Atherosclerosis o le aano o le aano o le areto: o le a

E mafai lava ona togafitia le atherosclerosis o soo se ituaiga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e pipii i se olaga ola maloloina ma faʻaaoga uma vailaau talafeagai.

O se ituaiga matautia o le maʻi o le atherosclerosis o le aorta ma arthronates. O le faʻamaʻi na mafua mai i le faʻalavelave o le myocardial, o le fatu le fatu, o le fatu fatu fatu.

E mafai ona faʻamautuina le taofiofia o coronary e ala i togafitiga talafeagai. Afai o le plaque e alu i le fuafuaina pe mafua ai le thrombosis, ona faʻaalia lea o le taoto.

Faʻafitauli ma mafuaaga o le faʻamaʻi

O le a le atherosclerosis o le aorta ma arthur coronary arteries? Ina ia taulimaina lenei mataupu, tatou te manatua le aoga o le tino. O le aorta o se ipu toto tele e afua mai ile ventricle fatu.

O le aorta ua vaevaeina i ni vaʻa se lua. O le lala pito i luga i vailaau e taʻua o le thoracic aorta, ma le aorta lalo ifo. O talatalanoa o mea lilo o maliu e fai ma sui o le toto, lea e nafa ma le toto i le fatu ma le pito i luga o le toto o le coronary arthritis.

Matou te mafaufau i ai. Ia manatua le manatu o le atherosclerosis. I lalo o lenei vaitaimi, o loʻo taoto ai se maʻi lea o loʻo i ai le papa o le lipoproteins maualalo ma le esters i totonu o arteries ma toto toto.

I le amataga, atherosclerosis e le faʻaalia lava. I le taimi muamua, o se tamai laupepa gaʻo e fai i totonu o le vaa poʻo le faga, lea e mafua ai se faʻaogaina o se mea e le afaina. O le gasegase lipid metabolism e tau atu i le pito i luga o le lipid mud e faasolosolo malie le faateleina.

I le laasaga o le atherosclerosis, o le lipid plaque e faigofie ona faʻavasegaina, o lona uiga, o suauu o le calcium e faʻaopoopoina i totonu. O le peleni e amata tele, faateleina le lapopoa, ma atili faʻamalamalama le lumenia o vaa. O le iʻuga, o le taʻavale toto ua faʻalavelaveina i le eria o le valve cusps, myocardial bundles and ventricles.

Aiseā ua atiaʻe ai le atherosclerosis o vavae o le mafaufau ma le fatu? Le mafuaʻaga tonu o le faʻamaʻi e le o iloa. Ae fai mai fomaʻi o loʻo i ai le tele o mea e mafua mai i le atinaʻeina o le maʻi.

  • Gout
  • Mateʻo fatu faʻamaʻi fatu, toto maualuga, isi pathoces o le CVS.
  • O le maʻi suka. O pusa atherosclerotic e mafai ona avea ma se taunuuga o se inisalini-e faalagolago i ai ma se ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻi.
  • E tele meaʻai manu. O le faʻaaogaina tele o laʻau suamalie e aʻafia ai foi le aafia i le lipeta metabolism.
  • Hypothyroidism ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Manatua, atuatuvale.
  • Fuafuaga (genetics).
  • Faʻailoa tama.
  • Taimi o le toso.
  • Mafuaaga
  • Aga masani leaga. E aʻafia tele le aʻafiaga o le galuega o le cardiovascular system, ava malosi, vaisu fualaau ma ulaula tapaa.
  • Soifuaga masani (leai se faʻamalositino).
  • Tuai.

E taua le iloa o le faʻamaʻi e telefactorial, o lona uiga, e atiina ae i luma o le sili atu i le 2-3 mea e faʻatonuina.

E faʻapefea ona faʻaalia le atherosclerosis o le aorta ma le gaʻo?

O faʻamaʻi atherosclerotic o mea e maua i le matelaina ma le aorta e faʻamalosi i le laasaga 1. O le faʻamaʻi e mafua ai ona mafua ai le tiga paxysmal i totonu o le pusa.

I le aluga o taimi, o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i foliga o angina pectoris. O le tagata gasegase e tigaina tiga i totonu ole pusa. Paʻu faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i le tui o le tino.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faaleagaina o le aorta ma le coronary arteries, o le tagata maʻi e:

  1. E oso i le toto maualuga. E masani lava, o faailo o le toto maualuga e sili atu i le faailoga o le 140/90 mm Hg.faasaga i le talaaga o le atherosclerosis, o le toto maualuga e mafai ona atiaʻe.
  2. Umi le manava.
  3. Faateleina le vevesi.
  4. Afai e aʻafia le vaega o le manava, o le tagata maʻi e atiina ae le maʻi, manava manava, tiga o le manava pe a uma ona 'ai, inu, pe vomiting.
  5. Afai o le aorta o le faiʻai e aʻafia, o le a faʻaitiitia le mafaufau, faʻavauvau, vavave, manatua ma le faʻaitiitia o le mafaufau.
  6. Moega o le moe.
  7. Tineni, faʻalogo le leiloloa.

O faʻamaoniga e sili atu ona faʻamaonia pe a faigofie ona faʻavasegaina ia atherosclerotic plate.

Faʻamatalaga o le ogatotonu o le coronary ma le atherosclerosis

A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le atherosclerosis, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave oe i se cardiologist. I le taimi muamua, o se suesuega faaletino ma se suʻesuʻega tautala e faia e faamanino ai faitioga.

E faʻatagaina le suʻeina ole suʻega toto. O le auiliiliga o le a faʻaalia ai le maualuga o triglycerides, lipoproteins maualalo ma maualuga, le cholesterol atoa. O a faailoga e masani ona faʻaalia ile laulau.

E le gata i lea, o le suʻesuʻega o le atherosclerosis e faʻapipiʻiina e ia suʻesuʻega:

  • Suʻega lautele o le toto ma le mimi.
  • Faʻataunuʻu
  • Atotography.
  • Angiofia.
  • ECG
  • Faatulagaga
  • MRI

E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, ua faia se suʻesuʻega mulimuli, ma ua filifilia togafitiga togafitiga.

Atherosclerosis Treatment

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o le aorta ma arthur coronary arteries, o togafitiga e mafai ona faia i se taotoga poʻo se faʻaeteete. O le taotoga ua faailoaina mo le atinaʻe o le calcification poʻo le thrombosis. O togafitiga faʻapipiʻiina e faʻaalia foi mo tulaga lamatia o le ola ma se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial.

O auala sili ona masani ona faʻaaogaina o le ogatotonu o le suauu e alo ese mai le faapipiiina ma le pipisi. E le gata i lea, o auala mulimuli ma le laser na masani ona faaaogaina i le taimi nei.

I le tele o mataupu, o le atherosclerosis e togafitia ma le le mautonu. O togafitiga e aofia ai le tausisia o nisi o fautuaga. O le tagata maʻi e tatau ona:

  1. Faʻaaoga vailaʻau e faʻamaonia ai le gasegase o le lipid ma puipuia ai pupuni toto. E tatau ona e ave fuainini, fibrates, faʻamaʻapeʻapeʻa o le bail, mea o le nicotinic, complexive multivitamin, anticoagulants. Mo faʻamoemoega o ausilali, bioadditives ma tinumatua (hawthorn, motherwort, valerian) e faʻaaogaina.
  2. Mo faʻafitauli o le cerebral, faaaoga cerebroprotectors (Piracetam, Ceraxon, Semax, Actovegin, Picamilon).
  3. Aloese mai le taumafaina o gaʻo ma mea suamalie. O le meaai mo le atherosclerosis e tatau ona mulimulitaia mo le olaga. Ia mautinoa ia faʻaaogaina gaʻo susu, aʻo latou faateleina le maualuga o lipoproteins maualuga (cholesterol aoga). O punaoa aupito sili ona lelei o gaʻo o pala, palapala, olive ma le suauu.
  4. Faʻaleleia atili, taʻalo i taaloga.
  5. I le maualuga o le toto maualuga, ave fualaau faasaina. O le faʻaaogaina o togafitiga, faʻatoʻaga o le ACE, sartans, beta-blockers, faʻatagaina o le alalaupapa o le calcium.
  6. Taʻitaʻi se soifua maloloina. Fai mai Cardiologists e le tatau i le tagata maʻi ona inu ava malosi pe ulaula, a leai o le a leai se aoga mai togafitiga togafitiga.

Ae manaʻomia le faʻaauau pea ona maua ni faʻamaʻi puipuia. O le a mafai ai e oe ona suʻeina le faʻaogaina o le faʻamaʻi, ma, pe a tatau ai, faia fetuunaiga.

Faʻafitauli ma Puipuiga

O togafitiga le lelei o le atherosclerosis o le gaʻo ma le aorita e mafua ai le tele o faʻafitauli. O le faʻamaʻi e mafua mai i faʻalavelave e pei o cardiosclerosis, vailaʻau oona, vailaʻau oona, thrombosis, infarction myocardial.

E le mafai foi ona vavaeeseina le ono tulai mai o ni taunuuga e pei o le gasegase poo le afaina o le tino, afaina o le fatu, toto maualuga, fatu po o le fatu fatu. I le faaleagaina o le vaega o le manava o le aorta, e mafai ai e le anerysm ma le necrosis ona atiaʻe.

  • Faʻaaloalo i tulafono o se taumafataga maloloina.
  • Suʻega BMI.I le tulaga o le meaʻai, e tatau ona faia ni fua talafeagai - ia taʻalo i taaloga, mulimulitaʻi i se mea e maualalo ai le gaosiga.
  • Vaʻaia vave togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le CVD, pathologies endocrin, maʻi o le maʻisuka.
  • Faʻaaofiofia se olaga ola maloloina ma maloloina.
  • Vaitaimi suʻesuʻega e fomaʻi.

I le auala, faatasi ai ma le atiaʻe o le atherosclerosis o le aorta ma arth coronary, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata gasegase le le atoatoa.

O le mea masani lava, o penefiti e tuʻuina atu i tagata gasegase oe na afaina i le paʻu poʻo le faʻaleagaina o le myocardial, ma ua leai se gafatia galue.

Aisea e tupu ai le maʻi?

O lipids i lalo o le oxidized e amata ona teuina i totonu o le aorta, e faʻalavelave ai le toto ma faʻaitiitia le tele o le aluga. O tagata matutua o loʻo i ai masaniga leaga o le a sili atu ona afaina i faʻamaʻi o le aorta ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Anticoagulants fesoasoani e puipuia le faʻavaeina o palu gaʻo. O le faʻaopoopoga o le folic acid, vitamini C, le vaega B, suauu ma sana i meaʻai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le vavalalata o le tino. I le taumafanafana, tautotogo, e fautuaina e faʻaaoga le iodine.

Faʻailoga o mea tau oloa:

  1. Meat o manu, iʻa gaʻo.
  2. Faʻamamaina, ulaula, oloa gaosi.
  3. Fua masima.
  4. Faʻatonuina o mea aoga.
  5. Liva i le maualuga ma le lipid content.
  6. GMO oloa.

O se tulaga taua mo se soifua maloloina lelei o se taimi faʻatulagaina mo le galuega ma le malolo, faʻamalositino, savali. E tatau ona fatuina ni tulaga e aofia ai tulaga faigata, atuatuvalega popole. O femalagaiga i nofoaafi, auala mauga, vaʻavaʻa.

O se vaega o le faamai o le foliga mai o le le manava o le manava, tiga o le ulu, vevela, afu, tiga i totonu o le pusa. E amata ona afaina le pusa, mulimuli ane pasi i lalo o le tauagavale tauagavale, humerus, auvae. Ona o le le lava o le ea, ua faʻalavelaveina ai le faʻalavelave faʻaleleia o le tino, toto le toto e tafe atu i totonu o le faiʻai, hypoxia ma le maliu o aʻafi amata.

Le faʻamautuina o se suʻesuʻega e iloa ai le mea e tupu ai le atherosclerosis, latou te faia se suʻega auiliili, e iloa ai le taulaʻi o le maʻi. O se gaʻo o le cerebral ua taofia e mafua ai le paʻu.

Mafuaaga ma faailoga

O se olaga le saʻo e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻe o se maʻi. Le faʻaaogaina o le hypercholesterol, leai o faʻamalositino, ulaula ma le inuina o le ava malosi, faʻamaʻi pipisi o le tino cardiovascular - o mea taua ia i le faʻaalia o le maʻi.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o le aorta, o le vavalalata faifai malie o le toto, e tupu mai i le tele o masina, tausaga.

O le vaitau e maua ai le atherosclerosis o le coronary arth aorta e aunoa ma ni faailoga e taʻua o vailaau.

Faʻaleagaina ma le le usitaia o meaʻai e taʻitaʻia ai le atherosclerosis o le aorta. Cholesterol poloka se vaʻa toto, tuʻuina atu le toto i le faiʻai.

O mafuaaga mo le atinaʻeina o le faamai:

  • inu tele
  • le tele o mea manogi, meaai mama,
  • ulaula
  • amio le taua
  • mamafa tele
  • toto maualuga
  • maʻisuka malosi
  • faʻaleagaina o le tino,
  • toʻesea o le thyroid.

O nei mea e taʻitaʻia ai le atherosclerosis o le aorta ma arthry arteries. O le vave lava ona e faʻavaivaia i latou, o le sili atu foi lea o le avanoa e faʻamalolo ai se maʻi pipisi. O le stenosis i le fatu valve e mafua mai le atherosclerosis. O le vaega pito i lalo o le aʻafiaga o le aʻafiaga o aʻafiaga.

O mafuaʻaga e le mafai ona faʻatulafonoina e aofia ai: tausaga o le matua, faʻatuatuaina o tagata (tamaʻitaʻi e sili atu ona mafatia i le tele o fafine), faaletonu o le tino, o le faʻamaʻi e tuʻuina atu i le gaʻo. E mafai ona latou aʻafia le tino, mafua ai faʻamaʻi. O fafine ei lalo ifo o le 40 tausaga e le mafatia i le atherosclerosis, e maʻi le tagata i le 30 tausaga ma le matua.

O le aorta e oʻo i suiga o le atherosclerotic, ae o le kosi o le faʻamaʻi e le o se mea lamatia e pei o le vavalalata o le lumenia o le gaʻo.O le faʻaitiitia o le tafe toto e mafua ai se osofaʻi fatu. O le malulu ma le fulufulu e faʻaalia ai le i ai o le angina pectoris. E i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi.

O faʻamaoniga e ese, ae o loʻo i ai foliga tutusa, o faʻamaufaʻailoga tumau o le fuafuaina o le laasaga muamua:

  1. Paʻu i totonu o le pusa.
  2. Faʻaauau le uumi.
  3. Umi le manava.
  4. Paʻa i le manava pe a uma ona 'ai.
  5. Paʻu mamafa.
  6. O meaai e matua paʻu.

Aute laititi, ogaoga

  • toso,
  • fatu fatu
  • cardiosclerosis
  • mafaufau le mafaufau
  • faaitiitia le atamai.

O tamaitai e puipuia mai le faamai aʻo gaosia e le tino le estrogen. E suia le tulaga pe a tulai mai le misa.

O le tino malosi e le mafai ona faʻamaonia, ae o le alu i le fomaʻi ma mulimuli i ana fautuaga o le a faʻateleina lou olaga.

Isi ituaiga o mea e faaleagaina ai le myocardial

I vailaau faʻasoifua, o loʻo i ai se isi manatu e uiga i le uiga o le atherosclerosis. O le mea moni, o le maʻi fatu fatu lea. O faʻasologa e faʻavasegaina e tusa ai ma fomu ma laasaga o le faʻamaʻi:

  • tafe e aunoa ma se tiga,
  • angina pectoris o ituaiga e tolu,
  • fatu faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • cardiosclerosis
  • uluaʻi faʻamaonia o le cardiac
  • faʻaleagaina o le myocardial.

O ituaiga taʻitasi o loʻo faʻaalia i ona lava ala ma faʻamaoniga.

O le taulaiga o le atherosclerosis o mea na gaosia i le matelaina o le tino e fuafuaina e le faʻasalalau o maʻi. Talu ai o loʻo aʻafia vaa, o le malosi tele e paʻu i luga o le musika o le fatu na tuʻuina atu ia i latou - myocardium.

Faatasi ai ma le foliga masani o le faaleagaina o okeni, ua matauina fou fou:

  1. Tatalo. Isi igoa e moe myocardium. O le gasegase o le musele umi e mataituina. O le mea moni, o le myocardium e faʻafetaui i le faʻaitiitia o le toto.
  2. Stun. O loʻo faʻamatalaina i se tulaga maualuga o le faʻaogaina o maso, e aunoa ma le oti oti. O le igoa e maofa e fesootaʻi ma se vaitaimi uumi o le faʻamautuina o le galuega o le myocardial pe a uma le faʻafoisia o le tafe toto. O le faagasologa e alu ai itula poʻo aso.
  3. Ischemic faʻatalanoaga. O le mea mataʻina ua mataituina i le maea ai o le tele o mataupu o suʻesuʻega pupuu. O le myocardium e faʻafetaui i nei faʻaaliga, lea e mafai ai ona sili atu le toleniina o vaitaimi umi o le ischemia.

O se tali malosi i uluaʻi faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le a fesoasoani e aloese ai mai le ogaoga o faʻaalia o le ulutala o le coronary atherosclerosis. O osofaiga o le paʻu o le pusa o se mafuaʻaga lelei lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Tulaga o le atinaʻeina o le faamai

E tolu vaega o le atinaʻeina o le faʻamaʻi. O le mea mulimuli e le mafai ona faʻaleleia.

O le taimi muamua o le maʻi e amata i le taimi o le lipid deposition i luga o le puipui o le faita. Mulimuli ane, ua aliali mai se pusa cholesterol. O le uaga e avea ma mea eleelea, o puipui o le vaa ua amata ona pala, ma ua faaitiitia le pito i totonu. O le malosi e faʻaaogaina atoa ai le tulaga o le siama.

O le laasaga lona lua o le faʻamaʻi e ono mafai ona vavaeeseina le vaʻaia. O le atherosclerotic lipid process e faʻaitiitia ai le tafe o le toto, e oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto.

Mateʻo faʻamalosi faʻamaʻi ma le leai o se okesene e ulu atu i le mafaufau e atiaʻe. O se mea e manaʻomia i togafitiga o le faʻaaogaina o vailaʻau.

O le tulaga ua taua o le setete o le thrombosis. O faʻamatalaga e faʻaalia ai le faateleina o le cholesterol, lipids.

O le lona tolu o tulaga o le atinaʻe e mafua ai le maʻi pisipisa, le atoatoa. O le galuega a le Cardiac e faʻavaivaia, lea e le mafai ona faʻaumatia. O le fibrous stage e le mafai ona faʻaleleia.

Aoric atherosclerosis: O le code ICD o 10 vailaau faʻaleagaina e tatau ona togafitia vave.

A maeʻa ona suʻe, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega, filifili vailaau, togafitiga o le physiotherapy.

Faamatalaga lautele

Cardiosclerosis (myocardiosclerosis) o le faagasologa lea o le suia o le myocardium ma le mea e fesoʻotaʻi ai ma mea faʻapipiʻi. E faavae i luga o le tala, e masani ona iloa le eseesega i le va o le myocarditis (ona o le myocarditis, rheumatism), atherosclerotic, postinfarction ma le primaire (faatasi ai ma palalagenoses, fibroelastoses) cardiosclerosis.

Atherosclerotic cardiosclerosis i le cardiology ua manatu o se faʻamaoniga o le fatu fatu faʻamaʻi fatu ona o le alualu i luma o le coronary arteriosclerosis. Atherosclerotic cardiosclerosis e maua i le tele o tagata matutua ma matutua.

Totoga togafitiga

Togafitiga o le togafitiga o le gaʻo ma le aorta e faigata tele, ma le faʻaaogaina o vailaau ma vailaau e le o ni vailaʻau. Ole faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e aofia ai le faasaʻoina o le olaga na mafua ai le atinaʻeina o le maʻi.

O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina se taumafataga faapitoa, e aofia ai oloa o le hypocholesterol. E manaʻomia e le tagata maʻi ona tuʻuese meaʻai e maua ai le maualuga o le gaʻo manu mai le taumafataga, 'ai atili laulaʻau, fualaau faisua, fua.

Afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga fualaau faasaina, ona tuufaatasia lea ma faatonuina e na o le fomaʻi. O le togafitiga a le tagata lava ia e na ona faʻaleagaina ai le atinaʻe o le faʻamaʻi, faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia. O tagata mamaʻi e maua mai i le faʻamaʻi faʻamaʻi toto, ua faʻamatalaina vaega nei o fualaau oona:

  1. Tulafono Latou te poloka le gaosiga o le cholesterol i totonu o le tino, faʻaititia le mea o iai i totonu o le toto, ma puipuia le tupu aʻe o ni atherosclerotic plate. O vailaau faʻasoifuaina e filifilia e amanaʻia taʻitasi taʻiala ma le faʻailoga.
  2. Fiti. Faaitiitia le maualuga o le lipid i totonu o le toto, faatelevave le toe gaosia o enzymes e aofia ai le gau o gaʻo.
  3. Sequestrants of acid acids. O vailaau faafomai o lenei vaega e taofia ai le faaputuputuina o le cholesterol i le tino, e fesoasoani i le faalauteleina o le lumen o le oona.
  4. Vitamini PP. Tuʻu atu i le saoasaoa o le kulutosela synthesis i totonu o le tino, aveese ona sili atu.

Aʻo leʻi faʻaaoga uma fualaau o loʻo taʻua i luga, e tatau ona faʻaesea le i ai o le maʻitaga, faʻafitauli o le maʻi ma le le faapalepale i vaega, gastritis ma gout. O nei vailaʻau e faʻamatalaina i le lapataiga i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi tuga o le endocrin system.

E tusa lava pe e te iloa le uiga o le atherosclerosis ma le mea e lamatia ai lenei faamai, aua le taumafai e fofo i le fale faatasi ma togafitiga faa-tagata. E mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻau e fai ma mea faʻapipiʻi i le faʻamaʻiina o vailaʻau ma naʻo le maea ai o feutagaiga ma le fomaʻi.

I le faaiuga, e tatau ona faapea o le leai o togafitiga e mafai ona afaina. O le tagata maʻi e ono oʻo i le oti faʻafuaseʻi ona o le stroke, fatu faʻafuaseʻi, aousic anerysm. O le atinaʻeina o le gasegase vaivai o le tino e mafua mai i gaioiga thrombotic o loʻo matauina foi. O le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻafesoʻotaʻi le cardiologist i taimi talafeagai, faʻaleleia suiga o le olaga ma amata togafitiga.

O le filifiliga o togafitiga mo togafitiga mo le atherosclerosis o le aorta ma arthur coronary arteries, o lona aoga e faalagolago lea i le maualuga o le faaleagaina o lapisi ma luga o vaega taʻitasi o le tino.

Atherosclerosis o se faʻamaʻi matautia, i uluai faailoga o le faʻamaʻi e tatau ona e saili le fautuaga a se fomaʻi. Togafitiga e aofia ai le tele o laasaga - o le faʻamautuina o le toto toto i luga o le toto, o le tafe toto i maʻa, ma le faʻaitiitia i le tikeri o le siama.

O le filifiliga ma le umi o le togafitiga e faalagolago lava i le tulaga na maua ai le maʻi. Afai o le faʻamaʻi ua iloa i le amataga, ia lava le togafitiga o fualaau faʻasaina i lalo ifo o le cholesterol ma faʻamaonia le ola.

Faʻalēaogāina masani leaga, faʻatinoga faaletino i lalo o le vaavaaiga a le cardiologist, meaʻai - o auala autu nei mo le puipuiga ma le togafitiga o uluai faʻaaliga o faʻamaʻi pipisi. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka ma le gaʻo, e tatau ona gauai faapitoa i meaʻai ma le puleaina o le tino.

Afai o le tagata gasegase ua oʻo i le atherosclerosis o gaʻo o le fatu, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le taotoga. E tele ituaiga o gaioiga faʻaaogaina i togafitiga. O le taatele:

  1. O le faʻamaʻi o le matelaina o coronary o se ituaiga o taotoga e faʻalauteleina ai le lumenia o laʻau o le matelaina o maliu, lea e faatatau i metotia o le taotoga mulimuli. O se "faapitoa" faapitoa e tuʻuina i totonu o le vaa - e faʻalautele ai le aluga ma toe faʻafoʻi toto. Ona totoina ai lea o se siaki e taofia ai le toe toe vaapiapi.
  2. Faʻasolosolo faʻamalosia o mea lilo e siakiina. O le aano o le taʻavale e faʻaaoga ai vaʻa maloloina o le fatuina lea o se "galuega" mo le toto e aunoa ma le auai o se vaega ua poloka o le faga. Faafetai i na manipisi, sili atu le toto e tafe atu i le fatu.

O le tulafono autu e tatau ona manatuaina e tagata uma o se mea manino ma talafeagai taimi uma o fautuaga a fomaʻi. E le afaina pe afai ua faatonuina oe e tamoe i le taeao pe o sauniuni mo taotoga. O le taimi leiloloa e mafai ona tau ai lou ola maloloina ma e oʻo lava ile ola!

E iai fualaau e mafai ona aʻafia ai gaʻo gaʻo. E taʻua i latou o fuainumera, ma faʻalavelave le faateleina o le "leaga" cholesterol, lea e mafua ai le tuputupu ae o le atherosclerosis.

O tulafono foi e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol toto. E tusa ai ma nisi faʻamatalaga faasaienisi, o nei vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le tele o papa o le atherosclerotic, ae e le aoga tele lenei mea.

O le tofiga ma le filifilia o se fualaau o fualaau faasaina o lenei ituaiga e tatau ona faia na o se fomaʻi. E pei lava o isi vailaʻau, latou te iai le tele o aʻafiaga itu, mo se faʻataʻitaʻiga, e aʻafia ai galuega ole ate.

Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻamautuina i latou e tusa ai ma faʻamaoniga, taulaʻi i suʻega ma le mamafa o le maʻi. O le pulega lelei o fuainumera i gaioiga talafeagai o se tasi lea o auala sili ona malosi e puipuia ai le atherosclerosis.

E foliga mai o le tele o vaa ua afaina i le fatu o le fatu fatu e matua laitiiti mo taotoga. Ae o le mea e lelei ai, o vailaau faʻaonapo nei e mafai lava ona faia lenei mea.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le pectoris poʻo le faʻapitoa o le fatu, e faia ai se fesoasoani faʻapitoa - faʻasologa o mea e fai i le mafaufau. O loʻo suʻesuʻeina se suʻega o le microscopic i totonu o le fatu o le fatu ma faʻafeiloaʻi ai le eseesega. I lalo o le maualuga, e mafai e fomaʻi ona iloa le mea e faalavelaveina ai le toto ma faʻasaʻo le faafitauli.

Faʻatasi ai ma se paluni faapitoa, ua faʻalauteleina le vaapiapi ma ua faʻapipiʻi se peni - o se galuega e pei o maneta e faʻalautele ai le kiliaina. O lenei taotoga e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino.

E le gata i lea, e le manaomia se autopsy o le pusa, naʻo se pupuʻu itiiti i luga o le lima poʻo le ogavae.

E mafai ona vaaia le ita e pei o le faaolataga, pe afai e leai se tasi. O vaʻa na faʻaalia ai le osofaʻi o loʻo toe faʻaleagaina e le atherosclerosis, pe afai e te le ave fuainumera ma le tele o isi vailaʻau. A maeʻa le taotoga, o le tagata gasegase ua naʻo le inuina o vailaʻau mo le ola, e tusa ai ma se faʻalapotopotoga.

Aotelega, e mafai ona tatou fai atu o le atherosclerosis o le numera muamua lea o le fili. Ae talu ai ona ua uma ona suʻesuʻeina mai itu uma, e mafai ona tatou toe faʻafoʻisia osofaʻiga. O le mea autu o le galue i le taimi ma le talafeagai.

Taunuuga talafeagai

O aʻafiaga o le atherosclerosis o toto toto o le fatu: faʻalauteleina le fatu, o se faʻaopoopoga i le taumatau tauagavale, o le atinaʻeina o se faʻamuamua. O le maualuga o le toto maualuga. Aafiaga i luga o le faiʻai ma se suiga i le tulaga o le mafaufau, afaina ai.

O le atinaʻeina o faʻamaʻi, hypoxia, stroke, sclerosis ma foo rare. O le le lava o le toto, fatu fatu. Aneurysm ma le malepe o masini e mafua ai le tafe toto ma le oti. Necrosis o le pulumu, o le atinaʻeina o le maʻi pipili, le mautonu le faʻaaliga ma le faʻalogologo, poʻo le maeʻa atoatoa o le atrophia o totoga.

O le faʻatagaina o le faʻaaogaina o meaʻai faaopoopo pe a maeʻa le faʻamautinoaina ma le siakiina o le atherosclerosis o le aano o le uaina. E aoga le faʻaopopo: faʻasolosolo, lecithin, methionine, choline, linden ma le acid ascorbic, o le suauʻu pipisi, o se faʻalavelave o vitamini. Faʻaopopo meaʻai ma fuatini i le meaʻai.

I le uluai laasaga o le atherosclerosis, e faʻaaogaina ai faʻalositino, o se taumafataga, faʻasologa o meaʻai, o loʻo fesoasoani e aloese mai faʻalavelave ma faʻaleleia atili le soifua manuia.

Faʻafitauli o le faʻamaʻi

O suiga o le atherosclerotic i totonu o vaʻa o le fatu, e pei o se tulafono, o loʻo tuʻuina atu i faʻafitauli o le gasegase ma le maʻisuka i totonu o le muscle muscle o le fatu. O le taunuʻuga o le suʻesuʻega o le faʻaogaina lea o le necrosis ma le toe suia o filo o loʻo fesoʻotaʻi. Faʻatasi ai ma fiva maso, o tagata e tali atu mo le lagona o le myocardium e oʻo atu i mole o le okesene e mate.

O lenei tulaga e mafua ai le alualu i luma vave o maʻi fatu fatu ma angina pectoris (angina pectoris). Atherosclerotic cardiosclerosis ma le angina pectoris e taʻua o le faʻalauteleina o le alualu i luma ma le faʻasalalau faʻasalalau. I le faagasologa o le atinaʻega, ua faia e se tagata le mea e taʻua o le hypertrophy ma le cardiomyopathy, o le taunuuga o lea mea o le faʻalauteleina poʻo le faʻalauteleina o le taumatau tauagavale.

O le tulaga lamatia o lenei tulaga, o le faateleina o le faaletonu o le fatu ua avea ma mafuaʻaga o le le atoatoa o le malosi o le fatu. O se mea e faaleagaina ai le myocardium e le mafai ona maua atoa le faaitiitia, o le mea lea, o se tagata e atiina ae le gaioiga o le gaioiga ma le gasegase toto o gaioiga uma ma faiga.

O le amataga o le atherosclerotic cardiosclerosis o loʻo faamatalaina i se auala asymptomatic. Afai tatou te talanoa e uiga i tagata gasegase o le ogatotonu ma le matutua o le vasega, ona faʻamatalaina lea i latou i faʻaaliga manino o suiga o le atherosclerotic. Afai o se tagata na muamua mafatia i le faʻataunuʻu o le myocardial, ona leai lea o ni togafitiga faʻapitoa, e mafai ona e mautinoa o le tele o foci o le taula, ma le atherosclerotic cardiosclerosis o arth coronary (coronarosclerosis), ua i luga o le fatu fatu o lenei maʻi.

Mo le faʻataʻitaʻiga o lenei faʻamaʻi, o nei faʻaaliga o uiga taua ia:

  1. I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, e mafai e se tagata ona faitio i le le lava o le manava i le taimi o le faamalositino. A o faagasolo le maʻi, o le manava o le manava e aliali mai i le taimi o le alu ma le lemu. O le isi faailoga iloga o le faateleina o le lagona o vaivaiga ma le masani malaise pe a faia soo se gaioiga,
  2. Ootia ma le valea. O lenei uiga taua e masani lava ona o faatasi ma le tinisitus, ma e faailoa mai ai le okesene o le matelaina o le faiʻai o le faiʻai,
  3. Paga i le itu o le fatu mafatia. Paʻu o le fatu faʻatasi ma le atherosclerotic cardiosclerosis e mafai ona tumau mai ni nai minute i ni nai itula. E le gata i lea, o cardiosclerosis o le coronary o loʻo faʻaalia i faailoga faʻaalia o angina pectoris (paʻu o le fatu o loʻo faʻaalia i le tauagavale tauagavale, lima ma collarbone),
  4. Loto o le fatu, e foliga mai o le tachycardia, extrasystole, poʻo le faʻamalosia o le iniseti. I tagata e mafatia i le atherosclerotic cardiosclerosis, o le fatu e sili atu i le 120 pa i minute,
  5. Edematous syndrome i vae ma vae, faʻaalia i le afiafi. O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai le le atoatoa o le toto.

Aʻo faʻagasolo le fatu ma le angina, o faʻamaʻiga o faʻamalosi i totonu o mama, faʻamalosi, alu aʻe, ma le tagi e faaopoopo i faʻamaoniga o loʻo i luga. O tagata e tutusa le faʻamautinoaga e faigofie lava i le faʻataunuʻuina o le ventricular ma le vaʻaia o le tui. I le amataga, o nei faaletonu e paroxysmal pe paroxysmal i le natura. O le atherosclerotic o vavalaʻau a le fatu e faʻaalia i le tuufaatasiga ma le atherosclerosis o gaʻo o le cerebral, aorta ma le lautele.

Faʻaleleia o soifuaga

O se tasi o mafuaaga aoga o le fausia o le atherosclerotic cardiosclerosis o se olaga le saʻo, lea e fesoasoani i le faaputuputuina o lipids leaga i le tino ma faaleagaina ai puipui o toto toto.

O le fuafuaga atoa o le faʻasaʻoga ola mo lenei maʻi e aofia ai mea nei:

  • Faʻasalaga le ava ma ulaula,
  • Puipuiga o le le atoatoa o le tino, lea e aofia ai le mataʻituina o le pulega sili ona lelei. O tagata e mafatia i le cardiosclerosis e aoga mai le faʻatinoga faaletino. Savalivali i le ea fou, asiasi i le vaitaele, faia o le taeao ma manava e talafeagai mo nei faamoemoega.
  • Faʻalēaogaina le taumafa tele o taumafa gaʻo ma falai. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻatonutonu le aofaʻi o le cholesterol i le faʻalauteleina o le taamilosaga,
  • Aloese mai le sili atu le mamafa o le lagona ma le popole. Talu ai ona e le o se tagata nofo toatasi e mafai ona puipuia atoatoa i latou mai aafiaga o tulaga faigata, ua fautuaina ina ia faaitiitia le faatosinaga o le lagona i luga o le tino ina ia faatumauina le soifua maloloina o le tino o le tino.

Taumafa i meaʻai

Tagata e sili atu ma le 40 tausaga ma e tusa lava pe o le a le itupa, e fautuaina e gauai atu i meaai i aso taitasi. Pe a togafitia maʻi o le atherosclerotic o faʻamaʻi, e tatau ona fai suiga tetele i le masani masani.

I lalo o le faʻafefe, o ipu ma meaʻai e aofia ai le tele o gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, afai e maua le atherosclerosis, e le fautuaina e faʻaaoga ia oloa:

  • Eseese sau ma vevela vevela,
  • Meaʻai suamalie ma falai, faʻapea foʻi ma meaai vave,
  • O ituaiga o iʻa ma aano o manu,
  • Fale faʻafiafia ma pusa,
  • Malolosi lauti ma kofe
  • Mea suamalie suamalie suamalie,
  • Alu

E le aofia ai nei oloa mai le taumafataga, e fautuaina e faʻaaoga fualaau faisua fou ma fualaau 'aina, letusi, togafiti fou, meaʻai susu, falaoa atoa o le falaoa e avea o se mea aoga. Tea ma le kofe e tatau ona suia i le pulupulu o le rose, le faʻamalolo o le lemoni, o le sima poʻo le St. John's wort. E le gata i lea, e fautuaina le gauai atu i meaʻai o le cereal, iʻa maualalo ma le moa. Aʻo leʻi 'aina fualaau aina ma fualaʻau ma le maualuga o le suka, e fautuaina e faʻamautinoa e le sili atu le taua o le kulukose o le toto i tua atu o le masani o le tino.

Fomaʻi togafitiga

O le togafitiga o suiga o le atherosclerotic i lenei faʻamaʻi e fautuaina e amata ai pe a iai se faʻamaoniga mautinoa o le i ai o suiga faʻapitoa i totonu o vaʻa.

O togafitiga ma atherosclerotic cardiosclerosis o fualaau oona e aofia ai vailaʻau nei:

  1. Tulafono O nei vailaʻau faʻamaʻi e aʻafia ai le lipid metabolism i totonu o le tino, ma faʻavaivaia ai le maualuga o le cholesterol i le faʻaogaina lautele, ma le puipuia o le atherosclerosis. O nei vailaʻau e aofia ai le simvastatin, faʻavasegaina, faʻapea foʻi ma le atorvastatin. O le tofiaina o nei tupe e faia foi mo faamoemoega puipuia, pe afai o loʻo i ai i le tagata se faʻaopoopoga o le gaioiga o le ate i faʻamaʻi eseese,
  2. Antiplatelet sui. O lenei vaega o vailaʻau e galue i luga o le masini o le mea e taʻua o le faaputuga platelet, e puipuia ai le faʻateleina o le faʻasaʻoina o le toto. O sui mamalu o nei fualaau faasaina o le acetylsalicylic acid poo le aspirin, faapea foi Cardiomagnyl. O vailaau faʻasaina e le puipuia ai le totoina o toto toto ma le faʻavaeina o atheromatous plaques,
  3. Sauniuniga mai le vaega o le palapala. O lenei kulupu o fualaau oona e aoga i le taofi o osofaiga o maʻi fatu fatu. Nitroglycerin i le pepa lapopoa ma i le foliga o se moli e sili ona aoga. Pau lava le faʻasaʻoga o le gaioiga o le nitroglycerin e tupu ile taimi puupuu. Afai e popole se tagata e uiga i osofaʻiga faifaipea o maʻi o le fatu fatu, e fautuaina o ia e faʻaalu le gasegase umi, o lona aafiaga e oʻo atu i le 12 itula. O nei vailaʻau e aofia ai le Mononitrate poʻo le Isosorbide Dinitrate,
  4. Diuretics (togafitiga).Ina ia faʻaitiitia le malosi o le syndrome o le edematous ma le tau faasaga i le maualuga i le fatu, o loʻo fautuaina ai tagata mamaʻi pei o Veroshpiron, Furosemide poʻo Spironolactone,
  5. O sui sooupu o le antihypertensive. Afai o le tagata e faʻaauau pea le maualuga o le toto (toto maualuga), ona faaitiitia lea o le uta i luga o le myocardium, ua faatonuina o ia e Captopril, Enalapril poʻo Lisinopril.

Faʻamataʻu ma tiga, o tagata o loʻo mafatia i le atherosclerotic cardiosclerosis ua faʻamaonia togafitiga faʻamaʻi ma le aafiaga:

  • Faʻaleleia o le fatu o le fatu ma tuʻuina atu i le malosi,
  • Faʻasalaina o le lumenia o vaʻa gataifale,
  • Faʻaitiitia le faʻalavelave i fofo faʻaleaga o le myocardium.

E le gata i lea, i le avea ai ma auala faaopoopo o togafitiga o fualaau faasaina, o tagata mamaʻi ei ai atherosclerotic cardiosclerosis ua faʻamatalaina e pei o lenei:

  • Lapataiga o le potassium ma le magnesium (Asparkam ma Panangin Magnesium B6),
  • Multivitamin complexes
  • Vaʻapala
  • Tranquilizers.

Tausiga togafitiga

Afai e le mafai ona togafitia i le atherosclerosis ma metotia faasao, o tagata tomai faapitoa i falemaʻi e faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa e toe faʻafoisia ai le faʻataʻitaʻiga o le myocardial. Mo le togafitiga o le cardisclerosis atherosclerotic, e faʻaaoga ai se lisi laiti o togafitiga. O metotia na faʻaaogaina, angioplasty o paluni, vaʻaia ma le pipisi e vaʻaia.

Faʻasolosolo faʻamalosia o mea lilo e faʻamalosi ai le faʻamalosiina o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapitoa mo taotoga lea e faia i luga o se loto tatala.

O le metotia o le angioplasty o le paluni o le mea lea e taʻua o le uluai laasaga o le tui, ae i nisi o mataupu faʻapitoa e faʻaaogaina o se auala tutoʻatasi. O le angioplasty o le Balloon ua faia i lalo o le pule o le ray-ray radiation. O le taua o lenei taotoga o le faʻapipiʻiina lea o se pulou faapitoa ma se paluni i totonu o le vailaau e ola ai maliu, faatasi ai ma le palotaina lea ua toe faʻaleleia ai le tele o arteries.

Aʻo faia le faʻamaʻiina, e tuʻuina atu e fomai faapitoa se mamanu faapitoa (pulumu) i totonu o le lumenese o le vaa. O le faʻatinoga o lenei fausaga fausaga o le faʻalauteleina lea o le lumenia o le vaʻa. Ina ia mafai ona maua avanoa i vaʻa o le fatu, e faia e le au gasegase le faʻamaʻiina o le gaʻo femoral.

Fomaʻi togafitiga

E ui i le mea moni o metotia o le togafitiga e le o se panacea mo pathoces cardiovascular, o la latou faʻaoga e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga lautele o gasegase ma faʻaitiitia ai le alualu i luma o le maʻi. I tagata gasegase e iai le atherosclerotic cardiosclerosis, e faʻaaogaina se faʻaaoga eletise e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa. E mafai ona faʻateleina le faʻaaogaina o nei vailaʻau i le fatu.

I le faʻaopoopoga, o tagata e tutusa foliga tutusa ua fautuaina togafitiga i toga i mauga. O le faʻamoemoe o lenei togafitiga o le faʻatamaoaigaina o le tino ma le okesene, faʻaleleia mea taua o le toto ma faʻamalosia le tino atoa. I le faaopoopo atu i le faʻaleleia o le tau, i le teritori o falemaʻi falemaʻi, e maua e tagata gasegase taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e uiga i meaʻai, masani masani i aso taitasi ma le maualuga o gaioiga faaletino.

Micro ma macroangiopathies i le maʻisuka: o le a lea?

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le maʻisuka macroangiopathy o se faʻafitauli lautele ma le atherosclerotic lea e atiina ae i luga o laupega lautele pe tele foi ma se umi faaumiumi o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O se mea talitutusa faapena e leai se mea ae o le pathogenesis, e mafua ai le faʻaalia o maʻi fatu fatu, ma o se tagata e masani ona maualuga le maualuga o le toto, gaʻo o loʻo i luga o laʻau, ma o le gasegase o le cerebral e faʻalavelaveina.

Faʻailoa le faʻamaʻi e ala i le taitaia o le electrocardiograms, echocardiograms, ultrasound faʻataʻitaʻiga, fatugaʻo, vaʻa faiʻai, sikuea o pito.

Togafitiga e aofia ai le puleaina o le toto, faʻaleleia atili o le toto, faasaʻoina o le hyperglycemia.

Faamatalaga o le maʻi

O le a le coronary atherosclerosis? O se faʻasologa masani o togafitiga lea e oʻo atu ai i se faʻatusatusaga faifai malie ma vavalalata ai le mea e maua ai le matelaina ona o le atinaʻeina o paʻu i luga o le vasothelum vascular. O le maʻi e amataina i le tele o tausaga.

E masani lava, o faailoga muaʻi o le atherosclerotic vascular vasions e aliali mai i se talavou, ae o le maʻi e amata ona alualu i luma i tagata matutua. O faʻamaoniga muamua o le ario uluaʻi atherosclerosis e masani lava ona aliali mai i le 45-55 tausaga.

O le atinaʻeina o ni atherosclerotic plate e faʻafeagai ma le talaaga o le faʻapipiʻi o le lipoproteins maualalo, lea e aofia ai le cholesterol.

O aʻafiaga e le faʻaleagaina o le a faasolosolo malie lava, amata ona paʻu i totonu o le lumena o le uamea. O lenei mea e mafua ai le tafe o le tafe o le toto seia oʻo i lona maeʻa. O le vavalalata o le lumanaʻi o le gaʻo e mafua ai le matelaina o le okesene i le fatu, le solia o lona aoga, le atinaʻeina o mea faʻaleagaina o mea.

O le atherosclerosis o laʻau o le matelaina o maliu e i ai vaega nei:

  1. I le amataga o le togafitiga, o le faʻaitiitia o le toto, o le foliga mai o microcoto i luga o le vasothelum vascular e lauiloa. O ia fesuiaiga e taitai atu ai i le gasolo malie o le lipids i luga o le vevela o arteries, o lea e amata ai se mea vaivai. O le faʻavaivaia o auala puipui e mafua ai le faateleina o le lapisi o lapisi, o le tupu aʻe o neoplasms, o latou fusuaga i fasi lipid.
  2. I le laasaga lona lua, o le siʻitia o le lapisi o masima e matauina. O le iʻuga, o le atherosclerotic plaques e tupu i luga o le vavalalata o faʻamaʻi o mea lilo. I le taimi lenei, o le atiaʻeina o paʻu toto, e mafai ona sau ma tapunia le lumena o le faga.
  3. I le taimi mulimuli, ua maitauina le faapipiiina o masini ona o le lafoaia o sima calcium. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lumanaʻi o le aluga, lona faʻaleagaina.

Pathogenesis o atherosclerotic cardiosclerosis

O le atherosclerosis faʻamaʻi o le gaʻo e mafua mai i le siama ma le faʻalavelave faʻaleagaina i le myocardium, ma, o le iʻuga, o se atinaʻe ma le faʻafuaseʻi o le atinaʻe o le musika, atrophy ma le oti o fiva maso, i luga o le saite o le necrosis ma microscopic scars. O le maliu o le au faʻalogo e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lagona o le myocardial tissues i le okesene, lea e mafua ai le alualu i luma o maʻi fatu fatu.

Atherosclerotic cardiosclerosis e faʻasalalau ma faaumiumi. Faatasi ai ma le alualu i luma o le atherosclerotic cardiosclerosis, o le gasegase o le totogi o le toto, ma le faʻamavaeina o le taumatau agavale, ua faʻalauteleina ai faailoga o le faʻaletonu o le fatu.

Faʻailoaina le faʻaaogaina o togafitiga o togafitiga faʻasolosolo, togafitiga, postinfarction, ma vailaʻau fefiloi o atherosclerotic cardiosclerosis. Isysic Cardiosclerosis e faʻapupula ona o le umi o le faʻasolosolo o le circulatory, ua alualu i luma lemu, e afaina ai le fatu o le fatu. Post-infarction (post-necrotic) cardiosclerosis o loʻo faʻavae i luga o le saite o le saite muamua o le necrosis. Apalai (transient) atherosclerotic cardiosclerosis e faʻapipiʻiina uma auala nei ma o loʻo faʻaalia i se faʻagasolo malie le faʻalauteleina o le mea filogu, lea e faʻapipiʻi ona fai i taimi taʻitasi le fofoni o le necrotic pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial.

O mafuaʻaga autu o le atherosclerosis

O le atherosclerosis o vaʻa gataifale o le fatu e mafai ona atiae i lalo o le malosi o mea e tupu ma mea tiga. O fomaʻi e vaʻaia e uiga i le 200 mea faʻaosofia e faʻaosofia ai le faʻalavelave o le faʻaleleia o togafitiga.

Ae ui i lea, o le tele lava o mafuaaga nei:

  • Faʻaleleia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto. O lenei vailaʻau o le vaega autū lea o papa o le atherosclerotic, o le mea lea, i tulaga maualuga, e mafai ona faʻaputu i puipui o toto,
  • Fuʻa. O se masaniga leaga e faaosofia ai le tuufaatasia o le oxide nitric, lea e faʻavevesi ai le toto, faʻavaveina ai le atinaʻe o le atherosclerosis o faʻataʻavaleina o mea lilo,
  • Faʻasaʻo maualuga,
  • Le lava o faamalositino. O se olaga e le masani ai e mafua ai ona faʻaitiitia le metabolism, faʻaleagaina le metabolism o gaʻo ma proteins,
  • O le taumafaina o meaai e tamaoaiga i gaʻo tumu,
  • Vaʻaiga faʻasologa
  • Itupa O tamaitai o le tausaga fanau e seasea lava ona atiae le coronary arteriosclerosis. E mafua lenei mea i le faʻasologa o le estrog, lea e puipuia ai le maʻa. Ae ui i lea, a maeʻa le misaopaʻa, o fafine e faʻapupulaina le lamatiaga o le atiaʻe o le faʻamaʻi,
  • Tausaga. O tagata e sili atu i le 35 tausaga e faigofie ona atiaʻe le atherosclerosis,
  • Mafuaaga O le maualuga o le tagata gasegase e 3 taimi e sili atu ona ono aʻafia i le atherosclerotic vascular damage,
  • Alcoholism O le faʻaleagaina o le ava malosi e mafua ai le tafe toto, faʻaosoina le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • O le maʻi suka. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa i le tino, o le mea lea, e matua faateleina ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

Faʻamatalaga o le atherosclerotic cardiosclerosis

O le suʻesuʻega o le atherosclerotic cardiosclerosis e faʻavae i luga o le emenesis (o le i ai o le fatu fatu o le fatu, atherosclerosis, arrhythmias, infarction myocardial, etc.) ma uiga taua. O se suesuega o le toto o meaola e maua ai le hypercholesterolemia, o le faateleina o beta-lipoproteins. I luga o le ECG, o faʻamaoniga o le le atoatoa o le matelaina o maliu, faʻamaʻiina o faʻamaʻi, paʻu ma le initaneti faʻamalosi, faʻataʻitaʻiga o le hypertrophy o le ventricular left. Echocardiography data mo atherosclerotic cardiosclerosis o loʻo faʻaalia i le faʻaleagaina o le gaioiga o le myocardial (hypokinesia, dyskinesia, akinesia o le vaega tutusa). O uila uila e mafai ai e oe ona faamanino le tikeri o le maʻi o le myocardial ma mea faigaluega o le fatu.

O le faʻatinoga o suʻesuʻega faʻamalositisi, siakiina ECG i aso uma, polycardiography, rhythmocardiography, fesuiaiga o mea, faʻataʻitaʻiga faʻamaonia, fatu MRI ma isi suʻesuʻega e mafai ona fesoasoani i le foia o faʻafitauli faʻafitauli i le cardisclerosis atherosclerotic. Ina ia faamanino le i ai o le susulu, o le ultrasound of cavities, chest-ray, ultrasound o le vaega o le iniseti ua faia.

E faʻapefea ona siaki vaʻa o le fatu ma le manava abdomina mo le atherosclerosis? Ina ia iloa le tikeri ma le vaega o le liona, o togafitiga nei e iloa ai:

  • Faʻailoga o le fatu ma le manava
  • MRI
  • faiga faʻafefe
  • ECG
  • chest-ray
  • toto suesuega o le toto
  • siakiina o toto toto.

O le siama o le atherosclerotic cardiosclerosis e faia pe a fai e amata ona ola le tino o le siakisi i le myocardium, ma le atrophy muscle. E mafua lenei mea i ni atherosclerotic liona o le gaʻo matelaina.

Le natura o togafitiga

O le a le cardisclerosis atherosclerotic? O se faʻafitauli faʻaleaga lea e suia ai fiva musele monocardial e ala i fesoʻotaʻiga vavave faʻatasi. O le Cardiosclerosis e mafai ona ese i le aiology o le togafitiga o le maʻi, e mafai ona avea ma le myocardial, atherosclerotic, muamua ma post-infarction.

I le cardiology, o lenei togafitiga e taua o le atherosclerosis o vaʻa-gataifale ma o se faʻamaoniga o maʻi fatu fatu, atherosclerotic cardiosclerosis i le tele o tulaga e matauina i tagata matutua ma matutua.

Ata faʻaleleia

I le amataga, o le atherosclerosis o le gaʻo o le fatu e maua mai i le fatu e maua mai i se foliga le tumau. E masani lava o faʻamatalaga muamua o le maʻi e matauina e tagata matutua.

O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi le suʻesuʻega faaletausaga i tagata uma ua pasi le 35 tausaga. Ae ui i lea, ulaula, toto maualuga, hypercholesterolemia e mafai ona taitai atu ai i le amataga o le atinaʻeina o faailoga o le ulutala o le coronary atherosclerosis.

O faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi e aofia ai mea nei:

  • O le le lava i totonu o le fatafata o loʻo susulu i tua poʻo le tauagavale agavale,
  • O foliga vaaia o le manava o le manava i le amataga o le tiga o le tiga. O nisi taimi o maʻi e le mafai ona vavalalata ona o le le atoatoa o le manava,
  • Tesea
  • Naua ma vili.

Ole lisiina o faʻamaʻi o le coronary arth atherosclerosis e le o se mea patino, o lea e masani ai ona fenumiai ma isi maʻi o le cardiovascular system. O lenei mea e matua aʻafia ai le faʻamautinoaina ma togafitiga o le faʻamaʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻaauau o le alualu i luma o le atherosclerosis, o faʻamaoniga e mafua ai mea nei:

  • Angina pectoris. O le tulaga e mafua mai i le tiga e le masani ai i tua o le sternum, lea e atiae pe a uma le malosi o le tino po o le lagona ootia,
  • Cardiosclerosis O le mamao o le siama o le myocardial e oʻo atu ai i le fausiaina o nofoaga o fibrosis i le gaʻo o le fatu. O le tulaga e mafua ai le soliina o le galuega faakonekarate o le loto,
  • Arrhythmia. O faʻasolosolo e atiina ae o se taunuuga o le faʻaleagaina o le myocardial, le faʻavaivaia lagona faʻamalosi,
  • Loto o le fatu Afai e vaeluaina se pepa o le cholesterol, ona tupu ai lea o se toto i luga o le fogaeleele. O lenei kopa e faalavelave i le masani ai o le toto, faʻaosoina ai le atinaʻe o le necrosis cardiomyocyte. O le mea masani, o fatu e osofaʻia mai le 4 i le 10 i le taeao, pe a tulaʻi le adrenaline i le toto. E tusa ma le 50% le faʻamatalaga o faʻamatalaga o faʻamatalaga muamua.

E tolu vaega o le gasegase o le faʻamaʻi:

  • faʻasologa o mea faʻapitoa - angina pectoris, faʻamalosi, gasegase manava,
  • thrombonecrotic stage - stroke, infarction myocardial, gangrene o vae, mafua ona o le vavae ese o le thrombus,
  • fibrous - o le taimi mulimuli o le faʻamaʻi, pe a aliali mai patches o atherosclerotic cardiosclerosis, ma foliga fibralia e foliga mai nai lo le myocardial tissues.

O ia ituaiga o atherosclerosis o le aorta ma valves e iloga:

  • taimi patino e aunoa ma ni uiga taua. O le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi i lenei laasaga e faʻatinoina e faʻaaoga ai le hypercholesterolemia ma se vaega o beta-lipoproteins.
  • Vaitaimi ile taimi ole soifua maloloina. O faʻasalaga e mafai ona faʻaalia i auala faʻaaogaina, ae e leʻi faʻaalia mai nei faailoga.
  • laasaga o faʻamaoniga faapitoa, atigiaʻe ma uluaʻi oso mai fatu. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona iloa le atherosclerosis mai le maualuga.
  • faʻasolosolo taimi faʻasolosolo masani. O fesuiaiga fesuisuiai ma mea e le maua i le gataifale i vaʻa ua afaina.

Faailoga o le atherosclerotic vascular damage e faalagolago i le tele o mea - le ogaoga o le maʻi, vaega o tufatufaga, soifua maloloina lautele.

Faailoga o le atherosclerosis i le thoracic aorta e aofia ai:

  • pusa o le pusa
  • vevela ma le ulu
  • lipomas mata ma pallor,
  • vaivai ma manatua mea leiloa,
  • leai se mafaufau.

E masani lava ona maua i le atherosclerosis o le aorta (code for microbial 10 I70.0) ma faʻamau o le fatu (code for microbial 10 I25.1). O le tafe o le toto i lenei vaega e faʻalavelave, lea e oʻo atu ai i le tiga o le faʻanoanoa mo le tele o itula poʻo aso foi.

O le aorta ua faʻamalosi, lea e faʻapupulaina ai le uta i luga o le fatu, e mafua ai le paʻu ma le fatu o le fatu.O le atherosclerosis o vaʻa o le fatu ua faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le mamafa ma le masani ai.

O le atherosclerosis o le faʻaoga o le faitotoa e taʻitaʻi atu ai i se leo leotele ma le faʻafefe o le inu. O le faasalalauina o le atherosclerosis i le aorta ma le gaʻo e mafua ai ona maua ai le angina pectoris i totonu o le pusa ma le toe foi i le lima tauagavale, le manava o le manava, maʻi fatu o le ischemic, ma le faateleina o le fatu.

O faʻafitauli o le gaioiga o toto toto e taʻitaʻia ai le gaogao mafua ai faʻamaoniga nei:

  • afaina ma le malosi,
  • paleni mamafa
  • ogaoga tiga i pute,
  • maʻi le fiafia.

E le gata i lea, o le ai ai se faʻaopoopoga o le mamafa, faʻalavelaveina o vae, faʻalavelave toeititi, vaivai, leai se lagona o le vae, faʻaitiitia.

O le atherosclerosis o le faʻailoga e faʻamalosi ai le faaputuputuina o le cholesterol i totonu poʻo luga o puipui o toto toto. Pe a oʻo mai papa i totonu o le gaʻo, e maua ai le atherosclerosis faʻamaʻi o le gaʻo matelaina.

O le a le atherosclerosis o le fatu oona? O le solia o le toto i maso o le fatu, faapea foi ma le faaleagaina po o le fesuiaiga o fua o le coronary artery, e oo atu ai i le atherosclerosis o mea e maua i le fatu.

O le atherosclerosis o vaʻaiga o maliu o le fatu e faʻaalia mai i le angina pectoris agamalu i le toilalo o le fatu. Atherosclerosis e aʻafia ai e le gata o vaʻa, ae faʻapea foi ma vaʻa ma ventricles o le loto.

2 ituaiga o togafitiga e faʻamoemoeina: faʻasolosolo ma faʻamaʻi. I le tulaga muamua, e seasea ona maua e ni gasegase tiga i totonu o le loto, le lelei o le faatinoga, tiga o le ulu, ma le vaivai.

IschemicE tuʻufaʻatasia ma le vasoconstriction ma le faʻamalosia o le galuega o totoga e fesootaʻi ma i latou. O le iʻuga, o suiga i lalo o le vaʻaia o loʻo i totonu o nei faiga.
TrombonecroticO lona uiga o le atinaʻeina o faʻalauiloa laiti, poʻo le tele foi o le thrombosis vascular. I nisi tulaga, e le tupu le thrombosis.
Sclerotic (fibrotic)E tuʻuina atu faʻatasi ma faiga faʻapitoa o totoga i okeni ma le faʻavaeina o le 'ie siʻi i totonu.

O le faailoga o le togafitiga e fesuisuiaʻi ma e tuusao i luga o le tulaga o lona atinaʻe ma le nofoaga. O tagata maʻi e ono oʻo i le ulu o le ulu, o le vevela, o le tiga i totonu o le loto.

O se asiasiga vaaia o loʻo faʻaalia ai mea nei:

  • paʻu i le tele o mimigi, atrophic, tuʻuina atu o le samasama ma faʻaalia i le mago,
  • i le vaega o le pene i tafatafa ane o le tamaititi - o foliga mai o lipoids, lea o loʻo faʻaalia e le senile arch, foliga mataga,
  • uluaʻi lauulu sinasina, lauulu.

Mafuaaga o le macroangiopathy i le maʻisuka

A maʻi se tagata i le maʻisuka mo se taimi uumi, o tamai capillaries, puipui ma veins i lalo o le faatosinaga o le tele o le kulukose e amata ona malepe.

O le mea lea o loʻo i ai se vevela malosi, faʻaleagaina, pe, i se isi itu, o le vavao lea o vaʻa toto.

Mo le mafuaʻaga lenei, o le tafe toto ma le metabolism i le va o tisipetope o totoga i totonu, ua faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i le hypoxia poʻo le okesene ile matelaina o masini o loʻo siomia ai, faʻaleagaina ai le tele o totoga o le maʻisuka.

  • O le tele o taimi, o vaʻa tetele o pito i lalo ma fatu e aʻafia, e tupu lea i le 70 pasene o mataupu. O nei vaega o le tino e maua le avega silisili, o le mea lea e sili atu ona aʻafia le vaʻa i suiga. I le maʻisuka microangiopathy, o le mea masani e masani lava ona afaina, lea e maua e pei o le retinopathy; o nei mea e masani ona masani ai.
  • O le masani lava, o le macroangiopathy o le maʻisuka e afaina ai le cerebral, coronary, toega, maualuluga lautele. O lenei mea o loʻo faʻatasi ma le angina pectoris, le faʻamaʻi o le myocardial, o le stroke o le ischemic, gangrene maʻisuka, ma le toto maualuga. Faʻasalaga faʻasalalau i vaʻa toto, o le aʻafiaga o le fatuina o maʻi fatu ma le stroke e faʻatupulaʻia faʻatolu.
  • O le tele o maʻi o le maʻisuka e oʻo atu ai i le arteriosclerosis o toto toto.O lea faʻamaʻi e maua i tagata e iai le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka na sili atu i le 15 tausaga muamua atu nai lo tagata mamaʻi. E le gata i lea, o se faʻamaʻi i le maʻisuka e mafai ona alualu i luma vave.
  • O le faʻamaʻi e faʻamamafa ai le paʻu o lalo o le palapala ma le tele o laʻau, lea o loʻo i ai ni pepa atherosclerotic mulimuli ane. Ona o le fuafuaina, faʻaaliga ma le siaki o paʻu, faʻapipiʻi toto i le lotoifale, faʻamalama le lumenia o vaa, o se taunuuga, o le toto e tafe i le nofoaga ua afaina ua afaina i le maʻisuka.

I le avea ai ma tulafono, o le macroangiopathy o le maʻisuka e aʻafia ai le matelaina o maliu, cerebral, visceral, fausaga lautele, o lea e faia ai e fomaʻi mea uma e puipuia ai ia suiga e ala i le faʻaogaina o puipuiga.

O le aʻafiaga o le pathogenesis ma le hyperglycemia, dyslipidemia, faʻamalosia o le inisalini, oona, toto maualuga, faʻateleina o le toto, faʻasalaga o le endothelial, faʻalavelave faʻamaʻavale, faʻafefeteina le tino e maualuga maualuga.

E le gata i lea, o le atherosclerosis e masani ona atiae i tagata ulaula, i le i ai o le le atoatoa o le tino, ma le inupia. I le lamatiaga o tamaloloa e sili atu i le 45 tausaga le matutua ma sili atu ile 55 tausaga.

E masani lava o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e avea ma se mea na tupu mai.

Maʻisuka angiopathy ma ona ituaiga

O le diabetic angiopathy o se talitonuga autasi lea e fai ma sui o le pathogenesis ma e aofia ai le solia o toto toto - laiti, lautele ma le lautele.

O lenei tulaga mataʻutia ua manatu o le taunuuga o le tuai ona faʻalavelaveina o le maʻisuka, lea e atiina ae pe a ma le 15 tausaga talu ona oʻo mai le maʻi.

O le maʻisuka macroangiopathy e faʻatasi ma syndromes e pei o le atherosclerosis o le aorta ma gaʻo, o le gaʻo poʻo le cerebral arteries.

  1. I le taimi o le microangiopathy i le maʻisuka malosi, retinopathy, nephropathy, ma le maʻisuka microangiopathy o pito i lalo o loʻo matauina.
  2. O nisi taimi, pe a faaleagaina le toto toto, ua iloa ai le angiopathy lautele, o lona manatu e aofia ai le micro-macroangiopathy o le maʻisuka.

O le maʻisuka microangiopathy e mafua ai le solia o neura o le gataifale, o le mea lea e mafua ai le neuropathy o le maʻisuka.

Maʻisuka macroangiopathy ma ona faʻaʻailoga

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o le aorta ma gaʻo, e mafua ai le macroangiopathy o le maʻisuka pito i lalo ma isi vaega o le tino, o le maʻisuka e mafai ona iloa ai maʻi o le fatu, fatuga o le myocardial, angina pectoris, cardiosclerosis.

O maʻi faʻamaʻi o le fatu fatu i lenei mataupu e oʻo mai i se foliga faʻapitoa, e aunoa ma le tiga ma faʻatasi ai ma le arrhythmia. O lenei tulaga e matua lamatia, aua e mafua ai le maliu faʻafuaseʻi.

O le pathogenesis i le maʻisuka e tele lava ina aofia ai ni faʻafitauli faʻapitoa i le post-infarction i le avea o le anesysm, arrhythmia, thromboembolism, le mautonu o le cardiogenic, le toilalo o le fatu. Afai ua fuafuaina e fomaʻi o le macroangiopathy o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le afaina o le myocardial, o mea uma lava e tatau ona faia ina ia le toe osofaia le fatu, talu ai e maualuga tele le lamatiaga.

  • E tusa ai ma fuainumera, ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e faalua ona mate mai le infarction myocardial e pei o tagata e le maua i le maʻisuka. E tusa ma le 10 pasene o tagata gasegase e mafatia i le gaʻo o le cerebral atherosclerosis ona o le maʻisuka macroangiopathy.
  • O le atherosclerosis i le maʻisuka e faʻaalia ai le lagona e ala i le atinaʻeina o le faamai o le ischemic poʻo le faʻasologa o gasegase masani. Afai o le tagata maʻi e maualuga lona maualuga, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o faʻafitauli o le cerebrovascular e faʻatolu ona faʻatolu.
  • I le 10 pasene o tagata gasegase, o le atherosclerotic o loʻo faʻamaofiofia leisa o vaʻa faʻapitoa e maua i foliga o le atherosclerosis obliterans. O le maʻisuka macroangiopathy e faʻatasi ma le faʻalavelave, malulu o vae, faʻamalosi faʻamalosi, faʻaoʻo faʻamalosi o le pito.
  • O le tagata gasegase o loʻo feagai ma tiga matuitui i le muso o le tino, vae, vae vae, lea e faʻateleina i soʻo se malosi faaletino. Afai o le toto e tafe mai i le faʻalavelave faʻalavelave e matua faʻalavelaveina, o le a taʻitaʻia ai i le ogaoga o suʻesuʻega, lea i le iʻuga e masani ona mafua ai le maʻi o le tino o vae ma le vae vae i le ituaiga gangrene.
  • O le paʻu ma le tino o le tino e mafai ona faʻasolosolo na oi latou lava, e aunoa ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. Ae, i le avea ai ma tulafono, o le necrosis e tupu i le solia muamua o le paʻu - le foliga mai o ni gaʻo, afaina, ma manuʻa.

A faʻaitiitia le faʻailogaina o le toto, o le maʻisuka macroangiopathy e faʻapogai ai le foliga mai o le maʻi pipisi o le maʻisuka i le maʻisuka i luga o vae.

E faʻapefea ona maua i le maʻisuka macroangiopathy?

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻamatalaga o le fuafuaina lea o le leaga o le gasegase, vaʻaia ma le gataifale.

Ina ia fuafuaina le auala ole suʻega e manaʻomia, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatalanoa se fomaʻi.

O le suʻega e faia e se endocrinologist, o le diabetlogist, o le cardiologist, o le fomai tipitipi vascular, o se fomai tipitipi o le fatu, o se neurologist.

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o ituaiga nei o suʻega ua faʻatulagaina e iloa ai le pathogenesis:

  1. O le suʻeina o le toto e faia i le suʻega o le kulukose, triglycerides, cholesterol, platelets, lipoproteins. O loʻo faʻatinoina foi le suʻega o le toto.
  2. Faʻaauau le suʻesuʻeina o le cardiovascular system e faʻaaogaina ai le electrocardiogram, siakiina o le toto i aso taitasi, suega o le mamafa, se echocardiogram, faʻamatalaga faʻamalosi o le aorta, faʻamalolo o le faʻasalaga o le myocardial scintigraphie, faʻatalanoaga, faʻataʻitaʻiga o faʻasalalauga faʻapisinisi.
  3. O le aʻafiaga o le maʻi o loʻo faʻamautuina e faʻaaoga ai faʻamatalaga ultrasound o vaʻaia o le vavalaʻau, faʻamaloiloina faʻataʻitaʻiina ma faʻataʻitaʻiga o vaʻa gaosi.
  4. Ina ia suʻesuʻeina le tulaga o toto toto, o le a suʻesuʻeina vae i le faʻaaogaina o le suʻesuʻeina o ata, faʻamaloiloina o tala, talafaʻasolopito lautele, rheovasography, capillaroscopy, faʻasologa o meaola.

Togafitiga o le maʻisuka microangiopathy

Ole togafitiga o le faʻamaʻi i le maʻisuka e aofia ai le tuʻuina atu o fuafuaga e faʻagesegese ai le alualu i luma o se faʻalavelave faʻaleagaina faʻafitauli, lea e mafai ona lamatia ai le maʻi ma le le atoatoa poʻo le oti.

O maʻi faʻamaʻi o le pito i luga ma pito i lalo o loʻo togafitia i lalo o le vaavaaiga a le fomai tipitipi. I le tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le togafitiga faʻamalosia talafeagai e faia. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu se togafitiga, lea e aofia ai le faʻamalosolo, le faʻamaʻalogaina o le gasegase o le cerebrovascular, faʻamavaega o le tino ua afaina, pe afai ua maeʻa ona maua i le maʻisuka.

O mataupu faavae o le togafitiga e fesootaʻi ma le faasaʻoina o faʻamaʻi pipisi, lea e aofia ai le hyperglycemia, dyslipidemia, hypercoagulation, toto maualuga.

  • Mo le totogiina o le gasegase o le gaʻo i le maʻisuka, e faatonuina e le fomai le togafitiga o insulin ma le siakiina pea o le maualuga o le suka. Mo lenei mea, o le tagata maʻi na te faʻaaogaina lipine-faʻaitiitia o fualaau faasaina - fuainumera, antioxidants, fibrates. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona mulimuli i se taumafataga faapitoa o le soifua maloloina ma le faʻasaina o le faʻaaogaina o meaai ma le maualuga o meaʻai o manu.
  • Afai ei ai se tulaga lamatia o le atiina ae o faʻalavelave faʻamaʻi, o fualaau faʻasaina ua faʻamaonia - acetylsalicylic acid, dipyridamole, pentoxifylline, heparin.
  • O le togafitiga o le antihypertensive i le tulaga o le siakiina o le maʻisuka macroangiopathy o le ausia lea ma faatumauina le maualuga o le toto toto o le 130/85 mm RT. Art. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi na te faʻaaogaina le iniseti ACE, o le faʻapitoa.Afai ua mafatia se tagata i le faʻaleagaina o le myocardial, ua faʻamaonia ai beta-blockers.

Taofiaga

E tusa ai ma faʻamaumauga, faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ona o le cardiovascular complications o tagata maʻi, o le maliu e mafua mai i le 35 i le 75 pasene. I le afa o nei gasegase, o le oti e tupu i le faʻalavelave faʻaoga o le myocardial, i le 15 pasene o mataupu o le mafuaʻaga o se gasegase o gasegase ogaoga.

Ina ia aloese mai le atiina ae o le macroangiopathy o le maʻisuka, e tatau ona ave uma togafitiga. O le tagata maʻi e tatau ona siakiina e le aunoa le toto toto, fuaina o le toto, mulimuli i se meaai maloloina, mataʻituina lona lava mamafa, mulimuli i fautuaga uma faafomaʻi ma tuuese masani masani leaga i le tele e mafai ai.

I le vitio o loʻo i lenei tusiga, o faʻataʻitaʻiga mo togafitiga o le maʻisuka macroangiopathy o pito i tua.

Faailoga o le maʻi

O le faafitauli ogaoga e fesootaʻi ma le atherosclerosis o le gaʻo e mafua ona o le le mafai ona faʻamaonia togafitiga i le amataga o le atinaʻe. Ua faʻamautuina o papa o le atherosclerotic ua faia i le tino pe a 10 ona tausaga. I le amataga, o lenei mea ua na o se lafoaʻi o lipids - sili atu cholesterol ma triglycerides. Latou te foliga mai i ni ituaiga o taʻaloga poʻo ni avanoa i luga o le mimiti o le gaʻo. Talu ai e le o matauina le le atoatoa o le toto, o le uluai fomaʻi o togafitiga e pasi e aunoa ma ni faʻamaoniga.

O le isi laasaga o le atherosclerosis e fesoʻotaʻi ma le faʻavaeina o mea fesoʻotaʻi i luga o tupe teu ma o latou ulu atu i puipui o toto toto. Latou ituaiga o "aʻa." O lenei faiga o se atherosclerotic plate. I le tulaga o le faʻaleagaina o fua o le tino, o lenei mea e aʻafia ai mea nei:

  • tiga i totonu o le loto, pusa,
  • puupuu le manava i le taimi o le malosi faaletino,
  • vavao
  • vaivaiga lautele, ua faateleina le vave vaivai.

O le tele o faʻamaoniga e iai foʻi uiga o isi ituaiga o atherosclerosis. O faʻaleagaina o mea faʻamaʻi e mafai ona iloagofie e le natura ma le faʻasinomaga o le tiga. O la latou mafutaga ma le gaioiga faaletino e matauina, ona o le leai o se okesene i le myocardium ua faʻateleina. O le tagata gasegase e mafai ona lagona uma le tiga ma le mu. O le localization o lagona e salalau i le itu tauagavale o le pusa, e mafai ona alu i le scapula.

Mafuaaga ma pathogenesis

O mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona faapenei:

  • mamafa tele
  • maualuga le cholesterol
  • leaga masani
  • amio le taua
  • maʻi maʻisuka ma isi faaletonu endocrin,
  • siama fatu fatu.

O aʻafiaga o le atherosclerotic i le cardiovascular system e oʻo atu ai i le necrosis i luga o le fatu o le tino, e mate ai faʻaleleia o se taunuuga o lenei maʻi, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le lagona o le fatu i le okesene.

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se gasologa umi ma faʻaauau le atinaʻega, o se taunuuga, o le taumatau tauagavale e faʻapupulaina le maualuga, lea eo mai faatasi ma le toilalo o le fatu ma ona uiga uma lava (faʻalavelave o le fatu, angina pectoris, ma isi).

Faailoga uiga

O faʻamaoniga o le atherosclerotic cardiosclerosis e eseese le malosi, e faʻalagolago lava i le faʻalauiloaina o le faagasologa ma lona faʻaauau. I le amataga o le faʻamaʻi, e popole le tagata maʻi e uiga i le le lava o le mānava, ma e tupu mai i le malosi faʻaletino lea e leʻi mafua ai ni faʻamaoniga. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le dyspnea e amata ona aliali mai i le malologa. E le gata i lea, o le atherosclerotic cardiosclerosis ua faʻaalia e faapea:

  • arrhythmia e atiina ae,
  • o loʻo i ai le tiga i le itu o le fatu, ma o lona malosi e mafai ona fesuisuiaʻi - mai i le le mautonu i osofaiga ogaoga, e masani lava ona tuʻuina atu le tiga i le itu tauagavale o le tino,
  • o le toto o le toto e avea ma sefo,
  • susuʻesea ma taliga taliga e mafai,
  • oso mai le fula.

Afai o le cardiosclerosis i le meli mulimuli e maua uma ai nei faailoga i se foliga susulu ma tumau, ona maua ai lea o le atherosclerotic i se auala vaʻaia, talu ai ona o mea e le masani ai i le myocardium e tupu malie.

Faʻamatalaga o le maʻi

O suʻesuʻega e faʻavae i luga o se suʻesuʻega o masini, talu ai o faʻamaʻiga o loʻo taʻua i luga e mafai foi ona matauina ma isi faʻamaʻi e le fesoʻotaʻi ma le cardiology, mo se faʻataʻitaʻiga, fomaʻi. O le faʻaauau pea o faʻamatalaga o masini komepiuta o le ECG. E taua tele le faʻasaoina o taunuʻuga o le ECG ina ia mafai ai e le fomaʻi ona suʻeina le malosi ma le faasologa o taimi ole maʻi. O faʻasalaga i luga o le ECG e na o le fomaʻi e mafai ona faʻamaonia.

Afai ei ai ni faailoga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a mafai ona iloa i luga o le cardiogram mea e tasi, pe afai e le lelei le amio, o le a vaʻai le fomaʻi, o nifo foi e ono aliali mai i le cardiogram, lea e leʻi i ai muamua le tagata maʻi.

O le faʻasalalauina o le loto e mafai foi ona tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le le lelei o le taʻavale Mo le faʻamautinoaina o togafitiga, o isi metotia o suʻesuʻega e faʻaaogaina foi - echocardiography ma ergometry uila. O nei suʻesuʻega e maua ai faʻamatalaga saʻo lelei e uiga i le setete o le loto i le malologa ma le taimi o faʻamalosi.

O le a le lamatiaga o le faʻamaʻi ma o le a le faʻafitauli

Atherosclerotic cardiosclerosis o se maʻi le tumau, ma ona e fesootaʻi ma le fatu, o le mea matautia e tautala mo ia lava. Cardiosclerosis e matautia mo ona suiga e le mafai ona suia. Ona o le le lelei o le toto i le myocardium, o le matelaina o le okesene, ma e le mafai e le loto ona galue i le ala sao. O se taunuuga, o puipui o le fatu ua mafiafia, ma ua faateleina i le tele. Ona o le vevesi tele o le maso, e mafai ona faaleagaina le vaa (pe malepe atoa), faʻaleagaina le myocardial.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O faʻafitauli o le atherosclerotic cardiosclerosis o ni fatu fatu eseese e mafai ona afaina.

Ituaiga ma laasaga o cardiosclerosis

E iai ni vaega o le atinaʻeina o togafitiga, e tofu lava ma latou lava faʻamaoniga, ma togafitiga i laʻasaga eseese e iai foi ni eseesega:

  • Vaega 1 - Tachycardia ma le le lava o le mānava, e tupu i le taimi o le faʻamalositino,
  • Laasaga 2 ma le gau ile faʻaaogaina o le ventricular - o faʻataʻitaʻiga e tupu mai ma le faʻatinoina o le tino,
  • Laasaga 2 i le tulaga o le le lava o le ventricle saʻo - o le fulafula e tupu i luga o vae, palpitations, faʻavavevave, acrocyanosis faʻamalosi o lima
  • Laasaga 2B - o le siama o loʻo matauina i itu uma e lua o le toto, o le ate ua faʻalauteleina, o le fulafula e le faʻaitiitia,
  • Vaega 3 - o faʻamaoniga e tumau, o le galuega o mea uma ma okeni ua faʻalavelaveina.

Cardiosclerosis e ono mafai ona fai i ituaiga nei:

  • atherosclerotic - faʻapupula e avea o se taunuuga o le lafoaia o pusa atherosclerotic i luga o vaʻa e mate ai maliu,
  • post-infarction
  • faasalalau cardiosclerosis - o le fatu o le fatu ua ufitia atoa e le togafitiga o le maʻi,
  • postmyocardial - faiga o le inflammatory i le myocardium.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O le mea muamua e fautuaina i le maʻi o mea taumafa taumafa. E tatau ona taofi le taumafaina o gaʻo, falai, falaoamata, meaʻai ma ulaula. E fautuaina le taofiofia o cereals, meaai e pei o moa, toso, vela, 'ai atili fualaau aina ma fualaʻau.

E faʻaalia foi o se suiga i le olaga - gaioiga faʻapitoa (aau, faʻanatinati vave, savali), o le a faasolosolo lava e tatau ona faʻateleina le avega. O nei fuataga uma o togafitiga fesoasoani mo togafitiga fualaau faasaina, e aunoa ma se faʻaleleia atili mo tagata mamaʻi e maua i le atherosclerosis e le mafai.

O a fualaau e tatau ona faʻaaogaina e togafitia ai le cardisclerosis atherosclerotic, e tatau i se fomaʻi ona fautuaina, e le mafai ona e tago i vailaʻau, ina ia aloese ai i ni aʻafiaga ogaoga.

Faʻailoaina fualaau e faʻaitiitia ai le viscosity toto - cardiomagnyl poo aspirin. O lo latou mauaina e tatau ai ina ia faʻagesegeseina ai le faʻapipiʻiina o paʻu ma le paʻu o le vaa e le tupu. O le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o nei tupe o se puipuiga lelei lea o le faʻaleagaina o le myocardial.

Faʻailoaina fualaau e maualalo ai le toto: Simvastatin, Atorvastatin, Rosuvastatin. O le nitroglycerin o loʻo faʻaalia mo osofaʻiga o faʻamaʻi fatu fatu, peitaʻi, o lona aafiaga e pupuu, pe afai o osofaʻiga e masani ona tupu, ona aoga ai lea ona faʻaaogaina fualaau oona e umi atu lona aafiaga.

Faʻasalaga ogaoga, Spraronolactone, Veroshpiron, ua faatonuina, afai e le aoga nei tupe, ona faʻatulagaina lea o le Furosemide. E le gata i lea, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaitiitia ai le toto ma faʻamafiesea ai faailoga o le toilalo o le fatu: Enalapril, Captopril, Lisinopril.

Afai e manaʻomia, o isi vailaʻau e faʻaopoopoina i le togafitiga togafitiga. Ona o le le atoatoa o togafitiga fualaau faasaina, ua fuafuaina ai le gasegase, lea e taulai i le faaleleia o le toto i le myocardium.

Faʻaaliga ma puipuiga

E mafai ona tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga pe a uma le faʻamaonia atoatoa o le maʻi, iloiloga o lona tulaga lautele ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. E tusa ai ma fuainumera, afai o le atherosclerotic cardiosclerosis e leʻi tuʻuina atu ni faafitauli matuia ma lamatia ai le ola, ma afai e amata togafitiga i le taimi ma maeʻa maeʻa, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le 100% ola.

E tatau ona ou fai atu e toetoe lava o faʻafitauli uma e aʻafia ai le pasene o le ola e fesootaʻi ma le mea moni o le tagata maʻi mulimuli ane liliu i le fomaʻi mo se fesoasoani, faʻapea ai ma le le mafai ona mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi ua faatonuina.

O le togafitiga o le fatu ma faʻamaʻi vascular, e aofia ai le atherosclerosis, e umi ma faigata, o le mea lea, afai o loʻo i ai se mea muamua i nei tagata, ona tatau ai lea ona amata le puipuiga ile taimi talafeagai. I le iloaina o mafuaʻaga o le maʻi, e faigofie ona e malamalama i le ā le puipuiga o le atherosclerotic cardiosclerosis:

  1. Meaʻai talafeagai. O meaai e tatau ona aoga i le tino, e tatau ona kuka i se vaega itiiti o le suauu, o lona uiga, e tatau ona faʻaaogaina auala faʻafefete mālū. Meaʻai manogi ma ulaula e tatau ona faʻaitiitia; e tatau ona faʻaitiitia le tau masima.
  2. Tulaga masani o le mamafa. O le matua o le matua ma le tele o faafitauli i le tino e fesootaʻi ma le mamafa. E le talafeagai le tausisia o meaai mama ma le faʻavaivai, e lava lava le 'ai lelei ma paleni, ma o le mamafa e faʻavasegaina e aunoa ma le faʻaleagaina ma le atuatuvale i le tino.
  3. Ia mautinoa e lafoai amioga leaga. O se vaega taua lenei i le togafitiga o le fatu ma faʻamaʻi vascular. O le ulaula tapaa ma le ava malosi e afaina ai le tulaga o tagata soifua ma okeni, o vaisu e faaleagaina ai toto toto ma faagasologa gasegase leaga.
  4. O se olaga ola malosi e taua tele le faatumauina o le leo ma faʻamalosia le tino atoa. Ae ui i lea, e le aoga le matua maelega i taaloga, o gaoioiga faaletino e tatau ona mafai ma maua ai e le tagata le fiafia. Afai e leai se manaʻoga e tamoe ma aau, ona mafai lea ona e filifilia ni laasaga po o se isi gaioiga galue.

O le puipuia o maʻi o le fatu ma maʻi faʻafomaʻi o se soifua maloloina. O le mea e leaga ai, i tausaga talu ai nei, e le lava tagata e popole i lo latou soifua maloloina ma faʻalogo i fautuaga a fomaʻi, e tatau ona latou manatua o le atherosclerotic cardiosclerosis o se faʻamaʻi lea e atiina ae i le tele o tausaga, e le mafai ona vave togafitia, ae mafai ona puipuia.

Cardiosclerosis pe a maeʻa se fatu fatu: faʻavasegaina, mafuaʻaga ma togafitiga

O se tasi o mea e sili ona mataʻutia, e masani lava ona oʻo atu i le maliu o se maʻi, o faʻaalia o le maʻi fatu fatu (CHD) e mafai ona avea o se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le faʻasaina o le myocardial ma le cardiosclerosis post-infarction.

E toetoe lava a le mafai ona iloa e le tagata lava ia na ituaiga o gasegase, e mafai lava ona tatou manatu o le atinaʻeina o le faoa faamalosi po o togafiti.

O le tele lava o taimi, o faʻaalia autu o ia ituaiga o fomai e pei o le postinfarction atherosclerosis e mafai ona suia i le fatu o le fatu, faapea foi ma le faasaoina o tiga.

Ina ia malamalama i le auala e taulimaina ai faʻamatalaga eseese o faʻamaʻi pipisi o le fatu, ia iloa pe faapefea ona amio amio saʻo (pe a oʻo mai le atherosclerosis post-infarction i lou olaga), e taua le malamalama pe o le a le tulaga ua faʻamatalaina.

  • O le a lenei tulaga?
  • Faʻasologa o le faʻavasegaga
  • O le a le mea e tupu mai?
  • Faailoga ma faʻaaliga o togafitiga
  • Faʻailoga
  • O faʻafitauli faigata
  • Faʻafitauli faʻafitauli
  • Faʻamatalaga ma mea puipuia

O le a lenei tulaga?

E tusa ai ma le faʻavae o cardiosclerosis mulimuli ane, o se aga masani le faauigaina o se ituaiga o togafiti o le fatu (po o le heart coronary cardiovascular disease) lea e mafai ona faailoa mai ia lava e ala i le sui o vaega taʻitasi o le myocardium (o ona fiva maso) ma le lavelave o mea e pipii ai.

E tatau ona malamalama, pe a maeʻa le faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi o le fatu ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaleagaina o le myocardial, e afaina ai le afaina o le musika, ma o se togi atherosclerotic e masani lava ona aliali mai i nofoaga o le necrosis.

I se isi faaupuga, o le cardiosclerosis post-infarction e masani lava o le fua talafeagai lea o se faʻaaliga o le IHD e pei o le infarction myocardial. O nisi taimi atonu e tusa ma le tolu poʻo le fa vaiaso e faʻamalolo ai vaega o le myocardium e aʻafia e necrosis.

O le mafuaʻaga lea, e aunoa ma se faʻasesega, o tagata gasegase uma e maua i le fatu o le fatu e otometi lava ona maua i le cardiosclerosis o le tikeri o le tasi tikeri pe o le isi foi, ma e masani lava e mafai e fomai ona faamatalaina le uiga ma le tele o se atherosclerotic taula.

O le mea e leaga ai, o le taula o le atherosclerotic i le fatu ua maua i le maea ai o le myocardial infarction e le lava le elasticity, e leai se faʻamalosi, e fufula ma faʻapala i tafatafa o le myocardial tissue, e matua faʻaleagaina ai le lelei o le fatu.

Faʻasologa o le faʻavasegaga

O vailaau faʻasoifua maloloina faʻaonapōnei o loʻo faamatalaina ai ituaiga o cardiosclerosis (e avea ma faʻamatalaga sili ona taatele o le maʻisuka fatu o le heart or heart coronary heart disease):

  • foliga masani
  • faasalalau pepa:
  • togafitiga ma liʻa o le mea mama.

Faʻafeiloaʻi i le atherosclerotic suiga i le myocardial i le tele o taimi.

O le mea lava lea e tasi e faaleagaina ai le tino maso e mafai ona tupu pe a maeʻa le ituaiga o myocarditis. O le ute o le post-infarction cardiosclerosis o loʻo taoto i le faʻavaeina o se vaega manino o le fesoʻotaʻi solo o le tino.

O le malosi o lenei maʻi faʻalagolago i mea faʻapitoa o le faʻasalaga:

  1. O le loloto o le faaleagaina o le myocardic, lea e tele lava ina faalagolago i le ituaiga o osofaia o le fatu. O faʻamaʻi e mafai ona le maualuluga pe feaveaʻi, pe a mafai ona salalau le necrosis i le mafiafia atoa o le puipui o muso.
  2. Le tele o le taulaʻi o le tino. O lo o matou talanoa e uiga i le tele o le faʻasolosolo maualuga poʻo le laiti o le faʻasolosolo o le leʻo. O le tele o le vailaʻau o le maʻi o le, o le tele o faʻamatalaga o cardiosclerosis o le, o le itiiti ifo lea o le faʻamoemoe o le faʻataunuʻuina o le ola atili o le ai ai.
  3. Localization o le taulaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le focus o loʻo i totonu o puipui o le atria poʻo le vaeluaga faʻasalaga e le o se mea e matautia e pei o le faʻasolosolo i luga o puipui o le ventricle agavale.
  4. O le numera atoa o foo o le necrosis. I lenei tulaga, o aʻafiaga o faʻalavelave ma faʻasologa mulimuli ane o le ola ola faʻalagolago lava i le numera o uluaʻi foci o le necrosis.
  5. Mai le faaleagaina o le tino. Atherosclerotic Foci e aʻafia ai faʻataʻitaʻiga o le fatu, o se tulafono, e taʻitaʻia ai le ogaoga o soliga i le gaioiga o le loto, i se tulaga lautele.

I le tautala e uiga i le faasalalauina o pepa o cardiosclerosis, e tatau ona maitauina e faapea o nei ituaiga o togafitiga, o le maʻi cicatricia o le myocardium o tufatufa tutusa, i soo se mea.O lenei ituaiga o cardiosclerosis e mafai ona faʻaosoina e le gata i se fatu faʻafuaseʻi o le fatu, ae faʻapea foi i le masaniga o le maʻi fatu fatu.

Cardiosclerosis, lea e aʻafia ai mea mama o le fatu, e sili ona seasea, talu ai o loʻo i ai i le vaʻavae se fausaga faʻapipiʻi.

Ae ui i lea, e vaʻaia e fomaʻi ituaiga e lua o ia ituaiga o leona o le fatu: e le atoatoa le valve poʻo le faʻamaʻi.

O le a le mea e tupu mai?

E le mafai ona fai atu o faʻamaʻi taitasi ua i ai ni punavai. O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o cardiosclerosis e manatu o le fatu fatu o le fatu (poʻo le fatu fatu fatu).

Mai le vaaiga o le auala o le atinaʻeina o cardiosclerosis, o mafuaʻaga o taula o le tino e mafai ona:

  • vavalalata o vaʻa lapopoa, e mafua ai le le lava o le toto i le fatu muscle, i le hypoxia ma le necrosis,
  • ni gaioiga ogaoga e ono suia ai le fausaga o le myocardium,
  • o se faʻateleina tele i le tele o le myocardium, o lona faʻasaga, fai mai, ona o le cardiomyopathy dilatation type.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o cardiosclerosis, poʻo lona alualu i luma, e mafai ona aʻafia e ala i le faʻamalosia ma uiga o se ituaiga olaga.

Faʻafefeteina le vasega o cardiosclerosis e mafai ona:

  • leai se lava gaioiga faʻaletino, lea e manaʻomia vave i le taimi o le toe faʻaleleia pe a maeʻa le osofaʻi o le fatu poʻo isi ituaiga o faamaʻi o le fatu,
  • tausia o masani leaga,
  • le lelei
  • popolega faifai pea
  • teena o togafitiga saʻo.

O le mea e leaga ai, ona o le aafiaga o faʻamatalaga ua faamatalaina, cardiosclerosis i tausaga taʻitasi e mafua ai le oti o se toʻatele o tagata.

Faailoga ma faʻaaliga o togafitiga

Ona o le faʻamaonia o le cardiosclerosis o loʻo faʻauluina ai le maʻi tui i luga o le fatu, e le mafai ona faʻamaonia atoatoa, o faʻamaoniga o le faʻavaivai tumau o le fatu e mafai ona avea ma faʻamaoniga autu o lenei maʻi.

O le tele o taimi, o tagata mamaʻi ma lenei maʻi atonu e faitio i:

  • ogaoga le manava e tusa lava pe leai se gaioiga faaletino,
  • se faʻateleina o le maualuga o le fatu, e pei o le faʻaalia o se tali ile faʻaitiitia o vaevaega eleelea,
  • lanu lanu o le laugutu, lala, le vaega o loo siomia ai le isu,
  • ituaiga eseese o feeseeseaiga - fai mai, faʻamalosia o le tui, po o le faʻamaʻi, i mataupu e sili atu ona faigata, tachycardia ventricular faifai pea, lea e masani ona mafua ai le oti o le maʻi,
  • setete o se faʻatuputupulaʻia o le suavai i totonu o le tino - o le atinaʻe o le hydrothorax, hydropericardium, ascites, lea e mafai foi ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

E le gata i lea, o le cardiosclerosis post-infarction e masani lava ona taʻitaʻia ai suiga i le tulaga o le soifua maloloina o le myocardium.

O le tino musika o le a sili atu ona matala, o le opo o le fatu e mafai ona faateleina i le lapoa, o nei mea uma e tau atu i le toe faaleleia o le totoga atoa.

O se taunuuga, o le faafitauli e faʻaosoosoina ai na o le faateleina o uiga o le toilalo o le fatu.

O faʻafitauli faigata

E tatau ona malamalama o le infarction myocardial and post-infarction cardiosclerosis, o nei faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

Ae, i le tele o faʻafitauli ogaoga i lenei tulaga, e fomaʻi mai fomai:

  • o le atinaʻeina o le fatu o faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • o le foliga mai o le faʻamalosia o le iria,
  • extrasystoles - o vavaega e sili ona taua o le myocardium,
  • poloka fatu, lea o le a mafai ai e le "pamama" galuega o le myocardial ona vaivai,
  • vasesisysms vascular - faʻalavelave faʻalavelave po o le faʻasalaga o nisi o vaega o mea o le loto fatu, faateleina le ono lamatia ai le afaina,
  • loto vaivai tumau.

I le taimi lava e tasi, o faʻamaumauga ole fomaʻi e faʻamaonia ai soʻo se faʻafitauli o le faafitauli autu (faʻamaʻi fatu o le fatu, faʻasologa o le myocardial, poʻo le cardiosclerosis post-infarction) e faʻateleina ai le lamatiaga o le maliu maʻi.

Faʻavasegaga o ituaiga o faʻamaʻi

I vailaau faʻasoifua, o loʻo i ai se isi manatu e uiga i le uiga o le atherosclerosis. O le mea moni, o le maʻi fatu fatu lea. O faʻasologa e faʻavasegaina e tusa ai ma fomu ma laasaga o le faʻamaʻi:

  • tafe e aunoa ma se tiga,
  • angina pectoris o ituaiga e tolu,
  • fatu faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • cardiosclerosis
  • uluaʻi faʻamaonia o le cardiac
  • faʻaleagaina o le myocardial.

O ituaiga taʻitasi o loʻo faʻaalia i ona lava ala ma faʻamaoniga.

Angina pectoris

O le igoa lauiloa mo le maʻi o le angina pectoris. I le atherosclerosis o le arth coronary oorta, e faalagolago i le natura o le vasega, o ituaiga o angina nei e iloga:

  1. muamua na tulai mai
  2. mausali - o le maʻi e maua e aunoa ma ni suiga iloga i luga o se vaitaimi umi,
  3. le mausali - o loʻo alu pea le maʻi, faʻatasi ai ma aʻafiaga o le afaina o le myocardial poʻo le faʻamaonia o le cardiac matua.

E oʻo lava i le angina pectoris, o faʻafitauli e mafai ona tutupu, talu ai ona o faʻamaʻi masani ma faʻamatalaga faifaipea e mafai ona alu i se mea e le mautonu.

Faʻafitauli faʻafitauli

E tatau ona malamalama o galuega a vaega o le myocardium e aafia i cardiosclerosis e matua le mafai ona toe faʻafoʻisia.

O le mafuaʻaga lea, o le togafitiga o cardiosclerosis mulimuli ane, e masani lava, o le puipuia o le alualu i luma o le faʻaleagaina o le tino, i le puipuia o faʻalavelave, ma le faʻaitiitia o faʻafitauli le lelei o le faafitauli.

O le togafitiga o fualaau o cardiosclerosis e talitutusa ma togafitiga togafitiga e faʻaaogaina i maʻi fatu fatu, faatasi ai ma le faaopoopoina o vailaʻau e faʻaumatia ai le fatu.

I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma lenei maʻi, o mea nei e mafai ona faʻatulaga:

  • fomaʻi fualaau
  • fualaau faasaina mai le vaega o le ACE, e mafai ai ona faagesegese le faagasologa o le toe fausiaina o le fausaga o le myocardial,
  • vailaʻau faʻamalosi puipuia e puipuia ai pupuni toto,
  • metabolic fualaau faasaina e faaleleia ai le meocyte nutrition,
  • eseese beta-blockers, e avea o se mea puipuia mo le atinaʻeina o faʻasolosolo.

Afai e maua mai le anesysysms post-infarction e matua faaleagaina ai le galuega o le pumping o le myocardium, e mafai ona togafiti togafitiga, ma aveese le taotoga o le anerysm. E masani lava, e mafai ona latou faia i le taimi lava e tasi le fao o le coronary ario ese le suluina.

Ina ia mafai ona faʻaleleia galuega o vailaau o le myocardial, e mafai ona fautuaina tagata maʻi ina ia maua le angioplasty o le paluni poʻo le tui.

Faʻamatalaga ma mea puipuia

I le tele o tulaga, o le togafitiga o le ola pea o tagata gasegase o feagai ma le faafitauli o le post-infarction cardiosclerosis e mafai ona fuafuaina:

  • le pasene o siama o le myocardial e aafia ma ola maloloina,
  • le ogaoga o suiga faʻapitoa i le fatu,
  • le tulaga moni o mea uma e mafai ona suesueina i mea lilo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le postofaction atherosclerosis multifocal, faʻatasi ai ma se vaega eleʻele o le itiiti ifo i le luasefululima pasene, o le aofaʻi atoa o le ola o tagata gasegase e masani lava e le sili atu i le tolu tausaga.

O le cardiosclerosis post (infanction post-infarction), (faapea foi ma le fatu fatu oso) o se maʻi matautia, ma o le mea lea, o fomaʻi e tausisia le manaomia vave mo le tagata maʻi ina ia tausisia ituaiga uma o puipuiga e puipuia ai le faafitauli.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamatalaina, o fomaʻi e taumafai e faʻalautele le vaitau o le faʻamalologa i le tele e mafai ai, talu ai ona o soʻo se faʻavavega o le a fesoasoani i le fausiaina o ni maʻi leʻo.

Mo le puipuia o le toe foʻi mai o maʻi, e tatau ai:

  • 'ai le mea saʻo (aloese mai meaai leaga, tuʻuina atu le fiafia ile soifua maloloina, meaai faʻamalosia),
  • aloese mai le atuatuvale ma popolega popole,
  • taumafai e aloese mai le tele o le malosi faaletino, ae le o le teena o le saʻo togafitiga togafitiga,
  • i le tele o taimi e mafai ai ona savali i le ea fou,

mataitu le aoga o le moe ma malolo. E taua tele le faatea ese o le gata ma le le mautonu, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o se faʻaoga faigofie ma le taugofie o le "Healthy" pillow medical.

I le auala, o le ulugalii a le Zdorov o loʻo faia i mea anti-allergenic ma ua saogalemu atoatoa e faʻaaoga,

  • e masani lava ona faia togafitiga puipuia e se fomaʻi ma mulimulitai i ana pepa uma.
  • I le faaiuga, ou te fia iloa - o le post-infarction cardiosclerosis o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo atoatoa.

    Taua! O le mea moni, e le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi uma faʻasalaga mulimuli i luga o puipui o le fatu. Ae, e le o lona uiga o lenei faʻamaʻi e mafua ai le maliu lata mai o le maʻi.

    Faatasi ai ma le puipuiga talafeagai o le toe foʻi mai, ma le lava togafitiga o le faafitauli, e mafai e tagata gasegase ona faʻalauteleina o latou ola. Ma o lenei, oe vaʻai, e taua!

    • E masani ona e masani i le le mautonu i le loto o le loto (tiga, tingling, uaua)?
    • Atonu e faafuasei ona e vaivai ma vaivai ...
    • E masani lava ona i ai le tele o le mamafa ...
    • E uiga i le le lava o le mānava pe a uma sina faʻamalosi tino ma leai se mea e fai ...
    • Ma ua e faia ni fualaau mo se taimi umi, meaʻai ma siaki le mamafa ...

    Tuua Lau Faamatalaga