Faailoga o le toto maualuga o le toto i fafine: mafuaʻaga ma faailoga

Faʻaitiitia le suka o le toto o se mea e masani ona maua i tamaitai i le matutua ma le matua. O le toto o se tino taua o le tino, e tele ana galuega. O le toto e tatau ona mataʻituina pea.

Afai e maua e tamaitai se tele o le toto paʻepaʻe poʻo le protein, o le a faʻaalia ai le faʻaalia o nisi faamaʻi. O se tasi o faailo sili ona taua o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le suka e aliali i totonu o le toto ma meaai.

Laititi o suka suka e afaina ai le faiʻai i le mea muamua. E le maua e lenei tino le fafagaina tatau, vave vave ona vaivai. A mavae sina taimi, e vaivai le fafine ma isi aʻafiaga ogaoga.

Mafuaaga o Suga Suauu Mama

I vailaau faʻasoifua, o le anapogi pei o le toto maualuga o le 3.3 - 5.5 mmol / l e talia. O le maʻisuka o se tulaga lea e sili atu ai le maualuga o le kulukose i le 6.7 mmol / L.

O le kulukose o le toto maualalo e mafai ona matauina e le gata i le maʻisuka. E mafai foʻi ona faʻaalia uiga o tamaiti ma tagata matutua soifua maloloina. I nei tulaga, e lua ituaiga o hypoglycemia:

  • i luga o se manava gaogao (e le 'aina e se tagata 8 itula pe sili atu),
  • tali atu i le hypoglycemia (2-4 itula i le maeʻa).

O le toto maualalo e mafai ona tupu ona o:

  1. le lelei le taumafa ma le tele o taumafataga,
  2. gaioiga faaletino pe a 'aʻai ma sina vaega o kalori,
  3. le faʻaaogaina o falaoamata ma meaʻai suamalie,
  4. ulaula ma inu ava malosi,
  5. fomaʻi pancreatic.

O le hypoglycemia e mafai ona aliali i luga o se manava gaogao ona o:

  • ave ni fualaau faapitoa
  • umi le anapogi, le lelei o meaai, poʻo le faʻamalaina,
  • meaai fagu
  • malfunctions o le pancreas ma le ate,
  • nisi o ituaiga o maʻi mama,
  • afaina
  • tino i le inisalini,
  • muaʻi maʻisuka
  • faʻaogaina o le tino ma le fatu,
  • vave maʻitaga
  • malosi malosi faaletino,
  • gastrointestinal interventions
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • le le lelei o nisi o hormones,
  • tali i le acetylsalicylic acid i tamaiti,
  • maʻi e faʻaosofia ai le taumafaina o le suka,
  • aveina o peta blockers faatasi ai ma le malosi malosi faaletino.

Faailoga o le kulukose o le toto maualalo i tamaitai

O le suka maualalo o le toto, o lona uiga i tamaitai, na suʻesuʻeina e fomaʻi mo le tele o tausaga. I le taimi nei, o uiga taua o le maualalo o le suka ua lauiloa:

  1. soona inu tele
  2. pallo o le paʻu,
  3. gatete
  4. musika momomo
  5. popole ma le osofaʻiga
  6. Tachycardia
  7. maualuga le toto maualuga.
  8. mydriasis

I fafine, o le toto maualalo maualalo e faʻaalia ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa:

  • vaivaiga lautele o le tino,
  • taoto ma vili
  • le manino le lagona o le fiaaai.

  1. vevela ma tiga tiga,
  2. faʻanoanoa
  3. mafaufau le lelei ma le amnesia,
  4. tulaga faʻapitoa ma faʻalauiloaina o le neurological symptoms,
  5. i nisi tulaga, o se faaitiitiga o le le lava.

Ona o le faʻaitiitia o le suka toto, diplopia ma paresthesia o loʻo matauina i nisi tulaga.

I nisi o tulaga, o le auga e agamalu, e le lagona e tagata le le lavava ma faʻamatalaina o latou tulaga ma le malosi o le olaga. I nei tulaga, o le moe i aso malolo e mafai ona avea ma se faailoga o togafitiga.

O ia faailoga o le faʻaitiitia o le suka o le toto i tamaitai e tele lava ina matauina. O faʻamaoniga e mafai ona taʻitasi. Afai ei ai uma faʻailoga, ma e toe faia i aso uma, e aoga le asiasi vave atu i se fomaʻi.

O le a ia faʻatonuina suʻesuʻega, faailoa mai se faʻamaoniga masani a le tagata lava ia o le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻe atili o togafitiga.

Fua o le suka i le toto

O loʻo i ai nei le tele o auala e fua ai le suka o le toto. A maua e se tagata ia faʻaʻailoga o loʻo lisi atu i luga, e tatau ona e siaki lau faitauga kulukose. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le suʻega mo se manava gaogao, ma le suʻega pe a uma le faʻaofiina o le kulukose.

O le isi suʻega aloaʻia o le suʻega ole toleniga o le kulukose. I totonu o le suʻesuʻega, ia maua ni nai kulimi o le kulukose, lea e faʻamaʻapeʻa i le vai. A mavae ni nai itula, e tatau i le tekinisia ona ave le toto.

O le iuga lelei e mafai ona maua e ala i le faia o ni suʻesuʻega se lua i le taimi e tasi. Aʻo leʻi amataina le suʻega, e tatau i se tagata ona tausisi i nisi o meaʻai. E faasaina le ulaula, inupia le ava malosi ma 'ai meaai falai.

O le toto sampling e faia i luga o se manava gaogao i le taeao, pe a mavae ni nai minute ua tuʻuina atu i se tagata se vaifofo o le kulukose. A maeʻa ni nai itula, ona faia lea o se isi faʻataʻitaʻiga lona lua.

Togafitiga Sugar Paʻu Mama

Afai e matauina ua amata ona pa'ū le suka, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi.

E le mafai ona le amanaia faailoga o le maualalo o le toto i le fafine. E taua le faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi e tatau ona ia fuafuaina vaega o se meaʻai faapitoa. O le togafiti masani o le tulaga sili lea mo le foia o le faafitauli.

Afai o le mafuaʻaga o le maualuga o le suka o le i ai o le maʻi suka, o le togafitiga o lenei maʻi e tatau ona amata e ala i le fetuunaʻi o le masani masani o le olaga. E taua tele le fuatia o fua o le suka ma 'ai naʻo meaai e faʻatagaina i le faʻamaʻi.

Togafitiga e mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona lea e aofia ai le kulukose. A i ai se tagata i se vailaʻau o le hypoglycemic, e tatau ona vave valaau loa se 'au taʻavale a le falemaʻi. I le tele o tulaga, o le faʻaofiina o vailaʻau e faʻamaonia ai le gaosiga o le inisalini e faʻaalia.

O le suka maualalo e mafai foi ona mafua mai i le tino o le paʻu. I lenei tulaga, ua faatonuina e le fomai se taotoga e aveese le tumutumu. Afai e leaga le tumo, ona maua ai lea o se tala lelei i le taotoga, ma o le tagata o le a foia le faafitauli.

Soʻo se vailaʻau e le tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi. Na o ia na te filifilia le tupe talafeagai ma faatonuina le togafiti togafitiga.

Faʻatasi ai ma se faʻaititia o le maualuga o suka, e le mafai ona e mafaufau loloto ia te oe lava.

Meaʻai ma meaai mo le toto maualalo maualalo

Afai ei ai se tulaga maualalo o le kulukose, o le endocrinologist o le a faatonuina se taumafa a le tagata lava ia, ma mafaufau i le ogaoga o le tulaga, o le i ai o le maʻisuka o se ituaiga eseese ma le tulaga oi ai nei o le tagata.

E talafeagai le faʻaleleia o le taumafa o gaʻo vailaʻau faʻasaina, e faʻaaoga ai:

  1. fualaau faisua
  2. palu pasi o le saito,
  3. falaoa atoa o le falaoa.

E tatau ona tuuese le ava malosi, semolina, tao, gaʻo gaʻo ma ituaiga uma o meaola manu mai le meaʻai. E le o fautuaina foi le 'ai o le sinapi, pepa, mea manogi ma meaʻai ulaula. E taua le faʻaitiitia o le aofaʻi o le meli, suamalie, suamalie ma kuki.

E taua le 'aiina o vaega ma vaevaega, e oo i le lima taimi i le aso. Manatua le taua o meaʻai protein e iai sina gaʻo. E tatau ona e 'ai atili meaʻai ma le tele o fiva, e faʻagesegeseina ai le faʻaogaina o le kulukose. O filifiliga pito sili ona lelei, o le sana, sana ma le palu lauti.

E tatau ona aofia ai fualaau fou ma mamago i le lisi, ae i ai le maualalo o le suka.

E manaʻomia lou filifilia o meaʻai maualalo-gaʻo e mauʻoa i le popo:

Faʻatapulaʻa le taumafaina o kalaini, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka. O le inu i le kesi e tatau ona suia i le vai oona e aunoa ma le kesi.

E mafai ona e mauaina le polotini e manaʻomia e le tino mai fatu ma meaʻai susu.

Fua mo faʻamaoniga o le maualalo o le toto suka

Afai e maua ni faailoga o le le lava o le kulukose i totonu o le toto, ae o le mafuaaga e le o iloa, e tele ni fautuaga.

Muamua lava, e tatau ona e 'ai lelei, e faʻaaoga ai oloa ma gaʻo. E le mafai ona e faʻaleagaina le suamalie, aua o le a muamua ona oʻo atu i se faʻaopoopoga o le kulukose, ona oʻo ai lea i le paʻu mata.

E mafai ona e faʻaaogaina se masini faapitoa - o se glucometene eletise, lea o le a mafai ai fuaina i aso taitasi o le toto suka.

E taua le manatuaina e na o se fomai agavaa e mafai ona ia fuafuaina mafuaʻaga o le togafitiga ma faʻataʻitaʻi le taʻiala tau togafitiga saʻo e faʻatatau i uiga taʻitasi o le fafine.

O le hypoglycemia e mafai ona togafitia faʻafaigofie pe afai o le valaau i le fomaʻi e fetaui lelei, ma o faʻataʻitaʻiga faafomaʻi uma e mulimuli saʻo. Afai e le amanaʻia e se tasi ia tulafono o togafitiga, o lona uiga o le le lava o le kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai i le tino ma le faʻalavelave ogaoga.

O faʻafitauli o le hypoglycemia i fafine e lamatia ai le le amanaiaina poʻo le togafitia o latou lava tulaga.

O le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa i uiga ma togafitiga o le hypoglycemia.

Tuua Lau Faamatalaga