Aisea e mafua ai le afu i le taimi o le maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi, e togafitia e se endocrinologist. O le mea sili ona taua o le maʻisuka o le faateleina o le suka (glucose) toto. Aisea ua tupu ai lenei mea?

Glucose o le punavai malosi o punaoa mo sela, e taʻalo ai le matafaioi o le "suauu". O le gafatia o sela e gaosia ai le kulukose e fuafua ai a latou galuega masani. O nisi o siama e manaʻomia ai se hormone faapitoa lea e maua mai e le pancreas, le inisalini, e faʻaaogaina ai lenei mea.

A leai se inisalini, o le kulukose mai le toto e le mafai ona masani ona ulu atu i totonu o sela ma felafolafoaʻi tele i le toto. Cells "matelaina" ma ua vaivai. E le gata i lea, pe afai e leai ni fuafuaga, o le a maliu. O le mafuaʻaga lea e maua ai e le maʻisuka (insulin-dependent), e manaʻomia e le au gasegase masani le iniseti o le inisalini.

Mafuaaga o le maʻisuka ma le afu

O togafitiga o le pancreas, lea e faamuta ai le maua o le inisalini i le tele o aofaiga, e mafua mai i mafuaaga eseese. O se mafaufauga popolega o loʻo faʻamalosia lelei - o le faʻafitauli ua taʻua o le mafuaʻaga o le maʻisuka.

Ae o le mafuaʻaga o mafuaʻaga, manua, faʻamaʻi pipisi, pancreatic vascular sclerosis, faʻaogaina o le inflammatory, ma le taumafataga o loʻo i ai foi se matafaioi.

Le natura o le afu i le maʻisuka

O le maʻisuka e maua ai le tele o mea leaga i le tino, o tino uma ma okeni e mafatia. O lenei foi e faatatau i le autonomous nervous system, e pei o lona matagaluega alofa, lea e nafa ma le sulu.

Faʻaleagaina poʻo le faʻaosofia tele o neura e mafua ai le maualuga o le tino ma le ulu. I lenei tulaga, o le vaega pito i lalo o le tino ona o le faʻaleagaina o neura ma vaʻa toto e afaina mai le le lava o le vai, o le paʻu ua mamago.

O afea e faʻateleina ai le vevela?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le vevela e faʻateleina i le faʻaitiitia o le aofai o le kulukose i totonu o le toto. E tupu lenei mea i se lagona o le fiaaai, i le po, ma le malosi malosi faaletino. Afai a maeʻa se taumafataga mamafa o loʻo e faʻavaivaia e vaivaiga lautele - o se taimi lea e faʻaeteete ai ma siaki lou toto suka.

Meaʻai mo le maʻisuka

I nisi tulaga, e lava le na o le 'aina o le sao ma le suka e toe foʻi i le masani. O lea e mafai ai ona e faʻamalolo lelei uma ituaiga o le maʻi. E mafai e se endocrinologist ona faia se meaai mo se tagata maʻi i le maʻisuka.

O le maliu e masani ona amata i le faʻatusatusaina o le malosi o taumafa. O le kenera ma le matua o le tagata maʻi, o lona mamafa ma le maualuga o le gaioiga faaletino e amanaia. Ole fua ole malosi o meaai e fuaina i kilokalo, e masani ona fuafuaina calories i aso taitasi i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.

O mataupu autu o le maʻisuka taumafa o:

  • O le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate: e faʻasaina le 'aina o suka, suti, sukalati, asikulimi ma faʻasao (poʻo le' ai i ni mea laiti),
  • Taumafa vaefa - 5 pe 6 taimi i le aso,
  • Ia mautinoa ia i ai vitamini i meaai (fualaau faisua, fua),
  • E taua tele le faʻaaogaina o le susu ma le gaosiga o oloa susu i le tele o mea.

Inisalini - fualaau oona poo le injections?

O le mea taua lona lua i le togafitiga o le maʻisuka o le inisalini o taumafa. E faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka pe o fualaau oona poo le injections. I le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini e faalagolago i ai), e tatau ona faia tui masani o le inisalini, ae o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia i fualaauʻai ma gaʻo.

O le mea moni, pe a oʻo ina amata ona toe faʻaitiitia le maʻisuka i togafitiga talafeagai, o le tele o le afu o le gaosiga e taofi.

E uiga i le auala e atiae ai le maʻisuka ituaiga 2, o le a taʻuina mai i lenei ata lanu moana:

O le a le faʻamaʻi?

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i maualuga maualuga o suka (glucose) - hyperglycemia. E masani lava, a maeʻa ona 'ai, e faʻasaga e se tagata mea taumafa i totonu o proteins, gaʻo ma gaʻo, o loʻo gaoia ma teuina (teuina) i totonu o sela o le tino ma le toto. Faatasi ai ma lenei faaletonu, ua gagau ai masini gaʻo i monomers (o vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie), ona gaogao lea, ae aua le ulu i le masini. E mafua ai le faʻaalia o faʻamaʻi fou, e aofia ai le afaina o le maʻisuka. O lenei tulaga e aliali mai ona o mafuaaga.

Faʻasologa o faʻamaʻi

O se aganuʻu le faʻamaonia o ituaiga ituaiga faʻamaʻi e pei:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • maʻisuka maʻitaga.

O le ituaiga 1 faʻamalosia e mafua ona o se togafiti faʻaleagaina i le pancreas - faʻaumatiaga (faʻaleagaina le faʻaleagaina) o sela beta. O nei siama e maua ai le hormone e taʻua o le inisalini. O ia e nafa ma le gaosiga o le gaʻo. E ala i le galue i luga o le siakiina o le masini, o le a mafai ona maua ai le tele o siaki e faigofie ona maua i le kulukose, o lona uiga, e "faalauteleina" le tatalaina o le membrane.

I faʻafitauli 1, o faʻamaʻi e maua ai le inisalini ua faʻaumatia. O se taunuuga, o le suka e tumau pea ona salalau ma e le mafai ona ulufale i totonu o le cell e "saturate" ai. Ona o le a, pe a mavae sina taimi, o le salu i le maʻisuka ua faʻavaivaia.

O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e aliali mai ona o le solia o le masini o fegalegaleaiga a tagata o loʻo maua i luga o siama ma le inisalini lava ia. O le mea lea, o le numera poʻo le fausaga o le faʻaleleia e mafai ona sui, lea e oʻo atu ai i le inisalini faʻamalosia, o lona uiga, i le inisalini o faʻamaʻi. O le "pores" o le membrane selo e taofia le faalautele ma ave le kulukose. Ona o le a, e mafai ona afaina le maʻisuka.

O ituaiga o meaola e masani ona faʻaalia i le naʻo le taimi o le maitaga ma e mou atu pe a uma le fanau. Eseesega i le va o le 1st poʻo le 2 ituaiga o faʻamaʻi na fausia aʻo leʻi maʻitaga, ma le maʻisuka aʻo maitaga.

O le a lenei faʻamaʻi?

O le maʻisuka ua sili ona taatele o le maʻi o le endocrine, faatasi ai ma le le lava o le insulin ma le aʻafia mulimuli i le kulukose, o le punavai autu o le malosi.

I le fesootaʻi atu i le faʻavaivaia o le kulukose, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le metabolism o isi ituaiga o mea (proteins, fat, carbohydrates) ua faʻalavelaveina. O le paleni-masima paleni ua faʻalavelaveina, lea e matua aʻafia ai le galuega o le vevela.

I le aotelega, e lua ituaiga o faʻamaʻi e fefaasoaaʻi:

  1. Tusa 1 o le maʻisuka (o le insulin-dependent) . E matua seasea lava ma o se taunuuga o le aafiaga o le autoimmune ma le mafuaaga o le kenera.
  2. Tusa ituaiga 2 maʻisuka (e le o le inisalini faalagolago) . E maua i le sili atu ma le 90% o tagata mamaʻi, o lona mafuaʻaga masani o le gaʻo ma le matua. O le maʻi e amataina lemu ma le leai o se mamafa mamafa e mafai ona mou atu atoa.

Ae ui i lea, o le muamua ma le ituaiga lona lua o le faamai, e le faigofie ona maua le kulūkose, ona o lea mea ua matua vaivai ai, ma a maeʻa ona latou oti atoa. E le gata i lea, i le muamua ma le mataupu lona lua, o le maʻi i le sili atu ma le 95% o mataupu e afaina ai le vevesi mamafa. O faʻaaliga faʻaalia i taimi o faʻamaʻi i vailaau e taʻua o le hyperhidrosis. O se mea taua o le manogi suamalie o le afu, e tutusa ma le acetone.

Mafuaʻaga o le afu i le maʻisuka

O se vaega taua o le hyperhidrosis i le maʻisuka o le i ai o faaaliga i le pito i luga. O lona uiga, e pei lava o le tulafono, na o le ulu, o le paʻu, alofilima poʻo le tua e afu, ao le vaega pito i lalo o le tino e matua matutu, peʻe, ma vae e mafai ona ufiufi i micro-cracks. O le afu foi e faalagolago i le gaioiga, e ala i le po, ma le fiaai, ma e tusa lava pe laitiiti sina faamalositino. E tele mafuaaga mo lenei mea:

  1. O le mamafa o le mamafa ma le faʻavaivaia o tino ole tino. O le mea o le mamafa tele na mafua ai se maualuga maualuga i luga o se tino vaivai. Ona o le faaletonu o le glucose, o tino ole tino e le mafai ona maua le malosi e tatau ai mo galuega masani. O le mea lea, mo le maʻisuka, ma le tele o le le lava o le malosi, e oʻo lava i le vaivai o le suʻega ogaoga, e matua mamafa tele le tino. E le masalomia, o taunuuga o le tele naua o le faateleina o le vevela o le tino ma le suamalie, e talafeagai mo le faamafanafanaina o le tino. O le mamafa o le maʻisuka, o le mafuaʻaga sili ona taatele o le maʻisuka, e sili atu ona mamafa le gaioiga o le suka, faʻalavelave ai le vevela.
  2. Faateleina le faʻaaogaina o le vai ma le faʻalavelave o le paleni-masima. Ona o le tumau mago ma le fiainu, o le maʻisuka e faʻaaogaina le tele o vai inu, e masani lava 3-5 lita i le aso. O se taunuuga, o le uta i luga o fatuga, lea e le mafai ona taulimaina sea ituaiga o galuega, ua matua faateleina. Ona amata lea ona tafe le faiga o le pala, lea e totogi ai le tele o le vai i totonu o le tino ma le mamafa tele. E le gata i lea, o se vai e le masani ai le vai e soli ai le paleni-masima o le tino o le tagata, lea e ono mafua ai le tele o faafitauli faaopoopo. Ina ia puipuia lenei mea, o le tino, e taumafai le tino e aveesea le tele o le vai i ni auala eseese.
  3. O le fiafia ma le faʻalavelaveina o le tino tutotonu. Vaʻavave vave le popole e uiga i lona tulaga, lea e toso ai le tagata maʻi, faʻamaualuga mamafa i le tino ma faʻapupulaina le vevela. O lenei aafiaga e mafai ona faʻatusatusa i le aʻafiaga o le atuatuvale popole ao le i faia i luga o le laasaga poʻo luma o se fonotaga taua, pe a muʻa lima o alofilima poʻo muaulu. Ae ui i lea, o se mea e sili atu ona ogaoga o le faaleagaina i nai tamai namu e mafua ai le afu. E ala mai ia i latou na lagolagoina ai e le tino o le tino le lagolagosua masani, ae o le taimi nei o se vaega tele o na mea ua na o le faaumatia.

E taua le matauina o le aʻafiaga o fualaau faʻatauina e togafitia ai isi faʻaaliga o le maʻisuka, lea e mafai foi ona mafua ai le hyperhidrosis. O le tele lava o taimi, e taʻu mai e fomaʻi auala e pei o:

O le faʻafefe mai le tagofia o vailaʻau o se faʻaaliga sili ona leaga. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻasaumoa o le a fesoasoani ia te oe e filifilia ni tulaga maualuga ma lelei talafeagai e le mafua ai le sosolo malie.

Auala Faigofie mo le Foiaina o se Faafitauli

Muamua, faigofie ma i le taimi lava e tasi o se tasi o metotia aupito sili ona lelei e aveesea ai le saluina o le tumama. E fautuaina e fomaʻi le taʻele ile tasi aso i le aso, ma faʻapitoa faʻamatalaga mataga, faalua i le aso. I nisi tulaga, e oʻo lava i lenei fuataga faigofie e lava, i isi tulaga, o le faʻateleina o le tumama o le a avea o se faavae taua mo togafitiga faʻapitoa.

O se vaega tāua o le tumama o le aveeseina lea o le tele o lauulu i totonu o le pusa, aʻo latou faʻalavelaveina le lele ma faʻaleleia le faʻaleleia o susu. Mo pisa i le po, faʻalogo i le moe. E tatau ona faia lelei mai mea masani e mafai ai e le tino ona "manava" ao tumau pea le paleni i le va o le vevela ma le mafanafana faalenatura.

O le auala lona lua e faʻaumatia ai le vevela i le taimi o le maʻisuka e aunoa ma se vailaʻau o le mulimuli i se meaʻai lelei. E taua lenei mea e le gata ina tuʻuina atu i le tino ma mea uma e tatau ai, ae faʻamapulaʻa ai foi le sosolo, lea e mafai ona maua ai le maʻi pe a maeʻa ona tago i ni ipu. O le mea lea, e le gata o le maʻisuka, ae e oʻo lava i tagata soifua maloloina atoatoa, pe a uma ona latou taumafa, vevela, gaʻo poʻo sugary meaai, e mafai ona lagona se maʻi laʻititi ma faʻafefete.

E le gata i lea, o mea e puipuia ai, mea inu ma isi vailaau faʻasolosolo e aveesea. O le mea lea, e faaopoopo i le tausisia o le maualuga o le suka, ma le maʻisuka e taua tele le mataituina o mea e te 'ai.

Pharmacy oloa

Ae ui i lea, o le togafitiga o le hyperhidrosis o se faʻaaliga o le maʻisuka e matua ese lava mai mataupu masani.

O le mea moni lava, o suauu o le maʻi e matua vaivai lava, ma o le paʻu e sili ona palasi ma maaleale. O le mea lea, e tatau ona faʻafeiloaʻi ma le faaeteete le filifiliga o oloa tau vailaau mo le faaaogaina i fafo. Afai i lalo o tulaga masani, o nisi oi latou e mafai ona i ai se faʻamaoniga mautinoa, ona o le maʻisuka, e oʻo lava i vailaau mo togafitiga, pe a faʻaaogaina le talafeagai, e mafai ona mafua ai le ogaoga o le faʻaleagaina ma faʻateleina atili ai le tulaga.

O le Bellataminal e sili ona lauiloa i fomaʻi, o loʻo i ai se mea e malolo ai, o lona uiga, o se lagona faʻafiafiaina e le gata i luga o le faʻalavelave atoa, ae o luga foi o le afu, lea e faʻaitiitia ai le vevela i le tino atoa.

I le tulaga lautele, o tagata uma e lua ma sui o meaola mai fafo ma faʻataʻitaʻiga ua faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi e faʻavae i luga o le natura o faʻamaoniga o le maʻi, o le uiga o le maʻi ma lona tulaga paʻu. O vaifofo faʻavaomalo mo le foia o le faafitauli i ia tulaga e le oi ai i le aso, o lea matou te fautua malosi atu e aua le mafaufau loloto e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi.

Faʻamālōlōina tagata

O vailaʻau faʻaleagafesa, e faʻavae i luga o afu ma isi mea masani, ei ai sona aafiaga atoatoa i le paʻu o le tagata. E le masalomia, latou te le o aoga e pei o mea fou o le falemaʻi i luga ole tekinolosi, ae latou te matua agamalu i luga o le paʻu, e le gata i le faʻaitiitia o le sulu, ae faʻaleleia atili foliga o le paʻu, puipuia mai le faʻamamaina ma le faaleagaina.

O le tele o mea totino e maua ai le chamomile ma le sage. O Chamomile ua lauiloa ona o lona anti-inflammatory, anti-allergic and sedative properties, o le a faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o le paʻu ua afaina, e le afaina ma faamamaina ai le paʻu. Sage foi meatotino a le Sage, i se faaopoopoga, ei ai lona malosi faʻamalosia, faʻaitiitia saʻo le afu.

O nei 2 vaega o loʻo faʻaogaina i le foliga o se teuteuga:

  1. I totonu o se atigipusa laitiiti, tuʻu le 3 sipuni vavalaʻau o le sage ma le chamomile (e mafai ona e faʻatau mea faʻatau i totonu o falemaʻi),
  2. Sasaa otaota i le 1 lita o vai inu,
  3. Tuu le pusa i totonu o se vai vai, faʻaosooso i nisi taimi,
  4. A maeʻa minute 15-20, aveese mai le vevela ma ufiufi.

A maeʻa maeʻa, ona sauni lea o le susu e faʻaaoga. E mafai ona e faʻaaogaina i se sipuni o le cotton, togafitiga ma le faʻaeteete le tino atoa poʻo vaega faʻafitauli faʻafitauli. E mafai foi ona e faʻaopopo se suʻu i le taele, e tatau ona e ave mo le itiiti ifo ma le 40 minute. E tusa ai ma iloiloga o maʻi, o le faʻaaogaina o ia vai taele ma faʻafefe solo i taimi uma i le fala oona e iai se faʻaaliga manino i le maeʻa ai o le 7-10 aso.

O le hydrogen peroxide mai le salu ma le manogi manogi,

Matou te faʻateʻaina le soona inu tele e faʻaaoga ai fuamoa.

O se auala faigofie e taulimaina ai lima o le salu (o se mea e tupu masani ai i le maʻisuka) o le masima masima. O le taʻiala o la latou gaioiga o se faʻamago mama, faʻamalolo ma le toe faʻaleleia. E suamalie le susu i le susu, e toso mai le loloto o le paʻu.

Mo le uuina o le taele mo lima e lava:

  1. Fufulu 1 teaspoon o masima i le 1 lita o vai,
  2. Liligi le vaifofo i totonu o se atigipusa ma tuu i lalo ou alofilima i totonu mo le 10 minute.

A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona fufuluina vae i vai malulu. Ua fautuaina aso uma i le falemaʻi. E mafai foi ona e faaopoopo le masima i le vai taele mo le tino atoa, lea e iai foi se aafiaga toe faaleleia.

Aisea latou te maʻi ai?

O lenei faʻamaʻi e atiae ona o se genis predisposition poʻo le mamafa. O le mea lea, afai o se tasi o matua o loʻo iai lenei maʻi, ona oʻo lea i le 80% o le a fanau mai le tamaititi ma se maʻi faʻamaʻi 2 ma le 10% ma se faʻafitauli 1. I le 80% o mataupu, o tagata o loʻo mafatia mai le gasegase e maua i le maʻisuka. O isi mafuaʻaga o le amataga o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • afaina o le autoimmune. O le tino o le tagata lava ia e iloa ai peta beta o le pancreas e pei o se tino mai fafo ma fatuina ai auupega e "osofaia" sela,
  • viral infections
  • pancreatitis
  • mala o le eleele
  • leai se meaʻai maloloina.

O le faʻaauau pea o le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo, e aunoa ma le 'aiina o aʻafiaga, e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le gaioiga o suauu beta. O le taumafa masani e afaina ai foi le gaioiga o le pancreas.

O mafuaʻaga o le faaletonu o faʻafitauli o mafaufau ma popolega. Ona o le tele o le atuatuvale, o se tulaga atuatuvale, o faafitauli e maua i le maualuga o le toto.

O le a le mea e lamatia ai le maʻisuka

I le faaopoopo atu i le gaʻo, o le inisalini e aʻafia ai le metabolism atoa i le tino: protein, gaʻo, carbohydrate, mineral ma le masima. Faʻatupulaia le faagasologa o le glycolysis. O se hormone anti-catabolic, aua e puipuia ai le malepelepe o gaʻo ma puluvaʻa, e faʻateleina ai a latou faʻasinomaga.

O le leai o se mea e aʻafia ai le faʻaalia o faʻafitauli tau gasegase i le tino atoa. O le mea lea, o le tino e "matelaina" e tusa lava pe ai se tagata. O gaʻo gaʻo e maua mai i meaʻai e le mafai ona ulu atu i totonu o le masini ma "faʻatumu". Ma e pei ona e iloa, o gaʻo i totonu o le tino o le punavai autu lea o le malosi.

I lenei fesoʻotaʻiga, muamua lava, o faʻamaoniga nei e aliali mai:

  • faʻaauau faifaipea
  • fiaai pea
  • toesea mamafa.

  • neuropathies (faʻaleagaina o le tino),
  • angiopathy (faʻaleagaina lapisi),
  • retinopathy (faaleagaina o totoga o faaaliga vaaia),
  • nephropathy (faʻatoʻaga fatuga),
  • maʻisuka vae.

Ona o le aʻafiaga o le tino i le tino, o le tagata maʻi e atiina ae le maʻisuka i le maʻisuka. E tele ituaiga o hyperhidrosis i le maʻisuka:

I le taimi e tafe ai i le maʻisuka, e lagona e le tagata maʻi le maualuga o le saluina o vae ma sulu. I le tulaga o le maʻisuka lautele i le maʻisuka, e le gata o afu vaivai i le po, ae o le tino atoa. O le taeao e sosoo ai, pe a uma le vevela i le po, e mafai e se tagata ona iloa le afu i luga o lavalava, moe. O le Hyperhidrosis e mafua ai le tele o faigata i le tagata maʻi. Ona o le afu i le maʻisuka, o faafitauli e aliali mai i totonu o le tagata lava ia, pisinisi vavalalata, lea e mafai ona avea ma mea faigata.

O le afaina i le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae o se taunuuga o le tagofia o vailaʻau e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose. A iai se tagata maualuga o le suka (pe a maeʻa ona tagofia fualaau), e taumafai le tino e faasaʻo le tulaga oi ai nei. Adrenaline ua faʻasaʻolotoina, lea e faʻaosofia ai le gau o le glycogen i le glucose ma le kulukose synthesis, ma faʻafefe ai le gaʻo. Adrenaline e afaina ai foi le sweating, faʻaleleia le puleaina o le afu, e fesoasoani i le atinaʻeina o le hyperhidrosis o vae ma le tino atoa.

E faʻafefea ona togafitia togafitiga

O le maʻi, e fuafua i le tikeri o le atinaʻe, e togafitia i auala eseese. E tolu tikeri o faʻaaliga o lenei suiga. I le 1st stage, o le maualuga o le suka e le sili atu i le 8.1 mmol / l, o le glucose excretion i urine e le silia le 20 g i le lita. I lenei tulaga, e faʻaaogaina togafitiga o meaʻai, e faʻataʻitaʻi e le fomaʻi se faʻamatalaga faʻamalamalamaga ma le tagata maʻi, talanoa e uiga i mea e tatau ona faia e le maʻisuka. I lenei laasaga, o le sulu i le maʻisuka e le o matauina.

I le vaega 2, o le maualuga o le suka e le sili atu i le 14.1 mmol / l, ma le glucosuria (o le i ai o le kulukose i le urine) e le sili atu nai lo le 40-50 g i le lita. Faʻapupula le Ketosis. O oe foi e te manaʻomia togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga o meaʻai po o inisuasiga inisalini. Ona o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamalo ai aʻafiaga o le maʻisuka, o le vevela e mafai ona matua faateleina.

Pe a sili atu le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga aʻe o le 14.1 mmol / l, ma o le kulukose i le urine e sili atu i le 40 g i le lita, faʻaaoga i le faʻaaogaina o tui inisalini.

E na o se fomaʻi e aafia i le togafitiga o le maʻisuka, e filifilia taitoatasi, e faalagolago i le ituaiga, ituaiga o maʻisuka. Ua faatonuina foi e le fomai ni togafitiga e aveese ai faamaʻi na mafua ona o le maʻisuka. O faʻamaʻi o le hyperhidrosis i le maʻisuka ua maeʻa ona aveeseina ma vailaau, fautuaga faʻapitoa, e aofia ai:

  • ofu o lavalava mai mea masani, latou te le afu ona oi latou,
  • le faʻaaogaina o meaʻai vevela, aniani ma keleni, mea manogi, lauti ma kofe mai le meaai,
  • faatasi ai ma se meaai malosi, e le afu ai tagata,
  • ola maloloina a le tagata lava ia, taʻele faalua i le aso,
  • le faʻaaogaina o tui puipui.

O le i ai o le maʻisuka, o le hyperhidrosis e faʻaleagaina ai le faatinoga o se tagata, lona aoga, faʻaleagaina pisinisi uma ma mafutaga patino. O le mea lea, e taua tele le puipuia o le faʻalavelave o lenei faʻamaʻi.

Faʻaleagaina o faʻamaʻi

Mo le puipuia o le atinaʻe o le maʻisuka ma le malulu malulu, e tatau ona e taʻitaʻia se olaga ola maloloina. Faʻasaʻo tufatufa itula o galuega, gaioiga faaletino ma malolo. E taua tele le aloese mai tulaga faʻalavelave, ita. E tatau ona manatuaina o le tele o meaʻai ma le faʻamalolo i le 80% e faʻaosoina ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma le vevela tele, o lea ia mataʻituina le lelei o meaʻai, ia 'ai le tele o polotini.

Taua! Afai e te aʻafia i faʻaʻailoga, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga