O le a le faʻamautinoaga o le "maʻi o le maʻisuka" - o se faʻamatalaga ma metotia o le togafitia o togafitiga

Tuu se faʻamatalaga 1,673

I aso nei, o le maʻisuka e masani ona feagai ma faʻamaʻi e pei o le nephropathy o le maʻisuka. O se faʻalavelave lea e aafia ai toto toto o le fatugaʻo, ma e mafai ona oʻo atu ai i le fatuina o fatugaʻo. O le maʻisuka ma fatugaʻo e vavalalata vavalalata, e pei ona molimauina i le maualuga o le aʻafiaga o le nephropathy i tagata mamai e maua i le maʻisuka. E i ai ni vaega o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, lea e faʻaalia i le tele o faailoga. O togafitiga e faigata tele, ma o le faʻataʻitaʻiga e tele lava ina faalagolago i taumafaiga a le tagata maʻi.

O loʻo maua le faʻamaʻi o le maʻisuka i le faʻamaonia o se "faʻaopoopoga" faʻamaʻi - faʻaleagaina ai ipu o fatugaʻo.

Faamatalaga lautele

O le nephropathy o le maʻi lea e faʻailoaina e faʻaleagaina ai le faʻaleagaina o vaʻa, ma faʻapupulaina le talaaga o le maʻisuka. E tāua le faʻamaonia le faʻamaʻi i se taimi tatau, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atiaʻeina o le le atoatoa. O lenei ituaiga o faʻalavelave o se tasi o mafuaʻaga taatele o le oti. E le o ituaiga uma o le maʻisuka eo faatasi ma le nephropathy, ae na o le muamua ma le lona lua ituaiga. O ia faʻaleagaina fatuga na tupu i le 15 mai le 100 suka. E sili atu ona faigofie tagata i le atinaʻeina o togafitiga. I se tagata gasegase maua i le maʻisuka, i le aluga o taimi, ua matelaina le tino o le fatu, lea e mafua ai ona soli a latou galuega.

E naʻo le taimi e tatau ai, vave faʻamatalaga ma le talafeagai o togafitiga togafitiga e fesoasoani e faʻamalolo ai fatugaʻo ma le maʻisuka. O le faʻavasegaga o le nephropathy o le maʻisuka e mafai ai ona maua le atinaʻe o faʻamaoniga i laʻasaga taʻitasi o le maʻi. E taua le mafaufau i le mea moni e faapea, o le amataga o le faʻamaʻi e le o faʻatasi ma faʻamatalaga faʻaalia. Talu ai e toetoe a le mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi i le vevela, o tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lelei le soifua maloloina.

Faʻafitauli o le nephropathy o le maʻisuka. Afai e amataina e le tagata le maʻisuka, ona amata lea ona sili atu le malosi o le fatugaʻo, ona o le faateleina o le kulukose o loʻo faʻaaogaina e ala ia i latou. O lenei vailaʻau e tele naua le suavai, lea e faʻapupulaina ai le uta i le renal glomeruli. I le taimi nei, o le membrane lapopoa ua amata ona tele, e pei o le tino lata ane. O nei faagasologa i le taimi e oʻo atu ai i le sui o tubules mai le glomeruli, lea e faʻaleagaina ai a latou galuega. O nei glomeruli ua suia e isi. I le aluga o taimi, o le fatuina o le fatugao ua atiaʻe, ma ua amata ai ona oona o le tino (urea).

Mafuaaga o le Nephphathy

Faʻaleagaina o gaʻo i le maʻisuka e le masani ona tupu. E le mafai e fomaʻi ona fai atu ma le faʻamaoni atoatoa po o le a le mafuaʻaga o faʻafitauli o lenei ituaiga. Ua naʻo le faʻamaonia lava o le suka toto e le afaina ai togafitiga o le fatu i le maʻisuka. Theorists e fautua mai o le nephropathy o le maʻisuka o se taunuuga o faafitauli nei:

  • afaina le toto na muamua mafua ai le faateleina o le urination, ma pe a tupu aʻe le tino, o le filiga e faaitiitia,
  • pe a oʻo i le umi o le toto suka i fafo atu o le masani, faʻapipiʻi togafitiga faʻasolosolo (gaosia e le suka toto, vaʻaia o le toto, sili atu gaʻo, proteins ma gaʻo gaʻo e pasi i fatuga), lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le fatugaʻo i le telefoni,
  • O loʻo i ai se vailaʻau faʻasolo i fatuga o fatugaʻo, lea e aʻafia ai le maʻi o le maʻisuka (maualuga maualuga, suka i suiga ole gasegase) e mafua ai ona solia le fausaga o le fatugaʻo.

    Tulaga ma a latou faailoga

    O le maʻisuka ma maʻi faʻamaʻi tumau e le tupu i ni nai aso, e 5-25 tausaga. Faʻavasegaina i laʻasaga o le nephropathy o le maʻisuka:

  • Uluai taimi. O faʻafitauli e matua leai lava. O faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o le a faʻaalia ai le faateleina o le toto i gaʻo ma la latou galuega malosi. O le Polyuria i le maʻisuka e mafai ona atiaʻe mai le tulaga muamua.
  • Lona lua tulaga. O faʻaʻailoga o le nephropathy o le maʻisuka e leʻi oʻo mai nei, ae amata ona sui gaʻo. Ua paʻu puipui o le glomeruli, ua tupu le tino o le mea, ma ua leaga le filtration.
  • Tulaga faʻapitoa. Masalo o le faʻaalia o le faʻailoga muamua i le tulaga o le faʻaosoosoina o le mamafa. I le taimi lea, o suiga i fatugaʻo o loʻo mafai pea ona toe faʻafetaia, o la latou galuega o loʻo puipuia. O le faʻamaumauga mulimuli lenei.
  • Taiala a sa Nifae. O tagata e masani ona faitio i le maualuga o le toto maualuga, ua amata le fula. Taimi o le vasega - e oʻo atu i le 20 tausaga. O le tagata maʻi e mafai ona faitio i le fia inu, gasegase, vaivaiga, maualalo lalo, fatu fatu. Ole tagata e leiloa lona mamafa, ua le toe manava lona manava.
  • Vaʻa faʻagata (siama). O le faaletonu o le tino i le maʻisuka e amata saʻo lava i lenei laasaga. O faʻasologa e maua mai i le toto maualuga, edema, anemia.

    Faʻaleagaina o vaʻa o fatugaʻo i le maʻisuka e faʻaalia i le fulafula, maualalo o le tiga, paʻu o le mamafa, fia ai, tiga tiga.

    Faailoga o le maʻisuka nephropathy:

  • ulu matua
  • le manogi o le amonia mai le ooto,
  • tiga i totonu o le loto
  • vaivaiga
  • tiga i le taimi o le solo
  • leai se malosi
  • fulafula
  • maualalo le tiga
  • leai se manao e ai,
  • vevesi o le paʻu, faʻamago,
  • toesea mamafa.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    Auala faʻamalosi mo le maʻisuka

    O faafitauli ma gaʻo o le maʻisuka e le o se mea e masani ai, o lea la, i soʻo se faaletonu, tiga, tiga o le ulu poʻo soʻo se faʻafitauli, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa e aoina se siaki, suʻesuʻe le tagata maʻi, mulimuli ane e mafai ona ia faia se suʻesuʻega muamua, ia faʻamaonia po o le a le mea e tatau ai ona faia se suʻesuʻega maeʻa. Ina ia faʻamaonia le faʻamautinoaina o le nephropathy o le maʻisuka, e tatau ona faia suesuega nei i fale suʻesuʻe:

  • faʻataʻitaʻiga mo le creatinine,
  • suega o le suāsina,
  • suʻesuʻega urine mo albumin (microalbumin),
  • suega toto mo le creatinine.

    Aotelega o le Albumin

    O le albumin ua taʻua o le polotini ole laititi. I totonu o se tagata soifua maloloina, o gaʻo e masani lava e le pasi atu i le urine, o le mea lea, o le solia o la latou galuega e mafua ai le faateleina o le maualuga o le polotini i le urine. E tatau ona manatua i le mafaufau e le gata o faafitauli tau fatuga e aʻafia ai le faateleina o le albumin, o le mea lea, e faʻavae i lenei suʻesuʻega na o ia lava, ua faia ai se suʻesuʻega. Faʻamatalaga auʻiliʻili le fua faatatau o le albumin ma le creatinine. Afai i lenei laasaga e te le amata togafitiga, o le a amata ona sili atu le leaga o fatuga i le gasologa o le taimi, lea o le a oʻo atu ai i le proteinuria (o le tele o le protétini ua faʻaalia i le urine). O lenei mea sili atu ona lelei mo le tulaga 4 o le nephropathy o le maʻisuka.

    Suʻe suʻe

    O le naunautaiga o le kulukose i le gaʻo o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona ave i taimi uma. O lenei mea e mafai ai ona mataʻituina pe iai se lamatiaga i fatugaʻo poʻo isi totoga. E fautuaina e mataituina le faailo i le ono masina. Afai e maualuga le maualuga o le sukū mo se taimi umi, e le mafai e fatuga ona taofiofi, ma e ulu atu i le uila. O le tapuni pito i luga o le maualuga o le suka e le toe mafai e fatuga ona taofi le mea. O le tapuni pito i luga e fuafuaina taitoatasi mo fomaʻi taʻitasi. Faatasi ai ma le matua, e mafai ona faateleina lenei laasaga. Ina ia mafai ona faʻafoʻi faailoga o le kulūkose, e fautuaina e usitai i se meaʻai ma isi fautuaga faʻapitoa.

    Taumafa faafomaʻi

    Pe a le manuia fatugaʻo, na o le soifua maloloina e le fesoasoani, ae i le amataga poo le puipuia o faafitauli o fatugao, o le taumafa o meaʻai mo le maʻisuka e faʻaaoga lelei. O le taumafa paleni paleni e fesoasoani i le faʻafaigofieina o kulūkose ma tausia le soifua maloloina o le maʻi. E le tatau ona i ai le tele o proteins i le taumafataga. O meaai nei e fautuaina:

    • suauu i le susu,
    • fualaau fai sua
    • salati
    • fualaau suamalie
    • fualaau faisua e vevela
    • oloa susu,
    • olive suauu.

    O le lisi e faia e se fomaʻi. O uiga taʻitasi o aʻafiaga taʻitasi e amanaʻia. E taua tele le tausisi i tulaga faatonuina mo le faʻaaogaina o masima, o nisi taimi e fautuaina e lafoai atoa lenei oloa. E fautuaina e suitulaga ia aano o manu ma le soya. E taua le mafai ona saʻo le filifilia, talu ai e masani lava ona fesuisuiaʻi le fesuiaiga, lea o le a le maua ai ni faʻamanuiaga. E taua le pulea o le maualuga o le kulukose, talu ai ona o lana faatosinaga ua manatu e taua mo le atinaʻeina o togafitiga.

    E faapefea ona togafitia le nephropathy o le maʻisuka?

    O togafitiga o fatuga mo le maʻisuka amata i le maeʻa ai o le siama. O le autu o le togafitiga o le taofia lea o le atinaʻe atili o faiga faʻaleagaina ma faʻatuai le alualu i luma o le maʻi. Faʻatasifaʻamaʻi e tutupu i le talaaga o le maʻisuka e le mafai ona togafitia e aunoa ma le puleaina o le toto suka. E taua le mataʻituina pea o le mamafa. Afai o le maʻi o loʻo i luga o se meaʻai, faʻalogo i fautuaga a le fomaʻi, atonu e le ono feagai o ia ma nephropathy, talu mai le atinaʻeina o togafitiga manaʻomia e le itiiti ifo ma le 6 tausaga mai le amataga o le maʻisuka. I lenei laasaga, naʻo meaai e mafai ona lava.

    O le faʻamaʻiina o le suka i vaʻa o fatugaʻo ua faʻaumatia e le au togafitiga, beta-blockers, faʻasologa o mea e masani ai, tagata faʻataunuʻu o le calcium.

    Aʻo faʻaauau pea le maʻi, seia oʻo ina le lelei fatuga, o togafitiga faʻapitoa e masani ona lava. O loʻo faʻaaogaina le faʻamaonia o le ACE. O nei fualaau oona e maualuga ai le toto. O i latou o ni leoleo lelei o le fatu ma fatuga. E sili atu le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le faʻalauteleina o le faʻaalia. Togafitiga o nephropathy i le maʻisuka o nisi taimi e faia ai:

  • togafitiga
  • paʻu o le calcium
  • vailaau tuʻufaʻatasia mo le maualuga,
  • angiotensin poloka,
  • peta blockers.

    Afai o le maʻi na maua i tulaga mulimuli ane, o le togafitiga o le nephropathy o le maʻisuka e faia i le vevela poʻo le dialysis diabetes. O nei faʻatinoga e faʻatino pe afai e le mafai ona tausia galuega a le tino. I soʻo se tulaga, e manaʻomia e nei tagata maʻi se gaosiga o fatuga, ma e toetoe o tagata uma o loʻo maua le faʻamalologa atoatoa mai le le atoatoa.

    Puipuiga

    Ua iloa e tagata uma pe aisea e sili atu ai ona lelei le faʻamaʻi nai lo le togafitia. I le avea ai o se puipuiga, e fautuaina e fomaʻi ia tausia e le maʻisuka a latou maualuga o le suka i totonu o taʻaloga masani. Mo lenei mea, e taua le mulimuli i se taumafataga maualalo ile protein ma masima. E fautuaina e auai i togafitiga faʻale-tino. E taua tele le faʻapulaʻaina o le aofaʻi o le ava; o le teenaina o le ava malosi e fautuaina. E lelei le tuu le ulaula.

    O le nephropathy o le gasegase o masini vaʻaia e tupu i le maʻisuka malosi, lea eo mai faatasi ma o latou sui i le selu (sclerosis) ma le fausiaina o le le atoatoa.

    Mafuaʻaga o le Maʻisuka Nephropathy

    O le maʻi suka o se faʻalapotopotoga o faʻamaʻi e mafua mai i se faʻafitauli i le faʻavaeina poʻo le gaioiga o le inisalini, ma faʻatasi ai ma le faʻateleina o le maualuga o le kulukose toto. I lenei tulaga, faʻafesoʻotaʻi loʻu maʻisuka maʻi (insulin-dependent) ma le maʻisuka ituaiga II (e le o le insulin-faalagolago) e iloga. Faatasi ai ma le umi o le faʻaalia i maualuga maualuga o le kulukose i luga o vaʻa toto ma namea, o suiga faʻavae i totoga e tutupu e mafua ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O le nephropathy o le tasi o ia mea faigata.

    I le ituaiga ou o le maʻi suka, o le tino mai le le atoatoa ua muamua muamua; i le maʻisuka ituaiga II, o le lona lua e na o le cardiovascular disease.

    O le faateleina o le kulukose o le totoga autu lea mo le atiina ae o nephropathy. Glucose e le gata o se aʻafiaga i luga o sela o vaʻa toto o fatugaʻo, ae faʻamalosia ai foi nisi auala e mafua ai le faaleagaina o puipui o toto toto, faʻaleleia ai lona mafai.

    Faʻaleagaina o vaʻa o fatugaʻo i le maʻisuka.

    E le gata i lea, o le faateleina o le mamafa i totonu o ipu o fatugaʻo e taua tele mo le fausiaina o le nephropathy o le maʻisuka. O se taunuuga o le le atoatoa o tulafono faatonutonu i le neuropathy o le maʻisuka (faʻaleagaina le faʻalavelave o le maʻisuka). I le mea mulimuli, o vai ua faaleagaina ua suia e alalaʻi le tino, ma o le gaosiga o galuega e matua leaga lava.

    Faailoga o le Maʻisuka Nephropathy

    I le atiina ae o le nephropathy o le maʻisuka, e tele tulaga e iloga ai:

    Laasaga I - faʻaaogaina o fatugaʻo. E tupu i le amataga o le maʻisuka. O sela o le toto toto o le fatugao e laʻititi ona faateleina i le tele, o le excretion ma le filtration o le urine e faateleina. E le mafai ona iloa le protein i totonu o le uila. Ua leai ni faaaliga mai fafo.

    Stage II - suiga amata muamua. E tupu i le tusa ma le 2 tausaga talu ona faʻamaonia le maʻisuka. O loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o le puipui o puipui o vaʻa o fatugaʻo. E leai se mea e puipuia ai le protein i totonu o le uila, o lona uiga, o le le fiafia o le gaʻo e le mafatia. O faʻafitauli o le faʻamaʻi e le o iai.

    I le aluga o taimi, e masani lava pe a mavae le lima tausaga Vasega III maʻi - amataga o le maʻisuka nephropathy. I le avea ai o se tulafono, i le taimi o se suʻesuʻega masani poʻo le faagasologa o le faʻamautinoaina o isi faʻamaʻi i le urine, o le a fuafuaina se vaega ole porotini (mai le 30 i le 300 mg / aso). O lenei tulaga e taʻua o le microalbuminuria. O le foliga mai o le porotini i le urini ua faʻaalia ai le tele o mea leaga o vaʻaiga o fatugaʻo.

    Le masini o foliga vaaia o le palatini i le urine.

    I lenei laasaga, o suiga i le fua o le filtration e sili atu. O lenei faailo o loʻo faʻamatalaina ai le faʻamaina o vai ma mea maualalo o le mamafa o le molécula e ala i le gaʻo faamama. I le amataga o le nephropathy o le maʻisuka, e mafai ona masani le maualuga o le filtration o le maʻisuka pe maualuga foi ona o le faateleina o le mamafa i totonu o vaʻa. E le o iai ni faʻaaliga mai fafo o le maʻi.

    O nei laasaga e tolu e taua o le saʻo, talu ai e leai ni faitioga, ma o fatuga o fatuga ua faʻamoemoeina e na o masini suʻesuʻe faʻapitoa poʻo le microscopy o mea gaʻo i le taimi o le biopsy (sampling of a organ for purpose diagnosis). Ae o le faʻamaonia o le maʻi i nei laasaga e taua tele, talu ai o le taimi lenei e mafai ai ona toe faʻafitia le maʻi.

    IV tulaga - maʻi tigaina o le maʻisuka nephropathy e tupu pe a mavae le 10-15 tausaga mai le amataga o le maʻisuka ma e faʻaalia i faʻamatalaga manino o le soifua maloloina. O se aofaiga tele o le porotini e faʻateleina i le urine. O lenei tulaga e taʻua o le proteinuria. O le mamafa o le protein e faʻaitiitia ai i le toto, e tupu ai le edema tele. Faʻatasi ma sina proteinuria, o le edema e tupu i pito pito i lalo ma i luga o foliga, ona o le alualu i luma o le maʻi, o le edema ua lapoʻa, o le vai e faʻaputu i totonu o le tino (abdominal, cavities, i le vavao). I le i ai o faʻamaʻi ogaoga, e le aoga le togafitiga mo togafitiga o le edema. I lenei tulaga, latou te togafitiga i le taotoga o le vai (pupu). Ina ia faatumauina le maualuga o le toto o le toto, o le tino e amata ona talepeina lalo ona lava puipuiga. O tagata mamaʻi e matua leai se mamafa. E le gata i lea, o gasegase e faitio i vaivaiga, moe, moe, leai se manaʻo, fiainu. I lenei laasaga, e toetoe lava o tagata uma na lipotia le faateleina o le toto, o nisi taimi i le maualuga, lea eo mai faatasi ma le ulu tiga, puupuu le manava, tiga i totonu o le loto.

    Vasega V - uremic - le maʻisuka nephropathy mulimuli. faʻasologa faʻasolosolo taimi mulimuli. O vaʻa o le fatugaʻo ua uma ona pala. E le faia e le fatuga lana galuega fiafia. Ole fua ole faʻamamaina ole glomerular e itiiti ile 10 ml / min. O faʻamaoniga o le taimi muamua o loʻo faʻaauau pea ma faʻaalia se amio e lamatia ai le ola. Na o le pau lava le auala e toe faʻafouina ai le togafitiga (paitoneal dialysis, hemodialysis) ma le totoina (Persad) o se fatugaʻo fatugaʻo poʻo se fatu-pancreas.

    Faʻamatalaga o le maʻisuka nephropathy

    Ole suʻeina ole suʻega e le faatagaina ai oe e iloa tuʻusaʻo muamua o le maʻi.O le mea lea, o tagata uma e maua i le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai le naunautaiga o le urine albumin e ala i metotia faʻapitoa. O le iloa o le microalbuminuria (mai le 30 i le 300 mg / aso) o loʻo faʻaalia ai le i ai o le nephropathy o le maʻisuka. E faʻapena foi ona taua le taua o le fua o le filtration. O se faʻaopoopoga o le fuaina o le filtration maualuga o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le mamafa i totonu o vaʻa o gaʻo, lea e faʻaalia manino ai le i ai o le nephropathy o le maʻisuka.

    O le tulaga o le siama o le faamai o loo faaalia i le foliga mai o se aofaiga tele o le palatini i le urine, toto maualuga, le faaleagaina o vaa o le mata faatasi ai ma le atinaʻeina o le faaletonu vaaia ma le alualu i luma faifaipea o le fua faatatau o le filtration, o le fua faatatau o le filtration e faaitiitia i le 1 ml / min i masina taitasi.

    Vaega V o le faʻamaʻi ua maua i le faʻaitiitia o le fua o le filtration e itiiti ifo i le 10 ml / min.

    Maʻisuka Nifropath Treatment

    O gaoioiga uma mo le togafitiga o le nephropathy o le maʻisuka e vaevaeina i ni vaega se tolu.

    1. Puipuia o maʻi pipisi lautele i le maʻisuka. E mafai lenei mea aʻo tumau pea le maualuga o le kulukose o le toto ona o le agavaa o le faʻaaogaina o le suka.

    2. I le i ai o le microalbuminuria, o le tausiga o le maualuga o le suka o le toto, faapea foi ma le togafitiga o le maualuga o le toto, lea e masani ona tupu i lenei taimi o le atinaʻeina o le faamai, o se mea e faamuamua. O le faʻatagaina o le angiotensin-converting enzyme (ACE), e pei o le enalapril, i togi laiti e manatu lelei o vailaʻau lelei mo togafitiga o le toto maualuga. E le gata i lea, o se taumafataga faapitoa ma le maualuga maualuga o le protein i le sili atu i le 1 g i le 1 kg o le mamafa o le tino e taua tele.

    3. A tupu mai le proteinuria, o le sini autu o le togafitiga o le taofia lea o le paʻu vave o le gaioiga ma le atinaʻeina o le toilalo taʻavale. O le taumafataga o loʻo faʻaalia ai le tele o faʻamaumauga i luga o le protein i meaʻai: 0.7-0.8 g i le 1 kg o le mamafa o le tino. Faatasi ai ma le maualalo o le protein i meaʻai, o le malepe o le tino o ia lava aʻafiaga e mafai ona tupu. O le mea lea, faatasi ai ma le fesuiaiga o le faamoemoe, e mafai ona faatonuina le tutusa o le ketone o mea amino, mo se faataitaiga, ketosteril. Faʻaauau pea le maualuga o le kulukose o le toto ma le faasaʻoina o le maualuga o le toto maualuga. O faʻasolosolo o le alalaupapa o le calcium (amlodipine) poʻo beta-blockers (bisoprolol) e faʻaopoopoina i le initaneti ACE. Faʻatasi ai ma le edema, o loʻo faia ai togafitiga (furosemide, ebepamide) ma le tele o le ava ua pulea, e tusa ma le 1 lita i le aso.

    4. I le faaititia o le fua faatatau o le filtration e itiiti ifo i le 10 ml / min, o le togafitiga faafomaʻi poʻo le totoga o le totoga o le toto (transplantation) o loʻo faʻaalia. I le taimi nei, o le togafitiga fou e fai ma sui o metotia e pei o le vevela ma le dialysis peritoneal. Ae o le auala sili e togafitia ai le tulaga o le maʻisuka nephropathy o le faʻavasegaina o se faʻalavelave o le fatucreas. E oo atu i le faaiuga o le 2000, e sili atu i le 1000 le toe faaleleia o suiga i le Iunaite Setete. I lo tatou atunuu, o le gaosiga o se mea faigata o okeni o loo atiaʻe.

    Fomaʻi fomai, fomaʻi Sirotkin E.V.

    # 4 Sayan 08/30/2016 05:02

    Talofa Tina 62 g O le maʻisuka ituaiga 2 na faʻamalolo i luga o le inisalini; na maua le nephropathy i le tautotogo na teʻa nei, o le tupu vaivai lea o le fatu puna. Rheumatism i luga o vae ma lima, o loʻo mamafa malosi i luga o apa. Faatasi ai ma le amataga o le taumafanafana, ua amata lona manava (e le mafai ona momoe, o se lagona o le fefe, fai mai o se tasi ua tilotilo ia te ia, ma isi loimata.

    Maʻisipathy maʻi: o le a?

    O le maʻisuka nephropathy (DN) o se togafitiga o le gaioiga o galuega lea na atiaeina e avea o se tuai ona faʻalavelaveina le maʻisuka.O se taunuuga o le DN, ua faʻaitiitia le gafatiaina o gaioiga o gaʻo, lea e oʻo atu ai i le maʻi o le nephrotic, ma mulimuli ane i le toilalo o le tino.

    Laʻau soifua maloloina ma le nephropathy

    E le gata i lea, o alii ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e sili atu nai lo i latou e mafatia mai le maʻisuka e le o le insulin. O le pito i luga o le atinaʻeina o le faamai o lona suiga lea i le tulaga o le le atoatoa o le tino (CRF), lea e masani ona tupu mo le 15-20 tausaga o le maʻisuka.

    I le taʻua o le mafuaaga autu o le atinaʻeina o le maʻisuka nephropathy, o le hyperglycemia tumau e masani ona taʻua. faʻatasi ma le maualuga o le maualuga. O le mea moni, o lenei maʻi e le o taimi uma e mafua ai le maʻisuka.

    E uiga i le maʻi

    E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, e tasi le tagata e tolu mafuaaga o le atinaʻe i le taimi e tasi, ae o le maʻi e tupu pe a manumalo le genetics, hemodynamics poʻo le faʻaleagaina o le gasegase. O le lapataiga muamua o le solia o le tafe o le urine.

    Suʻe suʻa toto

    E tusa ai ma iuga faaiu o se suʻega toto, e mafai ona e iloa le tulaga o le nephropathy o le maʻisuka ma faʻataʻatia lona alualu i luma. O vaega o loʻo i totonu o le toto ma le urine faʻamalamalama manino i tagata tomai faapitoa o togafitiga togafitiga o le a lelei.

    Faʻatau togafitiga

    O togafitiga faʻaonapo nei o vailaau faʻasoifua maloloina o vailaʻau uma lava ia e togafitia ai le maʻi o le maʻisuka ma faʻataʻitaʻi ai le gafatia o le nephropathy. Vaega o fualaau faasaina ma sui iloga o nei vaega o falemaʻi:

    Vailaʻau e faʻamautu ai le tele o le cholesterol i le toto. Tofia o se togafitiga umi mo togafitiga faafomaʻi. I le aveesea o le cholesterol sili atu, o le atinaʻe o atherosclerotic plate e puipuia, lea e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻi. Sui mamalu - Atorvastatin ma Simvastatin. Faasaina i fafine maitaga.

    Tagata liliu mai Hypertonic. E manaʻomia se vaega o le inisinia ACE e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. O le mataupu faavae o le gaioiga o fualaau oona o le faaitiitia o le toto. O le maualuga o le maualuga o le uiga sili ona matautia o le nephropathy, lea e sili atu ona mamafa le ata o le falemai. O vailaau lelei e aofia ai Lisinopril ma Fosinopril .

    Faʻatau sauni faʻaleleia le maualuga o le toto (faʻapipiʻi i meaʻai uma) ma faʻaleleia le maualuga o le hemoglobin. Ua tofia tagata maʻi Ferroplex. Tardiferon ma ona analogues.

    I le gasegase faʻapitoa poʻo le le tumau, o le mea naʻo le togafitiga o le siama. E faʻamautu le maʻi mo le 24 itula.

    O aʻafiaga e mafai ona tupu mai i le maʻi

    Faatasi ai ma aʻafiaga ma taunuuga, o le sili ona le lelei o le taunuuga e manatu o se faʻaopoopoga o aʻafiaga o le oti. E tupu lenei mea o se taunuuga o le faʻaumatiaga o masini mūmū o le fatugaʻo ma le solia o le faʻaaogaina o le excretion process. Ae o lenei mea ua naʻo se fuaitau le tumau.

    E pei ona faaalia i le talaʻaga faafomaʻi, o le le atoatoa, o le pyelonephritis ma le glomerulonephritis o ni faʻafitauli o le nephropathy o le maʻisuka. O togafitiga faʻapitoa, faʻamautinoaga atoa ma le puipuia faʻamalosi o ki ia i le manuia i lenei mataupu. Faʻaliliuina o le togafitiga i le "mulimuli ane" e mafai ona oʻo ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia, faatasi ai ma le faateleina o aʻafiaga o le oti.

    E mafai ona foʻia faʻamaʻi ogaoga ogaoga!

    Na pau le auala taotoga? Faatali, ma aua le galue i metotia faʻamalosi. E mafai ona faʻamalolo le maʻi! Mulimuli i le sooga ma saili pe faʻapefea ona fautuaina e le Specialist togafitiga.

    I tulaga ogaoga, o le mataupu e muta i le le atoatoa ona o le vavaeeseina, gau o le okeni, tauaso. Ae paga lea, e oʻo lava i fomaʻi sili ona lelei e mafai ona faʻagesegese le alualu i luma o le angiopathy. E na o le tagata maʻi lava e mafai ona puipuia faʻafitauli o le maʻisuka. O lenei mea o le a manaʻomia ai le malosi ma le malamalama o faʻalavelave e tutupu i le tino o le maʻisuka.

    Talofa O loʻu igoa o Galina ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 3 vaiaso na ou aveina ai. ia aumai le suka i le masani ma aua nei avea ma vaisu i fualaau le aoga

    O le a le uiga o le angiopathy

    O le Angiopathy o se igoa Eleni anamua, o le mea moni ua faaliliuina o le "mafatiaga vascular". Latou te pagatia i le tele o le toto suamalie lea e tafe atu i ai. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le auala mo le atiina ae o maʻi i le maʻi o le maʻisuka.

    O le puipui i totonu o le vaʻa e fesoʻotaʻi tuusao ma le toto. O loʻo faʻatusalia ai sela o le endothelial e ufiufi ai le faʻafanua atoa i le tasi le papa. O le methiolum o loʻo i ai tagata faufautua e le lelei ma faʻamalosi e faʻaleleia pe taofia ai le totoina o le toto. E galue foi o se pa puipui - e pasi ai le vai, molemoa e itiiti ifo nai lo le 3 nm, filifilia nisi mea. O lenei faiga e maua ai le tafe o le vai ma meaʻai i totonu o masini, faʻamaʻaina i latou o mea gaosia i le gataifale.

    Faʻatasi ai ma le faʻasalaga, o le mimiti sili lea e sili ona mafatia, o ana galuega tauave ua faʻavaivaia. Afai e le o pulea le maʻisuka, o maualuga maualuga o le kulukose e amata ona faʻaumatia ai masini vascular. O vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa e tutupu i le va o palatini o le endothelial ma suga toto - glycation. O oloa o le metabolism o le glucose e faasolosolo malie lava ona faaputuputu i puipui o toto toto, e vevela, velo, taofi le galue o se pa. Ona o le solia o le faiga o le faʻasolosolo, ua amata ai ona tupu le toto, ma o le taunuuga - o le maualuga o le vaʻa ua faʻaitiitia ma le faʻaitiitia o le toto ua faʻaitiitia i totonu, o le fatu e tatau ona galue ma se faʻaopoopoga o le toto, ua oʻo i luga le toto.

    O vaʻa laiti e sili ona faaleagaina, o le faʻavevesi o le lolovaia i totonu ia i latou e mafua ai le faamutaina o le okesene ma meaʻai i totonu o le tino. Afai i totonu o nofoaga o loʻo i ai le ita tele i le taimi, e leai se sui o capillaries faʻaumatia ma mea fou, nei atrophy tissues. O le le lava o le okesene e taofia ai le tuputupu ae o toto toto fou ma ua faatelevaveina ai le tele o mea ua faaleagaina.

    O nei gaioiga e sili ona lamatia i totonu o fatuga ma mata, o la latou gaioiga e faʻavaivaia seʻia maeʻa atoa a latou galuega.

    Faʻamaumauga o faʻamaʻi

    O le numera o faʻataʻitaʻiga e aofia ai taualumaga nei:

  • Suesuega o le toto ma urine mo suʻega suʻesuʻe.
  • Suʻega Reberg (iloiloga faʻapitoa ole urine).

    O le faʻamalamalamaina o fatugaʻo e faatatau i faʻamaʻi-meafaigaluega. Afai e tatau ai, ua faʻamautuina se paluga o fatugao.

    Suʻega Reberg - faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. E tusa ai ma ona taunuuga, o le aofaʻi o porotini o loʻo i ai i le urine ua fuafuaina, e avea o se faʻamatalaga tuusao o le atinaʻeina o le maʻi. Faʻatagaina oe e faʻamaonia pe faafitia le faʻamaoniga.

    Faʻasologa o fatugaʻo - suʻega faʻapitoa, lea e faʻatino mo tagata maʻi taʻitasi. O le mea lea, e mafai e tagata tomai faapitoa ona iloilo le maualuga o le faaleagaina o le okeni, ma afai e tatau ai, faia se taotoga pe afai e le mafai ona faasaoina le faamama faamama.

    O le a le faʻamaʻi o le maʻisuka, aisea e tulaʻi mai ai ma pe faʻafefea ona togafitia

    O le mafuaʻaga autu o le tupuga o soʻo se faʻafitauli o le maʻisuka o le aʻafiaga o le kulukose i luga o tisipesa o le tino, aemaise lava fiva nerve ma puipui puipui. O le toilalo o le vascular network, diaclic angiopathy, ua fuafuaina i le 90% o maʻi suka ua 15 tausaga talu ona amata le maʻi.

    O le maʻisuka angiopathy o vaʻa tetele e masani ona o mai faatasi ma atherosclerotic faiga. Ona o le gasegase gaʻo gaʻo, o loʻo tuʻuina i luga o puipui puipui o le cholesterol, o le lumenia o le vaʻavaʻa.

    Maʻisuka Nifropathy - O mea uma nei o faʻalavelave faʻaleagaina o toto toto ma tubules o fatugaʻo e tutupu i le maʻisuka malosi. faatasi ai ma a latou suiga i se taimi mulimuli ane ma mea faʻafesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o le le atoatoa.

    Maʻisuka Nifropathy: Faʻamau

    I le taimi nei, e tele manatu o le tupu mai o le nephropathy, ae o le mea e tasi e manino: o le mafuaaga autu o lona foliga mai o le gasegase - o le maualuga o le maualuga ole kulukose o le toto. Ona o le faaumiumi o le toilalo e totogi ai maualuga maualuga o le kulukose, o suiga o le fesuiaiga e tupu i totonu o vaʻa toto ma namea tino, ona sosoo ai lea ma isi totoga - e mafua ai ona maua le maʻisuka ma maʻisuka nephropathy o se ituaiga o ia faafitauli.

    E tele naua faʻamatalaga e faʻamatala auʻiliʻilia le tulaga o loʻo faamatalaina i luga ua mafua ai le nephropathy o le maʻisuka:

    - O le manatu o le hemodynamic ua tuʻuina atu ai le vaega taua i le faʻanofoina o le faʻavae i le maualuga o le toto maualuga ma faʻaleagaina ai le toto toto.

    - O le talitonuga o le gataifale e faʻaalia ai le solia o faiga faʻavae o meaola, lea e oʻo atu ai i suiga faʻavae i totoga, e aofia ai ma ipu o fatugaʻo.

    - Faʻataʻitaʻiga o le mafaufau e faʻapea o le tagata maʻi ei ai nisi o gasegase faʻapitoa e mafua mai i le nephropathy o le maʻisuka, lea e faʻaalia mai i le faʻafitauli o le maʻisuka.

    O nei eseesega talitonuga, i le mea moni, fai mai le mea lava e tasi, mafaufau i le tasi mafuaaga mai itu eseese.

    E i ai tulaga faʻalavelave e faʻapupulaina ai le gasegase ole nephropathy. O i latou nei:

    - o foliga mai o le gaʻo gaʻo,

    Urinary tract infection

    - faʻaleagaina o fualaau oona.

    Mateʻo le nephropathy: laasaga o atinaʻe

    E tele ni vaega o le atinaʻe o le nephropathy o le maʻisuka, lea na avea ma faavae mo le faʻavasegaina o lenei faʻalavelave:

    1. Tausaga asymptomatic.

    E leai ni faʻamatalaga faʻapitoa i lenei taimi o le atinaʻeina o le maʻi. O se faʻaopoopoga i le fufulu mafiafia ma le faateleina o le fatu fatu fatu e mafai ona taʻu mai ai le amataina o togafitiga. Microalbumin masani (30 mg / aso).

    2. Faʻatulagaina muamua suiga.

    E tupu pe a ma le 2 tausaga talu ona faʻamaonia le maʻisuka. O suiga muamua o suiga i le renal glomeruli e matauina. Microalbumin masani (30 mg / aso).

    3. Laasaga muamua.

    E 5 tausaga talu ona amata le maʻisuka. E i ai "oso" i le toto. O le microalbumin e sili atu nai lo le masani (30-300 mg / aso), o le faʻamaoniga lea o le faaleagaina o ipu o fatugaʻo.

    4. Taimi o sa Nifae.

    E aliali i totonu o le 10-15 tausaga mai le amataga o le maʻisuka. E foliga mai le palatini i totonu o le mimi, ma e mafai foi ona aliali mai le toto. Ole maualuga o le fufuluina o le toto ma le tafe toto o loʻo faʻaitiitia. Ole maualuga ole toto maualuga e tumau. O le fulafula, anemia, ma le cholesterol maualuga e faateleina. ESR, beta-globulins ma le alpha-2, betalipoproteins.

    5. Tulaga o le Nifrosclerotic.

    Ole maualuga o le faamamaina o le glomerular ua faʻaitiitia, lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le creatinine ma le urea i totonu o le toto. Ua taʻua Edema. I le mimi, o le faʻaauau pea o le popo ma le toto. O le faʻamaʻavale e tumau. O le maualuga o le toto maualuga e faʻaalia i le maualuga o le mamafa. O loʻo faʻaogaina uma lava masini. Ae e ui lava i nei mea uma, o le suka i totonu o le toto e le o iloa, ma o lenei mea e taʻu mai ai o le faʻamalositino o le inisalini i le urini e taofi - o le mea moni lava lenei. O lenei laasaga, e pei o se tulafono, e muta i le le masani ai o le le atoatoa.

    Maʻisuka Nifropathy: Faʻailoga

    O lenei faʻalavelave o le maʻisuka e matua lamatia tele i le tuputupu ae tele ma e le o faaalia mai i soo se uiga mo se taimi umi. O faʻamaʻi faʻamaʻi fatu faʻamaʻi e mafai ona le iloa mo se taimi umi ona o le maʻi e leai se faʻalavelave. Ma naʻo se tasi i le vaega 4 (nephrotic), o faitioga e amata ona oʻo mai i tagata mamaʻi e fesootaʻi ma le inupia o le tino. O le mea faanoanoa i le taimi lenei, e matua faigata tele ona fesoasoani i se tagata i se auala e matua manino, ae e mafai.

    Ia mataʻituina lou tulaga ma pe a aliali mai nei faʻamaʻi, vave ona logoina i latou i le fomaʻi talafeagai:

    Fomaʻi togafitiga

    O le puipuia ma le mamao maualuga o le mafai o le alualu i luma o le DN i le faaletonu masani o le le atoatoa, o le sini autu lea o le togafitiga faatonuina.

    O togafitiga faʻapitoa e mafai ona vaevaeina i ni vaega:


    1. i le siama o le microalbuminuria, o le kulukosese tumau e tumau pea i totonu o le masani. I le tutusa ma lenei mea, o le faʻaalia o uiga o le maualuga o le toto maualuga e masani ona matauina.Mo le faasaʻoina o le maualuga o le toto, o loʻo faʻaaogaina le initeti ACE: Delapril, Enapril, Irumed, Captopril, Ramipril ma isi. O a latou agaʻi e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le toto, faʻateleina le alualu i luma o DN. O le togafitiga o le antihypertensive e faaopoopo i le tofiaina o togafitiga, o fuainumera ma le tau o le calcium - Verapamil, Nifedipine, Diltiazem, ma se taumafataga faapitoa lea e maua ai le protein i aso taitasi e oo atu i le 1 g / kg. O le faʻaaogaina o le inisiua ACE mo faamoemoega faʻasolosolo e faʻatinoina e oʻo lava i le i ai o le toto masani. Afai o le inhibitors e mafua ai le tale, e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le mea e mafai ona faʻataʻitaʻiina AR II.
    2. prophylaxis, lea e aofia ai le tofiaina o vailaʻau e maualalo ai le suka e faamautinoa ai le maualuga o le toto toto ma le siakiina o le toto toto,
    3. i le i ai o le proteinuria, o le togafitiga autu o loʻo taulai i le puipuia o le faʻamaʻi faʻamaʻi - o le laasaga o le faʻaaogaina o le faʻailoga masani. E manaomia ai le lagolago o le kulukose toto, faʻasaina o le toto, faʻasaina o le protein i meaʻai i le 0.8 g / kg ma le pulea o meaʻai. O loʻo faʻapipiʻiina le faʻamaonia o le ACE i le Amplodipine (pulusal channel blocker), Bisoprolol (β-blocker), vailaʻau diuretic - Furosemide poʻo le Indapamide. I le taimi faaiu o le faamaʻi, togafitiga o le faamamaina o le tino, le faʻaaogaina o sorbents, ma vailaʻau e faʻamalosia ai le hemoglobin ma puipuia ai le azotemia ma le osteodystrophy o le a manaʻomia.

    O le filifiliga o fualaau mo le togafitiga o DN e tatau ona faia e le fomaʻi, ua ia fuafuaina foi le tulaga tatau.

    Suʻega faʻasolo ma togafitiga poʻo le faʻasologa o le dialysis ua faʻamaonia ma se faʻaitiitia o le fua faatatau o le filtration i lalo o le 10 ml / min. Ma i togafitiga faafomaʻi mai fafo o le togafitia o le gasegase masani o le gaosiga o le okeni fesoasoani o loʻo faʻaaogaina.

    Vitio faʻatalanoa

    E uiga i togafitiga o nephropathy mo le maʻisuka i le vitio:

    O le taimi atofaina o togafitiga i le laasaga o le microalbuminuria ma lana amio lelei o le avanoa sili lea e puipuia ai le leaga o le nephropathy o le maʻisuka ma amata ai le faagasologa o le maʻisuka. Faatasi ai ma le proteinuria, taitaia togafitiga talafeagai, e mafai ona e taofia le alualu i luma o se tulaga sili ona ogaoga - CRF.

  • Tuua Lau Faamatalaga