Fomaʻi ma morphological vaega o pancreatitis ma le faʻaleagaina faʻaleagaina. Faʻamatalaga o se faʻamatalaga faasaienitisi i le tomai faʻapitoa - Fomaʻi ma le Soifua Maloloina

Lapatai pancreatiti - O se faʻatafunaga faʻaleagaina lea o le parenchyma pancreatic, o loʻo siomia ai le tino ma totoga o se natura autolytic, lea e mulimuli ane tuʻuina atu ai le mumū.

O vaega o le faagasologa o le tino pancreatitis

1st phase - enzymatic - o aso muamua e lima, o le fausia o le pancreatic necrosis, o le atinaʻe o le endotoxia. O nisi e atiina ae le tele o aʻafiaga o okeni ma le teteʻe.

E lua ituaiga faʻataʻitaʻiga:

a - Faʻailoga tele o le pancreatitis. O le meaola o le morphological o le lacrosis pancreatic lautele (fofo lautele ma le pito i lalo).

b - Papatitisitis e le ogaoga. Pancreatic necrosis e le o faia (o le edema o le pancreas), pe o se natura faʻatapulaaina ma e le salalau lautele (focalca necrosis i le 1 cm).

2nd vaega - faʻamalosia - atiaʻe i le vaiaso lona 2, o loʻo faʻaalia e le tali a le tino i le foga o le necrosis. O le fomaʻi o lenei laasaga o le faʻalavelave faʻapipiʻi (omenobursitis). Falemaʻi - o se faʻamaʻi pipisi o le tiga o le tiga, fiva (37.5-38), faʻaleagaina tiga o le tino i luga o le pito i luga o le tino, gasegase faʻalavelave faʻalavelave.

Vaega tolu - fusuaga ma le faʻavaeina - amata mai le vaiaso lona tolu, e mafai ona umi ni nai masina. O le sequestration i le pancreas ma le retroperitoneal tissue e amata amata mai le 14 aso. E lua auala e mafai ai ona tafe:

a - Faʻavaivaia ma le faʻamavaeina o le aseptic o le necrosis pancreatic. O loʻo faʻaalia i le faʻatulagaga o kesi e le o le faʻamaʻi ma le fistulas.

e - Faʻafefeteina o le Septic ma le faʻasalaga - o le maʻi pipisi lenei o le pancreatic ma le maʻi o le fiber parapancreating faatasi ai ma le atinaʻe atili o faʻalavelave ninii. Falemaʻi - o le vevela o le tino o le tino, faʻavavega, faʻasolosolo faʻasalaga ma le tele o le tino.

O le fomaʻi o lenei laasaga o le purulenti-o le faʻaogaina o le tino ma ona lava faʻalavelavega (purulent-necrotic sagging, abscesses space space and abdominal cavity, purulent omentobursitis, purulent peritonitis, faʻamaualuga ma le gastrointestinal bleeding, digestive fistulas, sepsis).

Pancreatogenic abscess (abscess of pancreas, omental bursa, fever retroperitoneal) - o le fiva faigata, gasegase, ma le tigaina o le tiga o le tino e foliga mai e leai se manatu e faaitiitia.

O le pseudocyst e faʻaalia i se maʻi tigaina umi i le epigastrium, o faʻafitauli o le faʻalavelave duodenal ma le foliga mai i le pito i luga o se faʻavavega faʻapitoa e faʻapipiʻiina ai le tino.

Oʻuga o le tino pancreatitis - pseudocysts, pancreatic fistula, pancreatitis lemu, maʻi o le maʻisuka ma le dyslipoproteinemia. I le faʻamaʻaʻaina atoatoa o le biliary poʻo le meaʻai, o galuega a le okeni ua toe faʻafoisia atoatoa

29. Taʻiala o togafitiga o le tino pancreatitis e fuafua i le vaega o le maʻi.

Lapatai pancreatiti - O se faʻatafunaga faʻaleagaina lea o le parenchyma pancreatic, o loʻo siomia ai le tino ma totoga o se natura autolytic, lea e mulimuli ane tuʻuina atu ai le mumū.

Faʻaogaina o le phases Enzymatic:

Mo le togafitiga o le pancreatitis malu, o se togafitiga masani e lava:

1) fiaai (ia le itiiti ifo i le 2-4 aso)

2) faʻalogo ma le manaʻoga o mea o loʻo i totonu

3) mafuiʻe a le lotoifale i le lotoifale (malulu ile manava)

4) faʻasolosolo e leai ni nakoti (Faʻafesoʻotaʻi i le intramuscularly poʻo le inosia i le 2 ml o le solution 50% i le mavae ai o le 6-8 itula, tramadol 50-100 mg i le iniseti poo le intramuscularly after 6-8 hours)

5) faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tiga tiga o le tiga (trimereperedin subcutaneously or invavenous in 1 ml of 1% or 2% after 6 hours).

6) antispasmodics - chlorhydloride Papaverine 2 ml o le 2% faʻafofo i le intramuscularly, drotaverine 40-80 mg 1-3 taimi i le aso i totonu o le intramuscularly, i le vavalalata)

7) togafitiga faʻasolosolo i se voluma e 40 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino ma le faʻamalosia o diuresis i totonu o le 24-48 itula

Fofo o fofo: 0.9% o le suauu chloride solution, 5% po o le 10% fofo fofo, vailaau plasma.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma togafitiga:

1) Kolisi e le itiiti ifo ma le 50,000 iunite, i le taimi muamua o le 5 aso o maʻi

2) O Gordoks e le itiiti ifo ma le 500,000 iunite, ma le faʻamalosi, i le 5 aso muamua o maʻi

3) octootide i se auala faʻapitoa, 100 mcg 3 taimi i le aso

4) omeprazole 20 mg 2 taimi i le aso

5) famotidine ma le faʻamalosi, 40 mg 2 taimi i le aso.

Afai e leai se aoga mo le 6 itula ma a itiiti mai o le tasi o faailoga o le ogaoga o le pancreatitis o loʻo i ai, e tatau ona matauina le pancreatitis ogaoga ma e tatau ona siitia le tagata maʻi i le potu maʻi tigaina ma le potu maʻi tigaina.

Togafitiga i le gaioiga faʻamalosi (faʻapipiʻi faʻapitoa):

Laparotomy i le vaiaso lona lua e naʻo le faʻalavelave (faʻaaogaina cholecystitis, gasegase o le toto, faʻalavelaveina o le intestinal) lea e le mafai ona foia i tua.

Tele togafitiga faʻasaoina:

1) faʻaauauina le faʻavae muamua-faʻasolosolo togafitiga

2) fualaau faʻasoifua maloloina (taumafa Numera 5) poʻo le tausiga o meaʻai paleni

3) faʻamalositisi togafitiga (cephalosporins o le tupulaga lona 3-4 poʻo fluoroquinolones faʻatasi ma le metronidazole, sauniuniga o le resitara o carbapenema)

4) immunomodulation (lua gasegase masini o le roncoleukin i le 250,000 iunite (o le mamafa o le tino e itiiti ifo i le 70 kilokalama) poo le 500,000 iunite (faatasi ma le mamafa o le tino nai lo le 70 kilokalama) ma le va o le 2-3 aso)

Togafitiga i le laasaga o le mamafa o faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi pipisi-necrotic parapancreatitis ma le pancreatic necrosis):

Faʻatasi ai ma faʻalavelave tuga, faʻaalia le togafitiga o taotoga, o le mafuaʻaga o le toe faʻaleleia o fiberiponeone ua afaina. Faʻalavelave e aʻafia ai le faʻaalia, faʻamaina ma le faʻavaivai o fiberiponeone ua afaina. O le auala autu o le tumama o le focal-necrotic foci o le necrsecestrectomy, lea e mafai ona tutusa uma ma multi-stage.

I le taimi o le faʻasologa, ua faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa:

1) lagolago o meaʻai paleni (e ala i se suʻega ua tuʻuina i totonu o le tootoo i tua o le Trent ligament)

2) togafitiga faʻasaina e tusa ai ma faʻamatalaga

- faʻatasi ai ma se faʻalavelave tigaina ma le taufaʻataʻu o le faateʻa o le septic - toe suia togafitiga ma le immunoglobulins mo le faʻalavelave faʻapitoa e faʻatasi ma le faʻaogaina o hormones

- faʻatasi ai ma le faʻamaʻi ma le ogaoga o le gasegase o le gaioiga o le le fiafia - togafitiga o anticytokine (inhibitors protease, taualumaga faʻafefe)

Aotelega o se tusitusiga faasaienisi i vailaau ma le soifua maloloina, tusitala o se pepa faasaienisi - Sanzharova Lyudmila Sergeevna

O le tusiga o loʻo tuʻuina atu ai iuga o tulafono faʻasoifua maloloina ma tulafono o le toe faʻafouina o le pancreas ma le faʻaogaina o fausaga i pancreatitis matautia matautia. E tusa ai ma taunuʻuga na maua, na faʻauʻuina e faapea, mo ni faʻalavelave ogaoga o pancreatitis matautia, e taua le amanaʻiaina o foliga faʻaogaina o le tali eseese o tali eseese o le telefoni feaveaʻi ma vaega o le togafitiga.

FUAFUAGA FAʻAMINO-MORPHOLOGICAL O LE PANCENATITIA MA PARAPANCREATITIS

I totonu o le tusitusiga o taunuuga o tulafono-o le toe faʻafouina o le faʻavavega ma le faʻaogaina o fausaga i tulaga o le pancreatitis matautia matautia. I luga o le faʻamaumauga na maua ai, o le faaiuga e faapea, mo le mamafa o ituaiga pancreatitis matautia, o le a tatau ona mafaufau i uiga o le tali eseese o le telefoni feaveaʻi ma le vaega o le gaioiga o togafitiga faʻaleaga.

O le tusiga o le faasaienitisi i le autu "Vaega o le falemaʻi ma le morphological o pancreatitis matautia matautia ma le parapancreatitis"

FUAFUAGA FAʻAMINO MA MORPHOLOGICAL O LE PANCERATITIS MA LE PARAPANCREATITIS

Orenburg State Medical Academy (Orenburg)

O le tusiga o loʻo taʻu mai ai taunuʻuga o togafitiga faʻapitoa ma togafitiga o pancreatic reorganization, ma fausaga faʻapitoa i pancreatitis leaga matautia. E faavae i luga o taunuʻuga ua maua, ua maeʻa e faʻapea. ituaiga ogaoga o pancreatitis matautia, e taua le amanaia o foliga vaaia o le morphological ma le faatinoga o le eseesega o tali o telefoni feaveaʻi ma. vaega o le tino o le togafitiga.

Upu autu: pancreatitis, parapancreatitis, pathomorphogenesis, togafitiga faʻapitoa

FUAFUAGA FAʻAMINO-MORPHOLOGICAL O LE PANCENATITIA MA PARAPANCREATITIS

L.S. Sanzharova Orenburg State Medical Academy, Orenburg

I totonu o le tusitusiga o taunuuga o tulafono-o le toe faʻafouina o le faʻavavega ma le faʻaogaina o fausaga i tulaga o le pancreatitis matautia matautia. I luga o le faavae o tagata na mauaina, o le a maua ai le faaiuga e faapea, mo le mamafa o ituaiga pancreatitis matautia, e tatau ona mafaufau i foliga vaaia o le eseesega, o le tali o ituaiga cellular ma tissues o le togafitiga o le maʻi ua tosina mai .. Upu autu: pancreatitis, parapancreatitis , patomorphogenesis, togafitiga faʻapitoa

O le tele o le pancreatitis ma le parapancreatitis o le sefulu tausaga talu ai, o se tasi lea o faafitauli e sili ona talanoaina i tusi o le soifua maloloina o le lalolagi, o se tasi o faafitauli faafomai faigata o taotoga. O taunuuga o togafitiga e faʻalagolago i foliga o le tino pancreatiti. Afai o le palacreatitis oona, e toetoe lava tutusa le tino

0, ona faʻataunuʻuina lea - o le taumafai malosi mo le 100% (faʻatasi ai ma le pancreatitis).

O le vasega o le pancreatic necrosis o loo faamatalaina e se vaega taua tele, e le gata i le vaeluaga o le manava saoloto ma i le avanoa e toe foi ai le retroperitoneal. O le faʻataunuʻu i le para-pancreatic tissue i le pancreatitis matautia matautia o se faailoga e sili atu ona taua ma tumau ma e maua e tusa ai ma le tele o tusitala i le 90% o mataupu 7, 8. E oo lava i lona foliga laititi, lea e le o vaai i ai le lese o le tino, e na o le pau lava microscopically as "pathobiochimous affected". O le toilalo o le fiber fomaʻi e faʻaauau pea pe a uma le faʻamavaega mulimuli o le necrosis o le pancreatic ma faʻaalu le taimi atoa o le enzymone o pancreatitis matautia matautia.

O mataupu faavae o le togafitiga o le pancreas ua atiaeina e oo mai i le taimi nei i le pancreatitis ("clipping" therapy) ma le pancreatogenic peritonitis (aveesea o exudate, faamama, ma le suavai o le vaega o le manava) na taitai atu ai i ni tulaga faamanuiaina ma se faaitiitia o le olaga faitino i ni ogaoga. O le mea sili ona faigata o le galue

i le fiberiponeal fiber, talu mai i le isi itu, o fualaau oona e oʻo atu i totonu ona o le le lelei o le taʻavale o le lotoifale, ma i le isi itu, o auala e le mafai ona faʻaogaina e le aoga. I le taimi mulimuli, o le 45 - 80% o tagata mamaʻi na maua i le pancreatitis oti matautia e mafua ona o le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga o le purulenti i le fiber parapancreatic fiber, o le mafuaʻaga autu lea o le tele o gaioiga o le okeni ma le sepsis.

I le taimi nei, toetoe lava a leai se masalosalo o le i ai o faʻalavelave faʻapitoa-septic o le pancreatic necrosis o se faʻamaoniga manino mo togafitiga. I le tulaga lautele, o faʻamaoniga mo le taotoga na faia e R. Visyeg ma N.A. Reber (1999). Latou te talitonu e faapea: "o se faʻamaoniga faʻapitoa o le necrosis pepecrosis o se faʻamaoniga maʻoti mo le taotoga, ma o isi mataupu uma e manaʻomia ai le faʻamaonia o taʻavale matua." O mea uma e foliga mai e manino. Afai o loʻo i ai se faʻamaʻi - o le taotoga ua faʻamaonia, leai - togafitia faʻamalosi. I le taimi lava e tasi, o le tuʻuina atu o faʻamaoniga mo le taotoga ma le maʻi mumcreatic necrotic ua le faʻamaonia e leʻi maeʻa ona foʻia. I le amataga o le maʻi (Phase II - o le vaega o le toxemia enzymone), ae maise lava pe afai o le faatoilaloina o le fiber parapancreatic, e avea ma "nofoaga" mo toxins e masani ona ulufale i le toto, lea e mafua ai le oti (vave "maliu"), vave ) ma le tuai (faʻamaʻi, sepsis) faʻalavelave o le necrosis pancreatic.

O le faʻamoemoe o le suʻesuʻega o le iloilo lea o togafitiga ma taunuʻuga tau i le falemaʻi

pancreatitis, e aofia ai ma le tulaga o le auiliiliina o le auiliiliga o galuega.

MATAGALUEGA MA METHODS

Na matou iloiloina auiliiliga o tala e 21 o tagata mamaʻi ua maliliu i le pancreatitis matautia matautia. 71.4% - lalo ifo o le 60 tausaga (23.8% mai le 30 i le 40, 28.6 - mai le 40 i le 50). 18 (85.7%) o tane, 3 (14.3%) o fafine.

O mafuaʻaga na mafua ai le atinaʻeina o lenei maʻi o le faʻamalosi lea o le ava i le 17 gasegase (81.9%), o le meaʻai i le lua (9.5%), o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi na le i faavaeina i le lua (9.5%) maʻi. O le suʻesuʻega o pancreatitis matautia matautia na faʻamaonia e le falemaʻi, suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega o meafaigaluega (ultrasound, MRI). O tagata gasegase na talia i tulaga ogaoga. I le taimi lava lea, i totonu o le potu maʻi tigaina, i luga o le faʻatagaina i tagata gasegase uma, o loʻo faʻaaogaina le tele o togafitiga faʻapitoa, faʻasalalau i sini nei: faʻaitiitia le malosi o le mumū ma le alualu i luma o le faʻaleagaina o le tino i le pancreas, inhibiting secretion secretion and enzymes, affecting mechanisms mechanisms of complications - faʻamalositiga, faʻataʻitaʻiga, taui mo le paleni eletise ma le tausiga o le BCC, faʻasalaga ole gasegase.

Antibacterial therapy with anticototic antibiotics (carbopenems, fluoroquinolones III - IV augatupulaga) na faʻaaoga mai le aso muamua o togafitiga.

O suʻesuʻega faʻalauiloa o le pancreas ma le faʻaogaina o fausaga i le maualuga o le masini (lipic level) na faia (faʻamaʻiina o vaega faʻamaʻi faʻatasi ma Mayer hematoxylin ma picrofuchsin e tusa ai ma Van Gieson).

TULAFONO MA TALANOAGA

I le 19 tagata maʻi (90.5%) ma le pancreatitis matautia, e ui lava i le togafitia togafitiga o loʻo faʻataunuʻuina, o faʻamaoniga mo togafitiga faʻapipiʻi na faʻaalia i taimi eseese o togafitiga, lea na faʻavae i luga o: mea le lelei o le faʻasaoina, faateleina le inupia ma le taufaʻatau o le toilalo o le tino . I le 13 tagata gasegase, o galuega laparoscopic (faʻataʻitaʻiga, faʻavaivai o le omental bursa ma le manava o le manava, mea faʻapitoa) na faʻaaogaina o se auala amata o le osofaiga o taotoga, lea e na o le tasi lava tulaga na le faia ai le laparotomy mulimuli ane. O le toesea i le taimi o le laparoscopy o papa o le steatonecrosis poʻo le (ma) faʻafefeteina o le hemorrhagic e leʻi faʻaalia ai le leai o le pani ma le parapancreatitis pancreatic.

O le taotoga na faia i le aso muamua - 7 tagata maʻi (36.8%), mai le 24 i le 48 itula. - tolu (15.8%), 5 (26.3%) - mai le 48 i le 72 itula, o le malologa (4

- 21.1%) pe a mavae le tolu pe sili atu aso.

O taotoga faaleaganuu na faʻaaogaina: laparotomy,

gland gastric, autopsy, faʻamalolo ma le faʻavaivai ole foconi o le retroperitoneal tissue. Afai o le mafuaʻaga o le maʻi pancreatitis o le gallstone disease, ona faʻaopoopoina lea o le taotoga e le cholecystectomy ma le toe faʻaleleia ma le faʻavaivai o le choledochus. Na maua e tagata maʻi se laparotomy pito i luga, lea na mafai ai ona maua se ata atoatoa o foliga o le faaleagaina o le pancreas, le retroperitoneal fiber, e ese mai i le tele-accesses (laparoscopic), lea na manaʻomia ai ni faʻasalalauga faifaipea.

Na matou faʻamoemoeina uma le paʻu ma le mea faʻapitoa, e ui lava i le lamatiaga o isi faʻamaʻi o nei vaega, aua i lenei taimi, e tatau ona aveese le mafuaaga o le faateleina o le inu.

O le tele (sili atu ma le 50%) na faʻaalia i le 12 tagata gasegase (63.2%) ma le laparotomy, ma i le 7 (36.8%)

- laʻititi, faʻaleagaina le maualuga o le tino o le tino. Sa matou faʻaaoga le faʻavasegaga na fuafuaina e le M.I. Prutkov, e tusa ai ma mea uma ua vaevaeina ai fiber para-pancreatic i vaega e fa: o le pito i luga o le quadrant ^ 1), o le pito i luga tauagavale o le '1), o le taumatau i lalo ifo o le 2' ma le itu tauagavale lalo ifo 2 '). O le tufatufa atu o le gaioiga i le fiber parasitela na maua i le tauagavale (S1-S2 quadrants) i le 100% o mataupu, lea e ogatusa ma suʻesuʻega muamua. E le gata i lea, i le 6 mataupu (21.1%) ua faailogaina le retropancreatocellulitis e faasalalauina agai i le diaphragm 1), i le 4 (15.9%) - le retroperitoneocellulitis tutotonu e salalau atu i le mesolonlon, o le aʻa o le savali o le tootoo itiiti, e oʻo atu i le mea itiiti pelvis, i le 9 (52.6%) mataupu - S1-S2, D1-D2. O le mea e masani ai, o mea masani nei o le faʻaleagaina o avanoa faʻapitoa i le retroperitoneal (toe-traperitoneocellulitis, infiltrates, phlegmon poʻo abscesses o le potu toe faʻafouina).

O le faʻafoega faʻapitoa o faʻamaʻi na faia i totonu o le potu maʻi tigaina e faʻaaoga ai le faʻasolosolo, antibacterial, antienzyme, cytostatic therapy faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina faʻaoga faʻapitoa mo le faamamaina o le tino.

O le siakiina o le autopsy ma isi suʻesuʻega o talafaasolopito i mataupu uma ua faʻamaonia ai le suʻesuʻeina o le necrosis pancreatic ma fomaʻi masani o le paracancreatitis.

O le faʻaleagaina o fiber faʻapitoa na faʻaalia mai i le fomaʻi o le edema poʻo le afaina, faʻapea foʻi ma le necrosis. O le faʻamaʻi poʻo le sero-hemorrhagia o le retroperitoneal tissue ma le togafitiga talafeagai o le pancreatitis e faʻasalalau i aso o lumanaʻi pe a maeʻa ona amata ona masani ona tupu se faʻaleleia o mea, ae o taimi uma lava e maua ai se faʻaogalua lona le fiafia. O nisi taimi mas-

lapopoʻa tele i le tino o le retroperitoneal ma le faʻamaopoopoina o le diapedezno toto faʻamaligiina.

O le gaʻo o le gaʻo o le tino na aofia ai i le faʻaleagaina o le gaioiga e toetoe lava tutusa i le taimi e tasi ma le atinaʻeina o suiga faʻaleagaina i le pancreas, ae o lona toilalo i le falemaʻi e sili ona taua pe a faʻapipiʻi se siama i le amataga o le maʻi.

Faatasi ai ma se liona sili ona maualuga o le siʻosiʻu pancreatic (sili atu i le 90%), o suiga tetele o loʻo matauina i totonu o le tino o le pito i tua o le kolisi ma tuua ai le parane. I vaega laiti o le pancreatitis matautia matautia (20 - 25%), e aafia ai le tino o le retroperitoneal i itu uma o le pancreas, o le faʻaleagaina o le faʻalapotopotoga e salalau i luga o itu uma e lua, faʻapea foʻi ma le vaitotonu, e puʻeina le aʻa o le feʻau o le tootoo laitiiti, e masani ona oʻo atu i le pelvic tissue. O lapisi lapopoʻa ma gasegase oona e masani ona tuʻufaʻatasia ma le fausiaina o vaega tetele o le gasegase gaʻo i nofoaga o le lymphostasis, o le numera sili ona tele o nei mea e matauina i aʻa o le feʻau o le tootoo laʻititi, i le tele ma sina omentua. I totonu o nei eria, i le tele o tulaga, o maʻi pipisi e amata i le amataga o le maʻi. O le toilalo o le sili atu o le tino e tele lava ina matauina i tagata gasegase tuga ma ituaiga ogaoga o le necrosis pancreatic. E amata i le 1-3 aso o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le tele o foci o le fatty necrosis, e masani ona tuʻufaʻatasia ma isi, o loʻo taʻua i le tele omentum. E amata mai i le aso lona tolu, faʻapipiʻiina le cell polymorphic o le omentum.

O le auiliiliga na maua ai le 54.5% (11 maliu na maliliu), i totonu o le 5 aso - 9.1% (1 maliu), o le totoe 36.3% (7 maʻi) - i taimi eseese. I le maea ai o faʻamavaega e tolu (3), o le 50% (4 maliu), i totonu o le 5 aso - 25% (2 maliu), o le isi - 25% (2) - i taimi eseese. O nei faʻamaumauga o loʻo taʻu mai ai le leai o se aoga o faʻamatalaga faʻasalalau faʻatasi ma le faʻaogaina masani.

E tatau ona faʻatulagaina e faʻaaogaina le tele o tekinolosi i le lautele

(tele-tele, sili atu i le 50%) liona o le pancreas ma se laumua muamua o fiber fomaʻi i le tele o tulaga e le aoga e avea ma auala mulimuli o togafitiga ma e mafai ona avea ma vaega muamua o se togafitiga togafitiga. E mafai ona faia togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai le vave vavae ese o le pancreas mai le fipa fomaʻi, le tele o alavai, faʻapipiʻi o le fofo o le faʻalauteleina o faʻalavelave, ma le tele o togafitiga o le detoxification o le a fesoasoani i se auala sili atu ona lelei o le parapancreatitis.

1. Vashetko R.V., Tolstoy A.D., Kurygin A.A., Stoyko Yu.M. O le gasegase o le pancreatitis ma le manua o le pancreatic: lima. mo fomaʻi. - St. Petersburg: Fale Lomiga "Peter", 2000. - 320 p.

2. Kalashov P. B. O le le atoatoa o le pancreatic Exocrine pe a maeʻa le pancreatitis: etiopathogenesis, faʻamaumauga ma togafitiga togafitiga // Annals o taotoga. - 2003. - Nu. 4. - S. 5 - 11.

3. Kostyuchenko A.L., Filin V.I. Faʻalavelave Faʻafuaseʻi Faʻafuaseʻi: A Tusitaulima mo Fomaʻi. - ed. 2, rev. ma faaopoopo. - SPb: Fale faʻasalalauga "Dean", 2000. - 480 itu.

4. Nesterenko Yu.A., Laptev VV, Mikhailu-sov S.V. Faʻamatalaga ma togafitiga o pancreatitis faʻatafunaina. - 2nd ed., Faʻafouina. ma faaopoopo. - M.: BINOM-Press LLC, 2004. - 340 itu.

5. Pugaev A.V., Achkasov E.E. Lapatai pancreatiti. - M., 2007 .-- 336 itu.

6. Prudkov M.I. Necrotizing pancreatitis, retroperitoneonecrosis ma le tele o le tino o le tino vaivai = Taʻalo o le faʻaogaina o le pancreatitis: Mater. vaeluaga. faasaienisi-aoga conf. / I lalo o le aofaiga atoa. ed. M.I. Prudkova. - Yekaterinburg: lomia fale Ural. Iunivesite, 2001. - S. 21-26.

7. Stadnikov B.A. Fomaʻi ma le faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina o neuropeptides ma le hyaluronic acid i le togafitiga faʻapitoa o faʻafitauli o le tino pancreatitis: faʻapitoa. nu. . Dr. med. saienisi. - Orenburg, 2005 .-- 39 p.

8. Tolstoy A.D., Panov V.P., Krasnorogov V.B. ma al. Parapancreatitis. Etiology, pathogenesis, suʻesuʻega, togafitiga. - St. Petersburg: Fale Lomiga "Malamalama Malamalama", 2003. - 256 p.

9. Tolstoy A.D. Maʻi pancreatitis: faigata, avanoa, faʻamoemoega. - SPb., 1997 .-- 139 p.

Epidemiology ma le tala

O le faavae o le falemaʻi ma le faʻavasegaina o le tino pancreatitis o le faʻafitauli o le maʻi, faʻafitauli faʻapitoa ma le faʻaogaina o le tino, i le amanaia o le faʻateleina o le necrotic leions o le pancreas ma vaega eseese o le retroperitoneal tissue, o le faʻavaeina o le fulafato-necrotic process from bacterial to infectious.

I. Papatitisitis (interstitial).

II. Sterile pancreatic necrosis.

- e tusa ai ma le faʻaogaina o le leona: faatapulaaina ma lautele.

- i le natura o le leona: gaʻo, hemorrhagic, fefiloi.

III. Nano o le pancreatic necrosis.

I le vaega muaʻi afaina:

1. Faʻatonuina o le faʻaaogaina (omenobursitis, faʻaogaina o le suavai volumetric o le retroperitoneal localization).

2. Leʻo faʻapitoa (faʻasologa) o le laʻau o le retroperitoneal fiber (parapancraeal, paraclinical, perinephral, ​​pelvic, etc.)

3. Peritonitis: enzymatic (gasegase).

4. Pseudocyst (faʻamaonia).

5. O le gasegase o le toto (intraperitoneal ma totonu o le gastrointestinal tract)

I le vaega ole faʻamaʻi:

1. Setema cellulitis o fiberiponeone fiber: parapancreal, paraclinical, perinephral, ​​pelvic.

2. Ava o le pancreatogenic (nofoaga toe faʻaleleia o le telefoni poʻo le vaeluaga o le tino)

3. Peritonitis fibrinous-purulent (faʻalotoifale, masani).

4. Pseudocyst faʻamaʻi.

5. Faʻatonuga i fafo ma fafo atu, fistric and intestinal fistulas.

6. O le gasegase o le gasegase (gasegase o le intraperitoneal ma gastrointestinal)

1. O le teteʻi o le Pancreatogenic ma le necrosis pancreatic na leai sona tino ma ona aʻafiaga iniseti.

2. Sikoti (afaina-mea taʻavale) faʻafuaseʻi i le maʻi pipisi o le pancreatic and its intra-abdominal complications.

3. Faʻasolosolo o okeni faʻapitoa ma vailaʻau faʻamaʻi pipisi ma pisipisia ma faʻafitauli.

Epidemiology ma le aioio edit edit |

O le a le parapancreatitis ma le abscess?

I le taimi nei, e talitonuina o le pancreatitis e masani ona i ai le tele o faʻafitauli, ae o le fesili o le a le faʻafitauli ma pe o le a foi ona taunuuga e le i foia.

I nisi o tulaga, i tagata gasegase o le pancreatitis e masani ai ona o le faʻalavelaveina o le matagaluega o le choledochus poʻo le choledocholithiasis, o faʻamatalaga faʻapitoa e pei o le faateleina o le cholestasis ma le fiva, leukocytosis maualuga, inisua, ma le encephalopathy. I le avea ai o se tulafono, o se ata faʻafomaʻi e mafua ona o le atinaʻe o cholangitis. I lenei tulaga, o loʻo i ai faʻamatalaga mo le aveeseina i fafo o le talo, lea e sili ona lelei ona ausia e le cholangiostomy e faʻaaoga ai se T-shaped tube. I le leai o se cholecystolithiasis, e mafai ona faatino cholecystostomy.

Omentitis, ligamentitis, tusi

O le faʻavae o nei faʻalavelave uma o le lekene o le enzymone o mea e gaosia ai le tino - o le omentum, ligaments o le peritoneum ma le fatty pendants o le kolone, lea e oʻo atu ai i le faʻaogalua o le paʻu.
E tolu fesuiaiga o pancreatogenic omentitis, lea e mafai ona avea ma laʻasaga o le atinaʻeina o faʻafitauli: enzymatic, infiltrative ma purulent-necrotic. O le telefoni, o le enzymatic omentitis e faʻaalia i le fulafula o le omentum, otaota i totonu o lona tino ma le steatonecrosis. O le mafiafia ma sili atu le malosi o le omentum, o le masani ona masani ai lona leona: foci o le steatonecrosis e masani ona tele ma fusia faatasi ma le tasi. O le faʻamalosiina o le steatonecrosis e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le polycystic omentitis i le lumanaʻi ma mafai ai ona faaopoopoina i luga o cystic omental. E oʻo i le 2-3 vaiaso o le atinaʻeina o le pancreatogenic mumū, faʻalautele le galo o le omentum ma le pusini vai po o le fausiaina o abscesses ma siaki i lona mafiafia e mafai ona tupu. E mafai ona faʻalavelave tele le amentitis purulent-necrotic e ala i le lautele o le purulent peritonitis poʻo, i tafatafa o le puipui o le abdominal pito i luma, suppuration o le maʻi taʻi ma le faʻafoʻiina atu i le manua purulenti.
E tusa ma le liua o le manava, o faʻalavelave faʻavevesi e faʻaleagaina ai le liʻo o le ate. Ligamentitis ma epiploitis e maua i le falemaʻi, e oʻo lava ina le manino nai lo omentitis, ma e naʻo le laparoscopy poʻo le taimi ole gaioiga e manaʻomia ile intra-abdominal.

O faʻamaʻi tiga o le tele omenting e avea o se faʻamatalaga mo lona vavalalata, aemaise lava i tagata gasegase. Afai e le mafai ona faʻalavelaveina ma aveese le omentum ma le abscesses poʻo le gasegase o loʻo i ai le peʻa, o le autopsy o ia fale, o le sequestrectomy ma le alavai ua faʻaalia.

Pancreatogenic abscesses

Pancreatogenic abscesses e mafai ona faʻalavelaveina ai le pancreatitis ma e mafai ona maua i totonu o le pancreas lava ia, i totonu o le parapancreatic tissue, i le paranefric ma le mediastinal spaces adjacent to the pancreas (pancreas).
O le tino o le pancreas, o lona uiga, vaʻaia ole tino i totonu o le mafiafia o le palanyma o le okeni, e seasea lava ona tupu ma tupu aʻe ona o le faʻamaʻi lona lua ma le liusua o le foo loloto o le necrosis pancreatic. E leʻi faia muamua muamua i le 2-3 vaiaso talu ona amata le faʻamaʻi ma ua faʻailoa, o se tulafono, i le ulu o le pancreas. O faʻasolosolo i le tino e masani ona tuʻufaʻatasia ma le parapancreatitis poʻo le omentobursitis.
I totonu o le falemaʻi ata o se toesega faʻalavelave, faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga lautele o loʻo iai le uiga o soʻo se faagasologa ogaoga-inflammatory (vai vaivai vaivai, fiva vevela, gaʻo, hyperleukocytosis, ma isi mea), o loʻo i ai faailoga o se toeseo o se volumetric i luga o gaʻo latalata. Faatasi ai ma se toesea o le ulu o le pancreatic, o faailoga o le faamalosi o le duodenum ma le choledo e masani lava ona iloa ma le solia o le aveeseina o mea.
O auala faʻataʻitaʻi faʻapitoa mo abscesses pancreatic o le ultrasound ma le CT. Afai e maua se aloese, e aʻafia i le ultrasound poʻo le CT control, sosoo ai ma le faʻapipiʻiina o alavai e lua-lumen ma le toe faʻaleleia o le tino o le abscess. I le tulaga o le le atoatoa o nei faiga, o faʻamaoniga e tulaʻi mai mo le laparotomy, faʻavasegaina o taotoga ma le aveeseina o le taulaʻi purulenti ma lona faʻafefe mulimuli ane. E tatau ona manatua i le mafaufau e tusa lava pe o se taumafaiga manuia, o le aʻafiaga o togafitiga e faalagolago i le sauniuni ma le puleaina lelei o le maʻi i le taimi o le faʻasologa, e aofia ai le lagolago i meaʻai, vailaau faʻamalosi, faʻamaʻi, faʻamaʻi tino (ultraviolet irradiation o le toto, ma isi).
O nisi faʻafitauli i le faʻamalamalamaina ma le togafitia o le toesea o le pancreas o mataupu ia o le tuʻufaʻatasia o faʻafitauli faʻalauteleina ma, aemaise lava, o se faʻatasi ma le purulent parapancreatitis poʻo le omentobursitis. I nei tulaga, e masani lava ona tapunia le faʻalavelave i le tatalaina ma le faʻavaivai o le foga o le pulcreas, ma o le gaogao vavalalata e mafai ona iloa ma e mafai ona avea ma faavae mo faʻafitauli fou, e oʻo i le atinaʻe o le pancreatogenic sepsis. O nisi taimi, faatasi ai ma le ogaoga o le mumusua i le pancreas ma le retroperitoneal tissue, e tulai mai ai abscesses polydiaphragmatic - o le itu tauagavale ma le fofo. O le iʻuga o se faʻalavelave o se lino o le pulc-necrotic o loʻo i luga o le pito i lalo o le paʻu i totonu o le manava o le manava e ala i le pito i lalo o le mailei e mafai ona avea ma se tootoo o le intestinal, o lona faatasi ai e mafai ona faʻatuina i nisi taimi ma na o le toe tatala o le vevela.
Ole faʻalavelave, ae sili atu le faigata o le toesega o le tino o le abscesses e mafai ona avea ma vein thrombosis ma le pylephlebitis, o le tino o le leodenum, o le manava poo le bile, o le faʻafefe o le toto mai le vaʻaia e fafagaina le ulu pancreatic, purulent pleurisy. O le mea lea, o le puipuia o faailoilo o le maʻi pipili malosi i le maeʻa ai o se taotoga o le taotoga i totonu o lenei sone ua fautuaina ai le i ai o se tino pala, o faia le laparotomy ma le maeʻa maeʻaeʻa o le pancreas, poʻo le suʻega mo se purulent process in the ate or splinen.

I tagata gasegase e maua ai le pancreatitis o le piliala e masani ai ma le i ai o choledocholithiasis, e le mafai ona tupu le atinaʻe o le ate cholangiogenic ate. Latou te tupu i le malulu, maualuga le fiva, jaundice, hyperleukocytosis ma faʻamaoniga o le inu o le microbial. I le tino, e mafai ona fuafua se faʻaopoopoga o le ate, o se faʻamaoniga lelei o Ortner, le maualuga maualuga o le ogatotonu o le diaphragm i le itu taumatau ma le tapulaʻa o le agavaʻa o le pito i lalo o le māmā sao. O se suʻesuʻega X-ray o le pusa o loʻo faʻaalia ai le foliga o le masini i le pito i lalo o le paʻu saʻo po o le itu taumatau. E tusa ai ma le ultrasound ma le CT, o le localization ma le maualuga o le ate i le ate ua faʻaalia, faatasi ai ma le ERCP - le mafuaʻaga o le cholangitis (stone choledoch, stenosis o le BDS, etc.).
Togafitiga o cholangitis abscesses o le ate e aofia ai le faʻaofiina o tui tetele o vailaau faʻamaʻi i totonu o le faʻaogaina o le toto e ala i se pulou celiac po o le aorta i luga atu o le lafoaʻi. O se faʻamatalaga mo togafitiga faʻapitoa o le i ai o ni aloese tele o le ate, lea e mafai ona faʻasolosolo i lalo i lalo o le ultrasound poʻo le CT faʻataʻitaʻiga poʻo le laparoscopy (e faalagolago i le nofoaga o le abscess), sosoo ai ma le faʻatūina o le faʻavaivai.
E tele taimi e tupu ai le aloese o le toesea ma le faʻaleagaina. Faʻaalia ile maʻi tigaina o le tino, e masani lava ona maua i le itu tauagavale o le hypochondrium. O nisi taimi e mafai ona faʻailogaina se faʻalautele ma tiga tele. O se suesuega X-ray o le pusa pusa o le tino e faaalia ai le tulaga maualuga o le pito tauagavale o le diaphragm ma le tapulaa o lona gaoioi, o le itu tauagavale o le galu. O le faʻamaoniga ua faʻamaonia e le ultrasound ma le CT ma ua faʻamautuina mulimuli ane pe a maeʻa le faʻamaʻiina o le tui i luga o le intercostal space i lalo o le pulega o le ultrasound. O faʻafitauli ma alavai o le tootoo o le moa e masani lava ona faia i luga o le moega o le pito i luga aʻe o lona vaipanoa pe a uma le faʻasalaga muamua o le puʻupuʻu o le abscess ma le mautinoa o le mauaina o mea.

Papancreatitis

O le faʻavaleaina o le masani lea o le faʻaaogaina o le pancreatitis, e faʻaalia i le maʻi inflammatory o le retroperitoneal tissue periopancreatic. O pancreatogenic parapancreatitis, e faʻalagolago i le fesootaʻiga ma le osofaʻiga o pancreatitis masani poʻo le maʻi pancreatitis, e vaevaeina i le gasegase ma le gaʻo. Aute Parapancreatitis ua vaevaeina i se-o-hemorrhagic, necrotic ma purulent-necrotic, ma masani - i luga o le sclerotic poʻo le polycystic.
Faʻalavelave faʻapitoa. I le amataga o le amataga o le osofaʻiga o pancreatitis, o le faaleagaina o le fiber fomaʻi o loʻo faʻaalia i foliga o le edema, le afaina poʻo le gasegase gaʻo.Faʻaleagaina ma le sero-hemorrhagia o le retroperitoneal tissue faʻatasi ma togafitiga talafeagai lelei ole pancreatite e le o tusia i aso o lumanaʻi pe a maeʻa ona tupu, e pei o se tulafono, faʻagasolo le toe faʻaleleia ma e le o taimi uma e maua ai se faʻaogalua o le faʻaleagaina. O le tele o taimi e maua ai le tele o hemorrhages i le retroperitoneal tissue ma le faʻapipiʻiina o tamai paʻu i vaega o le diapedezno toto faʻamaligiina. I lenei tulaga, o le toto ua i totonu o le fiber e fesoasoani i se faʻaaliga faʻapitoa o le afaina o le toto ma le faʻavaeina o le taua tele o le faʻaogaina o le tino.

O le mafuaʻaga o le faʻataunuʻuina o mea faʻapipiʻi, e faaopoopo atu i le afaina o le fiberiponeal fiber, o le gasegase maualuga o le necrosis. I lalo o tuutuuga faʻasalaga, o se ituaiga o leʻo faʻapipiʻi o le tino poʻo le gasegase (mo le 3 masina poʻo le sili atu) o le resitalaina ole suiga i le fiber i le pancreas, poʻo le faaiu i le atinaʻeina o se vailaʻau faʻapitoa.
I tulaga o le purulent-putrefactive infection, ua amata ona tupu mai le parapancreatitis purucci i luga o le site o le infiltrate, o se uiga masani o le liusua o le fofo o le tino o le retroperitoneal tissue, o le tulaga lea e mafai ona ese.
E le faigata ona faʻamaonia se faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe afai e te manatua o velenesa ma le afaina o le tino retroperitoneal e atiaʻe i tagata uma e maua i le OH ogaoga. Ole fesuiaiga o le mumu i le gaʻo-necrotic poo purulent-necrotic parapancitisitis i le feʻau a le tamaʻi ma le kolo o ia ituaiga o gasegase o loʻo faʻaalia e ala i le faʻailoga o le intestinal paresis. Pe a faʻalauteleina le gaioiga i le mea o loʻo i luga o le alalaʻau faʻamaʻavale, o le fulafula o le tino o le vaega lumbar e iloa. O le taua tele o le faaleagaina o le faaleagaina o le tino o le tino e mafua ona o le tiga tele ma ua iloa e le CT. O le taua tele o le faʻataunuʻuina o le faʻaaogaina o le mea autu e faʻaaogaina i le vaega o le ulu pancreatic e tuʻuina atu ma faʻamaoniga o le faʻamalosi o le duodenum poʻo le choledochus.
Togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma le afaina o le gasegase o le tele o faʻasagaga, e aofia ai le faasaʻoina o le pancreatitis togafitiga, faʻamalosia atili le togafitiga faʻamalolo ma le faʻaofiina o vailaʻau faʻasaina mo faʻamalositino. E mafai ona togafitia togafitiga o vailaau faʻasaina ma togafitiga tele o vailaʻau e tusa ai ma matāʻupu o le faʻamālōlōina o togafitiga e faʻasaga i le tala o le heparinization ma aemaise lava pe a faʻaogaina le faʻaogaina o le vailaʻau faʻasaina poʻo le faʻaleagaina faʻapitonuʻu ma le endolymphatic o le faʻaaogaina o vailaau antibacterial.
Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafomaʻi faʻapitoa i le amataga o le fusifia o le fiva o le necrotic, e pei foi o faʻasolosolo o le necrotic puruc, o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia.
Faʻailoga masani. E mafai ona mafaufauina le faʻavavega o taimi e pei o se tasi o taunuuga o se faʻamatalaga faʻalauteleina o le OH (omentitis poʻo le parapancreatitis), lea e leʻi oʻo i le suiga o le fatu. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaalia i se ata o le falemaʻi e le manino, o nisi taimi e faataitai ai osofaʻiga faifaipea o le pancreatitis. O le faʻamaonia o le faʻasolosolo i luga o le tino e faafaigofieina e ala i le i ai o fistulas i luga o le tino i masini. E mafai ona fesoasoani i le faʻamalosi o le toto i luga o le totoina o le toto ma avea o se vaega i le atinaʻe o le maʻi o le isdomic abdominal and hypertension portal.

O togafitiga faasao o togafitiga masani e le afaina, ae ui i lea, o fuafuaga fuafuaina i na ituaiga o gasegase e naʻo pe afai e tulai mai ni faʻafitauli: o le faʻamalosiina o ogaoga vevela ma vevela i le pancreas, o faʻafitauli o le maualuga o le maualuga o le faitotoa ma faʻamaʻi ogaoga o le maʻi o le ischemic abdominal e puipuia i togafitiga faʻamalosi.

Ituaiga o Faafitauli

O faʻafitauli vave o le tino pancreatitis e faʻaalia e:

  • O le faateia e tupu ona o le taumafaina o toxins ma otaota o gaʻo. O le tulaga eo faatasi ma le tiga tele.
  • Enzymatic peritonitis, o se taunuuga o le tele o enzymes na natia e le gland, ma le malosi e aafia ai le paʻu.
  • Pancreatic necrosis, poʻo le mumū o le pancreas, e faʻaalia e le maualuga o le olaga faitino.

E faʻafefea ona afaina le tino ona o le inupia e mafua mai i le pancreatitis?

O se taunuuga o le inupia ma le pancreatitis, o faʻamaʻi pipisi ma le le atoatoa o le hepatic e mafai. Faʻatasi ma le talaaga o se maʻi faʻaauau o le gland, o se ulutala, o le a amataina ai le jaundice. O le gasegase o le pancreatitis e mafua ai le faaleagaina o le tino. Iniseti oona ua atiaʻe e avea ma se taunuuga o aʻafiaga leaga o toxins i luga o le manava. Toxins mafua ai le faʻaleagaina o le tino i le tino o le atuatuvale ma le mafaufau.

A maeʻa le faʻamautuina faʻatasi o le tulaga masani ma le pancreatitis, e tupu ai ni faʻalavelave faigata. E sili atu ona tupu i le vaiaso lona tolu peʻa ua amata le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi. I tulaga faʻalauiloa, o nei faʻafitauli e muta i le sepsis. O maʻi e iai faʻafitauli tutusa e tatau ona togafitiga i se falemai.

Purulent afaina ai faʻamaʻi e aʻafia ai:

  1. Purulent pancreatitis, e oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le gland.
  2. Papancreatitis, afaina o le fiber perfections.
  3. O Phlegone o se faʻalavelave i le foliga o le mumū o le filo fizhirnoy fiber.
  4. Ole vaega ole inisinia, faʻatasi ai male purulentumu mumū.
  5. Fistula formation.
  6. Sepsis, e uiga i le maualuga o le olaga faitino.

O faʻamaʻi faʻamatalaina i le tulaga o togafitiga le lelei, o le le usitaia o fautuaga a tagata tomai faapitoa e masani ona oʻo atu ai i le oti faʻaletonu, faʻaogaina o le faʻaogaina o mea e muta i le oti.

Pylephlebitis

O se faʻalavelave o le mumu o le faitotoa o le aoina o toto mai totoga e leʻi totogia. O le faʻamaʻi faʻatasi ma tulaga tiga i le itu taumatau o le manava. O faʻamaoniga o togafitiga o faʻamalosi, o le soona inu, maualuga le fiva.

E vave ona tupu le maʻi, o le taimi e avanoa mo togafitiga e gata. O se faʻamaoniga le saʻo, fesoasoani le lelei mo le tele o vaega e taʻitaʻia ai i le oti.

O a ni faʻamatalaga o le faigata o le pancreatitis?

I le tulaga o faʻafitauli i le tino pancreatitis, e mafai ona iai faʻamatalaga le mautonu. E masani ona iu i le oti. O mea e le faʻaleagaina e mafua ai le mumū o le mumū lea e tafe atu i totonu o le paʻu.

O le mafuaaga autu e afaina ai le tulaga o le maʻi o le ava. O maʻi e leʻi lafoaia ana faatosinaga leaga o le a le atoatoa pe oti foi.

Nano o le pancreatic necrosis ma ona taunuuga

O le faʻaalia o le faʻalavelave faʻalavelave e tupu i le tasi vae tolu o tagata gasegase.

  1. O le faʻafitauli o le faʻamaʻi: faʻaalia e ala i le faʻaogaina o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma faʻalavelave i le tafe o le toto i le gland. O le iʻuga, o le tino maliu e tupu, e tupu ai le maʻi. Sela oti e afaina ai le tino. A oʻo mai se siama i totonu o le toto, o le galuega a isi totoga e faʻalavelaveina. O se faʻalavelave talitutusa e tupu i le tolu vaiaso talu ona aliali mai faailoga muamua o le pancreatitis. I le le manuia, togafitia le maʻi.
  2. E pei o isi faʻamaʻi pipisi, o lenei ituaiga faʻalavelave e togafitia i vailaau faʻamaʻi. Ina ia taofia le faʻamaʻi, e muamua manaʻomia ona aveese le vaega ua oti. O le aveeseina o le vaega oti ua faia i le tele o auala. O le ituaiga faigofie o le aveeseina o se pusi. Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa o le faʻamaʻi, o se laparoscopic operations ua faʻatulagaina. O le gasegase e foliga pei o lenei - o se vaega i tua o se mea na amata ona amataina, mulimuli ane ona faʻaofiina ai lea o se pipili. O loʻo tumau pea le tino maliu o le tino i le pipili. Ole auala ole laparoscopy e le masani ona faʻaaogaina. Mo tagata gasegase, ua faia se mimiti i le manava. O le pancreatite ua afaina o se mea faigata tele. E oʻo lava i togafitiga faafomai muamua, o maʻi uma e toalima na lisiina ona o le toilalo o le gaioiga o totoga tuaoi.
  3. O le faʻamaʻi o le faʻaogaina o le inflammatory response (CERD) o loʻo faʻaalia foi. O se faʻafitauli masani lea e tupu i le tino pancreatitis, ma faʻapogai ai le afaina o le tino.

O le a le mea e masani ai

O se faʻaosooso masani lea e fesootaʻi ma togafitiga le lelei o le tino pancreatiti.

O faʻatulagaga e maua ai le ituaiga o "sacs" faʻavae i puipui o le pancreas. I totonu o le tuputupu ae o se mea lelei. O faʻamaʻi faʻapena tutusa e fai se masina pe a uma le siama. E le mafai ona filifili ni mea e aunoa ma se masini. O nisi o faʻaʻailoga e taʻu mai ai le i ai o togafitiga. Faʻaalia i le tulaga o:

  • manava manaia ma afaina,
  • faʻanoanoa tiga tiga
  • afaina o le gastrointestinal disks.

Afai e le lagona e le tagata maʻi le faaletonu e fesootaʻi ma le i ai o faʻavae, e le tatau ona faʻaumatia. Afai o le tele o le afa e faateleina i le ono inisi centimita, e aliali mai le toto. O faʻalapotopotoga tetele e togafitia e ala i le pamuina o le suavai mai le vavao.

E faʻapefea ona aloese mai faʻalavelave e fesoʻotai ma le pancreatitis tino?

O se mafuaaga taua o le lamatiaga o le ava malosi, o le faʻaaoga lea e oʻo atu ai i taunuuga faanoanoa. O le tausisia o fautuaga a tagata tomai faapitoa ma se suiga i le ituaiga olaga o le a fesoasoani e faaitiitia mea le lelei. O le faʻaaogaina o le ava mai le taumafataga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o isi, e leai ni faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faataitaiga, kanesa.

Gall vladder stones

Ina ia puipuia faʻamaʻi gallstone, e tatau ona e 'ai saʻo. I le taumafa a se tagata maʻi o loʻo mafatia i se faʻafitauli, e tatau ona i ai se vaega itiiti o le gaʻo.

O faʻamuamua i meaʻai e tuʻuina atu i fualaau 'aina, fualaau aina ma fua. O vaega autū o le taumafataga o le oatmeal, cereal mai le laisa enaena poʻo le oatmeal. O se taumafa faapena e fuafua i le faʻaitiitia o le tele o le cholesterol i le tuufaatasiga o le talo.

O tamaʻi gaʻo e masani ona pagatia i maʻa i le gall erbs, le maualuga o le cholesterol. Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona e tausia pea le mamafa, mulimuli i se taumafataga ma faamalositino togafitiga. O ituaiga ituaiga o gaoioiga masani o le ea, cycling or cycling. Afai ei ai ni ou masalosaloga e uiga i filifiliga o faʻatinoga, saili fesoasoani faafomaʻi.

Mo soʻo se ituaiga o faʻalavelave, e tatau ona faʻaumatia le tiga ma le inupia. O faʻamatalaga ua faʻamatalaina e togafitia i vailaʻau faʻasaʻi lautele. O le faʻatinoina o fautuaga manino a fomaʻi, e ui lava e le o mautinoa ai se faʻamalologa atoatoa, ae o loʻo folafola mai ai le soifua maloloina lelei ma le ola maloloina.

Oga, ligamentitis, tala

O le faʻavae o nei faʻafitauli uma o le faʻaleagaina o le enzymatu o faʻalapotopotoga o loʻo aofia ai le gaʻo (omentum, ligaments o le peritoneum ma fatty pendants of the colon), e oʻo atu ai i le faʻaogalua o le paʻu.

E tolu ituaiga o pancreatogenic omentitis, lea e mafai ona avea ma laʻasaga o se tasi auala: enzymatic, infiltrative ma purulent-necrotic. O le telefoni, o le enzymatic omentitis e faʻaalia i le fulafula o le sili satyr, le afaina i totonu o lona tino ma le steatonecrosis. O le mafiafia ma sili atu le malosi o le omentum, o le masani ona masani ai lona leona: foci o le steatonecrosis e masani ona tele ma fusia faatasi ma le tasi.

O le faʻamalosiina o le steatonecrosis e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le polycystic omentitis i le lumanaʻi ma mafai ai ona faaopoopoina i luga o cystic omental. Mo le 2-3 vaiaso o le atinaʻeina o le pancreatogenic inflammation, faʻasalalauina le gaogao o le omentum e mafai ai ona i ai le pisapisao po o le faʻavaeina o le abscesses ma ni faʻamau i totonu o lona mafiafia. E mafai ona faigata tele le omentitis purulent-necrotic e ala i le lautele o le purulent peritonitis, poʻo le suppuration o le maʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi (talu ai o le tele o le ogaumu e latalata i le puipui o le abdomina tua).

O mea e osofaʻi ai le pancreatic e faʻaleagaina ai le liʻo o le ate. Ligamentitis ma epiploitis e maua i le falemaʻi, e oʻo lava ina le manino nai lo omentitis, ma e naʻo le laparoscopy poʻo le taimi ole gaioiga e manaʻomia ile intra-abdominal.

Oʻi tiga o le tele omentum - o se faʻamatalaga mo lona vaʻaia, aemaise lava i tagata gasegase. Afai e le mafai ona aveese le omentum ma le abscesses poʻo le cystic cavities, o le tatalaina o nei aʻoaʻoga, o le sequestrectomy ma alavai e faʻaalia.

Aute Parapancreatitis

I le amataga o le amataga o le osofaʻiga o pancreatitis, o le faaleagaina o le fiber fomaʻi o loʻo faʻaalia i foliga o le edema, le afaina poʻo le gasegase gaʻo. E le faigata ona faʻamaonia se faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a tatou manatuaina o le maʻi tuʻa ma le lela o le retroperitoneal kettica e faʻalauteleina i tagata mamaʻi uma e iai le OP. Ole fesuiaiga o le mumu i le gaʻo-necrotic poo purulent-necrotic parapancitisitis i le feʻau a le tamaʻi ma le kolo o ia ituaiga o gasegase o loʻo faʻaalia e ala i le faʻailoga o le intestinal paresis.

A oʻo ina faʻalauteleina le gaioiga i le tino o alalaʻau o le manava lalata, o le edema o le tino o le tino i totonu o le lumbar e iloa ai. Faʻaleagaina aʻafiaga o le fiber i se mea tele e faʻaalia i le tiga tele ma e iloa e le CT. O le taua tele o le faʻataunuʻuina o le faʻaaogaina o le mea autu e faʻaaogaina i le vaega o le ulu pancreatic e tuʻuina atu ma faʻamaoniga o le faʻamalosi o le duodenum poʻo le choledochus.

Le togafitiga o le maʻi-o le hemorrhagic and hemorrhagic parapancreatitis, e aofia ai le togafitiga o pancreatitis, faʻamalosia atili o le togafitiga ma le faʻaofiina o vailaau antibacterial mo faamoemoega faʻasolosolo.

E mafai ona togafitia togafitiga o vailaʻau faʻasaina i le tele o vailaʻau e tusa ai ma mataupu faavae o le faʻamaloloina o togafitiga faasaga i le heparinization, ae maise lava i le faʻaogaina o le faʻamalolo poʻo le faʻaleagaina ole faʻaleagaina o le vailaʻau. I le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le afaina o le tino i le amataga o le tuufaatasiga o le fibro o le necrotic, faapea foi i le purucietic paracancreatitis, o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia.

Faʻailoga masani

O le faʻasolosolo taimi e mafaufauina o se tasi o taunuuga o le vave faʻapipiʻiina o le OP (omentitis poʻo le parapancreatitis), lea e leʻi oʻo i le suiga o le fatu. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo faʻaalia i se ata le manino o le falemaʻi, o nisi taimi e faataitai ai osofaʻiga faifaipea o CP. O faʻasologa masani e faigofie ona iloa pe afai o gasegase ei ai ni fistulas.

E mafai e le sclerosing parapancreatitis ona faʻamalosi i tafatafa o toto toto ma avea ma vaega i le atinaʻeina o le maʻi o le isdomic abdominal and hypertension portal. O togafitiga faasao o togafitiga masani e le afaina, ae ui i lea, o fuafuaga fuafuaina i na ituaiga o gasegase e naʻo pe afai e tulai mai ni faʻafitauli: o le faʻamalosiina o ogaoga vevela ma vevela i le pancreas, faʻamaoniga o le maualuga o le maualuga o le taʻavale ma faʻasalaga ogaoga o le maʻi o le ischemic abdominal e faʻasao i togafitiga faʻamalosi.

Tuua Lau Faamatalaga