Taofia mo tamaiti Amoxiclav 125 mg: faatonuga mo le faʻaoga

Pepa vali ata-mama 500 mg / 125 mg, 875 mg / 125 mg

O se tasi o ata e ufiufi ata-ata o loʻo aofia ai

mea gaosi: (e pei o le mimiti) • 500 mg ma le vailaʻau clavulanic (e pei o le potassium clavulanate) 125 mg (mo le vailaau 500 mg / 125 mg) po o le mea e leai se mea (pei o le mimita) e tusa ma le 875 mg ma le vailaʻau clavulanic (e pei o le potassium clavulanate) 125 mg (mo fua o le 875 mg / 125 mg).

tagata faʻapitoa: colloidal silicon dioxide, crospovidone anhydrous, sodium carboxymethyl cellulose, magnesium stearate, microcristalline cellulose.

faʻatalanoaina o ata tifaga: hydroxypropyl cellulose, ethyl cellulose, polysorbate, triethyl citrate, dioxide (E 171), talc.

O laupepa e ufiufiina i se ata vali ata paʻepaʻe pe tusa ma le lanu paʻepaʻe, i luga o le paʻu, faʻamaʻaina i le "875/125" ma le faailoga i le tasi itu, ma togitogia i le "AMS" i le isi itu (mo se fualaau o le 875 mg / 125 mg).

Farmacotherapeutic group

Vailaʻau antibacterial mo le faʻaaogaina masani. Beta-lactam antibacterial drugs - Penicillins. Penicillins faʻatasi ai ma le initaneti beta-lactamase. Clavulanic acid + amoxicillin.

ATX Code J01CR02

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

O le vanimonimo ma le vailaʻau clavulanic ua faʻamaʻapeʻa atoa i totonu o se vaifofo o vai i le physiological pH values ​​o le tino. O vaega uma e lua o loʻo faʻaleleia pe a uma le faʻafofoga tautala. E sili ona lelei le ave o se mea e le oona / popo vailaʻau i le taimi poʻo le amataga o se taumafataga. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le bioavailability of alcohol and acid clavulanic e tusa ma le 70%. O faʻalavelave o le faʻamalosi o le vailaʻau i le plasma o vaega uma e tutusa. O le maualuga o le mamafa o le serum e oʻo atu i le 1 le itula pe a maeʻa le pulega.

O faʻatonuga ogaoga o le toxicillin ma le vailaʻau clavulanic pe a faia se tuufaatasiga o sauniuniga o mea taumafa / clavulanic acid e tutusa ma mea na matauina ma se vaega tuufofoga tuʻufaʻatasia o se fua tutusa tutusa o le amoxicillin ma le acid clavulanic.

E tusa ma le 25% o le aofaʻi o le acidic clavulanic ma 18% o le mea oona e fusifusia i fuluʻi plasma. O le tele o le tufatufaina atu o le fualaau faasaina e tusa ma le 0.3-0.4 l / kilokalama o le toxicillin ma le 0.2 l / kg o le vailaʻau clavulanic.

A maeʻa le faʻaleagaina o le tino, e maua uma i le vailaʻau oona, le fiva o le tino o le manava, paʻu, gaʻo, tino maso, synovial ma le peritoneal fluids, bile ma pus. E leai se mea e tupu i totonu o le vavalaʻau.

O le vanimonimo ma le vailaʻau clavulanic e sopoʻia le pa puipui o le placental. O vaega uma e lua e pasi i susu susu.

O le vailaau oona o le vaega lea ua faʻateleina i le urine i le ituaiga o le malosi o le penisillic acid i aofaiga e tutusa ma le 10-25% o le fua muamua. O le vailaʻau Clavulanic e faʻafefeteina i totonu o le tino ma faʻavave i le urine ma feces, faʻapea foʻi ma foliga o le carbon dioxide i le ea.

O le vaeluaga o le ola faʻamaʻi o le vailaʻau oona / clavulanic e tusa ma le 1 le itula, ma o le aofaʻiga atoa o le faʻatagaga e tusa ma le 25 l / h. E tusa ma le 60-70% o le mimiti ma le 40-65% o le vailaʻau clavulanic e le suia i le urine i le 6 itula muamua pe a uma ona ave se tasi o fualaau oona / clavulanic. I le tele o suʻesuʻega, na maua ai o le 50-85% o le misa ma le 27-60% o le vailaʻau clavulanic e faʻateleina i le urine i totonu o le 24 itula. O le aofaiga sili o le acid clavulanic e faʻaaogaina i le taimi muamua o le 2 itula i le maeʻa ai o le talosaga.

O le faʻaaogaina faʻatasi o le probenecid faʻagesegese le faʻasaʻolotoina o le mea oona, ae o lenei vailaʻau e le aʻafia ai le excretion o le acid clavulanic e ala i fatugaʻo.

O le afa o le ola o le ulavavale e talitutusa lava i tamaiti e 3 masina i le 2 tausaga, faʻapea foi i tamaiti matutua ma tagata matutua. Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tamaiti laiti (e aofia ai pepe laiti muamua) i vaiaso muamua o le olaga, e le tatau ona sili atu i le lua aso le sili atu ona pulea le fualaau faasaina, lea e fesootaʻi ma le matua o le alatele o le faʻamalosi i tamaiti. Ona o le mea moni o tagata matutua matutua o le a sili atu ona pagatia i le le atoatoa, Amoxiclav 2X e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i lenei vaega o tagata gasegase, ae tatau ona mataʻituina le galuega a le tamaititi pe'ā tatau.

O le faʻamaonia atoatoa o le vailaʻau oona / clavulanic i le plasma e faʻaititia ai le sao i le faʻaitiitia o le galuega faʻapitoa. O le faʻaitiʻitia o le faʻamaonia o mea e leai se mea e sili atu ona faʻaalia pe a faʻatusatusa i le vailaʻau o le clavulanic, talu ai o le tele o le mea oona e alu ese mai fatugaʻo. O le mea lea, pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase ma le le atoatoa, e tatau ona faia se fesuiaiga o fualaau ina ia puipuia ai le tele o le faaputuputuina o le maona ma faatumauina le tulaga manaomia o le vailaʻau clavulanic.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase ma le faaletonu o le ate, e tatau ona faaaoga le lapataiga pe a filifilia se fualaau ma ia mataʻituina le galue o le ate.

Pharmacodynamics

Amoxicillin o se vailaau faʻasaina mai le penicillin group (beta-lactam antibiotic) e faʻalavelaveina ai se tasi pe sili atu o enzymes (e masani ona taʻua o pulu penisillin-binding proteins) e aʻafia ai i le biosynthesis o le peptidoglycan, o se vaega taua tele o le puipui siama. O le faʻaaogaina o le peptidoglycan faʻasolosolo e taʻitaʻi atu ai i le faʻavaivaia o le puipui o le pa, e masani ona mulimuli mai i le lysis cell ma le oti faʻaletonu.

O le vailaau oona e faʻaumatia e beta-lactamases e gaosia mai siama faʻasaʻo, ma, o le mea lea, o le gaioiga o le gasegase o le naʻo le mea e le o aofia ai microorganisms e maua ai nei enzymes.

O le vailaʻau Clavulanic o le beta-lactam e fesoʻotaʻi ma le penicillins. E taofiofia ai nisi o beta-lactamases, ma puipuia ai le le faʻaaogaina o le maʻilala, ma faʻalauteleina ai lona fusi ole ala. O le aniva o le Clavulanic e leai sona aʻafiaga faʻapitoa.

O le taimi sili atu i luga o le maualuga o le faʻasao (T> IPC) ua manatu o le faʻavae autu lea o le aoga o le faʻatupuina.

O auala autu e lua o le tetee atu i mea e le oona ma le acid clavulanic o:

le faʻamalosia e siama beta-lactamases e leʻo faʻagataina e le vailaʻau clavulanic, e aofia ai vasega B, C ma D.

se fesuiaiga o pulu penisillin-binding proteins, lea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le sui antibacterial i le pathogen faʻatatau.

O le le mafai ona gafatia o siama poʻo le faʻaaogaina o le paʻu o le efflux (auala o femalagaiga) e ono mafua pe tausia ai le tetee o siama, aemaise siama siama ole fatu.

O fua faatapulaa mo le BMD mo amoxicillin / clavulanic acid o mea ia na fuafuaina e le Komiti a Europa mo le Suʻega o le Antimicrobial Sensitivity (EUCAST).

Faʻatinoga o gaioiga

Amoxicillin o se vailaʻau faʻasaʻopoʻa e faʻapipiʻi faʻatasi ma le gaioiga e faasaga i le tele o siama-gaioiga lelei ma mea e le lelei. I le taimi lava e tasi, o le a le mafai ona faʻaleagaina e le beta-lactamases, ma o le mea lea o le fusi o le gaioiga o le tigaina e le oʻo atu i microorganisms e maua ai lenei enzyme.

O le vailaʻau Clavulanic, o le inhibitor beta-lactamase e faʻapitoa i penisilini, o loʻo i ai le malosi e faʻaaogaina ai le tele o peta-lactamases o loʻo mauaina i penisillini ma microphaganic microphallosin. O le vailaʻau Clavulanic e lava lona malosi e faasaga i le peta-lactamases plasmid, lea e tele lava ina aʻafia ai aʻafiaga siama, ma e le aoga i le ituaiga I chromosome beta-lactamases, ia e le o taofia e le vailaʻau clavulanic.

O le i ai o le vailaʻau clavulanic i le tapenapenaga e puipuia ai le afaina mai le faʻaumatia e enzymes - beta-lactamases, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le fusi o antibacterial o amoxicillin.

Amoxiclav ei ai mea faʻapipiʻi faʻamalosi i meaola ninii nei:

  • Gram-positive anaerobes (Staphylococcus aureus, pneumococcus, streptococcus pyogenic, isi ituaiga o staphylococcus aureus ma streptococcus, clostridia, peptococcus),
  • Gram-anaerobes aʻafia (Kolya bacteria, siama o le genou Enterobacter, Klebsiella, Moraxella cataralis, Bordetella, Salmonella, Shigella, Vibrio cholera).

Ona o le mea moni e faapea o nisi o siama o siama ua maua i luga ua maua ai le beta-lactamase, o lenei mea latou te le mautonu ai i le monotherapy o Amoxicillin.

Pharmacokinetics

O mea uma e lua o loʻo gaoioi lelei, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le maualuga o le plasma concentration e oʻo i le itula e tasi pe'ā maeʻa le tagofia o fualaau (Cmax mo amoxicillin - 3-12 μg / ml, Cmax mo acid clavulanic - 2 μg / ml.

O vailaʻau vailaʻau e lelei ona tufatufa i totonu o le paʻu, palatini, faʻafouina o le synovial, faʻatalalalalalala, faʻamalamalamaga o le gaʻo, sulugatiti, faʻapea foi i totonu o le tino (i totonu o le mama, palatini, taligaʻau, ovaries, uterus, ate, gutu prostate, muscle muscle, gass soda ) E le mafai e le fualaau faasaina ona tui i le pupuni o le toto (e aunoa ma ni afi mumusu). Faʻailo i totonu o le puipui o le placental, i luga o faʻasalaga faʻasolosolo faʻatasi ma susu susu. E feteenai ma palatini plasma, e sili atu nai lo le vevesi o se vaega, o le clavulanic acid - atoatoa.

O le fualaau faasaina ua maua e gaʻo e toetoe lava a le suia. O nai vaega laiti e faʻamalosi e mama ma e oʻo ile inumaga. O le afa-ola e 1-1.5 itula.

O le vailaau oona e faʻateleina e gaʻo e toetoe lava a le suia e le faʻaogaina o masini ma le fufulu mama. O nai vaega laiti e mafai ona faʻamalosi e ala i le inumaga ma mama. T1 / 2 o le mimiti ma le vailaʻau clavulanic o le 1-1.5 itula. I le faaletonu ogaoga o le tino, e faʻaleleia atili mo le gasegase seia oo i le 7.5 itula, mo le acidic clavulanic - e oʻo i le 4.5 itula. O vaega uma e lua e aveesea i le taimi o le maʻi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Amoxiclav o se vailaʻau faʻasaina, o loʻo faailoa mai mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai siama e aʻafia i le penisillin ma analogues:

  • faʻamaʻi pipisi o le tumutumu o le manava o le tino ma tino o le ENT (sinusitis gasegase ma gasegase, alatele otitis ma chronic media, abscess, o le tonsillitis, pharyngitis),
  • afaina o le gasegase i lalo ifo o le tino (bronchitis gase ma siama pipisi o le tino, bronchitis chronic, pneumonia),
  • urinary tract infections (eg, cystitis, urethritis, pyelonephritis),
  • faʻamaʻi pipisi i le gynnecology,
  • faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma masini mūmū, e aofia ai meaola ma manu,
  • ponaivi ma afaina pipili,
  • gasegase o le biliary tract (cholecystitis, cholangitis),
  • afontogenic faʻamaʻi pipisi.

Tosiga ma le pulega

Totonu. O le faʻatulagaga o le faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le matua, mamafa o le tino, galuega o fatuga a le tagata ma le mamafa o le faʻamaʻi.

Ole fua ole aso o le faʻamalologa e 125 mg + 31.25 mg (e faʻafaigofie ai le tuʻuina atu, ose pipili faauu lita 5 ml ma le 0.1 mili le mamafa poʻo se sipuni o le 5 ml o loʻo i ai le faailoga ole annular i le 2.5ml le gaʻo ua tuʻuina i totonu o pusa taitasi ma le 5 ml).

Ata 3D

Palama vali ata1 le.
gaioiga galue (autu):
amoxicillin (i le foliga o se trihydrate)250 mg
acino clavulanic (i le ituaiga masima tiso)125 mg
tagata faʻapitoa: colloidal silicon dioxide - 5.4 mg, crospovidone - 27.4 mg, sodium croscarmellose - 27.4 mg, magnesium stearate - 12 mg, talc - 13.4 mg, MCC - e oo atu i le 650 mg
ata tifaga: hypromelilose - 14.378 mg, ethyl cellulose 0.702 mg, polysorbate 80 - 0.78 mg, triethyl citrate - 0.793 mg, dioxide - 7.605 mg, talc - 1.742 mg
Palama vali ata1 le.
mea gaosi (autu):
amoxicillin (i le foliga o se trihydrate)500 mg
acino clavulanic (i le ituaiga masima tiso)125 mg
tagata faʻapitoa: colloidal silicon dioxide - 9 mg, crospovidone - 45 mg, sodium croscarmellose - 35 mg, magnesium stearate - 20 mg, MCC - e oo atu i le 1060 mg
ata tifaga: hypromelilose - 17.696 mg, ethyl cellulose - 0.864 mg, polysorbate 80 - 0.96 mg, triethyl citrate - 0.976 mg, dioxide - 9.36 mg, talc - 2.144 mg
Palama vali ata1 le.
mea gaosi (autu):
amoxicillin (i le foliga o se trihydrate)875 mg
acino clavulanic (i le ituaiga masima tiso)125 mg
tagata faʻapitoa: colloidal silicon dioxide - 12 mg, crospovidone - 61 mg, sodium croscarmellose - 47 mg, magnesium stearate - 17.22 mg, MCC - e oʻo i le 1435 mg
ata tifaga: hypromelilose - 23.226 mg, ethyl cellulose - 1.134 mg, polysorbate 80 - 1.26 mg, triethyl citrate - 1.28 mg, dioxide - 12.286 mg, talc - 2.814 mg
Malosiaga mo le faʻamalo le tautala5 ml le faʻamalolo
mea gaosi:
amoxicillin (i le foliga o se trihydrate)125 mg
acino clavulanic (i le ituaiga masima tiso)31.25 mg
tagata faʻapitoa: citric (citrate acid) - 2.167 mg, citate citrate (anhydrous) - 8.335 mg, sodium benzoate - 2.085 mg, MCC ma le sodium carmellose - 28.1 mg, xanthan gum - 10 mg, diologide colloidal - 16.667 mg, kilokoni dioxide - 0.217 g, saccharinate sodium - 5.5 mg, mannitol - 1250 mg, faʻatoʻai faʻatoʻaga - 15 mg
Malosiaga mo le faʻamalo le tautala5 ml le faʻamalolo
mea gaosi:
amoxicillin (i le foliga o se trihydrate)250 mg
acino clavulanic (i le ituaiga masima tiso)62.5 mg
tagata faʻapitoa: citric (citrate acid) - 2.167 mg, citate citrate (anhydrous) - 8.335 mg, sodium benzoate - 2.085 mg, MCC ma le sodium carmellose - 28.1 mg, xanthan gum - 10 mg, diologide colloidal - 16.667 mg, kilokoni dioxide - 0.217 g, saccharinate sodium - 5.5 mg, mannitol - 1250 mg, faʻamaʻi vao vao - 4 mg
Malosiaga mo le faʻamalo le tautala5 ml le faʻamalolo
mea gaosi:
amoxicillin (i le foliga o se trihydrate)400 mg
acino clavulanic (i le ituaiga masima tiso)57 mg
tagata faʻapitoa: citric acid (anhydrous) - 2.694 mg, citrate citrate (anhydrous) - 8.335 mg, MCC ma le sodium - 28.1 mg, xanthan gum - 10 mg, colloidal dioicon dioxide - 16.667 mg, dioxide - 0.217 g, faʻamaʻi vao - 4 mg, lemonmon flavor - 4 mg, sodium saccharinate - 5.5 mg, mannitol - e oo atu i le 1250 mg
Malosiaga mo fofo mo le puleaina o le tino1 f.
mea gaosi:
amoxicillin (i le ituaiga masima suauu)500 mg
acino clavulanic (i le ituaiga masima tiso)100 mg
Malosiaga mo fofo mo le puleaina o le tino1 f.
mea gaosi:
amoxicillin (i le ituaiga masima suauu)1000 mg
acino clavulanic (i le foliga o le masima potassium).200 mg
Lafoaʻi pepa1 le.
mea gaosi:
amoxicillin trihydrate574 mg
(e tusa ma le 500 mg o le ulavavale)
paluga paluga148.87 mg
(tutusa ma le 125 mg o le vailaʻau clavulanic)
tagata faʻapitoa: o meaʻai e vevela ai le vevela - 26 mg, moli suamalie moli - 26 mg, aspartame - 6.5 mg, colloidal silicon dioxide anhydrous - 13 mg, iron (III) samasama samasama (E172) - 3.5 mg, talc - 13 mg, castor suauʻu paluga - 26 mg, MCC - e oʻo atu i le 1300 mg
Lafoaʻi pepa1 le.
mea gaosi:
amoxicillin trihydrate1004.50 mg
(e tusa ma le 875 mg o le ulavavale)
paluga paluga148.87 mg
(tutusa ma le 125 mg o le vailaʻau clavulanic)
tagata faʻapitoa: o meaʻai e vevela ai le vevela - 38 mg, moli suamalie moli - 38 mg, aspartame - 9.5 mg, colloidal silicon dioxide anhydrous - 18 mg, iron (III) samasama samasama (E172) - 5.13 mg, talc - 18 mg, castor suauu paluga - 36 mg, MCC - e oʻo atu i le 1940 mg

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

250 + 125 mg tablets: paʻepaʻe pe toetoe a paepae, afifi, octagonal, biconvex, ufiufi, ma ata o le "250/125" i le tasi itu ma le "AMC" i le isi itu.

500 + 125 mg tablets: paʻepaʻe pe toetoe a paepae, oval, biconvex, ufiufi ata.

Pusa 875 + 125 mg: paʻepaʻe pe toetoe a paepae, oblong, biconvex, ufiufi ata, ma faʻaaliga ma faʻaaliga "875" ma le "125" i le tasi itu ma le "AMC" i le isi itu.

Vaʻavaʻai i se kink: laʻasaga samasama.

Malosiaga mo le tuʻuina atu o le tino: elefise mai le paʻepaʻe i le paepae samasama. O le faʻamalolo ua uma ona tuʻuina atu o se faʻamalologa tutusa e toetoe a paepae i le samasama.

Malosiaga mo le saunia o se fofo mo iv pulega: mai le papae i le paepae samasama.

Lafoaʻi otaota: afifi, octagonal, samasama lanu samasama faatasi ai ma le paluga o enaena, ma le manogi manogi.

Pharmacodynamics

Amoxiclav ® o se tuufaatasiga o le oona ma le vailaʻau clavulanic.

Amoxicillin o se penisilline sistynthetic (beta-lactam antibiotic) e faʻasaina ai se tasi poʻo le sili atu foi o enzymes (e masani ona taʻua o palatini fusi-fusi, PSB) i le biosynthesis o le peptidoglycan, o se vaega taua o le puipui siama. O le le faʻaaogaina o le peptidoglycan faʻasolosolo e taʻitaʻi atu ai i le leiloa o le malosi o le pa puipui, lea e masani ona mafua ai le lysis ma le oti o le masini o le microorganism.

Ua afaina le mimiti e ala i le gaioiga o le beta-lactamases e gaosia mai siama matautia, o le mea lea o le fusi o le gasegase e le aofia ai microorganisms e maua ai nei enzymes.

O le vailaʻau Clavulanic o le beta-lactam e fesoʻotaʻi ma le penicillins. E taofia ai nisi o beta-lactamases, ma puipuia ai le le faʻamalosia o le maʻila ma faʻalauteleina ai lona fusi o gaioiga, e aʻafia ai siama e masani lava ona faʻasaʻo i mea e leai se afaina, faʻapea foʻi isi penisilini ma cephalosporins. O le aniva o le Clavulanic e leai sona aʻafiaga faʻapitoa.

Amoxiclav ® ei ai lona aʻafiaga i vivo i microorganisms nei:

- vaʻalele-lelei-aerobes - Staphylococcus aureus *, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes,

- papaʻu leaga gaʻo - Enterobacter spp. **, Escherichia coli *, Haemophilus influenzae *ituaiga o ituaiga Klebsiella *, Moraxella catarrhalis * (Branhamella catarrhalis).

Amoxiclav ® ei ai lona aʻafiaga in vitro i luga o meaola ninii nei (e ui i lea, e le o iloa le taua o le falemai):

- vaʻalele-lelei-aerobes - Bacillis anthracis *ituaiga o ituaiga Corynebacterium, Enterococcus faecalis *, Enterococcus faecium *, Listeria monocytogenes, Nocardia asteroidescoagulase-o le staphylococci leaga * (e aofia ai Staphylococcus epidermidis), Streptococcus agalactiae, isi ituaiga o ituaiga Streptococcus, Streptococcus viridans,

- siama - gram-positive-ituaiga o ituaiga Clostridiumituaiga o ituaiga Peptococcusituaiga o ituaiga Peptostreptococcus,

- papaʻu leaga gaʻo - Bordetella pertussisituaiga o ituaiga Brucella, Gardnerella vaginalis, Helicobacter pyloriituaiga o ituaiga Legionella, Neisseria gonorrhoeae *, Neisseria meningitidis *, Pasteurella multocida, Proteus mirabilis *, Proteus vulgaris *ituaiga o ituaiga Salmonella *ituaiga o ituaiga Shigella *, Vibrio cholerae, Yersinia enterocolitica *,

- anaerobes gram-aʻa-ituaiga-ituaiga ituaiga Bacteroides * (e aofia ai Bacteroides fragilis), ituaiga o ituaiga Fusobacterium *,

- isi - Borrelia burgdorferi, Chlamydia spp., Leptospira icterohaemorrhagiae, Treponema pallidum.

* O nisi o faafitauli o nei ituaiga o siama e maua mai ai beta-lactamases, lea e fesoasoani i lo latou le mautonu i le tele o le monotherapy.

** O le tele o siama o nei siama e teteʻe i le tuufaatasiga o le vailaʻau oona / clavulanic in vitro , ae ui i lea, o le aoga o le faʻamalosia o lenei tuufaatasiga ua faʻaalia i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le urinary mafuaʻaga na mafua mai nei mafatiaga.

Faailoga Amoxiclav ®

Mo ituaiga uma fua

Faʻamaʻi pipisi e mafua mai i aʻafiaga o faʻaogaina o meaola ninii:

afaina o le tino i luga ma tino o le ENT (e aofia ai le sinusitis gasegase ma le gasegase, talatala otitis ma le masani ai, maso o le pharyngeal, tonsillitis, pharyngitis),

pito i lalo o le manava (e aofia ai le bronchitis gasegase ma le siama pipisi o le tino, bronchitis chronic, pneumonia),

urinary tract (e pei o cystitis, othure, pyelonephritis),

paʻu ma mūmū mūmū, e aofia ai manu ma meaola manu,

ponaivi ma mea fesootai,

talo pele (cholecystitis, cholangitis),

Mo le paʻu mo le sauniuniga o se vaifofo mo iv pulega

afaina o le tino

faʻafitauli pipisi mai feusuaiga (gonorrhea, chancre malu),

puipuiga o faʻamaʻi pipisi pe a uma le taotoga.

Contraindications

hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,

hypersensitivity i penicillins, cephalosporins ma isi beto-lactam antibiotic i totonu o le siaki,

o se tala faasolopito o le gasegase o le cholestatic ma / poo le isi gasegase o le ate e mafua mai i le puleaina o le mea oona / clavulanic acid,

o le mononucleosis ma le lymphocytic leukemia,

Mo fua faʻasalalau Amoxiclav ® Quicktab faaopoopo

tamaiti ei lalo o le 12 tausaga poʻo le mamafa ifo i le 40 kilokalama.

faʻalavelave faʻapitoa (Cl creatinine, gastrointestinal tract, faʻaleagaina o le ate, faʻafitauli matuia o le tino, maʻitaga, lactation, faʻaoga tutusa ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Tina ma le lactation

I le taimi o le maitaga ma le lactation, ua naʻo le Amozylav ® e faʻaaogaina pe afai o le faʻamanuiaga ua faʻamoemoeina i le tina e sili atu nai lo le lamatiaga i le tamaititi ma le tamaititi.

Amoxiclav ® Quicktab e mafai ona faʻatulagaina i le taimi o le maitaga pe'āfai e iai ni faʻamatalaga manino.

Amobutillin ma le kulukinoiki i ni vaega laiti e ulu atu i susu o susu.

Faʻaiʻuga

Amoxiclav ® ata e vali ai ata ma paʻu mo le sauniuniga o se fofo mo iv pulega

Mai le fualaau oona: ole gase, manava, vomiting, maʻi manava, tiga o le manava, gastritis, stomatitis, glossitis, lanu paʻu uliuli, faapogisaina o le nifo nifo, maʻi colum (hemorrhagic colitis), maʻi gasegase, pseudomembranous colitis, ALT, AST, alkaline phosphatase ma / poo plasma bilirubin levels, faʻavaivaia o le ate (masani lava i tagata matutua, tane, faʻasolosolo togafitiga), siama cholestatic, hepatitis.

Tali a le Allergic: o le epuritus, urticaria, erythematous rashes, o le erythema multiforme exudative, angioedema, osofaʻi anaphylactic, vasculitis allergic, derfolitis dermatitis, syndrome Stevens-Johnson, vasteral pandulosis exothematous vascular, a syndrome similar to illness serum, toxicity epidermis.

Mai le system hemopoietic ma le lymphatic system: Leukopenia e mafai ona faʻalogo (e aofia ai le neutropenia), thrombocytopenia, anemia hemolytic, faʻateleina le maualuga o le PV (pe a faʻaogaina faʻatasi ma faʻamalosi), faʻalauteleina o le taimi o le toto, eosinophilia, pancytopenia, thrombocytosis, agranulocytosis.

Mai le itu o le tino tutotonu: faʻavavevave, maʻi tigā, faʻavevesi (atonu e tupu i tagata gasegase e leai se aoga pe a fai le maualuga o tui o le fualaau).

Mai le polokalama urinary: nasal interstitial, crystalluria, hematuria.

Isi: candidiasis ma isi ituaiga o supupfection.

Mo paʻu ata vela, paʻu mo le faʻamalologa o le tino, paʻu mo le faʻafofo tautala faʻaopoopo

Mai le itu o le tino tutotonu: vaʻaia. Lagona o le atuatuvale, le mautonu, amio le suia, faaosofia.

Amozylav ® Quicktab ma Amoxylav ® paʻu mo le faʻamalologa tuʻu

Mai le toto o le hemopoietic ma le lymphatic system: seasea - leukopenia e mafai ona tali atu (e aofia ai le neutropenia), thrombocytopenia, e seasea ona maua - eosinophilia, thrombocytosis, agranulocytosis mausali, o le faateleina o le taimi o le toto ma le faateleina o le PV, anemia, e aofia ai afaina o le anemia hemooli.

Mai le polokalame puipuia: e le o iloa le tele o taimi - angioedema, reactions anaphylactic, vasculitis allergic, o se maʻi e tutusa ma maʻi o le maʻi.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: E le o se mea e masani ai - o le vevela, tiga o le ulu, e le seasea lava - o le le mautonu, vevesi, popolevale, suiga o le amio, faʻafeeseeseaiga faʻavevesi, faʻavevesi, faʻavevesi e mafai ona tupu i tagata gasegase e leai se aoga, e pei foi oi latou e maua i luga o fualaau faasaina.

Mai le gastrointestinal tract: e masani lava - leai se manaʻoga, inu, vomiting, manava manava. Na masani ona matauina le Nausea pe a faia ni tui maualuga. Afai e faʻamautuina le faaletonu o le gastrointestinal, e mafai ona faʻamavaeina pe a fai o le fualaau faasaina i le amataga o se taumafataga, e seasea ona faʻafefe, e seasea lava ona aʻafia faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (e aofia ai le pseudomembranous and hemorrhagic colitis), lanu uliuli "lanu", gastritis stomatitis. I tamaiti, e seasea lava ona mataʻituina le laiga o le manava o le nifo. O togafitiga faʻafofoga e fesoasoani e puipuia ai le faʻailoaina o le nifo o le nifo.

I le vaega o le paʻu: E le masani ona maua mai le paʻu o le paʻu, o le vevela, urticaria, e le masani ai - multiforme exudative erythema, e le masani ona iloa - Stevens-Johnson syndrome, faʻamaʻi pipisi o le epidermal, musical exfoliative dermatitis, pustulosis.

Mai le polokalama urinary: e seasea ona tupu - crystalluria, nasal interstitial, hematuria.

I le vaega o le ate ma le biliary tract: E le o se mea e masani ai - faʻagasolo le gaioiga o le ALT ma / poʻo le AST (o lenei mea e mataʻituina i tagata gasegase e maua ai le peta-lactam antibiotic therapy, ae e le o iloa le taua o le falemai), O mea leaga na tutupu mai le ate na maitauina e masani lava i alii ma tagata matutua ma e ono aʻafia ma togafitiga umi. O nei mea leaga na tutupu e seasea ona matauina i tamaiti.

O faailoilo ma faʻamaoniga e masani ona tupu i le taimi poʻo le vave pe'ā maeʻa le faʻamalositino, peitaʻi i nisi tulaga latou te le o mai mo ni nai vaiaso talu ona uma le togafitiga. O mea mataʻutia e masani lava ona toe faʻafouina. O mea leaga na tutupu mai le ate e mafai ona ogaoga, i tulaga e le masani ai na i ai lipoti o taunuʻuga leaga. E toetoe lava o mataupu uma lava, o nei tagata o gasegase o loʻo iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo ni tagata gasegase e maua mai fualaau oona. E seasea ona tupu - faateleina le gaioiga o le phosphatase alkaline, faʻalauteleina le bilirubin, hepatitis, siama cholestatic (siakiina ma le faʻamalosi togafitiga ma isi penisilini ma cephalosporins).

Isi: e masani lava - o le 'alo o le paʻu ma le mucous membranes, o le tele o taimi e le o iloa - o le tupu aʻe o meaola ninii.

Fegalegaleaiga

Mo ituaiga uma fua

Antacids, glucosamine, laxatives, aminoglycosides faʻagesegese le faʻafefe, o le acid ascorbic faʻateleina le absorption.

O le diuretics, allopurinol, phenylbutazone, NSAID ma isi vailaʻau e taofia ai le faʻamalosi tino (probenecid) e faʻatupulaʻia ai le maualuga o le mea oona (o le vailaʻau clavulanic e faʻaaogaina e ala i le fufulu o meaola).

O le faʻaaogaina tutusa o Amoxiclav ® ma le methotrexate e faʻatupulaʻia ai le vevela o le metotia.

O le tofiga faʻatasi ai ma le allopurinol faʻapupulaina ai le tulaga o le gasegase. E tatau ona alofia le faʻaaogaina o le faʻaaogaina ma le disulfiram.

Faʻaitiitia le aoga o fualaau, i le taimi o le metabolism lea na fausia ai le PABA, ethinyl estradiol - o le aʻafiaga o le toto toto.

O lomiga o loʻo faamatalaina ai tulaga masani o le faateleina o le INR i tagata gasegase i le faʻaaogaina o le acenocumarol poʻo warfarin ma le leai o se mea. Afai e manaʻomia, o le faʻaaogaina faʻatasi ma le PV poo le INR e tatau ona mataʻituina lelei pe a faʻamaonia pe taofia le fualaau.

O le tuufaatasiga ma le rifampicin o le tetee (faavaivai vaivai o le aafiaga antibacterial). Amoxiclav ® e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi e tasi i le faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi pipisi (macrolides, tetracyclines), sulfonamides ona o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le aoga o Amoxiclav ®.

Amoxiclav ® faʻaitiitia le aoga o faʻamatalaga o waha.

Mo otaota faʻasaʻo ma paʻu mo le faʻamalologa mo le tuʻuina atu ole fofoga tautala faʻaopoopo

Faʻateleina le aoga o mea e le faʻaogaina faʻaonaponei (taofiofia le microflora o le intestinal, faʻaititia le faʻapitoa ole vitamin K ma le faasinomaga o le prothrombin). I nisi tulaga, o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona faʻalauteleina ai le PV, i lenei itu, e tatau ona ave le tausiga aʻo faʻaaoga faʻamaʻipoga ma fualaau oona Amoxiclav ® Quicktab.

O le Probenecid e faʻaitiitia ai le faʻamalositino o le misa, ma faʻalauteleina ai lona faʻatoga o le toto.

I tagata gasegase e maua mai le mecopameolate mofetil, pe a uma ona amata le faʻaaogaina o le faʻamaʻavale ma le vailaʻau clavulanic, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le metabolite galue, minecophenolic acid, na matauina aʻo le i aveina le isi fualaau o le vailaʻau e tusa ma le 50%. O suiga i lenei faʻatonuga e le mafai ona atagia lelei ai suiga masani o le faʻaalia o le minecophenolic acid.

Mo le paʻu mo le sauniuniga o se vaifofo mo iv pulega

Amoxiclav ® ma aminoglycoside antibiotic e matua aʻafia ai.

Aua le faʻafefiloi Amoxiclav ® i se tuila poʻo se fagu vailaʻau ma isi fualaau.

Aloese mai le fefiloi ma fofo o le dextrose, dextran, sodium bicarbonate, faapea foi ma vaifofo e aofia ai le toto, palatini, lipids.

Tosiga ma le pulega

Palama vali ata

Totonu. O le faʻatulagaga o le faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi, e fuafua i le matua, mamafa o le tino, galuega o fatuga o le maʻi, faʻapea foʻi ma le ogaoga o le faʻamaʻi.

Amozylav ® ua fautuaina e ave i le amataga o se taumafataga mo le faʻamalieina lelei ma faʻaitiitia ai aʻafiaga aʻafiaga mai le tino.

O le togafitiga e 5-14 aso. O le umi o le faagasologa o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi mai. Togafitiga e le tatau ona sili atu i le 14 aso e aunoa ma se suesuega faafomai lona lua.

O le fualaau o loʻo fuafua e faʻatatau i le matua ma le mamafa o le tino. O le togafitiga ole togafitiga fautuaina e 40 mg / kg / aso i le 3 vaeluaina.

O tamaiti e iai le mamafa o le tino pe tusa ma le 40 kilokalama pe sili atu e tatau ona tuʻuina atu i ai ia atato e tutusa ma tagata matutua. Mo tamaiti matutua ≤6 tausaga, e sili atu ona lelei le taofi o Amoxiclav ®.

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le matua (pe> 40 kilokalama o le mamafa o le tino)

O le masani masani i le tulaga o le maʻi vaivai ma le faʻaleagaina e 1 le papa. 250 + 125 mg i le 8 itula poʻo le 1 papa. 500 + 125 mg i le taʻi 12 itula, i le tulaga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o gasegase - 1 laulau. 500 + 125 mg i le 8 itula poʻo 1 le papa. 875 + 125 mg i le 12 itula

Talu ai o le tuufaatasiga o fualaau oona ma le galalamic acid 250 + 125 mg ma le 500 + 125 mg ia maua ai le aofaiga tutusa o le acid clavulanic - 125 mg, ona 2 pusa. 250 + 125 mg e le tutusa ma le 1 papa. 500 + 125 mg.

Faʻafitauli mo faʻamaʻi pipisi o le odontogenic

1 le. 250 + 125 mg i le 8 itula poʻo le 1 papa. 500 + 125 mg i le 12 itula mo le 5 aso.

Tagata mamaʻi e leai se aoga

O le fetuunaiga o le fetuunaiga e faavae i luga o le maualuga o le fua fautuaina o le toʻilalo ma ua faia ina ia maitauina ai le tau o le Cl creatinine:

- tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga (poo le 40-40 kilokalama o le mamafa o le tino) (laulau 2),

- faatasi ai ma le taua, o le va o le dosing e tatau ona faateleina i le 48 itula pe sili atu foi,

- 875 + 125 mg fualaau e tatau ona faʻaaogaina na o tagata mamai i Cl creatinine> 30 ml / min.

Lafoaia o le CreatinineAmoxiclav ® fuataga faʻatulagaga
> 30 ml / minLeai se fesuiaiga ole manaʻomia
10-30 ml / min1 le. 50 + 125 mg 2 taimi i le aso poʻo le 1 papa. 250 + 125 mg (ma le maʻi vaivai) 2 taimi i le aso
® e tatau ona faia ma le faʻaeteete. O le siakiina e le aunoa o galuega ole ate.

Malosiaga mo le faʻamalo le tautala

Ole fua ole aso ole suspensions ole 125 + 31.25 mg / 5 ml ma le 250 + 62.5 mg / 5 ml (e faafaigofie ai le faia tatau, i pusa taitasi o suspensions 125 + 31.25 mg / 5 ml ma le 250 + 62.5 mg / 5 ml, se pipeni faauu lita 5-ml ma le fua o le 0.1 ml po o se sipuni o le 5-ml faailoga tau i totonu o le lua o le 2.5 ma le 5 ml).

Fanau fou ma tamaiti e oʻo atu i le 3 masina - 30 mg / kg / aso (e tusa ai ma le amoxicillin), vaevaeina i le 2 inumaga (i le 12 itula).

Faʻaaogaina o fualaau oona Amoxiclav ® faʻatasi ma se pipette pipisi - fuaina o vailaau e tasi mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi i pepe faatoa fananau mai ma tamaiti e oo atu i le 3 masina (Pusa 3).

O le mamafa o le tino22,22,42,62,833,23,43,63,844,24,44,64.8
Taofia le 156.25 ml (2 taimi i le aso)1,21,31,41,61,71,81,922,22,32,42,52,62,82,9
Taofia le 312.5 ml (2 taimi i le aso)0,60,70,70,80,80,9111,11,11,21,31,31,41,4

Tamaiti matutua nai lo le 3 masina - mai le 20 mg / kg mo faʻamaʻi o le agamalu ma le agavaʻa i le 40 mg / kg mo faʻamaʻi pipisi ma le maualalo o faʻafitauli o le respiratory tract, otitis media, sinusitis (amoxicillin) i le aso, vaevaeina i 3 atumaga (i le 8 itula).

Faʻaaogaina o le fualaau oona Amoxiclav ® faʻatasi ai ma se pipette pipisi - fuaina o vailaau e tasi mo le togafitiga o le malūlū ma le faʻamaʻi pipisi i tamaiti e sili atu i le 3 masina (faʻavae i le 20 mg / kg / aso (mo amoxicillin) (Laulau 4).

O le mamafa o le tino5678910111213141516171819202122
Taofia le 156.25 ml (3 taimi i le aso)1,31,61,92,12,42,72,93,23,53,744,34,54,85,15,35,65,9
Taofia le 312.5 ml (3 taimi i le aso)0,70,80,91,11,21,31,51,61,71,922,12,32,42,52,72,82,9
O le mamafa o le tino2324252627282930313233343536373839
Taofia le 156.25 ml (3 taimi i le aso)6,16,46,76,97,27,57,788,38,58,89,19,39,69,910,110,4
Taofia le 312.5 ml (3 taimi i le aso)3,13,23,33,53,63,73,944,14,34,44,54,74,84,95,15,2

Faʻaaogaina o le fualaau oona Amoxiclav ® faʻatasi ai ma se pipette fua - fuafuaina o suʻega toʻatasi mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi i tamaiti e sili atu i le 3 masina (faʻavae i le 40 mg / kg / aso (mo amoxicillin) (Laulau 5).

O le mamafa o le tino5678910111213141516171819202122
Taofia le 156.25 ml (3 taimi i le aso)2,73,23,74,34,85,35,96,46,97,588,59,19,610,110,711,211,7
Taofia le 312.5 ml (3 taimi i le aso)1,31,61,92,12,42,72,93,23,53,744,34,54,85,15,35,65,9
O le mamafa o le tino2324252627282930313233343536373839
Taofia le 156.25 ml (3 taimi i le aso)12,312,813,313,914,414,915,51616,517,117,618,118,719,219,720,320,8
Taofia le 312.5 ml (3 taimi i le aso)6,16,46,76,97,27,57,788,38,58,89,19,39,69,910,110,4

Faʻaaogaina o le vailaʻau o le Amoxiclav ® ma se sipuni o meaʻai (i le leai o se pipette) - o le fua fautuaina o le suspensions e fuafua i le mamafa o le tino o le tamaitiiti ma le mamafa o le faʻamaʻi (Pusa 6).

O le mamafa o le tinoTausaga (tusa)Laʻu agavaʻa / agavaʻaTulaga faigata
125 + 31.25 mg / 5 ml250 + 62.5 mg / 5 ml125 + 31.25 mg / 5 ml250 + 62.5 mg / 5 ml
5–103-12 masina3 × 2.5 ml (½ sipuni sipuni)3 × 1.25 ml3 × 3.75 ml3 × 2 ml
10–121-2 tausaga3 × 3.75 ml3 × 2 ml3 × 6.25 ml3 × 3 ml
12–152-4 tausaga3 × 5 ml (1 sipuni)3 × 2.5 ml (½ sipuni sipuni)3 × 7.5 ml (1½ punetuni)3 × 3.75 ml
15–204-6 tausaga3 × 6.25 ml3 × 3 ml3 × 9.5 ml3 × 5 ml (1 sipuni)
20–306-10 tausaga3 × 8.75 ml3 × 4.5 ml-3 × 7 ml
30–4010-12 tausaga-3 × 6.5 ml-3 × 9.5 ml
≥40≥12 tausagaAmozylav ® otaota

Lafoaʻi i aso taitasi o le faʻamalolo 400 mg + 57 mg / 5 ml

O le fua faatatau e fuafuaina i le kilokalama o le mamafa o le tino, e fuafua i le mamafa o le maʻi. Mai le 25 mg / kg mo faʻamaʻi pipisi o le agamalu ma le agavaʻa i 45 mg / kg mo faʻamaʻi pipisi ma faʻaitiitia faʻafitauli o le manava o le tino, otitis media, sinusitis (i le faaupuga amoxicillin) i le aso, vaevaeina i le 2 atumaga.

Ina ia faafaigofie le tui tatau, o le 400 mg + 57 mg / 5 ml le susuga ua tuu i totonu o pusa taitasi o le taofiga, ua faapipiiina se pipette, ua faauu i le taimi e tasi i le 1, 2, 3, 4, 5 ml ma le 4 vaega tutusa.

O le faʻamalologa o le 400 mg + 57 mg / 5 ml e faʻaaoga i tamaiti e sili atu i le 3 masina.

Le fua fautuaina o le faʻamalolo e faalagolago i le mamafa o le tino o le tamaitiiti ma le mamafa o le faʻamaʻi

O le mamafa o le tinoTausaga (tusa)Fautuaina Faia, ml
Tulaga faigataFaʻasologa masani
5–103-12 masina2×2,52×1,25
10–151-2 tausaga2×3,752×2,5
15–202-4 tausaga2×52×3,75
20–304 tausaga - 6 tausaga2×7,52×5
30–406-10 tausaga2×102×6,5

O le aofaʻiga o aso taʻitasi e fuafua i luga o le mamafa o le tino o le tamaitiiti, ae le o lona matua.

O le fua maualuga o aso uma o le 'oʻona oona e 6 g mo tagata matutua ma le 45 mg / kg mo tamaiti.

O le fua aupito maualuga o aso malolo o le clavulanic acid (i le ituaiga masima potassium) o le 600 mg mo tagata matutua ma le 10 mg / kg mo tamaiti.

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e tatau ona fetuunai le fua faatatau e tusa ai ma le maualuga ole fua fautuaina o le amoxicillin.

Tagata mamai i le creatinine Cl> 30 ml / min e le manaʻomia ai ni fetuunaiga o fualaau.

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 40 kilokalama le mamafa (o le fua faʻatatau o fuataga e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi ma le ogaoga)

Tagata maʻi ma Cl creatinine 10-30 ml / min - 500/125 mg 2 taimi i le aso.

Pe a fai le Cl creatinine Cl creatinine 10-30 ml / min, o le fua fautuaina e 15 / 3.75 mg / kg 2 taimi i le aso (maualuga 500/125 mg 2 taimi i le aso).

Faatasi ai ma le Cl creatinine iv

Tamaiti: ma le mamafa o le tino e itiiti ifo i le 40 kilokalama - o le fuainumera e fuafuaina e faalagolago i le mamafa o le tino.

E itiiti ifo i le 3 masina le mamafa o le tino pe a ma le 4 kilokalama - 30 mg / kg (e tusa ai ma le fualaau atoa o le Amoxiclav ®) i le 12 itula

I lalo o le 3 masina ma le mamafa o le mamafa o le sili atu i le 4 kilokalama - 30 mg / kg (e tusa ai ma le fualaau atoa o le Amoxiclav ®) i le 8 itula

I tamaiti e laiti ifo i le 3 masina, Amoxiclav ® e tatau ona faʻafoeina na o se mea e faʻafefeteina i luga ole 30-40 minute.

Tamaiti mai le 3 masina i le 12 tausaga - 30 mg / kg (i le tulaga o le tapenapenaga uma o le Amoxiclav ®) ma le va o le 8 itula, i le tulaga o faʻamaʻi pipisi - faatasi ai ma se vaitaimi o le 6 itula

Tamaiti e leai ni galuega e le atoatoa

O le fetuunaiga o le fetuutuunaiga e faavae i luga o le maualuga o le fua fautuaina o le gasegase. Mo maʻi ma le Cl creatinine e sili atu i le 30 ml / minute, e le manaʻomia le fetuunaiga ole fomaʻi.

Tamaiti faʻatau fua Clinerinini 10-30 ml / min25 mg / 5 mg i le 1 kg i le 12 itula Cl creatinine ® ei ai le 25 mg o le toxicillin ma le 5 mg o le clavulanic acid.

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga pe sili atu i le 40 kilokalama - 1.2 g o le vailaau (1000 + 200 mg) faatasi ai ma se vaitaimi o le 8 itula, i le tulaga o se faʻamaʻi pipisi - ma se vaeluaga o le 6 itula

Laasaga puipuia mo taotoga taotoga: 1.2 g ma le induction o le anesthesia (ma se umi o le taotoga e itiiti ifo ma le 2 itula). Mo gaioiga umi - 1.2 g i le 4 taimi i le aso.

Mo tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi, o le fualaau ma / poʻo le vaeluaga i le va o injections o le vailaʻau faʻatauina e tatau ona fetuunai e fuafua i le maualuga o le le atoatoa:

Cl creatinineFai ma / poʻo le vaeluaina i le va o faʻatoʻaga
> 0.5 ml / s (30 ml / min)Leai se fesuiaiga ole manaʻomia
0.166-0.5 ml / s (10-30 ml / min)O le fua muamua e 1.2 g (1000 + 200 mg), ona 600 mg (500 + 100 mg) iv i le 12 itula
iv i le 24 itula
AnuriaE tatau ona faʻaopopo le taʻaloga i le 48 itula pe sili atu.

Talu mai le 85% o le vailaau faʻasaina ua aveʻesea e le hemodialysis, i le faaiuga o le faʻasologa o fuataga, e tatau ona e ulufale i le masani masani a Amoxiclav ®. Faʻasolosolo i le dialysis, e le manaʻomia le faʻaleleia o fualaau.

O le togafitiga e 5-14 aso. O le umi o le faagasologa o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi mai. Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa o faailoga, o le fesuiaiga i ituaiga o Amozylav ® ua fautuaina ina ia faaauau pea togafitiga.

Sauniuniga fofo mo iv tui. Vaevae mea o le voli i le vai mo le inisiua: 600 mg (500 + 100 mg) i le 10 ml o le vai mo le iniseti poʻo le 1.2 g (1000 + 200 mg) i le 20 ml o le vai mo le tui. Loto / ulufale e alu lemu (i totonu o le 3-4 minute).

Amoxiclav ® e tatau ona faʻatonu i totonu o le 20 minute talu ona sauniuni fofo mo le puleaina o iv.

Sauniuniga fofo mo iv fusi. Mo le fuaina o le Amoxiclav ®, e tatau ai ona faʻaititia le tatau: o vaifofo sauniuni e aofia ai le 600 mg (500 + 100 mg) poʻo le 1.2 g (1000 + 200 mg) o le vailaau faʻatauina e tatau ona faʻavaivai i le 50 poʻo le 100 ml o le fofo faʻasolosolo. O le umi o le fusi e 30-40 minute.

A faʻaaogaina nei ava i totonu o pepa fautuaina i totonu ole fofo ole fofo, e tatau ona puipuia faʻamalositisi talafeagai.

Vailaʻau faʻaaogaTaimi Tumau, h
i le 25 ° Ci le 5 ° C
Suavai mo tui48
0.9% o le suauu chloride solution mo iv infusion48
Ringer's solution of lactate for iv infusion3
Fofo o le calcium chloride ma le sodium chloride mo iv infusion3

O le fofo o le fualaau oona Amoxiclav ® e le mafai ona fefiloi ma vaifofo o dextrose, dextran poo sodium bicarbonate.

E naʻo fofo manino e tatau ona faʻaaogaina. O fofo ua saunia e le tatau ona faamaa.

Totonu. O le faʻatulagaga o le faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le matua, mamafa o le tino, galuega o fatuga a le tagata ma le mamafa o le faʻamaʻi.

E tatau ona faʻasala i le afa ipu vai (pe a ma le 30 ml) ma faʻafefiloi lelei, ona inu ai lea pe taofi mau i le gutu seia maeʻa uma, ona folo.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona ave le vailaʻau i le amataga o le taumafataga.

Amoxiclav ® Quicktab Lisi o Dispersible 500 mg / 125 mg:

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le mamafa o le tino ≥40 kg

Mo le togafitia o siama o le agamalu ma le agavaʻa - 1 laulau. (500 mg / 125 mg) i le 12 itula (2 taimi i le aso).

Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le manava - 1 laulau. (500 mg / 125 mg) i le 8 itula (3 taimi i le aso).

Ole fua maualuga ole aso o Amoxiclav ® Quicktab o le 1,500 mg o le mamafa / 375 mg o le vailaʻau clavulanic.

Tagata mamaʻi e leai se aoga. I maʻi ma le Creinine Cl i luga aʻe o le 30ml / min, e le manaʻomia le fetuunaiga ole fomaʻi.

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le mamafa o le mamafa o le tino ≥40 kilokalama (o le faʻaaogaina o tulafono e tuʻuina atu mo faʻamaʻi pipisi ma le ogaoga):

Cl creatinine, ml / minFai
10–30500 mg / 125 mg 2 taimi i le aso (faʻatasi ma le tuusaʻo i se faʻamaʻi pipisi)
® Quicktab 875 mg / 125 mg:

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le mamafa o le tino ≥40 kg

I faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi - 1 laulau. (875 mg / 125 mg) i le 12 itula (2 taimi i le aso).

Ole fua ole aso ole vailaʻau o le Amoxiclav ® Quicktab pe a faʻaoga 2 taimi i le aso e 1750 mg o le taumafa / 250 mg o le vailaʻau clavulanic.

Tagata mamaʻi e leai se aoga. I maʻi ma Cl creatinine sili atu i le 30 ml / min, e leai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau.

Mo tagata mamai i le Cl creatinine e itiiti ifo nai lo le 30 ml / minute, o le faʻaaogaina o fualaʻau matalaʻau o le vailaʻau o le Amoxiclav ® Quicktab, 875 mg / 125 mg ua solia.

O nei tagata gasegase e tatau ona ave le fualaau faasaina i se fua o le 500 mg / 125 mg i le maea ai o le fetuutuunaiga tatau o le creatinine Cl.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega. Pe a ave Amozonlav ® Quicktab, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete. O le siakiina e le aunoa o galuega ole ate. Afai o le togafitiga e amataina i le tausiga o matua o le fualaau faasaina, e mafai ona faaauau le togafitiga ma fualaau o Amoxiclav ® Quicktab.

O le umi ole vasega o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi aoga!

Ole laʻititi laʻititi o togafitiga o faʻamaʻi ile 5 aso. E le tatau ona faʻaauau togafitiga mo le silia ma le 14 aso e aunoa ma se toe iloiloga o le tulaga o le falemaʻi.

Faʻasalaga

E leai ni lipoti o le oti poʻo aʻafiaga aʻafiaga e ono lamatia ai le ola ona o le televave o le fualaau faasaina.

Faailoga I le tele o tulaga, o le faaletonu o le gastrointestinal tract (tiga o le manava, manava, vomiting), osofaʻiga ita, moevalea, fiavalea e mafai foi, i se tulaga e tupu ai le lavelavea.

Togafitiga: i le tulaga o le maualuga, o le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o togafitiga o se faailoga.

I le tulaga o le pulega lata mai (itiiti ifo i le 4 itula) o fualaau faasaina, e tatau ona fufuluina le manava ma faatonuina ai le gaʻo ua gaoioi e faʻaitiitia ai le faʻafefe. O le vailaʻau o le vailaʻau faʻamalosi / potassium e aveeseina e le hemodialysis.

Faatonuga faapitoa

Mo ituaiga uma fua

Faatasi ai ma se togafitiga, e tatau ona mataitu le tulaga o le galuega o le toto, ate, ma fatuga.

I tagata gasegase e matua leai se faaletonu, e tatau ona iai le fetuunaiga o fualaau oona poʻo le faateleina o le vavao i le va o tui.

E mafai ona atiaʻe le pule pipisi ona o le tuputupu ae o le microflora e le mautonu i ai, lea e manaʻomia ai se suiga tutusa i togafitiga faʻamaʻi.

I tagata gasegase e maua ai le gasegase i le penicillins, o gaioiga e mafua mai i cross-allergic with cephalosporin antibiotic e mafai.

I fafine ua malepelepe vave o paʻu, na maua ai o le togafitiga o le prophylactic with amoxicillin + acidic clavulanic e mafai ona fesootaʻi ma le faateleina o le aʻafiaga o le faavasegaina o pepe i pepe faatoa fananau mai.

I tagata gasegase ma le faʻaitiitia o diuresis, e seasea ona maua le crystalluria. I le taimi e faʻaaogaina ai lapopoa tetele o le mea e le oona, e fautuaina e ave le tele o le vai ma faʻamautinoa ai le talafeagai o diuresis e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faia ni tioata oona.

Suesuega Laboratory. O maualuga maualuga o le ulavavale e maua ai se tali le lelei i le glucose o le urine pe a faʻaaoga le tali a Benedict poʻo Feling solution. E faʻamalosia le faʻamalosia o le Enzymatic ma glucosidase.

Mo otaota faʻasaʻo ma paʻu mo le faʻamalologa mo le tuʻuina atu ole fofoga tautala faʻaopoopo

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa le tagata maʻi e faʻamatalaina se talaʻaga o le faʻaleleia o le gasegase i penicillini, cephalosporins, poʻo isi vailaau faʻasaʻi peta-lactam.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona ave le vailaʻau i luma poʻo le taimi o taumafataga.

A faʻaaogaina i luga o doses o Amoxiclav ® Quiktab, o maʻi ma le crystalluria e manaʻomia le faʻaleleia lelei o le gau.

Afai e tupu mai le antiitis, faʻaaoga loa Amoxiclav ® Quicktab, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma amata togafitiga talafeagai. O vailaʻau e taofiofia ai peristalsis e faʻasalaina i ia tulaga.

Togafitiga e tatau ona faaauau mo le isi 48-72 itula i le mavae ai o le leiloloa o faailoga o le falemaʻi o le maʻi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi o tui vavalalata o le estrogen ma le mimiti, e tatau ona faʻaaogaina isi auala poʻo togafiti faʻasolo pe a mafai.

O le vailaʻau oona ma le vailaʻau clavulanic e mafai ona faʻaosoina ai le faʻamalosi faʻamalosi o immunoglobulins ma le albumin i le membrane erythrocyte, lea e mafai ona avea ma mafuaʻaga o se tali le lelei i le suʻega a Coombs.

O le faʻaaogaina o le mea oona ma le vailaʻau clavulanic e faʻasaina i le mononucleosis, aua e ono faʻaosofia le faʻaalia o le paʻu o le misela.

Lapataiga faapitoa mo le lafoaia o fualaau faasaina. E leai se manaʻoga mo puipuiga faʻapitoa pe a faʻaaogaina le Amoxiclav ® e le faʻaaogaina.

Aafiaga i luga o le gafatia e ave se taavale poʻo le faia o galuega e manaʻomia ai le faʻavavevave o le saoasaoa o le tino ma le mafaufau. Ona o le ono mafai ona atiaʻe le aʻafiaga o le aʻafiaga mai le fatugalemu o le tino, e pei o le vevela, maʻi vevela, mataʻutia, lapataiga e tatau ona faʻaaogaina i le taimi o togafitiga aʻo avetaavale ma isi gaioiga e manaʻomia ai le faʻatupulaʻia ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

Mo pusa vela ata, pepa vaʻavaʻa, paʻu mo le faʻamalologa tautala, faʻaopopo

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona ave le fualaau faʻatau ma meaai.

Mo le paʻu mo le sauniuniga o se vaifofo mo iv pulega

O le vailaʻau oona ma le vailaʻau o le clavulanic e mafai ona faʻaosoina ai le faʻasalaga le saʻo o immunoglobulins ma le albumin i le membrane erythrocyte, lea e mafai ona avea ma mafuaʻaga o se suʻega faʻamaoni a Coombs.

Faʻamatalaga mo tagata mamaʻi i se taumafa maualalo o le sodium: O le 600 mg vial (500 + 100 mg) e aofia ai le 29.7 mg o le sodium. Vili taitasi o le 1.2 g (1000 + 200 mg) e aofia ai le 59.3 mg o le sodium. Ole aofaiga o le sodium i le maualuga ole aso ole aso e silia ma le 200 mg.

Faiga faʻapolopolo

Pepa vali ata, 250 mg + 125 mg. 15, 20 po o 21 pepa. ma le 2 auʻau (silica gel) i totonu o se pusa mūmū mūmū ma le upu "inedible" i totonu o se fagu tioata tioata e faʻapipiʻi i se pulou uʻamea uʻamea ma se mama faʻataʻitaʻi ma le pusa ma se LDPE gasket inside. 1 f. i se pepa pepa.

Pepa vali ata, 500 mg + 125 mg. 15 po o le 21 papa. ma le 2 auʻau (silica gel) i totonu o se pusa mūmū mūmū ma le upu "inedible" i totonu o se fagu tioata tioata e faʻapipiʻi i se pulou uʻamea uʻamea ma se mama faʻataʻitaʻi ma le pusa ma se LDPE gasket inside. 1 f. i se pepa pepa.

5 poo le 7 papa. i totonu o se pulu tioata alumini alumini / alumini alumini. 2, 3 poʻo le 4 paʻu mo le 5 papa. poo le 2 paʻu mo le 7 papa. i se pepa pepa.

Ata vali ata, 875 mg + 125 mg. 5 poo le 7 papa. i totonu o se pulu tioata alumini alumini / alumini alumini. 2 poʻo le 4 paʻu mo le 5 papa. poo le 2 paʻu mo le 7 papa. i se pepa pepa.

Malosiaga mo le tuʻuina atu i luga o le tautala, 125 mg + 31.25 mg / 5 ml poʻo le 250 mg + 62.5 mg / 5 ml. Pepa o le Peraimeri - 25 g o le paʻu (100 ml o le faʻamalologa faʻamalolo) i totonu o se ipu tioata tioata ma se pine mama (100 ml). O le fagu ua tapunia e se pulou uʻamea faʻaofuofu ma se mama mamanu, i totonu o le pupuni o loʻo i ai se gaosiga o le LDPE.

Faʻaleleia lona lua - 1 fl. e iai se sipuni o loʻo i ai faʻamau i totonu o le lua o le 2.5 ma le 5 ml ("2.5 SS" ma le "5 SS"), o se faailoga o le faatumuina o le 6 ml ("6 SS") i luga o le au o le sipuni i totonu o se pusa pepa. Po o le 1 fl. faatasi ai ma se pipette faauu i totonu o se pepa pepa.

Malosiaga mo le faʻamalo le tautala, 400 mg + 57 mg / 5 ml. Pepa o le Peraimeri - 8.75 g (35 ml o le faʻamalolo litaea), 12.50 g (50 ml o le taofiga faʻamalolo), 17.50 g (70 ml o le faʻamalolo litaea) pe 35.0 g (140 ml o le taofiga faʻamalolo) o le paʻu i totonu o se fagu tioata pogisa ma se ufiufi i luga o le vevela o le HDPE faatasi ai ma se mama e pulea ma faatasi ai ma se ufiufi i totonu o le ufiufi.Pe 17.5 g (70 ml o le faʻamalologa faʻamalolo) i totonu o se ipu tioata tioata ma se pine mama (70 ml) faʻatasi ai ma se pulou sikola o le HDPE faʻatasi ma se mama e pulea ma faʻatasi ai ma se uʻamea i totonu o le tapuni.

Faʻaleleia lona lua - 1 fl. faatasi ai ma se pipette faauu i totonu o se pepa pepa.

Malosiaga mo fofo mo le puleaina o le tino, 500 mg + 100 mg poo 1000 mg + 200 mg. 500 mg o fualaau oona ma le 100 mg o le vailaʻau clavulanic poo le 1000 mg o le meaʻai ma 200 mg o le clavulanic acid i totonu o se fagu tioata lanu, tapunia ma se paʻu paʻu ma faʻapipiʻi le paʻu alumini i se paʻu paʻu. 5 f. tuʻu i totonu o se pusa kata.

Lafoaia otaota, 500 mg + 125 mg poo le 875 mg + 125 mg. 2 papa i totonu o se manua. 5 poʻo le 7 fusi e tuʻuina i totonu o se pepa pepa.

Faʻatau

Lek dd Verovshkova 57, Ljubljana, Slovenia.

Mo le paʻu mo le sauniuni o vaifofo mo le pule faʻaleagaina

1. Lek dd, Verovshkova 57, Ljubljana, Slovenia.

2. Sandoz GmbH, Biohemistrasse 10 A-6250, Kundl, Ausetalia.

O tagi a tagata faʻatau e tatau ona tuʻuina atu i Sandoz CJSC: 125317, Moscow, Presnenskaya nab., 8, itulau 1.

Tel.: (495) 660-75-09, fax: (495) 660-75-10.

Amoxiclav ®

pusa vela ata 250 mg + 125 mg 250 mg + 125 - 2 tausaga.

mūmū mūmū 500 mg + 125 mg 500 mg + 125 - 2 tausaga.

ata e valiina ata-leaga 875 mg + 125 mg 875 mg + 125 - 2 tausaga.

elefise mo le sauniuniga o se fofo mo le puleaina o le 500 mg + 100 mg 500 mg + 100 - 2 tausaga.

elefise mo le sauniuniga o se fofo mo le puleaina o le 1000 mg + 200 mg 1000 mg + 200 - 2 tausaga.

pepa tafola 500 mg + 125 mg 500 mg + 125 - 3 tausaga.

pepa momoli 875 mg + 125 mg 875 mg + 125 - 3 tausaga.

paʻu mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala 125 mg + 31.25 mg / 5 ml 125 mg + 31.25 mg / 5 - 2 tausaga. O le faʻamalolo le faʻamalolo e fitu aso.

paʻu mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala 250 mg + 62.5 mg / 5 ml 250 mg + 62.5 mg / 5 - 2 tausaga. O le faʻamalolo le faʻamalolo e fitu aso.

paʻu mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala 400 mg + 57 mg / 5 ml 400 mg + 57 mg / 5 - 3 tausaga. O le faʻamalolo le faʻamalolo e fitu aso.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Faʻavae ma mea faʻapitoa o vailaau faʻasaina o Amozylav 125 milligrams

Amozylav 125 mg o aofia ai:

  1. Amozyillin - e faasino i penisillini e mafai ona tali atu ma faʻaumatia se numera tele o microorganisms ma siama mai fafo.
  2. O le vailaʻau Clavulanic o le beta-lactam, lea e faʻagesegeseina ai le faʻavaeina o le vaega autū ma o lea e faʻateleina ai le vaitau o le vailaʻau o le penicillin i le tino.

O le faʻasalaga ma le tuufaatasiga o le vailaau faʻasaina e mafai ai e tagata gasegase i tulaga sili ona vaivai e tau ai le faʻamaʻi e aunoa ma le mafaufau e uiga i le ogaoga o le afaina o le tino. O se numera tele o tagata tomai faapitoa e talanoa i fualaau faasaina o se tasi o mea sili ona faigofie mo tamaiti ma tagata matutua e faitau ai.

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le ituaiga faʻamalolo e faʻamatalaina ai le papaʻi Amoxiclav ma le faʻamalolo faʻafuasei o AmoXlav (sili atu, le paʻu mo le sauniuni o le faʻamalolo).

Fiafia! O loo i ai le amoxicolv quiktab, lea e vave lava, ae peitai, e na o dosiga o 625 mg ma 1000 mg e faatauina atu ai.

Faatasi ai ma se faʻaauau faapitoa o mea e gaosia, e aofia ai le 5 ml o le vailaʻau = 125 mg o le meaʻai + 31.5 mg o le vailaʻau clavulanic, e fesoasoani e faʻafetaui ai faʻamaʻi pipisi.

O le faʻamatalaga o le vailaau faʻamaonia e faʻamaonia ai o le vailaau faʻamaʻi e fasi vaega eseese o siama ma meaola ninii. E masani ona latou fai mai o le AmoXlav 125 e mo tamaiti, talu ai o loʻo i totonu o le pepa, lea e faʻamalosia ai le faʻaaogaina.

E faapefea ona fua

Ina ia mafai ona e iloa le auala e ave ai i tamaiti, ma le mea e sili ona taua pe faʻafefea ona faʻafefe saʻoʻi mea leaga, e tatau ona e faʻatatau i faatonuga mo le faʻaaogaina:

  1. Lulu le fagu paʻu e tatala ai le paʻu.
  2. Faaopopo i le fagu vai faamama i le ogatotonu o le fagu ma lulu, ona faaopoopo lea o le vai i le fagu, ae ua uma ona i luga o le faʻailoga i luga o le fagu. A maeʻa lenei mea, lulu le toe faʻalavelave a Amoxiclav.

Fufulu le fualaau faasaina i le 86 mililiters of water, ma le faʻamalolo mo le tamaititi i le avanoa tatala o se vaiaso.

Fiafia! O le auala e sauniuni ai le faʻamalolo o le Amozylav 125 mg i se tamaititi e lua tausaga le matua o le a le ese mai le faʻavasegaina o fualaau mo le tamaititi 12 tausaga. E taua tele le fua saʻo o le inumaga ina ia i ai se aafiaga o le syrup.

O le a le tele e ave

E tusa ai ma faatonuga e tatau ona faia mai le 5 i le 7 aso, peitaʻi, e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e mafai ona e inuina le vailaʻau mo le lua vaiaso. Mo le sili atu ma le 14 aso, o le a le talafeagai le aveina o le Amoxiclav 125, ona o le ono mafai ona faʻaaoga i le fualaau faasaina.

O le mea sili e manatua pe a ave le Amoxiclav 125 mg o le fia aso e faʻaaoga ai le fualaau faasaina e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi. Ole solia o faatonuga a le tamaititi e mafai ona oʻo atu ai i itu le lelei.

Tuua Lau Faamatalaga