I le 2018, o Rusia o le a tofotofoina se tekinolosi fou mo togafitiga o le maʻisuka

Na faatonuina e le Peresetene o le Russian Federation le malo e mafaufau e uiga i le faaleleia atili o le faiga o suʻega faafomaʻi ma agafesootai. O le mea lea, e manaʻomia lona faʻamaonia o mataupu pe a faʻamautuina le le atoatoa i le asiasiga muamua, ia faʻataga e sui le polokalame o le toe faʻaleleia e aunoa ma le toe iloiloina o le kulupu poʻo le taimi, ma ia fesuiai pepa talafeagai mo fomaʻi e aunoa ma le auai o le tagata maʻi.

Faamauina i luga o le taulaga

E tuʻuina atu ia te oe le lelei i luga o tagata asiasi masani:

  • Tauvaga ma tau taua
  • Fesootaiga ma tagata kalapu, faatalanoaga
  • Tala o le Maʻisuka I vaiaso uma
  • Fono ma talanoaga avanoa
  • Faʻamatala ma talatalanoaga

O le resitalaina e vave tele, e le itiiti ifo ma le minute le umi, ae o le a le aoga tele!

Faamatalaga kuki Afai e faʻaauau pea ona e faʻaaoga lenei 'upega tafaʻilagi, matou te manatu ua e talia le faʻaaogaina o kuki.
A leai, faamolemole tuu le nofoaga.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

I le 2018, o Rusia o le a tofotofoina se tekinolosi fou mo togafitiga o le maʻisuka

Fai mai le Minisita o Soifua Maloloina Veronika Skvortsova i le 2018 i Rusia o le a amata ona latou faaaogaina tekinolosi feaveai mo le togafitia o le maʻisuka, lea o le a mafai mulimuli ane ona mafai ona lafoai le inisalini.

Ina ua maeʻa ona auai i le WHO i le lalolagi atoa i faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo, o le ulu o le Matagaluega o le Soifua Maloloina na faia se faatalatalanoaga ma Izvestia i le atinaʻe o vailaau faafomai i lo matou atunuu. Aemaise lava, o le taua e faasaga i le maʻisuka. Ina ua fesiligia e uiga i ni auala fou e togafitia ai lenei maʻi, na taʻua ai e Skvortsova: "Tekinolosi feaveai mo le togafitia o le maʻisuka. E mafai ona tatou suia moni sela o le pancreatic e maua ai le inisalini. Latou te faʻatasi i totonu o le matrix o le gland ma amata ona maua mai le hormone lava. "

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

Na faamamafaina e le faifeau e ui lava e le o se fesili o se pulega tasi o le fualaau faasaina, lea e matua aveesea ai le manaomia ona tuiina le inisalini i tagata mamaʻi. "O loo i ai pea le galuega e fai: e faigata lava ona malamalama i le suʻega pe o le a le umi o le a tumau ai nei siaki. Atonu o le mea lea o le a fai, "o lana faaopoopo mai lea.

E tusa lava pe e te manaʻo e togafitiga i se auala, o se mea taua lea i le togafitiga o le maʻisuka, o lea o le a matou mataʻituina ai nisi faʻamatalaga i luga o lenei autu ma faʻamalamalamaina oe.

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le dianormil TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o le Dianormil le moni ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le lalolagi o le endocrine e faʻalavelave ai le gaosiga o le carbohydrate, o le masani masani o le faʻaogaina o le tino o le tagata e se ese, o loʻo aʻafia ai le tino i totonu, o faʻalavelave ogaoga e tupu aʻe i le tino o le maʻi faʻamaʻi o mata, cardiovascular, nervous and system geninary systems.

Saienitisi saienitisi mai le salafa o le lalolagi, ma e tele ni taumafaiga e faia ai se vailaau e mafai ona laveaiina ai tagata mai lenei maʻi matautia, lea e faitau miliona miliona ola i tausaga uma.

I le 2018, o se 'au suʻesuʻega tuʻufaʻatasi o endocrinologists mai le falemaʻi falemaʻi i Cincinnati (USA) ma le Yokohama State University of Iapani na avea ma mea moni i le atinaʻeina o se auala fou mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. E leʻi faia e saienitisi se vailaau faafomaʻi e tatau ona faia i aso uma e faavae i inisua o inisalini. Sa latou agai i luma ma maua ai se auala e toe faaleleia ai mea ua faaleagaina.

O vaega valavala o le pancreas, lea e taʻua o tamaʻitaʻi o Langerhans, e nafa ma le faʻasiga o le inisalini e le tino o le tagata, lea e aʻafia ai le gaosiga o le gaʻo ma le faʻamavaeina o kulūkose mole mole malosi. Pe a taofi e le tino o le tino le gaosia o le hormone, o loʻo i ai le faateleina o le suka o le toto ma le faʻaalia o faʻamau tutusa. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻega, ua maua se tagata i le maʻisuka ma le tofiaina o le fomaʻi togafitiga.

Saienitisi na foia le faafitauli o le togafitia o le maʻisuka, faia se suesuega, o lona uiga o mea nei:

  1. I totonu o se fale suesue faapitoa, o tamaʻitaʻi o Langerhans na tupu mai i sela masima.
  2. O le mea na gaosia i le glandular sa gaosia i totonu o musele faataitai lea na mafatia i le maʻisuka ituaiga 1.
  3. O manu na faia le taotoga mo le toe gaosia o se vaega o le pancreas na toe faʻafoisia ma sa i ai i lalo o le vaavaaiga a le saienisi le vaavaaia o saienitisi.

E sili atu mea na maua i le fale suʻesuʻe nai lo mea uma e faʻamoemoeina. Pancreaticlets e masani ona masani ai i fomaʻi masani o le pancreas ma o le totoga o mice faataitai na amata ona tutoatasi le inisalini, ma faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

10 TUPE I LE 2018 I LE T1D FAʻAALIGA

O le T1D Exchange ua faʻamaonia le pito i luga o le toʻasefulu faʻauʻuga na tuʻuina atu ni suiga fou i le tausiga o le maʻisuka i le 2018. E ese le manaia o le iloa pe faapefea ona avea telemedicine ma mea fou e fesoasoani e faaleleia ai le tulaga o tagata e maua i le maʻisuka.

O le mea lea, i le aso 24 o Aperila, 2018, na faia ai se tauvaga na faʻatulagaina e le T1D, lea e faʻamaonia ai le tele o vailaʻau faʻa-soifua maloloina ma telemedicine mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le Boston-based nonprofit research organization sa tatalaina le 10 2018 sikola mulimuli. Faasilasilaina o le "Tauvaga a le Lalolagi Atoa e Faʻamau ma Faʻalauteleina Suʻesuʻega Faʻasaienisi ma Falemaʻi Fou mo le Maʻisuka," e ofo atu ai le $ 250,000 ma le faʻamatalaga faʻamatalaga mo le atinaʻeina o oloa i le tele o tagata auai.

"Matou te vaʻavaʻai i le auala fou i le togafitia o le maʻisuka, o se taʻiala autu e taulai atu i mafaufauga sili ona lelei mo le agaʻi i luma ma le sologa lelei i le faufautua, faʻamautinoaga ma, atonu o le togafitiga o se tasi o faafitauli aupito sili ona faanatinati i vailaau faafomai tatou te feagai," Dana Ball, faatonu o le pulega ma le failautusi o le T1D Exchange, ina ua lauiloa le tauvaga i le 2016. "O le taua o le tulaʻi mai o togafitiga faafomaʻi fou ma le puipuia o faʻafitauli e faʻaleleia ai le lelei o le olaga o tagata e maua i le maʻisuka ma faʻaitiitia ai le maualuga o le aʻafiaga o le paʻu, fatu ma fatu fatuga, o le tauaso ma le toilalo e le mafai ona faʻamalosia."

E vaevaeina i ni vaega se fa, o le tauvaga e faʻaalia ai le faʻaogaina o tekinolosi faafomaʻi fou e fesoasoani ai i le tusa ma le 1.25 miliona tagata Amerika o loʻo soifua nei i le maʻisuka ituaiga 1.

O masini inisalini faʻaaogaina poʻo le pancreas o loʻo faʻatautaia mo latou. E mafai e fomaʻi togafitiga faʻapitoa ona suia le pancreas, lea e sili ona lelei i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma e le maua ai le inisalini e manaʻomia mo le ola. Tekinolosi e fesoasoani e talepeina le kulūkose, faʻataʻavaleina o le inisalini, ma tekinolosi i le tulaga faʻapitoa i totonu o lenei vaega.

O faʻasalalauga i se tasi o vaega o loʻo atinaʻeina autasi ma le maʻisuka e pulea ai le maʻisuka lea e pei o se pancreas maloloina. O lea ituaiga masini o se mea e sili ona manaia, e faigofie ona faʻaleleia, fusi faʻamalosi e galue e pei o se pamu ma faʻamautinoa le tuʻuina atu o fualaau oona i tau maualalo. O le isi atinaʻe: O Micromedics o se mea e mafai ona feaveaʻi. Microtechnology e mafai ai e le masini ona faʻaaogaina le masini.

O le vaega lona lua o le siama o le maʻisuka. O le atinaʻe lea o suʻesuʻega faʻapitoa mo tau suʻesuʻega ma suʻesuʻega, suʻesuʻega vave ma le puipuia. O suʻega e faʻaalia ai ni sui o le tino, c-peptides ma isi faailoga e iloa ai faʻafitauli o le maʻisuka. O le faʻasalalau i lenei vaega o le Faʻatonu, galue i luga o tekonolosi e iloa ai faailoilo e mafai ona oʻo atu ai i le gasegase o vae ma le faʻamavaeina o faʻamaʻi o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le sui lona lua na faʻalauiloaina le tekonolosi o le VOTIS faʻapitoa e faʻatagaina e fesoasoani i le tausiga o vae.

O le vaega lona tolu e aofia ai togafitiga togafitiga faʻavae i luga o insulin insulin, glucagon, immunomodulating therapy, toe faʻafouina o le peta ma togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka.

Faaiuga i lenei vaega o tekonolosi Protomer, lea na faʻalauiloaina ai se masini e fua ai le suka o le toto. E le naʻo le faʻataunuʻuina o se mea taua, ae o loʻo faʻaaogaina foi le glucagon pe a tatau ai. I totonu o lenei vaega, o se togafitiga e faʻaaoga ai fualaau faʻataʻitaʻi fou mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le filifili filifilia o le gaʻo o le tino. Sa saunia e saienitisi mai le Iunivesite o Kalefonia i Saute se masini e fua ma faatumauina tulaga o le okesene i mata o le toto, ma puipuia ai le tauaso - o se taunuuga ogaoga o le maʻisuka.

O le vaega lona fa, o le atinaʻeina o tekinolosi tau togafitiga o faʻamaʻi, ua tuuto atu i auala fou ma fouvale i le faʻaaogaina o faʻamatalaga ma fesoʻotaʻiga faʻatekonolosi e lagolago ai togafitiga o le maʻisuka. E toʻalua faʻaufaʻailoga o loʻo i ai iinei: Capillary Biomedical, o loʻo galue i luga o se mea faʻapipiʻi vaivai, faʻaoga tele. Faʻatonuga lona lua: Sensosi Faʻataʻitaʻi Faʻatonu, o loʻo atinaʻeina le 30-day wireless glucose sensor lea e mafai ona tuʻuina e le tagata maʻi.

"O galuega faʻatauvaʻa a lenei tausaga e iloga i se maualuga o galuega, aemaise lava le galuega a le au faʻauʻuga. E manaia tele, "o le tala lea a Jay More, Peresitene ma le Pule Sili o Dirigo Therapeutics ma se sui o le Komiti Faatino o le T1D Exchange, i se faasalalauga lata mai nei. "Matou te fiafia e tuʻuina atu i nei tagata faʻatau fatu le avanoa e faʻalauiloa ai o latou manatu ma faʻaalia a latou taumafaiga e faʻafetaui manaʻoga o tagata o loʻo nonofo i le maʻisuka."

Talosaga mo le auai i le tauvaga na tuʻuina mai e le tusa ma le 60 vaega o suʻesuʻega faʻapitoa ma kamupani laiti mai atunuu e 17. O se vaega o tagata atamamai na faʻaitiitia lenei lisi i le 30 semi-finalists aʻo leʻi filifilia ni tagata e toʻasefulu e tuʻuina atu a latou talosaga i le komiti filifilia a le au filifilia i le aso 21 Me 21 i Royal Sonesta Boston i Cambridge, Massachusetts. Ma o le a faʻasalalau ia manumalo i vaega taʻitasi - faatasi ai ma le manumalo o le "Aufaʻatasi Filifilia Award" na filifilia i le taimi o le palota i luga o le laina.

O lenei fuafuaga ua lagolagoina e le Leona M. ma le Harry B. Helmsley Charitable Foundation, o le Children's Diabetes Research Foundation, le American Diabetes Association, Eli Lilly ma le Kamupani, ma Lexicon Pharmaceuticals.

Sa suʻesuʻe e saienitisi i le salafa o le lalolagi le togafitiga lelei o le maʻisuka. Ma ia Aperila 2018 mai le Institute of Development Biology ua faaigoaina mulimuli ane N.K. Na maua e Koltsova le tala fiafia. Mo le taimi muamua, na mafai ai e saienitisi Rusia ona maua ni fila gland e maua ai le insulin. Faatasi ai ma le lelei o taunuuga o suʻesuʻega tuusaʻo, o le a amataina suʻesuʻega i luga o tagata faigaluega i le tausaga a sau.

O le i ai oo tatou tino e le mafai ona aunoa ma le ulufale o le kulukose i totonu o potu taitasi. E tupu lenei mea i le i ai o le hormone ─ insulin. E fusifusia i se pusa faʻapitoa faapitoa ma fesoasoani i le kulūkose ulufale i totonu. Vailaau pancreatic synthesize insulin. Ua taʻua i latou o peta peta ma ua aoina i teineiti.

O le hormone glucagon e aʻafia foi i le fesuiaiga o le kulukose. E maua mai foi i siama palacreatic, ae e faʻafeagai. Glucagon e maualuga le suka o le toto.

O le maʻi suka e lua ituaiga. I le ituaiga muamua, o le inisalini e le mafai ona maua. E mafua ona o le faaleagaina o le autoimmune i peta peta. Ona o lenei mea, o kulūkose uma e tafe i totonu o le toto, ae le mafai ona ulu atu i totonu o masini. O lenei ituaiga faʻamaʻi e aafia ai tamaiti ma tagata talavou.

I le maʻisuka ituaiga 2, e maua ai le inisalini. Ae ui i lea, o faʻaleleia i luga o sela e maumau lo latou lagona i le hormone. O le faʻapipiʻiina o le inisalini i le suimeni e le o se faailoilo mo le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le masini. O le iuga o le faʻanoanoa o le tino ma le sili atu o le toto toto. O le faʻamaʻi e taatele i tagata e sili atu i le 40 o loʻo mamafa tele.

O le sini sili lava o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. E faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le mamafa o le tino. O le maualuga, o le maualuga o le anapogi toto toto ma pe a uma ona 'ai.

O se taunuuga lelei e mafai ona maua e ala ile leiloa o le mamafa. E i ai ni mataupu pe a mulimuli le tagata maʻi i se faʻamaʻi faʻamaʻi fou na mulimuli i se taumafataga ma faaitiitia lona mamafa. Na lava lenei mea mo le faʻamautuina o le maualuga o le maualuga o le toto ma le faʻamavaeina o fualaau faasaina.

Le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e amata ile papa. O le muamua metformin ua faʻamatalaina, pe a manaʻomia, faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi mai le vaega o le sulfonylurea. Talu ai nei, e lua ni vaega fou o vailaau faafomai.

O le vasega muamua o vailaʻau o le glyphlozin group. O le faʻatinoga oa latou gaioiga e faʻavae i le faateleina o le excretion o le kulukose i le urine. E mafua ai ona maualalo le suka o le toto. O se taunuuga, o le gaosiga o le inisalini e ala i ona lava peta beta ua faʻaaogaina. O le faʻaaogaina umi o glyphlozines e taʻitaʻia ai le paʻu mamafa i le tele o tagata gasegase.

I togafitiga faʻapitoa, ua faʻaaogaina se vailaau o lenei vaega. O le mea malosi o le dapagliflozin. E masani ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻalua lona lua ma le le lelei o togafitiga masani.

O le vasega lona lua o mea faʻafefe, o lona uiga, o vailaʻau e faʻataʻitaʻi ai. O le faʻalauiloa o ni hormonia faʻapitoa e maua mai i sela o le puipui o le intestinal pe a uma ona 'ai. Latou te fesoasoani e faʻaititia le kulūkose pe a uma taumafa. I le maʻisuka, e faʻaitiitia ai a latou faletua masani. O le mea pito sili ona taua oi latou o le pepide-like peptide (GLP-1).

E lua vaega laiti i lenei vasega.O le tasi vaega laʻititi e faʻaaogaina ia enzymes e faʻaumatia ai a latou lava faʻalavelave. O le mea lea, o le gaioiga a nei hormones e umi atu nai lo le mea masani. O nei vailaau e taʻua o glyptins.

Latou te maua mea nei:

  1. Faʻailoa le gaosia o le inisalini. E le gata i lea, e tupu lenei mea pe afai e sili atu le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao.
  2. Aveese le pulelaa o le glucagon hormone, lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  3. Tuʻu atu i le faʻateleina o peta beta o le pancreas.

O nei mea uma e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto. I lo matou atunuu, o vailaau faʻasaina ma le sitagliptin malosi, vildagliptin ma saxagliptin ua resitalaina. Ua uma ona faʻaaoga e endocrinologists e pei o laina lua-laina.

O le isi vaega vaega o le faʻalogo i le GLP-1 faʻaleleia. O vailaʻau e gaoioi i luga o glucagon-pei o peptide receptors ma faʻataʻitaʻi lona aʻafiaga. I le faaopoopo atu i le mea autu, latou te faʻaitiitia le gaogao o le manava ma le fatu. E mafua ai foi le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma le faʻaitiitia o le manava. Faʻaauau pea ona faʻaaogaina nei fualaau e mafua ai le paʻu o le mamafa.

E na o le tasi le fualaau o lenei vaega o loʻo tuʻuina atu i le maketi a Rusia. O lona gaioiga malosi o loʻo faʻamoemoeina, o loʻo maua i le tulaga o se fofo mo le tui. Ae ui i lea, o le vailaʻau e leʻi faʻaaogaina lautele ona o le tau maualuga.

I le lalolagi faʻaonaponei, o le taotoga maʻaleʻale ua sili atu ona taatele. O le togafitiga o le maʻisuka i lenei tulaga e oʻo mai i le tau faasaga i le meaʻai e ala i taotoga. I lo tatou atunuu, o se auala e seasea faʻaaogaina. 70% o ia faʻatinoga o loʻo faia i Moscow. O le aano o le faʻaosoosoina o le faʻaititia o le maualuga o le manava poʻo le faʻaitiitia o le maualuga o le manava o le inumaga. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, o le maʻisuka e faigofie pe faʻamalolo atoa foi.

O le suʻesuʻega o ia ituaiga o gasegase i le lima tausaga talu ona faʻataʻitaʻiina, na faʻaalia ai e le tasi vaetolu o latou faʻamaʻi ese le faʻamaʻi, ma o le tasi vaetolu o tagata gasegase na aveesea mai le inisalini.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o fualaau faasaina ma metotia fou, o le faavae o togafitiga mo le maʻisuka o le matauina lea o se fomai atamai ma le tumau pea ona mataituina le onosai.

I le masani ai, o le maʻisuka ituaiga 1 e togafitia i le puleaina o le inisalini mai fafo. E matua faigofie lava ona faia lenei mea ma le fesoasoani a se pamu insulin, lea o loʻo i lalo o le paʻu. E mafai ona faʻaitiitia le numera o inisiua.

Ae o togafitiga ile inisalini e le mafai ona laveaʻiina oe mai faʻalavelave. I le avea ai o se tulafono, latou te atiina ae ma se faʻamaʻi umi o le tele o tausaga. O le liona lea o fatugaʻo, mata, maʻau uʻamea. O faʻalavelave e faʻaitiitia ai le lelei o le ola ma mafai ona oʻo atu i le maliu o le maʻi.

O le metotia fou e fesoʻotaʻi ma le togafitiga o le tino. Sa faʻamalosi e saienitisi ni fiva gland salivary e maua ai le insulin. I lalo o tulaga masani, latou te natia se vaega itiiti o lenei hormone.

O le suʻega na faia i luga o togiaso lea na fausia ai le maʻisuka. I le faʻataʻitaʻiga, na vavaeeseina ai fila flandula i manu ma faʻaleagaina i lalo o tulaga faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, na latou mauaina le malosi e maua ai le aofaiga tutusa o le inisalini e pei o peta beta o le pancreas. O lona aofaiga na faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e pei ona tupu i se tagata maloloina. Ona oʻo mai ai lea o nei siama i totonu o le lua.

Ina ua mavae sina taimi, sa maua i latou i le vaega o manu faataitai. E leai ni fiva gland vavalalata na maua i isi totoga o le vevela. O le maualuga o le suka o le suka na vave ona pa'ū i tulaga masani. O lona uiga, i le faataitaiga, o le togafitiga o le maʻisuka ma lenei auala na manuia.

E lelei ona e faʻaaogaina ona lava sel. E le pei o le totoina o meaʻai, o le teenaina o le faʻafitauli e matua vavaeeseina. E leai se lamatiaga o le atiina ae o ni tino e matauina e saienitisi pe a galulue ma sima.

O le mea fou faatoa maua nei ua pateni faavaomalo. O le taua o lenei sailiga e faigata ona faʻamaualuga. E maua ai le faʻamoemoe e fai le maʻisuka ituaiga 1 i se faʻamaʻi faʻamaʻi.

I Rusia, na faia ai siama e tau ai le maʻisuka

MOSCOW, Feb 22 - RIA News. I Rusia, na faia ai ni suauu e gaosia ai le insulin ma o le a fesoasoani e tau ai le maʻisuka, o le Minisita o le Soifua Maloloina Veronika Skvortsova na saunoa i le Amazing in Russian Health Forum.

"O le mea moni, ua tatou i ai i se vaitau e mafai ai ona tatou fausia foliga tutusa o totoga ma faiga o totoga o tagata mai i sela maso ... Ua tatou fatuina se urethra, ua tatou fatuina elemene elemene elemene ... E i ai auala mo le fatuina o le paʻu oona, ma le paʻu multilayer, e pei o se tagata ola moni ... Ioe, o se mea na tupu o le foafoaina o suauu e gaosia ai le inisalini, lea, pe a folasia atu i totonu o le toto o se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le mea moni o le fesuiaiga o togafitiga, "o le tala lea a Skvortsova.

Ia Oketopa 2017, na faasilasila e le Minisita i le tausaga a sau, o le a mafai e tagata gase Rusia ona faamasani i latou lava i tekinolosi feaveaʻi mo le togafitia o le maʻisuka, lea o le a mafai ai ona latou lafoaia masani le inisalini.

MIA "Rusia Luma" e avea o se paaga lautele faamatalaga o le fonotaga.

I le 2050, o le maʻisuka o le a na o se mea leaga

Toto toto

I le 2050, o le maʻisuka o le a le sili atu le leaga nai lo le pala o nifo i aso nei. O togafitiga faʻasolosolo, vailaʻau faʻamalosi, ma le telefoni faʻamalosia o le ate ua mamanuina e tau ai se fili e mafai e se tagata ona faatoilalo na o ia lava.

O le numera o tagata gasegase i le lalolagi i le sili atu ma le 30 tausaga na ola aʻei le toeitiiti kuata. Ua valoia o le 1030, o le tasi i le sefulu o tagata matutua o le a maua i le maʻisuka. Ma i le taimi lava e tasi, o le toatele o tagata gasegase na gasegase ona latou te leʻi teenaina i latou lava meaai lelei ma le le lelei.

Ae ui i lea, faafetai i le saienisi, e mafai ona latou faʻaauau pea i le gasegase - e oo lava i le aso e mafai ona pulea le maʻisuka, ae le o le faatagaina o faafitauli e atiaʻe. Ma afai o loʻo faʻaauau ona fatuina vailaau i le taimi lava e tasi e pei o aso nei, o le 2050 o le maʻisuka o le a naʻo se mea leaga faʻaleaga.

Isi mole molemoa

O le maʻisuka e atiina ae pe a faʻavaivaia le tino o le kulukose i totonu o le tino. Carbohydrates mai ice cream, pateta ma soʻo se isi meaʻai e paʻu i totonu o mole masima faigofie. O le mea pito sili ona taua oi latou o le kulukose, o se suauu taua mo le galuega a le faiʻai, maso ma isi meaola. E masani lava, a oʻo loa le toto i totonu o le toto, e vave lava ona tufatufaina atu le kulukose i sene e manaʻomia. Ae a aunoa ma le inisalini, o le a tumau pea le fiaai o sela ma o le a le mafai ona ave se mole mole suka, tusa lava pe liua le toto i le siva.

1889 tausaga. O le mauaina o se fesoʻotaʻiga i le va o le pancreas ma le tulafono faʻasa.

1922 tausaga. O le tui muamua o le inisalini e vaʻavaʻavaʻa mai le pani pancreas

1923 tausaga. Nobel Prize mo le mauaina o le inisalini ma le atinaʻeina o metotia mo lona faamamaina.

1952 tausaga. Metformin, o le fualaau muamua mo le maʻisuka ituaiga 2, ua faamaonia lelei.

1958 tausaga. Nobel Prize mo le filifilia o le fausaga o le inisalini.

1978 tausaga. Faʻatuina o se siama gasegase e gaosia ai le inisalini o le tagata.

1993 tausaga. Suʻesuʻeina le faiga o le atinaʻeina o faʻafitauli ona o maualuga maualuga o kulukose.

2006 tausaga. Le amataga o se tupe teu faʻafaigaluega i le atinaʻeina o pamu tuusao insulin.

2013 tausaga. O togafitiga faʻasolo ua folasia mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 i taifau.

2020: Pamu penisini faʻafuaseʻi e oʻo atu i faʻamasinoga faʻapitoa.

2030 tausaga. O vailaau faʻasaina o le a faia e taofi ai le faʻaumatia o le masimmune cell.

2040 tausaga. O tekinolosi taulaʻau o le a vave ona faʻafoʻiina le vaitaele o peta faila.

2050 tausaga. O le tagata o le pancreas o le a tupu aʻe.

O le pancreas e maua ai le inisalini, ma afai o nisi mafuaʻaga e le mafai ona maua e ona sela le aofaiga tonu o le hormone, ona faʻavaeina lea e le tagata le maʻisuka ituaiga 1. Afai o le hormone o loʻo faʻapipiʻiina, ae e le toe lagona e sela, ona latou talanoa lea e uiga i le maʻisuka ituaiga 2. I tulaga uma e lua, o siaki e le maua le malosi, ma o le kulukose e faʻapupulaina i totonu o le toto. O le maualuga o le suka e tau atu i taunuuga ogaoga o le maʻisuka. Ole mole ole kullusese mole molelaʻau e fusifusia i palatini e faʻapipiʻi ai le toto toto, ma iu ai ina latou veteina: o le puipui e le toe gafatia, ma ua faʻaitiitia le lumenia o le vaa. I le tele o tausaga e aunoa ma togafitiga - ma o le toto totoʻa i totoga uma lava e faʻalavelaveina. Ina ia laveaʻi le tino mai le faʻaleagaina, o le inisalini e tui i tagata mamaʻi, ma e tatau ona fuafua le fua faatatau e fuafua i le aofaʻi o le kulukose na ulu atu i le tino. Faʻatinoina faʻafeiloaʻi le fesoasoani o le hormone e ave ai le suka mai le toto, puipuia le kulukose mai le nofo i luga o vaa.

Ituaiga 1 maʻisuka

O lenei faʻamaʻi e masani lava ona atiae pe a faʻavaivaia le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma amata osofaia na suauu palacreatic e maua ai le inisalini, e taʻua i latou o vete beta. I nisi tulaga, o le faʻamaʻi na maua mai, ma o faʻamaoniga muamua e aliali i le taimi o le tamaitiiti. Ua atiae e le au saienitisi ni togafitiga e pulea ai faamaʻi.

Aoao atu le faʻamaʻi

O le faafitauli ogaoga i le "tosoina" o le tino puipuia o le faʻaogaina lea o siaki mai le osofaia o le pancreas, ae i le taimi lava e tasi e le faʻaleagaina ai lo latou malosi e tau ai faʻamaʻi pipisi, siama tumora ma isi fili o le tino. I tausaga talu ai, ua latalata mai saienitisi i le foia o lenei faafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata tomai mai le kamupani Suetena o Dyamid Medical o loo sauniuni e amata faʻamalositino o le tui ua taʻua o antidiabetic vaccine. O taunuuga na maua i luga o manu e ofoofogia: e tasi le injection e taofia ai le faʻaumatia o sela beta mo le toeitiiti tolu tausaga.

O le vailaʻau e tasi le toe faʻasologa: ina ia aoga, o le maʻisuka e tatau ona iloa i le amataga lava, pe a le o faia e le suka maualuga lona palapala eleelea. E masani lava i se amataga muamua, e leai ni uiga o tagata gasegase, ma e oʻo lava i le toto ma le maualuga o le suka e le maualuga. Afai e amata le maʻi, e le fesoasoani le tui.

Faʻatulaga le Faʻamea

O le tele o fale suesue i aso nei o loo sailia se auala e le togafitia ai le maʻisuka, ae ia faafaigofie le olaga mo i latou oe ua mafatia i ai. O le autu o le faʻamautinoa e le tatau i tagata ona mafaufau i le maualuga o le kulukose i le toto i minute uma. O le auala e sili ona manino o le sui lea o le pancreas ma se mea e tasi. O le okeni o le masini e faigofie tele: o se pamu e aʻafia ai le insulin i totonu o le toto e tali atu i se suiga i le kulūkose.

O le faafitauli autu i faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga o le maketi i le asō e faapea e le mafai ona faʻapipiʻi le masini glucose i totonu o le toto e aunoa ma se faʻalavelave faʻaofuofu o le toto. O se taunuuga, o le masini eletise e gasolo lemu i suiga i le suka, ae e umi se taimi e galue ai le inisalini. O se okeni e leai se mea e aoga lelei pe a moe se tagata pe na o le nofo, ae a 'ai o ia, e taofi le pati.

"O loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe e le au suʻesuʻe le inisalini o le a faʻapupulaina le pamu i le atoatoa," o le saunoaga lea a Arona Kowalski, sui pule o le American JDRF Foundation for Diabetes Research. - Matou te faʻamoemoe o le a faʻaaogaina i lalo o le 3-5 tausaga le faiga e maua ai le inisalini. I le lumanaʻi, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o le a mafai ona faʻaaogaina, ae o le a le maeʻa ona maeʻa le faʻataunuʻuina o se faʻasalaga umi. "

Faʻailoga le ate

O le pancreas fou o le a avea ma togafitiga lelei mo le maʻisuka, ae o lona foafoaga o se mataupu e mamao i le lumanaʻi. O le taimi nei o le tele o falemalama o loʻo galulue i le toe faʻataʻotoina o masini taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata suʻesuʻe mai le Falemaʻi Falemaʻi o Chaim Sheba i Isaraelu o loo taumafai e maua le ate i le galuega a le pancreas mo le silia ma le sefulu tausaga. Ua faʻamalosia e saienitisi ia genes i totonu o suauu o le ate e nafa ma le faʻasiga o le inisalini. E le faigata lenei mea, e sili atu ona faigata le aoaoina o nila ate e maua ai le inisalini i le taimi saʻo ma i le saʻo saʻo. E i ai muamua taunuuga o suʻega a manu, ae ua vave tele ona tuʻuina atu le metotia i tagata.

O le isi auala o le totoina o suauu beta mai se tagata foaʻi i tagata maʻi, ma i se taimi lata mai mai manu. Ina ia puipuia laveai, ae o siva mai fafo mai osofaiga a le tino puipuia, ua tuʻuina e tagata suʻesuʻe i totonu o masini faapitoa. I le faaopoopo atu i le masking, o se kapeta e faia mai se ituaiga o membrane e tatau ona vave pasia le kulukose ma o le inisalini e maua mai i le tali.

O le tasi o le au failotu o lenei tulaga, o le polofesa o Emmanuel Opara o le Institute of Forest Institute of Regenerative Medicine, ua faapea mai: "O lapisi e maua i le maʻisuka, oe na gaosia ni seta peta, ma lagona lelei ia tatou suesuega nai lo le na o le tuiina o le inisalini. Matou te talitonu o lenei mea e mafua mai i le gaosiga o le C-peptide e ni siama, o se oloa e maua mai i le gaosiga o le inisalini, lea e manatu e puipuia mai ai faʻafitauli o le maʻisuka. Afai tatou te maua nei le faʻatupega e faʻatino ai suʻesuʻega i luga o primates, ona oʻo lea i le tolu tausaga e mafai ona tatou oʻo atu i faamasinoga. "

Ulufale le gutu manaʻomia

O le tele o finauga, ae o le auala sili ona mautinoa i le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 o le togafitiga o le tino. E faigofie lava le manatu: faʻaofi se vaega o le DNA i totonu o sela o le tagata maʻi, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini. Ae a e taumafai e faia lenei mea, e tele faafitauli: mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le gaioiga o loʻo fausia i le auala sese, e mafai ona faʻalavelave le cell. E le gata i lea, e tatau i fuatini GM ona fuaina le aofaiga saʻo o le inisalini i taimi uma, o lona uiga e tatau foi ona fatuina se masini faʻalauiloa.

Ae ui i lea, o le galue i lenei itu o loʻo faʻaaogaina atoa. I le 2013, na faasalalauina ai e Polofesa Fatima Bosch ma ana uo mai le Autonomous University of Barcelona ia taunuuga o le fa tausaga o matauina ai taifau i le maʻisuka, i totonu o potu ia na tuu i ai le "DNA" togafitiga. Mo le fa tausaga, e leʻi maua e isi manuʻa isi togafitiga, ae na maua ai le inisalini e maloloina. I le taimi o le suʻega, sa leʻi iloa ai e saienitisi ni faʻafitauli o le maʻisuka. Ole tusitala e le o faʻaaoga vave le auala mo tagata, ae latou te talitonu e faigofie ona faʻaaogaina i togafitiga faʻatoʻaga.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1, lea e fiafia tele i ai saienitisi, e tusa ma le 10% o mataupu. O le 90% totoe o le maʻisuka ituaiga 2, lea e toetoe lava o taimi uma e fesoʻotaʻi ma le tele o le mamafa o le mamafa.

Faʻasoʻisi o le kemisi calorie

"O eseʻese gasegase e ese le mataʻina i le inisalini," o le tala lea a Yuri Filippov, o se tagata faigaluega o le Endocrinology Research Center i Moscow. - E fai e le faiʻai le kulukose mai le toto, e tusa lava pe leai se inisalini, e le manaʻomia tele e maso ma le ate le tele, ae o le tino o le tagata autu lea. O siama gaʻo uma lava, ina ia maua ai le kulūkose, e faʻataʻitaʻi ile 100 taimi sili atu le inisalini nai lo le fiva musika. Faʻatasi ai ma le tele o mea faʻapitoa, o le pancreas ua muta le taulimaina o le uta. Inisalini e le lava, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaauau pea ona faateleina, ma o lenei mea e afaina mo suauʻu pancreatic lava ia, ma latou amata ona oti. Afai e le pulea le faamai i le amataga lava, ona mavae lea o ni nai tausaga o le a le mafai ona faatumauina se kulūkose masani e aunoa ma ni tui inisalini.

O le mea moni, o le ono mafai ona atiae le maʻisuka ituaiga 2 e faalagolago i se genetic predisposition, ae o mea uma lava e tutusa, o le sili atu o le mamafa o lau mamafa, o le sili atu lea o le lamatiaga. "

O le maʻisuka ituaiga 2 e amata lemu, ma i le iloa vave, e mafai ona pulea. "E i ai foi se fuainumera e faapea o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i Amerika e ola i le 5-7 tausaga le umi nai lo i latou e le o maua lenei maʻi, ona latou te tausia lelei lo latou soifua maloloina," o le faaopoopo lea a Yuri Filippov. E tele fualaau oona e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto, ma latou gaoioi i auala eseese. O nisi o fualaau faasaina e faateleina ai le lagona o le gaʻo i le inisalini, o isi e faateleina lona faʻaopoopoga i le pancreas, o isi e faateleina le manava o le glucose i le urine pe faʻafefe ai le glucagon, o le hormone e faʻaleleia ai le kulukose toto e ala i le tuʻuina atu o tino i totonu o le tino.

Ae o le auala aupito sili ona lelei e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 o le leiloa o le mamafa. Mo i latou e le o sauni e lafoai le gasegase, ua uma ona fatuina mea laiti ole kalori o mea leaga. "I le aso, e tele gaʻo ma gaʻo mea e sui ai," o le tala lea a le tamaʻitaʻi kemisi o Sergei Belkov. - O ia mea meamea e faigofie ona faia: filo masani ma faʻafouina le maso ole tino e avea o se faavae, mo le tofo - suia i le gaʻo, paluga ma meaʻai. E le o se mea e lima minute, ae i ni nai aso e mafai ona e faia se fua lelei. Ae ui i lea, o tagata faatau e fefefe i le kemisi, aemaise lava meaai, ma aua le faatauina na oloa. "

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, o mea uma lava e faʻalagolago i le saienisi, ma o le faʻasolosolo e sili ona mautinoa. E foliga mai, i le 2020-2030 o le a tatou maua ai le pancreas - o se pamu insulin e mafai ona faia i se faiga tutoatasi filifiliga e uiga i le fua faatatau ma le tele o le livi. Ona oo mai ai lea o le faasologa o totoga olaola. I se tulaga tutusa, o le a faia fualaau faasaina e puipuia ai le puipuiga mai le osofaia o le pancreas, ma o le tino ma le gasegase e mafai ona maua ai le malosi. Masalo, o nei tekinolosi uma e tatau ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, aua e sili atu ona faigofie le fatuina o le pancreas mo tagata nai lo le taofi o le 'ai o hamburgers. Ae ui i lea, i le taimi o le atinaʻeina o Homo sapiens, oi latou na mafaufau lelei, nai lo i latou na 'aina sina mea laiti, na maua se avanoa lelei.


  1. Boris, Moroz und Elena Khromova Faʻasalaga le tumau i fomaʻi iniseti i gasegase e maua i le maʻisuka / Boris Moroz und Elena Khromova. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2012 .-- 140 p.

  2. Akhmanov, Mikhail Diabetes. Latest News / Mikhail Akhmanov. - M.: Krylov, 2007 .-- 700 p.

  3. Kasatkina Diabetes i tamaiti ma tamaiti. Moscow, 1996.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga