O le Glyclazide MB o se sauniuniga tautala i le hypoglycemic e fesoʻotaʻi ma le sulfonylurea o faʻatoʻaga o le 2 auga tupulaga. O vailaʻau:

  1. faʻaosofia le gaosia o le insulin i le hormone,
  2. faaleleia atili le aafiaga o le insulin-secretory o le kulukose,
  3. faʻaitiitia le toto suka
  4. faʻalauteleina le lagona o le inisalini i totonu o mea lautele.,
  5. faatulaga le maualuga o le anapogi glycemia,
  6. faaitiitia le galu glucose gaosiga,
  7. e faʻaopopo i le aʻafiaga o le gaosiga o le carbohydrate, o le vailaʻau e faʻaleleia ai le microcirculation.

Glyclazide e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pipisi o le toto i totonu o tamai vaa, e aʻafia ai le lua auala e aofia ai le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka:

  • faʻailoga vaega o le faʻaaloalogia o talisa ma faaputuga,
  • mo le toe faʻaleleia
  • e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le platelet (thromboxane B2, beta thromboglobulin).

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maualuga le maaleale i le Glyclazide poo i vaega o le vailaau (i sulfonamides, i sulfonylurea o meaola),
  • maʻitaga ma lactation
  • gase lapoa po o le fatu fatu,
  • aveina miconazole,
  • maʻi faʻamaʻi
  • maʻisuka precoma
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • tausaga e 18 tausaga
  • lactase le atoatoa
  • o le gasegase o le laose o le gasegase,
  • glucose-galactose malabsorption. E le fautuaina e fomaʻi le faaaogaina tutusa o le vailaʻau faʻatasi ma le danazol poʻo le phenylbutazone.

Le taimi e ave ai ma le faʻaeteete

Gliclazide e le mafai ona faʻaaoga e aunoa ma se fomaʻi, talu ai e le fetaui le fualaau mo tagata uma. O se lisi lenei o tulaga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete:

  1. mea le lelei po o le le talafeagai,
  2. tausaga matua
  3. hypothyroidism
  4. pituitary poʻo le le atoatoa o le tino,
  5. faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system (atherosclerosis, fatu fatu fatu),
  6. tulaga faʻapitoa,
  7. Glucocorticosteroid togafitiga umi,
  8. ate po o le fatu fatu,
  9. glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency,
  10. ava malosi.

Faʻalogo lelei! Ole fualaau faasaina ua na o na tagata matua e faia!

Auala e fai i le maitaga ma le susu

E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le gaioiga. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o isi sulfonylurea o meaʻai i le taimi o le maitaga e gata.

I suʻesuʻega falesuesue e uiga i meaola, o aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau faasaina e leʻi iloa. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino, e te manaʻomia se pule manino o le maʻisuka (togafitiga talafeagai).

Taua! O vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi i le taimi o le maitaga e le o faʻamaonia. Mo le togafitiga o le maʻisuka aʻo maitaga, ua filifilia le insulin. O le taliaina o fualaau oona e fautuaina e sui i le inisalini togafitiga.

E le gata i lea, o lenei tulafono e faʻaaoga i le mataupu pe a tupu mai le maitaga i le taimi o le tagofia o fualaau faasaina, ma afai o le maitaga ua na ona aofia ai i fuafuaga a le fafine.

Ona o le mea moni e leai se faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le susu o susu, o le tulaga lamatia o le atinaʻe o le hypoglycemia o le fetal e le faʻatea. O le mea lea, o le faʻaaogaina o Gliclazide i le taimi o le susu pepe ua faʻasalaina.

Faatonuga ma fuataga

30 mg faʻataʻoto-faʻaaogaina le tatau ona ave 1 taimi i le aso i le aiga o le taeao. Afai e maua e le tagata maʻi lenei togafitiga mo le taimi muamua, o le fua muamua e tatau ona 30 mg, e faatatau foi i tagata e silia ma le 65 tausaga. Faʻasolosolo ona suia le fualaau seia oʻo ina tupu le togafitiga talafeagai.

O le filifiliga ole fualaau e fautuaina e fuafua i le maualuga o le suka i le toto pe a uma le togafitiga. Soo se suiga mulimuli ane o le suia o siama e mafai ona faia pe a uma le lua vaiaso.

Glyclazide MB e mafai ona suia i fualaau Glyclazide faʻatasi ma le faʻasaʻolotoga (80 mg) i aso taitasi o 1-4 vaega. Afai o nisi mafuaaga na misia ai e le tagata maʻi le fualaau faasaina, o le fualaau e sosoo ai e le tatau ona sili atu.

Afai o Glyclazide MB 30 mg o fualaau e faʻaaoga e sui ai se isi vailaʻau oona, ole taimi ole fesuiaiga e le manaʻomia i lenei tulaga. E naʻo le tatau ona faʻamaeʻaina le faʻaaogaina o aso muamua o fualaau faasaina ma na o le aso e sosoo ai e ave ai Gliclazide MB.

Taua! Afai o le tagata gasegase sa masani ona togafitia i le sulfonylureas ma se afa-ola umi, o le mataituina ma le totoʻa o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tatau mo le 2 vaiaso.

E talafeagai lenei mea ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, lea e ono foliga mai e le ogatasi ma aafiaga o togafitiga muamua.

E mafai ona tuʻuina le vailaau faʻatasi ma le initaneti alpha-glucosidase, biguanides poʻo insulin. O i latou e maualalo le faʻavaivaia, poʻo Glorlazide MB, o loʻo faʻasolosolo i le mea lava lea e tasi e pei o le gasegase o loʻo i ai galuega lelei. O le vailaau faʻasaina ua solia i le ogaoga o le faaletonu.

Tagata maʻi e lamatia mo le hypoglycemia

O tagata maʻi e lamatia le atiaʻe o le hypoglycemia:

  1. e le i ai se paleni po o le leai o ni meaʻai,
  2. ma le le lelei poʻo le ogaoga o le tiga o le endocrin (hypothyroidism, faʻasalaga ma pituitary le atoatoa),
  3. faatasi ai ma le soloia o vailaau e gaosia ai le hypoglycemic pe a maeʻa ona faʻaaoga umi,
  4. ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o pathoces cardiovascular (masani atherosclerosis, carotid arteriosclerosis, faʻamaʻi fatu fatu),

Mo ia ituaiga o gasegase, o le vailaʻau o le Glyclazide MB o loʻo faʻamatalaina i togi maualalo (30 mg).

Faʻaiʻuga

O le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le glycemia, lea e faaalia i faailoga nei:

  • fiaaai
  • vaivai, vaivai tele,
  • tiga ootia, valea,
  • faʻateleina le salu, atuatuvale, paresis,
  • arrhythmia, palpitations, bradycardia,
  • maualuga le toto maualuga
  • le mautonu, moe,
  • lagona le fiafia, atuatuvale, ita, atuatuvale,
  • osofaʻiga
  • ua le atoatoa,
  • telegese le tali atu ma le le mafai ona taulai,
  • lagona le lelei
  • faʻanoanoa vaaia
  • afifi
  • leai se pulea o oe lava
  • lagona o le leai o se fesoasoani
  • manava papaʻu
  • gaogao
  • faʻasalaga
  • leai se mafaufau, coma.

  1. erythema
  2. paʻu paʻu
  3. urticaria
  4. sasaina o le paʻu.

E i ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le vaega o meaʻai:

  • tiga o le tino
  • manava manava
  • taoto, vili,
  • e seasea lava o le siama o le hepatitis, ae latou te manaomia vave le aveeseina o le fualaau faasaina.

Faʻasalaga ma fegalegaleaiga

Faʻatasi ai ma le le lava o metotia, o le ono mafai ona atiae se tulaga maualuga o le hypoglycemic, lea e mafai ona o mai faatasi ma faʻafitauli o le neuro, faʻasalaga, paʻu, e maualuga. I le taimi muamua o nei faailoga, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi vave.

Afai o masalomia hypoglycemic ua masalomia pe ua maua, ole 40-50% dextrose solution e faʻafofo ile vavalalata ile maʻi. A maeʻa lena mea, latou te tuʻuina se kululu ile 5% dextrose solution, lea e talafeagai e faʻamautinoa ai le masani lelei o le kulukose i totonu o le toto.

A maeʻa ona toe iloa e le tagata maʻi, ina ia aloese mai le toe faʻaluaina o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia mea taumafa i le gaʻolaʻo māmā. E mulimuli mai lenei i le mataituina ma le totoʻa o le maualuga o le toto ma le siakiina pea o le maʻi i le isi 48 itula.

O isi gaioiga, faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, ua filifilia e le fomaʻi o loʻo auai. Ona o le faʻamaonia o le vailaau faʻasaina i masini plasma, o le dialysis e le aoga.

Glyclazide e faʻaleleia ai le aoga o anticoagulants (warfarin), na o le pau lava le tulaga e ono manaomia ai oe e fetuunai le fua o le tui puipuia.

O Danazole ma Gliclazide o se maʻi suka. I le taimi o le faʻaaogaina o danazol ma a maeʻa ona tosoina, e manaʻomia le puleaina o le kulukose ma le faʻasoʻotoga o le Glyclazide.

O le pulea lelei o le phenylbutazone e faʻaleleia ai le aafiaga o le hypoglycemise o le Gliclazide (e faʻagesegeseina ai le faʻamalosolo mai le tino, faʻamaʻi mai le fesoʻotaʻiga ma aʻafiaga toto). Glyclazide le siakiina o fualaau ma le siakiina o le kulukose toto. I le taimi o le aveina o le phenylbutazone, ma pe a uma ona tolopo.

Faatasi ai ma le pulea lelei o Miconazole ma le taimi e faʻaaoga ai se gel i le oral mouth, e faʻaleleia atili ai le malosi o le vailaʻau, e oʻo atu i le atinaʻe o le coma.

O le ethanol ma ona mea e faʻaleleia ai le hypoglycemia, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

Pe a faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau oona (biguanides, acarbose, inisalini), fluconazole, beta-blockers, H2-histamine receptors blockers (cimetidine), angiotensin-liliu mai inhibitors o enzyme (enalapril, antioxidants captoprilamide, inhibitors non-steroidal sulfide aafiaga o le hypoglycemic, i le faasologa, o le lamatiaga o le hypoglycemia.

Chlorpromazine i inumaga tetele (sili atu ma le 100 mg / aso) e faʻapupula ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻasaina le faaselaina o le inisalini. I le taimi o le faʻaaogaina o le chlorpromazine ma pe a uma ona tosoina, o le kulukose ma le suiga i le fua o Gliclazide e manaʻomia.

GCS (faʻasaʻo, fafo, i totonu o le tino, faʻaoga faʻaogaina) faʻalauteleina le toto suka ma le gaosiga talafeagai o ketoacidosis. I le taimi o le faʻaaogaina o le GCS ma pe a maeʻa ona lafoaʻiina, o le kulukose ma le suiga i le fua o Gliclazide e manaʻomia.

Setaaline salbutamol, erythrocytes e afaina ai - faateleina le toto suka. Puleaina o le kulukose i totonu o le toto e manaomia ma, pe a tatau ai, o se ki i le togafitiga o le inisalini.

Fautuaga faapitoa ma le tuʻuina atu o pepa

O le vailaʻau o le Gliclazide MB e naʻo le faʻatasi ma se taumafataga maualalo-kalori, lea e aofia ai sina vaega tele o mea inu. O le siakiina e le aunoa o le glucose, e le gata i luga o se manava gaogao pe a uma se taumafataga, e manaomia. E taua tele lenei mea ile amataga ole togafitiga.

A o togafitiga ma le fualaau faasaina, ina ia aloese ai mai manuʻa ma faalavelave i luga o le auala, e fautuaina e aloese mai taavale afi ma galue i ni auala matautia e manaomia ai le maualuga o le gauai ma le vave o le tali atu.

30 mg tablets, o loo faapipii i paʻu o fasipepa e 10.

O le olaga ola o Gliclazide e 3 tausaga, a maeʻa e le mafai ona faʻaaogaina. O vailaʻau e tatau ona teuina i se nofoaga matutu, pouliuli ma malulu, e le mafai ona maua e tamaiti.

I vaega eseese o le atunuu, o le tau o se fualaau faasaina e eseese mai le 120 i le 150 rubles. O loʻo matou talanoa e uiga i afifi e 60 papalama. O loʻo i ai le afifiina i totonu o pusa alumini. E tasi le fagu poʻo le 1 i le 6 paʻu o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa kata.

O le eseesega i le tau e faʻalagolago i itu eseese: gaosi oloa, faʻalapotopotoga, falemaʻi.

Metotia o le talosaga

Mo le faʻafofoga tautala. Fualaau Gliclazide MV fuafuaina mo togafitiga matutua.
Ole fua ole aso ole MV Glyclazide e mafai ona ese mai le 30 mg i le 120 mg. E fautuaina e ave le 1 le taimi i le aso i le taimi o le taeao, faʻafefe uma le pusa atoa e aunoa ma le ulaula.
Afai e te lafoaʻia le fualaau, e le mafai ona e faʻatupulaia le fualaau i le aso e sosoo ai!
E pei o isi fualaau oona, o le fualaau o lenei fualaau faasaina i tulaga taitasi e tatau ona filifilia taitoatasi, e fuafua i le gasegase o le gasegase.
Ole fua muamua ole fua fautuaina ole 30 mg (1 le pepa ole Gliclazda MV ma se fua o le 30 mg poo le 1 2 pusa e 60 mg).
I le tulaga o le pulea lelei o le kulūkose o le toto, e mafai ona faʻaaoga lenei fualaau e fai ma togafitiga faʻaleleia.
Afai e le lava le pulea lelei o kulūkose, e mafai ona faasolosolo malie le faʻaititia o le fua i le 60 mg, 90 mg poʻo le 120 mg i le aso. O le vaeluaga o le alualu i luma i le fualaau o le vailaʻau e tatau ona le itiiti ifo i le tasi le masina, seivagana ua le faaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto pe a mavae le lua vaiaso o togafitiga. I ia tulaga, e mafai ona faʻaleleia le fualaau ile lua vaiaso talu ona amata togafitiga.
Ole maualuga ole fua ole aso e fautuaina ile 120 mg.
E tasi le 60 mg Glyclazide MV na faʻaaogaina le laulau e tutusa lelei ma le 30 mg Gliclazide MV faʻamalo faʻamalolo. O le Glyclazide MV 60 mg le faʻaaogaina o le laupepa e faigofie ona vaevaeina, lea e mafai ai ona fetuunai le fua o le vailaʻau.
Faaaoga i le tuufaatasiga ma isi fualaau faasaina
Gliclazide MB e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma biguanidine, faʻamaʻi alpha-glucosidase poʻo insulin. Mo tagata mamaʻi e le o lava le kulukose o le toto e puleaina e ala i le aveina o Glyclazide MV, o le togafitiga o le inisalini e mafai ona faʻataʻitaʻiina i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa lata mai.
Tagata matutua
O togafitiga fautuaina mo tagata matutua e foliga tutusa ma i latou mo tagata matutua i lalo ifo o le 65 o latou tausaga.
Faʻasalaga o Renal
Fautuaina o togafitiga o fualaau faasaina mo le toilalo o le tamaititi i le agamalu ma le agavaʻa e foliga tutusa ma i latou mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai galuega masani.
Tagata maʻi e iai se faʻafitauli maualuga o le hypoglycemia: ma le leai o ni meaʻai, ma le ogaoga poʻo le leaga o le tiga o le endocrin (faʻasalaituituitu, hypothyroidism, mea e le maua ai le hormonone adrenocorticotropic),
-o le faalēaogāina o le togafitiga muamua ma / poʻo le maualuga o le corticosteroid, i maʻi ogaoga faʻapitoa (ogaoga o fatu fatu, gasegase ogaoga o le carotid, faʻalavelave faʻalavelave lautele).
E fautuaina e faʻatonu le vailaau faʻamaʻi ma le itiiti ifo i le aso muamua o le 30 mg.

Itū taua:
Togafitiga Glyclazide MV e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia i mataupu o le le lelei o taumafa taumafa ma aemaise lava i mataupu e faʻailoa ai taumafa.
E ono mafai ona iai ni faʻamatalaga o le hypoglycemia: maʻi tiga, fiaai, fia inu, vevela, vaivai, faʻalavelave moe, faʻavevesi, faʻasauā, le mautonu le gauai, faʻaitiitia le tomai e iloilo ai le tulaga ma faʻatuai tuai, atuatuvalega, le mautonu, mafaufau ma le tautala, , paresis, faʻaitiitia le lagona lelei, faʻavalea, lagona o le leai o se malosi, leai se pulea o le tagata lava ia, tulaga faʻavalevalea, gaogao, manava papaʻu, bradycardia, moe ma le le iloa, lea e mafai ona tupu fufuluina pe ono afaina.

E le gata i lea, o faailoilo o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e pei o le vevela, paʻu paʻu, popolega, tachycardia, maualuga o le toto maualuga, fatu fatu, angina pectoris ma le arrhythmia cardiac e ono tupu.
E masani lava ona mou atu nei faailoga pe a uma ona ave suātini (suka). I le taimi lava lea e tasi, e le maua ai e nei mea suamalie.
I faʻalavelave matuia ma osofaʻi mai o le hypoglycemia, e tusa lava pe mafai ona faʻaumatia mo sina taimi i le suka, e faanatinati le tuʻuina atu o togafitiga faafomaʻi pe, pe a tatau ai, e oʻo lava ile falemaʻi ile maʻi.
Isi aʻafiaga e le manaʻomia:
faʻafitauli o le gastrointestinal system (nausea, manava manava, lagona o le vaivai i totonu o le manava, faamaʻi, tiga o le manava, vomiting, nausea). O nei faailoga e le masani ai ma le tofiaina o Gliclazide MV i le taimi o le taeao.
E leʻi lipotia mai aʻafiaga aʻafiaga:
afaina o le tino: itching, urticaria, vevela moalopapular,
mai le hematopoietic ma le lymphatic system: suiga o le hematological. Atonu o le ania, leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia. O nei faailoga e masani ona mou ese atu pe a uma ona e ave le fualaau faasaina,
afaina o le ate ma le gall: sili atu le gaioiga o enzymes o le "ate" (aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, alkaline phosphatase), hepatitis (mea vavalalata).Afai e tulai mai le tafia o le cholestatic, e tatau ona faamutaina togafitiga. O nei faailoga e masani ona mou ese atu pe a uma ona e ave le fualaau faasaina,
Ophthalmological disorders: faʻaletonu le vaaia o foliga vaaia.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O nisi taimi e tatau ai ona fetuutuunai le fualaau o se sui faufautua i le taimi ma a maeʻa togafitiga danazol.
Atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fualaau o fualaau faasaina i le taimi ma pe a maea le pulega o le danazol.
Faʻatasiga e manaʻomia ai lapataiga faapitoa.
Chlorpromazine: i luga o fua (e sili atu ma le 100 mg i le aso) faʻaititia le maualuga o le kulukose o le toto, faʻaitiitia le faʻamalosi o insulin.
Glucocorticosteroids (faʻaogaina ma le maualuga: pulega faʻapitoa, paʻu ma le faʻasaʻo) ma tetracosactrin faʻalauteleina le maualuga o le kulukose o le toto ma le mafai gaosiga o le ketoacidosis (faʻaitiitia le faapaleʻaleʻa gaʻo i glucocorticosteroids).
Progestogens: O le maʻisuka o le maualuga o doses o gagesogens. β-2-adrenostimulants - ritodrin, salbutamol, terbutaline: (faʻaoga faʻaogaina): faʻateleina maualuga le kulukose.
Taulaʻi faapitoa i le taua o le siakiina e le tagata lava ia o le kulukose toto. Afai e manaʻomia, faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i togafitiga insulin.
Afai e manaʻomia lou faʻaogaina o faʻasalalauga o loʻo i luga, e tatau ona e gauai faapitoa i le puleaina ole maualuga ole kulukose o le toto. Atonu e talafeagai le toe fetuutuunai o le MV Glyclazide i le taimi o le faʻasologa faʻasolosolo ma pe a uma le faʻamalolo o le fualaau faaopoopo.
Faʻatasiga e mafaufau.
Faʻafeiloaʻiga o sauniuni mo le puipuia o meaola (warfarin): o le mauaina o le sulfonylurea o meaola e mafai ona faateleina ai le malosi o le totoga o nei sauniuniga. E mafai ona manaʻomia le fetuutuunaiga o vailaʻau faʻamaʻi.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma taʻitaʻia auala:
Tagata maʻi e ave Gliclazide MV, e tatau ona nofouta i uiga o le hypoglycemia ma faʻaeteete i le taimi o le avetaʻavale po o le faia o galuega e manaʻomia ai le vave televave o le tino ma le mafaufau.

Tulaga o le teuina

I se nofoaga e puipuia mai le susu ma le malamalama i se vevela e leai se sili atu i le 25 ° C.
Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Aso faʻauma:
Mo se vailaʻau e 30 mg, o le ola ola e 1 le tausaga.
Mo se fuataga o le 60 mg, o le olaga ola e 2 tausaga.
Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Faiga faʻapolopolo

Fualaau Gliclazide MV tuuina atu i totonu o le pepa faatumu tfesuiaiga toe faaleleia gafatia:
Lau lapotopoto o lanu paʻepaʻe pe toetoe lava a lanu paʻepaʻe ma se paʻu uumi ma se paʻu (fua o le 30 mg).
Lau lapotopoto o lanu paʻepaʻe pe toetoe lava a lanu paʻepaʻe ma foliga faʻavalanoa ma se gamfer ma se tulaga lamatia (fua o le 60 mg).
10 pusa i pusa tioata. Tolu poʻo le ono fagu paʻu, faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se atigipusa.

Tuua Lau Faamatalaga