Sugar 32 i le 32

E te manaʻo e iloa le mea e fai pe afai o le suka toto e 32? Ona toe tilotilo ai lea.


O ai e: O le a le uiga o le maualuga o le suka maualuga 32:Le mea e fai:Le masani o le suka:
Anapogi i tagata matutua i lalo ifo o le 60 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.3.3 - 5.5
A uma ona 'ai i tagata matutua i lalo o le 60 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.5.6 - 6.6
I luga o se manava gaogao mai le 60 i le 90 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.4.6 - 6.4
Anapogi mo le 90 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.4.2 - 6.7
Anapogi i tamaiti ei lalo o le 1 le tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.2.8 - 4.4
Anapogi i tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.3.3 - 5.0
O le anapogi i tamaiti mai le 5 tausaga le matua ma le tupulaga talavou FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.3.3 - 5.5

O le masani o le suka o le toto mai se tamatamai lima i luga o se manava gaogao i tagata matutua ma le tupulaga talavou mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.

Afai ole suka 32, ona manaʻomia lea ole falemaʻi! Valaau i se falemaʻi! I le suka e sili atu ma le 30, e mafai ona tupu mai se coma hyperclycemic.

Mafuaʻaga, faʻamaoniga ma faailoga

O maualuga o le suka i le toto e mafai ona fesuisuiai mo mafuaʻaga eseese, e masani lava i taimi o gaioiga faaletino, aʻoaʻoga i taaloga, tulaga faʻalavelave, ma le taimi o le maitaga. Manua le lelei, vaisu, suiga o le hormonal e mafai ona faaosofia ai faafitauli i le suka.

I le i ai o faʻamaʻi pipisi, ua faʻaleagaina le gaosiga o le hormone; o loʻo matou talanoa e uiga i le maʻi o Cushing, pheochromocytoma, thyrotoxicosis. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka, o le sili atu foi lea o le puleaina o hormones.

O gaioiga faʻasolosolo i le tino e mafai ona faʻavaivaia ma faʻafitauli o le pancreas, faʻaleagaina ma le mama o neoplasms. E masani lava, o oso i totonu o le kulukose e lauiloa i le faʻaaogaina umi o fualaau faʻamalosi, vailaʻau faʻamalosi, vailaʻau faʻatoʻaga ma fualaau o fanau.

O faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai foi i le glycemia, o ia faʻafitauli e aofia ai:

O le mea muamua lava e fai pe afai ua faateleina le suka i le maualuga o le 32 mmol / lita o le faʻaaogaina lea o mafuaʻaga o lenei tulaga. O tulaga le mama o le hyperglycemia e le mafai ona taua o se faailoga o le maʻisuka, ae i lenei tulaga e taua tele le faia uma o fuafuaga talafeagai ina ia le toe tupu le tulaga.

E manaʻomia lou toe mafaufau i au masanigaʻai, e tatau ona e fuaina le fua o le suka i le faʻaaogaina o se masini faapitoa o le glucometer pe faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi mo auʻiliʻiliga. Ae o le fautuaga e faia taʻaloga ma isi ituaiga o gaioiga faaletino i lenei mataupu e le talafeagai, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosofia atili ai le faateleina o le glycemia.

O le tagata maʻi e tatau ona manatua o masini fale mo le fuafuaina o faailo o le kulukose e masani lava ona faʻaopoopoina e fua ai le plasma o le toto, o lea o le taunuuga e maua i soo se tulaga o le a maualalo i le 12%. E manaʻomia se suʻesuʻega i le tele o taimi i le ao, pe a fai muamua o le glycemia o le 32 points, ae o le maʻisuka ua le maua i totonu o tagata. O lenei faiga e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi i se taimi talafeagai ma faʻaaoga ai mafuaʻaga e ono mafua ai le tulaga faʻaleagaina.

Faatasi ai ma le faateleina o le suka, ua fautuaina e le fomai se suega o le faapalepale o le glucose, e mafai ai ona e fuafuaina le ituaiga muamua o le maʻisuka - prediabetes. E masani lava, o sea suʻesuʻega e talafeagai e faʻasaʻo ai le maʻisuka ma faʻavaivaia le kulūkose.

O le auiliiliga ua faatonuina e le o tagata uma, ae na o le mamafa o tagata gasegase e sili atu ma le 40 tausaga le matutua pe ono aafia i le maʻisuka.

I le faʻaopopo atu i suiga i fua o le kulukose i totonu o tagata, o faʻamaoniga iloga e matauina:

  1. sili atu ma le masani ona faia,
  2. tele le vaivai, vaivaiga, le fiafia,
  3. faifai malie malie i le tulaga o le vaʻai mamao,
  4. vaivai le puipuia o puipuiga puipuia, faamai pipisi,
  5. sasaina o le paʻu,
  6. faʻaititia po o le faateleina o le taumafa i le lotolotoi o le faʻavaveina o le mamafa poʻo le paʻu o le mamafa.

O ia faailoilo, faatasi ai ma se fuainumera faʻamamafa o le 32, e maua ai le fesoʻotaʻiga televave faʻatasi ma le fomaʻi ma le amataina o se togafitiga.

Faailoga o le Suga Sili

O le lisi masani o faailoga i fafo o le kulukose maualuga e aofia ai:

  1. O le fiainu lava.
  2. Faafuasei, le maua se tupe mama po o se gau.
  3. Uiga masani.
  4. Faʻailoga vaivai vaivai.
  5. Paʻu paʻu ma foliga mucous.
  6. Vaʻaia o le vaʻai, faʻavalea o maso o le falemaʻi.
  7. Arrhythmias.
  8. E le afaina le tali atu i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi manuʻa manuʻa.
  9. Le manava o le pisapisao, o le ituaiga o gasegase.
  10. I ituaiga gasegase o le hyperglycemia, o le gasegase ogaoga, ketoacidosis, le mautonu le malamalama, ma i nisi o tulaga, e matauina.

E tatau ona malamalama o faʻamaoniga o loʻo i luga e mafai ona avea ma faailoilo o faʻamaʻi o faʻamaʻi eseese, o le mea lea, afai o le tele o faʻamatalaga leaga e iloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma suʻe suʻega e iloa ai le faʻamaoniga saʻo.

Mafuaʻaga talafeagai

O le tele o taimi, o le mafuaaga o le faailoga o le:

  1. O le maʻi suka. I le tele o mataupu, o le faʻalauiloa faʻaalia o le hyperglycemia o le autu autu lea o lenei maʻi.
  2. Taumafa le lelei. Faʻalavelave matuia o taumafa masani, faʻapea foi ma le maualuga o le maualuga o le kalori i meaʻai, e mafai ona oʻo atu ai i gasegase o le hyperglycemia ma e le o faʻatasi ma lona maʻisuka.
  3. Manatua. O le hyperglycemia o le post-stress e masani lava mo tagata mamaʻi i le malosi o le puipuiga, e masani lava ona tetee i le talaaga o le atinaʻeina o se faʻalapotopotoga faʻapitoa.
  4. O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi o se telefoni.
  5. Taliaina o le tele o vailaʻau - rituximab, corticosteroids, niacin, vaʻavaʻavaʻavalea, beta-blockers, faʻasolo i luga o le 1-2 tausaga, inhibitors protease, thiazide diuretics, fentimidine.
  6. O le faaletonu i le tino, vitamini o vaega B.

Mafuaʻaga o le Suga Suga i Tagata Matutua ma Tina Fafine

E pei ona faaalia i le fomaʻi, i le 90 pasene o mataupu o loʻo tumau pea le maualuga o le hyperglycemia i tagata matutua o se faʻaaliga o le maʻisuka malosi, e masani lava o le ituaiga 2. O isi mea le lelei e masani lava ona le lelei le mamanuina o le pati o le moe ma le ala, o le atuatuvale i le galuega, ma le ola le mama e ogatasi ma le oona.

O le faateleina o le maualuga o le toto toto i fafine maʻitaga e tatau ona i ai le faapitoa faapitoa - hyperglycemia iinei atonu e le tumau, e fesootaʻi ma le toe fetuunaiga o le tino i suiga atoa ma suiga o le hormonal (faapitoa o le tino), ma atonu o se ituaiga faapitoa o le maʻisuka - o le maʻisuka ituaiga, lea e tupu i le taimi maʻitaga ma e masani ona mou ese atu pe a uma ona fanau. Afai o le tulaga muamua o le mataituina o togafitiga faafomaʻi o le maʻi, ua lava, i le tulaga lona lua, o se faamaʻi e iloa i le 4-5 pasene o tamaitai i se tulaga manaia e mafai ona afaina uma ai le fetus ma le soifua maloloina o le tina o loo faatalitali, o lea ua fautuaina ai e fomaʻi togafitiga faigata e amanaia ai le gaioiga o loo i ai nei maʻi.

Mafuaaga o toto maualuga i tamaiti ma tamaiti

I tamaiti o aoga amata ma le talavou, o le hyperglycemia e masani lava ona fesootaʻi ma le tele o itu - o le le paleni, le popole ma le atinaʻeina o gaioiga pisapisao ma flammatory agai i le talaaga o le faʻamalosia o le faʻaosoina o hormones counter-hormones, lea e maua mai i le tele o mea ma le tuputupu ae o le tino. E na o mataupu taʻitasi, pe a uma le faʻatagaina o mafuaʻaga o loʻo i luga, e maua fanau i le maʻisuka, e masani lava o le ituaiga 1.

O le vaeluaina o pepe faatoa fananau mai e tatau ona gauai faapitoa i ai - e mafua mai i le tele o itu, e masani lava e le fesoʻotaʻi ma mafuaʻaga masani o faʻamaoniga i tamaiti ma tagata matutua. I le tele o mataupu, o le faateleina o le toto suka e mafua mai i le malosi o le puleaina o le kulukose i pepe faatoa fananau mai ma sina mamafa o le tino. I pepe amata i aso popofou o le olaga, o le hyperglycemia o se faʻaaliga o le le lava o le hormone e malepe ai le proinsulin, e masani lava ona le tusa ai ma le tulaga o le le atoatoa o le tetee atu i le inisalini lava ia.

Ole ituaiga ole hyperglycemia e mafai foi ona mafua mai i le amataina ole glucocorticosteroids, lepsis, respiratory syndrome, hypoxia. E pei ona faaalia i fuainumera o fuainumera faafomaʻi, e sili atu ma le afa o pepe faatoa fananau mai e maua mai se tasi mafuaaga poʻo se isi i le potu maʻi tigaina e maua ai le maualuga o le suka o le suka. E ui lava i le mea moni o maualuga maualuga o le kulukose e le masani ai nai lo le hypoglycemia masani, o le ono tulai mai o faafitauli ma le lamatiaga o le oti e sili atu.

Faʻailoga

O se seti o metotia faʻamalosi e iloa ai le maualuga o le suka i le toto e aofia ai tusitusiga ma suega. Afai o loʻo e maualalo le hyperclycemia, e faigata tele ona e fuafuaina oe lava ia ma le fesoasoani a se glucometer talafeagai. I lenei tulaga, e sili atu le faʻafesoʻotai o se fomaʻi o le a ia faʻatonuina suʻega talafeagai.

  1. Taulaga anapogi. O le masani masani o le orthotoluidine, lea e fuafua ai le faʻaogaina o le kulukose i le plasma e aunoa ma le amanaia o isi vaega faʻaititia. E tuʻuina atu i le taeao i luga o se manava gaogao (12 itula ao leʻi oʻo i le auʻiliʻiliga e talafeagai e teena ai mea taumafa, vailaau ma gaioiga faaletino). Afai o le uluaʻi suʻesuʻega e faʻaalia le vavaeese mai le masani, o le tagata poto faapitoa e taʻitaʻi le tagata maʻi i suʻesuʻega faaopoopo.
  2. Auala totogi. E faʻatinoina lava i tulaga o se falemaʻi aso / aso. I le taeao, o le toto ua tuʻuina i luga o se manava gaogao, faʻapipiʻi i tulafono o le auala muamua, pe a uma ona tuʻuina atu le kulukose i totonu o le tino ma a maeʻa ni nai itula, ona faia ai lea o se faʻataʻitaʻiga lona lua. Afai e sili atu le maualuga o le suʻesuʻega lua o le 11 mmol / L, e masani ona maua e le fomaʻi le "hyperglycemia".
  3. Faʻamalamalamaina le faʻaitiitia o metotia. Toto toto mo le auiliiliga e amanaʻia isi vaega - aemaise lava, uric acid, ergonin, creatinine. Faʻatagaina oe e faʻamalamalama le faʻamautinoaina ma iloa ai faʻafitauli faigata - mo se faʻataʻitaʻiga, le nephropathy o le maʻisuka.

Taunuuga talafeagai

O le Hyperglycemia ua na o se faailoga lea e faʻaalia ai se faaletonu i tino poʻo le maʻisuka. Ae peitai, e le o lona uiga o le faateleina o le suka o le toto e leai ni faʻafitauli. O le itu sili ona leaga o lenei tulaga faʻaleagaina o le ketoacidosis. O lenei soliga o le gasegase o le gaʻo e matua faateleina ai le maualuga o le tino o le ketone i le plasma o le toto, e masani ona tetee i le tala o le maʻisuka i soo se ituaiga o le taufaasese, lea e mafua ai le ketonuria, arrhythmia, faaletonu o le manava, le vave le alualu i luma o gasegase vaivai o loo i ai i le tino, faamalolo. I nisi o tulaga, i le leai o se fomaʻi talafeagai talafeagai, e maua ai le gaʻo maʻi / hyperglycemic, ma pe a mavae le pa'ū o le pH (tino o le tino) i le 6.8, maliu maliu.

E faapefea ona faʻaititia le toto suka?

O le togafitiga o le Hyperglycemia e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose maualuga, ma le togafitia o le maʻi na mafua ai lenei tulaga faʻaleaga.

Fomaʻi ma vailaʻau e faʻaititia ai le suka o le toto:

  1. Faʻatonu le tuiina o le inisalini. O le suʻega e filifilia taitoatasi, i le tulaga o se faʻamuamua, o fualaau faʻamaʻi faʻamaunuʻu e vave ona mafai ona faʻaaogaina - faʻaaogaina, humulin.
  2. Le faʻaaogaina o vailaʻau o le hypoglycemic oral. Vaega o fualaau faasaina e faavae i luga o fesoasoani o benzoic, tagata saogataoloa, inhibitors A-glucosidase, amino acids phenylalanine, sulfonylureas - maninyl, metformin, ma isi.
  3. Inu tele. O se vaifofo vaivai o le suāuʻu masini i ituaiga ogaoga o le hyperglycemia.
  4. Gaoioiga faʻaletino (faʻatasi ai ma ni mea vaivai o le maʻi).
  5. I le taimi o le taimi - o se taumafataga maloloina.

Meaʻai ma Meaʻai

Talu ai o le hyperglycemia faifai pea i le tele o mataupu o se faʻaaliga o le maʻisuka, o se taumafa lelei e taua mo le togafitiga lelei o le faafitauli.

E taua tele le tausisia o se taumafa i le tulaga o le siakiina o le maʻisuka ituaiga 1. O le faavae o se tuusaunoaga i le taumafataga e faʻavae i luga o vailaʻau faʻamalosi faigofie, ma le paleni maualuga ole taumafa i calories, gaʻo ma pulu.

Suauu toto e faaitiitia ai meaai

O le tele o oloa i le maketi i totonu o le lotoifale, ma le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona filifili i latou o loʻo i ai le numera sili ona maualalo. E tatau ona malamalama e leai se mea e maualalo ai le suka - o mea uma e masani ona iloa o meaʻai laiti-suamalie e le mafai ona faʻateleina lona maualuga, ae e le mafai e le tutoatasi ona aveesea se tagata mai le hyperglycemia.

  1. Seafood - o lobsters, crabs ma spiny lobsters o loʻo i ai se tasi o faʻamaulalo sili ona maualalo.
  2. Sogi faʻasusu - aemaise lava tofu.
  3. Kapisi, zucini, elekini, letus leaves.
  4. Laʻau, soya, broccoli.
  5. Musika.
  6. O nisi ituaiga o fualaau aina - lemoni, avocados, vine, cherries.
  7. Kukama, tamato, pepa logo, seleni, kapiti, asparagus, horseradish.
  8. Aniani tupu fou, Ierusalema atisikoke.
  9. O nisi o ituaiga o mea manogi - faʻamaʻi, pepe, namonona.
  10. Ouau - linseed poʻo raspovye.
  11. O meaʻai faʻamalosi e aofia ai leki, nati (walnuts, cashews, almonds), ma cereals (oatmeal).
  12. Lentils

O oloa uma o loʻo i luga e aofia i le "lanu meamata" ma e mafai ona e faʻaaogaina e aunoa ma le fefe mo tagata e maua i le hyperglycemia.

O vailaau faʻaonaponei e faʻavasega le taumafa o se tasi o mea autu i le faʻamaoniaina o le lelei o le ola ma le soifua maloloina o tagata gasegase i le hyperglycemia, lea e taʻalo i se vaega autu i le togafitiga o le maʻisuka ma mafai ai ona maua se taui lelei mo le gaʻo.

Mo tagata mamaʻi ua maua i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o mea taumafa e taua ma taua. I le maʻisuka ituaiga 2, o mea lelei e tatau ona masani ai le faasaʻoina o le mamafa o le tino.

O le manatu faavae o se taumafataga o se areto falaoa, e tusa ma le 10 kalama o meaʻai. Mo tagata ua maua i le hyperglycemia, ua faʻatautaia ai laulau faʻataʻitaʻiga e uiga i lenei tulaga mo le tele o meaai i aso nei o loʻo i ai i le taumafataga.

I le fuafuaina o le faʻaaogaina i aso taitasi o nei oloa, e taua tele le vavaeeseina o soʻo se meaʻai mama, suamalie, suka ma faʻatapulaʻaina le pasta, falaoa paʻepaʻe, rice / semolina, faʻapea meaʻai ma gaʻo vevela, e taulai i meaʻai gaʻo ma le tele o meaʻai ma e le faʻagaloina le paleni o gasegase oona gaʻo / faʻamalolo.

E fautuaina le 'ai faʻatasi o mea taumafa, faia o se meaʻai mo aso taʻitasi mo le tolu vaega ma 2-3 faʻatagaga faaopoopo. O se seti i aso taʻitasi mo le 2,000 calories mataʻutia mo se tagata e maua i le hyperglycemia e aunoa ma ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma o se lisi faʻaalia e aofia ai:

  • Breakfast 1 - 50 kalama o le falaoa uliuli, tasi fuamoa, 5 kalama o pata, o le ipu susu, 40 kalama o gaʻo susu.
  • Breakfast 2 - 25 grams o le falaoa uliuli, 100 kalama o le fualaau aina suamalie ma le maualalo.
  • Taʻotoga - 50 kalama o falaoa faʻatagaina, 100 kalama o le aano o aano ma pateta, 20 kalama o fualaau mamago, 200 kalama fualaau faisua ma le 10 kalama o le suauu manogi.
  • Snack - 25 kalama o le falaoa uliuli ma le 100 kalama o fualaau suamalie / susu.
  • Taumafa - 25 kalama o le falaoa, 80 kalama o iʻa o ituaiga o meaʻai maualalo po o iʻa o le sami, 100 kalama o pateta, fualaau faisua ma fualaau aina, 10 kalama o le suauu manogi.
  • A o lei alu i le moega - 25 kalama o falaoa ma se ipu malulu o le terf.

Soo se suiga o oloa e mafai ona maua e le kalori tutusa i totonu o vaega faavae autu e fa:

  1. Fualaau faisua, fualaau aina / suamalie, falaoa, falala.
  2. Palu le laumei, iʻa laititi-gaʻo / aano o manu.
  3. Paʻu kulimi, kulimi, pata.
  4. Milu / fuamoa ma isi mea e aofia ai meaʻai eseese.

O le faʻaaogaina o suamalie, lauiloa tele i le amataga o le seneturi fou, o loʻo faitioina nei e le tele o vaega o tagata fai meaʻai ona o le maualuga o lo latou kalori, o lea matou te le fautuaina ai le faʻaaogaina, i ni tulaga ogaoga, e faʻaaogaina le faatapulaaina i au meaai i aso taitasi.

Tuua Lau Faamatalaga