Faʻailoga mo se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1

I le aso, ou te fia tautala e uiga i se faʻataʻitaʻiga mo se tamaititi e 2-tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 1. Pe a faʻapipiʻi se lisi, ia fautuaina e filifili meaʻai ma maualalo le faʻasologa o fuainumera, ae mo se tamaititi o lenei tulafono e le masani ona mafai. Ina ua fautuaina e le endocrinologist le meaai muamua ma le maualalo o fualaau oona mo le lelei o le suka, sa vave lava ona ou alu i luga o le initaneti ma maua ai sea oloa - pelesa. Na ou kukaina i le po atoa, ma i le taeao na foliga mai e mafai ona e tuuina atu i tamaiti mai le 3 tausaga, talu ai e le mafai e le fanau laiti ona taulimaina.

O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 mo tamaiti e tatau ona laugatasia. O le mea e sili ona lelei e manatu ile 6 vaega i aso taitasi, lea e 'ai e le tama i le tolu itula. E tusa ai ma le laulau o loʻo i lalo (na tuʻuina atu i le falemaʻi), o le mea e manaʻomia i le aso mo le XE mo se tamaitiiti 1-3 o le 10-12 XE. O le a le XE e mafai ona maua iinei.

E i ai a matou taumafa autu - taeao, 'aiga o le aoauli,' aiga o le afiafi, ma meaʻai laiti. E leai se afaina, talu ai o loʻo tatou i ai pea i luga o le faʻataʻitaʻiga, ma e tatau ona tatou maua se meaʻai ina ia aua neʻi puʻeina. O lea la, o le a le mea tatou te tuʻuina atu mo se tamaititi mo le 2.5 tausaga ma le maʻisuka.

Faataʻitaʻiga mo le tamaititi e maua i le maʻisuka

Matou te avatu le oatmeal i luga o le vai, i le aofaiga o le 160 gr. - 3 XE. Latou te masani ona avatu susu, ma susu le susu i le vai 50/50, o le aofai o le XE e tutusa, ae o loo i ai pea le maualuga o le kulukose ma le inisalini ae na te le tumau pea. Sa latou taumafai i luga o le vai, o le tumutumu na amata ona itiiti ifo. E faʻaopoopo foi i le falalauli matou te faʻaopopo le 10-15 kalama o pata, e faʻaitiitia ai le fua o le absorption o mea inu. E ui lava o tala faʻasolopito e fai mai o lenei aofaiga o le suauʻu e tele tele. E faʻatatau i le aʻafiaga o le faaopoopoina o mea taumafa i le gaʻo ma pe mafai ona vaaia pulu.

Apple - 70 kalama

I le taimi, o se meaʻai e tusa ma le 3 itula talu ona tui tui inisalini mo le 'aiga o le taeao. Ona amata lea ona paʻu le suka ma, ina ia "piki," tatou te avatu ai se apu po o se isi fua, ae ia faaeteete. E ese le tali a le ma pepe ia i latou. O le aofaiga e ono eseese, e fuafua i le aofai o le kulukose i le taimi, ae o loʻo i ai pea i le va o le 0.5-1XE.

Taʻaloga - 3XE. Matou te tuuina atu na o le muamua: kuka soupeti, soupelu soup, borscht. Sa matou kuka uma nei mea mo se taimi umi e aunoa ma ni pateta. Muamua (faatasi ai ma pateta) o tumutumu o oh-oh-oh ... O lea ua sili atu le lelei.

Auauna atu i le 250g: 100 kalama o le eleele ma le 150 kalama o le fala, ma le tasi falaoa 25-29 kalama.

E masani lava, 5% kisi falaoa e le sili atu i le 50 kalama, atonu o se faaopoopoga laitiiti o kulimi suamalie poo fualaau aina ile 0.5 XE. Mo lenei meaʻai, tatou te le tui pe tui i le inisalini, aua, e pei o se tulafono, e 15-00 le tamaititi e amata ona vavaeina. E le o se mea talafeagai, ae o loʻo i ai le inisalini, e ui lava latou te fai mai o le a vave ona latou siitia atu i Novorapid.

Ma o le taumafataga lona lua o le 200 kefir 1 XE. I lenei taumafataga, tatou te tuiina le insulin ma alu loa e moe. Ae o lenei vaega e 200 kalama, matou te vaevaeina i le lua taimi 100 kalama, aua afai e te tuʻuina atu le 200 kalama i le taimi lava lena, ona le mafai lea e le inisalini ona faʻapipiʻi pe faapefea ona ola le suka i le toto.

O se lisi lenei mo se tamaititi e maua i le maʻisuka. O lenei matou te fafagaina, faatasi ai ma ni fesuiaiga itiiti o le maua o oloa. O le a tatou suia se mea, ia mautinoa e tusi.

Vaega o se taumafataga mo tamaiti

O se faafitauli ogaoga o le atiina ae o le maʻisuka i totonu o se tamaitiiti. O fomaʻi i lenei tulaga fautuaina le tofiaina o se meaʻai gaosi tino faapitoa, lea e mafai ona oʻo i le 2/3 o le taumafataga.

O se tasi o taunuuga e le manaomia o lenei laasaga o le faifaipea faifai pea o le glycemia. E mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻalavelave matuia i le tulaga o soʻo se tagata maʻi.

O le mea lea, o le auala sili lava mai lenei tulaga o le faʻaaogaina o le laulau o meaai Numera 9 e tusa ai ma Pevzner.

Ina ia faia le lisi saʻo, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i na oloa:

  • aano o manu - ituaiga o meaʻai e le o gaʻo, moa, puaa ma tamai mamoe,
  • fualaau faisua - kāloti, kukama, tamato, soʻo se ituaiga kapisi,
  • fualaau aina - apples, peaches, cherries.

E fautuaina ina ia faʻaaoga atoa le suka i lona tino mama, faʻapea foʻi ma faʻaopoopoga i mea e pei o compote, siama. Mo le suamalie, e mafai ona e suitulaga i le sorbitol poo le fructose, ae e sili ona lelei le sui i stevia - o se mea suamalie masani lea e aofia ai le leai o ni meaʻai gaʻo ma calorie. O oloa e gaosi ai le keke, e masani ona faasaina.

Aʻo leʻi amataina lenei taumafa, e tatau ona mafaufauina mea nei.

  1. E mafai ona maua le hypoglycemia, o lea e tatau ai ona e iloa auala e puipuia ai.
  2. E tatau ona taofiofi le suāsusu i le tele o taimi, e oʻo atu ile fitu taimi i le aso. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e faʻatonuina le tatau o le insulin.
  3. E matua taua tele le puipuia o le pepe mai le popole ma taumafai e masani ia te ia e uiga i le ituaiga lava o le afi ma le gaioiga faaletino. O lenei mea o le a faʻamautuina ai togafitiga o le inisalini, faʻamalosi o le gaʻo, ma le aʻoaʻoina o le pepe i le tulafono, lea o le a atagia lelei ai lona soifua maloloina i le lumanaʻi.

O le maʻisuka e le o se faasalaga. Ma o le mea moni o le maʻisuka e 'ai foi i le maʻoti e le mafai foi ona manatu moni. Afai e te faʻaalia mafaufauga, faʻapipiʻi lau lisi o meaʻai ma oloa uma e mafai ona faʻatagaina, ona faʻamanatuina lea o oe e le faʻamaʻi e le tele lava taimi.

O le vave o matua latou te maitauina uiga ma talanoa i se fomai, o le saoasaoa o le a maua ai i latou ma faatonuina togafitiga. O faʻafitauli o le maʻisuka e sili ona matautia, aemaise lava mo tamaiti, o latou atinaʻe atonu e faʻagesegese ona o le gasegase glucose metabolism. I tulaga ogaoga, e ono mafai ai ona maua se soifua maloloina o le maʻisuka.

O faʻamaoniga iloga e tatau ona avea ma se faʻavevesi mo mātua:

  • E inu le tamaititi i le tele o vai ae o loʻo faaauau pea ona fiainu
  • Falemaʻi masani e malaga, aemaise i le po
  • Pau le mamafa i le faateleina o le 'ai

O sini autu o togafitiga o le soifua maloloina mo tamaiti o le maʻisuka:

  • aumai faʻamaʻi toto o le suka i le latalata atu i se tagata soifua maloloina,
  • puipuia le tupu malosi poʻo le faʻaitiitia i le suka o le toto,
  • tuuina atu i le tamaititi talafeagai, aoga ma talafeagai mo le masani ai o le gaioiga o le tino, vitamini ma minerale,
  • liliu le maʻisuka mai se faʻamaʻi i se olaga.

Faʻavae o le faia o se lisi mo se tamaititi e maua i le maʻisuka: ia amanaʻiaina le faʻasologa o le glycemic ma le numera o iunite i falaoa

Aʻo faʻamaunuʻu meaʻai o le carbohydrate, e maualuga le maualuga o le suka i le toto, o le mea lea, pe a fai se meaʻai mo maʻisuka, e taua le mafaufau i le aofaʻi o meaʻai, fuaina i le falaoa (XE). Tasi XE o le 12 g o vailaʻau poʻo le 25 g falaoa. O loʻo i ai ni laulau faapitoa e fesoasoani e faʻatatau mea o loʻo maua i le XE i oloa eseese.

Fuafua le XE fua faatatau o le taumafa mo se tamaititi e maua i le maʻisuka e na o le fomaʻi aoga, e fuafua i tausaga ma le tikeri o le atinaʻe o le maʻisuka i le tamaititi. O le laulau o loʻo i lalo e maua ai le aofaʻi o le aofaʻi o le eletise XE mo tamaiti o vaitausaga eseese.

I se tagata soifua maloloina, pe a faʻaaogaina meaʻai gaʻo, e amata ona gaosia le inisalini ina ia liua ai le suka i le malosi. O le fua lea e taʻua ai le taumafaina o meaʻai e maualuga ai le toto suka o le glycemic index (GI).

O meaai maualalo o le faasinomaga o meaʻai e lelei tele e pulea ai lou suka toto. I lalo e mafai ona e sii mai se laulau e lisi ai se lisi tele o meaʻai ma se upusii maualuga, maualalo, ma le maualalo.

O se tamaititi e maua i le maʻisuka ao laʻitiiti e tatau ona fausiaina le susu i le umi e mafai ai. Ae o se tina o loʻo susu susu se pepe e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i se meaʻai faapitoa.

O le mea sili ona lauiloa ma fautuaina i lenei tulaga o le taumafataga Nu 9, e faʻavae i luga o le faʻasaina o le faʻaaogaina o gaʻo vailaʻau faigofie faigofie ma gaʻo manu. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o puluvaga i lenei tulaga e tatau ona fetaui ma le masani, a leai o latou le atoatoa e ono oʻo atu ai i le le lelei o le soifua maloloina.

E le gata i se taumafataga faapitoa, o togafitiga o le maʻisuka e aofia ai togafitiga faamalositino ma, pe a tatau ai, togafitiga insulin.

Fetufaai ma au uo:

Afai ua maua le maʻisuka i se tamaititi, o nisi tagata atamamai e fautuaina le sui i se paleni o meaʻai gaʻo, pe a fai e avea ma le 60% le aofaʻi o meaʻai. Ae, o taunuuga o sea ituaiga o meaai o se oso faifai pea i le suka o le toto mai le maualuga tele i le maualalo, lea e afaina ai le soifua manuia o tamaiti.

O lea la, e sili atu mo tamaiti ona mulimuli i le taumafataga tutusa Nu.9, lea e faʻaititia ai le tele o meaʻai gaʻo.

E fautuaina e faʻapea, o pepe, o latou mea taumafa e faalagolago atoa i lo latou tina, ia tausia le fafagaina o le fafagaina i le umi e mafai ai. O le suavaia ma se siama o le maʻisuka ituaiga 1 o le a mafai ai ona maua ni meaʻai paleni lelei ma paleni i le umi e mafai ai.

Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai le lactation, ona tatau ai lea mo lau fanau ona e faʻatau ni mea faʻapitoa e faʻaititia ai le kulukose. E taua tele le matauina o vaitaimi tutusa i le va o taumafataga.

E mafai ona faʻalauiloaina mea taumafa mo le gasegase e oʻo i le tasi le tausaga e tusa ai ma lenei metotia: Muamua, o le pepe e fafagaina i fualaau aina mama ma sua, ae o pata, lea e tele ai mea inu, ua faʻafeiloaia i le meaʻai a le pepe i le taimi mulimuli.

Mea taumafa e oʻo atu i le tausaga

O laulau taumafa e tusa ai ma le Pevzner ua fuafuaina ina ia faatelevaveina ai le toe foi mai o tagata mamaʻi ma faʻafitauli eseese, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻamaʻi o faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le laulau numera 9 o loʻo faʻaogaina, o le sili ona lauiloa i le lalolagi atoa.

O le mataupu faavae autu o le faʻatapulaaina o masima, suka ma le faʻamalosia o le vevela o meaʻai - tao tao, vevela. O lenei laulau e faʻatagaina e fufulu pe fulu, ae le o se mea faʻapitoa, e mafai ona faia ni teuteuga laiti.

Le faʻatulagaina o aso taʻitasi o lenei pepa.

  1. Mo le taumafataga o le taeao, o meaʻai susu ma mea e sili ona maualalo o gaʻo - kuki, susu poo le kefir, e mafai ona fufulu ile ti.
  2. O le lona lua o le taeao, pe, pei ona latou fai mai i fafo, o le aoauli, e aofia ai le falalelele tileti ma aano o meaʻai e leai ni falaoa.
  3. O Borsch mo le 'aiga o le aoauli e tatau ona i ai se kāpeti fou, ma o ana tapenapenaga e tatau ona i luga o le kuka. Fualaau suamalie ma sina vaega o meaʻai ua tunu i ai.
  4. Soʻo se fua e faʻatagaina mo se meaʻai i le va o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, e sili lava le apu po o le vao, ae le suamalie, e pei o le mandarin.
  5. Mo le taumafataga o le afiafi, e fautuaina e 'ai iʻa e taoina e aunoa ma le paʻu, salati fuamoa, sili ona lelei mai i le kāpeti ma kukama, e mafai ona faʻasuina i le suauu olive.

E suia le suka i suamalie e pei o stevia. O le taumafa e afaina i le fetuunaiga, o le mea autu o le vavae ese mai le lisi o oloa uma faasaina.

O le ituaiga olaga o le maʻisuka ituaiga 1 e leʻo se eseesega mai le olaga o se tagata masani. O se paleni paleni ma le paleni o mea taumafa atonu o se tasi o nai faʻatapulaʻa faʻasaina. Pe a iloiloina le meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1, e le mafai e le tasi ona faʻaaogaina le mea moni e tatau ona talafeagai i le taimi muamua, o meaʻai e matua le talafeagai i le i ai o se faʻamaʻi.

I le taimi muamua, e fautuaina e le au fai meaʻai le fua tutusa o le gaʻo i le porotini ma gaʻo, o se taumafataga e talia foi mo le maʻisuka ituaiga 1, ae e matua faigata lava ona mulimuli. O le mea lea, i le aluga o taimi, ua sili atu le eseese o meaʻai, lea e taua le faatumauina o le lelei o le ola mo le maʻisuka ituaiga 1, talu ai o le lisi sili ona lelei e mafai ai ona e le taulai atu i lau maʻi.

O le faafitauli o le mamafa o le mamafa e matua le masani lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ae ui i lea, o loʻo i ai pea mataupu faʻapitoa. O meaai fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 1 ma tuʻuina i luga o le laulau e talafeagai mo tagata e sili atu le mamafa, talu ai e masani ona fesuisuiaʻi tulaga masani o se lisi i totonu o tapulaa taliaina.

I le tulaga o le mamafa o le mamafa e ese mai ai, o le a talafeagai foi lenei faʻataʻitaʻiga, ae faʻatasi ma nisi o faʻafitauli. O le masani masani mo le mamafa o le gaioiga e aofia ai le faʻaaogaina o masini gaʻo, o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o ia oloa i meaai.

O le meaai i le laulau e talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ae ui i lea, ma sina mamafa, o le lisi ua fautuaina e tatau ona fetuunai e ala i le 'ai atili o meaai.

O se taumafataga taua i le fetuunaiga o le mamafa o le 'aiga o le afiafi. E pei o le olaga masani, o le taumafataga sili ona manaia e faʻateleina ai le mama. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le 'ai i le po e leʻo talia atoatoa i le i ai o le maʻisuka. E le mafai foi ona vavaeeseina le taumafataga o le afiafi e ala i le fetuutuunai o le mamafa ina ia le pa'ū le kulūkose i faitioga taua.

Afai e te filifili e taofiofia lou mamafa, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tausi meaʻai, o ia o le a faʻafetaui lau meaai, ma taʻu atu mea e 'ai mo le' aiga o le afiafi, taeao ma le aoauli, ona o le maʻisuka ituaiga 1 e te manaʻomia e mulimuli ai e le gata o se meaʻai, fautuaina e le fomai.

Afai ole maua ole maʻi suka i le insulin i le tamaititi, o le endocrinologist o le a faatonuina le inisalini ma mea taumafa e tausia ai le atinaʻe masani o le tuputupu ae o le tino. O le lisi autu e faalagolago i le tulaga o le maʻi, tulaga ma tausaga. O le faapaleniina o taumafa e manaomia ai e maua e le tamaititi meaʻai e aunoa ma le lamatiaga o le faʻamaʻi tele o le maʻi.

O le tausisi lelei i le taumafataga e taua i soʻo se matua, ae e taua tele le faʻalatalata i le taumafataga o tamaiti laiti e le mafai ona vaʻaia le lelei o latou soifua manuia.

  • Fafaga lau pepe ile taimi faatulagaina. E mafai ona fai ni nai minute laiti e oʻo atu i le 20 minute i se taimi muamua atu.
  • E faʻailoa tamaiti ile ono aso i le aso - tolu taumafa autu ma tolu taumafataga i le va o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.
  • I le pasene, e mafai ona vaevaeina le aoga o mea taumafa e pei ona taʻua i lalo: e tusa ma le 25% mo taumafataga autu ma e tusa ma le 10% mo taumafa faaopoopo.
  • O meaai i aso taitasi e tatau ona 30% le gaʻo, 20% o le protein ma le 50% o gaʻo.

Faʻatalanoaga ma togafitiga faafomaʻi, o le togafitiga o le soifua maloloina o le a toe iloiloina ma fetuutuunai e tusa ai ma manaʻoga o le atinaʻeina o le tino.

O le maʻisuka i tamaiti ei lalo ifo o le tasi tausaga le matua e seasea lava ona togafitia, ae afai e tupu lenei mea, e tatau ona e taumafai e faaauau le susu mo le umi e mafai ai - e oʻo ile tausaga ma le afa. I susu o susu o loʻo i ai mea uma e manaomia e le maʻi maʻi, ma e le mafai ona e sau i se vailaau lelei i lenei tausaga.

O le taumafa o tamaiti e maua i le maʻisuka, e fuafua i le vaega o le maʻi, e tatau ona i ai se faʻasalaga talafeagai. Ua maeʻa ona taʻua i luga o mea sili ona taua e manaʻomia mo le faʻafefe o le pancreas (faʻaitiitia le aofai o gaʻo vailaʻau faʻamalolo ma le faʻaitiitia o suka) o loʻo tuʻuina atu i le vaega o le maʻisuka ma i le taimi muamua o le maʻisuka.

O le atinaʻeina o le setete o le ketoacidosis e manaʻomia e le gata o le faʻaitiitia o le aofai o kalori i meaʻai, ae faʻapea foi le faʻamapulaʻaina o le tele o gaʻo i le taumafa o tamaiti.

A o faagasolo lenei vaitaimi, o meaai paleni e tatau ona sili atu ona faʻamalolo. Mai le lisi e tatau ona e vavaeeseina atoa:

O nei mea taumafa e tatau ona suia i meaai e maualuga i le gaʻo:

  • utiuti pateta
  • suamalie malie
  • falaoa
  • fua suamalie
  • suka.

I le piriota ao leʻi oʻo i le coma ma mulimuli ane, o le meaʻai e tatau ona aofia ai na o fualaau 'aina suamalie ma fualaau faisua, masini pateta, fualaʻau. O loʻo i ai ni sima calcium ma maua se tali alkaline. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le faʻaofiina o vai vai mama (borjomi) i totonu o le taumafataga. I le aso lona lua o le setete, o le falaoa ua faatonuina, i le lona tolu o aano o manufasi. E mafai ona faʻafefiloi le suauu i meaai pe a maeʻa le maeʻa o le koso.

Numera numera 9 - o le meaʻai sili ona lauiloa mo le maʻisuka.O le tulafono faavae o le faʻaitiitia o le masima i se mea maualalo, faʻapea foi le kukaina o ipu fuālaʻau, tao tao poʻo kuka. E tatau ona e teena le taina ma le seleseleina, ae talu ai e le o faʻamaoni le taumafa i lenei meaʻai, i se tulaga e le masani ai, e mafai ona e faʻamalolo.

Afai e te fia iloa atili e uiga i le maʻisuka ituaiga 1, ona fesoasoani lea o lenei tusiga ia te oe.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e matua taua lava le mulimuli i mataupu faavae o meaʻai talafeagai, e fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes i le tino. O le mulimuli i se taumafataga, e mafai ona puipuia le maʻisuka, ma oi latou ua uma ona mafatia mai ai e mafai ona faʻaitiitia ai togafitiga faafomaʻi. O tulafono o mea taumafa o loʻo faʻatulagaina e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o uiga o le faʻamaʻi, faʻapalepale tagata taitoatasi o oloa, maʻi ma le ituaiga o maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, o tupulaga talavou ma tamaiti e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga o le meaai e tatau ona maualuga i kalolo, ituaiga 2 o le maʻisuka o tagata matutua, ma e masani ona mamafa. Mo togafitiga togafitiga, o le taumafa ua taua o le meaai mo le maʻisuka Numera 9 ua fautuaina, o ana ituaiga Numera 9a ma le Numera 9b e faatonutonu ai le taumafataga mo ituaiga eseese o faamaʻi.

Leai 9a aofia ai le faatapulaaina o le kalori i le 1650 kcal i le aso e mafua mai i gaʻo (aemaise lava faigofie digestible) ma gaʻo. O meaai lelei uma ma meainu e tatau ona saunia faapitoa e faʻaaoga ai mea suamalie.

O meaai e tatau ona 5 i le 6 taimi i le aso ma le tufatufa tutusa o meaʻai gaʻo mo taumafa uma. O le taumafataga Numera 9b e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e fuafua i le taimi o le inisalini e 'ai, ma o le kalori o mea uma i aso taitasi e mafai ona 2300 kcal ma se faʻaaogaina atoatoa o elemene uma.

Faʻaalia ma le Faʻaaogaina oloa

  1. Meat, moa, iʻa. Lafumanu e maualalo le gaʻo, tamaʻi mamoe, vela, lapiti, puaa, iʻa maualalo, laulaufaiva, ole fatu ole ate, gaʻo susu ma le vaisipolo. E mafai foi ona e togafitia lau tama ile maʻisuka ma le kuka. E le aofia ai: aano gaʻo ma ulaula, iʻa gaʻo, ponaivi ma le siʻosiʻese, meaʻai ulaula, meaʻai kuka, caviar.
  2. Mea gaosi susu. E mafai ona e 'ai le susu, sina sisi falaoisi, siʻisi gaʻo susu, meaʻai susu, i le faatapulaaina o le kulimi kulimi. Teu, mea gaʻo susu, falaoamata sasimi, fusiva suamalie e le aofia.
  3. Fats. E faʻatagaina le pata ma le fualaʻau. Manua o meaola manu, e le vaʻaia le margarine.
  4. O fuamoa. 1 le fuamoa i le aso. Faʻatapulaʻa pe faʻaumatia faʻamalosi atoa. Talu ai o loʻo i ai se tapulaa i fuamoa, e sili atu le faaopoopo i isi ipu - salakeke, pancakes, casseroles.
  5. Soup O ituaiga uma o soupisi vaomalo ua faatagaina - borsch, soupeti soup, soupeti kuka, okroshka, soupeti i luga o aano o manu ma masi. O susu susu ma le faʻaopoopoga o semolina, araisa, pasta, o gaʻo gaʻo e le aofia ai.
  6. Cereals ma falaoamata oloa. Cereals o se mea e gaosi ai le carbohydrate, o lea e tatau ai ona e 'aiina e avea o se vaega o le tapulaa gaʻo. E fautuaina e 'ai faʻatoʻa le sili atu i le tasi i le aso. E mafai ona e 'ai le falala, karite, millet, lela tila, oatmeal. Legumes faatagaina. O le areto e faʻatagaina le kulimi, saito ma le pulu, saito mai le falaoamata i lalo ifo o le vasega lua, polotini-saito.

Tamaiti e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lelei a latou meaʻai.

O nai tulafono pe a 'aina fua o le falaoamata:

  • aua nei 'ai le pasta ma le pateta i le taimi e tasi,
  • pe a uma falaoa o falaoamata (pasta, dumplings, pancakes), pateta, e lelei tele le 'ai o se salalaʻau fualaʻau o kāloti poʻo le kapisi, o le fila o loʻo i ai o le a faʻagesegese ai le faʻaleleia o gaʻo,
  • e sili atu ona aoga le faʻapipiʻiina o pateta ma le kukama ma le kapeti, ae le 'ai ni meaʻai, aso, vine i le maeʻa o se pateta.

Buckwheat ma le oatmeal e mafai ona faʻaaoga i le sauniuni o pancakes. Pulu ma palu pasi, araisa (aemaise lava le paʻepaʻe), semolina, pasta e le faʻatagaina pe matua faʻamapulaʻaina.

  1. Fualaau faisua. O fualaau faisua e tatau ona faʻaleleia le tele o meaai i aso taitasi. O le mea pito sili ona aoga o fua ia e lanu meamata lanu meamata. E fautuaina le faʻaaoga o kāpeti, zucini, isalaʻelu, elekene, salati, kukama, tamato e sili atu nai lo isi fualaau faisua. O fua o le artichoke a Ierusalema o se mea sili ona aoga mo le maʻisuka, latou te faʻaitiitia ai le suka toto. E i ai ni faʻatapulaʻa. Ua le aofia Marinades.
  2. Fua ma suamalie. E faatagaina le 'ai o apu suamalie ma le aisa, pears, plums, peaches, melons, suamalie, rimoni, fua o le citrus, mangoes, currants, cherries, cherries, strawberries, gooseberries i soo se ituaiga. Aʻo le i tuʻuina atu i le tamaititi, e tatau i le tina lava ia ona taumafai ina ia le sili ona suamalie fua ma fua. E mafai ona e tuʻuina atu lau tama lauulu, saunia i luga o le faavae o mea suka, i le tele o le meli. Suga, meaʻai gaosiga kuka i luga o suka, sukalati, vine, aso, vine, asikulimi, fig. E le masani ai, ae o nisi taimi e talia ai faʻi, persimmons ma pineapples.
  3. Sauga ma mea manogi. E faʻatagaina saula Tomato, i sina lanu laʻitiiti, aniani ma le kalama. E tatau ona faʻatapulaʻa tamaiti i le masima, sinapi, pepa ma le horseradish. O vaimatua, gaʻo, salty sauces e le aofia.
  4. Meainu. O suamalie suamalie suamalie ma meainu suamalie gaosi oloa e le aofia mai meaai a le tamaititi. E fautuaina le faʻaaogaina o le pulusal broth, juice acid, e aunoa ma le suka (blueberry, figonberry, apple green, blackcurrant, lemon, orange, vine), o le elekiniki e faia i le fale ma suamati. Soʻo se sua e tatau ona tuʻuina atu nai lo le masani o tausaga (pe tusa ma le 1 le ipu mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga, ma e le sili atu ma le 1.5 ipu malamalama mo tamaiti aoga). O le tamaititi foi o le a manuia mai teas ma infusions mai vailaau togafitiga e maualalo ai le suka toto, e aafia lelei ai totoga o le lotoifale: laʻau laʻau, fugala lanumumu lanumoana, laulaau laʻau, aʻa o le vao, vao vao manulele, afaina mai le mauga mauga, blackcurrant, vitamini totogifuapauina.

O le a le mea e fai i matua o tamaiti maʻisuka

Faʻesea meaʻai gaʻo mai le tamaititi (sugar, sweets, semolina and rice, flour flour, juice sweet fruit, atonu o vine, faʻi, pineapples, persimmons), sui mea ua lisiina ma mea maualalo-kalori ma mea maualuga fila:

  • falaoa o le falaoa po o le saito e tasi, ae faatasi ai ma le faaopoopoga o le fagu,
  • pelo o le pelo, oatmeal, buckwheat, kehi,
  • fualaau faisua (e aofia ai pateta), fualaau 'aina, vine.

Manatua! O le fiber e faʻagesegese ai le ave o le kulukose, faʻamamaina le toto o le cholesterol. E maua le fila i meaʻai, e le faʻamaonia - fualaau faisua, falaoamata atoa, ma leki.

E fautuaina le faʻaaogaina o cereal mo se tamaʻi maʻi suka nai lo le 1 taimi i le aso.

O le faʻaogaina o calorie i aso uma e tatau ona matua tumau.

Mafaufau i amioga masani a le tamaititi, ae maise lava le pulega o le aiga. O tagata uma o se aiga ei ai se tamaititi e maua i le maʻisuka e tatau ona pipii i se maʻisuka meaai, o le a fesoasoani lea ia te ia ina ia malosi, aua nei lagona le le maua, e le pei o isi tagata uma.

Pe a faʻaaogaina le inisalini pupuu, e tatau ona tuʻuina atu i le afa itula pe a maeʻa ona faʻatonuina ia gaʻo.

Aʻo faʻaaogaina le inisalini o le umi o le gaoioiga - tasi le itula pe a maeʻa ona faʻatonuina ona sosoo lea ma 2-3 itula.

E le gata i lea, pe a faʻaaogaina le inisalini faaumiumi, e tatau ona i ai ni meaai mama i le va o le 3 meaai autu.

Aʻo leʻi faʻamalositino, e tatau ona e maua se meaʻai mama.

Afai e leai ni faʻafitauli o le faʻamaʻi, ona mafai lea ona faʻaaogaina le aofaʻi o le porotini ma le gaʻo i le aso e tusa ai ma le tausaga.

Puipuia, gaʻo ma gaʻo paluga e faʻaaoga i se fua faatatau o le 1: 0.8: 3. E tatau ona latou ulufale atu i le tino o le tama i totonu o le matua o le matua, o le vavaeeseina o le sili atu ma le 10 g, o le tau o le suka e tatau ona tumau.

Suia le fualaau o le insulin, e faalagolago i faailoga o le toto toto, tuinanau, gaioiga faaletino, suiga i mea taumafa.

Faʻasologa o meaʻai

  • Breakfast - 7.30-8.00,
  • Taeao - 9.30-10.30,
  • Taeao - 13.00,
  • Afiafi o le afiafi - 16.30-17.00,
  • Taumafa - 19.00-20.00.

O le taumafaina i aso uma e tatau ona i ai i le taimi e tasi.

Faigaluega mai le fautuaina ma le masani ai o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e le tatau ona silia le 15-20 minute. Afai e le mafai ona 'ai meaai i le taimi tonu, ona sili atu lea ona' ai i le 20 minute muamua atu nai lo le taimi e manaʻomia.

E tatau ona faʻamaonia lelei le gaʻo i le taimi o le aso.

Mo tamaiti o tamaiti aʻoga aoga latou te le o auai i le aʻoga, o le 1st ma le 2 o le taeao e mafai ona toe faʻaleleia 1 itula mulimuli ane. I le 21.00 e mafai ona i ai se taumafataga mama malamalama. E faatagaina e le tupulaga se isi meaʻai e tasi.

Kuka

E pei o soʻo se tama soifua maloloina o loʻo maua i le maʻisuka, e fautuaina e kuka ai le uʻu, kuka, kuka, tao, faʻaaoga le itiiti o le frying poʻo le fry ma se faʻaitiitia ole suauu.

Faatasi ai ma se faʻalavelave faʻapitoa i le ketoacidosis, e manaʻomia le kukaina o masini, masini meaai. Aua le faʻaaogaina mea faʻatau.

I le tulaga o le maʻi o le maʻisuka o le gastrointestinal tract, e fautuaina e kuka le tele o meaʻai e gaosia ai mea taumafa, faʻaaogaina meaʻai fila-tamaoaiga i le faʻamautuina, ma inuina vai inu minerale e faʻamaonia ai le malosi o le manava.

Carbohydrate Suiga

Manatua! O se keke falaoa (XE) o se vaega faʻapitoa na faʻalauiloa mai e tagata Samoa, e tusa ma le 12.0 g o gaʻo poʻo le 20-25 g falaoa. 1 XE siitia le kulukose toto e le 2.8 mmol / L. E tusa ma le 1.3 U o le inisalini e manaʻomia ile 1 XE.

E faʻapefea ona ou faʻatatauina XE i le oloa lava ia? I luga o le afifiina o oloa taitasi o loʻo i ai se faʻamatalaga "100 g o le oloa e aofia ai le tele o gaʻo." O lenei aofaʻi o gaʻo e tatau ona vaevaeina e le 12, o le taunuuga e tutusa ma le XE i totonu o le 100 g, ona fuafua lea o le aofai e te manaʻomia i le fua faatatau.

08:00 Breakfast

Oatmeal i luga o le vai - 160 kalama

13:00 Aʻai

Areto - 25 kalama

15:00 Afiafi o le afiafi

Lalu Cottage 5% - 50 kalama

Apple - 50 kalama

18:00 Dineri

Buckwheat - 100 grams

Mo le taumafataga o le afiafi, e masani ona tatou teu, pe o se fualaau faisua, fai mai suauu gaosi, ae o le tele o taimi e teu ai. E ui lava, masalo, ua matua le lava lava ia i ai. O le aofaiga e eseese mai le 50 i le 100 kalama, e tusa ma le 2 XE. Ma matou te tuʻuina atu aʻano tunu, moa po o iʻa. O le a le tele o mea tatou te le masani ai e ono sese, ae talu ai tatou te le mafaufau i le XE i lenei mea, tatou te avatu i le mata le tele o le 'ai.

21:00 Aso Toʻonaʻi Lua

Kefir - 200 kalama

Suga2 tsp., 2 vaega, 10 g
Honey, jam1 tbsp. l., 2 tsp., 15 g
Fructose, sorbitol1 tbsp. l., 12 g
Milu, kefir, yogurt, yogurt, kulimi, uila1 ipu, 250 ml
Lauina o le susu30 g
Laʻau faʻamalosi e aunoa ma le suka110 ml
Leʻau suamalie100 g
Syrniki1 ala, 85 g
Ice cream65 g
Palu falaoa: puff / lefete35 g / 25 g
Soʻo se meaʻai mago pe pasta1.5 tbsp. L., 20 g
Pelu tioata2 tbsp. L., 50g
Palu falaoa3.5 tbsp. l., 60 g
Fritters, pancakes ma isi pastry50 g
Dumplings15 g
Dumplings2 pcs
Dumplings4 pc
Paʻu falaoamata, malo1 tbsp. l., 15 g
Palu falaoa atoa2 tbsp. L., 20 g
Wheat bran 12 tbsp. sipuni ma luga 50 g12 kulimi. l ma luga, 50 g
Popcorn10 tbsp. l., 15 g
Selati, sooga poo le kuka sola1 pc, 160 g
Paʻu paʻepaʻe, soʻo se taʻavale1 fasi pepa, 20 g
Palu falaoa paʻu1 fasi pepa, 25 g
Palu falaoa2 vaega, 25 g
Laʻau, masini malogo, fasi falaoa, falaoa falaoa, sisi15 g
Peʻa (fou ma faʻafela)4 tbsp. l faatasi ai ma se slide, 110 g
Peni, Peni7-8 Art. l., 170 g
Fuga3 tbsp. l faʻatasi ai ma se paʻu, 70 g po o le ½ taliga
Potato1 ala, 65 g
Palu pateta i luga o le vai, palu falai2 tbsp. l., 80 g
French fries2-3 tbsp. l., 12 pcs., 35 g
Puki pateta25 g
Potato pancakes60 g
Muesli, sana ma araisa (kukaina le taeao)4 tbsp. l., 15 g
Beetroot110 g
Pupuleti piniki ma lanu mumu lanu, letusi, lanu mumu, tamato, kāloti mata, rutabaga, celeri, zucini, kukama, pasili, dill ma le riki, radis, radish, rhubarb, turnip, spinach, mushrooms200 g
Koloti kuka150-200 g
Apricot2-3 ala, 120 g
Quince1 tele, 140 g
Pineapa (faatasi ma le peel)1 le tele, 90 g
Orange (ma / leai ni pulu)1 ala, 180/130 g
Paloni (faʻatasi)250 g
Faʻi (ma / leai ni pulu)1/2 pcs. Wed aoga 90/60 g
Lingonberry7 tbsp. l., 140 g
Cherry (faatasi ma lua)12 pcs., 110 g
Vine10 pi. Wed, 70-80 g
Pear1 laitiiti, 90 g
Pamekaisa1 pc lautele, 200 g
Fualaʻau (ma / leai se pulu)1/2 pc., 200/130 g
Pelo melon130 g
BlackBerry9 kulimi. l., 170 g
Saito vao8 tbsp. l., 170 g
Kiwi1 pc., 120 g
Fualaau10 ala, 160 g
Cranberries120 g
Gooseberry20 pcs., 140 g
Lemon150 g
Raspberries12 kulimi. l., 200 g
Tangerines (ma / leai ni paʻu)2-3 pcs. Wed, 1 tele, 160/120 g
Nectarine (ma le ponaivi / leai ni ponaivi)1 pc fua, 100/120 g
Peach (ma le maa / leai se maʻa)1 pc avefeʻau, 140/130 g
Plums80 g
Black currant8 tbsp. l., 150
Laʻau mumu6 tbsp. l., 120 g
White currant7 tbsp. l., 130 g
Persimone1 pc., 70 g
Sweet Cherry (ma lua)10 pcs., 100 g
Blueberries, vineberries8 tbsp. l., 170 g
Rosehip (fualaau aina)60 g
Apple1 pc., 100 g
Fualaau aina20 g
Vine, pulu, apu, mūmū mūmū80 ml
Cherry, Orange, Fualaau, Blackberry, Mandarin125 ml
Strawberry160 ml
Fugalaau190 ml
Tomato375 ml
Beetroot ma le karoti250 ml
Peanuts ma le peel45 pcs., 85 g
Hazelnuts ma Walnuts90 g
Almani, pine pine, pistachios60 g
Fualaau suamalie40 g
Lago fatu50 g

O aano, iʻa, kirimigi suamalie, sisi le kuka ma le kusi e tusa ai ma le XE e le faitaulia.

Fuafua faʻatatau o XE mo le tamaititi:

1-3 tausaga4-10 tausaga11-18 tausaga
MD
Breakfast234–53–4
Lua le taeao1–1,5222
Taʻaloga23–454
Toa tea11-222
Taumafa1,5–22–34–53–4
2nd taumafataga1,5222

Faʻamatalaga e aʻafia ai le Sugar Disord

  1. O meaʻai gaʻo (suka, sukalati, paiotiso, siamu, marmalade ma compote, meli, fua suamalie) e vave televave ona malepe nai lo mea gaʻo (gaʻo, legumes, grains, pateta, sana, pasta), e vave amata ona latou faʻalavelave pe a ulu atu i totonu o le vavao.
  2. O meaai pisapisao e sili atu lemu.
  3. Faʻaaʻu malie le gaʻo mai gaʻo meaʻai, meaʻai ma fila.
  4. O faamalositino e maualalo ai foi le toto suka. O le mea lea, e tatau ona e ave se aofaiga faaopoopo o meaai i le 30 minute aʻo lei faia le faamalositino, ave ni meaai i le taimi o le faʻagasologa o le taumafa. Mo le tusa ma le 30 minute o le malosi o le tino, e tatau ona i ai se isi 15 g o gaʻo.

Afai ei ai ni suiga i le ate o le pepe (gaʻo gaʻo)

O suiga i le ate i le maʻisuka e le o se mea e le masani ai, afai e te le tauina, e mafai ona iu ai ina osofia ai le maʻi suka. E tatau ona mulimulitaʻia tulafono nei:

  1. Faʻaititia le faʻaogaina o le gaʻo e ala i le kuata o le masani o le matua. O lenei aofaiga o le a lava lea mo le puipuiga o le tino, le faʻaaogaina o vitamini gaʻo gaʻo ma gaʻo maloloina.
  2. O gaʻo meaʻai e tatau ona 5-25% o le gaʻo atoa. Faaaoga le pata ma fualaʻau manogi.
  3. E manaʻomia lou 'aiina o meaʻai e fesoasoani e aveesea le gaʻo mai le ate: kisisisi, cod, oloa mai le oatmeal ma cereals, fua o mea manogi.
  4. Faʻamatalaga suiga i le ate, o gaʻo e le aofia ai meaai mai le 85-90%. O le 10-15% totoe e maua mai le gaʻo maua i le susu ma aano o manu. E mafai ona faʻaaogaina suauu mo le kukaina o meaʻai falai. Ae o vitamini gaʻo gaʻo e tatau ona ave faʻaopoopo i le tulaga o sauniuniga o vaitamini.
  5. I le avea ai ma mea suamalie, e faatagaina le meli ma fautuaina.

Hypoglycemia

O le hypoglycemia o se tulaga pe afai o le maualuga o le suka o le toto o loʻo i lalo o le faʻatagaina faatagaina. I le maʻisuka, o loʻo iai se uiga o le hypoglycemia e oʻo lava i tamaiti e mulimulitaʻia le saʻo ma le faʻamaʻi o le inisalini. Mo le tino o le tagata, o le faʻaitiitia o le suka toto e sili atu ona lamatia nai lo le faateleina i totonu, ona o le leai o le kulukose, o le faiʻai e muamua ona mafatia, o faafitauli ogaoga e mafai ona tupu e le mafai ona faʻafitia. Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, e tatau ona i ai pea i le tamaititi ni lole se lua, lole. E le gata i lea, o le fesoasoani muamua e mafai ona avea ma tioata suamalie, lauti, kuki (5 fasi vaega), falaoa paʻepaʻe (1-2 fasi vaega). A maeʻa ona lelei, e tatau ona e tuʻuina atu i lau tama semolina poʻo pateta pateta. O le kulimi kulimi e le talafeagai mo le fesoasoani muamua mo le hypoglycemia, e ui lava o loʻo i ai le suka, o lona suamalie e faʻagesegese ona o le gaʻo oona ma le maualalo o le vevela o le oloa.

E mafai faapefea ona suia le suka?

E faigata i tamaiti ona tuʻuina atu laʻau suamalie. Ina ia le faʻaleagaina le tamaititi, ia ofoina atu ia te ia nai lo le suka i se mea saogalemu - se mea suamalie.

E matua faigata tele tamaiti i le leai o laʻau suamalie, o lona uiga o le faʻaaogaina o le suka e suitulaga i oloa e le maalofia.

Xylitol ma le sorbitol. E tele le sosolo i le pulupulu nai lo le kulukose. Talu ai ona o le le lelei o le tofo, o le a sili atu ona teena e tamaiti. E i ai se aafiaga le lelei i le gastrointestinal tract o le tamaititi, o loʻo i ai se aafiaga leaga, mo nei mafuaʻaga, e le fautuaina ia meaʻai mo tamaiti, ae na o sina aofaiga itiiti e mafai ona ofoina atu i talavou (e oʻo i le 20 g).

Fructose. O le kulūkose ma le suauu e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i le toto, e le manaʻomia le inisalini, e leai sona aʻafiaga i le tino. O se fua o fualaau masani. E mafai ona faʻatau i le faleoloa. E maua le fructose i vine uma ma fualaau aina suamalie. I le meli, fructose ma le suka e maua i le tutusa tutusa.

O le mea lea, e le maua e tamaiti le naunau e 'ai faʻamalo malu mai o latou matua, saunia jam, compotes, pastries, creams ma isi suamalie e faʻaaoga ai mea suamalie ma fafaga lau fanau.

O le maʻisuka na faʻamauina i se tamaitiiti e oʻo atu i le tausaga

Tamaiti i lalo ifo o le tasi le tausaga le matua, e ui lava i le iai o le maʻisuka, e tatau ona umi le susu, ae na o le susu o le tina e mafai ona tuʻuina atu le tino atoa ma meaʻai talafeagai.

Afai mo nisi mafuaʻaga e le mafai ona susu pepe, ona tatau lea ona e filifilia se faʻafefiloi faapitoa ma le maualalo o le suka. O meaai e tatau ona faia saʻo i le taimi fautuaina i vaitaimi o le 3 itula i le va o fafaga. O meaai faaopoopo e faʻapipiʻiina e tusa ai ma tulaga ua taliaina i le ono tausaga, fautuaina e amatalia i fualaau aina suamalie ma paluga pateta, ma, mulimuli ae le itiiti ifo, ofoina atu fatu.

O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti

O tamaiti e fia maua e manaʻomia le faʻamautuina o latou tino. Latou te manaʻomia ina ia matua faʻamapulaʻaina i gaʻo ma gaʻo paluga, mo lenei faʻamoemoe o oloa o loʻo mulimuli mai e tatau ona faʻamavae atoa mai le lisi:

  • suka
  • sipuni
  • Fale faʻafiafia
  • falaoa falaoa falaoa,
  • pasta
  • semolina.

Meaai i fafo ma Mea Faapitoa

A o pati, fale gaosi ma faleaiga a aiga, e le manaomia e matua ona popole, e na o le fautuaina e iloa vave le lisi ma fuafua le aofaʻi o meaʻai gaʻo mo le saʻo ole fua ole inisalini, ao le tatau ona amanaia taaloga i fafo, talu ai o le faʻaleaoga faaletino e faʻafefe ai se tele o meaai.

Taʻaloga i le aoga. O iinei, e tatau foi i matua ona popole muamua ma saili le lisi mo le vaiaso a sau, ona fesoasoani lea i le faiaoga o le vasega e pulea le tele o le taumafa a le tamaititi i le aoga.

E masani lava ona mumusu tamaiti laiti e 'ai, latou te le fia taumafa. I ia tulaga, e matua faigofie lava ona faʻaaoga le inisalini e faia i le gaʻo, e mafai ona faʻatautaia i le taimi lava e uma ai se taumafataga, fuafua i luga o le tele o meaai.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e afaina ai mata ma fatuga. Ae afai e te tausisi lelei i le taumafataga, ia saʻo le fuaina o le inumaga o le inisalini, ona o lenei maʻi e mafai ona e ola umi, fiafia ma matagofie.

  • Le taua o meaai lelei mo togafitiga lelei
  • Uiga ma ituaiga o suppressors
  • Taiala o Meaʻai mo le ituaiga 1 Maʻisuka
  • Manatu meaai mo le vaiaso
  • Faʻamanuiaga o se Meaʻai Laititi-Carb
  • Delicious Diabetic Recipes
  • Meaʻai Faʻaalia

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafua mai i le le lelei o le pancreas. O siama ua le mafai ona tuʻuina atu i le tino le inisalini, o lea e tatau ai i le tagata gasegase ona ulu i ai. O le mea autu lava i lenei ituaiga faʻamaʻi o le fua saʻo lea o le fua o le vailaʻau. Afai e te faia sao, ona leai lea o se mea e tatau ona e tausisi i tulafono manino i meaʻai. E lava le maʻisuka e 'ai ma le mafaufau, pei o tagata masani o loʻo mataʻituina lo latou soifua maloloina ma foliga.

Le taua o meaai lelei mo togafitiga lelei

O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, e toetoe lava a leai se faʻafitauli ogaoga o gaosiga. Pau lava le faʻasalaga faʻamalosi - o oloa ia e aofia ai le tele o suka: honey, cosfectionery, sweets, fruits suamalie, muffins, etc. Ma le isi, pe a fatuina se taumafataga, e tatau ona e mafaufau i gaioiga faaletino ma le iai o isi faʻamaʻi. E tatau ona mafaufau lenei mea pe a fuafua le lisi o aso taʻitasi.

Aisea e taua ai lenei mea?

O maʻi suka e tatau ona ave sina aofaiga o le inisalini aʻo leʻi faia taumafataga taitasi ina ia latou mataala ma soifua maloloina. O se faʻaletonu poʻo se faʻalavelave maualuga e mafai ona mafua ai le matuia o le soifua lelei ma faʻaosofia ai faʻafitauli.

O meaai i aso taitasi e tatau ona aofia ai 50-60% suauu gaʻo ma e tusa ma le 20-25% gaʻo ma pulu. E masani ona fautuaina e fomaʻi le aloese mai gaʻo, meaʻai vevela, ma meaʻai falai. O fautuaga taua nei mo na gasegase oe, faʻaopoopoga i le maʻisuka, ua le afaina ai le ola maloloina. O suʻesuʻega lata mai ua faaalia ai o gaʻo ma mea manogi e leai sona aoga i fesuiaiga faʻavalea. Ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o gaʻo, e manaʻomia lou faʻaeteete.

E ese i latou i le fua o le faʻasaumalie e le tino. O mea e taʻua o le "faasee" o le gaʻo o loʻo gaosia i totonu o le 40-60 minute ma e le mafua ai ni oso oso i totonu o le suka. E maua i le malo, pectin ma le fiber ma o se vaega o fualaau aina ma fualaʻau.

E faigofie ona faʻaaogaina i luga o le 5-25 minute le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi, ma vave fesoasoani i le saoasaoa vave o le kulūkose. E maua i fualaau suamalie, honey, sugar, molasses, pia ma isi meainu malosi, faapea ai ma meaʻai suamalie uma.

Mo le saʻo filifiliga o le tui o le inisalini, e tatau ona e fuafua lau lisi ile mea e taʻua o le keke (XE). 1 le iunite o le 10-12 g o carbohydrates. Na o le toʻatele oi latou i le falaoa 1 cm le loloto. I se taimi, e fautuaina e le sili atu i le 7-8 XE.

O le fesili o le: pe fia le XE o loʻo i ai sisi o le maʻisuka ma o le a le tele e mafai ona faʻaumatia ai?

Uiga ma ituaiga o mea suamalie

E vaevaeina i latou i le kalori maualalo ma le maualuga. O le mea mulimuli i le calories e toetoe lava a tutusa ma le suka masani, ae pe a maeʻa e le tupu tele le glycemia. Ae peitai, o ituaiga uma e lua e le mafai ona faʻaaogaina le le pulea. E i ai tulaga masani, o le tausia lea e faʻamautinoa ai se tulaga masani.

Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani ma le lisi o mea suamalie. Ole fua pito i maualuga o le vailaʻau mo le 1 kg o le mamafa o le tino o loʻo faʻaalia i puipui:

  • saccharin (5 mg)
  • aspartame (40 mg)
  • cyclamate (7 mg)
  • acesulfame K (15 mg)
  • sucralose (15 mg)

Ua salalau nei le suamalie mai stevia. O se mea suamalie masani o le maualalo o le kalori, o se mea moni lava mo tagata maʻisuka o loʻo i ai le nifo manogi.

I le maualuga o le maʻisuka taui, e mafai ona e faʻaumatia le 50 g suka i le aso. O lenei mea e faʻamalosia lelei ai le mafaufau ma le totoa i le XE ma inisalini ma faʻasaʻo popolega mafaufau.

E faʻapefea ona pe afai e te manaʻo moni i le "moni" suamalie?

  • Faʻatau ia i latou faʻafefe
  • O mea e fiafia i ai e tuʻuina atu i mea suamalie e aofia ai aʻafiaga, fiber, gaʻo ma gasegase masini masini digestible, mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau aina, vine, roll roll, ice cream, kulimi kulimi.
  • Taumafa suamalie pe a uma meaʻai, ae le o luga o se manava leai

Taiala o Meaʻai mo le ituaiga 1 Maʻisuka

Tatou vave matauina lena mea taimi masani o meaʻai ma le numera o le XE e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻiohm O le faʻatulagaga e faʻatatau i le ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina, o le taimi o le pulega.

Faatapulaa falai, mea vevela, meaʻai gaʻo ma mea manogi i le taumafataga mo faafitauli ma fatugaʻo, ate ma isi mea toto.

E i ai tulafono e taofia ai lou lagona lelei:

  • ave ma le meaai e le sili atu i le 7-8 XE. A leai, o le faateleina o le glycemia e mafai ma o le faateleina o le masani o le inisalini e manaʻomia. E le tatau ona sili atu i le 14 iunite se tasi o fualaau o lenei vailaʻau.
  • fuafua ma le faʻaeteete lau lisi, aʻo faia le inisalini aʻo leʻi 'aʻai
  • tufatufa XE i ni 'aiga se tolu ma lua meaʻai e lua. O keke e filifili, latou te faalagolago i le pulega a tagata taitoatasi
  • ulufale atu i meaai mama ma le malologa i le malo pe afai ei ai le lamatiaga o le hypoglycemia i ni nai itula pe a uma ona 'ai

Faatasi ai ma le lima taumafataga i le aso, e mafai ona faasoasoaina le XE i lenei auala:

taeao - 6
lona lua o taeao - 2
'aiga o le aoauli - 6
aoauli tea-2.5
taumafataga - 5

Manatu meaai mo le vaiaso

Aso Gafua

Breakfast. Soʻo se falaologa, sei vagana ai semolina poʻo araisa i se voluma 200g., E tusa ma le 40 gr. sisi kulimi 17%, se fasi falaoa - 25 gr. ma le lauti e aunoa ma le suka. E le mafai ona e taofia oe lava i le kofe o le taeao, ae e aunoa foi ma le suka.
2 Breakfast. 1-2 pcs. kuki kuki po o falaoa, o se ipu malamalama e le suamalie ma le apu.
Taʻaloga Fualaau faisua fou i le aofaiga o le 100g., O se ipu o le borsch, 1-2 cut cuted cutlets ma se kāpeti vevela laitiiti, o se fasi falaoa.
Se meaai i le aoauli. E le silia le 100 gr. o le siʻisiʻi kulimi gaʻo, o le aofaiga lava lea o fualaau suamalie, lea e tatau ona saunia e faʻaaoga ai suamalie ma se ipu susu mai le sipuni o le rose.
1 'aiga o le afiafi. O sina meaʻai tunu ma saladi fualaau aina (100g taitasi)
2 Diniga. O se ipu malamalama o le kefir ma le laʻititi le pasene o mea oona.
Aofaʻi o calories faʻaumatia E le silia le 1400 kcal

Aso Lua

Breakfast. Omelet, e aofia ai le 2 protein ma le sulpi, se fasi fasi vela vela (50g.) Ma le tomato toto e tasi ma le ipu ti lauti e aunoa ma le suka.
2 Breakfast. Bifidoyogurt ma le 2 pi. kuki po o falaoa falaoa.
Taʻaloga Meu suamalie ma salalaʻau fuamoa ma susu ma moa ma se fasi keke pika tao, se fasi falaoa.
Se meaai i le aoauli. Lulu kulimi ma le afa o vine.
1 'aiga o le afiafi. 200 gr kuka kuka ma iʻa kuka i se sipuni tele o le 10% kulimi kulimi, lauti e aunoa ma le suka.
2 Diniga. O sina mea e itiiti ifo nai lo se ipu malamalama o le kefir ma se apu lapopoa.
O le aofaʻiga o calories na faʻaaogaina le 1300 kcal

Aso Lulu

Breakfast. 2 laʻau faʻasolo i meaʻai ua tunu, se fasi falaoa ma se sipuni o kirimi kiripulu (e le silia le 10%), lauti poʻo le kofe e aunoa ma le suka.
2 Breakfast. 3-4 masini e leai ni meaʻai ma se ipu faasili fua e leai se sao.
Taʻaloga O se ipu o meaʻai a le tagata faiʻai ma salamata fualaʻau, 100g. iʻa ma le tele o pasta kuka.
Se meaai i le aoauli. O se ipu ti lauti suamalie ma le 1 lanu moli-lanu.
1 'aiga o le afiafi. 1 le 'auʻaunaga o paluga sipuni, 5 sipuni vavalaʻau o vine fou ma le sipuni tele o le 10% kulimi kulimi. Mai le suavai - o le pulupulu broth (250 gr.)
2 Diniga. Se ata o le kean kean
Aofai o calories 'aina E le sili atu i le masani o le 1300 kcal

Aso Tofi

Breakfast. Laʻau moa ma se ipu falala (e le o le araisa ae le o le semolina), 40 gr. mausali 17% sisi ma se ipu lauti poo le kofe (e tatau ona leai se suka).
2 Breakfast. E sili atu nai lo le afa o ipu tioata e maualalo le gaʻo, o le afa o le pi po o le kiwi, o se ipu o le laʻau e le faʻasalaina.
Taʻaloga Se ipu o le piko ma le 100 gr. stew, e pei o le zucchini fulumu, se fasi falaoa.
Se meaai i le aoauli. Se ipu ti lauti e aunoa ma le suka ma 2-3 kuki e leʻi faʻasaʻo.
1 'aiga o le afiafi. 100 gr. moa ma le 200g. manoa manoa ma se ipu o le lauti e le faʻasalaina.
2 Diniga. O se ipu malamalama o le 1% kefir ma le apu laʻitiiti.
Aofai o calories 'aina E itiiti ifo i le 1,400 kcal

Aso Faraile

Breakfast. Se ipu malamalama o le bifidoyogurt ma le 150 gr. gaʻo gaʻo e leai sona gaʻo.
2 Breakfast. Sanuisi ma le 17% malo malolo o le sisi ma se ipu o le laʻau e le faʻasalaina.
Taʻaloga Palu pe taofi pateta ma salati fualaʻau (1: 2), 100g. moa kuka po o iʻa ma le afa afa o vine fou.
Se meaai i le aoauli. Se fasi keke o le sukalaʻau tao, 10 gr. solo faʻamalosi faʻatasi ma se ipu tioata e le faʻasalaina poʻo se teuteuga o fualaau mamago.
1 'aiga o le afiafi. O se ipu o salati fualaʻau ma le tele o laʻau, 1-2 cut cut meat for a couple.
2 Diniga. O se ipu tioata e le gaʻo gaʻo.
Aofai o calories na faʻaaogaina le maualuga o le 1300 kcal

Aso Toonaʻi

Breakfast. Se tamai fasi fasi falaoamata suamalie, se fuamoa ua kuka, se fasi falaoa ma se kukama fou. Mai le vai - o se ipu tiuti e aunoa ma le suka.
2 Breakfast. Paluga kulupu ma fua (e oo atu i le 300g.)
Taʻaloga O se ipu o le borsch ma le 1-2 kāpeti ulavale, o se fasi falaoa ma se sipuni tele o le 10% kulimi kulimi.
Se meaai i le aoauli. Bifidoyogurt ma kuki kuki e 2.
1 'aiga o le afiafi. 100g popo fou, meaola moa, fuālaʻau fuālaʻau (e mafai ai le fualaʻau).
2 Diniga. Se ipu malamalama o le 1% kefir.
O le aofaʻiga o calories na faʻaaogaina le 1300 kcal

Aso Sa.

Breakfast. O se ipu o le falala falala ma se fasi fasi vela ham ma se ipu ti lauti e aunoa ma le suka.
2 Breakfast. 2-3 kuki e le o iai le suka ma se ipu susu mai le sipuni o le rose, o le apu po o le moli.
Taʻaloga Musufu borsch ma le lua punetini o le 10% o le kulimi mumu, 2 cutlets cutamalie o veal, 100g. fufuluina fualaʻau ma se fasi falaoa.
Se meaai i le aoauli. 200gr. sina sisi gaʻo lūlū ma plums
1 'aiga o le afiafi. 3 fasi apa falaoa, 100 gr. salati (e mafai mai le meaʻai), 150g zucchini faʻasaina.
2 Diniga. Half o se ipu tioka.
Aofai o calories na faʻaaogaina le 1180 kcal

Faʻamanuiaga o se Meaʻai Laititi-Carb

Ua faʻamaonia e suʻesuʻega faasaienisi o le faʻamalositino o meaʻai e pei o faʻamalositino aloaia na faʻalauiloa mai i ni nai tausaga talu ai, e le maua ai taunuuga, ma e mafai foi ona faia se mea leaga. O lenei faʻamaʻi e le mafai ai ona e pulea le kulukose o le toto e aunoa ma le inisalini, ma o se meaai faapitoa e le fesoasoani e faʻamalolo. O le mea lea, ia faʻaleleia le soifua manuia ma puipuia ai faʻafitauli e tatau ona e filifilia se meaʻai maualalo ole gaʻotamaoaiga i palatini ma gaʻo maloloina.

O a ona lelei?

  • o le gaosiga o le carbohydrate i le aso e le sili atu i le 30 g, o le mea lea, e le manaʻomia le inisalini
  • glycemia e mausali, talu ai o le telegese-digesting carbohydrates ma vaega laiti o vailaau e le faʻaosofia ai se "oso" i le suka
  • mausali o faafitauli o le kulukose o le toto
  • cholesterol faʻamaonia
  • o le taumafataga e latalata lava i le taumafa a se tagata soifua maloloina, lea e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻaitiitia le faʻalavelave

O le mataupu faavae autu o ia meaʻai: o le faʻagata o suga "vave". O isi oloa e mafai ona 'aina e aunoa ma ni faʻamaumauga!

Salati Rusia

200-300 g o fusi paʻu, 300-340 g pateta, 200-250 g o beets, 100 g Karoti, 200 g kukama, fuālaʻau masima, masima, vaitau. Tuu le iʻa i totonu o le vai faʻafefe ma faʻavela i mea manogi. Ona aveese lea mai le vai ma faʻataga e faʻaliliu. Otioti i ni fasi fasi pepa. Fufuluina fualaʻau, pi, tipi i ni nai cubes po o ni kupita. Faʻafefiloi vaega uma o le ipu, faaopoopo masima, mea manogi, vaitau ma le suauu.

Vitamin Salad

200 g o aniani, 350-450 g o le aisi le apu, 100 g pepa suamalie, 350 g o kukama fou, 1 lepp. moa moa, olive olive, 300 g tomato, 1 tbsp. l sua o le tipolo, masima. Tulifili ia aniani ma apu, tipi i ni nai kupita. Liligi le tamato i le vai inu, sasa i le vai malulu ma paʻu ma tipi i ni fasi pepa. Tasi pepa ma kukama. Faʻafefiloi mea uma, sasaa le faʻafefiloi o le sua o le lemon ma le suauʻu, masima, fufuluina i le mint mago.

Italian Tomato Soup

300 g o pi, 200 g o kāloti, 2 ala o seleni, 150-200 g o aniani, 3 cloves o le kālati, 200 g o le zucchini, 500 g tamato, 5-6 tbsp. l fuālaʻau manogi, laʻau bay, basil, oregano, masima ma le pepa. Sook le pi ina ia paʻu ma vela, aua le aumaia i le atoatoa. Fualaau faisua - kilika, afa o karoteti, 1 le fasi seleni, aniani - tipi ma kuka le suka mai ia i latou. Faaopopo le masima ma mea manogi. Taʻu tamato. Faʻamamaina le suauu i totonu o se faʻavalaʻau, falai le aniani tiʻetiʻe na totoe, kilikiti, ma mulimuli ane faaopoopo i ai fasi tamato. Pe a fufuluina fualaau faisua, faaopoopo le 300 ml o le suka, tipi i liʻo o le zucchini, seleni ma isi kāloti. A toetoe lava a sauni fualaau faisua, faaopoopo i ai pi ma kuka mo le isi 20 minute. Auauna atu ma fualaau fou.

Pasta soup ma le pipi

500 g o le pipi, 100 g o le siti, 2 tbsp. l pata, 100 g kāloti, 150-200 g pasta, 300-400 g pateta, pepa, masima e tofo ai. Fufulu le aano o le pipi, mago ma tipi i ni vaega laiti. Tuu le aano i totonu o se apa, sasaa i le vai malulu ma tuu i luga o le afi. Kuki seivagana ua kuka le pipi. Ave faʻamalosi vave. A maeʻa le 20 minute, sasaa muamua le palu ma ao mai vai fou. Faʻaauau le kukaina o aano o manu, masima i le faaiuga o le kuka. Faʻasusu le gaʻo saunia ma toe tuʻu i luga o le afi, faʻapipiʻi, faaopoopo le aisa, pasita, kāloti ma kuka seʻia faʻamalulu. Togi le meaʻai i le pipi i totonu o le supa, ia faʻavela. Faʻasusu le supumu ua maeʻa i le pasesa poo le dill.

Laʻau uʻamea na uu ma kāloti ma aniani

4 tīvae moa, 300 g kāloti, 200 g aniani, 250 ml kulimi (e oo i le 15%), pepa uliuli, suauʻu fuālaʻau, cloves, masima. Otioti vae i ni fasi, tao i totonu o le suauu vevela seia oo ina lanu enaena. Taʻu le siʻasi, tapuni lelei. Grate pe tipi ese le koko i afa afa. Faʻaopopo meaʻai, mea manogi i aano o manu, masima, pepa.Liligi le vae i le kulimi ma faʻapipiʻi mo le 20 minute i lalo ole tapuni. Auauna faʻatasi ma le tao tao.

Tilatila meaai

200 g pata, 2-3 tbsp. l koko, suamalie i lou tofo. Fufulu le pata i totonu o se fagu, sasaa koko ma kuka, faʻavevela, seia oʻo ina lelei ma tutusa lelei le masini. Liligi le suka i totonu o le sukalati, faʻafefiloi. Faʻatulaga le paluga i tins ma tuu i totonu o le pusaaisa. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻaopopo i le sukalati vaega o apples, nuts, fatu, pine o le pepa poʻo le mint mago.

Meaʻai Faʻaalia

Matou te fautua atu ia e faamasani i le lisi o oloa e mafai ona e mafai ma e le o fautuaina e fomai le taumafa. Faamolemole ia matau e naʻo le fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu se lisi saʻo o ipu fautuaina.

E mafai ona e aofia i le lisi:

  • Musu, moa fualaau suamalie, otaota inoino, okroshka, malulu
  • Leanu manu
  • Areto mai le saito ma le falaoamata rye, ma le paʻu
  • Palu ma tao tao
  • Miliki ma meaʻai susu
  • Toeitiiti lava o cereals uma, sei vagana ai araisa, semolina ma sana
  • E mafai ona 'aina fualaʻau kuka,' aʻano pe tao. Potatoes - Faʻavae i luga o lau Taʻavale Carbohydrate
  • O fualaau aina e le faʻasalaina, vine, compotes, candy, marshmallows, sweets with sweeteners
  • Teas, e aofia ai afu, faapea foi ma teuteuga o le vao vao, lanu, vao vao, sua suamalie

Aua le faʻaleagaina:

  • Faʻasalaga Faʻatonu
  • Meaʻai ma iʻa
  • Palu falaoa pusa
  • Falaʻo suamalie mama ma gaʻo, suamalie suamalie, kulimi gaʻo
  • Marinades ma piko, fua suamalie, fualaau mamago
  • Fale faʻafiafia, gaʻo faʻasaina ma le suka

Faʻaalu 10-15 minute i le aso e mafaufau ai i le lisi mo a taeao, ma ua faʻamaonia lau soifua maloloina lelei ma le malosi!

O se taumafataga lelei faʻatulagaina o tamaiti ei ai le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e fesoasoani i le fofo o le galuega autu o togafitiga - faʻasologaina o le metabolism.

Ata: Depositphotos.com Copyright: Simpson33.

O le sini autū o se taumafataga maloloina: o le tausisia o le maualuga o le suka i le toto e aunoa ma le oso faafuaseʻi i le itu o le faʻalauteleina poʻo le faʻaitiitia o ana faailoilo ma le tuʻuina atu o le tino i meaʻai talafeagai e tusa ai ma tausaga o le tamaititi.

Ituaiga 1 maʻisuka

I tamaiti, o le vaega autu o faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1. O le mafuaʻaga o lona atinaʻe e fesootaʻi ma le faʻafanoga o sela o le pancreatic, lea ua mamanuina e maua ai le insulin. Le leai o le inisalini e faʻalavelave ai le fesuiaiga o le kulukose, lea e sau ma meaai i totonu o le tino. O le suka i le plasma toto e tulaʻi, ae e le mafai ona ulu atu i totonu o sela mo nisi faʻaopoopoga malosi.

O faaosoosoga o le maʻi o:

  • mea na mafua mai
  • o le faʻaleagaina o aafiaga o le tele o faʻamaʻi masimmune,
  • vaivai le puipuiga.

I tamaiti, o le faʻamaʻi e iloa i soo se tausaga: e masani ona masani - i le taimi o le tausaga fou, e tele taimi - mai le 5 i le 11 tausaga.

Ae ui i lea, na o le pau lava le auala e faatumauina ai le gataifale masani o le gaosiga o le carbohydrate o le puleaina masani o le inisalini.

O foliga mai o le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona fesoʻotaʻi ma faʻafitauli faifai pea o meaai (sili atu meaʻai gaʻo, gaʻoina) ma le maualalo o le tino. O le iʻuga, e tupu mai le manuʻa - o se faʻalavelave o le atinaʻeina o le maʻi. O le aʻafiaga o le tino i le inisalini e faʻavaivaia ma mafai ai e le tino ona faʻaaoga lelei i le gaioiga o le kulūkose.

O le igoa o le maʻi "maʻisuka o tagata matutua" ua leai sona aoga i le asō, talu ai ona amata ona maua le tele 2 i le aʻoga o tamaiti.

Faʻaaliga faʻapitoa

O le faʻamaoniga o le faamai i le amataga o le vaega e mafai ai ona vave amataina togafitiga ma fualaau oona ma le puipuia o se faalavelave matautia e pei o le maʻi suka.

E tatau i matua ona mataala mo faailoga i totonu o le tamaititi, e taʻua o le "tolu taʻi tolu":

  • o le fiainu ma le tele o le vai inu i le aso,
  • faʻaoga faifaipea ma le tele, e aofia ai le po,
  • faateleina le manava i le lotolotoi o le paʻu faʻafuaseʻi o le paʻu.

O le faʻaalia o paʻu paʻu ma se faʻaauau pea, o le paʻu o le paʻu e mafai.

I le aʻoga, le lelei o le aʻoaʻoina o mea tau aʻoaʻoga ma se faʻaitiitiga o le faʻatinoga o aʻoaʻoga, faʻalauteleina le vaivai, ma le lagona faʻalogo taimi vaivai.

I tamaiti laiti e fiaʻai lelei, e leai se mea e maua ai le mamafa, ma ua mou atu le atuatuvale pe a uma le inu malosi.

Faailoga faailoilo faʻailoga o se mafuaaga mo le vave sailia o le fesoasoani mai le fomaʻi ma le suʻeina o se tamaititi.

O mataupu faavae o le soifua maloloina

Togafitiga o tamaiti e maua ai le maʻisuka ua faʻamatalaina e le endocrinologist. I le taimi o le pulega o le inisalini, o taimi e fafaga ai e matua "nonoa" ma fautuaga mo le filifilia o se meaai mo le tamaititi.

Pe a faʻapipiʻiina se lisi o tamaiti, o mea taua e pei o le matua, laasaga ma le vaega ole maʻi. O le fua faatatau lelei o gaʻo, proteins ma carbohydrates (BJU), o le kalori ihirangi o oloa e tatau ona filifilia, o le avanoa e sui ai isi mea tutusa tutusa o loʻo mafaufauina.

E tatau i mātua ona faʻafeiloaʻi tulafono e le maluelue paleni ma le tele o tiute tauave, ia matua mataʻituina mataupu faavae nei:

  • meaʻai i totonu o taimi tonu faʻatonutonu (o se mea sese o le 15-20 minute e faʻatagaina pe afai e suia le fafaga i se taimi muamua atu),
  • o le taumafataga o le 6 taumafataga i le aso, lea e tolu meaai e masani ai (o le taeao, le aoauli, le 'aiga o le afiafi), ma le 3 o totoe o loʻo faʻafeiloai atu (snacks) i le foliga o se lua o taeao,
  • faʻaaogaina caloric i le aso e tatau ona fetaui ma le 25% mo fafagaina faavae (30% e talia i le aoauli) ma le 5-10% mo nisi mea faaopoopo,
  • o le fua faatatau o gaʻo, proteins ma gaʻo i le lisi o aso taʻitasi e manaʻomia ai le tumau ma e 30: 20: 50%.

I le taimi o asiasiga faatulagaina i le fomaʻi, o le toe iloiloina o vaega o le soifua maloloina o loʻo faia. O le faʻasalaga o lisi e mafai ai e oe ona tuʻuina atu i le tamaititi le aofaiga talafeagai o meaʻai e fesoasoani i faiga masani o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina.

Muamua tausaga o le olaga

  • O susu susu o se meaʻai e sili ona lelei mo se tamaititi maʻi e oo atu i le tausaga. E manaʻomia le tausia o le susu i le umi e mafai ai, e oʻo atu ile 1.5 tausaga.
  • O le fafagaina o le pepe i luga o le uati e faʻateʻaina ai le fuaina fuaina o meaai e aunoa ma se totogi.
  • O le fafagaina o pepe e filifilia ai se tamaʻi pepe faapitoa e maua ai le maualalo o le suka.
  • Mai le ono masina o le matua, e tuʻufaʻatasia ai meaai faʻafefiloi, e amata mai i fualaau fualaau ma paluga pateta, ma na o le taimi lava lena - fagu.

Tupulaga laʻitiiti

Ata: Depositphotos.com Copyright: AndreyPopov

O le faʻamaʻi i tamaiti aʻoga aoga e manaʻomia mai matua e le gata o le sauniuniga saʻo o le lisi, ae o le onosai foi. Faʻateleina meaʻai masani ma ipu, e mafai e tamaiti ona faʻaalia manino lo latou le fiafia i suiga i le taumafataga. O se taimi le lelei e faʻaalia foi e le "le lelei," o le uiga o lenei tausaga.

Mo le togafitiga lelei o se tamaititi, o le aiga atoa e tatau ona fetuunai i lana faasologa o taumafataga: aua le faʻaaogaina meaʻai faasaina e le taumafataga faatasi ma ia, aua nei tuʻuina i latou i se nofoaga e mafai ona maua.

O le seti o oloa faʻatagaina mo tamaiti aʻoga o loʻo maua i le maʻisuka e leʻo ese mai lena mea mo tamaiti soifua maloloina.

  • O le faʻaoga o fuamoa yolks, kirimoli oona, pasta, araisa, pateta, semolina, masima ua faaitiitia.
  • O fualaau vevela i le taumafataga e ofoina atu i lea aso ma lea aso (oat, buckwheat, pele bela, karite).
  • Faʻasaina le falaoa rai, saito ma le pulu ma le protein-saito.
  • O aano o le lapiti o le lapiti, pipi, vela, tamaʻi mamoe ma le iʻa fagota ua faatagaina.
  • E tele vasega muamua e saunia i meaʻai leaga, fualaʻau ma mashroom broths. Fiafia meaʻai gaʻo susu-susu, susu, cheese cheese ma sisi.
  • O le filifiliga o gaʻo e gata i fualaau faisua ma pata, ma o le sea o meaʻai fualaʻau (olive, sana, fuālaʻau manogi) e tatau ona sili atu ma le 50% o le aofaiga.

O fualaau faisua e tatau ona avea ma mea e ave i ai le faamuamua i luga o le lisi a le tamaititi, talu ai ona o le fiva i totonu o la latou tuufaatasiga o le a faagesegeseina ai le masini o le kulukose. O fuamoa fou, sola ma ipu ua kukaina faatasi ma le faaopoopoina o aano o manufasi poʻo iʻa e saunia mai:

  • kapisi
  • kukama
  • Ierusalemaichokei,
  • tamato
  • kāloti
  • pepa suamalie
  • zucchini
  • eggplant
  • beets
  • pea
  • pumpkins
  • fualaau fou.

O fua fautuaina, e mafai ona e lisiina ituaiga o apu, pears, plums, peaches. O fualaau suamalie, oranni ma lemoni e faʻatagaina mai fualaʻau 'aina, pineapples, kiwi, o papaya e faʻatagaina mai fualaau' aina. E leai ni tapulaa i le lisi o vine. I meaai a le tamaititi e tatau ai: currants, gooseberries, fugalaau, vine, melon, rimoni.

O selu ma suamalie e totogi mo le malie o le nifo i au mea e sili ona e fiafia i ai: kuki, sipuni, sukalati, lemonade. O le gaosi mea taumafa faapitoa mo le maʻisuka meaai e maua ai i latou i le xylitol poo le sorbitol. Ae ui i lea, o ia meaʻai e aofia ai gaʻo ma gaʻo, lea e manaʻomia ai lo latou faʻamapulaʻaina o taumafa. E le gata i lea, o le tele lava o taimi i totonu o le lomitusi o loʻo i ai lipoti e uiga i le tulaga lamatia o le ola maloloina o meaʻai. I lenei tala, e lelei le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E mafai e se tamaitiiti aʻoga ona iloilo lelei ona lagona ma iloa auala e taulima ai na o ia lava le faafitauli. E tatau i matua ona lipotia le faʻamaʻi ma ona faʻaaliga i faiaoga, le tausisoifua aʻoga ma gauai faapitoa atu i le lisi o aʻoga.

O le a manaʻomia e lau tama se malamalamaga i le aufaigaluega aʻoaʻo. O le inisalini na faʻataunuʻuina e le tali atu i mea taumafa - e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ina ia aloese mai se tulaga o le hypoglycemic, e tatau ona maua e le tamaititi se meaʻai i nisi itula. E le tatau i faiaoga ona taofia se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka pe a uma vasega poʻo le faʻateʻaina o ia mai le taimi na atofa mo se malologa.

O le taua faapitoa mo tamaiti maʻi o aʻoga faaletino. Latou te le gata ina faʻamalosia faaletino, ae fesoasoani foi e taulimaina le faʻamaʻi, ma le maʻisuka ituaiga 2, latou te tau ai foi le mamafa. O le faamalositino e faateleina ai le mamafa i luga o le maso ma e manaʻomia ai se tupe faʻaalu malosi, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto.

30 minute aʻo lumanaʻi le aʻoga aʻoga, e tatau i le tamaititi ona 'ai se meaʻai e aofia ai se vailaʻau faʻamalosi - se fasi suka poʻo se lole. I le puipuia o le hypoglycemia, e tatau ona e tausia le i ai o le "suamalie" i le lima, ma mo gaoioiga umi i fafo atu o le aʻoga (savali, malaga faaseʻe, malaga) - e uiga i le lauti suamalie po o le compote.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona atiae i tamaiti ao faagasolo le matua ma e oo atu i le 80% ma le mamafa o le mamafa. O le faʻatulagaina o meaai i lenei mataupu o loʻo i ai galuega nei:

  • faʻasologa faʻasolosolo
  • faaitiitia i le avega i luga o le pancreas,
  • faaitiitia le mamafa ma tausia i le tulaga masani.

I le avea ai o se vaega o le taumafataga, o le faʻaogaina o caloric o aso uma i tamaiti aʻoga ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia ona o gaʻo ma gaʻo.

Pe a faʻapipiʻi le lisiina o tamaiti, e faʻapitoa le totogiina o gaʻo. E taua tele le le gata i le amanaia o la latou aofaiga, ae mulimuli foi i le maeʻa ai o suiga i le suka o le toto. O le faʻalavelave (faʻagesegese) o meaʻai gaʻo e le faʻapogai ai le maualuga o le suka, ma faigofie (vave), a le o lea, faʻafuaseʻi ona "oso", ma mafaufau i le soifua manuia o le tamaititi.

O meaai maualuga maualuga (GI) o meaʻai e maualuga i mea faigofie gaʻo ma gaʻo maualalo. O lenei:

  • anufe ma gaʻo suka,
  • sipuni
  • sukalati
  • siamu ma jam
  • faʻi
  • vine
  • falaoamata oloa na faia mai falaoamata papaʻe,
  • sana ma le oisa.

O mea uma o loʻo taʻua i luga e faasaina ona aofia ai i le taumafataga mo le maʻisuka. Faʻaʻesega: 'ai mai lenei vaega o se faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le hypoglycemia.

Fuainumera GI Products:

  • araisa
  • moa ma moa fuamoa,
  • semolina
  • kuka pateta
  • pasta.

Laititi GI o oloa gaʻo e mafai ai e oe ona tumau le paleni i le va o le faateleina o le suka i le maualuga o le maualuga o le suka pe a uma ona faʻaaogaina ma le suka o le insulin.

  • agaifanua masani: sugar, jam, suamalie suamalie, falelati,
  • punavai o meaʻai gaʻo, gaʻo mea e ese mai ai (mutton, puaa, povi),
  • marinades, ketchups vevela ma vevela ma sauga, suamalie suamalie,
  • falaoa papae falaoa, pusa mai le pata ma le paluga falaoamata,
  • oloa ulaula
  • vine, vine, aso, persimmons, faʻi, fig,
  • suamalie suamalie, kulimi,
  • mea suamalie suamalie.

O se mea e manaʻomia mo le fausiaina o se lisi mo se tama maʻi suka o le tumau lea o le kalo i aso taʻitasi ma taʻitasi taumafataga (breakfast, lunch, dinner).

Ina ia faatumauina le eseesega o le taumafataga, o meaʻai fou e faʻailoa mai i aso taʻitasi ma le kalori. Ina ia faafaigofieina le galuega, o se "bread bread unit" (XE) na folasia, o lona tau e tutusa ma se fasi falaoa uliuli e 25 g. O le aofaʻi o meaʻai gaʻo i totonu o le 12 g.

O le faʻaaogaina o laulau avanoa i luga o le anotusi o le XE i oloa, e sili atu ona faigofie le fuafuaina o le kalori i mea masani masani (fua tioata, teaspoon po o sipunipuni, fasi pepa, ma isi mea), e aunoa ma le faʻaaluina i taimi uma.

Laulau laulau falaoa

Manatua le falaoa251 fasi pepa
Paʻu paepae201 fasi pepa
Sugar free free crackers152 pcs
Fuga vao154 tbsp. l
Oatmeal202 tbsp. l
Fusi (kuki masi)155 pcs.
Popcorn1510 tbsp. l
Laʻu suka151 tbsp. l
Sisi laisa502 tbsp. l
Fuga151 tbsp. l
Faʻamamaina o le Saito Wheat203 tbsp. l
Poto atoa151 tbsp. l
Leta lauti751 pc
Palu pateta902 tbsp. l
French fries151 tbsp. l
Noodles501 tbsp. l
Apple1001 pc Faatusatusa
Peeled bananas501/2 aotelega
Pears1001 laitiiti
Fua fou701 pc
Fualaau suamalie1201/2 tele
Peelless melon2401 fasi pepa
Lua cherries9010 pi.
Kiwi1301.5 pcs Tele
Tangerines e aunoa ma se paʻu1202-3 pcs., Fua
Fatu le apricots1002-3 pcs.
Peeled moli1001 ala
Peach, pitch nectarine1001 le averesi
Paloni e aunoa ma ni paʻu ma ni lua2101 fasi pepa
Vine709 pcs., Tele
Laʻau leai se fua704 pc
Milu, yogurt, kefir2501 ipu
Yogurt 3.2%, 1%2501 ipu

O le kalori o meaʻai e aofia ai le tele o vai (zucchini, tamato, kukama, kapisi paepae ma le kapeti faaSaina, ma isi mea) e le manaʻomia ai le tusitala, e pei o le masani o le gaʻo ma le palatini.

A suia le tasi oloa ma le isi i le lisi, latou te faʻaaogaina le mataupu o le fefaʻasoaʻiga, lea e manaʻomia ai le tutusa i le tuufaatasiga o mea (protein, gaʻo, gaʻo).

Meaʻai fesuiaiga o meaʻai-protein: sisi, aano o manu, sausage o meaai, iʻa.

Pe a sui fats, o le a aofia i totonu o mea uma o loʻo gaosia ma gaosia ai gaʻo susu. Mo se faataitaiga, 2 lepp. moa fualaʻau pei o le 1 tbsp. l sisi kulimi, 10 g pata - 35 g

O oloa gaʻo gaʻo e suia i le faʻamaonia (poʻo le XE) ma faʻataʻitaʻiga GI.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taumafataga mo tamaiti e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e matua faigata i le tulaga o le tusia o se taumafataga maloloina ma mafaufau i le tele o nuances. E le o se mea faigata le masani o se tamaititi i tapulaa meaʻai, ae e le faʻasaʻoina e ana uo ia mea uma. Ae o lenei mea e tatau ona faia e ala i le puluvaga o le fomaʻi auai.

Tuua Lau Faamatalaga