Totoina i le pancreatitis le masani - pe fia ni iʻa e sili ona paʻu e mafai ona 'aina i le taimi o le faʻamagaloga?

O faʻamaʻi pipisi e pei o pancreatitis o lona uiga o se taumafataga faapitoa, lea e tatau ona faapaleniina ae le maua ai ni meaʻai, meaʻai ma meaʻai. O le toʻatele o tagata e fafagaina meaʻai o le a latou mafaufau: pe mafai ona maua lenei oloa i le mumū? E faʻalagolago lava i le fomaʻi o le faʻamaʻi ma pe iai nisi faʻamaʻi o le a afaina ai le gaʻo.

Le aoga o le fausiaina o maʻi ma pancreatitis

Mo le faʻatinoina lelei o le tino, e tatau i se tagata ona 'ai sina masani masani o proteins i le aso. O lenei vaega o loʻo i ai i iʻa, faʻaopoopoga, e mafai ona vave faʻavaveina ma lelei, e le pei o meaola o manu.

O iʻa e afaina ai le faamamaina o toto toto ma e le mamafa ai le manava. A maeʻa ona ave iʻa, e seasea lava ona faitio se tagata i le vevela ma le afaina.

E taua le maitau, mo le mea o loʻo taʻua i luga, e tatau ona e 'ai iʻa o mea e maualalo le gaʻo po o le maualalo o mea e gaʻo.

O le togavao ua fautuaina foi mo le mafuaʻaga e faʻamaoa ai lona fatuga i meaola ninii e faʻamamafa ai le tino, ma o se taunuuga, ua faʻalauiloaina le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino.

O ia lava mea e aʻafia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa, latou te le faatagaina ai le microflora le lelei e salalau.

A faʻaaogāina le vevela, faʻalavelaveina le atinaʻeina o sela o le kanesa, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu mai faʻamaʻi.

O le togavao i se tamai laasaga e fautuaina i nisi o meaʻai maloloina o se oloa lea e fesoasoani e faʻaitiitia pe faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le gaioiga i totonu o masini.

Ae aua nei galo o le tele o le taumafaina o le taumafataga i le taumafataga, pe afai ei ai ni faʻailoga, o le a aʻafia ai le faʻamaʻi ma le galuega a le tino atoa.

Pancreatitis otaota: mea e mafai pe leai foi, mea aoga ma fualaau

Faʻamamaina pe tilotilo vao, tipi i ni meaʻai suamalie, faʻafefiloi ma le suauʻu manogi ma faʻafefiloi ma le agalelei i fasi sisi, e masani ona i ai i le laʻau fiafia ma aso taʻitasi.

O lenei iʻa e taʻutaʻua ona o lona taua o meaʻai ma mea sili ona lelei.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le mumū o le pancreas, ua faamalosia ai se tagata e matua faatapulaʻa lana meaai, lafoai le tele o ana meaai e sili ona fiafia i ai, o lea ou te fia iloa ai pe mafai ona maua le vevela mo le pancreatitis?

Faʻaaogaina o mea totino o le togafitia ma ona faʻaleagaina

E manaomia e le tino o le tagata se aofaiga o polotini i aso uma. O oloa ia e mafai ona faʻamaʻaina i se meaolatini.

O iʻa e faʻafeiloaʻi lelei i aano o manu, aua e sili atu ona aʻafia ma e le faʻaosofia le le fiafia i le manava. O nisi tagata atamamai e ioe o le togafitiina e sili atu ona maloloina nai lo aano o moa.

E le gata i lea, o le togafiti e iai isi mea lelei:

  • Faamamaina toto toto.
  • E le faateleina le mamafa o le tino.
  • E le faʻaosofia ai le faʻailoga.
  • E le afaina ai.
  • E faamalieina atoatoa ai le lagona o le fiaaai.
  • Faʻaititia aʻafiaga o toxins.
  • Faaitiitia le i ai o le cholesterol.
  • Suia nisi o homone.
  • Puleaina maualuga le maualuga o le suka.
  • Faʻaitiitia le afaina.
  • Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo.
  • Aafiaga aoga ile fausaga o lauulu.
  • Faʻafouina le tino pe a uma le faʻamalositino.

O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei iʻa e iai ni fesuiaiga, e faʻalagolago i lona ituaiga ma nofoaga e fagota ai.

Faʻasogo ile kulimi ile 100 g o le tui o Iwashi:

Squirrels19.5 g
Fats17.2 g
Carbohydratesua toesea
Taumafa tau taumafa234 kalori

O le togavao e tamaoaiga i elemene aoga:

O le tele o vitamini o loʻo i ai i aano o manu, e aofia ai: A, D, PP ma le B1, B12.

E ui i le mea moni o le 100 g iʻa i totonu o lenei vaega o loʻo i ai se aofaiga tele o kalori, o le aoga aoga e maualuga tele. I le faaopoopo atu i mea e pei ona taua i luga, o le vao e aofia ai:

  1. Polyunsaturated acid. Latou te faʻaalia se toe faʻafouina, faʻalavelaveina le atinaʻeina o meaola faʻamaʻi ma siama vaivai.
  2. Methionine o se vailaʻau e le maua i ituaiga uma o aano o manufasi.

E ui lava i le tele o mea taua, ae o loʻo i ai le tele o faʻamaʻiloga e masani ona matauina i le taimi o le faʻamalolo o le faʻamaʻi. O le le tausisia o le faasaina i lenei oloa e mafai ona faaosofia:

  • Malosiaga tele o le uʻamea.
  • Paʻu oona.
  • Nausea.
  • Vomiting
  • Tatala.
  • Faʻasologa o meaʻai.

O iʻa ma ipu mai ia mea ua solia i le vaega lenei o tagata gasegase ua i ai se talafaasolopito o:

  • Faʻasalaga taʻitasi i iʻa.
  • Faʻaitiitia le toto toto.
  • Faʻafitauli matuia laititi.
  • Faateleina le maualuga o le toto.
  • Aʻo cholecystitis.
  • Faia taotoga talu ai nei.
  • Le faʻavaivaia i le gaioiga o le lauroid.

E masani lava, o le togafiti i luga o la matou laulau e masani lava ona foliga mai i se foliga o le salima, talu ai o lenei metotia faʻatekinolosi o le gaioiga o loʻo sili ona taliaina. Faʻatasi ai ma le lelei o le salting, o ana meaʻai uma lava e faʻasaoina i totonu o le iʻa. O lea la, e mafai ona 'ai faʻamaʻi ma pancreatitis?

E mafai ona ou 'aina le meaʻai mo pancreatitis?

O faʻamaoniga o le tino pancreatitis e faʻatasi ma le tiga ogaoga, leisa ma le vomia - o lenei tulaga e le mafai ai e le tagata maʻi ona mafaufau e uiga i meaʻai. A o faagasolo lenei vaitau, e fautuaina e fomaʻi le inu o le vai o le alumina alkaline i foliga vevela ma teuteuga o laau. O le mea lea, o le togafiti faʻatasi ma le pancreatitis e ono le manaʻomia.

O le tulaga e matua ese lava i le taimi o le faamagaloga o le pancreatitis. O le faʻaaogaina lelei o le vevela suamalie i le taimi o totoe o le faʻamaʻi o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o le tagata, aemaise lava, i luga o le tino. E le mafuaina e le iʻa le faʻaaogaina o le kesi, pe a uma ona leai se afaina, lea e taua tele mo se gastrointestinal weakened tract.

E faʻasaina le vevelaina o le togitogi ma le faʻataunuʻuina ma le faʻamaonia o le pancreatitis, naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi!

A oʻo mai le toomaga ma o le maualuga o le faʻamaʻi o loʻo totoe, o le taumafataga faʻamaʻi ma le pancreatitis e le gata ina mafai, ae e tatau foi. Ae peitai, e le faapea o le a faatagaina le tagata gasegase e 'ai le tele o lenei oloa, ae faʻafeagai. E tatau ona amata amataina le fafagaina o meaai i sina mea itiiti, se vaega laitiiti. O le mea moni, e le mafai ona e aofia ai i le aoauli poo le taumafataga i aso uma, talu ai o le vevela o le togafiti e sili ona lauiloa, ma o le tele o masima e mafua ai le mumusu o le pancreas.

O se vaega itiiti o le galueaiina o le a aoga, ae afai e te 'ai tele, o le a toe foi mai le maʻi, faʻaleagaina, vili, ma o le a malepelepe. O le pancreas mo le gaosia o se oloa gaosi ma se aofaiga tele o polotini e tatau ona atinaʻe ai le manava o le pancreatic, ma o le okeni o le a vaivai tele ma o le a le mafai ona taulimaina lana galuega. O le lomiina o mea taumafa o le a faʻagesegese, o le a paʻu le ala, ma o le a toe faʻafefeteina le pancreas. O le tofoina o le fiafia i na mafatiaga ma faafitauli tau soifua maloloina e aoga? E manino le tali - o le pancreatitis ma le togafiti e le fetaui.

Auala e faʻaaogaina ai le togavao mo maʻi

O le i ai o le fausiaina i le pancreas mumusu i le taumafataga e faalagolago i le tulaga tonu o le maʻi ma le i ai pe leai foi o le toe foʻi.

Faʻapalepale ma vaega o iʻa - faʻalagolago i le vaega ma ituaiga o faʻamaʻi:

  • E le fautuaina le gase o le pancreatitis.
  • Faʻamatalaga faʻafuaseʻi - ma le faʻamalosia, e faʻasaina ona faʻaaoga. O le faʻamagaloina faifai pea, o le kuka poʻo le gaʻo vevela e faatagaina i le aofaiga o le 300 grams i le vaiaso. I lenei tulaga, e le tatau ona sili atu i le 100 kalama le tasi o le iʻa.

Lapatai pancreatiti

E mafai pe leai foi i le tino pancreatitis? Faatasi ai ma lenei ituaiga o togafitiga, e pei o se osofaiga o le mumū masani, e le mafai ona e 'aina le vevela. O sea faʻataga e faʻamatalaina i itu nei:

  1. E ui o le iʻa e pei o le maualalo o le gaʻo, e leai se faʻamaoniga o le pasene o le gaʻo oona, ma e masani lava e mai le 0 i le 33%. O lona uiga, "i le mata" e le mafai ona e filifilia se iʻa vaivai. I le taimi o le toe faʻafoʻi, pe a faʻaalia le anapogi atoatoa i le aso muamua, ma meaai e sili ona fafagaina i aso na sosoo ai, o soʻo se meaʻai e aofia ai meaola manu e matua faasaina. O lenei lapataiga e faʻamatalaina i le mea moni o loʻo latou faʻaagaoioia le gaosia o enzymes, lea e mafai ona mafua ai le faʻaititia i le setete o le palanymal gland.
  2. O le vaega lona lua o le masima. Faatasi ai ma le pancreatitis, o lenei oloa gaosi e tatau ona faʻaumatia i ni vaega laiti, ma i taimi o osofaʻiga e masani ona le aofia ai ipu mo le 2 vaiaso.

Faʻailoga pancreatite

O le togafiti faʻatasi ma le pancreatitis e masani ona i ai i le taumafataga, pe a fai e leai se faʻasalaga a le tagata lava ia. E leai ni tulafono faʻapitoa mo lona faʻaaogaina, e ui i lea, e taulaʻi fomaʻi i ia ituaiga faʻaaliga:

  • Faatasi ai ma le pancreatitis, o le vevela ua gaosia, ulaula ma le salima e mafai ona faateleina ai le gaosiga o enzymes pancreatic ma gastric, lea e matua le manaomia mo se gland faamaʻi.
  • Aloese mai ituaiga eseese o meaʻai ma le maualuga o mea oona.
  • Afai e le mafai ona e faʻatau mai ni iʻa fou-faʻavela po o se iʻa fou, e mafai ona e faʻaaoga iʻaʻai, ae ao leʻi kuka, e tatau ona faʻafefiloi i le vai malulu mo sina taimi, i le taimi lava e tasi, faʻafefe ma sasaa vai fou i nisi taimi.
  • Afai e lagona e le tagata maʻi le lelei, ma ua tele le taimi ua mavae talu mai le faigata (a itiiti ifo ma le 6 masina), e mafai ona e togafitia oe lava i nai iʻa fasi iʻa.
  • A e faʻatau se togafiti, ia mautinoa e gauai atu i lona fou ma le gaʻo. E le fautuaina le faʻatau o iʻa e maualalo pe le mautonu foi, faatasi ai ma se manogi mai fafo, ma le i ai o kulupu ma itu fulafula.
  • Faʻatau naʻo iʻa uma, aloese mai fasi lanu i totonu o fagu fagu.
  • O le pancreatitis, le Sami Matu ma le vaomatua o le Pasefika e sili ona lelei gaʻo, lea e amata mai i le 2 i le 12%.

E faʻafefea ona kuka le kuka ma mea e sili ona manaia

O le filifiliga sili mo le 'aiina o iʻa ma se maʻi o se vela vevela. Afai e iloa lelei e le gastrointestinal tract ma le pancreas, i luga o le lisi e mafai ona e ulu atu i se mea laititi o le oloa, pe a uma ona tago i totonu o le vai, susu poo le lauti. E le gata i lea, o isi ipu e faatagaina mai ai, mo se faataitaiga, salakeke, mincemeat. O le mea lea, o se iʻa mo le pancreatitis e mafai ona:

  1. Laʻau ma fualaʻau.
  2. Pipi i fasi pepa.
  3. Faaopopo i salakeke eseese.

Aua nei galo e tatau ona e aloese mai le ulaula ma le vevela, o le faʻaaogaina o iʻa o lenei ituaiga oloa e faʻatagaina i na o mea faʻapitoa, pe a tuʻuina atu e masani ona faʻasaina. A leai, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻamaualuga o falemaʻi tiga ma le leaga o le soifua manuia o le maʻi.

E afaina mai le totoina

E ui lava i le tele o mea taua, ae o loʻo i ai le tele o faʻamaʻiloga e masani ona matauina i le taimi o le faʻamalolo o le faʻamaʻi. O le le tausisia o le faasaina i lenei oloa e mafai ona faaosofia:

  1. Malosiaga tele o le uʻamea.
  2. Paʻu oona.
  3. Nausea.
  4. Vomiting
  5. Tatala.
  6. Faʻasologa o meaʻai.

O iʻa ma ipu mai ia mea ua solia i le vaega lenei o tagata gasegase ua i ai se talafaasolopito o:

  1. Faʻasalaga taʻitasi i iʻa.
  2. Faʻaitiitia le toto toto.
  3. Faʻafitauli matuia laititi.
  4. Faateleina le maualuga o le toto.
  5. Aʻo cholecystitis.
  6. Faia taotoga talu ai nei.
  7. Le faʻavaivaia i le gaioiga o le lauroid.

E masani lava, o le togafiti i luga o la matou laulau e masani lava ona foliga mai i se foliga o le salima, talu ai o lenei metotia faʻatekinolosi o le gaioiga o loʻo sili ona taliaina. Faʻatasi ai ma le lelei o le salting, o ana meaʻai uma lava e faʻasaoina i totonu o le iʻa. O lea la, e mafai ona 'ai faʻamaʻi ma pancreatitis?

E tatau ona vave iloa o le vao e tele ituaiga eseese e eseese i le pasene o le gaʻo, o loʻo i ai ia i latou e maualalo le gaʻo, o le gaosia o meaʻai gaʻo ma maua ai le maualuga o le gaʻo.

Ua faʻamautuina o le faʻaaogaina o oloa ma gaʻo manu e mafua ai le faʻamalosia o le galuega faalilolilo o le palanymal gland. O le mea lea, a maeʻa ona 'aina se fasi iʻa e sili ona e fiafia i ai ma le tino pancreatitis, e faʻagaoioi le maʻi i se faʻalapotopotoga eletise o le suamalie, lea e faʻateteleina ai le faʻalavelave o le faʻamaʻi, faʻamalosia ai faʻamaʻi ma isi faʻaʻailoga o le pancreatitis.

O le a mafai ona faʻaaogaina le togafiti pe afai e taofi le laasaga o le faʻamaʻi ma o le a lagona e le tagata maʻi le manaia tele.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le togavao gaʻo ua solia. O le gaosiga o le gaosia o le gaʻo e mafai ona faʻatagaina i le taumafa o tagata gasegase i le pancreatitis, ae i ni mea laiti - tasi pe lua fasi vaega. E le gata i lea, o le velaina e tatau ona faʻafefete i le suāsusu poo le vai lelei ae leʻi faʻaogaina.

Telefoni faatagaina mo le faʻamaʻi

E pei ona uma ona maitauina, faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le masaniga masani o togafitiga o le pancreatic e aʻafia ai le tala o le cholecystitis, poʻo isi mea e faʻaosofia ai, faʻapea foʻi ma le natura o le faʻamaʻi, e faʻasaina le taumafa.

Ae, faatasi ai ma le faʻasao faʻasao i le vaiaso, e oo atu i le 300 kalama o le vevela e mafai ona faatagaina, ma sili atu i le afifiina, poʻo le gaʻa.

O le i ai o le fausiaina i le pancreas mumusu i le taumafataga e faalagolago i le tulaga tonu o le maʻi ma le i ai pe leai foi o le toe foʻi.

Faʻapalepale ma vaega o iʻa - faʻalagolago i le vaega ma ituaiga o faʻamaʻi:

  1. E le fautuaina le gase o le pancreatitis.
  2. Faʻamatalaga faʻafuaseʻi - ma le faʻamalosia, e faʻasaina ona faʻaaoga. O le faʻamagaloina faifai pea, o le kuka poʻo le gaʻo vevela e faatagaina i le aofaiga o le 300 grams i le vaiaso. I lenei tulaga, e le tatau ona sili atu i le 100 kalama le tasi o le iʻa.

Laʻau vela vela ma le pateta

O lenei ipu o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i le taumafataga.

  1. Totoga - 150 g
  2. Potato - 3 pcs.
  3. Rice - 100 g
  4. Kāreti - 1 pc.
  5. Fugama fou - 1 pc.
  6. Yogurt

  1. Salu leisa seia kuka.
  2. Suauu kukala ma pateta seia mama ma tipi i totonu o ni tamai pusa.
  3. Fufulu le vao, aveese le paʻu, aveese lelei ia ponaivi, tipi i ni vaega laiti.
  4. Faʻafesoʻotaʻi oloa uma, vaitau ma le yogurt, faʻafefiloi.
  5. Auauna atu ma fualaau fou.

Laʻau manufasi

Mo cut cut diet, e tatau ona e filifilia se gaogao maualalo.

  1. Laʻau fou - 300 g
  2. Kemu kulimi - 1 sipuni
  3. Suauu kuka - 50 g
  4. Tofo e tofo ai.

  1. O sukaisa na saunia muamua, masini o iʻa ma kulimi kirimigi o loʻo tuʻuina i totonu o se mea e gaosia.
  2. Faʻamau i se masini tutusa.
  3. Faʻaopopo sina masima, faʻafefiloi.
  4. Pulu pepa, tuu i totonu o se fagu, sasaa sina vai laitiiti, ufiufi i pepa.
  5. Pipi mo le 20 minute i le 200 tikeri.

Vaovao i lalo o se peleini fulufulu

O le saladia lauiloa "O le togafiti i lalo o se ofu tino" ma le pancreatitis e mafai ona faatagaina na o le faamagaloga mautu. I le taimi lava e tasi, o le faʻasologa o talavai ma le itu o tekinolosi ua fai si suiga laitiiti. Meaʻai

  1. Laʻau faʻamalolo 1 pcs.
  2. Potato - 3 pcs.
  3. Beets - 1 pc.
  4. Kāreti - 1 pc.
  5. Laʻau fou e tofo ai.
  6. Sini kulimi ia tofo.

Sook le iʻa mo ni nai itula (lelei - se aso). Ina ia saunia le salati, e fautuaina le faʻaaogaina o aano o manu mai tua o le iʻa. Otioti i ni fasipepa, taoto i lalo o le ipu. Suauu pateta, beets ma kāloti seia mama, tipi i fasi pepa, taoto i luga o luga o luga o iʻa. Luga i se kulimi suamalie maualalo. Fafasolo i fasi vao fou aʻo le i auauna atu.

Laʻau tipi

O le togafiti togafiti fuga iʻa o se faʻaopoopoga sili lea i se meaʻai laʻau.

  1. Fuga vine - 400 g
  2. Fuamoa - 2 pi.
  3. Onion - 0.5 pcs.
  4. Pulu - 100 g
  5. Palu falaoa - 2 fasi pepa.
  6. Tofo e tofo ai.
  7. Greens - ia tofo.

  1. Fasia iʻa, fuamoa, aniani ma le pata i totonu o se mea e faʻaleleia.
  2. Fafano falaoa, faʻaopoopo i fasi meaʻai.
  3. Faʻaopopo le masima, meaʻai gaosi i le iʻa iʻa, faʻafefiloi.
  4. Pepa pepa ma kuka i totonu o le uila po o le auala kuka.

Fugalaau Faʻatoʻa

Faʻatasi ai ma sauniuniga tatau, e mafai ona faʻatagaina ai le iʻa Meaʻai:

  • iʻa fusi - 400 g,
  • pata - 10 g,
  • semolina - 1 tbsp. l
  • moa moa - 2 pcs.,
  • susu susu - 150 ml,
  • masima, meaʻai - ia tofo.

Toto togafiti faʻatasi ma se mea faʻafefeteina pe pasi atu i se suʻi meaʻai. O fasi uʻamea ua vaevaeina i le suauu ma le polotini. Faaopopo i ai iʻa i iʻa laiti, ona sasaina ai lea o tagata mama. Miliki sauce: susu vevela, faaopoopo le semolina. Aumai le paluga susu i se vevela, aveese mai le vevela. Liligi fuʻu suamalie mafanafana i totonu o aano o manu, faʻafefiloi lelei. Faʻuʻu le fomu ma le pata, tuʻu le moli i luga. Kuki le ipu i totonu o se vai vai taele mo le 30 minute. O le faagasologa o le saunia o se moli iʻa o le a faafaigofieina ai se kuka taofi po o se faimalaga faalua.

O le a le tele o iʻa e mafai ona e 'ai ma pancreatitis?

Faʻasalaga o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o le togafitiina ua na o le faʻapipiʻiina o foliga. I le masima, e faʻasaina, ona o le ono mafai ona atiaʻe se isi osofaʻiga ona o le masima o loʻo i totonu o le oloa ua faʻalauteleina. Faatasi ai ma le mumu o le pancreas, e mafai ona e 'ai iʻa i se aofaiga e le sili atu ma le 300 kalama i le vaiaso. E le tatau ona silia le 100 kalama.

O le tino o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, o le mea lea, ina ia aloese ai mai le vevela tele o le maʻi, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi auai i se faʻaopoopoga. Afai e masalosalo le fomaʻi, ona faʻasaina lea o le aofia ai o iʻa i le taumafataga. Afai e te mulimuli i faatonuga uma ma fautuaga a se fomaʻi, o le a faʻaalia le maʻi e aunoa ma se faʻalavelave.

O le togavao e mauʻoa i meaola polysaturated, lea e i ai se aafiaga lelei i sela, lea na faʻalauiloaina ai le laasaga o le faʻafouina o le tino. O nei meaola e i ai se aafiaga le lelei i amioga faʻaleagaina, o lona uiga, latou te faʻaitiitia le faagasologa o le toe gaosia o meaola faalafua. Afai e te taumafa, o le a le maua e se tagata ni faafitauli i le atinaʻeina o sela o le kanesa, talu ai o mea faʻamalosi e puipuia ai le fausiaina o siama i totonu o le tino.

O le togafiti e afua mai i le ituaiga o oloa ia e fautuaina i ni vaega laiti mo meaai faʻafefete. O se aofaiga tele o lenei oloa o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻaumatiaina ma le faʻaitiʻitiaina o faiga le lelei. O lenei oloa e aofia ai le tele o faʻamalosi e vave ona gauai i le tino, lea e taua mo pancreatitis. A oʻo loa ina mumu le pancreas, o le faʻagasologa o le faʻalaʻoina o meaai e faʻaloloa. O le togavao e le mamafa ai lenei okeni, o lona faʻaaogaina i pancreatitis e mafai ona faatagaina i ni vaega laiti.

O se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi

O le mea e leaga ai, pe a oʻo ina uma le maʻi, o le tele o le gaʻo e tatau ona matua faʻamapulaʻaina, lea e le mafai ai ona faʻaaogaina iʻa. E tusa lava pe e te lagona le lelei i lena aso, o le 'ai o se mea lelei e le aoga. Faʻateleina le faila faalilolilo o le a toe faʻafoʻi tiga ma isi faʻafitauli le lelei o le maʻi. O le mea lea, e ui lava i le taua tele o le fausiaina, o le aʻafiaga mai le taumafa e sili atu nai lo faamanuiaga e ono maua.

E mafai ona e amatalia le faʻapipiʻiina o le oloa pe a maeʻa ni nai vaiaso o le faʻamagalo faʻatoʻa, pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

O foliga masani o pancreatitis

E mafai ona e 'aina le togafiti pe a maeʻa le taimi umi o le faʻamaʻi. E taua le faʻalauiloaina o iʻa i le taumafataga, talu ai e tofu tagata uma ma faʻafitauli eseese, ma o le tele o le gaʻo o le gaʻo i nisi o taimi e afaina ai le tulaga o le maʻi.

E tatau ona e amataina i iʻa, o le gaʻo gaʻo e leai se sili atu i le 8%. O le tele o taimi, o le togavao e faatatau ia i latou. Ae o le tele lava e faalagolago i le auala e maua ai luga o le laulau:

  • O ulaula ma le vevela vao e faasaina e tusa lava pe laiti. O ia ituaiga ipu ei ai le aafiaga leaga i luga o le pancreas, faʻapipiʻi le tino ma mea leaga ma faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi o le maʻi.
  • O le faʻatau atu ua na o se mea fou, ma maualuga. Afai o le iʻa na malulu, teuina i lalo o le vevela o tulaga o le vevela, o le a afaina, tusa lava pe lelei le kuka.
  • E mafai ona e amata taumafa i le togafiti i na o le gaosia o mea - meatballs, cutam cutlets, casseroles, ma e tatau ona faʻaumatia e le silia ma le 2-3 taimi i le vaiaso. Pe a kuka, e le na o ponaivi e valavala, ae o le paʻu foi.
  • O le tele o iʻa e mafai ona faasolosolo malie mai i le 100 kalama i le aso.
  • E mafai ona 'aina uma ni fasi falaoa po o ni iʻa tunu pe a maeʻa le masina o le faʻaofiina o togafiti faʻamalosi i totonu o meaai.
  • E mafai ona 'aina faʻamaʻi faʻamaʻi vao pe a mavae le ono masina o le faʻamagaloina pea.

E le gata i lea, o le a tatau ona e mafaufau o le gaʻo gaʻo o le iʻa o se tau taua. E faʻalagolago i le nofoaga ma le taimi o le puʻe, faʻapea foʻi ma le matua o le tagata na puʻea. I nisi tulaga, o le gaʻo gaʻo o le fausiaina e mafai ona ausia uma 20%, e masani lava ona faatatau lea i le tagata matua.

E mafai pe leai foi mo le pancreatitis, ma pe o le a le aofaʻi, e tele lava ina faalagolago i le gasegase o le maʻi. Afai o le taimi faigata e faigata ma umi, ona tatau lea ona e fesuiaʻi i meaai masani ma le tele o lapataiga, ia ogatasi ma fautuaga uma a le dietitian poʻo le gastroenterologist. Afai e masani ona e malaga pe asiasia, e sili atu le lapatai e uiga i lau mea taumafa ao leʻi oʻo i luma ma e na o na oloa e le aofia ai le vevela o le pancreatitis, poʻo le tausia lelei oe meaai saʻo.

Totoina i se foliga masani o le maʻi

O le pancreatitis o loo maua e se biopsy. O se faʻamaʻi lea e maua filemu, ae faʻatasi ai ma faʻaosoosoga e mafai ona faʻaleagaina. O le mea lea, e faatonuina ai e le fomaʻi i le tagata maʻi se taumafataga o laasaga o togafitiga Nu.5, lea e aofia ai le tuusaunoaga:

  • aute
  • suamalie
  • solo
  • falai
  • ulaula.

Ina ia le faʻaosofia ai le mumu o le pancreas, o meaʻai vave, o meaʻai faigofie, sooga ma sitiva e le faʻatagaina. O le tele lava o taimi, o le togavao e le o luga o le meaai meaai mo pancreatitis, ae a uma ona feutagai ma lau fomaʻi, e mafai ona e 'ai lenei iʻa.

O le filifiliga aupito sili mo le pancreatiti o se togafiti mo se ulugalii. E mafai ona e faʻavasegaina i sina masima masima ma nai mataua o le suāuʻu manogi. O se oloa faapena e faigofie ona faʻafefe pe'āfai e te 'aina se vaega itiiti. E mafai ona aofia i le taumafataga se gaioiga suamalie pe a fai e le o se taimi umi le umi o le maʻi. O le muamua iʻa e tatau ona laʻititi, ma e taua le mataʻituina pe iai se tali le lelei i mea e 'aina e le pancreas.

Faʻatauina o fualaau oona

O aoga o le togafiti i totonu o le amino acids o loʻo maua i iʻa, lea, ma le faʻaaoga tatau ma le tatauina o meaai, fafagaina le tino ma le protein ma vitamin polyunsaturated. E i ai se aafiaga lelei i le puipuiga ma le faʻaumatiaina o faiga faʻaletonu. I le tino, i le mauaina o le tele o vitamini ma amino acids, o le toe faʻaleleia o le faagasologa e vave televave. E puipuia le microflora mai le aafia i meaola leaga, o le mea lea, o leona ma pathologies e faaitiitia ai lo latou atinae.

O tagata e masani ona fafagaina - e itiiti ifo lava i le kanesa. E mafai lenei mea ona o le tulaga tulaga ese o aano o lenei iʻa, ua tumu:

  • vitamini faʻalavelave: D, B1, B12, PP, A,
  • paluka
  • fluoride
  • nickel
  • molybdenum
  • palu
  • magnesium
  • fumela
  • uʻamea
  • seleni
  • iodine
  • manganese
  • apamemea
  • zinc
  • chrome
  • chlorine.

O le iʻa o lenei ituaiga e mauoa i le methionine, lea e le maua i aano o manu, ma omega 6 ma le 3 gaʻo gaʻo. Ae o le tele o minerale i ituaiga eseese o laʻau e eseese, e pei ona mafai ona vaaia mai le laulau:

E afaina i le togafitia i le taimi o le faigata o le pancreatitis

O nisi tagata e manatu o le pancreatitis, e mafai ona e 'aina le meaʻai, talu ai o le' ai o lenei iʻa, e le pei o isi ituaiga, e puipuia ai le poloka. Faatasi ai ma se faʻaaloalo tele o le faʻamaʻi, o le taumafaina o le togafiti e faʻasaina. O le tuufaatasiga o le iʻa e aofia ai gaʻo manu ma masima, latou te faʻaosofia ai le faʻatagaina o le failautusi o le pancreas. O le pancreatic enzymes e faʻamaonia e le toto mumū tele i le tele o mea e le auai i le faʻafefeteina o faagasologa, ae faʻafaigofie ai le tulaga o gland vaivai.

Taua! O sea "saolotoga" e pei o le faʻaaogaina o le togafiti i le pancreatitis mumua e mafai ona mafua ai se osofaiga tiga o le tootoo o le intestinal, ma le le fiafia.

O le kalori matua o le gaosia i le 100 g o oloa e 235 kcal.

Totoina i le pancreatitis

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'aina le tofiga, o le tele o le gaʻo e le sili atu i le 12 g mo le 100 g o oloa. E mafai ona faʻaaogaina le togavao o ituaiga gaʻo lelei i ni mea laiti.

Fautuaga! O maʻi ma pancreatitis e sili ona saunia e kuka ai ipu mai le sami o le Pasefika po o le Sami i Matu, o lona gaʻo gaʻo e eseese mai le 2-12%.

O iʻa fou pe fou-tiogo ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga faʻatasi ma se faamagaloga mausali, amata mai i le vevela vevela poʻo le uila. Faʻafefe o le vao, e fautuaina ai e tagata o mea taumafa mea taumafa le galo i totonu o le vai, susu poo le lauti aʻo lei faʻaaogaina.

Taua! O le faʻamaʻaina ma le ulaula faʻamalosi faʻatasi ma le pancreatitis ua faʻasaina.

I le tulaga o le pancreatitis chronic during the period of symptoms subsidence and the patient's well-being, o le vao e mafai ona 'aina e avea o se vaega o ipu eseese - salati, snack, etc. O le aso o le ogatotonu e le tatau ona sili atu i le 100 g, i le vaiaso - e le sili atu ma le 300 g.

A e fufulu le vao i le lauti, faʻaopopo sina gaʻo laitiiti, o lea e sili atu ona suamalie le iʻa. Ae ui i lea, i le pancreatitis, e sili atu le teena o le suka.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le auai o le fafagaina o meaʻai ma le faʻamaʻi pipisi e tele lava ina fuafua ile auala ma fai. O se matafaioi taua o le faia lea i le i ai o isi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaaogaina o meaai masima. O iʻa e mafai ona aofia ai i le taumafataga faatasi ma le atoaga o le toomaga o uiga tiga ma le manuia o le maʻi. O le avanoa e faʻaofiina ai i totonu o le lisi e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

E mafai ona faʻalauiloa faʻamaʻi ma oloa o le sana i le taumafataga ma le pancreatitis?

Ina ia le faʻaosoosoina le faʻamaʻi o le maʻi, e tatau ona e tausisi i tulafono faavae mo le faʻaofiina o sana i le meaʻai

E inu le koko mo le pancreatiti ma pe faʻapefea ona saunia

Faatasi ai ma faafitauli i le pancreas, e le mafai ona e faafiafiaina oe lava i se ipu koko. I le taimi lava e tasi, e le o le uiga o le inu o le vai e tatau ona lafoai, o le mea autu o le iloa lea o tulafono mo lona faʻaaogaina

O a ituaiga o aano o manufasi e mafai ma e le tatau ona 'aina faʻatasi ma le pancreatitis?

O le faʻaaogaina o lenei oloa taua tele e tele lava ina faalagolago i le vaega o le maʻi ma le tulaga o le maʻi. O le filifiliga silisili o le

Mea aoga o seleni ma auala mo sauniuniga mo pancreatiti

E mafai ona 'ai le seleni ma faʻaleagaina ai le gland mum? Ina ia malamalama i aoga aoga ma isi itu o lenei laau, e tatau ona e iloa po oa meatotino o ia

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le vevela i le pancreatitis

O mea e lomia mo faʻamatalaga, ma e le o se faʻamatalaga mo togafitiga! Matou te fautuaina e te faʻafesoʻotaʻi lau suʻega i le falemaʻi!

Co-tusitala: Vasnetsova Galina, endocrinologist

O le togavao o se mea e sili ona fiafia i luga o laulau Rusia, e faaopoopo i salati ma saula. Ae ui i lea, e le mafai e tagata uma ona 'aina le togafiti. I totonu o le pancreatitis, o le taumafa o le togafiti ua faʻasalaina, i le tulaga masani o le faʻamaʻi ua faʻatagaina ai ona 'ai le gaosiga o le suamalie i ni vaega laiti.

E fautuaina malosi e fomai se meaai mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. O le taumafataga e mafai ai ona faʻaaoga iʻa i se gaʻo oona e le sili atu i le 12%. O le togafiti e faatatau i ituaiga gaʻo ma le gaʻo lelei, o le mea lea, i totonu o le pancreatitis, o le 'ai e le manaomia. I le laasaga o le faʻamagaloina faifai pea, ua faatagaina e fiafia i ni nai vaega o lenei iʻa brackish, ae naʻo le soifua maloloina lelei.

E le sili atu ile 100 g i le aso, e faʻamamaina ai ponaivi ma paʻu

Vaatoʻaga ma le tino pancreatite

Ae paga lea, e faalagolago i le ituaiga o meaola, o le suamalie o le togafitiina e pei o le suamalie poʻo le lelei o iʻa. Ma o gaʻo manu o mea malolosi e faʻaleleia ai le faʻatagaina o le failautusi o le pancreas.

A maeʻa ona 'aina le togafiti, e amata ona gaosia le sua o le pancreatic. Ae o ona enzymes e le o aofia ai i le galuega faigata o le vaeluaina o meaʻai, ae sili atu le faʻaleagaina o le mumu ma le faaleagaina o le gland.

O se taunuuga, o tiga ma isi faʻaaliga o se faʻamaʻi mataʻutia ua tupu.

E mafai ona e filifili i luga o se fasi fualaʻau pe a uma le maeʻa maeʻaeʻa o le maʻi pancreatitis ma le atoatoa lelei i lou manuia.

Toto ma le palacreatiti

E tutusa lava mataupu taua e tatau ona mataituina mo le pancreatiti. Ma sili atu le amata i le vevela kuka. Faatasi ai ma lona faapalepale, e mafai ona gaoia iʻa iʻa i le susu poo le lauti.

O le mea moni, tatou te talanoa naʻo ituaiga ituaiga o meaʻai (ituaiga o le Matu i Matu poʻo le vao o le Pasefika e aofia ai le 2 i le 12 g gaʻo i le 100 g o oloa). I le lumanaʻi, i le tulaga o le soifua maloloina lelei, isi meaʻai, mincemeat, salakeke e faatagaina.

Ae e sili atu ona lelei le aloese mai le faʻafefeina o le vevelaina pe ulaula, o lona faʻaaogaina e tatau ona avea ma se faʻatasi se tasi i meaʻai i aso taitasi. A le o lena, o le a le toe suia le fiafia i le taimi nei e se isi tulaga faigata o le pancreatitis taufaasese.

I le faaopoopo atu i uiga lelei gastronomic, togafiti:

  • e maua ai le polotini paleni, lea e ave i lalo e 93 - 98%,
  • e aofia ai methionine, lea e le maua i aano o manufasi,
  • O se puna o omega-6 ma omega-3 oona gaʻo, lea e talafeagai mo le atoatoa o le intercellular, faʻaitiitia le mumū, faateleina le quota o le "lelei" cholesterol.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le vao (i le 100 g) e ese mai i luga o lona ituaiga.

  • proteins - 17.4 - 19.1 g
  • carbohydrates - 0 g
  • gaʻo - 6.5 - 19.5 g,
  • malosi - 135 - 242 kcal.

  • proteins - 19.5 g
  • carbohydrates - 0 g
  • gaʻo - 17.3 g
  • malosi - 234 kcal.

Ole vaega pito i maualuga mo le pancreatite le tumau:

  • laasaga faigata - o le faʻaaogaina o otaota uma e le fautuaina,
  • Vaega o le faʻamagaloina faifaipea - e oo atu i le 300 g o le kuka i le vavalaʻau i le vaiaso (100 g e aunoa ma ni ponaivi ma paʻu i le mauaina), o le faʻatagaina o le totoina i se isi faiga e kuka ai e faalagolago i le faʻapalepale tagata taitoatasi.

I totonu o le pancreatitis - o le aina o le vao e le fautuaina.

Squirrels

Carbohydrates

Fats

Faʻafiafiaga kalori

18.0 g
0.0 g
16.0 g
235.0 kcal i le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis masani: 3.0

Iloiloina le fetaui lelei o le oloa mo mea taumafa i le taimi o le maʻi pancreatitis: -10.0

Fautuaina le maualuga o le fausiaina i le aso mo le pancreatitis e le masani ai: 100 g e aunoa ma ni ponaivi ma paʻu i le mauaina

O aoga o le togafiti mo pancreatitis

O le a le togafiti? E le naʻo le iʻa iʻa, ae o meaʻai foi i le protein, e aoga ma talafeagai mo le tino o le tagata.

E maua le protein i le gata i iʻa, ae faapena foi i mea e gaosia i aano o manu, ae peitai, o le vaega muamua e mafai ona vave faʻavaveina ma lelei i totonu o le tino. O le fafagaina o iʻa e fesoasoani e faʻamamaina ai toto, ma e le faʻavaivaia foi le faʻaleagaina o le manava.

Afai o le togafiti o le vao e fou, ona maeʻa ai lea o le mea e leai, e leai ni uiga le lelei o le vevela ma le afaina.

O le togavao e mauʻoa i meaola polysaturated, lea e i ai se aafiaga lelei i sela, lea na faʻalauiloaina ai le laasaga o le faʻafouina o le tino.

O nei meaola e i ai se aafiaga le lelei i amioga faʻaleagaina, o lona uiga, latou te faʻaitiitia le faagasologa o le toe gaosia o meaola faalafua.

Afai e te taumafa, o le a le maua e se tagata ni faafitauli i le atinaʻeina o sela o le kanesa, talu ai o mea faʻamalosi e puipuia ai le fausiaina o siama i totonu o le tino.

O le togafiti e afua mai i le ituaiga o oloa ia e fautuaina i ni vaega laiti mo meaai faʻafefete. O se aofaiga tele o lenei oloa o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻaumatiaina ma le faʻaitiʻitiaina o faiga le lelei.

O lenei oloa e aofia ai le tele o faʻamalosi e vave ona gauai i le tino, lea e taua mo pancreatitis. A oʻo loa ina mumu le pancreas, o le faʻagasologa o le faʻalaʻoina o meaai e faʻaloloa.

O le togavao e le mamafa ai lenei okeni, o lona faʻaaogaina i pancreatitis e mafai ona faatagaina i ni vaega laiti.

Totoina i se tino o le maʻi

O le togafiti e masani ona 'ai i le masima, lea e le gata ina faʻasaoina ai mea aoga o le oloa, ae ia faalauteleina ai foi le ola.

I le masima i totonu o le tino o le pancreatitis, pe a toe tupu, e faʻasaina le faʻaaogaina o le ipu o loʻo fesiligia.

O le vevela vao e le aoga, ae o le saofaga i le atinaʻega o le gaioiga o le le fiafia, o lea e sili ai le faʻaesea mai le lisi aʻo lei faʻamagaloina.

I le tulaga o le faʻavavevaveina o le pancreatitis, o le taumafataga o meaʻai e faʻatagaina pe a faʻamaʻaina lenei oloa. O le oloa e maua mai i le ituaiga o mea maualalo-gaʻo, ae tusa lava pe i lenei tulaga, ua fautuaina e lafoaia le ipu mo se taimi o le toe faʻafoʻi o le mumū.

E mafai ona e suʻeina le faʻaaogaina o se meaʻai i le sami e leʻi muamua atu nai lo le masina talu ona maeʻa. Ma le isi, e taua le kukaina o se ipu mo se ulugalii.

E fautuaina e suia le taumafaina o aano o manu faatasi ma iʻa, aua o loʻo i ai se numera sili atu o vaega aoga e vave ona faʻaleleia.

Faʻailoga masani o le faʻamaʻi ma le togafiti

Afai o se fomaʻi e iai le ituaiga o pancreatitis e le faʻatagaina ai le 'ai, ona mafai lea ona faʻaofiina i le faasolosolo malie, e amata ile laiti.

I le taimi lava e tasi, e fautuaina e kuka pe fuʻu le iʻa, ae aua nei amata faʻalauiloaina i totonu o le taumafataga i ulaula, masima pe tipi.

O nei auala uma e fai ai le kuka e le lelei mo le pancreas, ma faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le tino i totonu o totoga.

Afai e te fafaga le iʻa i le vai, ona faʻaititia lea o le masima, lea o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻailoga leaga. A māeʻa le iʻa, e mafai ona e faʻaleleia lana sauniuniga: kuka poʻo le kuka. O iʻa i totonu o faleoloa ua faatauina atu e le gata i le masima, ae ua malulu foi. A maeʻa ona faʻamatalaina sea oloa, e le manaʻomia ona faʻafefiloi i le vai.

I le tulaga masani o le maʻi, e mafai ona e 'aina le toina i ni mea laiti, ae e taua e maualuga tele ma fou. O se oloa gaʻo o le a faʻaleagaina e le gata i le pancreas, ae faʻapea foi le faʻaogaina o le tino. I se faailo itiiti o le 'ona oona, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi.

Mea aoga o iʻa

O uiga lelei o iʻa e pei o:

  1. O elemene gaʻo eletise eletise e maua ai le gaosiga o le gaosiga o le eletise ma le maualuga o le cholesterol.
  2. O i latou o se punavai taua o vitamini A, E ma D.
  3. O popo protein e mauʻoa i amino amino aoga.
  4. E aofia ai le tele o micro-elemene elemene (aemaise lava le tele o latou i meaola o le gataifale).

O le pancreatitis o se maʻi matuia ma le matautia o le mumū o le pancreatic. O lenei okeni e aʻafia i le faʻaogaina o fualaau oona ma le gasegase, tausia le tulaga talafeagai o hormones i le tino o le tagata.

E masani lava o lenei faʻamaʻi e faʻaosoina ai le faʻaaogaina o le ava malosi ma gallbladder maʻi.

I lenei tulaga, faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona tausisia se meaai malosi, ma i le vaega laititi o le faamai e masani lava ona mumusu e ai mo le 2-3 aso, ina ia aua le faaitiitia le pancreas.

O le pancreatitis e gasegase ma e masani ai, o le mea lea e ono fesuisuiai ia fautuaga i luga o le tulaga o le maʻi.

O le a le ituaiga o iʻa ma iʻa e mafai ona ou 'ai ma pancreatitis

O loʻo i ai le tele o laʻau o le sami, ae le mafai uma ona faʻafeiloaia i totonu o le taumafataga mo faʻamaʻi pipisi.

O se matafaioi tāua e faia e fualaʻau. E mafai ona faʻafefeteina, tao tao, fuʻu pe fufulu ipu.

O iʻa i le lisi autu o se tagata maʻi i pancreatitis e tatau ona i ai, ae o loʻo i ai ni tulafono patino mo lona faʻaaoga. O le a le ituaiga iʻa e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis, ma e le o le - o se mataupu taua tele lea e faalagolago i ai le manuia o se tagata maʻi.

O iʻa e tatau ona faʻaaogaina i fua laʻau pe maualalo le gaʻo. O se mea sese le manatu o ituaiga gaʻo o le a le afaina ai le pancreatitis, aua e aofia ai gaʻo susu, lea e fesoasoani e maualalo le cholesterol ma le tele o gaʻo le lelei. O nei mea uma e lelei, ae na o se tino ola maloloina, ma o se avega tele e faia mo se mamanu maʻi.

O le mea moni, o le malepelepe o gaʻo e mafua mai i le fesoasoani a le pancreatic enzyme lipase, ma ao faagasolo le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o lona gaosiga e matua faʻamalosi lava.

I le vaitau o le faʻavavevaveina, o meaʻai gaʻo e matua faʻasaina, ma i le vaitaimi o le faʻamagaloga o se faʻamaʻi faʻavaivai e le fautuaina. E aofia ai le gaʻo o mea taumafa i lana taumafataga, o le tagata maʻi e ono lamatia ai lona maʻi. O lenei mea o le a faʻaalia i le faʻaalia o tiga matuitui i totonu o le manava, vomiting and digestive upset.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e naʻo le tagata gasegase e mafai ona 'ai iʻa faatasi ma se gaʻo oona e le silia ma le 8%.

O iʻa e maualalo le gaʻo e vaevaeina (ole sili atu nai lo le 4% gaʻo) ma ituaiga gaʻo (e sili atu i le 8% gaʻo).

O le pasene o le gaʻo e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le matua ma le taimi o le tausaga o fagogota, e pei o le autumn ma le taumalulu e sili atu ona gaʻo.

Toto ma le laumei laau

E mafai ona ou 'aina le meaʻai mo pancreatitis? O le masima e i ai sona aʻafiaga i le toto o le mumū, e tusa lava pe laiti, ma e tele lava mea e manaʻomia mo le vevela o le togafiti. E le gata i lea, o lenei iʻa e aofia ai ituaiga meaʻai. O le pancreatitis otaota e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, tusa lava po o le a le tulaga o le maʻi.

O fasilaʻau papaʻi o se oloa e sili ona fiafia i ai le toʻatele, ae leai se meaʻai i le vavao i la latou fatuga. Latou te aofia ai otaota miti, lea e tumu i meaʻai ma lanu. Ma e sili atu le leaga nai lo le lelei mai lenei oloa, aemaise lava mo se tagata maʻi. O le mea lea, e faʻasaina ai le pipisi faʻamalosi i pancreatitis e tusa lava po o le a le tikeri ma le ituaiga o le maʻi.

Squid

O le faʻasolosolo i la latou tuufaatasiga e faigofie lava ona mafai ona faʻaaogaina puluvaʻa ma sina tino gaʻo. Ae i le taimi o le gasegase o le maʻi, e le mafai ona faʻaumatia. Ma mea uma ona latou te faʻaleleia le gaosiga o enzymes pancreatic ma e fesoʻotaʻi ma oloa e mafai ona afaina ai allergies.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, ua faatagaina le squids e faʻaofiina i totonu o le taumafataga. O lenei iʻa taumafa e sili ona aoga mo tagata gasegase oe ua faʻaititia le faʻamatalaga faalilolilo o le pancreas. O loʻo i ai ni kuka mo le kukaina o le oloa i le paluga, tao ma le kuka. E mafai ona e faʻasese lau laulau taumafa ma se salamata o le sami, lea e aofia ai musika, scallops, squid ma seaweed.

E mafai ona faʻafeiloaʻi i le taumafataga faʻasalaga i le pancreatitis, ae e tatau ona taulai atu i le tulaga o le maʻi.

Sushi, taʻavale ma fagogota

Sushi i le pancreatitis e mafai ona eseese le lisi. Latou te aofia ai iʻa fou, araisa, iʻa, suamalie ma vaitau eseese. E ese le suiga mai sushi i le auala e kuka ai. O fua uma o taumafa, sei vagana ai vevela vevela ma saula.

Afai oe saunia i latou mai iʻa fou o ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo, e pei o tuna poo pollock, aua le faʻaogaina ni saula ma mea manogi, ona mafai lea e le ipu lenei ona faʻafefeteina le laulauʻai, ae le o taimi o le maʻi. O le mea lea e le tatau ai ona teena le sushi ma taʻavale.

E tele meaʻai taumafa, ae o iʻa e faʻaleleia ai iʻa e lelei tele mo taumafa i taimi o faʻamaʻi pipisi. O meaʻai mai iʻa maualalo e mafai ona fetuunai mo se taumafataga maloloina.

O iʻa pancakes ma pancreatitis e mafai ona faaopoopo i le taumafataga, pe a latou ausia mea uma e manaʻomia ile taumafataga. O lenei ipu e faia mai i iʻa o loʻo i luga o le eleele, o loʻo i ai se mea faʻapitoa ma sina kalori.

Totoina i le tino pancreatitis

Toto, e fuafua i ona ituaiga, e mafai ona fai ma le faʻaleleia o le gaʻo poʻo le gaʻo iʻa. E pei ona e iloa, o gaʻo manu e faʻaaogaina ai le galuega faalilolilo a le pancreas.

A maeʻa ona gasegase le tagata gasegase, i totonu o lona tino o loʻo i ai se gaosiga malosi o le vai inu.

I le taimi lava e tasi, o le enzymes o loʻo i totonu o lona tuufaatasiga e le auai i le faʻamavaeina o meaʻai, ae, i se isi itu, faʻaʻateleina le mumu o le mumu o le pancreas.

O se taunuuga, ua aliali mai se maʻi tigaina, ma isi uma faailoga o le tino pancreatitis. O le a le tau o le 'ai o lau iʻa e sili ona e fiafia i ai. Faʻateleina lau taumafa ma se meaʻai suamalie e mafai ona mafai pe afai e te lagona le lelei ma maeʻa le laasaga o le pancreatitis.

Malosiaga e faʻaaoga mo pancreatitis

E pei ona matou iloa, i le tulaga laititi o pancreatitis, o le faʻaaogaina o le togafitiina e faʻasaina.

Ae i le faagasologa faifai pea o le maʻi, e mafai ona e 'ai e oo atu i le 300 kalama o le kuka i le vaiaso i le vaiaso, ae i le taimi e tasi e le sili atu ma le 100 g o oloa e tatau ona ave.

Ae o le tele o lenei iʻa i se isi togafitiga o meaʻai, e faʻalagolago lava i uiga o le tagata maʻi.

Vaovao mo pancreatitis - pe mafai?

O se faʻamaʻi e pei o pancreatitis e tele lava ina tupu mai i le tele o vaisu i meaʻai gaʻo ma meainu malolosi. O le pancreatitis e mafai ona tele, ma e mafai ona faʻasolosolo.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, e taua tele le mulimuli i se meaʻai e le aofia ai soʻo se meaʻai ma le gaʻo. Ae e tusa lava pe leʻo faʻateleina le pancreatitis le tumau, o le tagata maʻi e faʻasaina i meaʻai manogi, gaʻo, ulaula, kuka ma falai.

O le taumafataga mo le pancreatitis e mafai ai ona faʻaaoga iʻa e maualalo le gaʻo. Ae faapefea le togafiti, pe mafai ona faʻaaogaina mo lenei faʻamaʻi, aua o lenei iʻa e masani ona i ai i le tele o ituaiga meaʻai? Afai o le vao e aofia ai le 14-19% le gaʻo, ona tatau loa lea ona mafua mai i le iʻa. O lona uiga, o lenei ituaiga o iʻa e mafai ona i ai le tele o meaʻai gaʻo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le togavao gaʻo ua solia. O le gaosiga o le gaosia o le gaʻo e mafai ona faʻatagaina i le taumafa o tagata gasegase i le pancreatitis, ae i ni mea laiti - tasi pe lua fasi vaega. E le gata i lea, o le velaina e tatau ona faʻafefete i le suāsusu poo le vai lelei ae leʻi faʻaogaina.

E mafai ona taumafa i le gaosiga o le pancreatitis ma le faʻamalosia o taimi masani? I le taimi o le faigata o lenei faʻamaʻi, e manaʻomia ai se meaʻai malosi, lea e faʻatau ai le togafitiina, e tusa lava po o le a le suamalie.

Tamara - 18 Mati 2016, 11:11

Tului, talafeagai ... Ou te fia faitauina se mea o le a faʻamatalaina pe faapefea ona 'ai i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis ma le umi o le taimi lenei!

Tuua Lau Faamatalaga