O le a le mea e fai ai le kanesa o le kanesa

O le faagasologa o mea taumafa e taua tele i le aveesea o le kanesa o pancreatic. O le taumafataga e fuafua ai le tulaga o se tagata i le laasaga muamua, faapea foi ma le taotoga. I le faaopoopo atu i ai, e taua tele i le toe faaleleia o le laasaga pe a uma le togafitiga togafitiga ma fualaau faasaina.

O le seti o tulafono mulimuli ane ai se tagata e maua i le kanesa o le pancreas e fesoasoani e faʻaititia ai le matuia o faʻamaoniga ma le faʻaleagaina o gaioiga pe a maeʻa fua. Faʻafetai i le taumafataga, e mafai ona faʻaititia pe faʻamaeʻaina atoa na mea i le soifua maloloina, e pei o le gaioiga, vomiting system, le fia taumafa, ma le manava o le manava.

O le tulafono faavae o mea taumafa mo le kanesa o le pancreatic o le tuu atoa lea o meaʻai gaʻo. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o gaʻo (aemaise lava, meaola) e sili ona mamafa i le mea e sili ona lelei, e faʻamalosia ai le gaosia o mea faalilolilo. O le teenaina o meaʻai gaʻo e manaʻomia vave mo le pancreatic oncology, faʻatasi ai ma metasisi i le ate.

Inu le tele o le vai poʻo isi suavai (faʻaitiitia le 2.5 L i aso uma). E fautuaina e tuʻuina atu le mea e sili ona lelei ile vai faʻamamaina, tiʻetiʻe lanu meamata, mea e teuteu ai lauʻau, sua suamalie fou, susu susu.
. Galo e uiga i ipu e kuka i totonu o le pani.
. Faaaoga meaai ma meaʻai taitasi e aunoa ma se manogi faʻaleleia, pei tagata o loʻo i ai le oncology o loʻo fesiligia e sili atu ona maʻaleʻale i mea taumafa e sili atu le tele o mea taʻavale.
. Taumafa meaai e tatau ona mafanafana (sili atu le aloese mai le malulu ma vevela).
. Aʻo leʻi maeʻa, pe a uma ona 'ai, fufulu lou gutu i se vaifofo vaivai.
. E sili ona lelei le faʻaaogaina o laulau e faia i laupapa i le taimi o taumafataga, ona o se ituaiga o togafitiga, o se lagona o le uamea i le gutu e mafai ona tupu.
. E fautuaina e sui se mea suamalie masani e pei o le masima ma le mint, togafiti, laume.
. E lelei tele le teena o oloa e maua ai se ola umi. E le gata i lea, e fautuaina e 'ai naʻo meaai, o le mea e masani ona e iloa.
. O le taumafaina e tatau ona faʻaauau ma masani (i le lua ma le afa itula).
. Meaʻai mo le kanesa o pancreatic e tatau ona faamalieina. O lona tuufaatasiga e tatau ona aofia ai mea uma o meaʻai e tatau ai.
. O aso uma e tatau ona e 'aina e le itiiti ifo ma le 2 tautua o fualaau' aina ma fualaau faisua (mo fualaau 'aina, faʻamalamalamaina o le vevela mumū).

O le fua o meaʻai porotini, mo se faʻataʻitaʻiga, aano mumu, e tatau ona faaitiitia; o lenei ituaiga o meaʻai o manu fasi e fautuaina ina ia suia i ana meaʻai. A faʻaaogaina meaʻai susu, e tatau ona faʻalogo lelei i la latou gaʻo. O meaai o laau toto e tatau ona kukaina. Fualaau aina suamalie ua fautuaina. O mea taumafa i le ituaiga o gaʻo ua fautuaina e tatau ona kuka. E talitonuina o le masusu suamalie o le a avea ma meaai sili mo le kanesa.

Faʻafetai i le taumafataga saʻo, e mafai

Faʻaleleia le soifua manuia i taimi ogaoga o le kanesa,
. taofia le leiloa mamafa ona o le chemotherapy.

I le i ai o le oncology, e ono iai ni mea faaletonu o meaʻai, tusa lava po o le a le meaʻai. Aemaise lava, o ia ituaiga mea sese ua maua i le kanesa o le pancreatic i le taimi lona 4 o le alualu i luma. O nei faaletonu e oʻo atu ai i le faʻaogaina matuia. I ia tulaga, e faaopoopo atu i meaʻai, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o enzymes digestive ma mea faʻaopopo e faʻaleleia atili ai le faʻaaogaina o meaʻai. I tulaga aupito sili ona ogaoga, ua faatonuina le tausiga o matua, lea e faʻaaogaina ai meaʻai. A maua le nofoaga o le kanesa i le pito o le gland (endocrine o le gland (pe a maua ai le inisalini), e tupu mai le vaeluaga o le insulin. I ia tulaga, o se meaʻai o le maʻisuka ua faʻamatalaina. Faatasi ai ma se ituaiga o meaai, o le faamamafa e tuu i luga o meaai e faaitiitia ai le kulūkose.

O le taumafataga mulimuli ane ei ai ona lava uiga.

Meaʻai e tuʻuina atu i ni vaega laiti, pei o lona sili atu e mafai ona faʻaosofia ai se faʻavauvau (e oʻo i le vomiting),
. o le meaai e tatau ona aofia ai meaʻai ma fuatini fualaau (cheeses, soya),
. meaʻai o le ituaiga o meaʻai e faʻataʻitaʻiina mo se vaega o tagata gasegase - latou te matua faamalieloto ma aofia ai le faʻamoemoe maualuga o vitamini,
. E fautuaina e fesuisuiai oloa ma se mea e gaosia.
E le gata i lea, e tatau i tagata maʻi ona faʻatumu a latou tusi o meaʻai, aua o meaai i aso taitasi o le tagata lava ia. Faʻafetai i suʻega faʻasolosolo, e mafai ona e filifilia le meaai saʻo.

Le lisi o oloa aoga

O lenei lisi e tele lava. E aofia ai:
. meaʻai a manu fasi (moa, fasi lapiti),
. iʻa maualalo
. meaʻai susu (gaʻo susu gaʻo, kefir),
. fualaau faisua (faʻaopopo i mea e faʻaosoosoina ai le tele o le kesi),
. fualaau aina ma fualaau aina (apu, rimoni, sima, melon),
. suamalie, sei vagana ai oloa ei ai le maualuga o meaʻai o fualaau aina suamalie (o loʻo matou talanoa e uiga i fuamoli ma fua o vine).

O meaai e te 'ai e tatau ona fou ma sili ona lelei. E le tatau ona i ai ni mea leaga eleelea i fualaʻau ma fua, pei e mafai ona latou faʻaosofia le faia o le kanesa.

Meaai e Sili Atu Lelei e Tuuina Atu

Ole tele o meaʻai e maua mai i le kanesa o Pancreatic. O le lisi o oloa o loʻo faʻaaogaina e matua le manaʻomia e aofia ai:

Meaʻai falai, faʻapea foʻi ma mea taumafa e tele mea e gaʻo,
. meaʻai suamalie ma gaosia,
. ituaiga uma o tagata puipuia,
. o nisi fualaau aina e faaosofia ai le tele o le gaosia o le kesi i le tino (vine vine, pears),
. se fuainumera o fualaau faisua (radis, pi, kapisi),
. fualaau faisua ma se manogi malosi poʻo se manogi malosi (garlic, aniani),
. Fuga falaoa fou e faia mai falaoamata lelei
. fuamoa ua tunu
. ulaula mea taumafa,
. ituaiga uma o laʻau suamalie (matou te talanoa e uiga i mea suamalie, paluga matagofie, sukalati),
. ituaiga eseese o meaai anapogi (o vevela vevela, meaola),
. soo se ituaiga o pulo,
. susu, kulimi suamalie, kulimi ma mea maualuga gaʻo,
. meaʻai malulu (o mea uma e lua ma meaʻai),
. mea inu gaʻo
. kofe
. ava malosi (o soo se malosi).

E le gata i lea, e tatau ona e faʻagaloina mea taumafa vevela (e fautuaina e 'ai meaai o lona vevela e 37 tikeri). O le faʻaaogaina o fuālaʻau fuālaʻau o le a faʻagata.

O faʻatalatalanoaga e talanoaina: - auala fou togafitiga,
- avanoa mo le auai i togafitiga faʻapitoa,
- pe faapefea ona maua se quota mo togafitiga e aunoa ma se totogi i le nofoaga tutotonu o le kanesa,
- mataupu faʻalapotopotoga.
A maeʻa feutagaiga, e tofia le tagata maʻi i le aso ma le taimi o le taunuu mai mo togafitiga, le matagaluega togafitiga, ma a mafai, mafai ona faʻatonu le fomaʻi o loʻo auai.

O le mulimuli i se taumafataga pe a fai o le suʻeina o se maʻi vevela o se tulafono lea e tatau ona mulimulitaia ina ia faʻaitiitia ai le avega i le manava ma puipuia ai le faʻatupulaia o gaioiga i le okeni ua aʻafia. O le faasologa togafitiga e aofia ai le toe iloiloina o le meaai, faapea foi ma meaai faigofie faigofie. O le iʻuga o le faʻatamalaina o tulafono, o le manaʻoga mo le uʻamea e gaosia ai le enzymes e aofia ai le vaevaeina o meaʻai ua faʻaumatia.

Taiala o taumafataga

O le autu o le taumafa lelei i le kanesa o le pancreatic o le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o le lelei o le ola o le tagata maʻi. Faʻafetai i se meaʻai, tausaa, vomiting, tiga i totonu o le manava ma le gaogao e mafai ona puipuia.

Ua atiae e tagata tomai faapitoa ia fautuaga faavae e fesoasoani e le gata i le faafaigofieina o le faagaoioia o le okeni ua aafia, ae faapea foi le faamalolosia o le tino atoa, faateleina galuega puipuia ma toe faaleleia le malosi pe a maea togafitiga o le chemotherapy.

O le tulafono autu lea e tatau i tagata maʻi uma o le kanesa ona tausisia o le vavaeeseina o meaʻai gaʻo mai le taumafataga, talu ai e sili ona leaga le aʻafiaga o le tino.

O le gaʻo e sili atu le mamafa i luga o le ate, o se taunuuga o le faʻamalosiina o loʻo gaosia i se lapisi tele. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le gaioiga, e le mafai e le tino ona taulimaina sea ituaiga o galuega. O le taunuuga e sili atu le ogaoga o le gaioiga ma le faʻaleagaina o tulaga lautele.

Aemaise lava, e le fautuaina e 'ai ni meaʻai gaʻo ma se tumutumu i le gase metastases. Faʻatasi ai ma le kanesa o le tikeri mulimuli, o le gaʻo e le mafai ona faʻafefeteina ma tumau i totonu o le tino i lona foliga muamua, e pei o le manava o le a amata ona faʻalavelave le maʻi.

E taua foi le manatuaina e uiga i le masani ai o le taumafa. O le vai e aafia i le toetoe lava o metabolic process and reactions. O le taumafa o le aso e tatau ona le itiiti ifo i le lua lita o vai mama. O susu, mea inu, lauti, ma le inu o yoghurts e le o amanaiaina. E fesoasoani le vai e faʻaitiitia ai toxins ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino. E le gata i lea, e mafai foi ona e inu fualaau suamalie, gaʻo-gaʻo lefir, lanu meamata poo lauti.

Taumafa i vaitaimi masani e oo i le 6 taimi i le aso i ni vaega laiti. I lenei tulaga, o le vaeluaga o taumafataga e tatau ona 2.5-3 itula. O oloa uma e 'ai e le tagata maʻi e le tatau ona i ai se manogi manogi, aua e mafua ai le afaina ma le vomiting.

E mafai ona 'aina' aʻai i se mea mafanafana. E sili atu lo latou lelei ma vave ona faʻasolo. E le fautuaina e taumafa i le malulu poʻo le vevela meaai.

E le gata i lea, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa ile meaʻai ile kalori. E manaʻomia e le tino le tele o calories, ae o meaʻai e tatau ona lava le polotini, minerale ma vitamini, ia e tatau ona toe faʻaleleia ma tausia le polokalama puipuia. O le aofaʻiga maualuga o fualaau aina ma fualaau faisua fou. E oʻo i le 2 fesoasoani e fautuaina i le aso.

E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o masima - e le silia le 6 kalama i le aso.

Aua le faʻagaloina le tausia o falemaʻi i meaʻai i le siama o le kanesa o le pancreatic, ona o le faʻafetai i ai e mafai ona e:

  • ia faʻamautu soifua manuia onosai
  • puipuia le vave faʻaitiitia masini tino
  • faaitiitia le aoga faailoga faiga faʻaleaga
  • faʻamaonia le faʻaaogaina o le taua enzymes
  • pulea le tulaga suka i le tuufaatasiga o le toto toto.

Afai e te faʻafesoʻotaʻi le manava i meaai faasaina pe le mulimuli i faatonuga a le fomaʻi e uiga i meaʻai, e mafai ona e faʻavaivaia le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O se maʻi vevela leaga e ono mafai ona maua ai ni mea e le mafai ona maua - o siama pathogenic na vavae ese mai le neoplasm autu ma momoli atu i isi totoga, lea e faʻaosofia ai le fausiaina o se liona fou. O le taumafataga mo le tulaga 4 o le kanesa e sili atu ona faigata, aemaise lava pe a afaina le ate.

I ia tulaga, e le mafai ona faatagaina ni suauʻu e ulufale ai i le tino. O le tele o taimi latou te maua i fualaau aina ma fualaau faisua, o lea e fautuaina ai e fufulu oloa aʻo leʻi faʻaaogaina. E talafeagai foi le vavae ese o oloa ma GMO ma tino oona mai le taumafataga.

O le taumafataga mo le kanesa o le pancreatic e aofia ai le tele o ipu autu.

O le suka o le fualaʻau e fai ma faavae. E mafai foi ona e gaosia le kuka. E le faʻatagaina le faʻapipiʻi o faʻatoʻaga (herules, araisa poo semolina) ma faʻamaina fualaau faisua. E le tatau ona e faia le kuka.

Mea afaina

O le vavaeese o meaai i le taumafataga mo le kanesa o le pancreatic e le tatau ona i ai ina ia mafai ona aloese mai le faateleina o le mamafa i le pancreas ma le faagasologa atoa o fualaau.

Faʻatasi ai ma le tulaga o le tulaga o le pancreas, ia teena:

  • aano o manu ma iʻa i le kanesa ma se pasene maualuga o gaʻo, faʻapea foi ma le ate ma fatugaʻo, meaʻai kuka, falaoamata, meaʻai susu. O nei vaega e mafai ona oʻo atu ai i le malepe o le pancreas, vomiting le pulea ma le faʻaauau. O nei oloa, ma le sili atu, e iai le cholesterol ma gaʻo manu, e faigata ona eli ma e toetoe lava aʻafia atoa e le tino,
  • ava malosi ma le tele o oloa gaosia i le kanesa - e afaina ai puipui o le gland, aua nei faatagaina le gaosia masani o meaʻai, taitai atu i le poloka. O nisi oi latou e faateleina le vaivai,
  • O mea e le masani ai, o kuki keke, marshmallows, jam, kuka i le fale ma saoloto mai le suka, talu ai o le toto maualuga i luga o le kanesa o le pancreatic ua faaleagaina ai le toto ma ua afaina ai le galuega atoa,
  • faaitiitia le aoga o le masima i le kanesa - aua le faailoaina mai ni oloa gaosi, fualaau faisua i meaai, aua e mafua ai ona taofia le tafe mai o le vai ma faateleina ai le mamafa i luga o le manava i le manava,
  • meaʻai vave, meaʻai talafeagai, mea meataalo - aofia ai meaola oona, mea e faʻaleleia atili ai le tofo o mea e faʻafefe ai le mucosa, faʻafefeteina,
  • mea ulaula - ia iai mea manogi, vailaau vailaʻau e faʻataʻitaʻi le tofo. O nei vaega e taʻitaʻia ai le malosi o le faia o enzymes o le okeni ma le suasite juice, e faaleagaina ai puipui o le pancreas,
  • fualaau faisua ma le tele o fiber, phytoncides, faapea foi le garlic ma aniani, talu ai latou te faamanualia le mucosa gastric, faia ai le ita ma le faaosofia o le mumū,
  • kofe
  • malosi malosi lauti
  • fualaau 'aina, vine o loʻo i ai le tele o le suka, glucose ma fiber. E aofia ai fualaau suamalie, paʻu aina, palu, vine.

Laʻau gaʻo maualalo

Komi talafeagai, pollock, perch, pike perch. E tatau ona kuka pe uʻu. Afai e mama le iʻa, ona mafai lea ona faʻaumatia, ao leʻi tuʻuina i filo. E faʻasaina le 'ai iʻa, ona o le tele o mea e gaosia ai oona o loʻo iai i totonu pe a faatusatusa i iʻa fagota.

Fualaau faisua (kukalaʻau, zucini, pateta, beets, peʻa lanumeamata)

Fualaʻau fuālaʻau ma fufulu i luga o se mea faʻapipiʻi poʻo se mea e faʻaleleia. Afai o le tagata gasegase e le gauai i soʻo se oloa, ona vavaeeseina lea mai le meaai. Legumes ma kapeti papaʻe e manaʻomia ona 'aina i ni tapulaa faʻapulaʻa pe lafoai atoa, talu ai e mafai ona latou faʻateleina le faʻaleleia o le kesi.

Faasaina

Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona lafoai:

  • carbonated mea inu
  • kofe
  • pateta falai
  • meaola
  • kiliva
  • suamalie lea ei ai sona aafiaga le lelei i le soifua maloloina i le kanesa o le pancreatic ma le maʻisuka,
  • ava malosi mea inu
  • gaʻo aano o manu ma iʻa
  • susu oloa gaʻo maualuga,
  • saisi
  • tao tao
  • fualaau suamalie
  • vine ma apu oona
  • meaai e mafai ona kuka
  • piko ma piko,
  • ulaula meaʻai
  • maai mea manogi ma le faʻavasega
  • aniani kaluka
  • papaʻe kapisi.

Afai e maua se togafitiga o le eleele, e fautuaina e lafoaʻi vave oloa e faʻasaina.

Faataʻitaʻiga o le lisi

O se taumafa talafeagai mo le 7 aso atonu e pei o lenei.

BreakfastSnackTaʻalogaToa teaTaumafa
Aso Gafua200 ml inu yogurt, tasi le falaoaSoup fufuluina pateta ma le kapeti ma kāloti, taʻavale vaʻaLaʻau moa sana, lua kuki e leai ni suka, tea vaivaiLago le apuLaʻau, laititi-gaʻo falaoisi
Aso LuaOatmeal i luga o le vai ma fualaau mamago, lauti ma susuCurd Pudding, Herbal TeaToa e fa-kuka kuka, buckwheatPuipuia o le omelette, vai kokoBuckwheat casserole, tea tiamata
Aso LuluSuavai masani-suamalie sua, faʻiFualaau o le Fualaʻau, SeletiBarley porridge, salati ma le lautiYogot, falaoaFuʻu moa masi, sua oona
Aso TofiKalatiny kuki, faamaopoopoBuckwheat ma le pata, salamata fualaʻauLauma o le Fualaʻau, Palu falaoamataPalu leisa, kefirLaʻau tipi, salati, lauti lanumeamata
Aso FaraileRice porridge, tea tipoloPepa afainaMeaʻai vevewheat, falaoa falaoaFua suamalieO iʻa i totonu o le pata palu, taofi pateta
Aso ToonaʻiKefir, keke oatmealFufulu laisa, keke kekeUfiufi afifi, faʻapipiʻiKissel, apu taoFualaau suamalie mamae, salati fuamoa, lauti
Aso Sa.Yogurt, FaʻiPuree sou ma le peeliBuckwheat, salati fuamoa, letus, cutletLisi fualaʻau, kefirBuckwheat, salalaʻau fualaʻau, laʻau tila

O le faʻauluina i se taumafa e fautuaina e le gata i tagata mamaʻi e pagatia i se maʻi leaga o le tino, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina o ni sini puipuia. E taua le manatua o le tele o faʻamaʻi e mafua mai i se mea e le paleni taumafa. O le suia o lou olaga i se soifua maloloina lelei o le a fesoasoani e puipuia le tele o faafitauli tau soifua maloloina.

Vaega o le pancreas i le kanesa

O le tele o taimi, o le leaga o le vevela o suauu o le pancreatic e mafua mai i le talaaga o le faagasologa o le gasegase masani, ma o le mea lea, o faailoga muamua o le kanesa e toetoe lava a le mafai ona iloa, ona ua fusia faatasi ma faailoga o malaise lautele i pancreatitis. E masani lava, o tagata gasegase e faʻamatalaina le tiga, le fia taumafa, afaina o le sulu ona o mea sese o meaʻai ma fefesoʻotai se fomaʻi pe a oʻo i le taimi ua leva ona oʻo i le maʻi.

O le gaioiga faʻagasolo i totonu o le pancreas e lamatia ai e le gata i faigata o le vave iloa, ae o le televave foi o le tuputupu ae o le toto. O lenei okeni o loʻo puipuia lelei e vaʻa toto tetele ma o ana galuega e faʻatulafonoina e le tele o hormones e faaosofia ai le tuputupu aʻe o faagasologa (mo se faʻataʻitaʻiga, estrogens). O le mea lea, o le tino toe faʻafouina o le tino o le tino e televave vave, e tupu aʻe le tumo i totonu o vaʻa toto, e aofia ai totoga tuaoi ma, ma le tuai ona iloa, e le mafai ona togafitia pe aveesea.

E oʻo lava i le tumo, o loʻo faʻaauau pea ona maua e le pancreas ni enzymes digestive. Ae peitai, o nei enzymes e mafai ona amio le mautinoa pe a faʻaalia i meaʻai. O meaai ma ipu e mafua ai le tele o faʻamalolosi e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaosoosoina o faagasologa o enzymes i se tagata gasegase i le paʻu, lea o le a vave ona solo i lalo le okeni, ma o taunuuga e mafai ona faanoanoa. O le mea lea, o le taumafataga, e tusa lava pe masalomia maso o le pancreatic, e tatau ona mataituina lelei, mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

O le polokalame o meaʻai mo le kanesa o le pancreatic ua filifilia taitoatasi


O le gaioiga o le eleele i le pancreas e mafai ona atiina ae i auala eseese - e puʻeina ai se vaega o le okeni poʻo le salalau atu i gaʻo uma, e aʻafia ai matagi faasela o enzymes poʻo vaega e nafa ma le inisalini synthesis, faʻamapulaʻa i le avanoa o le gland poʻo le metastasize i isi totoga. Faʻalagolago i le tulaga patino o le tumutumu, o se taumafataga mo le kanesa o le pancreatic ua filifilia. E mafai ona avea ma mea taumafa ma se faamamafa i calories ina ia maua ai sina mamafa ao lei faia le chemotherapy, fetuutuunai le lisi autu e tusa ai ma le aafiaga o oloa i luga o le kulukose (faatasi ai ma le gasegase o le inisalini) - i soo se tulaga, e fautuaina e le fomai le fomaʻi pe a uma suesuega.

O le isi fesili taua pe a filifilia le meaʻai mo se tagata gasegase i le kanesa o le pancreatic o le a le laasaga o le atinaʻeina o le valea. Afai e le amataina le tulaga ma o le tagata gasegase ua taoto, ona faia lea o se meaai tausiga, lea ua mamanuina e fatuina ai tulaga sili ona le saogalemu mo le pancreas, taofia ai le faila faalilolilo o le vaega o meaʻai ma faaitiitia le gaioiga o le mumusu. Aʻo faʻamaʻi le maʻi i le 3 ma le 4th stage, e masani ona faʻataʻitaʻiina togafitiga puipui. I le kanesa o le pancreatic, o mea taumafa e taua tele i totonu - e mafua mai i le kalori, mea o minerale ma vitamini, o le malosi o le tagata maʻi e lagolagoina tele, o lona lelei o le olaga ua faʻaleleia, ma ua faʻaleagaina le gaioiga o le tino, lea e mafua mai i le maliu vave o le maʻi.

Onosaʻi o loʻo faʻamalosi e faapea, i tulaga taitasi, e tatau ona talanoaina le meaai ma le tagata maʻi, talu ai o le meaai e tatau ona talafeagai mo ia lava - e tusa ai ma le tulaga o le tino, uiga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma manaʻoga patino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taua tele le saunia lelei o ipu ma sogisogi, talu ai o tagata gasegase e maua i le kanesa o le pancreatic e leai se manaʻo.

Meaʻai mo le togafitiga o le kanesa o pancreatic


Afai e mafai ona fuafua le faamaʻi i se taimi vave, o le tagata maʻi ua faatonuina le aveesea o le vaega o le pancreatic o le pancreas poo le okeni atoa ina ia puipuia ai le lamatia o metasisi. O le vaitaimi pe a maeʻa le faʻaaogaina o le pancreas e matua taua lava le faʻatinoina e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, ma o le tuʻuina atu o le faʻatulagaina o meaʻai e tatau ona faʻatonuina mulimuli ane, e matua taua tele.

O le taumafataga i le maea ai o le faʻaaogaina o le gasegase o se vaega taua o le faʻalavelave o togafitiga faʻaleleia. E amata i se aso e lua aso anapogi, pe a faatagaina e na o le inu vai inu mafanafana i sina sipuni - e tusa o le lita i le aso. Mai le aso lona tolu, o le laulau taumafa e faasolosolo malie ona faʻalauteleina i le fesuiaiga faʻaopoopo o le laʻau e leʻi faʻasalaina ma se tamai meaola, vaega laiti o soupeti masoa, buckwheat poʻo le araisa (kuka i le paluga o le susu ma le vai i tutusa tutusa), ma le siʻosiʻa gaʻo maualalo.

Mai le aso lona ono i luga o le lisi, e faatagaina e faʻalauiloa se omeletini o le vaʻa mai le afa fuamoa, falaoa paʻepaʻe, lua teaspoons o le pata i le aso. A o lei alu i le moega, ua fautuaina se ipu o yogurt, o nisi taimi e mafai ona suia i se ipu vai vevela ma se sipuni namu o le meli. O le vaiaso pe a maeʻa le taotoga (o nisi taimi mulimuli ane, faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi), o se iʻa laitiiti po o se aano o manu (e le silia le 100 g) e faʻaofiina i le taumafataga o le aso. O le vaiaso muamua ina ua maeʻa le aveeseina o le kanesa o le pancreatic, o le meaai ua kukaina mo na o se ulugalii, mai le vaiaso lona lua o oloa e mafai ona kuka ma gaosi. A maeʻa le isi lua vaiaso, e mafai ona e faʻalauteleina le kalori i totonu o le lisi ma faʻalauteleina i le tau o fualaau 'aina, fualaau faisua, fualaau aina ma fualaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, tofu cheese), ae o meaai e teuina i taimi masani, vaega laiti ma matua faʻafefe. Afai a maeʻa le taotoga e tatau ona maua le mamafa mo le manuia o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, e mafai ona faʻaopopo mea faʻafefiloi popo i le lisi e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

O le pancreas e maua ai mealilo ma enzymes eseese e fesoasoani i le faʻalaumalie. Soʻo se faʻamaʻi o lenei okeni e manaʻomia le tausisia. O se taumafa faapitoa lava e talafeagai mo tagata gasegase oe ua maua i le maʻi tiga o le paʻu.

Faʻatasi ai ma le faʻaoga o meaʻai, o meaʻai talafeagai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le avega i luga o lenei okeni, ma faʻamalieina foi le le lava o vitamini ma protein i totonu o le tino, lea e mafai ai e le tino ona sili atu lona malosi e tau ma le faʻamaʻi ma sili atu ona faigofie ona taulimaina aʻafiaga o le chemotherapy.

O le kanesa o le Pancreatic o se maʻi faʻamaʻi.

O le pancreas e faia i mea e gaʻo, o loʻo galue malosi.

Faʻatasi ai ma mea le lelei (o le le lelei o mea taumafa, ulaula, faʻafitauli oona, mo se faʻataʻitaʻiga), o le tino e faʻaleagaina, fesuiaiga, ma fomaʻi maʻi.

O le kanesa Pancreatic e faigata ona togafitia ona e iloa i taimi mulimuli ma o le tulaga faapitoa o le okeni e faapea e faigata ona togafitia. O le faʻatinoga e mafai ona naʻo le 10% o mataupu.

Chemotherapy ma le faʻamalositino togafitiga e manatu foi e le aoga, ae masani ona faʻaaoga i tulaga maualuga o le kanesa e faʻaʻumiʻumi ai le soifua o tagata mamaʻi. O le sili ona aoga o le faʻamaloloina o le hormone. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai le tele o gasegase estrogen i totonu o le gland lava ma tumutumu vela. Hormones fesoasoani tele le tuputupu ae ma faʻaʻumiʻumi le soifua o le maʻi.

O se meaai mo le kanesa o le pancreatic e talafeagai. O togafitiga o lenei faʻamaʻi e umi, faigata ma tuʻua. O lona aoga e le gata ina faalagolago i vailaʻau ma fomaʻi, ae faʻapea foʻi i le manaʻo o le tagata maʻi: o se vaega taua o togafitiga o ausilali. E le na o le faʻaitiitia o le avega i luga o le pancreas, ae e fesoasoani foi e toe faʻaleleia pe a uma le taotoga poʻo se togafitiga umi.

O le mea e leaga ai, o le kanesa o le pancreatic e mafai ona iloa muamua i vaega mulimuli o le faʻamaʻi, pe a afaina le tele o iniseti ma faʻafefiloi ai le gasegase. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le faʻamaʻi muamua e le mautonu, pe o faʻafitauli e matua vaivai lava o le tagata maʻi e mafua ai ona fafagaina.

Mulimuli ane o faʻamaoniga e aofia ai le tiga o le manava, vaega o gaʻo i totonu o le nofoa, leisa ma le samasama o le paʻu, faʻaitiitia le manaʻo ma le mamafa. I vaega 3 ma le 4 o le faʻamaʻi, o le paʻu e sili atu nai lo le tino o le okeni, e aafia ai vaʻa, neura, ma le o le lymph. O le maʻi e feagai ma tiga ogaoga, vaivaiga.

I lenei tulaga, o le taotoga e le mafai, o lea ua fautuaina ai le chemotherapy. O ia togafitiga e aafia ai le soifua manuia lautele o le maʻi. E masani lava ona faʻamaonia le faʻamalosi malosi. A maeʻa le faʻagasologa, faʻapipiʻi ma vili e mafai, ae o meaʻai talafeagai e tatau lava e tusa lava pe leai se manaʻoga ina ia toe faʻatumu le malosi ma faʻalautele ai mea puipui o le tino.

Fautuaga lautele

Meaʻai mo le kanesa o le pancreatic e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻafitauli matuia ma faʻaleleia tulaga o le maʻi. O le tulafono faavae lea e tatau ona matauina e tagata gasegase i lenei mea na maua ai o le atoatoa lea mai le taumafa o meaʻai gaʻo. E tatau foi ona e faʻamalamalamaina ia fautuaga lautele mo meaai paleni i le kanesa o le pancreatic:

  • e te manaʻomia le inuina o le tele o le vai - vai faʻaputu e aunoa ma le kesi, vai vaivai lauti, vai (na o le lisi e le faatagaina),
  • faatapulaa le aofaiga o masima i le taumafataga,
  • o mea uma e falaiina meaʻai e le faʻatagaina,
  • o meaai e tatau ona masani, ae i ni vaega laiti - o meaai e tatau ona le itiiti ifo i le fa taimi i le aso, faatasi ai ma le va o le 3 itula,
  • meaʻai e tatau ona kuka, taoina e aunoa ma le gaʻo po o le gaʻa,
  • o le faifai pea o le ipu o le vai, kuka, masini,
  • o meaai e tatau ona mafanafana.

O le tausisia o nei fautuaga i le taimi o meaai paleni o le a faaitiitia ai le avega i luga o le okeni na aafia i le gaioiga o le oncological ma aloese ai mai le atinaʻeina o faafitauli matuia. I le taimi lava e tasi, e tatau ona malamalama o le tausisia o fautuaga lautele e tatau ona faifai pea.

Lisi Faasaina o oloa

Mea taumafa i le faʻaogaina o le inu i le pancreas o lona uiga o le faʻaaogaina o ia meaʻai mai le taumafataga:

  • ma se pasene maualuga o gaʻo,
  • meaai e mafai ona kuka
  • faatasi ai ma le tele o masima ma taimi faʻatau - marinades, pickles, meatal offal,
  • lea o loʻo i ai ni vailaʻau faʻamalosi faigofie e mafai ona faʻaaogaina - fale falaoa (faʻapitoa i paluga fou), mea faʻafiafia,
  • suka
  • fualaau aina suamalie ma gaʻo maualuga - o apu o ituaiga vevela, fualaau suamalie, vine, gooseberries,
  • fuālaʻau filalaʻau tele - kapisi, legumes, radishes, aniani, garlic,
  • agaga
  • kofe ma le lauti malosi,
  • mea inu suamalie ma sua suamalie ma maualuga maualuga o suka poʻo gaʻo,
  • vaitau.

O le faʻaaogaina o nei oloa i le taumafataga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia, ma e le gata mai le gastroenterological side.

Lisi o oloa faatagaina

O le maʻi mo le faʻamaʻi i luga o le mafaufau e aafia ai le faʻaaogaina o nei oloa:

  • susu ma se pasene maualalo ole gaʻo,
  • totoʻa manu
  • tusitusi, teuteuga o laau, vaivai vaivai e aunoa ma le suka,
  • teli, leai se moa,
  • fualaau faisua ma fala,
  • fuamoa moa,
  • falaoa mago, masi,
  • otaota vevela ma fualaau e le o ni fualaau.

Talu ai ona o le faʻaaogaina o mea manogi i ipu ma lenei faʻamaʻi e faʻasaina, e mafai ona faʻaleleia le lelei o mea taumafa i le rosemary, mint, basil, ma thyme.

Meaʻai ma meaʻai lelei mo le kanesa o le pancreatic

O togafitiga o soʻo se faʻamaʻi e tuʻuina atu faʻatasi ma togafitiga o meaʻai, e aofia ai ma le kanesa. O le saienisi faʻamaonia ma suʻesuʻeina vaega o faʻalavelave o togafiti togafitiga o se meaʻai mo le kanesa o le pancreatic. O se aʻoga eseʻese o vailaʻau - meaʻai - ua faʻamavaeina, tagata faapitoa i lona faʻatinoga ma suʻesuʻe - tagata fai meaʻai.

E sefululima ituaiga taumafa na atiaeina e le tagata suesue a le Soviet Pevzner ua manatu o le faavae o meaʻai, o galuega a le saienisi e talafeagai pea.

I le kanesa o le pancreatic, o le taumafataga Numera 5 ua aloaia o se mea taua. O le meaai e tatau ona faʻaalia i le palakalafa. I le gasologa o le aso, o le tagata gasegase e mafai ona 'ai e tusa ma le 5 taimi. O vaega laiti o taumafataga masani e le faia ai ni malosi malosi i luga o le galuega faalilolilo o le enzymatic. Ae maise lava i togafitiga faʻapitoa, o ituaiga vai o mea taumafa e masani lava ona manaomia, i ni vaega laiti.

E tusa ai ma tuutuuga o le taumafataga, o le aofaʻiga malosi o oloa i le 24 itula e le tatau ona sili atu i le lua afe kilokalo.

I le aso, e tatau ona faatapulaaina le aoga o le gaʻo i le sili atu i le 90 kalama, e aofia ai le 30 kalama o gaʻo fualaʻau.

O le aofai o aso e tatau ona faʻatapulaʻaina i le 400 kalama, o le suka - e sili atu i le 80 g.

O le masini protein o le taumafataga i totonu o le 90 g, 50-55 g ua atofaina i protein o meaola.

Faatapulaaina faasālū - e le sili atu ma le 10 g i le aso, e aofia ai ma se vaega o isi oloa.

O le vai e gata i le lua lita.

O meaʻai falai ua matua vavaeeseina, aemaise lava i laumei, ua matua faatumulia i gaʻo ma suauʻu, ona o le tele o mea e gaosia ai le ate ma le pancreas.

O meaʻai ma vaitau e faʻaleleia ai le gaioiga gasegase, faʻafefeteina gasegase, ma faʻateleina le uta i luga o le pancreas ua faʻaumatia atoa.

O se meaai malosi e mafai ai e oe ona ausia taunuʻuga e maua ai se aafiaga lelei i togafitiga o le faʻamaʻi:

  • maualuga le maualuga o le maualuga o le toto suka,
  • faaleleia le soifua manuia lautele o le tagata maʻi,
  • faʻamalositino faʻasolosolo faʻamalositino, faʻamalo le gau o le maʻi mama,
  • le faaitiitia o le gaʻo o gaʻo ma gaʻo i le ate,
  • o le mamafa o le enzymone i luga o le mea oona ma le pancreas ua faaitiitia,
  • ua faʻaitiitia le faʻasologa o vailaau faʻamaʻi, faʻaleleia o le gaʻo.

  • Pasta, vermicelli na faia mai le saito saito.
  • Aano o meaʻai: lapiti, moa, povi, solofanua, toso. E faʻatagaina e 'ai i le vevela poʻo le vaʻa.
  • Vaʻa iʻa i luga o le vaitafe (pike, perch, carp common, pike perch) faʻatasi ai ma se mea e maualalo le gaʻo ma kuka i totonu o le pepa vela, se vaega atoa.
  • Mai i meaʻai susu, o meaʻai e leai ni gaʻo o le siʻosiʻese ma le suka e le faʻasaina e talia mo le faʻaaogaina. Milu e na o se omeletiti.
  • Teu lauti, vai e leai ni carbonate, fualaau aina mamago, fua o suamalie e faʻamamaina i vai inu i le fua faatatau o le 1: 2.
  • Vailaʻau o le fualaʻau ma oloa o le eleele, e aunoa ma le faʻaopoopoga o mea manogi, otaota ma masima.
  • Palu falaoa, pulupulu, e le o le gaosia tele.
  • O suauu o fualaau faisua ma manu.
  • O fualaau aina, na o le falala, semolina ma le oat groats e faatagaina, araisa.
  • Fualaau ma fualaau e le o ni fualaau: fig, aso, fualaau mamago, faʻi, lanu mumu mumu.

  • E tatau lava ona tatou vaʻaia fualaau faisua ma fualaau 'aina, aemaise lava i latou na saunia ma le faʻaaogaina o le vinika ma fatuga faʻasao.
  • O le faʻafeiloaʻi o falai, meaʻai tao i le meaai e le taliaina. O keke, pi, pies, pancakes, pancakes, pateta tunu ma isi mea faapena e faʻasaina.
  • Teu, koko paʻu, sukalati e le taliaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le kanesa o le pancreatic.
  • E le tatau ona faʻaaogaina meaai faʻasaina i le kuka ma i lona tulaga muamua. Lafoaʻi i fagu ma ipu fagu, e le aofia ai iʻaʻai.
  • O ituaiga uma o ava malosi ma soʻo se pasene o ava malosi ua solia. O vine mama, vine, ava malosi ma aperitifs e matua afaina ai le galuega faalilolilo a le ua leva ona pagatia.
  • O ituaiga uma o aano o manufasi ma iʻa e faʻaaogaina. O le puaa, tamai mamoe, kamela e matua faʻasaina.
  • O meaʻai e gaʻo ai meaʻai e aveesea mai le taumafa: fatu, ate, fatugaʻo, mama, susu ma le manava o manu. E leai se ituaiga o kuka e mafai ona 'aina.
  • O fualaau suamalie ma fualaau faisua ua faasaina. O nei mea e aofia ai: lemoni, apu lanumeamata, tangerines ma oranoa, fualaʻau, pineapa, plums, gooseberries, vine, pomegranate, cranberries.
  • Sweets, marmalade, asikulimi ma le tele o isi suamalie ua solia i le tino o le pancreatic. E le o fautuaina foi meaʻai o le suka e faʻaaogaina.
  • E le tatau ona vavae ese puʻupuʻu mai le taumafataga o se maʻi o le kanesa o le pancreatic.
  • O uila, susulu, malati, aniani, sisi, cauliflower e le aofia mai le lisi o oloa faatagaina.

E tusa ai ma le taumafataga Numera 5, o se faiga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo le kuka i aso uma e faʻaaoga ai meaai faatagaina ua atiaʻe. O faʻataʻitaʻiga e atiaʻe e tagata fai meaʻai e faʻavae i tausaga o suʻesuʻega.

Filifiliga tasi. Mo le taumafataga o le taeao, e saunia mai aano o manu fasi mai meaʻai, ae naʻo le vevela. Buckwheat po o le semolina porridge, lauti ma sina gaʻo aupito maualalo o le suka e le sili atu ma le 1 sipuni i le 150-200 milliliters e avea ma se meaʻai. Mo le 'aiga o le aoauli, o le tagata gasegase e tuʻuina atu se apu suamalie, masalo atonu o faapipii i luga o se fatu laʻau. O le 'aiga o le' aiga o se meaʻai fualaʻau, e aunoa ma ni laau ma ni mea manogi. Vavaeina o aano o meaai. Compote o fualaau mamago e aunoa ma le faʻaaogaina o suauu suamalie ma mea e faʻaleleia. O se meaai i le aoauli o le falaoa falaoa ma le la i se voluma e 150 mililita. Mo le 'aiga o le afiafi, saunia se salati o mati, beets, walnuts. Tea i ni masi po o kuki (kuki mai le falaoa paluga).

Filifiliga lua. Mo le taumafataga o le taeao, o le kusi falaoʻo maualalo e sili atu ona maualalo, ma le faʻaopoopoga o se sipuniti o le meli. Oatmeal ua saunia faapitoa ile vai. Tea ma se aofaiga maualalo o le suka, fautuaina e aua le faaopoopo le kulukose. O le lua o le taeao o le mamae fua o faʻi ma apu. Mo le taumafataga o le aoauli, ua saunia le kuka suamalie, mo le ipu lona lua, moa faʻasusu ma se falalaʻau o le araisa kuka. Fualaau aina suamalie. O se meaai o le aoauli e fai ai le pulupa, o ni keke kuki se tolu. Mo le taumafataga o le afiafi, kuka kuka le kuka mumu, palu pateta. Tea e aunoa ma le suka ma le sisi cheesecake. A o leʻi alu i le moega, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi 100 mililiters o le gaʻo-fat-kefir.

O le filifiliga lona tolu. O le taeao o le fuamalie fualaau suamalie ma fuamoa e fufulu, lua keke kuki. Mo se taumafataga o le taeao, ua saunia le souffle. O le taumafataga o le a tuʻuina atu i le ipu muamua - supawheatate soup, i le lona lua - o se fasi meaʻai aano o carp, pasta. O ipu e lua e faʻafefiloi mafanafana ma le vevela e leai se maualuga maualuga atu i le 40 tikeri. Tea, sisiva saito. O se paʻu mama i foliga o paluga pateta, kuki kuki ma le vai e faaaoga mo le laauli o le aoauli. Mo le 'aiga o le afiafi, palu pateta, lauti, iʻa.

Faʻapitoa o le soifua maloloina o tagata gasegase e maua ai le dysphagia, faʻapea foʻi i le tulaga o le suʻega meaʻai

I le kanesa o le pancreatic, o se faʻalavelave e pei o le dysphagia atonu o le a tupu, ae le mafai e le tagata maʻi ona foloina meaʻai na o ia lava. Faatasi ai ma lona atinaʻega, o loʻo suʻesuʻeina ai le fuainumera o meaʻai. O se masini nasogastric ua faʻapipiʻiina i totonu o le manava e ala i le vaʻaiga o fua. Meaʻai e tuʻuina atu i se tele suauʻu i lalo ifo o sina mamafa.

O oloa e tatau ona faʻamautu i totonu o se mea e faʻaleleia ma fetaui ma le tasi. O le vevela o le meaai e tausia i totonu o le 38 tikeri. Afai o le a vevela tele meaai, o le ai ai le ita o puipui o le manava ma se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le galuega faalilolilo a le pancreas.

Ole aofaiga o meaai na faʻalauiloaina e le sili atu i le 300-400 miliilita. Aʻo faia se taotoga mo le kanesa o le pancreatic, lea o loʻo aʻafia ai le manava, o le aofaʻi o meaʻai e faʻatinoina e tatau ona faʻaititia i le 250-300 milliliters. Ole tui ole suʻega e tatau ona faia ile vaevaega, i ni vaega laiti, ile 15-30 minute.

O le taumafa o mea taumafa ma fualaau oona ole meaʻai e le suia, na o le puleaina o meaʻai ma le homogenizing o meaʻai e mataʻituina.

I le tulaga o le suʻega meaai, o le faʻaaogaina o meaʻai faʻapitoa e mafai ona faʻatagaina. O oloa mo le masini komepiuta e maua ai le masini komepiuta, o loʻo i ai se vateatea tele. Pe a filifilia se tagata gaosi oloa ma se oloa, muamua lava, e tatau ona mafaufau i le tele o itu taua:

  • Leai pe itiiti le suka i le paluga. O faʻamaʻi faapitoa o le maʻisuka mai le Nutrikhim vaega e talafeagai: Nutrozym, faʻapea le maʻisuka Nutricom ma le maʻisuka Nutrien. O isi suʻega faʻasolosolo meaʻai faʻaaoga mo le maʻisuka e faʻaaogaina.
  • O faʻaoga faʻapitoa e faʻaogaina mo le le atoatoa o le tino ma le galuega o le enzymatic o le pancreas. E aofia ai Nutrien Elemental, Modulin IBD, Peptamen.

E manaʻomia e le tagata maʻi se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, o le paluga e talafeagai mo le fafagaina o meaʻai.

O le mea le lelei ma le suʻega meaai o meaai e le faʻataʻitaʻiina i le fuluvaʻa ma o le taimi o le amataina o le gaʻoina i le oral vevela ua faaseʻe. Ae o se tulaga le lelei lenei i le silasila i le mea moni e faapea, i le taimi nei o tulaga lelei o meaʻai paleni, o le vaega ole eletise hydrolysis e aofia ai i le faagasologa faaopoopo. Ma ua uma ona ulu atu le oloa ile vaega ole manava.

Vaega o le taumafa i tagata gasegase e maua ai le kanesa o pancreatic e maua ai togafitiga o le radiation

O se vaega taua o togafitiga o togafitiga faʻasalalau, lea e taofi ai le gaioiga o le oncological ma fasiotia ai sela o le kanesa. Ae, o le mea e leaga ai, o aʻafiaga i le itu o le gaogao o le hematopoietic function of bone wheevi masani e masani ona faʻatasi ma se togafitiga faʻataʻitaʻiga ma le faʻamalaina o le toto. A maeʻa le kemisi, e suia le ata o le toto. O se mea faʻavevela e faʻaititia ai mea o loʻo i totonu o sela mumu, vavalaʻau paʻepaʻe, platelets.

I lenei tulaga, e tatau ona faaopoopo i le taumafataga le faaaogaina i aso taitasi o meaʻai faaopoopo e faʻaleleia ai le gaʻo o le ponaivi, faʻamalosia ai le erythropoiesis, leukopoiesis ma faʻalautele le maualuga o platelets i le toto o le tagata maʻi.

Mo le taumafataga o le taeao, e faʻateleina ai le 50 kalama poʻo le 4 sipuni tele o beets grated mata i aso uma, faatasi ai ma le faaopoopoina o le tasi sipuniti o le kulimi kulimi maualalo. I le taeao lona lua o le taeao o aso uma e faaopoopo i ai se teuteuga po o se fusi o gooseberries mago, lea ei ai le maualuga o le uʻamea ma le acid ascorbic. I le taumafataga a le tagata maʻi, e mafai ona fai le sua mai apu ma vine, ma le suka araisa. Mo le taumafataga o le afiafi, faaopoopo ni kāloti i luga o se mea lelei, ma i le 50 km ma le faʻaopoopoga ole kulimi kulimi e maualalo. O le salati karotisi e mafai ona suia faatasi ma se salati o le oatmeal, o le lanu mumu ma le sisi. Mo se taumafataga o le aoauli, e mafai ona e faʻaaogaina ai le 50 mililiters o le suamalie o le rimoni.

O le laititi lauti uliuli e tatau ona suia i le vaitamini faapitoa ma le teas teas e aunoa ma le suka faaopoopo. O nei mea e aofia ai le pefu o le mauga, rosehip-honey, vitamini. O fualaau keke ma fualaau suamalie ua fautuaina mo le faʻaaogaina.

O se filifiliga lelei o le faia lea o le faʻataʻitaʻiina o meainu mai fualaau mamago o a latou lava aoina, i nofoaga e mama i le faʻalogo, e ese mai faleoloa, auala tetele ma nofoaga tetele.

Nofoaga lelei ma leaga

Mo se soifuaga atoa, o meaʻai e le talafeagai ona o le maualalo o le gaʻo, gaʻo ma le palatini. O lenei faatulagaga o oloa e fetaui ma manaoga o le tino i aso taitasi e faatino ai le masani masani o galuega ma malologa. O se tagata soifua maloloina e iai se taumafataga o le a le mafai ona faia a latou masani masani ma galuega a le aiga.

Ae o maʻi e maua i le kanesa o le pancreas e tatau ona pipii atu i se ituaiga taumafataga i o latou olaga atoa. O le faʻalauteleina o le lisi ma le faʻaaogaina o oloa mai le lisi o mea e le fautuaina ma faʻasaina e mafai ona faʻamalosia ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi, faʻasolosolo ai mea uma ua ausia o le togafitiga, mafua ai le faʻaitiitia o le soifua manuia ma oʻo atu ai i se mea e sili ona leaga, e oʻo lava i le afaina. A aunoa ma le tausisia o manaʻoga o le taumafa ma meaʻai, o le faʻasologa mo le soifuaga o tagata mamaʻi e le lelei.

O le faʻatinoga faʻatinoina o le taumafa fautuaina e faʻaumatia ai faʻalavelave syndromic faʻatasi e faʻatasi ma le kanesa o le pancreatic. O aʻafiaga e taofi pe a taitaia vasega o togafitiga, taotoga, togafitiga o le radiation, chemotherapy. Faataga e ola i vaega e tolu o togafitiga.

O meaai lelei ma mea taumafa e faʻamautuina i tulaga tau togafitiga ua faʻamaonia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina e avea o se vaega tāua i le togafitiga faʻamaʻi o tagata gasegase i le kanesa o le pancreatic.

Faʻalagolago i le sao o le tagata maʻi i le meaʻai faʻatonuina, o le a umi atu le umi o le maʻi ma tausia se tulaga sili ona lelei o le olaga i le taimi o se faʻamaʻi tuga.

Tausiga ma le faʻaaloalo i le togafitiga faʻatonuina e pa'ū i luga o tauau o le aiga o le maʻi. O le iloaina o mea e manaʻomia mo le taumafataga o le galuega autu i le faʻaolaina o le ola o le tagata maʻi ma le pele.

Mea aoga

Taumafa paleni paleni mo tumutumu o le pancreatic e aofia ai meaʻai e taliaina mo le faʻaaogaina o le kanesa o pancreatic, tuʻuina atu le tele o le laulau o maʻi mo aso uma, ma faʻaogaina lelei ma lelei.

I le kanesa, o le taumafataga e aofia ai:

  • aano o manufasi, iʻa mai i meaʻai maualalo (manu, lapiti, pollock, hake),
  • gaʻo kulimi (yogurt, cheese, cheese cheese with content fat content, yoghurts natura o loo i ai talatini, fesoasoani e faatumauina le tuputupu aʻe o siama aoga o le intestinal microflora),
  • mai fualaau faisua - kāloti, paukini, zuciniini,
  • ituaiga suamalie suamalie
  • cereals, e le aofia ai le karite,
  • falaoa paleni
  • keke mamago
  • fuamoa paʻepaʻe
  • laʻau tila
  • tusitusi, sua.

Ina ia faʻaleleia le tofo o meaai ma le kanesa, e mafai ona faʻaaogaina le mint, thyme, basil, thyme.

O le laulau taumafa ua malilie faatasi ma le fomaʻi mo pancreatitis, o fesili e uiga i le faatagaina o le protein i meaai ma ua talia le taliaina o le gaʻo, talu ai o loʻo i ai se tapulaa mo le vaʻa 1, ma ua maeʻa maeʻa ona maua le kanesa o le pancreatic.

Faʻatasi ma togafitiga faʻamalosia ma togafitiga gaosisi, o le puipuia o le anemia e taua tele mo tagata gasegase e maua i le kanesa o le pancreatic. O le mea lea, pe ae lagona le maʻi, latou te fautuaina le kukaina o kuki masi ma falaoa i le taeao.

E tāua le tausisi i le taimi o taumafa taumafa mo le kanesa, e oʻo lava i le afa o le mea e mafai ona faʻatagaina. Mea e mafai ona fai mo le aso.

Breakfast - kissel, falala suamalie mai le fagu.

Taʻaloga - kuki.

Taʻaloga - masusu fuālaʻau fualaau, pulufana vaʻa poʻo le moa kuka ma fualaau mamago.

Popo o le aoauli - fufusi fuamoa i le sua.

Taumafa - tao tao, lauti.

I le po - o se ipu malamalama o le yogurt.

Pancreatic Cancer Nutrition Fundamentals

I le kanesa o le pancreatic, o meaʻai gaʻo e tatau ona lafoai.

O mea taumafa mo le kanesa o le pancreatic o loʻo taulai muamua i le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le maʻi ma faʻaleleia le lelei o le soifuaga o le maʻi.

O le mulimuli i se taumafataga o le a fesoasoani e 'alofia ai faʻamalologa leaga e pei o le gasea, tiga o le manava, le galala.

O loʻo i ai tulafono faavae o mea taumafa o le a fesoasoani e le gata ina faʻamalosia le galuega o le gland lava ia, ae faʻamalosi ai le tino atoa, faateleina lona tetee atu i le faʻamaʻi, ma toe faʻamalosia le malosi pe a maeʻa se togafitiga o le chemotherapy:

  1. O le autu ma le muamua tulafono o meaʻai mo le kanesa o le pancreatic e le tatau ona 'ai i soo se mea lava. O meaai mama e sili ona afaina i lenei totoga. O le gaʻo e sili atu le malosi o le galue, e sili atu le faalilolilo. I le kanesa, o le pancreas ua muta le taulimaina o sea avega, lea e oʻo atu ai i le sili atu le ogaoga o le aisa ma le malaise. E matua le manaomia lava le 'ai o meaʻai gaʻo pe afai ua uma ona tuʻuina atu le paʻu.
  2. Aua nei galo e uiga i le tele o vai. Toeitiiti lava o metabolic processes ma reactions i le tino e tupu i le vai. E tatau ona e inu pe a ma le 2-2.5 lita o vai mama e leai se vai i aso taitasi, ae le o le faitauina o isi vai (soups, yoghurts, tea). E fesoasoani le vai i le aveesea o toxins ma faaleleia le tulaga o le tino atoa. I le faaopoopo atu i le vai, e mafai ona e inu i le lanu meamata, yogurt masani, meaʻai susu (susu susu tunu, varenets, kefir), susu susu, sua masani (faatasi ai ma le faatagaga a le fomaʻi), faʻapea foi ma compotes, faʻatasi ai ma aʻafiaga ma le aʻafiaga.
  3. E tatau ona e 'ai e le aunoa, i le 2.5 itula, 5-6 taimi i le aso. O tautua e tatau ona laiti, o meaai e lelei e aunoa ma se manogi malosi (ona o le taoto i maʻi). O lapisi e le tatau ona vevela pe malulu, naʻo le mafanafana o mea taumafa e faʻaleleia lelei.
  4. E tatau ona mataʻituina le tele o kalori o meaai. O le tino e tatau ona tele atu calories, ma o meaai e tatau ona tamaoaiga i le protein, vitamini, minerale, e talafeagai e faateleina ai le puipuiga. E sili ona aoga fualaau faisua ma fua. O se aso e te manaʻomia e 'ai ai ia le itiiti ifo ma le lua fesoasoani. Fualaau faisua.

Faʻatasi ma le kanesa o le pancreatic, e tatau ona e mataʻituina le natura o oloa, o latou ola, faitau ma le faaeteete le fatuga.

E le mafai ona e 'ai meaai e teuina mo se taimi umi, maua se masini masalomia ma se numera tele o faʻasao.

Faʻamatalaga Faatau

O tulaga autu mo le kuka i luma o le kanesa e aofia ai:

  • i le taimi o togafitiga o pancreatitis ma le faʻaleagaina o le tino o meaʻai, o le meaʻai e gaosia pe taoina e aunoa ma le faʻafefeteina, faʻaaoga se fagu tunu,
  • o le sauniuni o meaai e na o le atoatoa, o se meaʻai afa-susu o le ai ai se faʻaleagaga i luga o le pancreatic gland,
  • ma le kanesa, o le oloa maeʻa e fai sina mea mafanafana,
  • 'aua le faʻaalia ni vaega o loʻo i ai se manogi manogi i totonu o meaai, e mafai ona latou faʻaleagaina ai le vomiting,
  • suauu vaevaega, tautua e oo atu i le 300 kalama,
  • saunia ni ipu, i le taimi o sauniuni, aua nei faʻaititia le kalori o mea o le oloa, aua o latou saturation o le tulaga autu lea mo se soifua maloloina i aso taitasi.

O le manuia o le togafitiga o faʻamaʻi i luga o le mafaufau e atiaʻe e le tele o mafuaʻaga, o le sili ona taua o le saoasaoa o la latou siakiina, togafitiga saʻo, meaai filifilia i taimi o togafitiga ma le taimi o le toe faʻaleleia.

O le a le mea taua e manatua i le kanesa o le manava?

O le taumafataga mo le kanesa o le pancreatic ua fautua mai ai, muamua lava, e manaʻomia e le tagata maʻi ona inu tele vai. Ole laʻititi maualalo ole 2.5 lita i le aso. O le vai e mafai ona matua leai:

  • faamamaina poʻo vai faʻafefe e aunoa ma le kesi,
  • laʻau tila
  • vaivai lauti uliuli
  • kefir
  • susu ma le itiiti ifo o le gaʻo,
  • Fuga suamalie (e le o fualaau suamalie).

E le tatau ona galo ia i tatou le vavaeese mai le taumafa o meaʻai falai ma meaai gaʻo, aemaise lava i le suauu, o mea uma nei o le faavae o le kanesa o le pancreatic. Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona faia le tausiga tele i na meaʻai e mafua ai le tele o le gaosiga o le kesi ma le pala, e pei o le kāpeti, leki ma nisi o meaʻai.

Taua! Aʻo faagasolo le togafitiga, e matua le manaʻomia lava le faʻaogaina o isi metotia e togafitia ai le kanesa o le pancreatic poʻo isi togafitiga faafomaʻi, aemaise lava e aunoa ma le faʻatagaina mai le fomaʻi.

E le o vailaʻau faʻamaʻi uma e mafai ona fetaui ma vailaʻau poʻo togafitiga faafomaʻi. O le a le gata ina leai so latou malosi i le tau faasaga i le kanesa, ae mafai foi ona mafua ai le ogaoga o le faaleagaina o le soifua maloloina o tagata.

Ioe, o togafitiga faʻalapotopotoga mo le togafitia o le pancreas o loʻo i ai, ae e le aoga i le talanoa e uiga i le kanesa.

O faʻapogai autu o le kanesa

O faailoga taatele o le kanesa o le pancreatic o:

  • vili
  • vave le mamafa o le mamafa ma le fiaʻai,
  • tofo le atoatoa
  • faafitauli i totonu o le manava (vaʻaia, nofoa le fiafia).

O nei faʻaʻailoga e mafai ona avea ma se taunuuga o le faʻamaʻi lava ia, faʻapea foʻi ma le faʻaalia o aʻafiaga mai le togafitiga. I le noatia ma le fai fuafua i taumafa lelei, e le gata o le tulaga lautele o le maʻi e sili atu ona lelei, ae o le lelei foi o fualaau faasaina ua faateleina.

O le le atoatoa o suiga faʻapitoa e faʻaalia e ala i le nofouta i mea manogi ma le le faapalepale i nisi o meaʻai. O se tali talitutusa faapena o le tino e mafai ona aumai faatasi ma le vomiting, o le mamafa o le mamafa ma le manava.

Ina ia faʻaitiitia faʻamaoniga, e tatau ona e:

  1. saunia meaai mai na oloa lea e le lelei le faʻaalia po o le toesea o le manogi,
  2. 'ai naʻo meaai mafanafana pe malulu,
  3. Aʻo leʻi maeʻa, pe a uma ona 'ai, faʻamama le gutu i se vaifofo o le soda.

Afai ei ai se tofo o le uʻamea i le gutu, ona faʻapipiʻi lea o sipuni uamea ma tui i laupapa poʻo palasitika. O nisi o mea manogi, e pei o le mint, ginger poo le rosemary, e mafai ona faateleina le maualuga o le tofo o le tofo.

I le tulaga o le gasegase ma le nutimomoia, ua fautuaina e fomaʻi se meaʻai ma le faʻatagaina o le aofia ai o fualaau oona ma meaʻai. I tulaga tulaga faigata lava, o le fomaʻi o le a faʻataʻitaʻiina meaʻai (parentalral nutrition infusion).

O vailaau pancreatic enzymes e matua taua lava mo le galala ma mo lenei mafuaʻaga, o se suiga i le aofai o nei mea e mafai ona mafua ai se faʻagasologa o le faʻaleleia o otaota. O se taunuuga o lenei mea, o le le lava o enzymes ma faafitauli ma le vaega o meaʻai e amataina.

Mea e le faʻaleagaina

O meaai lelei mo le kanesa o le pancreatic o le a lafoaia.

E i ai le tele o oloa e tatau ona lafoai mo le kanesa o pancreatic.

O nisi ipu, e tusa lava pe laiti, e mafai ona mafua ai le faaletonu o le pancreatic, ma le le fiafia. O le a leai se fiafiaga mai se ituaiga o togafitiga, ae e mafai ona faia se faʻaleagaga taua. O faʻafitauli autu.

O le pancreas o le tino sili ona taua o le digestive ma endocrin system. E maua ai le tele o enzymes e talafeagai mo le gaosiga ma le faʻaaogā tatau o mea taumafa. O 'upega o teineiti o lenei okeni e maua ai le inisalini, e aunoa ma ni masini e le mafai ona aʻafia le kulukose mai le toto.

O le kanesa o le Pancreatic e oʻo atu ai i maʻi faʻalavelave, e mafua ai le tiga ma e aʻafia ai le malosi o le inisalini gaosiga.

O le tele o taimi, o le kanesa o le pancreatic, o le vomiting ma le le lava o le fiaʻai ua matauina. O faʻalavelave o le tofo e foliga mai, aphagia (le naunau e 'ai), manava ma le malosi e mafai ai. O nei mea le lelei uma ua sili atu ona mamafa i le gaioiga o fualaau oona e faaaoga e faamautu ai le maʻi.

E tatau ona e malamalama o le pancreas, o le mea moni, o se "pomu" ua tumu i enzymes e tali atu i le natura o meaai. Faatasi ai ma le faʻaofiina o oloa faʻamalosi i totonu o se okeni e suia i le kanesa, e mafai ona tupu se "afaina", o le a vave ona talepe le gland lava ia (o lenei mea eo mai faatasi ma le tiga e le mafai ona oʻo i ai), ma o le peritonitis ma le oti e tupu. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i faʻasologa o le fomaʻi ma le meaʻai na ia taʻu mai.

O meaʻai talafeagai mo le kanesa o le pancreatic o se mea taua o togafitiga:

  • Faʻateleina le faʻaleleia o le soifua manuia o le tagata maʻi,
  • Faateleina le lelei o le faʻaauau pea togafitiga,
  • Faʻaitiitia le mamafa o aʻafiaga o aʻafiaga mai le tele o vailaʻau.

Faʻatatau meaʻai. O le a le mea e tatau ona sailia?

O na gasegase oeo loʻo togafitia togafitiga e taulai i le faʻaumatia o tumema oona e tatau ona iloa le tuufaatasiga o mea taumafa taumafa, afai e le mafai, ona lelei lea ona teena na ituaiga meaai.

O mea taumafa mo le kanesa o le pancreatic e masani lava ona vaevaeina ile 2-3 itula, ma i le taimi o pisapisao e gaosia fua e aunoa ma le suka poo le vai.

O meaai e le tatau ona gaʻo, ae i le taimi e tasi, o calorie ma meaʻai e tatau ona matua maualuga. E sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i na oloa:

  • susu
  • falaoamata
  • kalu falaoisi,
  • vailaau masani,
  • taʻale aisa,
  • taumafa taumafa.

Aua nei galo e uiga i meaai o le protein. E taua tele o ia i se vaitaimi faigata mai se vaaiga faafomai. E mafai ona avea ma sisi, fuamoa, iʻa ma meaʻai. Ina ia aloese mai faafitauli o meaʻai, e lelei tele le lafoaʻi o suauʻu gaʻo, ae le o le olive.

O le a lelei le aofia ai ia le itiiti ifo ma le 2 tautua o fualaau faisua e faʻaaogaina i totonu o le lisi, ma 2-3 fualaau aina e tatau ona muaʻi kuka.

O fua e lelei tele e filifili ai mea nei:

O se tagata gasegase i le kanesa o le pancreatic e tatau ona aofia ai pears, vine ma plums mai le meaai. Latou te saofagā i le fufuluina ma le tele o le gaosiga o le kesi.

O le fua faatatau ole fualaau aina ma fualaau faisua e tatau ona le itiiti ifo ma le 5 tautua o le 200-300 g i le tasi.

E sili ona lelei le kuka i totonu o ogaumu poʻo le kuka. E taua le faʻaeteete i le faʻaaogaina o le tele o masima ma meaʻai. E tatau foi ona e faʻaeteete ma le kalama, aniani, mea manogi, ulaula.

I le taimi o le togafitiga, e faʻamoemoe i le faʻaumatia o faʻamaʻi leaga o le manava, e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o le suka mama. E mafai ona afaina ai le maualuga o le kulukose i le toto o se tagata maʻi.

E tatau i tagata maʻi uma ona manatua o le lelei lelei ma le taunuuga o togafitiga o le a mafai lava pe a fai o le tagata gasegase ma le fomaʻi e fegalegaleai vavalalata faʻatasi.

E taua tele le mulimuli i fautuaga uma e uiga i meaai paleni, ma afai ei ai ni faʻafitauli faaopoopo, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tausi meaʻai poʻo se togafitiga o fomaʻi.

Vaega o le faʻaaogaina ma le faʻapalaina o meaai i le faʻamaʻi

Talu ai ona o le faʻaaogaina o le eletise eletise, o meaʻai e matua paʻu i lalo ma ua faʻafefe, e mafua ai le le lelei o le tino ma le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa.

O le taumafataga mo nei tagata gasegase e aofia ai mea faʻapitoa ole taumafa ma aofia ai le faʻaaogaina o enzymes faaopoopo (toe fesuiaʻiga).

I nisi tulaga, e le lava meaʻai e pulea ai le maʻi o le maʻi, ma fomaʻi e fautuaina le tausiga o matua (e ala i se pulu).

Muamua lava, o fomaʻi e taumafai e aloese mai le le lava o le malosi, o le mea lea o le taumafataga mo le kanesa o le pancreatic e maualuga tele i kalori.

O vaituloto vaʻaia o le vaʻaia e gafa ma le gaosiga o le inisalini.

Ina ia aloese mai le mamafa o le mamafa o le mamafa, o le meaʻai a le tagata lava ia ua faʻataʻitaʻiina mo tagata maʻi taʻitasi i le kanesa o le pancreatic. O lenei mea e faia e se tagata faʻapitoa faʻapitoa e faʻapitoa ile falemaʻi. O le faamamafaina o meaai e maua i le polotini, minerale ma vitamini.

Ina ia faaosofia ai le manaʻo, atonu e mafai ona faʻamaonia ni vailaʻau (hormones, o se tulafono).

O le tulaga ua faateteleina e le mea moni e mafua mai i le faaleagaina o le inisalini o le synthesizing o sela, e mafai ona mataʻituina ni osofaiga ogaoga i le maualuga o le toto, ma o tulafono uma o le maʻisuka meaʻai tatau ona tausia. E masani lava ona e tuʻuina atu le maʻi i le inisalini.

E aʻafia ai foʻi le fausiaina o le taumafataga - o mea e fiafia i ai (i ia tulaga) e tuʻuina atu i meaʻai e le afaina tele ai le suka toto.

Afai o le kanesa o le pancreatic e aʻafia ai sela e maua mai ai le inisalini, ona faia ai lea o le taumafa e mafaufau ai i le maʻisuka.

Vaega o le kuka ma le taumafaina o ipu

E i ai ni uiga faapitoa i kuka e aʻafia ma se faʻalavelave o le tofo ma le sogisogi, poʻo le tele o le lagona o le maʻi i nisi o manogi. A leai, o le aisa, vomiting, ma le le lava o le fia 'ai atonu e ono aliali mai. Tuuina atu le tulaga, e le taliaina, aua o le lisi o le maʻi ua matua tapulaa lava.

Puipuiga o le leai o se meaʻai

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faia sea tali, e fautuaina le vaega lenei:

  • A o le i ai ma pe a uma se taumafataga, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu lona gutu i se vaifofo o le susu. O lenei mea o le a aveesea ai mea totoe pe a maeʻa ona faʻaitiitia le faʻalavelave o le "pipii" o le faʻalogo i luga o se manogi lelei poʻo se tofo,
  • E le mafai ona e vevela, aua o le malosi o le tofo po o le sosogi e tupu tele. O ipu uma e leai se mafanafana,
  • O oloa e le tatau ona i ai se manogi malosi, o soʻo se mea manogi e faʻaleleia ai ipu e faʻamalosi ai,
  • Mai vaitau, na o le mint, ginger, basil, thyme, rosemary ua faatagaina,
  • Afai ei ai se lagona i le manogi poʻo le tofo o le uʻamea - sui mea masini uʻamea i laʻau poʻo laupapa.

E tatau ona amanaia manatu uma ole mafaufau ole tagata maʻi (tusa lava pe sili ona taufaasese), talu ai o faʻasalaga (o se tali e le masani ai i le fesootaʻiga o mea manogi) i nisi tulaga e ono mafua ai le vomiting e le sili atu le leaga nai lo mafuaʻaga. O la matou galuega o le taofia lea o le vaivai o le maʻi.

Tulafono o taumafa

O meaʻai suamalie ma falai e matua vavae ese lava. O ni ipu e faʻafefe ai le pancreas i le tele e mafai ai ma mafai ona oʻo atu ai i ni faanoanoaga matuia. E tatau ona inu le itiiti ifo i le 2.5 lita o le vai i le aso. E mafai ona avea ma susu susu, kefir, toga vao, na o le vai poʻo vai fou e suʻe. E le mafai ona e inuina soo se meainu suamalie, faapea foʻi ma suamalie o le suka (citon, orange, fruit).

Faʻesea mai le lisi

Oona suamalie Fried Greasy

Cabbage, soya, pi, pi, ma le tele o ituaiga o meaʻai - ua solia. E le mafua lenei mea ona o le osofaʻi o le pancreatic, ae i le lamatiaga o le faʻamalosi. O le mea moni, o le dysbiosis, faʻaogaina o le inflammatory ma le malabsorption o vailaʻau i totonu o le inumaga i lenei tulaga e le taliaina. E tatau ona e 'ai i le 23 itula. I le va o mea taumafa, e fautuaina e inu pusa, sua, suavai.

Meaʻai - manaʻomia

E ui lava i le le aofia ai meaai gaʻo e tatau ona lelei, o lona uiga aofia ai le tele o kalori. O lapisi vavalaʻau, meaʻai mai aano o manufasi, vailaau oona, kalu falaoamata ma le tele o meaʻai e talia.

O le taua o le yogurt masani i le kanesa o le pancreatic e faigata ona faʻamaualuga. O se meafaigaluega lelei mo le puipuia o le dysbiosis, o se puna o polotini, gaʻo faamamala (gaʻo le faʻaosofia), vitamini ma minerale. Taumafai e saunia le yogurt mai fualaau faʻasaina-o lenei mea o le a fesoasoani e vave faʻaleleia ai le masani o le afaina o le intestinal, e oʻo lava i faʻalavelave o le gastrointestinal tract.

E fautuaina e 'ai le tele o meaʻai o le protein - iʻa e maualalo le gaʻo ma aano o manufasi, fuamoa, sisi. Mo le taofia o meaʻai fualaau, faʻaaoga fuālaʻau fuālaʻau ma le faʻaeteete. E sili ona lelei le fesuiaiga i le olive (fuafua lelei e saogalemu).

Ina ia puipuia le malosi i aso uma e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 2 taimi meaai mai fualaʻau, fua. E sili atu fualaau faisua. E tatau ona e 'ai 250,300 g o fua i le aso. O meaai aupito sili ona lelei o apu tipi, tilo, melon, pomegranate, banana, apricot. O nei mea taumafa e tatau ona faʻaalu i le 45 taimi i le aso, talu ai o se taumafataga e tasi o le 300 g apricot, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona taʻitaʻia ai le meaʻai. O vaomatua, vine ma pears e solia. O ipu uma e sili ona kuka pe tao i totonu o le ogaumu. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le lamatiaga o le faʻaosoosoga o le vaega o le digestive, talu ai o le toʻatele o tagata matutua o loʻo i ai ituaiga o faʻamaʻi tumau o le faʻaogaina o le tino (gastritis, gastroduodenitis, ulutala duodenal, ma isi).

Laʻau e maualalo le gaʻo e kukaina i sina gaʻo - sili

E tatau ona faʻaaoga le masima ma le faʻaeteete, pei o le keleti, aniani, mea manogi (tusa lava pe faatagaina). O mea taumafa ulavavale e matua vavaeeseina. E tusa lava pe le o faʻaosoosoina le telefoni a le teineitiiti o le pancreas i le faagasologa o le kanesa, e tatau ona faʻaaogaina le suka i se mea itiiti e mafai.

O se vaega eseese o tagata suʻesuʻe i luga o fomaʻi e masani ona faʻamatalaina i tagata gasegase le le taliaina o isi metotia o togafitiga ma elemene o meaʻai. O le tele o mea e faʻaaoga i togafitiga faʻasoifua masani e faʻaleleia ai le pancreas, lea e lelei mo le hypoacid gastritis, mo se faʻataʻitaʻiga, ae le mo le kanesa. O le tele lava o taimi, o le le pulea lelei o nei vailaʻau, e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi i luga o lenei mataupu, na mafua ai le oti ma le oti mulimuli ane.

O le kanesa o le Pancreatic o se tulaga lea e mafai ai e le solia o le taumafa ona vave taʻitaʻia le tagata maʻi i le faʻalavelave. Afai e maua ei latou oe pele ia i latou i se tulaga talitutusa, taumafai e faamatala atu lenei mea moni ia i latou, faapea foi ma le le taliaina o se "faaliliuga saoloto" o fautuaga a se tagata fai meaʻai.

O faʻataʻitaʻiga o meaʻai mai le Initaneti o le a le aoga - i tulaga taitasi, e tatau ona filifilia taitoatasi le meaai. I le tulaga pe a maua mai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e "faalavelave" i le mataupu, e mafai ona fetuunaʻi fautuaga a le endocrinologist.

I le tulaga o le tiga, leai se manaʻoga mo le maʻi poʻo soʻo se isi lava faafitauli e fesoʻotaʻi ma le manava ma le faʻanunumalieina, ia vave ona talanoa i se fomaʻi poʻo se fomaʻi mo fautuaga ma le faasaʻoina o le taumafataga ma / poo togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga