Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau 'oloʻo i ai a latou lava faʻamaufaʻailoga faʻapitoa. O le maualuga o le maualuga o le GI, o le saoasaoa lea o le maualuga o le kulukose toto. O le tele o tagata e fesili, o le a le numera o le pasta e tutusa ma ma e faalagolago i luga o le lelei o le falaoamata, saito, le auala e saunia ai? O le fua o le glucose faʻasaʻoina i totonu o le toto e malosi lona aʻafiaina e le gata i mea o loʻo i totonu o meaʻai gaʻo i meaai, ae faʻapea foi i le auala o le gaosia o le oloa.

Ituaiga o pasta ma o latou meatotino

Vaʻa eseese

Glycemic index of pasta:

  • pasta mai le falaoamata o le falaoamata kuluma - GI e 40-50 iunite,
  • ituaiga mama o pasta - GI e 60-70 iunite.

Pasta o se oloa maualuga-kalori. I le 100 g pasta e tusa ma le 336 Kcal. Ae ui i lea, i luga o fata e mafai ona e maua ai le tele o ituaiga o pasta, ituaiga ma ituaiga uma o mea faʻaopopo. O le falaoamata, ese i ona uiga lelei, o se vaega o le tuufaatasiga, suia suiga o meatotino o le faateleina o le kulukose.

Pasita Paʻa

Faatasi ai ma le totoina o fua o saito i le lalolagi, o le saito e sosoo lona tolu pe a uma le araisa ma le sana. O le eseesega autu i le va o le falaoamata ma le falaoamata paʻu o le tele lea o le protein. O le falaoamata o le kulimi kulimi e sili ona lelei mo le taoina o falaoa ma fai le pasta o le sili ona maualuga. Pe a kuka, o le pasta o ituaiga vailaʻau e sili atu lona lelei. O le maualuga o faʻamaumauga faʻapitoa i nei ituaiga o meaola o le a maualalo, talu ai e sili atu lo latou protein ma faʻaitiitia ai gaʻo.

E toatele e le mafaufauina se taumafataga o aso uma e aunoa ma se paluga suamalie ma le suka. O maʻi suka, pe na o le faʻaitiitia o le mamafa, e manaʻomia le faʻamautuina lelei o le taumafa o le pasta ona o le maualuga o le manava i totonu oi latou. O le taumafaina e le tatau ona masani.

Tusa o le suka

Faʻasaga saʻo le faiga o meaʻai, e tatau ona faʻatautaia le taimi e kuka ai ma le maeʻaeʻa o le 'aiina o meaai. E mafai ona e faʻateleina le taumafataga e ala i le faaopoopoina o fala mata mata ma le suauu fuālaʻau i le pasta. O lenei mea o le a fesoasoani tele e faʻalautele ai le fua o le absorption o le kulukose i totonu o le toto. E tatau ona manatuaina o le faʻaopoopoga o isi oloa e mafai ona faʻaititia le tele o kalori, ae o le a faʻagesegese ai le oso i le toto kulukose.

Pasta i ato

O isi falaoamata o meaʻai e le tatau foʻi ona 'ai soo. O le faʻaleleia e le tele o falaoa oona ua i ai se faasinomaga mataʻitusi o le 59 iunite. O se tulaga maualuga, ae peitai, ona o mea aoga o le falaoa o le rai, e le tatau ona e lafoaia atoa sea falaoa.

O se auala faaopoopo e faʻaitiitia ai le faʻasologa o le faʻaaogaina o le kulupu o le faʻafefe lea o le paluga ma le falaoamata o ituaiga eseese, mo se faataitaiga, faaopoopo o le falaoamata o le oat poo le flax. O le fua faʻamatalaga o le falaoamata o le flax - 43 iunite, oatmeal - 52 iunite.

O tagata uma e mataʻituina meaʻai talafeagai ma manaʻo e leiloa le mamafa e manaʻomia le malamalama e uiga i le glycemic index of products. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o meaai maualuga-carb e aunoa ma le malosi o le malosi o le a taʻitaʻia ai le maua o mea e maua ai, ma faʻafitauli o le tino. A filifilia le pasta, e tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i falaoamata o falaoamata atoa, o se vaega o le oloa. O le fofo pito sili ona lelei o le faʻaopoopo lea o falaoa falaoamata i le taumafataga.

Glycemic Index of Pasta

O mea taumafa o loʻo i ai gaʻo meaʻai e maualuga ai le kulukose toto. O faʻataʻitaʻiga auʻiliʻili o lenei faiga na faia muamua i se iunivesite a Kanata. O le iʻuga, na tuʻuina atu e saienitisi le faʻamatalaga o le glycemic index (GI), lea e faʻaalia ai le tele o le suka o le a faateleina pe a uma ona 'ai le oloa. O laasaga o loʻo iai nei o se tusitaulima mo tagata tomai faapitoa ma se tagata maʻi e maua i le maʻisuka mo le faʻamoemoe o le faʻaogaina, o se vailaʻau faʻasoifua maloloina. Pe o ese le faasinomaga o le falaoamata o le saito o le saito mai isi ituaiga o falaoamata? Faʻafefea ona faʻaaoga lau oloa e sili ona e fiafia i ai ina ia faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o le toto?

E mafai ona e filifilia le faasinomaga glycemic oe lava ia?

O le natura masani o le GI e manino pe a uma le taualumaga mo le fuafuaina. Fautuaina le faia o suʻega mo tagata gasegase o loʻo i ai i le tulaga o se faʻamaʻi masani. O fua o le maʻisuka ma faʻaleleia le muamua (muamua) taua o le maualuga o le suka. O le fua o le laina (Numera 1) o loʻo fuafua muamua i luga o le kalafa o le faalagolago i suiga o le suka i le taimi.

O le tagata maʻi e 'aina le 50 g o le kulukose mama (leai se meli, fructose poʻo isi sipuni). O meaai masani e maua ai le sugar sugar, e tusa ai ma fua faatatau eseese, ei ai le GI o le 60-75. Faʻamaufaʻailogaina o meli - mai le 90 ma luga. E le gata i lea, e le mafai ona avea ma se taua le taua. O le mea masani o le tausiga o le beekeeping o se masini masini o le kullukose ma le fructose, o le GI mulimuli o le tusa ma le 20. E masani ona talia e lua ituaiga o gaʻo i totonu o le meli i tutusa tutusa.

I le isi 3 itula e sosoo ai, e fuaina le suka o le toto i vaitau masani. Ua fausia se kalafi, e tusa ai ma le tulaga e manino ai o le toto o le kulukose o le toto e muamua faateleina. Ona oʻo lea i le pito maualuga ma faasolosolo lalo ifo lava.

O le isi taimi, e sili atu le lelei le faia o le vaega lona lua o le suʻega vave, o le oloa o le fiafia i tagata suʻesuʻe e faʻaaogaina. A maeʻa ona 'ai se vaega o le suʻega e aofia ai le 50 g o meaʻai (fusi falala, se fasi falaoa, kuki), fuaina le suka toto ma fausia ai se pupuni (Numera 2).

O fuainumera taʻitasi i le laulau e faʻafeagai ma le oloa, o le averesi maualalo lea na maua i le faʻataʻitaʻiga mo le tele o mataupu e maua i le maʻisuka

Eseese pasta: mai le malosi e vaivai

Pasta o se oloa maualuga-kalori, 100 g ei ai le 336 Kcal. GAL pasta mai le falaoamata o le saito i le averesi - 65, spaghetti - 59. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa, e le mafai ona avea i latou i aso uma i le laulauʻai. E fautuaina e faʻapea o nei tagata gasegase e faʻamalosi le pasta 2-3 taimi i le vaiaso. Inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma le lelei o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tino, e masani lava e aunoa ma ni tapulaa faasaina i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona gafatia le taumafaina o pasta i taimi uma. Ae maise pe afai e kuka lelei ma lelei lau ipu e sili ona e fiafia i ai.

O vailaʻau faigata e sili atu le taua:

  • polotini (leukosin, glutenin, gliadin),
  • fiber
  • mea efuefu (fulufula),
  • macronutrients (potassium, calcium, magnesium),
  • enzymes
  • B vitamini (B1, In2), PP (niacin).

Faatasi ai ma le leai o se mea mulimuli, o le le mautonu, vave le gaogao ua matauina, ma o le tetee atu i faamaʻi pipisi i le tino ua faaitiitia. Niacin ua lelei ona puipuia i pasta, e le faʻaumatia e ala i le gaioiga o le okesene, ea ma le malamalama. O togafitiga faʻatoʻaga e le faʻapogai ai le tele o tupe leiloa o vitamin PP. A faʻafefea i le vai, e itiiti ifo ma le 25% le pasia.

O le a le mea e filifilia ai le faʻasologa o le pasta?

GI o pasta suamalie i le va o le 60-69, ituaiga eseese - 40-49. E le gata i lea, e tuusao lava i le gaosiga o le gaosiga o le oloa ma le taimi o le 'aiina o meaai i totonu o le ooto. O le umi e faʻasolosolo ai le maʻi, o le maualuga o le faasinoupu lea o le mea e 'ai.

Faʻamatalaga e aʻafia ai GI:

E mafai ona faaumiumi le faʻaaogāina o meaʻai i totonu o le toto (faʻalautele le taimi)

O le faʻaaogaina o le maʻisuka menu o pasta ipu ma fualaʻau, aano o manu, fuālaʻau fuālaʻau (sunflower, olive) o le a faʻaititia ai le kalori mea o le ipu, ae o le a le faatagaina le suka i le toto e oso ai le oso.

Mo se maʻi suka, o le faʻaaogaina o:

  • mea e leai se vevela meaʻai,
  • le i ai o se aofaiga patino o gaʻo i totonu oi latou,
  • tamaʻi meaʻai ua pisi.

1 XE o manulele, nifo, nifo e tutusa ma le 1.5 tbsp. l poʻo le 15 g O maʻi suka o le ituaiga muamua o le faʻamaʻi o le endocrinological, o loʻo i luga o le inisalini, e tatau ona faʻaaogaina le manatu o se iunite falaoa ina ia mafai ai ona fuaina se fua saʻo o se suālaʻau e maualalo ai le suka mo meaai gaʻo. O le ituaiga 2 o le tagata maʻi e gaosia toto toto-faʻamaonia. Na te faʻaaogaina faʻamatalaga e uiga i calorie i le mea taumafaina o mamafa mamafa. O le malamalama o le faʻasinomaga glycemic e tatau mo tagata uma e maua i le maʻisuka, o latou aiga, tagata tomai faapitoa oe fesoasoani i tagata mamaʻi e ola malosi ma 'ai lelei, e ui i le lavelave o le maʻi.

Faʻamatalaga

O le kopiina o meafaitino mai le 'upega tafaʻilagi e mafai ona na o se fesoʻotaʻiga i la tatou' upega tafaʻilagi

FAʻATASI! O faʻamatalaga uma i luga o le upega tafaʻilagi e lauiloa mo faʻamatalaga ma e le faʻamaonia e matua saʻo atoatoa mai le mafaufau. Togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. Faʻafofo ia te oe, e mafai ona e faatiga ia te oe lava!

Glycemic Index Table

GLYCEMIC INDEX - faʻaalia ai le gafatia o se mea e gaʻo ai le toto toto.

O se faʻamaoniga QUANTITATIVE, ae le o se SPEED! O le saoasaoa o le a tutusa mo tagata uma (o le pito i luga o le a pe a ma le 30 minute mo le suka ma le pata), ma o le QUANTITY o le kulukose o le a eseese.

I le na o le tuʻuina atu, o meaʻai eseese e iai le malosi e maua ai le maualuga o le suka (o le gafatia i le hyperglycemia), o le mea lea e ese ai a latou faʻasinomaga.

  • O le faigofie o le carbohydrate, o le MORE RAISES le maualuga o le suka (sili atu GI).
  • O le faʻalavelave tele o le carbohydrate, o le LOWERER e faʻaititia le maualuga o le suka (itiiti ifo GI).

Afai o lau sini o le leiloa o le mamafa, ona tatau lea ona e aloese mai mea taumafa ma le GI maualuga (i le tele o tulaga), ae o lo latou faaaogaina e mafai i se meaʻai, pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, oe faʻaaogaina se meaai BEACH.

E mafai ona e mauaina ni oloa e fiafia i ai oe e ala i le suʻeina (i le taumatau pito i luga o le laulau), poʻo le faʻaogaina o le kesi komepiuta Ctrl + F, e mafai ona e tatalaina le nofoaga suʻesuʻe i le masini ma ulufale i le oloa e te fiafia i ai.

O loʻu igoa o Nikita Volkov!

Fiafia e vaai oe i luga o lau blog. O iinei o le ae maua ai le tele o aoga aoga ma faʻaalia i auala e fausia ai oe lava ia o se tino ofoofogia.

O lenei ou te lafoina mea e le gata e uiga i le fausiaina o se tino, ae faʻapea foi i le faʻaleleia atili o le tagata lava ia, faʻapea foi ma aʻu lava iloiloga e fesoasoani i le faʻateleina o le malosi mo le olaga

Ou te faʻamoemoe o le a faagaeetia oe pe a uma ona e suʻesuʻeina aʻu tusiga ma au mea.

O mea uma e te faitauina i luga o lau blog o le taunuuga lea o oʻu lava aafiaga ma faaiuga na ou oʻo i ai, e aofia ai na faʻavae i luga o faʻamatalaga e maua mai i suʻesuʻega faasaienisi.

Ua taofia aia uma. Faʻaaogaina o mea e aunoa ma le maliega a le tusitala ma se hyperlink index directo i le Nikita Volkov's Blog

Palu pasene kulimi ma isi ituaiga o pasta: glycemic index, benefits and harms for diabetics

O le finauga e uiga i le mafai ona fai pasta ma le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi, o loʻo faʻaauau pea i le falemaʻi faʻapitoa. Ua lauiloa o le maualuga lea o le kalori oloa, o lona uiga e mafai ona afaina tele.

Ae i le taimi lava e tasi, o faʻataʻitaʻiga pasta o loʻo i ai le tele o vitamini aoga ma e le mafai ona suia, ma minerale, e tatau ai mo le faʻaleleia masani o se tagata maʻi.

E mafai la ona 'ai le pasta ma le maʻisuka ituaiga 2? E ui i le le mautonu o le mataupu, e fautuaina e fomaʻi lenei oloa i le maʻisuka meaai. E sili ona fetaui lelei oloa o le saito i le vaomatua.

E faapefea ona aafia ai le tino?

Ona o le maualuga o le kalori i totonu o le pasta, o le fesili e mafua mai ai ituaiga eseese e mafai ona faʻamaina i le maʻisuka. Afai o le oloa e faia mai le falaoamata lelei, o lona uiga, e mafai. I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai foi ona manatu e aoga pe afai e saʻo le kuka. I le taimi lava e tasi, e taua tele le faʻatusatusaina o le vaega e ala i falaoa.

O le fofo aupito sili mo le maʻisuka o le laumama o oloa gaosi, talu ai ona o lo latou tamaoaiga tele o minerale ma fualaʻau (iron, potassium, magnesium ma phosphorus, vitamini B, E, PP) ma e aofia ai le amino acids tryptophan, lea e faʻaitiitia ai setete faʻavaivai ma faaleleia ai le moe.

O pusa aoga e mafai ona maua mai i le saito o le atua

O le fiva o se vaega o pasta e aveesea atoatoa toxins mai le tino. E faʻateʻa ai le dysbiosis ma faʻafefe ai le maualuga o le suka, aʻo faʻapipiʻi le tino ma palatini ma gaʻo vailaʻau. Faafetai i le fiber e maua ai se lagona o le atoatoa. I se faaopoopoga, o oloa faigata e le faatagaina ai le kulukose i totonu o le toto e matua suia ai o latou tulaga faatauaina.

Pasta ei ai meatotino nei:

  • 15 g e tutusa ma le tasi le areto falaoa,
  • 5 tbsp o le oloa e tutusa ma le 100 Kcal,
  • faateleina uiga amata o le kulukose i le tino e 1.8 mmol / L.

E mafai ona fai le pasta ma le maʻisuka?

E ui lava e le o se mea e masani ai, ae peitai, o pasta na saunia e tusa ai ma tulafono uma e mafai ona aoga i le maʻisuka mo le faʻaleleia o le soifua maloloina.

E na o le paluga kulimi kulimi. E lauiloa o le maʻisuka o le insulin-faalagolago (ituaiga 1) ma e le o le insulin-faalagolago (ituaiga 2).

O le ituaiga muamua e le faatapulaaina ai le faʻaaogaina o pasta, pe a fai o le taimi lava lea e mataʻituina ai le taimi o le inisalini.

O le mea lea, naʻo le fomaʻi o le a ia filifilia le sao saʻo e totogi ai meaʻai gaʻo. Ae o se faʻamaʻi o le ituaiga pasta 2 e matua faasaina. I lenei tulaga, o le maualuga fiva i totonu o le oloa e matua afaina ai le soifua maloloina o le maʻi.

I le maʻisuka, o le faʻaaoga lelei o pasta e taua tele. Ma, faatasi ai ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faamai, o le paʻu ei ai sona aafiaga aoga i le gastrointestinal tract.

O le faʻaaogaina o le faʻapipiʻi mo le maʻisuka e tatau ona faʻalagolago i tulafono nei:

  • faʻafesoʻotaʻi i latou i vailaʻau ma vailaʻau minerale,
  • faʻaopoopo fualaau aina ma fualaʻau i meaai.

E tatau i le maʻisuka ona manatuaina o meaʻai maoaʻe ma meaai faʻamalaʻau e tatau ona faʻaaoga lelei.

I le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi, o le aofaʻi o pasta e tatau ona malilie i ai le fomaʻi. Afai e matauina taunuuga le lelei, o le fua fautuaina ua vaeluaina (suia i fualaau faisua).

E faʻapefea ona filifili?

Faʻasalalauga e itiiti lava le seleselega o le vaomago i lo matou atunuu. O lenei fualaau e maua ai se seleselega lelei i lalo ifo o nisi tulaga taumalulu, ma o lona gaosiga e tele taimi e alu ai ma taugata.

O le mea lea, o le pasta maualuga e faʻapipiʻi mai fafo. Ma e ui lava o le tau o sea oloa e maualuga atu, e maualalo le faasinomaga o le pasta wheat, ma le maualuga o taumafa.

O le tele o atunuu Europa na latou faʻasaina le gaosiga o fualaʻau manogi aua latou te leai ni mea taua. O lea, o le a le pasta e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

Ina ia iloa po o le a le saito na faʻaaogaina i le gaosiga o pasta, e tatau ona e iloa lona faʻasologa (faʻaalia i le pepa):

A filifilia le pasta, faʻalogo i le faʻamatalaga i luga o le afifi.

O le mea moni e aoga mo le gase suka o le ai ai lenei faʻamatalaga:

  • vasega "A",
  • "Vasega muamua"
  • Vaʻa (pasta mai fafo),
  • "Faia mai le saito o le saito"
  • o le afifiina e tatau ona manino le manino ina ia mafai ai ona vaaia le mamafa o le oloa ma mamafa mamafa e tusa lava pe mamafa le mamafa.

E le tatau ona aofia ai i le oloa ni vali poʻo ni mea faʻapitoa.

E fautuaina e filifili ituaiga o pasta na faia faapitoa mo tagata mamai. Soʻo se isi lava faʻamatalaga (mo se faʻataʻitaʻiga, le vaega B po o le C) o lona uiga o se oloa e le talafeagai mo le maʻisuka.

E faʻatusatusa i fua o le saito mama, o vailaʻau vao e sili atu le manogi ma itiiti le sima. O le faasinomaga faʻamaonia o le paʻu o le saito kulimi e maualalo. O lea la, o le faasinomaga glycemic o le funchose (omea tioata) e 80 iunite, pasta mai le masani (vaivai) togi o le saito GI o le 60-69, ma mai ituaiga eseese - 40-49. Lelei laulaʻau laulamu glycemic index e tutusa ma le 65 iunite.

Tuutuuga o le faaaogaina

O se mea e sili ona taua, faatasi ai ma le filifiliga o pasi maualuga, o la latou sao (sili ona aoga) sauniuniga. E tatau ona e galo e uiga i le "Pasta Navy", aʻo latou fautuaina le fafagaina o aano o manufasi ma sau sau ma gauga.

O se faʻalavelave sili ona mataʻutia, aua e faʻaosofia ai le gaosiga o gaosiga o le kulukose. O maʻi suka e tatau ona 'ai faʻamalosi i fualaau faisua po o fua.O nisi taimi e mafai ona e faʻaopopo le aano o le aano (povi) poʻo le fualaau faisua, saumalie e leʻi faʻasusu.

O le saunia o pasta e matua faigofie lava - ua latou tunu i le vai. Ae o loʻo i ai ona lava "mea faʻapitoa":

  • aua le inu masima
  • aua nei faaopoopoina le suauʻu manogi,
  • aua le kuka.

Naʻo le mulimuli i nei tulafono, o tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le a maua ai ei latou lava le seti sili o minerale ma vitamini o loʻo aofia ai i le oloa (i le fiber). I le faagasologa o le kuka pasi, e tatau ona e taumafai i taimi uma ina ia e le misia le taimi o le sauniuni.

Faatasi ai ma le kuka lelei, o le pasi o le a fai si faigata. E taua le 'ai i se oloa fou ua saunia, e sili atu le teenaina o auaunaga "ananafi". O pasi sili ona kuka kuka e sili ona lelei ona 'ai ma fualaau faisua, ma faʻafefe additives i foliga o iʻa ma aano o manufasi. O le faʻaaoga soo o faʻamatalaga ua faʻamatalaina e le manaʻomia foi. O le vaitaimi sili i le va o le tagofia o ia ipu e 2 aso.

O le taimi o le aso i le faʻaaogaina o pasita o se mea taua tele.

E le fautuaina e fomaʻi le taumafaina o pasta i le afiafi, aua o le tino o le a le "mu" ia calories na maua aʻo leʻi moe.

O le mea lea, o le taimi sili ona lelei o le taeao po o le aoauli. O oloa mai ituaiga vevela e faia i se auala faʻapitoa - e ala i le faʻaaogaina masini o paluga (faʻalanikisi).

O se taunuuga o lenei togafitiga, ua ufiufiina i se ata puipui e puipuia ai le malolo mai le liliu atu i le gelatin. O le faʻamatalaga faʻapitoa o le spaghetti (lelei-kuka) e 55 iunite. Afai e te kuka le paʻu mo le 5-6 minute, o le a faʻaitiitia le GI i le 45. O le kuka umi (13-15 minute) faʻalautele le index i le 55 (faʻatasi ai ma se uluaʻi aoga o le 50).

E faʻafefea ona kuka?

O ipu uʻamea e sili ona lelei mo le faia o pasta.

Mo le 100 g o oloa, e 1 lita le vai ua ave. A amata ona kuka le vai, faaopoopo le pasta.

E taua le faʻaosooso ma taumafai i taimi uma. Aʻo kuka le pasta, faʻafefe le vai. E le manaʻomia ona faʻamamaina, o lea o le a puipuia uma ai mea aoga.

O le a le tele o le 'ai?

O le tele o lenei mea masani e mafua ai le matautia o le oloa, ma o le maualuga o le kulukose i le toto e amata ona faateleina.

E tolu laulau punoamata atoatoa o pasta, kukaina e aunoa ma le gaʻo ma saula, e tutusa ma le 2 XE. E le mafai ona sili atu le tapulaʻa i le maʻisuka ituaiga 1.

Lona lua, o le glycemic index. I pasta masani, o lona tau e oʻo atu i le 70. O se maualuga tele lenei. O le mea lea, faatasi ai ma maʻi suka, o se mea e sili atu le lelei e le tatau ona 'ai. O le tuusaunoaga o le pata o le saito, lea e tatau ona kuka e aunoa ma le suka ma le masima.

Ituaiga 2 maʻisuka ma le pasta - o le faʻasigaga e sili ona matautia, aemaise lava pe a maʻi le tagata maʻi. E le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso lo latou fafaga. I le maʻisuka ituaiga 1, e leai ni tapulaa.

Aisea e le tatau ai ona e teena le pasta mo le maʻisuka:

E lelei le pasta malosi mo le laulau o le maʻisuka.

O loʻo i ai le tele o carbohydrates, faʻafeiloaʻi lemu e le tino, ma maua ai se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi. Pasta e mafai ona "afaina" pe afai e le kukaina lelei (faʻapala).

O le faʻaaogaina o pasta mai le falaoamata masani mo le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻavaeina o le gaʻo, talu ai o le tino o se tagata maʻi e le mafai ona gafatia atoatoa le malepelepe o sela gaʻo. Ma o oloa mai ituaiga vevela ma le maʻisuka ituaiga 1 e toetoe lava a saogalemu, latou te faamalieloto ma e le faʻavevesi faʻavave i le kulukose i totonu o le toto.

Vitio faʻatalanoa

O lea na matou iloa ai pe mafai ona 'ai le pasta ma le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi. Matou te ofoina atu ia te oe ia faamasani oe lava i fautuaga e uiga i la latou talosaga:

Afai e te fiafia i pasta, aua e te faafitia oe lava i se fiafiaga "laitiiti". O le pasi lelei saunia pasta e le afaina ai lau ata, e faigofie lava ona ufiufi ma faʻamalosia le tino. Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ma e tatau ona 'ai le pasta. E naʻo le taua le faʻatautaia o la latou togafitiga ma le fomaʻi ma usitaʻia taʻiala o sauniuniga talafeagai o lenei oloa matagofie.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Glycemic Index of Durum Wheat Pasta

Faatonu o le Inisetiute mo Maʻisuka: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

O le taimi nei, e toʻatele tagata fai meaʻai e fautuaina le aveesea o le mamafa e kuka ai palu fatu saito e pei o se falaoa. E faʻapefea ona sili atu le lelei o nei pastas nai lo le mea masani, o mea latou te tofo i ai, e mafai ona aveesea le mamafa ma la latou fesoasoani? Sei o tatou malamalama ma lafo ese tala masani e sili ona taatele i lenei mataupu.

O a pasi masani e faia

O le paʻu masani lanu samasama e faia mai le falaoamata o saito. Faatoagaina e le Faatoaga le tele o ituaiga o saito, ma taitasi e tusa ai ma ona uiga ua faavasegaina pe faigata pe vaivai.

Ina ia maua le falaoamata, o le saito e muamua ona nutimomoia, ona faʻapipiʻiina lea i totonu o se sieve i le fale gaosimea. O le ituaiga falaoamata e maua - o le maualuga, muamua ma le lona lua, e faalagolago i le tele o sela. O le eseesega i le va o saito ma falaoamata e le tatau ona fenumiai. E mafai ona maua le falaoamata mai le kulimi o le kulumu ("durum"), ae o le vasega lona lua - o lona uiga, faʻatasi ai ma mea le mama, faʻapipiʻiina i totonu o se sieve tele.

E faia e le au gaosi oloa le leona o le pasta mai le falaoamata o le saito. Ae ui i lea, o nisi oa tatou kamupani, ma toetoe lava o Italia uma (ona o le tulafono iina e manaʻomia ai) faʻaaoga le falaoamata saito.

Mai se meaʻai i le gaosiga, o le pasta mai ituaiga vevela e sili ona lelei aua e le mafai ona vela i le taimi o kuka, ma i le gutu e maua ai se lagona manaia o se mea faigata. E ui i lea, e feteenai ma talitonuga masani, o pasta na faia mai le saito o le kulimi e le faapitoa le ese mai le paluga suamalie i ona uiga taumafa ma o lo o aofia ai ia lava calorie tutusa - 150 kcal mo le 100 kalama o le oloa ua maeʻa.

E masani ona faʻailoa e le au gaosi mea lelei i le taumafa o le paluga o le saito o le kuluma pei o se fuainumera maualalo, ae o lenei faailo na o ia e le taua tele. O le faasinoupu o le inisalini e sili atu ona taua, ma e toetoe lava tutusa mo pasta uma ma e tutusa ma le 40, o le mea moni lava, sili ona lelei, ma o lona uiga o le pasta e mafai ona faatagaina i le taimi o le taumafataga (ioe, seivagana ua afaina i latou i se sisi kulimi kirimisi )

O le a le mea e faia e pasta atoa

Talu ai nei, ua taofia e tagata le faatauina mai o talatuu tuai e uiga i cereals, o lea na o mai ai kamupani ma se mea fou - e uiga i le tulaga ese o le aoga o fatuga atoa.

O le faavae o taunuuga o se isi suʻesuʻega a "saienitisi Peretania", lea na faaalia ai o tagata e masani ona taumafa i meaʻai uma o le gaosiga o loʻo i ai se tulaga maualalo o le fatuina o fatu ma maʻi o le kanesa. O se vaega o le maketiina ma le voila - faʻatau mai otaota mai le fale gaosi oloa mo le tau o le falaoamata o le falaoamata meaʻai.

Ina ia maua le falaoamata mo le gaosiga o paluga o le saito atoa, o fatuga atoa e nutimomoia, ae le o se mea e teu. I le tasi itu, e ese le matagofie - o vaega o le pepe, o fualaau aoga e matua aoga lava ma se faʻalavelave o vitamini B, antioxidants, iron, magnesium, ma isi e pauu i totonu o le falaoamata.

Faatusatusaga o kalori atoa fatu ma masani

O le eseesega, e pei ona e vaʻaia, e le tele. Aemaise lava, afai tatou te manatu e 25 g le umi o le tagata e manaomia mo fiber (fiber dietary) 25, e foliga mai e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 1 kilokalama o pasta atoa, lea e 1250 kcal.

O fualaau B Group B i pasta mai fatuga atoa e 2-5 taimi sili atu, ae leai se tasi oi latou e aofia ai le 10% o manaoga masani i aso taitasi, o lona uiga e le tatau ona tatou mafaufau mamafa i lenei punavai o le vaitamini B.

Malesisini i pasta atoa-30 mg i le 18 mg i mea masani (naʻo le 0.5-1% o mea e manaʻomia i aso taʻitasi), uʻamea - 1 mg i le 0.5 mg (naʻo le 2.5-5% o manaʻoga i aso taʻitasi). Vitamin E e 0.3 mg e tusa ma le 0.06 mg, ma o le aso manaomia o le vitamini E e le itiiti ifo i le 10 mg.

E le eseese foi le faasino igoa - 32 mo fatu atoa ma le 40 mo fatu masani. O lona uiga o ituaiga uma o pasta o le a le mafua ai ni aʻa i le toto suka.

O le mea lea, o le eseesega i le taua o le taumafa atoa ma le pasta masani e le taua, ma e le mafai ai ona tatou fai atu o le fatu pasi atoa mo le mamafa o le mamafa e sili ona lelei.

Ae o mea e tofo ai, o le atoaga o lagona o lagona o loʻo maua i luga o le Initaneti mai le "Ou te fiafia i le aiga atoa" i le "o le a le muck, o le a ou le toe paʻi i ai". O pasese o fatu falaoamata e ese mai i mea masani, ma o le tagata faitau e sili atu nai lo le taumafai ma filifili pe fiafia ia i latou.

Afai, e ui i lea, e te le fiafia i ai, ona e iloa lea e mafai ona e le maua le mamafa i pasi masani faapea foi fatuga atoa. Manatua ni nai fautuaga faʻavaomalo e fesoasoani ai ia te oe e faʻaauau pea ona 'ai e le aunoa ma faʻalelei.

Muamua, o le pasta e tatau ona fai sina pisa (pe a kuka le "al dente", o le glycemic index e 10 iunite maualalo). Lona lua, 'ai na o le taeao, ae leai se mea i le afiafi. Lona tolu, e tatau ona e totoina le pasta i ni sauga faigofie, mo se faataitaiga, tomato, ae leai se mea e maua ai sau sau, e pei o le masani i faleaiga a Italia. E mafai ona e 'ai pasta ma fualaau faisua, ma puloulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i lenei pepa.

Ma, afai e mafai, nai lo le pasta mafiafia ma le pasta i totonu o le fale, faʻaaoga fualaʻau faʻanatinati ma le spaghetti mālūlū - mo le pasteurized, o lona uiga, o oloa gaosiga, o le glycemic index is lower by 10 units.

High Glycemic Index Foods

Syrup Syrup, Rice Syrup

French fries

Gluten Free White bread

Potato Flakes (Instant)

Celery Root (Kuki) *

Fafie falaoamata saito

Lulu, tipi (kuka) *

Hamburger Buns

White Breakfast Bread

Laisi vave

Vaisini aisa (foliga o popukoni), keke keke

Tapioca (siaki sago, ituaiga cereal)

O faʻataʻitaʻiga e suamalie (ituaiga o solo)

Lasagna (mai le susu)

Risi ma susu (ma le suka)

Afe Amaranth (tutusa o popukoni)

O le vaalele o vaalele (faʻaaogaina i na o le kuka)

Paʻu, falaoa paʻepaʻe

Biscotti (kuki masi)

Faʻauu o le Cornmeal (mamalyga)

O se faʻafefiloi o faʻamaʻaina lelei ma le suka

Cola, soda, soda

Millet, millet, sorghum

Matzo (fai mai falaoamata papaʻe)

Noodles (mai le vao mama)

Polenta, grits

Ravioli (mai le vao mama)

Palu pateta, e aunoa ma le paʻu

Rice paʻepaʻe paʻepaʻe

Breakfast cereal mix (Kellogg)

Rutabaga, fodder beets

Suʻe sugar (sucrose)

Tacos (tortillas o sana)

Jam tulaga masani, ma le suka

Spelled (mai le falaoamata lelei)

Quince jelini (ma le suka)

Sugarcane juice (malogo)

Marmalade ma le suka

Muesli (ma le suka, meli ...)

Pasi o Mars, Sneakers, Nuts ...

Lui falaoa (fefete-fefete)

Rye falaoa (30% rye falaoamata)

Laveti pateta (kuka)

Atoatoa falaoa

Lavela pateta (uila)

Sorbet (ma le suka)

Apricots (faʻata, i le siva)

Dessert Banana (paʻu)

Palu falaoa atoa

Aisa kulimi suamalie (ma le suka)

Mayonnaise (fale gaosi oloa, ma le suka)

Lasagna (mai le saito o le saito)

Milu sukalati sukalatila (Ovomaltine, Nesquik)

Kolati paʻu ma le suka

Oatmeal porridge

Camargue rice (fatu atoa, mai le Farani o le Camargue)

Ravioli (Hard Wheat)

Shortbread Cookies (falaoamata, pata, suka)

Pulu vine saito

Mango juice (gaʻo saoloto)

Bulgur (fatu sa kukaina)

Fualaau suamalie (Sugar Free)

Mustard (ma le suka)

Papaya (fualaau aina fou)

Pipi malati i le siva

Spaghetti (kuka lelei)

Tagliatelle (kuka lelei)

Manatua Lanu lanu meamata e taʻu mai ai oloa ei ai le gaʻo gaʻo i lalo ifo o le 5%, o la latou avega glycem is small and allows you to consume these products in moderation without risk.

Glycemic index foods

All Bran Flakes

Malosiaga o meaʻai malosi (sugar free)

Biscuits (falaoamata atoatoa falaoamata, suka leai)

Chayote, tioata, kukama Mekisiko (palu pateta mai ai)

Ava o le suka (free free)

Cranberry, sua suamalie (suka leai se totogi)

Pineapple juice (sugar free)

Lychee (fualaau aina fou)

Macaroni (mai le kuluma saito)

Mango (fualaau aina fou)

Muesli (sugar free)

Manua Quinoa (pe tusa o le 65% quinoa)

Sweet potato, pateta suamalie

Paseka Atoatoa

Saito Basmati o saito umi

Surimi (o le pasene na faʻaaogaina e fai ai papama)

Ierusalemaichokei, atunuʻu

Loa Loa o Wasa rye lungs

Pineapa (fualaau aina fou)

Faaumira o le suka (raw)

Soaina o le Saito Wheʻa

Fatu sua suamalie

Putu-fatu bulgur (cereals ma ua saunia)

Faʻatoʻa Faʻatoʻa Maʻa (Sugar Free)

Saito saito o le falaoamata

Farro falaoamata saito (fatu atoa)

Fua o le vine (leai se sao)

Kamut Wheat Flour (Whole Grain)

Oona suamalie (suka faasao ma leai se sao)

Peasama lanu (masi)

Suauu kuka gaʻo e leai ni suauu

Atoatoa Wheat Grains

Lisi Basmati Rivili

Vine vine (fualaau aina fou)

Rye (fatu atoa, falaoamata poo falaoa)

Tomato sauce (ma le suka)

Peanut Butter (Sugar Free)

Falafel (mai pi)

Farro (o se ituaiga o saito)

Oatmeal (e le kukaina)

Pipi mumu (pulou)

Quince gel (free free)

Wholegrain Kamut Wheat

Carrot Juice (Sugar Free)

Matzo (mai le falaoamata atoatoa o le falaoamata)

Areto mai le 100% Faʻafefete Faʻafefete Faʻafefete

Pepino, pi o le meloni

Al dente wholemeal pasta

Shortbread Cookies (mai falaoamata atoa-falaoa e aunoa ma le suka)

Thina Sesame Paste

Sorbet (free free)

Buckwheat (fatu atoa, falaoamata poo falaoa mai ai)

Spaghetti al dente (taimi e kuka ai 5 minute)

Maualalo Faʻamatalaga Faʻailoga Manatu

Montignac Sugar Free Chocolate Bar)

Smock Peach, Nectarine (Fresh Fruit)

Kassule (Farani meaʻai)

Lave Farani (Raw)

Quince (fualaau fou)

Ice cream (fructose)

Falafel (chickpea)

Fua, Opuntia fualaau (fualaau aina fou)

Pameka (fualaau aina fou)

Paʻu paepae, cannellini

Orange (fualaau fou)

Tuʻuina falaoa

Peach (fualaau fou)

Peʻa lanumeamata (fou)

Apple (fualaau fou)

Apple (salu ū)

Plum (fualaau fou)

Paʻu almond ua faamamaina e aunoa ma le suka

Sugar-Free Tomato Sauce

Crispbread Wasa (24% Fiber)

Durum Wheat Vermicelli

Soy Yogurt (Flavored)

Apricot (fualaau fou)

Atoatoa le falaoa Montignac

Pīni lanumeamata

Ose susu (raw)

Milk ** (soʻo se mea oona gaʻo)

Marmalade (faasao free)

Pear (fualaau fou)

Fualaau (fualaau aina fou)

Kozelec, aʻa oat

Black Chocolate (> 70% koko)

Mungo Beans (Soya)

Paʻu o le eleele (Sugar Free)

Aluga paʻu (sugar free)

Laʻau o le laisa i le paʻu (hazelnut)

Puʻu koko (Sugar Free)

Black Chocolate (> 85% Pulu)

Paʻu pulupulu

Montignac Sugar Free Confiture

Hazelnut Flour

Soya (oloa soya, ma isi)

Soy sauce (Sugar Free)

Soy Yogurt (Natural)

Chard, uʻamea

Fua o fatu (soya, saito)

Gherkins, kukama ua kukaina e aunoa ma le suka

Laʻau uʻamea

Green salati (eseese ituaiga)

Laʻau (saito, oat, ma isi)

Tempe (mea manogi suamalie)

Lobsters, fusi, lobsters

Manatua O oloa gaosi susu ua faailogaina i le mumu, talu ai ona o latou maualuga le faasinoupu o le inisalini, o lea e tatau ai ona faaaoga ma le lapataiga.

Glycemic indices and glycemic load (tables) / Forumamonti - forumonti.com

MacDonald P. Aro E. Genetic Diet. Fofoina o faafitauli mamafa, maualuga o le cholesterol, maʻi fatu fatu, ma le faamaʻi o Alzheimer. - SPb., 2011.

Faʻafouina mo faʻamaʻi o le cardiovascular system / Ed. I.N. Makarova. M., 2010.

E tusa ai ma le filifiliga o pasta

Amata ona 'ai i Montignac, e tatau i se tasi ona filifilia le filifilia lelei o oloa. E taua tele le atiaeina o le masani o le faitauina o igoa o igoa, ua uma ona ou taʻuina po o le a le areto e filifili i totonu o mea. I le taimi nei e itiiti lava pe o le a le pasta e filifili pe afai e te filifili e sui au masaniga masani.

Palu pasila kulimi

Mo meaai-protein-carbohydrate, o pasta na faia mai le falaoamata o le saito o le kulimi, mo se faataitaiga, susu, e talafeagai.O le pasta wheat pasta o loʻo i ai se faʻamatalaga manino o le 50.

O loʻo i ai se faʻaaliga: afai o le spaghetti mai le kulimi o le kulumu e kukaina aldente (e le o faʻamalosi), o le latou GI o le a le 50, ae 40.

O se faʻataʻitaʻiga o sea pasta o Macfa, Shebekinsky, Noble, Extra-M. O le tuufaatasiga o nei pasta o le falaoamata, vai ma le masima.

Vaavaai iinei mo ia "Stanitsa" mai Makf. Latou te mai i le fala o le falaoamata 2.

Ae o loʻo i ai ia suauu laiti-caloti "Lelei mo le Soifua Maloloina" na faia mai le falaoamata o le vasega lona lua o le saito o le susu. Tuʻuina e le Omsk Pasta Factory

Chelyabinsk kamupani SoyuzPishcheprom e maua mai pasta mai ituaiga talo o le kuluma Tsar ma SoyuzPishcheprom

O le brand SoyuzPishcheprom e sili atu ona taugofie, talu ai o le fala o le 2 togi ua faaopoopo atu ia i latou.

Paseka Atoatoa

Ia, afai o le pasta mai le falaoamata o le falaoamata atoatoa, e sili atu foi, ae peitai, e sili atu le taugata nai lo le saito o le saito.

Pasta mai le falaoamata o le falaoamata atoatoa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga mataʻitusi o le 40. O loʻo i ai nei pusi pasta na faia e Macaron-Service LLC, Moscow. Lalo o se ata o nei pasta pasta ma seryogina.ru

O le isi lea faʻataʻitaʻiga o sea pasta. Faatoaga-fatu pasta vollcorn nudeln, na ou vaai ia i latou i le fesootaiga "Alalaupapa".

Faʻafei Penne Suʻe uma falaoamata saito mai le falaoamata o saito.

Paluga falaoamata atoa-saito Lubella pasta.

Ole pasta masani ole pasese e faia mai le taoina o falaoamata, kuka i le auala masani, latou te maua le GI o le 55, ae afai o le mea o loʻo i ai, o le GI o le a 50. Ma afai e lelei foi, ona e faʻaititia lea. Ma o le pasta masani e mafai ona 'aina e le mafaʻatasi (sili ona malulu), ae afai e te le fiafia i sea pasta, ona tatau lea ona e filifili mai le kulimi o kulimi po o fatuga atoa.

Sei ou faamanatu atu ia te oe i le vaega Muamua, e talia le pasta i taimi o taumafa-protein ma fualaau faisua po o kuka (kuka), iʻa, squid, leai se gaʻo e mafai ona faaopoopo. 160 g o pasta mamago ua lava mo le 1 tausaga.

Talu ai o le saito atoatoa o le sana ma le soya vermicelli ei ai se faasinomaga faʻapitoa o le 35 ma le 30, mulimuli ane, e mafai ona faʻaaogaina i le protein-carbohydrate ma le protein-lipid.

Faamaumauga talafeagai:

Na e fiafia i le saite?

E mafai ona e mauaina faʻamatalaga i luga o le "Montignac Nutrition" e ala i le Email poʻo le lesitala i RSS

TAIMI LE TAIMI LELEI! O le mea na e faia, toe faʻaaogaina se mea fou mo oe lava mai ia Oe! Na ou mitamita loʻu talitonu o le tapuai atu Montignac mo le tele o tausaga ua uma ona ou faia e uiga i le taumafataga ou te iloa-leai, E UIGA I LE MALO-e lei mafaufauina! Tau mai ia te aʻu, pe a mafai, ma o fea i Moscow e faʻatau ai soya vermicelli poo pasta? Faafetai lava mo oe. Aʻo agai i luma KOLOGRAMS SINKING NEW! I LUMA I MULIMULI E LEʻI ONA ONA 18 PE ONA ONA!

Violetta, o tau mo meaʻai suamalie e maualuga le maualuga, atonu e tatau ona e vaavaai mo i latou i matagaluega a Iapani ma Saina i totonu o supamaketi taugata. E sili atu ona faigofie le alu i se faleaiga Saina :)))

O loʻo i ai pea le filifiliga e fai ai ni soya soya fale, ae o le falaoamata soya o le a taugofie.

O lea ua i totonu o aʻu tusi tusi ia faleoloa lugalagi (Ou te lei faʻaaogaina a latou tautua i le taimi nei), _tttp: //organictrade.ru/index.php? CPath = 63_36

_tttp: //www.fuji-san.ru/category/soevaja-lapsha/ ae iai i latou le ituaiga o le saʻo, o le "Funchoza" o laulamu o ni araisa araisa ma GI 65, ma e le soya ma GI 30.

Pasi pasese i fea e aofia ai?

Afa, e le o se mea faigofie)) Afai e faia mai le falaoamata kulumu ma kuka (al diente), ona mafai ai lea ona aina i se taumafataga o le protein-lipid. Ae o le a, i le tautala ai, "i luga o le mamao o se mea leaga". I le uma, pe a uma, o pasta e faatatau i oloa e maua ai le maualuga o le carbohydrate i le 100 g, o lea o le a maualuga le mamafa o le glycemic, e ui lava o loʻo i ai se GI-35. O le mea lea, i le vaega lona 1 e sili atu le saogalemu mo lo tatou mamafa e le faʻafefiloi ai i latou i gaʻo. E ui lava o loʻo i ai pasta ma maualalo GI. O loʻo i ai le tusitusi Italia o le Montignac brand i le natura ma inulin ma se maualuga fiber content, o loʻo i ai le GI o le 10, ma e mafai foʻi ona 'ai faʻatasi ma le sisi. O le University of Sydney's glycemic index database o loʻo iai Catelli spaghetti ma se GI o le 27.

Lelei, ma le isi mea faʻaalia: mo tagata, faʻaaogaina le metotia Montignac, o le le maua o le mamafa e faigofie, o le mea lea, e mafai ona e taumafai e faʻaaofia i latou i le fala BL, ae mataʻituina le malosi o le mamafa, pe ae ala, o lona uiga o le pasta o le sese, ma e tatau ona e tuʻuina atu mo le meaai BU)

E tele naua au taʻaloga ma e 'ai lava i le "saʻo," lua, le falaoa ma le moli i le taeao, lelei, e le mafai ona ou faia). Ou te malamalama o loʻo i ai isi faʻamatalaga mo fafine, ae e ui lava ina ou faaluaina le fualaau, e le lava lava, o lea ou te 'ai ai gaʻo i le tele o aso. O aʻu o se meaʻai tele pateta ma le kuka, ae ou te malamalama o nei mea leaga masani ma o lenei ua ou taumafai e faʻapipiʻi laʻu meaai i le ala saʻo, ou te faitauina lau 'upega tafaʻilagi (faʻafetai, tele mea matagofie i se tasi nofoaga (fiafia) ma fai laʻu meaai e amanaʻia taaloga. I le taimi muamua na 'ou' ai na o le araisa ma le tao, o le mea lea, ua ou le lava i ai, ua ou le toe mafai ona ou tilotilo i le mea e teu ai. O lenei ua ou faia laʻu meaai i le auala lenei, 2 taimi i le vaiaso - araisa, 2 taimi - pasta, 2 taimi - pi, o le itu lea mo le lafumanu, tuna, moa. Ma laʻu faasologa o aso uma

I le ta o le 8 (ao le i taʻalo) o apu / moli po o nusipepa ma le lanu lanumeamata malosi,

i le protein protein 11 i se faʻi (fualaau fou),

13 sukaisa / pasta / pi ma tuna / pusa moa

16 meaai mama (nuts / fruit / round. Curd or yogurt)

18 rice / pasta / pi ma tuna / palu / moa

21 meaai (fualaau aina poo yogot / kisi)

Faʻailoga autu pishchikkal, meaʻai

Na ou faitauina au tali, e aunoa ma le mafaufau mo se taimi umi na ou iloa ai o oe o se teineitiiti e tele mea e te iloa e uiga i meaai paleni), ma e tele mea e te iloa, ou te mautinoa e te lelei atili), ou te fia iloa ou manatu / faʻamatalaga e uiga i sea ituaiga meaai, ou te fiafia tele ia te oe faafetai).

P.S. E le o au o se tagata atoa o Montignac, ae o nisi o ana faʻamatalaga e talafeagai lelei.

P.S.S. Ou te 'ai fatu i aso uma, 30 kalama i le ao (tasi snack), ae na o loʻu faitau i luga o lau upega tafaʻilagi e le mafai e le sipisi ma yogurt ona faigofie, ae mo aʻu o se auala faigofie e maua mai ai le protein, aua e le tele ni aano o aano po o iʻa ...

Arthur, ua galo ia te oe le cell - e maualalo le GI (tagai Glycemic Index of Barley Group), e mafai ona saogalemu i le moa ma le tuna. E ese mai i pi, o loʻo i ai ni lentils ma moa - o mea nei e lelei ai gaʻo. Ou te leʻi matauina fualaau faisua fou i lau lisi (i le taumalulu e mafai ona e 'ai le kapeti fou, kāloti ma faʻamalama). Ou te le o vaai i fualaau mamago (apricots mago, pulu, apples apples) mo tagata taaalo - o se punavai sili lea o mea gaʻo. Ioe, ua fautua mai Montignac e faasaga i le susu, ae o le kulimi susu mafiafia e le o iai le tele o le uila, e sili ona e fiafia i ai. Ma le isi, mo alii, o tulaga uma lava e mafai ona malolo. E ese lau physiology, e sili atu ona faigofie mo oe le vaeluaina ma isi pauna. Ma o nisi nei o fesoasoani mo tagata taʻaalo e faʻaaogaina le auala Montignac.

Taʻu mai ia te aʻu, e mafai ona kuka i le cereals e tusa ai ma Montignac? I.e. E le mafai ona ou mafaufauina e le o se fasi oisa poo se araisa. Ou te fesili atu, aua ua ou oʻo i le tele o mea latou te tusitusi ai na o lo latou taula i le vai inu ma voila - o le mea lena. Afai ou te kuka, ona ou kukaina lea i se setete e le mafai ona totoina le saito, o le mea lea, o le falaoa e le o toe i fafo. E saʻo lenei mea?

P.S. GI e na o meaai mama? I.e. o le a le basmati gi kuka?

Arthur, oe saʻo i Arite, o le itiiti ifo o fualaʻau e te kukaina, o le faʻaitiitia o le GI. Ae mo GI, o le tele o le GI tusiga o le Iunivesite o Sini o loʻo faʻaalia ai le meaʻai po o le oloa gaosi. Ma o loʻo faʻaalia ai le GI mo faʻatoʻa faʻatoʻa ma kuka. O le mea lea, latou te tusia ai e le tatau ona kuka, e kuka i le vai inu, ma e mafai ona e faʻatali seʻiloga malulu, pe lelei le sasaa o vai malulu poʻo susu, i le po, ina ia mafai ona e faʻamaluluina. Afai e te le fiafia i cereal i lenei fomu, taumafai e pei o se lamolemole, pe afai e le galue le suauʻu, ona vavae ese lea o le cereal mai lau meaai, o le a le mea e faʻasauā ai oe lava? I le faʻaopoopoga i cereals, o loʻo i ai meaʻai, e mafai ona e kukaina. GI boiled basmati - 50, faʻaitiitia le taimi.

O aʻu o le taitaiau o se fale gaosiga. Faʻataunuʻu le faʻamaonia e uiga i le falaoamata 2 tikeri ma le pala. I totonu o pusa pasta o loʻo i ai le i ai o vaega faʻapitoa. E mafua lenei mea ona o le gaosiga o tekinolosi - o le ulaina o fatu, e le o le pefu, e pei o le tao falaoamata. Vaʻai le pasta moni a Italia - e tatau ona i ai ni particulauli enaena iina. Afai e leai, o se mea sese lenei mai le tao tao falaoamata, lea e oo lava i le toniga.

Ae ia tusi e uiga i le pala i le vasega 2 o le vevela - Nonsense. O mea e latalata i le pito i fafo o fatu o loo i ai i vasega 1 ma le 2, ae o loo tatou talanoa e tusa o le afa pasene.

Oleg, e tele faafetai mo le faamaninoga.

Faʻafeiloaʻi i Nika. E fia ni minute e kuka ai pasta mai falaoamata o le saito atoa, ina ia latou le gaoia?

le tamaititi, masani lava e 6-7 minute, ae ia amata, faʻaitiitia le taimi i le afa mai mea o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Afai e taʻuina iina e kuka ai le 12 minute, ona kuka lea 6. Ma taumafai e sua, pe afai e tele ni mea, ona faaopoopo lea i ai isi minute.

O se fesili ia Oleg, ma e masani lava ia i latou uma oe toʻa. A fai le kuka pasi (soʻo se vasega ma le falaoamata), e faʻasaʻoina se vai papaʻe paʻepaʻe, o le a?

O le isi fesili: o le pasene o mea inu gaʻo e faʻaitiitia pe a kuka le kuka? e pei o le faʻataʻitaʻiina 100g o pasta mago, kuka, ole mamafa e le 100g ae sili atu, g, ae i le taua o le kalori content ma le numera o carbohydrates i nei 200g e tutusa ma le 100g. leai?

Cook kulini mo le 2 minute, mai le taimi o le kuka, ona tape lea o le kesi, tapuni le tapuni ma tu mo le 5-10 minute. Naʻo le mea e te manaʻomia! Al dente yummy!

Olga, faafetai mo le filifiliga, e taugofie foi (faʻamafanafana na o le 2 minute :))

E le mafai ona e 'ai ma moa ma iʻa i le 1 tbsp suauu? E le masani ona manaʻomia ni suauu pe a' ai ma moa .. poʻo iʻa.

Ioe, Catherine, mafaufau saʻo :))

Faatasi ai ma le pipi e mafai ona e 'ai fatu kulupu atoa mo le' aiga o le afiafi, ae le kuka?

Leai, e le aoga mo le 'aiga o le afiafi.

manino o lona uiga o le pasta e "uliuli" ona tatou 'ai lea mo le malologa ma le moa, aano po o iʻa ... mo le' aiga o le afiafi tatou te 'ai meaai mama. Aisea e lelei ai le le' ai? aano o manufasi e le manaʻomia ona 'aina pe faʻapipiʻi faʻatasi ma pasta, pe o latou maua GI = 35? E mafai ona i ai sau cell?

Catherine, ioe, e saʻo mea uma!

Mo le taumafataga o le afiafi, tatou te 'ai meaai mama, o lea o aano o manu (moa) ma gaʻo paluga e maualalo le GI, ae o le maualuga o le carbohydrate (pasta CH, pasta, araisa, ma leki) e sili ona lelei ona' ai mo le aoauli. Ma mo le taumafataga i le afiafi, e fautuaina e filifili soupelu poʻo fualaau faisua (e maualalo la latou carbohydrate) ma iʻa. Ma afai mo le taumafataga o le afiafi tatou te 'ai ai gaʻo gaʻo ma le maualuga o le carbohydrate (g i le malogo), ona leai lea o ni aano o manu ma i ai se vaega lelei o fuamata faisua fou. O le maualuga o le carbohydrate - o loʻo faaalia ai le aofaʻi o carbohydrates i le 100 g o le oloa, o le sili atu o gaʻo, o le maualuga o le maualuga o le carbonbohydrate.

E mafai ona e iloa e uiga i pasta pasta, na ou taumafai malosi tele, ae e le mafai ona ou maua se mea e uiga ia i latou.

Afai o le tuufaatasiga e le o aofia ai le malo, o le GI e le tatau ona sili atu nai lo le 30.

Malamalama) Faafetai, i le tuufaatasiga o falaoa falaoamata ma vai.

Tuua Lau Faamatalaga