Vaega o sauniuniga o karite i le maʻisuka

O le karite karite e maua mai fatu karite, lea e faʻamamaina ma eleele i le taimi o le gaosiga. O le paina o le karite sili ona maualuga e lanu enaena enaena e aunoa ma ni lanu uli ma se foliga lautele. Faʻatoʻa vaevaeina fatu saito i lalo o le igoa barley groats.

Mo le maʻisuka, o le karite e aoga ona o le lavelave o microelements ma vitamini mai vaega eseese, o se vaega o fatu. Tino i meaʻai ma gaʻo ma le protein, o loʻo faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga.

O Barley Lysine ma le hordecin e faʻafeteina ai le malosi o le tino i vailaʻau faʻamaʻi ma fesoasoani malosi e faʻataʻi siama faʻamaʻi. Barley i le maʻisuka fesoasoani i le:

  • Totoina o otaota
  • Faʻataunuʻuina o gaioiga o meaola oona, lea e faʻaleleia faiga faʻava-o-tino,
  • Faaleleia atili o galuega faatino. I le maʻisuka, o loʻo i ai se avanoa e faʻaleagaina ai vaa o le retina, lea e aʻafia ai le gaioiga vaaia. O Barley o loʻo i ai le vitamini A, lea e puipuia ai le atinaʻe o le retinopathy o le maʻisuka,
  • Faʻaleleia le galueaina o totoga o le tino puipuia,
  • Le faʻamalosiina o le faʻalavelave ma faʻaleleia le faʻaaogaina o elemene i totonu o le fatu maso,
  • Faʻaleleia o galuega a le hematopoietic.

O le falesa o Beleni ua maua i se fuainumera maualalo maualalo, tasi le selau kalama o le falaoamata na kuka i luga o le vai e na o le 20-30 iunite. Ae ia manatua o le faaopoopoina o le pata ma le susu i se ipu e mafai ona faateleina lona GI i le 60 iunite.

Pale i le tino o le maʻisuka e aʻafia ai le faʻalavelave. Afai ei ai se cereal i soʻo se ituaiga i aso uma, o le a faʻaitiitia faʻaitiitia sikola o le kulukose.

E tatau lava ona tatau ona eli le karite i le taumafa a tagata o loʻo maua i le tulaga o vailaau. O le faʻaaogaina o le karite faʻatasi ma le faʻaaogaina o isi mea puipuia e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga II.

E mafai ona 'ai le karite paʻu mo le maʻisuka, e faʻatatau saʻo i le saunia o meaʻai o le cereal. E fautuaina le maʻisuka e mulimulitai i le tele o tulafono pe a selesele fatu karite, lea o le a faʻaaogaina ai meaʻai kuka kuka ma lelei.

Contraindications i le faʻaaogaina o le karite paʻu

E le tutusa uma le aoga o palu Barley i le tino. E tatau ona aloese mai le faʻaaogaina pe afai:

  • O le faʻasologa e popole ile taimi. Faatasi ai ma se uiga masani o le taofi, e tatau ona 'aina le karite uamea i fualaau faisua,
  • O loʻo i ai se faʻavavega o maʻi o le ulcers ma inflammatory o le gastrointestinal tract,
  • Le popole e uiga i le faateleina o le gaosiga o kesi. O le faʻaaogaina o le karite paʻu o le a faateleina ai le faʻamalosi.

Porridge e kuka mai fatu fatu karite ua faʻamamafaina foi e aoga. Ae o le taumafaina e le fautuaina i le afiafi. E le fautuaina e tagata e taumafa taumafa le tuʻufaʻatasia o le karite pela o le moa ma le meli. E fautuaina e faatapulaa le faaaogaina o karite i le taimi o le maitaga.

Nuances o le kukaina o keke karite ma le maʻisuka

O le barley i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga mo le sauniuni o vavalaʻau mata ma le faʻafefeteina, fatuga fatu. O aoga o le karite paʻu mo le tino o le a sili atu pe afai e te mulimulitai i le tele o tulafono i le faiga o kuka:

  • E tatau ona faʻafefete Barley i le vai malulu e faʻavave ai le kuka. E masani lava ona faia lenei mea i le afiafi, ma o le taeao ua uma ona faʻaogaina le cereal mo le kuka,
  • Aʻo leʻi kukaina, e fufulu mama,
  • O le fua o le vai i le gaosiga o le 4: 1,
  • Fuʻu le karite pela e kuka mo le tusa ma le tasi le itula. Afai e tatau ai, a faʻapipiʻiina le vai, faaopoopo le vai inu i le vailaʻau.

O Perlovka o se tasi o mea sili ona umi i le sauniuniga o cereals. Ae e tele auala e fesoasoani e vave ai le faiga o kuka:

  • E tatau ona vavae ese le kopa, fufulu ma faatumuina i vai vevela. O le pani ma le cereal e oʻo mai i se faʻala, pe a maeʻa le suavai. Ua toe sasaa foi fatu i le vevela, sua suamalie ma o le ipu ua aumai i le atoatoa i le ogaumu ua muai oʻo i le 180 tikeri,
  • O le paluga o le gaʻo ua sasaaina i totonu o le vai inu ma kuka mo le tusa ma le tolu minute. Ona tafe lea o le vai, ma ua sasaa le karite i le malulu. O le falaleti e tatau ona aumai i se faʻapipiʻi, faaopoopo le pata, masima e tofo ai. E tunu le ipu seia maeʻa faʻavave le suavai,
  • Liligi le fasipogo i totonu o se pesini mo le kukaina o le araisa ma kuka seia suavai.

I totonu o le faleoloa e mafai ona e faʻatau sau fatu na tuʻuina i totonu o taga mo le kuka, faʻafela vave ma e mafai ona kuka i totonu o le microwave. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu le aoga i le 'ai o le falaoamata masani.

O se fesoasoani i le kukaina o karite karite e mafai ona avea ma multicolo masani. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se faʻatulagaga tuai ona amataina, e faʻaaoga ai e mafai ai ona e kukaina le gaʻo suamalie mo le taeao e aunoa ma se faigata. O le paʻu paʻu i le maʻisuka e lelei tele ma aano o manufasi.

O le fautuaina o le karite karite i le taimi e le itiiti ifo i le 150 ma e le silia le 200 kalama. E talitonuina o lenei aofaiga o loʻo aʻafia lelei e le tino ma i le taimi lava e tasi e fesoasoani i le faʻamautuina o le suka. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le taumafa o meaʻai o le karite e vevela pea, latou te taofia ai elemene sili atu ona aoga o le karite.

Suauu musu

Soup ma falaoamata o se ipu maloloina ma faamalieina, ua saunia e aunoa ma ni aano o manufasi, o lea e mafai ai ona e 'ai i le anapogi.

  • Soa afu
  • Onion - tasi ulu,
  • Kaloti laʻititi
  • Penina karite
  • Potatoes - tasi pe lua tubers,
  • Fagavai lau
  • Taimi
  • Fualaʻau o fualaʻau.

  1. Ua fufulu puʻu ma kuka mo le 5 minute i le vai,
  2. O le suamalie e mafua ai le sasaa atu i totonu o se vavae ese,
  3. O le pine o le karite ua sasaaina i totonu o le susu, o lona aofaiga e faalagolago i le sua e te manao e ai - vai po o le mafiafia,
  4. I le taimi lava e tasi, o aniani tiʻetiʻe totoa ma kāloti kuka ua falaiina i le suauu,
  5. I le faaiuga o le kukaina o fualaau faisua, faaopoopo i ai pulou,
  6. O le pateta ua kukaina ma sapalai i le karite,
  7. O le faavae mo le sou o le kuka mo le tusa ma le 15 minute,
  8. O le faʻafefiloi o musika ma fualaau faisua ua sasaa atu i totonu o le suavai, masima, faga laʻau, lua pe tolu peas of allspice ua faaopoopo,
  9. O le sua e aumai i luga o le vevela vevela mo le 10 minute.

E fautuaina le 'ai o le mashroom sou ma le palesi bale mo le maʻisuka ituaiga 2 e le silia ma le tasi i le lua vaiaso. O le ipu e tatau ona vave saunia.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e mafai ona pulea lelei e ala i le matauina o tulafono faavae o taumafa taumafa.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e mauaina le tele o meaʻai suamalie ma le lelei e le o taʻitaʻia ai le suka ma, e le gata i lea, faʻamautuina le paʻu. O Barley o se tasi oi latou, ma o lea e musu ai e 'ai ni ipu mai fatu karite.

Tuua Lau Faamatalaga