Adrenal Diabetes

O se faʻamaʻi tagata lea e atiina ae i le talaaga o le maualuga o le plasma level of hormones produced by the correx adrenal, ua taua o le suka suka. I vailaau, o lenei faʻamaʻi e taua foi o le ituaiga inisalini-1 le ituaiga o maʻisuka.

O lenei ituaiga o maʻisuka o se faʻalavelave matuia o se ituaiga o maʻi o le insulin.

O mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi ma mea lamatia

O le maʻisuka Steroid o le faʻamuamua lea o se faʻamaʻi e le fesootaʻi ma faafitauli i le gaioiga o le pancreas.

O tagata e maua i le gaosiolosi o le carbohydrate masani e afaina i lenei ituaiga o faʻamaʻi i le fomu muamua pe afai e tupu i luga o le tino se faʻalavelave maualuga o glucocorticosteroids. A maeʻa le faʻamautuina o le maualuga o nei hormones i le tino, o lona faʻatinoga e faʻasolosolo lelei ma faʻaleagaina ai faʻafitauli o le maʻi.

O le faʻaaogaina o nisi ituaiga vailaʻau e iai se aafiaga le lelei i le gaioiga o le polotini ma le gaʻo gaʻo, ona o le leaga, o le faʻalavelave e tupu i la latou masani masani, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le vevela i le plasma toto.

Endocrinologists latou te iloa le maʻisuka i le mataupu pe afai o suʻesuʻega e faʻaalia ai le i ai o le suka i totonu o le tino i le maualuga o le 11.5 mmol / L ma le faʻaopoopoga, o le i ai o le kulukose e maua i le urine.

Faʻagasolo malie le alualu i luma. Mo lenei mafuaʻaga, o le uluaʻi laasaga, o le muaʻi maʻi suka, lea e faʻaalia ai le faapalepale o le kulukose, e faigata ona iloa.

O mea autu e lamatia ai e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le ituaiga o maʻisuka o le maʻisuka i le tino o le maʻi o mea nei:

  • le umi mo fualaau faʻatau e faʻavae i luga o corticosteroids,
  • faaaoga i le faagasologa o le taitaia o se togafiti togafiti o vailaʻau faʻamaʻi i se faʻaopoopoga o fua,
  • o le mea e tupu i le tino o le tagata maʻi e oso i le maualuga o le suka, lea e faʻavevesi ona o mafuaaga e le faʻamaonia,
  • atinaʻe i se tagata gasegase o le itumalo o soo se tikeri.

O le iai o soʻo se tasi o nei mea i se maʻi e faʻapupulaina ai le ono mafai ona atiae le suka suka i le tino o le maʻi.

Faailoga o le atinaʻeina o le suka suka

O le togafitiga o le maʻisuka steroid e matua faigata lava ona o le mea moni o lenei maʻi e le vave oʻo mai i totonu o le tino o le tagata ma faʻamaoniga faʻaalia.

O le tele o taimi, o le mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o lenei ituaiga o maʻisuka o se soliga i le gaioiga o suauu, lea e faʻaalia ona o se faʻafitauli o nisi o maʻi e aʻafia ai le gaioiga o nei vaʻa.

I nisi tulaga, o le suka suka e mafai ona afaina i le foliga mai o le faateleina o le anotusi o hormones o nei mumua endocrin i le lymph tagata.

O faʻamaoniga sili ona taatele o loʻo faʻaalia ai le tupuga o se maʻi faʻaleagaina ma le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi i totonu o se tagata o mea nei:

  1. O le tupu mai o le fia inu faifaipea ma le le mafaamatalaina ma le manaʻo e faʻaalu le tele o le malosi e mafai ai.
  2. Se faʻaopoopoga i le numera o taimi e te asiasi ai i le faletaele ma le tupu mai o le tele o le urination.
  3. Le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino ile tino.
  4. Le faʻaalia o vaivaiga i le tino atoa.
  5. Le foliga mai o se lagona o le vave vaivai.
  6. Taunuʻuga o le tulaga lautele o le tino ma le soifua manuia o tagata soifua.

O le faigata i le faʻamaonia o se maʻi o loʻo taʻoto i le mea moni o nei faailoga e aliali mai i le taimi o le atinaʻe i le tino o le tele o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le galuega o le endocrine system.O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nei faʻailoga e faʻamaonia mo le tupu mai o ni faaletonu i le tino, lea e fesootaʻi ma le solia o le masaniga o le gaioiga o le tino.

Faatasi ai ma le atiaeina o le steroid ituaiga o le maʻisuka i le tino, o le atinaeina o le ketoacidosis e masani ona le matauina.

I le tulaga e le masani ai, pe a oʻo i le umi o le maʻi i luma o le tino o le tagata, o se tagata maʻi i lenei ituaiga o maʻi e mafai ona iai se uiga masani o le acetone mai le gutu, ma pe a suʻesuʻeina le tuufaatasiga o le urine, o le i ai o ketones o loʻo iloa ai.

Fuainumera o fuainumera faafomaʻi ua faailoa mai e tusa ma le 60% oi latou e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e faigofie lava ona sui atu i se vaega o tagata gasegase oeo loʻo ola i le insulin-totoʻa pe a tupu aʻe le maʻi fomaʻi o le maʻi ile tino.

O le tele o taimi, o le togafitiga o le inisalini e le taitai atu ai i le lelei o le taunuuga. I ia tulaga, e manaomia le maʻisuka e faʻaaogaina se meaai malosi e maualalo i meaʻai gaʻo.

E le gata i lea, o se malologa malosi ma se seti o faʻamalositino faʻapitoa e fautuaina mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka mai faafitauli o gland

O le filifiliga o tupe mo le togafitiga o le maʻi steroid o le maʻisuka e talitutusa lava ma le filifiliga o fualaau faasaina mo togafitiga o le maʻisuka, o lona uiga o le insulin-faalagolago.

O le filifiliga o auala e faʻalagolago i foliga o le faʻamaʻi ma uiga o le tino o le tagata o loʻo mafatia mai le maʻi.

Naʻo le fomaʻi o loʻo i ai le aiā tatau e faʻatonuina ai le faigata o mea uma ma vailaau mo togafitiga.

O le togafitiga o le suka suka e aofia ai le faʻaogaina o mea nei o fuataga:

  • le faʻaaogaina o injections o sauniuniga e aofia ai le inisalini, o ia injections e fesoasoani e faʻamaonia le galuega a le pancreas,
  • le fesuiaiga o se tagata o loʻo mafatia mai se ituaiga steroid o le maʻisuka e faʻamanuiaina i se meaai paleni faʻapitoa, o oloa e faʻaaogaina mo meaai paleni e tatau ona i ai sina vaega tele o meaʻai gaʻo,
  • le faʻaaogaina o vailaʻau oona e faʻamalosi ai le maualuga o suga i le tino o le maʻi,
  • i le tulaga o le atinaʻeina o le faamai i se fomaʻi faigata, o le taotoga e faia e aveese ai le tino o meaola, lea e faaitiitia ai aafiaga leaga i le tino o le tagata maʻi o hormones oona, lea e gaosia i ni aofaiga tetele,
  • faamutaina o le inuina o vailaau e faaosofia ai le tulai mai o faaletonu o le tino i le tino o se tagata maʻi.

O le tele o tagata fomai i le vaega o endocrinology e talitonu o le faʻaaogaina o faʻapotopotoga o togafitiga togafitiga e mafai ona ausia ai le faʻamoemoe lelei.

O le mafuaaga lena, mo togafitiga sili atu ona lelei ma maua ai se taunuuga lelei o le togafitiga, faatasi ai ma vailaau oona, o le injections o vailaau o loo maua ai le inisalini e tutusa lava le faatonuina.

Injections o inisalini o loʻo aofia ai vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i le mataupu pe a le faʻaaogaina le vailaʻau o le hypoglycemic taleni e le maua ai le mea lelei e manaʻomia.

E tatau ona manatuaina o le tuiina o inisalini e aofia ai fualaau faasaina e le na o le pau lea o le auala e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose i le tino o le maʻi.

O le taotoga e aveese ai se vaega o le tino o le tino o se fuataga tele ma e na o tulaga tulaga ese lava e faia. Aʻo le faʻaaogaina o isi metotia o togafitiga e leʻi aumaia ai le taunuuga lelei na manaʻomia.

O le faia o se togafitiga faʻapitoa i le tino, lea e faʻataunuʻuina ai le tino o le tino, e aʻafia ai ma le tele o lamatiaga i le soifua maloloina o tagata, o lona uiga o le faʻaaogaina o lenei togafitiga e matua le manaomia.

Laʻu meaʻai laiti

O le sini autu o togafitiga togafitiga i le togafitiga o le maʻisuka o le faʻamaonia le maualuga o le kulukose i le tino o se tagata maʻi. O le isi sini o le togafitia o le maʻisuka o le faatuai lea o foliga vaaia o ni faafitauli e tulai mai i le tino e faasaga i le maʻisuka mo le umi o le taimi.

O fetuutuunaiga o taumafataga o le auala pito sili lea ona faigofie e puipuia ai le amataina ma le togafitiga o le maʻi steroid o le maʻisuka. O lenei metotia, e ui i lona faigofie, e aoga tele ma e le maualalo i lona aoga i inisalini injections.

O le aoga lelei o se taumafa maualalo i luga o le gaʻo ma luga o le tino atoa o loʻo faʻaalia i le tele o faʻailoga.

O faailoga autu o se mea lelei i luga o le tino o se taumafa maualalo-gaosi e faapenei:

  1. Faʻaitiitia le manaʻo o le tino mo inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic.
  2. Faʻasalalau o le kulukose pe a uma ona 'ai mo se taimi umi.
  3. Faʻaleleia le soifua manuia lautele o le tagata maʻi ma le leai o ni uiga o le maʻisuka.
  4. O le lamatiaga o le tupu ma le alualu i luma o isi faʻalavelave matuia o le maʻisuka ua faʻaitiitia.
  5. Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le cholesterol i le tino o le maʻi.

O se meaʻai maualalo o le gaosiga o se meaʻai faapitoa e faʻavae i fualaau faisua, fualaau aina ma fualaau aina fou. A faʻaaogaina lenei taumafataga, o aano o manufasi ma meaʻai susu o loʻo faʻaaoga i fua faʻatatau.

Afai o se tagata ua i ai se ituaiga o mea e sili ona leaga ma o le sili atu o le suka o le plasma i le sili atu ma le 2-3 taimi, ua fautuaina ai tagata e mulimuli i se taumafataga e aunoa ma le gaʻo mea taumafa-fuainumera numera 8.

Fono o Fautuaga

O se taumafa faapitoa ua atiina ae e avea o se auala e puipuia ai le atinaeina o le suka suka.

Ole taimi ole taumafa e faalagolago i le ituaiga hypoglycemic drug taken by a person who is sick.

Pe a faʻaaoga se meaai faʻapitoa, e tatau ona e tausisi i tulafono ma mea e manaʻomia.

O tulafono faavae e tatau ona mulimulitaʻia pe a faʻaaogaina mea taumafa taumafa o mea nei:

  • o le faavae o taumafa i aso taitasi e tatau ona avea ma meaai e maua i le fiber,
  • o auala autu o le vevela o togafitiga o oloa ao mulimuli i se taumafa e tatau ona avea ma sitaili, kuka poo le gaosiga o le gaosiga o oloa,
  • mumu mumu i le meaai e tatau ona suia i le iʻa poʻo le 'ai o meaʻai vela e pei o se faʻataʻitaʻiga, moa poʻo lapiti,
  • inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai mama i aso taitasi,
  • tapulaa i le faʻaaogaina o ia oloa e pei o pasta, pusa, suka, mea faʻafiafia, araisa, oloa gaosi falaoa.

I le avea ai o se vailaʻau faaopoopo, o le tagata maʻi e faʻamaonia ai lemoni o loʻo i ai ni mea faʻapitoa. O le faʻaaogaina o fualaau oona ia paleni le maualuga o hormones glucocorticoid.

I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose i totonu o le tino ma pipii atu i se soifua maloloina ma ola malosi. O se togafitiga lelei e fausiaina i le maʻisuka o le a le faʻalavelave.

O faʻamatalaga e uiga i le suka suka maua i le vitio i lenei tusiga.

Mafuaʻaga ma Faʻamatalaga Faʻatau

Muamua, o le faʻamaʻi e le o fesoʻotai saʻo ma le gasegase o le galuega. I tagata e maua i le gaosiga o le gaʻo, o lenei ituaiga o maʻisuka e mafai ona tupu i le tulaga muamua i le tulaga o le maualuga o glucocorticoids.A maeʻa ona aveesea i latou mai le tino, o le a mou atu faailoga. O fualaau e aʻafia ai le faʻaleagaina o le palatini ma gaʻo i totonu o le tino, ma mafua ai ona soli o latou gataifale masani, ona siitia ai lea o le maualuga o le vai i totonu o le toto.

O le tagofiaina o vailaau faʻasaina i gasegase tele e faʻaleagaina ai le metabolism o protein ma gaʻo.

Endocrinologists faʻavae aloaia se faʻamaoniga pe a fai o suʻega e faʻaalia ai o le i ai o le suka i totonu o le toto e i le maualuga o le 11.5 mmol ma le kulukose i le urine ua faʻamaonia. O faʻasolosolo e faasolosolo lemu, o lona uiga o le laasaga muamua o le muaʻi maʻi suka, pe a iai le solia o le faapaleni kullukose. Na o le taimi lava lea e faia ai e le fomaʻi se siama mulimuli.

Faʻamatalaga tau faʻalavelave e mafai ona taʻitaʻia ai le suka suka:

  • se umi umi o le aveina o corticosteroids,
  • aveina o fualaau oona i se fua faatatau faateleina,
  • afaina i le toto toto mo mafuaaga e le iloa,
  • afaina o soo se tikeri.
Toe foʻi i le laulau o mea

Glucocorticoid sauniuniga

E tupu o le faʻaaogaina o le kulukosecorticoids e maua ai tulaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka, lea e le i iloa muamua ona o le vaivai o le faʻaalia o faʻamaʻi o le maʻi. I se tulaga faapena, o loʻo i ai se avanoa o se faʻafuaseʻi faʻaleagaina i le soifua manuia lautele o le tagata gasegase, e oʻo atu i se siama. O le mea lea, fomaʻi e fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma suʻe suʻega mo le maʻisuka aʻo leʻi faia ni taʻavale (mo se faʻataʻitaʻiga, le fanau mai o le pepe po o togafitiga). O lenei fautuaga e matua talafeagai lava mo tagata matutua, faapea foi ma tagata e tele gaʻo tino.

Vailaʻau, o le faʻaaogaina e mafua ai le suka suka:

  • glucocorticoid fualaau faasaina ua faatonuina mo le mumu po o le foma (mo se faataitaiga, "Dexamethasone", "Prednisolone"),
  • fualaau diuretic ("Hypothiazide", "Navidrex", "Dichlothiazide"),
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

O nei fualaau oona e sili ona lamatia mo tagata o loʻo aʻafia i le maʻisuka.

Glucocorticoids o se ituaiga faapitoa o le hormone e gaosia i le gaʻo i le taimi o le galuega. I le avea ai o se tulafono, o tulaga maualuga o nei vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i se tagata maʻi o loʻo toe malosi mai se gaioiga o le fatuina o fatu. O le tofiaina o fualaau o le glucocorticoid e faia foi pe a maʻi le tagata maʻi:

  • bronchial asthma,
  • gasegase
  • eseʻese siama i le autoimmune
  • tele sikula.
Toe foʻi i le laulau o mea

O le maʻi o Herenko-Cushing

O le isi igoa mo le faamai o le gaioiga faasolitulafono, lea e aafia ai tamaitai e 25-40 tausaga. Faʻatasi ma se tasi o faʻalavelave ogaoga i le vaega o faʻamaʻi neuroendocrine. O le toilalo i le masani ai o le faʻaogaina o meaola, o le pituitary gland ma le hypothalamus o le mafuaaga autu lea. O le autu autu o le mea oona, ma o le mamafa o loʻo mamafa i le manava, tua, ua ma foliga. Faailoga faaopoopo:

  • musika pulou ma le leai o se manao e faatino,
  • paʻu o le paʻu, o le epithelium o foliga e mafai ona maua ai se mea e gaosi ai le ula,
  • tuʻituʻi i lalo fatu fatu
  • popolega popole - faʻavauvau, lelava vaivai, faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi lagona.

O le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi i le tino o le tagata e le mafai ona suia. E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 30-50% o mataupu e afaina, o le taimi e iloa ai ma le togafitiga talafeagai o le ki lea i le faasaoina o le soifua o le tagata maʻi. O le togafitiga e faia e ala i togafitiga faʻamalolo poʻo togafitiga. O le manuia o le toe faʻaleleia atoatoa o loʻo faʻamautinoa e ala i se seti o faʻatulagaga faʻapitoa faʻasologa.

Faailoga o Steroid Diabetes

O le togafitiga o le maʻisuka steroid e sili atu ona faigata ona o le mea moni e leʻo faʻaalia mai i ni faailo faʻalauiloa. I le avea ai o se tulafono, o le mafuaʻaga autū o le iai o le faʻamaʻi o se soliga i le galuega a le taʻavale. O nisi taimi o le faʻamaʻi e mafua mai i le faateleina o le aofaʻi o hormones adrenal i le lymph.

Faailoga masani e faʻaalia ai le atinaʻeina o le suka suka:

  • naunautaiga faifai pea e inu ma inu tele vai,
  • faʻateleina femalagaiga i le faletaele ma le tele o faʻasologa,
  • faʻafitauli le lelei
  • vaivaiga
  • vaivai,
  • faʻafitauli i le soifua maloloina lautele.

O le faʻafitauli o nei faailoga o loʻo faʻamaonia ai faʻamaʻi sili ona lauiloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nei toilalo e mafai ona taʻu mai ai le soliga o le masaniga o le gaioiga masani. Faʻatasi ai ma le siama o le maʻisuka, o le ketoacidosis e le faʻaalia tele. I tulaga tulaga ese, pe a oʻo ina umi le taimi na amata ai le maʻi, o le tagata maʻi e mafai ona i ai se manogi manogi o le acetone mai le gutu. O nisi taimi o suʻega faʻamalosi e faʻaalia ai ketones.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 60% o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona o atu i le vaega o tagata maʻi o le insulin e iai se maʻi o le maʻi. I le tele o tulaga, o le togafitiga o le inisalini e le aumaia ai le manaʻoga, o lea ua faatonuina ai e tagata gaosi se soifua maloloina maloloina ma le maualalo o mea o gaʻo, gaoioiga i fafo ma se seti o faamalositino.

Togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka mai faafitauli o gland

O le filifiliga o togafitiga mo le suka suka e tutusa ma togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le metotia e faʻalagolago i foliga o le faʻamaʻi ma uiga o le tagata maʻi. Ole seti tatau o fualaau ma vailaʻau mo le toe faʻaleleia e mafai ona faatonuina e na o se fomai poto.

O le seti o faʻatulagaga manaʻomia e aofia ai faiga nei:

  • injections inisalini e faʻamaonia ai le gaioiga o le pancreas,
  • fesuiaiga i se meaʻai faapitoa e maualalo i mea gaʻo,
  • o le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka,
  • i mataupu faigata, o le togafitiga faʻapitoa e manaʻomia e aveese ai mea e sili atu i totonu o le eleele ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o hormones,
  • tolopoina o fualaau oona e mafua ai le le atoatoa o le tino i le tino.

O le toatele o fomaʻi e talitonu o le tuufaatasiga o togafitiga togafitiga o le a ausia ai le manaʻoga. O lea, e faaopoopo atu i vailaau oona, o le inisalini o inisua ua faatonuina.

O le faʻaofiina o le inisalini o loʻo faʻamaonia i le mataupu pe a le faʻafefeteina e le suka suka fualaau. E tatau ona maitauina e le o le puleaina o le inisalini e na o le pau lea o le auala e faʻafaigofieina ai le maualuga o le suka. O le aveeseina o se vaega o taala o loʻo i ai se fuataga tele ma e faia i le mataupu pe a le mafai e isi metotia ona fesoasoani. O le taotoga e aveesea ai le tino o lenei okeni e fesootaʻi ma le tele o lamatiaga i le soifua maloloina o le tagata.

Laʻu meaʻai laiti

O le sini autū o le togafitiga o le maʻisuka e faʻaleleia ai lava ia ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi ma tolopo ni faʻafitauli faigata i le umi e mafai ai. O le faʻaleleia o mea taumafa o le auala sili lea ona faigofie mo le puipuia ma le togafitia o le maʻisuka malosi, ae e le aoga tele nai lo le insulin poo le taotoga. O le lelei o le maualalo o le taumafa i luga o paluga ma le tino atoa o lona uiga, o loʻo faʻaalia mai i nei faʻailoga:

  • faaitiitia le manaomia mo le inisalini po o fualaau e maualalo le suka,
  • le faʻamautuina o le suka mo se taimi umi pe a uma ona 'ai,
  • soifua manuia lautele ma leai se maʻisuka faailoga,
  • o le lamatiaga o isi faʻafitauli ua faʻaitiitia,
  • o le maualuga o le cholesterol i le tino ua paʻu.

O le taumafa maualalo o le gaosiga o se meaai faapitoa e faavae i luga o le 'aina o fualaau faisua, fua, ma fualaau aina fou. Meaʻai gaosiga ma aano o manufasi e mafai ona 'aina i ni tapulaa faʻapulaʻa. Faʻasolosolo i le 2-3 taimi le maualuga o le isesa ma le 2-3 taimi o le maualuga o le suka toto, e fautuaina ai tagata e mulimuli i se meaai e leai ni meaʻai (diet 8).

Fautuaga tau taumafa

O se taumafataga faapitoa ua atiina ae o se auala e puipuia ai le suka suka. Tulafono faavae:

  • o le faavae o taumafa i aso taitasi o se meaai e maua i le fiber,
  • auala o le gaosiga o oloa - salu, kuka poʻo le vaʻa,
  • mūmū mūmū e tatau ona suia i iʻa po o aano o le moa, lapiti,
  • pe tusa ma le 1.5 lita o le vai mama,
  • faʻatapulaʻa o "mea gaogao" gaʻo - pasta, pastries, suka, mea faʻafiafia, araisa, taʻavale ma falaoa.

Ole taimi o taumafataga e faalagolago i le ituaiga o fualaau faasaina e maualalo le suka e ave e le tagata maʻi.

I le avea ai o se meafaigaluega faaopoopo, o le tagata maʻi ua faʻamaonia ai hormones faʻamalo, o le galuega o le paleni o hormones glucocorticoid. O le maʻisuka o le maʻisuka e le faʻaalia i ni faailoilo manino e pei o le maʻisuka masani, ae e le o lona uiga e tatau ona le amanaiaina ma e le tatau ona faia ni fuafuaga e toe faʻaleleia. I le uma, o ituaiga uma o le suka e tatau ona togafitiga ina ia tausia ai se tulaga lelei o le soifua maloloina o le maʻi. E taua le mulimuli i fua puipui, mataʻituina le kulūkose, faʻamalositino ma tausia se meaʻai maloloina.

Adrenal Diabetes

Steroid diabetes - maʻisuka insulin-faalagolago le fomu.

O le maʻi e tupu ona o le le lelei o le manava o le tino ma le umi faaumiumi o le mamafa o hormones faalilolilo e le gasegase oona.

O lenei ituaiga o maʻisuka e faʻaosofia e maʻi faʻapitoa o le tino poʻo le faʻamautinoaina o fualaau faasaina. O faʻamaʻi pipisi e tuputupu aʻe malie ma e leʻi faʻaalia ni faʻaaliga.

Tele le le atoatoa o le tino

O le le atoatoa o le tino (Addison crise) o se ogaoga ogaoga e afua mai i le paʻu maitauina po o le faamutaina o le gaosia o le hormone e le cortex adrenal.

O le le atoatoa o le tino e masani ona tupu i tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi o le tino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai latou te taofi le faia o hormones corticosteroid e fai ai mo latou lava le lava.

O le mea lava lea e tasi e mafai ona tupu i le talaaga o manua, o gaioiga, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, faatasi ai ma se suiga i le tau, faʻamalositino malosi, ogaoga faʻafitauli o le mafaufau.

E le gata i lea, e tupu mai se faʻafitauli o meaʻai:

  • I totonu o le gasegase lapopoʻa i totonu o le eleele poʻo le atinaʻeina o se fatu fatu ia i latou (o le necrosis),
  • I le maningitis, sepsis, o le gau tele o le toto (manua, fanau pepe), faʻamaʻi maʻi.

O LE A LE FIAFIA?

O tafao mata e toetoe lava a uma ona faʻaaogaina fuamone, lea e oʻo atu ai i le solia o ituaiga uma o metabolism. Muamua lava, o le gasegase malosi o le tino e tupu ma o le maualuga o le salalau o le toto e faaitiitia.

O le solia o le gasegase o le gasegase e taʻitaʻia ai le mea moni o le fatu o le fatu e amata ona faʻamaonia le leaga. I le taimi lava e tasi, e mafatia le metabolism o le carbohydrate: o le toto maualuga o le suka o loʻo faʻaitiitia, o le lagona o sela i le inisalini e faateleina.

O le gaioiga o gaʻo ua faʻalavelaveina.

O le tulaga o se tagata e faafuasei lava ma e vave ona faateteleina:

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu mai i nai itula i ni nai aso. I le taimi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, vaivai le vaivai o le musika, o le a le toe i ai le fiaʻai, ua aliaʻe musika.

Faailoga o le le atoatoa o le tino (crise):

  • O le toto o le toto e paʻu malie, lea e faaalia i le afu suamalie, lima malu ma vae malulu, vaivaiga faafuaseʻi,
  • O le galuega a le loto e faʻalavelaveina, arrhythmia faʻaauau,
  • Oona ma vili, tiga ogaoga tiga, manava manava,
  • E faʻaitiitia faʻaititia le faʻaaogaina o le Urine (oligoanuria),
  • O le lotofuatiaifo e faʻalavelaveina. I le taimi muamua, o le tagata maʻi na vaivai, ma le faigata ona tautala, o lona siʻufofoga sa filemu, momoe. Ona faʻaalia ai lea o mea, faʻavalea, maʻa

Afai e maua nei ituaiga o faailoga, e manaʻomia le falemai vave.

DIAGNOSIS MA TAITAIGA

Mo le faʻamautinoaina o le gasegase o le gasegase ogaoga e mafai ona:

  • Suʻega o le toto.E i ai le faateleina o le numera o lela mumu (erythrocytosis) ma le hemoglobin (ona o le totoina o le toto), o le faateleina o le numera o leukocytes ma le ESR,
  • Suʻe toto mo le suka: hypoglycemia (faʻaitiitia le maualuga o le suka),
  • Suʻesuʻeina o le toto: ole maualuga ole maualuga o le potassium ma le creatinine, o le faʻaitiitia o le maualuga ole sodium, chloride,
  • Urinalysis: fuatini fuafuaina, toto mumu mumu, o nisi taimi o le acetone,
  • Suesue i le maualuga o hormones o le tino i le urine ma le toto: o se toso malosi i le aofai o corticosteroids (cortisol, aldosterone, ma isi) ua iloa
  • ECG: faailoga o hyperkalemia.

Togafitiga e faia i le potu maʻi tigaina poʻo le potu maʻi tigaina. O le faʻavae o togafitiga o loʻo i ai meaʻai ma corticosteroids ma fofo faʻapitoa. E ave foʻi fua e aveese ai le maʻi mai se tulaga o le teʻi.

Afai e amataina le togafitiga i le taimi, o le avanoa e maua ai le maʻi mai le faʻalavelave.

A maeʻa ona toe faʻaleleia, o loʻo i ai pea i le gasegase ni faʻailoga o le faʻaaogaina o galuega, o lea latou te manaʻomia ai togafitiga toe suia i le olaga atoa ma faʻamatalaga gaosia o hormones o le cortex.

FUAFUAGA

Ina ia puipuia le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona faia se togafitiga talafeagai e sui ai le homone mo le le atoatoa o le gasegase o le tino ma isi faʻamaʻi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o corticosteroids.

E leai se tulaga e tatau ona e tutoatasi mai le ave o le corticosteroids poʻo le faʻaitiitia o la latou metotia.

E tatau ona faʻaauauina pea le fesoʻotaʻiga ma le endocrinologist, o ia lea e fetuunai le fualaau o le vailaʻau e fuafua i le gaioiga faaletino ma le soifua maloloina o le maʻi.

E mafai ona e faitauina lenei tusiga i luga o le site Medportal.ru

O le fesili o le matafaioi o le faʻavalea o le tino i vascular processes in the diabetes

O le fiafia o le fesili lea i le matafaioi a le faʻavalea o le ola i totonu o le vascular processes i le maʻisuka malosi.

I le 6 gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ma le retinopathy, na aveeseina ai gland mau, ma maua ai se faʻaleleia atili o le maʻisuka ma le retinopathy.

O faʻamatalaga mo se taotoga, e tusa ai ma Melins, o maʻi vailaʻau, toto maualuga, glomerulosclerosis ma albuminuria.

Headstrom ma Wertham (Headstrem A.

Wortham), e fesoʻotaʻi ma suiga o le suka i le toto i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka faʻatasi ai ma galuega faʻapitoa, na faia ai le adrenalectomy e lua i le 7 tagata mamaʻi ma le maʻisuka malosi ma le faʻalavelave faʻaleagaina.

Aʻo lei faia le taotoga ma aso na sosoo ai, na tuʻuina atu ai tagata gasegase. O tusitala latou te le matauina le tulaga ese o le le atoatoa o le tino. I tagata gasegase uma, na faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini ma ua faʻaitiitia le toto maualuga, ma sa i ai foi le faʻaitiitia o le paluka ma le tootoo o totoe ile toto.

O le aofaʻi o le porotini i le urine ua faʻaitiitia ma fulafula na leiloloa. O nisi tagata gasegase na faʻaleleia atili le vaaia ma faʻaleleia le soifua manuia. Peitai, e pei ona tusia e le tusitala, i nisi o tagata gasegase, o le setete o le retina e leʻi suia ma o le tulaga faaletonu o le leai o se faaletonu ua faateleina.

O nei suʻega faʻasolosolo na faʻaalia ai o le aveeseina o laʻau e mafai ona faʻaogaina ai le maʻisuka. E le gata i lea, o loʻo faʻaalia mai mo le gaioiga o le cortex, mo le faʻamaʻi pipisi, faʻateleina e le maʻisuka.

O le mea lea, i le mataupu o Spreg, Priestley ma Doketi (Spraque, Pristley a.

O le mea na tupu) i se tagata maʻi na maua i le maʻisuka i le 3 tausaga talu ai, na aveesea ai se maʻi tigaina na mafua mai i le siama faʻaleagaina, lea na mafua ai le toe faʻaleleia atoatoa.

O le paʻu na oʻo i le tele o le polo soka ma e mamafa le 1550 g. Suauu toto aʻo leʻi faia le taoto 252 - 375 mg%, i le aso lona 3 talu ona faʻataunuʻuina i le 107 mg%, ona - 88 mg%. O le faapaleʻa o le carbohydrate ua avea ma masani.

Talu ai ona o le tele naua o le tino o le tino, ma le solia o le gaosiga o le carbohydrate, matou te manatu e talafeagai le lipoti atu o maʻi matou te matauina.

Faʻalagolago i le faʻaogaina o le gaʻo faʻaleagaina ma faʻamaoniga muamua o le maʻi

O le faʻaleagaina o le gaʻo faʻaleagaina o se maʻi lea e tupu ona o le solia o le gaosia o hormones o le mea taua, lea o loʻo i luga o le fatugaʻo taitasi. O le le faʻaleagaina o le tino faʻapitoa e mafai ona:

O nei mea faalilolilo e faʻamaunuʻuina o latou tulaga faʻalelei i le soifuaga o se tagata. O le galuega o taʻaloga faʻalelei i fafine e le ese mai le latou gaioiga o nei totoga i tane. O le le atoatoa o le tino o le tino e mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese. Mo la latou filifiliga saʻo, e faia faʻamaʻi i le falemaʻi.

Aiaiga lautele

I tamaiti, o le le atoatoa o le tino e mafai foi ona tupu. I le taimi lava lea e tasi, o le a faʻaitiitia ai galuega o le faʻaogaina o laufanua. O le masalomia o togafitiga e mafua ai le faʻasolosolo, lea e taʻu mai ai le leai o ni homoni i totonu o le tino.

E mafai foi ona tupu i le pepe. O faʻavaega mai le masani i le taimi o le fausiaina o pepe e taʻitaʻi atu ai i se soliga. O se faʻailoga e ono le lava le gaosia o le hormone, lea o le a aʻafia ai le galuega o metabolic process in a child.

O lenei mea e ono mafua ai le leai o se VCD. I lenei tulaga, e le toe faia lelei a latou galuega saʻo. O faʻamaoniga o le le atoatoa o le tino e mafai ona ese.

Na te faia foi togafitiga eseese e fuafua ai le togafitiga. O le faʻamaonia saʻo e mafai ai ona sili atu le faʻamaonia lelei o le mafuaʻaga o le maʻi ma faʻamaonia le saʻo togafitiga.

Manulele oona: o le a?

Le faʻaleagaina o le paʻu o le tino e mafai ona tupu ona o le faʻanofoina o le pule. O nei laufanua e taua tele i le tino o le tagata. Latou te lagolagoina le faʻatinoina o le faʻatinoina o le tele o polokalama. O le uʻamea e iai ni laulau se lua e ese le tulaga.

O le vailaau oona e maua ai le tusa ma le 30 ituaiga o hormones, lea atonu e nafa ma:

  • Fausiaina o feusuaiga a tagata.
  • Faʻaleagaina o le mumū.
  • Carbohydrate metabolism.
  • Faamama ma le vai.

O le faiʻai o le faiʻai e nafa ma le gaosiga o CNS mediators. O lenei:

Hormones mai nei matafaga e aʻafia ai foi le gaioiga o isi faiga. Aemaise lava, latou te nafa ma ia faiga:

  • Aumai le masani o le toto maualuga.
  • Saunia le masani o suauu ma le vai i le tino.
  • Puipui tagata mai le popole.
  • E afaina ai le puipuiga.

Faʻaleagaina o le gaʻo faʻaleagaina: mafuaʻaga

Afai ei ai se soliga o le eleele, o le mea lea e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli ma faʻamaʻi e fesootaʻi ma le mea moni o le ai ai le le lava o hormones i le tino.

Faʻavae i luga o le auala e maua ai le faʻamaʻi, e vaevaeina e fomai i:

E le gata i lea, o togafitiga e mafai ona faʻavasegaina e faalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina. O lenei:

  • Peraimeri E ono tupu pe a uma ona fānau pe mafua mai i se gasegase o le kenera.
  • Maualuga E tupu pe a afaina le pituitary gland.
  • Aoga Maualuga. E le saʻo le faʻamatalaga o hormones. O le fea e mafai ona taʻitaʻia i le faʻalavelave faʻalavelave.

Symptomatology

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, e mafai ona ese faʻamaoniga. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, o faʻafitauli le lelei e tutupu i totonu o le tino. Faatasi ai ma:

  • O sina vaega ole alsosterone e mafua ai le le lava o le vai, lea ei ai sona aafiaga le lelei i le fatugalemu o le tino, o le gastrointestinal tract ma le fatu.
  • O sina vaega o cortisol e mafua ai le le atoatoa o le tino. Ua le toe gaoia le tino o meaʻai gaʻo.

Faailoga o togafitiga

I le amataga o le atinaʻeina o le maʻi, e mafai e se tagata ona lagona:

  • Faʻaitiitia le manaʻo.
  • Faʻitiʻitia galuega.
  • Leʻa le mamafa.
  • Faʻasalaga o le gasegase.
  • Le lanu o le epidermis i le samasama.
  • Faanatinati mo le alo.

O le taulimaina o le paʻu e mafua ona o le tele o cortisol o loʻo gaosia i le tino. O lenei mea e mafua ai le amataina o le hormone i fuainumera tetele, lea e nafa ma le lanu o le paʻu. O le malosi o lenei faʻaaliga e faʻalagolago i le maualuga o le tino o sea ituaiga o hormone.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e mafai foi ona faitio se tagata e uiga i:

  • Manua o le mafaufau.
  • Lapataiga faʻapitoa o le myocardial.
  • Faʻaitiitia o le toto.
  • Faʻafitauli
  • Lulu o lauulu i totonu o le potu.
  • Faʻaauau vave o le urine.

O nisi faʻamaoniga e mafai foi ona tupu ma se tulaga lua o togafitiga. Atonu o lenei mea e le o ni faʻamatalaga manino. O lenei tulaga e aʻafia i le mea moni o le ai ai sina kulukose i totonu o le toto. E mafai ona tupu lenei mea:

  • Sweating.
  • Vaivai.
  • Tigā.
  • Talofa.
  • Ulu le ulu.
  • Faʻateleina le galuega o le myocardial.
  • O le pallor o le epidermis.
  • Fiaai.
  • Faʻasalaga le lelei.

O le masani masani o togafitiga faʻapitoa foi ei ai ana lava faʻamaoniga patino, lea e mafai ai e le fomaʻi ona suʻesuʻe lelei i le taimi o le suʻega. E masani lava, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e aliali mai ona o le faʻaaogaina o tui tele o fualaau oona.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O faʻamatalaga i aso nei e masani ona faʻatino e faʻaaoga ai metotia faʻaonaponei. Ina ia faia se faʻamaoniga saʻo, o le tagata maʻi e tatau ona faia ni suʻega faʻavae ma suʻesuʻega suʻesuʻe, e aofia ai:

Ae faʻatasi ai ma se togafitiga, e pei ona fai mai tagata atamamai, o le togafitiga i metotia falesuesue e mafai ona faigata. O le mea masani, o le tagata maʻi e tui i le hormone i totonu o se vein, ona latou mataʻituina lea o le tino o lona tino. O se faailoga iloga o togafitiga pe a uma le faʻaofiina o le homone o le:

  • Faʻaitiitia le aofaʻi o cortisone i totonu o le toto.
  • O le faateleina o le paluga i totonu o le toto.
  • Faʻaititia o le kulukose.

O le faʻamaonia saʻo e aofia ai se suʻega HIV. I le taimi o le suʻega, o le gaioiga o le vevela ma le puipuiga o siama e faʻatagaina siaki.

Talitonuga pepelo: togafitiga ma ona metotia

I aso nei, e mafai e fomaʻi ona faʻaaoga auala faʻaonapo nei e faʻataʻitaʻi ai togafitiga mo se faʻamaʻi. I le taimi o togafitiga, o le galuega autu a le fomaʻi o le faʻaaogaina lea o mafuaʻaga o le faʻaalia o togafitiga ma aumai le aofaiga o hormones i le masani.

Ina ia faʻaitiitia le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, o auala nei e faʻaaogaina:

  1. Fomaʻi.
  2. Totogi
  3. Lavela.

I le taimi muamua o le maʻi, o le tagata maʻi ua faatonuina vailaʻau e maua ai hormones ma minerale. I le tulaga lua o faʻamaʻi, naʻo le faʻaaogaina o le kulukosecorticoids ua faʻamaonia. I le masaniga masani o togafitiga, o le faʻaogaina o hormones o feusuaiga ua faʻamatalaina.

Ma le isi, i le faagasologa o le taitaia o togafitiga ma le fesoasoani o fualaau faasaina, e masani ona iloilo e le fomaʻi le tulaga o le maʻi. Na ia faamatalaina i le:

  • Faʻateleina le mamafa.
  • Toto toto.
  • Faalelei le lanu o le epidermis.
  • O le mou atu o le atuatuvale.
  • Faʻaleleia le soifua manuia.

A toe faʻafoʻi, e manaʻomia le tausiga faʻafuaseʻi mo le maʻi. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia e ia:

  • Faatumu le paleni o vai i totonu o le tino.
  • Ave ni homoni.
  • Faʻaitiitia uiga.

I lalo o tulaga faigata, e fautuaina le faateleina o le dose o hormones i le tolu taimi ina ia leai ni uiga le lelei. Ae a o maitaga, e le tatau ona faʻateleina le fualaau.

Puipuiga

Afai, a maeʻa ona maua se faʻamaʻi, e amata ona togafitia lelei, ona tuʻuina atu lea e fomaʻi se faʻamatalaga lelei. O le isi olaga o le tagata pe a uma togafitiga o le a leai se eseesega mai le taimi muamua.

Ua maitauina foi e leai ni fautuaga faapitoa mo le puipuiga. O auala autu o le puipuiga o le faʻaititia o le taumafa ava malosi ma le nicotine.

Faatasi ai ma lenei togafitiga, e tatau i se tagata ona faamauina i le falemaʻi ma siaki e le fomaʻi e le aunoa. O lenei fautuaga e faʻaaoga foi ia i latou e lamatia. O le le atoatoa o le tino i pepe faatoa fananau mai o se mafuaaga lea mo le lesitalaina o se pepe.

Faaiuga

E pei ona mafai ona faʻamasinoina mai mea ua taʻua muamua, o le le atoatoa o le tino o se maʻi matautia ma le le mautonu, ma o le mea lea e tatau ai i se tagata ua mafatia ona tatau ona mataʻituina lelei o latou soifua maloloina.

Hyperthyroidism O faʻamaʻi o le thyroid gland vaega 2 Faʻaleagaina o le gasegase i le gaosiga o le faʻaaogaina ma le PreventAge vailaʻau. Adaptogens mo le faʻaleagaina o le faʻalavelave le atoatoa le malosi o le Adrenal. O le faʻamaʻi o le addison Adrenal insufficiency and florevitis.O le Active Longevity System e uiga i le flourevitis .. O le faʻaleagaina o le gland. O le faʻaleagaina o faailoga o le gaʻo o le fatu fatu fatu + i fafine

Endocrinologist surgeon Sergei Cherenko: "O tumutumu o le tino e lagona ai latou lagona e ala i le faʻateleina o le alualu i luma.

E i ai le manatu e faapea o le endocrinologist o se fomaʻi o loʻo galue i le vevela o le thyroids ma togafitia le maʻisuka. E foliga mai o nisi taimi e mafaufau ai le fomaʻi.

O le a se isi mea e mafai ona faʻamatalaina le tulaga pe afai o se tagata maʻi e masalomia o ia lava i se faʻafitauli i le faʻavalea o le tino, e feiloai ma se le malamalama i le finocrinologist? Na i ai se mataupu na oʻo ai i se fafine na sau i se tasi o aʻoga faʻapitonuʻu o endocrinology e tatau ona saili mo isi falemaʻi lea e mafai ona suʻeina e faʻamaonia ai le siama.

Ae ui i lea, e tusa lava pe a uma ona vaʻai i taunuʻuga faʻatuatuaina, na finau le tagata tomai faapitoa i lana lava ia: e leai se maʻi, aua e seasea lava ... Na ia saunoa e uiga i lenei mea mataʻina o le le faʻaleagaina i le taimi o laina tuusaʻo o FACTS endocrinologist fomai tipitipi, ulu o le tautua o taotoga endocrine o le Iunivesite suʻesuʻe faasaienitisi ma aoga mo le tipitipi endocrin, le toe gafa o gaioiga endocrin ma tissu, fomai o le polofesa faafomai o le polofesa Sergey Cherenko. O a faigata i le siakiina o faʻamaʻi pipisi? E faapefea ona togafitia i latou? O afea e tatau ai se taotoga? Faitau tali i nei fesili ma isi fesili i aso nei.

* - Talofa, Sergey Makarovich! Ua e popole e uiga ia Nadezhda Mikhailovna mai Kiev. Ua 45 oʻu tausaga, ma ua amata ona oso aʻe le mamafa pe a oo i le 32. Ua oʻo nei i le 180 i le 110. O le a le mea e tatau ona ou faia?

- Vaavaai mo le mafuaʻaga o le maualuga o le maualuga, ma mo lenei mea - suʻesuʻeina ma le totoʻa. O le faateleina o le mamafa na tupu mai i le talavou ma le vaeluaga o tausaga, o loʻo faʻamaonia ai le solia o le tino - se faʻamaʻi o le fatu, toto toto, fatugaʻo.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoga masani e masani lava ona fesootai tuusaʻo ma le faʻamaʻi.

Toeitiiti lava o gaʻo uma e aliali mai i nei gutu o le endocrin e mafai ona mafua ai le maualuga o le maualuga: o le tele o hormones e gaosia - ma vaʻavaʻa ai vaa.

Ua faʻamaonia e faapea o le mafuaaga taatele o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le hormonone aldosterone.

Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga o le faamaʻi (e taʻua o le hyperaldosteronism), e tatau ona e pasia se suʻega faʻapitoa o le toto, lea o le a faatonuina e le endocrinologist, ia faia se suʻesuʻega faʻavae.

Afai o le togafitiga e pei ona faʻamatalaina mai iʻuga o le suʻega e faʻamaonia ai le faʻavalea o le eleele, o le a faʻaitiitia foi le mamafa. O le aafiaga e tele lava ina faalagolago i le umi o le maʻi: afai e mafatia se tagata mo le silia i le lima i le ono tausaga, o le ausia o se taunuuga lelei e sili atu ona faigata.

* - "FAAALIGA"? O Olga lenei mai le Zhytomyr, 47 tausaga. I le tausaga ua teʻa na amata ona osooso loʻu toto. Ou te talitonu o lenei mea e ono mafua mai ona o le taula. E faapefea ona siaki?

- Ina ia iloa pe o le mea lea, faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. O le suʻesuʻega e amata i se suʻesuʻega o le fua o le aldosterone i le enzyme na gaosia e gaʻo (renin).

Ou te fautuaina oe e lapatai le fomaʻi pe afai o loʻo e tagofia fualaau faasaina: o nisi oi latou e ono faʻasese le iuga.

O le fomaʻi, faʻatonuina le tagata maʻi mo le auiliiliga, e tatau ona tolopoina le diuretic (veroshpiron) muamua atu, ma suia mo le taimi nei peta-blockers ma le ACE blockers ma isi fualaau.

O le isi suʻega taua e manaʻomia ona fai o le maualuga o le palukala i le toto. O se suʻesuʻega faigofie lea e faʻaaoga e faʻaaoga ai se tagata suʻesuʻe auiliiliga.

O nisi taimi o le leai o le pasela e tupu i nisi o gaʻo, gasegase ogaoga i le manava (e masani ona sau faatasi ma le vomiting, manava manava), ae o le tele o taimi o loʻo faʻaalia pea le faateleina o le aldosterone. Afai o le fomaʻi e maualuga lona maualuga i ona luma, lea e tuʻuina atu ai le potassium, e tatau i se tasi ona suʻeina le mafuaʻaga i totonu o laufanua.

O le mea lea, i le ala, o se aganuʻu i fafo atu: o se tagata e atiina ae vaivaiga, faʻavavega o le muscle i le pito i luga o le maualuga maualuga, ei ai le faʻafitauli i le manava, e aunoa ma le pasi e pasia se suʻesuʻega mo le potassium i le toto.

O le faafitauli o nisi o finocrinologists o Ukrainian o lo latou manatu o faʻamaʻi faʻamaʻi e matua leai lava. I laʻu masaniga, sa i ai se tulaga e susulu i le taimi na amata ai e le tamaitai faigaluega i Polani ona atiae le hyperaldosteronism, ma o ia, ina ua uma ona feutagai ma fomai Polani, na alu i le fale mo togafitiga.

Ae i le clinocrinology clinic o se tasi o nofoaga tutotonu, o le fomai "na te lei vaai" i le faafitauli. O le tagata maʻi na faʻamalosia e suʻe se fale suesue ia te ia lava e faia suʻega talafeagai, ia maua se CT faʻataʻitaʻi i totonu o se nofoaga faʻatau pisinisi. Ae ui i lea, e le mafai e lenei mea ona faʻamaonia le tagata maʻi faʻavauvau.

I le itu na ia sau ai e feiloaʻi i Kiev, sa i ai se tulaga eseʻese (ma e ono fesiligia) suʻesuʻega.

* Le aoauli lelei! O Ivan Romanovich o loʻo valaʻau, 51 tausaga. Sa ou faitau i le "FAATONU" o le le lava o le potassium i le tino e mafua ai le vaivaiga, vevela, faateleina o le galala ma le masani ai. O a meaai ou te manaʻomia e maua atili ai le potassium?

- E maua le tele o le potassium i fualaau mamago: apricots ua mamago, vine, palu, ma faʻi, paluga tao tao. Ae o se tagata soifua maloloina ma le masani masani e maua ai se aofaiga talafeagai o elemene talafeagai.

Afai oe popole e uiga i nei faailoga, ou te fautuaina oe e siakiina le tala o le eleele: o nisi o le solia o la latou galuega e mafua ai le le atoatoa o le potassium, ma o le hypokalemia e tupu. E manaʻomia lou suʻeina o le toto mo eletini (potassium, calcium, chlorine).

O le mea e tatau ai, e tatau ona fai lenei mea i taimi uma, pei, fai mai, o le suʻega o le toto poʻo se suʻega toto. Afai e talafeagai, ole a faatonu e le fomai se isi suʻesuʻega faapitoa (mo le hormonone aldosterone).

Ae o lona taunuuga e faʻatuatuaina, o le a fautuaina e se fomaʻi pe faʻapefea ona faʻamuamua le maualuga o le pāmaia i le tino. E masani lava e te manaʻomia le suʻeina o vailaau faʻasaina ma le mea e fai ai le micronutrient.

* - laina sao? O loʻu igoa o Natalia. Ou te nofo i Yagotin, Kiev eria. Mo le sefulu tausaga, o aʻafiaga mamafa na faʻalavelave, ma o nisi taimi e faʻaititia ai le vevela o le tino. Ou te manatu o le mafuaʻaga o loʻo i totonu o le vevela. E faapena?

- Ou te fautua atu ia te oe e faia se auʻiliʻiliga mo le hormone faʻamalosi o louroid o le pituitary gland (TSH). E faavae i luga o iuga, o le endocrinologist, pe afai e tatau ai, o le a faatonuina ai nisi suʻesuʻega faaopoopo. I se tulaga lautele, ou te manatu o le thyroid gland e itiiti sona aafiaga i luga o le mamafa.

E oo lava i le tiga o le thyrotoxicosis e tele lava ina mafua ai sina siitaga laʻititi i le maualuga o le mamafa, ma o le maualalo o le tumau i totonu o tapulaa masani.

Ae i le tulaga o le tulaga faʻafeagai - faʻatasi ai ma le hypothyroidism - faʻateleina le alualu i luma o le atherosclerosis e mafai, ona o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga.

* Le aoauli lelei! Nina mai Kirovograd o loʻo faʻafesoʻotaʻia oe. Afai o faʻamaʻaʻaina le fia inu i le toto maualuga - pe o iai nei faʻafitauli i le mata o le toto ma e tatau ona ou suʻeina le maʻisuka?

- Faʻamataʻu le taliina o lau fesili pe a uma ona e vaʻaia iuga o le suʻega. E masani ona ou fai atu i tagata maʻi mamaʻi: afai na amata le maʻi aʻo leʻi oʻo i le 40 tausaga ma e faigata ona togafitia, e fautuaina e siaki ia lauulu.

O le laasaga muamua lava o le faia lea o suʻega o le a fautuaina e le endocrinologist, o le laasaga lona lua o le faia lea o se faʻatautalanoaga faʻatulagaina.

O sea faasologa e talafeagai ona o le initaneti o loʻo faʻaalia manino mai le tino o le tino ma e le mafai ona "faia" ni mea laiti laiti poʻo sina faʻalauteleina o le gland.

Peitai, e le tatau ona tatou faʻagaloina: o le maualuga o le toto maualuga o se faailoga o isi faʻamaʻi. O le maualuga o le suka e masani ona faatumauina i le maʻisuka. O le maualuga o le mamafa e mafua mai i le maʻisuka ona o le mea moni ua faaleagaina le toto toto i le maualuga o le suka o le toto, o mea e-oxidized o le metabolism.

O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai le suʻeina lelei o se tagata e maua i le maʻisuka ma le toto maualuga. Faataitaiga e faaalia ai o le fitu lona fitu i le isi suka o le suka suka sili atu e maua ai hormones.

Afai e faʻamavae le solitulafono, e sili atu le faigofie ona pulea uma faʻamaʻi, o lona uiga o le lelei o le ola o le tagata maʻi e faʻaleleia, ma o lona umi e faʻatele.

* - Talofa! O Inna Vyacheslavovna lea mai Melitopol. O loʻu toalua o se maʻi gasegase maualuga ma le luasefulu tausaga o le poto masani. O le taimi nei o loʻo ia faʻamalosi fualaau e tolu i le taimi e tasi, ma o loʻo mamafa pea le mamafa i nisi taimi.Na fesili le tane i le fomaʻi e auina atu o ia mo le suʻega, ae na ia fai mai o le mea autu o le ave o fualaau ... O le a se mea e tatau ona tatou faia?

- O le mea o loʻo e talanoa ai e le o se mea masani. E mafai ona ou mateina pe aisea e "le fiafia" ai mo tagata tomai faapitoa e vaavaai mo le mafuaaga o le toto maualuga.

Afai o le maualuga o le maualuga o le maualuga e fesootaʻi ma le sili atu o le hormonone aldosterone, i le tele o mataupu, e manaʻomia e le tagata maʻi ona sui suiga i togafitiga o togafitiga.

E tusa ma le 70 pasene o tagata gasegase e iai lenei maʻi e fesoasoani i vailaʻau e le taugofie e puipuia ai tali o le aldosterone.

Ou te fautua atu i lau tane e liliu atu i tagata tomai faapitoa o loʻo i ai le poto masani i le togafitia ma le togafitia o faʻamaʻi pipisi. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i la matou suʻesuʻega faasaienisi ma le aoga a Ukrainian o le taotoga endocrin, o le gafa o gaioiga endocrin ma tissu o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Iukureini.

Ina ia suʻesuʻeina, toe foʻi mai: 0(44) 564-09-20 poʻo 0(44) 560-75-46 pe sau i le falemai, lea o loʻo i le tuatusi: Kiev, Klovsky descend, 13a. Fai fesili i le initaneti i www.endosurg.com.ua.

• O a tulaga e tatau ai se taotoga talafeagai?

- O se aga masani le mafaufau o le fomai tipitipi e masani lava ona fautuaina se taotoga, ae o se mea sese lenei mea. E tusa ma le 30 pasene o tagata gasegase o loʻo mafatia i le faʻateleina o le aldosterone, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma se tumutumu se tasi poʻo se hyperplasia o loʻo faʻaleagaina, e manaʻomia ona faʻaaogaina.

O le taotoga e le mafai ona tolopoina mo se taimi umi: i mataupu sili atu, pe a uma ona fufulaina vaa, e le mafai ona toe foʻi i le masani.

Ae e tupu mai e le mafai e le tagata gasegase ona faʻalavelave poʻo le fomaʻi e le manaʻo e faʻalavelave mo mafuaʻaga faafomaʻi - ona mafai lea ona e faatonuina se vailaau e puipuia ai le siakiina o siama.

Ae po o le a lava le auala, togafitiga poʻo le taotoga, e le mafai e se tasi ona teena togafitiga. E faʻaitiitia ai le toto ma puipuia ai le taia, ma puipuia foi le fatu.

O le tele o aldosterone e le gata ina afaina ai le toto, ae e mafua ai foi ona faateleina le muso o le fatu. Afai e mafatia le fatu ona o le le maua o le okesene, o le maʻi o le fatu, e tupu ai le fatu.

Ona o le faateleina o le mamafa, ua le lelei le vaai, ua gaʻo fatugaʻo, ma i le aluga o taimi, ua tupu le fatu fatu.

* Le aoauli lelei! Disturbing Dina Dmitrievna mai Melitopol. I le 2008, na maua ai aʻu i le corticosteroma i le taumatau saʻo. O lenei ua itiiti le faʻaititia o le paʻu, ae o le hormone cortisol e sili atu nai lo le masani. O a togafitiga e te fautuaina?

- O le suʻesuʻega o se tumo e pei o oe e tatau ona faʻamaonia ile talaʻaga.

Afai e le tupu le faʻatulagaina, ma e tusa lava, pei ona e fai mai, faʻaititia, o se faailoga lelei lenei: i le maualuga o le tulu e sili atu i le fa senitimita, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina.

O le mafuaaga o le atuatuvale i lau mataupu o le faateleina o le gaioiga o le paʻu - o le faateleina o le cortisol o loʻo taʻu mai ai lenei mea. Ina ia fuafuaina le togafitiga, e manaʻomia ona e faia le suʻega o le dexamethasone e taʻua o le po.

Faʻafesoʻotaʻi lau 'auʻaunaga endocrinologist - o le a ia fuafuaina se suʻesuʻega. E faigofie, faʻalagolago ma saʻo. I le po, i le sefulutasi o le afiafi, o le ae ave le tasi miligram o se fualaau faasaina e taʻua o le dexamethasone, ma i le taeao e suʻe le suʻega cortisol i le fale suesue.

Afai e sili atu le masani, ou te manatu e tatau ona e filifili i se taotoga. E le tatau ona fefefe i lea ituaiga osofaiga, ae maise lava talu ai ona o loʻo faʻaaogaina nei taalalaʻau ma se auala agavaʻa, e aunoa ma se faʻaogaina.

E tatau i se tasi ona mataala i le umi o le cortisol, ona o le mea e pagatia ai le tino, ponaivi, ma sooga.

- Ioe, o loʻo ia te aʻu le arthrosis ...

- Masalo, o se taunuuga o le tele o cortisol. O le faʻamaʻi o loʻo e mafatia ai e matautia ona e faʻaleagaina ai se tagata i faʻamaʻi pipisi, faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka, e fesoasoani i le maua o le gaʻo.E mafai ona e faʻalauteleina le gaosiga o isi hormones, ona ou fautuaina oe ia suʻesuʻe lelei ma togafitia.

* Sergey Makarovich, alofa! Vladimir Alexandrovich, o se Kievite, o loo valaau ia oe. Na ou maua se faʻalavelave. E fesootaʻi atu i faʻamaʻi faʻaleagaina?

"Ou te le mafaufau i ai." Ae o le faʻaletonu o le vaʻai atonu o se tasi lea o faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le gland. I le avea ai o se tulafono, e mafatia le tagata i le maualuga o le toto. E manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist ma fai atu ia te ia e faatonu se suʻega toto mo hormones ma se siakiina mo tulaga o le potassium.

* - O loʻu igoa o Liliya Viktorovna, o aʻu o le itu a Kiev. O nisi taimi, mo nisi mafuaaga le iloa, o le a leaga: o le ulu e tiga tele, o le mamafa e osooso tele. Fai mai le fomaʻi e te manaʻomia le siakiina o laufanua mo le mauaina o le pheochromocytoma. O a faailoga o lenei maʻi?

- E te oso i le taimi o se osofaʻiga?

- O nisi taimi e tupu.

- E mafua ona o le faʻasaʻolotoina o le horrenone adrenaline. E masani lava e tu i fafo pe a manaʻomia e se tagata ona aluese mai mea matautia - e sola ese mai se taifau ita, e aloese ai mai le osofaʻiga o uila.

Ae o le foliga mai e le talafeagai le foliga mai o le gatete i le tino, lea eo mai faatasi ma se osofaiga o le ulu ma le maualuga o le malosi, e tatau ai ona saili se tumo mai le medulla adrenaline e maua ai le adrenaline - pheochromocytoma.

O le sili atu o le adrenaline ma mea tutusa faapena e mafua ai le vavaia o vaʻa toto, e faʻateleina ai le mamafa i totonu o le lua. A maeʻa se osofaiga, e masani lava ona lagona e se tagata le malepelepe, vaivaiga, o le manao e taoto - ona mafua lea i le le lava o le adrenaline ma le vasodilation.

E taua le iloa o le pheochromocytoma e masani ona tupu lemu, ma e matauina e se tagata se faafitauli pe a oʻo i le tumutumu, e oʻo atu i le lua i le tolu senetimita, amata ona maua mai le tele o mea faʻapitoa, ma mafua ai ona osofia le tafe.

O le tele lava o pheochromocytes e maua i se faalavelave faʻafuaseʻi - faʻatasi ai ma le ultrasound, faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga poʻo le MRI o le pine.

Afai ei ai ni faʻailoga na ou talanoa i ai, e tatau ona suʻeina oe i se nofoaga faʻapitoa mo endocrinology.

I le 95 pasene o mataupu, o le pheochromocytoma e leaga, ma a maeʻa ona aveese, e toe foi mai se tagata i lona ala masani. E tusa lava pe aveesea se tasi o gland, e leai se faafitauli i se isi.

- Faia le taotoga e ala i "lua" lua?

- Faʻaaoga laparoscopy, i le tulaga o tumutumu agavale-itu, matou te faia ni vaʻa se tolu, itu taumatau - fa. O le "hole" faaopoopo, e pei ona e fai mai, e manaomia e "siitia" le ate.

Laparoscopic taotoga o le faʻaoga sili ona agamalu e le faʻaleagaina ai maso ma e le faʻaleagaina le puipui pito i luma.

Mo le tagata maʻi, o le le maua o le lamatiaga o le totoga e taua foi, aua i lalo o le vaavaaiga a se ataata vitio laitiiti, e mafai e le fomai tipitipi ona faʻapipiʻiina vaʻavaʻai poo masini faʻapitoa (ultrasound poʻo le eletise). E masani lava i le afiafi pe a uma le taotoga, ona tulaʻi loa lea o le tagata, ma a mavae ni nai aso ona tuua lea o lona aiga.

O a ni faailoga o le maʻi?

O le maʻisuka valea e amataina malie. O le faʻaleagaina o le soifua manuia o le tagata maʻi e faʻaalia i se tuufaatasiga o ni faʻamaoniga e aunoa ma se faʻamatalaga manino o le falemaʻi, aemaise lava i le atinaʻeina o le maʻi maualalo. O suʻesuʻega i le fale suʻesuʻe o le toto ma le urine e le o iai ni mea faʻaletonu, o le maualuga o le suka e faʻatapulaʻaina i le masani, e le o iai le acetone.

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi:

  • fia inu, inu tele le tele o vai,
  • faʻavavevave ma faʻamalosi urination,
  • vaivai,
  • vaivaiga, vaivai,
  • tulaga pa'ū i tulaga lautele.

Faʻaaliga taʻitasi o le maʻi:

  • fia ai pea
  • o se faaitiitia itiiti o le mamafa o le tino,
  • feusuaiga,
  • tingling ma numera i vae,
  • faʻalavelave vaaia - faʻaleagaina, vaʻaia le vaʻaia,
  • faʻafitauli o fafine i faʻamaʻi pipisi,
  • manogi o le acetone mai le gutu.

Togafitiga o laʻau o loʻo maua i le maʻisuka

I mataupu o vailaʻau faʻasaina ma le ono mafai ona latou aveeseina, o le suka suka e leai se aʻafiaga. Faatasi ai ma le amataina o faailoga i le taimi o togafitiga o le faamai, o le suia o vailaau ma i latou e talitutusa lava e aunoa ma ni aʻafiaga. O metotia nei e faʻaaogaina e togafitia ai le suka suka:

  • paleni paleni paleni ma le fesuiaiga i se taumafataga maualalo-gaosi,
  • tausia o se olaga soifua maloloina lelei ma le lava o le taimi malolo ma gaoioiga faaletino,
  • vailaʻau e aʻafia ai le faʻamaʻi ma le faʻaalia o le suka suka,
  • togafitiga tui
  • aveeseina o le tino o le tino e faʻamaonia tulaga maualuga o le hormonal.
Toe foʻi i le laulau o mea

Fualaau faasaina faapitoa

O le togafitiga o vailaau o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist. O le filifiliga o vailaʻau e faʻalagolago i le soifua maloloina lautele ma le soifua manuia o le tagata maʻi, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, le ogaoga o faʻamaʻi o le maʻi. O togafitiga faafomai e aofia ai:

  • Antidiabetic - antipyretic fualaau faasaina. Faatonutonu le maualuga o le suka, faʻaleleia le lelei lautele, faʻaleleia le lelei.
  • Inisini Injection. E faʻaaogaina e faʻafaigofieina ai le suka toto, faʻaleleia le gaioiolosi.
  • Anabolic drugs. E faʻaaogaina e faʻaleleia ai le metabolism, o le faʻaaogaina ma le gaosia o le kulukose e fusi, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o fualaau oona.
Toe foʻi i le laulau o mea

Taofiaga

O le puipuia e puipuia ai le atinaʻeina o le faamai poʻo le faʻamalosi o loʻo i ai nei e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga i le tino e aofia ai le mulimuli i tulafono nei: tausisia o se soifua maloloina lelei ma le faʻamalosi tino malosi, maliu, pulea o le tino, teena o amio leaga uma. O le vaavaaiga masani faafomai ma le fuaina masani o le suka toto e manaomia.

O le hyperplasia ma le maʻisuka

O taʻavale faʻapitoa e faia ai le tele o galuega taua i totonu o le tino, e aofia ai, saofaga i le gaosia o nisi o hormones (adrenaline, norepinephrine, hormones group group, hormones sex).

O le faʻasalaina o lauulu, mo se faʻataʻitaʻiga, ma o latou hyperplasia, e aʻafia ai le tulaga o le tala o le hormonal, o le tulaga lautele o le tino, o ona totoga ma ona tino.

O le a le mea: o foliga o le faʻamaʻi

O le gland gland e aofia ai le tino o le tino, medulla ma cortex.

A oʻo mai le hyperplasia totoga o meaola toto, lea, i le itu, e oo atu ai i le faateleina o lona telē. I lenei tulaga, e le suia le uiga o le okeni.

O le tuputupu ae o le tino o le tino e mafua ai le soli o la latou galuega o le hormonal, ma o se taunuuga o lea mea ua tele ai ituaiga hormones ua faia i totonu o le tino, lea e afaina ai le aoga o le tino atoa.

Aemaise lava, o le hyperplasia o le tino e mafai ona mafua ai le gaioiga o le fanau.

O le faagasologa o le gaosiga o le hormone e faalagolago i foliga o le faʻamaʻi. Ma, faatasi ai ma ma etrogenic foliga o loʻo i ai se faʻamalosiaga sili atu o le hormone androgene ma corticoids mineral, lea e aʻafia ai le tulaga o le tino vascular system of the body.

Mamanu e mafua mai i le gaosia o le tele o aofaiga o androgens, ae o le tele o isi hormones e gaosia ua matuā faʻaititia. O le iʻuga, o le tagata e faʻaumatia ma le mamafa o le mamafa.

At vilile form o le gaosiga o le adrenaline e sili atu ona malosi, lea e mafua ai le faʻalavelaveina o totoga gafa.

E mafai ona tupu le faʻamaʻi i tagata o vaitausaga eseese, ma e tusa lava po o a latou itupa. I tamaiti, e masani lava ona tupu togafitiga faʻapitoa, e ui lava e mafai ona maua se amio.

O le hyperplasia o le tino e ese mai isi ituaiga o mea e faaleagaina ai le okeni.Aemaise lava, e maua ai le pompoplasia poʻo le dysplasia itiiti ifo homoni, lea e afaina ai foi le aoga o le tino atoa.

Faʻavasegaga ma ituaiga o togafitiga

O ituaiga eseese o le faamai ua iloga, e ese mai le tasi i le isi i se seti o faailoga iloga, i eseesega eseese o le vasega.

O lenei fomaʻi o le maʻi e faʻaalia i le foliga mai o se okeni i totonu o le tino. patino noduleslea e mafai ona nofo toatasi pe tele.

O aʻafiaga o loʻo i ai se tulaga faʻapitoa, o lona uiga, e afaina ai i le itu taumatau ma le tauagavale. O le tele o taimi e maua i tagata matutua. Nodules e mafai ona tutusa pe i ai se fausaga fale.

O le maʻi e faʻaalia o ia lava uiga iloga pei:

  • Faailoga o le faateleina o le toto,
  • Faʻasologaina o galuega,
  • Le faʻaleagaina o siama nerve i totonu o musika, faʻaalia i foliga o le faoa faamalosi, vaivaiga maso.

O lenei fomu o loʻo faʻaalia i le faatumauina o foliga vaaia o laufanua oona, aʻo totoa o le okeni e matua faateleina. Faʻapitoa o hypoechoic foliga o se tafatolu tafatafa o loʻo siʻosiʻoina e le tino o le tino i totonu o le tino.

Nodular nodal

Faatasi ai ma lenei fomaʻi e tupu faʻateleina faasela o le hormone cortisol, lea e fesoasoani i le faʻaalia o ia ituaiga o faʻamaʻi o le maʻi e pei o:

  • Taumafa mamafa
  • Atrophy o le musika, aemaise lava i vae,
  • Suiga o le 'eseʻese o le paʻu (paʻu vevela, lanu o le paʻu, mea na tupu),
  • Lafoaʻiga o le ponaivi o meaola o le uaea i le ogatotonu ma le lumbar, lagona tiga e fesootaʻi ma lenei gaioiga,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cardio vascular system,
  • Atinaʻeina o le maʻisuka
  • Le faʻavaeina o le lauulu tele i le tino i fafine,
  • Menstrual faaletonu.
  • Vaʻaia o le cortex

    O lenei fomu o se togafitiga lea ua faʻaleagaina le gaosiga o le gataifale. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo i ai uiga taua e pei o:

  • O foliga vaaia o le tulaga lua o feusuaiga i fafine,
  • O foliga vaaia o le matua (po o le faapogisaina o le paʻu) i totonu o le vaega,
  • O foliga vaaia o uiga masani tau feusuaʻiga i tamaiti ma tamaiti (lauulu i totonu o faʻamaʻi ma faʻafefe),
  • Le atinaʻeina o aʻa.
  • Mafuaaga

    O le tele o mafuaʻaga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia ma le atinaʻeina o togafitiga, lea e aofia ai mulimuli i mea leaga:

    1. O mea e le masani ai i totonu o le falsal tissue
    2. Vaʻaia faʻasolosolo ma eseese faʻalavelave i le tulaga faʻavae,
    3. O le maitaga ogaoga e aʻafia ma le atuatuvale o le tina faʻamoemoe, le atinaʻeina o le toxicosis, isi mea le lelei,
    4. Faʻanatinatiina faʻalavelave, atuatuvalega, faʻalavelave tele lagona,
    5. O le i ai o masaniga leaga e pei o le ulaula poo le inu ava
    6. Faaaogaina umi o vailaau malolosi
    7. Faʻaleagaina o faiga faʻasolosolo i le tino,
    8. Cushing faʻamaʻi.

    Faailoga ma faʻaaliga faʻapitoa

    E tele se numera faailoga patino, o le auai e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o hyperplasia. I nei faʻamatalaga faʻapitoa e aʻafia ai:

  • O le amataga o lauulu i le itu o le eleele ma le itu,
  • Tupulaga maualuga po o le talavou e le fetaui ma tulaga o tausaga,
  • Faailoga o se faʻaopoopoga o le homene androgen (hormone male sex),
  • Tusa o le tino o le tino
  • Menstrual faaletonu i teine ​​ma tamaitai matutua,
  • Alopecia, o le faʻaalia o uiga taualoa i le vaega faʻapitoa o le maaleale,
  • O se suiga tele i le toto maualuga,
  • Musika atrophy musika,
  • O le leiloa o lagona i totonu o vae,
  • Le amataga o le maʻisuka
  • Taumafa mamafa.O faailoga o le ogatotonu e matauina e le gata i le tino, ae faapena foi i foliga (e sili atu ona lapotopoto, faafefe),
  • Laʻau mumu (faʻagaloga) e aliali i luga o le paʻu,
  • Faʻaleagaina o le tino, le atinaʻe o le osteoporosis,
  • Manatu o mafaufau (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaletonu le mafaufau, faateleina le atuatuvale o le mafaufau),
  • Malfunctions o le vaega o meaʻai,
  • O le faʻaitiitia o puipuiga a le tino.
  • Faʻailoga

    Ina ia iloa le i ai o le faamai, e tatau ona faia se suʻesuʻega o le tagata maʻi, o lana ata vaaia, faapea foi se numera o suʻesuʻega ma meafaigaluega.

    Aemaise lava, e tatau i le tagata maʻi ona:

    • ave faʻamaʻi ma suʻega toto mo hormones e gaosia mai e matala,
    • faia le suʻega-ray o fatugaʻo ma sulu faʻata,
    • CT
    • MRI
    • radionuclide suesuega.

    E faʻapefea ona faitau e le CT adrenal gland la tatou tusiga.

    Fomaʻi

    O togafitiga sili ona lauiloa fomaʻi toe sui faʻaaoga vailaʻau maʻoti. O le tele o taimi, o le tagata maʻi e faʻamaonia mai fualaau oona e pei o:

  • Cortisone acetate
  • Hydrocortisone
  • Prednisone
  • Dexamethasone.
  • I nisi o tulaga, ua faʻaalia ai se faʻalavelave tele o fualaau oona, e pei ona faʻaalia i luga. Ua ave fualaau faasaina 3 taimi i le aso i se vailaʻau ua filifilia e le fomaʻi taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi.

    Talu ai o fualaau oona e masani ona tuʻuina atu aʻafiaga le lelei, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaaoga fualaau faasaina e faʻaitiitia ai a latou faʻaaliga.

    I le faaopoopo atu, e faʻatatau i le itupa, o le tagata maʻi e faʻamaonia fualaau oona ei ai nisi fomaʻi feusuaʻiga (mo fafine, sauniuniga o estrogen, mo tane - androgen).

    Togafitiga

    I tulaga ogaoga, o le tagata maʻi ua faatonuina se taotoga faʻapitoa. Ua faia le taotoga laparoscopy. O lenei metotia ua manatu o le sili ona agamalu, e matua le afaina.

    O meaola maloloina e toetoe lava a le afaina, o le toto e itiiti lava. O lona uiga, o le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga o le a puupuu pe a mafai.

    Ae peitai, i le taimi lava e uma ai le taotoga, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i tulafono patino.

    Aemaise lava, i le aso talu mai le taotoga, e le mafai ona e 'ai meaai, faʻaalia soʻo se gaioiga faaletino.

    Tomai faʻavae

    I le avea ai o se togafitiga e faʻaleleia, faʻapitoa i togafitiga fualaau, e mafai ona e faʻaaogaina togafitiga masani faafomai.

    Ae maise lava, o le faʻaaogaina o teuteuga o lauʻau e iai sona aafiaga lelei i le galuega a le eleele. Mo a latou sauniuniga, e mafai ona e faʻaaogaina laau e pei o laʻau, manoa, medunica.

    E manaʻomia lou 2 tbsp. otaota mamago, sasaa i se ipu vai inu, vevela i totonu o se vai vai taele mo le 10-15 minute. A maeʻa lenei mea, ona faʻamamāina lea o le susu, faʻaputu. O le mea e maua ai le suka e faaopoopo i le vai inu i le uluai voluma, vaevaeina i le 2 atumaga. E faʻaaogaina le meafaigaluega 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi.

    O le hyperplasia o le tino o se faʻamaʻi matautia e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻalavelave matuiā. O le faʻasalaina o laufanua e masani ona tupu mafua ai le kanesa. E ui lava, faʻatasi ai ma le iloa vave ma le togafitiga, o le faʻasolosolo o le toe faʻaleleia e lelei tele.

    Ina ia mafai ona e vaai i se fomaʻi i le taimi ma amata togafitiga, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa lou lava soifua maloloina, faʻalogo i soʻo se suiga i le tulaga. O lenei mea e mafai ai ona maua se taimi e fuafua ai le i ai o faʻamatalaga faʻapitoa o togafitiga.

    Aoao e uiga i le hyperplasia o le gaioiga masani ma ona taunuuga mai le vitio:

    Adrenal Diabetes

    O le maʻi, lea e tupu ona o le tele o hormones i totonu o le toto o le maʻi pipisi, ua taua o le suka suka. O le maʻi lona lua mo se faʻamaʻi o le maʻisuka lona lua ole maʻi ole maʻisuka ile 1.Faʻailoa i le ogaoga o foliga o le inisalini e faalagolago ile maʻi suka.

    Ituaiga 2 maʻisuka

    Ituaiga 2 maʻisuka O se faʻamaʻi pipisi o le endocrine lea e tupu mai ona o le malosi o le inisalini ma le faʻaleagaina o le peta pancreatic beta, o loʻo faʻaalia i se tulaga o le hyperglycemia.

    E faʻaalia e ia lava le tele o le urination (polyuria), faʻalauteleina o le galala (polydipsia), saluina o le paʻu ma mucous membranes, faʻalauteleina o meaʻai, vevela vevela, vaivaiga maso. O suʻesuʻega e faʻavae i luga o suʻesuʻega suʻesuʻega.

    O le suʻega o le toto e faia mo le faʻatonuga o le kulukose, maualuga o le hemoglobin glycosylated, suʻega o le faapalepale o le glucose. I togafiti togafitiga, fualaau oona hypoglycemic, meaʻai maualalo-gaosiolosi, ma le faʻatupulaia o gaioiga faaletino e faʻaaogaina.

    O le upu "maʻisuka" ua faaliliuina mai le gagana Eleni e pei o le "momoe ese, lemu", o le mea moni, o le igoa o le faamai o lona uiga o le "masuasua o le suka", "le maua o le suka", o loo faamatalaina ai se faailoga autu - faateleina le excretion o le kulukose i le urine.

    O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, poʻo le maʻisuka e le o le inisalini, e atiina ae i le talaaga o le faateleina o le tetee atu o le tino i le gaioiga o le inisalini ma le faaitiitia mulimuli ane o galuega a sulu o tamaʻitaʻi o Langerhans.

    E le pei o le maʻisuka ituaiga 1, lea o le le lava o le insulin e muamua, i le ituaiga 2 o le maʻi, o le hormone deficiency o le taunuuga o le umi o le tui insulin. O faʻamatalaga faʻapomaʻi e matuā eseese lava, e faʻalagolago i uiga faʻalapotopotoga, tulaga faʻale-soifuaga tau tamaoaiga.

    I Rusia, o le fua faatatau fuafuaina e 7%, o le 85-90% o ituaiga uma o le maʻisuka. O le tulaga maualuga e maualuga i tagata e sili atu i le 40-45 tausaga.

    Mafuaʻaga o le ituaiga 2 Tisuka

    O le atinaʻeina o le faʻamaʻi ua mafua ona o se tuufaatasiga o se mea na tupuga mai i le tino ma mea e aafia ai le tino i le olaga atoa. O le matua, o aʻafiaga leaga faʻaleagaga e faʻaitiitia ai le lagona o le tino o le tino i le inisalini, ma o le mea lea latou te le toe maua ai se aofaiga o le kulukose. O mafuaaga o le maʻisuka ituaiga II e mafai ona:

    • Mafuaaga O le tino o le tino e faʻaitiitia ai le malosi o sela e faʻaaoga ai le inisalini. O le mamafa o se tasi o mafuaʻaga ogaoga mo le atinaʻeina o le maʻi, ua fuafuaina i le 80-90% o maʻi.
    • Hypodynamia. O le le atoatoa o le gaioiga o le tino e afaina ai le galuega a le tele o totoga ma fesoasoani e faʻagesegese ai faiga faʻavaomalo i totonu o siama. O le soifua maloloina o le soifua maloloina e faʻatasi ma le maualalo o le kulukose e muso ma lona faʻaopoopoga i le toto.
    • Taumafa le lelei. O le mafuaʻaga autu o le oona i tagata e maua i le maʻisuka o le taumafaina - o le tele o le kalori. O le isi itu le lelei o le faʻaaogaina o se tele o le suka faamamaina, lea e vave ona ulu atu i le toto, mafua ai ona "oso" i le insulin.
    • Faamai Endocrine. O le faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai ona afaina i maʻi o le endocrin. O nisi o maʻi e fesootaʻi ma pancreatitis, maʻi o le pancreatic, le atoatoa o le pituitary, o le hypo- or hyperfunction of the thyroid coland or gland adrenal gland.
    • Faamai pipisi. I tagata o loʻo i ai se avega faʻatoʻaga, o le faʻamuamua o le maʻisuka ua faʻamaumauga o se faʻalavelave faʻamaʻi viral. O le mea e sili ona matautia o aʻafia, herpes ma le hepatitis.

    O le faʻavae o le maʻisuka ituaiga 2 o le solia lea o le metabolism o meaʻai gaʻo ona o le tele o teteʻe mai siama i le inisalini.

    O le gafatia o gaʻo e ave ma faʻaaogaina le kulukose, ua faʻaitiitia, o le tulaga o le hyperglycemia, o le maualuga o le suka o le suka plasma, o loʻo atinaʻe, o isi auala o le gaosia o le malosi mai mea aoga gaʻo susu ma amino acids ua faʻagaoioia.

    Mo le totogiina o le hyperglycemia, o le tino e matua aveeseina le glucose maualuga e ala i fatugaʻo. O lona aofaiga i le urini e faateleina, glucosuria e atiina ae.

    O le maualuga o le maualuga o le suka i meaola o le olaola e mafua ai le faateleina o le mamafa o le osmotic, lea e faaosofia ai le polyuria - tele ai pea le gasegase ma le leai o se suavai ma le masima, e mafua ai le le mautonu ma vai-electrolyte le le atoatoa. O le tele o faʻamaʻi o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e nei faiga - matua galala, vevela paʻu, vaivai, arrhythmias.

    E suia e le Hyperglycemia le faiga o peptide ma lipid metabolism.

    O suauu suamalie e faʻapipiʻiina i molelatini o meaola ma gaʻo, faʻalavelaveina a latou galuega, faʻamavaega o le kullucagon i le pancreas, o le vaevaeina o gaʻo o se punaoa malosi, ua faʻaleleia le glucose e fatugaʻo, o le eletise ua faʻavaivaia i totonu o le tino, ma ua lilo le tui o le intestinal. O le mea lea, o togafitiga faʻamaʻi o le maʻisuka e faʻaleagaina ai maʻi faʻapitoa (angiopathy), o le tino o le tino (neuropathy), o le tino o meaʻai, ma le gutu o le endocrine. O se masini pathogenetic mulimuli ane o le le lava o le inisalini. E faasolosolo malie ona faia i ni nai tausaga, ona o le faʻaogaina ma le natura faʻatalanoaina le oti o β-sel. I le aluga o taimi, ua suia le inosia o le insulin i le faʻailoaina. O le inisalini lona lua e faʻalagolago i le faalagolago, e faʻasolosolo ai togafitiga insulin.

    Faʻaiʻuga

    O le ituaiga o gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e ogatasi ma le atinaʻeina o faʻalavelave matuia ma faʻalavelave tumau. O tulaga matuia o mea ia e tutupu vave, faafuasei ma e fesootai ma se lamatiaga o le oti - hyperglycemic coma, lactic acid coma ma le hypoglycemic coma.

    O faʻafitauli faʻafuaseʻi e tutupu malie, e aofia ai micro-ma-macroangiopathies, e faʻaalia i le retinopathy, nephropathy, thrombosis, atherosclerosis vascular.

    O le maʻisuka polyneuropathies e maua, e pei o le nerve polyureitis, paresis, paralysis, o le le atoatoa i le galuega a le tino.

    O loʻo togafitia faʻamaʻi o le maʻi suka - tiga faʻatasi, tulaga faʻafefe, faʻaitiitia le maualuga o le synovia, faʻapea foʻi ma le gasegase o le maʻisuka - faʻafitauli o le mafaufau na faʻaalia e le atuatuvale, faʻafitauli faʻalagona.

    Ituaiga 2 maʻisuka

    I le finocrinology, o se faiga faʻaleleia o togafitiga e taatele. I le amataga o le faamai, o le mea autu e taulaʻi i ai le suia o le soifuaga o tagata gasegase ma faatalatalanoaga pe a talanoa le fomai e uiga i togafiti o le maʻisuka ma le suka. Faʻatasi ai ma le hyperglycemia faifaipea, o le fesili o le faʻaaogaina o le faʻasaʻoina o fualaau faasaina ua foia. O le tele o togafitiga faʻapitoa e aofia ai:

    • Meaʻai. O le mataupu autu o mea taumafa o le faʻaitiitia o le tele o meaʻai e maualuga i gaʻo ma gaʻo. Ae maise lava o le "matautia" o loʻo faʻamautuina oloa gaosi - mea faʻamaʻi, suti, sukalati, meainu suamalie. O le taumafataga o tagata gasegase e aofia ai fualaau 'aina, meaʻai susu, aano o manu, fuamoa, ma le tele o cereals. O se vaega itiiti ole taumafa, ole vaega ole tausiga, ole teena ole ava ma mea manogi e manaʻomia.
    • Gaioioiga masani. O tagata mamaʻi e leai ni faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai taʻaloga taʻaloga e faʻaleleia ai le faʻamaʻiina o faʻamaʻi (faʻamalositino). O latou taimi, taimi ma le malosi e fuafuaina taitoatasi. O le tele o tagata mamaʻi e faatagaina e savavali, aau ma savavali. O le taimi masani mo le tasi lesona o le 30-60 minute, o le taimi ole 3-6 taimi i le vaiaso.
    • Fomaʻi togafitiga. Faaaogaina o fualaau oona i nisi vaega. O le faʻaaogaina o biguanides ma thiazolidinediones, o fualaau e faʻaitiitia ai le tui insulin i sela, o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le vaega o meaʻai ma lona gaosiga i le ate, ua salalau. Ona o le leai o se aoga, o fualaau faasaina ua faatonuina e faaleleia atili ai le gaioiga o le inisalini: DPP-4 inhibitors, sulfonylureas, meglitinides.

    Forecast and Prevention

    Ole suʻesuʻega ole taimi ole suʻesuʻeina ole maʻisuka e mafai ona maua ai se tulaga taugofie ole taui, lea e tumau pea le umi o le normoglycemia, ma o le maualuga o le ola o tagata mamaʻi e tumau pea.

    Mo le puipuia o le faamai, e tatau ona pipii i se paleni paleni taumafa ma mea e maua ai le maualuga fiber, faasaina o meaai suamalie ma gaʻo, o se vaega o mea taumafa. E taua tele le aloese mai le le atoatoa o le tino, saunia le tino ma le gaioiga faaletino i le ituaiga savali i aso uma, taʻalo taaloga 2-3 taimi i le vaiaso.

    O le siakiina faifai pea o le kulukose e talafeagai mo tagata o loʻo lamatia (mamafa, matutua ma matutua, mataupu o le maʻisuka i aiga).

    Hormones ma le maʻisuka

    O le tino o le tagata e aofia ai le tele o hormones, o ia mea taitasi e faʻaaogaina lana galuega. Melatonin i le maʻisuka e taua e pei o le inisalini po o le hormone tuputupu aʻe. O ia e nafa ma gaioiga faʻasolosolo ma gaiola.

    Le tele o homoni e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo isi faʻamaʻi i totoga ma mamanu. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le tino ma, i uluai faailoga o le maʻi, faʻatalanoa se tagata poto faapitoa.

    O le a fuafua e le fomai le natura o le faamai ma faatonuina togafitiga talafeagai lea o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaeina o soo se faamaʻi.

    Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga

    O le maʻisuka o le maʻisuka o le inisalini lona lua e faʻalagolago ile inisalini. Corticosteroids, lea e gaosia e le paga o le tino, ua mamanuina e pulea ai le faiga o le tino ma le puipuiga o le tino.

    I le sili atu, o hormones faʻamaʻi e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i totoga ma faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le maʻi.

    Peitai, o le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le faamai o le faʻaaogaina lea o fualaau oona, o le mafuaʻaga lea e aliali mai ai le maʻisuka ituaiga vailaʻau.

    E mafai ona faʻaosoina le suka suka:

    • O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻaaogaina i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma le maʻi masimmune. E aofia ai le Dexamethasone, Hydrocortisone, Prednisolone.
    • Toto tuputupu aʻe. Fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻamalosia o le porotini ma faʻamalosia ai le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo. E faʻaaoga e tagata taʻaalo o loʻo galulue i le faʻataʻitaʻiga o latou tino. O lona tele i totonu o le tino e aafia ai le fatuina o le maʻisuka.
    • Diuretics. Thurezide diuretics: Dichlothiazide, Hypothiazide, Nasrix e mafai ona faaoso ai le maʻisuka.
    • Vailaʻau e faʻaleleia le moe. Ae maise lava o le fualaau faasaina "Melaxen", lea e mafua ai le faateleina pe faaitiitia i le kulūkose.

    O le maʻisuka-ituaiga-maʻisuka e le o se vaega o le vaega o le pancreatic ma e le o fesoʻotaʻi ma le gaioiga o lau galuega.

    Faailoga o le atinaʻeina o le maʻi

    I le amataga o le atinaʻeina o le faamai, o peta o loʻo galue.

    O le maʻisuka gasegase o loʻo tuufaatasia ai foliga o le faʻaaliga o togafitiga faʻapitoa 1 ma le 2. Muamua, o le faʻaleagaina o seta beta e faʻapipiʻi ai le pancreas e tupu.

    I le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo faʻaauau pea ona faigaluega ia sel mo sina taimi. O le alualu i luma, o le maʻi e mafua ai le faaitiitia o le inisalini ma le solia o le lagona o le tino, o le ituaiga lona lua o faamaʻi e atiina ae. Ona i ai lea o le mutaaga atoa o le gaosiga o le inisalini, o le uiga lea o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

    O le ata faʻataʻitaʻi ile maʻi suka e tutusa ma isi ituaiga:

    • urination faateleina
    • ua faateleina le manaomia o vai
    • e televave le vaivai o le tino.

    Inisalini ma lona le atoatoa i le tino

    O le numera o hormones e maua mai i mata o meaola e faʻateleina ai tagata taitoatasi. I le faʻaaogaina o kulūkocorticoids, e le o tagata uma e maua le maʻisuka.

    O nei mea e aʻafia ai i le taimi lava e tasi le pancreas ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini. Ina ia faatumauina le maualuga ole kulukose, e tatau ona galue malosi le tino.

    I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka ua uma ona faʻaleagaina le gaosiga o le gaʻofale ma e le galue le uʻamea ma le malosi e le atoatoa, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli i le le faʻaeteete o le faʻaaogaina o steroids.

    Suʻega o suʻega

    I le tali, o le endocrinologist o le a tusia se lisi o suʻega talafeagai.

    Afai e iai ni faailo o maʻi, faʻafesoʻotaʻi se tagata e finau. O le a ia faia se faʻamuamua o le faʻamaʻi ma faʻamaonia ai le faʻataʻitaʻiga nei:

    • suʻega toto ma urine,
    • suʻesuʻega o le kulukose i le toto aʻo leʻi 'ai,
    • suega toto mo le kulukose pe a uma ona 'ai,
    • siakiina le maualuga o tino o le ketone,
    • suega o le hormone.

    O fualaau e fesoasoani e faateleina le maualuga ole inisalini i le tino

    O le le lava o le homone e maua mai i le maʻisuka e tatau ona toe faʻatumu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga:

    • O le inisalini soluble o se meafaigaluega taua i le tau faasaga i maʻi. O lona aoga o le mafai lea ona faʻaogaina le faʻaogaina o mea faʻapitoa, faʻafefe ma le faʻafefe. A maeʻa le pulega, e amata ona galue i totonu o le 15-30 minute ma maeʻa i le 6-8 itula.
    • Analogues o le fomu recombinant. Tofia pe afai o togafitiga e manaomia le faʻaauau pea o le faʻatonuina o le tino. O le eseʻesega o ia tupe o loʻo taʻoto i le mafai ona latou faʻaaoga vave ao leʻi 'aʻai. O le taimi faʻaalia mo le tino e le silia le 3 itula.
    • "Isofan-Inisalini PE" - suia ai le televave o femalagaaiga o kulukose ma ions.
    • Faʻafefiloi o vailaʻau vailaʻau eseese. O loʻo avanoa i faʻataʻalaga faʻapitoa mo peni tui. E faigofie lava ona faʻaaoga.

    O a ituaiga o maʻi faʻapitoa ma o latou foliga?

    O faʻafitauli o le Hormonal i le faʻamaʻi ei ai o latou lava eseesega. O ituaiga nei e iloga:

    O le ituaiga MODY-ituaiga faʻamaʻi e tuʻufaʻatasia ma le maualuga maualuga.

    • TULAFONO o le maʻisuka. O le eseesega lea o le ituaiga lona 2, lea e faʻaalia i le taimi o se talavou (i le va o le 15-30 tausaga). O le mea autu e aʻafia ai lona atinaʻe o aʻafiaga o le inisalini o le insulin. O le autosomal - puleʻaga (o le aʻafiaga o le atinaʻe e 75% pe'ā afaina se tasi o matua) ma le mitochondrial (naʻo le tina e mafai ona tuʻuina le gutu pathology).
    • LADA maʻi suka. Faʻafitauli a le Autoimmune e aʻafia ai le tele o tagata matutua (35-45 tausaga). E masani lava ona maua i tagata e le o aʻafia i le sili atu o le mamafa ma le maualuga i le maʻi. Togafitiga e manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini, aua e le aumaia e le soʻo se mea e manaʻomia ma e masani ona leai se aoga.

    Melatonin mo le maʻisuka, pei o soʻo se homone, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. Faʻamatalaga puupuu, o le vailaau faʻamalosi e fesoasoani tele e faʻafefe ai le lela ma faaleleia le tulaga o le maʻi.

    Ae o lona aafiaga umi e faʻaitiitia ai le hemoglobin glycated ma e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli.

    O le mea lea, i uluai faʻaaliga o le leai o se tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi o le a ia iloa ma faʻamaonia togafitiga a le tagata lava ia, ma mafaufau i uiga o le maʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga