O le a le aoga o paʻu mo le maʻisuka?

Laʻau mo le maʻisuka

Tala lelei mo le maʻisuka ma le mamafa o tagata. O fiva o loʻo i totonu o laʻau e fesoasoani e faʻamautinoa ai le maualuga o le suka toto, o le lagona o le atoaga e sau vave, o le mafuaʻaga lea tatou te le faʻafefe ai. I fualaau, e 7 taimi e sili atu nai lo popo fou.

E le gata i lea, o plums mago e aofia ai pectini. O nei mea e faʻaitiitia ai le faʻavaveina o suga, ona o le malosi o le tino e maua ai le malosi mai faʻasao, o lona uiga siama, ae o lo o tatou toesea le mamafa. O nei mea uma, ioe, o loʻo i totonu o le tulaga masani. Laʻau e maualuga i calories (300 kcal mo le 100 g), o lea o le a lava ai ni kulimi i aso taitasi.

Ou te fautuaina e faitau atili e uiga i aoga o laulaʻau i le maʻisuka i tusiga nei, lea na ou aoina i le Initaneti.

Laʻau mo le maʻisuka: faʻamanuia pe faʻaleagaina?

Ua faʻamagoina laʻau faʻamaonia. O le fua e taofi ai elemene uma o fualaau fou. E le faʻatagaina e fomaʻi le faʻaaogaina o laupepa mo le maʻisuka. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete. E tusa ai ma taumafa a tagata taʻitoʻatasi o loʻo saunia meaai a tagata.

Afai e te ave le fetus i le faʻalelei, e le mafai ona afaina, ona:

    o le faasinomaga o fuainumera o fualaau mamago e matua maualalo. E 29 iunite. O le mea lea, o le oso i totonu o le suka e le mafai ona fefe, e tele tele fiber. O lenei fiva o mea taumafa e le faatagaina ai le kulukose ia vave ona gauai i totonu o le toto; o le fructose ma le sorbitol e maua mai suga i lenei fua. E i ai se aafiaga itiiti i le tino: o le tagata maʻi o le a leai se saoasaoa vave o le kulukose, o le fomaʻo e tele vitamini e tatau mo le maʻisuka: riboflavin, phosphorus, lipine acids, magnesium, boron ma isi, o le i ai o antioxidants e faia ai ni laupepa se fuataga lelei tele, talu ai e mafai ona puipuia mai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona tupu faʻatasi ma se maʻi tele.

Ma o le fua o fualaʻau mamago e faʻateleina ai le puipuiga, faatulaga lelei le manaʻoga. E faʻaaogaina mo le faʻamalosi. O le Prune o se fua maualalo-kalori. 40 g o le oloa ei ai le 100 kalori. E iai foi i lenei aofaiga 26 g o carbohydrates ma le 3 g fiber. O le mea lea, e sili atu i so o se isi lava togafiti suamalie.

Auala e faʻaoga ai

O tagata maʻi ei ai le poto masani latou te fai mai o le vaega aupito sili ona lelei o laʻau i la latou mamanu e 3 vaega i le aso. Ae peitai, e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o isi ipu.

O fualaau suamalie e fua mai i nei fualaau mamago e matua talisapaia (e mafai faatasi ma apricots). Faatasi ai ma vine, ua faaopoopoina i le oatmeal poo cereal mo le aiga o le taeao. O le piquancy ma le tulaga masani e tuʻuina atu ai laʻau i salati. E le gata i lea, o le puree mai nei fualaau aina e mafai ona faaopoopo i oloa gaosi.

E le gata o le a le gata ina latou maua se tofo tulaga ese, ae ia avea foi ma aoga tele. O le mea moni, o le palu puree e faʻaititia ai mea o loʻo aʻafia ai le cholesterol ma gaʻo. O se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleagaina tumau lau mea taumafa. Taumafa laʻau ma fiafia ma fiafia i lona tofo.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

E mafai ona avea le mama ma le maʻisuka?

Prunes, e pei o se tasi o fualaau aina e sili ona pele i le tele o tagata, e masani ona manatu e matautia mo le maʻisuka. O lenei oloa ua saunia mai fuamini suamalie i le faʻamamaina, mulimuli ane ua faʻalauteleina le maualuga o suga i totonu. Ae ui i lea, o le mama i le maʻisuka e leʻo faasaina, ona e tele naua mea aoga i totonu, ma e saogalemu ma lelei le 'ai.

Faʻavae o le Prune

E talitonuina i le taimi o le vevela, o le aofaʻi o elemene taua i le kalama o fualaau 'aina e na o le siʻitia, o lona uiga o le a faateleina ona penefiti. O le vaʻai mo le maʻisuka atonu e taua ona o le i ai o ia vaega:

    Fiva, filo o mea taumafa Vitamin C Potassium Vitamini c. B O le sodium Iron Beta-Carotene Vitamins A, E Phosphorus Pectin Organic Acids

O le taua tele o fualaau mamago e pei o laumei mo le maʻisuka ituaiga 2 o se malosiaga malosi o le antioxidant, faʻamautuina o le inumaga ma le puipuia o le kanesa gastrointestinal, lea e taua tele mo lenei maʻi.

O le a le isi mea o le faʻaaogaina o laupepa mo le maʻisuka?

O le tuufaatasiga o fualaau mamago e mafai ai ona faʻaaogaina mea taumafa paleni: e ui lava i le kalori o le 250 kcal, o le a le mafua ai ona maua le mamafa o le mamafa, ioe, pe afai e talafeagai le aofia ai i le lisi. O le oloa e sili atu ona aoga i le faʻamalolo o le faʻamalosi, o le anemia e aunoa ma ni aʻafiaga aʻafia pe a faatusatusa i laumei.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O le potassium i le tuufaatasiga o paʻu mamago o le lagolago aupito sili lea mo le fatu, toto toto, faapea foi ma le "normalizer" o le paleni o vai ma masima i le tino. Isi aoga aoga o se tali i le fesili, pe mafai ona 'ai le laumei mo le maʻisuka ituaiga 2:

    Faʻaitiitia faʻafitauli. Faamalosia o le tino popole. Faʻaitiitia le malosi o le fausia o maʻa gallbladder, fatugaʻo. Aveesea o toxini, metala mamafa. Faʻailoga antibacterial. Faʻaleleia o le malosi, malosi. Faateleina puipuiga.

E leai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o laupepa mo le maʻisuka, ma na o le pau lava le tuusaʻo o le faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, pe a faʻasaina uma lava meaʻai suamalie.

E faʻafefea ma pe faʻapefea ona totogia le maʻisuka?

Talu ai o fualaau mamago e suamalie tele, o lona uiga, e tatau ona faia ma le faʻaeteete, laʻititi laitiiti. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i le tele o ia mea taumafa, lea, e ui i le maualalo o le GI (29), e taua tele, aua o le suka i le paʻu e mafai ona oʻo i le 17%. O le mea moni, o le fiber o le a le faatagaina ai gaʻo gaʻo e vave faʻaleleia le maualuga o le suka, ae e aoga foi le faʻalogo i ou lava lagona.

Taua! I le maʻisuka, e mafai ona 'aina faʻamaʻi e aunoa ma isi oloa, i la latou mamanu mamanu, fasi faalua 2 taimi i le aso. O le a sili atu ona lelei le faʻaopopoina i fua o le gaosiga - masima, paluga, ma o le a faʻaitiitia ai le iloa o lona tau o le gaʻo.

E suamalie foi i le vaitau le mamago palamu ma salati fualaʻau, aano o manu ma moa. E mafai ona e inuina ni fualaau suamalie e ala i le faaopoopoina i ai o sina mea itiiti-e faalagolago i le tofo ma manaoga ole maʻi.

Laʻau e galue e pei o se vailaʻau

Talu ai nei, i le tilotilo i le ofisa o se masani tuai, sa ou matua faateia: o nisi tagata faigaluega o nonofo i komepiuta ae le o pulu iloga na fufuluina fualaau mamago. E ui o le fai mai ua latou faʻamautu lelei a tatou mea taumafa o le a vave ona fai. Toa leaga.

Muamua, e mafai ona latou sui mea e faʻapitoa faʻamalosi tino e maua ai penefiti soifua maloloina. Ma lona lua, o se tasi lea o filifiliga sili mo se meaʻai i le taimi o pisi. O le fea o fualaau mamago ua faʻamaoniaina i latou iinei ma aiseā?

Apu tipi

Latou te tamaoaiga i le calcium, potassium, iron, sodium, phosphorus, iodine, sulfur, apamemea, molybdenum, ona o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o metabolic processes i le tino, faʻaleleia le gaʻoina, ma faʻaleleia ai le atinaʻeina o siama aoga i totonu o le manava. Aafiaga lelei i luga o le faʻaogaina o le tino, faʻamaoniga, manatua ma tomai faʻapitoa.

Ua faamaonia: o le 'aina o fualaau mamago i aso taʻitasi, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu le vevela. E leitioa, i se tulaga lautele, i Egelani, o le upu e taatele: "O le apu a le aso e ave ai se fomai mai le fanua."

Pears tipi

E aofia ai i le 16% suālaʻau, vailaʻau oona, vailaʻau matagofie, nitric, tannic ma pectin, fiber, vitamini A, B, PP, C, elemene elemene, matua iodine. O le mea lea o le aafiaga o le pear - astringent, antimicrobial, anti-inflammatory, analgesic.

O le teuteuina o paʻu mamago ua fautuaina mo fevelaʻi, tale, manava, oat decoction ma peʻe mago ma tiʻeli - mo le ita o se tamaititi. O le teuteuina mafiafia o pears e oo lava i le foliga o lotions mo ulu o le ulu.

E masani ona fautua atu mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ona o le maualalo ifo o mea o sugarsu faigofie. E le gata i lea, o palamu mamago e mauʻoa i meaola oona ma B vitamins aemaise lava le folic acid (lea e taua tele mo fafine maʻitaga), vitamini P, faapea foi ma vailaʻau e faʻamalosia ai vaʻa toto, fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto.

Lapataiga: Ona o le fiber ma le pectin, ua fautuaina ai laumei mo i latou o loʻo mafatia mai le faʻamalosi, o le inivela atony ma tagata gasegase. Ae maise lava pe afai e te faʻaalu i le po. Ma le isi, ona o le maualuga o le potassium, o loʻo i ai le malosi o le toto, e taua mo le urolithiasis.

O loʻo aʻafia pea le potassium i le tuʻuina atu o aʻafiaga o le nasu, i le vavao o muso, i le tausisia o le gaioiga o le fatu ma le paleni o le acid-base i totonu o le tino, ma faʻaleleia ai le puleaina o talo.

E toatele tagata e fiafia e kuka aano o manu ma laʻau. O le mea aupito sili ona manaia, o lenei mea e le gata o se manaia o le manaia o le tofo, ae o se ipu foi ei ai aafiaga o le antibacterial: o le sipuni o mea e faaopoopo i le mincemeat e taofia ai le tuputupu ae o le salmonella, staphylococcus ma le Escherichia coli, ma o le a gaoia le vai - ma o le a tumau pea le umi o le aano mo se taimi umi.

O le mea e ofo ai, o loʻo tumau ai pea mea aoga uma o vine fou. Faʻi vine - o se faleteuoloa o vitamini B, peta-carotene, vitamini C, PP, calcium, magnesium, sodium, potassium, phosphorus, iron, etc. E tusa ai ma lea mea, e fesoasoani e faʻafefe ai le le mautonu (i le po - se luʻu o vine mamago, fufulu i le susu mafanafana) ma le faʻaleagaina, faʻamaonia le lauroid, faaleleia le faʻamaʻi.

O le ogatotonu o vine vine e aofia ai le phytosterols, o loʻo i ai se mea e pei o le hormone (e aofia ai le lagolagoina o le taimi i suiga o le hormonal cyclical i le tino - o le mafuaaga lea e tatau ona aofia ai vine i le taumafa a se fafine). E le gata i lea, o le gaosia o le vine e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le cholesterol ma lipids, o lona uiga latou te puipuia le atherosclerosis ma le gaʻo.

I le isi itu, o le puipuia foi o le kanesa, aua o le tino o le tino e faamalosia ai puipui o le cell ma puipuia le suauu mai mea e uiga i le suauu, e taofia ai le tuputupu ae o le vevela ma mafua ai le maliu tuusaʻo o sela o le kanesa. Ae maise lava i lenei itu, ua iloga ai vine mamago.

Motugaafa: O le masani masani o vine i le taumafataga e tusa ma le 100 g, ae sili atu le faaopoopo o le suka i meainu. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaeteete i lenei fualaau mamago mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le gaʻo, aua e tamaoaiga i le faigofie ona faʻatusatusa suga, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka.

E sili atu le tuʻuina atu o vine i tamaiti pe a maeʻa togafitiga fale - tausia i le susu mo le tusa ma le 15 minute (o ona mea e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le "kemisi", atonu na faʻamagoina fua), ona fufulu lelei lea i le vai tafe ma faʻagogo.

O maʻi e maua i le cardiovascular diseases e sili ona fiafia i nei fualaau mamago, ona o le maualuga o le potassium o iai i totonu e faʻaleleia ai le fatu, fesoasoani i le angina pectoris, le gasegase o le circulatory, edema. O i latou e faʻaaogaina togafitiga faʻamalosi e fufuluina le paluga mai le tino e tatau ona aofia ai apricot ua mama i la latou meaʻai!

Ae i le apricots mago ua tele naua vitamini B2 ma le C, gaʻo siama, catechins, flavonoids, uʻamea ma isi elemene. O le mea lea, e fautuaina mo le anemia, i le taimi o le faʻasologa o taimi, maʻitaga ma le lactating, teineiti i le amataga o le talavou. O fasi apricots uma ua faʻapipiʻi e fesoasoani foi i le intestinal atony and constipation (i le po - 100-150 g o apricots faʻamago ua faʻafefiloi i le vai).

Ae aua le sese i le faʻatau: e sili atu le filifilia o le apricot (ma se maa), pogisa po o se fulufulu lanu, e aunoa ma se vailaʻau o gasoline poʻo isi mea manogi, e faʻaalia ai le faʻavaveina o le gaosiga.

I Iapani, latou te talitonu o le fualaau sili lea ona aoga ua mamago e mafai ona faaumiumi ai le talavou. O loʻo talitonuina, masalo o aso e 10 e mafai ona faʻamaopoopo le aofaiga o le sulfur, magnesium, apamemea i totonu o le tino ma maua ai le afa o le masani o le uʻamea. O loʻo i ai faʻamaʻi amino e te le mauaina i se isi lava fua.

E le gata i lea, vitamin PP, A, C, B, o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le tino, fesoasoani i le gaosiga o le malosi ma mea fou amino. Ae ui i lea, o aso e aoga e le gata mo le tino i le lautele, ae faapea foi ma le faapitoa: mo se faataitaiga, latou te aafia atoatoa le malosi o tagata ma faamama le toto.

Ae o aso e le afaina tele mo se ata. Ma talu ai ona o le i ai o fila, e le faʻalagolago ia i latou ma i latou o loʻo i ai ni faafitauli i le manava ma le gaʻo. E tatau foi ona ave le lapataiga i le maʻisuka.

E faʻapefea ona filifili se paʻu?

E tatau ona avea ma tino, faʻaleleia, uliuli, e aunoa ma se manogi "ulaula," e leai se faʻaaliga manino. Lanu moana-kofe ua faailoa ai le solia o tekinolosi o le gaosia o fua. E foliga mai, o le paʻu sa muaʻi lulu i le vai inu, atonu o le faʻaaogaina o soda, e vave faʻavave ai le faʻagogo. O le iʻuga, e itiiti ni vitamini ma minerale o totoe i totonu o laʻau, e mafai ona vevela.

E mafai ona 'ai fualaau mo le maʻisuka?

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai laʻau. E ui lava o le suka (fructose) o loʻo i ai i paʻu, e aoga mo i latou e maua i le maʻisuka. O lapisi ei ai le tele o fiber, lea e faʻagesegeseina ai le inu o le kulukose i totonu o le toto.

Laʻau e maua ai vitamini ma minerale e talafeagai mo le maʻisuka. O nei mea o le gaʻo siama, calcium, phosphorus, manganese, magnesium, niacin, riboflavin ma isi. Na mafatia loʻu tama mai le maʻisuka ma ou manatuaina i le tele o tausaga ua mavae sa matou faatauina mai lole lole sukalati mo le maʻisuka faapitoa mo le maʻisuka.

Prunes: mea aoga ma faʻalavelave

Talofa au faitau faitau. Laʻamea aoga aoga ma faʻasalaga, o le a tatou talanoa i lenei aso. O le tautoulu ma ua oo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le faʻamalosia o a tatou puipuiga. Ou te fiafia i le faʻafefiloi o nati, fualaau mamago ma le meli, masani lava ona matou saunia se mea faʻafefiloi ma ave e faʻamalosi ai le tino puipuia.

Talu ai nei lava, na faia ai aʻu e laʻu uo e teu i le sukalati pouliuli, ou te taʻuina atu ia te oe ma le faamaoni, o le mama i le sukalati e manaia. O le mafuaaga lena na ou filifili ai e tusi e uiga i mea aoga o paʻu. Ou te iloa o le toatele o tagata e le fiafia i lona tofo, ae ou te fiafia i ai, o nisi taimi ou te faatauina ai mo au lava, ae le ulaula, ae mamae.

Na fai mai se uo e mafai ona e faia ni launiu i le sukalati i le fale, ma tuu se kulimi i totonu, e tatau ona e taumafai e faia.I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaoga laumei i ipu eseese, meaʻai, salati, compotes, fats, sau sau, ma o se faʻaopoopoga sili i aano o manu.

Laʻau o fualaau mamago o paʻu eleelea. Mo le mauaina o laumei, 5 kilokalama o plums fou o loʻo faʻaaogaina. Calorie prunes 230 kcal mo le 100 kalama o le oloa.

Mea aoga

    O fualaau oona e mauʻoa i vitamini, o loʻo i ai vitamini A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E. E aofia ai: meaʻai, iron, calcium, manganese, selenium, fluorine, sodium, zinc. E taua tele laumei ona e aofia ai le tele o fiva, lea tatou te manaʻomia mo le galue masani o le gastrointestinal tract. Laʻamea e aoga mo le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system, ona o mea o loʻo i totonu o masima. Ma o le vaitamini A e faʻaleleia ai la tatou vaai. Laʻau o loʻo i ai se mea faʻapitoa, faʻapitoa. Fesoasoani e faateleina le manaʻo. Faʻataʻitino le faʻaaogaina o metabolic e tupu i totonu oo tatou tino. Prune toe faʻafoʻi le soifua maloloina, faʻaitiitia le vaivai. Faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, ma faʻateleina ai foi le malosi. O loʻo i ai le lelei tele o le mamafa i le faʻamalosi, aua o loʻo i ai sona aafiaga lelei. Laʻatele e faʻateleina ai le puipuiga ma le teteʻe o tatou tino i faʻafitauli eseese. Laʻau e aveese ai toxins ma otaota mai o tatou tino. Ma faʻafetai i le antioxidants o loʻo faia ai laumei, ma faʻaaogaina ai laumei, o le puipuiga foi lea o le kanesa. E lelei tele laumei i le faamalieina o le fiaaai.

E le gata i le lelei o laʻau, ae o le soifua maloloina, e mafai ona avea ma se meaʻai mo oe, e pei ona faʻamalieina e lau pulu lau fiaʻai ma e mafai ona suia lau laʻau mo oe. O faʻamanuiaga o laʻau e sili ona taua i le vaitau o le leai o se fua fou.

O faʻasolosolo faʻamalosi e faʻateleina ai le faʻamausaliina, faʻaleleia le galuega o le ate, ma e aoga mo le faʻamalosi. E faigofie le faia o se mea faʻapipiʻi, sasaa fufulu i le vai inu ma faʻaoso i totonu o se vevela, o se meaʻai suamalie, lea tatou te maua e aunoa ma le kuka.

E faʻapefea ona filifili se paʻu?

A faʻatau faʻatau, ia mautinoa e faʻaeteete i le faʻaalia o laʻau. E tatau ona uliuli, maua se moli susulu, e gafatia i luga, ae vaivai i totonu. E tatau ona i ai ni foliga masani i laʻau, e masani lava ona ou faʻaaoga vailaʻau eseese e tuʻuina atu ai le laʻau matagofie matagofie.

E mafai ona maua vave laupepa Brown i luga o fale teu oloa po o le maketi, o le taunuuga o le gaioiga le lelei, e sili atu le le faatauina o nei laumei, atonu o le ai ai se tofo oona. E mafai ona e faʻamaonia laupepa pe afai e te faʻatauina i le mamafa. Laʻau lelei suamalie ma sina laititi. Afai o foliga ma le tofo o laʻau e fetaui ma oe, ona e mafai lea ona e faatauina saʻo.

Faʻapefea ona teuina?

E masani lava ona ou le faatauina ni pine tetele, ae afai e tupu na ou faatauina se tele, o le mea autu iinei o le teuina lelei. E tatau ona teuina i se nofoaga matutu, malulu, pogisa. Afai ua mamago le paʻu, ona lelei lea o se pusa ipu tioata ma se tapuni e teu ai, ae afai e susu susu, ona mafai loa lea ona faʻalelei. E mafai ona teuina ni laulaau mama i taga pepa. E masani ona ou teuina i totonu o le pusaaisa.

O le a le tele e te 'ai i aso taitasi?

E mafai ona e 'aina 5-6 laupepa i le aso. Talu ai ona o aʻafiaga o loʻo i ai le tele o aʻafiaga, i le tele o mea e le aoga, ma le gata i lea, o paʻu o se mea sili ona maualuga-kalori oloa. Manatua o mea uma lava e lelei i le faʻalelei.

Laʻau faʻaaoga mea aoga ma faʻasolega, oe iloa, faʻaaoga mo le soifua maloloina, pe afai e leai sau faʻasolega i lona faʻaaogaina.

Prunes: aogā ma faʻaleagaina le tino o le tagata

O le fea oi matou e le fiafia i ipu ma laumei? O le fesili lea o le fesili, ma o le a sili atu ona manaia le iloa e uiga i aoga o lau fualaau aina e sili ona e fiafia i ai.

Prunes - le igoa o fualaau mamago o le pulu uliuli. O le mea sili mo le faʻamagoina o le fua lea o fualaau o pamu mai le ituaiga Hungarian Italia, e ese mai lona tupuaga faapelepele i le maualuga o lona suka ma le pulupulu malosi. O nei uiga lelei e mafai ai ona e faʻamagoina fua o lenei pulu e aunoa ma le faʻaogaina o soʻo se enzymes ma maua ai ni mea sili ona matagofie.

Lapataiga: Ina ia maua mai ai fualaau, fuamalie ma fuamalie fualaʻau, ona tuʻuina lea, faʻamalieina i le vai tafe, ona faʻamago ai lea i totonu o se vaʻa vevela. A maeʻa le mago, e faʻamamaina le laʻau, faʻavasegaina ma faʻafefiloi i le vai inu mo le 1-2 minute, ona togafitia lea ma le glycerin - o le mea lea e maua ai e le paʻu se susulu.

O le a le mea e teu ai, o le lelei ma le afaina i le tino o paʻu mamago, e matua fiafia lava i tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina, mataʻituina o latou soifua maloloina, ma e fiafia i auala faʻapitoa o togafitiga. O lea o le a tatou taumafai e tali fesili e fiafia i lenei vaega o tagata.

O laumei e tulaga ese i lo latou taofi mau aoga i le taimi o le susu, lea e matua mauoa i paga fou. O vailaʻau e aofia ai le glucose, le suauu ma le fructose, mai le 9 i le 17%, faʻapea foʻi ma meaola faʻapitoa - citric, malic, oxalic, ma e oʻo lava i se vaega itiiti o le salicylic acid.

O le pulun pulu e aofia ai le oona ma le tannins, ua tumu i vitamini P, A, C, B1 ma le B2. Mai i minerale i paʻu, e tele le potassium, uʻamea ma fulukalama.

O pusa calorie e maualuga tele - 264 kcal mo le 100 kalama o le oloa.

Contraindications

    O faʻamalosi e faʻasaina i le tulaga o le le faʻamaoni. Mo faʻamaʻi faʻafitauli i fualaau mamago. O faʻamalosi mo le maʻisuka ua faʻaseseina. Faʻatasi ma le oona. E faʻaseseina ia paʻu i tina tausimai, aua e mafai ona mafua ai se pepe le fiafia.

E faʻapefea ona filifili se paʻu?

A faʻatau faʻatau, ia mautinoa e faʻaeteete i le faʻaalia o laʻau. E tatau ona uliuli, maua se moli susulu, e gafatia i luga, ae vaivai i totonu. E tatau ona i ai ni foliga masani i laʻau, e masani lava ona ou faʻaaoga vailaʻau eseese e tuʻuina atu ai le laʻau matagofie matagofie.

E mafai ona maua vave laupepa Brown i luga o fale teu oloa po o le maketi, o le taunuuga o le gaioiga le lelei, e sili atu le le faatauina o nei laumei, atonu o le ai ai se tofo oona. E mafai ona e faʻamaonia laupepa pe afai e te faʻatauina i le mamafa. Laʻau lelei suamalie ma sina laititi. Afai o foliga ma le tofo o laʻau e fetaui ma oe, ona e mafai lea ona e faatauina saʻo.

Faʻapefea ona teuina?

E masani lava ona ou le faatauina ni pine tetele, ae afai e tupu na ou faatauina se tele, o le mea autu iinei o le teuina lelei. E tatau ona teuina i se nofoaga matutu, malulu, pogisa. Afai ua mamago le paʻu, ona lelei lea o se pusa ipu tioata ma se tapuni e teu ai, ae afai e susu susu, ona mafai loa lea ona faʻalelei. E mafai ona teuina ni laulaau mama i taga pepa. E masani ona ou teuina i totonu o le pusaaisa.

O le a le tele e te 'ai i aso taitasi?

E mafai ona e 'aina 5-6 laupepa i le aso. Talu ai ona o aʻafiaga o loʻo i ai le tele o aʻafiaga, i le tele o mea e le aoga, ma le gata i lea, o paʻu o se mea sili ona maualuga-kalori oloa. Manatua o mea uma lava e lelei i le faʻalelei.

Laʻau faʻaaoga mea aoga ma faʻasolega, oe iloa, faʻaaoga mo le soifua maloloina, pe afai e leai sau faʻasolega i lona faʻaaogaina.

Prunes: aogā ma faʻaleagaina le tino o le tagata

O le fea oi matou e le fiafia i ipu ma laumei? O le fesili lea o le fesili, ma o le a sili atu ona manaia le iloa e uiga i aoga o lau fualaau aina e sili ona e fiafia i ai.

Prunes - le igoa o fualaau mamago o le pulu uliuli. O le mea sili mo le faʻamagoina o le fua lea o fualaau o pamu mai le ituaiga Hungarian Italia, e ese mai lona tupuaga faapelepele i le maualuga o lona suka ma le pulupulu malosi. O nei uiga lelei e mafai ai ona e faʻamagoina fua o lenei pulu e aunoa ma le faʻaogaina o soʻo se enzymes ma maua ai ni mea sili ona matagofie.

Lapataiga: Ina ia maua mai ai fualaau, fuamalie ma fuamalie fualaʻau, ona tuʻuina lea, faʻamalieina i le vai tafe, ona faʻamago ai lea i totonu o se vaʻa vevela. A maeʻa le mago, e faʻamamaina le laʻau, faʻavasegaina ma faʻafefiloi i le vai inu mo le 1-2 minute, ona togafitia lea ma le glycerin - o le mea lea e maua ai e le paʻu se susulu.

O le a le mea e teu ai, o le lelei ma le afaina i le tino o paʻu mamago, e matua fiafia lava i tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina, mataʻituina o latou soifua maloloina, ma e fiafia i auala faʻapitoa o togafitiga. O lea o le a tatou taumafai e tali fesili e fiafia i lenei vaega o tagata.

O laumei e tulaga ese i lo latou taofi mau aoga i le taimi o le susu, lea e matua mauoa i paga fou. O vailaʻau e aofia ai le glucose, le suauu ma le fructose, mai le 9 i le 17%, faʻapea foʻi ma meaola faʻapitoa - citric, malic, oxalic, ma e oʻo lava i se vaega itiiti o le salicylic acid.

O le pulun pulu e aofia ai le oona ma le tannins, ua tumu i vitamini P, A, C, B1 ma le B2. Mai i minerale i paʻu, e tele le potassium, uʻamea ma fulukalama.

O pusa calorie e maualuga tele - 264 kcal mo le 100 kalama o le oloa.

Mea aoga

O vailaʻau o se mea maloloina lelei. Faatasi ai ma se tofo lelei, o loo i ai se aafiaga faamalolo ma faamaloloina i le tino. O aoga aoga o paʻu o loʻo faʻamoemoeina e ala i lona faʻamalolo. O le mea lea, o laʻau e aofia ai minerale, vitamini, ma le tele o mea taua i le tino.

O fualaau paʻu mama e maualalo i suga (57.8%), meaola oona (3.5%), fiber (1.6%), minerale - sodium i totonu 104 mg%, potassium - 864 mg%, calcium - 80 mg%, phosphorus - 83 mg%, uʻamea - 15 mg%. E i ai lona taua tele le malosi.

Faʻamatalaga! E aoga le Prune mo togafitiga muamua o le maʻi fatu cardiovascular, e fesoasoani e faʻasaʻo le toto i le taimi o le maualuga o le toto maualuga, e faatonutonu ai le gastrointestinal tract, faʻasaʻo le metabolism, ma fesoasoani e aveesea le mamafa.

O pamu mūmū e mauʻoa i antioxidants, e aʻafia ai tumutumu saoloto e faʻaumatia ai le tino. E sili atu le puipuia o le kanesa.

O lapisi o loʻo i ai ni mea faʻasaina lelei ma e le maualalo i le aoga i vailaau: faʻagesegese le alualu i luma ma oʻo ai foi i aʻafiaga o siama e mafua ai faʻamaʻi o le vavagana o waha.

Masalo o le mea muamua o le paʻu mamago ei ai lona aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract. O le faʻasolosolo o le uʻamea e fesoasoani e aveesea ai le faʻamalosi ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, e talitonuina o lenei fualaau mamago e aoga mo faamaʻi fatuga, rūmatism, faʻamaʻi ate ma le atherosclerosis. Ma faʻafetai i le maualuga o le vaitamini A, e faʻaleleia foi le vaʻai.

O loʻo i ai le tele o mea totino, faʻafoʻi le faʻaititia o le gafatia, faʻaleleia le tulaga lautele o le tino. E le gata i lea, o loʻo i ai mea manaia lelei, o lea e mafai ai ona faʻaleleia foliga vaaia ma le tulaga o le paʻu.

O pamu mūmū e mauʻoa i le potassium, lea, e pei ona e iloa, e faʻaaogaina mo urolithiasis, e alu i le faʻasalaga o lagona tuga, i le vavave o maso, i le tausisia o le fatu ma le paleni o le acid-base i le tino. O le potassium o loʻo i totonu o paʻu e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu. I lalo o le faatosinaga o le paluka, pulelale pipi ma le excretion of urine mai le tino ua faateleina.

E tāua tele le faʻaaogaina o pulu mūmū mo nisi faʻamaʻi o le manava, faʻatasi ai ma le constipation, ma le gout, le afaina o le ate, fatugaʻo ma le fatu, e faʻalauteleina ai le manaʻo ma le faʻamalositino o le suka gastric.

O lapisi o se vaega o le tele o ipu ma mea inu - salati, o aano o manufasi, pilaf, compotes. E fesoasoani i le puipuia o le aano o aano o aano o manufasi, e oʻo atu i le 90% faʻaitiitia le tuputupu aʻe o salmonella, staphylococcus ma E. coli.

Contraindications

E mafai e le Prune ona afaina pe afai e faʻaleagaina i le maʻisuka ma le gaʻo. E le o fautuaina foi e faʻaaogaina mo tina tausi pepe, pei o tamaʻi uʻamea e mafai ona mafua ai le manava. E le gata i lea, i se tulaga e seasea ona tupu, atonu e ono afaina ai se tagata i paʻu. Ae o nei mea uma e na o tupe masani lava e le togafitia i vailaau.

Vaʻaiga togafitiga

E faʻaaogaina laʻau i luga o le fautuaga a tagata fai meaʻai e faʻamaonia le mamafa, togafitiga ma tausia le soifua maloloina. O le aveesea o toxins mai le tino, o le lelei o le metabolism ua na o se vaega o mea aoga o laupepa. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o mea taumafa taumafa, o pulu o se mea sili ona lelei i vailaʻau i togafitiga o nisi faʻamaʻi.

Togafitiga o polyavitaminosis

    2 sipuni tele o le fuʻu kuka i luga o se mea lelei 1 le sipunipuni o le sipuni o le rose 1 sipunipuni o fuamini uliuli

Liligi uma meaʻai ma le 400 ml o le vai inu, tuʻu mo le 3 itula, faʻamaʻi ma faʻaopoopo 2 teaseti o le meli.

Ave 50 ml 2 taimi i le aso 1 le itula ae leʻi oʻo i taumafataga mo le 10-14 aso mo le puipuia ma togafitiga o polyavitaminosis.

    1 sipunipuni o laumei kuka 1 le sipunipuni o sipuni o le rose 1 sipunipuni o le telefoni mumu

Faʻafefiloi meaʻai, sasaa le 400 ml o le vai inu, tuʻu mo le 1.5 itula, ona faʻavaivai ai lea. Faʻamataʻu ave le 100 ml 3-4 taimi i le aso 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga e mai le 7 i le 10 aso. E aoga le mea faigaluega mo le leai o le vaitamini.

Tuua Lau Faamatalaga