E mafai ona tupu le suamalie i le mamafa?

Talofa Sa i ai laʻu taʻavale e aveese laʻuoma i le 2011. I le tausaga mulimuli ane, na amata ai le faateleina o le fatu ma le mamafa. Sa ou mulimuli i lenei mea ma ou te le i tele naua mea na tutupu. Ae ia Tesema na ou lagona le le fiafia: o le mamafa na pauu i le 107, e oo mai lua aso Rose agai i le 167 ma le tele o vomiting. Suʻega na pasia: Na ou maua le maualuga maualuga 19.8. O le a lenei mea ma aisea? Na maua e le tino le popole pe a uma ona tupu le malosi. E faʻapefea ona faʻasaʻo le suka? Sa taofi e ia mo le 2 vaiaso.

O le amataga o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona tupu mai i le talaaga o le atuatuvale: pe a maeʻa ni popolega faalemafaufau, pe faasaga i le talaaga o se faʻalavelave maualuga (pe o le a le tulaga e foliga i ai oe), pe pe a uma le taʻavale, ma isi.

O le filifiliga lona lua e mafai ona faʻatumuina i lou tulaga: o faʻaogaina o meaola o le tino o le faʻasalaga faʻapitoa e tuʻuina atu ai se ata talitutusa talitutusa (faʻasolosolo ma le suka).

Ina ia faʻamaonia le siama, e tatau ona suʻesuʻeina oe: matou te tuʻuina atu le hemoglobin glyc, insulin, cortisol i le maʻa ma le toto (pe o le methanephrin / normetanephrins i urine i aso uma), OAC ma BiohAk, ma matou liliu atu i nei endocrinologists mo feutagaiga ma nei auiliiliga.

Sugars o le 19 mmol / L o suga maualuga e faaleagaina ai puipui o toto toto ma neura, e manaʻomia ona faʻaititia vave (faʻatasi ai ma suga e ono mafai ona e falemaʻi i se faʻalavelave faʻafuaseʻi). Ma ina ia mafai ona filifili togafitiga, e tatau ona e suʻesuʻeina.

E mafai ona e amataina se meaʻai mo le maʻisuka ma faia se taimi atofaina ma se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Lelei Aafiaga

O le kulimi masani e mafua ai le maualuga o le toto pe a fesootaʻi atu i vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie. Soʻo se oloa e maua ai le tele o gaʻo, o mea inu gaʻo e maua ai se avega mamafa i le manava, lea e mafua ai le maualuga o le toto.

Talu ai ona o lenei aafiaga, o le siʻosiʻomaga e masani ona faʻaaogaina e vave faʻasaʻo ai le toto i luga o tagata mamaʻi, ona o le faʻaitiitia o le kulukose toto ma le atuatuvale.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e mafai ona faʻaaogaina le suka, ae o lona aofaiga o le a faʻagata. O le faʻaaogaina tele o suti e lamatia ai le ola maloloina:

  • O vailaʻau faʻamalosi vave, lea e le maua se taimi e gauai ai le tino, ulu i le toto, faʻaosoina le mea faʻapipiʻi masini. Afai e masani ona fai soo lenei mea, o le a leai se faaletonu o galuega.
  • Suga e faʻapupulaina ai le caloric. Afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga le tumau, e iai ni tulaga lelei e faia mo le faʻaalia o isi pauna, le vave faʻalauteleina o le atherosclerosis.
  • O le lipid metabolism ua faʻalavelaveina, o le faʻateleina o le cholesterol, glukose i le toto, ma le faʻaitiitia o galuega faʻaletonu.
  • Le maualuga o le puipui o lapisi, e mafua ai tulaga lelei mo le fausiaina o ni atherosclerotic plates, gluing clots.
  • O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi. Ole maualuga o le kulukose e faʻalavelave ai le gaosia o enzymes e nafa ma le galuega ole mafaufau, mafaufau, ma le mafaufau.

O nei mea uma e matua faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi faʻamaʻi: toto maualuga, maʻi o le maʻisuka, atherosclerosis, lea eo faatasi ma le faateleina o le toto.

Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

E le tatau ona vavae ese le suka i meaʻai. E i ai le maualuga o le malosi. Auai i le metabolism, vave ona faʻaaogaina le tele o le malosi. O lenei mea o loʻo faamatalaina ai le naunau mo lauusiusi.

O le faʻaaoga tatau o suka e aoga i lou soifua maloloina:

  • faʻaitiitia le aʻafiaga o paʻu toto, vevela vascular vascular,
  • faʻagesegese le faʻavaeina o pusa cholesterol,
  • faʻaosofia le faiai
  • faaleleia le galuega o le cardiovascular system, ate,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o le gasegase.

Le lava o le kulukose e mafua ai le tiga o le ulu, faʻaititia ai le faʻatinoga, faʻaleagaina lagona.

O le fautuaina i aso taitasi o le oloa e 30 g e aofia ai suamalie: suamalie, mea faʻafiafia, faʻamaʻa.

Faailoga masani

O le taua o le toto maualuga i le maualuga o le 120 / 80-110 / 70 mmHg ua manatu ua lava. Soo se mea e maualalo pe maualuga atu nai lo nei fuainumera ua manatu o se togafitiga poʻo se anomaly. E tatau ona maitauina i le gasologa o le aso, o tagata soifua maloloina e suia a latou uunaiga, ma mafuaʻaga mo lenei mea i auala uma faʻale-natura. Afai o loʻo momoe se tagata, o lona malosi maualalo e masani lava ona masani, pe afai o loʻo auai se tagata i faʻamalositino, ona maualuga maualuga lea i se setete malolo. O nei fesuiaiga e taatele, aua e fesoʻotaʻi ma le maualuga o gaoioiga a le tino.

O le osooso malosi i le mamafa o se faailoga matautia tele mo tagata. I le taimi nei, o vaʻa toto e masani ona oʻo i se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le manua, lea e mafai ona afua ai se paʻu, faʻaleagaina o le myocardial ma isi faʻalavelave matautia.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga, o le tagata ua maua i le maualuga o le toto. O lenei togafiti e taʻitaʻia ai le faʻamalosia ma le faʻamalosiina o pa puipui lapoa, ma o le lumanaʻi o maʻa ma veins e faʻaitiitia ai. O suiga faapena o toto toto e mafai ai ona latou tetee atu i le taofiofi faifai pea, e aunoa ma le faaalia o le maualuga, ae peitai, o le paʻu mataʻutia i puipui o vaʻa e leai se taimi e faʻafetaui ai i ni tulaga fou, ma latou malepe.

O le uiga o le faʻamalologa e masani ona maua e fomaʻi nai lo le maualuga maualuga. Ae ui i lea, o ona taunuuga e mafai foi ona afaina ai le soifua maloloina o tagata soifua ma le ola. E mafua lenei mea ona o le faʻaitiitia o le toto i gaʻo ma okeni e faʻaleagaina ai a latou meaʻai ma le faʻamalosia o le okesene, ma e mafai ona taʻitaʻia ai gaioiga ma le faʻaleagaina i le tele o vaega o le tino. O mafaufauga e masani lava ona lagona ai le lagona vaivai, gasegase, valea, ma o nisi taimi e oʻo lava i le leiloa o le mafaufau ma le tele o ituaiga o taunuuga.

Mafuaaga o maualuga ma maualalo toto maualuga

O le mea e leaga ai, e tele mafuaʻaga mo aʻafiaga o le toto.

Faatasi ai ma mea masani e mafua ai le mamafa o le mamafa o mea nei:

  • faʻamaʻi pipisi o le endocrine,
  • popolega faalemafaufau-faalelagona ma le soona galue,
  • vegetovascular dystonia,
  • masani ona faaaoga ava malosi ma mea inu inu caffeinated,
  • se suiga tele i le tau o le tau,
  • ulaula sikaleti
  • faʻamaʻi o le tui vavalo,
  • se suiga tele i le tulaga o le tino i avanoa.

Mafaufau po o le a le mafuaʻaga e mafai ona faʻaosofia ai le maualuga o tagata i luga o tagata ma e mafua ai le faʻamaoniga. O lea, o tagata e:

  • tino faʻavae tino,
  • mamafa tele
  • tamaitai i le taimi o le menopause.

E mafai ona avea tagata gasegase ma tagata e iai:

  • le malosi le tino faaletino,
  • vegetovascular dystonia,
  • pallo o le paʻu.

E i ai tulaga pe a oʻo ifo le mamafa i le tagata maʻi lava e tasi i itu uma e lua. O lona uiga, i taimi eseese o ia uma o le vaʻaia ma le toto. O ia tulaga e pito sili ona ogaoga i le tulaga o togafitiga ma togafitiga. Pe a oso i luga le taʻavale, e mafai ona tupu i luga o le tino le toto maualuga o le tino - o se tulaga e le mafai ai e le toto toto ona faʻafetaui i le vave tele o suiga o tulaga. E tele taimi e matauina ai lenei tulaga i tamaitai i le tulaga o le misaopao ma i tagata gasegase i le vegetation o le vystonia.

E faʻapefea ona faʻatulagaina faʻamaoniga?

Muamua lava, e tatau ona faʻamautinoa le faʻamautuina o maʻi - toto maualuga poʻo le faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai se masini faapitoa e taʻua o le tonometa. Afai e faʻaalia i taimi uma ia mea sese mai le masani, o lona uiga ua atiaʻe e se tagata se tulaga faʻaleaga. Ina ia iloa mafuaaga, e tatau ona fai se suʻega ma se fomaʻi agavaa. O le faia o isi suʻesuʻega faaopoopo ma, pe a talafeagai ai, faʻatalanoa ma isi tagata tomai faapitoa, o le a ia faatonuina togafitiga i le tagata maʻi ma faʻamaonia se vailaau lelei.

Ae faʻapefea ona faʻasaʻoina le toto maualuga iinei ma le taimi nei, pe a manaʻomia loa le malosi tumau? I lenei tulaga, o loʻo i ai le tele o metotia, e aunoa ma ni papa, fesoasoani e faʻamautu le mamafa i se tulaga masani.

O faʻamaʻi pipisi e aoga i fautuaga nei:

  1. Liligi le mafanafana (aua le vevela!) Suavai i luga o le itumalo mo ni nai minute.
  2. Massage malolosi o tauau, tauau o le taua, manava ma le fatafata. E sili mo se isi tagata le massage.
  3. Fufulu lima lima lima i vai mafanafana. E tatau ona tuu i lalo lima e lua mo ni nai minute.
  4. Saunia se vaiinu e ala i le faamamaina o le sua suamalie fou i le vai oona ma le sipuniti o le meli e leʻi faʻasusu.
  5. O se faigamalaga masani masani i le ea fou ei ai lona tulaga masani i le mamafa. Afai o loʻo faigaluega se tagata pe i le aʻoga, ma e le mafai ona alu i fafo, ona mafai lea ona e faʻatumu le potu i le ea fou e ala i le tatalaina o se faamalama.
  6. O se fofo aoga mo le maualuga o le toto maualuga o le manava e uu. E tatau mo le 2 minute e le manava i le exhale mo le 8-10 sekone.

E mafai foi ona e faʻasalalau le tulaga e ala i togafitiga faʻa-aganuʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaogaina 2-3 cloves keke i aso uma. Ae e mafai ona e faia lenei mea pe a uma ona 'ai. E fesoasoani le kuki i lenei togafitiga. E mafai ona e 'ai 1 tbsp. l 'aina fua i faalua i le aso. E tatau foi ona faia lenei mea pe a uma ona 'ai.

Ma faʻapefea ona faʻamautuina le mamafa o le faʻamalosi? E tele auala mo lenei:

  1. Fai se ipu o le kofe uliuli masani. E le gata i lea, o le aoga o le metotia e sili atu ona maualuga, ae o le tele o taimi e masani ona faʻaaogaina ai lenei mea inu i le olaga i aso faisoo.
  2. O le faʻamalosia o le faʻamalosi e mafua mai i se ipu o lanu uliuli. E sili atu ona suamalie le vai i le 1pp. suka.
  3. I totonu o le afa itula, o le masima masani o le a fesoasoani i le tino. E mafai ona e faʻaaogaina e avea o se mea mama i le aofaiga o le ½ tsp., Faʻalūlū lemu i le laulaufaiva, pe mafai foi ona e maua se meaʻai e 'ai ma se mea suamalie (kukama, peanuti, ma isi).
  4. Faia se vaiinu ma le meli ma le pafamoni. ½ teaspoon ua ave mo ia mea manogi suamalie, sasaa se ipu vai inu ma faʻafefiloi. A maeʻa sina taimi, faʻapipiʻi le 1 tsp i se ipu malamalama. meli.
  5. O le a le mea e fai pe afai o osofaʻiga o faʻatinoga e oso i totonu o le fale faigaluega? Ina ia faʻateleina le faʻamalosi, e mafai foi ona e faʻaaogaina le massage. E tatau i tamatamailima ona taomi i le ogatotonu o le sipuni, solo le gaʻo carotide, faʻafetaui tauau.

E tele ni meafaigaluega mo le faʻamautuina o le setete o toto toto. Mo se faataitaiga, o le Onega, o loʻo faʻaalia mo le maualuga o le toto. Ae ia manatua o le tagofiaina e le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina pe le aumaia le faʻamaloloina o le malosi. O le mea lea, afai e te faʻatau ni masini mo le faʻamautuina o le toto, faʻafesoʻotai lau fomaʻi.

E i ai se mafutaga?

E taua le matauina o loo i ai pea se sootaga i le va o le mamafa ma le suka. Ae ui i lea, e le o fomaʻi uma e mafai ona tali atu ma le mautinoa i mea taua o loʻo i ai le soliga o le gaʻo gaʻo i le tino o le tagata. O lea, mo se faataitaiga, mo se taimi umi i Rusia, o le faailoga masani o le 6, ma i le Iunaite Setete - 5.7.

Soo se mea taumafa e maualuga i gaʻo ma gaʻo, e maualuga ai le toto. E afua ona o le faateleina o popolega i le manava. E taua le iloa o mea taumafa o loʻo i ai le suka e mafai ona lamatia i le umi. O le mea moni, o le faʻaleagaina o laʻau suamalie e mafua ai le faʻaitiitia o le metabolism, oona, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka. O le mea lea, o nei maʻi uma e o faatasi ma le faateleina o le toto maualuga.

E le gata i lea, o le suka e afaina ai le gaioiga o le mafaufau i le faiʻai o le tagata. O se taunuuga, o le mamafa i luga o le fatu ua faateleina. O le fatu o le fatu e sili atu ona masani - o le a oʻo mai le mamafa. O le mea lea, o le suka e le o se mea aoga, talu ai o ia lea na mafua ai le tele o faʻamaʻi tuga o le cardiovascular system ma le tino atoa.

Vaʻaia le maliega

O meaʻai suauu e iai meaʻai e faʻateleina ai le toto maualuga e ala i le faateleina o le avega i luga o le tino. O vailaʻau faʻasolosolo e vave faʻaaogāina i totonu o le tino, ma, o se taunuuga, e saofagā i le faateleina o le kulūkose. O le mea lea, o se taunuuga, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le tino vascular, e pei foi o se oso itiiti i le toto.

Faʻasalaga, o le faʻaaogaina o sitaili e mafai ai e oe ona faʻateleina le mamafa, faʻaleleia le lelei ma le faʻatinoga. E le gata i lea, o meaai ma le suka e fafaguina ai le faʻalavelave o le tino, lea e i ai nisi auala e aoga tele mo le faʻasalalauga.

O le faʻaitiitia o faʻamaoniga o se faʻalavelave tau vaʻaia, faʻatasi ai ma se paʻu mataʻutia i le mamafa, o le vevela po o le faʻanoanoa, o tagata atamamai (e aofia ai Elena Malysheva) fautuaina le faateleina o le kulukose toto, o lona uiga 'ai ni fasi keke sukalati e faʻaleleia lou lelei. O se ipu malosi malosi lauti poo le kofe e aoga foi mo tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi faʻamaʻi.

Mai le suka, o le toto maualuga e vave ona tulai mai. Faʻaleleia le tafe toto. O le okesene e ulu atu i le faiʻai ma le malosi tele. Ma o le a mou atu uiga o le masalosalo. E ui i le aafiaga vave o le kulukose, e le fautuaina e faʻaleagaina le suamalie. Mo faʻamalositino, o le suka e mautinoa lava e fesoasoani e faʻamalosia ai oe. Ae ui i lea, faatasi ai ma lona masani ona faʻaaogaina i le lumanaʻi, e mafai ona atinaʻe metabolic processes ma atherosclerosis.

Sapalai saogalemu mo maʻi mamaʻi

E taua le maitauina e le o oloa uma e maua ai le suka e afaina ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi gasegase. E ui i le mea moni e mafua mai i le maualuga o le maualuga o le tagata ua faʻamalosi e faʻapulaʻa lana meaʻai, e le o lona uiga e tatau ona e lafoai uma meaʻai suamalie. E i ai mea e maua ai le suka e aoga mo le maualuga o le toto maualuga:

O nei oloa e aofia ai mea e aʻafia ai le fatu cardiovascular system. Ae peitai, latou te toe aumaia i le toto masani. O le mea lea, e fautuaina e faʻalauiloa i latou i au meaʻai.

I le maualuga o le toto, o nisi taimi e aoga ai le 'ai i se fasi sukalati. O se taunuuga o suʻesuʻega na faia i le 2016, e sili atu i le 600 mea na maua i le sukalati e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto o le toto, faʻapea ai ma le puipuia o le fatu mai le malosi faaletino.

O le taumafa le taumafaina o sukalati o le a fesoasoani i le faʻasaina o le toto. I le faaopoopo atu, e fesoasoani i le faʻaleleia o lagona ma faʻafefe ai le atuatuvale.

Ma, faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, ua fautuaina e faaaoga le sukalati lanumoana i le 3-4 fasi pepa e le silia ma le 2 taimi i le vaiaso. E taua le matauina o se tagata e mafatia i le maualuga o le toto maualuga e mafai foi ona ia 'ai lole i totonu o fale, ma inu ai koko ma sukalati vevela.

O aoga o le meli mo le maualuga

O maʻi e iloa o le aʻafiaga e mafua mai i le suka, ma le mafaufau e teena uma mea suamalie. E faatatau foi lenei i le meli. Ae ui i lea, o le le aofia ai o lenei oloa mai le meaai e le fautuaina.

E puipuia e le meli toto toto ma le fatu. E taofia ai le atinaʻeina o se fatu fatu. E taua le matauina o le maualuga o le gaosiga, mea suamalie suamalie e sili ona suia i le meli. O le mea lea, o aso uma e fautuaina ai e 'ai le 2 sipuni punoʻu pe faaopoopo i teas, decoctions, pastries ma isi ipu.

Fualaau mamago ma vine

O tagata ua i ai mafaufauga latou te filifilia laʻau suamalie: suamalie, sukalati, ma isi. Ma mo gasegase maualuga, fualaau mama ma vine e talafeagai.

O fualaau aina suamalie ua suamalie o loʻo i ai se meatotino diuretic. O sea inu e gaosia e aunoa ma le suka. Mo lana sauniuniga, o le 1 kg o fualaau mamago o le a manaʻomia. E tatau ona fufulu ma gaoia, ona kuka ai lea i totonu o se fagu-4-lita. I le vai inu, e mafai ona e faʻaopoopo 2-3 teasisi o le meli.O le faʻaaogaina o le Uzvar (o se meainu mai fualaau mamago) e mafai ona faatagaina i le toto maualuga. O le mea moni e faapea o lenei vai inu e faʻaumatia vave le suavai ma puipuia ai le tupu mai o le edema.

O vine (vine, currants, ash ash) ei ai se aafiaga o le toto. Ina ia tausisia le masani, o le a fautuaina e faʻaaogaina i aso uma.

O le mea lea, o mea faʻapitoa faʻamalositino e maua i le maualuga o le kulimi e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le maualuga. Ae o le maualuga o le toto maualuga e le o se mafuaaga e lafoai ai le suamalie. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, o selu e mafai ona suia i vine, soda - ma uzvar, ma keke - ma le meli.

Maʻisuka ma le maualuga

O le maualuga o le toto ma le mamafa e fesootai. I le 70% o mataupu, o le maualuga o le toto maualuga e atiina ae i le talaaga o le maʻisuka:

  • E leiloa e le vaa a latou gafatia, faʻagata le faʻalauteleina, lea e faʻaitiitia ai le toto, faʻapupulaina ai le toto. O suʻe ma okeni e le lava meaʻai, okesene, amata ona sili atu le leaga.
  • O le maʻisuka na mafua ai le leaga o le gaioiga galue. I le vevela, o le protein e faateleina, lea e faʻateleina ai le mamafa, faʻavevesi ai le fatu cardiovascular.

O le faateleina o le mamafa i le talaaga o le maʻisuka e faateleina ai le lamatiaga o le fatu, le afaina i le 3 taimi, le atoa le 20 tausaga.

E ono i ai le aʻafiaga mai le suka, o le a le faailoga faʻapitoa?

O mea taumafa i le maualuga o le tino o le tino o le tino lea e faia e ala i gaʻo ma mea e maua ai le gaosiga o le gaʻo. O le totoina o le kulukose o le toto mai le masani e faʻaosofia ai faigata ogaoga mo le gaioiga o le tino.

O le faateleina o le kulukose e afaina ai le tino o le tagata, o le faiʻai, faapea foi le fatu ma toto toto

  • fructosamine
  • hemoglobin glyc,
  • lactate.

I le tino o le tagata, o le saturation o sela ei ai le kullukose (dextrose) e mafua ona o le malepe o le carbonborate i lalo o le gaioiga o enzymes e maua mai i le pancreas, le tootoo laiti. A maeʻa le malepelepe, dextrose e faʻafefiloi i totonu o le toto. Ona o le tafe toto i le tulaga o le cellular, ua tumu ai masini i mea e tatau ai. O le punavai autu o le kulukose mo le tino o meaai ia tumu i gaʻo.

Ole aofaiga ole suka i le tino e tatau ona tausia masani:

  • pepe mai le 2.9 i le 4.4 mmol / l,
  • tamaiti ei lalo o le 15 tausaga 3.4-5.4 mmol / l,
  • tagata matutua mai le 4.2-5.6 mmol / l,
  • tagata ua matutua i le 65 tausaga, fafine maʻitaga 4,5-6,5 mmol / l.

Ole fesuiaiga ole faailoga o le kulukose e mafua ai le faʻalavelave i le tulaga faʻapitoa:

  • o le paʻu e mafua ai le le lelei o le tino, o le faiʻai,
  • o le faateleina e oʻo atu ai i le faaputuputuina o le tele i totonu o masini, o loʻo i ai se faʻafanoga o toto toto, faʻaleagaina o fatu o fatu ma gaʻo.

O le faateleina o le toto suka e afaina ai le toto, ma e tele lava ina agai i luga

Suauu toto e fuaina i le millimole i le lita. Faʻalagolago i le taumafataga, mea faigaluega a tagata soifua, gafatia o le tino e maua ai se hormone e faʻaititia ai le suka.

Faatasi ai ma le le lava o le dextrose mai punaoa mai fafo, o le tino o loʻo faʻapotopotoina mai totonu:

Faʻaogaina i totonu o loʻo faʻaaogaina mo le faʻamalositino tele, faʻatasi ai ma le popole tele. O lenei metotia e lamatia ai le ola maloloina o le tagata, aafia ai lona lava musika, toto toto.

O mafuaʻaga autū o le gaʻo toto:

  • faʻalavelaveina o le tino o le endocrine,
  • le lelei o le pancreas, fatugaʻo, ate,
  • maʻisuka malosi
  • maʻi leaga
  • loto vaivai
  • atherosclerosis.

Maʻisuka ma le maualuga

I le tulaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e oʻo i le 7, o lenei mea e iloa ai le maualuga o le toto suka. I se isi faaupuga, e le mafai e le pancreas ona faʻatinoina ana galuega masani, ma o le tagata e atiina ae le maʻisuka.

Afai o le maʻi o loʻo i ai le seti o le maʻisuka, e otometi lava ona tofia o ia i le vaega o loʻo aʻafia i le lamatiaga, o ona tagata o le a mafai mulimuli ane ona maʻi i le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o ia maʻi e pei o le atherosclerosis ma le gaʻo gaʻo gasegase e faatalitali ia te ia.

O le va i le va o le toto toto i le va o le 6.1 ma le 7 o le setete, lea e faʻaalia ai le solia o le gaʻo gaʻo i le tino.

E tusa lava pe itiiti le faateleina o le toto, e le lamatia ai se tagata soifua maloloina, e sili ona matautia mo le maʻisuka. O le mea lea, afai i totonu o le tino o se maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka, e oʻo lava i sina fesuisuiai i le maualuga o le suka, e mafai ona avea ma mafuaʻaga mafuaʻaga o faamaʻi e pei o le: stroke, myocardium, osofaʻi fatu.

Afai o le fua i le fuaina o le suka toto i luga o se manava gaogalua faalua i le laina (faatasi ai ma le vaeluaga o le 24 itula) e tutusa ma le 7, ona i lenei tulaga e tatau ona tatou talanoa e uiga i tulaga o le maʻisuka mo le maʻisuka. Ma le isi, o le mauaina o lenei maʻi e faateleina ai le lamatiaga o le atiaeina o faamaʻi eseese o le cardiovascular system:

  • fatu fatu
  • angina pectoris
  • arrhythmias
  • loto vaivai
  • togafitiga o le toto toto,
  • ma isi.

O le suauu e le gata ina faateleina ai le mamafa, ae mafua ai foi le faateleina o le cholesterol ma le kulukose i totonu o le vai fesootai - toto. O le maualuga poʻo le maualuga o le kulukose o le toto e afaina ai le tulaga o le tino, ma le toto maualuga. O le suā masani e maualuga le toto. Ma o le maʻisuka o le maʻisuka ua le gata o se mea e manaʻomia mo le faʻaalia o le maualuga o le maʻisuka, ae ua faʻateleina foi le ono ono iai ni faʻafitauli e fesootaʻi atu i ai.

Suga ma le totoina o le toto

E mafai ona fuafua le suka i le toto e ala i le pasia o suʻega o suʻesuʻega ma faʻatusatusa i tulaga faʻatulagaina.

TausagaNorm mol / L
e oo i le 15 tausaga3,4-5,4
15-60 tausaga3,8-5,9
60-90 tausaga4,2-6,2
silia le 90 tausaga4,9-6,9

O le faʻaaogaina o suauu e tatau ona matua pulea e tagata o loʻo lamatia:

  • mamafa tele
  • malosi oso i le toto maualuga,
  • maualuga maualuga o le II-III tulaga,
  • fatu fatu
  • maʻisuka malosi
  • maʻi mama,
  • solia o le pancreas,
  • ogaoga gasegase o le ate, fatugaʻo,
  • faamai pipisi.

Tuuina atu le sootaga i le va o le suka ma le mamafa, e tatau ona e siakiina i taimi uma le kulūkose, toto toto. I le i ai o le maualuga o le toto ma le maʻisuka, e le tatau ona latou maualuga i luga atu o le 130/90 mm Hg. Art.

Ina ia aloese mai tulaga ogaoga ua fautuaina:

  • mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo e faʻagata ai meaʻai suka,
  • i aso uma i le taeao ma le afiafi e fua le pulupulu, toto toto,
  • faaitiitia le aofaiga o le suka i le 3 tsp / day,
  • lafoai masani leaga,
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi
  • Aua le galo e uiga i le puipuia o le maualuga o le maualuga.

O vailaau faafomai mo le faasaʻoina o le mamafa, oa latou metotia, ma le umi o togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi, i le amanaia o faamaʻi faatasi.

Aisea e manaomia ai e le tino le suka ma tulaga faatonuina mo ona anotusi i totonu o le toto

O le faatumauina o le ola e manaomia ai le suka i le taumafataga, ma i se aofaiga patino. O le oloa, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina tatau, faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le atherosclerosis, thrombosis ma le gasegase, e faʻamalosia ai le gaioiga o le tamaʻi ma le ate.

Suga i totonu o le tino o loo i ai i le foliga o se monosaccharide - glucose, lea e aofia ai i faiga uma metabolic, e taʻalo ai i le matafaioi a le faʻatau oloa. Sugar maualuga, poʻo le sili atu foi, o faʻamaoniga o le toto maualuga o le kulukose, e taʻua o le glycemia. O le mea lea, o le maualuga o le tulaga masani o le hyperglycemia, o le faaitiitia o le maualuga i lalo o le masani o le hypoglycemia.

O se paʻu le tumau i le suka o le toto e mafai ona saofaga i:

  • gasegase ogaoga ma gasegase,
  • tiga faaletino pe popole foi
  • meaai gaʻo-matitiva
  • solia o meaʻai.

O se taunuuga o le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le soifua maloloina e tupu, e oʻo lava i le leai o se malamalama ma le faʻalelei. O le toe foi atu o le tino e faailoa ai le solia o le galuega o fatugaʻo, ola o le eleele, hypothalamus, pancreas.

E tasi le maualuga o le maualuga o le suka (hyperglycemia) e mafai ona fesoʻotaʻi ma le faʻaititia o le atuatuvale, e aofia ai le lagona, faʻaleagaina o mea suamalie ma le tumau. I se tikeri maualalo, o ia mea e le o se mea matautia ma vave ona pasi. O le suʻesuʻeina o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto e faʻaalia ai le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine:

  • maʻisuka malosi
  • hyperthyroidism
  • faʻaleagaina o le mafaufau,
  • le lelei o le ate ma le pituitary gland.

I lenei tulaga, o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le le atoatoa o le tino, o le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino, faʻaleagaina o vaʻa toto ma masini, totoga o le tino, ma le oti.

Mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua faia ai se suʻega toto. O le iuga o loʻo faʻaalia i vaega: mol / L. O faʻatulagaga e faʻalagolago i le metotia o le toto sampling, e fuafua i le matua o le maʻi, ma e fesoʻotaʻi foʻi ma mea taumafa. Pe a ave ni mea i luga o se manava gaogao mai se tamatamailima (ulu ulu) i se tagata matua, o le vaitaimi mai le 3.2 i le 5.5 (mmol / l) e manatu ole masani. Afai e maua se iloiloga mai se vein, o le pito i luga e toe tuleia i le 6.2 mmol / L.

Mo tagata matutua ma matutua, o le masani o le pito i lalo ma le pito i luga e sili atu le maualuga (pe tusa ma le 1 mmol / l).

Mo pepe faatoa fananau mai o le masina muamua o le soifuaga, o le tulaga faatonuina e: 2.8-4.4 mmol / L, ma mo tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga le matutua o loʻo iai i le va o le 3.3 i le 5.6 mmol / L.

Afai ole sili atu i le 7 mmol / l, o le taunuuga o le auʻiliʻiliga na faia i luga o se manava gaogao, o le aso e sosoo ai e toe faia ai le faʻataʻitaʻiga. A faʻamaonia le numera o le suka maualuga, o le tagata maʻi e lamatia mo le maʻisuka. Ua faatonuina o ia i se suʻega mo le glycosylated hemoglobin e faamanino ai le siama.

E mafai faapefea ona ou suia le suka

E le o mea uma e maua ai suka e leaga i le maualuga. Nai lo le suka, e mafai ma aoga le faʻaaogaina o vine, fualaau, stevia. I le faaopoopo atu i le kulukose ma le fructose, latou te aofia ai vitamini, vailaʻau oona, ma suauu meli. E i ai so latou aoga aoga i le tino:

  • faamalosia ai toto toto
  • faʻamalosi le lipid metabolism,
  • faamautu le toto toto
  • faateleina le puipuiga.

O faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka e mafai ona 'ai le meli. Ae talu ai ona o le maualuga o le faʻamalosi o le faʻamaonia, o le faʻamalosi (2%), e faʻatagaina e le sili atu nai lo le 3 tsp / aso.

E le mafai ona faʻaaogaina mea sui: xylitol, sorbitol, aspartame. I le suamalie latou te le maualalo ifo i le suka masani. Fautuaina mo le maʻisuka, togafitiga o le gaʻo.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

E faapefea ona aʻafia le toto i le toto toto?

O le maʻi suka ma le maualuga o le maʻi maualuga e lua faʻamaʻi e fesootai. O le i ai o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i se lamatiaga o le maʻisuka ma le isi itu. Faʻateleina le kulukose i le toto, atiaʻe le atherosclerosis, lea e mafua ai le faateleina o le toto.

E tusa lava pe laʻititi le siʻitia o le toto (toto toto), lea e le afaina ai se tagata soifua maloloina, e afaina mo le maʻisuka

Faʻafitauli o le atherosclerosis o toto toto:

  • taʻavale
  • afaina o le fatu i tua o le faaletonu o le fatu,
  • siama fatu fatu
  • faʻamaʻaʻaina o fua o pito i lalo,
  • taunuuga leaga.

I le amataga o le maʻisuka, o le toto maualuga e le tatau ona sili atu i le 130 i le 80 mm RT. Art. O le faailo muamua o le tumutumu systolic. Fuafuaina le maualuga o le toto i luga o pa o toto toto, pe a tulei e le fatu. O le faʻailoga lona lua ua taʻua o le diastolic pressure, o le amataina o le toto i luga o laʻau i se tulaga toafilemu i le va o vavaega o le muscle fatu. O le taua masani o le toto maualuga o le faailoga autu lea i le togafitiga o le hyperglycemia. E mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia, e oo lava i le oti. O le maualuga o le maualuga o le suka e tupu tele ona o le maʻisuka, nai lo le isi itu. E fesootaʻi ma le faʻaumatia o vaʻa laiti, capillaries, laʻau tetele e maua ai le toto i le tino i le va o totoga taua. O se taunuuga, o le matelaina o le okesene. Le malosi mai le suka. O le a le toe maua e le vaa lo latou gafatia, o le malosi e tetee atu ai i le vevesi o le toto ma le faateleina i le taimi ma le malosi o le loto.

O le toto e tuʻuina ai le mamafa i luga o puipui o maʻa, e mafua ai ona mafua ai le afaina. Fesili mai tagata maʻi, pe sili atu le mamafa o le suka poʻo le maualalo? E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faafomaʻi, o le faateleina o le kulukose e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le maualuga.

O faʻafitauli o le mafaufau poʻo le faʻamaʻaloga masani e mafai ona faʻavevesi faʻafitauli o le tino ma, o le iʻuga, faateleina le toto maualuga ma mafua ai le maʻisuka.

  • vavao
  • lagona o le totoina o le toto i le ua;
  • se maʻila tiga
  • tagi
  • fenumiai.

I faailoga muamua o le faateleina o le toto maualuga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a ia faia se suʻesuʻega, fuafua le mafuaʻaga o le atinaʻeina o togafitiga faʻaleaga, faatonuina se faasologa o suʻega. Suauu toto ma le maualuga o le toto maualuga e fesoʻotai i totonu o le toto toto, arteries, capillaries. O le i ai o le malosi e vavalalata ma faʻalautele e fuafua i le amataina o le tafe o le toto e tafe mai i le fatu.

Mataʻituina le maualuga o le suka ma le toto

O le mafutaga vavalalata i le va o le mamafa ma le suka o le mafuaʻaga lea o le salalau o le maʻisuka ma le maualuga o le maʻisuka. Ona o lenei mea, ua faamalosia le tagata maʻi e siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le toto maualuga (BP). O le mea lea, faatasi ai ma le tulai mai o nei faamai, o le toto maualuga e le tatau ona sili atu i le 130/80. O le mamafa e tatau ona faʻatulagaina i le 3 vaega:

Ina ia pulea lou toto maualuga i le suka maualuga, ia fautuaina e fomai:

  • mulimulitai i se meaʻai maualalo-kapoti e aloese ai mai le faʻaaogaina o meaai suka,
  • faatapulaaina le faaaogaina o meaai gaʻo ma masima,
  • fuafua lelei le fua o le fatu ma le toto maualuga,
  • faamaumau fua o fua,
  • faʻalogo lelei i sina mea sili ona leaga i le manuia,
  • taʻitaʻia se soifua maloloina ma ola malosi,
  • lafoai masani leaga (le faʻaaogaina o le ava malosi, oloa tapaa, ma isi),
  • afai e talafeagai, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa,
  • inu vai tele
  • taimi e faaaoga ai vitamini ma vailaau talafeagai.

Suga ma le mamafa

O le fua faatatau lelei o le maualuga ma le maualalo o faailoga o le tonometa, lea e faʻamaonia ai le toto maualuga, e 120 i le 80. E masani ona taliaina e faapea o le matua, e maualuga le maualuga o le toto, lea e tumau ai le soifua maloloina masani, ma le tino o le tino. Ae peitaʻi, pe a oʻo atu le taua i le 140 90 pe sili atu foi, o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e faamaumauina.

O le maualuga o le suka toto e tau atu ai i le faʻaaogaina o le tele o tino. O le Hyperglycemia e afaina ai foi le toto, ma mafua ai le faateleina o lona faatinoga. O le sootaga i le va o le maualuga o le toto maualuga ma le suka o le toto ua faʻamaonia e ala i suʻesuʻega na faia i atunuu eseese. Ua iloa e saienitisi i Leicester State University i Peretania o le toto maualuga e fesoasoani i le vavalalata o vaa toto ma e mafai ona faateleina le toto, lea e le o matauina i lona tulaga masani.

O le faateleina o le toto maualuga e fesootaʻi foi ma le faʻavaeina o le paʻu i luga o puipui o toto toto ma le tele o le suka i totonu o le toto, lea e aʻafia ai le toto ona o le faʻaitiitiina o le lumen ma faʻafefe ai le maualuga o le toto.

O le toto maualuga o le kulukose e mafua ai le faʻasaʻoina o norepinephrine, faʻalavelaveina ai le paleni masima-masima ma le lipid metabolism, lea e mafai ona faateleina ai le mamafa.

I le isi itu, o le toto maualalo maualalo e mafai ona mafua ai le mafaufauga - o se mataua o le toto maualuga i lalo ifo masani. Afai o le tulaga eo faatasi ma faʻamaoniga le lelei, o vaivaiga ma le vevela, o le lauti vevela poʻo le kofe ma lole e fesoasoani i le faʻateleina o le mamafa ma faʻaleleia atili le soifua manuia i mataupu faʻafuaseʻi.

Fautuaga! Faatasi ai ma le maualuga, e tatau ona vavaeese le masima mai le meaai, ma e tatau ona faʻaumatia le suka i le taʻi 2-3 sipuni i le taeao, ma sui i se ipu malamalama o le kefir i le afiafi.

Auala e pulea ai le toto maualuga i le suka maualuga

O le suka toto e afaina ai le toto. Faatasi ai ma se siama o le hyperglycemia, ua fautuaina e pulea le toto. Ole aoga o faailo e le tatau ona sili atu i le tulaga faatauaina ole 130 ile 80 mm RT. Art.

Fautuaina mo tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka:

  • fuaina le mamafa o le toto i faalua i le aso (taeao ma le afiafi),
  • faʻamaumauga o faʻamaumauga mo le 2-3 aso aʻo le i fuafuaina le asiasiga i le fomaʻi,
  • ave vailaau faatonuina e se fomaʻi masani
  • faʻalogo i suiga i le soifua manuia.

O le maʻisuka ma le maualuga o le toto maualuga e avea o se mea e faʻaleagaina ai le tele o fualaau

O le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona avea ma soymptomatic. O faailoga autu o le solia o le faailo o le kulukose:

  • lagona faifai pea o le galala, fiaai,
  • faʻaauau faifaipea
  • o se faʻaitiitia faʻaitiitia pe faateleina i le mamafa o le tino,
  • ita, moe,
  • feusuaiga feusuaʻiga
  • faʻamaʻi pipisi
  • numera o vae
  • afaina i le paʻu.

I le tulaga o se falemaʻi o le faʻamaʻi, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi. O le a ia faatonuina se togafitiga e taulai i le faʻaitiitia o kulūkose. O le auala saʻo i le filifilia o togafitiga o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻaleagaina o taunuuga ma faʻafitauli.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le toto maualuga i le maualuga o le kulukose, e tatau ai:

  • pulea le mamafa o le tino (faaitiitia pe maua e faalagolago i se faailoga o le tagata),
  • auai i gaoioiga faaletino,
  • mulimuli i meaai lelei, mulimuli i se meaai,
  • aua le 'ai meaai maualuga i le suka ma le masima,
  • aveese faʻamaʻi leaga (inu, ulaula).

Toe faʻafoʻisia le kulukose, puipuia le alualu i luma o le maʻisuka, o le atinaʻeina o le maualuga o le totoga o le a fesoasoani i togafitiga faʻapitoa na faʻamatalaina e se fomaʻi.

E faapefea ona aʻafia le toto i le suka? Se fesili e fiafia ai tagata e 40 tausaga ma sili atu. E tusa ai ma fuainumera, o le toto maualuga e atiina ae i le talaaga o le maualuga o le kulukose i le 65% o mataupu. O gasegase matutua e mafatia i le atherosclerosis, o se taunuuga o le hyperglycemia. Afai o foliga muamua o le maʻi, faʻafesoʻotai se fomaʻi. E sili atu le faigofie ona togafitia le faʻamaʻi i le amataga, aloese mai faʻalavelave.

Maʻisuka ma le maualuga

O le faʻamaʻi faʻasosolo lea e maualuga ai le suka toto o le maʻisuka. O le lalolagi atoa o le salalau o le faamai e faatusatusa i le faamai. O le maualuga ole maualuga ole maualuga o le maualuga o le maualuga. O le maʻisuka ma le toto maualuga e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona fegalegaleai ma faateleina le ono aʻafiaga o faʻafitauli.

O mafuaʻaga o le mamafa o suiga i tagata mamai e maua i le maʻisuka e taoto i uiga o ituaiga vailaʻau. E iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. A aunoa ma le faʻauigaina, e tatau ona faamanino atu i le mataupu muamua, o tagata maʻi o loʻo aʻafia ile inisalini ona o le faaletonu o le pancreatic. I le tulaga lona lua, o le gaioiga o le tino o le siama o le insulin ua natia e lenei okeni e tau atu i le hyperglycemia.

Faʻaleagaina o le Renal, lea e atiina ae i le lona tolu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, le nephropathy o le maʻisuka, e faʻaosofia ai le atinaʻe o le maualuga o le toto. E mafua ona o le taofia o le ola, ona o le mea moni o le gaʻo o gaʻo ua taofia le faʻafeiloaʻiina o le faʻaitiitia o le sodium. O le maualuga o le suavai e mafua ai foi le hyperglycemia, lea e mafai foi ona faateleina ai le mamafa.

O le galuega o le Renal e sili atu, o le faateleina o le siʻitia o le suavai, o le tuai ona tuai i totonu o le tino ua faʻaalia e le edema ma e taʻitaʻia ai le maualuga.

O le faʻafeagai faʻafitauli e tupu i le tulaga o le hypoglycemous stable, pe afai o le inisalini o le maʻi e le totogiina e meaʻai e oʻo mai ma maualalo le kulukose o le toto. Faʻatasi ai ma lenei talaaga, e amata ona tupu ai le masalosalo.

Faatasi ai ma mea lamatia mo le maʻisuka ituaiga 2, ua i ai nei le maualuga o le maualuga. O le faateleina o le toto maualuga e faatatau i faailoga o le maʻi gasegase, o se faaletonu o le metabolic, o le mafuaʻaga o le puipuiga o le tino i le inisalini, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. O mea taua, i le isi itu, o le faateleina o le toto maualuga, faatasi ai ma lenei ituaiga o togafitiga e mafai ona auauna atu:

  • afaina
  • leai se magnesium
  • popole
  • vavalalata o vaa laiti,
  • faʻaleagaina o le atherosclerosis.

O le maualuga o vailaʻau o antihypertensive fualaau e mafai ona amataina ai le amataga o le masalosalo. O le fetuunaiga o fualaau o vailaʻau, o le amanaʻiaina o faʻaaliga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, o le a fesoasoani e siitia le mamafa i le tulaga masani. Le faʻamautuina o le saʻo saʻo ma le taimi o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, o le siakiina o aso taitasi ua faʻamaonia.

Taua! O le toto toto i le maʻisuka e manaʻomia le tutusa o le mataʻituina e pei o le toto suka.

Vaega o le faʻaalia o le maualuga o le maʻisuka

O le toto maualuga ma le maualuga o le toto maualuga e iai faatasi ma nisi o foliga e manaʻomia ona iloa e le tagata maʻi ma faʻaaogaina e le fomaʻi.

Mo le maʻisuka, o le tulafono faatonutonu o faʻamaoniga o le toto maualuga e sili atu ona faigofie, o le faitauga o le 130/80 tonometa o se taʻiala, luga lea e manatu i ai e maualuga ma e manaʻomia ona faʻafetaui i vailaʻau poʻo mea taumafa taumafa.

I maʻi gasegase e le o mafatia i le maʻisuka, o le mamafa e suia i le aso atoa, ao faagasolo itula o le ala ma moe ai, e ese, e faaitiitia i le 20-30 iunite i le po. O le maualuga o le maualuga o le maʻi suka e le faʻaalia ai se aafiaga, e le gata i lea, e mafai ona faateleina le mamafa o le paʻu. E mafua mai i le nephropathy, lea e tuʻuina atu ai faʻafitauli i galuega a le tino, ma o se taunuuga, e le toe tali mai vaa e ala i le vavave ma malolo e malolo pe faʻamalosi.

E le gata i lea, o le maualuga o le mamafa i le tulaga maualuga e suia i se paʻu maoaʻe o le suiga i se tulaga saʻo. O lea, o le faʻaitiitia o le toto o le toto toto e aafia i le maʻisuka ua faʻaalia. Me faʻatasi ma le faʻanoanoa, le manava. O le mea taua ua taua o le faʻaitiitia o le faʻavaivai ma ua afaina i togafitiga faʻapitoa.

Taua! Faatasi ai ma le siakiina o le maualuga o le maualuga o le toto ma le maʻisuka, o le faaitiitia o le mamafa o le mea sili lea ona taua e faaleleia atili ai le tulaga lautele ma taofia ai le atinaeina o nei maʻi.

Togafitiga uiga

O le lamatiaga o le masalosalo faifai pea, lea e mafai ona atiae e tetee atu i le mafuaaga o le le talafeagai o togafitiga, e aofia ai le faaitiitia o le mamafa o fualaau faasaina. O vailaʻau faʻapitoa e filifilia e amanaʻia manaoga faapitoa:

  • leai ni aʻafiaga
  • e le afaina ai le metabolism o le carbohydrate,
  • aoga aoga i fatuga ma fatu.

O le aʻafiaga o fualaau faʻasaina i luga o tua atu o faʻafitauli o le gasegase e mafai ona fesuisuiaʻi, o le mea lea, o le faatonuina o togafitiga talafeagai mo le maʻisuka e le o se galuega faigofie. O le a ese mai le togafitiga o le maualuga o le toto, ae le o mafatia i faamaʻi pipisi.

O tagata faʻatagaina ATP e masani lava ona fiafia i ai. O le malosi e faʻaitiitia ai le faʻamalosi ua tuʻufaʻatasia ma se puipuiga i luga o fatugaʻo. O fualaau o lenei vaega e tatau ona avea ma le tasi laulau i le aso, o sui sili ona lauiloa o: Enam, Prestarium, Monopril.

Afai e le lava le aoga o le fualaau faasaina, ua faaopoopoina se vailaʻau o le vaega thiazide. Diuretic (Hypothiazide, Indapamide) ua fautuaina ina ia faia i le taeao, i aso uma, o le fua e tumau. E le o togafitiga uma e talafeagai mo le maʻisuka.

Faʻalogo! E le talia e le tagata ia te ia lava-fualaau faʻasaina! Togafitiga ua faatonuina e le fomaʻi, i le amanaia o taunuuga o le suʻega ma iloiloga.

Taiala o taumafa

Faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi, o se taumafataga faapitoa e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o se maʻi e maua i le maʻisuka. O se taumafataga maualalo-gaosiolosi, faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi, o loʻo faʻamoemoe i le faʻamautuina o le glycemia masani i le taimi e faʻaleleia ai le paʻu ma fatugaʻo, ma faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa.

O se masani masani o mataupu faavae o le maʻisuka mo le tausiga o fatugao o le faaitiitia o le masima, o nisi taimi e le maua ai se masima. O le mea lea, o piko, sausage, oloa e leʻi maeʻa ona faʻaaogaina e le aofia. I le avea ai o se tulafono, e faasaina le suka i le suia i fualaau aina poo fualaau mamago.

O se taumafataga ua faʻamaonia muamua i le vave amata o togafitiga, aʻo leʻi oʻo mai le polotini i le suʻesuʻeina o le urine. O oloa aoga e aofia ai:

  • meaʻai papaʻe o lapiti poʻo moa,
  • fuamoa paʻepaʻe
  • susu-susu susu
  • sami
  • fualaau faisua.

Fiafia! Fiber lowly glycemia ona e le mafai e a tatou enzymes ona liua i le kulukose. O le mafuaʻaga lea e sili ai le soifua maloloina o fualaau 'aina, aemaise lava greens!

O se taumafataga maualalo-gasegase faatasi ai ma le tuufaatasiga o le maʻisuka ma le maualuga o le suka e leai se isi auala ma o le taumafataga o filifiliga i lenei mataupu, talu ai e mafai ai ona e maua uma le suka ma le mamafa.

Vitio aoga

I le vitio o loʻo i lalo, o le ae iloa atili le sootaga i le va o le suka ma le mamafa:

O meaai lelei e masani ona mafua ai le toto maualuga. Ae e le tatau ona e lafoaia atoa le suka - e manaʻomia mo le olaga masani. E fautuaina e le sili atu i le 3 teaseti o suka i le aso.

Tuua Lau Faamatalaga