E mafai ona ou faia taʻaloga i pancreatitis?

Pancreatitis o se kulupu o faʻamaʻi lea e matauina ai le mumū o le pancreas. O le "faaoso" o le pancreatitis o, mo se faataitaiga, cholecystitis, maʻi o le gallstone, faapea foi ma se gasegase o le tino, ava malosi, le le pulea o le faaaogaina o vailaau.

O loʻo i ai ituaiga o pancreatiti. O le pepa laititi e manaʻomia ai togafitiga ogaoga i totonu o le falemaʻi, o se meaai malosi ma le malologa. Ma o le fesili pe ono mafai ona taʻalo i taaloga i lenei setete, o le a mou atu na o ia lava.

Faʻailoga pancreatitis, pe a maʻi le maʻi, e te tagofia fualaau faasaina ma lagona toetoe lava a lelei, e manaʻomia ai se paleni auala. E mafai ona ou faia taʻaloga i le pancreatitis e masani ai? O le tele o fomaʻi o le a tali ma le mautinoa le "ioe." Ona o le faamalositino:

  • faʻaleleia le tulaga masani o le tino ma le tino,
  • faʻavavevave le metabolism, faʻalauteleina le manava,
  • faʻamaonia le tafe toto i totonu o tino o le tino ma e le gata
  • o faʻatinoga faapitoa filifilia massage le pancreas, faʻaleleia lana galuega.

E i ai ni gaoioiga faʻafiafiaga e faʻaalia? O le tali e leai. O le faamalositino mo pancreatitis e tatau ona filifilia ma le faaeteete, togi. Ma o fautuaga lautele a tagata atamamai ua tuʻuina mai i laina faʻatasi ma o latou lava tulaga, tausaga, ma gafatia. O le tulafono autu o le faʻalogo ia te oe lava, o lou tino, aua le faʻamalosia, aua le afaina.

Fautuaga lautele

E le mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma ni mea mataʻutia ma le leaga. O le tamoe, osooso, malosi malosi o faamalositino, siitia o le mamafa, sikuea e fatuina ai le mamafa o le mamafa o le iniseti-abdomina ua solia.

E mafai ma e tatau foi ona auai i le faʻamalosia atili o le faʻaleleiaina o le tino i se faiga lemu pe vave. O le umi o le umi o le aʻoga e 20-30 minute. O le masani i aso uma.

E tatau ona e amata aʻoga e leʻi muamua atu i le itula ma le afa talu ona 'ai. Ma faaiu, pe a mafai, o le malologa atoatoa. Tau lava o taoto ile tua mo le 5-7 minute, faʻalaloa ou lima i luga o le fagu ma ou lima ma lalo.

I taimi masani, ae le o le tino pancreatitis, o le a latou manuia:

  • aau
  • filemu filemu (1-2 km),
  • o faamalositino (ma se numera itiiti o toe fai),
  • faʻataʻitaʻiga i luga o vae, faʻamalosi faʻatasi ma le faʻatupulaʻia malie o le avega.

O le togafitiga faʻamalosi i pancreatitis o loʻo faʻatinoina e ala i le filifilia ma le filifilia o manava manava, aʻoaʻoga a le diaphragm. O lenei vasega o se vasega ese mai faʻamalositino; o le a tatou faʻamatalaga auiliili.

Pomreatic respiratory exercises

O se ituaiga massage mo pancreatitis. E na o le aʻafiaga i luga o le okeni e le o fafo, ma lima, ae totonu-i luga o le manava ma le diaphragm.

O faamalositino e mafai ona faia i soo se tulaga talafeagai - nofoa, pepelo, tu. I se setete e leai se tiga. A mavae le itula ma le afa, tatou te toe fai, pe a uma ona 'ai. E tatau ona amata i le 3-4 repetitions taitasi. E faasolosolo lava, afai e lelei mea uma, aumai i le 10 repetitions. Afai e te le fiafia i se faamalositino poʻo se faʻafitauli, faʻafefe. E maua le aoga i taimi uma, 1-3 taimi ile aso, vasega. O fesoasoani faʻapitoa e faʻaleleia ai le toto i le gland, e taofia ai le atinaʻeina o le faʻamalosi, edema, toe faʻafoʻi. O lea

  1. Fai se manava manaia manaia ma le lava exhale. Mapu Fuʻu i totonu o lou manava i le tele e mafai ai. Faʻatau i le tolu ma faʻaalu ou manava manava i lo latou tulaga masani.
  2. Ave se manava manaia i totonu ma fafo. Taofi lou manava. Faʻateleina le tele e mafai ai, e peiseai o le maualalo o le tamaoaiga, susu i luma. Tasi-lua-tolu - taofi le manava o le manava.
  3. Fai se manava manaia manaia, aʻo e osofaʻi, faʻafefe lou manava. Mapu Aʻo e faʻataunuʻuina, toso atu lou manava i totonu ia te oe 3-4 sekone - faʻamalolo ou musele, toe foʻi i le masani.
  4. Ave se manava manaia. Taofi lau manava i le ogatotonu. Se lua malologa. Ona faʻaauau pea lea o le manava, faʻafeiloaʻi le manava i le ea. Faʻasolosolo malie, taofi lou manava mo 3-4 sekone ma, vevela, toso i lou manava. Faʻamālōlō ou maso. Ave se manava toʻafilemu.

I le lautele lautele, e mafai ona e maua ni fautuaga ma e oʻo lava i le massage masini. O le tagata gasegase, o taoto i luga o le moega, massages i se lio lio, malosi malosi, le vaega o le manava o loʻo i ai le pancreas. Masalo o lenei gaioiga faʻaititia ai le lamatiaga o le toe faʻafoʻi i tagata gasegase tumau. Ae e tatau ona faʻatino e se tagata tomai faapitoa.

Pancreatitis e leʻo se faʻamaʻi malie. O le faʻamalosi o le tagata lava ia, faapea foi ma le faʻamaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave, faʻavevesi, - aʻafiaga ogaoga.

Meaʻai mo meaʻai

Faʻaaloalo i le taumafataga mo tagata e maua i le pancreatitis, aemaise lava pe afai latou te faʻamalositino, latou te taʻalo i se vaega autu. O le mea moni, o se mataupu o lo latou ola.

Muamua lava, e tatau ona e lafoaia amioga leaga. O le taumafaina o vaega vaevaega fautuaina, i vaega laiti, 6-7 taimi i le aso. O meaai e tatau ona gaosia, kuka, uila. E manaʻomia e le tino ni faʻasolosolo digestible o meaola manu. Latou te fesoasoani i le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina. Afai o le gaʻo manu e le lelei ona faʻaleleia, o le a suia atoatoa e le solatini.

FautuagaMea
Aogafalaoamata ua kuka i luga o le vai (aemaise lava le pata, oatmeal), aano o meaʻai (moa, toso, lapiti, povi paʻu laiti), soupasi fua, iʻa e maualalo le gaʻo, vaimasi o le gaʻo, vai vaivai. O le povi, faʻamaonia tagata taʻalo, e le mafai ona tuʻuina mai le taumafataga. O loʻo i ai se faʻalavelave taua o minerale ma le polotini.
Faʻaleagainagaʻo, gaʻo, mea manogi, ava malosi, fualaau suamalie ma vine (lemoni, nisi o ituaiga o apu, cranberries).

Taua: o taaloga ma pancreatitis e le solia, pe afai e te mulimuli i tulafono lautele: aloese mai le atuatuvale, matau le moe ma malolo, meaʻai. Afai o le pancreatitis e faʻatasi ma isi faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, masani ona tupu i le cholecystitis), e sili atu le atamai le sailia o fautuaga faafomaʻi mai lau fomaʻi.

Vaega o le fausiaina o le malosi faaletino i pancreatitis


Pe a filifilia le ituaiga o taʻaloga i taaloga, e tatau ona faʻalogo i se numera o mea.

Muamua lava, ia amanaʻia le tulaga o le atinaʻe ma le malosi o le faʻafitauli o le maʻi. I faʻalavelave faʻapitoa o pancreatitis, faʻapea foʻi i le tulaga o faʻavavega o foliga masani, o le tele o filifiliga mo gaoioiga faʻaletino e solia. I taimi faapea, e tatau ona tolopoina le taʻaloga ma le tele o gaoioiga faaletino, ma o le mataupu faavae o le "malulu, fia ai ma malolo" e tatau ona sili atu.

O uiga tutusa o tausaga e avea ma se tasi o mafuaʻaga autū e faavae ai le polokalame o gaoioiga faʻapitoa mo pancreatitis. E tatau ona maitauina o nisi o togafitiga fautuaina mo lenei faʻamaʻi atonu e matua faasaina i le tulaga o le atinaʻeina o isi maʻi faʻatasi. O le mea lea, o feutagaiga ma tagata tomai faapitoa o se mea e manaʻomia muamua.

O le faamalositino mo le pancreatitis e tatau ona faatulagaina i se auala e mafai ai e le taimi o le fausiaina o le polokalama, o uiga masani ma gafatia o le tino, lea sa i ai i le tagata maʻi ao lei tupuina le faamaʻi, na amanaia. O tagata na muamua faia a latou taʻaloga maualuga e faigofie lava ona tumau i se avega mamafa, lea e le mafai ona taʻua e uiga ia i latou e le o auai malosi i taʻaloga muamua.

O le faʻagasolo tasi i tagata maʻi taitoatasi o se tulaga taua mo le filifilia o se polokalama mataʻutia lelei ma saogalemu.

Fautuaina taaloga mo faiga le lelei


O le taliina o le fesili "e mafai ona taʻalo i taaloga ma pancreatitis", o le toʻatele o tagata atamamai e talanoa e uiga i le manaʻomia mo sina faʻavasegaina o taʻaloga, i luga o le lisi o lisi o faʻatagaga e le faatagaina ma faʻatulagaina.

I vaitau pe a iai se faʻaitiitia o uiga o faʻataʻitaʻiga masani, o le tele o taʻaloga taʻaloga e faatagaina ma e tatau lava.

O le avega e pa'ū i luga o le tino i le taimi o faʻamalositino faʻalositino e tatau ona "togafitia" i se auala faʻatatau. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e faatino ituaiga eseese o gaioiga i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa e mafai ona faamaumauina iuga, ma faasolosolo malie ona faaopoopo le avega i se tulaga talafeagai.

O le atinaʻega o togafitiga o le physiotherapy mo maʻi ma pancreatitis e tatau ona faʻatinoina e se fomaʻi agavaa e faʻavae i luga o se suʻesuʻega o le tagata taʻitasi o le tino o tagata taʻitasi taʻitasi maʻi. O lea ituaiga taumafaiga e mafai ai ona faigofie ona foia faafitauli e ono tulai mai e feteʻenaʻi ma le tulaga o le faateleina o le malosi faaletino.

O faamalositino e aofia ai i le gasologa o taʻaloga a le tino e leai lava se faʻamaʻi ma e talafeagai i vaega uma o gasegase, tusa lava po o le a le matua.

O le taʻalo ma le pancreatitis i lalo o nisi tulaga e mafai ona fautuaina mo tagata mamaʻi, talu ai o se gaoioiga faaletino e maua ai le lelei sili atu mo le tino atoa.

I le faaopoopo atu i le aau, o le lavelave o gaoioiga fautuaina e mafai ona aofia ai elemene mai le yoga po o le agai i le Nordic, faapea foi ma faamalositino, maso, lima ma vae.

Taʻaloga matautia mo le tino


E saogalemu le fai atu o le tele o taʻaloga e fesoʻotaʻi ma avega taua i luga o le tino o le tagata, ao faagasolo le faʻamaʻi o loʻo faʻasaina atoa pe i lalo o tapulaa taua.

O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu o pancreatitis ma le pusa, aemaise lava i se foliga lapopoa po o le taimi o le vevela, e matua le fetaui. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le faʻaosoosoina o le faʻatinoga o aʻoaʻoga, faʻapea foʻi ma le mamafa ma le mamafa o aʻafiaga a tagata taʻaalo na filifilia lenei taaloga.

O le taliina o le fesili a le tele o gasegase "e mafai ona tamomoe i le pancreatitis", o le tele o tagata tomai faapitoa e tali le lelei, talu ai o le taʻavale e fesoʻotaʻi ma suiga faʻafuaseʻi e iai se aʻafiaga leaga ile tino o le tino. E sili atu ona aoga le savali ma le savali.

E mafai ona siitia le mamafa ma le pancreatitis - o le isi e masani ona fesiligia le fesili, o le tali e le mafai ona faʻanoanoa, talu ai e faʻalagolago i le tulaga masani o le tino, e ui lava o loʻo i ai se fautuaga lautele mo le mafai ona aloese mai ia ituaiga o gaioiga.

O le tino mo pancreatitis e masani ona pa'ū i totonu o le vaega o taʻaloga faasaina o taʻaloga e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga ile ata o le falemaʻi ma le isi atinaʻe o le maʻi.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona amanaia o tulaga taʻitasi o le faʻamaʻi o le tagata lava ia, talu ai o le tali a le totoga o tagata eseese, e oʻo lava i lalo o tuutuuga lava e tasi, e le mafai ona fuafuaina. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona tumau pea le faʻataʻitaʻiga e faʻataga ai pe faʻasaina nisi taʻaloga po o gaioiga ma le fomaʻi.

O mataupu o se faʻagata faʻafefe i taaloga mo tagata gasegase


I nisi tulaga, o le taʻalo i taʻaloga i soo se ituaiga e ono mafua ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ma lona suiga i se tulaga sili atu ona ogaoga. O le mafuaʻaga lena, o fomaʻi i nisi o tulaga e faʻasaina ai tagata mai soʻo se gaioiga faaletino.

O le lisi o ia aiaiga e aofia ai:

  • vaitaimi o le faʻamaʻalogaina, faʻapea foʻi ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi, pancreatitis,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi e aafia ai totoga o totonu,
  • taimi pe a uma le vevesi i le pancreas,
  • toe faaleleia taimi pe a uma le taotoga.

Pe a filifilia le ituaiga o avega, e tatau ona manatua o lenei faʻamaʻi, o le faʻatinoga o faʻatinoga e fesootaʻi ma se malosi malosi, oso, oso pe ave le mamafa e faʻasaina.

E tusa ai ma lenei mea, e mafai ona tatou fai atu o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi le umi poʻo le maualuga o osofaiga ma le malosi o mea tau vaʻalele mo sina taimi ao leʻi toe faʻaleleia poʻo le faaleleia o le tulaga o le falemaʻi e tatau ona tuʻu.

I se tulaga lautele, e faalagolago i uiga patino o le tino, e tatau ona talanoaina ia taʻaloga ma le fomaʻi, o le a fesoasoani e faʻatele le faagasologa o le toe faʻaleleia ma toe foi atu i le masani masani aʻoaʻoga.

Galuega i totonu o le falemaʻi ma le tino ma le pancreatitis


I aso nei, o le aganuu o se tino manaia ua i ai se faʻafouina moni, o lea o aso uma e tele atu ma sili atu tagata asiasi mai i le falemaalo.

E tatau ona maitauina e faapea, mo le lelei ma le saogalemu o le faʻatinoga o aʻoaʻoga, e tatau ona atinaʻe le polokalame aʻoaʻoga e se fomaʻi i lenei matata, ma faʻamaonia e se fomaʻi e masani i uiga o le tino o se tagata faapitoa.

E tele tala e uiga i le aʻafiaga o vasega i le falemaʻi i luga o le tino o le tagata, o le toatele e fiafia i le faʻatusatusaina o manatu o pancreatitis ma le bodybuilding.

E tatau ona maitauina o nisi o sui o lenei taaloga, e le o iai ni faamatalaga atoatoa e uiga i pancreatitis, e fai mai o le fausiaina o tino e maua ai se aoga aoga i le tino o le tagata, ma faamalamalamaina lenei mea e ala i le faamalosia o le puimanava maso i totonu o le manava, faapea foi le i ai o le tele o polotini i le taumafa a tagata taaalo faapolofesa.

I le taimi lava e tasi, o le tulaga e ese lava, ma o loʻo taoto i ni mea taua.

  1. O tagata o loʻo galulue punouaʻi i le tino, latou te 'ai moni lava i le tele o polotini, aua e talafeagai mo le faʻagasolo o le tuputupu aʻe o musika. O le Protein, o le mea foi lea, o le fale autu autu mo le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina, faʻapea foi ma le faʻamalosia o le faʻasalalau o hormones. I se tulaga faapea, o le aoga aoga o le faaaogaina o le protein i le pancreatitis ma le tutusa o le tino o le fausiaina o le pancreas ua matua faaititia pe ua tau leai foi.
  2. O le i ai i taumafa i aso uma o se polotini lulu, pa pia, poʻo isi ituaiga o mea taalo taʻavale e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino o se tagata o loʻo mafatia i pancreatitis.
  3. O le maualuga o le gaioiga faaletino, o le eseesega lea i le va o le tino, e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi tele o le maʻi, e le o le talaaga o le faifai pea o le gaʻo o le gland, faapea foi ma le faateleina o le mamafa o le iniseti.

O le falemaʻi ma le pancreatitis e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia e tulaʻi mai i tua o le le lava o le insulin.

E mafua lenei mea i le mea moni e manaʻomia e le tino le faaopoopoina o le gaosiga o le inisalini, lea e nafa ma le gau o le kulukose, o le punavai autu lea o le malosi. O le faateleina o le manaoga i lenei tulaga e mafua mai i le talaaga o se gasegase ogaoga i le autu autu o le inisalini - o le pancreas, lea e mafai ona avea ma se mafuaaga faaopoopo mo lona toilalo.

O maʻi e mafatia i le pancreatitis, oe filifili e alu i le falemaʻi mo le taimi muamua i le lotolotoi o ia faafitauli, faia se mea sese matuia, talu ai i lenei tulaga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi e masani lava ona mautinoa.

Mo i latou oe na ofoina atu o latou ola atoa i gaioiga mamafa i le faletaalo, ei ai ni tuusaunoaga faapitoa e mafai ai ona e auai i le fausiaina o tino e tusa lava pe o le taimi o le faamai, aʻo muamua e faia ni nai mea mamafa, ma le siakiina faifai pea o le kulūkose, faapea foi ma isi faailoilo o loo taʻua ai le pancreas .


E mafai ona ou taʻalo pe a tiga loʻu pani? O se fesili lenei e popole tele i ai, ma e le o se mea faanatinati le fesili pe faapefea ona fai saʻo.

O le fautuaga autu e le tatau ona alofia, o taimi masani ma faʻasalalauga faifaipea ma tagata tomai faapitoa, talu ai o latou e mafai ona faʻamautinoa lelei le polokalame taʻaloga.

O tagata maʻi e faʻatagaina e faʻamalosi i le tino, e pei o yoga, manava, aau. O taaloga matautia ma malolosi o le a le aofia ai.

Meaʻai i le taimi o taʻaloga e tāua tele, talu mai le faʻafefea ona manuia le taʻaloga ma le setete o le tino pe faapefea ona paleni.

Faʻasaga i tua o le pancreatitis faifai pea, o le faʻaaogaina o le tele o mea manaʻomia o oloa o loʻo i ai le paleni lelei o elemene ma meaʻai e matua faigata. E tusa ai ma lenei mea, i le leai o se mea taua, e sili atu le musu e le auai i taʻaloga.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Gymnastics faʻamalositino ma faʻatinoga mo le pancreas

Ae e te leʻi amataina le lesona, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomai faapitoa o le a taʻu atu ia te oe pe faapefea ona fai sao, pe o le a le malosi ma faʻafia

Faataitaiga o Yoga mo le Pancreatic Inflammation

O le taimi nei o le toʻatele o tagata i le salafa o le lalolagi e faʻatino le yoga ma ausia ai se maualuga o atinaʻe. E le gata o se aʻoaʻoga faafilosofia, ae o se auala e faʻamalolo ai faʻamaʻi eseese.

Pancreatic bath

Afai o le sauna o le tagata maʻi e mafua ai le leaga tele i le soifua lelei, ona tatau lea ona taofia le asiasiga i le taimi lava lea ma suʻesuʻeina i se falemaʻi

Soʻo se taaloga e tatau ona faia ma le faaeteete. Ou te faataitai savali, i le taumafanafana ma loʻu aiga e masani ona matou o atu i totonu o fafie i fafo atu o le taulaga, aau, ma faaleleia le pancreas, o loo i ai ni faamalositino faapitoa e aofia ai le manava manava

Talu mai le talavou sa ou faataitaiina le mafanafana, osooso, aau i le vaitaele, ae o se maʻi maʻi, e tatau ona faaitiitia uma gaoioiga. Ae ui i lea, e le mafai ona ou faafitia aʻu lava i le taeao ma ou masani ai ona matou savavali faatasi ma fanau a le ma fanau.

Afai e te manaʻo, e mafai ona e faia ituaiga uma o gaioiga faaletino, e tatau ona e solaese mai lenei maʻi ma e le faʻalogo i se tasi, ua tigaina aʻu i nei pancreatitis ma cholecystitis mo le tolu tausaga, ae o le tumau i le tamoe mo le lima kilomita i luga o le pa puipui, sikuea, pisa ma faamalositino taeao na faatoilaloina ai lenei maʻi leaga , fai soo se mea e te manaʻo ai, o le mea autu e masani lava, pe afai e maua ai le fiafia ma o le a lelei lou soifua maloloina!

Malosiaga faatagaina i le pancreatitis

O le faamalositino mo le pancreatitis e tatau ona taulai i le faatelevaveina o le toe faaleleia o le tagata maʻi i le maea ai o le faagasologa o le mumusu: o le toe faaleleia o mea ua faaleagaina, o le toe faaleleia o lona exocrine, galuega endocrine. Ina ia ausia nei sini, taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi, e filifilia e le fomaʻi LFK se togafitiga faʻapitoa faapitoa. O le maualuga o le gaioiga faʻatagaina e faʻalagolago i le tele o mea:

  • pancreatitis stage,
  • le malosi o le faʻaleagaina o le tino i totonu o le paʻu,
  • le iai o faʻafitauli
  • faʻamaʻi faʻamaʻi (o le i ai o le maualuga o le toto maualuga, angina pectoris, arrhythmia ma isi faafitauli cardiovascular, maʻi o le mama, masculoskeletal system, nervous ma isi tino o tino e sili ona taua),
  • tausaga
  • mamafa o le mamafa (faʻavae o le tino)
  • maualuga o sauniuniga faaletino o le maʻi.

E naʻo le amanaʻiaina o nei mea uma, e mafai ona fuafua lelei le avega faaletino faʻatagaina mo le tagata maʻi ma filifili le mea talafeagai talafeagai o le physiotherapy exercises mo ia.

Faia o taʻaloga ma se faʻamaʻi

Faʻalagolago i le laasaga o le faagasologa o le le fiafia, o le maualuga o le faʻatagaina o le a ese. Ina ia saʻo le fuafuaina o le vaega ole pancreatitis, e tatau i le fomaʻi ona suʻe le tagata maʻi, faʻatonu suʻesuʻega ma suʻesuʻega meafaigaluega. O suʻesuʻega autu ma suʻega o loʻo faʻamatalaina i le tagata maʻi o le OAA, OAM, suʻesuʻega o le toto o meaola toto, suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, suʻesuʻega ultrasound o tino o le tino.

Faʻaauau le faʻamalositino

O se osofaʻiga o pancreatitis e tuʻuina mai ma faʻamaʻi tiga. O le tagata maʻi e faitio i le ogaoga o le manava o le manava, belching, sunburn, nausea. E masani ona i ai le vomiting e le mafai ona faʻavaivaia e le faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi, afaina ona o le faateleina o le gaosiga o le kesi, manava. O taunuʻuga o suʻega falesuesue, o le ultrasound o organs abdominal e faʻaalia ai le mumū o le pancreas.

I le laasaga o le faʻavavevave, o mataupu faavae autu o le ola e pei o le "malulu, fiaai ma le filemu." O le tagata gasegase e tatau ona mataʻituina le moe malosi, se taumafataga maloloina, ma faʻaaoga le malulu i le manava e faʻavave ona taofi ai le faʻaogaina o le mu. Soʻo se gaioiga faaletino i lenei laasaga o le maʻi e faʻasaina.

Taʻaloga Faʻasologa Faʻasolo

A maeʻa le toomaga o faʻafitauli iloga (faʻataʻotoina o le tulaga o le maʻi ma suʻesuʻega i togafitiga faʻamalositisi ma mea taumafa), e fautuaina e faʻaopopo atu togafitiga o le physiotherapy i le fuafuaga o togafitiga.

I le laasaga o le faʻamagaloina faifaipea o le faʻagasologa o le gaioiga masani, o le filifilia saʻo o avega faʻaleleia o le tino e aumaia ai le tele o faamanuiaga i le paʻu, faapea foi le tino atoa:

  1. Faʻaleleia le toto i totoga, gaʻo e mafua mai i le faʻamautuina o le microcirculation, faʻalauteleina o le toto toto ma le muso o le fatu, faʻateleina le gaioiga fatu ma le toto. Faʻalelei lelei o masini ma mea uma e tatau ai, o le okesene faʻavevelaina le faʻamālōlōina o siama pacreatic pancreatic tissues.
  2. O le a faʻavaveina ai le tafe mai o le toto mai veins, lymph mai le taulaʻi faʻapitoa, ma faʻaitiitia ai le fula i luga o le nofoaga o le mumū, ma puipuia ai le atinaʻeina o le faʻasao i totonu o le manava o le tino, okeni pelvic, ma pito i lalo. E fesoasoani lenei mea e aveese ai le gasegase o oloa gaosi mai gaʻo o le tino.
  3. Faʻataʻituina le faʻaogaina o le faʻaogaina, le motumotu o le tuilaʻau, o le talo ma le pancreatic ducts. E fesoasoani lenei mea e faʻaumatia ai le faʻamalosi, puipuia ai le atinaʻe o cholecystitis, faʻavaeina maa i le gallbladder ona o le aʻafiaga o le choleretic.
  4. Faʻaleleia le soifua manuia, lagona o le maʻi.
  5. Faateleina le puipuiga, le tino, fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi.

E tusa lava pe a oʻo i le vaega o le faʻamagaloina pea o pancreatiti, o nisi taaloga o le a faasaina i le maʻi ona o lo latou ogaoga, aʻafiaga leaga ile cardiovascular, digestive ma isi faiga. O le tagata maʻi e le fautuaina e tamoe, auai i taʻaloga taaloga, faʻanatura tino, malosi, maualuluga.

Faʻailoga matuia mo taaloga

I le tulaga o le le tausisia o fautuaga a le fomaʻi, o le toe amataina o aʻoaʻoga pe a maeʻa le osofaʻiga, e mafai e taaloga ona faʻaleagaina le tino vaivai, faʻaleagaina le tulaga o le maʻi, ma faateleina le mumū i le paʻu.

E le gata i lea, o loʻo i ai le numera o faʻamaʻi poʻo togafitiga faʻasolosolo poo faʻamaʻi lea e matua faasaina ai le taʻaloga:

  1. Ole vaitaimi ogaoga o soʻo se faʻafitauli (inflammatory, gastritis, cholecystitis, pancreatitis, e aofia ai le faʻamalosi, ma isi).
  2. ZhKB ma maʻa lapoa i totonu o le gall vladder or channels.
  3. Vaitaimi vave faʻaleleia pe a uma le taotoga.
  4. Faʻaleagaga faʻamaʻi o le fatu cardiovascular (faʻasolosolo maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, faʻaleagaina o le myocardial, fomaʻi o le loto). E sili atu ona lamatia le auai i nei faʻamaʻi, aua o lenei mea e faʻateleina ai le toto ma le fatu, lea e sili ona lamatia mo ia ituaiga o gasegase.
  5. O maʻi tuga o le tino o le toto, faʻalauteleina le malosi o le totoga poʻo le faʻasolosolo.
  6. Malifa neoplasms.

Totogi faatagaina

Faʻavaeina poʻo le fausiaina o tino e aofia ai le faia o faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma le malosi o le mamafa, lea e manaʻomia ai le mamafa o mamafa. Pe a maʻi le tagata maʻi i na tino faaletino, o le a taʻitaʻia ai i le faateleina o le mamafa o le iniseti. I lenei tulaga, o loʻo i ai le soliga o le toto i masini o totoga uma o le intra-abdominal, e aofia ai le paʻu, faʻamalosia o ona ala, le faʻamalūina o le vai o le pancreatic i totonu o le luminiuma. O nei mea leaga e afaina ai le tulaga o le pancreas ua afaina.

Talu ai ona o le mamafa o faʻatinoga, o le tino e faʻatupu ai le tele o le tino, o le mea lea e le fautuaina ai lenei taaloga mo maʻi ma pancreatitis.

E mafai ona toe foʻi i aʻoaʻoga pe a maeʻa le faʻamaʻaloga?

Afai o se tagata gasegase sa faia i totonu o le tino ao leʻi faʻamaʻiina i le pancreatitis, ona maeʻa loa lea ona maua se faamagaloga tumau tumau, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina o ia e toe aʻoga. O tulaga taua mo lenei iugafono o le soifua manuia o le tagata maʻi, faapea foi ma taunuuga masani o suega suʻesuʻe ma suʻesuʻega. O le maualuga o le avega mo se tagata maʻi i le pancreatitis e manaʻomia pea ona faʻaititia le mamafa: e le mafai ona e faʻamalosia le mamafa o le mamafa (e le o vavae ese le fale mai le polokalame o aʻoaʻoga), e tatau ona faʻateleina le malologa i le va o seti, faʻaitiitia le numera o toe fai o faʻatinoga. I le ono masina, e tatau i le tagata gasegase ona faia se suʻega atoa, e tusa lava pe lelei le soifua maloloina.

O a taaloga meaʻai e mafai ona ou faʻaaogaina?

Mo le tuputupu ae o fiva musika ma le tuputupu aʻe o maso i le voluma, o mea e fau ai le fale e muamua ma sili ona taua - protein, amino acids.

O le tele o polotini e faʻafefeina ai le tino na faʻaaoga e fausia ai le muscle, e aofia ai, e faaopoopo atu i se lavelave o aʻafiaga, amino acids, vitamins, fuainumera tele o meaʻai gaʻo, faʻasao, meaʻai. Malosiaga o gaʻo e manaʻomia e saturate le tino ma le malosi mo aʻoaʻoga tigaina. Mo le faʻamamaina o le kulukose, e manaʻomia le faateleina o le inisalini gaosiga, o lona uiga, o le mamafa i luga o le finocrine pancreas e faʻapupula. Ma o faʻasao ma isi mea gaosia e sili ona leaga i le faʻaogaina o le tino, aemaise i le pancreas.

Mo nei mafuaʻaga, o faʻatau inu e faatauina i totonu o se faleoloa faleoloa faʻapitoa e faʻaseseina i tagata maʻi ma pancreatitis.

Fautuaina mo tagata gasegase e faia ni vaiinu ma ni ipu ia latou lava mai oloa masani lelei. O le a le mea e fautuaina e faʻaaoga e avea o se vaega o mea tau taaloga:

  1. O punavai o protein, amino acids o gaʻo susu (kefir, cheese cheese, susu yogurt, sisi), gaʻo meaʻai, iʻa.
  2. E faʻamamafa ma vitamini (aemaise lava vaega B, C, A, E) ma microelements (potassium, magnesium, iron, calcium ma isi) e tatau ai mo gaioiga uma o le tino, o le ae manaomia fualaau aina ma fualaʻau.
  3. O fualaau aina ma fualaʻau ma cereals o loʻo avea foi ma punavai o vailaau faʻamalosi ma faigofie.

O a ituaiga taʻaloga e mafai ona faʻatino mo faʻamaʻi pipisi

O se tagata gasegase i le pancreatitis o le a galo e uiga i taʻaloga faapolofesa, aua ina ia mafai ai ona maua ni taunuʻuga, ua faʻamalosi tagata tomai faʻapitoa e faʻaauau le aʻoga, ma o faʻamaʻi faʻamaʻi ma gasegase ogaoga faʻalavelave e le fetaui.

O le tagata gasegase e tatau ona faia ia faʻatinoga faapitoa na fuafuaina mo ia i aso taitasi e ausia ai se vave vave ona tupu. Aʻo leʻi amataina vasega, e tatau ona e faʻatalanoa ma se fomaʻi togafitiga o le a faʻamatalaina pe faapefea ma le taimi e amata galue ai.

O le faʻalavelave e le tatau ona aofia ai le osooso, taʻavale, gaioiga mo le pamuina o maso o maso o le manava, suʻa, lunges, pull-ups, squats, lifing weight and other high amplitude, faʻamaʻi faʻamalosi e i ai se aafiaga le lelei i le manava, gall ju, pancreas, ate.

O a aʻafiaga le lelei o nisi o taʻaloga i luga o le tulaga o le pancreas:

  1. O le tamoe mo na ituaiga o gasegase e le fautuaina, aua i le taimi, talu ai ona o le aʻafiaga o le malosi, o le pancreas e gatete, lea e afaina ai lona tulaga. Afai ei ai ni maa i le talo pe o le pancreatic ducts, ona oʻo lea i le taimi e taoto ai le maʻi o le maʻi e mafai ona faʻaitiitia le malosi: bile colic o le a atiina ae. E le gata i lea, o se tasi lea o taʻaloga e faʻapupula ai le avega i luga o le fatu ma e manaʻomia ai se maualuga o le malosi i le tino. I lenei tulaga, o le pancreas ua faamalosia e maua atili le inisalini, lea e faigata i le faagasologa masani o le mulamua i totonu, ma e sili atu foi i le atinaʻe o le maʻisuka. Afai e leai se faʻailoga, ona i ai lea i le laasaga o le faʻamalolo tumau mo le taimi umi, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina le tagata gasegase e faʻataʻitaʻia (i luga o le saoasaoa), pe a ia lagona lelei.
  2. O taʻaloga taʻavale (volleyball, soka, pasiketipolo) e le o fautuaina foi mo tagata gasegase i pancreatitis, aua e fesoʻotaʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, mamafa ogaoga cardio: i le taimi o le taʻaloga, o tagata taʻalo e tamoe ma oso. E le gata i lea, latou te maua le tele o le tulaga lamatia o le maua o se manua o le manava, lea e mafua ai ona maua ai ni faʻamaʻi pipisi.
  3. O le taʻavale e manaʻomia ai se avega maualuga i luga o le fatu ma toto toto. O lona aafiaga le lelei i le pancreas e mafua mai i le mea moni o maso o le au lomitusi e faigaluega pe a tietie i se uila, o le faateleina o le malosi o le intra-abdomina, e mafai ona oo atu ai i le faamalosi o le pancreatic ducts ma le faatumuina o mea o loo i totonu o le okeni, lea e matautia ona o le atinae o le pancreatic necrosis.

Fautuaga faʻapitoa o aʻoaʻoga faaletino

Le lisi o ituaiga sili ona aoga o aʻoaʻoga faʻapitoa e mafai ona faia e tagata gasegase o le pancreatitis:

  1. Vaa O lenei taʻaloga e aofia ai le faʻaalia o le le faʻaaogaina o gaioiga, o se taunuuga, o muso o le tino e toʻafilemu, ma o le galuega o totoga i totonu e masani ona faʻatulagaina. Afai e aau i le maualalo o le saoasaoa, e tumau pea le manava, o le fatu fatu ma le toto maualuga e maualuga tele, e afaina ai le tulaga o le tino atoa.
  2. Savalivali i se saoasaoa lemu. E sili ona aoga le savali i Nordic e faʻaaoga ai laau faʻapitoa. I le faia o nei ituaiga o aʻoga faaletino i le ea fou, faʻaleleia le tino o le tino, faʻalauteleina le okesene o meaola, lea e faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o le faʻaleagaina o le gaʻo ma faʻamaonia ai faiga faʻafefete.
  3. O le taʻavale e mafai ona faʻaavanoa i se siʻomaga faʻavavevave i luga o se laufanua faigofie: e le fautuaina le faaseʻe i luga poʻo le taʻavale ona o le mamafa o le avega ma le aʻafiaga o manuʻa pe a pa'ū.
  4. Fomaʻi faʻapitoa (faʻamalositino, faamalositino "masini masima, visa-diaphragmatic-massage osteopathic, manava faʻamalosi), yoga, gymnastics qigong. O le uluai toleniga mo soo se ituaiga o togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga i se falemai. O le tagata tomai faapitoa o le a mataʻituina le saʻo, saoasaoa o faʻatinoga uma, tulaga o le maʻi, aemaise lava pe a fai o le maʻi o se tamaitiiti (i lenei tulaga, o matua o le tamaititi e tatau ona i ai i vasega e faamasani i latou i le togafitiga o togafitiga). E sili atu ona lelei le faʻatinoina o le manava i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a uma ona gaogao le manava.
  5. Callanetics, Pilates. O lenei taaloga e tatau foi ona faia i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga polofesa, o lea e lelei ai le auai atu i vasega po o vasega taitasi pe a filifilia lenei ituaiga taaloga.

Pe a faia ni faʻatinoga na oi latou i le fale poʻo le falemaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina lona tulaga. Afai ei ai se lagona o le le toʻa, tiga o le manava, gasegase po o le vomiting, ona tatau lea ona vave taofi le taaalo i taaloga ma talanoa i lau fomaʻi e uiga i le faʻaitiitia o le malosi o aʻoga faaletino, ma e mafai ona amata toe aʻoga pe a maeʻa.

O le faamalositino o se vaega taua o le togafitiga faigata o pancreatitis. O le faamalositino e fesoasoani i le maʻi e vave ona vave maua.Le filifilia o se taʻaloga faapitoa, mafaufau i le tulaga, faigata o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Contraindications

Ina ia mafai ona manuia taʻaloga mai le pancreatitis, e fautuaina e faʻaaoga na o na meaola e leai se aafiaga leaga i le tino.

O le faʻamaonia o: bodybuilding, tamoe vave, osooso, pusa.

O i latou uma lava e fesoʻotai ma le malosi malosi faaletino, faʻafuaseʻi gaioiga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le mumu o le tino i totonu po o manuʻa o le pancreas.

E faasaina le siitia o le mamafa, aemaise lava mamafa tetele. O sea avega e tau atu ai i le edema o totoga i totonu, o le leaga o le vevela o le talo, ma le faateleina o le mamafa o le intra-abdomina. O le mea lea, oi latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le pancreas e le fautuaina e siitia le mamafa i luga o le 5 kilokalama.

Ua talitonu tagata popoto faʻapea o lenei faʻamaʻi e le tatau ona e faia le malosi ma le mana o mea tau vaʻaia.

E le gata i lea, o soʻo se gaioiga faaletino e solia i le vaitaimi o le faʻavavevave ma toe faʻaleleia pe a uma le taotoga.

I se foliga laititi

A o faagasolo lea vaitaimi, ua fautuaina e le au atamamai le taofiofia atoatoa o le tele o taaloga, e manaʻo ai i le filemu. O le faʻatupulaia o gaoioiga e mafai ona faʻaosoina ai le tele o le tiga, o le mimitiina, o le vailaʻau o le fatu.

O le mea lea, ina ia aoga aoga faaletino, ae le o se afaina, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa le faʻamagaloina poʻo le faʻagasologa masani, ma na o le amataina o le aʻoga, faʻaititia le mamafa o le avega.

Cholecystopancreatitis

O faʻamaʻi pipisi pancreatitis, e pei o cholecystitis, e manaʻomia ai se filifiliga sili atu ona faigata o faʻatinoga, o lea i lenei tulaga e le mafai ona e faia e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

Faatasi ai ma le atinaʻe o cholecystitis, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete ia gaioiga.

E tāua tele le faʻamalosia o le gymnastic ua fautuaina mo le faʻamaʻi pipisi e le faʻaleagaina ai le tulaga o le gallbladder. O le mea lea, o le filifiliga o faʻatinoga e tatau ona matua faʻamaoni lava.

I le taimi o le faamagaloga

O le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea o le mea e sili ona lelei mo le gaioiga faaletino i le fale.

O aʻoaʻoga faifaipea e iai le malosi e toe faʻaleleia ai, faʻaleleia le toto i totoga i totonu, faʻavavevave le metabolism.

O le mea lea, i lenei laasaga o le maʻi, e talafeagai ma aoga le taaloga.

Se seti o faʻatinoga mo pancreatitis

O taaloga faatagaina mo lenei faʻamaʻi o loʻo savavali solo i le Nordic, aau, manava, faʻatinoga, faʻafetaui lelei, yoga.

I le fale, e mafai ona e faia le mea faigofie faigofie (e tatau ona e mulimuli i le faasologa o faʻasologa o gaioiga):

  • Savalivali i le nofoaga mo le 0.5-1 minute.
  • Faʻaauauina le gaoioi, tago i ou tamatamai vae ma tuu ou lima i tua o lou ulu - 1 minute.
  • Savalivali ma tulivae maualuga - 1 minute.
  • Gaioiga mo le tauʻau o le tauau - faʻaaogaina ou lima i luga ma lalo ma agavale ma taumatau. Toe fai 10-15 taimi.
  • Faʻamasusu i luma, taumafai e oʻo i luga o le fola i ou lima - 10 taimi.
  • Torso i le taumatau ma le agavale - 10 taimi i itu taʻitasi. Lima i luga o le fusi.
  • Taʻu i ou tua, sii lima uma. A le isi, ia sii i luga le lima taumatau poʻo le vae agavale ina ia faʻataunuʻu ai se tau saʻo i le tino. Toe fai 10 taimi mo vae taitasi.
  • Taʻoto i luga o lou tua, punou ou vae, tuu ou vae i luga o le fola, salalau ou lima i itu. Faʻagasolo lemu uma vae e lua ma agavale, uʻamea le sulu i luga o le puimanava. 10 taimi mo itu taʻitasi.
  • Loto i ou tua, vae faʻaloloa, lima i itu. Faʻagasolo lemu le tino i le itu taumatau, ma alu le lima tauagavale i le itu taumatau ma tuʻu atu i alofilima. Faʻatonu le faʻatonuga mo ni nai sekone ma toe foi atu i lona tulaga muamua. Fai tutusa i le itu tauagavale. Toe fai 7-10 taimi i itu taʻitasi.
  • Faʻasalaga mulimuli i le nofoaga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o lima ma le sasaina.

A maeʻa le faʻalavelave, e tatau ona taoto i luga o le fola mo le 5 minute, faʻalelei atoatoa ma manava malosi.

E mafai ona e toleni 2-3 taimi i le vaiaso, e le sili atu ma le 20 minute i le aso, ia mataʻituina lelei lou manuia. E mafai ona e faʻamalositino pe a uma le 1.5-2 itula pe'ā uma ona 'ai.

E taua le matauina o le manava tatau, o auala e faʻaaoga ai e tatau ona pupuu, ae le o le taʻitaʻia ma le vaivai.

E taua le faʻamautinoa o le mamafa i maso o le manava e le malosi tele.

I soʻo se faailoga o le faʻalavelave, taofi le faʻataʻitaʻiga ma feutagai ma se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga