E faʻapefea ona ave le uʻu mumu eletise e faʻaitiitia le cholesterol toto?

Mountain red ash
Lat. Sorbus aucuparia

O le mumu Rowan ua lauiloa i fomaʻi faʻapitoa e pei o le televitamin lelei, choleretic, laxative. O fualaau o Rowan e fesoasoani e aloese mai le fausiaina o maa i totonu o fatugaʻo, ate, ma le vevela. Faʻateleina le hemoglobin ma le toto coagulability, faʻaitiitia le cholesterol toto, faʻaleleia le mea faitino - o mea uma nei e mafai ona faia i mauga o le mauga. E le gata i lea, e fesoasoani le uila mumu i le tele o le sclerosis, cardiosclerosis, atherosclerosis, hemorrhoids, o gaōmaʻi, gastritis ma le maualalo o le acidity ma le faʻaleagaina o faʻatulagaga o faʻalapotopotoga.

Red ash ash - o se vao po o se laau o le aiga Pink Rowan. E toetoe lava o soo se mea i le lalolagi e ola ai. Le maualuga i luga o mauga e maua i foliga o se togavao. O se laau e iai le pale, e 5-10 mita le maualuga, e masani lava ona tupu na o ia, e fai ai ni vao.

O fualaau o le Rowan e masani ona taʻua o vine, i le mea moni, e laiti, lapotopoto, lanu lanumumu lanumumu ma le lautele o le 10 mm.

O le tuufaatasiga o fua o le pefu mauga. O fualaau o le paluga mauga mumu e tusa ma le 5% sugars (sorbose, fructose, sucrose, glucose), 2.5% acids (succinic, malic, tartaric, citric), pectin, amino acids, salts of magnesium, potassium, calcium, sodium, iodine, iron, phosphorus, tannins ma suauu taua. O fua o le uʻamea mauga mumu e maua i vitamini C, E, P, B2, gaʻo pepa ma carotenoids.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, lau, fugalaau, paʻu, ma fualaau o pusi mauga na faʻaaogaina. E talitonuina o le eletise mauga e malosi lona malosi, na faʻaaogaina ma faʻaaogaina i faʻasalalauga e puipuia ai mai le leaga ma mata leaga. I Rusia, na maua ai maʻi mamaʻi i lalo o se mauga o le mauga e tuliesea ai le faamaʻi. Mountain ash, pei o pine, faʻasaʻo ai se tele o oloa faʻalauiloa, ma, e foliga mai, na i ai foi se sao i le togafitiga o maʻi.

O le Rowan e i ai sona aafiaga, o le puipuia o le suiga o le cholesterol i maʻa i le gallbladder. Ae afai o le gallbladder ua faaitiitia le tomai e malilie ai, o lona uiga e le aoga le faʻaaogaina o le pefu mauga. O le Rowan e puipuia ai foi le fausia o maa i le vevela ma fatuga. O mauga eleʻele e maualalo le toto o le cholesterol, faʻamalosi capillaries, faʻateleina le televave o le hemoglobin i le ania mama. Ma faatasi ai ma le hypoxia, e aofia ai tulaga oona o le fetus i le taimi o le maitaga, e faaitiitia ai le lamatiaga o aafiaga le lelei o le matelaina o le okesene. A oʻo i le faʻafefe o le carbon monoxide, o le teuteuina o fualaau suamalie vave ona aveese le inisua, ae sili atu ona aoga i lenei tulaga o le sua fou ma fualaau suamalie.

Suauu po o le falaoamata mai pusi o le mauga (600 g o suka poo le molasses i le 1 kg o pusi mauga) e fesoasoani i le rūmāmatika, cholelithiasis ma urolithiasis.

Faʻasolosolo taimi masani, faʻaosofia e faamaʻi pipisi, e fautuaina ai le teuteuina o fualaau suamalie. E iʻu ile 2-3 itula le aʻafiaga.

Faʻasolosolo lelei o le tino, o se mea teuteu poʻo se uʻamea o fualaau mūmū mūmū e aoga tele.

O fualaau o Rowan na aoina i le ogatotonu o Oketopa ua manatu e sili ona faamaloloina. Fugalaau e sili ona filifilia i le vaveao o Iuni, pe a oʻo i po pupuu (i nai aso ao lumanaʻi ma le maeʻa o Iuni 21 - le solstice o le mafanafana ma le po aupito pupuu o le tausaga).

Ona o lona tuufaatasiga, o le eletise mauga o se mea matagofie tele lea e faʻamalosia ai le tino e le gata i vitamini (C, P, E, carotenoids), ae faʻapea foi ma elemene (iron, magnesium, potassium, calcium, phosphorus). Afai e te inu soo i se teuteuga o fua vine i le taumalulu ma le tautotogo, ona mafai lea ona e aloese mai le malaise, faateleina le vaivai ma faaitiitia le gaioiga, ma faaitiitia le eletise vaaia e aʻafia ai le vaitamini. Mo i latou o loʻo galulue tele i le komepiuta, o se teuteuga po o le fusi o fua vine o le a fesoasoani e faʻasaʻo le vaʻai.

O se metotia o le saunia o se teuteuga o vine vine. Ina ia saunia se teuteuga, 2 sipuni tele o vine suamalie, ia sasaa le 500 ml o le vai inu ma ia faapipii mo le 7-10 minute i luga o le vevela vevela, ia tumau mo le afa itula. Po o le sasaa foi o le aofaiga o vine i le vai inu i totonu o se vevela ma tumau mo le itiiti ifo ma le tasi le itula. Ave le afa ipu lua lua i le tolu taimi i le aso e avea o se multivitamin mo le 3-4 vaiaso ile laina. Fai se malologa o le 2 vaiaso ma toe fai le kosi i le taimi o le taumalulu. E mafai ona fefiloi fua o le Rowan 1: 1 faatasi ai ma vine vine vao (1 tbsp sipuni o fua o le olive vao ma le aofaiga tutusa o pusi mauga mo le 500 ml o le vai). O le fua lava lea e tasi e talafeagai mo i latou e mananao e faʻaleleia le hemoglobin, ma e sili ona aoga mo fafine e umi se taimi, talu ai o loʻo i ai le tele o le uʻamea ma le vaitamini C.

E fesoasoani le ufiufi o le mauga i faʻamaʻi tuga pei o le tele sclerosis, cardiosclerosis ma le atherosclerosis. O le paʻu e seleseleina i le taumalulu o le taumalulu - amataga o le tautotogo, i le amataga o le tafe o le suavai. 2 sipuni tele o le paʻu paʻu e taofi mo le lua itula i luga o le vevela lemu ina ia le mafai e le vai ona faʻafefeteina tele, ae faasolosolo malie lava. Faʻafiafia ma vevela, ave lua kapu pununiki aʻo leʻi 'aʻai i le tolu taimi i le aso ma le tele sclerosis ma le atherosclerosis mo le 6-8 vaiaso i le laina. I le cardiosclerosis, o le kuka e tatau ona naʻo le afa itula, e pei o le atherosclerosis.

O fualaau suamalie fou e fesoasoani i faʻamaʻi sili ona ogaoga. E sili atu ona faigofie le faia o togafitiga mo le afaina i le tautoulu, pe a uma le kiona muamua, pe a maua le mauga o le mauga fou, ona e tatau ona e inu i le afa afa o le sua o le pusi o le mauga i taimi fou i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le 3-4 vaiaso. Inu vai i vai malulu. O fualaau e aoga foi mo le gastritis ma le maualalo o le acidity ma le constipation, e avea o se multivitamin, o se faamalolosia lautele ma le faʻamalosiina o le tino mo gasegase gynnecological ma oncology ma faʻamaʻi o le thyroid gland e fesootaʻi atu i le iodine deficiency, rheumatism and urolithiasis.

O fugalaau uila fesoasoani e fesoasoani i le suisini, o le afaina o le ate, o faamai o le ate ma le vaega o le fafine, o loo i ai foi se lagona filemu. Lua teaseti o fugalaau fugalaau e sasaa ai se ipu vai inu, e tumau pea i le po i se vevela pe afifi. Inu 1/4 ipu faʻatolu i le aso mo le 2 vaiaso.

Mai i le mauga, e le na o togafitiga faafomaʻi ua saunia, ae eseese foʻi laʻau suamalie: marshmallow, jelly, juice, jam.

Mountain ash. Contraindications

E pei lava o isi togafitiga, o loʻo i ai faʻasolega mo le uʻu mumu mauga. E le fautuaina le ufiufi mauga mu mo le faateleina o le toto toto, mo gastritis ma le maualuga o le eletise. E le tatau ona inu le suamalie fou o le eleele i le manava o le manava.

Pe a fuafua se maʻitaga, e tatau ona manatua talu mai aso anamua, na faʻaaogaina e le fafine ni mauga e puipuia ai le maitaga.

Aisea e matautia ai le maualuga o le cholesterol?

Cholesterol poʻo le cholesterol o se tuufaatasiga o le natura, lea o loʻo i totonu o le paʻu o le cell o le toetoe lava o meaola uma o loʻo ola i la tatou paneta.

E na o le 20% o le cholesterol e ulu atu i le tino faatasi ai ma meaai, o le isi 80% totoe e gaosia e le ate, fatugaʻo, selu oona ma le manava.

Talu ai o le cholesterol e le faʻamaʻapeina i le vai ma e le mafai ona tuʻuina atu i se tino tutoatasi i totonu o tino, faʻapitoa faʻamalosi - lipoproteins - ia faia lenei galuega. E tele ituaiga o mea nei: maualuga lipoproteins (HDL), o le maualalo (LDL) ma le maualalo (VLDL). O le faateleina o le aofaʻi o meaola e lua mulimuli e taʻitaʻia ai le tuʻuina o le cholesterol i puipui o toto toto.

E tele suʻesuʻega ua faʻaalia e maualuga atu le maualuga o le LDL, o le maualuga foi lea o le atherosclerosis. O nei meaola puipuia o le vaʻaia e faigofie ona suauu i totonu o le vai ma saofagā i le faʻavaeina o atherosclerotic plate.

I se eseesega, maualuga HDL o se faailo lelei. O a latou mea maualuga o loʻo taʻu mai ai o se tagata e soifua maloloina. E faʻamavae lelei i le plasma toto, o le mea lea, e le atherogenic.

Faatasi ai ma mea le lelei e faateleina ai le tulaga o le fausia o pusa cholesterol, e tatau ona matauina:

  • le lelei ma le ulaula,
  • le galue malosi
  • mamafa tele
  • faʻamaʻaloga o le talo ona o le faʻaaogaina o le ava malosi, vailaʻau faʻamaʻi ma le faia o ni vailaau maʻoti,
  • tiga o le endocrine, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka, faʻateleina gaosia o hormones o le gasegase oona, insulin, le lava o hormones sex ma hormones thyroid.

Atherosclerosis o le faʻalavelave sili lea ona faigata o le maualuga o le cholesterol maualuga. O lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le tuʻuina atu o pusa cholesterol i luga o puipui o maʻa. E leʻo faʻaalia le faʻamaʻi seia oʻo ina le poloka le vaa e le 50%. O le faʻataʻitaʻia o le lumenia o le gaʻo e mafua ai le leai o se mea e mafai ai, faʻafetaui ma le faʻaleagaina le taʻavale.

I le isi itu, o le togafitiga poʻo le tuai o togafitiga mo le atherosclerosis mafua ai le maʻi cardiovascular.

O aʻafiaga e sili ona taatele o lenei maʻi e mafai ona avea ma taʻavale, fatu fatuga ma faʻamaʻi fatu fatu.

O faʻamanuiaga ole lafu mumu mo le tino

E i ai ituaiga ituaiga elefue mauga - mumu (masani) ma le aronia (chokeberry), e aofia ai le aiga Pink. O mauga eleelea na o mai ia i matou mai mamao mamao o Amerika, ma na umi se taimi na mafaufauina o se laau teuteu. Ae ui i lea, na iloa e Initia Initia e uiga i mea aoga o lenei laau, e faʻaaogaina e avea o se meaʻai ma meaʻai.

O le Rowan e 80% vai, ae e ui i lea, e tele vitamini, meaola faʻasaina ma isi vaega. O meatotino faʻaaogaina o le laau e mafua mai i se tuufaatasiga tele:

  1. Vitamini: A, E, C, vaega B (thiamine, riboflavin, pantothenic acid, fola ma pyridoxine).
  2. Apalai gaosi: citric, malic ma vine.
  3. Micro ma elemene: K, Mg, Fe, P.
  4. Ole suāsusu taua.
  5. Pectin, tannins ma flavonoids.
AroniaRed
Malosiaga o le malosi55 kcal50 kcal
Carbohydrates43,635,6
Fats1,81,8
Squirrels65,6

O le faʻaaogaina masani o togafitiga a tagata e faʻavae i luga o le pusi o le mauga e fesoasoani e taulimaina ai faʻamaʻi eseese. O loʻo i lalo se lisi o mea aoga o lenei fale:

  • le faʻamautuina o le maualuga o le cholesterol toto,
  • faaleleia atili le toto toto
  • faʻaleleia le gaioiga o le thyroid gland ma le ate,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • aveesea o masini mamafa ma toxins mai le tino,
  • faʻamaʻotoina o le nutimomoia,
  • togafitiga o le hepatitis ma le hepatocholecystitis,
  • aveeseina o le tele talo,
  • aveeseina o maa gaʻo ma le vevela,
  • faʻamalosiina puipui tetele,
  • togafitiga o nisi faʻamaʻi paʻu
  • o se faʻalavelave i le atinaʻeina ole tino.

Mountain ash o se oloa lelei mo le toe faʻaleleia o le tino i le taimi o le faʻamamaina, toe faʻaleleia o faʻaagaga i taimi o le vaitamini ma le anemia. O le taliaina o vine o lenei laau e faateleina ai le tetee o le tino, puipuia ai le tupu mai o le malulu ma le manava o le tino.

I le taimi nei, e faʻaaogaina le pefu mauga e le gata mo faʻamoemoega faafomaʻi. O ona fua e avea o ni meafaitino mataʻutia mo le 'ava malosi. Faafetai i le oona oona o vine, oona oona ua gaosia. E masani ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻafiafiaga mo le gaosia o le marmalade, sweets, jams, jellies, ma isi.

Mountain ash o se puna toto manaia totogo lelei.

Meli e tele mea faʻamalolo, aemaise lava aoga mo le malulu. O lona uiga masani o le i ai o se manogi malosi ma se lanu mumu.

Rowan Cholesterol Recipes

O mauga mauga e fuga mai ia Me-Iuni ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe. Latou te potopoto i le tele o meaʻai e tusa ma le diamita o le 10-15 cm. O fua o le laau e pei o "apu" laiti, e le silia le 1 cm le lapoa.

O le seleselega e faia i le tautoulu aʻo lei amataina le kiona. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻamago i le ea fou po o le ogaumu fualaʻau (o le faitotoa o loʻo totoe pea) i le vevela o le 60 ° C. E le gata i lea, o fua o lefusi o le eleele e salalau i se mea manifinifi i luga o se pepa tao tao poʻo pepa uʻamea. I lenei auala, o meaʻai e taofia. Ae o le a teuina ia vine i totonu o se atigi fafie, o le ola ola e 2 tausaga.

Ma o se auala lelei foi o le seleselega ua mamago fua o fua. I totonu o tagata faʻapitoa, o laʻau ma lālā o ufi mauga e masani ona faʻaaogaina. E aoina i le taimi o fugālaʻau, faʻagogo i totonu o se potu pogisa. O le olaga ola o ia ituaiga meafaitino e le sili atu i le tasi le tausaga.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e lava lava le 'aina 20 vine o le pamu mumu i aso uma. E sili ona vaeluaina le latou mauaina i le 3-4 taimi. Taʻaloga o togafitiga: 4 aso e te manaʻomia ai ona 'ai fua, ona faʻamavae lea mo le 10 aso, ona faalua ona fai lea o le faasologa. O togafitiga faapena e sili atu ona faia aʻo leʻi malulu, aua o fua i lenei vaitau e le o se mea matagofie.

O le taʻalo Rowan e talafeagai lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol ma faʻamalosi le lipid metabolism. O fua mūmū ua nutimomoia ma vodka ua faaopoopo i se vaega o le 1:10. Ua tuua o ia mo le 2 masina i se nofoaga pogisa ma malulu. A maeʻa lenei taimi, faʻapipiʻi le tincture ma ave mo le 1pp. faatolu i le aso. E fautuaina le faʻaitiitia o le suʻega ma sina vai.

E maualalo ai le cholesterol, toto maualuga ma taofia ai le atinaʻeina o fatu cardiovascular o le suavai fou o le ash ash. E tusa ai ma le 1 tbsp. l 3 taimi i le aso mo le afa itula ao leʻi 'ai.

E fesoasoani foi i le faʻafaigofieina o le chopetrol metabolism o le fua o le lauti e faʻavae i luga o fualaau o paluga o mauga ma tulaʻi i luga. Ina ia faia lenei mea, ave 1 lepp. mauga ma le vao vao, sasaa atu ia i latou 0.5 lita o vai inu ma vevela i luga o le vevela vevela mo le 10 minute. Ona tuʻuina lea o le faʻamafanafanaga mo le 12 itula. E mafai ona e faaopoopo sina suka ma inu 100 ml tolu taimi i le aso.

O se faʻafefiloi o vine suamalie ma le rose vao e mafai ona gaosia i totonu o se vevela ma agavale i le po, ona inu ai lea i luga o se manava gaogao ma le gasologa o le aso.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

E ui lava i le mea moni e faapea o meaola o le paluga o le eleele e matua natura uma lava, ae o loʻo i ai foi se lisi o faʻamaʻiloga. Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol ma isi faamaʻi, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi, aua na o ia e mafai ona ia iloiloina lelei le manaoga mo isi vailaʻau.

Talu ai ona o le maualuga o mea o meaola oona i fualaau o le mauga, e le mafai ona ave e tagata e mafatia i le gastritis, maualuga maualuga o le manava, maʻi o le peptic, o osofaiga faifai pea o le manava ma i luma o tagata taitoatasi le le talitonu i vaega.

Saienitisi Faʻasaienisi o fua o vine e faateleina le faʻasolo toto. O le mea lea, ua faʻasaina ona latou faʻaogaina mo tagata gasegase e ono afaina ai toto.

E le fautuaina e ave le tele o fualaau aina suamalie, aua o lo o aofia ai se elemene o ana gaoioiga e pei o se vailaʻau. Afai e te kuka pe faʻagogo fua, ona faʻaumatia lea o le kulimi.

Talu ai o le tino o le fanau ma le tino o se fafine maitaga e sili atu ona vaivai, o le faigofie o le aveina o pusi mauga e na o se tagata poto faapitoa e mafai ona fuafuaina.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o pusi mauga, e taua le tausisi i mataupu faavae o se taumafa mai le cholesterol maualuga. E faʻateʻa ai le taumafa o gaʻo gaʻo, gaʻo manu, fuamoa, kulimi, meaʻai ma meaʻai ulaula. Talu ai e 20% o le cholesterol e ulu atu i le tino o le tagata mai fafo, e taua le faʻaititia o lona faʻaaogaina.

E tatau foi ona e lafoaia masani leaga - o le ava ma le ulaula. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona e ulufale i taaloga masani. E masani lava, o le tausisia o nei fautuaga ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻasalalau e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le lipid metabolism.

Ina ia le afaina ai lou tino, e tatau ona e faʻalogo i lau tagata e togafitia togafitiga ma e leai se mea e te faia ai oe lava. E tāua tele le tausisia o mea uma e fai ma fua o loʻo tuʻuina atu i luga. E naʻo le tulaga lenei o le a mafai ona pulea lou maʻi.

O meatotino aoga o pusi mauga o loo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

E faʻapefea ona ave le uʻu mumu eletise e faʻaitiitia le cholesterol toto?

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tele togafitiga faʻa-aganuʻu e fesoasoani e faʻavasegaina ai le lipid metabolism. O se tasi oi latou o le mauga mai le cholesterol, lea e saunia ai mea teuteu eseese, infusions ma teas.

O lenei laau e faʻaitiitia ai le maualuga o le LDL ma faʻaleleia ai le tele o le HDL, ma faʻapipiʻi foi le tino i vitamini, micro ma macro elemene.

E mafai ona e suʻeina le auala e fesoasoani ai le uʻamea mauga mumu mai le cholesterol maualuga, faʻapea foi ma fua mai ai, i lenei mea.

Fualaau mata i lalo ifo o le cholesterol

O le Cholesterol e taumafai e faaputuputu i le tino. Faatasi ai ma lenei mea, e mafua ai le tele o faafitauli. Talu ai ona o le cholesterol, o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi, lea, i le isi itu, e faalavelave i le masani ai le felauaiga o le toto i tino. Ona o lea ituaiga o "faʻaleagaina" o le toto, o maʻi eseese e tulai mai, e pei o le stroke, atherosclerosis, ma maʻi fatu faʻapitoa.

A maeʻa ona maua se tulaga le atoatoa o le cholesterol, o le a faatonuina e le fomai togafitiga. Ae ui i lea, e tatau ona e fesuiai i se meaai, lea e fautuaina ai e faalagolago i nisi o meaʻai e pei o le garlic.

O lapisi e aofia ai le sili atu ma le 400 vaega o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o le tagata. E faʻamamaina ai le toto, e maualalo ai le cholesterol, faʻafetai i lona masani ona faʻaaogaina, sela e le o laʻititi ma e oʻo lava i faʻasolosolo lautele e le paʻu. O vaʻa amata e faʻamama lelei lelei le cholesterol, pe afai e te 'ai 2-3 cloves i le aso.

O a meaai e le tatau ona faʻaaoga e faʻaaogaina ai le garlic?

O le faʻamamaina o vaʻa toto mai cholesterol ma le kalama o le a aumaia ai ni taunuuga lelei pe afai, faʻatasi ai ma lona faʻaogaina, oe tausisi i meaʻai lelei ma le fautuaga a se fomaʻi. E tatau ona faʻaeseese meaʻai ma gaʻo mai le taumafataga. Le lisi tutusa o tuusaunoaga e aofia ai oloa e pei o:

  • Meaʻai gaʻo: puaa, soisi, meaai kuka. E mafai ona e 'ai le moa pe a uma ona aveese le gaʻo.
  • Meaʻai gaʻo: pailani, sisi susu, margarine, pata.
  • Mea gaosi susu ma le lactic acid ma se pasene maualuga o mea e gaʻo.
  • Fried food.
  • Meaʻai anapogi, e aofia ai meaʻai vave.
  • Teu ma koko ma le faʻaopoopoga o meaʻai susu.
  • Umu gulu.
  • Meainu e aofia ai le ava malosi.

Afai e te vaʻaia oloa o loʻo i luga, o le a gaoioi lelei le kalaka.

O a meaai e te manaʻomia e aofia i au meaʻai?

E lelei lelei le puipuia o le tele o faʻamaʻi, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona e faʻaogaina ai isi oloa ma o le a faʻaleleia ai lona aʻafiaga i faʻafitauli. I le tulaga o le maualuga o le cholesterol, o nei oloa e:

  • Se fuainumera tele o fualaau aina ma fualaʻau. E sili ona aoga ia pi ona o loʻo aofia ai le tele o pectin ma fiber. Pectin e aveese lelei ai toxini ma cholesterol, o le mea lea, e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le kālati.
  • Laʻau paʻepaʻe. E sili atu ona fautuaina e tagata e sili atu mea taumafa se pipi, aua o lana aano o manu e sili ona lelei ma maloloina.
  • O le faʻatasi o le keke ma lemoni, fuamū mūmū, kanikoni, meloni, ma le suamalie ua aoga tele i le faʻaitiitia o le cholesterol.

E le tatau ona 'ai se fualaau faisua i lona tino mama, e sili atu le faʻaopopo i ipu. E mafai ona e 'ese faʻatasi le apu ma le ufiufi o le kālati, ma e mafai ona e faʻafefe uma oloa, faʻafefiloi ma' ai i lenei pepa. O le tofo o le a le sili ona manaia, ae o sea ituaiga o meaʻai o le a aumaia ai ni faʻamatalaga moni.

Garlic Cholesterol Recipes

Ona o le maualuga o le cholesterol, o le gass vevela ma le ate o loʻo mafatia foi. I taimi o togafitiga, e tatau ona faʻatuina a latou galuega. Mo lenei mea, o vaega laiti o laau ma le kalaka e talafeagai. O le suka e saunia mai fualaau aina e iai sona aʻafiaga, o nei mea e aofia ai le vaovao vaovao, tino ola, tansy. Ina ia saunia se vailaʻau faʻamaʻi, e te manaʻomia se lua vaimisi ole laʻau ma se paluga gaʻo o le kalani mo vai inu. Faʻaauau le paluga mo le 20 minute, mulimuli ane e mafai ona e faʻafefiloi i se sipuni siva 4 taimi i le aso.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se fua lauiloa e faasaga i cholesterol o le faʻapotopotoga o le meli ma le kalaka. Mo le kuka, e tatau ona e ave le afa afa ipu o pi ma liligi le ava (2 cm le maualuga nai lo pi), faaopoopo se sipuniti o le meli ma le aofaʻi tutusa o le kalama eleka. O le faʻafefiloi e tatau ona tuʻuina i se mea malulu mo le 2 vaiaso, ona aʻafia ai lea. E tatau i se tagata matua ona ave le 1pp 30 minute aʻo leʻi 'ai. Afai o le tincture e malosi tele, e sili atu le faʻaalu o se sipuniti o le paluga ¼ ipu o vai inu vevela.

Garlic ma lemoni mai cholesterol e maua ai se taunuuga lelei. Ina ia saunia le vailaau vailaʻau, e tatau ona e ave le 3 lita o le vai mama, 4 lemoni ma le numera tutusa o ulu o le kalama.

O galala uma ma lemoni e manaʻomia ona faʻaaoga lelei, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea e gaosia. Faʻasalaga kalama ma lemoni i totonu o se fagu lita-tolu ma faʻaopopo vai, tuu le kulupu mo le 3 aso i le pusaaisa, ona faʻamaʻi ai lea. E tatau ona faʻaumatia faatolu i le aso i le afa o le tioata. Faʻaauau le siʻosiʻomaga i se nofoaga malulu ma pouliuli. O le togafitiga e le sili atu i le 40 aso, pe afai e te faia lenei mea mo se taimi umi pe sili atu le lapisi nai lo le mea ua faatonuina, o le a gaoioi le tino i le tino - o le a pagatia le tino.

E sili atu le lelei pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le meli le kulimi ma lemoni mai le cholesterol. I lenei tulaga, e tolu fati e maua i le tele o cholesterol, talu ai o mea taʻitasi o loʻo faʻafefiloi e fesoasoani e foia ai le faafitauli. Tincture, o loʻo i ai le lemoni, garlic ma le meli, o le a aʻafia ai le aafia ai o toto toto, ae faʻamalosia foi le tino atoa.

  1. 10 lanu e tatau ona fufuluina, sasaa le sua mai fafo, ma tipi le pulu i ni vaega laiti.
  2. Toto 10 ulu o le kalaka i totonu o se mea e fufulu ai poo se mea e teu ai meaʻai.
  3. Faʻafefiloi i se ipu e tolu-lita se lita o le meli, suamalie ma le lemon peel ma faʻamalo le aisa.
  4. Tuu le fagu tapuni i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso, ona amata lea ona togafitia oe.

Ina ia mafai ona manuia le tuufaatasiga, e tatau ona faʻaaoga 4 taimi i le aso mo se sipuni, ae le sili atu. O le faʻafefiloi ua lava mo le 2 masina.

O le isi fua mo le togafitia o le maualuga o le cholesterol e maua ai le lau o le bay. Ina ia sauniuni, e tatau ona e ave se fagu vodka (0.7 lita), faʻafefiloi ma le kulimi mai le 1 lemoni ma le 2 ulu o le keleka (e tatau ona tipi i se mea e teu ai meaʻai), faʻaopoopo 5 lau laʻau i le mea e tasi. O le tuufaatasiga e fausiaina mo le masina i totonu o le pusaaisa, mulimuli ane e tatau ona fufulu ma ave le 2 teaseti faatolu i le aso pe a uma taumafa.

Faʻafeiloaʻi i se meaʻai ma masani ona e faʻaaogaina togafitiga fale e faʻaititia ai le cholesterol, e mafai ona e maua ni faʻamanuiaga lelei. Ae aua le manatu e mafai ona faʻamaloloina oe i le fesoasoani mai ia i latou - e tatau ona e usitai i le fautuaga a se fomaʻi i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol. O togafitiga fale e sili mo le puipuiga.

Le mafutaga o le suka maualuga ma le cholesterol: mafuaaga, togafitiga ma togafitiga

O maʻi fatu cardiovascular e tele fesoʻotaʻiga o aʻafiaga, o mea autu ia o le hypercholesterolemia ma le hyperglycemia. E mafai faapefea ona fesootaʻi le suka ma le cholesterol? E faigofie tele le tali - o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo e fesoʻotai vavalalata i ala feʻaveaʻi, lea e mafai ona faʻamautu ai le faateleina o nei mea i le tino. O le maualuga o le suka o le toto e faʻaleleia ai le gaosia o gaʻo, e aofia ai cholesterol, lea e mafai ona faʻalavelave ai le fomaʻi o se tagata maʻi ona o le faateleina o tulaga o aʻafiaga lamatia.

  • O mafuaaga mo le sootaga o le suka ma le cholesterol
  • Le matautia o le faateleina o le cholesterol ma le suka
  • Faʻailoga
  • Togafitiga metotia
  • Togafitiga o vailaau
  • Tomai e leai ni vailaʻau

Suga ma meaai cholesterol o mea masani ia e lua e aʻafia ai le tino o le tagata ma le tele i le tino o le tagata.

O mafuaaga mo le sootaga o le suka ma le cholesterol

O le sootaga i le va o le cholesterol ma le suka o le toto ua uma ona matauina e fomaʻi mo se taimi umi. Ae ui i lea, o ana masini sa le mautonu mo se taimi umi. I aso nei, e faʻamatalaina le faateleina o le Cholesterol ma le kulukose e mafai ona avea ma mafuaaga nei:

  • O se faʻaopoopoga o le kulukose o loʻo taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le inisalini (o le faʻaitiitia o le lagona o le tino i le insulin) ma faʻalauteleina ai mea taumafa, lea e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le cholesterol i le tino ma meaʻai,
  • O le inisalini e mafua ai ona i ai sona aafiaga malosi i enzymes o le ate, e aofia ai i latou e aafia i le tuufaatasiga o le cholesterol, lea e tau atu i lona tulaga maualuga i le toto,
  • Ole maualuga ole cholesterol ma le suka e fesoʻotaʻi ma mafuaʻaga masani o mea na tupu: o se olaga le lelei, o se mea e le lelei le taumafa ma le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo ma "meaʻai vave", ma isi.

O le vavalalata vavalalata i le va o le cholesterol ma le kulukose e manaʻomia ai le tuʻufaʻatasia o le faʻamaonia ma le togafitiga o nei tulaga.

Le matautia o le faateleina o le cholesterol ma le suka

Afai o le mea o loʻo i totonu o le cholesterol ma le kulukose i le toto e tulaʻi mai, ona faʻateleina ai lea e le tagata le tulaga lamatia o nisi tulaga, aemaise lava maʻi fatu cardiovascular e fesootaʻi ma le ischemia. O lenei kulupu o faʻamaʻi e aofia ai: faʻamaʻi o le fatu fatu, Lerish syndrome, faʻalavelave o le cerebrovascular. I le faaopoopo atu i le faateleina o le lamatiaga o nei faamaʻi, latou te aʻafia ai faʻamalositino - o le tele o faʻafitauli e tulaʻi mai, e aofia ai faʻamaʻi e pei o le infarction myocardial ma le stroke.

I nei tulaga, o le faateleina o le cholesterol ma le faateleina o le suka toto e taitai atu ai i le vavalalata o le lumenia o vaa tuai ma le faaleagaina o le toto i tisipenipuni lautele faatasi ai ma le atinaʻeina o suesuega tumau.

I le faaopoopo atu i nei tulaga, i tagata gasegase e maua ai le maualuga o le cholesterol ma le maualuga o le suka e tutupu:

  • o le gaioiga o le tino i le foliga o le nephropathy i le maʻisuka ma le fausiaina o le gasegase masani,
  • maualuga maualuga ma le maualuga o le toto,
  • lagona le mautonu, tiga i luga o neura o se taunuuga o le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka,
  • afaina o le paʻu o le paʻu ma le faʻavaeina o maʻi pipili,
  • thrombophlebitis, ma isi.

Afai e te iloa maualuga le suka ma le cholesterol, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi, o ai o le a ia fautuaina auala faʻapitoa e suʻe ai ma togafitiga.

Faʻailoga

O le suʻesuʻeina o le hypercholesterolemia ma le hyperglycemia e faʻavae i luga o nisi auala: o se suʻesuʻega i fafo o le tagata maʻi ma le emenesis, faʻapea foʻi le amio o suʻega o le toto.

E amataina le aoina o faʻamatalaga i se suʻesuʻega a le tagata maʻi e uiga i mataupu o le maʻisuka i totonu o le aiga (o lenei faʻamaʻi e masani lava ona i ai se faʻalapotopotoga e tupuga mai ai aʻafiaga), meaʻai (meaai, taimi, meaʻai e fiafia i ai, ma isi mea), faʻapea foʻi ma le olaga (ulaula , faʻaaogaina o le ava, ituaiga o galuega, taʻaloga, ma isi). Faʻavae i luga o lenei mea, e pei o se tulafono, e mafai ona iloa tulaga taua mo le faateleina o le suka ma le cholesterol i le tino.

A maeʻa lena mea, latou te oi le laasaga o suʻesuʻega ma le faʻamoemoe o le faʻamoemoe o le kulukose ma le cholesterol i le toto. O le maualuga o le toto toto o le suka mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. E le gata i lea, i tagata gasegase ua leva ona maua i le maʻisuka, o se suega o le faapalepale kullukose ma le naunautaiga o le maualuga o le hemoglobin glycosylated. O nei faʻamaufaʻailoga mulimuli e lua e sili atu le taua nai lo isi i le tulaga o le faia o se faʻasologa umi mo le maʻi.

O tagata gasegase uma e manaʻomia le faia o se filifiliga o le cholesterol, maualuga ma le maualalo o le lipoproteins (LDL ma le HDL) i le toto. O tulaga masani mo alii o loʻo faʻaalia i le laulau. O le masani mo tamaitai o le sefulu o vae sefulu itiiti ifo.

Pe a faʻamatalaina taunuuga, e taua le maitauina o le masani o le cholesterol i tagata pe a uma le 30 tausaga e ese mai le masani i tamaitai i se vaitaimi talitutusa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le estrogens genital genitalia e faʻamautuina le lipid metabolism ma maua ai se gaioiga o le antiatherosclerotic.

O le faʻamatalaga o taunuʻuga na maua mai o le galuega a se fomaʻi poto faapitoa.

Togafitiga o vailaau

Ina ia togafitia le maualuga o le cholesterol, o le tele o fualaau o fualaau oona e faʻaaogaina: statins (rosuvastatin, lovastatin, ma isi), fibrates, inhibitors absorption inhibitors in the intestine, etc. E masani lava, o vailaʻau faʻatasi e faʻatasi ma le tasi ma le isi ina ia maua ai le sili ona lelei.

I le togafitiga o le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka, o le inisalini o togafitiga e tāua tele. I le avea ai o se tulafono, o filifiliga saʻo o le inisalini e mafai ona faatumauina le maualuga ole kulukose o le toto i tafatafa masani. I soʻo se tulaga, o le faʻamaoniaina o fualaau faʻasaina e faʻasaina ona o le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu ma le alualu i luma o faʻamaʻi autu.

Tomai e leai ni vailaʻau

Ole a le sili atu le taua o le faʻaaogaina o fualaau oona ma le ituaiga olaga ole togafitiga ole togafitiga,

  • E tatau ona faʻaesea uma "meaʻai vave" lea e faʻateleina ai le maualuga o le cholesterol ma le kulukose i totonu o le toto - o meaʻai nei e gaosia i gaʻo ma gaʻo - hamburgers, fries, Coca-Cola, ma isi,
  • Fualaau faisua ma fualaau suamalie, falaoa atoa o le falaoa, paluga, masini vela po o le gaʻo, e tatau ona sili atu le taumafataga o meaʻai i le taumafataga. O nei oloa o ni punavai o mea aoga e aoga i le hypercholesterolemia - phytosterols, polyphenols, gaʻo susu, ma isi.
  • O meaai e tatau ona faʻavae, ae faʻatasi ai ma vaega laiti i le voluma,
  • O meaʻai uma lava e maua ai le "saoasaoa" o meaʻai gaʻo e vave faʻavaveina le maualuga o le kulukose o le toto, e le aofia ai i mea taumafa - mea faʻafiafia, asikulimi, suamalie, falaoa paʻepaʻe, ma isi.
  • E taua le faʻalauiloaina o taʻaloga masani, e sili atu i se uiga vaʻaia, i totonu o aso masani.

Ole meaʻai ole meaʻai ole vaega o loʻo iai i le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

O le mulimuli i nei fautuaga ma le faʻaaoga lelei o fualaau oona o le a faʻamaonia ai le maualuga o le cholesterol ma le suka i totonu o le toto, lea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatuina o fatu ma faʻamaʻi vascular.

Tuua Lau Faamatalaga