Toe faʻaleleia tupe

O le lomiina o otaota o se tino lavelave i le tino o le tagata, e aofia ai totoga taua. Le faʻaleagaina o soʻo se vaega o le tino e mafai ona faʻalavelaveina ai le tino atoa, o le ai ai se aafiaga leaga i le tino o le tagata. O le tulaga lenei i le pancreas. I le taua, o le okeni faalilolilo o loʻo i le nofoaga lona lua pe a uma le ate ma faia galuega e mautinoa ai le talafeagai o tagata. I aso nei i le lalolagi, e faitau afe tagata latou te maua faafitauli i lenei totoga taua.

O se faʻamaʻi e aafia ai le pancreas e faʻaolaina ai siama o le okeni. O sel o le gland e nafa ma le gaosia o enzymes digestive ua faʻaumatia. Totoina o otaota ma le maʻi ua faʻavaivaia. Sini le lelei - maʻi suka poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi. E faigofie ona maitauina le faʻamaʻi - o se tagata o loʻo leiloa le mamafa. O le mafuaʻaga o le leai o se malosi e faʻafefe ai le galuega, o le leai o enzymes e mafua ai le le lelei o le 'aina o meaai. O le mea lea, o meaʻai mai meaʻai e leʻo totoʻa atoatoa. O le faʻamaʻi e faʻaalia i le pallor o le paʻu, pa'ū lauulu, fao e amata ona malepe - o faʻafitauli o le leai o vitamini mo le tausia o le tino ua faʻaalia.

O faʻamaoniga faʻapitoa e iloga:

  • manava manava
  • tiga i le taimi o taumafa, pe a uma ona 'ai,
  • taʻavale
  • afaina vomiting.

Le auala e fesoasoani ai ia te oe lava

E tusa ai ma le pancreatic pancreatitis i le pancreatitis faifaipea e mafaufauina e soʻo se tagata maʻi o loʻo feagai ma faʻalavelave. Muamua e tatau ona e mafaufau e uiga i se ituaiga olaga. E le o tuai tele le lafoai o masani leaga. O le gaioiga o le a faʻatagaina ai oe e faʻamalolo se okeni maʻi ma maua ai e le tino se fesoasoani taua. E le gata i taumafaiga a fomaʻi e faʻamaonia vailaau, o se fofo atoatoa e le mafai. Anispasmodics e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le tiga, faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga e taofia ai le pulelasi. Enzymes fesoasoani e faʻaleleia le faʻalaumalie.

O vailaʻau e le mafai ona onā i taimi uma, e mafai e le tino ona "galo" e uiga i galuega masani. A maeʻa ona faʻaitiitia le tiga ogaoga, e fautuaina e fomaʻi le faʻasologa o mea faʻapitoa i falemaʻi. O le faʻamasinoga sili e sili atu le filifilia o se talaaga gastroenterological.

O le a tatau ona ave faʻamalosi meaʻai e te tago ai: tao falaoa poʻo ipu masini fufulu. E tatau ona 'ai i luga o se vaega faʻasefulu lima i le aso. Ua fautuaina le suavai moli ina ia vevela. Aua neʻi inu vai inu.

Ituaiga faʻamaʻi

Faatasi ai ma masaniga masani, o tagata tomai faapitoa e iloa le eseesega o le pancreatitis. O faʻamaoniga e talitutusa ma taimi masani, ae o le eseesega autu o le talavou o le maʻi. O le natura o mea e tutupu o le faʻatoʻateleina. 5 pasene o le numera atoa o tagata gasegase e afaina i lenei ituaiga faʻamaʻi.

O le isi ituaiga o faʻamaʻi o le pancreatitis mulimuli ane. E tupu mai ona o se faʻalavelave faʻalavelave i gaioiga o le tino. Afai ei ai se faʻafitauli o le pancreatitis ua faʻamaonia, o le fualaau faasaina e masani lava ona faʻamaonia mai i le mea e tasi. O vailaʻau e maua mai i le mama o povi.

O le afaina o le pancreas e tele ona taunuuga. O le ituaiga aupito sili ona faigata o le maʻi o le necrosis. O se vaega o le pancreas po o le okeni atoa o maliu. Necrosis e tupu mai o se taunuuga o le gaioiga o vailaau faʻamalosi - o le enzymes e gaosia e le pancreas e faʻamavae ai le tino o a latou lava okeni. Fuainumera Faamaumau le fesoʻotaʻiga faʻataʻitaʻiina ma le faʻaaogaina o le ava malosi, o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi na maua i tagata gasegase i le gallstone mala.

Faigofie e puipuia ai

E faigofie le faʻamaʻi ma sili atu ona talafeagai le puipuia. Ua faatonuina e taʻitaʻia se olaga saʻo, e aofia ai meaʻai lelei, mumusu e faʻaaoga meainu malolosi.

E mulimulitaʻia e tagata gasegase tulafono laiti uma e lisiina? E manino le tali. O maʻi ua leva ona mafatia mai le faʻamaʻi e tatau ona iloa le auala e toe faʻafoisia ai le gaioiga o le tino, o le a le mea e fai ma le faʻamalosia o pancreatitis.

Faʻaalia le toe faʻaleleia

Faatasi ai ma nei upu, e mafai ona tatou faʻamaonia le tulafono o le tolu. O fomaʻi e taʻua le fiaaai, malulu ma le filemu. Faatasi ai ma se faʻavavevave o faʻagasologa o le le fiafia, o nei aiaiga e faʻamalosia mo i latou e fia manaʻo vave e toe faʻafoʻi le pancreas.

O le matelaina e le o lona uiga o le leai o se vai. I se isi itu, o le susu o le a faateleina i le tolu lita i le aso. O vai mama e aunoa ma le kesi ua filifilia. E faatagaina e ave se minerale, punavai po o le vaivai decoction o fualaau mamago. Faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o meaai, o le faʻatapulaʻa e faʻaaoga pea i le teas, inu kofe, suga, suauʻu ma meaʻai susu. E le o le mea lea e faʻatagaina falai, ulaula, gaʻo meaʻai.

O fua e filifili ai

O le pancreas i se foliga le lelei e le mafai ona eliina le tele o meaʻai. Ina ia aloese mai avega mamafa i se okeni le lelei, e fautuaina e filifili se lisi maʻoti.

  • tamaʻi povi
  • povi manu
  • tamaʻi povi ma le ate,
  • moa moa.

I le tulaga o le maʻi pancreatic, o se asiasiga i le fomaʻi e faʻatagaina, ae o le tagata gasegase e manaʻomia le ave mea uma e tatau mo le toe faʻaleleia ma le fesoasoani o meaʻai talafeagai. E tele le taulaʻi atu i meaʻai.

Milu - meaʻai (yogurt, yogurt, susu gaʻo) ua fautuaina, e mafai ona faʻatagaina falesa mama. Sogi suauu, olive ma sana e faatagaina. E faigofie ona faʻafefiloi le oat ma faifeʻai buckwheat i totonu o le taumafataga. Se vaega itiiti o pasta. Mo le toe faʻafoʻiina o se mamanu maʻi, e tatau ona faʻapulaʻaina nisi fualaau faisua. O le le lelei o le 'ai o aniani o le a le manaʻomia. Faʻatagaina:

Mai le inu ava malosi ma le chamomile teas, o mea teuteu o paʻu ma apricots mago ua talia.

O le taumafa lelei o le a fesoasoani i le taimi sili ona puupuu e toe faʻafoʻi ai se okeni maʻi, aveesea le mamafa o le mamafa.

Ua faia e le fomaʻi se siakiina

Lagonaina o le maʻi, afaina, suʻesuʻeina o le paʻu ma mata, o le maʻi suka o taunuuga ia o faʻamaʻi pipisi. O le fomaʻi o le a mafai ona faʻamaonia saʻo, e manaʻomia le suʻesuʻeina e se gastroenterologist.

I le iloaina o loʻo i ai le mumu, e mafaufau le au soʻo pe o le tino e mafai ona toe faʻaleleia. Faʻafefea ona fesoasoani togafitiga? O le a le umi e alu ai le faagasologa o le toe faaleleia? O le a le sili atu le fiafia e aoao atili e uiga i le pancreas. O lenei vaega o le tino e fai ma sui o le tele o sela e faia ai se galuega faapitoa - mai le gaosia o enzymes e tuufaatasia ai hormones. Mo le faaleleia o le nofoaga ua faaleagaina, e tatau ona e iloa e uiga i le maualuga o le maʻi. I totonu o le pancreatitis, o le fausaga e mafai ona faʻamalolo atoatoa. Mo le togafitiga o le tino pancreatitis, ua faʻamatalaina ai se vailaʻau faʻasaina eseese. I le pancreatitis masani, o le tali e lelei ma leaga. O le tulaga e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le okeni. Faʻailoa taua o le i ai o isi faʻamaʻi ma tausaga.

Manaomia le siakiina o le mamafa.

O le toto lololo o se faailo taua o le tulaga o se tagata. O le maualuga o le toto maualuga e taʻu mai ai mea le talafeagai i le tino. O le pancreatitis tiga o le tino e mafai ona faaosofia ai oso oso. O lenei mea o le a avea ma malosiaga i le valaau taua o se falemaʻi.

O se faasea masani ao maʻi o le fatu. E tele gasegase e masani i se lagona mu i tua o le pusa. E masani lava, o se lagona le fiafia e taʻu mai ai se gaioiga e le lelei i le pancreas. Heartburn ma le pancreatitis e tuʻuina atu ma isi mea le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapena ona tupu.

Fai mai fai fomaʻi o le fatu ootia e mafua mai i le mumū masani i gaʻo o le gastrointestinal tract. O vailaau mo togafitiga e sau i le laveai.

Fofo

O togafitiga o vailaʻau e faʻamaonia le amanaia o le lavelave ma le umi o le maʻi. O mea e aofia ai paluga e fesoasoani i le faʻagasologaina o faʻasalaga o le talo, faʻafefiloi le fausiaina ma le gaioiga i le tootoo laiti. O le Cholagogue e vave ona faʻaaogaina i totonu o le tino, e ulu i totonu o le ate, faʻaleleia ai le faʻamalositino o le kulimi pipi i totonu o pilikeri bile. O se taunuuga, o le talo e avea ma suavai. O se tasi o fualaau oona o le Odeston. O lenei sui faipule e faʻaaogaina mo le malolo o le talo. O le gaioiga e faʻamoemoe i le tulieseina o le bile mai le ala, o se taunuuga, o le tiga ua faʻamalieina. I le faʻaopoopoga i le galuega autu - ia togafitia le pancreas, o le vailaʻau e faia ai se isi galuega taua - aveese le cholesterol.

Faʻatasi ma le faʻamaʻi, aua le faanatinati ma vailaʻau. O le fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi pe a uma ona suʻesuʻe. I le tulaga o le tiga matuia, e mafai ona ave se antispasmodic ao lei oʻo mai le falemaʻi. O lenei mea o le a faʻafilemuina ai le tino o le maʻi mo sina taimi. E talafeagai le faʻaaogaina o le malulu i le nofoaga ua afaina. Mai le vaʻaia e sau mai le "leai-shpa." E le o ni fualaau fualaau mo togafitiga, ae latou te maua ai se faʻamalosi.

E tele naua fualaau mo pancreatiti. Tuuina atu le filifiliga i tupe e aveese faʻamaʻi o le faʻamaʻi, toe faʻafouina gaʻo mea na faaleagaina. E masani lava i totonu o faʻamaumauga a fomaʻi o loʻo i ai se vailaʻau Essential Forte. O le auala talafeagai o togafitiga o le tasi vaefa o le tausaga. O le fualaau faasaina e tosoina ai le itiiti ifo o aafiaga i itu. Faʻaleleia o le metabolism i le tino, o le phospholipids o loʻo iai i totonu o le vailaʻau faʻamautuina.

I le pancreatitis e masani ai, o le maualuga o le vai gastric e maualuga. O se taunuuga, e mafatia le pancreas, ma e tele naʻo luga o le okeni. Ina ia faʻaitiitia le galuega secretory, e fautuaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o le ranitidine. O vailaau e faʻatautaia le galuega a le pancreas. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina, ma ua faʻamaonia pepa.

I le pancreatic pancreatitis i le taimi umi, o se faʻalavelave o le amylase, protease ma le lipase, poʻo le pancreatin ua faʻatulagaina. O le faavae lenei mo sauniuniga o le enzyme o loʻo tuliloaina se sini sui. I nisi tulaga, o mea e aofia ai talo poʻo enzymes, poʻo mea e faʻatatau i le taofiofia o faʻamalosi, e faaopoopo i lenei faavae autu.

Fesoasoani Lagolago

O mea faʻale-natura e faʻapitoa foi e toe faʻafou ai le uʻamea O togalaau o ni fesoasoani sili ona lelei i le tau faasaga i le faʻamaʻi. O le mea lea, o mea gaioiolosi o loʻo aofia ai i totonu o le laau, o le pulou auro, e maua ai se lagona lelei. O le vao e faʻaaoga i ni mea se lua:

O le isi mea totino o loʻo faʻaaoga lelei i le togafitiga o le pancreas o loʻo i tua atu. O se mea suamalie masani mai le laau stevia. Ona o ona aoga aoga ua faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi.

E mafai ona taofi le atinaʻeina o le faʻamaʻi

Fai mai fomaʻi e mafai ona tausia le pancreatitis e le masani ai i totonu o le faʻavae, i le mataupu na vave iloa ma amata togafitiga. Ole taimi masani e sailia ai fesoasoani faafomai e faateleina ai le mautinoa lelei ma faʻafitauli laiti. O le a le sili atu le lelei le asiasi atu i falemaʻi soifua maloloina.

O le a le mea e fai e lagolago atili ai le tino? E taua le mataupu pe afai ua leai se tiga, ae o le tau o le toe faafoi o loʻo tumau pea. O pancreatitis fualaau e le naʻo le panacea. O se asiasiga i le falemaʻi o se faʻalapotopotoga faʻapitoa o le a fesoasoani i se vave toe faʻaleleia.

O le matafaioi a le pancreas

O le pancreas synthesizes hormones ma enzymes e talafeagai mo le faʻaogaina. I le gasologa o le aso, o le tino e faalilolilo e tusa ma le 1.5-2 lita o le sua o le pancreatic, o le 98% vai, ma o le vaega o totoe o "proenzymes" lea e mafua ai le osofaʻi o le gaʻo i le duodenum, e mafua ai ona malepe i lalo o le tino. I le mealilo o le pancreas o bicarbonates, lea e faʻaleagaina ai le malosi o le malie.

O le galuega o le endocrine o le pancreas o le pulefaʻatonu o hormones lea e faʻafoʻi ai le gaosiga o le carbohydrate. O le mea lea, o fatulaʻau alpha o le faʻapipiʻiina o le glucagon, ma o peta fatu e maua ai le inisalini. Glucagon e faʻaleleia le gau o glycogen o loʻo teu i le ate ina ia tumau ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le galuega autu o le insulin o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le faʻatonuina o galuega faʻapitoa e aʻafia ai le galuega a le tino atoa. I maualuga maualuga, o le glucagon ua i ai se faʻaaliga o le antispasmodic, muso mumu o totoga o le tino, aemaise o le inumaga, malolo, lea e tau atu i lona atony. Faʻatasi ai ma le solia o le inisalini, o loʻo maua ai le maʻisuka.

O le le lava o enzymes proteolytic e taʻitaʻia ai i se faʻalavelave i le faʻaogaina o le faʻaogaina. Faatasi ai ma le mumū i le pancreas, e maua ai e se tagata le tiga ogaoga i le itulagi pito i luma, lea e mafai ona susulu i le itu tauagavale o le hychochorium, tuu ai le tauau o le tauau, tua, pe i ai se uiga fusi. O faʻalavelave faʻalavelave e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻafuaseʻi (vomiting, naua, manava).

I totonu o le pancreatitis, e fautuaina e teena meaai mo ni nai aso. A oʻo mai meaʻai i le manava, o hormones e faʻaosofia ai le vavaeʻese o enzymes pancreatic amata amata ona faʻapipiʻiina, ma talu ai ona o le faʻaogaina o le tino, o lenei mea e sili ona leaga ai le tulaga o le okeni. O le anapogi o le a fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tiga ma le dyspepsia.

A maeʻa le 48-72 itula, e mafai ona e 'aʻai, ma e tatau ona e tausisi i se taumafataga o le soifua maloloina lea o le a le faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le tino. I le pancreatitis, o le taumafataga Numera 5 o loʻo faʻatulagaina. E maua mai ai vailaʻau, masini ma le faʻavaveina o totoga o gaʻo o le gastrointestinal tract, faʻaititia ai le tiga, faʻaititia le galuega faalilolilo o le pancreas, ma toe faʻafouina le gataifale.


I le taimi o le faigata, o le taumafataga o le Numera 5P o loʻo faʻaalia (filifiliga 1), ao faʻaleleia le tulaga o le maʻi, ua tuʻuina atu i le taumafataga Nu 5P (filifiliga 2)

O le Diet No 5P o loʻo maualalo ai le kalori, o loʻo i ai se protein faʻapitoa i le physiological, ae faʻamapulaʻaina ai le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo paluga vave. Faʻaseseina atoa ia ipu e faʻaosofia ai le pulelaʻau o le vai inu ma meaʻai e aofia ai le tele o fiva. O ipu uma e tatau ona suavai poo le vai-vai.

Faʻatagaina le faʻaaogaina o naʻo mea kuka poʻo mea gaʻo. O le taumafataga e ono aofia ai ni meaʻai, supa soupeti i luga o se fualaʻau fualaau, suauʻu kulimi i luga o se suāuʻu vaivai aano, suālaʻau vavalaʻau mai le aano o manu, fuamoa moa (masini fufulu), falalaʻau gaosia e aunoa ma le susu, fualaau suamalie, ma vaivai lauti.

O sea ituaiga meaai e tatau ona mulimuli i le 5-10 aso. O le a fesoasoani i le lagolagoina o le pancreas ma le faʻavaveina o le toe faaleleia o okeni.

A maeʻa ona faʻaitiitia le mumū, e faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i le lomiga lona lua o taumafataga Numera 5P. E tatau ona faateleina le aofaʻi o le porotini i le meaʻai i le 120 kalama, ma faʻatapulaʻa le gaʻo i le 60-70 kalama. O loʻo faʻasaina pea le aofia i totonu o le lisi o meaʻai e aofia ai vailaʻau faʻasaina lea e faʻaosofia ai le vavaeese o le vai inu.

Meaʻai mo le faʻamaʻi pipisi

E mafai e le tagata maʻi ona 'ai:

  • suauu fuamoa (e le mafai ona faʻaopoopoina kāpeti) faʻatasi ma le faaopoopoina o cereals ma vermicelli,
  • fufuluina o aano o manufasi,
  • iʻa e fai ai iʻa (atonu e mafai ona tuʻuina i ni fasipepa poʻo ni moa),
  • falemaʻi ma meaʻai susu,
  • fualaau faisua (pateta, kāloti, beets, paukini, zucini),
  • compotes, jelini, tiʻeli.

E tatau ona mulimulitaia se taumafa faapena mo se taimi umi, mai le 3 masina i le tausaga. Talu ai ona o le vevelaina o le gastrointestinal tract e manaʻomia foi, e le tatau ona 'ai se tasi i se vevela poʻo se mea malulu. O meaai taumafa e filifilia e fuafua i le maʻi, o lona laasaga ma le mamafa, o le mea lea, o le lisi tonu o meaai faatagaina ma faasaina o le a tuuina atu e le fomaʻi.


Le faʻaleleia o le pancreas e le mafai ona fai e aunoa ma ni faʻatauga meaai

O le tulaga o le okeni, ma le fualaau toto atoa, e afaina tele i le taumafa ava malosi, ulaula, meaai le lelei, alofa i le gaʻo, meaʻai vevela ma meaai vave. E lelei tele le teena o nei oloa.

Fofo faʻapitoa

I le mumusu faifaipea, o isi metotia o togafitiga e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o togafitiga faigata. O togavao faʻatasi ai ma mea faʻamalosi e le faʻaleagaina e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le gland. Talu ai o le tele o le eleʻele eleʻele o loʻo amataina le gaosiga o le enzyme pancreatic, decoctions ma infusions e maua ai se teutusi, faʻafitiga, faʻaaogaina o le antacid.

Faʻaleleia le galuega o le teuteuina o laʻau oona. Mo le 1.5 lita o le vai, ave le 100 karamu o le oats. O le faʻafefiloi e kuka mo le 40 minute i luga o le vevela vevela, ona faʻamaʻaina lea o fatu ma se palu ma faʻaauau pea le afi mo le isi 20 minute, ona faʻamaʻapeina lea. Inu se decoction o le 50-100 kalama i le fa aso i le aso aʻo leʻi 'ai.

O se teuteuga o le faʻamalolo, o le St. John's wort ma yarrow fesoasoani. O otaota e fefiloi i tutusa tutusa. E tolu laulau vavalaʻau o le aoina e sasaa mai i le 0.5 lita o le vai inu ma teuina i totonu o le vai vai taele mo le kuata o le itula, ae tuua e tuu ai mo le itula ma faʻapala. Inu se decoction o le 100 ml tolu taimi i le aso.

Mo le toe faʻafoʻiina o le okeni, o fautuaga faʻapitoa masani e fautuaina le faʻaaogaina o le fua lenei: sasaa le kilokalama o le pasesa ma le susu mafanafana, ma o le lanu e ufiufi uma lava, tuu le paluga i totonu o le ogaumu ma faʻatali seia maeʻa le susu. E tatau ona e ave le fualaau faasaina 3 sipuni tele i le afa itula.

Faʻaaoga mo le pancreas o le tii tile na faia mai le 1 sipuniti o laʻau lanu. E tatau ona e inu i le lua i le tolu ipu tioata i le aso. A uma le inu, inu ava malosi e mafai ona fesoasoani i le tino ia faʻamamaina ia lava. O le uʻamea e faia lelei saʻo na faʻaaogaina i luga o se manava gaogao. E tatau ona e 'ai e tusa ma le 15 fasi vaega. O le tolu-day pear mono-diet ua faamaonia lelei lava ia.


E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata e aunoa ma le faʻateleina o togafitiga

Soʻo se faʻaopoopoga i togafitiga, tusa lava poʻo le faʻaaogaina o decoctions poʻo le faʻalauiloaina o le oloa, e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, talu ai o sina faʻalauteleina o le taumafataga i taimi umi e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave o le tulaga. E le gata i lea, o le fomaʻi, o loʻo tuʻuina atu se fautuaga, o le a amanaia faʻamaʻi pipisi.

O sauniuniga o le Enzyme e tatau ona fesoasoani i le pancreas i le faʻatinoga o ana galuega. Latou te toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o meaʻai ma faʻafefeina ai le avega mai le gland, e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pisapisaʻi pancreatic ma faʻaitiitia ai le faʻaitiitia.

E tele fualaau faasaina ua atiaʻe, ae tutusa uma i latou. O le gaioiga malosi i totonu ia i latou o le pancreatin, o se vaega o le pancreas ma e aofia ai le tele o vaega (lipase, amylase, protease) e talepeina ai meaʻai. Atonu e faatonu e le fomai:

Faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi, o vailaʻau o loʻo faʻamatalaina e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻapitoa o le elekene hydrochloric. O le faateleina o le eletise o le gastric juice e faʻaleleia atili ai faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o gaioiga i le duodenum ma faʻaleagaina ai le tulaga o le pancreas.

Ina ia faʻamaonia le aloʻa, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina ai le faʻamalosi. I le avea ai o se tulafono, e fautuaina na o le vaitaimi o le faʻamalosia o le faʻamaʻi, ae afai, i le faaopoopo atu i le pancreatitis, e iloa ai le gastritis, ona mafai lea ona manaʻomia le faaumiumi o togafitiga. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aofia ai:

O vailaʻau faʻasagalaʻau e faʻaalia mo le solia o le galuega faalilolilo o siama gaʻo. A aunoa ma le faaaogaina, o le a le mafai ona faʻasalalau le galuega a le pancreas. O lenei vaega o vailaau faʻasaina e aofia ai le faapaologa o le pamu popo, H2-histamine blockers, M-anticholinergics. E le pei o mea faʻapitoa, latou te gaoioi i luga o siama e faʻamalosi ai le hydrochloric acid, ma aua nei faʻafefeina le kulimi i totonu o le vai gastric.

O vailaʻau faʻapitoa e aofia ai:

  • Omeprozole,
  • Pantoprazole
  • Rabeprazole
  • Ranitidine
  • Nizatidine,
  • Esomeprazole

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tumau pea mo se aso.

Ina ia faʻamalieina le tiga, o faʻataʻitaʻiga nei e mafai ona faʻatulaga:

  • Papaverine
  • Buscopan
  • Meteospasmil,
  • Paralgin,
  • Movalis
  • Voltaren,
  • Faʻafitauli
  • Acetamiphene
  • Mebeverin.

O togafitiga faʻapitoa e mafai foi ona faʻamatalaina e fesoasoani ai i le manava, vomiting, ma le fiva. Afai o le mumū e faʻaosofia e se sui soʻo, ona faʻamaonia mai ai lea o vailaʻau faʻasaina. O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona fautuaina e le fomaʻi, e le mafai ona e faia lau lava filifiliga e uiga i le ave o lenei vailaʻau.


O le tagata gasegase i le pancreatitis ua faʻaleleia le gaioiga o le gland i totonu o le 3-12 masina

Auala e taulimaina ai tiga matuia

O le tiga i le pancreatitis e faaitiitia pe afai e te faʻaaogaina se faʻamalosi malulu i le vaega o le suʻega o le gland ma fai se tulaga faapitoa: nofo i lalo ma faʻaloloa atu pe taoto i ou tafatafa ma toso tulivae i lou fatafata. I faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi, e faʻamalieina ai le osofaʻi o pancreatitis, e fautuaina e fomaʻi le ave o le myotropic antispasmodics, lea i totonu o ni nai itula e faʻamalolo ai le maso o le musele maso ma faʻaitiitia le tiga. Faʻaaogaina "Mebeverin", "Bendazolum", "Bentsiklav", "Oxybutynin", "Platifillin."

Fesoasoani Muamua mo se osofaʻiga o le tino pancreatitis o le faʻamālōlōina faʻamālōlōina ma le faʻaaogaina o antispasmodics. E tele lava taimi e afaina tele ai, o le tiga tigaina e faʻaalia ma e le taofia e No-tao poʻo Drotaverin. Mo tiga ogaoga, saili ni togafitiga faafomaʻi.

O fomaʻi o le a faʻamalosia faʻamalosi malosi, e mafai ai ona e faʻaumatia le tiga i totonu ole itula. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le togafitiga, e tatau ona e faia se togafitiga o fualaau faasaina ma faʻaaoga tupe e faʻamautu ai le paʻu i le taimi o le toe faʻaleleia.

E mafai e le pancreas ona toe faʻaleleia, e mafai ona e maua ile toe iloiloga. I nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le edema o le gland ona o le tino pancreatiti, o le toe faʻaleleia atoatoa o le fausaga e mafai. Afai e afaina le vaega o le okone, ona toe faʻafouina lea (tusa lava pe lemu), faatasi ai ma le toilalo o sela o le endocrin, ua toe faʻaleleia le fausaga, ae le o le galuega.

O vaega e leai se kesi e le faia ai soʻo se galuega; O le mea lea, o le vave ona iloa atu o togafitiga ma o le tele o le taimi e faʻaalu i le toe faʻafoʻiina o le pancreas, o le tele foi o avanoa e maua ai le gaioiga masani o le okeni.

Tuua Lau Faamatalaga