e faʻalagolago i faʻaaliga o le falemaʻi. E mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina fualaau faasaina:

A leai se faʻamoemoe lelei ona o le chemotherapy, o le fesili e tupu mai i le togafitiga faʻapitoa. I vailaau faʻaonapo nei, latou te taumafai e faʻaaoga auala sili ona aoga. O se tasi oi latou o togafitiga radionuclide.

O le avanoa e toe malosi ai (faʻasolosolo) e faʻalagolago i le tele o vaega: o ituaiga o siama o le kanesa, o le nofoaga o le paʻu, o le i ai / le i ai o masima, faʻamaʻi faʻamaʻi, le tausaga ole maʻi. O le suʻega sili ona lelei mo tumutumu eseese e le sili atu ma le lua senitimita, e leʻi fetaui lelei i le lymph nodes ma le ate.

O paʻu pancreatic o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻavasegaina o maʻi mumcreatic o le neuroendocrin

O se aganuʻu le faʻamaonia o le NEO i le nofoaga o lo latou faʻanatura. Afai ua tulaʻi mai le neoplasm i le fualaau oona, ona faigata ai lea ona iloa i le amataga o le atinaʻe, ae oso aʻe le NEO i isi totoga.

O ituaiga taatele o le neuroendocrine pancreatic tumors o:

Inisulinoma - O le maʻi o le endocrin lea e fai i sela e maua ai le inisalini. Inisalini e faʻamalosia ai le gaoioi o le kulukose i sela. O le insulinomas e tupu lemu ma seasea tupu aʻe i isi totoga. O nei neoplasms e tele lava ina pala.

E tele taimi e maua ai le insulinoma, e faʻaleleia le hypoglycemia - o le faʻaitiitia o le kulukose toto. O lenei faʻamaʻi e tupu i faʻamaʻi nei:

  • mamafa mamafa
  • fiva
  • tagi
  • pallo o le paʻu,
  • le mautonu o le malamalama.

Ina ia iloa le faʻamaʻi, o le manava gaogao e fai ma suʻega toto e fuafua ai kulukose, proinsulin, C-peptide ma insulin. O le faateleina i le C-peptide ma le proinsulin o loʻo taʻu mai ai le tele o le inisalini.

Gastrinoma - O se kulimi e fai i totonu o sela e maua ai le gastrin. Gastrin o le hormone lea e mafua ai le faʻamalolo o le manava o le manava, lea e mafua ai le faʻapalapalaina o meaai. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le pule faakomepiuta o le elekene hydrochloric i le manava e faateleina, ma o le mea lea:

  • ulutala duodenal, faʻatasi ai ma le manava,
  • tiga o le tino
  • faʻasologa faʻasolosolo peptic peptic,
  • afaina o le gastroesophage,
  • Iejunum maʻi
  • manava manava
  • manava o le manava
  • tele ulugalii.

I lalo o le aʻafiaga o gastrin o loʻo tulaʻi mai, lea e masani lava ona faʻatuina i le ulu o le pancreas poʻo le duodenum o le maʻi. Faatasi ai ma le tuputupu ae, o se maʻi pipisi e palau i le kanesa. I le gastrinoma, o mea nei e tupu:

  1. O le localization faʻamaʻi ma le tele o faʻamaʻi pipisi e le mafai ona togafitiga poʻo suʻesuʻega mo Helicobacter pylori i se tagata maʻi ma maʻi pipili e le lelei.
  2. Le tupuga o le gastrinoma ona o suiga faʻaleagaina lea e tupu i isi totoga, e aofia ai le neoplasms. I lenei tulaga, o le tagata e tele le neoplasia endocrine.

Glucagon - o le faʻapipiʻi lea e aliali mai i totonu o sela e maua ai le glucagon. O lenei ituaiga o neoplasm e masani ona matauina i le siʻusiʻu o le gland ma o se tulaga leaga. O le atinaʻeina o lenei maʻi e mafai ona faʻaosooso ai:

  • manava manava
  • faaitiitia le uʻamea i totonu o le toto,
  • mūmū mūmū i luga o le tino poʻo erythema migratory migration, pe a maeʻa le vaʻa, o le hyperpigmentation e aliali mai i lenei nofoaga,
  • maʻisuka
  • paleni mamafa
  • faʻaopoopoga o le toto.

O se faʻamatalaga mataʻutia - na tuʻuina e le fomaʻi se kanesa pe afai o le toto o le glucagon ua i luga, ma o loʻo i ai isi faʻailoga manino o lenei maʻi.

Vipoma - O se tumutumu e atiina ae i sela e maua mai ai le peptide intestinal vasoactive (VIP). O le isi igoa mo le faamai o Werner-Morrison poo le panilapia o le pani.

I le vipoma, ua faamatuu atu ai le polotini VIP, lea e mafua ai ona maua e le tagata maʻi se tulaga e tutusa ma le kanesa:

  • le tele o le leiloa o le suavai, masima ma chloride
  • manava manava
  • faamaʻi, faʻatasi ai ma le fia inu, itiiti le mimita fafo, palago matala, ulu o le tino, televave ma le vaivai masani.
  • paleni mamafa
  • ogaoga, tiga o le manava.

Ina ia iloa lenei maʻi, o le aofaiga ole VIP i le toto ua fuaina.

O le somatostatinoma o se ituaiga o mea lilo o le tumo i le sili atu o le somatostatin. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e:

  • gallstone faamaʻi
  • maʻisuka, faʻatasi ma le paʻu vevela, faʻamamago mai le mucous membrane i le ooto, o se osofaʻiga faafuaseʻi o le fiaʻai, vaivaiga ogaoga,
  • manava manava
  • i totonu o le nofoa, e tele gaʻo e maua ai se manogi le lelei,
  • samasama sclera,
  • paleni mamafa, mo le leai o se mafuaaga.

Le vaaiga a le somatostatinoma i se vaaiga manino i le numeracliding o le numera.

O NEO uma o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga masani. Mafaufau i faailoga taatele o se faamai:

  1. Tatala
  2. Nofoa le mama.
  3. I totonu o le manava, e lagona ai e le tagata maʻi se mea faʻafefe.
  4. Paʻu o le tino i tua.
  5. Yellowing sclera.

Tumo Diagnosis

Laʻau tele o le neuroendocrin (ū) o le pancreas

Ina ia mafai ai ona faʻamaonia maʻi o le neuroendocrin pancreatic, ou te faamaeaina le faʻamautinoaga:

  1. O loʻo suʻesuʻeina le tagata maʻi, e suʻesuʻe e le fomaʻi le talafaasolopito o lona gasegase.
  2. Tofia le kemisi o le toto e fuafua ai le maualuga o le suka.
  3. Suʻega mo le chromogranin A i le toto. O le faateleina o lenei faailo ma isi hormones (gastrin, insulin, glucagon) e taʻu mai ai se maʻi mumcreatic.
  4. CT ma MRI.
  5. O se ata o radionuclide e faʻaalia e iloa ai tumema gland. O lenei metotia e taʻua o le Octreotide ma le SRS.
  6. Tofia le faʻamalosi o le ultrasound.
  7. Afai e faailoa mai, ua maeʻa le retrograde cholangiopancreatorygraphy (ERCP).
  8. O nisi taimi o fomaʻi e suʻe i le laparotomy, lea e aveina ai e le fomai tipitipi ni vaega laiti o meaola mo le suʻega mulimuli.
  9. Biopsy
  10. Faʻasolosolo i luga
  11. Ua faia se angiogram, lea e mafai ai ona suʻesuʻe totoga o le toto. Pe a tui se angiogram, o le eseesega e tui i totonu o se vein, ona faʻatalanoaina ai lea o neoplasms e faʻaaoga ai le x-ray.
  12. Fesoʻotaiga faʻapitoa. O lenei suʻesuʻega e faia i taimi o taotoga e suʻe auiliili le okeni. O ata ma le ultrasound televave mamao e sili atu nai lo le auala masani o suʻesuʻega.

NEO togafitiga

E masani lava, o togafitiga faʻapitoa (gastrectomy) o loʻo faʻaalia i le togafitiga o se maʻi o le pancreatic.

Ae o lenei ituaiga o togafitiga e faigata ona o le tele o faʻalapotopotoga, lea e mafai ona le gata i le leaga, ae le gata foi. O nisi taimi o le tele o le taotoga e faigata ona vavalo, ma o fomai tipitipi e maua mai ni mea e maua ai pe a amata le taotoga.

E naʻo le tomai poto faapitoa e mafai ona iloa ia faʻaʻailoga o se maʻi o le pancreatic i le taimi ma amata togafitiga.

Chemotherapy ua faatonuina i le tagata maʻi pe afai o le neoplasm ua televave lona faateleina, ma o le tikeri o le eseesega e maualalo. Faʻatasi ai ma le chemotherapy, o vailaʻau nei e faʻaaogaina:

  • chlorozotocin,
  • 5-fluorouracil,
  • streptozocin,
  • epirubicin
  • doxorubicin,
  • Inisiva analog (tattoostin analog) (togafitiga o le hormone).

O tupe o loo i luga o loʻo faʻaaogaina, ma o togafitiga mo le tagata maʻi o le tagata lava ia, e faʻavae i luga o fautuaga e tuʻuina atu i tusitaulima.

O le mea moni, o le aoga o le chemotherapy e maualalo tele ma ei ai se aafiaga lelei i le 15-20% o maʻi. Faatasi ai ma se taunuuga lelei o le chemotherapy, lea e faia i vasega, e mafai e le tagata maʻi ona ola pe a uma le faʻamaʻi mai le 2 i le 9 tausaga.

E le gata i lea, o le chemotherapy e maua ai togafitiga faʻapitoa o tagata gasegase e faʻaitiitia ai o latou tulaga faaletino. I le taimi o togafitiga, e faʻaaogaina ai fualaau oona:

Afai o le togafitiga faaumiumi ma le chemotherapy e le maua ai se taunuuga lelei, ona tulai lea o le fesili e uiga i le taotoga.

I aso nei, o se auala fou e togafitia ai NEO faʻaleagaina e faʻaaoga ai le radionuclide therapy e faʻaaogaina.

E taua le matauina o le tele o fomaʻi i totonu o le fale o le falemaʻi e masani ona sese pe a fai se faʻamautinoaga. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se talitonuga e faʻapea, o faʻamaʻi pipisi o le endocrine e fai si faigata i aso nei. E masani lava, e le masalosalo fomaʻi e le mafai e le fomaʻi ona maua se fesootaʻiga ma le NEO, o le mea lea o le a tupu ai se maʻi leaga i le tino seia oʻo ina tuai.

O le tele o tagata gasegase e talitonu o togafitiga manuia o se maʻi o le pancreatic tumo o loo faia i na o fafo atu, mo se faataitaiga, i Isaraelu. Ae o le faʻataʻitaʻiga Rusia na faʻamaonia le manuia o togafitiga a le NEO i Rusia, lea e le o laʻititi lava i le tomai o tagata faigaluega mai fafo.

Faamatalaga lautele

A aunoa ma le masaniga masani o le faʻaogaina o le tino, o le faalilolilo mata, e le mafai e le tino o le tagata ona galue ma ia faʻatulaga lelei. O togafitiga faʻaonapo nei e iloilo nei elemene i lona atoaga, faʻavasegaina i totonu o le neuroendocrin system. O suauu faapitoa o loʻo faʻapipiʻiina i le gutu o le endocrine e nafa ma le gaosiga o gaioiga galue. O se tasi o elemene taua o le pancreas o tamaʻitaʻi a Langerhans. Faʻaogaina o se mataupu pe a iloa se neoplasm i lenei vaega e C25.4 e tusa ai ma le ICD. O le neuroendocrin tumutumu o lenei faatulagaga e mafai ona fausiaina pe afai e amata ona fevaevaeaʻi, galue, ma oti i se auala sese, le saʻo.

O ituaiga eseese o pathoces e le faʻafuasei ona faʻatulagaina i se isi vaega. O ona faʻaaliga, o faʻaaliga o le faʻamalamalamaina o le siama, togafitiga o togafitiga e matua ese lava mai i mea e faʻaaoga i neoplasms na faia e vaiviia epithelial.

Anatomy ma vailaau

O le faʻaogaina o le tino, mea na tutupu i le hormonal e mafua mai i le endocrin o loʻo faʻatulaga lelei. O faailoilo o le faʻalavelave faʻalavelave e ulu atu i le vavalo, lea e faʻafefeteina ai le gaosiga o vailaau oona. O i latou, i le isi itu, e aʻafia ai le pituitary gland, faʻamalosia pe faʻagesegese ai le gaoioiga o ala. O vailaʻau e tafe mai ai le toto salalau solo i le tino atoa, faʻaleleia ai le galuega failautusi o fausaga.

O le fausiaina o hormones ua faʻamoemoeina e le gata i faʻalavelave o le tino. Faʻamatalaga tāua o faiga ia e tutupu i totonu o le tino, o le tulaga o le tagata atoa ma o totoga taʻitasi ma fausaga. O le tino tutotonu o le tino ma le faiga faalilolilo e fesootaʻi tutusa: talu ai ona o hormones e ala atu i le eleele, o le galuega o neura ua faʻatulafonoina. E maua lenei mea e ala i le tuʻuina atu o le adrenaline i totonu o le toto.

Pancreas: auala e aoga ai

I lalo ole tulafono ole tumutumu neuroendocrin o le pancreas C25 o loʻo faatatau i se tulaga faʻaleagaina e aʻafia ma le le lelei o le gastroenteropancreatic NES. I le tino o le tagata, e pule i isi NES i le tele. O lenei faiga na suʻesuʻeina e saienitisi aemaise lava lelei. E mafai ona faʻamautuina o le NES o loʻo faia e neurons, apudocytes, faʻapupulaina o mea faʻasolosolo. O nei siama ua salalau solo i le gastrointestinal tract, o loo i ai i totoga uma.

O le nofoaga pito sili ona taua o le pancreatic site mai lenei manatu o mataʻupu o Langerhans, o lona uiga, o le siʻusiʻu o le siʻusiʻu. E tusa ma le 2% o le masini, e tusa ma le 1.5 g. O le numera o atumotu e sili atu ona manaia - ua faʻamautuina o la latou numera e latalata i le miliona.

Neoplasms: o nuances o le fausiaina

O le neuroendocrine tumo (G2, G1) e mafai ona fausia mai soo se masini o lenei ituaiga o loʻo maua i lenei totoga. O le faʻagasolo o le faʻaalia o le maʻi o le faʻagasologa o le vaʻaia o le vavaega o le tino. I le taimi nei, o faʻaaliga o le faʻavaeina o neoplasms e leʻi lava ona suʻesuʻeina. Na faamanino mai o se pasene taua o tagata gasegase na faaalia ai se suiga i le pa sefulutasi o le chromosome. NEO e aʻafia i faʻasologa o faʻamaʻi faʻafuaseʻi, lea e matua aʻafia ai le faʻamaoniga o le tulaga: e naʻo se fomaʻi e sili ona maualuga e mafai ona faʻamautuina ona uiga.

I le tele o pasene o mataupu, o le neuroendocrin o le tino o le pancreas forms o se moli po o se ipu. Igoa aloaia o ia ituaiga (faasologa): alveoli, trabeculae. I nisi o gasegase, o le alualu i luma o le faamai e telegese lemu, ao isi o loo faamatalaina i se auala e sili atu. O le mea lautele, talu ai o faʻamatalaga na faʻaputuina e vailaau faʻaalia, o togafitiga e matua le mautonu. O se pepe laʻititi e mamao lava mai le leaga. O se faaiuga e uiga i lona amio e faia i le fuafuaina o le saoasaoa o le atinae. I nisi tulaga, o le tumo o loʻo maua i le tasi okeni, i mataupu sili ona ogaoga o loʻo salalau atu i fausaga tuaoi.

Faʻaaliga o faʻaaliga

O faʻamaoniga o se maʻi o le neuroendocrin pancreatic i le amataga o le atinaʻeina o le faamai ua le o iai pe matua lubricated. O le tele o pasene o mataupu e mafai ona iloa i na o se tulaga maualuga, pe afai o se tulaga faʻaleagaina ua atiaʻe mo le 5-8 tausaga. O faʻamatalaga faapitoa i vaega muamua o le tele o tumema e le o uiga. O nisi faafitauli faʻalesoifua maloloina o tagata gasegase e faʻalavelaveina, ae le mafai ona fesootaʻi atu i le neuroendocrine, ma togafitiga mo faʻamaʻi eseese eseese ua faʻamatalaina.

E mafai ona e manatu e iai se tuma neuroendocrin o le pancreas (faʻatasi ma le leai foi o ni mea e gaosia ai, e fuafuaina pe a maea le suʻega atoa), pe afai oe popole e uiga i le tiga ile manava. O lagona e mafai ona sau i se taimi pe tumau. O le tagata maʻi e le maua le mamafa, lagona le le lavava. O loʻo i ai se nofoa faʻafefe, leisa ma le vomia. Faʻasaga i tua o le neoplasm, faʻaitiitia le suka o le toto, o le pulusal e sili atu ona masani, o le popole.

Vaega ma ituaiga

I le tele o auala, o le faʻasolosolo o le paʻu o le neuroendocrin o le pancreatic tumoe e faalagolago ile ituaiga o mataupu. O se faiga ua atiae mo le vaevaeina i vaega eseese. O le iloiloga autu o iloiloga o le gafatia lea e maua ai le tuufaatasiga o hormonal, le gaoioiga o lenei faagasologa. E fa ituaiga: malosi, lē toaga, leai se galuega ma galue.

O le ituaiga muamua o se neuroendocrin o le pancreas, o ona sela e maua mai ai meaola e pulea ai le tino. Faatasi ai ma le numera atoa o neoplasms, faʻamatalaga galue mo le tusa ma le 80%. O le tele o mea masani e le masani ai e leai se aoga. O le suʻesuʻeina o se togafitiga e sili ona faigata. O NEO e le o galue e mafai ona faʻamalosi faʻamalosi o le hormonal. O le mataupu e le o faamatalaina i ni faailoga patino. Ma le mea mulimuli, o le vaega mulimuli o le NSO, lea e maua ai le sili atu nai lo le masani, le aofaiga o hormones. E masani lava ona vave faʻatulagaina lenei mea. O le faateleina o le gaosiga o le hormone e masani lava ona matauina i lalo o le aafiaga o se mea e tupu ai le popole. Atonu o le tali lea i le faʻamaʻi, pisipisia.

Faʻafouina Tulaga

O le suʻesuʻeina o le maʻi mumupoto o le neuroendocrine e le o se galuega faigofie mo se fomaʻi faʻaonapo nei. E sili atu ona masalomia o faafitauli o le soifua maloloina o le maʻi e mafua ona o se mafuaaga tonu, mai se fomaʻi agavaa ma poto masani ua feagai ma ia tulaga. Afai ei ai se masalosaloga e uiga i le ono tulai mai o le NEO, e tatau ona faia se faasologa o suʻesuʻega e faʻamaonia pe faafitia ai le manatu. Amata i le suesueina o le tala faʻasolopito o se tagata ma lona aiga. Faʻamalamalamaga o maʻi faʻapitoa o mea taua ia mo le suʻesuʻeina o mafuaʻaga o faʻamaoniga. E le gata i lea, i le taimi muamua na tofia ai, o loʻo suʻesuʻeina ma le totoʻa le tagata maʻi, o faitioga uma e faʻamalamalamaina ma o nei faʻamatalaga ua faʻaogaina.

O le isi laasaga i le fuafuaina o se maʻi mumua o le neuroendocrine o le aoina mai o faʻataʻitaʻiga o vai ma masini mo suesuega suʻesuʻe. E tatau i le tagata gasegase ona maua ni sela e maua ai meaola o le hormonal, e ono mafai ona gaosia e le neoplasm. E fuafua foi e le fomaʻi se lisi o isi mea gaioiga, o le auiliiliga o le a fesoasoani e maua ai faʻamatalaga sili atu ona aoga e uiga i le mataupu. Filifili nofoaga o meaola e maua mai ai ni meaola o le biopsy, faʻasolo mai le scigigra with somatostatin. O le isi laasaga o le CT, ultrasound, MRI, X-ray. O le ultrasound e mafai ona faʻamatalaina e faʻaaoga ai se faʻamatalaga.

Ua faʻamaonia le faʻamaonia: o le a le isi?

O le togafitiga o se paʻu pepe neuroendocrin pancreatic ua filifilia e faavae i luga o le mataupu o se ituaiga faapitoa. E tele auala ma auala masani: togafitiga faʻapitoa, faʻamalositino, togafitiga, taotoga, leitio, metotia faʻavae. E leai ni auala e puipuia ai neoplasms o le ituaiga o loʻo iloiloina. E afua ona o le tele o nei mataupu ma le le lava o le malamalamaaga e uiga i le faagasologa o le faʻatulagaga. O le masini o le mea e tupu e leʻi faʻamaonia saʻo, lea e le aofia ai le mafai ona puipuia lelei.

I le tele o pasene o mataupu, o le togafitiga faʻapitoa e aofia ai taotoga. O le vaega o loʻo faʻamatalaina o neoplasms e mafai ai ona faʻataunuʻuina le tele o auala. E mafai ona faʻaaoga se laparoscope. O lenei mea e aveesea ai le vaega aupito maualalo o le tino mamai, lea e faʻaitiitia ai faʻalavelave ma faʻateleina ai le toe faʻaleleia o le maʻi. Afai e iloa le metastases, e tatau ona aveesea.

O se auala lelei mo se maʻi mumcreatic neuroendocrin o se togafitiga faaniukilia. O lenei auala e faʻaaogaina ai metotia faʻamaʻi intracellular. E mafai ona e faʻaaogaina nei metotia oe lava pe faʻapipiʻiina i latou i le taotoga. I le tulaga lautele, o le togafitiga mo le paʻu o le pani neuroendocrin e sili atu ona lelei nai lo isi ituaiga o neoplasms malia i le gastrointestinal tract. O faʻamoemoe sili ona lelei mo tagata e mafatia mai faiga faʻaalia ua faavaeina i se taimi muamua, pe afai e mafai ona amata togafitiga talafeagai e aunoa ma le faʻaumatia taimi.

Ituaiga malosi: insulinoma

O ia ituaiga o neoplasm e aofia ai iniseti e gaosia ai le peta. Faatasi ai ma isi mataupu o le NEO, o lenei ituaiga faʻamaumauga e oʻo atu i le 75%.O le maualuga atu e ono mafai ona faia i le faiga o le toto i tamaitai, o le vaitausaga o le lamatiaga o le 40-60 tausaga. I le pasene autu o mataupu, e iloa le tumutumu tasi, o le nofoaga i totonu o le okeni e le mafaamatalaina. O se pasene laʻititi o mataupu e tupu i totonu o le atunuʻu i fafo atu o le pancreas. O le tele o le neoplasm e seasea ona sili atu i le 1.5 cm. Lanu - pei o le peleni, lanu sinasina ma le lanu enaena. E oo i le 15% o mataupu e leaga tele.

O lenei fomaʻi e maua mai ai le tele o inisalini, lea e iloa ai le mea autu: o le kulūkose e matua faʻaitiitia i totonu o le tino totoga. O le hypoglycemia e faapitoa lava le faʻailoa pe a uma le faʻamalositino poʻo le umi foi o le vaeluaga o taumafataga. Faʻaititia le faʻasolosolo o le kulukose e taʻitaʻi atu ai i le faʻaaogaina o le malosiaga faʻapitoa, lea e aʻafia ai le tino ma le faiʻai subcortex. E lagona e le tagata maʻi le vaivai, fiaai. O loʻo e sili atu le malosi nai lo mea masani, o le televave ma le saoasaoa o le fatu o le fatu e faʻalavelaveina, tetete ma le le fiafia i le avanoa, o nisi taimi i le taimi, e faʻalavelave. O le faasolosolo malie, o le mafaufau e sili atu ona leaga, o le mafaufau e le mautonu, o le tagata maʻi ua le fiafia ma ua mafatia i le le mautonu. O le faʻalavelave sili ona faigata o le maʻi neuroendocrin pancreatic o lenei ituaiga o le hypoglycemic coma.

Tulaga Nuances

O le faʻamalamalamaina o le inisalini e le faigofie. O se neoplasm laitiiti lava, o ona uiga o uiga ia o le tele o isi maʻi. O suʻesuʻega sili ona saʻo o scintigraphy, endoscopic ultrasound, CT. E oʻo atu i le 50% o mataupu e mafai ona maua e ala i faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai e le o manino le nofoaga, ua faailoa mai i totonu o le gaosiga o oloa eletise e faamanino ai le mataupu. E mafai ona fautua mai ni faʻaaliga o le faʻasinomaga e ala i le faʻatinoina o se iloiloga faʻamataʻu.

O le togafitiga o se maʻi mumcreatic neuroendocrine o lenei vasega e sili ona aoga. Faʻasolosolo laʻitiiti, o le tino o le tino o le tino ua vave ona aveesea. Faʻatasi ma le iva o le 3 cm poʻo le sili atu, o loʻo faʻaalia ai se faʻaogaina o se elemene. E taua tele lenei mea pe a maʻi le NEO. O se mea e tatau ona faʻatinoina o le ki lea i le toe faʻaleleia atoatoa.

Gastrinoma

Faatasi ai ma NEO uma, o lenei meaola o le mea lona lua sili ona taatele. E silia ma le 30% o mataupu uma. O le maualuga atu e ono mafai ona faia i le neoplasm i le malosi o feusuaiga, o le vaitausaga o le lamatiaga e 30-50 tausaga. Pe tusa ma le tolu mataupu tolu e mafai ai ona e fuafuaina le NEO i ni foliga e ese mai le tino. E masani ona le sili atu nai lo le 3 cm le maualuga o le tino. O se tulaga iloga o lenei fomu o se uiga masani i le vave amataina o metastases. O le faʻamaʻi e faʻaalia mai e le tele gathrin gastrin, faʻamalosia le gaosia o le sua i totonu o le manava. O lenei mafuaʻaga e mafua ai le maʻi o le maʻi suka i totonu o le manava. O lea ituaiga faagasologa e masani ona avea ma uluai faaaliga o se paʻu.

E mafai ona masalomia Gastrin e ala i taʻavale vavalalata ma osofaʻiga o tiga e pei o le colic. O le maʻi faʻamaʻi pipisi e faʻaalia ai le tele o teteʻe i togafitiga. Malosiaga maualuga o le NEO pe afai o sea ituaiga o siama na faia i matua.

Glucagon

O lenei pepa e seasea lava. E mafai ona aliali mai i le taimi o le faʻaleagaina o glucagon-producing o le alpha alpha structures. E i ai le maualuga maualuga o le mauaina o se faʻamaʻi i tupulaga talavou ma matutua. I le averesi, i le va o le tamaʻitaʻi, o togafitiga faʻaleagaina e faatolu ona sili atu nai lo alii. O le pasene sili atu o mataupu e tupu i le nofoaga o le faʻavae i le palu poʻo le vaega autu o le gland. O le mea masani, o le NEO e nofofua, e 5 cm pe sili atu. E oo atu i le 70% o mataupu uma e leaga. O le gaosiga gaosi o le glucagon e faʻamalosia ai le fausiaina o inisalini, ma le glycogen e paʻu i totonu o le ate.

E mafai ona masalomia le faamai e ala i le femalagaaʻi o erythema, faʻatasi ai ma vaega e le o faʻamalosi. O toto i totonu o le loloto o le tino, o le maʻi na faʻavaivai. O le maʻisuka lona lua e mafai. I le suʻeina o le toto, e sili atu i le taimi e sili atu i le taimi e sili atu ai le tele o faʻasologa o oloa. Ina ia faamanino le localization, ultrasound, CT ua faaalia.

Le lumanaʻi pe a uma le pala

O fafine ei ai lenei faʻamautinoaga e masani lava ona sili ona popole i ai: o le maʻitaga e mafai ona tupu pe a maeʻa ni tumeva pancreatic neuroendocrine? E pei ona faʻaalia e le aʻoga, e le gata ina mafaia, ae na tupu foi i le olaga moni. E le gata i lea, o mataupu faʻamalieina o le fanauina ma le fanauina o se tamaititi e iloa e tusa lava pe o le a le tulaga o le aveeseina o le pancreatic e mafua mai ile NEO leaga na faʻamatala muamua. Ioe, muamua e tatau ona e alu i le atoaga o togafitiga ma le toe faaleleia, faatali seʻi tumau le tulaga, ma na ona e mafaufau i le faaauauga o le ituaiga. Ae o le mea moni e tumau pea: o le maʻitaga pe a mavae le maʻi o le pancreatic neuroendocrine e mafai, faia, manuia, ma mafai ona fanau atoatoa fanau.

E tusa ai ma fomaʻi, o le vaega autu o le faʻataʻitaʻiga o le sao saʻo lea i se taimi talafeagai. O se mea na tupu faʻamaonia e aofia ai fomai agavaa e fesoasoani i le mautinoa o se tagata e umi lona olaga atoa.

Tuua Lau Faamatalaga