Togafitiga ole gaʻo

Oona mo le togafitia o le pancreas e masani ona faʻaaogaina. O auala e faʻavae i ai, e sili ona aoga mo le mumū o le pancreas, e le gata i tagata faʻapitoa, ae faʻapea foi i togafitiga aloaia. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e fautuaina e faʻamaonia le tino ina ia mafai ai ona aʻafia faʻamaʻi pipisi e mafai ona solia ai le oats.

Faamanuiaga ma le afaina

O vai e foia ai le tele o faafitauli. O le faʻaaogaina o lenei cereal e fesoasoani i le faʻaumatiaina o toxins mai le vaega o meaʻai (digestive tract), o le faʻafefe televave o metabolic processes, faʻaleleia puipuiga a le tino, faʻaitiitia ai faʻaalia o le mumū o le tino o meaʻai, aemaise lava, faʻasaʻo faʻamaoniga o le maʻi o le gaʻo ma le ulutala duodenal, gastritis.

Ae i le taimi lava e tasi, o oats latou te solia. E tatau ona lafoaʻi togafitiga faʻataʻitaʻi pe a iai faafitauli nei:

  • solia o galuega tau afi o le vaega o meaʻai,
  • cholecystitis
  • maʻa i le gallbladder cavity.

O le faʻaaogaina o fualaʻau e faʻatatau i le oats e mafai ona faʻaosoina ai se faʻamaʻi tele o faʻamaʻi. O faʻamaoniga o le manava foi, lea e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ai ma le faʻamalosia o pancreatitis. O auala e faʻavae i luga o manu latou te maua ai se aafiaga tele. E iai le maualuga o pasene o le vailaʻau o le cereals, lea e fuafua ai le togafitiga o le oats.

O le amataina o le vevela o le pancreatitis masani poʻo lona foliga lapopoa o se faʻamatalaga mo le mulimuli i se meaʻai fiaai, lea e tasi i le tolu aso. O le sua o le oatisi o se oloa maualuga-kalori e aofia ai puipuiga, gaʻo ma gaʻo. O le 200 ml o le vai e aofia ai le 790 Kcal, lea e mafai ai e le tagata maʻi ona mafatia i le fiaai, ae le o le "faaita" ai le paʻu pala.

Tulafono mo le mauaina o tupe

O le aofaʻiga o tupe faʻavae i luga o le oats e 1 le lita. E tatau ona e suʻeina le vaifofo filifilia i ni nai itula: 7 i le taeao, 13 itula o le aso ma le afiafi (i le 9 itula). A o faagasolo lea taimi, o faʻafitauli uma i le tino e faʻaauau i se auala vave, o lea o le vailaau o vailaʻau e vave ona salalau solo i le tino atoa.

Fautuaga! Faatagaina e faaopoopo i ai le tasi fualaau faaopoopo i le 11 i le taeao. Ae i lenei tulaga, o le isi vaega o le vai e tatau ona le onunu i le 13, ae 15 itula.

E tele auala e faʻaaoga ai pati mo pancreatitis. E mafai ona saunia se fusi mai le cereal, ua kuka mai le silotilo, kvass ma susu o loʻo faia.

O le suauu o le oatasi e fautuaina ina ia faʻaaogaina i le taimi o le toe faʻaleleia o taimi pe a maeʻa le osofaʻiga o pancreatitis. O le a aoga i le vaitau o le faʻamagaloga i le masaniga masani o le maʻi. Kuka:

  • ½ tbsp Liligi fufulu oats i totonu o se fagu ma sasaa vai inu (500 ml).
  • Salu le saito ma se laulaau itiiti mo le 20 minute.
  • Liligi le broth i totonu o se vevela ma alu mo le 8 itula.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e manaʻomia ona faʻapipiʻi le susu. Ave muamua muamua meaai mo le 30 minute.

Afai e leai se taimi e faʻamalosi ai, ona faʻaaogaina lea o se isi fua. 1 tbsp. l Oatisi oatasi e tatau ona nutimomoia i le falaoamata. Sasaa vai inu i luga o le mea e tupu ai (200 ml). Faʻaosooso 40 minute Ina ia faʻamamaina, ia mautinoa e faʻaitiitia le tuusao. Faaaoga 30 minute aʻo leʻi 'ai: ao leʻi faia le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.


O le isu o le oat e pipili lelei ma aafiaga ole pancreatitis

Oat kvass

O le kvass e mafai ona onā i le vaitau o le faʻamalologa. I totonu o se fagu 5-lita, e tatau ona e faʻatumu le 500 kalama o oona mama. Faaopopo 3 tbsp. l sugar granulated ma 3 lita o vai. Kuni le ua o le atigipusa i se gau gau. Tuu le fagu i se nofoaga manaia e le o alu ai le la. A maeʻa aso e lua, ona fai lea o se ata tifaga i luga o le vai inu, ma faʻafefete fatu.

O le suavai e tatau ona faʻamaina atoatoa. Faʻataʻu 3 lita o le vai ma tuʻu le suka gaosia (3 tbsp. L). Tuu le faletupe i le pogisa mo le isi 24 itula. A maeʻa le taimi, kbass o le a sauni. Ina ia faʻaleleia atili le tofo o le inu, e mafai ona e tuʻuina se lala o le lemon balm poʻo le mint i totonu.

Ole susu

O le susu o le susu o loʻo valaʻau faʻapitoa, ona o ona foliga vaaia ma foliga e pei o susu o susu. O le vaiinu ei ai le maualuga o pasene o vitamini, ma talu ai e le oi ai ni meaʻai manu, e mafai ona faʻaogaina saogalemu mo maʻi o le ate.

  • Liligi le 100 kalama o fatu o atigi oats oona i le vai ina ia mafai ai e le vai ona ufiufi atoa. Kuki i latou seia oʻo i le fulafula ma lelei le faamaluluina.
  • Ona tatau ai lea ona tafe le vai i totonu o se isi pesini, ma o le oats e pasi atu i se faʻi meaʻai.
  • O le mea e maua ai le paʻu ua toe sasaa atu i le vai na totoe ina ua uma ona kuka ma kuka mo le 30 minute ma sina gaʻo.
  • Faʻamalie le mea na mafua ai ona inu i le tele o laʻau o gau.

Ia tago i le fualaau faasaina faatolu i le aso aʻo leʻi 'ai. Taofi susu i totonu o le pusaaisa.

O toga togafitiga faʻalagolago i le tulaga o le pancreatitis

Pe a oʻo mai faʻamuamua o le faʻavavevave o pancreatitis, e mafai ona faʻaaoga le fua o loʻo i lalo. 1 tsp meaʻai aina mo le vai mafanafana (200 ml) ma mafanafana i le vai vaiinu mo le afa itula. Ave le oloa i le taeao i luga o se manava gaogao.

Taua! Soo se taimi lava e te manaʻomia ai se meainu fou.

I le maualuga o faailoga, o le a fesoasoani le fua o loʻo mulimuli mai. Na totoina e le vine le oats. Ave 1 tbsp. l o le afaina o le falaoamata ma sasaa i le vai inu (250 ml). Faʻamalosia le oloa mo le 60 minute. Ave i le taeao i luga o se manava gaogao i se foliga mafanafana. O le faʻafefete e tatau ona fou.

I le faaiuga o le osofaiga - pe a toeitiiti lava mou atu faailoga - e tatau ona e faʻaaoga le fua lea: 3 ipu fufulu mama, fufuluina le 3 lita o le vai, faʻapipiʻi le oloa mo le 3 itula ma se mea e maualalo. Faʻafefe mafanafana i le 60 minute ao leʻi 'aʻai. Tasi fua - 100 ml. O le inu e le gata na te faʻaaogaina ai aʻafiaga o le faʻavavevave o pancreatitis, ae faʻamalosi ai foi le puipuiga puipuia.

O se taunuuga lelei i le pancreatitis e maua ai le fefiloi o meainu e lua.

  • 1 tsp Oatmeal e tatau ona kuka i le vai inu (200 ml) ma faʻapipiʻi i sina laulauina ole 30 minute.
  • 1 tsp suamalie mamago mo le suavai (200 ml) ma faʻafefete i totonu o le vai vaiinu mo le afa itula. Le faamamaina fafo.
  • Pe a malulu uma piko, e manaʻomia ona fefiloi.

Inu le oloa i le mafanafana, sipuni. Ave le tuufaatasiga 1 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O se vaega o se meaʻai

Ina ia alu ese le togafitiga anapogi i aso muamua mai le amataga o le osofaiga, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaoga tatau o le oatmeal. E tunu i le vai, e aunoa ma le faaopoopo o suka ma pata. A o leʻi tautua, e faʻamamaina i totonu o se faʻamalo. O pancreatic oats kissel o le a aoga tele foi.


Oatmeal e tatau ona i ai i le taumafataga a le tagata maʻi pe'ā maeʻa le anapogi faʻamalolo

Aisea ua fautuaina ai le oatmeal? O le tali o loʻo taoto i le "avanoa" o le cereal:

  • o le antioxidants o loo i ai i lona tuufaatasiga e saofaga i le aveesea o le faagasologa o le le fiafia,
  • amino acids ma gaʻo o mea totō o loʻo totoina e le tino sili atu vave,
  • siama poloka le gaosiga o enzymes lea e faʻalavelave ai i le galuega o pancreatic.

I le taimi o le faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi, o suavai suamalie na faia mai fatu mama, ma masini mucous, o le a aoga. I le faamautuina o le soifua maloloina, o le oatmeal ua faia le semi-vai, e le o afaina ma tuu sina pata i totonu o le tautua. Saunia i le susu susu.

Ma e ono mafai foi ona ofoina atu keke kuki i se mea e teuteu ai sisi o le rosa po o le tipi mama e le i ai le sua. E mafai ona e ulufale i casseroles / puddings e faia mai le oatmeal i luga o le lisi. Ina ia faaopoopo le eseesega i le tofo, e mafai ona e sasaa atu i ni suamalie suamalie e faavae i luga o fualaau aina po o le kulimi suamalie e leai sona gaʻo.

Faʻasalaga

I nisi tulaga, pe a sili atu le tele o mea inu e fautuaina i luga o oats, e mafai e le tagata maʻi ona maua ni lagona le lelei i foliga o osofaiga o le nausea ma / poo le vavao. O ia ituaiga faʻamaoniga e tele lava ina faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo se faʻalavelave. I tulaga uma e lua, o le maʻi e manaʻomia togafitiga faafomaʻi.

Faʻafefea ona faʻaaoga se vevela mo le sauniuniga o vai vailaʻau

Aʻo faʻamauauina le faʻamalosi o le avo, e le salalau le manogi i le oloa. Ina ia aloese mai se mea leaga, e mafai ona faʻaaogaina puʻu vevela o voluma eseese e sauniuni ai vailaʻau vailaʻau.

Pancreatic Exacerbation Treatment

O le aofaiga o le oatmeal ma le tele o le vai e faalagolago i le tele o le vevela. O le lita o le a manaomia ai le fa i le lima kapu punetini (e aunoa ma se paʻu).

E tatau ona tuʻuina le tuufaatasiga mo le 12 itula i lalo o le ufiufi tafatafa. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻamamā ese mai le vaʻaia ma faia e tusa ai ma le polokalame fautuaina i le fua.

E i ai se isi auala e inu ai. O kosi saito e tatau ona kuka i luga o le vevela ma na o le fufuluina o le kulupu i totonu o se vevela. Faʻamalosi mo le 8 itula. O le taunuuga e tatau ona avea ma se puaoa, pale enaena enaena. E manaʻomia lou teuina o le vai i totonu o le pusaaisa, ia mautinoa e vevela muamua aʻo lei faʻaaoga.

Taua! Le mafanafana o le vai e te manaʻomia e faʻaaogā ai le vai vai.

Togafitiga uiga

O le togafitiga o pancreatitis faʻatasi ai ma le meaʻai o manu e iai ona lava nuances. Mo le sauniuniga o mea inu e manaʻomia ona e faʻaaogaina na o fatu atoatoa e le o ese mai le atigi. O meafaitino e tatau ai e mafai ona faʻatau i le fale talavai pe alu i le maketi vaʻavaʻai lata ane. Aʻo leʻi amataina le kuka, e tatau ona e vaʻaia ma le faʻaeteete le lapisi. E tatau ona aveese faʻamaʻi, fatu pala, ma fufulu maeʻaeʻa lelei mea totoe.


E le aoga le faʻaaoga vave oatmeal mo togafitiga faafomaʻi

O vaega nei e faʻaaogaina i le sauniuni: 4 ipu ipu vai malulu ua ave mo le 1 ipu o avo. Faatumu le saito i le vai, aumai i se vevela ma kuka i lalo o se tapuni tapuni mo le 40 minute. Ona tatau lea ona fufulu le oloa, faʻamalo ma ave e tusa ai ma le polokalame ua fautuaina.

O le mafiafia o le meaʻai pe a uma le kuka e tatau ona faʻasalalau ma se fasi mea mumu i se pepa pepa ma faʻatagaina e faʻamago. Ona tatau lea ona paʻu i le paʻu o le tino e faʻaaoga ai soʻo se auala lelei. O le oatmeal o loʻo teuina i totonu o se ipu fagu i lalo o se tapuni ufiufi i luga o se fata pogisa e aunoa ma se avanoa i le malamalama.

Mai le oatmeal e mafai ona e kuka se mea teuteu.

  • 1 tbsp. l ua sasaaina le oloa 360 ml o vai.
  • Fufulu le kulupu mo le tolu i le lima minute, ona faʻasolo atu lea i le isi 2 itula.
  • Faʻainu i le 1/3 o se ipu malamalama 30 minute aʻo leʻi 'ai.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi tuga lea, pe a maeʻa ona alu i se foliga masani, e le mafai ona togafitia. Ae o se faʻataʻitaʻiga faʻamaopoopo o le faʻamalositisi ma isi metotia o togafitiga e mafai ona faʻalautele le vaitaimi o le faʻamagaloga mo le tele o tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga